Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ

             Τι είναι αυτό το πράμα ρε παιδιά; Να παίρνεις εφημερίδες και ξαφνικά να αλλάζουν όλα τα χρώματα. Να μην πιστεύεις στα μάτια σου. Άλλα να έχεις δει από την τηλεόραση κι άλλα να διαβάζεις οτι θα έπρεπε να είχες δει. Καταλαβαίνω βέβαια οτι πρέπει να πουληθεί και μια οπαδική διάθεση μπας κι εξοικονομηθεί κανά τάληρο, αλλά όχι κι έτσι. Όπως καταλαβαίνω οτι γενικώς και αορίστως η χώρα, δηλαδή οι κάτοικοι του μπουρδέλου, είναι υστερικοί αλλά αμάν πια. Κι ειδικά όταν μιλάμε για το πιο απλό σπορ του πλανήτη. Τουλάχιστον στην παρακολούθηση του. Στην κατανόηση του άντε και να δεχτώ οτι η ταχύτητα και η εκμετάλλευση του κενού χώρου είναι κεντρικές ιδέες που φαίνονται πιο δύσκολα.
               Αεκάρα από τα παλιά οι μεν, μπαλάρα οι δε και σχεδόν όλοι οι παίκτες κορυφαίοι υπό την μπαγκέτα του προπονητή. Ευτυχώς που βγαίνει ο Ρότσα και μιλάει για έλλειψη μαγικού ραβδιού κι ο Λίνεν παραμένει ελαφρά πιο ψύχραιμος την ώρα που οι φίλαθλοι μας του ζητούσαν να γαμήσει την Μέρκελ. Κι αποκαθίσταται κάποια τάξη αφού όλοι οι άλλοι βρίσκονται σε στρατόσφαιρες Μπαρτσελόνας και διαβάζουν ό,τι μπαρούφα του κάθε δημοσιογράφου του έρθει στο κεφάλι. Μην ακούσουμε δηλαδή σε λίγο οτι ο Βλάχος έκανε την βρωμοδουλειά κι ήρθε ο άλλος και καρπώθηκε τα οφέλη.
                Εγώ, επειδή την εβδομάδα την βλέπω κάργα πολιτικά, επαναλαμβάνω οτι η ΑΕΚ ήταν τυχερή την Κυριακή. Μπήκε μπροστά με δυό λάθη του τερματοφύλακα της αντιπάλου και κλείδωσε το παιχνίδι με την κεφαλιά του Καφέ αλλά και την απόφαση του πέναλτυ του διαιτητή. Φυσικά υπήρχαν καλά στοιχεία, όπως το ότι πάτησε στην περιοχή της Βέροιας μπόλικες φορές κι όπως οτι της περιώρισε τις τελικές της προσπάθειες,  που διάβασα σήμερα οτι ήταν η τρίτη πιο παραγωγική ομάδα ! Και βέβαια οτι πέτυχε και τέσσερα γκολ, που μετράνε μόνο στατιστικά αλλά και για το ηθικό των παικτών.
             Τα άλλα είναι για τον γάμο του Καραγκιόζη και δεν χρειάζονται επί πλέον τεχνικές αναλύσεις. Το επόμενο παιχνίδι είναι κοντά, απέναντι σε μια εξ ίσου τυχερή ομάδα προχθές που οι διαιτητικές άκρες της είναι πολύ καλές λόγω κουμπαριάς με τον Γκαγκάτση. Που έρχεται και προειδοποιημένη αλλά και πλήρως διαφοροποιημένη από τον Κομπότη που κατηγόρησε στον αφέντη την κοινωνική συγγένεια του. Για τον βαθμό και τίποτε άλλο. Οπότε ξανά ποδόσφαιρο δημιουργίας και κατοχής από εμάς.
              Εδώ είναι τα δύσκολα άμα δεχθούμε οτι προχθές την πάτησε ο Καρύδας. Δηλαδή άμα τα είδαμε σωστά και δεν είπαμε τις μεσόκοντρες αντεπιθέσεις μας, σαν διαβολεμένη πρωτοβουλία κινήσεων. Η ανάπτυξη ήταν τα βολέ στα αριστερά για το κεφάλι του Φουρτάδο και μετά ο Κατίδης, ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Να μην ξεχνάμε και τα ξου ελευθερία των αμυντικών μας σε συνδυασμό με τους διακόσιους σφυγμούς του Λίνεν για τα πλάγια μπακ. Όπως επίσης και τις εντολές του για ανάπτυξη από τα πλάγια αλλά τα πάντα γίνανε από τον άξονα μαζί με δυό στημένα. Το τέταρτο γκολ, δεν το μετράω. Όπως δεν θα μετρήσει κι ο προπονητής τα αποτελέσματα της λιπομέτρησης. Κι αυτά ανήκουν στην παιδική χαρά των κίτρινων καρτών.
              Γιατί τα λέω αυτά; Διότι δεν άλλαξε τίποτα. Και δεν μιλώ για την βαθμολογική θέση αλλά και τους τέσσερις επερχόμενους τελικούς. Μιλάω για το πρόγραμμα του δεύτερου γύρου, που αν κάποιος ρίξει μια σχετική ματιά και δέσει τον Πλατανιά με τον Εργοτέλη, τον Πανθρακικό με την Δράμα και τον Παναιτωλικό με την Βέροια, εύκολα βλέπει φως στο τούνελ αρκεί να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά που γίνεται στα Σπάτα. ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΓΚΕΛΕΣ όμως. Κι ας υπάρχουν τα ρίσκα του Γερμανού. Όσο υπάρχουν κραυγαλέα κενά στο ρόστερ, αυτές μάλλον θα είναι υποχρεωτικές αλλά δεν θα βγαίνουν πάντα. Τουλάχιστον ο Λίνεν μελετάει τον κάθε αντίπαλο τακτικά και δεν είναι του "...ΑΕΚ είμαστε κι άρα βουρ μπροστά. "
            Η προσγείωση λοιπόν που κάνει ο προπονητής στους αθλητές, είναι στα καλά του στοιχεία. Και το ίδιο πρέπει να έχουμε κι εμείς, που υποθέτω θα πάμε μαζικά στο ΟΑΚΑ. Με την δεδομένη ευκαιρία, για πρώτη φορά φέτος, σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα των ανταγωνιστών μας, να ανέβουμε από αυτό που δεν ξέρει η φανέλα μας: Την εμπλοκή στα τερτίπια του υποβιβασμού. Κι όσο κι αν είναι πολύ στενάχωρο αυτό που λέω, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΤΣΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΟΝΙ ΑΥΡΙΟ. ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΤΙΚΗ, αν δεν σε καταπιεί, ΤΟΤΕ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΣ. Κι εδώ είναι ποδόσφαιρο. Δεν είναι το πείραμα που πήγε να κάνει ο ΔΧ και την ήπιε. Ούτε κι οι εφημερίδες που σπρώχνουν τον κόσμο στο γήπεδο ανεκπαίδευτα και τσουβαλιασμένα. Και μετά αν προσγειωθούν, ψάχνουν το κουτάκι με τα σπίρτα.  

2 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας20 Νοεμβρίου, 2012 09:21

    Η δημοκρατικη παραδοση στην χωρα αυτη,ειναι παλια και βαθια. Τοσο βαθεια,που δεν φαινεται.
    Οι πιο προφατοι δημοκρατες πολιτικοι, οι φερομενοι και ως "πατερες" "γεροι" "εθναρχες", ηταν οι μεγαλυτεροι κοινοβουλευτικοι δικτατορες. Γνωστο αυτο νομιζω.
    Βενιζελος Ελ. Καραμανλης, Γ. Παπανδρεου, γραψαν ουκ ολιγες φορες στα παπαρια τους το γραμμα του νομου και πηγαν κατευθειαν στην ουσια. Απειρες φορες. Το τι πραξικοπηματακια εχουν κανει,το τι αυθαιρεσιες και το τι "λε τα σε μουα" δεν λεγεται.
    Και ολος ο κοσμος τους ξερει σαν δημοκρατες.
    Εδω,θα μου πεις, ο κοσμος νομιζει οτι η Μπαρμπα ειναι ηθοποιος και ο Λαγος ποδοσφαιριστης.Δεν θα πιστεψει τα αλλα; Σωστα.

    Ορισμενες φορες ειχαν και δικιο,δεν λεω. Στο χοιροστασιο,δεν μπορεις να φερεσαι με το γαντι. Σε μια χωρα μπουρδελο με απολυτη ελειψη δημοκρατικης παιδειας,δεν μπορεις να πηγαινεις με το σταυρο στο χερι. Πρεπει και να παρακμπτεις περιτες,χρονοβορες και ανουσιες διαδικασιες.

    Ειδικα οταν "δεν υπαρχει χρονος για χασιμο". Οπως τωρα καλη ωρα. Ετσι γινοταν παντα.
    Ποτε δεν ειχε χρονο αυτη η χωρα. Παντα ηταν στο "και 5".

    "Πραξη νομοθετικου περιεχομενου" λοιπον.
    Και μερικες φορες,δεν με χαλαει καθολου.
    Μονο μερικοι καργα ευαισθητοι δημοκρατες που ξεχειλιζουν απο νομιμοφροσυνη σχιζουν τα ιμματια τους και μιλουν για "εκτροπη" η "πραξικοπημα".
    Βρε και λιγα κανουν. Δεν καταλαβαινει αλλιως ο μαλακας. Μονο ετσι.

    Αναθεμα και αν ενας στους 100 ξερουν τι ειναι τουτο.
    Αν ξερουν δηλαδη οτι ειναι το πολυ απλο και πασιγνωστο "αποφασιζομεν και διατασομεν".
    Η διαφορα της κεκαλημενης κοινοβουλευτικης δοτης δημοκρατιας και τις επαρατης χουντας,ειναι μονο η γραμματικη. Και το στιλ βεβαια.
    Αλλο να στο λεει ενας πληρωμενος απο την CIA ενστολος και μισοτρελος βραχνοφωνος και αλλο μια κουστωδια απο γραβατες, οι οποιες ομονοησαν μπρος στον κινδυνο του χασιματος της κουταλας.

    Ο Παττακος ελεγε "εγω θα σε κανω Ελληνα ρε"
    οι τωρινοι πολιτικοι "απογονοι" του λενε "εμεις θα σε κανουμε Ευωπαιο ρε".
    Με το ζορι παντρια. Αμετι μου χαμετι. Με πραξη νομοθετικου περιεχομενου να γινεις "κατι".
    Δεν βαριεσαι.

    Δεν ειναι κακο ναι εισαι "κατι".
    Το ασχημο ειναι να μην εισαι τιποτα.
    Γιατι δεν μπορουν να σε προσδιορισουν και να σε σταμπιλαρουν.
    Ενω αμα εισαι "κατι", σου παιρνουν τα "μετρα" αμεσως.
    Ξερουν. Ο κος "ταδε" ειναι "αυτο". Θα τον βρεις στο 3 διαδρομο στο προτελευταιο ραφι,διπλα στα μακαρονια. Ο "ταδε" ειναι "εκεινο το κατι". Ειναι απεναντι απο τα απορυπαντικα.
    Τσακ-μπαμ δηλαδη. Διευκολυνεις το συστημα και ολα δουλευουν ρολοι.
    Αντε πια,αχαριστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας20 Νοεμβρίου, 2012 13:27

    ενω ειχαμε διαβασει οτι το μπαραζ των διακανονισμων θα ξεκινουσε απο εκει που θα ηταν και πιο αναγκαιο,δηλαδη απο τους πρωην και νυν προπονητες παικτες μανατζερ,μαθαμε αιφνης σημερα οτι δεν ξεκινησε ετσι η σειρα.
    Πρωτα-λεει- παζαρεψαν με τους μη αναγκαιους-κατα τα λεγομενα τους- και δευτερευοντες και κατοπιν θα παζαρεψουν με αυτους που ηταν πρωτοι στη λιστα.
    Ε, οχι. Αυτο ειναι αδικο. Δεν ειχατε πει ρε οτι πρωτα θα "δειτε" το ποδοσφαιρικο κομματι και να τελειωνετε συντομα ωστε να μην επιρρεαστει το τμημα και κατοπιν τους αλλους; Γιατι πατε αναποδα;
    Παιξατε κορωνα-γραμματα την ψυχολογια και κατ'επεκταση το αποτελεσμα τη Βεροια;

    Την Τριτη θα παει-γιατι;- στην εφορια ο Δημητρελος για να σφραγισει τα εισητηρια. Γιατι να παει; Αυτος θα τα σφραγισει;
    Ρε λετε να εχει βρει δουλεια εκει μεσα; Με τα πολλα να επιασε κονε με τον εφορα και του βρηκε κανενα διαθεσιμο γραφειο να κοπαναει σφραγιδες; Ποιος ξερει...μακαρι. Κριμα ειναι.

    η Τατιανα εκλασε στην εκπομπη της,με δακρυα καυτα. Συγκινηθηκε.

    Ο "Ριζοσπαστης" καπου αριστερα σε μια στηλη,αναφερεται και στα γεγονοτα. "Ο πολεμος στην Γαζα",λεει. Πολεμος.
    Πολεμο εχουμε οταν υπαρχουν δυο μερη που αλληλοτρογωνται. Εκει εχουμε ενα μερος που μπομπαρδιζεται ανηλεως. Με θυματα μωρα-φενταγιν και γυναικες-"ραμπο".
    Ποιος "πολεμος" ρε γομαρια. Ρε που αλλη διαδρομη περα απο το Ομονοια-Αμερικανικη πρεσβεια δεν ξερετε και δεν σας επιτρεπεται να κανετε. Βρε οχημα σταθερης τροχιας.
    Στην διασταυρωση Κηφισιας και Κατεχακη ειναι η Ισραηλινη πρεσβεια.Φατσα-καρτα. Πρωτη μουρη.
    Τραβατε-αν τολματε- και κατα κει μια επισκεψη.

    Σημερον το γυφτο-γκρουπ. Περιμενουνε την δοση τα χαρμανια εδω περα.
    Κατι ψιλολεει ο σακατης αλλα μαλλον την ξερει την πορεια.
    Και λεφτα θα δωθουν-δεν θα ανακοινωθουν ισως σημερα- και θα τα ροκανισουμε ξανα,(οχι τα ιδια,αλλα δεν εχει σημασια)και καμια δημοσια απολυση αμα λαχει δεν κανουμε και περικοπες θα ξεκινησουν στην Γερμανια οσονουπω και τις λαμαρινες θα τις βαλει στον κωλο του ο μαλακας.

    Γιγαντας ο Σαμαρας.Βεβαια δεν φτανει τον αλλον το παζαρευτη,τον ΓΑΠ, ο οποιος εφερε 130 δις δανεια,αλλα και τα 44 μια χαρα ειναι

    Και ακομη μεγαλυτερος-και το λεω σοβαρα αυτο- ειναι ο "τιγρης". Που ηταν αναφανδον με τον νεοκοπο παραγκωνισμενο.
    Εκει που ολοι καποτε,σε καιρους σκοτεινους, εβλεπαν το προφανες και υποστηριζαν τα "γκανιαν" Παπανδρεου,Μητσοτακη,Σιμιτη,Ακη, κλπ εκεινος "εβλεπε" πιο μακρυα. Εβλεπε το πουλεν του Μητσοτακη (και ουχι ασπονδο εχθρο οπως θελουν οι ασκεφτοι να νομιζουν)-τον "προδοτη" της πραταξης,τον "παγωμενο" "γαιδαρο" να εχει λαμπρο μελλον και να προελαυνει επειτα απο 15 χρονια αποθεραπειας,μετα απο ταχεια αποψυξη.
    Στοιχημα με ελαχιστες πιθανοτητες,-για οσους ηταν και ειναι εξω απο τα πραγματα.
    Για οποιον ομως ειναι στην καρδια του "κτηνους",μπορει και διαβαζει μια χαρα τα προγνωστικα.
    Λιγη υπομονη θελει.
    "Το ταβλι θελει υπομονη και η γκομενα κυνηγι" οπως λενε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή