Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΛΟΓΙΣΤΕΣ

             Έκλεισε μια περίοδος για την Ελλάδα είπε ο στραβός, και οι πληρωμένοι αναλυτές των οικονομικών ανακοίνωσαν οτι ο δρόμος μέσα στο τούνελ θα είναι δύσκολος και στενός. Για φως δεν μίλησε κανείς και πώς άλλωστε; Όλοι την επιστήμη της λογιστικής γνωρίζουν που είναι τόση όση το να προσπαθείς να καταναλώσεις φασολάδα μέσα σε διαστημόπλοιο που τρέχει σε νέους πλανήτες. Άντε και παλιούς. Ξέρεις τι θα πει οικονομικός διευθυντής ή CFO ή υπουργός οικονομικών; ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Σκέψου δηλαδή οτι για το αν το χρέος της χώρας είναι βιώσιμο ή μη, ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. Δηλαδή κάτι άσχετο με την επιστήμη, που διδάσκει σε όλους τους λογιστές τα ίδια πράματα. Έχετε δει ποτέ λογιστή να έχει κάνει δική του εταιρεία άσχετη με τα φοροτεχνικά;
              Οι άνθρωποι τους επιχειρηματίες ακολουθούν και μάλιστα είναι υπεύθυνοι ακόμα και για εγνωσμένες παρανομίες, να τους καλύψουν. Τι είναι οι απόφοιτοι της λογιστικής; Ακολουθητές των νόμων και του κάθε χρόνου καινούργιου φορολογικού νομοσχέδιου. Τι παραπάνω κάνουν όταν δεν δουλεύουν στις εταιρείες στις οποίες έχουν αποκτήσει κάποιον τίτλο, τύπου οικονομικού διευθυντή ή υπεύθυνου credit; Συμπληρώνουν φορολογικές δηλώσεις για κάτι πελατάκια αγράμματα και βγάζουν και μερικά μαύρα παραπάνω.
               Ή κάνουν τους πολιτικούς. Ναι ρε παιδιά. Πάνε στην βουλή, αραδιάζουν μερικά πτυχία πανεπιστημίων και λύνουν όλα τα προβλήματα. Κομματικά. Λαϊκά, ή κατ' εντολήν κομματάρχη. Κοινώς υπηρετάκια. Τώρα το πώς μια εταιρεία θα βγάλει λεφτά μέσω επενδύσεων, μέσω πωλήσεων ή μέσω καινούργιων αντιπροσωπειών, είναι μια δευτερεύουσα διαδικασία που θα την κάνανε καλύτερα οι τεφταράδες κι όχι αυτοί που ρισκάρουν χρήματα ζωντανά και καμώνονται τους επιχειρηματίες ή τους διευθύνοντες συμβούλους.
              Γιατί τα λέω αυτά; ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ. " Ήταν πολύ σκληρή η διαπραγμάτευση. " Ποιός ρε μαλάκα πρωθυπουργέ διαπραγματεύτηκε; Επειδή ο ποιμήν της Πίνδου δεν ξέρει καν τι σημαίνει η συγκεκριμένη λέξη, ξέρει κανείς επί του προκειμένου; Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΜΕΤΡΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΠΟΣΑ ΔΙΣ ΧΑΣΑΜΕ ή κατευθύνθηκαν στις τσέπες του Άδωνι κάτω από το τραπέζι; Ο χρόνος είναι χρήμα για όλους, εκτός από την Ελλάδα;
            Κι άμα θες να γαμήσεις μια κουβέντα, φέρε και μια γυναίκα σε αυτήν. Φέρε την Βούλτεψη, φέρε τον Σπηλιωτόπουλο, φέρε και τον Λαλιώτη από παλιά. Σενάρια υπήρχαν; Αμέ. Ή θα τα παίρναμε ή όχι. Εφόσον τα πήραμε, τρεχάτε ζώα αλήτες προδότες, να κάνετε μπούρδες ανακοινώσεις για τα μέτρα της ανάπτυξης. Αν δεν τα παίρναμε, τρεχάτε γράψτε κανά βιβλίο ή καμιά έκθεση φελού για το πώς τα είδατε. ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΤΙΠΟΤΕΣ, που ακόμα στημένο έχουν το πανηγύρι.
            Κι εγώ δεν μιλάω για τα παιδιά μου και τι θα κάνουν. Ό,τι ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. Αν δεν μπορούν, ας τους αλέσει η γη. Εγώ μιλάω για μένα. Που δεν ζήτησα ποτέ κρατική φροντίδα. Ούτε σύνταξη, ούτε νοσοκομεία, ούτε σχολεία, ούτε ασφάλεια. Δικαιούμαι εγώ να εξαιρούμουν πάντα από την κρατική ομπρέλα; ΟΧΙ. Γιατί; Γιατί πληρώνω τα ί΄δια και αυξημένα, ενώ καρπώνομαι λιγότερα; Ό μαλάκας ποιός είναι; Μάλλον αυτός που θα σας παλουκώσει, αν τρέξω λίγο την μελλοντική ιστορία.
              Και τι είπε ο καρότσης, που βλέπει τον εαυτό σαν πάντσερ στον καθρέφτη; Ό,τι πει η γερμανική βουλή. Οι λοιποί Άρειοι. Καλά αυτός πήγε εκεί χωρίς εξουσιοδότηση; Ο Στουρνάρας, πώς πήγε εκεί; Επειδή του έχουν πεταχτεί τα μάτια έξω από τα παλιά καλαματιανά; Ποιός του είπε τι να κάνει; Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΝΔ, ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ αλλά σήμερα τους φέρνει όλους μειοψηφίες μπροστά σε κάποιον Τσίπρα; ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ή ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ; Τα νούμερα είναι για την επεξεργασία των λογιστών, ερήμην του επιχειρηματία; ΝΑΙ, αφού ο λαός είναι μια νούλα.
            Κάτι το οποίο δεν υπάρχει και φυσικά ο πολιτικός το υπηρετεί. Αν υπήρχε, δεν θα υπήρχαν πολιτικοί. Σαν τον πιστό. Που υπηρετεί κάτι που δεν υφίσταται με απόλυτο κορύφωμα το τάμα που κάνει, όταν φτάνει στα όρια. Για τόσο μάγκα μιλάμε. Σαν την ΔΗΜΑΡ, που κατεψήφισε το μνημόνιο αλλά τον προϋπολογισμό του αποτελέσματος του μνημόνιου τον ψήφισε. Σαν το ΠΑΣΟΚ, που για να σωθεί υμνεί τον παραδοσιακό αντίπαλο της δεξιάς. Σαν την ΝΔ, που ευχαριστεί τον Βενιζέλο για τις προσπάθειες του για το σώσιμο του λαού.
             ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;  ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ, που στήσανε καβγά για το πουλί τους; Ακόμα πιστέυετε σε ηγέτες που ο ένας προωθεί τον άλλον; ΑΝ ΕΙΧΕ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ Ο ΑΔΩΝΙΣ, θα έκλεινε την δουλειά του; Αν ο ασημένιο σούρουπο είχε δουλειά, θα πλακωνότανε στους δρόμους σαν τον κοινό αλήτη; ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΡΙΣΗ, ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΙΣΟΤΗΤΑ ΨΗΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ; ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ, ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, που μέχρι και οι αστυνομικοί της φύλαξης τους, τους ονομάζουν μπουρδέλο; Ακόμα πιστεύετε οτι τα ΜΜΕ ενημερώνουν;
            Υγ. Και φυσικά το απκορύφωμα έγινε στην ψηφοφορία για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο κατά πρόταση του Τσίπρα. Και μέχρι κι ο ίδιος ψήφισε αρνητικά. Ναι, μετά το διορθωσε και είπε οτι μπερδεύτηκε. Θάταν η προσοχή του στην Περιστέρα μάλλον. Και θέλει ο μπερδευθείς να γίνει και πρωθυπουργός.

3 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας30 Νοεμβρίου, 2012 15:18

    Παντοτε η Ελλας σαν κρατος δανειζοταν. ΑΠο τον καιρο της επαναστασης. Τακτικοτατα και με ρυθμο πολυβολου.
    Ποτε ανακαλυψαν-ταχα- οι νεοελληνες οτι η χωρα δανειζεται; Το...2009. Επι ΓΑΠ. Τοτε το πηραν χαμπαρι; Τοσα χρονια τι νομιζουν οτι ροκανιζαν; Τα δεδουλευμενα;
    "Κινδυνευει η κυριαρχια" και "η εθνικη υποσταση".
    Ρε δεν γαμιεστε υποκριτες. Οταν ερχονταν λιρες,φραγγα,δολλαρια και γιουρω,με αλογα γαιδουρια,τραινα και καραβια,δεν υπηρχε κινδυνος; Τωρα που σας αναγκαζουν να δανειζεστε "φωναχτα" και με "θορυβο",τωρα σαν ενοιαξε;
    "Τι θα πει ο κοσμος εξω;".
    "Οτι ειστε κρατος γιατι το θελησαν καποιοι αλλοι". Αυτο θα πει.
    Μη φοβου λοιπον και ουχι αναταραχες και υπερβολες. Αντε πια.Κουραστικαμε.
    --------------
    Και αναλογης "βαρυτητας" με το κρατος και τα τεκτενομενα του,ειναι ασφαλως και οι επροσωποι ενος λαου ο οποιος ψηφιζει και εκλεγει τα μουτρα του.Ποιοι οι γιγαντες εκπροσωποι του τρικοματικου χαβαλε; Αδωνις-Κασιδιαρης-Τατσοπουλος.Αυτους περιφερουν στα καναλια τους.
    Αναμενομενο. Ενας λαος-φελος,φελους πρεπει να εχει απο πανω του. Μη λεμε παλι το πολυγραμμενο και σωστοτατο.: "Ενας λαος εχει τους ηγετες η εκπροσωπους που του πρεπει".

    Αναμενομενο λοιπον αντι να βλεπουμε "Τιτανομαχιες", να καμαρωνουμε "Βατραχομυομαχιες" αναμεσα σε λιμοκοντορους της πλακας, οι οποιοι εχουν τοσα κοινα που οι αντιθεσεις τους ειναι αδιορατες. Ανυπαρκτες.
    Και κυριως δυο κοινα.
    α) ειναι πανιβλακες
    β) σιτιζονται και οι τρεις-και τοσοι αλλοι-απο το ιδιο ταμειο,απο αυτο δηλαδη που χρηματοδοτω εγω. Το δημοσιο.
    Αρα: Ποιος ειναι ο μαλακας; ΕΓΩ ΦΥΣΙΚΑ.
    ----------------
    Χρονικο προαναγγελθεντος θανατου:
    "Αν δεν υπαρξουν νικες στους 3 επομενους αγωνες,δεν θα ερθει ο Βιντιαδης" ειπε ο ταλαιπωρος που παριστανει τον προεδρευοντα.
    Κριμα. Και νομιζαμε οτι την αποφαση για την εισοδο τους τα μεγεθη την ειχαν παρει. Οτι ηταν "δεδομενη"...η εστω "ειλημενη".
    Αντε βρε τζιτζιφιογκοι. Που περνιεστε και για "κατι".
    Σανιδα και λαστιχοπουτσα και στους απο πανω και στους παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας30 Νοεμβρίου, 2012 18:46

    Oχι...οχι...εχουμε νεοτερα...sos:
    Διορθωτικες δηλωσεις Δημητρελου ("τελευταιες"):
    "Με αφορμή σημερινές δηλώσεις μου σε αθλητική εφημερίδα, όπου αναφέρομαι στην υπόθεση επένδυσης του κ. Δ. Βιντιάδη και των συνεργατών του στην AEK, θα ήθελα να διευκρινίσω τα παρακάτω:
    Λόγω του ότι παρερμηνεύονται τα λεγόμενά μου και αποδίδονται με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που εννοώ, δεν προτίθεμαι, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, να ξανακάνω καμία δήλωση για το συγκεκριμένο θέμα. Άλλωστε, όπως έχει γίνει γνωστό από τον κ. Δ. Βιντιάδη, οποιαδήποτε σχετική ενημέρωση θα γίνεται από τον ίδιο με επίσημη γραπτή ανακοίνωση"

    Ιδιον του βλακος,ειναι να προτρεχει η γλωσσα και να τρεχει μετα ο ιδιος ο βλαξ να την "μαζεψει".
    Η γλωσσσα ειναι ενα οργανο ανεξαρτητο απο το υπολοιπο σωμα. Δρα σαν "ανεξαρτητη επιτροπη" ας πουμε. Σαν το ΕΣΡ ενα πραγμα.
    Την επομενη φορα,μπορει να τον δουμε πανω σε κανενα δεντρο με ενα ψαλιδι στο χερι και να φωναζει στους απο κατω: "Αν ξανακανω δηλωσεις,να μου την κοψετε,αν δεν βρω το θαρος να την κοψω ο ιδιος."

    Προσπαθει να μαρτυρησει το "πραγματικο σχεδιο που μπορει να εχουν οι ενδιαφερομενοι "επενδυτες" και μαλλον τον περιμαζεψαν
    - Τι καθεσαι και λες ρε; Μαλακας εισαι; Οχι ακομα...οχι ακομα. Θα σου πουμε εμεις"
    - Δεν μπορω αλλο να κανω τον μαλακα. Ως ποτε θα τους δουλευουμε";
    - Και τι σε νοιαζει; Δεν πληρωνεσαι;
    - ...

    Ασε που μπορει τελικα να μην ειναι αυτος ο ορος για να μπουν οι "σωτηρες". Να ειναι καποιος ακομα πιο δυσκολος.
    Ας πουμε μπορει να μας πουν: "Αν η ΑΕΚ δεν πλησιασει τον πρωτο στην βαθμολογια στους 3 βαθμους,δεν θα μπουμε".

    Ειναι για γελια και για κλαματα η κατασταση. Γαμησε τα. Θα κλαψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οπως λεει και ο πανουτσος μπορει ο βιντιαδης να μην ειναι τσακας ακομα αλλα τη κελεμπια τη προβαρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή