Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΑΦΕΝΤΗ

             Να βάλουμε λίγο background και το κατάλληλο χαλί ( μουσική επένδυση ) για την επωνομαζόμενη μεγάλη Πέμπτη. Πρόεδρος της ΕΠΟ είναι ο παλιός πρόεδρος της ΚΕΔ, Σαρρής. Ένα νούμερο, ένας τίποτας, που έλαχε να έχει μορφή ανθρώπου. Με τα χέρια απλωμένα για πολύ χαμηλές απολαβές, που όμως εκτιμήθηκε κάργα από την Βαγγέλα, που είναι αλήθεια οτι είναι ανοιχτοχέρης.
            Τυπικά η ΕΠΟ ασχολείται με την εθνική ομάδα. Ουσιαστικά ασχολείται με την ελληνική διαιτησία. Επικεφαλής της τελευαταίας, είναι κάποιος Γιώργος Καραμελίδης, ο οποίος ουδέποτε - το τονίζω, ουδέποτε - είχε σχέση με διαιτητές, παρατηρητές, επόπτες, τέταρτους και τα λοιπά. Ο άνθρωπος είναι συνταξιούχος καθηγητής μαθηματικών, που νομίζω λόγω της μεταδοτικότητας που είχε όταν ήταν εν ενεργεία, κατώρθωσε κι έγινε πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας. Κοινώς - για την φρασεολογία του blog - βλαχοδήμαρχος. Κι αυτόν τον άνθρωπο επέλεξε η Βαγγέλα να κάνει πρόεδρο της ΚΕΔ. Σαν να πάω εγώ να ναυπηγήσω πλοίο.
             Είναι πασιφανές οτι χρειαζόταν ένας αχυράνθρωπος στην συγκεκριμένη θέση, ούτως ώστε η διαιτησία να ρυθμίζεται απ' ευθείας από τον Σαρρή, δηλαδή την Βαγγέλα. Ταυτόχρονα να υπάρχει εκεί ένας άνθρωπος ήπιων τόνων και μ' ένα πτυχιάκι για να καταλαβαίνουν όλοι, ποιός διοικεί κι οτι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα βελτιωτικό για την φετινή διαιτησία. Εξ άλλου η μόνη παρέμβαση που έκανε ο Καραμελίδης ήταν αυτή που κάνει πάντα ο άνθρωπος που βλέπει μέχρι τον φράκτη του σπιτιού του: Έβγαλε άριστο τον διαιτητή του αγώνα Άρη - Βέροιας ( πρωτεύουσα της Ημαθίας είναι η Βέροια ). Αν ο Σαρρής είναι του πεντοχίλιαρου, ο από κάτω του είναι για ένα πιάτο φασολάδα.
               Πάμε και λίγο παρακάτω. Αντιπρόεδρος της ΚΕΔ είναι ο παλιός διαιτητής Μπριάκος. Διαιτητής της δαφνοστεφανωμένης από παλιά, εξ Ιωαννίνων, όπου και υπηρετεί σαν αστυνομικός. Αυτόν τον έχει μηνύσει ο Αλαφούζος για πλημμελή άσκηση καθηκόντων αφού τέσσερις μέρες την εβδομάδα, βρίσκεται στην Αθήνα για τις ανάγκες της διαιτησίας. Φοβηθείς αυτός, αφού η κύρια θέση του στην ΚΕΔ είναι να κάνει τον υπεύθυνο των παρατηρητών διαιτησίας, αποφάσισε να καρατομήσει τον Σωμαρακάκη που έβαλε τον βαθμό απαλλαγής από τα πειθαρχικά όργανα για τον διαιτητή Σιδηρόπουλο. Η Βαγγέλα όμως καθάρισε : Τον έκανε καθηγητή διαιτησίας στην ΕΠΣΑ, παρά τον Βαρούχα που τυγχάνει πρόεδρος των Αθηναίων διαιτητών. Είπαμε τα πάντα τα παίρνει πάνω του ο αφέντης ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΕΙ. ΗΔΟΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ. Ο Μπριάκος λοιπόν, με το έξτρα πεντακοσάρικο, πήρε πίσω τις τάσεις αμφισβήτησης που είχε. Είδατε λοιπόν το πώς υπάρχει η εταιρεία με τις κατάλληλες αμοιβές; Το είδατε.
                Κι ενώ αυτά τα ξέρει το παρασκηνιακό σύμπαν - ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΚΑΣΕΤΕΣ ΑΛΛΑ Η ΝΔ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ - , πήρε το στρατί ο Δημητρέλος για την ΚΕΔ. Να βρει τον Καραμελίδη και να του κάνει έντονα παράπονα. Αυτό ονομάσθηκε " μεγάλη Πέμπτη ", από έγκριτους δημοσιογράφους. Και μπορώ να πω οτι από καθαρή σπόντα, πέσανε μέσα, βάσει τιμών που αποδίδουμε την εβδομάδα των παθών.
               Η Βαγγέλα προχωράει βάσει σχεδίου. Τα πάντα να τα ελέγχει. Κι αυτά που πριν ήταν στο άρμα της αλογοτροφής, τα θέλει παιδιά του. Έτσι ξεκίνησε με τον βαθμουλάκο στον Άρη κι έτσι μετά από το γαμήσι περίμενε τον πρόεδρο μας. Να του υποβάλει τα σέβη του ( στον σουλτάνο ) μέσω μπέη ( πρόεδρος της ΚΕΔ ) . Δεν θα πήγαινε ποτέ ο σουλτάνος εκεί . Εντάξει ήρθε το προεδράκι αλλά επειδή ο μπέης δεν ξέρει και τίποτα, κάτσε να στείλω και τον Σαρρή για να πάρουν όλοι το μήνυμα οτι ήμουν εκεί αλλά αντ' εμού. Τζάμπα πληρώνω τα κασετόφωνα; Αλλά κι επειδή αυτός ο Καραμελίδης είναι εντελώς αχυράνθρωπος, μπορεί ρετάροντας να ξεχάσει και κάτι. Οπότε τράβα Σαρρή να υποδεχθείς τον μαλάκα της μπανανίας.
               Δηλαδή ο Δημητρέλος δεν ήξερε τι έκανε; Φυσικά και ήξερε. Αν δεν υποβάλεις τα σέβη στον αφέντη, ΔΕΝ ΣΩΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Όχι οτι τώρα σώνεσαι, αλλά τέλος πάντων έχεις και κάποια ελπίδα. Όσο νάναι, πιο εμπορική αξία έχει μια σφαγή με την ΑΕΚ παρά με την Κομοτινή ή την Ξάνθη. Κι αυτό το νόημα είχε και η δήλωση Καραπαπά για την περίφημη " χάρη " : Να μου κάνεις την χάρη να μην μιλάς και μετά έλα να σου κάνω κι εγώ άλλη μία. ΄Καταδική σου αυτήν την φορά, αφού την πρώτη την έκανα και λίγο για μένα και για το προϊόν μου. Τώρα τον αν θα πέσει κάποια ομάδα δική, εντάξει μωρέ. Με ένα κατοστάρικο όλοι είναι χαρούμενοι. Εκτός από κάποιον, που δεν έπαιρνε τα 650 ( προσεχώς οι 20 ενώσεις ).
                Μέχρι λοιπόν κι ο Δημητρέλος πρόσεξε τα λόγια του, " ...γίνονται τρομερά ΆΝΘΡΩΠΙΝΑ λάθη εις βάρος μας..." Οι άλλοι υποσχέθηκαν ισότητα, όσο κι αν ο βλαχοδήμαρχος σκέφτεται τοπικά για την Κυριακή και κοντώφθαλμα. Ο Σαρρής διάλεξε τον Βοσκάκη και το έργο ολοκληρώθηκε με το σόου της Ωρας "...την περιμένει νέα σφαγή..." Κερδισμένοι όλοι λοιπόν, αφού ο Δημητρέλος εκτονώθηκε, οι άλλοι συνομίλησαν κι η Βαγγέλα αισθάνθηκε την παντοδυναμία του από Φιλαδέλφεια μεριά.
                 Όλα καλά; Άριστα θα έλεγα. Το ματς θα είναι σπαθί και στα πόδια μας. Δηλαδή στον Λίνεν  και στον Κατίδη, που καλό θα ήταν να σταματήσουνε να τρώγονται σαν τα κοκόρια. Τώρα, τι σημαίνει σπαθί; Έναν βαθμό η ΚΕΔ στον δίνει αλλά από εκεί και πέρα, νίπτω τας χείρας μου. παραπάνω δεν μπορώ να κάνω. Φυσικά αυτά τα πράματα είναι προαποφασισμένα και κανένα αποτέλεσμα δεν είχε η επίσκεψη Δημητρέλου, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΙΟΛΑΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑΡΧΟΤΑΝ Η ΜΕΡΚΕΛ ΞΑΝΑ για τσιμπούκια στον Αντώνη. Κι όταν κάτι προαναγγέλεται, καταλαβαίνετε όλοι το στήσιμο του πράματος.
                Υγ1. Δεν πιστεύω να περιμένατε τίποτε μπινελίκια επιπέδου sugar στους αχυράνθρωπους. Πιο πολύ να περιμένετε καλύτερη εξέλιξη, αφού οι σχέσεις του σουλτάνου με τον δίκό μας είναι άριστη.
              Υγ2. Ο Δημητράκης, παρότι κλινήρης, δέχθηκε τους ανθρώπους της εταιρείας. Είναι ειλημμένη η απόφαση του να γαμήσει την Βαγγέλα. Κι άντε και πέφτουν σε ένα κρεβάτι. Ποιός λέτε να είναι ο ενεργητικός;
               

8 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας15 Νοεμβρίου, 2012 23:46

    Βρε τι ομορφη και λιτη ακτινογραφια του πτωματος ειναι αυτη!
    Με τρεις κουβεντες,ολη η φαρμα με τα ζωα.

    Και η μεγαλυτερη αποδειξη,οτι "παραγκα" δεν υπαρχει. Γιατι πολυ απλα ειναι πολυ πολυπλοκη και αχρειαστη για να δημιουργηθει.
    Ενας νταβας παρουσιαζεται καθε τοσο,ενας "σουλτανος" και τρεχουν αυτοματα γυρω του τα γιουσουφακια, οι παλακιδες, οι αυλοκολακες. Κατευθειαν. Σαν ενας ζωντανος οργανισμος. Με συγχρονισμο Ρωσσικου μπαλετου.

    2000 χρονια ανυπαρξιας,δεν πηγαν χαμενα. Μπορει να μην εχουμε γιγαντες αλλα εχουμε γεννημενους ετοιμους σφογγοκωλαριους.

    Δεν νομιζω να περιμενε κανεις μπινελικια στους αχυρανθρωπους. Απο ποιον; Τον φουκαρα τον Δημητρελο; Οταν εισαι σε ενγνωσμενη αδυναμια,πας παρακαλετος.
    Και χερι που δεν μπορεις να το σπασεις, φιλα το.
    Πηγε στον "σουλτανο" οπως παγαινανε οι χωρικοι στο σπιτι του Αγα στο "ο Χριστος ξανασταυρωνεται".
    Γιγαντα Καζατζακη,εισαι παντου,καθε μερα.

    Τα σεβη μας και τα σκευη μας στον "Αγα".
    Μα να σου πω,μια χαρα θα του πηγαινε ο ρολος. Χοντρος,βαρυς,σκοτεινος, αυταρεσκος,χοντροκομενα διαπλεκομενος αλλα με επιτυχια,αφου βεβαια δεν υπαρχει κατι αλλο σαν αντιβαρο και αντιπαλο δεος,τριγυρω.
    Ακομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας16 Νοεμβρίου, 2012 00:16

    Το 3ποντο δηλαδη που πηρε με μια "αριστη" διαιτησια την περασμενη Κυριακη η Βεροια,θα το πατσισει με ενδεχομενη ηττα της απο το κιτρινομαυρο γιουσουφακι την επομενη Κυριακη; Ισως.
    Κοντα στο 3.00 θα ειναι η αποδοση του διπλου. Βουρ. Αλλα οχι....ξεχασα. Που παμε ρε; φυλακη με τους Αρκουδες και τους Φουντες. Δεν γαμιεται.Ας ερθει οτι θελει.
    Αν δεν παιρνουν και τα "στρωμενα" ματς,τοτε ειναι καταδικασμενοι.

    Εαν ο Καραπαπας πως τον λενε, ειπε αυτα που ειπε περι "χαρης",για να κλεισει ραντεβου στον Δημητρελο να παει στον "Μπεη",τοτε μπορουμε να υποθεσουμε,οτι και στην ΑΕΚ εσκουζαν για την διαιτησια του Σιδηροπουλου,για να τους "ακουσει" ο Βαγγελης.
    Και εισακουσθειν. Μεγαθυμος και πολυελεος ο χοντρος πολυελαιος.
    Που τραβα τα καλαμαρια σαν πυροφανι.
    "Η ΑΕΚ προορισθαι να σωθει στο τελος".
    Ανδρεας Δημητρελος.

    Μας τα πιανεις,μας τα ξυνεις,Γεωργιος Δροσινης. (ασχετο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι σχέσεις του σουλτάνου με τον δίκό μας είναι άριστη.ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ?
    ΑΝΤΙΛΑΒΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστος Χοντζεας16 Νοεμβρίου, 2012 10:32

    Εγραψα κατα λαθος πιο πανω οτι η Βεροια πηρε 3ποντο ενω εχασε.
    Με μπερδεψε η διαγνωση του Καραμελιδη περι αριστης διαιτησιας στο σφαξιμο της ομαδας καταγωγης του. Ειναι τετοια η αντικειμενικοτητα καποιων ανθρωπων,που καποιες φορες σε μπερδευουν. "μα υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι σημερα; Τετοιοι αδαμαντες; Αδεκαστοι και δικαιοι,σαν Αριστιδιδες;" Βεβαιως υπαρχουν μαλακα μου. Εσυ δεν τους βλεπεις.

    Θα περιμενε κανεις να υποστηριξει την ομαδα της πολης του,οπως ο Σαμαρας φροντιζει για ολους τους κατοικους της Μεεσσηνιας στο μουσειο Ακροπολης.
    Αλλα οχι.

    Ο οποιος Σαμαρας ειναι στη Μαλτα και απο εκει ηδη εχει αρχισει να βλεπει την ανακαμψη να ερχεται απο το 2013. Ετσι ειπε.
    Γιατι δεν το ειπε απο εδω,αλλα το ξερασε απο την Μαλτα; Επειδη ειναι πιο ρηχα τα νερα; Ποιος ξερει.
    Στραβος ειναι παντως,και πρωην χασικλης,αρα εχει το πρωτο κοινο με την Πυθια.Και ισως πρεπει να αρχισουμε να τον πιστευουμε.

    Στην βαθυτερη απο αποψης υφεσης χρονια,με ακομα πιο αγρια μετρα ηδη σε εφαρμογη και με απολυτη σχεδον περιστολη των παντων,εκεινος λεει-του ειπαν να πει- οτι θα ερθει η πνοη της ανακαμψης.
    Φυσικα, εαν ο χρονικος σου πινακας δεν ειναι ευρυς,αλλα ειναι απο το 2009 εως το 2013 και καποια χρονια απο αυτες ειναι λιγοτερο χειροτερη απο τις αλλες,αυτοματα μπορεις να την παρουσιασεις σαν "βελτιωση". Αυτα ειναι τα μαγικα των αριθμων και οι αλχημειες των πουστιδων. Αλλα ακομα και αυτο,ειναι αδυνατον,αφου το 2013 μαθηματικα και ουσιαστικα θα ειναι χειροτερο απο το 2012.
    Εκτος και αν αλλαξουν παρα πολλα. Οπως ενα γερο κουρεμα.Δημοσιο αυτη τη φορα και οχι ιδιωτικο. Μια γερη απομειωση. Η χρημα ζεστο και αφθονο στην αγορα. Και παραλληλα παραγωγη και εξαγωγες.
    Γινονται αυτα σε ενα χρονο; Γιατι οχι; Εδω εμαθε ποδηλατο ενας σακατεμενος καραφλας.


    Δυο κολλητες ηττες εχει η Βεροια. Γιατι να μην εχει θα μου πεις. Ποια ειναι; Η Μπαρτσελονα; Σωστα. Εγω απλα δεν βλεπω να κανει τριτη στη σειρα.
    Εχει αρκετους εμπειρους παικτες με πολλα "χιλιομετρα" στην Λιγδα και σε μεγαλυτερες ομαδες. Με καλη εδρα και εξεδρα. Και συμπαθεστατη ομαδα. Και με σοβαρες πιθανοτητες να παραμενει στην κατηγορια.

    "Τελικος" λοιπον. Γιατι μου θυμιζει την ομαδα μπασκετ η ομαδα ποδοσφαιρου,δεν ξερω.

    Υ.Γ Τον Σοιμπλε τον βλεπεω λιγο χαρωπο και καπως εχει φωτισει το προσωπο του. Του εχουν κανει δωρο νεο καροτσι με ανθρακονηματα;

    Υ.Γ 2 Η πραγματικη αφεντρα,η Αμερικη,εχει αρχισει εδω και λιγο καιρο να στριμωχνει τα κοροιδα-υπηρετες της τους Γερμανους.
    "μη κουνατε αλλο το χερι και μη δινετε εντολες. Σιγα-σιγα αναλαμβανουμε εμεις. Ευχαριστουμε για την συνεργασια και ετοιμαστειτε για "Νυρεμβεργες", αποζημειωσεις, συγνωμες και τα ρεστα. Τα γνωστα μωρε.

    Κατι ξυνισμενα χαμογελα,κατι σαστισμενες γκριματσουλες κατι βλεματα στο κενο που βλεπουμε,ειναι απορροια αυτης της σχεσης που υπαρχει αναμεσα στο αφεντικο και στον δοσα.
    Κατι μουριτσες που εχουν αποκτησει,δεν περιγραφεται. Εχουν αρχισει και να κοκκινιζουν-οχι απο το κρυο- η μου φαινεται;
    Οι δε κωλοτουμπες των αρτηριοσκληρωτικα Γερμανοτραφων ντοπιων νταβατζιδων ειναι δυσκολο να γινουν διχως να πεσουν στο καναβατσο. Ετσι ειναι. Οταν νομιζεις οτι θα πορευεσαι σαν ευνοημενος μεχρι της συντελειας του κοσμου.

    Μια στη βαρκα της Γερμανιας επι 3oυ Ραιχ,μετα στην βαρκα της Αμερικης του Τρουμαν και των πακετων, μετα παλι στη βαρκα της Γερμανιας του Κοκκαλη και του Σιμητη,τωρα ξανα στην βαρκα της Αμερικης...ε,καποια στιγμη πεφτεις και στη λιμνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΛΑΒΟΥ: ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΔΕΡΦΕ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΓΓΕΛΑ ΜΕ ΤΟΝ SUGAR.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΑΘΕ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ DADY ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΓΑΥΡΟ.
    ΑΝΤΙΛΑΒΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΛΑΒΟΥ: ΟΧΙ ΑΔΕΡΦΕ. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. O DADY ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΠΛΑ COPY PASTE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΗΘΕΙΣΑΝ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο DADY.ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕ Ο ΚΥΚΛΟΣ.ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΣ ΞΕΧΡΕΩΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝΕ ΤΑ ΚΟΖΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή