Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΒΕΡΟΙΑ - ΑΕΚ

                Δεν μπορώ να κρύψω οτι η πρώτη ομάδα ήταν η Βέροια. Μην με ρωτάτε γιατί. Δεν μπορώ να σας απαντήσω. Και πάντα την έβλεπα με συμπάθεια, αυτήν την αυτοκρατόρισσα του βορρά. Και ήρθε σήμερα, που η επίσημη πλέον αυτοκρατόρισσα της καρδιάς μου αλλά και της δικής σας, πρέπει να περάσει με πόντους από εκεί. Σε μια δύσκολη μέρα για μένα αφού καινούργιο μνημόσυνο δεν αντέχω. Είχα το πρωί ένα αφού σαν σήμερα έφυγε η μάνα μου δυό χρόνια πριν.
               Και ξεκίνησε το παιχνίδι με τις περίεργες εμπνεύσεις του Λίνεν όσο αναφορά Κατίδη και Φουρτάδο, που όμως έμελλαν να έχουν σοβαρότατες συνδρομές άλλου τύπου. Από την σύζευξη των πλανητών, παρέα με την εσκεμμένη απουσία του Γεωργέα και την κάκιστη απόδοση του Καφέ. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το σκορ του πρώτου ημιχρόνιου, αφού εκτός από μια μαχητικότητα του Κατίδη, συναντούσες τον Φέτση εκτός ρυθμού, τον Κορδρέρο στα ρηχά και τρέχα γύρευε για πλάνα ανάπτυξης ή ορθή αμυντική λειτουργία.
              Το μόνο ορθό ήταν η καταπληκτική παρουσία του κόσμου, που τραβάει τον γολγοθά του μέχρι να γίνει το κιτρινόμαυρο psi σε χρήματα αφού σε βαθμούς δεν γίνεται τίποτα αφού  και η Λειβαδιά κέρδισε. Κάνοντας πλέον μονόδρομο νίκης το σημερινό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που ήθελες να λήξει στο 18ο λεπτό, αφού πλέον κανέναν δεν ενδιαφέρει το θέαμα αλλά μόνο η σωτηρία της ομάδας. Εδώ φτάσαμε απέναντι σε μια κάκιστη Βέροια . Να θέλουμε κι οι Αεκτζήδες, που μάθανε την Ελλάδα μπάλα, τα μικροσυμφέροντα μας. Και που στο τέλος του πρώτου μέρους η θεά τύχη μας χαμογέλασε και το μόνο που χρειαζόταν ήταν μια ορθολογική διαχείρηση του παιχνιδιού.
               Που δεν έγινε πουθενά. Απλά ανέβασαν λίγο την απόδοση τους τα χαφ μας, απέναντι στην τοπική ομάδα που αποφάσισε να πιέσει ψηλά. Άμα δεν έχεις προπονητή...Οπότε δημιουργήθηκαν οι διάδρομοι για τον καλύτερο μας παίκτη. Τον Παντελή Καφέ. Που έχασε την κεφαλιά μόνος και αφύλακτος και μετά έφερε και τον εντολοδόχο διαιτητή να φωνάξει τις οδηγίες του Σαρρή που πήρε μετά την επίσκεψη του Δημητρέλου στην ΚΕΔ. Βρέθηκε το πέναλτυ, η κόκκινη κάρτα και τέζα ο καμπούρης, όπως τα είχαμε φωτογραφίσει μεσοβδόμαδα.
             Να μην ξεγελιόμαστε όμως από τη νίκη, το σκορ και τους απαραίτητους βαθμούς. Η ΑΕΚ ήταν πολύ κακή, αλλά έκανε το καθήκον της. Κι ελπίζω να μην ξανακαταλήξουμε στην αναρχία του τέλους. Ο Φούντας να είναι στα αριστερά, αφού είχε μπερδέψει όλη την δεξιά πτέρυγα και να βάζουμε τέσσερα γκολ με κορυφαίους παίκτες το κεντρικό μας δίδυμο αλλά και τον Βλάχο στα δεξιά. Υπάρχουν και πιο απλά πράματα. Αλλά μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, οπότε ο Λίνεν έχει το δίκιο κι εγώ είμαι γραφικός. Κι ας ξέρουμε οτι ο Σταματής παίζει με μέσον στην ομάδα κι ο Ρότζερ είπε να πάρει την κάρτα αφού κατώρθωσε και γέννησε η γυναίκα του.
            Συμπερασματικά λοιπόν, σήμερα είναι μέρα χαράς και χαμόγελου. Κι ελπίδας. Αλλά κανείς δεν πρέπει να παρασυρθεί από την μαγική εικόνα του αποτελέσματος. Θέλει πολύ δουλειά ακόμα αλλά δεν τον φοβάμαι τον Γερμανό. Ξέρει κι αυτός πολύ καλά. Που όμως δικαιούται την μερίδα του λέοντος αφού αυτός θα τα άκουγε ούτως ή άλλως. Αλλά είπαμε. Σήμερα είχαμε την σύζευξη των πλανητών. Και δεν γκρινιάζω καθόλου. Γελάω και χαίρομαι αλλά και κλείνω και πονηρά το μάτι. Κι εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι, όπως κι ο Βασκάκης που από ένα σημείο και μετά συνιστούσε ηρεμία και δεν καταλάβαινε γιατί τόση αντάρα και τόσες κίτρινες κάρτες.
                                        ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.
                Υγ. Τώρα για τον άλλον που έστειλε μήνυμα "...να πάρω μια βιντεοκασέτα και να δω το τελευταίο πρωτάθλημα της κούλας, αφού τότε δεν υπήρχαν dvd...", το μόνο που έχω να πω είναι το εξής: Πρώτη φορά συναντώ στην ζωή μου άντρα, που είναι Αρσακειάς. Κι έχει την τιμή να τελειώνει το παραθεναγωγείο που τέλειωσε η μάνα μου. Θα μου πει βέβαια οτι σήμερα τα σχολεία είναι μεικτά. Ε ακριβώς επειδή η κατάσταση έγινε μπουρδέλο, γι' αυτό και η δαφνοστεφανωμένη νομίζει οτι παίρνει πρωταθλήματα εντός γηπέδου.
                 

13 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΑΡΤΑΛΙ ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 15οΛΕΠΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΟΝΤΡΟΛΑΡΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ BALL BOY.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ Υ.Σ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΧΘΕΣΙΝΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΟΛΟΜΠΑΡΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    ΑΝΤΙΛΑΒΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΛΑΒΟΥ: ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΗΛΙΑ. ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ για τον απόγονο των νεοελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΚΟΥΒΕΛΗΣ "...να μην εμπλακούμε σε διαμάχη ΔΝΤ και ΕΟΚ..." ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΚΟΤΕΣ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙΣ, ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΣΑΙ. ΟΥΣΤ ΜΑΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργης ο γαρατζέος18 Νοεμβρίου, 2012 20:31

    Εντάξει, δεν μου φάνηκε και μπουρδέλο η φάση.
    Τουλάχιστον σε σχέση με τις μαλακίες του προηγούμενου προπονηταρά που παγαίναμε φουλ επίθεση και τρώγαμε τα μπαλάκια υπάρχει βελτίωση.
    Όσον αφορά λαγούς και γκερέιρους, αυτοί είναι πια σε ηλικία που δε σώζονται...
    Ο μικρός ο φούντας θέλει λίγο κωλοδάχτυλο, αλλά το κάρφωσε τουλάχιστον.
    Σήμερα κι εγώ είδα ότι έπαιξε δάχτυλος παλαιών.
    Ο βοσκάκης μαλακίες έκανε, όλο κατασκήνωση τους είχε με τα φάουλ (τα μισά δεν ήταν).
    Και το μπέναλτι με κόκκινη αχρείαστο, αφού πάλι μέσα πήγε...δε χρειαζόταν να "καούν" τα όποια εξωγηπεδικά χαρτιά σε ένα παιχνίδι που ήταν 0-3 στο 60'...
    Πάντως εγώ παρατηρώ ότι ο κορδέρο είναι κανονικός παίκτης και ότι έχει δέσει με τον φέτση. Όντως ήταν μέτριοι έως κακοί στο 1ο, αλλά τουλάχιστον δεν ήταν εμπάτε σκύλοι αλέστε.
    Και οι αμυντικοί μιά χαρά (πλην παπάρα λαγού).
    Αρκεί να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα.΄
    Εγώ βλέπω μιά στρατηγική στο παιχνίδι (κεντρική αμυντική τετράδα σφιχτή και όλοι αμύνονται), ακόμα και στην αναρχία.
    Πριν είχαμε ότι να ναι.
    Επίσης είδα καλά κοψίματα και αμυντικές ενέργειες στο 1 προς 1.
    Όσον αφορά την τύχη, υπενθυμίζω τα άπειρα παιχνίδια που το τρώγαμε στην 1η ευκαιρία του αντιπάλου.
    Τουλάχιστον τώρα γύρισε λίγο.

    Τελικά μήπως ο βιντιάδης περιμένει να δει, εκτός από το που θα βρεθούν τα λεφτά, και αν η ΑΕΚ πα'αινε σούμπιτη για Β'? (δηλαδή Δ'?). Μήπως θέμα δεν είναι οι πιστωτές, αλλά να περιμένει την 5δα ταν αγώνων που ξεκίνησε τώρα ("τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα", που έλεγε ο γερο-μπαάντερ και εσύ, από το καλοκαίρι, προσφυγάκι), μπας και ο ασθενής πεθάνει πριν καν η εγχείρηση πετύχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα διαφωνισω καθετα.
    Μεσοβδομαδα παιζει παλι η κανω λαθος?σε 2 μερες...
    Κοδρερο μακραν οτι καλυτερο διαθετουμε και για αλλη μια φορα το απεδειξε.
    Σταματης παιζει μετα απο τοσο καιρο,πιτσιρικας και σου βαζει γκολ....δεν σου φτανει?
    Φουντας παλι γκολ...ανεβαζει τις μετοχες του,17χρ,τι αλλο θες?
    Κοντοες εκει πρεπει να παιζει...ποτε θα το καταλαβουν?
    Βλαχος σταθερος.
    Κουτρουμπης σταθερος.
    Απο Κατιδη περιμενω περισσοτερα αλλα ειναι αγυμναστος,απροπονητος.
    Φουρταδο διωξιμο,κατσικι.
    Λαγος αδικιολογιτος.
    Φετσης δεν κανει απλα...επρεπε να πεταει στην ηλικια του.
    Γκερειρο λιγοτερο καλος απο τα προηγουμενα ματς.
    Κοτσαριδης πιστευω θα ειναι καλυτερος του Φετση στην θεση αυτη.

    Βεροια..... τιποτα.... οπως και πολλες αλλες ομαδες που παιξαμε φετος και χασαμε.

    Απο δω και περα θα φενετε η δουλεια του προπονητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΟΥΛΙ : Δεκτές οι ενστάσεις σου. ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΠΡΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ, είναι οι δυό παίκτες των ακαδημιών των αντιπάλων, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.
    Το μεσοβδόμαδα, δεν το κατάλαβα. Κάνουν οικονομία δυνάμεων για την Καβάλα και μετά την δαφνοστεφανωμένη, ενώ κινδυνεύουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΟΥΛΙ : Α, και ξέχασα πριν. Όποιος κάνει γκολ, πρέπει να μου κάνει; Αδερφέ, να σου πω; Ο Φούντας είναι μαλάκας παίκτης και μην βιάζεσαι. Τα ίδια έλεγα για τον Κλωναρίδη, που ούτε στις αποστολές δεν είναι. Ο Κατίδης θα βγει, ο Βλάχος βγήκε, τα ίδια κι ο Φέτσης. Για τον Κουτρουμπή δεν πιστεύω να έχεις αντίρρηση. Όταν λέμε οτι θέλεις έναν χαφ κι έναν επιθετικό ( το μισό να το κάνει ) κι έναν αριστερό, τα έχουμε πει όλα. ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΒΕΡΟΙΕΣ και για παρασκήνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αμα γυρισει ο Κατσου αυτοι δεν προκειτε να ξαναπαιξουν...ουτε ο Φετσης ουτε Κοτσαριδης και μ ενα παικτη στα πλαγεια αυτοματα γινετε μπακαπ ο Φουντας που απαγορευτε να παιξει πανω απο δεκα παιχνιδια.

    Γιατι την εχεις την Καβαλα?

    Και για μενα καλητερα να το αφησουν το Κυπελλο γτ εχουμε να ασχολειθουμε με σοβαροτερα παιχνιδια για την παραμονη.

    Ο Gay μου ειναι παντελως αδιαφορη σαν ομαδα,περισσοτερο μου θυμιζει τσιρκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΟΥΛΙ: Γιατί να γυρίσει ο Κάτσου; Όταν φεύγει ο Δώνης, γιατί να έρθει σε εμάς; Εν πάει περιπτώσει, τι να κάνει ο Κάτσου; Έχει τα τρεξίματα των μικρών; Τι θα τον φέρουμε ; Για νταβατζή;
    Στν μεικτή ζώνη είδες σήμερα να μιλάει ο Δημητρέλος. Έπαιξε; Ο Κάτσου, τα ορμονικά του ας πάει να τα βγάλει αλλού. Ο Λινέν ας κάνει υπομονή. Για παραπάνω από την σωτηρία δεν πάει. Μην τρελαίνεσαι. Όχι και να καπελωθεί η προσπάθεια από τα λαμόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μεχρι στιγμης αυτο που εχεις βγαλεις σαν ομαδα οφειλετε κυριως στον Κοδρερο Κοντοε
    θα βγαλεις ολο το πρωταθλημα με δυο παιχτες?

    Ο Κατσου για να κανουμε την δουλεια μας καλα ειναι,μεχρρι το καλοκαιρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρηστος Χοντζεας19 Νοεμβρίου, 2012 12:44

    Την ομαδα,δεν την ειδα και τοσο ασχημη η κακη,εγω.
    Φυσικα δεν μιλω για το σκορ,το οποιο ειναι υπερβολικο και ειναι-οπως ολα τα σκορ-θεμα ΚΑΙ τυχης.
    Μιλω για την εν γενει παρουσια,τα λιγα-σχετικα- λαθη,τις πολλες επιτυχημενες μακρυνες αλλαγες και μεταβιβασεις κλπ.
    Γινεται προσπαθεια δηλαδη, η ομαδα να μην "παγηδευεται" σε μικρους χωρους,αφου ειναι δυσκολο να διαχειριστει τετοιες καταστασεις.
    Ειναι φανερο οτι ο Γερμανος εχει αρχισει να τους μαθαινει το γηπεδο,στην ολοτητα του.Σαν εκταση.Αφου δεν το ηξεραν οτι υπαρχει.
    Φυσικα,η αναρχια στο παιχνιδι,ειναι παρουσα,αλλα ειναι φυσιολογικη,οταν εχεις να κανεις με μη πεπαιδευμενους παικτες.

    Η σωτηρια,ειναι μεν δυσκολη,αλλα δεν ειναι δα και θαυμα,αφου ομαδες που θα ξεφουσκωνουν, η ηδη ξεφουσκωνουν,θα υπαρξουν. Ηδη Πλατανιας,Βεροια,ειναι σε χειροτερη θεση απο εμας.Ψυχολογικη και ποδοσφαιρικη εννοω.

    Μονιμη παραφωνια ασφαλως,σε οτι μα οτι γινεται στο γηπεδο αγωνιστικα,ειναι αυτη η μαιμου ο Λαγος. Απιστευτο πραγμα. Επιμενω να απορω,τι μεσον εχει και παιζει. Η τον γαμανε, η καποιον καβαλαει.
    Και μαλιστα με περιβραχιονιο; Λαγος με περιβραχιονιο;
    Σα να βλεπεις στη σαβανα, λαγο με φυσεκλικια να πηγαινει στον πολεμο επιβιωσης και να περνα αναμεσα απο συστοιχιες σαρκοφαγων.
    Μιλαμε για κωμωδια.

    Ο μονος λογος που μπορει να εχει περιβραχιονιο αρχηγου-κατα την γνωμη μου- ειναι γιατι η ομαδα θελει να φωναξει βοηθεια.Διοικητικα,αγωνιστικα,τα παντα.
    Και ο καλυτερος τροπος να καταδειξεις την δυσκολη θεση στην οποια βρισκεσαι,να γινει δηλαδη αντιληπτη και στον πλεον αδαη,ειναι να δωσεις την αρχηγια στον πιο αχρηστο και ανικανο.
    "κοιτατε τα χαλια μου" λες. "βοηθεια πνηγομαι,καντε κατι χωριανοι" φωναζεις.
    Αν ειναι ετσι,το βρισκω σαν σωστη επιλογη.

    Οσο για τον "Κατσουρ" (πολυ γελοιο αυτο το κοψιμο των ονοματων. Κατα το "Ρονι" η "Ριμπο". Μιλαμε για βαλκανομαλακιες)δεν εχει καμια θεση στην ομαδα. Ενας σερναμενος κωλος, που θα βαζει τις φωνες στους νεοτερους απο το κεντρο του γηπεδου με τα χερια στη μεση και θα λεει "τρεξε ρε" "πιο γρηγορα ρε" "πιασε αυτον εκει ρε".

    Ρε αντε γαμησου μαλακισμενο,που αμα επαιζες οσο μιλαγες,θα εισουν στη μικτη κοσμου.
    Αλλα ειναι γνωστο. Και ισχυει για ΟΛΟΥΣ: Οταν καποιος ξερει, δεν μιλα. Και οταν δεν ξερει, μιλα.
    Και μαλιστα πολυ. Ακατασχετα. Σαν γκομενα που εχει περιοδο. μπλα-μπλα-μπλα.
    Τι να τον κανουμε; Θελουμε μηπως "σημαια" γιατι ξεμειναμε;
    Και δεν αγοραζουμε μια σημαια της Μαλτας απο το Μοναστηρακι;
    Η μια σημαια της Κρητης,απο τα γραφεια του Σορος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Steven, η άποψη για το ΕΜΠ ήταν από τις κορυφαίες. Άντε γιατί κουράστηκα με τους πατριώτες ελληνάρες και τους δημοκράτες αντιστασιακούς.
    Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα αποκτά ηθικό. Είμαι σίγουρος ότι ο προπονητής δεν θα επιτρέψει τις θριαμβολογίες. Τελικά ο Λίνεν ίσως αποδειχθεί η καλύτερη περίπτωση.
    Στην Β. Ελλάδα σε λίγο καιρό θα προβληθεί πάλι το έργο "ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΦΥΓΗΣ". Κανονικά δεν θάπρεπε να μ΄ενδιαφέρει αλλά δεν μπορώ ούτε να τον βλέπω τον άσχετο. Άσε που νομίζει για τον εαυτό του ότι είναι ο Γκουαρντιόλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ Hokan: Αδερφέ, η απόφαση για απόλυση του τραίνου έχει ληφθεί. Στην συνάντηση που είχαμε, την άκουσα ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΙΟΛΑΣ. Απλά επειδή ο Ιβαν βλέπει μόνο χρήμα μπροστά του και τίποτε άλλο, μπορεί και να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι. Πιο πολύ τον ενδιαφέρει Η ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΗ ΣΟΥΙΤΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή