Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΤΟΥΣΑΝ

             Μετά λοιπόν την τρομερή επιτυχία του Ντούσαν στην Τρίπολη, άρχισα να ψάχνω τα κανάλια μπας κι ακούσω τίποτα ενδιαφέρον. Κάτι διαφορετικό ρε αδερφάκι μου. Βαρέθηκα τα τηλεπαράθυρα που βγαίνουν πάντα αυτοί που προωθούνται από συγκεκριμένες κομματικές λίστες, δηλαδή οι ίδιοι και οι ίδιοι, που λένε φυσικά τα ίδια. Χρειαζόταν η δόση για να μην ξαναπτωχεύσουμε οι μεν ( όχι κι ακριβώς έτσι αφού αυτοί δεν αναγνωρίζουν οτι συνετελέσθη πτώχευση ) , δεν χρειαζόταν η δόση οι δε και θα έπρεπε να πτωχεύσουμε αλλά εντός ευρώ ( αυτό είναι απίθανο και θυμίζει την κατσίκα του γείτονα ).
            Τέλος πάντων, το επίκαιρο σημείο ενδιαφέροντος το βρήκα. Δεν έχει σημασία το κανάλι κι ούτε το όνομα του καθηγητή συντάγματος που έλεγε σοβαρότατα πράματα σαν καλεσμένος εξειδικευμένος επί των τιμών. Το θέμα ήταν αν τα μέτρα και οι τροποποιήσεις των τροποποιήσεων μαζί με τις νομοθετικές ρυμίσεις, συνάδουν με το Σύνταγμα μας ( το γράφω με σίγμα  κεφαλαίο αφού το θεωρώ όνομα πλατείας ). Και ο έγκριτος καθηγητής απάντησε οτι πάντα γινόντουσαν αντισυνταγματικότητες στις οποίες κάναμε τα στραβά μάτια, αλλά τώρα πλέον οφείλουμε να μην κάνουμε τους τυφλούς και να παραδεχθούμε οτι παραβιάζεται κατάφωρα το τεφτέρι των δικαιωμάτων μας.
              Και λογικά περίμενα την συνέχεια. Το να μου πει ο καθηγητής οτι το Σύνταγμα πια έχει γίνει σαν το παλιό στέμα που το κατουρούσε ένα νήπιο στην σχετική γελοιογραφία, δεν μου λέει τίποτα. Ούτε και οι λόγοι για τους οποίους παραβιάζεται, με τους οποίους μας γάμησε στην συνέχεια της εκπομπής. Ήταν σαν να ακούω ένα καθηγητή μαθηματικών, που είχε αποφασίσει να αφιερώσει περισσότερη ώρα στην περιγραφή του προβλήματος και πώς αυτό προέκυψε, παρά στην λύση του. Ήταν σαν να παρακολουθώ κάποιους ηλίθιους που αναλώνονται να βρούν την ακμή ενός απλού κύβου που απλά έχει διπλάσιο όγκο από κάποιον άλλον στοιχειώδη ( συγνώμη για τα τεχνικά αλλά έτσι μου βγαίνει ).
             Ρε παπάρα, αφού το πρόβλημα δεν λύνεται ποτέ και με κανένα μέσο, τι μου τα πρήζεις τώρα; Στην ζωούλα, την μία που μου δόθηκε, πρέπει να αμειφθώ αναλύοντας κάτι που όχι μόνο δεν έχει λύση αλλά κοροϊδεύοντας κιόλας για τον βαθύ σκεπτικισμό μου; Τι πρακτική αξία έχει αυτό για όλους τους άλλους που κάθονται σαν κοθώνια κι ακούν όλες αυτές τις μπαρούφες ( για τον τετραγωνισμό του κύκλου μιλάω ) ; Όλα αυτά λέγονται μόνο και μόνο για να παραδεχθούμε οτι ο καθηγητής είναι τεράστιο μυαλό; Στ' αρχίδια μας. Την εφορία του την πληρώνει με το μυαλό του ή μήπως την γκόμενα του την πηδάει με το πάνω κεφάλι;
           Στην ίδια βέβαια ρότα και το κανάλι ( πώς κρατιέμαι να μην το ξεράσω ), που το παίζει ανατρεπτικό της ενημέρωσης ενώ σχεδόν όλοι γνωρίζουν τους άδηλους πόρους από τους οποίους συντηρείται. " Εξηγείστε μας, πέστε κι άλλα, ενημερώστε τον κόσμο " και τα λοιπά παπάρια στοιβαγμένα στην σειρά όπως και τα στημένα μηνύματα. Και συνέχιζαν τα ενημερωτικά " αντί ", κι εγώ σαν μαλάκας να κάθομαι αντί να γυρίσω τα κοντρόλ και να αρχίσω να παίζω το πουλί μου ή με τον ράδιο αρβύλα ή με καμιά τσόντα στο συνδρομητικό κάνοντας κι αγαθοεργεία στον προστάτη μου.
            Εγώ φταίω σαφέστατα. Όχι όμως που δεν γύρισα κανάλι. Στο φινάλε το τι κάνω το όργανο μου, είναι καθαρά δικό μου θέμα. Εγώ φταίω, που έχω δημόσιους υπάλληλους καθηγητές του Συντάγματος και τους πληρώνω τζάμπα. Κι έχω γαμήσει όλον τον ιδιωτικό τομέα με την ψήφο μου διατηρώντας κάτι τίποτες σε θέσεις δήθεν επιμόρφωσης των νέων επιστημόνων ή και των νέων ανθρώπων γενικότερα.
            Κύριε καθηγητά, είμαστε απόλυτα σύμφωνοι - κατά πως λέτε - οτι παραβιάζει η κυβέρνηση το Σύνταγμα. Το έχετε μελετήσει, το έχετε αναλύσει, το έχετε αποδείξει στο μυαλό σας. Τέλεια και μέχρις εδώ, τα αξίζετε τα λεφτά σας. Δέχομαι την λύση σας σαν αδαής εγώ και σαν καθ' ύλην αρμόδιος εσείς. Το μόνο που χρειάζομαι από εδώ και πέρα, είναι, τίνι τρόπω μπορώ εγώ εντός της νομοτέλειας αυτουνού που εσείς διδάσκετε, να πληροφορηθώ τον δρόμο της δικής μου αντίδρασης. Να είναι πολιτική περιμένοντας ξανά τις εκλογές, ή να είναι άλλου τύπου; Ας πούμε αμερικάνικη συριζέϊκη. Αυτά τώρα θέλω.
            Εσείς κύριε καθηγητά, τι θα κάνετε; Απλά θα καταγγείλετε; Πού ακριβώς; Στα κανάλια ή σε κάποιο αρμόδιο όργανο; Αυτό που διδάσκετε, μου δίνει τρόπο προστασίας; Αυτά περιμένω από έναν έγκριτο κι έναν άριστο ( η υπερβολή πάντα ήταν το αγαπημένο μου χόμπυ ). Διαπίστωση, λύση και δράση. Τα άλλα είναι για τον Ντούσαν που πάντα σεβόταν τον κάθε αντίπαλο.
            Θα μου πείτε βέβαια οτι έχετε και μια θέση σε αυτήν την κοινωνία του Άδωνι αλλά και μια οικογένεια που πρέπει να της φέρετε γάλα. Κι οπότε; Αύριο θα πάτε στην πανεπιστημιακή έδρα σας και θα διδάξετε τι; Κάτι αποθαμένο; Κάτι παραβιασμένο; Για ποιό λόγο να σας έχω στην θέση του καθηγητή του συνταγματικού δικαίου όταν δεν υπάρχει αυτό κατά τις ρήσεις σας; Για ποιό λόγο να μιλάτε σε νέους επιστήμονες, όταν ακόμα δεν σας έχει αποστείλει ο καρότσης τις νέες σημειώσεις του; Πέστε μου κύριε καθηγητά. Έχω μια απορία για το πού πάνε τα λεφτά μου. Είπες οτι δεν υφίσταται Σύνταγμα πια. Οκ. Θέση καθηγητού συνταγματικού δικαίου, γιατί έχω; Επειδή είμαι μαλάκας Έλληνας πολίτης που νομίζει οτι δουλεύει και δικαιούται διακοποδάνειο;
             Αλλά χέστα κι αυτά. Εγώ να ψάξω τελευταία, το ήθος του καθηγητού. Γιατί δεν παραιτείσαι μωρή τρελή, αφού η πραγματικότητα σου καταργεί το αντικείμενο που διδάσκεις αλλά και την ρεαλιστικότητα της θέσης μέσω της οποίας μου κουνιέσαι σαν αυθεντία απέναντι στα κομματόσκυλα που ακόμα εκλέγουν λύκους για την προστασία του κοπαδιού; Να σου πω εγώ γιατί. ΄Γιατί είσαι τεμπέλης και σου αρέσει να αναλύεις μπούρδες και να δημιουργείς καινούργιες στρατιές μπουρδολόγων. Γιατί είσαι Έλληνας και κορυφαίος στον φραπέ. Κι αντί να πας να φτειάξεις καμιά πέτρα στην πλατεία, προτίμησες να διδάσκεις τρίχες και μεγάλες χάρτες, επειδή απομνημόνευες καλά. Ρε αν είχες αρχίδια προσωπικά, την επομένη της εκπομπης θα έπρεπε να είχες καταγγελτικό λόγο και διακοπή διδασκαλιών. Αλλά ξέχασα. Έχεις και να αγοράσεις γάλα κι έχεις και τον τίτλο του καθηγητή. Έτσι την πατάνε όλοι. Κύρια αυτοί που θεωρούν οτι ο Ντούσαν είναι προπονητής. Χαίρετε. 
           Υγ. Βαρουφάκης σωστός, απλά το ελληνικό Β , να προφερθεί σύμφωνα με τον μισθό του. Το δεξί χέρι του Σόρος είναι άλλωστε κι άρα αγγληστί. ΜΠ.

1 σχόλιο:

  1. Χρηστος Χοντζεας21 Νοεμβρίου, 2012 17:07

    Της "Αμερικανικης σχολης" κι'αυτος που το δογμα των προστατων μας λεει οτι "αρκετα παιξατε στην αυλη,παρεα με Ευρωπαιους και νομισατε οτι παραλιγο να γινετε ομοτιμοι και ομομισθοι τους,τραβατε τωρα παλι πισω ιστορικα και οικονομικα και "παλεψτε" με τις ομορες χωρες σας,την ΒΟυλγαρια,την Αλβανια κλπ και ξαναξεκινηστε απο το "0",μπας και ξεκολισετε.
    Και μετα βουρ παλι-μεσω καποιου πολεμου,οικονομικου η κανονικου-στα ιδια.
    Αυτη ειναι η ιστορικη πορεια μας,μεσες-ακρες.

    Και αυτο συμβαινει παντα με χωρες-προτεκτορατα,που ελεγχονται πλξρως απο εξωτερικα αφεντικα.
    Και αυτος ειναι και ο λογος που-για μια ακομα φορα- οι "ειδημονες" παρατηρους εξοκοινοβουλευικες δρασεις,παρεμβασεις συνταγματικες, εκτροπες συνταγματικες και αλλες μπουρδες,ενω αυτο ειναι φυσικη απορροια και αποτελεσμα οταν δεν οριζεις την μοιρα σου,αλλα στην ελεγχουν αλλοι.

    Να μην κανει νετυπωση λοιπον σε κανενα και ειδικα σε εκεινους που παριστανουν οτι ξερουν,το οτι περεκτρεπωμεθα απο καιρου εις καιρον Συνταγματικα.
    Ο μεγας εκτροπεας, ο Ελ.Βενιζελος,τα εχει κανει αυτα ουκ ολιγες φορες στο παρελθον.
    Ο Καρα αμαν αλης ο γερος,ηταν μεγιστος δημοκρατης και αυτος και πιστος ακολουθος ολων των αρθρων. Με βιες και νοθειες.
    Στις μερες μας παλι,τα τελευταια 3 χχρονια,το συνταγμα που σαν ζητιανοι επιτακτικα ζητησαν απο τον Οθωνα οι εδω κατσικοκλοεφτες,εχει γινει αυτο που παντα ηταν.Ενα κωλοχαρτο σκετο.

    Αν σε αυτα τα χρονικα διαστηματα του παρελθοντος οπου το συνταγμα ετρωγε κατακεφαλιες απο τους δημογεροντες μας, προσθεσουμε και τις επισημες παρεκτροπες, η εκτροπες,στις περιοδους του Παγκαλου (του παλιου) του Μεταξα και του Παπαδοπουλου,τοτε βλεπουμε οτι αυτο που απομενει ειναι οι πετσες και τα κοκκαλα της δημοκρατιας.
    Ο κανονας ειναι η εκτροπη και η εξαιρεση ειναι η ομαλη ακολουθια του Συνταγματος.

    Απλα καποιες περιοδους,δεν κρινεται αναγκαιο να γινει πραξικοπιματικη εκτροπη και πηδημα των αρθρων,απλα και μονο γιατι δεν συντρεχει λογος.
    Οταν συντρεχει,τοτε τα γαμουν ολα κανονικα.

    Ενας λαος τελειως αφυδατωμενος απο σκεψη και αγνωμος,διχως να νοιωθει την αναγκη για συμμετοχη στα πραγματα παρα να επιλεγει καποιους που αργοτερα θα τους βριζει απο τα καφενεια,η μονη δημοκρατια που γνωριζει,-και που του αρμοζει-ειναι η απλως η "ελευθερια", του να συνερχεται μετα φιλων μετα την δυση του ηλιου,να μπορει να μουτζωνει η να μην λογοκρινεται και να διαμαρτηρεται συνεχως,διχως να κινδυνευει να συληφθει απο τους χωροφυλακες "δια ασημαντον αφορμην".
    Αυτη ειναι η δημοκρατια που ζει και βιωνει.
    Τιποτα αλλο.
    Και αυτη του αξιζει αν κρινει κανεις απο αυτα που απαιτει.

    Το ακροτελευτιο αρθρο τα λεει ολα,για το ποιος φταιει: "Η τηρηση του Συνταγματος επαφιεται στον πατριωτισμο των Ελληνων".
    Δεν εξαρταται δηλαδη απο το τι διαθεση η ταση εχουν οι μια χουφτα πολιτικαντιδες για το αν θα τηρειται το Συνταγμα η οχι,αλλα αποκλειστικα απο τον ιδιο τον λαο.
    Αρα, τι φωναζουν τωρα οι "Θανασιδες" και οι "Κατινες"; Αλλοθι ψαχνουν ΚΑΙ σε αυτο;
    Βρε ουστ που θελετε και Συνταγμα,μαυροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή