Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Γνωρίζετε την αξία της..."Ελλάδας;

Το κείμενο είναι από το ταχυδρομείο μου. Θα τρέξει Σάββατο, αφού την Κυριακή θα επιχειρήσω να έχω μια ματιά στον τελικό των υλοτόμων με τους οικοδόμους. Μετά θα έχω την κριτική του παιχνιδιού μας, για να επανέλθουμε με κοντό κατά Τρίτη. ΒΙΒΑ ΖΑΠΑΤΑ.

Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε!!!

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).

Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.

5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου .

6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.

8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.

9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.

10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι Τ11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ !όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.

Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;

56 σχόλια:

  1. Τελικα,ποιοι την ξεπουλανε? Ποιοι δεν θελουν να την ξεπουλησουν? Ποιοι ειναι υπερ και ποιοι ειναι κατα? Ποιοι ειναι οι αντιμνημονιακοι που θελουν το μνημονιο? Και ποσοι ειναι υπερ της Ευρωπης αλλα με τα μνημονια ξεπουληματος μεσα?
    Τελος παντων,γιατι εχουμε μπερδευτει,ποιοι ειμαστε και τι κανουμε?
    Και γιατι να πηγαινει παρεα, Ευρωπη-μετρα-εξαθλιωση?
    Ειναι ο Τσιπρας ο νεος "Αντρεας" ? Θελει η δεν θελει ο Σαμαρας τελικα τα μνημονια? Μπορουσαμε να ΜΗΝ διαπραγματευτουμε ΤΕΛΙΚΑ τους ορους του μνημονιου οπως ελεγαν προεκλογιακα ο Σαμαρας κι ο Βενιζελος? Η μηπως τωρα,ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, μπορουμε να πουμε και δυο κουβεντες!!!!
    Ρε μπουρδελο λεμε να τελειωνουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ CONPATER: ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΤΑ ΕΙΠΕ. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΠΗΚΑ (σωστή η ορθογραφία ) ΚΙ ΑΡΧΙΔΙΑ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΕΜΕΝΟ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ποιό κόμμα έχει την ορθή πολιτική τοποθέτηση;
    ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΟΙΩΝΙΚΟ ΒΟΛΕΜΑ.
    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ; ΑΜΑ ΤΟ ΟΡΙΣΟΥΜΕ, ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρα να στηριξουμε το ΚΚΕ σ`αυτες τις εκλογες.Δεν διαφωνω,το ειπα και χθες για την προταση του.Να ξεκαθαρισουμε ποιοι ειμαστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ CONPATER: ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΑΥΤΟ. ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ, ΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ.
    ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
    ΑΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΚΡΙΒΩΣ.
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ.
    ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΤΙ ΛΕΩ ΕΓΩ;
    ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ.
    ΑΥΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΚΑΝΕ ΚΙ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ.
    ΤΟ ΘΕΛΩ;
    ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ.
    " ...μια πολιτεία σωριασμένη έχω σκοπό...."

    ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ; Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ.
    ΌΠΩΣ ΤΙΣ ΘΕΛΕΙ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ. ΑΝ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΠΑΜ. ΑΛΛΟΙΩΣ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΕ PSI ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ.
    ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΩ;
    ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, ΜΗΝ ΞΕΒΟΛΕΥΤΕΙ Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ.
    Ε, ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΑΜΗΣΩ ΤΗ ΜΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με λιγα λογια,δεν γινεται τιποτα.Δεν υπαρχει σωσμος.Οτι και να γινει,οπως και να γινει,θα καταληγει καπου οπου παντα θα υπαρχουν καποιοι οι οποιοι θα θελουν κατι καλυτερο και αφαλεστερο οπως το βλεπουν αυτοι.Μυλος...
    Δεν αλλαζει το δογμα,μικρος αριστερος - 30αρης σοσιαλιστης -50αρης καπιταλιστης...και αν εχει κανει τα κουμαντα του.
    Αν οχι,παιζει ακομα το πρωτοδευτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια μη-βολεμένοι (κομψά το λέω) άνθρωποι πανευρωπαικά. Και σ΄αυτούς δεν συμπεριλαμβάνω μόνο τούς άνεργους.
    Οι περισσότεροι απ΄αυτούς ψάχνουν διέξοδους στίς κάλπες ψηφίζοντας με την ακρίβεια ελβετικού ρολογιού αυτούς πού τούς γαμάνε τη ζωή.
    Μα έχουν επιλογές? Οχι λέω εγώ. Η κάλπη δεν στήνεται για να δώσει επιλογή αλλά για να ξεγελάσει, να αποσυμπιέσει.
    Λειτουργεί πάντως. Ειτε με Τσίπρες, είτε με Πράσινους, είτε με Τόρις, είτε με Ομπαμα κατά περίσταση.
    Στο δρόμο αλλάζουν οι συσχετισμοί.
    Ομως το παιχνίδι στήνεται από πολύ πριν. Απ΄όταν είμαστε μικρά παιδιά. Από τότε αρχίζει η ενδογματοποίηση. Συστηματικά κι εντατικά.
    Κι αυτή τη στιγμή, όπως έχουν τα πράματα, να συμφωνήσω με τον conpater, δεν υπάρχει σωσμός.
    Κουβέντα υπάρχει και πολύ καλά κάνει και υπάρχει. Σωτηρία πρός το παρών όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ελλάδα είναι από τις λαμπρότερες και τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Με σημεία ανείπωτης ομορφιάς τόσα που δεν τα χωρά ο νους. Με κλίμα καταπληκτικό, με φυσικούς πόρους που θα ζήλευε ο καθένας, με άνεμο, ήλιο, θάλασσα, νερό, φυσικό αέριο, άντε και πετρέλαιο και τόσα ακόμα. Τα εκμεταλλευόμαστε; Ως προς το ζην εννοώ, υπάρχει παραγωγή γύρω από αυτά; τα δουλεύουμε σωστά αυτά τα πλεονεκτήματά μας;

    Θα μπορούσαμε όλοι οι κάτοικοι να απολαμβάνουμε στο μέγιστο βαθμό ο,τι μας προσφέρει αυτή η χώρα. Τώρα γιατί ακριβώς δε γίνεται αυτό.. πιστεύω πως η ίδια η λαμπρότητα και ο πλούτος της Ελλάδας είναι και το ίδιο το 'μειονέκτημά' της. Αιώνες τώρα προσπαθούν άλλοι να τα καρπωθούν. Όσο για τους ίδιους τους Έλληνες με μικρές εξαιρέσεις ανά των αιώνων είναι επιρρεπείς σε χαλιναγωγήσεις και χειραγωγισμούς. Συνειδητές ή ασυνείδητες. Και πέστε να με φάτε για αυτό που λέω. Όπως οι γόνοι διάσημων ηθοποιών, τραγουδιστών κλπ κουβαλούν τη διασημότητα χωρίς να την έχουν ζητήσει σε όλη τους τη ζωή με τα δυσάρεστα τις περισσότερες φορές αποτελέσματα έτσι και οι σημερινοί Έλληνες κουβαλούν στους ώμους τους το βάρος της διασημότητας του παρελθόντως. Δεν είμαστε εκείνοι που ξεκίνησαν και μετέδωσαν τη δημοκρατία, είμαστε οι απόγονοί τους και καμία σχέση δεν έχουμε με αυτούς. Όμως κουβαλάμε το 'στίγμα' και αναμένεται από εμάς να είμαστε σαν εκείνους και εμείς το νοιώθουμε αυτό και μας κάνει να είμαστε και άθελά μας ίσως υπεροπτικούς (και ξαναπέστε να με φάτε).
    Όπως τα παιδιά των διάσημων προσπαθούν όλη τους τη ζωή να σταθούν στο ύψος της διασημότητας των γονιών τους και να τα ξεπεράσουν, να αποδείξουν οτι αυτά τα ίδια είναι άξια και όχι λόγω των γονιών τους και συνήθως τρώνε τα μούτρα τους, κάπως έτσι και μεις. Ίσως φτωχός ο παραλληλισμός αλλά αυτό μου ήρθε τώρα. Τεσπα, μεγάλη συζήτηση αυτό το γιατί.

    Κοινώς, τα έχουμε κάνει σκατά.
    Ναι βρε.. ο ήλιος έχει ταϊσει και έχει ταϊσει. Με τα μικρά στη μέση όμως δεν χορταίνει πια και αυτός ο καψερός. Κερδίζουν άλλοι παράγοντες τώρα όπως ο παράγοντας παιδεία ας πούμε.

    Με πήραν τηλέφωνο εχθές από μια τεράστια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ΕΛΛΗΝΙΚΗ εταιρεία, και πασίγνωστη. Είχα στείλει βιογραφικό (και) εκεί και μετά από δύο μήνες μου έκαννα την τιμή να με πάρουν τηλέφωνο. Πωλήτρια λέει, οχτάωρο λέει, ενδεχομένως υπερωρίες χωρίς αποδοχή χρηματική όμως (σε άδεια δηλαδή), ακανόνιστες οι ώρες, σπαστές οι ώρες, και παρακαλώ με τρία παιδιά ο μισθός που μου προσφέρθηκε ήταν 630 ευρώ. ΕΞΑΚΟΣΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΥΡΩ.

    Θεώρησα οτι δεν είχε νόημα να συνεχίσω τη συζήτηση και είπα ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή της προτίμησης αλλά δεν θα πάρω. Δηλαδή εσύ που είσαι Έλληνας, Έλληνας εργοδότης, Έλληνας επιχειρηματίας, ΓΙΑΤΙ δίνεις τέτοιους μισθούς; επειδή σε συμφέρει χρηματικά εννοείται. Ναι εντάξ', ήλιος ή όχι ρε παιδιά, δε μπορώ εγώ να ζήσω και ούτε να ζήσω κανέναν άλλον με αυτά τα λεφτά. Δε μπορώ να πληρώσω λογαριασμούς, φροντιστήρια μελλοντικά κτλ. Μπορώ ίσα ισα να κλειστούμε όλοι στο σπίτι και να τρώμε φακή και μακαρόνι κάθε μέρα. Αυτό λέγεται ποιότητα ζωής; Ή μήπως αυτή θα τη συμπληρώσει ο ήλιος;

    Στενοχωριέμαι πάρα πολύ που φεύγουμε. Η αλήθεια είναι οτι δεν θέλω ιδιαίτερα να φύγω και αν δεν ήταν τα παιδιά δεν θα φεύγαμε. Είναι όμως απλά αδύνατον να μείνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΙ ΕΓΩ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΜΟΣ.
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ;
    ΔΗΛΑΔΗ 5 'Η 15 'Η 155 ΕΤΗ ΠΡΙΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΩΣΜΟΣ;
    ΚΑΙ ΤΑ SPREADS KAI PSI ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ;

    ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΜΟΣ;ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ;
    ΠΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ;
    ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΠΩΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ;
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΤΑΞΑΝΑΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΣΩΣΜΟΣ
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ;

    ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΩΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΤΗ
    ΚΑΠΑΡΩΣΑ ΕΓΩ ΕΝΩ ΤΗΝ ΑΞΙΖΕΣ ΕΣΥ;

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΣΩΣΜΟΣ ΩΣ ΕΝΝΟΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΙΘΕΤΑΙ,
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
    ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ.
    Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ,ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΩΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

    ΣΩΣΜΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΟΥΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ
    ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ.
    ΟΤΑΝ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΜΑΤΑΙΩΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ
    ΜΕ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ.

    ΣΩΣΜΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ
    ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
    ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ.

    ΣΩΣΜΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΤΑΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΜΟΣ.

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΣΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΣΕΙΣΜΟΣ.
    Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΣΩΣΜΟ.
    Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρηστος Χοντζεας19 Μαΐου, 2012 12:05

    Καλημερα.
    To "αρχοντικο" που ειναι χωμενο στα "χορτα". Με τους κατοικους του να εχουν πειστει πλεον οτι "δεν αξιζει να ασχολεισαι μεγαλε". Τραβα καπου απεναντι να βρεις καταλυμα, η μεινε εκει μεσα και στρωσε σε μια κουρελου.

    Με τα "ασημικα" ολα στη θεση τους βεβαια,τα οποια ομως καθ'υποδειξη των νεων αφεντικων,δεν πρεπει να "πειραχθουν" αφου τα δερνει μια προαιωνια καταρα. Ειναι καλυτερα να γινεις σερβιτορος ταξιτζης,αντε και εμπορος εισαγωμενων κουταλομαχαιροπιρουνων,αλλα μη πειραζεις τα του οικου σου.γιατι θα πεσει και θα σε πλακωσει.

    Ο πιο δυσειδαιμον λαος του κοσμου. Με τις αποθηκες γεματες θυσαυρους και τα ραφια της βιβλιοθηκης να ειναι καταστικτες απο γνωση,εκεινος εχει μπλεξει με "μαγους"-τσαρλατανους, που τον προειδοποιουν καθε τοσο τι πρεπει να αποφευγει και τι ειναι υποχρεωμενος να κανει,εαν θελει να μη γκρεμισει το αρχοντικο και πεσει στο κεφαλι του η στεγη.

    Μιλαμε για τσαρλατανους απο την μια και για κοιμησμενους και εκπαιδευμενα αδιαφορους απο την αλλη.

    Ως επι το πλειστον οι χωρες κυβερνονται απο σπειρες. Ειδικα οι "Ελλαδες",ειναι υπο πληρη και συνεχη παρακολουθηση.
    Φυσικα επαναστασεις δεν υφιστανται. Οποιες γινουν η εγιναν,εγιναν υπο την αιγιδα της σπειρας.
    Οπως προσφατα η "Αραβικη Ανοιξη",δηλαδη το τραπεζικο-νομισματικο δεσιμο των χωρων εκει οι οποιες εως χθες εκοβαν δικα τους.

    Η το "κινημα των αγανακτησμενων" του Συνταγματος. Οι "αυθορμητοι σκηνιτες" που κατασκηνωνσαν σαν ετοιμοι απο καιρο και απο την πολυ αγανακτηση ο κοσμος εγειρε προς το κομμα του Αλεξη,τον Συριζα,το οποιο περνουσε απαρατηρητο εως χθες και το "ανακαλυψαν" οι αγανακτησμενοι οψιμα.

    Μα πως αλλιως θα χαλαρωσει ενα μνημονιο και θα παρθει ολοκληρη η περιουσια υπο το Αγγλικο δικαιο;
    Ρε να ειμασταν ολοι κρυφοκομμουνιστες και να μη το ξεραμε;

    Η τελικα,εαν επικρατησει ο "Αλεξισμος¨" ο κοσμος να κρατησει τις συνταξεις της πεινας που δεν θα πεσουν αλλο,αλλα θα χασει την μιση χωρα. Και μια χαρα κανουν κομμα οι 3 εκατομμυρια μεταναστες (λαθρο η μη) αφου με τα "Αλεξιανα" προγραμματα, ΑΠΑΝΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ(εαν βεβαιωνουν οτι εχουν μινιμουμ τρια χρονια στο Ελλαντα)και μαλιστα η αθρωα πρσελευση τους,οχι μονο δεν θα ανακοπει,αλλα θα συνεχιστει ανεμποδιστα αφου πλεον θα ΠΑΨΕΙ η απελαση.

    Ηρθες-εμεινες -"Ελληνοποιηθηκες" δηλαδη. "τσακ-μπαμ"
    Και θα γνωρισει και εδω ο τοπος την δικη του "ανοιξη".
    Αφου "τα ατομικα δικαιωματα υπερισχυουν αυτων των ομαδων η των κρατων". ( "δεν υπαρχουν κρατη και χωρες. ΥΠαρχουν μονο οικογενειες και ατομα" οπως ειχε πει η μεγαιρα η Θατσερ)

    Δηλαδη πολυ απλα να χανεις τα εξ ορισμου δικαιωματτα που απορεουν απο την συμμετοχη σου σε ισχυρες ομαδες, γκρουπ κλπ και να βγαινεις μοναχος σου στην "αρενα" απεναντι στ αρπαχτικα.
    Δηλαδη,ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ).

    Παμε λοιπον για την "κοινωνια των ανθρωπων και οχι των ομαδων".
    Σιγα τα ωα. Μια χαρα θα εχεις Αλβανο ΓΕΕΘΑ,Πακιστανο δασκαλο και Σενεγαλεζο εφορο.
    Τρεχει κατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρηστος Χοντζεας19 Μαΐου, 2012 12:07

    Προς Albert_AEKstein. Ειναι πολυ εντονες καμια φορα οι διαλογοι η οι αντιπαραθεσεις εαν θες,(οχι μονο μεταξυ μας) αλλα να μη σου περνα απο το μυαλο οτι μπορει να υπαρχει ιχνος προσωπικης επιθεσης. Ποτε. Το ακριβως αντιθετο. Μεσα απο γερες κουβεντες,μεσα απο κυμματα,καλο ειναι να περνα κανεις.

    Το μονο που συμβαινει-τουλαχιστον απο πλευρας μου,γιατι δεν μπορω να μιλησω εξ ονοματος ολων-ειναι οτι απλα γινεται εντονη εκθεση,εντονη παρουσιαση καποιου θεματος η προβληματος η γεγονοτος το οποιο με ενοχλει, η μου αρεσει. Μονο αυτο. Προσπαθεια να "μεταπεισω" η να κανω κατηχηση, δεν επιχειρησα ποτε.
    Το οτι καμια φορα γενικευω,γινεται απο λογους "υπερβολικης ταχυτητητας".
    Ολοι γνωριζουμε οτι δεν υπαρχουν "εδω καλοι" και "εδω κακοι", η "εδω οι θυτες" και "εδω τα θυματα".
    Μη λεμε τα ιδια καθε φορα.
    Αλλωστε,το Κυριο που θελω να πω-οσο αφορα στο τωρινο θεμα που κουβεντιαζουμε-ειναι οτι ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΕΩΣ ΘΥΤΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑ ΑΡΠΑΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΠΕΙΡΕΣ.

    Οι κατα τοπους ιδιοσυγκρασιες των λαων, η τα "στραβα" και τα "καλα",ενταξει,κουβεντιαζονται. Αλλωστε ειναι αναμενομενες αυτες οι διαφοροποιησεις. Οχι μονο αναμεσα σε λαους,αλλα ακομα αναμεσα σε γειτονιες. Περι ορεξεως κολοκυθοπτιττα.

    Αλλα αυτο που προσπαθω και λεω σε καθε τονο ειναι οτι και οι "μεν" και οι "δε" ειναι στον ιδιο κουβα. Ειναι αιχμαλωτοι αλητων.
    Απλα εχουμε να κανουμε ειτε με δουλους των 200 ευρω,ειτε με πιο ακριβους των 1700 ευρω.
    Το γιατι παιρνει τοσα ο ενας τοσα ο αλλος δεν ειναι θεμα ικανοτητων, η θερμοκρασιας.Ειναι γιατι οι σπειρες, τις χωρες- "σπιτια" τους τα κρατανε καθαρα.

    Εκει που εδρευουν δηλαδη,ασφαλως και το βιοτικο επιεπεδο οι οι απολαβες ειναι σε πολυ καλυτερη μοιρα απο οτι στις αλλες χωρες-πελατες οι οποιες πρεπει να ειναι σε κατσταση συνεχους αναγκης και δανεισμου.
    Πιο απλο δεν μπορω να το κανω.
    Απλα, οταν αυτα τα "στανταρς" που εχουν μαθει οι κατοικοι των χωρων οπου εδρευουν και οι σπειρες,πεσουν και οταν στριμωξει λιγο η ανεργια και η πεινα,τοτε θα αρπαξουν τα οπλα,τις τσουγκρανες και τα φτυαρια-καθυποδειξη των "Χιλτερ"- και θα ψαξουν να βρουν τον υπαιτιο των δεινων τους.
    Μιλαμε για μεγαλη πλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργης ο Γαρατζέος19 Μαΐου, 2012 12:08

    @χρήστο (κυρίως) + AEKstein + LaMikrou: Καλός ο ήλιος του γιουνάν μπεηλίκ. Δε διαφωνώ. Στη γηραιά αλβιώνα και, γενικά, δυτικά και βορείως της Ιστρίας λέω ότι "σαπίζουν τα κόκκαλα σου ΜΕΣΑ από το δέρμα σου ΕΝΩ είσαι ζωντανός και όχι ΑΦΟΥ σε βάλουν να βλέπεις τα ραδίκια ανάποδα". Παυσίλυπα? Καλές παρέες και οικογένεια (που τα έχω), ταξιδάκια αστραπές στη μητέρα μεσόγειο (σε 1-1,5 ωρίτσα είσαι Ανταλού να δεις τ' αραβουργήματα και να ακούσεις φλαμένκο, Προβάνς να φχαριστηθείς φαί και τοπίο, Μπάρτσα για βολτίτσες στην παραλία, Φεζ για άλλη φάση. Για όλα αυτά έχεις και 10 δραχμές στην τσέπη να τα δεις.
    Όσον αφορά αυτά που λέει ο Χρήστος, αποτελούν μιά "αιρετική" υπεραπλούστευση κατόπιν εξαντλητικής ανάλυσης σε επιλεγμένες παραμέτρους. Κοινώς, κοιτάς δέντρα που ΟΝΤΩΣ είναι έτσι για το γιουνάν μπεηλίκ, αλλά δεν αναφέρεις το δάσος που κάνει έναν οικογενειάρχη σαν εμένα ή τη LaMikrou να την κάνει προς δυσμάς.
    Σεντόνια επί σεντονιών μπορούμε να γράφουμε.
    Να συμπληρώσω τη δικιά μου εμπειρία στο κρεματόριο του γιουνάν μπεηλίκ σε αυτή της LaMikrou:
    Καταρχήν να πω ότι ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΜΟΥ. Μου αρέσει αυτό που προσπαθώ να επαγγελθώ και θέλω, καταρχήν να ΜΠΟΡΩ να το κάνω, δεύτερον να πληρώνει επαρκώς και τρίτον να γίνομαι καλύτερος.
    Και πιστεύω ότι συνεισφέρω κιόλας να αφήνω θετικό αποτύπωμα στις ζωές των άλλων με τις δουλειές μου.
    Πέρυσι το καλοκαίρι, βλέποντας το ολοκαύτωμα, αποφάσισα από κοινού με την γυναίκα μου (που είναι ξένη και θέλει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από εμένα να μείνουμε εδώ) να αρχίσουμε αιτήσεις.
    Ελλάδα? Μικρή πιάτσα, όλοι ξέρουν όλους. Ότι πόρτες χτύπησα, τα μαγαζιά είτε κλείνουν, είτε κλείσαν είτε τη βγάζουν με 1-2 25χρονα με 600-800ρες έκαστος, για να σηκώνουν τα τηλέφωνα και να κάνουν τη δουλειά αρπακόλλα.
    Εν τω μεταξύ οι χυλόπιτες πέφταν βροχή, μέχρι το Πάσχα, που χτύπησε το τηλέφωνο, κάναμε κονέ και μου έγινε προσφορά από παλιό μου εργοδότη στην ηγγλετέρα. Πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον με αρκετούς γνωστούς, λεφτά 2,5 φορές πάνω από εδώ.
    Μάη απαντάω θετικά και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ στο γραφείο που εργάζομαι εδώ βγαίνει φιρμάνι ότι ΑΠΑΝΤΕΣ από Ιούνιο γινόμαστε από έμμισθοι συνεργάτες εξωτερικοί. Κοινώς ΟΤΑΝ και ΟΠΟΤΕ έχει δουλειές θα μας πάρει τηλ, θα μας δώσει ψίχουλα και εμείς θα είμαστε απίκο.
    Μου ήρθε τις προάλλες το μπουγιουρντί του ΤΣΜΕΔΕ. 20% πάνω. Μου έρχεται λογαριασμός ΔΕΗ, ΦΠΑ, εφορίες. Πάνω διαρκώς. Δηλαδή εγώ θα είμαι απίκο για ψίχουλα και οι λογαριασμοί θα τρέχουν?
    Επίσης πες ότι παθαίνει κάτι ο μικρός ή εμείς χύτπα ξύλο. Που θα τον πάω? Στην 8ωρη ουρά στο παίδων για να με βάλουν να πάω να αγοράζω τις γάζες (ενώ ΠΛΗΡΩΝΩ εισφορές?)?
    Και σε τι νηπιαγωγείο ή σχολείο θα τον στείλω? Στα ιδιωτικά? Ή στα διαλυμένα δημόσια ή στους παιδικούς σταθμούς που μπορούν να πηγαίνουν ΜΟΝΟ τα παιδιά των Δ.Υ., των μεταναστών και των φοροφυγάδων?
    Αμ το άλλο? Θα μπορούσα εδώ να κάνω ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ? Διότι ΔΕΝ είναι να δουλέυω χεζμένος πάνω μου για ψίχουλα ΟΥΤΕ να παρατήσω τα πάντα και να τη δω βοσκός ή αγρότης. Μηχανικός και μουσικός είμαι και αυτό θέλω.
    Εδώ ΔΕΝ γίνεται να το κάνω τα επόμενα 5 χρόνια τουλάχιστον.
    Οπότε?
    Το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι μιά χαρά επιλογή άμα έχεις ΜΟΝΟ τον κώλο σου να προσέχεις ή είσαι υπάλληλος ή δε σε νοιάζει. Τους λοιπούς μας βαστάν από τα φρύδια. Διότι αν δεν πληρώσω λχ το ΤΣΜΕΔΕ μου, σε 3 μήνες αν πάθει κάτι ο γιός μου θα πάρω τα φρύδια μου. Αν δεν πληρώσω το ΦΠΑ μου θα έχω ζήτημα με την άσκηση του επαγγέλματος μου. Κλπ κλπ.
    Οπότε ευτυχώς που έχω μιά επιλογή να συνεχίσω τη ζωή μου και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ να κάνω ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ. Βασικά μόλις που πρόλαβα να πηδήξω από την τράτα την κουρελού που πάει στον πάτο σε μιά άλλη βάρκα.
    Αυτό που δεν αποδέχομαι από κανέναν είναι να κρίνει την απόφαση μου ως υποχώρηση ή "σκύψιμο".
    Έχω να πω κι άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργης ο Γαρατζέος19 Μαΐου, 2012 12:19

    @ LaMirkou: Το 650ρι είναι η στάνταρ ταρίφα που δίνουν τα τζιμάνια της ελληνικής επιχειρηματικότητας των επιδοτήσεων και των θαλασσοδανείων. Γνωστή μου ΜΕ ΠΑΡΌΜΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΜΕ ΜΈΝΑ (10ετής, ΕΜΠ + MSc) βρήκε δουλειά σε μελετητικό που παίρνει δουλειές κτηματολόγιο (ΖΗΤΩΩΩΩΩ, ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟ, ΩΕ ΩΕ ΩΕ, ΤΟΥΣ ΕΣΚΙΣΕ!) με 650 γιούρος, πάει όποτε και για όσο θέλει το αφεντικό και, άκου αυτό: Της είπε "βασικά είναι 850 γιούρος, αλλά σου κρατάω το 200ρι και θα σου το δώσω ΟΤΑΝ, ΕΑΝ και ΟΠΟΤΕ με πληρώσει το κράτος". Κοινώς, ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑ.
    Αναφέρω αυτό το παράδειγμα ως μία από τις "προνομιούχες" θέσεις που υπάρχουν πια για εμάς στο γιουνάν μπεηλίκ και αναμένω παραδείγματα που να αποτελούν αντίθετα επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρηστος Χοντζεας19 Μαΐου, 2012 12:37

    Μικρογραφιες των χωρων και τις καταταξης τους,ειναι π.χ. οι συνοικιες μιας πολης.Το ιδιο πραγμα ειναι.
    Ας παρωμεν την "Αθηνα μας" που λενε και οι Καμινιδες.
    "Βορεια Προαστια-Νοτια προαστια Δυτικα και Ανατολικα. Καντε τους συνειρμους.

    Οι "επανω" εχουν το χρημα,με το οποιο οικειοποιουνται το κεφαλαιο των "κατω" Το οποιο ειναι δεσμευμενο απο τους "επανω" και οι "κατω" εργαζονται νυχθημερον για να "ταισουν" τους επανω.
    Οι "επανω" δεν ειναι καλο να συνχρωτιζονται και να συναναστεφονται τους "κατω" γιατι ετσι κινδυνευει με αλλιωση το "επανω" κατεστημενο.

    Οι "κατω" παλι, πρεπει να νομιζουν οτι κατεχουν αυτα που κατεχουν,ενω στην πραγματικοτητα εργαζονται για λογαριασμο των "επανω".
    Αρκουν μερικα "δημοκρατικα" "ψυχουλα" και ενα μοιραδι απο τα δεδουλευμενα,ισα για να μην εγειρονται και η ισοροπια των "ταξεων" ειναι μια χαρα.

    Τι θα γινει ομως εαν οι "κατω" κρατησουν" την παραγωγη,το κεφαλαιο και τα προιοντα για λογαριασμο τους;
    Πολυ απλα, η κυρια των Βορειων Προ-αστειων,θα πρεπει να σπασει τα νυχια της πλενοντας βρακια και ο μαλακας τεμπελαρος συζυγος να βγαλει καλους στα χερια απο το τσαπισμα,σκαβοντας τον κηπο να φυτεψει για να φαει η οικογενεια.

    Θα συμβει ποτε αυτο; Μαλλον ποτε.
    Εκτος και αν εχουμε καμια εξωγιηνη εισβολη και καποιοι αλλοι θεσουν τους κανονες,εξ αρχης.
    Προς το παρον, μια χαρα οι κηφινες απολαμβανουν τα μελια των εργατων.

    Και μια χαρα οι εργατες βολευονται στο ρολο του εργατη,αφου τους πειθουν οτι ειναι "τιμιος" και "καθαρος".
    Πεθαινοντας για την Βασιλισσα.
    Οποιος γνωριζει την λειτουργια του κοσμου των μελισσων, αριστα εχει κατανοησει το πως δουλευει και ο κοσμος.
    Οι καλυτεροι φιλοσοφοι,θα επρεπε να ειναι οι μελισσοκομοι.

    Oι εφευρετες του Δαρβινισμου,μια χαρα δικαιωνονται.
    "εκαστος εφ'ω εταχθει"

    Και καθολου τυχαια,το βασιλικο ενδυμα της Αυτου Μεγαλειοτητας του Ηνωμενου Βασιλειου, ειναι κεντιμενο με μελισσες.

    Εγω λεω,να παρουμε ολοι φορα και να πηδηξουμε πανω σε φραγγοσυκιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιώργης ο Γαρατζέος19 Μαΐου, 2012 12:49

    Αυτό είναι το αντεπιχείρημα σου στις δικές μας (βάζω και αυθαίρετα και τη LaMirkou και τον AEKstein στην ίδια "μεριά του φράχτη" και παρακαλώ να με διορθώσουν οι ίδιοι αν κρίνουν) εμπειρίες και επιχειρήματα για τις επιλογές μας? Ότι τι επιλέγουμε, κοινώς. Ότι είμαστε θύματα? και βούγια?
    Δεν το παίρνω προσωπικά, ακόμα, αλλά καλό είναι να τα βάλουμε σε μιά βάση ξεκάθαρη. Και να δούμε κατά πόσο μιλάμε επί προσωπικού και πόσο περί της άμπελου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρηστος Χοντζεας19 Μαΐου, 2012 13:14

    Γιωργη,αναμενομενη η στροφη προς μια καλυτερη απο πλευρας οικονομικων απολαβων και προνοιας, κρατικη μηχανη.
    Δεν κακιζω κανεναν,που παιρνει μια τετοια αποφαση οταν εχει την ευθυνη ανθρωπων και δη παιδιων.

    Εγω, ας πουμε,δεν εχω καποιον η καποιους που εξαρτουν την επιβιωση τους απο μενα. Αυτο με καθιστα περισσοτερο αυθαιρετο,στο να λεω την μεγαλυτερη μαλακια. Ενταξει.
    Απλα σου λεω,οτι και παιδια να ειχα, δεν θα πηγαινα να "πλενω πιατα" εξω. Θα επλενα μεσα.
    "Πιατα" εδω,"πιατα" και εκει.

    "Ο μισθος αλλαζει μεγαλε ομως". θα μου πεις.
    Και παλι σου λεω. Σε εκεινους που ειναι οι κυριοι υπευθυνοι της αδυναμιας μου σαν κρατος να παραγω και αρα του εξαναγκασμου μου να παω στα σπιτια τους να δουλεψω για μερικα κωλοχαρτα παραπανω,δεν παω. Προτιμω να να βρω εναν κηπο,μια βαρκα και να τρωμε ολοι απο την γη,παρα να μπω στα τραινα.

    Δηλαδη με γαμει που με γαμει εγχωρια, θα με γαμισει και σαν ξενιτεμενο;
    Και δεν παει να γαμηθει μονος του καλυτερα;

    "Μα ειναι αυτο επιπεδο ζωης; Ειναι αυτο πολιτισμος; Παλι θα γυρισουμε πισω"; θα μου πεις.
    Που "πισω"; Για να καταλαβω.
    Που πηγαινει το 80% των εσοδων ενος σπιτιου; Που παει το συντριπιτκα μεγαλυτερο μερος των μισθων; ΣΕ: φαι,στεγη,ρουχισμο.
    Δηλαδη οτι μπορεις να εχει μεσα στα ποδια σου.

    Απλα πρεπει να πας και για το "καλυτερο". Δηλαδη για το πιο ακριβο.
    Αρα; Απλα πρεπει να δουλευεις περισσοτερο,ωστε να μπορεις να παιρνεις ενα "καλυτερο παπουτσι"-δηλαδη πιο ακριβο.ενα "καλυτερο κινητο-δηλαδη πιο ακριβο, ενα καλυτερο αυτοκινητο-δηλαδη πιο ακριβο.
    Γιατι ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ.

    Και οι μαστορες του καταναλωτισμου,τωρα προτινουν τι; Λιτοτητα. Δηλαδη; Μην αγοραζετε.
    Και σε ρωταω: Την καταιγιδα που ερχεται,την βλεπουν οι βορειοι ευκαταστατοι μεσοαστοι;
    Τσουγκρανες και αξινες εχουν στις αποθηκες τους;

    Γιατι θα χρειαστει να τις ξαναβγαλουν
    Και εσυ,παλι,θα "χρειαστει" να την κοπανησεις αρον-αρον,αφου θα εχεις κερδισει μερικα ευρω παραπανω,αλλα θα ειναι κωλοχαρτα.

    Γενικα ομως,λεω,οτι η μεταναστευση,δεν ειναι επιλογη. Ειναι εξαναγκασμος.
    Εξανδραποδισμος. Αποδοχη ηττας (κατ'εμε.Μη παρεξηγηθω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρηστος Χοντζεας19 Μαΐου, 2012 13:23

    Μακαρι να ηταν επιλογη.Να βαζαμε κατω τον χαρτη και να λεγαμε: "εκει θελω να ζησω".
    Αμ δε. Απλως η αναγκη γινεται φιλοτιμο.

    Το να ανακαλυπτει κανεις τα "καλουδια" των κρατων που εχουν μετατραπει σε εισπρακτορες τοκων και εξαγωγεις λαμαρινων και μπιρας,ειναι λογικο.

    Το οτι οσονουπω οι επανω θα παρουν τις τσουγκρανες το βλεπουν;
    Οι μονες χωρες που εχουν το δικαιωμα να "χρησιμοποιουν το κεφαλαιο,.ειναι αυτες οι οποιες το εχουν.
    Γι'αυτο και οι αυτοκρατοριες κρατουσαν 300=500= η και 1000 χρονια.

    Οι κλεφτες ομως του κεφαλαιου,που ΔΕΝ το εχουν αλλα το οικιοποιουνται, εχουν ημερομηνια ληξης πολυ κοντινη. Ο Αγγλοσαξονισμος βασταξε 200 χρονια.

    Ηδη η "pax Americana", πνεει τα λοισθια. Ουτε 60 χρονια δεν κρατησε η παραμυθα.
    μερικων ετων.
    Η ιδιοτυπη φεουδαρχια, που επιχειρειται απο γυφτους,ειναι αδυνατον να επιτευχθει,γιατι πολυ απλα,δεν εχουν εμπειρια διατηρησης του κεφαλαιου. Γι΄'αυτο και επιχειρουν-οπως θα βλεπεις-να μετατρεψουν τους ιδιους τους κεφαλαιουχους σε υπαλληλους. Αφου το κεφαλαιο.για να το χειριστεις,πρεπει να εχεις γνωσεις.
    Και οι γυφτοι δεν εχουν γνωσεις. ΕΧουν μονο ορεξεις. Και χρημα.

    Την "Ferrari" δεν την οδηγουν στις αγωνιστικες πιστες οι πιο πλουσιοι. Αλλα οι "Σουμαχερ", αν με καταλαβαινεις.


    Η "επιστροφη" της κατοχης του κεφαλαιου στις χωρες-δικαιουχους του ειναι θεμα μερικων ετων
    Και η νεα αυτοκρατορια,θα ειναι Μεσσγειακη.
    Μπορει και να ονομαζεται ετσι,καλιστα.
    Τελος παντων.

    Οπως και να εχει,ευχομαι καλη διαμονη και σε εσενα και σε οποιον αλλον το επιχειρει. Και ειλικρινα να κανει ενα καλο κομποδεμα. Η εστω να εξασφαλησει τις οσο το δυνατον καλυτερες συνθηκες. Τις οποιες του τις στερησαν εσκεμενα οι εδω αλητες και πουλημενα καθαρματα.

    Εγω προσωπικα,απο το σπιτι μου δεν φευγω.
    Και ας πεσει να με πλακωσει.
    Αλλωστε οπως ειπα,δεν εχω ανθρωπους υπο την αμεση ευθυνη μου. Αλλα και παλι αυτο δεν σημαινει οτι ειμαι μονος. Και απο εμενα καποιοι περιμενουν κατι.
    Αλλα αυτο δεν θα με κανει να παρω τους δρομους.

    Βρε δεν πανε να γαμηθουνε οι αλητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρηστος Χοντζεας19 Μαΐου, 2012 13:44

    Ελπιζω να μη παρεξηγουμαι.
    Δεν εχω τιποτα απολυτως με οποιον "το σκεφεται" η με οποιον το εχει ηδη επιχειρησει.
    Αλλωστε οι προσωπικες επιλογες,ειναι αναφαιρετο δικαιωμα.
    Μη τρελαθουμε κι'ολας.

    Απλα λεω, οτι "φαινεται" σαν "επιλογη", σαν "δικαιωμα" το να φυγει κανεις για καλυτερες πατριδες και μερες,αλλα στην ουσια προκειται για ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ.
    Ολοι οσοι εχουν ηδη φυγει,αυτο μαρτυρουν: "Αναγκαστικα να φυγω"

    Και αυτο δεν αφορα ασφαλως μονο τους Ελληνες κατοικους. Παντου γινεται αυτο.
    Κανενας Αφγανος, η Αφρικανος, η Πακιστανος, δεν γεννηθηκε με το ονειρο να πλενει παρμπριζ υπο το βλεμα του Παρθενωνα. Ουτε και να ψηνει γυρους ακουγοντας Βερτη και Βισση.
    Ουτε να πουλαει "μονομαχους" κατω απο το Κολοσσαιο. Ουτε να μαζευει γαριδες στα φιορδ.

    Στον τοπο τους ηθελαν να μεινουν οι ανθρωποι.
    Ο οποιος εσκεμενα εγινε αβιωτος και εξαναγκασθει σε μεταναστευση.
    Ο οποιος μετετραπει σε τοπο μαρτυριου.
    Σε ακατοικητο πλεον χωρο.

    Οι πλυθυσμοι -μεσω τεχνιτων οικονομικων κρισεων η πολεμων- "μεταφερονται" για δυο κυριως λογους: Η για να υπαρχει φτηνο εργατικο δυναμικο, η σαν πολιορκιτικος κριος ωστε να "πεφτουν" τα εθνη-κρατη στα οποια αγονται.

    Οι οικονομικοι μεταναστες,δεν εχουν καμια διαφορα απο τους μεταναστες συρραξεων και πολεμων.

    Τα οποια εθνη-κρατη,πλεον δεν ειναι της "μοδας". Ειναι σε διωγμο.
    Παμε σε γκλομπαλ.
    Ετσι νομιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βρε Χρήστο, οχι βέβαια, γιατί να παρεξηγηθεί ο οποιοσδήποτε; Σε αυτά που γράφεις συμφωνώ σε πολλά μαζί σου. Φυσικά και πρόκειται για εξαναγκασμό, δεν το συζητάμε. Πολλές έννοιες έχει αυτός ο εξαναγκασμός και διαφορετικά προσδιορίζεται για τον καθένα αλλά στην ουσία του είναι αυτό ακριβώς. Αναγκασμός.

    Είναι σίγουρα θέμα επιλογών. Συζητούσα τις θέσεις σου τώρα εδώ με τον μεσιέ Παοκτσή(ή -τζη) και μου είπε να σου γράψω οτι οι επιλογές είναι επίσης ουτοπικές και πολύ πιο άσπρο/μαύρο από ο,τι μπορει να φαίνεται ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο καθένας στη ζωή του. Στηρίζονται σε προτεραιότητες καθαρά.

    Δεν είναι οτι "δεν αξίζει να ασχολείσαι μεγάλε" όπως έγραψες, σε αυτό διαφωνώ. Αξίζει και παρα-αξίζει να ασχολείσαι με ο,τι καταπιάνεσαι να ασχοληθείς...η δική μου προτεραιότητα είναι άλλη και δεν έχω αν θέλεις όχι την αγάπη για τη χώρα αλλά τον χρόνο να ασχοληθώ γιατί πρέπει να τα αφιερώσω αλλού και τα δύο. Καταλαβαίνεις.

    Πιάτα εδώ ή πιάτα εκεί λοιπόν. Θα είναι πιάτα εκεί και όχι για τη διαφορά του μισθού και μόνο. Για τη διαφορά του κράτους ρε Χρήστο.. δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις, αν έχεις ζήσει έξω για να το καταλάβεις πως το εννοώ;

    Επίσης δεν θέτονται φράχτες ή τίποτα τέτοιο..χαμογελάω. Συζήτηση κάνουμε και όλοι έχουμε βιώματα, γνώσεις και απόψεις.

    Λίγο δύσκολο να συμμετέχω παραπάνω στη συζήτηση μέχρι το βράδυ, από παντού με διακόπτουν και κλείνω επειγόντως τώρα αφού βλέπω (και ακούω) τις δίδυμες να φέρνουν η μία στο κεφάλι της άλλης τα (σιδερένια) αυτοκίνητα του αδερφού τους.. άουτς. καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρηστος Χοντζεας19 Μαΐου, 2012 16:01

    Προς LaMikrou.
    Απ'εξω εχω παρει μερικες μυρωδιες.Λογω ναυτικου,με τις γνωστες παραλαβες φρεγατων. (αυτες δεν γερνουν)
    (οι μαλακες που αγοραζουν και τρεχουν στα κατσαβραχα και τις βραχονησιδεςγια να πινει μπυρες με ην ανεση του ο Ολλανδος)

    4 μηνες Ολλανδια,(Ντεν Χελντερ) και 2 μηνες απενατι στο Πορτσμουθ.Με "βολτες" σε Αμστερνταμ, Αλκμααρ κλπ η και διπλα στην Γερμανια η κατοπιν, Λονδινο,
    Ασφαλως και εχω δει με τα ματια μου, την ακριβεια των αναχωρησεων των τραινων,την αμεση και διχως χρονοτριβες εξυπηρετηση απο τους φορεις υπηρεσιων, γνωρισα την ταξη των δρομων, την σωστη ρυμοτομια,τους ποδηλατοδρομους,τον τροπο που λειτουργουν τα taxi, την συνεπεια.
    Και αυτο το ζηλεψα. Ψεματα να πω;

    Στον Ναυσταθμο Σαλαμινας χρειαστηκαν 20 ανθρωποι και μερικες μερες για να ξεφορτωσει η φρεγατα απο οπλισμο,ενω απο εκει που ηρθε,απο Ολλανδια χρειαστικαν 5 ανθρωποι και ενα απογευμα για να τα "φορτωσουν".

    Δεν ξερουν οι εδω; Ξερουν. Αλλα κανεις δεν τους βιαζει να γλυτωσουν χρονο κοπο και χρημα,αφου τα παντα ειναι δομημενα πανω στο "ραχατι" και την υπερκοστολογηση.
    Οι Βαλκανικες αδυναμιες,αριστα θα μπορουσαν να διορθωθουν και οι κοινωνικες στρεβλωσεις των χωρων εδω στην γειτονια μας,αριστα θα μπορουσαν να βελτιωθουν πολυ,εαν οι εχοντες το "manual" ειχαν οντως σκοπο καποια "ενωμενη Ευρωπη των λαων".
    (εδω να πουμε,οτι ο τροποε που εργαζεται ενα λαος εχει να κανει με το περιβαλλοον,ακομα και την θερμοκρασια. Οι Μεσσογειοι,εχουν "ολη την μερα δικη τους". Οι Κεντροευρωπαιοι δεν την εχουν για ευνοητους λογους. Οι πρωτοι παλοι "βγαινουν" εξω,βολτα,παλι για τους ιδιους λογους. Οι μεν δευτεροι,"μενουν μεσα" για λογους παλι ευνοητους. Κρυο. Και ετσι δημιουργουνται και ο ιλεγομενες "ιδιοσυγκρασιες".
    Το να προσπαθει κανεις να χωρεσει εναν Ιταλο η Πορτογαλο στα "ρουχα" ενος Φιλανδου,ειναι απλα χαμενος χρονος.)

    "Μα το προσπαθουν...Και εμεις δεν λεμε να το καταλαβουμε".
    Τριχες κατσαρες βεβαια. Αφου σου επιβαλουν τους φορους και τα δανεια,πως γινεται να μη σου "επιβαλουν" και την σωστη λειτουργια του κρατους; Τι σοι "Ευρωπαικη Ενωση" ειναι αυτη που ετεροκλιτους λαους με παρασαγγας διαφορες στην ψυχοσυνθεση και με αντιροπες σχεσεις μεταξυ "κρατος" και "πολιτης".

    Ο "νοτιος" δεν το εχει και μεγαλη αναγκη το "κρατος" αφου ειναι αυταρκης. Γιαυτο και ο ι"αποσχηστικες" και αυτονομιστικες τασεις" στην διαρκεια των αιωνων. Ο καθενας το "τσιφλικι" του)

    Ο δε κεντροευρωπαιος,το εχει περισσοτερο,γιατι μονο μεσα απο την συλλογικη δουλεια,μπορει να εχει ενα αποτελσμα τεοιο που να του εξασφαλιζει ικανοποιητικη διαβιωση. Νομιζω ειναι απλα τα πραγματα.
    Το να πιεζεις εναν Μεσογειο τυπο να γινει "Γερμανος" ειναι σκετη ανοησια.
    Οπως και το αντιθετο


    Επαναλαμβανω,και ισως γινομαι κουραστικος.
    Δεν εχει να κανει με το που ειναι "καλυτερα" η "χειροτερα". Και αυτο ακομα ειναι σχετικο.
    Εχει να κανει με τις υποχρεωτικες εξωθησεις πληθυσμων με το προσχημα του "πολυ-πολυτισμικου ανθρωπου"
    Και πολυ περισσοτερο ΠΟΤΕ δεν εννοησα οτι "αγαπαει περισσοτερο την πατριδα του καποιος που μενει απο καποιον που φευγει"
    Μακρυα απο εμενα αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γενικον Συμπερασμα: Ολοι οι λαοι, εχουν μπλεξει με αληταμπουρες.Με συμοριες.
    Που δεν αφηνουν τους λαους,ελευθερους να βρουν την ησυχια τους.
    Τα "διαιρει και βασιλευε" ειναι γνωστα.Ειτε αναμεσα σε "διαφορετικους" λαους η εθνη,ειτε εντος καποιου κρατους-εθνος.

    Κατα βαση,ολες οι διαμαχες και ολοι οι πολεμοι,ειναι Εμφυλιοι.
    Και βεβαια κατασκευασμενοι.
    Δυστυχως ο κοσμος ειναι νηπιο.

    Και αν του "ανοικει" καποια παγκοσμιοποιηση,εαν εχει "κατακτησει" καποια τετοια,αυτη ειναι μονο η παγκοσμιοποιημενη βλακεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ημουν στη δουλειά, στα κατσαβίδια και στο στραπατσάρισμα λαμαρίνας δηλαδή, και αρα δεν μπορούσα να συμμετέχω στον διάλογο ως τα τώρα. Διάβασα τα πάντα με προσοχή.
    Ξεκινάω απ΄τα ελαφρά.
    30.000 Αγγλοι σήμερα στο Μόναχο. Καφέ, ρεστωράν, μπάρ στο κέντρο έχουν προσλάβει απ΄την Πέμπτη σεκιουριτάδες. Μεγάλο καφέ/μπάρ πού συχνάζω κι εγώ στο κέντρο έχει 4 φουσκωτούς στη πόρτα κι άλλους 4 μέσα. Εννοείται ότι ειδικά σήμερα δεν είναι μόνο οι Αγγλοι λιώμα πού περιφέρονται σε κεντρικές περιοχές περιμένοντας ν΄αρχίσει το μάτς. Αλλά και 1000δες Γερμανοί. Μέχρι τώρα πάντως δεν έχει γίνει κανένα σοβαρό παρατράγουδο.
    Η πόλη, κι ειδικά το κέντρο, μπατσοκρατείται.
    Υπάρχουν πολλές γιφαντο-οθόνες στην πολη για τούς οπαδούς τής Μπάγερν αφού μόνο 30.000 Μοναχιώτες έχουν εισιτήριο. Κι αν αναλογιστεί κανείς ότι η Μπάγερν πούλησε φέτος 170.000 διαρκείας (ολογράφως, εκατον εβδομήντα χιλιάδες) αυτό σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία τών οπαδών της θα δεί το ματς απο γιγαντο-οθόνες και ΤιΒι.
    Το κλού: παντού, σε τοίχους, κτίρια, και ειδικές θέσεις κυριαρχεί μιά αφίσα. Ειναι στα χρώματα τής Μπάγερν και πάνω γράφει το εξής>
    Μπαγερν - Τσέλσι ?-0. Το ερωτηματικό έχει ήδη πορώσει τούς Αγγλους περισσότερο απ΄το μηδενικό. Το ξέρω γιατί μίλησα με αρκετούς σήμερα, και στη δουλειά, και έξω.
    Ειδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πάμε στα σοβαρότερα.
    Χρήστο, σόρρι φίλε, αλλά το ότι το πήρα (και το παίρνω) προσωπικά είναι δεδομένο κι αυτό οφείλεται όχι σε μένα, αλλά σε σένα.
    Δεν υποννοώ ότι πρέπει να σ΄ενδιαφέρει αυτό, το λέω όμως ανοικτά.
    Οταν λές σε κάποιον σε β΄πληθυντικό Ενεστώτα "...θα ψοφήσετε σαν κατσαρίδες" και άρα τον συμπεριλαμβάνεις μέσα σ΄αυτό πού λές, ε, πάει πολύ να τού λές μετά να μην το παίρνει "προσωπικά". Και δεν ήταν μόνο αυτό το σχόλιο. Το υφάκι αυτό το έχεις καθιερώσει ειδικά με μένα, δεν έχω ιδέα γιατί, και είμαι 100% σίγουρος ότι δεν το έχω προκαλέσει.
    Το ενδιαφέρον είναι ότι όλα αυτά δεν είναι απαραίτητα το θέμα. Το θέμα είναι θές να την πείς σε κάποιον για ΑΒ, ΧΨ λόγους? Δεκτό. Εξήγησε γιατί τού την λές και κάντο καθαρά. Οχι πρώτα την λέμε χοντρά και μετά "μην το παίρνεις προσωπικά". Α, δε παίζω έτσι.

    Και το κάνω ακόμα πιο ξεκάθαρο. Σε αντιμετωπίζω, από τότε πού βρέθηκα εδώ με σεβασμό. Σαν ισότιμο συνομιλητή. Ετσι θεωρώ ότι έχω κάνει, διόρθωσε με αν κάνω λάθος. Εσύ αντίθετα πυροδοτείς διάφορες συζητήσεις με εμπρηστικά σχόλια. Τα οποία σχεδόν πάντα τα έχω προσπεράσει ακριβώς γιατί δεν βρίσκω το νόημα να τσακωθώ. Αλλά όταν φτάνουμε στα "μην μπερδεύεσαι" , στα "...θα ψοφήσετε σαν κατσαρίδες" και στο πατρονάρισμα, σόρρι, αλλά έχουμε θέμα.
    Και ελικρινά, δεν καταλαβαίνω ΓΙΑΤΙ το έχουμε.

    Ειδικά το σχόλιο πού έκανες χτές περί λαμαρίνων και Τοσκάνων ηταν λίαν επεικώς απαράδεκτο, φίλε. Κι αυτό χωρίς να λάβω υπόψιν το θα "ψοφήσεΤΕ" και το "εχεΤΕ".
    Αν εγώ εκτόξευα ένα τέτιο σχόλιο στην κατεύθυνση σου, τού στύλ "θα ψοφήσεΤΕ" και το διακοσμούσα και μ΄ένα "μην μπερδέευσαι" στο τέλος θα ησουν φρικαρισμένος 2 βδομάδες. Και δικαίως κιόλας για να ξέρουμε τι σκατά λέμε.

    Λοιπόν επειδή έχω ζήσει τη μισή μου στο εξωτερικό θέλω να σε πληροφορήσω μερικά πραματάκια σε καργα πατροναριστικό υφάκι για να κοπεί η πλάκα:
    α. φιλε, το να ζείς στο εξωτερικό χωρίς καβάτζες και χωρίς να σε βοηθαέι κανένας θέλει ΑΡΧΙΔΙΑ μπρούτζινα. Δεν είναι αστειάκι. Κι είτε στραπατσάρεις λαμαρίνες όπως υποτιμητικά λές είτε κάνεις κάτι άλλο είναι δρόμος με πολλή ανηφόρα. Οσοι το έχουν κάνει το ξέρουν. Καλά είναι να έχουμε την καβατζούλα μας με κάνα βύσμα πού μάς κάθησε η με κάνα σπιτάκι πού μάς έδωσε ο γέρος. Αλλά εγώ δυστυχώς δεν τα έχω αυτά. Κι άρα στραπατσάρω λαμαρίνα. Το να τραφώ με ήλιο δεν μού έχει καθήσει επίσης. Το προσπάθησα, όσο δεν φαντάζεσαι, αλλά δεν...
    Εσύ πού το καταφέρνεις μαγκιά σου, τι να πώ.
    Συνεχίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Την έχω κάνει λοιπόν εδώ και 17 χρόνια. Γιατί την έκανα? Αυτά τα περί ήλιου τα είπαμε. Αφήνουμε λοιπόν τα φαιδρά και μιλάμε σοβαρά.
    Την έκανα διότι:
    α. δεν είχα βύσματα
    β. διότι δεν υπήρχε φραγκάτος μπαμπάς να με στηρίξει.
    Αλλά και γιατί το γαμάτο ελληνικό κράτος, τού οποίου είμουν πολίτης, μού εδειξε πεντακάθαρα ότι ημουν τελειωμένη υπόθεση. Κι αφού δεν ημουν ούτε ΠΑΣΟκος ούτε ΝΔ δεν είχα και καμία προοπτική να κτίσω κονέ και να ελπίζω σε κάτι. Δεν είχα τίποτα. Οταν λέω τίποτα εννοώ τίποτα. Το τελευταίο μου σπίτι στην Ελλάδα ηταν μιά σπηλιά στη Σούγια. Εχεις πάει κατακεί? Στο συνιστώ.
    Πάμε παρακάτω.
    Στα 7.5 συνολικά χρόνια πού έχω δουλέψει στην Ελλάδα έχω μόνο 1 χρόνο ένσημα να δείξω. Τα υπόλοιπα 6.5 ηταν μαύρα κι όχι λόγω επιλογής δικής μου βέβαια. Και κάτω απ΄τον βασικό μισθό. Κάβλα, ε? Ε, αυτό λέμε, καλή φάση ο ήλιος, αλλά άμα σε γαμάει ο συμπατριωτάκος σου συννεφιάζει απότομα.
    Στα 17 χρόνια πού ζώ εδώ δεν με έχει κλέψει ΠΟΤΕ Γερμανός. Σε τίποτα. Ισα-ισα πού παρ΄όλο πού είμαι ξένος και θα μπορούσαν να γίνονται όργια, τα παράπονα μου είναι ελάχιστα. Υπάρχουν, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τα παράπονα πού έχει ένας μετανάστης στην Αμερική η ένας στην Αγγλία. Δεν μιλάω αφαιρετικά, ξέρω πολύ καλά για τι πράμα μιλάω ενώ εσύ φίλε μιλάς για κάτι τετράμηνα και κάτι ΣΚ. Εγώ μιλάω για δεκαετίες εμπειρίας τόσο απο Γερμανία αλλά και από Αμερική.
    Και το παράδοξο? Δεν είμαι καν δεξιός!!! Παρ΄όλο πού και τέτιες σπόντες μού ρίχνεις.

    Τέλος πάντων. Εγώ συνεχίζω να μην έχω τίποτα εναντίον σου. Θές εσύ να έχεις με εμένα? Πάσο. Αλλά δήλωσε το ανοικτά. Και εξηγησε γιατί.
    Εγώ και την επόμενη φορά πού θα κατέβω Ελλάδα και τύχει να βρεθώ με τον Στήβεν και υπάρχεις κι εσύ δεν θα χαλαστώ καθόλου.
    Το αντίθετο.
    Τονίζω το εξής:
    - η μέ έχεις καταλάβει ΠΑΝΤΕΛΩΣ λάθος, η για κάποιο λόγο σ΄αρέσει να στοχοποιείς ανθρώπους για να βρίσκεις κίνητρο σχολιασμού. Δεν ξέρω.
    - κακώς χρησιμοποιείς πατροναριστικό ύφος. Αυτό ανήκει στην ίδια συνομοταξία πού έλεγα και πιο πάνω. Θεωρείς ότι κάποιος "δεν το΄χει"? Θεμιτό είναι αυτό. Πές του γιατί. Οχι όμως στεγνά πατρονάρουμε λές κι είναι αυτονόητο.
    Τουλάχιστον όχι με μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έχω ζήσει 5 χρόνια Γερμανία και κατά μικρά διαστήματα σε Βέλγιο,Αυστρία.
    Είχα τάσεις φυγής από μικρός,ο τόπος δεν με χωρούσε.Ήθελα να γνωρίσω τον κόσμο,να δω ρε αδερφέ πως ζούνε οι άλλοι,όχι μόνο πως είναι στις εδώ διακοπές τους.
    Γι αυτό πήρα μια βαλίτσα στο χέρι,μάνα φεύγω είπα.
    Με μόνη γλώσσα να γνωρίζω τα Αγγλικά και λίγα γερμανικά που είχα μάθει από μια κοπέλα που ήμουν μαζί,ξεκίνησα και βρέθηκα στην Αυστρία,στην Βιέννη. Μιλάμε ότι εντυπωσιάστηκα από την καθαριότητα,έπεσα και σε εκλογές που είχαν τότε.Όχι πλαστικές σημαίες και αφίσες και χαρτιά πεταμένα που έβλεπες τότε εδώ στην Ελλάδα,άλλα και οι αφίσες των πολιτικών τους να είναι στα ειδικά πλαίσια διαφημίσεων. Άσε που πέταξα κάτω το τσιγάρο μου-κάπνιζα τότε-και έγινε ένας πανικός από την κοπέλα μου να το μαζέψει μην φάμε πρόστιμο!
    Υπέροχα κτήρια αξιοθέατα,μια τάξη γενικά επικρατούσε παντού στα πάντα.Ερχόμενος εγώ από το τελείως άναρχο περιβάλλον ζωής της Ελλάδας είχα εντυπωσιαστεί,βοήθησε και η εποχή.Ήταν άνοιξη και λόγο στην Αυστρία υπάρχουν φοβερά τοπία να δεις.Έκανα και για πρώτη φορά μπάνιο σε λίμνη.Με βατράχια παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεύτερη έξοδος ήταν προς Βέλγιο μεριά,Βρυξέλλες.
    Και εκεί μια από τα ίδια στην αρχή,εντυπωσιασμός λόγο του ότι ήταν ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που είχα μάθει να ζώ.Και φυσικά λόγο του ότι για πρώτη φορά στην ζωή μου ζούσα μέσα σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον όπως αυτό των Βρυξελλών.Μιλάμε για πολύ βόρεια Αφρική και πολύ ισλάμ,είχα εντυπωσιαστεί από την ποσότητα.
    Κτήρια από τον μεσαίωνα,μουσεία, πλατείες με λουλούδια,και υπέθρια καφέ με τις σόμπες μανιτάρι που τότε δεν είχαν έρθει στην Ελλάδα,τι να τις κάνουμε άλλωστε.Εκεί λόγο καιρού και γλώσσας,Γαλλικά μιλούσαν,δεν έκατσα και πολύ..δεν ήθελα και να καθίσω... Κάτι είχε αρχίσει και μου ξένιζε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η τρίτη και καλή ήταν προς Γερμανία μεριά, Αννόβερο.
    Εκεί κάθισα πέντε ολόκληρα χρόνια.
    Ξεκίνησα να πάω να επισκεφτώ ενα φίλο,σαν βόλτα δηλαδή.Μετά κάτσε και κάτσε,βρήκα και μια δουλειά,γνώρισα και μια κοπέλα που λειτούργησε σαν καταλύτης στην παραμονή μου εκεί.
    Και εκεί όλα σε μια τάξη,με ακρίβεια λεπτού το τραμ και τα λεωφορεία,διαβάσεις, ποδηλατοδρόμοι,ότι θετικό μπορείς να βρεις τέλος πάντων.
    Κάποια στιγμή είχε αρχίσει να μου αρέσει η όλη φάση,λεφτά έβγαζα,αμάξια,εκδρομές,υπηρεσίες που δεν τις έβρισκες τότε στην Ελλάδα και άλλα.Έκανα και φίλους,μέχρι και επαγγελματικές προτάσεις συνεργασίας είχα.
    Και ξαφνικά κάποια Χριστούγεννα,πάνω στα φόρτε μου τα μάζεψα και έφυγα,γύρισα πίσω.
    Κάθισα και σκέφτηκα τι κάνω εδώ;
    Τι είναι αυτό που ζητώ από την ζωή μου;
    Τι μου λείπει; Όλα τα έχω.
    ΌΛΑ; ΛΑΘΟΣ. Δεν είχα αυτόν τον υπέροχο καιρό,αυτόν τον υπέροχο ήλιο που όταν έβγαινε εκεί παρατάγαμε την δουλειά μας να βγούμε αυτά τα 10 λεπτά να μας βαρέσει λιγάκι!Δεν είχα την θάλασσα να αφήνομαι ώρες στην αγκαλιά της.
    Μου είχε λείψει η ντομάτα,το καρπούζι,η μαρίδα.
    Μου είχε λείψει η αναρχία.Μου την είχε δώσει η πολύ τάξη,η υπερβολική αστυνόμευση.Το να πρέπει να τρώω οκτώ το βράδυ και να ψάχνω να βρω αργά τα μεσάνυχτα κανένα σαντουιτσάδικο.
    Ένιωθα σαν να είμαι μέσα στο ενυδρείο
    Τα έβαλα όλα σε μια ζυγαριά και έγειρε προς την επιστροφή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χαράλαμπε,
    το τι συμβαίνει και τι ισχύει απο χώρα σε χώρα έχει το ενδιαφέρον του, κι υπάρχει κι η διαφορετική κριτική πού μπορεί κανείς να κάνει σε κάθε χώρα, σε κάθε λαό, σε κάθε κουλτούρα.
    Σωστά ολα αυτά και πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα.
    Ετερον εκάτερον όμως, και δεν είναι αυτό το θέμα πού θέτω εγώ.
    Ιστορίες, εμπειρίες, κριτικές, παραλληλισμούς κι αντιθέσεις μπορώ να το καταθέσω κι εγώ και το κάνω αλλωστε συχνά εδώ, με συνήθες αποτέλεσμα το να ισοπεδώνομαι.
    Οποιος μπορεί να βρεί την άκρη να είναι στον ήλιο και να μπορεί να ζεί κιόλας, δεν μπαίνει ζήτημα, ας το κάνει. Το συνιστώ.
    Δειν είναι μόνο ο ήλιος όμως.
    Ειναι πολλά, πάρα πολλά.
    Κι οι 1000ς Ελληνες πού δεν είναι στον ήλιο κάποιους λόγους θα΄χουνε.
    Πάντως όχι ότι είναι κορόιδα πού δεν "επιλέγουν" την...Τοσκάνη η την Μάλτα.
    Και να μην βάλουμε και το θέμα τής προσωπικής αξιοπρεπειας πού σού αφαιρείται εντελώς στην Ελλάδα (εκτός κι αν είσαι καβατζωμένος όπως είπα και μιλάς εκ τού ασφαλούς). Αλλο θέμα αυτό για σεντόνια.
    Πού επίσης δεν το λύνει ο ήλιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μα εδώ είναι καλύτερα;
    Δεν υπάρχει σύγκριση.Φυσικά και είναι καλύτερα,ακόμη και τώρα.Το θα πάω έξω και θα ζω σαν άνθρωπος είναι σχετικό.Απλά θα ζω ξανά σε τάξη.Τίποτα άλλο,κυριολεκτικά.

    Παιδιά εσείς που φεύγετε,
    μόλις περάσει ο θυμός σας για αυτούς που σας ανάγκασαν να φύγετε η καρδιά σας θα χτυπά ξανά για την επιστροφή.
    Γιώργη τίποτα δεν θα αντικαταστήσει τις μυρουδιές της Ελλάδας,ούτε οι βόλτες που λες,ούτε τα θέατρα και τα θεάματα. Τον εαυτό σου θα ξεγελάς απλά.
    Καλή σας τύχη εκεί θα πάτε αλλά δεν σας ζηλεύω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν λέω ότι όλα τα λύνει ο ήλιος,αν και είναι μια ανεκμετάλλευτη πηγή ενέργειας στην χώρα μας,
    λέω ότι το να πάω να δουλεύω,κοιμάμαι ξυπνάω,δουλεύω και παίρνω άδεια 15 μέρες το καλοκαίρι να έρθω διακοπές στην Ελλάδα,ε, δεν είναι και καμιά σπουδαία ποιότητα ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Την "τάξη", εγώ τουλάχιστον, την έχω απομυθοποιήσει. Οχι ότι δεν είναι σημαντική, είναι, αλλά την έχω βάλει στο πραγματικό της επίπεδο.
    Δεν είναι μόνο αυτό. Ειναι οι ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ πόλεις.
    Πού τέτιες δεν έχουμε στο ελλάντα. Πώς θα γίνει?
    Ειναι ο σεβασμός στη φύση. Πού τέτιον δεν τρέφουμε στο ελλάντα, πώς θα γίνει.
    Και για να μην υπάρχει η μονίμως ελοχεύουσα παρανόηση:
    -ναι ο ήλιος, η θάλασσα, είναι σημαντικότατα πράματα πόσο μάλλον αν έχεις μεγαλώσει μ΄αυτά, αν έχουν περάσει στα βιώματα σου. Κανένας Μεσόγειος άνθρωπος δεν μπορεί να τα ξεπεράσει.
    Ειπαμε όμως.
    Δεν είναι ΜΟΝΟ αυτά, χωρίς να σημαίνει ότι και μένα δεν μού λείπουν.
    Οσο κι αν προσπάθησα να τα συνδυάσω όλα, απέτυχα. Οπότε φτάνουμε στην κλασσική ζυγαριά.
    Κι η ζυγαριά, όταν ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ να ζυγίσεις, είναι αδυσώπητη.
    Οποιος μπορεί και ζεί στον Νότο, δεν κολλάω στην ελλάδα, είναι η τυχερός, η ύποπτη περίπτωση, η καβατζωμένος, η απλώς η εξαίρεση πού επιβεβαιώνει τον κανόνα. Αλλη περίπτωση δεν παίζει.
    Εκτός κι αν θέλουμε να υφάνουμε παραμύθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Στην Γερμανία η άδεια φίλε είναι 6 βδομάδες. Βάλε και τα ΣΚ χτυπάς τούς 2 μήνες. Ποιες 15 μέρες?
    Και ποιά Ελλάδα?
    Τέλος πάντων, κακώς μπαίνω σε τέτια κουβέντα, αν καταφέρνεις και ζείς στην Ελλάδα και είσαι και οκέι, μπράβο.
    Δεν προσπαθώ να προσυλητίσω κανέναν, πρός θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χρηστος Χοντζεας19 Μαΐου, 2012 19:20

    Προς Albert_AEKstein:
    Κατ'αρχας, -φανταζομαι- οτι το μονο που σε κανει να πιστευεις οτι σε εχω "στοχοποιησει" ειναι αυτος ο Β΄πλυθηντικος,ο οποιος λανθασμενα εχω χρισημοποιησει. (εκτος και αν εχεις σκοπο να παρεις στους ωμμους σου τα κριματα των Γερμανων η των Προτεστατνων. Πραγμα που δεν νομιζω)

    ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΠΙΣΩ,ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΩ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΟΙ ΑΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

    ΟΠΟΤΕ,ΕΑΝ ΘΙΧΘΗΚΕΣ,-ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ-ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ. ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.
    Αλλα δεν εισαι "στοχος", Προς θεου.
    Νομιζω, εχω την βεβαιοτητα δηλαδη,οτι αυτες τις "εντασεις" οπως λες,τις δημιουργει ο γραπτος λογος. Το κειμενο.
    Εαν αυτες οι κουβεντες λεγονταν προφορικα και απο κοντα,να εισαι σιγουρος οτι η κουβεντα θα "τσουλαγε" μια χαρα.
    Η ελειψη εικονας, η αδυναμια αλλων "βοηθητικων",περαν ενος κειμενου,δεν βοηθαει καθολου,οταν πρεπει να συνεννοηθουν, η να ανταλλαξουν αποψεις δυο η ακομα περισσοτεροι ανθρωποι.
    (π.χ.η φραση "αυτα νομιζω οτι ειναι μαλακιες", εαν την πεις με το αναλογο υφος στο τραπεζι,δεν θα υπαρξει προβλημα. Αλλα απο "μακρυα" και με τα πληκτρα,υπαρχει θεμα)

    Περα ομως απο τις φορες που γραφω σε κατι που σχολιασες,σαν απαντηση δηλαδη,ολα τα υπολοιπα σχολια μου που ειναι γυρω απο το μεγα θεμα που μας εχει βγαλει στα "καγκελα", δεν αναφερονται σε εσενα. Και ουτε "σαλταρα" και βρηκα ανθρωπο να "ξεσπασω". Ο οποιος μαλιστα ζει και στην χωρα-θυτη (κατ'εμε) οποτε εχω περισσοτερους λογους να στην "πεσω".Οχι.

    Πιστεψε με οτι τετοιες κουβεντες, η μαλλονν σχολια,εχουν γινει εδω,το ιδιο "σκληρα" (οπως λες) και πριν την παρουσια σου εδω.

    Το οτι αυτες τις μερες ετυχε να(ξανα)πιαστουμε με αυτα ελειψει θεματων ΑΕΚ,δεν σημαινει οτι σε εχω βαλει στο σημαδι.
    Παει λοιπον και αυτο.

    Και τελος,για να καταδειξω το σε τι κικεωνα εχουμε μπλεξει και με ποσο αλητες εχουμε να κανουμε,αλλα και με την υπνωση του κοσμου, χρησιμοποιω μερικες καυστικες λεξεις η "προσβλητικους" χαρακτηρισμους. Αλλα επαναλαμβανω, οτι ΔΕΝ ειναι επι προσωπικου. Δεν μπορει να ειναι. Δεν υπαρχει λογος

    Δεν μπορω να εχω κατι με καποιον, η με καποιους που εξαναγκαζονται να αλλαξουν ζωη. Εχω με αυτους που τους εξαναγκαζουν σε κατι τετοιο.
    Το ποιος περνα "καλα" και ποιος "καλυτερα" ειναι θεμα του καθενος.

    Και δεν σου μιλω "αφ'υψηλου", ουτε μπαρμπα στην Κορωνη εχω, ουτε δημοσια θεση,ουτε καποια μηχανη που κοβει χρημα.
    Απο πολυτεκνη οικογενεια,οπου η ανεργια οργιαζει.
    Η μηερα μου εχει "φυγει" εδω και 20 χρονια. Μπορει δηλαδη να μην εχω "παιδια",αλλα εχω αδερφια.
    Στο ιδιωτικο τομεα βρισκομαι (εχω αρνηθει δυο φορες "θεση" στο δημοσιο και καποιοι με μουτζωνουν ακομα και σημερα γι'αυτο)
    οπου και εδω,-στη δουλεια δηλαδη-εχουν αρχισει οι "τριγμοι" της κρισης.

    Και οσονουπω,το πιο πιθανο ειναι να φωναξω "free..free at last" αφου θα με αποδεσμευσουν απο τα δεσμα της μισθωτης δουλειας.
    Οποτε δεν ειναι καθολου "ροδινα" για μενα,οπως ισως λανθασμενα να "ειδες" απο τα γραπτα μου.

    Γιατι "φωναζω" τοσο πολυ λοιπον; Γιατι υπαρχουν πραγματα που με ενοχλουν,που με εκνευριζουν,ακομα και αν αυτα δεν με εχουν "πλησιασει"-ακομα- σε ατομικο επιπεδο. Ελπιζω να καταλαβαινεις τι θελω να πω.

    Περι αυτου προκειται λοιπον και οχι για "ανεμομυλους", η ψαχνω "εχθρους" για να επιβεβαιωθω. Εχθροι υπαρχουν εκει που πρεπει. Και ειναι τεραστιοι και εχουν αυτοστοχοποιηθει. Δεν αναζητω αλλους.

    Και αν βρεθουμε-που το θελω επισης και θα γινει-μια χαρα θα πιουμε τα ουζα και να παει να γαμηθει η Αγκελα και ο σακατης,μαζι με τον ΓΑΠ και τον Τουρκογλου.
    Αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλώς. Το θέμα από πλευράς μου τουλάχιστον είναι ληγμένο (όπως και τα χάπια μου). Κι η κουβέντα αυτή καλώς έγινε.
    Με πήραν τηλέφωνο κάτι φίλοι πού πίνουν καφέ στο κέντρο τής πόλης.
    Παρατηρηθηκαν λέει κάτι ψιλομπουνίδια μεταξύ Γερμανών και Αγγλων κάπου μεταξύ 7ου και 8ου ποτηριού μπύρας. Κι είναι και δυνατές οι Γερμανικές μπύρες, δεν είναι οι ξεφτυλέ οι μπουρουχόμπυρες τών Ολλανδών.
    Επενέβησαν λέει οι εφιπποι και πρός το παρών υπάρχει ησυχία αλλά με "ένταση στην ατμόσφαιρα".
    Συζητούσα το πρωί με Αγγλους λοιπόν και σάς μεταφέρω το κλίμα στην Τσέλσι:
    - στην Τσέλσι νιώθουν ότι τούς έχουν υποτιμήσει άπαντες, ότι το 4.80 πού δίνουν οι μπούκ σε νίκη τών Λονδρέζων είναι εξευτελιστικό κι ότι ηρθαν να "αποδείξουν πράματα".
    We came to prove we're worth the fuckin cup μού είπε κάποιος.
    Ασε πού προσπαθούσαν να βγάλουν άκρη πώς ένας...Γερμανός μιλάει Αγγλικά χωρίς αξάν.
    Ετσι είναι οι κατάσκοποι.
    Τέλος πάντων, θεωρώ κι εγώ ότι η Μπάγερν είναι φαβορί αλλά με το μαχαίρι στο στόμα λογικά θα είναι η Τσέλσι.
    Κι αυτό δεν μπορείς ποτέ να το υποτιμήσεις (Σαν Τσού, "Η τέχνη τού πολέμου").
    Η Μπάγερν μπάζει απ΄το κέντρο τής άμυνας και για να το αντισταθμήσει αυτό αναγκάζονται να κάνουν πολλά χιλιόμετρα οι 2 κόφτες στο κέντρο (Σβάινστάιγκερ και Τίμοχτσουκ σήμερα) ώστε να βοηθάνε τούς κεντρικούς αμυντικούς.
    Αυτό προυποθέτει μεγάλη επένδυση ενέργειας.

    Ο Νόιερ, ο τέρμας, είναι εξαιρετικός πάνω στη γραμμή αλλά χάλιας όταν κάνει εξόδους.
    Στο τσουλού δεν έχει στοιχίσει στην Μπάγερν αυτό αλλά έπεται να δούμε αν το εκμεταλλευτεί ο ΝτιΜατέο.
    Η δύναμη τών Γερμανών είναι το κέντρο όπου και αμυντικά (κυρίως) αλλά και επιθετικά είναι ομάδα υψηλού επιπέδου.
    Στα φτερά υπάρχει ο διάλος ο Ριμπερί (λατρεμένος παίκτης) κι η κομμώτρια ο Ρόμπεν. Στη μέρα τους διαλύουν οποιαδήποτε άμυνα αλλά η μέρα τους σπανίως συμβαίνει ταυτόχρονα.
    Και μπροστά υπάρχει ο Γκόμεζ, ο πιό άμπαλος επιθετικός τού Τσουλού. Τού οποιου όμως, οι 2 πλαινοί τού σερβίρουν γκόλ με το τσουβάλι και κάποια, αναγκαστικά, τα βάζει.
    Την Τσέλσι την περιμένω πάλι σφικτοκώλα.
    Ισως όχι τόσο όσο με την Μπάρτσα (λογικότατο) αλλά στο λάου-λαου θα το πάει.
    Θα περιμένει να δαγκώσει εστω και στην μία φορά.
    Στατιστικά δεν μπορεί να τής βγαίνει συνέχεια αυτό ενώ είναι κατώτερη.
    Της βγήκε με την Νάπολι παρ΄όλο πού οι Ιταλοί τούς πάτησαν. Τής βγηκε ξαναμανά με την Μπάρτσα?
    Απόψε?
    Θα μού πείς, εδώ η Ελλάδα ξεκολώθηκε κατά συρροή σε ένα όλόκληρο τουρνουά. Να μην το μπορεί η Τσέλσι? Ενα μάτς είναι στο φινάλε.
    Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Albert
    οι Έλληνες που ζούνε Γερμανία πάνε 2 μηνες διακοπές; αν το κάνεις εσύ μπράβο.
    Αν και το δικό μου μέτρο σύγκρισης δεν είναι αυτό.
    Φίλε μου υπάρχει και άλλη περίπτωση να ζει κάποιος στο νότο εκτός των τεσσάρων που λες.
    Να θες να πετύχεις.
    Άμα το έχεις αυτό όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα.
    Τα περί τύχης,λαμογιάς,καβάτζας είναι για μένα,δεν το λέω για σένα,δικαιολογίες.
    Και δεν ωραιοποιώ καμιά κατάσταση,ειδικά αυτό που συμβαίνει στο τόπο μας τώρα.
    Και μας πλήττει όλους που ζούμε εδώ.Άλλο αυτό όμως.
    Ο Έλληνας δυστυχώς δεν την σέβεται την φύση που τόσο απλόχερα έχει γύρο του,είναι αλήθεια.Άλλα προσωπικά σύγκριση του ''εδώ''με το ''εκεί'' δεν κάνω ούτε για πλάκα.Είμαι και νησιώτης βλέπεις.
    Αν ήμουν ίσως από ένα ορεινό μέρος ίσως να μην έβλεπα την διαφορά.
    Εμένα μου λείπει το περιγιάλι,δεν μπορώ χωρίς αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χαράλαμπε,
    οι Ελληνες πού ζούν στην Γερμανία πάνε 6 βδομάδες διακοπές ναι, όταν δεν δουλεύουν για Ελληνες.
    Στα τόσα χρόνια πού είμαι εδώ 6 βδομάδες παίρνω ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ κι αν δούλεψα. Κι όσοι άλλοι Ελληνες ξέρω, πού επαναλαμβάνω, ΔΕΝ δουλεύουν για Ελληνες εδώ, 6 βδομάδες παίρνουν.
    Και γιατί πιστεύεις εμένα άλλωστε.
    Ψάξτο στο διαδίκτυο, εύκολα θα βρείς τι παίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Οποτε λοιπον-μετα απο αυτες τις απαραιτητες εξηγησεις-ανετα μπορουμε να πουμε -διορθωμενα- οτι "θα ψοφουσαν της πεινας οι Κεντροευρωπαιοι".

    Οχι γιατι εχουμε κατι με τους κατοικους εκει,αλλα γιατι αυτη ειναι η μαυρη αληθεια.
    Αυτα ειναι τα γεγονοτα.

    Και αν ειχαν μερικα δραμια μυαλο στο κεφαλι τους και δεν ηταν και αυτοι νεοελληνες απο την αναποδη,θα ειχαν ανιληφθει το σε τι κατασταση βρισκονται.

    Οι λαοι χρειαζονται ο ενας τον αλλον.
    Δεν υπαρχει "σωτηριος" λαος. Ουτε "εκλεκτος".
    Υπαρχουν ομως "εκλεκτα" μερη.

    Και αυτα ειναι τα σημεια οπου ειναι ζεστα,τα βρεχει η θαλλασσα ,εχουν λιμανια και πορθμεια,εχουν καλλιεργησιμες εκτασεις. Αν δε, εχουν και υπεδαφος πλουσιο,τοτε μιλαμε για την γη της "επαγγελιας".

    Οταν αναφερομαστε στον "ηλιο" δεν μιλαμε για τον ηλιο του "μεσημεριου" ουτε του καλοκαιριου.
    Μιλαμε για την δυναμη εκεινη η οποια-μαζι με το υγρο(ποταμια και θαλασσες δηλαδη) φτιαχνουν τις συνθηκες εκεινες ωστε να αναπτυχθει πολιτισμος.

    Λεγοντας "πολιτισμος" δεν μιλω για λαμαρινες.
    Ο πολιτισμος ερχεται ΜΟΝΟ απο τον ελευθερο χρονο. Και ελευθερο χρονο μπορει να εχει μονο εκεινος που η φυση του το επιτρεπει.
    Οτα;ν δηλαδη"γλυτωνει" χρονοα απο την εργασια και την μετατρεπει σε σκεψη.
    Αν τωρα με ρωτησεις "γιατι ο πουστης ο Ελληνας που λιαζεται,δεν σκεφτεται" τοτε θα σου πω οτι δεν υπαρχουν -πλεον-οι κοινωνικες προυποθεσεις. Δεν αρκει ασφαλως ο ηλιος.Ο υπερδανεισμενος δεν σκεφτεται. Αυτοκτονει.
    Τετοιος "ηλιος" απλα θρεφει μοσχαρια. Οπως εδω.

    Για ενα Γερμανο -η γενικα βορειο-ας πουμε-στα συγχρονα χρονια,γιατι παλια ηταν αλλιως- το Μεγιστο αγαθο, η μεγιστη αρετη,ειναι το να προσερχεται και να αποχωρει Ακριβως στην ωρα του απο την εργασια του και να ειναι το αφεντικο σουπερ ευχαριστημενο απο την δουλεια.
    Το δε "αφεντικο" οφειλει να κρατα σε καλη κατασταση τον εργαζομενο και με καλες απολαβες και μπονους.

    Εαν δε παρ'ελπιδα-οπως τωρα- το αφεντικο του "δειξει" τον εχρθο που απειλει να γκρεμισει τα κεκτημενα του καλοβολεμενου εργατη,τοτε εκεινος γινεται "ανω ποταμων". Αρπαζει τη δαδα, η το ντουφεκι και ορμαει.
    Δηλαδη μιλαμε κατα βαση για αμορφωτη πλεμπα.
    Ο "καλα αμοιβομενος" δεν ειναι απαραιτητως και "καλα σκεπτομενος".

    Η αναρτηση που "σηκωσε" ο Steven απο το "ταχυδρομειο του,π.χ ειναι χαρακτηριστικη.
    Το ποιοι και γιατι εχουν αναγκασει τους κατοικους αυτων των περιοχων να ζουν σαν σε "κατω κοσμο" και να βλεπουν σαν εξοδο κινδυνου το να πανε να παλαιψουν με τα χιονια και τα δαση, αυτο ειναι κατι που το εχουμ πει και θα το λεεμ ολοι.
    Αλλος συμφωνει σε αυτο,αλλος καταλογιζει περισσοτερες ευθυνες σε εκεινο,αλλα κατα βαση συμφωνουμε οτι οι λαοι δεν κανουν αυτο που θελουν. Ειναι δηλαδη ανελευθεροι. Ειναι δεσμιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ. ΕΦΤΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΑ ΜΙΣΑΩΡΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ. ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΤΟ " ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ ", ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΟΥΣ ( κανένα κοπλιμέντο ).
    ΕΔΩ ΘΑΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΪ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ. ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΟΥΛΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ. ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΕΝΑΥΣΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΚΟΥΒΕΝΤΑΣ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΠΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΙΛΑΩ. ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΟΙ ΜΟΥ ΣΠΡΩΧΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ( Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΔΩ, δίνει τώρα, ΕΝΩ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΕΞΩ ). ΕΝΝΟΩ ΔΗΛΑΔΗ, παρόλο που θάμαι μόνος εδώ.
    ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΡΕΠΕ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΦΥΓΩ, Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΜΕΡΙΚΗ. ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΝ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Προς Χαραλαμπο: Υπαρχουν και αυτοι που πολυ απλα κρυωνουν και δεν θελουν να πανε ψηλοτερα ρε Μπαμπη.

    Ελπιζουμε να δουμε καλο παιχνιδι σημερα. Αν και οπου βλεπεις Τσελσυ,παρε και μια τραπουλα μαζι.

    Τι δημοψηφισμα παλι ζητα αυτη η καμπουρα;
    Οταν το "ζητησε" ο ΓΑΠ (για να κανει την τελευταια μπαζα με τα cds ασφαλως) τον εστειλε στο διαολο(αφου και αυτη κονομησε τα αντερα της απο αυτο)
    Τωρα ζητα η ιδια; Και γιατι δεν ερχεται εδω να αναλαβει,μετα την θητεια της εκει;
    Εχει καμια διαφορα;

    Θελετε ευρω η οχι ρε;
    τι λετε παιδια;
    Εγω λεω να το βαλει στο κωλο της. Αλλωστε γι'αυτο σχεδιαστικε. Οχι ο κωλος της. Το ευρω.
    Δεν ειναι καν νομισμα. Ειναι τοκογλυφικος μηχανισμος. Η αποστολη του τελειωνει,αρα θα μας χαιρετησει.
    Το θεμα ειναι οτι πρεπει να βρεθει και ενας "φταιχτης". Να μη καρφωθουν οι γυφτοι.

    Και μετα; Μετα, λεει, θα εισπραξουν τα χρεη που τους χρωστανε με την μορφη κεφαλαιου. Υποδομες.
    Δηλαδη θα πανε στην Ιταλια και θα πουν "φερτε μας την ferrari". "φερτε μας τα εσοδα της Φλωρεντιας". "φερτε και τον Παπα". Θα περασουν απο Ισπανια και θα πουν "φερτε το Εσκοριαλ". Φερτε την Βαρκλεωνη,μαζι με την ομαδα".Φερτε μας και οτι πινακες εχετε.
    "φερτε και τα υπολοιπα μαρμαρα. οτι εχετε. Φερτε και το δικαιωμα επι των συγγραμματων. Και την ολυμπια." θα λενε στους εδω
    Θα περασουν απο Γαλλια και θα ζητησουν ποσοστα απο το Μονακο. Και αμπελια και μαζι και τους καπουτσινους.
    Γενικα: "θα δουλευετε για εμας".

    Και δεν θα φανε κλωτσιες; Και δεν θα πεσουν μπαταριες; Και δεν θα τους κρεμανε απο τα δεντρα οι δανεισμενοι;
    Ναι,αμε. Αφου τα εχουμε "ξαναδει" αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΚΙΟΛΑΣ, ΟΤΙ ΜΕ ΙΝΤΡΙΓΚΑΡΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΝΑΔΑΣ, Η ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΞΙΩΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Συνεπώς, το να παίρνεις 6 βδομαδες άδεια (2 μηνάκια με τα ΣΚ είπαμε) να είσαι ασφαλισμένος σε ένα σοβαρό σύστημα υγείας, και να έχεις κι αξιοπρεπείς απολαβές ναί δεν είναι καθόλου αμελητέο.
    Λείπει ο ήλιος? Λείπει. Αν και, μιλώντας μετεωρολογικά στην Ν. Γερμανία (εκεί είμαι εγώ) δεν είναι ότι χειρότερο. Στην Κεντρική για παράδειγμα η ηλιοφάνεια είναι όντως θέμα σε σχέση με τίς περιοχές κοντά στα βουνά η σε σχέση με κείνες τού Ρήνου.
    Αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
    Ο μέσος Ελληνας πόσο άδεια έχει?
    Να σού πώ για τούς κολλητούς μου στην Αθήνα, Χαράλαμπε?
    Δύο είναι στο δημόσιο (δάσκαλοι). Αυτοί, οκ, από άδεια δεν τήν έχουν καθόλου άσχημα, είναι όμως ειδική περίπτωση, σωστά? Δύο άλλοι στον ιδιωτικό τομέα φεύγουν τρείς βδομάδες. Ενας άλλος μόνο δύο. Και κανά δυό άλλοι όπως καβλώσει το αφεντικό (ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια).
    Και πάλι όμως. Μην το κουράζω, αν κάποιος μπορεί να ζεί στο νότο καλώς κάνει. Εγώ τουλάχιστον δεν θα υποδείξω τι και πώς. Την δική μου εμπειρία κι ότι ξέρω θα την μεταφέρω, αυτό ναί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τελικά ο κάθε ένας από μας έχει μια ζυγαριά που την ρυθμίζει όπως αυτός θέλει.Το σίγουρο είναι ότι είναι ''πειραγμένη''.
    Για μένα γέρνει προς νότο λόγο καιρού,για τον Albert βορρά λόγο εργασιακών για τον Γιώργη δυτικά λόγο κουλτούρας ίσως.
    Ο καθένας μας τα ζυγίζει και μετά κάνει τους ''λογαριασμούς'' του.
    Albert δεν με κατάλαβες.Είπα αν πραγματοποιούν διακοπές 6 εβδομάδες.Να φύγουν εκτός Γερμανίας και να πάνε κάπου να πληρώνουν διαμονή,φαγητό,έξοδα και μεταφορικά.
    Δεν είπα αν δικαιούνται να πάρουν 6εβδομάδες,σε πιστεύω,5 χρόνια έχω ζήσει εκεί αν διάβασες.
    Σημ.:Το να έρθουν στο χωριό να δουν την μάνα και τον πατέρα είναι κάτι άλλο για μένα,δεν είναι διακοπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: Τάκη, για βόηθα λίγο διότι δεν μου βγαίνουν τα νούμερα. Εδώ, έχουμε 52 εβδομάδες τον χρόνο που όλες έχουν ΣΚ. Άρα 104 ημέρες καθισιού. Η κανονική άδεια είναι από 22 μέχρι 25 ημέρες. Ας πούμε λοιπόν, 23.
    104 +23 = 127. 127 διαρούμενο με 30, μου βγάζει 4 μήνες κι 7 ημέρες. Για κάνε μου διορθώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ, ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΩΡΑ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ. ΓΙΑΤΙ; ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Το μόνο κόμμα που έχει πιάσει πολιτικά το πρόβλημα είναι μακράν το ΚΚΕ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ, Ή ΣΤΗΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ Ή ΑΠΛΕΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΕΣ.
    Ας πούμε ο Αλέξης. Άλλα λέει μέσα κι άλλα έξω. Κανονικός Ανδρέας δηλαδή.
    ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ: ΝΑΙ Ή ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ; ΝΑΙ Η ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΟΚ; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.
    Μου είπε, του είπα, ναι μεν αλλά, όχι αλλά με διαπραγμάτευση, ναι αλλά με επιμήκυνση. Ρε δεν γαμιόμαστε. Πολιτική κάνουν οι πολιτικοί ή παίζουν τις κουμπάρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Σε λιγο θα "θεσπιστει" και το 7ημερο.
    Και ειναι αναμενομενο. Αφου τα 2/3 των διαθεσιμων χεριων θα ειναι ανεργοι,το αλλο 1/3 θα πρεπει να "φουλαρει" ωστε να υπαρχει ισοροπια παραγωγικη.
    Μη το κλεισουμε το μπουρδελο.
    Και μη ξεχνατε: "Η εργασια ελευθερωνει"

    Το μεγαλο δραμα,ειναι η "εγκεφαλικη καυση" που εχει υποστει ο νεοελληνας,αλλα και πολλοι αλλοι τρομαγμενοι.
    "μεσα η εξω απο το ευρω";
    Ας θυμηθει την ζωη του,εως και πριν 10 χρονια.
    Οταν στο σπιτι δουλευε ενας, και σπουδαζαν δυο παιδιαα,φτιαχνοταν σπιτι,αγοραζαν αυτοκινητο,εστω και WV η Φιατακι και εκαναν διακοπες 20 μερες.

    Τωρα-εαν εχει αυτην την τυχη η ατυχια μαλλον- δουλευουν ολοι στο σπιτι,ξεσκιζονται,δεν περισσευει φραγγο,το αυτοκινητο το αγορασμενο με δανειο ειναι με σπασμενο φλας το οποιο εχει ταινια κολλητικη,ανασφαλιστο και δεν μπορει να βαλει 20 ευρω βενζινη και βεβαια δεν συζηταμε για διακοπες 20ημερες παρα μονο για μονοημερες "επιδρομες" στο χωριο για να "κλεψει" καμια κοτα,λιγο τυρι και λαδι και βουρ πισω για την "ωραια μας Αθηνα."

    Η "Ενοποιεισαι" με την "Ευρωπη", η οχι.
    Η προχωρας μπροστα, η οχι.
    SOS Προσοχη μη βγουμε απο το ευρω,γιατι θα "καταστραφουμε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Πρός Στήβεν.
    Καταλαβάινω τι ρωτάς, είναι θέμα διατύπωσης.
    Το κάνω πενηνταράκια:
    στην Γερμανία λοιπόν όταν περάσεις το 30ο έτος τής ηλικίας σου δικαιούσαι 36 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ μέρες άδειας. Πριν απ΄αυτό ξεκινάς με 30, και παίρνεις 2 επιπλέον κάθε 3 χρόνια (νομίζω) μέχρι να φτάσεις στα 30 σου όπου και παγιώνονται οι 36.
    Αυτό εννοώ με "6 βδομάδες".
    Εγώ δηλαδή φέτος, όπως κάθε χρονιά, θα λείπω ενάμισι μήνα απ΄τη δουλειά, όχι συνεχόμενα βέβαια (παίζει κι αυτό, όχι όμως στην εταιρεία πού δουλεύω εγώ). Αν δεν διευκρινίζω κάτι σωστά ρώτησε με.

    Πρός Χαράλαμπο,
    τώρα σε κατάλαβα. Οχι οι Ελληνες δεν χρησιμοποιούν την εξαβδόμαδη άδεια τους να πάνε κάπου αλλού ΠΛΗΝ Ελλάδας, έχεις απόλυτο δίκιο, κι είναι ένα φαινόμενο πού εγώ το θεωρώ ψυχεδελικό.
    Αν τώρα, με ρωτάς αν ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να το κάνουν, δεν ξέρω, εξαρτάται.
    Και να σού πώ γιατί. Αν πάς μιά βδομάδα στην Σαντορίνη θα σού στοιχίσει χαλαρότατα τα διπλά απ΄ότι στην Βαρκελώνη. Εγώ φέτος πήγα ένα τριημεράκι στο Ναύπλιο να δώ ένα φίλο και με σκίσανε όπου με πετύχανε. Το ίδιο τριημεράκι στην Βιέννη θα μού έβγαινε φτηνότερα και με πολύ καλύτερη ποιότητα. Δεν θα είχα βεβαια Μπούρτζι, θάλασσα, ηλιο. Θα είχα όμως άλλα. Μην λέμε τα ίδια. Εχω βριστεί με τούς Ναυπλιώτες άπειρες φορές για την αισχροκέρδεια πού παίζει εκεί.
    Δεν είναι δηλαδή τόσο ότι λείπουν τα λεφτά στον Ελληνα τής Γερμανίας αλλά το ότι είναι προ-αποφασισμένο στο μυαλό του ότι τελεία και παυλα (ΑΕΚ είσαι καύλα) θα πηγαίνει Ελλάδα.
    Ε, τι να κάνουμε τώρα.
    Πάντως, για να μην σού δίνω και καμιά λάθος εντύπωση, υπάλληλος είμαι εδώ έτσι? Δεν είμαι κανενας γαματος μανατζερ. Παιδιά δεν έχω, βάζουμε κάτω τα λεφτά με την γυναίκα μου, ένα νοίκι έχουμε, και κάνουμε διάφορα. Ταξιδεύουμε πάντως πολύ χωρίς μεγάλα μπάτζετ. Τρόποι υπάρχουν ακόμα για να ταξιδεύεις φτηνά και τούς συζητάμε αν θές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΟΚ κατάλαβα τώρα. Μια ακόμα ερώτηση: Εδώ συγκρίνω το μάξιμουμ των 26 ημερών με τις 36, όπως μας διαφωτίζεις. Η διαφορά, μήπως έγκειται και στις διάφορες άλλες αργίες που υπάρχουν εδώ ή μαλακίες λέω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μιάς και το πιάσαμε το θέμα.
    Η προπαγάνδα πού έγινε απ΄τα γερμανικά κίτρινα μήντια (κι όχι μόνο απ΄τα γερμανικά παρεπιπτόντως) ότι δηλαδή οι Ελληνες είναι τεμπέληδες ηταν αισχρή και για λόγους πού ο μέσος Ελληνας ΔΕΝ ξέρει.
    Π.Χ:
    - ο Γεμρναός εργαζόμενος έχει την δεύτερη υψηλότερη άδεια στην Ευρώπη με 6 βδομάδες και υπολείπεται μόνο τών Σκανδιναβών πού παίρνουν 2 εργάσιμους...μήνες άδεια (τι να σχολιάσω εδώ?)
    - ο Γερμανός εργαζόμενος έχει θεσπισμένο εβδομαδιάιο ωράριο 37.5 ωρών πού ναί μεν καταστρατηγείται όταν πρόκειται για καλές
    θέσεις αλλά μόνο τότε (ειδική ιστορία).
    - ο Γερμανός εργαζόμενος έχει τίς περισσότερες αργίες στην Ευρώπη (και ειδικά ο νοτιοΓερμανός πού έχει ακόμα περισσότερες).

    Αλλο θέμα η παραγωγικότητα, τι κάνει δηλαδή ενας Γερμανός η ένας Αγγλος όταν δουλεύει σε σχέση με ένα Ισπανό η έναν Ιταλό. Κι όχι ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ δουλεύει. Ειναι δύο τελείως διαφορετικές συζητήσεις πού δεν είναι καθόλου άσπρο-μαύρο όσο φαντάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ : Και βέβαια το λάθος εδώ, είναι η απουσία εθνικού
    σχεδιασμού, ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ, ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΗΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΥΤΟ, ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΧΤΑΡΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΔΕΞΙΑ Ή ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΑΝ ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Προς Steven: Μα εχουμε πει για το ΚΚΕ.
    Δεν ειναι απλα κομμα. Ειναι ο ρυθμιστης.
    Ειναι ο θυρεοειδης.

    Εως σημερα τουλαχιστον. Δεν ξερω τι σχδεδια εχουν οι κατασκευαστες του Κομμουνισμου και των παραμαγαζων που εστισαν,οπου το εδω παραμαγαζο φθηνει,αφου πλεον μονο ο μαλακας ο Παγκαλος λεει αυτη τη λεξη.

    Αφου δεν υπαρχει απεναντι "κομουνιστικος κινδυνος" αλλα "αυτοκρατορικος κινδυνος",μαλλον πρεπει να κατεβασει ρολα.
    Αφου ο Πουτιν παει για ανασυσταση της Τσαρικης Αυτοκρατορικης Ρωσσιας,πρεπει να εναρμονηστουν και τα σκουριασμενα πλεον και αχρειαστα οσονουπω εργαλεια.

    Να αλλαξει ονομα το μαγαζι.
    Τελευταιες παραστασεις βλεπουμε.Οχι πλεον ΚΚΕ αλλα ΤΚΕ "Τσαρικο κομμα Ελλαδος"
    Ποιος να το λεγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Στη συζήτηση λοιπόν τού "ρε Τάκη, είναι αλήθεια ότι οι Ελληνες είναι τεμπέληδες" πού με ρωτούν εδώ οι Γερμανοί φίλοι μου δεν προλαβαίνω να τούς βρίσω. Διότι τούς βρίζει πρώτη η γυναίκα μου πού είναι Γερμανίδα. Και τούς λέει χοντρά κι εγώ κάνω κερκίδα.
    Τούς τα εξηγώ λοιπόν και καταλαβαίνουν ότι έχει παίξει χοντρό ψέμα στην όλη φάση. Δεν φταίνε. Αυτές τίς χοντρομαλακίες τούς λένε τα μήντια.
    Αν βέβαια συναντήσεις κανένα Πράσινο Γερμανό αυτός, επειδή διαβάζει "αριστερά μήντια" την ξέρει τη φάση, και μάς βλέπει με συμπάθεια. Τα ίδια και για κάποιον ψηφοφόρο τών Λίνκε τού Λαφονταίν.
    Αν όμως συζητάς με κάναν τών Χριστιανοδημοκρατών (λέγε με Αγκελα)?
    Ε, εκεί επιστρατεύεις κατευθείαν τα μπινελίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: Κάτσε τώρα. Το τεμπέληδες το πιστεύω σε ευρύ ποσοστό. Ποσοστό δηλαδή που υποννοείται με το " όλοι ". Δημόσιος τομέας ( εξαιρώ τα νοσοκομεία ), αλλά κι εκεί που ο ιδιωτικός έχει μεγαλώσει.
    Και λέω, τεμπέληδες κοιτώντας τις καφετέριες, τους φοιτητές που τα παίρνουν έτοιμα κι όλους εκείνους που συναντάς στον στρατό με όνειρο ένα δημοσιοϋπαλληλίκι. Μεγάλη κουβέντα που θα την κάνουμε από εδώ ελπίζω, άλλη στιγμή λόγω του παιχνιδιού. Το σημειώνω για ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Συμφωνώ κι επαυξάνω Στήβεν όσον αφορά στην απουσία εθυνικού σχεδιασμού (και σχεδιασμού γενικώς θα προσέθετα).
    Εχεςι τουρισμό. Μπορείς να γίνεις Αυστρία στην θέση τής Αυστρίας. Αντ΄αυτού είσαι μιά χώρα πού έχει ανάγει σε επιστήμη το να διώχνει τουρίστες.
    Εχεις παραδείσιες συνθήκες για γεωργική οικονομία. Αντ΄αυτού παίζεις τάβλι στο καφενείο τσακώνοντας τίς επιχορηγήσεις.
    Εχεις εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Αντ΄αυτού τα ξύνεις με κασμά χωρίς να κάνεις καμία σοβαρή προσπαθεια εκμετάλλευσης και επένδυσης.
    Τέλος πάντων έχεις πράγματα. Δεν είσαι ο μηδέν, ο δεν έχω τίποτις.
    Αλλά δεν σχεδιάζεις, δεν σκέφτεσαι, γιατί η δομή τής ελληνικής κοινωνίας είναι μικρόνοη όπως και η κουλτούρα πού την καθοδηγεί.
    Και άρα καταφεύγεις επί 2 γαμημένους αιώνες στην "ανάγκη τού δανεισμού".
    Αντε μη τα πάρω βραδυάτικα καριόληδες τού κυνοβουλείου γιατί αρχίζει το μάτς και θέλω να΄χω την κατάλληλη διάθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Σημείωσε το Στήβεν, είναι κουβέντα με πολύ ζουμί.
    Πάω να βγάλω το κόκκινο κασκόλ.
    Πλάκα κάνω.
    Μπάγερν σήμερα.
    Κι αύριο ΑΕΚ.
    Δυό νίκες ρε, και γαμώ τα ΣΚ θα΄ναι (κόβε λόγια μαλάκα...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Προς Albert_AEK: Ακριβως αυτο. Σχεση Εργασιας-Παραγωγικοτητας.
    Η μεγαλη συνισταμενη που ψαχνουν ολοι.
    Αυτο λεμε. Αφου "εμενα" μου υπεραρκει να καταναλωνοντας "χ" ωρες να παραγω "ψ" εργο,γιατι με αναγκαζουν να "δουλευω" παραπανω "φ" ωρες σαν ειλωτας; Για να ξεπληρωσω "ω" χρεη;
    Ελα ντε.

    Εαν δεν δουλεψουν καποια κοροιδα,πως θα κανουν διακοπες καποια αλλα;

    Εαν ειχατε δειτε τον "καταλογο" με τους πιο "δουλευταραδες" στην Ευρωπη" δεν θα βρειτε κανεναν που σημερα κουνα το δαχτυλο.
    Ουτε Γερμανια,ουτε Αυστρια,Ουτε Ολλανδια,Ουτε Ελβετια (δω γελανε)ουτε Βελγια και αλλα "βουργα",ουτε καν Αγγλια,ουτε
    Δανια,ουτε Φιλανδια.

    Μα ποιος τελος παντων δουλευει σε αυτην την ηπειρο;Ολοι. Απλα καπιοι ειναι πιοα "μαγκες";
    Οι Γερμανοί μπορεί να εργάζονται λιγότερο αλλα είναι πιο παραγωγικοί απ' ό,τι πριν από 10 χρόνια. Συγκεκριμένα, η παραγωγικότητα στη Γερμανία... αυξήθηκε 22,7% σε δέκα χρόνια, από το 1991 έως το 2011, ενώ κατά την ίδια περίοδο ο μέσος χρόνος εργασίας ανά άτομο μειώθηκε κατά 9%, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας.

    Υπολογίζοντας την όχι με βάση τα στοιχεία του ενεργητικού, αλλά με τον αριθμό των ωρών εργασίας, η παραγωγικότητα της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης
    έχει στην πραγματικότητα αυξηθεί κατά 34,8% μετά την επανένωση.

    Την ίδια περίοδο, το κόστος εργασίας, δηλαδή το συνολικό εισόδημα της εργασίας δια των στοιχείων του ενεργητικού, αυξήθηκε κατά 47,5%.

    Τι σημαινουν αυτα; Οτι αυτο,ΔΕΝ εχει μεταφερθει στις αλλες χωρες. Και ουτε προκειται.Για να δουλευουν οι δουλοι.
    Να δειτε που οι Γερμανοι τελικα θα ερθει ωρα που οντως υα "απελευθερωθουν" μεσω της εργασιας...των αλλων.

    Περισσοτερο-και περισσοτερο αδικως- δουλευουν σαν μαλακες οι: Τσεχοι,Ουγγροι,Πολωνοι,Ρουμανοι,Ελληνες,Ιταλοι κλπ. Με αυτην περιπου την σειρα,,αλλα δεν εχει και μεγαλη σημασια.

    Εεδω να πουμε οτι περισσοτερο στον "ντορβα" ειναι ο ιχωρες του πρωην "ανατολικου μπλοκ".
    Αυτη ειναι η ανταμοιβη τους για την αντισταση ενατια στον ναζισμο.

    Γενικα παντως βλεπουμε οτι αυτοι ειναι οι μαλακες της -προσφατης-ιστοριας.
    Δηλαδη οι "φταιχτες" του 3ουΡαιχ μαζι με τους χειροκροτητες τους,ειναι στην απεξω παλι.
    Οι κατεστραμενοι απο αυτους δουλευουν. Οι γκρεμισμενες χωρες. Τα ριμαδια.
    Οι "φταιχτες"- και εδω δεν μιλαω για τους λαους αλλα για τις ηγεσιες-ειναι παλι στον αφρο.

    Οταν εχεις τετοιες ηγεσιες που τοσο αγαπανε τον λαο τους,πως να μην τους υποστηριξεις;
    Και εγω μαζι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ε θα το πάθω το εγκεφαλικό την Τσέλσι μου μέσα ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΚΟΡΝΕΡ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή