Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΜΑ

Από το ταχυδρομείο μου. Χωρίς να υιοθετώ τίποτα, το βρίσκω ενδιαφέρον. Φυσικά είναι από τα παλιά. Της αριστεράς. Κι όσο μπορούσα έκανα τους πίνακες ευανάγνωστους. Άλλες πηγές, διαθέσιμες σε όσους ενδιαφέρονται.
       Να ξεφύγουμε και λίγο από την ΑΕΚ και τις μαλακίες του καραλαμογιστάν. Εξ άλλου, έχουμε μέλλον. ΚΑΙ εκλογές αλλά ΚΑΙ προσπάθειες να σωθούν οι άκηδες. Και δεν μιλώ για τον Τσοχατζόπουλο.
        Είναι λίγο μακρύ, αλλά έχετε ολόκληρο ΣΚ.
**********************************************************************************
ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ. Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ

Το μότο γνωστό και πολυφορεμένο. Κάθε φορά που πρόκειται να εκταμιευτεί κάποια από τις δόσεις του δανείου της τρόικας τα ίδια και τα ίδια παίρνουν το δρόμο του εκφοβισμού. Καθώς η νομιμοποίηση του συστήματος εξουσίας έχει τρωθεί ισχυρά η πειθώ έχει αντικατασταθεί από τον εκφοβισμό. Ένα σκηνικό ψεύδους και φόβου έχει στηθεί. Ψεύδος γύρω από το μέγεθος και τις δαπάνες του δημοσίου, γύρω από τον αριθμό και το ποσοστό επί του πληθυσμού των δημοσίων υπαλλήλων, γύρω από το εργατικό κόστος, γύρω από το κοινωνικό κράτος γύρω από όλα. Όλα όσα ισχυρίζονται και προπαγανδίζουν είναι ψεύδη. ΟΛΑ. 
  Κατά τη διάρκεια των εποχών της σχετικής ευημερίας κανείς, πλην ελαχίστων γραφικών, δεν ενδιαφερόταν για τις αδικίες του συστήματος για την εκμετάλλευση του καπιταλισμού, για την πολιτική διαφθορά και τη διαπλοκή. Το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα στηριγμένο στην υπόσχεσή του για συνεχή ευημερία και υποσχόμενο ένα όλο και καλύτερο μέλλον είχε σημαντικά περιθώρια πειθούς. Καθώς όμως η εποχή της σχετικής ευημερίας απομακρύνεται ταχύτατα αποτελώντας πλέον ένα όνειρο και αντικαθίσταται από έναν εφιάλτη για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους η πειθώ του συστήματος εξαντλείται ταχύτατα. Στη προσπάθειά του να ενισχύσει την νομιμοποίησή του στηρίζεται και πάλι στην ψυχολογία των μαζών, που αρνούμενες να δεχτούν την πραγματικότητα την εκλαμβάνουν σαν κάτι πρόσκαιρο. Σαν μια μπόρα που θα περάσει και θα βρεθούν πάλι οι εργαζόμενοι στην προηγούμενή τους κατάσταση.  
  Τα παραπάνω βέβαια βρίσκουν ένα στερεό υπόβαθρο σε προηγούμενες συνειδησιακές καταστάσεις άμετρης εγωπάθειας και άκρατου ατομικισμού. Σε ένα υπόβαθρο που, στηριγμένο σε πραγματικές κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές πραγματικότητες είχε δημιουργήσει ψευδείς συνειδήσεις. Το ψεύδος αφήνει ανοιχτή την ελπίδα πως πάλι θα ξανάρθουν οι παλιότερες εποχές. Καθώς όμως όλο και περισσότεροι κατανοούν πως η πραγματικότητα είναι πλέον τελείως διαφορετική και η δυνατότητα πειθούς όλο και μειώνεται το ψεύδος συνδυάζεται πλέον με το φόβο. Φόβο για το αύριο. Φόβο και ελπίδα. Φόβος άλογος. Φόβος μεταφυσικός. Φόβος που στηρίζεται στα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπου. Αρχικά ο φόβος της πτώχευσης. Όταν αυτός δε στάθηκε ικανός να σταματήσει της λαϊκές αντιδράσεις επιστρατεύτηκε ο φόβος της εξόδου από το ευρώ. Και έπεται συνέχεια. 
 Παραπληροφόρηση, παραπλάνηση και ψεύδος συνδυάζονται αρμονικά στην προσπάθεια αποτροπής της κατανόησης των πραγματικών δεδομένων της κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας. Σε μια προσπάθεια απόκρυψης τόσο των πραγματικών δεδομένων της κρίσης όσο, και το κυριότερο, των αιτίων της. Ο καπιταλισμός και το πολιτικό σύστημά του πρέπει να παραμείνουν στην αφάνεια και στο παρασκήνιο. Στο παιχνίδι αυτό δεν έχει καμιά σημασία αν κάποια πρόσωπα υπηρέτες του συστήματος θα ριχτούν στον καιάδα. Αυτό είναι αναπόφευκτο σε εποχές κρίσης. Το μόνο που έχει σημασία είναι να διασωθεί το σύστημα. 
  Μία από τις πλέον σημαντικές συνιστώσες του σκηνικού του τρόμου που στήνεται στις τηλεοράσεις και στις καθεστωτικές, με το αζημίωτο φυσικά , εφημερίδες αφορά τους μισθούς και τις συντάξεις. Τρόμος πάνω από την Ελλάδα. Κανείς δε μπαίνει, φυσικά, στον κόπο  να αποδείξει την αλήθεια της πρότασης. Γιατί η αλήθεια καμιά σχέση δεν έχει με τον τρόμο που επιβάλλεται να καλλιεργηθεί. Ο λαός πρέπει να εμπεδώσει πως τα δάνεια παίρνονται για το καλό του. Για να πληρωθούν οι μισθοί και οι σύνταξη της γιαγιάς. Κανείς δε πρέπει να υποπτευθεί πως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική ο τρόμος είναι η καλύτερη ασπίδα στην αναζήτηση. Ο τρόμος που καθηλώνει και αφοπλίζει. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα όπως τη δείχνουν τα στοιχεία; Στον επόμενο πίνακα βλέπουμε τα δεδομένα του κρατικού προϋπολογισμού για τα έτη 2010, 2011 και τις προβλέψεις για το 2012.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1 

//api
Τι μας δείχνουν τα δεδομένα του πίνακα; Τα έσοδα του δημοσίου κατά το 2010 ανήλθαν στα 54 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου. Το 2011 προέβλεπαν έσοδα 58 δισεκατομμυρίων αλλά υπολογίσετε γύρω στα 52 για να είστε μέσα. Για το 2012 προβλέπουν έσοδα γύρω στα 60 δισεκατομμύρια αλλά αν εισπράξουν γύρω στα 52 πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένοι. Γενικά οι προβλέψεις των πολιτικών  και των καθεστωτικών γραφειοκρατών απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα. Aλλά κι έτσι, με αυτά δηλαδή τα έσοδα, ποιο τμήμα τους κατευθύνεται σε μισθούς και συντάξεις; Σύμφωνα πάλι με τον πίνακα 1 σε μισθούς και συντάξεις το δημόσιο διέθεσε το 2010 20,3 δισεκατομμύρια , το 2011 20 δισεκατομμύρια και προβλέπει το 2012 να διαθέσει γύρω στα 19,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
  Το συμπέρασμα είναι νομίζω εύκολο.  Τα έσοδα του προϋπολογισμού είναι απολύτως επαρκή για την κάλυψη των μισθών και των συντάξεων του δημοσίου. Ας συνεχίσουμε όμως προσθέτοντας και το σύνολο των μεταβιβαστικών πληρωμών του δημοσίου προς το σύστημα υγείας τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία. Από τον πίνακα 1 μπορούμε να διαπιστώσουμε πως οι μεταβιβαστικές πληρωμές ανέρχονταν το 2010 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου το 2011 σε 18,7 και το 2012 προβλέπεται να ανέλθουν στα 17 δισεκατομμύρια ευρώ. Το σύνολο επομένως των παραπάνω δαπανών ανέρχονταν στα 39,4 δισεκατομμύρια ευρώ το 2010, σε 40 δισεκατομμύρια και το 2012 προβλέπεται να ανέλθουν στα 37,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
  Εδώ απαιτούνται μερικές παρατηρήσεις. Τα δημόσια έσοδα ήσαν και είναι μειωμένα στην Ελλάδα εξ αιτίας κυρίως της φορολογικής ασυλίας του κεφαλαίου και της χαριστικής φορολογικής αντιμετώπισης της ανώτερης και μεσαίας μικροαστικής τάξης για λόγους που άπτονταν τις αποδοχής και στήριξης του πολιτικού συστήματος.   ( για περισσότερα δες Η ανάπτυξη σαν άλλοθι φορολογικής ασυλίας.  Οι δημόσιες δαπάνες ήσαν εξαιρετικά αυξημένες και ταυτόχρονα αυξάνονταν με μεγάλους ρυθμούς για εξοπλιστικά προγράμματα, για τις συμβάσεις παραχώρησης,  για τους ολυμπιακούς αγώνες και για φαρμακευτική δαπάνη διότι μέσω αυτών των δαπανών μεγάλο μέρος του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου περνούσε στο κεφάλαιο με ενδιάμεσο το κράτος.  Η  διαχρονική καταλήστευση των ταμείων έχει επίσης σαν αποτέλεσμα την όλο και μεγαλύτερη ενίσχυσή τους από το κράτος για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Η άνοδος επίσης της ανεργίας λόγω των ακολουθούμενων πολιτικών έχει σαν πρόσθετο αποτέλεσμα από τη μια να μειώνονται τα έσοδά τους και από την άλλη να αυξάνονται οι δαπάνες τους. 
  Πέρα  όμως από τις παραπάνω θεμελιακές και με διαχρονική δράση αιτίες η βαθειά οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008 έχει σαν αποτέλεσμα την όλο και μεγαλύτερη μείωση των δημοσίων εσόδων κάτι που εντείνεται με τις ακολουθούμενες κυβερνητικές πολιτικές. Παρ’ όλες όμως τις παραπάνω συνθήκες τα έσοδα του κρατικού ταμείου επαρκούσαν και επαρκούν για την κάλυψη των μισθών των συντάξεων και των μεταβιβαστικών πληρωμών σχεδόν στο σύνολό τους. Στο επόμενο διάγραμμα βλέπουμε το ποσοστό των εσόδων του κράτους που κάλυπταν οι παραπάνω δαπάνες.

Διάγραμμα 1

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ, ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
 
Στο διάγραμμα που ακολουθεί βλέπουμε τη σύνθεση των δαπανών του προϋπολογισμού του 2011.
Διάγραμμα 2
  Και πάλι διαπιστώνουμε πως οι δαπάνες οι  μισθοί οι συντάξεις και μεταβιβαστικές πληρωμές αποτελούν το 33,2% των δαπανών του δημοσίου. Τι άλλο όμως βλέπουμε; Πως το ποσοστό του προϋπολογισμού που κατευθύνεται στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους ανέρχεται στο 54%. Κάπου εδώ επομένως κρύβεται η πραγματικότητα για τα όσα συμβαίνουν  Αν δηλαδή έχουν έτσι τα πράγματα τότε για πιο λόγο παίρνονται τα δάνεια από ΔΝΤ, Ε.Ε και ΕΚΤ και που κατευθύνονται; Ας δούμε στον επόμενο πίνακα ποια είναι τα ποσά αυτών των δανείων και οι ημερομηνίες εκταμίευσής τους.

  ΠΙΝΑΚΑΣ 2

 Στον επόμενο πίνακα βλέπουμε τα ποσά των δανείων της τρόικας ανά έτος εκταμίευσης και την αξία των ομολόγων που λήγουν κατά τα ίδια έτη.

ΠΙΝΑΚΑΣ 3

ΛΗΞΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ 01.05.2010 ΕΩΣ ΚΑΙ 31.12.2013 ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ  (ΠΟΣΑ ΣΕ ΔΙΣΕΚ. €)
ΈΤΟΣ
ΛΗΞΕΙΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
ΔΑΝΕΙΑ ΕΕ, ΕΚΤ & ΔΝΤ
2010
15,80
38,00
2011
31,30
40,00
2012
31,70
24,00
2013
24,90
8,00
ΣΥΝΟΛΟ
103,70
110,00

ΠΗΓΗ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ)

   Στο επόμενο διάγραμμα βλέπουμε την αξία των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου σε συνάρτηση με το χρόνο λήξης τους.

Διάγραμμα 2
  Το σύνολο των χρημάτων που το ελληνικό δημόσιο διέθεσε για την αποπληρωμή των δανείων του στο διεθνές και εγχώριο κερδοσκοπικό κεφάλαιο από το 1992 ως το 2011 φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί. Εκεί βλέπουμε πως μια σειρά από δαπάνες πρέπει να προστεθούν για να ικανοποιηθούν τα τοκογλυφικά  παρασιτικά κεφάλαια. Στα παρακάτω ποσά δεν περιλαμβάνονται τα έντοκα γραμμάτια και οι βραχυπρόθεσμοι τίτλοι.  
ΠΙΝΑΚΑΣ 4

  Από τον παραπάνω πίνακα βλέπουμε πως το σύνολο επομένως του απαιτούμενου ποσού για την κάλυψη των δανειακών αναγκών του ελληνικού δημοσίου για τα έτη 2010 και 2011 ανήρχοντο στο ποσό των 78,227 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό που εκταμιεύτηκε από την τρόικα κατά τα δύο αυτά έτη ανήλθε στα 78 δισεκατομμύρια ευρώ (πίνακας 3). Στο επόμενο διάγραμμα βλέπουμε την κατανομή των δανείων της τρόικας για τα έτη 2010 και 2011.

Διάγραμμα 3



 Τι μας δείχνουν επομένως οι αριθμοί; Κάτι απλό μάλλον. Τα δάνεια της τρόικας δίνονται για να καλύψουν τις υποχρεώσεις του δημοσίου προς του δανειστές. Εκείνο που κάνουν δηλαδή είναι να αγοράζουν το χρέος από τους ιδιώτες ομολογιούχους και να το μεταφέρουν στην ΕΚΤ. και στους εθνικούς προϋπολογισμούς μετατρέποντάς το σε δημόσιο χρέος. Πρώτο και μοναδικό μέλημα του παραπάνω μηχανισμού είναι η πάση θυσία εξασφάλιση του συμφέροντος του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου.  Αφού έχουν όμως έτσι τα πράγματα και αφού οι ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους του δημοσίου καλύπτονται με τα δάνεια της τρόικας τότε προς τι η μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις στο δημόσιο και η ανελέητη φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα που έχουν στο στόχαστρό τους πλέον και τις πενιχρές καταθέσεις τους κυρίως; Ας δούμε το επόμενο διάγραμμα πριν προσπαθήσουμε να απαντήσουμε.
Διάγραμμα 4

ΠΗΓΗ:ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
2012-2015
   Τι μας δείχνει το διάγραμμα που ετοίμασε το υπουργείο; Μια απλή αλήθεια. Οι δαπάνες για τόκους εκτοξεύονται σε απίστευτα ποσά από το 2010 και μετά. Αν η αναχρηματοδότηση των ομολόγων που λήγουν είναι μια υπόθεση που μπορεί να καλυφθεί με τα δάνεια της τρόικας και τη μετατροπή του ιδιωτικού χρέους σε δημόσιο η εκτόξευση των τόκων μπορεί να καλυφθεί μόνο με τη μεταφορά όλο και μεγαλύτερων ποσοστών των εσόδων του κράτους στο τοκογλυφικό κεφάλαιο και ιδιαίτερα σε αυτό των τραπεζών. Στο διάγραμμα βλέπουμε ουσιαστικά την αλήθεια της ακολουθούμενης πολιτικής. Η προγραμματισμένες  μειώσεις  των μισθών, των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες για την εξυπηρέτηση των δανείων. Καθώς οι τόκοι είναι αδύνατο να πληρώνονται, με δεδομένη μάλιστα τη βαθειά ύφεση η οποία και όλο θα βαθαίνει, η επίθεση στους μισθούς, στο κοινωνικό κράτος και  στις αποταμιεύσεις θα συνεχίζεται αμείωτη μέχρι την τελική οικονομική, κοινωνική αλλά και πολιτική εξουθένωση των εργαζόμενων, των ανέργων των συνταξιούχων και των τμημάτων της πρώην κατώτερης και μεσαίας μικροαστικής τάξης.   
  Το μεγάλο ψέμα είναι επομένως πως τα δάνεια δίνονται για να πληρωθούν οι μισθοί, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές. Η μεγάλη αλήθεια, που επιμελώς αποκρύπτεται, είναι πως οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι απόλυτη διάλυση του όποιου κοινωνικού κράτους υπήρχε στην Ελλάδα και η απίθανη φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα γίνεται για να πληρωθούν τα δάνεια. Πρώτιστο και μοναδικό μέλημα των κυβερνώντων και των διεθνών πατρώνων τους είναι το συμφέρον του διεθνούς κεφαλαίου. Θα δώσουν τα πάντα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά του.
   Στόχος αδιαπραγμάτευτος του κεφαλαίου είναι η απόλυτη εξουσία του επί της εργασίας με την πλήρη καθυπόταξή αυτής στο δρόμο για τον ολοκληρωμένο και ολοκληρωτικό καπιταλισμό. Υπάρχουν αρκετά δεδομένα που με πείθουν πως το κεφάλαιο, έχοντας μπει στην παρασιτική του φάση και αποκτώντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά από τη δεκαετία του 1980 και μετά, τείνει ισχυρά προς μια κατάσταση ανάλογη  αυτής του 18ου και 19ου αιώνα με την υπαγωγή των λαών απευθείας υπό τη διακυβέρνηση του και ιδιαίτερα υπό τη διακυβέρνηση των χρηματοπιστωτικών εταιρειών. Μια κατάσταση δηλαδή αντίστοιχη αυτής που επικράτησε με την υπαγωγή χωρών και λαών υπό την άμεση διακυβέρνηση των Εταιρειών των Ανατολικών Ινδιών ή των αντίστοιχων για την Αφρική και των χωρών της νοτιοανατολικής Ασίας.
   Εξάλλου συχνά μιλούν για μια «παγκόσμια διακυβέρνηση». Τι ακριβώς εννοούν όσοι την επικαλούνται; Ήδη, μέσω του ΔΝΤ, το διεθνές κεφάλαιο έχει υπό τον έλεγχό του, και ουσιαστικά υπό την εξουσία του, πάνω από 70 χώρες στον κόσμο. Ίσως η Ελλάδα να είναι ο πρώτος στόχος επέκτασης αυτού του ελέγχου σε αναπτυγμένη χώρα και γι αυτό επενδύουν και τόσα σε αυτή την προσπάθεια έχοντας ήδη καταχτήσει την κυβερνητική εξουσία σε αυτή.  Ίσως εννοούν αυτό. Ίσως το ζητούμενο επομένως σήμερα δεν είναι η δημιουργία αποικιών των εθνικών αστικών τάξεων, όπως κατά το τέλος του 19ου αιώνα, ούτε η υποχρεωτική στρατιωτική κυριαρχία αλλά η δημιουργία ενός παγκόσμιου συστήματος διακυβέρνησης υπό το διεθνές κεφάλαιο στο οποίο βέβαια το κεφάλαιο των πιο ισχυρών καπιταλιστικών χωρών θα έχει τον πρώτο λόγο.  
 Το αν θα πετύχει το στόχο του εξαρτάται από τη δράση και τον αγώνα των δυνάμεων της εργασίας κυρίως. Από το αν θα ξεπεράσουν τις αυταπάτες τους, το φόβο και την ελπίδα και από τον αν θα κατανοήσουν πως ο αγώνας είναι πλέον ζωής και θανάτου, αγώνας εξουσίας. Από το αν θα ξεπεράσουν το φόβο που προκαλεί το να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι  τη μοίρα τους στα χέρια τους. Το να καθορίσουν οι ίδιοι πως θέλουν να ζήσουν. Από το αν θα ξεπεράσουν την ελπίδα πως οι άλλοι θα αποφασίζουν για αυτούς και τη ζωή τους για το δικό τους καλό και τη δική τους ευημερία.  Όσοι πιστεύουν, και είναι δυστυχώς πολλοί, πως θα διασωθούν ατομικά καθιστάμενοι ανδράποδα και προσκυνώντας τους προσκυνημένους πλανώνται πλάνην οικτράν. Όσοι πιστεύουν πως κλαψουρίζοντας θα τους λυπηθούν αγνοούν τον αντίπαλο και τα χαρακτηριστικά του.  Οι σφουγγοκωλάριοι και οι οσφυοκάμπτες θα πέσουν πρώτοι και ταπεινωμένοι στο βωμό του κεφαλαίου που αδυσώπητο βαδίζει το δρόμο του πεπρωμένου του.  Όσοι «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα προσμένουν, ίσως, κάποιο θαύμα» θα διαψευστούν παταγωδώς.
  Όσο νωρίτερα εγκαταλείψουν το ατομικό τους λαγούμι και βγάλουν το κεφάλι τους από την άμμο αντιμετωπίζοντας κατά πρόσωπο την επερχόμενη καταστροφή τόσο αυξάνουν τις πιθανότητες να διασώσουν όσα περισσότερα είναι δυνατό να διασωθούν.  Μόνο το πέρασμα της εξουσίας στις δυνάμεις της εργασίας είναι ικανή πλέον να σταματήσει την επίθεση στην εργασία και τα δικαιώματά της καθώς το κεφάλαιο έχοντας περάσει πλέον στην παρασιτική φάση του τραβάει τις κοινωνίες στην χρόνια και γενικευμένη κρίση και στο χάος.

40 σχόλια:

  1. Γιώργης ο Γαρατζέος25 Μαΐου, 2012 23:44

    Διαβάστε φρέσκα κουλούρια ΕΔΩ:

    http://www.guardian.co.uk/world/2012/may/25/payback-time-lagarde-greeks

    Μετά ΖΩΟΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑ, τράβα ρίξε το κουκί στο αντωνάκι και τον τούρκογλου μην έρθουν οι συμμορίτες να μας πάρουν τα σπίτια και τις καταθέσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας26 Μαΐου, 2012 00:09

    O σκληρος καπιταλισμος, με το πραγματικο του προσωπο.Δηλαδη αυτο του Σταλινικου τυπου.
    Οχι αυτος της υπερκαταναλωσης και της ανεσης,του Αμερικανικου ονειρου των περασμεων 10ετιων. Πανε αυτα. Τωρα πεινα. Και πλειστηριασμοι. Σπιτιων και κρατων. Ολουρμο

    Τα διπολα που ενωνονται.
    Αυτο που δεν αντεχω-περαν ολων των αλλων-ειναι οταν συχνα-πυκνα ,οι κορακες του δικομματισμου εκπροσωποι κομματων,αανλυτες" κλπ προσπαθουν να στριμωξουν καποιον συνομιλητη τους λεγοντας
    το γνωστο πιασαρικο και απολυτως εκβιαστικο "και που θα βρουμε κυριε λεφτα για μισθους-συνταξεις", η "αντε να μη παρουμε την δοση. Εγγυαστε εσεις οτι αυριο το πρωη θα εχουμε ψωμι και πετρελαιο"; Και απο κανενα μαλακα,απο την αλλη μερια,που ερωταται αυτα ΤΑ ΠΑΝΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ,δεν εχω ακουσει να λεει τα προφανη.
    Μονο απο τον Καζακη το εχω ακουσει (αν και αποδειχτηκε μαλακας και αυτος. Μα με τον...Παπαθεμελη; Ρε τι πραγμα ειναι αυτοι οι πρωην και νυν κουκουεδες)

    Μα ρε πουστη μου,ολοι σχεδον να κοιτανε σαν χανοι και να μη τολμουν να πουν το "να πανε να γαμηθουνε οι εξω,τωρα κοιταμε τους μεσα". Τρομος. Παπικο αλαθητο το ευρω και χορο της φωτιας χορευουν ολοι τριγυρω.

    Ρε τι "τρικλοποδια" που εβαλαν οι πουστιδες οι γυφτοι. Να σε εχουν εκγλωβισει σε μια φυλακη φτωχοποιησης και κανεις τα παντα να μενεις μεσα σε αυτη γιατι εξω κανει κρυο.
    Μεγαλη μαγκια.

    Μιλα ρε πουστη. Τι θα παθεις; Θα σου κοψουν το κωλο;
    "Δεν πληρωνεις μια μονο δοση, η καποιο ομολογο που ληγει και αρκουν για να πληρωνεις μισθους και συνταξεις για 6 μηνες"
    "ναι αλλα θα θεωρηθει πιστωτικο γεγονος"
    "ναι το ξερω,να πανε να γαμηθουνε. Με γεματο στομαχι,σκεφτεσαι καλυτερα. Και ανθεωρηθει τετοιο,να δουμε πως θα απαιτησουν κατι απο ενα πτωχευμενο κρατος. Θα παρουν κατι, η θα τα χασουν ολα με μιας;"

    Το δευτερο. Εκτος και αν, εχεις προκανει να υπογραψεις-με το αιμα σου που λενε και οι ΔΟΛιοι σφωγγοκωλαριοι των Μ.Μ. αποβλακωσης- απανωτες δανειακες συμβασεις με Αγγλικο "δικαιο" οπου πλεον μετατρεπεις σε ενυποθηκα τα εως τωρα ακινδυνα υπερδανεια. Γη και υδωρ κυριολεκτικα.

    Να ειναι καλα το δικομματικο συναφι, οι Σημιτηδες και οι ΓΑΠ και οι αληταμπουρες Γκαρκγανες και Προβοπουλοι, και οι Γεωργιου της ΕΛΣΤΑΤ και οι Ξιαφαδες και Φιλιππιδηδες των ΕΛΤΑ και οι Σαλες και οι "σαλιαριδες των Τραπεζων που στηθηκαν σε μια νυχτα και οι Μπομπολες με τα καθε 30 χιλομετρα και διοδια.

    Σωστε μας. Χανομαστε.
    και: προσοχη μη βγουμε απο το ευρω,γιατι θα πτωχευσουμε.
    Ε,ρε νυχτα μαυρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργης ο Γαρατζέος26 Μαΐου, 2012 10:22

    Σου είχα στείλει καταλάθος το προσχέδιο του email με τις ευχές παραπροχθές προσφυγάκι. Δεν πειράζει. Καθε μέρα, Κυριακή είναι πια, άλλωστε.
    ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρηστος Χοντζεας26 Μαΐου, 2012 10:56

    "Χρονια πολλα και καλα" διαβαζω.
    Και απο οτι καταλαβα,μαλλον εχεις γεννεθλια αδερφε Steven.
    Αν ειναι ετσι, χρονια καλα και απο εμενα.
    Και καλη λευτερια.
    Να ζησεις να δεις τον Μπαροζα τον Ρομπαι και τον ΓΑΠ τσιγκελωμενους αναποδα, τον Σοιμπλε φλεγομενο με το καροτσι στην κατηφορα και την ΑΕΚ πρωταθλητρια στο νεο της γηπεδο.
    Το αυτον και εις ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γαμώ την πουτάνα μου ρε Στηβ, ούτε μια μέρα δεν μπορώ να χαλαρώσω.Τι μαλακίες γράφει παλι ο μαλάκας. Αυτά μας φάγανε 40 χρόνια τώρα.Εντάξει τα έσοδα του κράτους φτάνουν και περισσεύουν για την πληρωμή μισθών και συντάξεων. Αλλά το κράτος έχει και άλλες ανελαστικές δαπάνες(νοσοκομεία, στρατός, σχολεία, και...και...και... γαμώτο)Και από την άλλη εάν εσύ μου δανείσεις με χαμηλότερο επιτόκιο από ο τραπεζικό(γιατί αυτό ισχύει για τα δάνεια του ελληνικού κράτους), γιατί πρέπει να μην στα επιστρέψω και και να σε βρίζω και από πάνω σαν τοκογλύφο και κερδοσκόπο. Επίσης δεν καταλαβαίνω και κάτι άλλο σε αυτου του είδους τις αναλύσεις. Γιατί απουσιάζει η οποιαδήποτε αναφορά στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα; Γαμηθήκαμε 40 χρόνια να δουλέυουμε και να πληρώνουμε το κράτος και τα στρατεύματα κατοχής του, δημοσίους υπαλλήλους, συνδικαλιστές και λοιπούς παρασιτικούς.
    Οι μαλάκες ξυπνήσανε όπως λέει και καραστημένος Χαρυ Κλύνν(που μόνο το ΚΚΕ και τον Συριζα δεν σχολιάζει).Τελειώσαμε κύριοι. Όποιος έχει μοντέλο σοβαρό άς το καταθέσει να το κρίνουμε. όχι παπαριές-αοριστολογίες τύπου Τσίπρα.Ούτε μπλόφες του κώλου. Εγώ ξέρω από την εποχή που έπαιζα ποκα και κούκο μονό, ότι αυτουνού που του έχουν σκίσει τον κώλο, η δυνατότητα για μπλόφα μειώνεται πολύ. Και αυτό γιατί εάν χάσει την πούτσησε ,ενώ εάν χάσει ο άλλος δεν τρέχει και τίποτα.Τελειώνοντας λοιπόν λέω ότι αναλύσεις σαν και αυτές που έχεις αναρτήσει έχουν γραφτεί ένα κάρο, βρίσκονται παντού στο διαδύκτιο και έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είναι γραμμένες από ανθρώπους οι οποίοι δεν επιθυμούν κανενός είδους εκσυχρονισμό στο μπουρδέλο που λέγεται ελληνικό κράτος. 'Ηρθε η ώρα να αλλάξουνε σελίδα. ΜΌΝΟ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΠΙΣΤΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΩ ΦΡΕΣΚΑΡΕΙ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Ευχαριστώ αδερφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά Στήβεν και ό,τι επιθυμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρηστος Χοντζεας26 Μαΐου, 2012 13:29

    Προς Red 1925: Εαν μου επιτρεπεις, μερικες παιδικες πραξεις δημοτικου: τα εσοδα του κρατους ειναι 52 δις για μισθους-συνταξεις χρειαζονται 22 δισ. Αρα περισσευουν αλλα 30 δισ για τα υπολοιπα που ανεφερες.Σχολεια νοσοκομεια,στρατος,κοιν. προνοια κλπ.
    Που ειναι το παραξενο;

    Γιατι "δεν αρκουν" ομως; Μηπως γιατι καποιοι σε δανειζουν παρα πολυ-αν και "μπαταχτσης" και επισης καποιοι σε φλομωνουν στο χαρτι,αν και "τεμπελης" και "απαταιωνας"; (οντως πολυ παραξενη αυτη η επιμονη ρε παιδι μου.)

    Μηπως Ελληνικο κρατος κατα βαση ΔΕΝ υφισταται, οχι γιατι οι κατοικοι ειναι πουστιδες και αδιαφοροι,αλλα γιατι εχει κατασκευαστει σαν τετοιο,απο την εποχη που σπαρισαν τον Καποδιστρια;

    Μηπως οι κατοικοι "εκπαιδευτικαν" να ειναι πουστιδες και αδιαφοροι; Μηπως δεν φταιει το κακο DNA opvw -περιπου-μας λενε;
    Μηπως καποιοι πηγαινοερχονται με βαλιτσες,εδω και παρα πολλες δεκαετιες( και απλα τωρα "ανακαλυψαμε" μερικους "Χριστοφορακους");

    Μηπως ειναι πολυ αυτομαστιγωτικο το οτι ενω δεχομαστε οτι "μεγαλαι δυναμεις" και "τρομερες πιεσεις ασκουνται", παρ'ολα αυτα απαιτουμε απο τον ποντικο να διωξει τις υαινες;
    Μηπως ΔΕΝ ειναι Ελληνικο το προβλημα,αλλα πολυ πιο μεγαλο;
    Μηπως χρωστανε πολυ περισσοτερα,χωρες οι οποιες εν τουτοις εχουν καλυτερες δομες; Τι φταιει;
    Μηπως ΔΕΝ μπορουμε τιποτα να κανουμε μονοι,παρα μονο εαν το συνολο των λαων παρει χαμπαρι τους γυφτους με τους παγκους;

    Μηπως οι γυφτοι να πανε να γαμηθουνε στην Ιεριχω;

    Ποιος "εκσυγχρονισμος" και ποια "αναπτυξη";
    Αυτα ειναιγια τον Σαμαρα και τον ΓΑΠ. Για τους σακτιδες δηλαδη.

    Αυτα ολα,ομως,για μια χωρα που δεν θα ηταν πιασμενη στα νυχια των "δανειστων" της. Των "εταιρων της" που "παλευουν να μας κανουν ανθρωπους και εμει δεν λεμε να διορθωθουμε". Τους "ευεργετες", που αιμοραγουν οι λαοι τους για λογαριασμο μας και εμεις τα τρωμε "στις ταβερνες και στα μπουζουκια". Που δεν θελουν να "εκσυγχρονιστουν".

    Σιγα-σιγα ομως. Που θα παει θα στρωσουμε: Οταν θα τρωμε χορτα απο τα βουνα,αφου θα απαγορευτει πληρως η καλλιεργεια,οταν θα κυνηγαμε τις γατες κατω απο τα αυτοκινητα για να τις πιασουμε και να τις βαλουμε με πατατες στο φουρνο, οταν οι σκουπιδιαρες του δημου θα ειναι κινητες μοναδες αναγκαστικης σιτισης και οταν θα παιζουμε ξυλο με τον πακιστανο για το καλυτερο φαναρι,τοτε θα καταλαβουμε την αξια της βοηθειας.

    ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ: Μη βγουμε απο το ευρω γιατι θα πτωχευσουμε.
    Προσοχη στους φυλακισμενους μη δουν την πορτα της εξοδου και...πεσουν στο κενο.
    Ρε τι πλακα που εχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΓΑΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΗ ΝΑ ΦΑΣ.
      ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ. 40 χρονια γινονται αυτα τα οποία πιστεύεις και εσύ πάλι εκεί. Ακόμα δεν εχεις ξεπεράσει τον εμφύλιο. Ζήσε λοιπόν εκεί φίλε. ΑΣΕ ΜΗ ΣΕ ΞΥΠΝΗΣΩ ΑΠΟΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΞΕΙΣ

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα σε όλους,
    Στίβεν ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και προπάντων καλά!

    Στο συγκεκριμένο θέμα που παραθέτω έκανε προχτές ο Χρήστος περιληπτική αναφορά.
    Είναι ακόμη ένα θέμα που με κάνει ακόμη πιο ζεστό στην ιδέα ότι σε αυτό το μπουρδέλο που ζούμε δεν μας σώζει τίποτα.Ούτε οι Τσίπρες ούτε οι Αντωνάκηδες ούτε οι καθηγητές πανεπιστημίου.
    Όλα γκρέμισμα και χτήσιμο από την αρχή χρειαζόμαστε.

    Όταν λοιπόν ο Ακης ήταν ακόμη έξω και η πιάτσα είχε βρομίσει για τις μίζες,είπε και αυτός σαν άνθρωπος να ζητήσει μια προσφορά!
    Και που είναι το κακό σε αυτό θα μου πεις,έλα ντε!
    Δεν ήταν προσφορά να του βάψουν το σπίτι,ούτε προσφορά ασφάλισης.
    Ήταν προσφορά να ''καθαρίσει''το όνομα του!
    Εμένα αν μου το έλεγες μέχρι προχτές ότι βγαίνουν τέτοιου είδους προσφορές,θα σε πέρναγα για τρελό!Να σου καθαρίσω τα χαλιά το καταλαβαίνω,αλλά και το όνομα;
    Και ήρθε λοιπόν ο Νίκος σαν ειδικός καθαρισμού και του έβγαλε την προσφορά που λέει τα εξής:
    -Τακτική παραπολιτική παρουσία στα έντυπα:
    «Αδέσμευτος Τύπος», «ΑΞΙΑ», «Το Ποντίκι», «Βραδινή», «Λόγος», «Παρασκευή+13», «Καρφί», «Παρασκήνιο», «Παρών», «Εξπρές», «Ναυτεμπορική», «Δημοκρατία», «Ελεύθερος Τύπος»
    (Γίνεται λόγος για ένα παραπολιτικό σχόλιο ανά 20ήμερο)
    -Συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή», όποτε υπάρξει σχετικό αίτημα (θετική παρουσία).
    -Ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρουσίας σε σειρά ενημερωτικών sites - blogs από δύο φοιτητές πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι οποίοι θα προωθούν συγκεκριμένες θέσεις τόσο στα συγκεκριμένα sites-blogs όσο και στα social media. Προτείνονται οι ιστοσελίδες:
    Press-gr.blogspot.com citypress.gr.blogspot.com
    tro-ma-ktiko.blogspot.com zoomnews.gr
    tsiliadoros.blogspot.com kripsinos.blogspot.com
    taxalia.blospot.com (το πρώτο στη Θεσσαλονίκη), newsbomb.gr newscode.gr voria.gr (το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη) i-reporter.blogspot.com, Greece-salonica.blogspot.com
    Προτείνονται επίσης, (σύμφωνα με το προσχέδιο πρότασης του «Νίκου»):
    -60 δίκτυα στα social media, (facebook, twitter, κλπ),
    -Δύο κεντρικά παραπολιτικά στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μέχρι την 30ή Μαΐου
    -Ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σχετικά με την κατάρρευση της σκευωρίας κατά Α.Τ.
    -Ένα άρθρο στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» σχετικά με την εξέλιξη του θέματος του Α.Τ. μετά τον θόρυβο που προεκλήθη (προτεινόμενη περίοδος 2011)
    -Δημοσκόπηση της εταιρείας Alco (εναλλακτικά της εταιρείας Rass). Στο πλαίσιο ευρύτερης δημοσκόπησης με συγκεκριμένο ερώτημα για «τα πολιτικά παιχνίδια και τις σκευωρίες κατά πολιτικών από συγκεκριμένα συμφέροντα». (Προτεινόμενη περίοδος Μάιος-Ιούνιος 2011).
    -Συνεχής θετική αρθρογραφία στη «Free Bess» (εφημερίδα Θεσσαλονίκης «Καρφίτσα»).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. συνέχεια...
    Και ποιος είναι ο Νίκος που βγάζει τέτοιου είδους προσφορές;
    Έλα τώρα που δεν καταλάβατε...
    Ένα τέτοιο θέμα δεν θα έπρεπε να είναι κανονικά πρωτοσέλιδο παντού;
    Αλλά ποιος θα το κάνει αυτό,αφού όλοι έχουν στίσει ένα μεγάλο γαϊτανάκι διαπλοκής με κεντρικό άξονα το χρήμα μας,το δημόσιο χρήμα.
    Ο σαπιοκοιλιάς όταν έλεγε μαζί τα φάγαμε αυτά εννοούσε.
    Διότι δεν είναι μόνο η αμοιβή του ''Νίκου'' για το καθάρισμα.Βλέπουμε πόσοι εμπλέκονται σε όλη αυτήν την ιστορία.Ακόμη και blog τύπου tromaktiko που το παίζουν ανεξάρτητοι. Ρε ούστ!
    Και πιάνω την γυναίκα μου να της απαντήσω την απορία πως είναι δυνατόν ακόμη και σήμερα ένα 33% να θέλει να βγουν ξανά στην εξουσία όλοι αυτοί.Μα ένα 33% είναι τουλάχιστον αυτοί που θα κερδίζουν από τέτοιου είδους καθαρισμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρηστος Χοντζεας26 Μαΐου, 2012 14:07

    Oχι ρε Μπαμπη. Τι λες;
    Εγω νομιζα οτι φταιει περισσοτερο ο διεφθαρμενος παρα ο διαθφορεας.
    Περισσοτερο ο "απροσεχτος" βιασθης απο τον βιαστη,
    περισσοτερο το παιδι απο τον παιδεραστη
    και περισσοτερο ο πεζος απο το αυτοκινητο.
    Κοιτα τι μαθαινει κανεις.

    Το συγγραφικο εργο του Ακη,εχει προξενισει μεγαλο ενδιαφερον στους βιβλιοφιλους.
    Πανικος. Καλα να παθουνε οι λουμπινες.

    Που θελανε και "σκανδαλα" Βατοπεδινα και τον Εφραιμ- Τον "μοναδικο υπαιτιο" -στην φυλακη, ωστε να κοπουν οι δεσμοι με την Ρωσσια και να τα δωσουν ολα εκει απο οπου πληρωνονται, οι "Ακηδες", "οι Πρετεντεριδες" και οι "Ψυχαριδες".

    Ρε θα τους βγαλει τα αντερα απο το κωλο ο Πουτιν και θα τους τα κρεμασει στο λαιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΟΛΥ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΒΛΕΠΕΙΣ.ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΛΟ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΙΔΕΣ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΣ RED1925: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΔΕΡΦΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τελικά η Μπάρτσα έκανε προπόνηση χτες με την Μπιλμπάο.Άνετα 3-0 από το 25' αν και πιστεύω ότι έπρεπε να δοθεί το πέναλτι στον Γιορέντε και κόκκινη.Θα βλέπαμε έναν άλλο αγώνα.
    Δίκαιη η νίκη πιστεύω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρηστος Χοντζεας26 Μαΐου, 2012 16:04

    Τι θα πει "εμεις που ειμαστε στον ιδιωτικο τομεα";
    Και εγω εκει εργαζομαι.
    Και δεν προτεινω κανεναν Συριζα σαν λυση.Ουτε και ψηφιζω Συριζα.
    Δικα σου συμπερασματα ειναι αυτα. Ποθεν,ενας θεος ξερει.
    Άλλα λεμε εδω περα,τοσο καιρο.

    Ποιος γαμησε τον ιδιωτικο τομεα; Οχι το ευρω; Οχι τα δανεια, των "εταιρων" μετα οποια επαιρναν τις απανωτες αυξησεις οι δημοσιοι ωστε να παραμενουν ο κομματικος στρατος;
    Και αναγκασμενος ο ιδιωτικος τομεας να "ακολουθησει" τις εξωφρενικες τιμες λογω αυτης της καταναλωτικης φουσκας,δεν πηγαινε στους γκισεδες των τραπεζων ωστε να δανειστει για να μπορεσει να κανει σπουδασει το παιδι του, η να βγει το στεγαστικο δανειο;

    Και με τα μνημονια,γιατι παλι γαμιεται ο ιδιωτικος τομεας και δεν εχει γινει ουτε μια απολυση δημοσιου υπαλληλου;
    Μηπως γιατι πρεπει να γαμηθει το ιδιωτικο κεφαλαιο,αφου το δημοσιο ειναι η δη "καπαρωμενο";

    Τι "να ξυπνησω" και τι "να κοιταξω" διπλα μου.
    Κοιταζω. Τον Ακη βλεπω. Τον Τσουκατο. Τον Βαγγελα,τον Παγκαλο τον ΓΑΠ και τον Σημιτη.
    Τους "προοδευτικους" δηλαδη που δεν τους αφησαμε να ολοκληρωσουν το εργο και να φερουν την αναπτυξη μετα απο απανωτα 30 χρονια δανεισμου για το "καλο μας".

    Εως το 2002 ειχες μισθο 180.οοο δρχ και ημερομισθιο 6.000. Δηλαδη με το ημερομισθιο επαιρνες καφε,τσιγαρα,εβαζες βενζινα,ετρωγες ενα πιατο φαι στο εστιατοριο και πηγαινες για σινεμα και εμεναν και στην τσεπη και 2 χιλιαρικα.
    Δηλαδη με μονο εναν μισθο να μπαινει στο σπιτι,ανα μηνα περισευαν χρηματα για αποταμιευση,ωστε να κανεις 20 μερες διακοπες η να σπουδασεις 1-2 παιδια, η να χτισεις σπιτι.

    Τις τραπεζες ο Ελληνας δεν τις ηξερε.Παρα μονο οι επιχειρηματιες τις γνωριζαν. Μονο για αποταμιευση πηγαινε στον γκισε.

    Τωρα εχεις μισθο ΠΑΛΙ 180.000 - 200.000, μονο που δεν ειναι δραχμες αλλα 500-600 ευρω. (και οσονουπω 250) και το ημερομισθιο στα 22 ευρω. Τι αγοραζεις; 22 κουλουρια,χωρις σουσαμι.
    Και ενω εδινες "ενα ευρω" σαν αξια, για να πιεις καφε,απο την αλλη μερα το ευρω δεν το αφηνεις ουτε για μπουρμπουαρ,γιατι ντρεπεσαι.
    Το "1" εγινε "345" και το πραγματικο χρημα εξαφανιστικε απο την τσεπη σου.

    Και με αυτον τον "μαγικο τροπο" τα παντα εκτιναχθηκαν επι 345 φορες.
    Ουτε λογος για πολυημερες διακοπες, το αμαξι χρεωμενο στην τραπεζα βαζοντας βενζινα 10ευρο ισα για να πας μεχρι την δουλεια.
    Πηγαινε να αγορασεις η να φταιξεις σπιτι πλεον οχι με εναν μισθο μονο που εμπαινε στο σπιτι επι δραχμης,αλλα ακομα και αν δουλευουν ολοι στην οικογνεια σαν ειλώτες,το μονο που μαζευουν ειναι τα χρεη τους,μπας και δεν τους βαρεσει την πορτα ο δοσας η ο κλητηρας.

    Τωρα κατσε σπιτι και κοιτα απο το μπαλκονι.

    Ας μου πει καποιος μονο, γιατι τα δολαρια ειναι ολα τα ιδια σε χρωμα και μεγεθος,ανεξαρτητα εαν ειναι 1, 10 η 100δολαρο και γιατι τα ευρω ειναι διαφορων μεγεθων και διαφορετικου χρωματισμου, οσο ανεβαινουμε προς τα "πανω".
    Ο ευρων κερδιζει μια πουτσα στο λαδοχαρτο.

    Βρε δεν γαμιομαστε λεω εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βάλτα αδερφέ σε μία τάξη στο μυαλό σου για να μπορέσεις να δεις τι θα κάνεις αύριο. Διότι συντάσεσαι με αυτούς που λειτουργούν συντεχνιακά-ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΑΝ ΑΣΑΛΙΩΤΟΥΣ-, ενώ εσύ είσαι απ οτι καταλαβαίνω αγαθών προθέσεων.ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΑΜΠΕΛΩΝ-ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ -ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΛΠ-.ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ ΕΙΜΑΙ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ, ΣΑΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΟΨΙΜΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ.ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΟΒΑΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ.

      Διαγραφή
  18. Χρηστος Χοντζεας26 Μαΐου, 2012 16:44

    Παρεπιπτωντως να πω οτι ο Λιακοπουλος στηριζει Σαμαρα.Και εφαγε μια πουτσα,μεχρι το Τακλαμακαν.
    Αρα δεν "βλεπω Λιακοπουλο".

    Βλεπω τα χαλια μας. Και βλεπω την εμονη του ΔΟΛ,του Μουγκα τσανελ και των εχγωριων νταβατζιδων να αρνουνται την νεα πραγματικοτητα,η οποια λεει οτι το "ολα δικα μου" δεν ισχυει πλεον και θα πρεπει να να δεχθει την αναδιανομη της πιττας με νεους συμπαικτες η "αντιπαλους", αρα την περικοπη των εξοργιστικων κλεμενων τους μερτικων και την νεα πραγματικοτητα.
    Προκειται για τους "πονους της γεννας".

    Κανουν "πολεμο" στον Τσιπρα; Ο Τσιπρας αποκλειστικε απο το Μεγκα; Να κλασσουμε τωρα η μετα; Ολοκληρο το συστημα σπρωχνει τον νεο Αντρεα.

    Το μονο που ψαχνουν πλεον ειναι το αντιπαλο δεος. Μετα την αναμενομενη-μετα τις εκλογες- καρατομιση του σαινιου της Καλαματας και τα κλωτσιδια με τα οποια θα αφησει το κομμα της Ν.Δ, ψαχνουν τον αντιΤσιπρα. Θα τα κανονισει ολα ομως ο Μητσοτακης. Η Ντορα δηλαδη. Το συστημα που επιβαλει τον δικοματισμο δηλαδη. Δηλαδη οι Βενιζελικοι-
    Μπενακιδες-Λαμπρακαιοι και το υπολοιπο τραπεζιτικο-δημοσιογραφικο συναπαντημα.

    Μαλλον διαβασες αυτο που εγραψα για τον Πουτιν και "τρομαξες".
    Δεν το ανεφερα σαν προτιμηση. Αλλα σαν αναποφευκτο.
    Η αναπτυξη εφυγε απ'την Δυση και τον λογο εχει η Ευρασια.
    Για να ξαναγυρισει παλι η "αναπτυξη" στην Ερυωπη αλλα με την Κινεζικη μορφη της δουλοπαροικιας,αφου τα παντα πλεον θα ανηκουν στους τραπεζιτες.

    Αν αυτα ειναι επιστημονικη φαντασια,τοτε να μεινουμε στο "μικρο σπιτι στο λιβαδι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε απλά συνομωσιολογείς.Εδω εχουμε πόλεμο και εσύ τοριξες στην φιλοσοφια αλλά Λιακό. Ετσι δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο.Διαπιστώνω ότι έχεις καλές προθέσεις.Δεν αρκεί μόνο αυτό. Με την συμπεριφορά σου αβαντάρεις το χειρότερο κομμάτι του παραγωγικού δυναμικού της χώρας.Αν δεν απομονωθούν οι λαικιστές δεν πρόκειται να γινει τιποτα σωστό.Παρεπιπτώντος εγώ είμαι ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ(με ότι αυτό συνεπάγεται)και τα έχω καλα΄με το ευατό μου γιατί δεν έχω δεί ποτέ στο μπουρδέλο να εφαρμοστεί τίποτα το φιλελεύθερο. Οπότε για την σημερινή κατάντια μπορώ-θεωρητικά πάντα-να λέω ότι φταίει η μη εφαρμογή φιλελεύθερων πολιτικών.
      Το κουκουρουκου τελείωσε .Ηρθε η ώρα πληρωμής του λογαριασμού, αλλά και η ώρα των μεγάλων αποφάσεων.
      Με πορδές δεν βαφονται αυγά -λένε στο χωριό μου.

      Διαγραφή
  19. Πεστα ρε Χρηστο να αγιασει το στομα σου(το χερι σου?) γιατι μερικοι ακομα παραμενουν μαλακες η κανουν τους μαλακες.Οπως τα λεγανε μερικοι πριν ερθει το ευρο οτι αυτο θα ειναι η καταστροφη μας και νατα τα βλεπουμε.
    Σε λιγο το 2ευρο θα το βλεπουμε για 20ευρο με τις λινατσες που μας το παιζουν δημοκρατικοι.

    Χρονια σου πολλα Στηβεν να τα χιλιασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΟΥΛΙ: Αδερφέ, σ' ευχαριστώ πολύ, αλλά έτσι όπως πάμε κάτσε να βγάλουμε το σήμερα και να πούμε και δόξα τω θεώ. Κάθε μέρα που περνάει σαν χρόνος είναι.
    Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ. Νάσαι καλά κι εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ. ΓΙΑ ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΟΑΚΚΕ.ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
    http://www.oakke.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρηστος Χοντζεας26 Μαΐου, 2012 18:28

    Προς "καραουλι". Η το ενα, η το αλλο.

    Ακου λεει "εμεις θα τραβιξουμε διαφορετικο δρομο"
    Ποιοι "εσεις" μωρε; Ποιοι ειστε "εσεις"; Για τον ολυμπιακο μιλας;
    Υπαρχει "εμεις" και "εσεις"; Αλλου ζουν οι μεν και αλλου οι δε;
    Και ποιο "δρομο"; Με τις λεύκες;

    Με το να αναθεματιζουμε " τεμπελης" ο ενας "τα παιρνει" ο αλλος "δημοσιος" υπευθυνος ο ενας, "ιδιωτικος πονηρος" ο αλλος "γαμιεται εκεινος", "δεξιος αυτος", "αριστερος εκεινος", παιζουμε το παιχνιδι της πολωσης και της συνεχους καφενειακης αντιπαραθεσης, και γελανε οι Πρετεντεριδες και οι Καψιδες.

    Λυση η Ελλαδα απο μονη της δεν μπορει να δωσει εκ των πργματων. Μη λεμε και μαλακιες. Το μονο που μπορει να κανει,ειναι να κρατα την μπαλα και να τη πετα στην εξεδρα. Να καθυστερει δηλαδη τα προσχεδιασμενα. Μπας και οι υπολοιποι ειλωτες εδω στο Νοτο, Ιταλοι Γαλλοι Ισπανοι κλπ δουν οτι περιουσια πλεον ΔΕΝ θα εχουν οσονουπω.

    Δεν υπαρχουν πολυτελειες και χρονος για "επιλογες" και "ενδεδειγμενες λυσεις". Τι λεμε τωρα;

    Χειροφρενο. Αυτη ειναι η καλυτερη σταση. Πες την "επαναδιαπραγματευση", πεσ'την "καταγγελια", πεσ'την οπως θες.
    Το ζητουμενο ειναι οταν ερχονται εδω οιΤροικανοι και οι "Τομσεν",να μη ξερουν εαν πρεπει να ξαναλαδωσουν η να ξαναεκβιασουν απο την αρχη.
    Να μη γνωριζουν τα "χνωτα" αυτων που θα εχουν εκλεγει. Να μην εχουν την πληρη εικονα. Με τους προηγουμενους, τα ειχαν ολα στο χερι. "Τransit" περνουσαν ολα τα μετρα. Τα παντα γινονταν δεκτα αδιαπραγματευτα,γιατι πολυ απλα, οι αλητες αυτοι χρωστανε μεχρι και το γαλα που επιναν στους τοκογλυφους.
    Πως να γλυτωσεις μετα; Παλι καλα που μιλαμε ακομα Ελληνικα και δεν εχει υψωθει σβαστικα στην Ακροπολη.Για κατεβασμενα καλτσον.

    Ενταξει. Να "δωσουμε". Αλλα να μη παρουμε και κατι,εκτος απο επαναδανεισμο που υπερχρεωνει ακομα περισσοτερο;
    Δηλαδη οι ακριβες βολτες του ΓΑΠ,τα σπιτια του Ακη και το 12χρονο "ψυγειο" του Σαμαρα, η την βιλα του Παπακωνσταντινου,θα τα πληρωσουμε με ολοκληρη κρατικη περιουσια;
    Ουτε σε υποσαχαρια χωρα δεν γινονται αυτα.

    Καθε απελπισμενος κατοικος που σαλταρει απο το μπαλκονι στο κενο,ειναι και ενα δωματιο απο τα σπιτια του Ακη, η απο μια πισινα στα σπιτια των αλητων.
    Καθε τρεμαμενη ψηχη μεσα στα βουβα διαμερισματα,ειναι και μια δεσμιδα απο τα κλεμενα στις Ελβετιες.

    Ακομα και ο Εφιαλτης θα ερχοταν σε πιο δυσκολη θεση,απο οση ηρθαν αυτοι οι πουστιδες.
    ΤΟΥΦΕΚΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΘΑΦΤΟΙ ΝΑ ΞΕΡΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕ ΣΚΥΛΟΙ.
    Αυτο τους ταιριαζει.

    Να υπαρξει καθυστερηση σε αυτου του ειδους το ξεπουλημα,το απολυτως καταδικστικο για την χωρα και τον πλυθησμο της.
    Και-αρα- καποια "αλλα" ανταποδοτικα οφελη να ζητηθουν.
    Τιποτα αλλο δεν μπορει να γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χρηστος Χοντζεας26 Μαΐου, 2012 18:50

    Να ρωτησω κατι;
    Αφου το ΚΚΕ-αρα και το ΟΑΚΚΕ που εχει ως σκοπο την ανανηψη του πεθαμενου- δεν πιστευουν στην αστικη δημοκρατια,ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ,ΕΦ'ΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣΑ ΜΟΡΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΣΗΣ";

    Οταν συμμτεχεις σε μια "παρανομη οργανωση" η πρατεις εναντια στα πιστευω σου πως λεγεσαι;
    Μηπως τσαρλατανος που αποσκοπεις στο δημοσιο κορβανα και στα ξεκουραστα λεφτα του μαλακα;

    Τελος παντων. Καθε αγωνας ειναι δεκτος.
    Να πηγαινει το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ στην Αμερικανικη πρεσβεια και η αναλογη οργανωση του ΟΑΚΚΕ στην Ρωσσικη.
    Να το δουμε και αυτο.

    (Στις πρεσβειες της Κινας,του Ισραηλ η της Τουρκιας, δεν παταει ουδεις.Εκει μαλλον η δημοκρατιες λειτουργουν ρολοι και δεν χρειαζονται πορειες)

    Σωνει και καλα να μαντρωθει καπου ο φουκαρας ψηφοφορος-πελατης και να κραταει μια σημαια με μια μαλακια επανω.
    Για να γελανε οι εργατοπατερες και η συνδικαλισταρχια που τα πινουν αγκαλια με τον Πρετεντερη και παιζουν τενις με τον Χατζινικολαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ".
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ MUST ΚΑΙ TRENDY ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΔΙΜΗΝΟΥ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 'Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑ 'Η ΝΑ
    ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΑΠΟΨΗ,ΞΗΓΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ.

    ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ "ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ",ΑΝ ΨΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ,
    ΘΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΩΣ ΛΕΞΗ.
    ΜΑΛΛΟΝ Η ΔΙΑΚΥΒΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ,Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ
    ΤΟ ΡΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΥΩ.

    ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΙΖΩ ΖΑΡΙΑ,ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΩ,ΡΙΣΚΑΡΩ.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΟΡΘΟΝ ΕΙΝΑΙ "Η ΔΙΑΚΥΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ",
    'Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ "ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
    ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΜΕΣΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΣΕ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ.

    ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΠΡΩΤΗ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ 'ΡΧΕΤΑΙ
    ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ(ΣΤΟ ΠΟΙΟ;)ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ,
    ΕΙΝΑΙ "ΠΑΛΙ ΝΤΟΡΤΙΑ ΗΦΕΡΑ".


    ΣΤΗΒΕΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗ: Αδερφέ, σε ευαχαριστώ πολύ και τα ίδια εύχομαι και για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χρηστος Χοντζεας26 Μαΐου, 2012 19:49

    Νεοτερα απο το "μετωπο".:
    Η Χριστινα Λαγκαρδ,το ξερακιανο ικριωμα, αφησε το καροτο και επιασε το μαστιγιο ξανα. Αυτη η επαναληπτικοτητα,εχει κααντισει ανεκδοτο
    Ειπτε λοιπον το γερικο λαγκαδι: ".Δεν προκεται να αλλαξει κατι απο τα συμφωνηθεντα (με ποιους;) Οι φοροι- οι φοροι- οι φοροι- οι φοροι ξαναλεω δεν αποδονται.Υπαρχει καθυστερηση στο τελυταιο διαστημα αντι για τα αναμενομενα που περιμεναμε.Δεν κρατατε τις δεσμευσεις σας και θα ειμαστε αμιλικτοι. (μισο λεπτο να κλασσω...)

    Συνεχισε το ξοανο: "...Εκτιμω περισσοτερο τα παιδια της Νηγιριας απο αυτα της Ελλαδας. Γιατι εκει κανουν μαθημα 2 ωρες και μοιραζονται 3 παιδια μια καρεκλα"
    Αναμνεομενο. Ο καθενας τα ονειρα του βλεπει.

    Ακομα περισσοτερο θα πρεπει να θαυμαζει τους κατοικους των νησων του Πασχα. Γιατι πολυ απλα εκει δεν υπαρχουν κατοικοι και αρα η φυση ειναι ελευθερη.
    Και τελος,ειπε: "Για την Ελλαδα,δεν υπαρχει ελεος"
    Στον κωλο σου ενας πολυελαιος.
    -------------
    Επισης, συνεληφθει ο διαβοητος...δημοσιογραφος κος Παπαγιαννης,μετα απο μυνηση που του εκανε ο Κωστας Βαξεβανης, αφου ο πρωτος ειχε δημοσιευσει στο "Φιμωτρο" (ακου ονομα που εδωσε στο blog ο ατιμος) οτι ο δευτερος τα παιρνει απο την ΚΥΠ.αναμενεται να οδηγηθει εις τον κυριον εισαγγελεα.
    --------------------
    Επισης:Αντιρωσσικα συνεδρια ελαβαν χωρα στην Πολην. Τα εμαθε ο ΥΠ-ΕΞ. της Ρωσσιας και πλακωσε τα μπινελικια τους Τουρκους και οτι "επιβουλευονται Ρωσσικο εδαφος,κοντα στον Καυκασο.
    -------------
    Τρικλοποδιες -επισης- βαζει η Τουρκικη διπλωματια στον αξονα συνεργασιας μεταξυ Κυπρου-Ρωσσιας, για τα οικοπεδα εκει κατω.
    Πανε φιρι-φιρι μου φαινεται.

    Δεν ξερωμεν απο που και κατα ποιου θα γινει το πρωτο ντου.
    Απο Ισραηλ σε Κυπρο για τον φοβο των Τουρκων; Απο Τουρκια στην Κυπρο για τον φοβο των Ιουδαιων; Απο Ρωσσια στην Τουρκια "για να τελειωνουμε"; Απο Τουρκια σε Ελλαδα για να ανακατευτει καλα η τραουλα;
    Απο Ισραηλ σε Ιραν "γιατι τα πυρινικα κανουν κακο στην ατμοδφαιρα", Απο Ιραν στην Τουρκια γιατι τα πετρελαια ειναι προτιμοτερα απο τα πυρινικα;
    Ειδωμεν.

    Πολυ φοβαμαι οτι ο κοσμος συντομα θα ανακαλυψει οτι υπαρχουν πολυ χειροτερα πραγματα απο την πτωχευση και το ψωμοτυρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΜΟΛΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΑΚΚΕ ΚΙ ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ.
    ΜΑ ΤΙ ΛΕΩ,ΑΥΤΗ ΕΜΑΘΕ ΣΕ ΜΕΝΑ.
    ΑΜΕΣΩΣ ΕΝΙΩΣΑ ΕΝΑ ΡΙΓΟΣ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΠΕΡΝΑ.
    ΠΕΤΑΧΤΗΚΑ ΕΠΑΝΩ,ΤΡΕΧΩ ΣΤΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ Ω ΘΕΕ ΜΟΥ!
    ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΑΝΟΙΧΤΑ ΝΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΕ ΕΝΑ
    ΒΛΕΜΜΑ ΓΕΜΑΤΟ ΕΥΤΥΧΙΑ,ΓΕΜΑΤΟ ΓΝΩΣΗ!
    (ΑΦΥΠΝΙΣΤΗΚΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ)

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ANTE ΡΕ.ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ.ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.ΠΑΩ ΝΑ ΔΩ EUROVISION.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χρηστος Χοντζεας26 Μαΐου, 2012 22:20

    Nα δουμε λιγο το θεμα των αυτοκτονιων.
    Και να παμε λιγο πιο "βαθια" απο τον επιδερμικο και πολυ προφανη λογο για τον οποιο απελπισμενοι ανθρωποι φτανουν στο σημειο να βαλουν τελος στην ζωη τους.

    Ο κυριος λογος που καποιος μπορει να φτασει ως εκει ειναι το ΚΕΝΟ.
    Ειτε αφορα λογους συνειδησιακους, ειτε αφορα λογους αδιεξοδου,ειτε ακομα-ακομα για λογους εθισμου (δηλαδη ελειψης της ουσιας που τον κρατα στην ζωη. Ειτε ειναι καποιο χημικο διεγερτικο,ειτε ενας ερωτας)

    Υπαρχει και ενας αλλος ο οποιος ειναι η "αυτοκτονικου τυπου" θυσια. Οι γνωστοι σε ολους μας "καμικαζι". Ονομασια προερχομενη απο τους Ιαπωνες πιλοτους αυτοκτονιας οι οποιοι επεφταν μαζι με τα αεροπλανα τους στους στοχους τους.
    Επισης,υπαρχουν ηδη μαχων, οι οποιες μπορουν να χαρακτηρισθουν "αυτοκτονικου τυπου". Οπως αυτη των Θερμοπυλων.

    Σε ολες τις παραπανω περιπτωσεις ενυπαρχει το ΚΕΝΟ. Ειτε κενο συνειδησης,ειτε κενο μη ευρεσης της "ουσιας" και μη αναπληρωσιμο απο αλλες δραστηριοτητες,ειτε κενο αγωνιας και απογνωσης η ειτε κενο λογω του χαμου καποιου αγαπημενου προσωπου.

    Τι συμβαινει εδω; Ποιος ο λογος αυτου του ειδους της αυτοκτονιας; Δηλαδη της προτιμησης της ατομικης φυγης,διχως να προκληθει περεταιρω ζημια απο την πραξη;
    Τι ειναι αυτο που ωθει καποιον να δωσει τερμα στην ζωη του με διαμαρτηριακου τυπου αυτοκτονια και οχι με "θορυβο";
    Δηλαδη μη στρφομενος στους-κατ'αυτον- ηθικους η φυσικους αυτουργους της αελπισιας του,αλλα προτιμοντας την μοναχικη φυγη;

    Ας πουμε, στις Ανατολικες κοινωνιες,αυτου του τυπου οι αυτοκτονιες ειναι σχεδον ανυπαρκτες. Ελαχιστες. Οι αυτοκτονιες εκει δεν ειναι μοναχικες αλλα συμπαρασυρουν και ολοκληρο περιγυρο.
    Ο θρησκευυτκος φονταμενταλισμος,μπορει να οδηγησει εκει,δηλαδη λογω εκπληρωσης μιας υποσχεσης.
    Αλλα ακομα και αν δεν συντρεχει τετοιος λογος,δηλαδη "στρατευσης" του αυτοχειρα σε μια ιδεολογικη ομαδα με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα,υπαρχει και ο επισης πολυ καταστροφικος αυτοχειρας, οπου συμπαρασυρει και τους η τον φταιχτη των δεινων του.
    "Αποθανετω μετα των αλλοφιλων.

    Δηλαδη, για να επανερθουμε σε εμας, η επιλογη της αυτοκτονιας αλα Ζαλογγο,δεν εχει καμια σχεση με τις αυτοκτονιες των Μουσουλμανων π.χ. Οι πρωτες,αντιθετα καλουν και αλλα θυματα της διαφαινομενης "κοινης μοιρας",να περασουν τον Αχεροντα, ενω στην δευτερη περιπτωση γινεται προσπαθεια,ωστε η τελευταια πραξη του αυτοχειρα να εχει εκδικητικο χαρακτηρα.

    Οι λαοι αντιδρουν αναλογα με τις εμπειριες τους και το DNA τους.Αν μπορουμε να χρησιμοποιησουμε αυτον τον ορο. Αναλογα με τις παραστασεις τους και κυριως με το ειδος της πολιτικης κοινωικης ζωης το οποιο εχουν αναπτυξει και επιλεξει.

    Πιο καθαρα,ας δουμε δυο απλα παραδειγματα: Θα θυμαστε την περιπτωση του Πασπαλιε. Ενας μπασκετμπολιστας που "τα ειχε παρει στο κρανιο με καποια αφορητη αποφαση του διαιτητη" και εν τουτοις δεν επιλεγει να σπασει τα μουτρα του διατητη,αλλα προτιμα "να βαρεσει το κεφαλι του στον τοιχο",που λεμε.
    Ενας αλλος ομως, Αλγερινος,μεγαλωμενος στην Μασσαλια,κουβαλωντας το "αιμα" του Αλγερινου τρομοκρατη, ο Ζινταν, ηταν περιβοητος για τις κλωτσιες και τις κεφαλιες που εριχνε. Εν ηδη "στουκας".
    (ας θυμηθουμε και τον δικο μας εδω "τρομοκρατη" και τις κεφαλιες που επαιζε με Μπαγεβιτς-Σκοκο κλπ)

    Ο τροπος και το ειδος της "αντιδρασης" εχει να κανει με το ειδος του πολιτισμου που εξεθρεψε τον αυτοχειρα, η τον αντιδροντα σαν τετοιον.
    (Υπαρχουν βεβαια και οι εξαιρεσεις,αλλα δεν μιλαμε για αυτες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χρηστος Χοντζεας26 Μαΐου, 2012 22:23

    Ο Ελληνικος πολιτισμος απεχθανεται την αυτοχειρια. Φυσικα σε συνδυασμο με την χρηστιανικη θεση περι "αυτεξουσιου". Εισαι ελευθερος να κανεις οτι θες,εκτος απο το να παρεις την ζωη σου ο ιδιος. Πραγμα το οποιο δεν ειναι και σε πρωτη ζητηση σαν "εντολη" στις θρησκειες της Ανατολης. Το αντιθετο, σε καποιες περιπτωσεις μαλιστα ενθαρινουν το "ντου".
    Το αν η θρησκεια γεννιεται μεσα απο την κοινωνια η αν η κοινωνια δεχεται a-priori μια θρησκεια,νομιζω οτι ειναι απαντημενο. Το πρωτο συμβαινει.
    Δεν χωρα ο Μουσουλμανισμος στα Χριστιανικα Ευρωπαικα κρατη και το αντιθετο δεν χωρα ο Δυτικος Χριστιανικου τυπου πολιτισμος στις Ανατολικους λαους. Δυο διαφορετικοι κοσμοι.
    Αυτοι οι τοσο διαφορετικοι,οι παρασαγγας διαφεροντες πολιτισμοι,καλουνται,-κατα την θεωρια της "παγκοσμιοποιησης" να ενωθουν. Ω ρε μανουλα μου!

    (παρενθεση: Εδω μπορουμε να δουμε την μεγαλη προσπαθεια που κανουν τα γνωστα κεntρα ωστε να προωθηθει η "πανθρησκεια".-zeitgeist-
    Η "ελευθερια και ο απεγκλωβισμος απο τις τοπικες θρησκειες,ωστε να παμε ολοι αγαπημενοι στην αγκαλια του Μπαφομετ". Οι τοσες και τετοιου μεγεθους αντιξοες συνθηκες που προκαλουνται και που θα προκληθουν-αναποφευκτα- στο μελον,θελουν σαν αντισταθμισμα την πανθρησκεια,ωστε να αμβληνθουν οι λογοι και να καμφουν οι αντιστασεις των αντιφρονουντων θρησκοληπτων,ωστε τα μετρα να περνανε με μεγαλυτερη ανεση. "Δεν χρειαzεται να πεθανεις.Σε σκοτωνουμε και εμεις,ρε κοροιδο. Μεινει και περιμενε να βρεις μια δουλεια. Εν τω μεταξυ δοξασε την Φυση και τον Μεγα Θεο.Πουτσες blue"
    Mεχρι σημερα οι "Μπιν Λαντεν" βολευουν.Αυριο,πιθανον οχι.

    Ξαναγυρνωντας σε μας λοιπον, η κοινωνικη φιλοσοφια αλλα και η θεολογικη, αποθαρυνουν την αυτοκτονια. Αλλα και οταν αυτο συμβει,αποκλειουν την περιπτωση του να "παρει στο λαιμο του" ο αυτοχειρ και καποιους "φταιχτες" της καταστασης του. (εξαιρουνται οι περιπτωσεις πολεμων)
    Αυτο εχει περασει στο "αιμα" των κατοικων,τοσο ειδικα της Ελλαδας,ωσο και εν γενει της Ευρωπης αφου κει εκεινη γεννηθηκε και μεγαλωσε με "Ελληνικη κουζινα" και "Ελληνικα υλικα".

    Δεν ξερω αν ειναι-τελικα-ανωτερης η κατωτερης μορφης η μεν η η δε μορφη "αναχωρησης". Απλα λεω για τα διαφορετικα χαρακτηριστικα που διαθετουν.
    Αλλωστε,αυτες οι δυο περιπτωσεις αυτοχειριας, η "σιωπηλη" μετα ομοφιλων και η "βροντερη" μετα αλλοφιλων,καλιστα μπορουν να "συναντηθουν" οταν ενα περιβαλλον ειναι ενδιαμεσο. Δηλαδη προ-πολεμικο.

    Ελπιζω να μη τρομαζω κανεναν. Οπως και ελπιζω, τιποτα απο αυτα τα τελευταια,να μη χρειαστει να τα δουμε στο μελλον.
    Ελπιζουμε η κατασταση να ερθει-με τον εναν η τον αλλον τροπο -στα "ισια" της (οτι και αν σημαινει αυτο) και να μην ακουμε το "Αερα" του μετωπου,ειτε μεσα απο χαντακια,ειτε πανω απο καγκελα μπαλκονιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χρηστος Χοντζεας26 Μαΐου, 2012 22:35

    Και να μη ξεχασω. Σωστα.: Καλη επιτυχια στο πουτανακι που στειλαμε στην Γιουρο-βυζιον
    "Αντε μωρη Ελλαδαρα. Δειξε μας την κυλοτα σου".

    Χασαμε και εκεινα τα big brother, που καναμε και καμια "βουτια" απο την τηλεοπτικη κλειδαροτρυπα και βλεπαμε την ρωγα της "Μαιρης" και το μουνι της "Χαιδως".
    Δωστε κατι ρε αλητες. Νηστικοι ειμαστε.
    Τοση πικρα τρωνε οι γεροι στα σπιτια. Δωσε φαι. Δωσε πραμα λεμε. Αλλο να πας απο ελειψη φαρμακων και αλλο απο καρδια,γλυφοντας το γυαλι της τηλεορασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου θυμίζω αγαπητέ Χρηστο.
      ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΟΥΣΙΑ.

      Διαγραφή
  32. Χρηστος Χοντζεας26 Μαΐου, 2012 23:42

    * ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ
    Αρ. Φύλλου 66
    31 Μαρτίου 2011
    Άρθρο 45

    Ρυθμίσεις θεμάτων Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

    10. Για την οριστική επίλυση της δικαστικής διαφοράς που εκκρεμεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης μεταξύ της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης (Ι.Κ.Θ.), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Δημοσίου, ύστερα από την υπό ημερομηνία 21.9.1961 και αύξοντα αριθμό καταθέσεως 2046/1961 αγωγή της πιο πάνω Κοινότητας, το Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση καταβολής στην Ι.Κ.Θ. συνολικά ποσού εννέα εκατομμυρίων εννιακοσίων σαράντα τριών χιλιάδων εξακοσίων ενενήντα επτά (9.943.697) ευρώ σε δύο έντοκες δόσεις, που λήγουν το πέμπτο και το δέκατο έτος από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού και υπό τον όρο ότι πριν από την εξόφληση της οφειλής, όπως ορίζεται κατωτέρω, η Ι.Κ.Θ. θα παραιτηθεί από το δικόγραφο και το δικαίωμα αγωγής.

    Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ορίζονται η διαδικασία, οι όροι και οι προϋποθέσεις εκδόσεως των δύο ομολόγων, το επιτόκιό τους και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εξόφληση της οφειλής.
    Να πουμε οτι το παραπανω "συμβουλιο" λειτουργει ως κρατος εν κρατει,αφου δεν υποκεινται σε νομους του Ελληνικου.
    Η καλυτερα,για να τα λεμε καλα, το Ελληνικο κρατος ακομα δεν εχει αποροφηθει απο το μητρικο σκαφος του ΚΙΣ.
    Αυτα ειναι. Και γαμημενος και πληρωνων.

    Επισης υπαρχουν οδηγιες προς ναυτιλομενους: (ταχα μου-ταχα μου δηλαδη):


    Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία και έκπληξη του Ελληνικού Εβραϊσμού από την ένταξη των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη στο κόμμα της “Νέας Δημοκρατίας”, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν εκφράσει ή ταυτιστεί με προσβλητικές για τους Εβραίους απόψεις.

    Ελπίζουμε ότι η ηγεσία της “Νέας Δημοκρατίας”, ενός μεγάλου δημοκρατικού κόμματος εξουσίας, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου τέτοιου είδους απόψεις να παραμείνουν στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας που διακρίνεται από τις αρχές της Δημοκρατίας, και θα προστατεύσει την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα ισονομία των πολιτών χωρίς διάκριση φυλής ή θρησκείας.
    (Τι "χωρις διακριση φυλης η θρησκειας" βρε αθεοφοβοι; Και το "συμβουλιο εκει σαν τι ειναι,που λειτουργει σαν Βατικανο; Σαν Αγιο Ορος μεσα στην ασφαλτο. Τα δικα μου δικα μου και τα δικα σου παλι δικα μου. Δικαια πραματα)

    "...Ταυτόχρονα,(συνεχιζουν τα παιδια) πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα η πολιτική κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού που υιοθετούν όλα ( "οταν λεμε ΟΛΟΙ εννουμε ΟΛΟΙ") τα δημοκρατικά κόμματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη".
    (το γνωστο παραμυθι. Φωναζω "βοηθεια" για να μη με παρει κανεις χαμπαρι).

    Κατι αλλο θελετε παιδια; Καμια μπυρα,καμια πιτα με γυρο χωρις χοιρινο,καμια χωριατικη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χρηστος Χοντζεας27 Μαΐου, 2012 18:42

    "Aκουστε" σκεπτικο: (απο ΑΕΚ...λαθος απο την ΠΑΕ. Γιατι αλλο "ΠΑΕ" και αλλο ΑΕΚ. Οπως λεμε: "ειναι αλλο να εισαι ΑΕΚ" και αλλο να εισαι ΠΑΕ)
    (τα παρενθετα σχολια ειναι δικα μου. Δεν μπορω. Ειναι διασκεδαστικο):

    "... ναι μεν να ανακοινώσει η ΕΠΟ ότι η ΑΕΚ έχασε και την έφεση και δεν αποκτά αδειοδότηση,(να μη το κρυψωμεν δηλαδη) ωστόσο η ποινή να τεθεί σε ισχύ μέσα στον Ιούλιο και πριν την κλήρωση του επόμενου πρωταθλήματος. Στην ουσία η ΑΕΚ θα ζητήσει χρόνο, προκειμένου να τρέξει τα θέματά της και να δείξει πως προσπαθεί να μπει σε ένα σωστό οικονομικό και βιώσιμο δρόμο, πληρώνοντας τις υποχρώσεις της. ("να δειξει πως προσπαθει". Το διαβασατε ετσι; Δεν ειναι δικο μου αυτο. Ουτε καν να προσπαθησει δηλαδη. "να δειξει". Δηλαδη εχεις εναν κοντοπουτσο με 4 ποντους που θελει να ανεβει στα καπουλια της Καρντασιαν και να προσπαθεισει να πεισει τους θεατες του dvd, οτι θα κανει οτι ειναι δυνατον να της σκισει τα βαρδουλα. Ε, ρε πλακες)

    ("Ελληνικα" πραματα δηλαδη. "Ηξης αφηξης,πας να μας γαμησεις")

    Συνεχεια:"...Αυτό της το αίτημα θα το αιτιολογήσει κιόλας(θα αιτιολογισει το αιτημα δηλαδη): Αφενός θα τονίσει πως γίνονται προσπάθειες να βρεθούν χρήματα και μπορεί να υπάρχουν πολλές δυσκολίες, αλλά το ξεκαθάρισμα στο πολιτικό σκηνικό(βλεπε δεν εχουμε "κονε" στο υπουργειο) αναμένεται να φέρει αλλαγές και στα διοικητικά της ΠΑΕ.( ο Αμπραμοβιτς περιμενει στην εξωπορτα)

    Αφετέρου, θα σημειώσει πως έχουν γίνει και βήματα προόδου στις πληρωμές τους τελευταίους μήνες, με την υπάρχουσα διοίκηση. Συν τοις άλλοις η ΑΕΚ θα ξεκαθαρίσει στην ΕΠΟ (τι θα κανει;) πως η κατάσταση γενικά στη χώρα και στο ποδόσφαιρο είναι δύσκολη και δεν είναι παράλογο αν της δώσει χρόνο να προσπαθήσει μέσα σε μία χρονική περίοδο που περιμένει τη νέα Κυβέρνηση για να μπουν νέοι επενδυτές ( Χαραλαμπε,ετοιμασου να κανουμε προταση εξαγορας του πακετου των...χρεων της ΠΑΕ) και όπου μπορεί να πουλήσει παίκτες της,(ποιον; τον Παναωτη το Λαγο,τον Λεοναρντο, τον Γκουτι, η τον Γεωργεα στα 40;) βάζοντας ρευστό στα ταμεία της(ενα μπεζαχτα εχουν.Μη τρελαινεσαι. Σαν περιπτερο) τόσο από αυτό το ενδεχόμενο,(ετσι μπραβο. "ενδεχομενο") όσο και από την πώληση διαρκείας(ταλαιπωριας). Τούτο, που επίσης θα σημειώσει η ΑΕΚ στην έφεσή της είναι πως θα είναι κακό να... τελειώσουν έτσι μία ομάδα, στερώντας της την Ευρώπη και μη επιτρέποντάς της να κάνει μεταγραφές. (δωστε μας την Ευρωπη μας ρε πουστιδες. Γιατι η καθε καριολα παει Γιουροβιζιον και δεν μπορουμε εμεις να βγουμε εξω απο την Ελευσινα;)

    Μάλιστα, η ΠΑΕ είναι πρόθυμη να ζητήσει από την ΕΠΟ να υπάρξει αναστολή της απόφασης υπό όρους:(δεν ξερω αν το διαβασατε καλα: "Η ΠΑΕ ειναι ΠΡΟΘΥΜΗ να υπαρξει αναστολη της αποφασης υπο ορους". Δηλαδη ο μελοθανατος, ειναι προθυμος να ανααστηλει το τουφεκισμο,εαν οι κατωθι οροι του,γινουν δεκτοι απο το εκτελεστικο αποσπασμα. Μιλαμε για γελια μεχρι δακρυων) να μην της επιτρέψει να κάνει μεταγραφές, μέσα στο χρονικό περιθώριο που αξιώνει, με παίκτες άνω των 22 ετών, όμως να της δίνει το δικαίωμα να ανανεώσει κάποιους ποδοσφαιριστές της -π.χ. Γεωργέας- ανεξαρτήτου ηλικίας.(γιατι πηγατε κατευθειαν στονΓωωργεα; Απο το "22" πηδηξαμε στο "36"; Οι ενδιαμεσοι τι θα γινουν; Θα μετεγγραφουν στην Γιουβεντους;)
    Σημειώνουμε,(ναι-ναι) πως αν η ΑΕΚ δεν πάρει την αδειοδότηση (τι θα γινει δηλαδη;)δεν θα μπορεί να ανανεώσει συμβόλαια παικτών της που είναι πάνω από 22 ετών. (χεστικαμε)

    Οπως ελεγε και ο Ν.Σταυριδης: "κυριες και κυριοι ενορκοι...κυριε Εισαγγελευ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χρηστος Χοντζεας27 Μαΐου, 2012 19:22

    επισης υπαρχει ενα σχολιο του Μ.Τριβιζα-εκει στο "365Κομανετσι", ο οποιος θετει τους Νοτια-Ππα προ των ευθυνων τους,να παρουν την κατασταση στα χερια τους,οτι εχουν ευθυνη...μπλα-μπλ-μπλα.

    Και καταληγει-σωστα λεγοντας:

    Και κάτι άλλο, επειδή θα τρελαθούμε τελείως: Φτάσαμε να διαβάζουμε ακόμη και οκτώ χρόνια μετά (και δυστυχώς ακόμη και από φίλους της ΑΕΚ) ότι το Δημόσιο έχασε 130 εκατ. ευρώ(!) από την υπαγωγή της ΑΕΚ στο άρθρο 44. Δεν υπάρχει πιο εξωφρενικό ψέμα.

    Από τα 130 εκατ. ευρώ των χρεών της ΑΕΚ το 60% αφορούσε οφειλές προς την ENIC και τη Netmed, καθώς και προς ποδοσφαιριστές όπως ο Ζαγοράκης, ο Γεωργάτος, ο Κατσουράνης και άλλοι, οι οποίοι υπέγραψαν να μπουν οικιοθελώς στη ρύθμιση τα χρήματα που τους οφείλονταν.
    Ένα άλλο 10% αφορούσε υποχρεώσεις προς τρίτους και το 30% ήταν χρέη προς το Κράτος, από τα οποία όμως το 10% ήταν πραγματικές υποχρεώσεις και το 20% πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στην ΠΑΕ για τα πλαστά τιμολόγια Ψωμιάδη. Με απλά λόγια, χρέη-τιμωρία της ΑΕΚ για την επιδρομή που έγινε στα ταμεία της!

    Τα χρήματα που έχασε πραγματικά το Δημόσιο, λοιπόν, ήταν ΕΛΑΧΙΣΤΑ, ενώ από το 2004 έως σήμερα το Κράτος έχει ήδη εισπράξει περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ(!) λόγω της λειτουργίας της ΠΑΕ (από φόρους και ΦΠΑ που κατέβαλε η ίδια η ΑΕΚ, αλλά και οι εμπορικοί της συνεργάτες όλα αυτά τα χρόνια), ενώ της οφείλονται και άλλα 13 εκατ. ευρώ, που υπάρχει η προοπτική να εισπράξει μεσοπρόθεσμα αν διευκολύνει την ΠΑΕ με έναν λογικό διακανονισμό. Αυτά τα χρήματα δεν θα τα είχε πάρει ΠΟΤΕ αν το 2004 η ΑΕΚ βάραγε «κανόνι». Εσάς σας φαίνεται ως... χασούρα αυτό ή ως... κόλπο γκρόσο; Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι σε άλλες ΠΑΕ, όχι απλώς χαρίστηκε πραγματικό χρέος, αλλά πληρώθηκαν από τα ταμεία του Κράτους, μέσω ειδικής ρύθμισης που έγινε ΜΟΝΟ για αυτές, υποχρεώσεις τους προς τρίτους... "

    Συμφωνουμε σε ολα: Και σε ρωταω αδερφε μου: Αφου το κρατος εχει ηδη εισπραξει σχεδον το 80% απο τα προκαθορισμενα και "δικα του" εσοδα, για ποιο λογο να θελει να πεταξει μια ομαδα στο "γκρεμο" οπως λες;
    Μηπως γιατι,ακομα και αν πληρωθουν και τα εναπομειναντα 13 εκ. απο πισω ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΜΙΑ 100ΑΡΑ και λογω αυτης της "λεπτομεριας" δεν προκειται να πλησιασει κανεις στο "μαγαζι" ΑΕΚ,αφου πλεον τελειωσαν και τα "λαμογια" και σε λιγο-μετα τον Μπαιρακταρη-φαινεται να μας τελειωνουν και οι "τρελοι";

    Αφου τα-καθυστερουμενα- χρεη της ΑΕΚ ειναι "μικροδιακανονισμοι" 1-2-3 εκατομμυριων και η βαρκα μετα θα συνεχισει να πλεει,διαχειριζομενη τα ανεκτα υπολοιπα της,γιατι δεν βρικεται ΟΥΔΕΙΣ να την αναλαβει;

    Οσο για το "να δουμε τι κυβερνηση θα εχουμε και υστερα βλεπουμε", που ακουω,ειναι σωστο.
    Οχι ομως με την νικολαιδια προοπτικη. Οτι θα βρουμε τον δικο μας στο υπουργειο και θα σκεπασουμε τα σκατα,αλα 2004. Οχι. Τελος αυτα.
    Μονο εαν τελικα οι υπολογισμοι που κανουν οι μεγαλεμποροι (πετρελαιου και αλλων ειδων) βγουν οπως τους προεβλεψαν θα βρεθει ακρη και λυση.
    Με αυτην την εννοια "εχει σημασια και αναμενονομεν ολοι την νεα κυβερνηση.
    Εαν η ζαρια που παιζεται,κατσει καλα,θα δουμε φως.
    Αν ερθουν "ντορτια", η ΑΕΚ παει Δ Εθνικη και το παραμυθι τελειωνει εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ : Έχει πλάκα αυτό. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούμαστε. Μόλις τώρα έγραφα για την ΠΑΕ. Θα το βγάλω σχεδόν άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή