Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΚΑΤΑΝΤΙΑ

            Σε αυτό το σημείο έφτασε η ομάδα μας σαν εταιρεία. Δηλαδή εκεί την έφεραν όλοι αυτοί που πήγαν να κάνουν την επανίδρυση και την εξυγίανση. Και δεν βλέπω καμία διαφορά σε σχέση με την χώρα και τον πόλεμο με το στόμα του Κωστάκη με τους νταβατζήδες, που απλά του πρόσθεσε μερικά παραπάνω μηδενικά στον τραπεζικό του λογαριασμό. Κι η αφαίμαξη της Ελλάδας έγινε ακόμα μεγαλύτερη, που στο τέλος όποιος έβλεπε ανοιχτή πόρτα έμπαινε κι ανελάμβανε την κυβέρνηση. Κάπως έτσι ήρθε κι ο Γιωργάκης.
           Και κάπως έτσι ήρθε ο απίθανος Μπαϊρακτάρης και ξαναήρθε σήμερα ο Ξενιάδης. Σκέτος. Πώς λέμε, σκέτο από γιουβέτσι; Έτσι. Σκέτος από Σαλιαρέλη. Που δήλωσε το Σάββατο, οτι τα πέντε μύρια θα είχαν μπει χθες ( Τρίτη ) αλλά πήραν παράταση μέχρι την Τετάρτη, αφού στο ενδιάμεσο είχαν πάρει και την μορφή εγγυητικής. Μιλάμε για άνθρωπο που ξεσκονίστηκε από την προηγούμενη διοίκηση κι όταν τον γυρίσανε ανάποδα, απλά μείνανε κρεμάμενες οι τσέπες του. Αλλά να μην ανησυχούμε αφού μια χαρά χειρίστηκε στην επικοινωνία με τους Αεκτζήδες, το twitter του. Κι ο Γιωργάκης τα ίδια έκανε.
           Τώρα βέβαια ήρθε αλλοιώς. Δεν ήρθε με προσωπικά χρήματα αλλά σαν front man κάποιας Fargo τάδε, που εδρεύει  στην πατρίδα της ραδιενέργειας. Και που οι πληροφορίες λένε οτι συνεδρίαζε επί ώρες ο κολοσσός για την αξία της επένδυσης. Και το διοικητικό συμβούλιο, αφού πάρει την απόφαση, θα εξουσιοδοτήσει τον άνθρωπο που πέρασε μια εβδομάδα στην ΓΑΔΑ για το χρέος των 18 χιλιάρικων, να χειριστεί πιο μεγάλα ποσά. Θέλετε να είναι έτσι; Μακάρι και να είναι και αφού " λεφτά υπάρχουν ", να κάνουμε επανίδρυση κατά Κωστάκη αλλά με συγκυβέρνηση. Αυτό εξ άλλου δεν θα βγει και την Κυριακή των εκλογών;
             Η κατάντια είναι άλλη. Έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά η ιατρική σχετικά με τον καλωδιωμένο ασθενή αλλά η κυρία που καθαρίζει τις σκάλες γνωρίζει ένα βότανο που φύεται κάποιυ ψηλά στην Όσσα και που αν το πάρει αμάσητο ο κατάκειτος, τότε θα σηκωθεί και θα σηκώσει μπάρα που ούτε ο Δήμας δεν θα τολμούσε να σκεφτεί να πιάσει. Είναι κατάντια να διασύρεται η ΑΕΚ ( σαν όνομα, ΣΑΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ) παίζοντας τα πάντα σαν την διαφήμιση του ΟΠΑΠ : " Κι αν σου κάτσει; "
              Έτσι πάμε συνήθως στο καμάκι; Έτσι στήνουμε εταιρείες; Τι σχέση έχει η εταιρεία με το καμάκι; Μα για να στήσεις εταιρεία, πρέπει πρώτα νε έχεις κάνει καμάκι στην αγορά. Αλλοιώς παίζεις σαν τον σημερινό πρόεδρο ( άντε αυτήν την φορά είχε και τον ΔΧ μαζί του ), που για να μην κατηγορηθεί οτι " απέρριψε ένα  έντονο ενδιαφέρον ", ακούει κι ελπίζει σε κάθε τυχαίο. Και να πεις οτι δεν ξέρει ιστορία; Και νομικός είναι αλλά και ξέρει οτι αν παραδώσεις την ΑΕΚ σε κάποιον τρελό ή λαμόγιο, τα στοιχεία θα καθυστερήσουν μεν αλλά θα είναι τα ίδια με το 2004 ή με τα σημερινά.
           Γιατί τα λέω αυτά; Διότι αγαπητοί κι αγαπητές, με καλύπτει απόλυτα η χθεσινή έκθεση της Morgan. Πιστεύω οτι την ξέρετε. Κι αν το συγκεκριμενοποιήσω για την ομάδα μας, θα πω την πάγια θέση μου: Ο εκάστοτε πρόεδρος της ΑΕΚ, οφείλει να κάνει τα πάντα για την βιωσιμότητα της ομάδας σε βάθος χρόνου κι όχι περιστασιακά. Οφείλει να δίνει όραμα και να λέει την αλήθεια ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΠΤΩΣΗ.Και να κρίνει αν το χρέος της ΑΕΚ είναι βιώσιμο γενικά κι όχι αν θα πάρει μια κωλοάδεια. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΚΩΛΟΑΦΜ. Που αν αλλαχτεί, τότε θα πληγωθούν οι Αεκτζήδες και δεν θα έρχονται στο γήπεδο. ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ.
            Κι αύριο θα πάει για την έφεση. Χωρίς ενημερότητα, χωρίς λεφτά και με απαίτηση να πάρει έναν μήνα παράταση η εκδίκαση αφού τα οκτώ χρόνια δεν ήταν αρκετά για την εξυγίανση και την συνέπεια, αλλά σε τριάντα ημέρες θα υπάρχει επενδυτής, θα υπάρχουν λεφτά, θα υπάρχει πλάνο γενικότερης θεραπείας αλλά θα υπάρχει και κυβέρνηση. Αυτό το τελευταίο κι αν είναι ανέκδοτο. Λες κι ήμασταν ακυβέρνητοι από το 2004 αλλά περιμέναμε τώρα που ανταλλάσσουν κάποιοι μαλάκες που ενδιαφέρονται για το καλό μας τις διερευνητικές εντολές.
             Και φυσικά η ΕΠΟ σε άλλες εποχές, γιατί να μην δώσει την παράταση; Να φάει η κυβέρνηση το πολιτικό κόστος; Έλα όμως που τώρα δεν υπάρχει αυτό, αλλά κι η ΟΥΕΦΑ θέλει κάποια ονόματα ομάδων που θα στελεχώσουν τα διεθνή παιχνίδια. Τι να κάνει κι αυτή; Ρυθμίσεις του ελληνικού δημοσίου ( αλήθεια τι έγινε με εκείνες τις μηνύσεις με τον άγνωστο εφοριακό ; ) ή συλλήψεις με χειροπέδες φοροφυγάδων που μια ώρα μετά είναι ελεύθεροι; Τι να κάνει; Να μελετήσει καμιά πενταετία το ημερολόγιο του Άκη κι αντί να δημοσιοποιεί ονόματα πολιτικών του ΚΥΣΕΑ ή δημοσιογράφων που ήταν στο πάρτυ, να μας δίνει τις τιμές της κιλότας της γυναίκας του ή πόσο κόστιζε το τάδε έπιπλο;
             Προφανώς κι όταν έχεις λεφτά κάνεις κάποια έξοδα. Αλλοιώς τι τα θέλεις τα λεφτά; ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ Ή ΤΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΑ κι άρα ήταν προκλητική η Σταμάτη, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ.
                        Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ . ΕΤΟΙΜΗ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ,  αν δεν πάρει πίσω όλα τα μέτρα. Αν δεν κατορθώσει  να έχει και τον σκύλο χορτάτο αλλά και την πίττα ολόκληρη.
                Φυσικά δεν χάνεται η ΑΕΚ. Διότι κι όταν φάμε την απόρριψη και την τιμωρία, ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΣ. Στην μπουρδελοκουζίνα. Παραγγέλνεις γύρο χοιρινό και σου στέλνουν καλομαγειρεμένο αδέσποτο σκύλο και μένεις με μια δηλητηρίαση, όπως εγώ χθες. Πας λοιπόν στην λίγδα κι αυτή τροποποιεί την απόφαση της και σου επιτρέπει να κάνεις κάποιες ψιλομεταγραφές, κάποιες ψιλοανανεώσεις -΄τι προπόνηση θα κάνει κι ο Βαγγέλας εν όψει Ευρώπης ; - κι όλοι είναι χαρούμενοι. Μέσα στο ευρώ αλλά με επιμήκυνση. Τα κατάφερε ο ηγέτης. Με το επιτόκιο ασχολείται κανένας; Σωπάτε βρε. Ο λαός αποφάσισε, οι οπαδοί το στήριξαν, ναι υπάρχουν ελπίδες για τον ασθενή την ώρα που μασουλάει το βότανο, αφού η ιατρική κάνει άλματα σε έρευνες. Όπως το playstation που μνημονεύει την ΑΕΚ σαν μέγεθος, αλλά δεν έχει και οικονομικά στοιχεία στην παρουσίαση της. Όπως ο λαοπρόβλητος ΔΧ έσωσε την ΑΕΚ από τα χέρια του Φιλίππου - του κακού κεφαλαίου - και τώρα την έχει εκτός ευρωζώνης. Σωσμένη όμως και να παίζουν παιχνίδια ανόδου κάποια Μέγαρα και κάποια Κάτω Τραχανοπλαγιά.
                ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΩΜΙΚΟ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΣΚΑΛΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΡΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ. Φυσικά κατανοώ κι όλους αυτούς που " ζουν για ένα κούτελο ". Σημασία για μένα πάντα είχε, το τι υπήρχε πίσω από το κούτελο. Το κούτελο άμα θέλεις το πλένεις ή το βάφεις κίτρινο. Σαν όλους εκείνους που περνάνε απαρατήρητοι αλλά άμα έχουν τρυπήσει με χαλκάδες την μύτη τους, κάποιος μπορεί και να τους προσέξει. Τιμή στις γυναίκες που τρυπήσανε την κλειτορίδα τους. Μάλλον κάνουν καλό γαμήσι. Σε μένα δρα απωθητικά πάντως. Όπως και το τατουάζ που πάνε να κάνουν στην ΑΕΚ. Αλλά περί ορέξεως, κολοκυθόπιττα. Περί αποφάσεων όμως, κάθετα όχι.
                             

26 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΝ: ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ. ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΚΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ ΜΕΛΗ. ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΡΙΣΚΑ ΤΟΥ. ΤΩΡΑ; ΤΩΡΑ ΕΜΠΛΕΞΕ. ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΦΟΡΑ ΜΟΣΤΡΑ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΣΚΕΨΟΥ ΤΑ ΑΚΡΑ.
    ΑΛΛΟ ΝΑ ΛΕΣ " αρχίδια τσιπς " ΚΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΛΕΣ " τ' αρχίδια μου τσιπς ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ:30 Μαΐου, 2012 16:56

      ΟΧΙ.ΕΙΝΑΙ "κέρατο τσιπς".
      ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ,ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ.....ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΜΠΛΕΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΛΕΣ: "αρχίδια τσιπς" ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΣΟΥ "τ'αρχίδια του τσιπς".

      Διαγραφή
  2. Μέρες με εγκυμοσύνη ζούμε. Δεν ξερεις τι θα σού γεννήσουν, ολα μέσα είναι.
    Τηλέφωνα και email έχουν ανάψει εν τω μεταξύ. Ειναι πού είναι και μικρή χώρα το ελλάντα (ένα χωριό είναι) κι όλα μαθαίνονται, ολα φτάνουν σε όλα τ αυτιά και συζητούνται πίσω απ΄τούς τοίχους.
    Ασχετο, αλλά αυτό μού θυμίζει το παλιό κλασσικό γκράφφιτι στα Εξάρχεια, το:
    "Οι τοίχοι έχουν αυτιά και τα αυτιά σας τοίχους".
    Βέβαια, δεν είναι και τόσο...ασχετο το γκράφφιτι αυτό τώρα πού το ξανασκέφτομαι.

    Κάποιοι θα διαφωνήσουν στην επιλογή σεναρίου πού θα κάνω, διευκρινίζω όμως ότι πρόκειται για υπόθεση εργασίας. Δεν ξέρω, κι έχω την ίδια δυσκολία πού υποθέτω ότι έχουν όλοι (?) να διαγνώσουν, να προβλέψουν, τι σκατά θα γίνει.
    Λέω όμως το εξής:
    -αν το πράγμα φτάσει σε κατάσταση Αργεντινής, τότε, αυτά πού γίνανε στην Αργεντινή θα φαντάζουν πταίσματα. Γιατί το λέω αυτό? Γιατί παρ΄όλο πού ζώ 800 χρόνια στο εξωτερικό κι έχω ταξιδέψει πάρα πολύ, πουθενά, μα ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχω δεί τόσο απόλυτο σύνδρομο παρτακισμού όσο στην Ελλάδα. Κι επειδή σε μιά περίσταση απόλυτου χάους σαν αυτού πού εζησε η Αργεντινή το μόνο πού σώζει είναι η αλληλοβοήθεια και η αλληλο-οργάνωση αδυνατώ να το δώ αυτό να συμβαίνει στην κατάλληλη κλίμακα στον ελληνικό λαό.
    Ποιό σώζων εαυτώ σωθήτω?
    Της πουτάνας το μαγκάλι θα γίνει.
    Εδώ γινόταν τής πουτπανας το μαγκάλι ΧΩΡΙΣ να υπάρχει κρίση και χωρίς να υπάρχει αργεντίνικο σενάριο.

    Μιλάμε για μιά κοινωνία βαριά άρρωστη, για 10.000.000 ξεχωριστούς κόσμους εκπροσωπημένους σε 10.000.000 πολίτες μιάς χώρας, ενός "έθνους" (τεράστιο ανέκδοτο αυτό) , μιλάμε για τήν χώρα τών "παράληλων μονολόγων" πού έλεγε κι ο Λεντάκης.

    Κι επειδή εγώ ο μη-πατριώτης (όπως κάποιοι έχουν υποννοήσει) αυτό έχω καταλάβει, ελπίζω με όλη μου την καρδιά να ΜΗΝ παίξει αργεντίνικο σενάριο στην δική μας περίπτωση. Θα γίνει σφαγή κανονική. Στην Αργεντινή υπήρξαν χιλιάδες φόνοι στην περίοδο ακριβώς μετά την κατάρρευση.
    Δεν είναι αναγκαίο βέβαια να υπάρξει μόνο αυτός ο δρόμος. Αυτό γίνεται με τίς "κατάλληλες προυποθέσεις", τίς κατάλληλες παθογένειες.
    Πού κι αυτές, με την σειρά τους, υπάρχουν σε ΚΑΘΕ καπιταλιστική κοινωνία, αν αλλάζει κάτι είναι μόνο η βαθμίδα.
    Διαβάστε το "The stand" τού Στήβεν Κινγκ πού το περιγράφει εκπληκτικά.
    Για μένα προσωπικά, και πέρα από πολιτικές τοποθετήσεις (κι όποιος ξέρει να αποδικωποιεί καταλαβαίνει ευκολότατα ποιές είναι οι δικές μου) υπάρχει μιά τρομερή δυσκολία. Ζώ ένα φεγγάρι πού αδυνατώ να συννενοηθώ και με Ελληνες και με Γερμανούς. Μέχρι τώρα ίσχυε το "πότε με τον ένα και πότε με τον άλλο". Δηλαδή άλλοτε οι γέφυρες ηταν πιό στέρεες στην συννενόηση με τούς Ελληνες κι άλλοτε με Γερμανούς. Τώρα δεν ισχύει ούτε το΄να ούτε τ΄αλλο.
    Πλήρης παράνοια.
    Κι εγώ στην μέση.
    Να "εξηγώ" απο δώ αλλά κι απο κεί.
    Να μπινελικώνω κι εκεί αλλά κι εδώ.
    Να αμύνομαι ενώ δεν υπάρχει τίποτα πού να θεωρώ ότι προσωπικά είμαι ένοχος.
    Αλλά ταυτόχρονα να ψάχνω κι εγώ ενόχους και να ξέρω κι αρκετούς. Κάμποσους ΚΑΙ προσωπικά. Τούς πιο πολλούς όχι.
    Βλέπω Στάη τώρα πού γράφω. Κλασσική συζήτηση μεταξύ 7 νοματαίων πού δεν λένε απολύτως τίποτα. Αλλά έχουν "προτάσεις" και "θέσεις". Μέχρι και λύσεις αμα λάχει να΄ούμε.
    Βρε δεν γαμιέστε εν χορώ να ανοίξουμε και κλάμπ.

    Α, και κλείνοντας, πρός τον ανώνυμο στην προηγούμενη ανάρτηση:
    -φίλε, θέλω πολύ να ακούσω τι σόι αυγά κλώθουμε δω πέρα. Και ειδικά σε ότι με αφορά αν θεωρείς ότι κι εγώ ανήκω στην συνομοταξία αυτή, αλλά και γενικά. Με ενδιαφέρει η θέση σου και θέλω, αν μπορείς και θέλεις, να την αναπτύξεις με λεπτομέρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ; ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ Η ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ. ΚΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ. ΥΠΟΘΕΤΩ ΚΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΔΕΝ ΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΠΟΥ Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΆ ΘΗΡΑΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΦΑΙΡΕΣ.
    ΥΠΟΘΕΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΣΦΑΙΡΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ.
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ. ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ; ΥΠΑΡΧΕΙ. ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ, που την απόκτησαν μόνο τόσοι τότε.
    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ. ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΕΣ. ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ. ΕΝΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ, ΚΡΕΜΑΡΤΗΚΕ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ; ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΕΠΑΝΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΡΑΜΑΤΑ. ΧΕΣΤΟ ΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ, σαν τις κακές λέξεις που σε βάζουν αυτόματα σε κοινωνικό συνειρμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιά λάθη μωρέ, όλα ένα λάθος φαντάζουν αυτές τίς μέρες.
    Εγώ πάντως κατάλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΒΑΘΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ.
    Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Ο ΨΕΥΤΗΣ, Ο ΚΛΕΦΤΗΣ, Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΚΙ Ο ΤΙΠΟΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ. Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΚΙ ΟΧΙ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ. Ο ΑΝΤΡΑΚΛΑΣ ΤΑΔΕ, που απλά ήταν αδερφή που δεν τον είχαν πηδήξει δηλωμένα. Όχι ο Ανδρέας, αλλά ο Στέλιος. ΓΑΜΗΣΕ ΤΑ.
    ΑΚΟΜΑ ΔΟΙΚΟΙΥΝ ΟΙ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ, που ψάχνουν να βρουν κάποιοι ποιός πηδούσε τον Λαλιώτη. Ή αν πηδούσε εκείνος. ΤΟ ΟΤΙ ΠΗΔΙΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ, ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρηστος Χοντζεας30 Μαΐου, 2012 00:22

    Καλα μιλαμε για κανονικο κουκλοθεατρο. Ειπαμε οτι στους "εσχατους" καιρους,βασιλευουν"Ξενιαδιδες" και "Βενιζελοι". Τα απολυτα τιποτα.
    Αναμενομεν αυριο. Η την "επαυριον" οπως ειχαν πει και οι Αθηναιοι οταν ανεβηκε ο Παυλος στη Πνυκα να τους "μιλησει για τον Θεο".
    Δηλαδη εξυσαν τα αρχιδια τους.


    Προς "ανωνυμο": Ενταξει. Η Νορβηγια και το Αφγανισταν,για ιδιαιτερους λογους δεν εχουν αυτο το υψος των χρεων. Η καποια Δανια.

    Να πουμε τα "χοντρα". Χρωσταει ο "κοσμος" το συνολο των χρηματων του ναι η οχι ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ;
    Οι "υπερδειναμεις" και οι "G8" και "G20", χρωστανε τα μαλλια της κεφαλης τους Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΥ;
    Χρωστανε ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (αναλογικα) οι "Γαλλιες" οι "Ιταλιες" και οι "Αμερικες" ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ;
    Η ιδια η Γερμανια "χρωσταει" καμια εφταρα τρις (μαζι με τα σπασμενα της "ενωσης"-εδω γελανε- με την Ανατολικη Γερμανια);

    Αν οχι,καλως να γαμηθουμε μονο εμεις.
    Αν,ναι,να πανε να γαμηθουνε ολοι,μαζι και μεις.
    Που ειναι το προβλημα;
    Ενα reset θα κανουν οι γυφτοι με κανενα "μικρο" πολεμο και θα στρωσουμε ολοι.
    Πρωτη φορα ειναι η τελευταια;

    Βρε δεν γαμιουνται τα φασισταρια που θα σου ζητησουν και λογαριασμο και στεκεσαι και στο ενα ποδι κι'ολας
    Οι μουλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με κινητό τον τσακώσανε τον Ακη στον Κορυδαλλό. Ελα ρε παίκτη, ακόμα δεν πρόλαβες να μπείς κι έμαθες όλα τα κόλπα?
    Αν ακούσω ότι τον τσακώσανε και με ριγανάτο στο στόμα να παίζει πόκα τα τσιγάρα θα τα' χω ακούσει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΚΑΙ ΣΤ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΑΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΑΝΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. ΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ. ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΩ ΚΙ ΕΓΩ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ.
    ΚΙ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΤΑ ΞΑΝΑΣΤΗΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΣ. ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ.
    ΚΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΑ. ΤΟΣΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. ΤΟΣΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟΣ. ΟΛΑ ΙΔΙΑ ΚΙ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΣΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ. ΓΙΑΤΙ ; ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΦΟΥΣΚΑ ΘΕΛΑΝΕ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ. ΓΙΑΤΙ; ΑΥΤΟ ΘΕΛΑΝΕ ΣΑΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ.
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ. ΓΙΑΤΙ; ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.
    ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ;
    Ο ΦΟΒΟΣ. ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥ. ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ. ΜΗΝ ΞΕΒΟΛΕΥΤΕΙ. ΟΡΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΠΩΘΥΜΕΝΑ ΤΟΥ. ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΤΟΥ.
    ΠΟΥΣΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, που μιλάει ακόμα. ΠΟΥΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.
    ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, κι έπεσα από τα σύννεφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΕΝΕ "ΑΚΗ", ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΟΛΛΑ. ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΧΑΣΑΝΕ ΤΑ ΥΠΟΚΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΚΩΣΤΕΤΣΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΙΑΔΩΝ.
    ΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΑΓΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΙΚΡΑΙΝΑΝΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΚΙ ΗΡΘΕ ΒΕΒΑΙΑ Ο " ΑΛΕΞ " = ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ, " ΑΝΔΡΟΣ " = ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΣΑΝ ΤΟ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ.
    ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ. ΚΙ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το παραθέτω όπως δημοσιεύτηκε σε πάμπολλες ιστοσελίδες μετεφρασμένο. Κι απευθύνεται στούς απανταχού "εγκληματίες", δηλαδή σε όλους:

    "Προσπαθούν 4 χρόνια. Ξόδεψαν 54.000.000 δολάρια. Πλέον διαθέτουν τα μέσα για να κατασκοπεύουν τις συνομιλίες μέσω Skype καθώς και άλλες μορφές διαδικτυακής επικοινωνίας.
    Το FBI είναι έτοιμο να λειτουργήσει την ειδική μονάδα DCAC (Domestic Communications Assistance Center) σε συνεργασία με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών DEA και την υπηρεσία U.S. Marshals.
    Η DCAC, θα χρησιμοποιεί ειδικό εξοπλισμό ικανό να καταγράψει συνομιλίες στο διαδίκτυο, μετά – βέβαια – από την έκδοση σχετικών δικαστικών εντολών.
    Με τι κριτήρια θα βγαίνουν οι εν λόγω δικαστικές εντολές, είναι ένα ερώτημα που σίγουρα θα απασχολήσει στο μέλλον.
    Πάντως, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα mashable.com, το διαδικτυακό έγκλημα έχει γίνει ύψιστης σημασίας ζήτημα για το FBI.
    Τον Ιανουάριο, η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ερευνούσε την ανάπτυξη μιας ειδικής εφαρμογής, η οποία θα “σαρώνει” το Facebook προς αναζήτηση εγκληματικών συμπεριφορών."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρηστος Χοντζεας30 Μαΐου, 2012 02:51

    Προς Albert_AEKstein: Τωρα αν σου πω οτι οταν-γενικα-διαβαζω για "απεγνωσμενες προσπαθειες" των κατασκευαστων και προωθητων του Internet να το ελεγξουν βαζω τα γελια. Και μαζι τα κλαματα.

    Εχοντας βεβαια σαν δεδομενο και σαν αβασανιστο συμπερασμα οτι πρωτα χρησιμοποιειται,δοκμαζεται και τελειοποιειται μια τεχνολογια για λογαριασμο του στρατου και κατοπιν,ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ παρεχεται και στο ευρυ καταναλωτικο κοινο.Δηλαδη στα κοπαδια.

    Απο φαρμακα και θεραπειες,εως οπλα και τεχνικες βιας, και απο τεχνολογια εως μηχανισμοι ελεγχου, πρωτα-ειναι νομιζω αυτονοητο- γεννιουνται στις "απαγορευμενες ζωνες" (στρατιωτικο απορητο το λενε) και κατοπιν τα "γνωριζουν" οι καταναλωτες-πελατες-ψηφοφοροι-φορολογουμενοι, με την μορφη των "ανακαλυψεων" η τον "εφευρεσεων".
    Υπο πληρη ελεγχο.

    Δηλαδη η πλεμπα,-πια- βρισκεται σε Οργουελ κοσμο.
    Αφου μεσω της διαδεδομενης πλεον χρησης ηλεκτρονικων μεσων- tv νεας γενιας, κινητου android, αυτοκινητου με gps,καποιου υπολογιστη στο σπιτι η και σαν lap top και παραλληλα με την χρηση πιαστωτικων καρτων,συν την μηχανογραφημενη πλεον δραστηριοτητα σου σαν φορολογουμενος, εχουν πληρη εικονα του 24ωρου σου. Επακριβως.
    Ποτε εφαγες,ποτε κατουρησες,τι επισκφτικες, ποσο εμεινες,ποτε ειδες η διαβασες κατι, τι εγραψες,τι εστειλες ,με ποιον "συνομιλησες" ποιον συναντησες οπως και το τι ειπες.

    Ποιος λεει οτι οι καμερες και τα μικροφωνα στους υπολογιστες δεν "γραφουν";
    Ποιος λεει οτι οι τηλεορασεις νεας γενιας με τις δορυφορικες ληψεις,δεν ειναι και gps και παραλληλα δεν λειτουργουν σαν "τραπεζα δεδομενων" η και σαν "κλειδαροτρυπα" για το αυποψιαστo νοικοκυριο;

    Οπου υπαρχει ηλεκτρονικη τεχνολογια-δηλαδη παντου πλεον- ειναι ενα πεδιο δοξης λαμπρον για τους "λυκους".
    Που ταχα ανησυχουν μηπως και τα προβατα παρουν την τεχνολογια που ελεγχομενα τους παρεδωθει,στα χερια τους και φερουν καμια ανατροπη.

    Παραειναι απιστευτο αυτο.
    Πιο πιστευτο δεν ειναι το πρωτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγω ξερω πως αν εχω δανεισει σε καποιον πολλα λεφτα,παιρνω και τις αναλογες προφυλαξεις μου για την περιπτωση που δεν μπορει να μου τα επιστρεψει.Ειτε τον βαζω να μου υπογραψει κανα γραμματιο,ειτε του "δενω" κανα σπιτι η οικοπεδακι που εχει,ειτε εχω στα χερια μου τιποτα στοιχεια - ντοκουμεντα που σε περιπτωση "στραβης" να μπορεσω να τον απειλησω και να τον κανω ρομπα στους δικους του...
    Οταν οι ξενοι μας εχουν δανεισει μεχρι τωρα τρια τανκερ λεφτα σαν το "Ελλας Φως" του μπαρμπα - Γιαννη,και εχουν αρχισει τις φωνες εδω και καιρο να παρουμε μετρα για να τα επιστρεψουμε,οταν βγαινει ο καθε ευρωπαιος αξιωματουχος καθε τρεις και λιγο και απειλει να ψηφισουμε ΑΥΤΟΥΣ που υπεγραψαν τα "γραμματια",οταν παρεμβαινουν στην πολιτικη σκηνη για να καθορισουν και να προλαβουν τις ασχημες για αυτους εξελιξεις....για μενα καπου βρωμαει το πραγμα.
    Οταν φοβασαι πως δεν θα παρεις τα λεφτα σου πισω,η εισαι της πλακας,η κατι δεν εχεις κανει καλα για να δεσεις τον γαιδαρο σου.
    Εχουν ξεσαλωσει οι Ευρωπαιοι και οι Γερμανοι,να γινει κυβερνηση μεταξυ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,γιατι ειναι οι υπογραφες των αρχηγων τους στα "χαρτια"...Απειλουν Θεους και δαιμονες,εκβιαζουν,τρομοκρατουν,βαζουν την καννη της καραμπινας στο Δοξα Πατρι,οι ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ στην Ελλαδα βγαζουν "φιλλιπικους" μην τυχον και το εκλογικο αποτελεσμα δεν ειναι αυτο που επιθυνουν τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.
    Γιατι ομως να γινονται ολα αυτα,την στιγμη που εχουν παρει ολες τις εγγυησεις που εχουν ζητησει ?
    Γιατι δεν υπαρχουν αλλα λεφτα κυριες και κυριοι.Στεγνωσανε οι ΕΚΤ,το ΔΝΤ,και ολοι οι οργανισμοι που μας δανειζουν.Δεν μπορουν να ζουν μονο απο τα πανωτοκια αυτα τα μεγαθηρια,οπως και η Γερμανια,γιατι το ντομινο που ακολουθει θα παρασυρει πρωτα αυτους.
    Η Γερμανια ετοιμαζεται να σωσει οτι μπορει για την παρτη της,αφου δεν εχει δανεισει ΔΙΚΑ ΤΗΣ λεφτα σε εμας,εισπραττει ομως τα πανοτωκια.Εχει δανεισει λεφτα Γαλλικων τραπεζων,Βελγικων,Ολλανδικων,Αυστριακων,Ελβετικων,αλλα οχι Σκανδιναβικων και δικων της τραπεζων.Μαυραγοριτης κανονικος δηλαδη...Περιποιημενα πραγματα.
    Απο αυτα ζει,για αυτο και πιεζει για να εχει τον πρωτο λογο,οταν ειναι δεδομενο οτι σαν χωρα και αυτη επρεπε να ειναι εκτος ευρω με το 86% ελλειμα της.
    Ερχεται με φορα η Ισπανια,οχι να χτυπησει την πορτα για βοηθεια,αλλα να την κατεδαφισει και να μπει σαν ταυρος σε υαλοπωλειο...Τι θα της δωσουν? Αφου δεν εχουν μια,βαζουν το χερι στην τσεπη και πιανουν το παπουτσι οπως λεει κι ο Καισαρης.
    Και τωρα τι γινεται? Τι χαμπαρια μαστορα.!!!
    Τελειωνει το παραμυθι κι ο δρακος "αυτοκτονει"...
    ΟΠΟΙΟΣ "ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ" ΠΡΩΤΟΣ,"ΞΕΚΙΝΑΕΙ" ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ,ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.Αυτο να καταλαβουμε μονο αρκει..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρήστο,
    το διαδίκτυο είναι μεν "δύσκολο" να ελενχθεί αλλά απ΄την άλλη δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο θα μπορούσε να είναι, ούτε καν κοντά σε τέτια επικινδυνότητα βρίσκεται.
    Αν ένας άνθρωπος πού
    α. ποτέ δεν είχε πρόσβαση σε βιβλία
    β. δεν έχει διδαχθεί πώς να ψάξει πληροφορίες μέσω βιβλίων, ποιά βιβλία δηλαδή να επιλέξει και κυρίως το πώς
    γ. και, δεν έχει διδαχθεί πώς να αξιολογεί και να φιλτράρει πληροφορίες,
    βρεθεί ξαφνικά σε μιά γιγαντιαίων διαστάσεων βιβλιοθήκη με πρόσβαση σε οποιοδήποτε βιβλίο γουστάρει πάλι θα χαθεί και η βιβλιοθήκη αυτή θα τού είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό άχρηστη.

    Κάτι τέτιο έχει συμβεί, αναλογικά, και με το διαδίκτυο. Ο πιό πολύς κόσμος χρησιμοποιεί αυτό το τρομερό όπλο πού λέγεται ιντερνετ με τον τρόπο πού κάποιος χρησιμοποιεί ένα χάι-τεκ διαστημόπλοιο για να πάει μέχρι το περίπτερο να πάρει τσιγάρα.

    Για κάποιον κόσμο, πού θεωρώ όμως ότι είναι μιά ισχνή μειοψηφία, το διαδίκτυο έχει όντως αποτελέσει μιά εκπληκτική ευκαιρία αυτομόρφωσης, πρόσβασης σε "δύσκολες" πληροφορίες, αυτο-οργάνωσης στην κοινωνία και πολλά ακόμα εξίσου σημαντικά πράγματα. Μιά ισχνη μειοψηφία όμως τα κάνει όλα αυτά.

    Ο Μήτσος συνεχίζει να πηγαίνει στίς γνωστές πηγές για να "πληροφορηθεί" πού πήγαινε και πριν το διαδίκτυο, όταν δηλαδή αυτές ηταν τυπωμένες σε χαρτί. Και παραμένει βέβαια Μήτσος.
    Μ΄αυτήν την έννοια το διαδίκτυο δυστυχώς δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό πού θα μπορούσε να είναι.

    Μολονότι λοιπόν ισχύουν, θεωρώ, τα παραπάνω, η προσπάθεια για φίμωση και έλενχο τού ιντερνετ είναι συνεχής κι ακατάπαυστη ακριβώς γιατί λόγω τής φύσης του αποδείκτηκε δύσκολο στην χειραγώγηση. Ειναι το πρώτο επικοινωνιακό μέσο στην ιστορία τής ανθρωπότητας πού λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά χωρίς αυτό να ηταν βέβαια ο σκοπός τής εφεύρεσης του.
    Εστω κι αυτοί, οι λίγοι, πού αντιστέκονται με το διαδίκτυο σαν εργαλείο πρέπει να μπούν σε χαλινάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιώργης ο γαρατζέος30 Μαΐου, 2012 10:46

    ...πάντως εμένα μου άρεσε αυτή η ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ φωτό του Dr Kill Bill με το καρό πουκάμισο να κάνει φάτσα μαιμουδένια.
    Δηλαδή όλα αυτά τα τζάκια με τις σοβαροφανείς και ηγετικές στάσεις, τύφλα να χει ο γέρος του Μορέως απάνου στ' άλογο, που μας φέραν.
    Τουλάχιστον μεσα στην κατάντια κάποιος περνάει και καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρηστος Χοντζεας30 Μαΐου, 2012 11:27

    Προς Albert_AEKstein: Συμφωνω 100%

    Προς conpater: Αν ο σκοπος τους εινα να λαμβανουν πισω αυτα που δανειζουν (τους τοκους δηλαδη και το κεφαλαιο κεφαλαιο), το εχουν καταφερει...απανωτα. 5 φορες επανω εχουμε πληρωσει αυτα που εχουμε παρει και ακομα χρωσταμε τα μαλλια της κεφαλης και της ψωλης.
    Τι μας θυμιζει αυτο; Οτι κανονυ και οι τραπεζες που εχουν φυτρωσει σε καθε τετραγωνο και καθε ιδιωτης εχει δωσει τα τριπλα και τετραπλα απο αυτα που ηταν να δωσει και ομως το δανειο παραμενει στα ιδια επιπεδα. Ακατεβατο.Σαν Λερναια Υδρα.

    Σκοπος ειναι ο "αορατος πολλαπλασιασμος των ποσων ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΧΡΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ( προτεινω το "modern money mechanics" για να δει κανεις το πραγματικα ταχυδακτυλουργικο κολπο της "εξευρεσης" κεφαλαιων και του επαναδανεισμου του στους φουκαραδες και την συνεχη "επαναφορτωση" των τραπεζικων (τοκογλυφικων δηλαδη) ιδρυματων, οπου απο ενα λαγο,καταληγουν να βγαζουν ελεφαντες απο τα καπελα. ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ.
    Αλλα οι δεσμευσεις και οι υπογραφες των θυματων ειναι πολυ αληθινες. Και πρεπει να τηριθουν.
    Αιωνιως δουλος. Με τα παντα σε υποθηκη και εσυ σε συνεχες ζυγο.

    Αρα λοιπον,αφου απροσκοπτα,εδω και 200 χρονια εχουν αλυσοδεσει τους παντες σχεδον και τους αρμεγουν κανονικα ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΙΚΕ Η ΚΡΙΣΗ;
    ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ, ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΥΠΑΡΚΤΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΧΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΘ'ΑΥΤΩΝ. ΣΕ ΕΝΥΠΟΘΗΚΑ ΔΑΝΕΙΑ,τα οποια ασφαλως "ειναι αδυνατον να εξυπηρετηθουν". Και τι γινεται τοτε; Μα τιοτε πρεπει να δωσεις το "κεφαλαιο" σου.
    Σε παλιοτερες εποχες,εδινες το μονο κεφαλαιο που ειχες. Το ζωικο. Δηλαδη το κοσρμι σου. γινοσουν δουλος. "Επικτητος". (και σημερα αλλωστε μορφη δουλειας ειναι το να χρωστας σε απροσωπους οργανισμους,σε νομιμους πλεον τοκογλυφους και να πρεπει να αφιερωσεις την ζωη σου στην αποπληρωμη τους.)

    Απλα ,η γκαμα,μεγαλωσε.Οπως ολα αλλωστε στον κοσμο μας τα τελευταια 30-40 χρονια. Πλεον δουλοι θα ειναι κρατη ολοκληρα. Τα οποια δεν χρειαζεται να τα ονομαζουμε ετσι. "Περιοχες". "Χωροι". Κατι τετοιο. Οσο γρηγορα καλπαζε ο δανεισμος, αλλο τοσο γρηγορα καλπαζαν και οι "κουλτουριαρικες" ιδες περι "φεντεραλισμου" "πολυπολιτισμου" "καταργησης συνορων" πρασιναλογων" και λοιπων αιδιων.
    Πρεπει να καταδειχθει δηλαδη η αποτυχια του μοντελου εθνος-κρατος, η κρατος σκετο και να αναδειχθει η αμεση αναγκη για πολυ μεγαλυτερης κλιμακας επιτηρηση και ελεγχο για αποφυγη παρομοιων λαθων κλπ-κλπ ("we need a global financial governence...and we need it fast" που λεει και ο ΓΑΠ. Βιαζεται κι'ολας η τρυπια κιλοτα.)

    Το "πειραμα" εχει φτασει στον μεγιστο βαθμο του. Και πρεπει να αποδειξει τις αντοχες του.Ηρθε η ωρα του "ταμειου" που λεμε.
    Το μετεωρο βημα του γυφτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρηστος Χοντζεας30 Μαΐου, 2012 11:51

    Πραγματικα "ΚΑΤΑΝΤΙΑ". Οπως το λεει και ο τιτλος,επανω.
    Τελος-λεει- ο Ξενιαδης. Για δευτερη-η τριτη, η τεταρτη φορα-και οπως φαινεται οχι και η τελευταια.

    Ενας κλοουν. Ενας σερναμενος γελοτοποιος. Ενας τρελος με λοφιο. Καταφερνει να τους σπερνει "ελπιδες". Απανωτα. Περιμενουν λεει "προτασεις". ειναι κρεμασμενοι πανω απο το fax. Να εμφανιστουν οι εγγυητικες και τα μαρουλια σε λογαρισμους. Να φτασουν απο την απω ανατολη, η απο αλλαχου,διαβεβαιωσεις για την επιχειρηματικη δεινοτητα των funds που εκπροσωπει ο...Ξενιαδης. Το σκισμενο σακακι. Ο ομοσταυλος του Σαλιαρελη.
    Ο φαπας. Η χαρα των σωματοφυλακων των εφοπλιστων.

    Καποιος ο οποιος δεν μπορει να ξεγελασει ουτε κοριτσακι να το παει στο παρκο,αυτοι οι μαλακες εκει αναμενουν "διαβεβαιωσεις" και "ελπιζουν σε απαντησεις".
    Τι κανετε εκει μεσα γαμω τον αντιχριστο σας;

    Και συ ρε μαλακα Χατζιχρηστο,τι ακριβως παριστανεις;
    Αντι-για το μονο που εχει απομεινει πλεον-να προστατευεις, η εστω να αντιτιθεσαι στο σουρσιμο και στον εξευτελισμο της ΑΕΚ,καθεσαι και περιμενεις να πεσει το "χαρτι" του Ξενιαδη;
    Οποιος να'ναι. οτι να'ναι, οπως να'ναι,αρκει να ποτισουμε την "χρυση αυγη" της εξεδρας;
    Εγερθητω μαλακα,σκαψε μια τρυπα και πεσε ορθιος μεσα. Αχρηστο αντικειμενο.

    Πραγματικα δεν ξερω τι να υποθεσω με αυτους εκει στην ΠΑΕ. Και τους αποχωρισαντες και τους φρεσκοαναλαμβανοντες.
    Τι στο διαολο εχουν στο κεφαλι τους μεσα; Σφυνομενες τυροπιτες; Τσιγγακια; Δεν καταλαβαινω.

    Μονο εαν καποιος συνεργει σε θεατρο και σκοπιμως θελει να ξευτυλισει κατι,μπορει να συμμετεχει με τετοια "θερμη" και ορμη σε καταστασεις τις οποιες αριστα μπορει και τις αποφευγει ακομα και ενα παιδι 8 χρονων.
    Η επαναληπτικοτητα της μαλακιας τους, θυμιζει οπλο "χλαπα-χλουπα".

    "Εαν με ξεγελασεις μια φορα, ντροπη σου.Εαν με ξεγελασεις δυο φορες,ντροπη μου", λενε οι Αμερικανοι.

    Κατανοητη η απογνωση και η απελπισια. Και τα αφορητα πλεον χρονικα περιθωρια.
    ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ;
    Κανουν το καλυτερο που μπορουν Η ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ;
    Γιατι για το πρωτο,κανεις δεν θα τους πει κουβεντα. Αλλωστε δεν ειναι αυτοι οι υπευθυνοι την κατασταση εδω που εχει φτασει.
    Αλλα ΟΧΙ ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ.

    Κουβελιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιώργης ο γαρατζέος30 Μαΐου, 2012 17:37

    Ντιμιτρέλο έφη: "Τετέλεσται...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Albert_AEKstein :

    Μια και γράφω πολύ σπάνια: Η αναφορά μου στην αναξιοπιστία διαφόρων στοιχείων και ερωτημάτων που αναρτώνται στο ιντερνέτ νομίζω έπιασε τόπο με την έννοια ότι προκάλεσε ξανά μια συζήτηση (που κάθε φορά που γίνεται μόνο χρήσιμη είναι) και για την ποιότητα και την αξιοπιστία των στοιχείων και το κυριότερο για την «φύση» (τι οξύμωρο σχήμα) του διαδικτύου και τον «τρόπο» που χρησιμοποιούμε τον διαδίκτυο.
    Όπως εσύ ο ίδιος σημειώνεις σε επόμενη ανάρτησης σου «Είναι το πρώτο επικοινωνιακό μέσο στην ιστορία τής ανθρωπότητας πού λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά χωρίς αυτό να ήταν βέβαια ο σκοπός τής εφεύρεσης του» συμπληρώνοντας παρακάτω ότι « Έστω κι αυτοί, οι λίγοι, πού αντιστέκονται με το διαδίκτυο σαν εργαλείο πρέπει να μπουν σε χαλινάρι.» που είναι αντικείμενο άλλης συζήτησης…

    Πέρα από αυτό το σχόλιο «μεθοδολογίας» πάω και επί της ουσίας («τα αυγά») όπως τουλάχιστον την προσεγγίζω εγώ και από την δική μου σκοπιά πάντα.

    Το κακό με τα «αυγά» είναι ότι αντί για έμφαση στις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της πολύπλοκης πραγματικότητας που βιώνουμε (στην οποία συνυπάρχουν η διαπλοκή, τα γεωπολιτικά συμφέροντα, οι μυστικές υπηρεσίες, η προάσπιση του status quo από τις προνομιούχες τάξεις , κάποια πραγματικά στοιχεία που δεν γίνεται να αγνοηθούν όπως η πληθυσμιακή κατανομή στην υφήλιο, η εξέλιξη της τεχνολογίας, η αποδέσμευση του χρηματοοικονομικού κλάδου από την πραγματική οικονομία και η συνακόλουθης γιγάντωση του με αποτέλεσμα την σχεδόν ολοκληρωτική κυρίαρχα του επί της πολιτικής διαδικασίας στην οποία πάνω είχε χτιστει το κοινωνικό συμβόλαιο στην μεταπολεμική Ευρώπη, οι καταστροφικές επιπτώσεις του καπιταλιστικού μοντέλου -και παλιότερα και του σοβιετικού- στο περιβάλλον έρχεται και το πέπλο της αόρατης και υπέρτατης πεφωτισμένης κλίκας και κάπου εκεί αντί να ανοίξει, ουσιαστικά κλείνει με εσχατολογικό τρόπο η συζήτηση.: Δεν χρειάζεται να πολεμήσουμε, είναι αποφασισμένα αυτά αλλού.

    Δεν είναι όμως καθόλου έτσι τα πράγματα, ούτε η ανθρώπινη φύση και φυσικά ούτε οι ανθρώπινες δομές

    Για μένα λοιπόν παραείναι εσχατολογικό και αποπροσανατολιστικό το επαναλαμβανόμενο μοτίβο εδώ μέσα για τους λίγους που κρυμμένοι καθορίζουν τις τύχες ολόκληρων λαών και εθνών για να γυρίσω και στα φοβερά ερωτήματα του τρομερού καθηγητή Τοκακιδη, ερωτήματα που βρήκαν αμέσως θερμή υποδοχή..

    «Ανώνυμος» όπως γράφουν και αυτοί που ξέρουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΑΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
    ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ
    ΠΟΥ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΘΙΓΟΝΤΑΙ 'Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,
    ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ,
    ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΣΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ "ΕΠΙΠΛΗΞΕΙΣ".

    ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ 'Η ΝΑ ΕΝΝΟΕΙ
    "Δεν χρειάζεται να πολεμήσουμε, είναι αποφασισμένα αυτά αλλού. "
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ,ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΠΟΙΟΥ.
    ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΑΠΕΥΘΥΝΣΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ
    ΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ.

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ,ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ
    ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ,ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
    ΤΗΣ EUROSTAT ΑΛΛΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥΣΤΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.
    ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΛΩΣΕΙΣ
    ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ
    ΟΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΦΟΡΜΗ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ "ΠΕΙΣ" ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ
    'Η ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
    ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΕΓΟΝΤΑΣ "ερωτήματα που βρήκαν αμέσως θερμή υποδοχή..".
    ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗ ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: Απ' ότι διάβασα στα λιγοστά αλλά ζουμερά σχόλια, ΔΕΝ ΓΙΝΑΝΕ ΜΕ ΘΕΡΜΗ ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ. Φυσικά κι εγώ δέχτηκα μια κριτική " ...είναι αγαπητός μου ο καθηγητής..." Απάντησα σε αυτό.
    Πιθανώς το blog να έχει χάσει τον προσανατολισμό του ( που δεν είχα αιχμή κάτι- αλλοιώς θα είχα διαφημίσεις ) αλλά κι αυτό ακόμα διορθώνεται μέσω κριτικής. Συγκεκριμένης. Εγώ πήγα για την τρέλα μου, που πρακτικά αφοσιώθηκε στην ελευθεριότητα και ποτέ στο θέσφατο οτι " ήρθε κάτι στο ταχυδρομείο μου κι επειδή δεν το εγκρίνω, δεν το αναρτώ ". ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ.
    Κάνω την δουλειά μου σαν πολίτης και μετά διατηρώ ένα χόμπυ. Κι εκεί αρθρογραφεί όποιος θέλει. ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΤΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ Ή Ο ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΚΡΥΨΑ. Και καταλαβαίνεις τι εννοώ.
    Φυσικά αυτή η δημοσιογραφία δεν είναι και τόσο αρεστή σε κοπάδια, που έχουν μάθει να διαβάζουν κάτι και μετά να ψάχνουν να βρουν ποιός ο λόγος δημοσίευσης κάποιου κείμενου στο έντυπο που μάλλον εξυπηρετεί κάτι. Η original σηκώθηκε κι έφυγε από εδώ ήρεμη οτι τα παίρνω από τον Μελισσανίδη. Άλλος είπε οτι τα παίρνω από το ούζο Βαρβαγιάννη. Ο καθένας είπε οτι του κατέβαινε.
    Μια κουβέντα θα σου πω. Δεν εξαρτώμαι από την πολιτική σαν άνθρωπος και δεν είμαι κρατικοδίαιτος επιχειρηματίας. έχω την άποψη μου για το βιός μου αλλά και την παρέα που θα κάνω. 500 πτυχία να μου δείξει κάποιος ή 5 τρις τζίρο, κρίνω τον άνθρωπο. Κι αν φύγω από τα υλικά, πνευματικά υπερασπίζομαι την ελευθερία. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΝΕΙ.
    Και πάντα αναρωτιέμαι γιατί διαβάζουν τόσοι πολλοί και αρθρογραφούν μόνο λίγοι. Για μένα την έχω την απάντηση, αλλά περιμένω και την δική σου. Η απάντηση μου δεν μπορεί να είναι δημοσιεύσημη φυσικά, εκτός αν προκληθεί κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φίλτατε ανώνυμε,
    καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση ξέροντας ότι στο διαδίκτυο είναι πανεύκολο το αντάρτικο, περνάμε δηλαδή ρίχνουμε μιά σπόντα η ένα μπινελίκι και την πουλεύουμε, μ΄αυτήν την έννοια δέχεσαι το "ευχαριστώ", ότι αφιέρωσες δηλαδή τον χρόνο σου κι άπλωσες καπως περισσότερο τίς σκέψεις σου.

    Σε αντίθεση με τον συνονόματο πιό πάνω, νομίζω ότι καταλαβαίνω τι λές, αν κι ο Τάκης καταθέτει κι αυτός σοβαρές σκέψεις στην κουβέντα μας.

    Αν λοιπόν κατανοώ σωστά, λές ότι κάποιοι από μας αρέσκονται στο να στήνουν μιά κοσμοθεωρία εδώ, σύμφωνα με την οποία όλα αποφασίζονται και κανονίζονται πίσω από κλειστές πόρτες από "αόρατους" και φαύλους ανθρώπους πού δεν φαίνονται στο δημόσιο γίγνεσθαι. Ειναι η "κρυφή εξουσία" δηλαδή, the secret government, κι ότι λόγω τών παραπάνω κάποιοι από μάς αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει λόγος αντίστασης, κάτι σαν το θρυλικό ρητό τού Στάρ Τρέκ: "...resistance is futile".

    Η απάντηση μου εδώ είναι αυστηρά προσωπική, δεν απαντώ δηλαδή εκ μέρους όλων κι ούτε και θα μπορούσα ακόμα κι αν μιά τέτια ανόητη σκέψη περνούσε απ΄το μυαλό μου.

    Εν μέρει τουλάχιστον, έχεις δίκιο αν αυτό διαβλέπεις στον τρόπο πού εγώ τουλάχιστον αναγνώσκω τα πράγματα με την διαφορά ότι δεν υπάρχει το "...resistance is futile". Ετερον εκάτερον. Αλλο το πώς αξιολογώ τον απέναντι ως αντίπαλο κι άλλο το κατεβάζω τα χέρια κι αποδέχομαι ότι έχω χάσει. Ειναι τεράστιας σημασίας το να διαγνώσεις σωστά το πώς κινείται ο αντίπαλος, πώς δρά, πώς μεθοδεύει αυτά πού δρομολογεί κι αν η διάγνωση τών τακτικών τού απέναντι δεν είναι σωστή τότε η ήττα είναι σίγουρη. Πέντε γκόλ με το καλημέρα. Κι άλλωστε δεν τα λέω εγώ αυτά, τα΄χει αναλύσει κι εκθέσει υπέροχα ο μυστήριος εκείνος Κινέζος, ο Σαν Τσού στην "Τέχνη τού Πολέμου", ένα βιβλίο πού εκτιμώ ιδιαίτερα. Και ναί, βρισκόμαστε σε πολεμο.

    Μην ξεφεύγω όμως. Στην παράγραφο σου πιό πάνω περί "αυγών" διαφωνώ λοιπόν με την τελευταία σου διαπίστωση. Εγώ τουλάχιστον (και νομίζω οι περισσότεροι εδώ) δεν έχω πεί κάτι τέτιο, δεν πρεσβεύω κάτι τέτιο, δεν υποννοώ καν κάτι τέτιο, ακόμα και τίς φορές πού περιγράφω τον όποιο αντίπαλο με τα πιό τρομερά λόγια. Τυνχάνει όμως να θεωρώ ότι ο καπιταλισμός (σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ΄ότι ο...Σοβιετισμός παλιότερα) λειτουργεί ως εξουσιαστικό σύστημα περισσότερο πίσω απ΄το παραπέτασμα και λιγότερο μπροστά απ΄αυτό. Αφήνει πολύ συχνά μέσα από ρωγμές να φαίνεται τι επιδιώκει και πότε αλλά εμείς ως "θεατές" αλλά και παίκτες τού έργου καλούμαστε συχνά να αποδικωποιήσουμε τίς σκιές...

    Τα λέω κάπως αφαιρετικά? Δεκτόν. Οντως αφαιρετικά μιλάω αυτήν την συγκεκριμένη στιγμή αφού προσπαθώ να σού δώσω τό στίγμα τού πώς σκέφτομαι και τι καταλαβαίνω και λιγότερο το να γίνω συγκεκριμένος.
    Το σημαντικό βέβαια είναι το γιατί σκέφτομαι έτσι, γιατί θεωρώ έτσι τα πράγματα, και όντως σ΄αυτήν περίπτωση πρέπει να μιλήσω πιά συγκεκριμένα, με παραδείγματα, με πηγές, με αναφορές, κι αυτή θα είναι μιά κουβέντα πού θα έχει πολύ μάκρος αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να την κάνουμε αν κι εσύ θές.

    Αυτη η κριτική πού κάνεις, πού είναι πολύ σοβαρή και δεν την αποκρούω στο σύνολο της, είναι μιά κλασσική κριτική σε ανθρώπους πού βλέπουν όπως εγώ τα πράγματα, δεν την ακούω γιά πρώτη φορά.

    Ο πυρήνας μιας τέτιας κριτικής έγκειται στο ότι άνθρωποι όπως εγώ σκέφτονται εσχατολογικά και πιθανώς (η ταυτόχρονα) με ηττοπάθεια. Ισως σε κάποιες περιπτωσεις κι ανάλογα πάντα με ποιόν μιλάς να ισχύει κι αυτό. Ειναι πάντως πιό εύκολο να το καταθέσεις ως υποψία (την εσχατολογία δηλαδή) παρά να την αποδείξεις . Αυτό το λέω έχοντας ξανακάνει την ίδια κουβέντα και με άλλους. Τελικά όμως, ποιά είναι η ένσταση? Οτι όλα γίνονται μπροστά στα μάτια μας, ότι τίποτα δεν σχειδάζεται με μεγάλο βάθος χρόνου (συχνά με ορίζοντα χρόνια μπροστά), ότι δεν υπάρχουν συνομωσίες, ότι δεν υπάρχουν λόμπι και γκρούπ ανθρώπων πού δρούν παρασκηνιακά, ότι τέλος πάντως ότι συμβαίνει λαμβάνει χώρα υπό το φώς τού ήλιου?
    Αυτή είναι η ένσταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΦΟΒΟΣ, ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΣΤΟΜΑΤΑ. Η ΑΠΟΛΥΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΦΕΝΕΙΟ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΥΔΟΤΣΟΦΛΟ. ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΙΚΑ, ο λάος είναι ο ΔΧ που βρίσκεται με τον Ξενιάδη για να φάει τζάμπα και μετά να έχει τον Ψαριανό κάπου ή να παραδέχεται να " αναλάβει την ΑΕΚ ο λιγότερο απατεώνας..."
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΑΝΙ Η ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ. ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΧ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΔΡΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.
    ΑΠΛΑ, ΠΟΥΣΤΗΣ ΠΟΥ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ τύπου Τροχανά - αρχίδια δηλαδή - ΝΑ ΤΟΘΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ...El "festival" se inicio...!!!
    Ειπαμε,οποιος φυγει πρωτος,ξεκιναει και πρωτος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN : ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΤ ΕΛΛΗΝΑ. ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΣ. ΑΠΛΑ Η ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή