Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΠΟΛΥ ΤΟ ΜΑΡΟΥΛΙ

         Μέσα στις πολιτικές εξελίξεις και μέσα στην ακυβερνησία, όπως θα δείτε κι από τα πρακτικά της κωμωδίας του προεδρικού μεγάρου, η ηρωική μορφή του Πάνου Καμμένου δεν ήταν δυνατόν να μην πεταχτεί και να μην πετάξει την ατάκα του : " Δώστε σε μένα την ψήφο εμπιστοσύνης για να πάω να καταγγείλω την δανειακή σύμβαση." Κι οι άλλοι απλώς χαμογέλασαν ή γέλασαν ή απλώς στρέψαν το βλέμμα. Ανάλογα με την ιδεολογία του καθενός, που αυτή θα καθορίσει και το αυριανό επικοινωνιακό παιχνίδι.
         Που αυτό παίζεται και στην ΑΕΚ. Διότι ο κύριος χθεσινός κι επίδοξος αυριανός σωτήρας, επέστρεψε από την ξενιτειά αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει με τα σχέδια του, αφού η έλλειψη κανονικού υπουργού οικονομικών, του δένει τα χέρια. Ναι, αδέρφια. Η πολιτική κατάσταση της χώρας είναι άρρηκτα δεμένη με το μέλλον της ομάδας μας. Διότι ο κοντός θα έμπαινε στο υπουργείο και θα ζητούσε ρύθμιση της ρύθμισης από τον Έλληνα. Ενώ τώρα δεν τον βρίσκει. Κι όμως, κανονικότατος υπουργός υπάρχει κι είναι Γάλλος. Γιατί δεν πηγαίνει κατ' ευθείαν σ' αυτόν; Μάλλον δεν θα μιλάει γαλλικά ο δικός μας ή δεν θα μιλάει λαμογίστικα ή κωλομπαραδίστικα ο επίτροπος  όπως θα έκανε ο εκλεγμένος από τον γίγαντα λαό ενδιάμεσος.
          Κι επειδή η μνήμη είναι ασθενής, μέχρι τις 23/05 που πρόκειται να γίνει η συνέλευση και οι εξαγγελίες - κι εκεί θα φανούν όλα όσα θα γραφούν εδώ μέσα, αφού ακόμα κυβέρνηση δεν θα υπάρχει - , πάμε να δούμε ήρεμα τα στοιχεία. Μάλλον να τα ξαναθυμηθούμε και να κρίνουμε βιοσιμότητες και τακτικές, ειδικά τώρα που έχουμε και τα υπομνήματα μαζί με τα παραρτήματα του ελέγχου της BDO.
        Όλοι γνωρίζετε οτι το άρθρο 44, λόγω Στάθη και καμία σχέση Ντέμη, διέγραψε χρέη 78 μύριων. Μια αναγωγή σε δραχμές, δεν είναι κακή ιδέα. Τα χρέη που έμειναν, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, ήταν 28 μύρια. Καταλαβαίνετε το ποσοστό του PSI σε σχέση με το πρόσφατο της χώρας. Που δεν είναι και καημός, αφού οι τότε μεγαλομέτοχοι είχαν βγάλει τόσα από ξέπλυμα, που το Private Sector Involvement δεν τους έκανε κι ιδιάιτερη αίσθηση. Κι όπως ρυθμίστηκαν τα εναπομείναντα και το πάρτυ έδινε κι έπαιρνε στο ΟΑΚΑ, φτάσαμε στον Ιούνιο του 2009 και συγκεκριμένα επτά μήνες μετά την αποχώρηση Ντέμη - ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ BUDGET ΤΗΣ ΣΑΙΖΟΝ - στα 61 μύρια. Από αυτά, τα 32 βραχυπρόθεσμα ( σελίς 50 της έκθεσης ). Προσοχή : Την ίδια περίοδο στα ταμεία της ΑΕΚ, είχαν εισρεύσει 183 μύρια, τα οποία διαχειρίστηκε με εξαίρεση την επτάμηνη περίοδο Θανόπουλου, ο Ντέμης ο θεός.
          Εγώ θα περιοριστώ σε αυτά, αφού μιλάμε για τον επερχόμενο σωτήρα. Απλά χάριν της κουβέντας και για την πληρότητα της ενημέρωσης, να σημειώσω οτι σήμερα η ρύθμιση του 44 έχει πέσει, ενώ με βάση τον περσινό ισολογισμό - που αμφισβητώ - τα χρέη της εταιρείας είναι στα 59,5 μύρια με προσδοκία είσπραξης 14,5 Ψωμιάδεια μύρια. Αυτό σημαίνει οτι τα χρέη είναι 74 επίσημα, αλλά σημαίνει κιόλας οτι το επίσημο έγγραφο της ΠΑΕ, δείχνει την ίδια κατάσταση με την αποχώρηση κοντού. Γι' αυτό είπα οτι σταματάω εδώ, αν και πρόσθεσα οτι αμφισβητώ τον ισολογισμό ( προσεχώς αυτό ).
            Γιατί τα λέω αυτά; Διότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που είδαν θαύμα το τότε επίτευγμα, όπως θαύμα ήταν η εκλογή του Ανδρέα με το " έξω οι βάσεις του θανάτου ", την ίδια στιγμή που υπέγραφε για την παραμονή τους. Κι αυτά τα στοιχεία δεν τα λέω εγώ, απλά τα κωδικοποιώ εν όψει ενός άτυπου πολέμου που πρόκειται να γίνει, ίδιον με την πιο βρώμικη εμφύλια προεκλογική περίοδο που έρχεται. Σήμερα που είναι υποχρεωτική η δόση για το 44, σήμερα που ήρθε φέσι 2,3 μύριων για ατασθαλίες πρόσθετες ( δεν αφορούν τον κοντό ) και σήμερα που πλέον η εφορία βγήκε στην καταγγελία για νομικές ενέργειες ( κι αυτό προσεχώς ), ενώ είναι ακόμα σε ισχύ ο νόμος για ποινική ευθύνη διευθύνοντων συμβούλων , ενώ Στάθης δεν υπάρχει αλλά κι υπουργός δεν βρίσκεται.
           Και να κλείσω προς το παρόν, με το εξής : " Είμαστε τρελοί που θα κρατήσουμε την ΑΕΚ στην σούπερ ληγκ. Για μένα προσωπικά, το καλύτερο για την ΑΕΚ, θα ήταν να πέσει στην Δ' εθνική και να ανέβει έπειτα από τρία χρόνια, έχοντας απαλλαγεί από τα χρέη κι έχοντας νέο γήπεδο. Με την ΑΕΚ στην σούπερ ληγκ, μην περιμένετε μεγάλες μεταγραφές, ξέρουμε οτι θα έχουμε γκρίνια, μουρμούρες." Αυτά είναι κουβέντες, όχι του Μελισσανίδη, αλλά του Ντέμη το καλοκαίρι του 2004 και φυσικά πριν τελεσιδικήσει το θέμα του 44. Για να μαθαίνουν οι παλιότεροι την πιθανή κωλοτούμπα - ΑΦΟΥ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΕΡΕΣ ΠΛΕΟΝ - κι όποιος αμφισβητεί τα λεγόμενα μου, μπορεί να κάνει δυό πράματα : Ή να πάρει τον Καζαντζόγλου τηλέφωνο, ή να σπεύσει στην εφημερίδα Goal και να ζητήσει το φύλλο της 28/04/2012 ( για το κείμενο μιλάω ). Γκε γκε σύντροφοι;
         Υγ. Είναι σπουδαίο το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ κι όσοι μπορούν ας υποστηρίξουν από κοντά. Πάμε ρε δικέφαλε μας.

25 σχόλια:

  1. Ας δούμε κι αυτό:
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=edhZBUWmz4w

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστος_new16 Μαΐου, 2012 10:07

    http://www.youtube.com/watch?v=AMwpBzdzo_M
    τι να πρωτοθαυμάσω,την πρόβλεψη (μπα μάλλον γνώση)της Μπενάκη ή την απάθεια του ήρωα,για τα επερχόμενα δεινά?
    Υ.Γ.Σήμερα στο γήπεδο θα παω και για τον Λύμπε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα σε ολο στο blog...
    Εγω ξερω οτι εχω δυο στα δυο.Μια με το 35% και μια οτι ξαναπαμε σε εκλογες.Και τα δυο αιτιολογημενα και τεκμηριωμενα.Χαιρεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστος Χοντζεας16 Μαΐου, 2012 11:13

    Απολογισμος του δρομου ημιαντοχης κατα την διαρκεια των "διερευνητικων συμεφεροντων":
    Τσιπρας Ibn Saoud:. Ο μεγαλος-για μια ακομα φορα-κερδισμενος. Καθε μερα που περναει, η φωνη του γινεται πιο καθαρη και πιο δυνατη. Κυριολεκτικα και μεταφορικα.Απαντες εργαζονται δια εκεινον.

    Τουρκογλου, ο Βυτιοφορευς: "Το ΠΑΣΟΚ σαπισε." " Ο Ακης μας τελειωσε..." Κανει οτι μπορει να βγαλει τον Τσιπρα. Αφου για αυτο το σκοπο ανελαβε μετα τον σακατη ΓΑΠ.

    Χασισοποτης της Μασσαχουσετης: (δεν μπορω, θα τρελαθω με αυτους τους χαρακτηρισμους)Παραμενει στις εσχατιες της βλακειας με αξιοζηλευτη προσηλωση.Πρεπει να τον χρησιμοποιησουμε ωστε να τον προωθησουμε σαν προεδρο του Eurogroup.Θα το "τελειωσει" σε 6 μηνες.

    Κατα- Καμενος:Ονομα και πραμα. Τον συμπαθω ειναι αληθεια. Αλλα μεσα σε εναν οργανισμο,σε εναν καλα δομημενο συστημα,ειναι "χρησιμος". Μονος του,ειναι για τα μπαζα. Ειχα πει-βιαστικα-οτι ηταν ο λιγοτερο "καμενος" απο τον μικρο αυτο δρομο ημιαντοχης. Χωρις να υπολογιζω τα επακολουθουμενα "non paper".(απο Ν.Δ η δουλεια προφανως) Tα οποια τον εβαλαν απο θεση καταγγελοντος,σε θεση απολογουμενου.

    Κουνελης (Τομαρ) Αυτος δεν χανει ποτε.Μονο οταν πεθανει θα ειναι μη χρησιμος για τον δικομματισμο. Δεν ειναι θεμα "αποτυχιας" και "επιτυχιας" αφου τα κλειδια πασπαρτου,μπορει να μη σου χρειαστουν και ποτε,αλλα μια φορα αν τα χρειαστεις,αξιζουν τα λεφτα τους. Αστα να υπαρχουν.

    Μηχαλολιακος: Ακομα και αν δεν επανεκλεγει το "κομμα" της Χ.Α. θα μεινει στην ιστορια το "Εγερθητι". Οτι καλυτερο-και πιο ειρωνικα αντιπροσωπευτικο του πολιτκου δουλικου συστηματος- εχουμε ακουσει τα τελευταια χρονια.
    Και με μια υφερπουσα σημασια και ενα πολυ μακρυνο μηνυμα προς ολους μας. Δεν το εννουσαν βεβαια ετσι. Αλλα ειναι ειρωνια πραγματικα να περιμενεις εναν ΝΑζιστη να ακουσεις το "Σηκω" και να εγερθεις,να εναντιωθεις στους αλλους ΝΑζιστες-Σταλινικους της Γερμανιας.
    Κωμικοτραγωδια. Η ζωη εχει πλακα.

    Παπουλιας ο εξ Αγραμπελου: Οπως λεει και ο συνονοματος-και οπως θα θυμαστε- ο ακουων μετα προσοχης τις "προφητειες" της Μπενακαινας,οταν αναλαμβανε την προεδρια,την οποια κοιτουσε σα χανος.Με απαθεια γυλου. Οχι απο εκπληξη,αλλα απο Υποταγη.Γνωριζει ο Προεδρος των Ειλωτων, τις βλεψεις των Λακαιδεμονιων.

    Και τωρα τι κανουμε; Αφου αλληλοκαικαν με θαυμαστο και τεχνιτο τροπο απαντες,πλην Τσιπρα,μενει μια κυβερνηση με Τσιπρα μπροστα και Ν.Δ. στην αξιωματικη αντιπολιτευση.
    Αλλο να εισαι δευτερος και να σε καλει ο πρωτος να συγκυβερνησεις και αλλο να εισαι εσυ πρωτος και να του λες "ακολουθα".

    Δεν τα καταφερε με την μια ο κοσμος να "απαλαγει" απο το σαπιο καθεστως και να φερει την μεγαλη "αλλαγη" η οποια ειναι ηδη προσχεδιασμενη να ερθει σαν τετοια. Σαν κατι νεο. Θα χρειαστει και δευτερος γυρος. "Δυστυχως θα παμε και σε νεα εκλογικη διαδικασια" ειπαν ΟΛΟΙ.

    Αι νταβαδες του τοπου νοιωθουν μια ανασφαλια για τι ξαναμοιρασμα της διαφορετιου τυπου και ηφης σε μεγαλο βαθμο-πιττας.
    Aι νεοκοποι-σχετικα- αναμενουν την σειρα τους και τρωνε τα νυχια τους. "γαμω τις "δημοκρατικες" διαδικασιες μεσα. Χαθηκε να ειμασταν Νικαραγουα"; Σωστα.

    Οσο να'ναι υπαρχει μια εντονη ενοχληση. Μια χαρα ειμασταν βολεμενοι με τους "Σιμητιδες" (τι ονομα και αυτο.Μα επιτηδες το κανουνε;) Αλλα οι καιροι περνουν,τα χρονια φευγουν,ανθρωποι μεγαλωνουν και μας "χαιρετανε",αλλοι ξεπεζευουν απο το γαιδουρι,ανεβαινουν αλλοι.
    Αλλα εκεινο,πιστο στη μοιρα του.
    Να μεταφερει την πραματια του αφεντικου και να τρωει γαιδουραγκαθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τωρα,πλεον,ολα ειναι ανοιχτα.Απο το να παρει ο ΣΥΡΙΖΑ 15% η να φτασει το 35%.Σιγουρα το ΚΚΕ θα παρει μεχρι 6,5%,και απο κει και περα θα δειξει η διαθεση του κοσμου αν αντεχει στην πιεση.Αν γινει και η επιστροφη Ντορας και λοιπου κακου συναπαντηματος,ο Σαμαρας -οπως ειχα τονισει- ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ.
    90-10 θα παιζουν πλεον οι ξενοι και οι ντοπιοι μνημονιακοι,με εναν Συριζα να παλευει μονος του.Κααι θα επαναλαβω για μια ακομα φορα,αν ηθελαν κυβερνηση ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΑΝΕΤΑ ΜΕ 168 ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,Η ΝΔ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡ.Μα τοτε ηξεραν πως στις επομενες εκλογες ολοι μαζι δεν θα επαιρναν 30% και με εναν ΣΥΡΙΖΑ στο 40% μονο του.Αυτα,επειδη καποιοι κοπτονται για το καλο της χωρας.Δυο στα δυο λοιπον και βαλτε να πανε πηγανε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξαναπηγαίνοντας λοιπόν στο κουτάκι με το χαρτάκι τον Ιούνιο, εχουμε να σκεφτούμε τι έδειξαν οι εκλογές τού Μαίου.
    Αναγνώσεις και διαγνώσεις υπήρξαν πολλές.
    Ομως παρά τίς χάρντκορ συνθήκες αυτό πού μένει είναι ότι ο "λαός" ψήφισε συντηρητικά, φοβισμένα, παραπλανημένα.
    Η κοινοβουλευτική αριστερά μπορεί φυσικά να κορδωθεί πίσω απ΄το εντυπωσιακό ποσοστό τού 17%.
    Ας ξεκινήσω όμως ανάποδα.
    Η αποχή πού ήταν 35% περιείχε μέσα τούς πεθαμένους (ούτε αυτό μπορεί το ανύπαρκτο εληνικό κράτος να λύσει) αλλά και έναν αριθμό ανθρώπων, ετεροδημοτών, πού δεν είχε τα λεφτά να πάει να ψηφίσει. Να το μειώσουμε κατά 10% αφαιρώντας αυτούς? Και πάλι μιλάμε για 25%, 1 στούς 4, εναν αριθμό δηλαδή πολύ υψηλο αν αναλογιστεί κανείς το ότι το καράβι πάει για βούλιαγμα και το ότι η κάλπη προκρίθηκε ως λύση.
    Για το θέμα τής αποχής, να διευκρινίσω ότι στην Αθήνα η αποχή ήταν μεγαλύτερη απ΄ότι στην επικράτεια. Για να μην υπάρχουν λάθος εκτιμήσεις το αναφέρω αυτό.
    Σ΄αυτούς λοιπόν πρέπει να αναγνωσθούν χιλιάδες πρώην ψηφοφόροι τού ΠΑΣΟΚ (κυρίως) πού φτυμένοι και παιγμένοι απείχαν απ΄το παιχνίδι. Αλλά και άνθρωποι πού δεν ψηφίζουν λόγω στάσης (όπως η αφεντιά μου). Ειδικά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα προσπαθήσουν να πείσουν κάμποσο απ΄αυτόν τον κόσμο να ξαναπάει στο κουτί.
    Αυτό δηλώθηκε ανοικτά άλλωστε απ΄τον χώρο τού ΠΑΣΟΚ χτές (αν και οι καταλαβαίνοντες το ήξεραν).
    Δύσκολο να τούς ξαναπάρουν πίσω, πολύ δύσκολο, και θεωρώ ότι η αποχή θα παραμείνει σ΄αυτά τα επίπεδα και στίς εκλογές τού Ιουνίου.

    Πάμε στα άλλα. Υπάρχει λοιπόν η εντύπωση ότι ο "λαός" ψήφισε "αντιμνημονιακά". Ειναι έτσι? Εχουμε το στάνταρ τού 32% πού αθροίζουν το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ. Αριθμός έτσι κι αλλιώς ψηλός αν αναλογιστούμε τίς συνθήκες και το ότι όλο το επικοινωνιακό και πολιτικό παιχνίδι παίκτηκε με έμφαση και ένταση στο δίπολο "μνημόνιο/αντιμνημόνιο". Ομως οι ψήφοι στον Κουβέλη είναι αντημνημονιακοί? Κάποιοι απ΄τού ψήφους πού πήγαν εκεί εξηγούνται απ΄το σύνδρομο τού "εγκλωβισμού". Ο "αριστερός" όμως Κουβέλης έχει πεί ξεκάθαρα ότι είναι υπέρ τής Ε.Ε και ότι θέλει να "επαναδιαπραγματευτει" το μνημόνιο. Κρατείστε αυτή τη λέξη, το "επαναδιαπραγματευτει", θα τη χρειαστούμε και πιό κάτω. Πού ακριβώς είναι το "αντιμνημονιακό" τού Κουβέλη λοιπόν? Διότι, εκτός κι αν είμαι μαλάκας και δεν καταλαβαίνω (πάντα παίζει αυτό), αντιμνημονιακός σημαίνει καταγγέλω το μνημόνιο και δεν το πληρώνω. Τέλος, τελεία, φινίτο λα μούζικα. Επαναδιαπραγματεύομαι και μάλιστα από θέση αδυναμίας δεν συνιστά αντιμνημονιακό.
    (Συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντιμνημονιακοί δεν είναι φυσικά ούτε η Ντόρα αλλά ούτε κι ο Καρατζαφύρερ και δεν νομίζω να χρειάζεται να το εξηγήσω αυτό. Αυτοί οι δύο, ανάλογα πώς θα πάει το προεκλογικό μάτς πού ξεκίνησε από χθές, είναι πιθανό να μπούν στην βουλή τον Ιούνιο. Αλλά και να μήν μπούν είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για αντιμνημονιακά κόμματα στην περίπτωση τους. Υπάρχει το ερωτηματικό τών Οικολόγων πού η ψήφος τους εκφράζει μετριοπάθεια (στην καλύτερη περίπτωση). Υπάρχει έπειτα ο και καλάουα αντιμνημονιακός Καμμένος. Πού στο όνομα του χαρακτηρίζονται οι ψήφοι πού πήγαν εκεί. Οπου ναί, πρίν τίς εκλογές τού Μαιου με την παντιέρα πού σήκωσε παραμυθιάστηκαν (αναμενόμενα) πολλοί. Αυτή είναι άλλωστε κι η χρησιμότητα του. Κότσαρε και το "Ανεξάρτητοι Ελληνες" για να θυμίζει αυτό πού έγραφαν παλιά οι εφημερίδες πού έψαχναν το ξεκάρφωμα μέσα απ΄τον ντεμέκ αυτοπροσδιορισμό. "Ανεξάρτητη πολιτική εφημερίδα". Αλλά με τα μπούνια εξαρτημένη από παντού.
    Το non-paper κατάφερε να...ξαφνιάσει κάποιους. Δεν υπάρχει όμως κάποια έκπληξη εδώ. Παντελώς αναμενόμενο ήταν. Διότι υπάρχουν "εθνικοί κίνδυνοι". Υπάρχουν "ειδικές συνθήκες". "Πρέπει να δράσουμε υπεύθυνα για το καλό τού τόπου". Το ζητάει ο "λαός". Το non-paper τα λέει αυτά. Κι επειδή το καλό τού τόπου μόνο ο.. καλός εθνικιστής το ξέρει κι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε πράκτορες η στην καλύτερη περίπτωση...ανεύθυνοι, καταλαβαίνουμε ελπίζω τι σημαίνει αυτό το non-paper. Κι αν δεν το καταλαβαίνουμε τώρα, θα το καταλάβουμε τον Ιούνιο.
    Εχουμε δηλαδή το 32% ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, το 6 τής ΔΗΜΑΡ, το 10% τού Καμμένου πού το non-paper τον κατατάσσει πιά εδώ (για μένα ανήκε εδώ και πρίν απ΄αυτό), το 2,9 τού ΛΑΟΣ αλλά και το 2,5 τής Ντόρας, το 2, 2 τού Τζήμερου και το σχεδόν 2 τού Μάνου πού αθροιστικά πλησιάζουν το 60%.
    Αφησα απ΄έξω απ΄αυτή την ανάγνωση/διάγνωση το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ και τούς Χρυσαυγίτες. Μ΄αυτούς συνεχίζεται πιο κάτω το ανάγνωσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ΚΚΕ λοιπόν λέει και έξω απ΄την Ε.Ε αλλά κι όξω απ΄το μνημόνιο. Ορθώς κατ΄εμέ, με την έννοια ότι αν είσαι "αντιμνημονιακό" κόμμα αυτό μόνο εκτός Ε.Ε μπορείς να το επιτύχεις, ανεξάρτητα το τι σημαίνει, τι συνέπειες έχει δηλαδή, τόσο το να βγείς απ΄την Ε.Ε όσο και να πείς "το μπούλο, δεν σάς πληρώνω". Αυτό είναι ξεχωριστή κουβέντα. Μιλάμε πάντα για το τι, υποτίθεται τέλος πάντων, πρεσβεύουν τά κόμματα. Το ΚΚΕ όμως, πέρα απ΄τίς τεράστιες διαφωνίες πού εγώ τυνχάνει να έχω μαζί του, δήλωσε επίσης ξεκάθαρα ότι θέλει λαική εντολή κι όχι κοινοβουλευτική. Τρέχα γύρευε δηλαδή. Τι νόημα έχει να συμμετέχεις σε εκλογές θέλοντας όμως "λαική εντολή"? Και τότε τι νόημα έχει να είσαι "αντιμνημονιακός" αφού δεν προτίθεσαι να ενωθείς με τούς όποιους άλλους αντιμνημονιακούς αριστερούς πού κοινοβουλευτικά τουλάχιστον ψάχνουν να το εκφράσουν αυτό? Κανένα νόημα. Περιμένεις δηλαδή να μαζευτούν έξω απ΄τον Περισσό 2-3 εκατομμύρια λαός να σού δώσουν την λαική εντολή? Οκέι, περίμενε. Η άλλαξε λαό αν δεν σού βγαίνει. Πάντως, και το τονίζω, αφού συμμετέχεις σε εκλογές το ζήτημα ΤΩΡΑ παίζει. Αν δεν συμμετείχες θα συζητάγαμε αλλιώς. Τότε η στάση σου ως ΚΚΕ θα ήταν πιο κατανοητή. Ομως η συμμετοχή σου έγκειται μόνο στο να μετρήσεις κουκιά και μετά να πάς στην γωνιά σου περιμένοντας απλώς να καπελώσεις τίς επόμενες πορείες?
    Πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης λέει μέσα στην Ε.Ε και μέχρι πρότινος έδινε την εντύπωση τού "όχι στο μνημόνιο". Οχι σε μένα. Μιλάω για το τι πέρασε στον κόσμο. Τώρα γίνεται πιά καθαρό ότι και αυτός μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Το λένε βέβαια μασημένα, διανθισμένο με κάμποσα "αλλά" και "όμως", αλλά πάντως αυτό λένε. Και επειδή τυνχάνει να ξέρω Συριζαίους, ξέρω ότι υπήρχε σύνχιση ως πρός το τί λέει πριν τίς εκλογές. Σημασία έχει ότι μπήκε στην κατηγορία τού "αντιμνημονιακού" ενώ δεν είναι. Εξήγησα την θέση μου πιό πάνω. Αντιμνημονιακό δεν είναι το επαναδιαπραγματεύομαι. Αυτό άλλωστε, και πλέον, το λέει κι ο Βενιζελος κι ο Αντωνάκης αφού πήραν τον μπούλο. Αρα? Ομως έτσι χτύπησε το 17% και δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν αυτό περάσει το 20% τον Ιούνιο.
    Ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμνημονιακός λοιπόν? Για όσους πιστεύουν ακόμα ότι είναι, υπάρχει κι η ζωή. Πού θα δείξει χωρίς τίς αναγνώσεις τού κάθε τυχαίου όπως εγώ, αν είναι η αν δεν είναι.
    Αφησα τούς χρυσαυγίτες τελευταίους. Καταρχήν αλλά και καταγέλαστα, η "αριστερά" άθροισε το ποσοστό τους στούς αντιμνημονιακούς (μιλάω κυρίως για αριστερά μήντια πού χωρίς να ονομάζουν τούς χρυσαυγίτες άθροιζαν το ποσοστό τους στο ψυχεδελικό...60% αυτών πού τάχα μου ψήφισαν ενάντια στο μνημόνιο). Τραγικό λάθος.
    Διότι ακόμα κι έτσι να είναι, πού δεν είναι, ακόμα και να είναι..."αντιμνημονιακοί" οι χρυσαυγίτες δεν έχει καμία σημασία. Μιλάμε για φασίστες, για ναζιστές. Δεν υπάρχει καμία συμμαχία μ΄αυτούς ακόμα κι αν είναι στην σφαίρα τού...αφαιρετικού για να αθροίσουμε δηλαδή νούμερα ώστε να δείξουμε ότι ο περήφανος "λαός" ψήφισε αντιμνημονιακά. Και δεν εξηγώ τίποτα περαιτέρω πάνω σ΄αυτό. Ειμαι κάθετος. Μιλάμε για το αυγό τού φιδιού πού έσκασε και το φίδι βγήκε.
    Μπορεί κάποιος να πεί, ότι, ο "λαός" φοβάται. Οτι είναι ακόμα και τώρα υπό σύνχιση. Οτι είναι όπως πάντα θύμα επιστημονικής προπαγάνδας. Οτι πήγε στίς κάλπες όχι μόνο τρομαγμένος (αλλά και οργισμένος) αλλά και σφαλιαρωμένος και χτυπημένος, τραυματισμένος και κουρελιασμένος. Πήγε πάντως σε ένα στημένο μάτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς conpater: Το παιχνιδι του "καλου" και του "κακου" μπατσου συνεχιζεται: Ο Γιουνκερ λεει "αρκετα...basta.Την ριμαξατε την κακομοιρα την Ελλαδα. Και δεν προκειται να βγει απ'το ευρω."
    Η δε Λαγκαρντ, η ξερακιανη παντοφλα, αλλα κα το τροχοφορο ο σακατης λενε "Οι εκλογες πλεον θα λαβουν το χαρακτηρα δημοψηφισματος. Η μεσα η εξω απο το Ευρω".
    Εδω σε θελω αντημνημονιακε αγνακτισμενε "καβουρα".

    Θα συνεχισεις ακομα πιο ορμητικα,η θα ξαναχωθεις στην θαλπωρη των παλιων καβουκιων.
    Θα το ξανασκεφτει; Το πιο πιθανο-αν θελετε την γνωμη μου,ναι. Το τι θα "ψηφισει" δεν το ξερω.
    Αυτο που πιστευω ειναι οτι δεν θα ανακοψουν με φοβερες και με αιματα" την ανοδο του ΑΛεξη.
    Αλλωστε βλεπουμε οτι δεν προτιμοπυν την μεθοδο του μαστιγιου,αλλα αυτην του καροτου.
    Και "αναδιπλωσεις" απο την Ευρωπη βλεπουμε, και "θα το δουμε" βλεπουμε, και δοσεις να πληρωνονται και ομολογα κανονικα να ξεπληρωνονται (για τα "funds" βεβαια.Δηλαδη για τις υαινες. Οι μικροκατοχοι ομολογων,κλαινε τα λεφτα τους.) Μεχρι και η βενζινη επεσε. "Τα παντα ολα".

    Το παραδοξο του φαινομενικα αντιθετου καλου και κακου "μπατσου" δεν πρεπει να ξενιζει.
    Το "η ευρω η εξω" των σκατιδων δεν θα λειτουργισει αποτρεπτικα για την υπερψηφηση του Αλεξη,απο την στιγμη που και εκεινος ΔΕΝ μιλα για καταψηφιση,αλλα για επαναδιαπραγματευση ορων. (στις ομιλιες βεβαια,καταγγελει το υπαρχον μνημονιο ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.
    (θυμηθειτε τα του Αντρεα. "εξω-μεσα οι βασεις")

    Το οποιο ειναι ευκολο να γινει οταν μαλιστα και οι εν γενη νεα ατμοσφαιρα στην Ευρωπη το ευνοει,ωστε αυτο να μη φαινεται τοσο σαν ηττα των Γερμανων,αλλα σαν "επαναπροσαρμογη της Ευρωπαικης πολιτικης περι λιτοτητας μπλα-μπλα" και λοιπες μπουρδες".

    Μη κανετε πισω ολιγοθυμοι. Θα χαλασετε το καλυτερο μελλον που σας επιφυλλασουν οι "εταιροι". (και δεν κανω πλακα)
    Μη λιποψυχισετε και στραβωσετε το σχεδιο.
    Τοσα χρονια που επρεπε να μην επιλεγετε το δικομματικο διπολο το κανατε,αφου αυτο βολευε τους "εξω".
    Τωρα βολευει ο Αλεξης. Μη τον προδωσετε και αρα μην αυτοπροδωθειτε.
    Μη το παρακανετε. Μη παθουμε το "Ειπανε τις γριας να χεσει και εκεινη εκατσε και ξεκωλιστικε."
    Βεβαια ο φοβος και η ανγοια οδηγουν ακομα και τους πιο προβλεψιμους πλυθησμους σε ακατανοητες επιλογες. Και αυτη η χαοτικη ψυχοσυνθεση του Μεσογειου,ειναι ο μονος ασταθμητος παραγοντας.
    Αλλα δεν φοβαμαι.

    Η αριστερα θα ερθει(ηρθε) στην δεξια εξουσια,μεσα απο συνεχεις μικρες "συμφορες". Ποιοι κυβερνουν σημερα; Ζιαμπαο,Πουτιν,Μερκελ. Ολοι τους Σταλινικα "εγγονια".
    Στο τελος θα νικησουμε ηττημενοι.
    Οπως σωστα μας υπενθυμισε ο Steven την κουβεντα του Μαρξ: Η νικη ερχεται μεσα απο απανωτες ηττες.


    Μπορει και αυτος να ηταν ενας τεμπελαρος γονος αστος που μασουλαγε τα λεφτα της οικογενειας,αλλα μαλακας δεν ηταν. Ηξερε τι ελεγε. Οχι απο επιφοιτηση,αλλα απο σωστη Ενημερωση.
    Σαν αυτη που ειχε και η Μπενακαινα μπρος στον Αγραμπελη τεμπελη της Ηρωδου Αττικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς Albert_AEKstein: Συμφωνουμε απολυτα στα δυο κυρια Οτι ο λαος φοβαται (δεν ειναι και μεγαλη ανακγαλυψη αυτο ουτε απο μενα ουτε απο σενα. Ετσι ειναι οι λαοι.) ΚΑι στο οτι ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ.Γιατι ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΜΗΜΟΝΙΑΚΟΣ. Δεν εχει προβλημα με το μνημονιο. Εχει προβλημα με ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

    Οταν τα βασικα εργασιακα επανελθουν,οι μισθοι και οι συνταξεις συγκρατησουν την ακατασχετη πτωση τους(για δε οποια μικρη αυξηση,δεν το συζηταμε τι θα γινει) και να παρθει πισω το χαρατσι και μια μειωση στον ΦΠΑ, ΑΡΚΟΥΝ για να επαναφερουν την εως χθες μακαρια ευτυχια του βλακος.

    ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΙ.ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΡΙΓΗΝΕΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ. ΑΠΑΝΤΕΣ.Κοσμο θελουμε.
    Αυτο που δεν θελουμε ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ.

    Και να σου-σας-πω και κατι; Ειμαι μαζι του. Αντιλαμβανεται πληρως το μεγεθος των συμπληγαδων και τις τεραστιες πισεσεις σε απιστευτες ατμοσφαιρες στις οποιες υποκειται,τοσο αυτος οσο και καθε λαος μικρης και υποταγμενης χωρας.
    Βεβαια σε προσωπικο επιπεδο,σαν ατομο,θα τα εκανα ολα λιμπα,αφου δεν εχω προβλημα να "κλωτσισω" την ζωη μου.

    Αλλα το συλλογικο ενστικτο λειτουργει σωστα. Απλα φοβαται πολυ,γιατι εχει ΞΕΓΥΜΝΟΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΤΕΣ.ΕΧΕΙ ΟΡΝΤΙΝΑΤΖΕΣ. Οι οποιες "χρωστανε" ακομα και το γαλα τις μανας τους σε αυτους που τωρα καλουνται να "διαπραγματευτουν". Οπως καταλαβαινεις,δεν υπαρχει ουδεμια ελπις. Μπαινουν ξεβρακωμενοι,παραμενουν στους προθαλαμους των αποφασεων,βγαινει μια αποφαση,τους καλουν να υπογραψουν ΕΝ ΛΕΥΚΩ και κατοπιν βαζουν τους ορους.
    Οπως καταλαβαινεις,ετσι δεν πας πουθενα.

    Αυτο που χρειαζεται,ειναι να βλεπουν εναν η καποιους λιγοτερο φοβισμενους. Λιγοτερο ξεβρακωτους. Λιγοτερο προθυμους για ολα.
    Αυτους οσο και να εξυπηρετουν τα μαλα τα σχεδια,δεν τους γουσταρουν Παραειναι ορατοι και παραειναι "ταμενοι". Τοσο που και γινονται εμποδιο,αλλα και γινονται απεχθεις ακομα και για τους ιδιους.
    Τον απολυτα και συνεχως σκυμενο πουστη,δεν τον αντεχει για πολυ,ουτε ο δημιουργος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αντε λοιπόν, αφού μιλάμε για προσωπικό επίπεδο, να σού πώ κι εγώ πού συμφωνώ μαζί σου σε προσωπικό επίπεδο, γιατί άλλο η κοινωνική ανάγνωση κι αλλο το τι προτίθεται ο καθένας να κάνει προσωπικά.
    Ειμαι κι εγώ λοιπόν τού "ολα λίμπα". Γιατί έχω πολύ λιγότερα να χάσω απ΄αυτά πού έχω να κερδίσω. Κι ειδικά αν είχα παιδιά πού δεν έχω.
    Συμφωνώ επίσης μαζί σου όσον αφορά στην κατανόηση τού "λαού" (αδόκιμος όρος, πάντα ήταν, διότι τι είναι ο "λαός", ο χρυσαυγίτης? ο ΜΑΤατζής? ο συνταγματάρχης? ο ΠΑΣΟΚος τής κλαδικής, εγώ? εσύ? ο στήβεν?)..

    Κατανοώ ΑΠΟΛΥΤΑ τον φόβο τού άλλου. Και συνεπώς, το ότι δεν μπορώ να περιμένω να ριζοσπαστικοποιηθεί ακόμα κι αν οι συνθήκες είναι τόσο σκληρές όσο είναι τώρα. Δεν θα το κάνουν μόνο οι συνθήκες αυτό, αλλά και το προσωπικό ψάξιμο τού καθενός. Μην πάμε όμως εκεί και σεντονάρουμε σε καινούργια κατεύθυνση.

    Με τα παραπάνω πάντως σεντόνια πού κατέθεσα, δεν μιλάω υποτιμητικά, δεν βλέπω δηλαδή το ζήτημα αφ΄υψηλού. Καταθέτω μεν την προσωπική μου ανάγνωση, διευκρινίζω δε ότι δεν βλέπω τον άλλο ως "αντίπαλο" επειδή φοβάται, επειδή έχει φάει τρελλά χαστούκια τα τελευταία 2 χρόνια πού δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι τού΄ρχονται, επειδή έχει στόματα να θρέψει κι όχι μόνο το δικό του, και, και, και, και....
    Πρός αποφυγή τής αιώνιας παρεξήγησης όλα αυτά.
    Α, έχεις και χαιρετίσματα λοιπόν απ΄τούς Μανιάτες τής Σαιδόνας πού ξέρω και πού μού εξηγούν ότι η Σελινίτσα είναι δίπλα. Μάλλον πρέπει να κυττάξω το χάρτη. Αλλά και να επισκεφτώ την Μάνη κάποια στιγμή, σύντομα, αφού τυνχάνει να ξέρω και κολλητούς ανθρώπους απο κεί.
    Μικρός ο κόσμος τελικά για να προσθέσω άλλο ένα κλισέ στα κλισέ τής ημέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ειπαμε να κανουμε μερικα "τυπογαφικα" λαθη απο βιασυνη.
    Αλλα αυτο το "...οι εν γενη Ευρωπαικη ατμοσφαιρα..." στο προτελευταιο σχολιο μου προς τον conpater, μου εβγαλε τα ματια.
    Για μια στιγμη νομισα οτι εμαθα να μιλαω και να γραφω Αραμαικα.
    Ζητω συγνωμη για τα οποια λαθη τα οποια στραπατσαρουν την γλωσσα μας,οπως και κατανοω επισης,τα οποια τυπογραφικα λαθη εκ παραδρομης που βλεπω σε αλλα σχολια.
    Ειναι τοσα πολλα αυτα που θελουμε να πουμε,ωστε ο γραπτος λογος ειναι αδυνατον να ακολουθησει σε ταχυτητα τον προφορικο. Και γινονται ατυχηματα.
    Ευτυχως δεν μας παρακολουθει ο Μπαμπινιωτης. Ο κος υπουργος. Που μετα την στηρηξη στην δοτη κυβερνηση (ετσι εκαναν παντα δικαστικοι,πανεπιστιμιακοι κλπ. Για υτο τους ταιζουν με 10 νισθους αλλωστε. "Κουνελιδες" ειναι) ειπε να δει τι θα κανει με την εξεταστικη περιοδο ωστε απροσκοπτα να στηθουν οι καλπες και να θυριαμβευσει η δημοκρατια μεσω της αποικιοκρατικου τυπου κοινοβουλευτικη ολιγαρχιας.
    ΦΕΡΤΕ ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ,ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ. ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ. ΔΩστε την ευκαιρια και σε αλλες καθιμαγμενες και παργκωνισμενες εστιες φωτιας (fireplaces) να μας ζεστανουν.
    -------------------------
    Μιας και ο λογος για τον Μπαμπηνιωτη,θυμηθηκα εκεινη την ιδιεταιρη παρελαση στο Συνταγμα στις 25 Μαρτιου. Οπου η περιοχη ηταν αδεια απο κοσμο.Υπηρχαν διαπιστευμενοι συγγενεις των πολιτικων, οι μαλακες στην εξεδρα εκπροσωπος του εκλησιαστικου ιερατειου. Και αυτο ηταν ολο.
    Αδεια απο κοσμο ολοκληρη η πλατεια. Μοναξια. Ερημια.

    Και προς τι οι σκοπευτες στα γυρω κτηρια εντος Συνταγματος;Τι σημαδευαν; Μηπως και τον Μαμπηνιωτης που ισως κρατουσε μαχαιρα για να δολοφονησει τον Παπαδημο; Μηπως κανεναν επισκοπος για να τον ξαπλωσει κατων προτου εκεινος βαρεσει με την μητρα κανεναν υπουργο στο κεφαλι; Μηπως κανεναν συγγενεις πολιτικου, πρωτου κανει χρηση του καλασνικωφ και την πεσει στην εξεδρα; Η μηπως τα ΜΑΤ που ειχαν περιζωσει τα παντα,πρωτου πεταξουν δακρυγονα στην πολιτκη και εκκλησιστικη αρχη του τοπου;

    Τιποτα απο ολα αυτα. Τα σκοπευτρα, ΣΗΜΑΔΕΥΑΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ.
    ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Newsbreak: Ο Καμμένος θα καταφύγει στην...δικαιοσύνη για το non-paper.
    Για μισό λεπτό να χασμουρηθώ.
    Βρε αλλού τα σάπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στο συνιστω να πας. Οχι γιατι καταγομαι απο εκει,αλλα γιατι απλα ειναι ενας πολυ ομορφος προορισμος.Τιποτα αλλο.
    Φρεσκο ψαρι καθαρες θαλασσες,γραφικα παραθαλασσια χωρια,με πολυ "γραφικους" κατοικους βεβαια,αλλα θα το ξεπερασεις. Εαν αποβαλεις τον πρωτο φοβο της κουμπουρας.
    Πλακα κανω. Δεν ειναι και τοσο αγρια. Τουλαχιστον στην λεγομενη "εξω" Μανη και δη στην παραλιακη.εκει που ειναι και η Σελιντσα και πιο διπλα η Στουπα και πιο διπλα η Κρδαμυλη.
    Η συνεχης λογο τουρισμου και επι χρονια προσμιξη με βανδαλους και Ουνους μας εει προσδωσσει εναν φιλοευρωπαικο χαρακτηρα.
    Πλακα κανω ξανα.

    Η τουριστρια βεβαια, πριν κοιταξει τον προορισμο,διαβαζει και λιγη ιστορια. Ποια περιοχη εχει αναταραχες, που εχουν τα μεγαλυτερα μουστακια και που κανουν τους μεγαλυτερους καβγαδαδες. Αρα και εκει-λογικα-θα υπαρχουν και μεγαλες ψωλες.
    Δεν ειναι λαθος σκεπτικο.

    Συχνα βεβαια,μαλλον απογοητευονται,αφου τα οπλα,λειτουργουν σαν "αλλα πεη". Η ελειψει πεους.
    Αρα,ειναι πιο πιθανο να φαει κανενα αδειο μπουκαλι στο κεφαλι,παρα ενα καλο γαμισι.

    Οπως και να εχει,στατιστικα δεν εχω. Οταν η αλλη ερχεται για κρασι και πηδημα,δεν τι ρωτας "που εισουνα πριν". Παρα μονο τις λες "πιασε βραχο μωρη,γιατι θα σπρωξω".
    Αρα,δεδομενα δεν εχω.

    Να πω εδω οτι οι Γερμανοι κατα πρωτο λογο-αλλα και Αυστριακοι- οι οποιοι εχουν αγορασει μεγαλο μερος των παλιων κατοικιων,κυριως στην ημιορεινη,τα εχουν αναδειξει με μεγαλο σεβασμο και συμβαλουν κατα πολυ στην διατηρηση του τοπικου οικιστικου προσωπου,το οποιο δεν εχει αλλαξει χαρακτηρα και παραμενει σε πολυ μεγαλο βαθμο αναλοιωτο.

    Τολμω να πω οτι εαν ολα ειχαν πεσει στα χερια "Αθηναιων", θα ειχαμε μια μεγαλη αλλαγη οσο αφορα στην περιβαλλοντικη αρμονια και στην οικιστικη εναρμονηση. Οχι οτι ολοι θα ηταν αξεστοι,δεν λεω αυτο. Ειναι αρκετοι, οι περισσοτεροι θα ελεγα, που εχουν εναρμονιστει με την τοπικη οικιστικη ταυτοτητα. Και την ακολουθουν εν ειδη παραδοσης.

    Υπαρχουν και κανονισμοι-ευτυχως ακομα- που απαγορευουν τα τερατουργηματα.
    Αλλα ειναι σιγουρο οτι θα την ειχε βρει την ευκαιρια κανενας μικρος "Μπαμπης Βωβος" και θα ειχε σηκωσει κανενα mall.

    Μπορει ομως να γινει με τα μνημονια.
    Ηδη κουβεντιαζουν πλεον την "αξιοποιηση" αρχαιλογικων χωρων. Στα πλαισια του γενικου σκεπτικου "αφου κατι μπορει να σου αποφερει κερδος και χρηματα,γιατι δεν το κανεις";

    Οντως περιφημη και πολυ "πρακτικη" αποψη και αρκετα παραλογη-εως αναχρονιστικη θα ελεγα η εμμονη καποιων να μη δινουν την Ακροπολη στην Sirina Prodauctions" να μη πουλανε τις κορες τους στα παζαρι και τα νεφρα τους στις ιδιωτικες κλινικες.
    Αλλα που θα παει. Θα γινουμε "Ευρωπαιοι".
    Οχι με την εννοια που -υποτιθεται-γνωριζουμε, η μας ειπαν οτι δημιουργηθηκε.
    Αλλα απ'την αλλη. Του Ιακωβ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρήστος_new16 Μαΐου, 2012 14:55

    αντιγράφω από koytipandoras.gr
    ''Τη στιγμή που φουντώνει ξανά, η συζήτηση για υστέρηση των φορολογικών εσόδων στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκαλύπτει ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν διεξάγει, εδώ και χρόνια, κανέναν φορολογικό έλεγχο στις πολυεθνικές εταιρείες, που με διάφορες λογιστικές αλχημείες, και κυρίως μέσω ενδο-ομιλικών συναλλαγών, φοροδιαφεύγουν, αλλά και φουσκώνουν τις τιμές των προϊόντων που πωλούν στην Ελλάδα.Αυτό προκύπτει από απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγκεκριμένα του Επιτρόπου κ. Σεμέτα, στον Νίκο Χουντή....''
    Η ερώτηση και η απάντηση εδώ : http://www.chountis.gr/index.php?page=text&CategoryId=11&id=1855
    Εύκολο είναι να κηνυγήσεις αυτούς που σε τα'ί'ζουν?
    Υ.Γ.συγκινήθηκα,άκουσα τον ΔΗΜΑΡ να ζητάει την ψήφο μας για να διώξει το πασοκ και τη ΝΔ που έφτασαν τη χώρα σε αυτό το χάλι(απορία, με αυτούς θεν ήθελε να συν-κυβερνήσει για να μας σώσει?)
    Θα το κλείσω το ραδιόφωνο γιατί αν ακούσω και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς (χαχα),δεν ξέρω εαν θα αντέξω...
    Υ.Γ.1 εγώ που δεν έχω σχέση με τη Μάνη,λέω φανταστική περιοχή(και το περιβάλλον και οι άνθρωποι) και αξίζει να πάει κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστος_new16 Μαΐου, 2012 15:03

      ...ζήλεψα ''κυνηγήσεις'',
      με την ευκαιρία να ζητήσω ένα ΜΕΓΑΛΟ συγνώμη και για άλλα ορθογραφικά λάθη που έχω κάνει ή θα κάνω (για το συγκεκριμένο φταίει ο ...δαίμωνας του ..πληκτρολογίου).

      Διαγραφή
  16. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : " ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΟΧΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΘΝΙΚΑ." ΟΠΟΤΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΟΓΙΚΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ. ΔΕΣΤΕ ΤΟΝ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΣΑΛΙΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρηστος Χοντζεας16 Μαΐου, 2012 18:15

    Νομιζω οτι ειναι ο ιδανικος τυπος κυβερνησης.Αλλωστε νομιζω οτι παλαιψαμε για αυτο και την αξιζουμε.
    Δεν θα λαμβανει-και συμφωναν με το Συτναγμα-καμια αποφαση για σοβρα θεματα.
    Μεταφραση: Ακομα 30 μερες χωρις νεους φορους,χωρις νεες βρισιες απ'εξω,χωρις τελεσιγραφα,χωρις αγανακτηση και σπαζοκεφαλιες.

    Καλοκαιρινα πραγματα. Το καλοκαιρι το σεβομαστε. Αυτο ειναι ενας μηνας διακοπες απο την πολιτικαντικη λαιλαπα.
    Ολοι χρειαζομαστε αναπαυση.

    Μετα εκλογες. Δηλαδη επαναδιαπραγματευση και "νικη".Πως λεει η ρηση; Οταν δεν κοιτας που πας,θα πας εκει που κοιτας"

    Μετα,ακολουθει ο μεγας αγων. Για να απαγκυστρωθουμε απο τον Συνασπισμο του Τσιπρα.
    Οταν ναι μεν οι μισθοι θα εχουν παραμεινει, μετα απο "πολυβουες" διαπραγματευσεις στα 400 ευρω (τι χαρα)και οταν θα "νικαμε" τους Ουνους, η νεα ταξη θα εχει εγκατστησει την βιομηχανια κατατμησης του εθνους-κρατους και την επαναφορτωση μεταναστων απο τα 4 σημεια του οριζοντα,αφου οι ηδη υπαρχοντες δεν αρκουν.

    Οταν τα γκριζα Ανατολικα συνορα,θα επεκταθουν και βορεια,οταν θα ψαχνει να βρει την Θρακη και το Καστελοριζο στο χαρτη,οταν οι "Μακεδονες" Σκοπιανοι θα γελανε με το επισημο ονομα,οταν θα τον εξυπηρετει Πακιστανος δημοσιος υπαλληλος,οταν η Ομονοια μετα την αναπλαση θα ειναι και επισημα η "Αστορια" των ενδομεταναστευμενων Ελληνων μιας Πακιστανοινδοαιγυπτοσυροσενεγαλεζικης πρωτευουσας, οταν διαπιστωσει οτι με τυρακι ενα κωλομνημονιο και ορισμενα κωλομετρα, εδωσε γη και υδωρ-και πετρελαιο και αεριο και παραλιες-και πολιτικα δικαωματα και ασφαλιστικα ταμεια και μονημοτητες απο μονος του. Και θα ειναι επισκεπτης.
    ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ.

    Και θα παλευει να επαναφερει τον παλιο δικομματισμο νοσταλγοντας το "η Ελλαδα ανηκει στους Ελληνες".

    Το παραξενο ειναι οτι επελεγει μια χωρα με ιδιαιτερες σκλυριντικες πλακες οσο αφορα στα θεματα αυτα.
    Ειναι δηλαδη σαν να θελει καποιος να διακυριξει την αθρησκεια, και να ξεκιναει την προπαγανδα και τις "εξωσεις" του απο το σπιτι ενος Ιησουιτη.

    Αστάνα πανε στο διαολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Κάτι χειρότερο βλέπω να γίνεται. Πρώτον΄, όλοι οι βρυκόλακες γυρνάνε στη ΝΔ και δεύτερον, στάση πληρωμών του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Τώρα που μιλάμε, γίνεται η γενική συνέλευση των φαρμακοποιών σχετικά με τα φάρμακα από αύριο. Ο ΕΟΠΠΥ, απεφάσισε οτι δεν πληρώνει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρηστος Χοντζεας16 Μαΐου, 2012 18:37

    Για να "δει" κανεις την αντιθεση και την αφετηρια των κομματων που ταχα μεταφερουν καποια αντιθετα ιδεολογηματα,ας ριξει μια ματια στην υδρογειο.
    Οχι στον Ατλαντα. Οχι επιπεδα. Σφαιρα.
    Η "Ανατολη" ειναι "απενατι" απ την "Δυση";
    Στον Βεριγγειο πορθμο να ριξει την ματια. Οπου ολα ειναι ενα.
    (μιας και η κουβεντα για "Θουλη")

    Αυτην την γεωγραφικη οθφαλμαπατη επιχειρησαν και οι κατασκευαστες των αριστερων και δεξιων ιδεολογηματων. Τα οποια ιδεολογηματα κουβαλανε στην πλατη τους τον ΙΔΙΟ "επισκεπτη".

    Τι ζητα "ασθμαινως" ο Κομμουνισμος; Να παρει το κεφαλαιο στα χερια του.
    Τι ζητα ο Καπιταλισμος; Να εχει το κεφαλαιο στα χερια του.
    Δηλαδη ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ.
    Και οι Δυο "σπρωχνουν" τον Καπιταλισμο προς τα "πανω". Μαζι. Εεε-ωωωπ. Με μοχλους οι μεν τους εργατες και οι δε τους καταναλωτες.
    Που βεβαια προκειται ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ απο την κοινη δεξαμενη.

    200 χρονια τωρα,μικρα ρυακια ενωνονται με αλλα μεγαλυτερα,και αυτα με μεγαλυτερους παραποταμους και με την σειρα τους ολα με το κυριο ρευμα.
    Με "προβληματα", με αναχωματα,με αποτομες στροφες,με μικρες ανηφορες,με αναγκαστικες "κοιλιες" και στροφες.

    Η φεουδαρχια επανερχεται. Αλλα οχι με καποια αυτοκρατορια οριων,"απο εκει ως εκει". Αλλα με μια χωρις συνορα.Global.
    Η ενωση των διπολων απομενει. Οταν και οι "δυο" θα σηκωσουν την σημαια της νικης στην κορυφη του λοφου.

    "Και μετα";
    Μετα μπορει να την βαλουν στον κωλο τους. Που να ξερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Χθες στην εκπομπή του Τράγκα στο Έξτρα, ήταν καλεσμένοι οι Λαγός και Κασιδιάρης από την Χρυσή Αυγή. Κι ακούστηκε το απλό: " Τα μόνα κόμματα με σοβαρή πολιτική τοποθέτηση είμαστε εμείς και το ΚΚΕ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρηστος Χοντζεας16 Μαΐου, 2012 19:03

    Ισως να το κανουν για να ξαποστειλουν οσους περισσοτερους γερους μπορουν. Οι οποιοι πηγαν στην καλπη και χαλασαν την μανεστρα.
    Ολα τα λεφτα, ηταν αυτος ο Χιος στο "extra",πριν τις εκλογες. "κλειδωστε τους γερους στα σπιτια,και πεταξτε το κλειδι σε μια στερνα".

    Γνωμη μου ειναι οτι δεν θα επιχειρηθει-προεκλογικη- εσωτερικη σταση πληρωμων. Ειναι πολυ προφανες,πλεον. Θα κανει "μπαμ". Θα βγαζει ματι.Και ισως φερει τα αναποδα.Εκτος και αν τελικα θελουν τα αναποδα.

    Η επαναμαζωξη που θα επιχειρησει ο Μασσαχουετιος χασισοποτης,(με τρελαινουν αυτα!)δεν ξερω προς τα που θα καταληξει.
    Ο δεξιος ψηφοφορος βεβαια θα δει μπρος στα οματια του,οτι οι "Δελταιοι" και οι "Μητσοτακαιοι" (δηλαδη οι Μπενακιδες και οι Βενιζελικοι) "φιλιουνται στο στομα. Για τοσο "μισος" μιλαμε.
    Και δεν ξερω τι εντολες εχει. Να "επανενωσει", για να παρει την νικη την αυτοδυναμη,η για να αποφευχθει παντελως ο κινδυνος αυτος;

    Γιατι οταν κανεις απανωτες και σε σειρα γκαφες,διχως ουτε μια-εστω κατα λαθος-σωστη ενεργεια,τοτε πως περιμενεις να κανεις την κυρια και την σωστη,την υστατη στιγμη;

    Το ΠΑΣΟΚ το εχουν πεθανει και επισημα. Ακομα και οι Βενιζελοι Κλουζοχοιδηδες,εχουν παρει επισημα τα φτυαρια. "Σαπισαμε". "Λιωσαμε". "Δεν υπαρχουμε". Και αυτα τα λενε,απανωτα,πριν απο εκλογικη αναμετρηση. Τι λεει αυτο; Οτι δινουν το σινιαλο στους εναπομειναντες που δεν ακουσαν και πηγαν και ψηφησαν τον ηλιο τον πρασινο,να κανουν στροφη. "Τελος" τους λενε. "Πως αλλιως να το πουμε.Τερμα. Τραβατε αλλου."

    Τους σπρωχνουν στον Τσιπρα; Τους σπρωχουν στον γερμενο βλακα; Δεν ξερω. μπορει και πουθενα.
    Να καθησουν στα αυγα τους Και να μην "αλλιωσουν" με την χαμενη πρασινη ψηφο τους το εκλογικο αποτελεσμα.
    Μακαρι να ξεραμε επ'ακριως, τι σχεδια εχει ο κυριος.
    Για να πεθανει ο δικομματισμος,δεν χρειαζεται να ψοφισουν και τα δυο αλογα. Αρκει να ψοφισει το ενα και να κουτσαθει το αλλο.

    Εν οιδα οτι ουδεν γιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρηστος Χοντζεας16 Μαΐου, 2012 19:05

    Προς Steven: Ετσι μπραβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η χρυση αυγή και το ΚΚΕ έχουν σοβαρή πολιτική τοποθέτηση?
    Πώς ακριβώς προκύπτει αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΟΡΘΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΠΟΥ ΔΙΕΦΥΓΕ ΤΟΥ ΤΡΑΓΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή