Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΠΑΟ - Α Ε Κ

       Ένας παράξενος ενθουσιασμός επικρατούσε πριν το παιχνίδι. Σαν να είχαν λυθεί όλα τα θέματα της ομάδας κι απέμενε το τυπικό της νίκης επί της αλογοτροφής. Δυό ομάδες καταχρεωμένες που ψάχνουν το εισιτήριο για κάποιο champions league μετά προκριματικού, που κανείς δεν ξέρει αν θα έχουν άδεια για την Ευρώπη ή και για την Ελλάδα. Τέλος πάντων, θα δούμε πώς θα πάει. Από την τηλεόραση εγώ, αφού λόγω αυριανών πανελλήνιων εξετάσεων για τον μεγάλο μου γιό, προτίμησα το μάντρωμα. Γι' αυτό το παιχνίδι, που είναι από τα αγαπημένα μου. "Ανδρικό ", όπως το ονομάζω. Η νίκη μονόδρομος. Ούτε ισοπαλίτσες, ούτε να κρατήσουμε χαμηλό σκορ και τα λοιπά κωλομπαρίστικα. ΑΕΚ είμαστε. Αν είμαστε καλύτεροι, μπαίνουμε με σαφή προσανατολισμό και το παίρνουμε.
         Ενθουσιασμός βέβαια του κόσμου. Διότι βλέποντας το πρώτο ημιχρόνιο, χίλιες φορές να ξαναέβλεπες τους υλοτόμους εναντίον των οικοδόμων. Τι ήταν αυτό το πράμα; Μπήκε η ΑΕΚ να πάρει το παιχνίδι; Με τι; Με αυτό το κέντρο ή με τον λιγόψυχο Λεονάρντο; Με αυτόν τον Καφέ, που δεν προλάβαινες να μετράς τα λάθη του ή με την ανάπτυξη προς τα πίσω; Εκνευριστικότατο θέαμα επιπέδου βραδυπωριακού και ταλαιπωρικού. Τίποτα ρε παιδιά.
          Μηδέν πάθος, μηδέν κάθετη μπαλιά, μηδέν ανάπτυξη κι από τα πλάγια. Να βλέπω τον Λαγό να φτάνει στην περιοχή και να μην έχει κουράγιο να κάνει σουτ. Χεσμένοι είναι; Φοβισμένοι είναι; Τι να πώ; Απέναντι σε έναν αντίπαλο, που χτυπάει στην κόντρα ( ο θεός να την κάνει αντεπίθεση με ταχύτητα χελώνας ) και βρίσκει τέτοιες τρύπες, που είναι θαύμα που δεν είμαστε πίσω στο σκορ. Θαύμα; Ε όχι κι ακριβώς. Θέμα Τοτσέ είναι και τύχης μας μέχρι τώρα. Μια τύχη που με άφησε άναυδο όταν είδα οτι η ΑΕΚ τελικά είχε και την κατοχή της μπάλας. Που δεν το είχα πάρει καν χαμπάρι. Όπως κι ο επόπτης δεν πήρε χαμπάρι, οτι το γκολ μας ήταν 100% έγκυρο. ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ Η ΦΑΣΗ ΗΤΑΝ ΟΡΙΑΚΗ. Ε, ΤΑ ΟΡΙΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ. Σοβαρό πάθος είχαμε. Ούτε κουράγιο να διαμαρτυρηθούν δεν είχαν οι δικοί μας.
           Ελπίζω να αλλάξει κάτι; Άμα δεν ήλπιζα, θα είχα κλείσει την τηλεόραση. Να αναπτύσσεις έναταση σαν τηλεθεατής κι αυτοί μέσα στο γήπεδο να θυμίζουν εφοριακούς που πάνε να ελέγξουν ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα να δώσουν μίζα. Υπομονή. Μπορεί κάποιος να τους σφυρίξει οτι οι ευκαιρίες της αλογοτροφής είναι από τα δικά μας λάθη. Μπορεί και να τους μιλήσει κάποιος για τον δικέφαλο. Μπορεί κι ο Λαγός να βλέπει μπροστά του. Μπορεί και να γίνει το απλό. Μπορεί κάποιος να πλακώσει στις φάπες τον Λεονάρντο. Δεν πιστεύω να νομίζετε οτι τον πόνεσε το μπουτάκι του. ¨Αντε να δούμε τι μας βραδιάζει.
          Και βράδιασε νωρίς. Διότι όταν δεν μπορείς να κάνεις το απλό, το προφανές, υποχρεωτικά θα κάνεις μαλακίες. Χτυπάει ο Μανωλάς; Που δεν χτύπησε. Απλά είναι κότα. Μπαίνει το διαθέσιμο σέντερ μπακ. Τι δουλειά έχει κάποιος Φούντας, που αφού έχει γαμηθεί στην μαλακία με αποκορύφωμα το γκολ της αλογοτροφής, μετά τιμωρείται κιόλας με αλλαγή στην αλλαγή για να καλύψουμε τον κώλο μας στον πάγκο. Είπε κανείς οτι ο Φούντας είναι παίκτης; Ναι κάποιοι είπανε και το μωρό το βαφτίσαμε έφηβο. Την ώρα που κυκλοφορεί στο γήπεδο το ισλανδικό κρέας και την ώρα που ο Κλωναρίδης δεν ήξερε πού ακριβώς έπαιζε. Έκρηξη στο κρανίο του προπονητή, που διέλυσε ό,τι υπήρχε με την υποχώρηση του Μάκου στα στόπερ. Δηλαδή να διαλύεις κι εσύ το όποιο κέντρο υπήρχε.
            Τέτοιο πράμα, τέτοιο συνοθύλευμα, δεν το περίμενα σε ματς κάποιας σημασίας. Οι πάντες μικρότεροι των καταστάσεων. Πραγματικοί νάνοι. Απέναντι σε έναν αντίπαλο της κανονικής πλάκας. ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟ ΣΕΝΤΟΝΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΗ. Όταν σε μια κούρσα από την δεξιά μεριά, ένας παίκτης τρέχει διαγώνια το γήπεδο και κανείς δεν μπορεί να κάνει ένα φάουλ, ασχέτως οτι ο Φούντας δεν μπορεί να κάνει μια πάσα στα δυό μέτρα, τότε γιατί να πας στην Ευρώπη; Να είσαι Ελλάδα στην ΕΟΚ με το ευρώ. Ρε άντε γαμήσου, Κωστένογλου αλλά κι όλοι οι παίκτες που τόλμησαν να φέρουν δικέφαλο αετό στο στήθος. Με συγκεκριμένες εξαιρέσεις : Τον φιλότιμο Γεωργέα, τον Μάκο, τον Κοντοέ και τον Κωνσταντόπουλο. Ο Λυμπερόπουλος πολλά έχει προσφέρει αλλά σήμερα ήταν πραγματικά για τα μπάζα.
           Εκνευρίστηκα πολύ. Αλλά δεν είμαι και κάτι στην ΑΕΚ. Αν το φιλοσοφήσω, λογικά είμαστε δεύτεροι αφού αναλαμβάνει κάποιος ποδοσφαιριστής κι αφού δεν υπάρχουν λεφτά, την ώρα που στην αλογοτροφή τόσοι λεφτάδες είναι ακόμα ανενεργοί. Αν έχει τρύχη κάποιος για σεντόνι, αυτός δεν είμαστε εμείς. Κι είναι άθλος που είμαστε ακόμα δεύτεροι. Δηλαδή τρίτοι αφού να μην ξεχνάμε οτι υπάρχει και πρωταθλητής. Αυτό δεν είναι το δεδομένο; Πώς να κάνεις την υπέρβαση, αν τα αποδυτήρια βρωμάνε τριτιά; Και πάλι καλά μάλλον θάπρεπε να λέμε. Διότι καλά ο ΠΑΟΚ, αλλά κινδυνέψαμε κι από κάποιον Ατρόμητο.
          Να το πάω σαν ΜΜΕ; Ρισκάραμε αλλά δεν δικαιωθήκαμε. Όποιος έβαζε το γκολ, θα έπαιρνε το παιχνίδι. Η ΑΕΚ αδικήθηκε και μετά ήρθε η σκληρή Καζαντζίδειος μοίρα. ΑΡΧΙΔΙΑ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ. ΚΙ Ο ΑΕΚΤΖΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ. ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ. ΚΙ ΑΦΟΥ ΚΡΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΜΑΔΑ , " όποιος θέλει τίτλους ας γίνει
Ολυμπιακός ", ΑΛΛΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟ. ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.
           ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΑΦΟΥ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ, απλά ακολουθεί την ευρωπαϊκή πορεία και γαμεί τον λαό του. Και σίγουρα δεν λέγεται έτσι. Με αλλαγμένο όνομα, μην τρελαθούμε κιόλας για ψήφο. Άνθρωπος που ντρέπεται για το όνομα του, καλύτερα να πάει να γαμηθεί. ΚΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΕΚ, αφού δεν κάνουν το προφανές, να εχουν την ίδια τύχη. ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
              ΔΗΛΑΔΗ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ. ΝΑ ΦΑΝΕ  ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΟΕΛΛΑΔΗΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ. ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ.  

57 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ LAMIKROU : ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ. ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΟΥΤΟΠΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΟΥΛΙ: ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ. ΑΛΛΑ ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΝΕΥΡΟ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ. ΘΕΩΡΕΙΣ, ΟΤΙ ΚΑΚΏΣ ΤΗΝ ΕΔΩΣΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΛΑ, ΜΠΛΑ, ΜΠΛΑ... SORRY ΜΗΠΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΛΗΓΜΕΝΑ ? Η ΟΜΑΔΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ. ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιστευω οτι η αποκορυφοση τις ασχετοσυνης του ειναι στην αλλαγη του φουντα.Το τι μπινελικια εφαγε εκεινη την ωρα δεν μπορεις να καταλαβεις.Καταρχην δεν φταιει ο πιτσιρικας αλλα ο αλλος που του κανει πασα αλλα εστω και φταιει παλι ειναι λαθος η αλλαγη γιατι δεν ηταν ουτε 2 λεπτα μεσα,ποτε προλαβε και τον εκρινε ο προπονηταρας???
    Θεωρω οτι και η αλλαγη του ισλανδου ηταν λαθος και σε χρονικη στιγμη και σε θεση,τι περιμενη αραγε?να του κανει κουρσα πανω στην γραμμμη ο καμενος???ακομα και του μανωλα παλι μαλακια εκανε θα μπορουσε καλιστα να βαλει τον μπουγαιδη,με τον τοτσε πεζανε τον αμπαλο.Απο την αλλη θεωρω βαση την εικονα μας οτι το παιχνιδι θα το πηγαινανε για χ αλλα αφου εχανε το παοκι ας κατσει το 1.9 αφου αλλωστε και αυτο καλο ποσοστο ειναι.Με λιγα λογια σουπα μαγειρεμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή επιτυχία στον γιο σου Steven.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Στήβεν, δεν αντιλέγω. Ίσως να είναι ουτοπίες. Πάντως δεν είμαι έτοιμη να τελειώνω. Φρέσκια οπαδός βλέπεις. Στραβάδι ακόμα.
    Στηρίζω ΑΝώΝΥΜΟ, καλή επιτυχία στον γιό σου. Όλα καλά να πάνε και να περάσει εκεί που θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 32 βαθμούς σήμερα εδώ με υγρασία. Στήθηκα να δώ το μάτς μπάς και βρεθώ με το 1 στα 2 μετά τήν ηττα χθές.
    Με εξαίρεση κάτι κούφια δίλεπτα όπου κάτι ψιλοκινείτο, το μάτς έμοιαζε με καλοκαιρινή αγγαρεία προετοιμασίας.
    Αντε να τελειώνουμε να πάμε να πιούμε και κάνα γκαφέ ένα πράμα.

    Μπορεί τα στατιστικά στο ποδόσφαιρο να μην έχουν να πούν κάτι αλλά το ότι εγιναν 7 φάουλ συνολικά κι απ΄τις 2 ομάδες στο 1ο ημίχρονο τα λέει, πάραυτα, όλα. "Σόρρι Γιώργο μου. Σ΄ακούμπησα Δημήτρη μου? Οχι μωρέ εντάξει, ξέρω ότι δεν το΄κανες επίτηδες."

    Εκτακτη είδηση: η ΑΕΚ έχει τραγικό ρόστερ.
    Εκτακτη είδηση νο.2 : κι ο βάζελος τα ίδια.
    Αρα δεν υπάρχει άλλοθι, κατηγορούμενε.
    Βέβαια, όταν ακόμα κι ο Βάργκας, απ΄τούς ελάχιστους παίκτες τής ΑΕΚ πού έχουν διαβάσει το μάνιουαλ, είναι εκτός χρόνου σε όλο το μάτς, τι να περιμένεις?
    Στο κενό χώρο η μπάλλα? Μετά από ενάμισι λεπτό κατέφθανε ο Βάργκας. Στο 1-2 η μπάλλα? Ο Βάργκας είχε καθυστέρηση αφίξεως (παρακαλείστε όπως ενημερωθείτε για την αλλαγή ώρα πτήσεως απ΄τον φωτεινό πίνακα).

    Ε, μετά αρχίζουν οι προσευχές. Και οι απελπισίες. Περιμένεις δηλαδή απ΄το Λαγό? Απ΄τον Λεονάρντο πού ανάρρωνε στον πάγκο? Απ΄τον Καφέ πού δεν το΄χει κι ούτε ποτέ το είχε? Περίμενε.
    Η ειρωνεία ήταν ότι, ακόμα κι έτσι, απέναντι σε έναν καραπεθαμένο βάζελο έφθανε σχετικά εύκολα η μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Τι να το κάνεις όμως? Εξω απ΄την περιοχή υπήρχε πλήρης σύνχιση. Τρικυμία κι απαγόρευση απόπλου. Πολλά τα μπωφόρ καπετάνιο.

    Τέλος πάντων, ακόμα κι αν μετρούσε το ακυρωμένο γκόλ τα παραπάνω δεν αλλάζουν. Αναρωτιέται όμως κανείς για την παντελή έλλειψη νεύρου. Δηλαδή, σόρρι, δεν κατάλαβα, δεν ήταν παιχνίδι πού οδηγεί σε προκριματικά για το τσαμπιόνι αυτό? Κι αν ναί, γιατί έλειπε το μαχαίρι από το στόμα?
    Με τίς υγείες μας. Κι έτσι έχουμε μπροστά μας ένα ολόκληρο καλοκαίρι με τίς προγραμματικές ντεμοανακοινώσεις.
    Οπου το σοτόμετρο θα χτυπήσει κόκκινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΑΝ DIMI. ΦΟΒΑΣΑΙ; ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ; ΠΙΟ ΚΑΤΩ, ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ; ΕΓΩ ΠΑΙΡΝΩ ΛΗΓΜΝΕΝΑ; ΖΑΝΑΞ, ΠΡΟΖΑΚ ΚΑΙ ΜΟΓΚΑΝΤΟΝ. ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΓΙΑ ΣΩΣΙΜΟ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ. ΚΑΛΗ ΕΥΧΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΚΑΤΟΥΡΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΑΠΟ ΤΑ 15 ΜΟΥ. ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΣΕΝΑ. ΣΕ ΤΥΡΚΟΥΑΖ ΝΕΡΑ ΜΕ ΣΚΑΦΗ ΓΥΡΩ ΣΟΥ. ΝΑ ΤΡΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΒΙΖΙΤΑΣ. ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ. ΟΥΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΜΑΥΡΙΖΩ ΔΙΑ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ. ΠΑΡΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΑΣ. ΕΓΩ, ΟΣΟΥΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ LAMIKROU: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΓΑΠΗΤΟ ΛΕΝΑΚΙ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ . ΔΗΛΩΝΟΥΝ 28 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΥΡΑ 100.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ ΑΝωΝΥΜΟ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΑΡΌΛΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΜΠΛΈΞΩ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ. ΕΔΩΣΑ ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΡΙΣΜΟ. ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΟΥΛΙ: ΝΑΙ, ΕΚΑΝΕ ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ. ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΗΤΑΝ. ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΕΚΤΖΗΣ. ΓΝΗΣΙΠΟΣ ΤΡΙΤΟΣ.
    ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ( πλάκα κάνω ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΗΤΑΝ Η ΑΕΚ. ΜΑΧΑΙΡΙ ΕΙΧΑΝ, αλλά απλά το είχαν στον κώλο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρηστος Χοντζεας20 Μαΐου, 2012 23:36

    Τελειωσε το "μικρο ονειρο"-αν και χωρις αντικρυσμα,αλλα ουτως η αλλως ρομαντικοι ειμαστε,δηλαδη εθελουσια μαλακες.Μικρο ονειρο για εμας δηλαδη. Τους "οπαδους". Οι οποιοι οφειλουν να μην εχουν γνωμη για το που θα γινει το γηπεδο κατα τον κοντο.

    Για τους επιδοξους διαχειρηστες των χρεων ομως,δηλαδη τον κοντο και την "παρεα του" (ειλικρινα δεν ξερω ποια ειναι αυτη καθε φορα)ηταν το τελος ενος τρεομερου σχεδιασμου, ο οποιος δεν βγηκε.
    Δηλαδη απλα: 15 εκ απο το C.L. και 15 απο τον Ψωμιαδη,συνολο 30.
    Τελικα οπως ηταν το πιο αναμενομενο,ελαβε τα δυο του αρχιδακια.

    Ας προσευχηθει τωρα για τιμωρια απο την Ουεφα,ωστε να τελειωνουν και οι υποχρεωσεις απο εκει,εκπληρωνοντας την ποινη του αποκλεισμου δηλαδη,και ηρεμα και ταπεινα να παει να παρει την ΠΑΕ απο το αρμοδιο Πρωτοδικειο.

    "Φερνουμε την καταστροφη"; Ελα μωρε.Αυτη εχει ερθει. Βρονταει την πορτα αλλα οι ενοικοι σκεπαζουν τον θορυβο της με ασματα του Βερτη.

    Ενας απολυτως υποκριτικος κυκλος τριων ετων εκλεισε σημερα.
    "ανανεωσεων" "εξυγειανσεων" "ορθων υπολογισμων" "τακτικων πληρωμων στις υποχρεωσεις μας προς το κρατος" "απολυτης συνεπειας" και λοιπων μπουρδολογηματων,τα οποια ηταν το "μελανι"ισα ισα για να φαμε απο τα τελευταια κρεατακια πανω στα κοκκαλα.
    Δεν τα βλεπαμε; Βεβαιως. Και τα βλεπαμε και τα λεγαμε. Τοσοι και τοσοι.
    Αλλα υπαρχει και το "σαρακι" της παιδικης αγαπης. Αλλα η αληθεια εινα εδω και ειναι ασχημη.

    Καλη επιτυχια στην νεα ραψωδια που προτιθεται να γραψει ο κακομοιρης ο Δημητρελος στα βαθια γραναζια της εφοριας. Ελππιζψ να εχει προμηθευτει τα απαραιτητα "χαρτια".
    Δηλαδη χαρτια υγειας,χαρτοπετσετες,χαρτομαντηλα κλπ.

    Ελα κοντε να μας "σωσεις". Τωρα που ανοιξαν και οι δημοσιες υπηρεσιες και τωρα που πλεον κατασταλαξες στο ποσα χρειαζεται το μαγαζι,μετα το περας τωνααγωνιστικων υποχρεωσεων.
    ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
    Φερε "Αραβες".Φερε "επενδυτες" πιστους. Φερε "φιλαρακια" Φερε την Δεσποινα. Φερε και κασταναδες.Φερε και "επιχειρηματιες" της οδου Πειραιως. Φτιαξε και μια λιμνη 50 ποντους και πηδα μεσα και ας μη πατωνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΕΠΑΙΖΑΝ.
    ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΕΚ,
    ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΓΚΑΣ,ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΒΕΙ.
    ΑΜΑ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΓΝΙΔΙ,ΝΑ ΝΤΡΙΜΠΛΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥΤΑΡΕΙ
    ΔΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΔΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗ: ΧΑΜΗΛΩΜΕΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΓΚΑΣ ΜΙΛΑΩ. ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ. ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ. ΤΟ ΟΧΤΑΡΙ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥΤΑΡΕΙ. ΜΟΝΟ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΦΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και για να παραμενουμε "ενημερωμενοι" και "ηρεμοι",αφου θα μας σωσουν αλλοι:

    "Στις τσέπες του Dart Management Fund με έδρα τα νησιά Κέιμαν κατέληξε το 90% του ομολόγου αξίας 436 εκατ. ευρώ που πλήρωσε το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς άρνηση της πληρωμής θα μπορούσε να εκληφθεί ως χρεοκοπία και να προκαλέσει νομικές διαδικασίες κατά περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου. Αποκτώντας τα ομόλογα σε τιμές 60%-70% της ονομαστικής αξίας του, το Dart αποκομίζει σημαντικά κέρδη από την αποπληρωμή τους στο 100%, τη στιγμή που τράπεζες, ταμεία και ομολογιούχοι υποχρεώθηκαν να δεχτούν «κούρεμα» 75%."

    Στα Κευμαν νησια βρισκεται η "βαση του "γυπα" (vulture faund) "Νταρτ Φαντ",στο "Ελληνικο".Κενεθ Νταρτ, ο τυπος. Να ξερουμε και ποιους ταιζουμε. Ξαππλωμενος στην αμμουδια.

    Αυτα ειναι.Κρατη ολοκληρα δουλευουν για κατι λαμογια.Και αυτοι απλα τρωνε τα ψυχολουλα.Αυτα πο αφηνουν τα αρπαχτικα,
    Οι αλλοι απο πανω που μασανε τις λεοντιες μεριδες,πριν καταφθασουν οι γυπες,ειναι το μεγαλο φαγοποτι.
    Και τρεμουν μηπως και πτωχευσουν κιολας. Μηπως δηλαδη δεν συνεχισουν να πληρωνουν τα λαμογια.

    Φυσικα για την διευκολυσνη της δουλειας, θα πηραν και μιζα καποιοι. Κομματα η "φορεις", η "στελεχοι".
    Αντε βρε. Καλοφαγωτα.

    Το παρτυ δεν εχει τελος.(;)
    Η μαλλον εχει.
    Μιλαμε για σαβανα.Αρα για ανακυκλωση της τροφης.
    Αρα,μπορουμε να πουμε οτι η αφηξη των γυπων,ειναι ενδειξη οτι το φαι απ'το πτωμα τελειωνει. Εχουν μεινει τα κοκκαλα.
    Εξ ου και το "απ'τα κοκκλα βγαλμενη"
    Η Ελλας ποτε δεν πεθαινει.Ανασταινεται απανωτα. Την "ανασταινουν" δηλαδη.
    Ποτε κανενας αλλος δεν νεκραναστηθηκε τοσες φορες.
    Αι καλυτεραι μεραι ερχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΦΕΚ Αριθμος φυλλου 1363.
    26 Απριλιου 2012.......
    Χαιρετε.......................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΣΕ ΘΕΛΩ ΠΙΟ ΠΟΝΗΡΟ. ΤΑ ΠΡΤΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑΣ, ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ. ΠΟΙΟΣ ΕΠΕΜΕΝΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ; ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ. ΓΙΑΤΙ;
    ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΠΡΟΧΘΕΣ. Ο ΜΠΑΜΠΑΣ, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ; ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ; ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ;
    ΠΟΙΟΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ;
    Μια ερώτηση κάνω: Πόσα πήρε ο Τσίπρας από το ομόλογο; Βρε να επιμένει να πληρωθεί όλο. ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. ΚΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ο αιώνιος δεύτερος, να λέει άλλα...
    ΡΕ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στην Ιταλια καποιος προσπαθησε να καλεσει τηλεφωνικα βοηθεια,δεν απανταγε κανεις,τελικα πηρε ενα νουμερο λαθος,καποιος απαντησε στην Αμερικη που πηρε με την σειρα του στην Ιταλια και πηγανε και βγαλανε το κοριτσακι απο τα συντριμμια του σπιτιου που επεσε λογω σεισμου...Ουτε σε Αμερικανικες ταινιες δεν γινονται αυτα ρε παιδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν ειναι μονο τα οικονομικα,υπαρχουν κι αλλα υπογεγραμμενα "θεματακια",που ευχεσαι καλυτερα να τρακαρεις με τραινο παρα να πεσεις στην περιπτωση...
    Νομος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011.
    Στις 15/06/2011,η κυβερνηση "παραιτει" το Δ.Σ του Ε.Ο.Μ,και οριζει διοικηση στις 16/06/2011 η οποια και ψηφιζει το νομοσχεδιο που οι προηγουμενοι δεν ψηφιζαν.Την ωρα που ο κοσμος διαμαρτυροταν κατα των μηνμονιων,ο ΓΑΠ,περναγε ετσιθελικα εναν νομο στην βουλη με την βοηθεια του Λοβερδου,αναθεμα και αν υπηρχε πλειοψηφια,που εκανε ολους τους Ελληνες -ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ-......Τι? Ψαξτε το νομο και το ΦΕΚ και θα καταλαβετε...Αν δεν μου το σφυραγε ενας δικος μου,εγω δεν θα το ξερα,να`μαι ειλικρινης.Δεν γινεται να`σαι παντου.Μεχρι τωρα ομως δεν ειδα και κανελα καναλι να κανει κιχ,ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ,που εννοειτε πως ειναι η δουλεια τους να μαθαινουν ειδησεις.Εκτος κι αν δεν την θεωρουν ειδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιώργης ο Γαρατζέος21 Μαΐου, 2012 02:30

    Η μαλακία είναι ότι με το ακυρωθέν γκολ θα χάσουμε πάλι το δάσος.
    Το μαγαζί είναι φαλημέντο και, από την άλλη, η ομάδα κατέβηκε απροετοίμαστη. Και τακτικά και ψυχολογικά.
    Και για τις αλλαγές τι να πω... δεν ξέρω ποιά φλεγόμενη βάτο είδε ο πάτερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς Steven:Δεν θα μπορουσα να σκεφτω κατι τετοιο,αφου ειναι γνωστο οτι τα "κουπονια" ειναι το μονο εσοδο των αριστερων.Οπως και των δεξιων. Οι "Τσουκατοι" και οι οφσορ,ειναι η παρενθεση. Μην υπερβαλουμε.

    Προς conpater: Λες για την αγια αποφαση που-λεμε τωρα- θεσπιζει την υποχρεωτικη μεταφορα οργανων; Και το οτι πλεον απο 1-6- 2013 ο γκεφαλικα νεκρος θα θεωρειται "πραγμα".
    Κατι ειχα ακουσει. Μεσω του ΦΕΚ που περασες, διαβασα κατι παραπανω.
    ειναι πραγματικα πολυ ελευθερος και ασυνορος ο κοσμος που μας οδηγουν αυτοι οι φιλανθρωποι. Τι αλλο θες;
    Βεβαια αυτα-ειδικα- ΔΕΝ προκειται να γινουν πραξη,ποτε. Ειδικα εδω.
    Μερικα πραγματα πολυ απλα ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

    Νομιζω οτι πρεπει να ξεκινησουν απο τον ΓΑΠ.Και πολλους αλλους "ΓΑΠ". "πραγματα" ειναι.
    Ξερεις τι πιστευω; Αφου μεχρι και τα κοκκαλα των Σαλαμινομαχων εχουν φυγει απο εδω. Υπαρχει μια εμμονη με την τελειοποιηση της ανθρωπινης φυσης. Για λογαριασμο τους.Και βεβαια ποιο ειναι το the best material; Οι απογονοι των Ολυμπιων θεων.

    Kατασκευαζουν τον τελειο ανθρωπο,παιρνοντας τα καλυτερα υλικα. Και ξεκινανε απο εδω. Δηλαδη απο τον ΓΑΠ. Και τους τοσους αλλους "ΓΑΠ" που εχουμε εδω μεσα.

    Μαλλον φιλε τη γλυτωσαμε. Αυτος ο εγκεφαλικα σακατεμενος,μια μερα θα τους καταστρεψει και ετσι θα σωθουμε.

    Και για να το παμε πιο σοβαρα:
    Εαν κανενας θελει να παει το θεμα λιγο παραπερα-και εχει ορεξη να ασχοληθει- ας κοιταξει λιγο τα περι "ευγονικης". Και ποιοι μετα μανιας ασχολουνται και ασχοληθηκαν στο παρελθον με αυτην.
    Τους ιδιους ανθρωπους θα βρει. Αυτους που τον θελουν "ενωμενο" και "παγκοσμιο". "δανεισμενο" και "οικουμενικο". "ασφαλη στην μονιμη φυλακη του".

    Την οποια οχι μονο θα αναγκαστει να "διαλεξει",αλλα θα την επιζητησει μετα μανιας σαν "εξ'ουρανου λυση".
    Αυτο αλλωστε συμβαινει εδω και καιρο,ηδη. Προβλημα η "τρομοκρατια",λυση η περικοπη ελευθεριων,στο ονομα της ασφαλειας.Προβλημα η "ασυνενοησια των λαων",λυση η μια γλωσσα. Προβλημα οι αιρεσεις και οι θρησκευτικοι φανατισμοι,λυση η πανθρησκεια. Προβλημα η εγκληματικοτητα,λυση η υπερβολικη αστυνομευση. Προβλημα το οικονομικο,λυση το ενα νομισμα. Προβλημα η δημοκρατια και ο πολυπλοκες διεργασιες της, λυση η αυτοματη και δοτη διακυβερνηση "τεχνοκρατων".
    (ηδη ο σακατης-οχι ο ΓΑΠ.ο αλος ο κανονικος, ο Σοιμπλε,προτεινε το "ενα προσωπο στην αρχηγια της Ενωσης,ωστε "να εχουμε μια φωνη και να μην εχουμε παρεξηγησεις".-φυσικα μη εκλεγμενο απο "λαους"...μπλιαχχ)

    Πηγαμε μακρυα; Μπορει. Εγω το μονο που βλεπω,ειναι ενα καρο κωλογερους-το ξαναλεω- με τρομερη οντως ισχυ. Τι να την κανει ο κωλογερος την "ισχυ"; Για να γαμηθει με ισχυ;
    Μαλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και εφ'οσον η Ελλαδα σιγα-σιγα βρισκει τα "πατηματα της" με τον νεο και εγκεκριμενο απο την Δυση- "Αντρεα",τον Αλεξ, ωρα να βρει και η ΑΕΚ κανενα ιδιοκτητη-διαχειρηστη της προκοπης.
    Και δεν μιλαω για "κοντους". Δεν πιστευω οτι τελικα θα σκαρφαλωσει και θα καθισει στην καρεκλα.

    Μενει να το δουμε ασφαλως. Η σημερινη "ανακριση" του δυστυχου Δημητρελου (της ΑΕΚ δηλαδη) απο την ΕΠΟ για την αδειοδοτηση στο εγχωριο πρωταθλημα και η παραλληλη και επικρεμαμενη τιμωρια αποκλεισμου 1 ετους, που εχει ηδη επιβληθει -με αναβλητικη ισχυ-απο την αλλη,απο την Ουεφα,καθιστουν τα πραγματα σκουρα.

    Μακαρι και οι δυο να αποφανθουν οτι "ναι,η κοπελα μας μπορει να τρεξει και να συμμετασχει εις τας διοργανωσεις μας".
    Αλλα δυστυχως για αυτην παει εκει αοπλη. Ουτε αποδεικτικα φεργγυοτητας και "αναστροφής" οικονομικης εχει,αλλα ουτε και προσωπα τα οποια θα μπορουσαν να "σπρωξουν" προς μια τετοια κατευθυνση.

    Αμα βλεπεις ολοκληρο "προεδρο ομαδας" και να τρεχει στους διαδρομους των εφοριων και να κρεμεται απ'τους γκισεδες λες και ειναι διωκομενος μικρομεσαιος διαμερισματουχος,αμα βλεπεις προσπαθειες επαναφορας των κακως κειμενων και της αποτυχιας του πειραματος του 2004 να επανακαμπτει σαν "προφανη και μονη λυση",τοτε καταλαβαινει κανεις οτι τα πραγματα ειναι σκουρα.
    Θα δουμε.

    "Η ελπιδα πεθανει παντα τελευταια" Αρα μενει αθαφτη.
    Υπερβολες.

    Δηλαδη η Ελλαδα να τον βρει τον δρομο της-που ειναι ο ιδιος-αλλα η ΑΕΚ να μην τον βρει;
    Ε,δεν μπορει.
    Μη φοβου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο αγωνας του λαου-και αυτος- για "ανακτηση της τιμης αλλα και του μισθου" τελικα θα δικαιωθει,αφου οι επαναστασεις ειναι ολες "προδομενες". Δηλαδη εξ ερχης φτιαγμενες για να "επικρατουν".Να φερνουν τα συμφερονται των ολιγων στις πλατες των πολλων και δια της οχλοκρατιας να επικρατουν σαν επιβεβαιωσεις.

    Η Ελλας ,δια γνωστους απο παλαιωθεν λογους,ΔΕΝ ειναι Ρουμανια,Βουλγαρια Αλβανια η Συρια και ΔΕΝ προκειται να γινει αφου ΔΕΝ μπορει να γινει και ΔΕΝ τις επιτρεπεται ποτε κατι τετοιο. (μονο το οπλο του διχασμου,που παντα ειδικα δω πιανει,θετουν σε χρηση καμια φορα. Σε προηγουμενες εποχες,δεν ειχαν προβλημα να προκαλεσουν και εμφυλιο,η να φυτεψουν και Παττακους στις πλατες μας.Ελπιζω να να μη (ξανα)χρειαστει να γινει τοσο μεγαλη "διορθωτικη κινηση")

    Αφου τα συμφεροντα τα οποια "περνανε" απο εδω ειναι τεραστια. Και καταστροφες δεν βλεπω,-για εδω μιλαω- αφου αυτο σημαινει "διασαλευση"-που λενε και οι γραμματιζουμενοι,-αμφιβολου αποτελεματος.

    Πληγματα "επαναφορας" η "διορθωτικα" "σκαμπιλια" μπορουν να δωσουν οι ιδιοι οι ιδιοκτητες του χωρου,δηλαδη η Αμερικη σημερα,μεσω Γερμανιας,- η οποια και αυτη παντα στο τελος τρωει το Μεγαλο Σκαμπιλι- αλλα να καψουν την χρησιμη καλυβα του Καραγκιοζη,δεν το βλεπω.
    Αλλου θα γινουν μανταρα τα πραγματα.

    Εξω οι βασεις-κατω το μνημονιο.
    Το κομμα που πρεπει να φαει την μεγαλη φαπα ειναι το ΠΑΣΟΚ το οποιο "σαπισε" και "τελειωσε",οπως λενε οι ιδιοι οι πρωην ζιβαγγοφοροι. Και η μουρες τους,-αφου ξερουν προς τα που παει η βαρκα-ειναι ιδιες με αυτες του Ρομπεν και του Σβαινσταιγκερ,μετα την ληξη.

    Οι νταβατζιδες-μεταπρατες εδω,δεν λενε να δεχθουν την νεα πραγματικοτητα που αναδυεται.Τουλαχιστον οχι ολοι.
    Ουτε και λενε να αφησουν μεριδιο απο την ισχνη πλεον πιττα που μοιραζονται. Και κανουν παζαρια με τους "νεους" που μπαινουν σε αυτην, οι οποιοι φερνουν και καλουδια στα χερια τους,δηλαδη νεα κομματια πιττας.

    Και τα "καναλια",-τα οποια ζεχνουν,οσο και τα καναλια της Βενετιας το καλοκαιρι-οι παπαγαλοι τους, εχουν γινει μια μεγαλη λαικη αγορα.Μια χαβρα θα λεγαμε. Χαλασμος. Της πουτανας γινεται.

    Και αυτα συμβαινουν οταν οι ιδιοκτητες του εστιατοριου "η ωραια Ελλας" αποφασιζουν να αλλαξουν θεση στα τραπεζια,-το ποια θα κοιτανε "μεσα" και ποια "κατα την θαλασσα" δηλαδη,-με αποτελεσμα οι "σερβιτοροι" να εχουν μπερδεψει τα "ποστα" τους.
    Ε ρε πλακες.

    Και η Ντορα πισω στο κομμα που πολυ αριστοτεχνικα -και με εντολες-γκρεμισε ο γνωστος μαστροχαλαστης της Καλαματας.
    Την οποια δεξια θα την παραλαβει καποιος αλλος ξενιστης,και θα συνεχισει να τρωει τα σκαμπιλια για λογαριασμο των κλοπημαιων των σοσιαλιστων,οπου ολοι μαζι θα απολαμβανουν την ασυλια, στο μεγαλο ασυλο (η "φρενοκομειο" για καποιον αλλον) που λεγεται Ελλας. Η αλλιως Greece.

    "Νενικηκαμεν". Παντα γελαστοι και γελασμενοι.
    Μονο καντε γρηγορα,ριξτε κανενα φραγγο στην αγορα,ανοιξτε καμια κανουλα μπας και βραχουν τα χειλακια μας, αφου ισως εχετε υπερεκτιμησει τις ικανοτητες του γαιδαρου να ζει επι μακρον χωρις τροφη.
    Ισα που προκαμετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. thomas sillywizard21 Μαΐου, 2012 13:21

    κανοντας στην ακρη τα τραγικα λαθη του Κωστενογλου, την αθλια φυσικη κατασταση , την κουραση των γεροντοπαλικαρων,τις ατυχιες με τους τραυματισμους, την ''χειρουργικη επεμβαση'' του εποπτη και το οποιο πιθανο γοητρο , μπορω να πω οτι ουδολως με απασχολουσε αν θα βγουμε δευτεροι και αν θα παιζαμε προκριματικα τσου λου τελος Ιουλιου απο την στιγμη που δεν υπηρχαν σοβαρες πιθανοτητες για να περασουμε ουτε καν τον πρωτο γυρο..με ενα ελλειπες ροστερ που ακομα εκεινη την περιοδο θα ειναι ανολοκληρωτο και χαμηλης ποιοτητας θα μου κανει εντυπωση ακομα κ το να περασουμε στους ομιλους του Γιουροπα !!!

    καλη εβδομαδα κ να χαιρεστε τους αγαπημενους σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χιλιάδες Μοναχιώτες πανηγύρισαν τήν ηττα τής Μπάγερν το Σάββατο. Πολλή μπύρα καταναλώθηκε σε ένα πάρτι άγριας χαράς μετά το μάτς. Οχι δεν κάνω λάθος.
    Μιλάω για τούς οπαδούς τής Μόναχο 1860 πού υπολογίζονται σε πάνω από 40.000 στην πόλη (μ.ο εισιτηρίων κοντά στίς 20.000) και πού φυσικά μισούν θανάσιμα την συμπολίτισσα. Οι πανηγυρισμοί τους μού θύμισαν τούς πανηγυρισμούς τών Σκωτσεζων όταν χάνει η Αγγλία.

    Σε περαιτέρω νέα τής Μπάγερν απ΄τον τελικό: κάποιοι παίκτες αρνήθηκαν να χτυπήσουν πέναλτι. Ηδη αυτό παίζει χοντρά στα Γερμανικά ΜΜΕ. Λιπόψυχοι, έγραψε η Μπίλντ. Ποιοί αρνήθηκαν? Ο Ρομπεν αφού είχε χασει και το πέναλτι στην κανονική διάρκεια. Ο Τίμοχτσουκ πού παρ΄όλο πού τον ικέτευε ο Μίλλερ αρνήθηκε πεισματικά με αποτέλεσμα να γίνει σκηνικό στο κέντρο τού γηπέδου. Ο Νόιερ ο τερματοφύλακας βγήκε μπροστά για να δώσει το παράδειγμα και δήλωσε ότι θα χτυπήσει πέναλτι (όπως κι έκανε και το έβαλε). Αυτό όμως δεν μπόρεσε να παρακινήσει πολλούς απ΄τούς υπόλοιπους να πάρουν την ευθύνη. Ο Ριμπερί κι ο Μίλλερ (κλασσικοί εκτελεστές πέναλτι) είχαν γίνει αλλαγή και δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής.
    Απ΄τούς ξένους παίκτες τής ομάδας υπήρξε σχεδόν καθολική άρνηση.
    Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών διοργανώνει την Κυριακή 29 Απριλίου 2012
    και ώρα 11:00 π.μ. το 12ο Τουρνουά Τάβλι.

    Δήλωση συμμετοχής στη Γραμματεία του ΣΑΚΑ (τηλ. 210-6722-067)
    μέχρι την Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012.

    Μιλαμε για "σχολειο" τωρα,οχι μαλακιες. Για "μυαλα".Για "τιττανες"
    Μπιριμπα και πρεφα δεν ξερω αν παιζουν. Γιατι οχι;

    Δεν ισχυει πλεον ο διαγωνισμος,αφου η ημερομηνιες εχουν παρελεθει.
    Μη τρεξετε.
    Παιξτε ομως ταβλι στο καφενειο της γειτονιας.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ
    ΘΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ. ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΚΡΙΜΒΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΤΗΝΑ.

    Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΓΑΜΑΕΙ ΜΙΑ "ΜΟΝΤΕΛΑ" ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΓΑΜΑΕΙ ΜΙΑ "ΜΗ ΜΟΝΤΕΛΑ",ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΤΗΣ.

    ΣΑΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ,ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΞΙΑΣ,ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΤΟ ΕΙΧΑ Ο "ΤΑΔΕ" Η Ο "ΤΑΔΕ".

    ΦΥΣΙΚΑ,ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΗΔΗΜΑΤΑ,ΑΛΛΑ "ΣΚΑΛΠ".
    ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ,ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.
    ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ "ΠΡΟΚΑ",ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΤΑΒΛΑΔΟΡΟΙ,ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΟΠΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΤΟ "ΖΥΓΙ"
    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΕΓΕΘΩΝ. ΜΟΝΟ.

    ΕΝΩ "ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ"-ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ-ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ Η ΚΟΝΤΗ ΨΩΛΗ ΤΩΝ ΑΚΡΙΒΟΘΩΡΗΤΩΝ ΤΑΒΛΑΔΟΡΩΝ,ΟΙ ΒΡΟΝΤΟΨΩΛΙΔΕΣ ΠΤΩΧΟΙ, ΓΑΜΑΝΕ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ,ΑΛΛΑ ΤΟ "ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ" ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΤΟΠΙΝ.ΑΦΟΥ ΟΙ ΓΟΝΟΙ ΤΑΒΛΑΔΟΡΟΙ ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ,ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ "Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ", ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΛΙΕΣ,ΙΣΑ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ.

    ΟΙ ΛΑΙΚΟΙ, ΓΑΜΟΣΤΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗ,ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΑΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑΒΛΙ ΚΑΙ ΠΡΕΦΑ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΟΙ,ΣΤΑ ΙΔΙΑ "ΑΚΡΙΒΑ" ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑΒΛΙ,ΔΗΛΑΔΗ "ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ",ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ-ΑΠΛΟΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    ΔΗΛΑΔΗ, ΜΙΛΑΜΕ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΠΕΤΑΜΑ ΣΕ ΧΑΝΤΑΚΙ.

    (Δεν τα εγραψα με "κεφαλαια" για να "φωναξω". Οχι. Απλα το πληκτρο "caps" καποια στιγμη το πατησα κατα λαθος. Και το αφησα ετσι. Μερικες φορες οι εξηγησεις, ειναι πιο απλες απο οτι φανταζομαστε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς Albert_AEKstein: Ενταξει,νομιζω οτι αυτες οι αντιπαλοτητες ειναι αναμενομενες.Ολες οι "πρωτευουσες" εχου τους εμφυλιους τους και σε ολες υπαρχουν οι "ασποδνοι εχθροι". Οι οποιοι ειναι απαραιτητοι ωστενα συνεχιζεται ο μυθος τους.
    Ειναι λογικο.

    Αυτο που βγαινει σαν "συμπερασμα", η καλυτερα σαν "γευση",απο την "σταση" την αντιδραση της Μπαγερν στον τελικο,ειναι οτι μαλλον γινεται,η εχει γινει σε μεγαλο βαθμο "απογερμανοποιηση" του κοινωνικου "υλικου".

    Τα γνωστα σε ολους χαρακτηριστικα του Γερμανικου εθνους,με τα οποια εγινε γνωστο στην πακγοσμια γνωμη,-περα απο την "δουλεια", τον "σχεδιασμο" και την "τεχνογνωσια",ειναι "το πεισμα", το "μεχρι τελους", το "ποτε νικημενοι".

    Εχω την εντυπωση,οτι τινει να γινει Ελβετια. Οτι "Ελβετοποιειται" η κατασταση εκει.
    Η αθρωα προσελευση των φυλων και των εθνων, εχοντας σαν συνδετικη κολλα μονο τις απολαβες και την κοινωνικη ασφαλεια,εχουν "αραιωσει" σε μεγαλο βαθμο τα δυνατα χαρακτηριστικα του Γερμανικου λαου.

    Οτι δηλαδη η μιξη,ο συγχρωτισμος, εχουν αποφερει αλλιωσεις στην χαρακτηριστικη "μηχανη".
    Η οποια πλεον δειχνει σημαδια,κοινα με εκεινα που εχουν και αλλοι λαοι. Για τους οποιους το: "χασαμε", δεν ειναι και τοσο τρομακτικο,αφου πιθανον να εχουν αλλες πηγες "ενεργειας" η επουλωσης, η αντικαταστασης.

    Πραγμα το οποιο δεν ξερω αν εχει ο Γερμανος, ο οποιος πρεπει πλεον να βλεπει, οτι οι -ασυμβατες εως χθες για την ψυχοσυνθεση του- ηττες,θα πρεπει να αναμενονται σαν "μερος του παιχνιδιου".

    Για καθε ομαδα -μεγεθους Μπαγερν λεμε-θα ηταν "σοκ" το να χασει μεσ στο σπιτι της την "κουπα".
    Δεν λεω αυτο. Αυτο ειναι αναμενομενο να φερει λυπη.
    Αλλα το αλαφροπατητο της Μπαγερν,σε συνδοιασμο με την αναδειξη της επισης αλαφροπατητης,αφελους,αλλα με πιο νεους παικτες Ντορτμουντ.
    Πολυ,την φετινη πορεια-και την περσυνη- της Μπαγερν, την απεδιδαν στο "σκληρο μετταλο" και στην "Γερμανικη ψυχη". Και οντως στο γηπεδο φαινοταν μια δυσκολοκαταβλητη ομαδα.
    Αλλα νομιζω οτι αυτη η "φόρα" που ειχε δεν ηταν η συνεχιση της μαντεμενιας-ετσι κι'αλλιως φανελας-αλλα επαιρνε "καυσιμα" απο την εν γενει πολιτικη-κοινωικη συμπεριφορα της χωρας.

    Δεν ξερω αν κανω λαθος. Μπορει να λεω και μαλακιες. Κουβεντα κανουμε.
    Eσυ ας πουμε,μιας και ζεις χρονια εκει, θα μπορουσες να μας δωσεις μια καλυτερη εικονα απο την οποια "αλλαγη"- και εαν αυτη οντως υφισταται.

    Νομιζω,οτι οταν οι "Φελερ",οι "Ρουμενιγκε" και οι "Εφενπμεργκ" αντικαθιστανται απο τους Οζιλ τους Ριμπερι και τους Ρομπεν,μαλλον κατι αναλογο θα πρεπει να συμβαινει και ενδοκοινωνικα.
    Μενει να δουμε ποσοι θα ακολουθησουν την καμπουρα στις επομενες εκλογες και ποσοι θα πουν "nein", στο "πρωην ατσαλινο και νυν μολυβενιο "nein" που αστοχως παρουσιαζει το Ανατολικογεμρανικο "μπλοκ" που κυβερνα την Πρωην Δ. Γερμανια, η οποια εχει μεταβληθει σε "χοανη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Επισης-συμπληρωνοντας τα επανω- να πω οτι εσκεμενα,πιθανον λανθασμενα και σιγουρα τεχνιτα εχει αποδοθει ο "μυθος" του "αηττητου" και "πεισμωνος" Γερμανου,αφου τα χαρακτηριστικα του Γερμανου δεν ειναι αυτα,αλλα η εφεση στη γνωση, η ταση για εξοικειωση και η προσμιξη με στοχο την αναπτυξη.
    Και μιλαμε ασφαλως οχι για την Γερμανια που "χτηστικε" τα τελευταια 80-100 χρονια,αλλα για την "κανονικη.
    Τα χαρακτηριστικα που του αποδιδει ο καθε "Σωτηρακοπουλος" η "Τελογλου",ειναι τα προσφατως μασκαρεμενα με τετοια.

    Η μη αναδειξη "πρωσοπικοτητων"-για την οποια λογο καναμε και πριν μερικες βδομαδες και οδηγησε ισως σε παρανοηση- εχει κανει ακριβως με αυτο.
    Οι μεγαλυτερες μορφες του Γερμανικου πνευματος,ειχαν ενα κυριο χαρακτηριστικο.το οποιο αλλστε ειναι απαραιτητο σε καθε "μεγαλο" εαν θελει να ειναι τετοιος: Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. ΤΟ ΨΑΞΙΜΟ δηλαδη. Και βεβαια η αναγνωριση του ανωτερου, η του καλυτερου και αμεση υιοθετηση του προς ατομικη και κοινωικη ωση.
    Η μη προσδεση δηλαδη με τα "ιδια". Η αποκτηση και η οικιοποιηση και ακομα περισσοερο αν γινεται η βελτιωση του "φερτου".

    Η "τωρινη"-εδω και εναν αιωνα δηλαδη και κυριως τα τελευταια 50 χρονια-"αναδιπλωση" της Γεμανιας την μετεβαλε απο μια χωρα πνευματικο "σφουγγαρι",-με την "βοηθεια" βεβαια και των βαλτων Εθνικιστικων πατεραδων,σε μια χωρα οπου εδω και δεκαετιες σε "σφουγγαρι" εργατων.
    Αντι να δεχεται γνωσεις,δεχεται "χερια".

    Η σχεδον ανυπαρκτη πολιτιστικη παραγωγη,-για το μεγεθος και το παρελθον της συγκεκριμενης χωρας εννοω-ηταν αναποφευκτη,και εσκεμενη,γιατι πολυ απλα ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ -στρατιωτικου τυπου- "uber alles". Αυτου που ΔΕΝ χρειαζοταν δηλαδη η Γερμανια.
    Τον "μορφωμενο",επρεπε να τον μετατρεψουν σε "εκπαιδευμενο".

    Βεβαια, ηπνευματικη πενια, η αποψιλωση, προχωραει ολοταχως και στις αλλες χωρες. Και Γαλλια,και Ισπανια,και Ελλαδα κλπ.
    Κατι υπερηλικες εχουν απομεινει.
    Οι περισσοτεροι "διπλωματουχοι" μαλακες που παριστανουν τους "πνευματικους" η τους "διανοητες", η ακομα και μεσα απο τον χωρο της -στρατευμενης- τεχνης πλεον, ειναι ηδη γαλουχημενοι,μεγαλωμενοι στα σπαργανα του οικονομικου "φιλελευθερισμου". Δηλαδη "δικα τους" παιδια.

    Βεβαια κατι δευτερευουες φωνες απο το πηγαδι-και ισως πολυ σημαντικες- αλλα με μικρα "ηχεια",δηλαδη απομονωμενοι αποτα mainstream ΜΜΕ τα οποια προτασουν την οικονομικη πειθαρχια και επιβολη,σαν την μεγιστη,απολυτη και υψηλοτατη προσιλωση που μπορει να επιτευχθει.

    Μενει να αμφησβητιθει πληρως- στο "περιπου" αμφισβητειται ηδη- η δημοκρατια σαν μη λειτουργικος θεσμος πλεον και την αναγκη αλλαγης,προς πιο "γρηγορες" και "αμεσες" λυσεις, που "απαντουν στις προκλησεις των καιρων" και ενα καρο μπουρδες που λεει κανεις προκειμενου απλα να"μαγκωσει" με πιο αοπτελεσματικο και ΜΟΝΙΜΟ ΤΡΟΠΟ τα "αρνια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και για να το τελειωσουμε,να το παμε παραπερα,να πουμε οτι το "πεσιμο" που εγινε στους ισχυρους,φιλοπονους,φιλαμαθεις αλλα και αφελεις Γερμανους στην χαραυγη του προηγουμενου αιωνα,ειχε σαν στοχο την μη "μολυνση" της Ευρωπης με την Δημοκρατια και τα παρελκομενα "δεινα" της.

    Δηλαδη,το "προβλημα" ΔΕΝ ειναι οικονομικης φυσης,αλλα καθαρα πολιτικης με την εννοια του τροπου ασκησης της εξουσιας.
    ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; Ναι. Αλλα τα εχουν αλλοι.
    Και επρεπε να υπαρξει μια τεχνιτη ελειψη τους.

    (γινεται συνεχως αυτο. Στις τριτες χωρες πχ. προκαλουν κατευθειαν ελειψη τροφιμων. Εδω,ειμαστε ενεκα "πολιτισμενοι", πρεπει να γινει με "τακτ". Τους αναγνωριζουμε μια λεπτοτητα δεν λεω. Μαλλον εχει να κανει με την λεπτη αμμο απο την οποια προερχονται)

    Επρεπε να καταδειχθει οτι αυτη η "λαιλαπα" της δημοκρατιας λειτουργουσε σαν τροχοπεδη,σαν φρεναρισμα στην "εξελιξη".

    Η καθυποταξη των φεροντων τις δημκρατικες και αρα "φιλελληνικες" "δαδες" στο κεντρο της Ευρωπης Γερμανων, ηταν απαραιτητη,ωστε να μη "μολυνθει" περεταιρω η Ευρωπη απο την αναγεννησιακου τυπου "επανασταση" των κιονων.

    Επρεπε να φιμωθει. Πηρε χρονο,ειναι αληθεια.
    Και δεν εχει κατα βαση επιτευχθει,αφου ειναι απειρως δυσκολο να πειθεις καποιον συνεχει οτι τον πετσοκοβεις για το καλο του.

    Οι "αξονες" που δημιουργουνται κατα καιρους,ειναι Γερμανογαλλικος, πριν Γερμανοιταλικος,μετα κατι αλλο "Γερμανο-..."

    Εσπασαν τα δημοκρατικα και κυριως τα πνευματικα "ποδια" της Γερμανιας, με βιομηχανικες και τραπεζοτοκογλυφικες "βαριοπουλες".

    Εαν υπηρχε μια χωρα,-μετα την θανατωση πλεον,την σμυκρυνση της μητρικης Ελλαδας-οπου θα μπορουσε πραγματικα να μεταφερει, η καλυτερα να επαναφερει στα ποδια τους τις πνευματικες κτισεις, και να προσδωσει μια αντιπροσωπευτικη εννοια στις εννοιες "ανθρωπος" και "κοινωνια",ηταν κυριως η Γερμανια και κατα δευτερο λογο η Γαλλια,η Ιταλια, η Ισπανια.
    (οι χωρες που ειναι στον "ντορβα" δηλαδη)

    Με την "πνευματικη" θανατωση (η μονο υπνωση,ευχομαστε) της Γερμανιας-κυριως- "απαλλαχτικαν" απο εναν πολυ σοβαρο αντιπαλο.Απο εναν πολυ σοβαρο κινδυνο,ωστε να εξαπολυθει κατοπιν ενδοφλεβιως το αναισθητικο της "Κωστοπουλιας" χαλαρωσης,των Τραπεζικων "σειρηνων", της καταναλωτικης "μαγειας",μετατρεποντας τους εως χθες υποψιασμενους δημοκρατικους "συντροφους" σε χοιρους της Κιρκης.
    Ωστε να επελθει το χτυπημα. ΤΟ κατορθωμα: Το να γαμας και να λειωνεις καποιον και να ειναι εκεινος "πεπεισμενος" οτι γινεται για το καλο του, αφου "δεν υπαρχει αλλη λυση".
    Δηλαδη επειδη σε καποιους αρεσουν οι τροχοι και τα σχοινια,θα πρεπει να δεθουμε ολοι;
    Ειδωμεν.
    Αμην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χρηστος Χοντζεας21 Μαΐου, 2012 15:57

    το "ειμαστε ενεκα πολιτισμενοι" ειναι ασφαλως κακη γραφη. Πλεονασμος. Κανουμε και μαλακιες. Ειπαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "πορτα"εφαγε ο Δημητρελος (η ΑΕΚ δηλαδη) απο την επιτροπη του "παρατηρητη" Πιλαβιου.
    Σημ: Και μια κοτα, πρατηρητρια ειναι. Πινει νερο και κοιτα τα συννεφα.

    Τωρα; Τωρα-λεει- μετακινηθηκε λιγο χρονικα το καθορισμενο ραντεβου του δυστυχου Δημητρελου με τοn marlboro-"man" το οποιο ηταν για σημερα το μεσημερι και θα παει για σημερα το βραδυ.
    Δηλαδη ο ορθρος της εφοριας δεν απεδωσε και η κατοπινη λειτουργια στην επιτροπη αδειοδοτησης της μπρος στο Ιερατειο της ΕΠΟ,δεν ειχε ευτυχη καταληξη,μητε δια την μονη,μητε δια τους καλογερους.

    Μεταθεση την οποια ζητησε ο κοντοψαλτης,μετα τα νεα δεδομενα.
    Εχει ενα επειγον ραντεβου,για θεμα της ΑΕΚ,να δει-λεει- κατι πολυ σοβαρα προσωπα για το μελλον της ομαδας.

    Και αρα-λεει-το αυριανο Δ.Σ δεν θα γινει το πρωι-αφου ολοι θα ειναι κουρασμενοι απο το δραξιμο της προηγουμενης παραγωγικης μερας στα αγονα πλεον χωραφια του μοναστηριου-αλλα το μεσημερι.

    Και η προγραμματισμενη ακολουθουμενη-συμφωνα με το τυπικο της μονης- Γ.Σ,(πρωην εσπερινος που πλεον γινεται θεια λειτουργια) δεν θα γινει το μεσημερι,αφου στη θεση της ειπαμε θα γινει το Δ.Σ που μετετεθηκε χρονικα μπροστα, αλλα το απογευμα,(δηλαδη θα μετατραπει σε ατυπο συλειτουργο)οπου εκει δεν ξερω τι ακριβως ηταν τοποθετημενο να γινει,-ισως καποιο ευχελαιο-αλλα οτι και να ηταν, θα μετατεθει για το βραδυ.
    Και τα οποια βραδυνα σχεδια,των μοναχων,θα μετατεθουν για μετα τα μεσανυχτα. Ισως να εχουν σκοπο καμια ξαγρυπνία.

    "...Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού..."
    Αμην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αφού ρωτάς Χρηστο να πώ 2 πράματα χωρίς να ξέρω πόσους συνολικά ενδιαφέρουν αυτά.
    Καταρχήν άλλο πράμα η εθνική Γερμανίας κι άλλο η Μπάγερν. Γερμανικό χαρακτήρα θα δείς ολοκληρωτικά στην εθνική τους κι όχι (απαραίτητα) στην Μπάγερν πού έχει και κάμποσους πρωτοκλασάτους ξένους.
    Αυτό, κατ΄εμέ συνεχίζει να είναι και να ισχύει όπως ίσχυε.

    Η Μπάγερν λοιπόν είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ακόμα και για τα στενά Γερμανικά δεδομένα. Στην Γερμανία αποκαλείται FC Hollywood λόγω τής συνεχής σαπουνόπερας πού παραγει έχοντας πάντα στίς τάξεις της ντίβες πού γίνονται σηριαλ στα Γερμανικά ΜΜΕ.
    Υπάρχει ένα εσωτερικό αστειάκι/ρητό εδώ:
    "...πότε χαίρεται όλη η Γερμανία"?
    Απάντηση:
    "...οταν βγαίνει ο ήλιος κι όταν χάνει η Μπάγερν".
    Ειναι μιά ομάδα πού μισείται με πάθος εκτός Βαυαρίας και αγαπιέται με πάθος εντός (με εξαιρέσεις πάντα). Αντίθετα με ότι πιστεύεται εκτός Γερμανίας, και παρ΄όλο πού η Μπάγερν είναι η ναυαρχίδα τών Γερμανικών club/ομάδων ο μέσος Γερμανός όταν την βλέπει σε ένα τελικό ΤσουΛού είναι διχασμένος. Θα χαρεί λιγότερο αν κερδίσει απ΄ότι αν χάσει.

    Ειναι μιά ομάδα ζάπλουτη, με με τον αστρονομικό αριθμό τών 170.000 διαρκείας (όπως είπα και χθές) αλλά και πάμπλουτο κόσμο από πίσω της, το 5ο πλουσιότερο κλάμπ στον κόσμο. Αναδύει το κλασσικό προφίλ τής Γερμανικής "δύναμης" μεν ("macht") αλλά είναι πολιτιστικό λάθος να αποκωδικοποιήσει κανείς μεσα απ΄αυτήν τόν χαρακτήρα τών Γερμανών ΕΙΔΙΚΑ μετά την έλευση τής εποχής Μπόσμαν.

    Ο πρόεδρος της ο Χένες, αλλά κι ο Ρουμμενιγκε, κι 2 παλιές δόξες της, είναι υπεύθυνοι για την τερατώδη ανάπτυξη της αλλά και για πολλά απ΄τα τρωτά της. Ο Χένες για παράδειγμα, πριν αναλάβει στην διοίκηση τής Μπάγερν ως μάνατζερ στην δεκαετία τού 80, πήγε στην Αμερική και "σπούδασε" την δομή και το επαγγελματικό στήσιμο και σύστημα τών San Franscisco 49ers, μιάς ομάδας θρύλο τού Αμερικάνικου football. Ονειρο του ηταν να στήσει μιά ομάδα-γίγαντα πού θα πρωταγωνιστούσε για δεκαετίες.

    Αυτό το κατάφερε μεν, αλλά έγινε και θύμα τής ίδιας του τής εικόνας. Η Μπαγερν διοικείται πατριαρχικά παρ΄όλο πού ΚΑΙ σ΄αυτήν το 51% τών μετοχών ανήκει στούς οπαδούς (όπως σε όλες τίς Γερμανικές ομάδες πλην Βόλφσμπουργκ και Λεβερκούζεν).

    Στίς ετήσιες συνελεύσεις γίνεται πάντα συχνά σφαγή. Οι οργανωμένοι και ιδιοκτήτες τής ομάδας (δηλαδή οι οπαδοί!!!!) οι οποίοι αριθμούν δεκάδες χιλιάδες σφάζονται με τον Χένες για τίς επιλογές του. Η απάντηση του είναι οι κούπες, κι όταν οι κούπες δεν έρχονται τότε ρέει το αίμα (μεταφορικά).
    Για την Μπάγερν λοιπόν δεν υπάρχει "δεύτερη θέση", όταν υπάρχει πέφτουν κεφάλια κανονικά.
    (...συνεχίζεται)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σόρρι για το "πάντα-συχνά" πιο πάνω, γράφω χωρίς να διορθώνω.
    Πάμε παρακάτω.
    Υπάρχει "διάβρωση τού Γερμανικού χαρακτήρα"? Νομίζω ότι υπάρχουν μικρο-αλλαγές, αυτό σίγουρα. Μερικά χαρακτηριστικά του, ιδιαίτερα τα βασικά, είναι ίδια.
    Υπάρχει πάντα η προσοχή στην λεπτομέρεια, ο εξαντλητικός σχεδιασμός, το σοφιστικέ πλάνο, η συλλογική δουλειά, τα γρήγορα ρεφλέξ στα λάθη κι η διόρθωση τους.
    Κι υπάρχει φυσικά και το γνωστό "δεν χάνουμε".

    Αυτό φαίνεται πιό πολύ στην εθνική τους όπως προ-είπα και λιγότερο στα κλάμπ. Η εθνική Γερμανίας είναι τόσο ιδιαίτερη όσο η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Αγγλία, η ή Ισπανία κι η Γαλλία με την Ιταλία. δεν μοιάζει με καμία εθνική στον κόσμο όπως και οι υπόλοιπες προανεφερόμενες.

    Στον τρόπο πού παίζει φαίνονται πολλά απ΄τον Γερμανικό χαρακτήρα. Δεν παίζει ποτέ αμυντικά ακόμα κι όταν υπολείπεται σε ποιότητα (όπως την δεκαετία 95-2005).
    Ο κάθε παίκτης της δίνει αυτό πού έχει να δώσει μέχρι ρανίδας, μιλάμε για πολύ σκληρό μέταλλο πού για μένα πού ζώ εδώ είναι ολοφάνερο και στην καθημερινή ζωή. Υπάρχει παίδευση στον τρόπο πού οι παίκτες της παίζουν τίς θέσεις τους σε αντίθεση με έναν Αργεντινό η Λατίνο πού αφήνουν πιο πολύ ένστιγκτο στο παιχνίδι τους. Και αν θα τούς κερδίσεις θα τούς κερδίσεις έχοντας παραπάνω ταλέντο σχεδόν χωρίς εξαίρεση.

    Το ότι άλλωστε απο πλευράς αποτελεσμάτων εθνικών ομάδων είναι στο τοπ-3 τών πιο επιτυχημένων εθνικών δεν είναι σύμπτωση. Πάντως εκεί πού δεν θα υστερήσουν σε ένα μάτς θα είναι σε θάρρος και σε κατάθεση δύναμης. Αν ηταν μποξέρ δηλαδή σπανίως θα έπεφτε νοκ-άουτ.

    Πάμε στα πιο σημαντικά, αυτό δηλαδή πού στην ουσία ρωτάει ο Χρήστος. Κάποτε είχε γράψει ο Μπαζίνας γι΄αυτό και χωρίς να ξέρω ποιές ηταν οι πηγές του είχε πέσει διάνα.

    Ενα Γερμανάκι έχει πολύ λιγότερα κίνητρα να αναδειχθεί μέσα απ΄το ποδόσφαιρο απ΄ότι ένα Βραζιλιανάκι η ένα Αργεντινάκι. Αν ένα Γερμανάκι πάει στην μπάλλα δεν θα είναι για βιοποριστικούς λόγους, κι αν προχωρήσει τότε θα βασιστεί για να αναδειχθεί στην μεθοδικότητα πού έχουν οι Γερμανοί για να γίνει επαγγελματίας.
    Εξ΄ού κι ένας Γερμανός παίκτης δεν θα σε προδώσει ως εργαζόμενος αν τον πάρεις στην ομάδα σου. Τού έχουν μάθει να κάνει αυτό πού κάνει ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ από μικρό παιδί. Να θυμίσω τον Μύνχ στον βάζελλο? Η και άλλους Γερμανούς πού παίζουν στο εξωτερικό? Αφήνω τήν αντίθεση με άλλες κουλτούρες να μιλήσει μόνη της.

    Δεν απάντησα όμως ακόμα στην ερώτηση τού Χρήστου, οχι ολικά τουλάχιστον. Στην Γερμανία υπάρχει αφομοίωση ξένης κουλτούρας και μάλιστα σε σημαντικό σημείο ασχέτως τών κλισέ πού πιστεύονται εκτός Γερμανίας. Πιο πολύ βέβαια κυριαρχεί η αφομοίωση τού orient και τού far-east (Ινδία, ανατολικές φιλοσοφίες) και αυτό γιά όποιον ζεί εδώ και έχει ανοικτά μάτια κι αυτιά κάνει μπάμ.

    Η γερμανική κουλτούρα έχει επηρεαστεί τα μάλα απ΄αυτό τίς τελευταίες 3-4 δεκαετίες σε σημείο πού κάμποσες απ΄τίς επιρροές να θεωρούνται πιά αυτονόητες. χωρίς να είναι φυσικά.
    Η γιόγκα, η βοτανολογία, η εναλλακτική Ιατρική, οι τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης, όλα αυτά είναι στανταράκια εδώ. Μιλάς με Γερμανό-ίδα και είναι πιθανότατο ότι θα μιλήσεις γι΄αυτά.

    Το πώς όλα αυτά έχουν επηρεάσει το "ποιόν" τών σημερινών Γερμανών? Ιστορία ολόκληρη, σεντόνι μεγάλο. Πάντως πάρα πολύ.
    Η απέχθεια πάντως στην ήττα είναι Τευτονική κληρονομιά, όταν ακόμα οι φυλές τών Τευτόνων σφαζόντουσαν με τίς Ρωμαικές λεγεώνες ώστε να καταφέρουν το power-shift. Μοιάζει, θεωρώ, με Σπαρτιάτικη νοοτροπία στον τομέα αυτό. Κι αυτό με την σειρά του έχει ένα ενδιαφέρον από μόνο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Συνεχίζω.
    Στο θέμα λοιπόν "γερμανική κουλτούρα" υπάρχει κι η επιρροή τών μεταναστών. Ανάλογα με το πού είναι κάποιος στην Γερμανία η επιρροή αυτή φαίνεται έντονα η όχι. Στο Μοναχο, αφού είναι δίπλα στην Ιταλία, υπάρχει τα τελευταία 15 χρόνια πιο έντονη η Ιταλική επιρροή. Γιατί αυτό συμβαίνει τα τελευταία μόνο 15 χρόνια ενώ οι 1000δες Ιταλοί πού ζούν εδώ υπάρχουν απ΄την δεκαετία τού 60?

    Διότι, τα τελευταία 15 χρόνια υπάρχει μιά χαλάρωση στην γερμανική "τάξη κι ασφάλεια". Αυτό πάλι είναι ξεχωριστή κουβέντα από μόνο του, όμως στο παραπάνω συμπερασμα δεν διαφωνεί κανείς εδώ. Αν τώρα αυτό με την σειρά του έχει επηρεάσει σε βάθος τούς Γερμανούς? Θεωρώ πώς ναί, αν και, τονίζω, ανάλογα με ποιά περιοχή τής Γερμανίας μιλάμε.

    Στο Αμβούργο η στο Βερολίνο για παράδειγμα, η μεταναστευτική επιρροή είναι κυρίως Τούρκικη και αποτέλεσμα έχει ένα καινούργιο συμπεριφορικό υβρίδιο πού έχει βρεί στέγαση στίς εναλλακτικές σκηνές τής Γερμανίας, στίς γειτονιές τού Κρόιτσμπέργκ στο Βερολίνο (κάτι σαν τα Εξάρχεια τα δικά μας σε τεράστιο μέγεθος) και στίς αντίστοιχες τού Αμβούργου.

    Για όποιον δεν έχει πάει εκεί, συνιστώ ως γεύση, τίς εκπληκτικές ταινίες τού Τούρκου Φατίχ (πού ζεί στο Αμβούργο κι όλες οι ταινίες του πραγματεύονται μετανάστες στο Αμβούργο) κι ιδιαίτερα το Soul Kitchen και το Chicco.

    Υπάρχει ιά χαλάρωση γενικώς πάντως, εντονότατη την τελευταία 20ετία, με πολλαπλές αιτίες και πολλαπλά αποτελέσματα. Πού βρίσκεται τώρα πού μιλάμε σε διαδικασία εξέλιξης και πού είναι δύσκολο να πεί κανείς πώς θα κατακαθήσει.

    Ολο αυτό πού περιέγραψα πιό πάνω βρίσκει λυσσαλέα θα έλεγα αντίδραση απ΄τούς συντηρητικούς Γερμανούς οι οποίοι πρός το παρών μάλλον χάνουν την παρτίδα.
    Η λέξη κλειδί όμως είναι το "μάλλον".
    Ολα ανοικτά είναι.

    Το σίγουρπο είναι ότι η Γερμανία τού 2012 δεν είναι η Γερμανία πού έζησαν οι Ελληνες μετανάστες τής δεκαετίας τού 60. Υπάρχουν καινούργια πράγματα υπό διαμόρφωση, μάχες πολιτιστικές υπό εξέλιξη, και μιά διάχυτη ρευστότητα.
    Αλλά:
    -υπάρχει και το Γερμανικό τραπεζικό λόμπι και οι κορπορατικοί και όχι μόνο εκφραστές του πού διαγράφουν την δική τους πορεία και εξελίσουν το δικό τους σχέδιο. Στο βάθος Κίνα όπως έχω πεί και σε άλλα πόστ.

    Το πού θα καταλήξει το όλο πράμα δεν ξέρω. Προβλέψεις έχω κάνει κι εδώ άλλωστε, αλλά δεν ξέρω.
    Θέλω να ελπίζω ότι οι κουκουλοφόροι τραπεζίτες θα πάρουν τον πούλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ : ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΜΟΥ. ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αντε πάλι με το "25.000 ΑΕκτζήδες επί 400 ευρώ έκαστος".
    Ρε, ο κόσμος δεν έχει λεφτά καταλαβαίνετε?
    Θέλει κι επεξήγηση δηλαδή??????
    Εδώ ο άλλος βλέπει 400 ευρώ κι είναι έτοιμος να παίξει μπουνιές κι αυτοί θεωρούν ότι τα΄χει στην πάντα για να σωθεί η ΑΕΚ.
    Τα ΔΩΣΑΝΕ οι ΑΕΚτζήδες τα λεφτά και με το παραπάνω, τα χώσανε χοντρά ειδικά τίς 4 πρώτες χρονιές επί Ντέμη.
    Αστα διάλα επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. KYΡΙΕ ΑΒΡΑΛΙΔΗ, ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΛΙΓΟ ΞΕΡΟΛΑΣ ? ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΕΤΕ ΤΟ ΣΑΙΤ "ΤΑ ΚΡΙΝΩ ΟΛΑ- ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΞΕΡΟΛΑ"... ΕΛΕΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ ΚΑΒΛΩΣΕ; ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ; ΣΑΣ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, Ή ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΛΥΠΤΩ; ΜΕ ΤΟΥΣ 5 ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ, ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΞΕΡΟΛΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗΝ.
    ΧΟΝΔΡΙΚΑ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΙΝ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ BLOG ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΙΝ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕΤΕ BLOGS ΜΟΥΓΚΑ. ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ, όπως νομίζω σας καλύπτει και ολίγον έλαιον δια τας γεύσεις υμών.
    ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ. ΖΑΠΙΝΓΚ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΣΑΒΟΥΡΟΓΑΜΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΞΕΧΑΣΑ ΚΙΟΛΑΣ: ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, Η ΣΩΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΟ " ΟΤΙ " ΣΑΣ, ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΩΣ " Ο,ΤΙ ". Συντομογραφία του οτιδήποτε. Συγνώμη που γνωρίζω ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Η γενικη και κοινη- διαπιστωση ειναι οτι οντως υπαρχει τετοια ταση προς "αλλιωση". Το θεμα ειναι οτι δεν ειναι ισοποσα κατεμερισμενη παντου. Και αυτο ειναι αναμενομενο.
    Αυτο βεβαια ισχυει για ολα τα κρατη. Και εδω μπορουμε να πουμε τοσα για "προβληματικες ζωνες". Την τελευταια τετοια "ζωνη" την ανακηρυξε ο ιδιος ο ΓΑΠ,στο Καστελοριζο. Οταν εβγαλε απο εκει την ανακοινωση για τον γαμο με τον νταβατζη Στρος Καν,ο κοσμος νομιζε οτι πηγε για να διαφημισει το νησι.)

    Μακαρι το Γερμανικο εθνος να εχει κρατησει τα πολυ καλα χαρακτηριστικα που εχει και να ξαναθυμηθει τα επισης πολυ καλα επικτητα χαρακτηριστικα που του ειπαν να "ξεχασει".
    Τα ιδια,αλλα αναποδα, ισχυουν και για τον μαλακοελληνα που αγαπαμε.

    Λεγοντας "αλλιωση" ισως και να ακουγεται συντηριτικο. Και θα μπορουσε να ηταν αν το θεταμε ως αναχρονιστικο αναχωμα μπρος στην οικουμενοποιηση του ανθρωπου" και ολα αυτα τα "τρυφερα" και
    "πρασινα" που μας πασσαρουν οι πονηροι.

    Μακαρι να "αλλιωνομασταν" ολοι τοσο και ετσι, ωστε να φταναμε στην ασυνορη αγαπη. Αλλα το μονο "πλοιο" της Αγαπης που ξερω-ειναι αυτο του στρατου. Οι σκουπιδιαρες.
    Το "ο δρομος για την κολασση ειναι στρωμενος με αγνες προθεσεις" εδω ταιριαζει γαντι.

    Επειδη ειναι πολυ ασχημοι για να περνιουνται για ομορφοι,επειδη ειναι πολυ "απροσεχτοι" για να περνιουνται για ειλικρινεις και κυριως επειδη τα αποτελεσματα- η τα συμπτωματα- της προσπαθειας τους για "παγκοσμιοποιηση" ειναι τοσο τραγικα και απανθρωπα, απο αυτην την ασφαλη διαπιστωση λεμε οτι ειναι μια μουφα. Ενα παραμυθι. Και κυριως ενας μεγαλος λακος.

    Αφου σκοπος δεν ειναι η "αναδειξη του ατομου" οπως πονηρα λενε,αλλα το ξεμοναχιασμα του. Το "ατομο" να ξεκοψει απο το ασφαλες συνολο και να βγει στο "ξεφωτο". Μονο του. Δηλαδη μονος στην ερημο,απεναντι στον Μπενρακε,στον Σορος,στον Γκειτς, στον Ροτσιλντ,στους Τευτονες,στους Αριους και στους "γυφτους" που θελουν να γινουν Αριοι.
    Δηλαδη,την γαμησες.

    Οι ασφαλεις "θαλαμοι" των εθνων-κρατων και κυριως η ενστικτωδης συσφυξη των κοινοτητων,ειναι νομιζω η απαντηση που θα δωσει ο κοσμος,οταν θα βλεπει την μεγαλη τρυπα μπροστα του.
    Προς το παρον βλεπει "πρασινες ενεργειες", "ομορφα κτηρια", "προτζεκτ καταπληκτικα" "σαγινευτικες ομιλιες" "συσφυξη σχεσεων" "δανεικα και αγυριστα" (αυτα δεν τα βλεπει πλεον) "συγχωνευσεις" "πανθρισκευτικα συνεδρια" "παγκοσμιες επιτροπες ανθρωπου" και κατι μαλακιες.

    Οταν θα σφυξουν οι κωλοι και κυριως οταν οι τραπεζικες ψειρες-αφου ειναι χορτασμενες- θα πρεπει να βγουν ΙΟ ΙΔΙΕΣ στον κεφαλαιοκρατικο "γιακα",τοτε θα επαναανακαλυψουν οι λαοι την θαλπωρη του "σπιτιου".
    Προς το παρον: "κατασκευασμενες αγωνιες", αγχη,στρες,κινδυνοι,"πνηγομαστε"..."χανομαστε"..."καταστρεφομαστε" κλπ.

    ΥΓ. Ποιος ζητησε παλι λεφτα απο τον κοσμο; Δεν διαβασα. Ο Δημητρελος μαλλον. η ο κοντος; Η ο Αθηνης; Δεν πιστευω παλι ο Τροχανας; Που ειναι αυτος; Γραφει καινουριο λογο και απλα δυσκολευεται γιατι η ασπρη μπλουζα που φοραει,ειναι χωρις μανικια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Όχι. Αυτήν την φορά χτύπησαν οι anonymous μικρομέτοχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Φοβήθηκαν σήμερα να βάλουν θέμα φυσιολογικό στις Πανελλαδικές. Τι να βάλουν;;Εργασία; Παιδεία; Αποταμίευση;(χα χα). Μετανάστευση; Ρατσισμός; Η μήπως αξιοκρατία; Όλα επικίνδυνα. Θυμήθηκαν λοιπόν την τέχνη και ξέθαψαν την Αρβελερ.
    (άσχετο το σχόλιο, το ξέρω. Απλά ο παραπάνω ανώνυμος με τις εκπληκτικές γραμματικές του γνώσεις-ξαναμανά χαχα - μου θύμισε το ζήτημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. " Ή μήπως" (άτιμο πληκτρολόγιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Λοιπόν, με 5-6 εξωγήινους ποδοσφαιριστές και έναν εξωγήινο προπονητή (Θα έρθουν από τον Σείριο στις 21-12-12) όλα θα στρώσουν στην ομαδάρα μας. Είμαι αισιόδοξος.

    Τέλος κάνω μία έκκληση:

    Αλέξη Τσίπρα σώσε μας από την Μαντάμ Μέρκελ!

    (Ακούστε το τραγούδι "Αλέξη Τσίπρα σώσε μας!" που συνέθεσε η λαϊκή μούσα κάνοντας κλικ εδώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. polsemannen πώς το κάνεις αυτό με την ένδειξη "εδώ" να παραπέμπεις στο link που θέλεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Οχι οτι ειναι καινουριο,αλλα το παλιο ειναι παντα καλο:

    ΦΕΚ http://www.scribd.com/doc/28704619/ΠΔ-182-78-ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ-ΑΘΗΝΩΝ ·
    Με νόμο του κράτους απαλλάσσονται της καταβολής κάθε φόρου στο ελληνικό δημόσιο όλοι οι Εβραϊκής καταγωγής Έλληνες υπήκοοι και όλες οι Εβραϊκών συμφερόντων γνωστές τεράστιες βιομηχανίες που λειτουργούν στην Ελλάδα και δεν πληρώνουν κανέναν φόρο!!!

    Με βάση το υπ' αριθμόν 182 Προεδρικό Διάταγμα (22-3-1978), βάσει του οποίου το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, όντας Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου(!) έχει (και ασκεί) δικαιώματα, τα οποία μόνο το Κράτος κατέχει.
    Ειδικότερα, με αυτό το Π.Δ.! «Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) (ΚΙΣ) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους Εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού κράτους»!!!

    Με απλά λόγια, κανένας Εβραίος δεν πληρώνει φόρο στο ελληνικό δημόσιο, αλλά μόνο στο Κ.Ι.Σ.!!! Επειδή όμως ο νόμος «επεκτάθηκε», αργότερα, αποφασίσθηκε πως και οι χριστιανοί που μετέχουν στο Κ.Ι.Σ. απαλλάσσονται της καταβολής φόρων στο ελληνικό δημόσιο.!!!

    Εάν μάλιστα αναλογισθούμε ότι το Κ.Ι.Σ. έχει αυθαίρετα απαγορεύσει ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ τη διέλευση των Ελλήνων από την οδό Μελιδόνη στον Κεραμεικό, όπου στεγάζεται η Συναγωγή και άλλα εβραϊκά διοικητικά κτίρια, σε έναν χώρο όπου βρίσκονται ερείπια του αρχαίου νεκροταφείου του Κεραμεικού, δημιουργούνται πολλά εύλογα ερωτηματικά, αναφορικά με τη ταυτότητα αυτών που κατέχουν πραγματικά τα ηνία της εξουσίας στην Ελλάδα"

    Οποιος εχει "ευλογα" ερωτηματα,να πει να τον ευλογησουν.

    Ηθελα να ηξερα,ποιος απο εμας δεν θα ηθελε να εχει αυτα τα βασιλικα προνομια.Εστω και ...κλαιγοντας.
    Αμην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @ ΑΝωΝΥΜΟΣ

    Με βασική χουτουμουλού (html).

    ΠΡΟΣΟΧΗ. Όπου σου γράφω "[" και "]" θα βάλεις "<" και ">" αντίστοιχα για να σου βγει κανονικά.

    [a href="(εδώ μέσα βάζεις το λινκ που θες)"](εδώ γράφεις το κείμενο που θες να έχει το λινκ σου)[/a]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @polsemannen
    να είσαι καλά. Το έψαχνα πολύ καιρό. Μόλις το δοκίμασα και λειτούργησε. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Παραθέτω ένα άρθρο τού Χάρη Σαββίδη (Διδάκτωρ Οικονομικών, επικεφαλής του διεθνούς οικονομικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα Ημερησία) χωρίς σχολιασμό δικό μου:

    Το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μεγάλο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ (πχ Αριστερό Ρεύμα ΣΥΝ) καθώς και μια σειρά από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που δεν ανήκουν σε κάποιο από τα πιο πάνω σχήματα, με άλλα λόγια η πλειοψηφία της Αριστεράς, τάσσεται πλέον ανοικτά υπέρ της άρνησης πληρωμής του χρέους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

    Η πλειοψηφία της ηγεσίας του ΣΥΝ, μιλά για «επαναδιαπραγμάτευση», για «αναστολή πληρωμής» ή για δραστική διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Συχνά οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας της ηγεσίας του ΣΥΝ τονίζουν ότι η «επαναδιαπραγμάτευση» που στην «καλύτερη» περίπτωση θα σημαίνει άρνηση πληρωμής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.

    Σύμφωνα, ακόμα, με τις δημοσκοπήσεις, η άρνηση πληρωμής του χρέους είναι αυτή τη στιγμή η πρόταση που μπορεί να συσπειρώσει το ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο κατά της Τρόικα.

    Παρότι λοιπόν η πλειοψηφία της Αριστεράς υποστηρίζει την άρνηση πληρωμής του συνόλου ή του μεγαλύτερου τμήματος του χρέους και ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας οδηγείται προς τα εκεί, εντούτοις, δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία για το τι θα συνοδεύει μια τέτοια εξέλιξη.

    Στο θέμα των συνεπειών αυτής της πρότασης και του τι προτείνει η Αριστερά για να αντιμετωπιστούν αυτές, επικρατεί μεγάλη σύγχυση.

    Έχει λοιπόν ιδιαίτερη αξία να περιγραφεί τι αναμένεται να συμβεί αν η Ελλάδα αρνηθεί να πληρώσει το χρέος και να προταθούν λύσεις για τα προβλήματα που θα ανακύψουν.

    Αποτελεί πολιτική ευθύνη της Αριστεράς όχι μόνο να προτείνει στον Ελληνικό λαό την άρνηση πληρωμής αλλά και να τον ενημερώσει για το τι αυτή σημαίνει. Να αφηγηθεί την ιστορία του τι θα συμβεί αν βρισκόταν αυτή στην κυβέρνηση, είτε με διακηρυγμένο στόχο είτε με πρακτικό αποτέλεσμα των πολιτικών της την άρνηση πληρωμής του χρέους.

    Αυτή η συζήτηση δεν είναι πια αφηρημένη ή θεωρητική. Σε μερικές βδομάδες από σήμερα η ύπαρξη μιας κάποιου είδους «αριστερής» κυβέρνησης στην Ελλάδα αποτελεί μια σοβαρή πιθανότητα.
    (συνεχίζεται..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. (συνέχεια..)

    Ας υποθέσουμε: η Αριστερά στην εξουσία!

    Ας υποθέσουμε ότι συμβαίνει ακριβώς αυτό – ότι δηλαδή μετά από τις ερχόμενες εκλογές, μία νέα, αριστερή (ή εργατική) ελληνική κυβέρνηση αρνείται να αποπληρώσει τα ομόλογα που έχει εκδώσει. Κάνουμε ακόμη την αφαίρεση ότι η Ελλάδα παραμένει κανονικά μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης στο βαθμό που η ίδια το επιθυμεί (όπως σήμερα καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις, από την πλειοψηφία του πληθυσμού) και δεν υπάρχει νομικός τρόπος να την αποπέμψουν παρά τη θέλησή της.

    Στο βαθμό που η στάση πληρωμών δεν θα γίνει σε συνεννόηση (ασφαλώς) με την Τρόικα, είναι προφανές ότι οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα κοινοτικά όργανα θα έχουν απολύτως εχθρική στάση.

    Θα μπορούσε, όμως, η Ελληνική κυβέρνηση να ποντάρει στο κίνημα αλληλεγγύης που θα δημιουργηθεί στα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη και να ελπίζει ότι οι κυβερνήσεις θα αναγκαστούν από τους πολίτες να μεταβάλλουν την στάση τους. Αυτό είναι απόλυτα σωστό και εντελώς απαραίτητο, όμως, δεν πρόκειται να συμβεί εντός μερικών ημερών! Είναι άρα προφανές ότι σε πρώτη φάση, ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, κοινοτικά όργανα, ΔΝΤ και αγορές θα τηρήσουν απόλυτα εχθρική στάση!

    «Bank run»

    Ακόμα και αν η Ελληνική κυβέρνηση επιμείνει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει έντονη ανησυχία για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Πιθανότατα θα υπάρξει αυτό που οι Αγγλοσάξονες αποκαλούν «bank run», δηλαδή μαζικές αναλήψεις από χιλιάδες καταθέτες που θα συρρέουν υπό συνθήκες πανικού στις τράπεζες. Κανένα τραπεζικό σύστημα δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει του φαινομένου αυτού, καθώς οι τράπεζες διατηρούν σε ρευστά διαθέσιμα εξαιρετικά μικρό κομμάτι των καταθέσεων που έχουν προσελκύσει.

    Οι τράπεζες (όπως και τα ασφαλιστικά ταμεία) θα δεχθούν, επίσης, από την στάση (ή και την «απλή» αναστολή) πληρωμών άμεσο πλήγμα στα κεφάλαιά τους, καθώς είναι οι μεγαλύτεροι κάτοχοι Ελληνικών ομολόγων.

    Άρα εκ των πραγμάτων προκύπτει η ανάγκη κρατικοποίησης του τραπεζικού συστήματος. Αυτό άλλωστε προβλέπει να συμβεί πρακτικά και το σχέδιο της Τρόικα, μόνο που οι τραπεζίτες κατάφεραν αφού σωθούν από το κράτος να διατηρήσουν τον έλεγχο των τραπεζών τους.
    (συνεχίζεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. (συνέχεια..)

    Κρατικοποίηση τραπεζών

    Η πρόταση λοιπόν για άρνηση πληρωμής (του συνόλου ή ενός μεγάλου μέρους) του χρέους δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται και από την πρόταση κρατικοποίησης (ή εθνικοποίησης) των τραπεζών.

    Αυτό όμως, από μόνο του, δεν λύνει το πρόβλημα ρευστότητας που θα αντιμετωπίσει η οικονομία.

    Στην Ελλάδα, όπως και σε κάθε άλλο κράτος της Ευρωζώνης, η ρευστότητα εισέρχεται στην οικονομία μέσω του Ευρωσυστήματος που έχουν δημιουργήσει οι κεντρικές τράπεζες. Από εκεί προέρχονται όλα τα νέα χαρτονομίσματα που εμφανίζονται στην οικονομία, ακολουθώντας την οδό των πράξεων χρηματοδότησης που πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Πώς λειτουργεί η χρηματοδότηση στα πλαίσια του Ευρωσυστήματος?

    Καθημερινά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) καλεί όλες τις τράπεζες να δανειστούν όσα κεφάλαια επιθυμούν, με προκαθορισμένο επιτόκιο (συνήθως 1%) και χρονική περίοδο (από ένα βράδυ μέχρι και 3 χρόνια) έναντι καταβολής κάποιου ενεχύρου (συνήθως κρατικά ομόλογα). Καθώς τα Ελληνικά ομόλογα θα τελούν πλέον υπό στάση πληρωμών, δεν θα έχουν αξία ως ενέχυρο. Άρα οι Ελληνικές τράπεζες δεν θα μπορούν να αντλήσουν ρευστότητα από την ΕΚΤ.

    Στο Ευρωσύστημα υπάρχει και μια δεύτερη «δίοδος» χρηματοδότησης – ο μηχανισμός Έκτακτης Βοήθειας Ρευστότητας (ELA), που επιτρέπει στις εθνικές Κεντρικές Τράπεζες να δανείσουν τις τράπεζες της χώρας. Μπορεί, δηλαδή, μέσω του ELA η Τράπεζα της Ελλάδος (και όχι η ΕΚΤ, στη Φραγκφούρτη) να δανείσει με ευρώ τις Ελληνικές τράπεζες.

    Για να ενεργοποιηθεί, όμως, ο ELA, θα πρέπει να υπάρξει σχετική απόφαση της Διοίκησης της ΕΚΤ. Όσο αυτή θα τηρεί εχθρική στάση απέναντι στην Ελλάδα, ο ELA δεν θα ενεργοποιείται και άρα στην οικονομία δεν θα υπάρχει τρόπος να χορηγηθεί νέα ρευστότητα.

    Φυγή κεφαλαίων

    Πιθανότατα, δε, αυτό θα συμβαίνει σε ένα περιβάλλον μαζικής φυγής κεφαλαίων, καθώς όσοι διατηρούν ρευστότητα σε ευρώ θα προσπαθούν να την φυγαδεύσουν στο εξωτερικό.

    Για να αποφευχθεί αυτό η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να επιβάλει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων, αναστέλλοντας την ισχύ βασικών άρθρων της Ευρωσυνθήκης.

    Ακόμα και αν καταφέρει «νομικά» να το υπερασπίσει αυτό η Ελληνική κυβέρνηση (π.χ. επικαλούμενη ρήτρες εθνικής ασφάλειας, που υπάρχουν στην Ευρωσυνθήκη) είναι αμφίβολο αν αποδειχθεί πρακτικά εφικτό, στο παγκοσμιοποιημένο χρηματοπιστωτικό σύστημα και με εχθρικό το διεθνές περιβάλλον.

    Πιστωτική ασφυξία

    Η Ελληνική οικονομία, κατά συνέπεια, δεν θα έχει δυνατότητα εισροής ρευστότητας και στην καλύτερη πιθανότητα θα καταφέρει να ελέγξει την εκροή.

    Ακόμα κι έτσι, η απουσία νέων δανείων από τις τράπεζες (που δεν θα μπορούν να αντλούν «φρέσκο» χρήμα) θα προκαλέσει «πιστωτική ασφυξία» σχεδόν στο σύνολο των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.

    Η άρνηση πληρωμής μισθών θα γενικευθεί και οι (κρατικοποιημένες) τράπεζες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν χιλιάδες «κανόνια» επιχειρήσεων. Η αδυναμία εξεύρεσης έστω και κεφαλαίου κίνησης, θα οδηγήσει ακόμα και μεγάλες επιχειρήσεις σε αδυναμία εφοδιασμού με πρώτες ύλες και προϊόντα. Τα ράφια στα μαγαζιά θα αρχίσουν όντως να αδειάζουν, καθώς η «αναιμία ρευστότητας» θα παραλύει την οικονομία.

    Η παράλυση της οικονομικής δραστηριότητας θα περιορίσει δραματικά τα φορολογικά έσοδα και, μη έχοντας πρόσβαση σε δανεισμό, η κυβέρνηση θα αδυνατεί να καταβάλει μισθούς και συντάξεις. Θα έχει, ταυτόχρονα, αυτονόητο χρέος, υπό αυτές τις συνθήκες, να αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας. Να υπάρχει, δηλαδή ασφάλεια, απαραίτητες υπηρεσίες υγείας, να λειτουργούν οι τηλεπικοινωνίες και να επαρκεί ο εφοδιασμός της αγοράς σε τρόφιμα και καύσιμα.
    (συνεχίζεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. (συνέχεια..)

    «Νέο» χρήμα – καινούργιο νόμισμα

    Για να συνεχίσει να απασχολεί τους δημοσίους υπαλλήλους (παιδεία, νοσοκομεία, σώματα ασφαλείας, δημόσια διοίκηση, κλπ) η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να «εφεύρει» κάποιας μορφής νέο χρήμα ακόμα και αν επιμένει να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

    Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους σε νέα ομόλογα – άλλωστε ακριβώς αυτό (ομόλογα της ΤτΕ, πληρωτέα επί τη εμφανίση) είναι τυπικά και τα χαρτονομίσματα.

    Για να συνεχίσει, δηλαδή, η ομαλή λειτουργία της κοινωνίας ακόμα και παραμένοντας στην Ευρωζώνη, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να δημιουργήσει μια οικονομία «δύο νομισμάτων» – στην πραγματικότητα, δηλαδή, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα έχουμε επιστροφή σε «εθνικό» νόμισμα, είτε αυτό ονομαστεί δραχμή, είτε όχι.

    Το πρόβλημα που ανακύπτει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι αρχικά το νέο νόμισμα (η νέα δραχμή, σε αυτή την περίπτωση) γίνεται δεκτό με απόλυτη καχυποψία. Οι δημόσιοι υπάλληλοι προφανώς θα προτιμούσαν να συνεχίσουν να πληρώνονται σε ευρώ, καθώς δεν θα είναι σίγουροι για την αγοραστική δύναμη που θα έχει «αύριο» η δραχμή. Ακόμα και αν το κράτος τους επιβάλλει την απόφαση, η πραγματική αξία των δραχμών στην αγορά θα είναι αμφίβολη (ειδικά καθώς το νομικό καθεστώς που θα την διέπει θα είναι θολό, εξαιτίας της ύπαρξης δύο νομισμάτων) και όλοι θα προτιμούν να πληρώνονται σε ευρώ.

    Διεθνώς η αξία της δραχμής έναντι των υπολοίπων νομισμάτων θα υποχωρεί διαρκώς, όσο η ζήτηση για αυτή θα υπολείπεται της προσφοράς. Σε πρώτη φάση θα υπάρξει και έντονη κερδοσκοπία, με τους «επενδυτές» να «ποντάρουν» στην περαιτέρω εξασθένηση του νομίσματος. Αυτοί που προ 20ετίας κατάφεραν να «γονατίσουν» την (ισχυρή) βρετανική λίρα μέσα σε λίγες ημέρες, προφανώς και θα μπορούν να οδηγήσουν όσο χαμηλά επιθυμούν το νέο νόμισμα. Μεσοπρόθεσμα η ισοτιμία θα διαμορφωθεί, όμως, από την προσφορά και τη ζήτηση, που προκύπτουν από τις εισαγωγές (προσφορά δραχμών για ξένα νομίσματα) και τις εξαγωγές (ζήτηση δραχμών από ξένους για να αγοράσουν ελληνικά προϊόντα). Μέχρι να γίνει πλεονασματικό το ισοζύγιο αυτό, η δραχμή θα δέχεται υποτιμητικές πιέσεις και η αγοραστική αξία της θα μειώνεται.

    Πρακτικά αυτό συνεπάγεται διαρκώς υψηλότερες τιμές στα εισαγόμενα αγαθά αλλά και διαρκώς χαμηλότερες για τις εξαγωγές. Αφενός, δηλαδή, θα ακριβαίνουν τα προϊόντα στην εγχώρια αγορά, αφετέρου θα γίνεται πιο ανταγωνιστική η εγχώρια παραγωγή. Οι τελικές συνέπειες για τους εργαζόμενους / καταναλωτές θα εξαρτηθούν από τον τρόπο που θα οργανωθεί η αναδιάρθρωση της παραγωγής – αν δηλαδή αξιοποιηθούν οι εγχώριοι πόροι ώστε γρήγορα να καλύψουν τα κενά που θα δημιουργήσει η αδυναμία αγοράς εισαγόμενων αγαθών. Αν, για παράδειγμα, καταστεί δυνατό να φτιάχνονται στην Ελλάδα τηλεοράσεις αντίστοιχες των εισαγόμενων και σε προσιτή για τους ντόπιους τιμή, τότε τελικά οι καταναλωτές δεν θα είναι χαμένοι και η οικονομία θα έχει ωφεληθεί.

    Διαγραφή χρεών

    Η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών θα αδυνατεί να αποπληρώσει τα δάνεια που έχει λάβει από τις τράπεζες, κυρίως αν οι οφειλές παραμένουν σε ευρώ. Έχοντας κρατικοποιήσει τις τράπεζες η κυβέρνηση πιθανότατα θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε διαγραφή των χρεών αυτών (στεγαστικά, καταναλωτικά και προσωπικά δάνεια).

    Για να επιβιώσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει πιθανότατα να διαγραφούν και τα δικά τους κέρδη. Επιχειρήσεις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους θα μπορούσαν να τύχουν διαφορετικής αντιμετώπισης, καθώς προκύπτει η ευκαιρία το Δημόσιο να αποκτήσει τον έλεγχο των μέσων παραγωγής.
    (συνεχίζεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. (συνέχεια..)

    Καύσιμα και φάρμακα

    Η κυβέρνηση θα έχει, επίσης, απόλυτη ανάγκη τα ευρώ που μπορεί να κατέχει, καθώς με αυτά θα διασφαλίζεται ο εφοδιασμός της οικονομίας σε αγαθά πρώτης ανάγκης: καύσιμα, φάρμακα και τρόφιμα. Δεδομένου του ελλείμματος στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας, θα πρέπει να υπάρξουν ειδικές συμφωνίες αγοράς καυσίμων. Για τα δε φάρμακα, το σύστημα υγείας δύσκολα θα κληθεί είτε να συνεχίσει να προμηθεύεται με εξωφρενικές τιμές από το διεθνές καρτέλ των φαρμακευτικών, είτε να εξοικονομήσει πολύτιμα ευρώ στρεφόμενο σε εναλλακτικούς προμηθευτές (π.χ. την Κούβα) και σε εθνική παραγωγή φαρμάκων. Έτσι όμως, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να παραβιάσει τους διεθνείς νόμους προστασίας «πατέντας», οπότε, και πάλι εκ των πραγμάτων, θα προκύψει θέμα αμφισβήτηση των διεθνών συνθηκών προστασίας «πνευματικής ιδιοκτησίας».

    Εκ των πραγμάτων: ένα εναλλακτικό οικονομικό μοντέλο

    Περισσότερο πολύπλοκο είναι το σκέλος της προσπάθειας που θα κληθεί να καταβάλει η κυβέρνηση για την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς, αρχικά με τρόφιμα και στη συνέχεια με όλα τα αγαθά.

    Θα έχει στη διάθεσή της χιλιάδες ακίνητα και επιχειρήσεις (μέσω των κατασχέσεων) ενώ θα υπάρχουν εκατομμύρια άνεργοι. Θα μπορεί, επομένως, κι αυτό θα είναι και το βασικό, το κρίσιμο καθήκον της, να οργανώσει από την αρχή την παραγωγή, θέτοντας ως πρώτο στόχο την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με τρόφιμα.

    Το σύστημα οικονομίας που θα δημιουργήσει θα προσφέρει τα αγαθά πρώτης ανάγκης έναντι δραχμών και έτσι θα γεννήσει την ζήτηση για το νέο νόμισμα. Προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί η οικονομία θα προκύψει εκ των πραγμάτων η ανάγκη μετασχηματισμού της προς μια κατεύθυνση που τον κυρίαρχο λόγο θα έχει η κοινωνία και όχι η αγορά.

    Συνεπώς...

    Η πρόταση για άρνηση αποπληρωμής του χρέους, ή ακόμα και απλά η καταγγελία του μνημονίου και η άρνηση εφαρμογής των πολιτικών που απαιτεί η τρόικα και οι «αγορές», κατά συνέπεια, δεν μπορεί να κατατίθεται αυτοτελώς. Συνεπάγεται μια σειρά πολιτικών επιλογών μεγάλου βεληνεκούς όπως:



    - κρατικοποίηση τραπεζικού συστήματος και μεγάλων επιχειρήσεων,

    - αναστολή ισχύος άρθρων της Ευρωσυνθήκης και άλλων σημαντικών διεθνών Συνθηκών,

    - παράλληλη (ή και αποκλειστική) κυκλοφορία εθνικού νομίσματος,

    - διαγραφή χρέους νοικοκυριών και μικρομεσαίων,

    - κοινωνικό μετασχηματισμό της οικονομίας.


    Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της κοινωνίας είτε δεν θα υπάρξει ποτέ, είτε θα γίνει με απείρως μεγαλύτερο κόστος για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Θα υπάρχει, για παράδειγμα, έλλειψη καυσίμων, θα δημιουργηθεί μαύρη αγορά σε είδη πρώτης ανάγκης, θα πολλαπλασιαστούν οι ελλείψεις φαρμάκων κλπ.




    (συνεχίζεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Τι θα σημαίνει η σύγκρουση με ΕΕ και αγορές

    Είναι σημαντικό να γίνει σαφές στην κοινωνία ότι οι δυνάμεις της Αριστεράς που προτείνουν τις παραπάνω πολιτικές επιλογές, δεν το πράττουν από… αρτηριοσκλήρωση. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι επί δεκαετίες η Αριστερά κατέθετε (τουλάχιστον στα... λόγια) προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Σε αυτά τα «μέτωπα» ήταν περισσότερο έντονες οι αντιφάσεις του συστήματος και άρα εκεί καταθέτονταν οι περισσότερες απαντήσεις-προτάσεις.

    Σήμερα, όμως, όλα αυτά δεν προτείνονται απλά από κεκτημένη ταχύτητα αλλά επειδή συνθέτουν τη μόνη ρεαλιστική πορεία εξόδου από το αδιέξοδο όπου οδηγήθηκε η Ελληνική οικονομία.

    Ακόμα επομένως και αν υιοθετηθεί η στάση της παραμονής στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, οι παραπάνω πολιτικές επιλογές θα απαιτηθεί να γίνουν, από τη στιγμή που κάποιος είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με τα Μνημόνια και τις πολιτικές της Τρόικας. Όσο μάλιστα πιο ξεκάθαρο είναι εκ των προτέρων ότι αυτός είναι ο μοναδικός εναλλακτικός δρόμος, τόσο ισχυρότερη θα γίνεται η διεθνής διαπραγματευτική θέση «της χώρας». Το θέμα της «διαπραγματευτικής ισχύος» υπάρχει κάτω από όλες τις συνθήκες και περιστάσεις – είτε με κυβέρνηση των καπιταλιστών είτε με μια κυβέρνηση της αριστεράς και κάτω από εργατική και λαϊκή εξουσία. Γιατί προφανώς, για να έχει νόημα η επιλογή της παραμονής στην Ευρωζώνη, στόχος θα πρέπει να είναι η ενίσχυση του κινήματος αλληλεγγύης στον υπόλοιπο κόσμο και της κοινής και συντονισμένης πάλης με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην Ευρώπη, ειδικά αυτούς που δέχονται αντίστοιχες επιθέσεις μ’ αυτές των Ελλήνων εργαζομένων.

    Ισοζύγια δύναμης, μέσα και έξω

    Η όποια φιλολαϊκή, ή εργατική, ή αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα θα ξεκινά από μια εξαιρετικά δεινή διαπραγματευτική θέση, έχοντας απέναντί της κυβερνήσεις και αγορές.

    Ελπίδα της θα είναι ότι η κοινή γνώμη στον υπόλοιπο κόσμο θα κινητοποιηθεί υπέρ του αγώνα του ελληνικού λαού, πιέζοντας τις κυβερνήσεις. Ακόμα, ελπίδα της θα είναι οι αγώνες του ελληνικού κινήματος να λειτουργήσουν σαν καταλύτης για αντίστοιχους αγώνες στην υπόλοιπη Ευρώπη, στην προοπτική της πάλης για μια σοσιαλιστική Ευρώπη αντί της σημερινής ΕΕ του κεφαλαίου και των πολυεθνικών.

    Οι συνθήκες που θα επικρατούν στην Ελλάδα θα καθορίζουν την αντοχή της όποιας αριστερής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις. Αν τα ράφια είναι άδεια, αν αναπτυχθεί μαύρη αγορά, αν υπάρχουν ελλείψεις βασικών φαρμάκων, αν δεν επαρκεί το ρεύμα, κλπ, η όποια Ελληνική κυβέρνηση θα βρίσκεται σε εξαιρετικά αδύναμη θέση – θα κινδυνεύει να πέσει ή να οδηγηθεί σε οδυνηρούς συμβιβασμούς. Αν από την άλλη έχει ένα αξιόπιστο εναλλακτικό πλάνο στο τραπέζι, η διαπραγματευτική της θέση ενισχύεται. (Με μια είναι η ίδια λογική με το περίφημο «πιστόλι στο τραπέζι» του κ. Παπακωνσταντίνου. Το ζητούμενο είναι αυτή τη φορά το «πιστόλι» να είναι γεμάτο – να υπάρχει δηλαδή μια καλά οργανωμένη εναλλακτική πρόταση).

    (τελευταίο κομμάτι έρχεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Η απόλυτη αναγκαιότητα του εναλλακτικού σοσιαλιστικού οικονομικού μοντέλου

    Οποιοσδήποτε συμφωνεί με τη διαγραφή χρέους (ακόμα και αν κατά τα άλλα πιστεύει, λ.χ. ότι για να ξεπεραστεί η κρίση αρκεί η έκδοση Ευρωομολόγων) είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει στη διατύπωση μιας αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης.

    Και εφόσον επιθυμεί η πρόταση αυτή να είναι η ευνοϊκότερη για την Ελληνική κοινωνία, υποχρεωτικά θα οδηγηθεί στην κατεύθυνση των παραπάνω πολιτικών επιλογών.

    Το θέμα, έτσι, ενός προγράμματος ανατροπής της εξουσίας των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου δεν αποτελεί –ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες– προνόμιο κάποιων «αδιόρθωτων» ή «ρομαντικών» επαναστατών.

    Αποτελεί το μοναδικό τρόπο να αντιμετωπιστεί η επιθετικότητα της Τρόικας και των «αγορών», οι οποίες επιβάλλουν τις πολιτικές τους με ένα εκβιαστικό δίλημμα: ή κάνετε αυτό που απαιτούμε ή σας κόβουμε τη χρηματοδότηση και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αναγκάζεστε να επιστρέψετε στη δραχμή. Αυτό το εναλλακτικό πρόγραμμα είναι, στην ουσία, το ζητούμενο απ’ την Αριστερά που θέλει ανατροπή των σημερινών πολιτικών. Ακόμα και αν δηλώνει πως δεν θέλει ανατροπή του συστήματος είναι υποχρεωμένη να κινηθεί προς την κατεύθυνση που περιγράφουμε πιο πάνω διαφορετικά θα μετατραπεί σε υποχείριο της ΕΕ και του ΔΝΤ.

    Και, παρόμοια, είναι το ζητούμενο από την αριστερά που μιλά για έξοδο από το € και την ΕΕ, χωρίς να κατανοεί πλήρως ότι αυτά από μόνα τους δεν προσφέρουν καμία λύση στα πρωτόγνωρα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός.
    Η μοναδική προοπτική για καλύτερες μέρες είναι έτσι η πάλη για την ανατροπή του σημερινού, καπιταλιστικού συστήματος, όχι αφηρημένα, σε κάποιο μακρινό κι αόριστο μέλλον, αλλά ξεκινώντας από το σήμερα.

    Και πάνω σ’ αυτή τη βάση η Αριστερά των διάφορων αποχρώσεων οφείλει να συνεργαστεί αν θέλει να συμβάλει στην έξοδο της κοινωνίας από τη βαρβαρότητα των τροϊκανών πολιτικών. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι δυστυχώς συνυπεύθυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή