Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΗΣΥΧΙΑ

           Πολιτικά πήγα να γράψω πάλι, αλλά μόλις έμαθα οτι θα έχουμε συλλειτουργιά την άλλη εβδομάδα, οπότε έχουμε καιρό. Να μην προλάβω και τις εξελίξεις μέχρι κι ο Σύριζα να αποφασίσει αν είναι ή δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Μιλάμε για πολύ δυνατή συνισταμένη που τον ακολουθεί αυτήν την στιγμή κι η πλειοψηφία που γουστάρει να κυβερνηθεί ακυβέρνητη ή να μην κυβερνηθεί αλλά νάχει και κάποιον για μούτζες στους θώκους. Έτσι είναι. Το πασοκ βάφτηκε ροζ.
            Εξ άλλου μόνο σαν πολιτική κίνηση μπορεί και να ερμηνευθεί η στάση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ να μην πάνε στο ξενοδοχείο το Σάββατο. Άρα είμαστε εντός θέματος. Κι εντός οικονομικών στόχων αφού τόσα χρήματα που θα ξοδεύονταν ή έχουν ξοδευτεί τόσα σαββατοκύριακα που πηγαίνανε στο ξενοδοχείο, άνετα θα μπορούσαμε να είχαμε και τον αμυντικό χαφ της Καρδίτσας σαν μια ακόμη μεταγραφή. Κι αν μάλιστα πάμε και καλά στο ντέρμπυ, τότε θα αποδειχθεί η ανυπαρξία του θεσμού του ξενοδοχείου. Και δεν μιλώ μόνο για τα εντός έδρας παιχνίδια αλλά και για τα εκτός. Όλοι θεωρητικά οι παίκτες θα έχουν κάποιον φίλο ή γνωστό στις άλλες πόλεις. Επομένως θα μπορούσαν να διαμένουν στο φιλικό σπίτι. Αλλά κι αν δεν έχουν, το έργο θα μπορούσε να το αναλάβουν στελέχη της οργάνωσης με διαμονή των παικτών στα τοπικά δωμάτια που στεγάζουν τα clubs.
            Οι παίκτες λοιπόν απέδειξαν οτι είναι μια γροθιά. Κι ειδικά όταν ζήτησαν τα χρήματα των δωματίων και των γευμάτων, να πάνε πρώτα στους χαμηλόμισθους. Βέβαια εδώ υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια: Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι ιδιοκτησίας Μουσαμά, που σαν βλήμα Αεκτζής δεν εισπράττει και περιμένει τα βερεσέδια με το τεφτέρι. Άρα δεν υπάρχει κάποια εξοικονόμιση πόρων αλλά αυτό δεν μπορεί να χαλάσει την αξία της κίνησης των παικτών. Αυτό έλεγε και παλιά ο Κουπερτέν : " Δεν έχει σημασία η νίκη αλλά η συμμετοχή."
             Εν πάσει περιπτώσει η συνάντηση με τον Δημητρέλο έγινε κι ο άνθρωπος τι είπε; Το προφανές : " Εγώ σας υποσχέθηκα κάτι για πληρωμές; Μήπως το είπε ο Ηλίας; " Ο Μπόβαλης δηλαδή, ο οποίος πρέπει να έχει και την πιο εύκολη δουλειά στην εταιρεία. Ούτε εισπράττει, ούτε πληρώνει. Το τι ακριβώς λοιπόν κάνει μάλλον το αποκάλυψε ο Δημητρέλος : Μόνο μιλάει και τάζει κι άρα εδώ ολοκληρώνεται και η σκέψη μου για την πολιτική κίνηση των παικτών. Κι ο Στουρνάρας τα ίδια δεν λέει; Άμα σου λέει μαζέψω 19 δις, τότε το 2016 θα έχουμε χρέος στο 120% του ΑΕΠ. Κι εδώ του βγάζω το καπέλο με μια μικρή αίρεση : Άμα έπαιρνε μέτρα 55 δις, δεν θα είχαμε ακόμα καλύτερα ποσοστά; Γιατί καθυστερεί; Επειδή έπεται κι άλλη δόση;
            Τέλος πάντων να μην γκρινιάζουμε συνέχεια. Διότι αφού δεν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ διευθύνοντος συμβούλου και οικονομικού διευθυντή - ποιός είπε οτι είναι απαραίτητη για να του βάλω πιπέρι στο στόμα ;- , η σταθερότητα της κατάστασης απεδείχθη με στιβαρότατη παρέμβαση του τερατόσαυρου Ρεξ μετά γραβάτας, εγκρίτου Γρυσμπολάκη :" Θα μπορούσαν και να περιμένουν λιγάκι." Έτσι είναι. Τα παιδιά βιάζονται να πάρουν τις προκαταβολές ενώ υπάρχει σφιχτό χρονοδιάγραμμα, το οποίο είναι το εξής : " Σε μια εβδομάδα θα έχουν λυθεί όλες οι απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών " ( Δημητρέλος ).  Ο ίδιος βέβαια σε αντίστοιχη σημερινή συγκέντρωση με τους υπαλλήλους της εταιρείας τους διαβεβαίωσε οτι σε δυό εβδομάδες θα έχουν τακτοποιηθεί όλα. Γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά της εβδομάδας; Ρε με μαλακίες θα ασχολούμαστε τώρα; Τα Χριστούγεννα έχουν αξία οτι και φέτος προβλέπεται να εορτασθούν. Τώρα θα ασχοληθούμε με το πότε θα αγοράσουμε το δένδρο;
              Εδώ μιλάμε οτι σήμερα γίνανε κοσμοϊστορικά πράματα. Ο Λίνεν σέβεται την απόφαση των παικτών "...αρκεί να αποδείξουν οτι είναι επαγγελματίες..." Και πώς ακριβώς θα γίνει αυτό; Θα υπάρχει αλκοτέστ άμα τη αφίξει των αθλητών στο ΟΑΚΑ πριν το ντέρμπυ; Έχει κάποια σχέση το αποτέλεσμα; Τα απλήρωτα μωρά ξαφνικά θα γίνουν κανονικοί παίκτες που ζήταγε κι ο Βλάχος αλλά κι επαγγελματίες σε χρόνο μηδέν; Ούτε στο ταξίδι στα αστέρια δεν δούλευε τόσο γρήγορα ο διακτινισμός. Μιλάμε για γροθιά ΚΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ.
               Διοίκηση λοιπόν διχασμένη κι επειδή η ΑΕΚ είναι η χώρα μας, ξεκάθαρα αναδεικνύεται ο Σύριζα. Κάτω από τις εξέδρες, στα άδυτα του αγωνιστικού τμήματος. Κάποιοι δεν συμφώνησαν με την απόφαση του ξενοδοχείου και κάποιοι άλλοι πλακώθηκαν στα μπινελίκια. Τώρα πώς γίνεται μόνιμα να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο Κατίδης, αυτό θα το αναλάβει το τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης. Τι; Δεν έχουμε τέτοιο; Έχει σημασία το πότε θα θεραπευθεί κάποιος; Η ουσία είναι να θεραπευθεί κι οπότε στα πρώτα θέλω του Δημητράκη είναι η δημιουργία τέτοιου τμήματος. Που θα μπορεί να εξηγήσει γιατι το παικτάκι έβριζε τους Κερκυραίους, γιατί τα έχει με τον Λίνεν και γιατί θέλει να βγάλει όλη του την κάβλα σε συμπαίκτη του κι όχι σε κάποια γκόμενα. Ταυτόχρονα βέβαια να εξετάσει και τον επενδυτή σε πάγκο με παγωμένο γιαούρτι αλλά κι όλους τους δημοσιογράφους που ανέδειξαν το θέμα οτι " ...τα χρέη της εταιρείας είναι πολύ  μικρότερα από τα παρουσιασθέντα στοιχεία." Έτσι είναι. Χρωστάω 5 αλλά σου λέω 10 για να δοκιμάσω την αποφασιστικότητα σου. Σύστημα κάταγμα που βγαίνει με αναμπουμπούλα.
              Της επόμενης εβδομάδας, που το μόνο που με φοβίζει είναι η αποφασιστικότητα του Σύριζα να ρίξει την κυβέρνηση. Που δεν έχω θέμα με αυτό, αλλά το θέμα μου είναι μην τυχόν και κάνει πίσω ο Δημητράκης με την ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια κι οι υπάλληλοι της εταιρείας ζητήσουν να πηγαίνουν εκείνοι στο ξενοδοχείο και τα ίδια χρήματα που γλυτώνουμε από τους παίκτες να τα χρωστάμε για άλλον λόγο. Εκτός αν  θεωρηθούν έναντι αμοιβής, οπότε καλά είμαστε. ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΘΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΗΛΙΑΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΕΙΣ; Εν πάσει περιπτώσει τα πάντα είναι για τις 15/11. Οι δόσεις , τα ευρώ , τα γιουβέτσια , τα γαμήσια , τα δημητράκια και τα λοιπά. Ρε πούστη μου, όλοι τις αμερικάνικες εκλογές περιμένουν; Εμείς τώρα σαν ΑΕΚ, τι είμαστε; Με τον μαύρο ή με τον άλλον; Πού να συγκεντρωθείς στο ποδόσφαιρο; Εδώ μέχρι κι ο αφανής εργάτης ΔΧ, ζήτησε καπέλο 5 ευρώ στα εισιτήρια με την δαφνοστεφανωμένη για να σηκώσει σχετικό πανώ για τον Ομπάμα.

1 σχόλιο:

  1. Χρηστος Χοντζεας02 Νοεμβρίου, 2012 09:54

    H αποφαση των παικτων να μη ξενοδοχειαστουν,καπως με ξενιζει. Οχι οτι δεν εχουν δικιο. Αλλα γιατι τωρα παραμονες-κυριολεκτικα- του "μπασιματος" Βιντιαδη και αρα και πληρωμων τους;

    Αυτο θα ειχε νοημα εαν δεν υπηρχε ενδιαφερομενος αγοραστης.Εδω οχι μονο εχουμε τετοιον,αλλα ειναι σχεδον "κλεισμενος" ιδιοκτητης" κατα τα λεγομενα των ΠΑΕτζιδων.

    Συνηθως,αυτα τα κανει κανεις,για να καταδειξει το αδιεξοδο και την δυσφορια του για τις αρνητικα διαφαινομενες προοπτικες του αμεσου μελλοντος. Οχι παραμονες αγορας του πλειοψηφικου πακετου.
    Αφου πλεον ο αγοραστης ειναι υποτιθεται ante portas, γιατι του λενε ante kane grigora;

    Μαλλον δεν μπορουν να αναμενουν την χαρα και προσπαθουν να επισπευυσουν τα χαρμοσυνα νεα.
    Σαν τα παιδια,που δεν μπορουν να περιμενουν μεχρι το απογευμα για να φανε το γλυκο στο παρκο και κανουν μουτρα και δεν πανε στοδωματιο για υπνο το μεσημερι.
    "πληρωσε το,το γαμημενο,δεν μπορω να περιμενω".

    "παιδια ειναι" θα μου πεις. Ναι.αλαλ οι "μεγαλυτεροι" το σκεφτηκαν και αποφασισαν. Τα "παιδια" απλως ακολουθουν.

    Τελος παντων. Κυριακη κοντη γιορτη.
    Μεσοβδομαδα αποφασιζουν για την Ελλαδα,τις ιδιες περιπου μερες θα δειξει και το alter ego της χωρας, τι θα απογινει και αν η φουσκα θα σπασει.

    Ανημερα των Αμερικανικων εκλογων,θα γινει και η ψηφοφορια "κρασ τεστ" εδω στα ανακτορα ωτου βασιλια που τα λενε "Βουλη".
    Ετσι για να μη λετε δηλαδη οτι ειμαστε προτεκτορατο και δεμενοι σε αρμα. Αυτο θα πει ανεξαρτητος και ελευθερος. Την ημερα "εκλογης" προεδρου στην πλανηταρχια,εμεις εδω θα αποφασιζουμε για την δικη μας τυχη.
    Ειναι να εισαι ελευθερος-πολιορκημενος;
    Ουτε μερα διαφορα. Συγχρονισμος "ρολοι".
    Μιλαμε για την 52η πολιτεια των ΗΠΑ
    Αλλα ανεξαρτητη παντα και αδεσμευτη.

    Δεν αποφασιζει δηλαδη ο Μπενρακε και ο Ροτσιλντ,αλλα ο ...Κουβελης και η Ξενογιαννακοπουλου.
    Οτι χαρασουν αυτονομους δρομους ο Μαθουσαλιξ Κακλαμανης, ο Βουλιμιξ Μπενιζελος,ο Κακοφωνιξ "μπουμπουκος" ο Αλιθωριξ Σαμαρας και η λοιπη τρελη παρεα.
    Ο κυκλος των χαμενων κορμιων.
    (the cyrcle of the unusual dodys")
    Μιλαμε για τους Βεργκιγκεντοριξ των ΒαλκανοΓαλατων.
    Αυτα ειναι!
    Ζήτω το Εθνος. Η, Ζητώ το Εθνος.
    Διαλιεχτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή