Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ

               Κίνηση αδερφάκι μου. Κόλαση στους δρόμους. Τι είναι πάλι τούτο; Υπήρχε βέβαια και η απεργία των ΜΜΜ, αλλά και τι έγινε; 1,5 μύριο άνεργους μετράμε στον ιδιωτικό τομέα κι επομένως δεν πάνε πουθενά αυτοί. Στο δημόσιο όλοι εκεί είναι μεν, αλλά δεν μπορώ να πιστέψω οτι γυρνάγανε πίσω στα σπίτια τους στις εννιά το βράδυ από τας υπηρεσίας. Εκτός αν κάτι δεν έχω πάρει χαμπάρι ακόμα για την λειτουργία του κράτους. Που αυτό το κάτι, μάλλον δεν μπορεί να ξαναεξηγήσει όλα αυτά τα αυτοκίνητα και τις βενζίνες που καίνε, εκτός πάλι αν " λεφτά υπάρχουν ". Ή οτι ο Έλληνας, όσο κι αν παίρνονται μέτρα, τόσο επαναστατεί και θέλει να πέσει ηρωικά μαχόμενος αλλά εντός του οχήματος του.
                Κι αυτή η απεργία ρε παιδί μου, ξεπερασμένη είναι έτσι όπως γίνεται. Άλλος κάνει στάση εργασίας για κανά τρίωρο και μετά πάλι πίσω να προσφέρει κι άλλος σταματάει για δυό μέρες και μετά ξανά στο καθήκον. Και τι βγαίνει; Τίποτα. Τι θα μπορούσε να βγει; Βρε όλα τα ΜΜΜ στους δρόμους να κυκλοφορούν αλλά να μην εισπράττουν χρήματα για εισιτήρια. Θα μου πεις οτι την χασούρα και το έλλειμμα πάλι εμείς θα το πληρώσουμε. Λάθος κύριοι. Ο αυριανός επενδυτής θα το πληρώσει κι ας το βγάλει σταδιακά στο μέλλον αφού δεν μπορεί και να βάλει ό,τι τιμή του καβλώσει και να περιμένει οτι θάναι γεμάτα τα μέσα του. Είπαμε, αυτοκίνητα υπάρχουν. Αν μάθαινε κι ο Έλληνας να βάζει το όχημα και να τό έχει και γεμάτο με συναδέλφους του κι όχι να το παίζει μοναχικός large, ίσως και νάχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Όπως κι αν σταμάταγαν κάποιοι μαλάκες εργατολόγοι να μιλάνε για εργασιακά δικαιώματα την στιγμή που δεν υπάρχουν εργασίες.
             Η ενημέρωση όμως τρέχει κι όσο είσαι αγκυροβολημένος μέσα στην καμπίνα του οχήματος με το ραδιόφωνο, δεν είναι δυνατόν να μην ακούσεις και το έγκριτο ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Χτύπησε ο ένας, ίωση ο άλλος, ορμονικά ο μεθάλλος και ούτω καθεξής. Χώρια που ανακαλύφθηκε οτι ο Λίνεν έχει και μαλλιά. Τα τραβάει άκουσα. Και ψάχνει λύσεις. Τι λύσεις να βρεις αν προπονείς κότες; Πιο εύκολα βρίσκεις μαλλιά. Και που κανένας σοβαρός Αεκτζής δεν έχει απαιτήσεις ( δεν είπα ελπίδες ). Μόνο μερικούς αγωνιστές να δει στο γήπεδο κι ας χάσουν. Χωρίς θέαμα, χωρίς γκολ, χωρίς τίποτα να κάνουν. Μόνο να τρέξουν και να μαρκάρουν. Είναι που είναι το ρόστερ του Τσιάρτα για τα μπάζα, είναι ανάγκη φέτος που καρακινδυνεύουμε, να κιοτεύουν κιόλας; Και τότε τι ζητάνε από μας; Που μας λένε να πηγαίνουμε στο γήπεδο. Για ποιό λόγο; Να δούμε κότες; Και δεν πάμε μέχρι τον Κανάκη και τα ορνιθοτροφεία του; Τουλάχιστον εκεί θα ξέρουμε οτι πήγαμε να δούμε κότες και τίποτε άλλο. Στον δρόμο πώς να δικαιολογήσεις οτι λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά όλοι είναι με ένα βολάν στο χέρι;
             Όμως η επικοινωνιακή πολιτική του γιαουρτά καλά κρατεί. Πώς μετά από παλιές ήττες, βγαίνανε αμέσως δημοσιεύματα για το γήπεδο, για επενδυτές και για καινούργια οράματα; Και πώς μερικές φορές του ξέφευγε η κατάσταση κι έκανε διαψεύσεις; Αυτά είδα και σήμερα με τις δηλώσεις του Δημητράκη, οι οποίες όμως δεν ήταν τελικά δικές του. Κάποια βέβαια sites τις παρουσιάσανε κι οπότε ο Αεκτζής που οδήγησε ήσυχος, αισθάνθηκε μια ηρεμία. Άσχετα αν θα έπρεπε να μην ασχολείται με τίποτε άλλο και να κάθεται πάνω από μια εφημερίδα ή ένα διαδίκτυο, καθότι κανά δίωρο μετά οι δηλώσεις ήταν μούφα. Και τελικά επικράτησε η λογική : Μετά το ματς με την δαφνοστεφανωμένη θα μιλήσουν οι επενδυτές. Βλέπετε τίποτα περίεργο; Εγώ τίποτα δεν βλέπω παράξενο στην εντολή του copy paste. Αντιθέτως με βοηθάει κιόλας. Να καούν κι οι επενδυτές με πιθανή ήττα;
              Το πρωτάθλημα αρχινάει μετά. Με Βέροια, Κομοτινή, Λειβαδιά και Γιάννινα. Τον Ατρόμητο δεν τον έχουμε ακόμα στον λογαριασμό. Κι εύχομαι ο Κιθ νάχει κρατήσει κανά κομπόδεμα διότι από την τράπεζα Seymour, που ξανά λέω οτι δεν την ξέρουν ούτε οι μέτοχοι της, πληροφορήθηκα οτι απεμακρύνθη. Κι αυτή η τράπεζα, πριν λίγο καιρό, διαβάζαμε οτι ήταν δική του. Σας έχουν απομακρύνει ποτέ από την προσωπική σας επιχείρηση; Θα μου πείτε βέβαια οτι εδώ είναι Βαλκάνια κι οτι στην Αγγλία έχουν άλλα ήθη. Σωστό κι αυτό. Αύριο σκέφτομαι να υποβάλω την παραίτηση μου στον εαυτό μου ή τέλος πάντων να με απολύσω. Σκέφτομαι κι εγώ πλέον ευρωπαϊκά. Τι έβγαλα με τα ψωροκωστονέϊκα; Τι έβγαλε κι αυτό το χάπατο ο Σαββίδης, που γύρισε τούμπα όλη την Τούμπα χωρίς να συμβουλευτεί το αγωνιστικό πρόγραμμα;
            Στην Ωρα όμως βλέπουμε την ανάσταση. Μπαίνει ο Δημητράκης, μαζί του ο Κιθ, από κοντά κι άλλοι επενδυτές αλλά και χορηγοί. Της πουτάνας γίνεται και ξαναδικαιώνεται ο Γρυσμπολάκης που η υπάρχουσα εξυγίανση θα γίνει ακόμα υγιέστερη. Ειδικά με την άφιξη του Κατσουράνη ( κάποιες κακές γλώσσες μιλάνε για Σαλονίκη ή για εξωτερικό ακόμα καλύτερα γι' αυτόν ) αλλά και του Μητρόπουλου από το Αγρίνιο. Και σε δυό χρόνια - που θα παίζει προκριματικό μέχρι κι ο πρωταθλητής - υπάρχει πλέον το όραμα του champions league.  Υπάρχει όραμα Στουρνάρα στην ομάδα: το 2020, θα ξαναβγούμε στις αγορές για δάνεια. Τόσο καλά θα έχουμε πάει. Είμαστε σίγουροι οτι πάλι δανεικά θα χρειαζόμαστε. Καμία αγωνία για πρωτογενές πλεόνασμα. Όλη η αγωνία είναι να βρούμε τοκογλύφους.
           Τέλος πάντων τα νέα είναι καλά και ήδη αχνοφαίνονται με την διάθεση των Ελλήνων να κυκλοφορούν στους δρόμους με τα οχήματα αλλά και την κοντινή Κυριακή. Δεν μιλώ για το παιχνίδι. Μιλώ για την γενική συνέλευση και την ειροή των εκατομμυρίων μέσω της ΑΜΚ. Δηλαδή κοντή γιορτή. Φτάσαμε επιτέλους στην πηγή, όσο κι αν ο καρότσης υπουργός θέλει πάλι νέους όρους για να μας δοθεί η δόση. Κι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τον δρόμο. Ας είναι και μονόδρομος ή αδιέξοδος. Οι δρόμοι σε σχήμα Υ είναι οι μπερδευτικοί. Όπως αυτοί που βλέπει ο Δημητράκης, που ενώ του δόθηκαν τα στοιχεία, ενώ πήγε προσωπικά στην εφορία και πήρε τα χαρτιά, ενώ ελέγξανε οι ορκωτοί σε χρόνο dt - αυτή η BDO πρέπει πραγματικά να κάνει δουλειά στο πόδι που έλεγχε πέντε εβδομάδες - ενώ ήρθε το στέλεχος της τράπεζας κι ΕΝΩ ΤΑ ΧΡΕΗ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ - μην ακούσω γέλιο - , δείχνει μια ήρεμη αποφασιστικότητα και περιμένει το ντέρμπυ. Το σημαντικό για μας είναι οτι τελειώνει ο χρόνος κι οι καφέδες που ρίχνουμε. Και φυσικά δεν ελπίζω σε τίποτα, αφού τα πάντα είναι γνωστά.
             Απλά αντιγράφω μια φράση του Καίσαρη : " Από πού προκύπτει οτι ο Βιντιάδης έχει λεφτά; "
  Κακόβουλε Κώστα. Μόλις προχθές συνέφαγαν στο Σίτυ, ο Δημητράκης, ο Λίβι ( ναι βρε της Enic ), o Kιθ κι ένας εφοπλιστής ( ονόματα δεν λέμε ). Οπότε για Μητρόπουλο λεφτά υπάρχουν όπως και για Δημητριάδη. Άμα έχεις δυό χρόνια πλάνο, μια χαρά δεν θα φάει ο φίλαθλος; Πότε δεν θα φάει; Όταν δει το καινούργιο μετοχολόγιο που δεν χρειάζεται ο τύπος εκεί. Γκε γκε; Την καλημέρα μου.
            ΥΓ. Την Κυριακή εγώ προσωπικά πηγαίνω για την νίκη. " ...μήπως είμαι τρελός, μήπως τάχω χαμένα..." Ναι είμαι τρελός Αεκτζής, που ουδέποτα υπολόγισα κανέναν μπροστά στην ΑΕΚ. Δεν πάει νάρθει ο χάπιας με Σιδηρόπουλο ή και με τον Μπριάκο ( γαμώ την τύχη μου με εκείνο το κείμενο για την ΚΕΔ ); Σιγά τις νούλες. Σιγά την ομαδάρα. { Αυτά τα λέω διότι το ΣΚ θα τρέξουμε με ταχυδρομείο ή δικό μου κείμενο, πολιτικά }
                    Και φυσικά μια φωνή στο γήπεδο, ένας παλμός ΚΙ Ο ΕΝΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ . ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΟΤΑΝ Ο ΠΑΡΑΔΟΠΙΣΤΟΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟ ΝΤΟΥΕΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ. ΝΑ ΦΟΒΗΘΩ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΤΣΟΥΛΕΣ;   
                     Πώς το είπε ο Αλέξης; Να φοβηθώ το εύσωμο παιδί; Γιατί; Σε καποιο στημένο μας, θα είναι τείχος;          

3 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας09 Νοεμβρίου, 2012 01:03

    Αληθεια,δεν ηταν να μπει το Αγγλικ ολομπυ στην ΠΑΕ πριν απο τον αγωνα με τον γαυρο,σαν "τονωτικη ενεση" ας πουμε; Ετσι διαβαζα πριν 10 μερες. Τι αλλαξε και θα ερθει μετα το κογκλαβιο των αφραγκων; Τελος παντων. Κατι παραπανω θα ξερουν. Μη ειμαστε και προπαιτες.
    Οσο για την απορια του Καισαρη,δεν ειπε κανεις οτι ο Βιντιαδης εχει λεφτα. Ουτε καν ο ιδιος δεν εχει πει κατι τετοιο. Αν ειχε,δεν θα μας μοστραριζε και τις saymοur και τον αλλο τον μπατιρι τον Χαρυς. Θα μας ερχοταν κουνιστος και λιγιστος. Αλλωστε και οι μαγοι τρεις ηταν,οχι ενας. Ποιος να πρωτοκουβαλεισει τα πακετα για τις ΑΜΚ,ποιος τα βαρια συμβολαια, ποιος τους χορηγους και ποιος τα νεοανεγειρομενα γηπεδα. Τι να σου κανει ενας μονο. Και δεν τον λενε καν Βαλτασαρ.

    Εαν πεσει καμια 6αρα στο ματς με τον γαυρο,δεν ξερω αν τα χρεη θα παραμεινουν 32 οπως λενε η θα βρεθει καμια τρυπα μαυρη.
    Ασε που ο απατεωνας ειναι λιγοτερο ορατος μες την πολυ απελπισια που σκορπουν τα μεγαλα σκορ.

    Εαν ερθουν τελικα-που δεν το βλεπω,ο Μανωλιος απλα θα φορεσε τα ρουχα του αλλιως.
    Η αλλιως, "το καφε μπροστα και το κιτρινο πισω" που λεμε για τα "αλλαγμενα σωβρακα".
    Η,διαφορετικα, ενας κεσες γιαουρτι αβοκαντο,πανω σε μια εφοπλιστικη καραφλα.
    ------------------
    Πως γινεται να μην υπαρχουν λεφτα για γαλα,αλλα να υπαρχουν για βενζινες,ενας θεος ξερει.
    Δεν αλλαζει συνηθεια ο δανειζομενος και χρεομαθημενος.
    Φραγκο μπορει να μην εχει στην τσεπη,το παιδι μπορει να σκουζει στο σπιτι,αλλα εστω και ενα 10ευρω θα το βρει απο εδω και απο κει για να βαλει λιγη βενζινουλα και να παει...καπου.
    Τι "που"; Καπου λεμε. Οπουδηποτε. Γυρω-γυρω.
    Ειναι εθισμος. Οπως ο ποτης τραβαει κατα το καπιλειο καθε λιγο,αν και ορκιζεται παντα μετα οτι δεν θα ξαναπιει,ετσι και ο λαμαρινολαγνος,βουρ στο δρομο.

    Κοιταζουν ο ενας τον αλλον στα φαναρια καθως σταματουν,σαν ζομπι. Σαν να πηγαινουν σε εκστρατια,αλλα διχως να ξερει ο ενας την ακριβη αποστολη του αλλου. Αλλα ολοι μαζι ξερουν οτι "καπου πανε".
    Σαν τις μελισσες ενα πραγμα.
    Eιδικα οταν βρεχει,ειναι σαν να βλεπεις γκνου οταν περνανε τα ποταμια με τους κροκοδειλους.
    Ειδικα το βλεμα στα ματια,ειναι ιδιο. Το απολυτο κενο και το γιγαντιο τιποτα.
    Η αταραξια του βλακος.

    Μεταναστευτικα ρευματα εντος πολεως.
    Ενος ειδους που πλεον εκλειπει απο τα δυο ημισφαιρια. Μονο εδω ενδημει.
    Μαλλον πρεπει μαζι μας να ασχολειθει σοβαρα οχι το EFSF η το ΔΝΤ αλλα το National Geographic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας09 Νοεμβρίου, 2012 10:06

    Ουαα...δεν μας δινουν την δοση...ουααα..γιατι δεν μας δινετε την δοση...θελουμε την δοση. Ουααα...και κλαααμα οι τηλεοπτικες κυριες.
    Τι αλλο να να κανουμε. Αυξησαμε την ανεργια στο 30%,αρα και τα εργασιακα περασαν ανετα,εφοσον πλεον οι εργαζομενοι ειναι μειοψηφια.

    Απελευθερωσαμε την αγορα εργασιας και ετσι ο καθενας ειναι ελευερος να επιλεξει εαν θα ειναι ανεργος,η θα απολυεται.
    Θωρακισαμε τον μισθο απο το πρωτο ευρω,δινοντας ετσι την ευκαιρια στους εναπομειναντες εργαζομενους να διαπραγματευονται το ποσο που θα πληρωνουν στα λογιστηρια της εταιρειας στην οποια εργαζονται.

    Βρισκουμε λυσεις στο συνανταξιοδοτικο με τα γενοσημα και τις δραστικες ουσιες,αρα εχομεν λιγοτερο συνταξιοδοτισημο χρονο και ελαφρυνση των νοσοκομειακων περιθαλψεων,αρα παραλληλα βρεθηκε και λυση στις υπερωριες του νοσηλευτικου προσωπικου,αφου πλεον αυτες θα ειναι αχρειαστες.
    Απελευθερωσαμε τα επαγγελματα,μαζι με τους επαγγελματιες,ωστε ο καθενας να μπορει να φυγει στο εξωτερικο.

    Σπασαμε τα συνορα στην ελευθερη διακινηση εταιρειων,με αποτελεσμα ηδη σωρεια μεγαλων εταιρειων να "ταξιδευουν" σε αλλες χωρες, "σπερνοντας" την Ελληνικο δαιμονιο.
    Αποκλειουμε με αποτελεσματικοτητα την εισρροη κεφαλαιων,τα οποια-καποια απο αυτα-ισως βλαψουν τον οικονομικο οργανισμο μας.
    Ετοιμαζουμε την βαση εκτοξευσης πυραυλων στην βαση "Μαραθωνας",μετατρεποντας τον τυμβο σε εξεδρα.

    Με την ανακυκλωση τροφων απο τους καδους εξοικονομουμε πορους.
    Ελαχιστοποιησαμε την περιτη παρουσια αδεσποτων,στα οποια εχουμε επεκτεινει την διασημη Ελληνικη κουζινα.

    Ξεκουραζουμε τα παιδια μας στα σχολεια,με αναγκαστικη επιδαπεδια νηστικοθεραπεια.
    Τηρουμε αυστηρη σειρα προταιρεοτητας στις ογκουμενες ουρες των σισητιων,με μια μοναδικη για τα Ελληνικα δεδομενα κοινωνικη συμπεριφορα,αποδεικνυοντας οτι ο Ελληνας ΚΑΙ θελει ΚΑΙ μπορει.
    Μειωνουμε ολο και περισσοτερο τα βαρη στις σχαρες των ψυγειων των νοικοκυριων,αλαφραινουμε τα "ματια" των κουζινων,με αποτελεσμα να εχουμε μειωση ως και 50% στις επισκευες των λευκων ηλεκτρικων συσκευων.

    Μετατρεψαμε ενα αποσυρμενο πλοιο του Αγουδιμου σε καυστηρα αποτεφρωσης,ωστε να μειωνουμε τον χρονο μεταφορας των σορων απο τα αστικα κεντρα προς το Αιγαιο Πελαγος.
    Παρουσιασαν αλματωδη αυξηση οι λαμπτηρες εξοικονομησης ενεργειας, κοκκινου χρωματος,καθως και ο τζιρος των "οικων" εξωθεν των οποιων βιδωνονται.
    Η στοματικη υγιεινη εχει επισης βελτιωθει κατα 70% μετα την "αποξηλωση" των τεχνιτων οδοντων εκ χρυσου.
    Ελαχιστοποιησαμε τον κινδυνο ραγαδων στο δερμα της κοιλιακης χωρας πολλων γυναικων,μετα την αποτελεσματικη-αποτρεπτικη πολιτικη μας της μη τεκνοποιησης. Εκτος του οτι σωζουμε και αγεννητες ζωες.

    Μετατρεψαμε το κεντρο της πρωτευουσης,σε μια μικρη πολυπολιτισμικη Ντισνειλαντ,και ετσι δεν χρειαζεται να φευγει διακοπες στο εξωτερικο ο Ελληνικης ιθαγενειας,-αρα ουτε και συναλλαγμα-αφου μπορει να απολαυσει στην καρδια της πολης του,μυρωδιες και εικονες απο εξωτικα μερη,ανεμεσα σε μυριαδες αλοδαπων, με τη ευχαριστη εκπληξη της συναντησης του με καποιον συνελληνα,να καραδοκει.Ποτε δεν ξερεις.

    Κλεισαμε τους παιδικους σταθμους,-δια ευνοητους λογους- αποκομιζοντας οφελος αρκετων εκ.ευρω. Δεν καταφεραμε να μαζεψουμε τα παιδια και να τα στειλουμε στα ξενοδοχεια του Λουξεμβουργου,στους κυριους Μπαροζο,Γιουνκερ κλπ,αλλα συχγωρεστε μας αυτην την μικρη παραβλεψη.

    Τι αλλο τελετε;

    Στηθειτε στα 4. Ανοιξτε τις σουφρες να σας βαλουμε νεφτι.
    Να σας βγαλουμε τα νυχια...να σας ξεριζωσουμε τα βυζια,να σας βαλουμε παλουκια σε καθε τρυπα,να σας βγαλουμε τα εντοσθια,να μπειτε σε ομαδικους ταφους και κατοπιν βλεπουμε...μπορει να σας την δοσουμε την δοση. Θα εσκεφθωμεν. Θα ιδωμεν. Βαλκανομπαχαλακιδες,ποντικομικρουλιδες,ορκ της Μεσσογειου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Αδερφέ, ελησμόνησες την ελεύθερη πλέον κατανάλωση μας, ληγμένων προϊόντων, τα οποία θα είναι και πιο φθηνά από εκείνα τα απαίσια φρέσκα. Επίσης αυτά, σε συνδυασμό με την έλλειψη φαρμάκων, θα ρίξουν τον μέσο όρο ζωής κάτω των 65 ετών κι άρα έτσι εξηγείται και η μη καταβολή των συντάξεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή