Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Liberation: Ο Έλληνας στο τέλος πάντα σηκώνεται

Καλό κείμενο, πιθανώς αδιάβαστο, αλιευμένο από τους χώρους. Ταιριάζει και στην ΑΕΚ που προσπαθεί να κάνει κηδεία και μνημόσυνο μαζί. Όλοι πια καλεσμένοι, λες και είναι τα στερνά. Μαζί ξανά την Κυριακή το βράδυ.

Ένα άρθρο "ύμνο" για τον ελληνικό λαό δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδαLiberation, η οποία παρουσιάζει τους Έλληνες ως το ανάχωμα της Ευρώπης ενάντια στον οικονομικό ολοκληρωτισμό.


Συντάκτης του άρθρου ο Βέλγος Raoul Vaneigem ο οποίος τονίζει ότι "ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται στον πόλεμο κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού", ο οποίος "καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, και απειλεί την καθημερινή επιβίωση εκατομμυρίων πολιτών".

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο της Γαλλικής εφημερίδας:

"Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.

Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.

Ναι, η Ευρώπη της οικονομίας ήθελε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα. Αλλά μες τον εκνευρισμό της να χτυπήσει τη χώρα που φαινόταν η πιο αδύναμη στη ευρωζώνη, μέσα στην υπερβολική της βία, η μάσκα της έπεσε. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ, η ώρα να καταδείξουμε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό του ολοκληρωτισμού. Γιατί πρόκειται πραγματικά περί αυτού. Και υπάρχει μόνο μία απάντηση στον ολοκληρωτισμό: ο αγώνας, επίμονος και ανυποχώρητος, μέχρι τη μάχη, αν χρειαστεί, καθώς διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη.

Έχουμε έναν κόσμο, μια ζωή, και αξίες να υπερασπιστούμε. Παντού στους δρόμους, είναι τα αδέλφια μας, οι αδελφές μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι οποίοι έχουν πληγεί μπροστά στα μάτια μας, ακόμα και αν είναι μακριά. Πεινάμε, κρυώνουμε και πονάμε μαζί τους. Όλα τα χτυπήματα που δέχονται μας τραυματίζουν εξίσου. Κάθε παιδί στην Ελλάδα που λιποθυμά στο σχολείο του, μας καλεί στην αγανάκτηση και στην εξέγερση.

Για τους Έλληνες, είναι καιρός να πούνε όχι, και, για όλους εμάς, ήρθε ο καιρός να τους υποστηρίξουμε. Επειδή ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων.

Πέρα από έναν συναισθηματικό θυμό που εκτονώνεται με την καταστροφή των συμβόλων της καταπίεσης, αναπτύσσει έναν διαυγή θυμό, των αγωνιστών που αρνούνται να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή προς όφελος της τραπεζικής μαφίας και της λογικής της, αυτής του "τρελού χρήματος".

Με τις συνελεύσεις της άμεσης δημοκρατίας, το κίνημα της πολιτικής ανυπακοής, το κίνημα "Δεν πληρώνω" και τις πρώτες εμπειρίες της αυτοδιαχείρισης, μια νέα Ελλάδα αναδύεται αυτή τη στιγμή, που απορρίπτει την τυραννία της αγοράς για λογαριασμό των ανθρώπων.

Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα πάρει για τους ανθρώπους να ελευθερωθούν από την εθελοντική δουλεία τους, αλλά είναι βέβαιο ότι, αντιμετωπίζοντας τη γελοιότητα της πελατειακής πολιτικής, των διεφθαρμένων δημοκρατιών, τον τραγελαφικό κυνισμό του κράτους των banksters (τραπεζική μαφία), θα έχουμε μόνο την επιλογή -ενάντια σε κάθε εκβιασμό- να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας εμείς οι ίδιοι.

Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας.

Είναι επίσης το μέλλον μας.

Ανακαλύψτε την ξανά μαζί της!

Το 2012 ας γίνουμε όλοι Έλληνες!"

36 σχόλια:

  1. Οι γνωστές παπαριές της Λιμπερασιόν.Μεγάλα λόγια που δεν έχουν ίχνος αλήθειας. Δηλ η Ελλάδα ήταν καλά οργανωμένη και ήρθαν οι πούστηδες οι Γερμανοί και το διεθνές κεφάλαιο να την διαλύσουν.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ.ΜΕ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ.Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ.ΑΛΛΙΩΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ 30-40 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΧΡΕΟΚΩΠΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ιδιο πραγμα λετε και εσυ και η Liberation.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο Γαρατζέος10 Μαρτίου, 2012 01:07

    Να προσθέσω ότι η χρεωκοπία θα έπρεπε να είναι η παντιέρα κάθε φιλελεύθερου (δεξιού και μη)...με αυτή ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙ θα παίρναν πόδι καμιά 300ρια χιλιάδες Δ.Υ. αφού το μπουρδέλο δε θα μπορούσε να πληρώνει. Αυτό είναι κάτι που οι "αριστεροί" αυτού του τόπου τεχνηέντως αποκρύπτουν και εστιάζουν στην "απελευθέρωση" από τα δεσμά του κεφαλαίου. Yeah, sure...το 6μηνο της κατάρρευσης, στην επαρχία θα λειτουργήσουν οι παραδοσιακές δομές (αγροτική οικονομία, οικογενειακή υποστήριξη), στη δε Αθήνα η μετανάστευση, η μαύρη οικονομία και, πάλι, οι οικογενειακές δομές. Σε αυτα να συπληρώσουμε και τις όποιες συσπειρώσεις πολιτών. Πάντως, το κράτος του πράσινου ήλιου λήγει πάραυτα με την χρεωκοπία. Για να δούμε τον Ιούνιο...ήδη είμαστε 4,4 δις μέσα (ω, τι έκπληξη! δεν το πιστεύω!)
    ΥΓ: @RED1925: Ο στήβεν είναι μεγάλο παιδάκι, μπορεί να σου απαντήσει. Έχει διατελέσει στο κόμμα (1 είν' το κόμμα) στα νιάτα του, όπως ΠΑΡΑ πολλα αφεντικά/κεφαλαιοκράτες των ημερών μας. Για αριστερός ξερόλας δε νομίζω να βγαίνει. Ξερόλας, ίσως (είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός, και όλοι τους μπορούν να φαίνονται ξερόλες που και που, χα χα). Και η παπαρήγα το παιδί της στο αμερικάνικο κολλέγιο το στέλνει πάντως.
    Δε μπορώ να καταλάβω τι του προσάπτεις ακριβώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα ρε φίλε.Απλά μετά την χρεωκοπία μου την δίνει αυτό το στυλάκι,ξέρεις εγώ ο παλιός αριστερός κλπ΄Δεν εχω ακούσει όμως κανέναν να δηλώνει με στόμφο ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ΔΕΞΙΟΣ.Λες και οι μεν είναι Παναγίες και οι άλλοι σατανάδες.Σ αυτή την χώρα μεγαλώσαμε και ξέρουμε ποιοί έκαναν τις μεγάλες μπίζνες τα τελευταία 40 χρόνια(αν θέλετε λέμε και ονοματα).Όλοι τους δηλώνουν αριστεροί.Μη μας δουλεύουν και από πάνω σαν τον παπά που ανέφερα στο σχόλιό μου!!!!!!!1

      Διαγραφή
  4. Οχι φιλε Χρίστο.Η ΛΙΜΠΕΡΑΣΙΌΝ λεει αυτά που υPοστηρίζω εγώ, στην τελευταία παράγραφο του άρθρου της. Όλο το υπόλοπιο μέρος του άρθρου διακατέχεται από άλλη φιλοσοφία, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΕΓΏ ΔΙΑΦΩΝΏ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενταξει. Δεν ξερω ποιος κλεβει απο ποιον,αλλα το θεμα ειναι οτι μονο αν πατωσεις,ανεβαινεις προς τα πανω. Φυσικα οχι απο αυτογνωσια,η ανανηψη αλλα απλα ενιαμονο θεμα "μηχανικης". Οταν δεν μπορεις να πας πιο κατω,ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα ανεβεις.

    Βεβαια δεν εννοω οτι αυτος ειναι ο πατος,σημερα.
    ΔΕΝ εχει ερθει ακομα. Και βεβαια με τιποτα δεν εννοω οτι μπορει να λειτουργησουν σαν σωσιβια τα ιδια τα βαριδια που εφεραν την κατασταση ως εδω και τωρα καμωνονται τους "σωτηρες".

    Η φαση "πιανω πατο",και αρα "αρχιζω να ανεβαινω" θα σηματοδοτηθει μονο εαν δουμε τον πρωτο κρεμασμενο στο Συνταγμα.

    Οσο για την συμπεριφορα του Ελληνικου λαου-εχω ξαναπει- οτι ειναι κατι αναμεσα στο σοκαρισμα και την καρτερια.
    Αλλοι λαοι,σε αναλογες καταστασεις δεν εχουν περιοσιστει στα γιαουρτια και τις καταρες,αλλα εχουν σκυλευσει πτωματα και εχουν καψει πολεις ολοκληρες.
    Εδω υπαρχει μια περιεργη και "παραξενη γαληνη".

    Και θα καταδειχθει στο αμεσο μελλον περι τινος τελικα προκειται. Αν ειναι δηλαδη ισχυει το "σφαξεμε αγα μου" η το "πισω εχει η αχλαδα την ουρα"
    Θα ηθελα να εκπλαγω ευχαριστα. Δηλαδη να συμβαινει το δευτερο.
    Εμπιστοσυνη μεγαλη στους λαους εν γενει,δεν εχουμε.Ενταξει. Και κυριως δεν εχουμε καμια ως προς το παραγωγικο και αναπτυξιακο κομματι. Οσο αφορα στην προωθηση και στην εφαρμογη μοντελων και στην συμμετοχη του κυριωςστην πολιτικη σκεψη και στην παραγωγη πολιτκης. Δεν γνωριζει δηλαδη πως να θωρακισει αυτο που κυριως ξερει να κανει: Να επανασταστει. Σε αυτο του βγαζουμε ολοι το καπελο. Αργοτερα ομως παντα ερχεται το "καπελωμα" του,αφου αδυνατει να μεταφρασει την ισχυ του σε λελογισμενη δυναμη. Δεν ξερει τι να κανει με την "προικα" καθε επαναστασης που αποκτα. Συνηθως-παντα δηλαδη-την παρεχωρει σε ισογαμπρους,σε γαμπρους κηφινες που δηλωνουν προστατες του.

    Παντως,οπως και να εχει, το ενστικτο του, για το ποτε παει στο βαραθρο και τι "στρατοπεδο" πρεπει να επιλεξει-ενα μιλαμε για τον Ελληνικο λαο-ξερει παρα πολυ καλα. Αυτο ειναι πλεον ιστορικα επαναλαμβανομενα αποδεδειγμενο.

    Τι ηταν η "γενια του 40"; Καπιοι εξαιρετικοι που γενηθηκαν για να πολεμισουν; Η προηλθαν απο γεναια εκπαιδευση στα παιδικα τουςχρονια; Τιποτα απο αυτα.
    Ειναι η ιδια ακριβως γενια με την σημερινη. Βυθισμενοι στην αρρωστια του κομματισμου,στην ρεμουλα και την λαμογια,με εναν πολιτικο εσμο χειροτερο απο τον σημερινο,με κυβερνησεις απολυτως ανηθικες οι οποιες αλλαζαν σαν τα πουκαμισα και μια ασταθεια και αβεβαιοτητα η οποια τιποτα δεν μαρτυρουσε αυτα για τα οποια εμεινε στην ιστοριαη γενια εκεινη η οποια απο τα δανεια,τον δημοσιοουπαλληλισμο,το βολεμα το "σπρωξιμο",το λαδωμα,το καρφωμα και ολα τα ωραια,περασε κατευθειαν στην ξυφολογχη,στα μετωπα,στις πεινες,τις ανειπωτες κακουχιες και τις στερησεις.

    Οι ιδιοι ανθρωποι κατω απο διαφορετικες συνθηκες και περιστασεις μπορουν να κανουν εξαιρετικα διαφορετικα πραγματα,απο οτι συνηθως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μπορώ να διαφωνήσω με τα γραπτά σου αν και διαβλέπω μια δόση αγνού οραματισμού και επαναστατικής ηθικής τα οποία κατά την ταπεινή μου άποψη απλά δεν υπάρχουν.Την επανάσταση του 21 την ετοίμασαν οι μεγάλες δυνάμεις τις εποχής και όχι ο λαός από μόνος του. Η Ιστορία στερείτε ρομαντισμού.Είναι αμείλικτη και συμφεροντολόγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολες οι επαναστασεις "ετοιμαζονται".
    Και δεν πιστευω οτι υπαρχουν λιγοτερο η περισσοτερο "ηρωικοι λαοι",αφου ο λαος ειναι ενας παγκοσμιως.
    Απλως με βαση τα εθνικα-κοινωνικα-πολιτιστικα χαρακτηριστικα του καθε ενος, αντιδρα με διαφορετικο "ρυμθο" "τροπο" και "χρονο".

    Οσο για τον οραματισμο η την αγνοτητα βλεπεις,δεν ειναι γιατι αυτα τα διαπιστωνω τριγυρω,αλλα γιατι πολυ απλα, θα ηθελα να υπαρχουν.
    Τις ουσιωδεις αλλαγες,ολες μα ολες,τις πετυχαινουν ατομα. Οι πολοι,μονο ακολουθουν και υιοθετουν. Ειτε μια εφευρεση,ειτε μια ιδεα.

    Το δυστυχημα ειναι οτι ο λαος ηταν ειναι και θα παραμεινει παιδι που συνεχεια σεξουαλικα παρενοχλειται και παρ'ολα αυτα "συνεχιζει να μπαινει σε ξενα αυτοκινητα" και να δεχεται "καραμελες" απο αγνωστους.

    Μονο η παραδοχη της αυτοτελειας, της ατομικης υποχρεωσης,η αναπτυξη του αυθυπευθυνου,δηλαδη της ενσυνειδητης "παρεχωρησης ατομικης κυριαρχιας" (μιας και ειναι της μοδας ο ορος) προς οφελος του συνολου,θα μπορουσε να εξαλειψει την αναγκη τοσο για απανωτες και παντοτε ασκοπες επαναστασεις, οσο και για τον συνεχη αγωνα για "αναδειξη" η "προβολη".

    Με αλλα και απλα λογια, μονο η γνωση και αρα η αφυπνηση,μπορουν να φερουν καποια ανανηψη.
    Πραγμα το οποιον ειναι συνεχως ζητουμενο,μα και παντοτινα ανεφικτο,αφου κατα εναν πολυ "ανθρωπινο" τροπο, η πονηρια και ο σκοταδισμος παντοτε επιβαλονται με εναν μαγικο τροπο.

    Αν εχεις Καισαρα,θα ζεις φτωχα αλλα ασφαλης στην Ρωμη.
    Αν εχεις Χιτλερ θα ζεις ετοιμος να πεθανεις για οποιονδηποτε λογο,χωρις να ερωτηθεις.
    Αν εχεις Φαραω, θα χτιζεις και θα κουβαλας πετρες μεχρι να πεθανεις.
    Αν εχεις καποιον Χαν,θα πεθαινεις καθε μερα μεχρι να πεθανεις κανονικα,χωρις ποτε να μαθεις τον λογο.
    Αν εχεις κανεναν Αλεξανδρο,υπαρχει περιπτωση να νοιωσεις λιγο ανθρωπος,μεχρι να πεθανεις.

    Παραδεισενια σκεπτομενος,δεν θελω κανεναν απο αυτους.
    Γηινα ομως, θα προτιμουσα τον τελευταιο.
    Η θα εχεις νταβατζη της προκοπης, η οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ RED 1925: Αγαπητέ, σε κόβω λίγο εξοργισμένο. Κακώς όμως αφού δεν κατάλαβες την ειρωνεία του κείμενου προς την αριστερά με έμβολο τον Τροχανά που τον ονομάζω δεξιό είναι γνησιότατος αριστερός ( ψάξε να βρεις το δεξί του χέρι τότε, ο Καπετανάκης, τι ήταν στο κόμμα ). Και πολλά κείμενα μου συνέχεια χλευάζουν τις μη προτάσεις της αριστεράς κι αυτό φαίνεται με την σουρεάλιστική πρόταση που έκανα.
    Επί της επιπλέον ουσίας όμως, δεν χαρακτηρίζομαι από την τριετία που διετέλεσα διαφωτιστής ( 81-84 ), ΑΦΟΥ ΘΕΩΡΩ ΥΓΙΕΣ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΤΑΙ. ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΑ ΝΔ Ή ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ 18 ΜΟΥ. ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΣΜΟ ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ, ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ Η ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΕΛΟΥ. ΗΜΟΥΝ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΙΑΝΑΝΕ ΤΟΠΟ.
    Για τις ομάδες μας όμως, θα σου πω το απλό: Η ΓΝΉΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΑΛΛΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ( βλέπε δηλώσεις Σάββα ή Μαρινάκη - που μην είσαι και τόσο σίγουρος οτι θα την βρει την τρύπα ). Και φυσικά στα μάτια μου εκπέμπει μια κακομοιριά όπως εκπέμπουν τον γνήσιο ελληνικό νταβατζισμό τα αποδυτήρια του, που εκφράσθηκαν με τα πρωταθλήματα του Κόκαλη που βρήκαν βαθύτατα σύμφωνη την πουτάνα την κοινωνία που η πλειοψηφία της βέβαια ανήκει στην δαφνοστεφανωμένη.
    Μπορούμε να λέμε πολλά ακόμα, αρκεί να καταλαβαινόμαστε. Τώρα να μιλάμε για πολιτική σε αυτήν την ηλικία - δηλαδή την ώρα που γνωρίζουμε κι οι δύο οτι επιχειρηματίες την οδηγούν - το βρίσκω χάσιμο χρόνου. Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπα και γώ.'Εχω χαζέψει από τα 50 μου?Συμφωνώ ότι δεν μπορεί στα 50 να μιλάμε για πολιτική.Και είμαι όντως εξοργισμένος με το κατεστημένο της Ελλάδος το οποίο είναι αριστερό και κατά την γνώμη μου εχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την χρεωκοπία της χώρας. Είμαι αγνωστικιστής και πιστεύω στον Νεο Φιλευλευθερισμό-χωρίς να τον θεωρώ πανάκεια- ο οποίος δεν εκφράζεται από κανένα κόμμα-πλήν Ταυρων Μάνου ίσως-και γιαυτό δεν έχω ψηφίσει παρά μόνο μία φορά το 1989 για να φύγει ο καταστροφέας της Ελλάδος , ο χαρισματικός ντε....
      Τέλος πάντων γάμα τα......
      Μου παίζει το καλό μου το μάτι ότι θα φάει πούτσα αύριο ο βάζελος και την άλλη εβδομάδα θα τον έχω να σέρνεται στα τέσσερα.Κάνω λάθος;
      Νασαι καλα

      Διαγραφή
  9. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ10 Μαρτίου, 2012 14:27

    ΠΑΝΤΙΕΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΕΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ.ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΦΟΜΟΙΟΣΟΥΝ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ LIBERATION ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΑ,ΑΛΛΑ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ.ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. To "θαρσειν χρει" αφορα στους πατερες τους απολυτως δωσμενους και ξεβρακωμενους.
    Ο κοσμος- ο καθε "κοσμος"-ειναι ετοιμος για τα "παντα".
    Και για τα ωραια και για τα ασχημα.

    Εκεινοι οι πουλημενοι,οι πιασμενοι απο τα αρχιδια,οι εκβιασιμοι,οι δωροδοκιμενοι, οι "φωτογραφιμενοι" απο τις μυστικες υπηρεσιες, οι εθελοδουλοι των πρεσβειων,οι υπηρετες αλλοτριων συμφεροντων οι δοσιλογοι απο κουνια(κυριολεκτω,δεν ειναι υπερβολη) οι ανθελληνες ειναι το προβλημα.
    Οι οποιοι εκτος των αλλων-κυριως- ειναι "αριστοι" διαφθορεις, και προσβαλουν την ιδια τους (sic) την χωρα,με τετοια ταχυτητα και προθυμια,με την οποια μενουν αφωνοι ακομα και οι εντολεις τους.

    Ειναι οτι χειροτερο μπορει να συμβει σε μια χωρα .Ειναι ενα μεγαλο ατυχημα. Ενα τεραστιο διαρκες λαθος.
    Οι χειροτεροι πρεσβεις μιας χωρας, η οποια πραγματικα δεν εχει καμια ελπιδα,αφου ειναι η επισημη πεμπτη φαλαγγα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ RED 1925: ΑΓΑΠΗΤΕ, ΛΑΝΘΑΝΕΙΣ. ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Ο ΦΘΟΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ. Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΕΣΩ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕΣΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΙΑ.
    Αυτό το φέρανε πρώτοι οι " δεξιοί " με τον βλάχο εθνάρχη της πλάκας που ρήμαξε την Αθήνα αλλά και την επαρχία και που στο τέλος ντρεπόντουσαν να μιλήσουν για τις πεποιθήσεις τους.
    Το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε όλο τον κομπλεξισμό και την κοινωνία των άχρηστων. Των pumpεrs και των πιο τεμπέληδων στην επικράτεια
    ( όρα 1981 ). ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΔΡΑΣΕ ΣΑΝ ΠΑΝΟΥΚΛΑ - όπως δρουν οι μειοψηφίες, λίαν προσεχώς σχετικό κείμενο - ΔΙΟΤΙ ΗΞΕΡΕ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ.
    Η αριστερά τότε, μπορούσε να οραματίσει και το έκανε. ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΘΝΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΙ. Η ΜΠΑΛΑ ΧΑΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΚΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ. ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΩΜΟΤΙΣΜΟ ( δεν έχει τίποτα μεμπτό η λέξη ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΕΛΩΣΕ ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ, ήταν λάθος των άλλων και μαγκιά δική της.
    Τι μένει σήμερα, που την μπάλα την έχουν στην εξέδρα; Η διαφορετικότητα, η κοινωνική δικαιοσύνη σε όσους έζησαν το πόπολο από κοντά, αλλά και η έμπνευση των βετεράνων. Μην μπερδεύεσαι από αυτά που γράφω κι ευτυχώς που " δεν έκοψες τον πούτσο σου ", καθότι σου χρειάζεται. Πάντως στα νειάτα μου θα ήταν αδύνατον να με εμπνεύσει ο Χατζηδάκις που λάτρευε η Μαρίκα κι όχι τα Μαουτχάουζεν, τα τραγούδια για την Γουατεμάλα ή οι φυλακές των ασίκηδων.
    ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ, όπως και τα παιδιά μου σήμερα, ΠΟΥ ΤΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ORIGINAL ( ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΚΉ ΜΟΥ ΆΠΟΨΗ ΜΆΛΛΟΝ ΤΗΝ ΞΈΡΕΙΣ ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΠΕΝΗΝΤΑΡΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ 18 ΤΟΥΣ. ΜΕ DRESS CODE Ή ΜΕ ΤΑ ΧΟΥΓΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, που δεν έχει καμιά πολιτική παρά μόνο στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα της Ελλάδας, ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙΣ.
    Τώρα για την χρεοκοπία, έχω άλλη άποψη όπως κι άλλη άποψη έχω για την αναδημιουργία του κοινωνικού ιστού. Αυτά δεν αλλάζουν με ένα πλασματικό PSI ή με κάποια ΚΑΚΣ Ή CDS. ΠΙΟ ΠΟΛΎ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΝΙΓΗΡΙΝΙΑΝΟΙ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ. ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΕΝ ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΠΙΠΛΑΣΤΟ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΙΩΣ, Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΑΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΘΗΡΙΑ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ : Πούσαι βρε Θανασάκο; Χάθηκες. Θα έρθεις αύριο; Εγώ πάντως σήμερα θα τιμήσω γεύσεις σαν τις δικές σου. " Κακαβιά " ο Νίκος, στις παλιές πουτάνες. Βρε λες να βγει αληθινός ο Μίμης αύριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν εχω την απαίτηση να συμφωνούμε.Ο καθένας έχει και μια άποψη.Απλα και συ δεν ξεφεύγεις από το γνωστό ΜΟΤΟ.οι καλοί αριστεροι και οι κακοί δεξιοί.Σαν να διαβάζω βιβλίο του Κουμανταρέα. Και δεν δεχομαι απλοποιήσεις τυ Στυλ φταίει ο Καραμανλής για την ΄καταστροφή της Αθήνας(Τα θετικά του βλάχου είναι περισσότερα από τα αρνητικά αγαπητέ). Ο πρωθυπουργός μιας χώρας φταίει που ο πούστης ο Ελληνας πάει και χτίζει πάνω στο βουνό ή στην παραλία;Σιγά-σιγά θα φταίνε οι πρωθυπουργοί που περνάμε τα φανάρια με κόκκινο.Και δεν είναι θέμα παιδείας με την έννοια της εκπαίδευσης που πρέπει να δίνει το κράτος.Είναι θέμα παιδείας που πρεπει να έχει ο κάθε πολίτης από μόνος του.Τα πανεπιστήμια βγάζουν ειδικότητες και όχι προσωπικότητες αγαπητέ Στηβ. Τελος , βαριέμαι το γράψιμο,σταματάω.και σε παρακαλώ ρε Στηβ βγάλε αυτή την παπαρια που με ρωτάει κάθε φορά που σχολιάζω,να αποδείξω ότι δεν είμαι κομπιουτερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΛΙ; Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΗΘΕΛΕ 500 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΑΚΑΚΙ; ΤΣ ΤΣ ΤΣ, πού οδηγείται η πατρίς; Πού ο βοσκός και πού ο λύκος; Πού να πάει κι ο φελλός που θέλει να αγωνιστεί από άλλα μετερίζια; Με ποιά χείρα να ξύσω το δεξί μου και ποιά χήρα να βρω να μου περιποιηθεί το αριστερό μου;
    Φοβερά πράματα γίνονται. Χάθηκε η τάξις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΣ RED 1925: Αγαπητέ, δεν έχω βάλει εγώ την παπαριά αλλά ο server. Δεν ξέρω και πολλά σχετικά αλλά ίσως υπάρχει λάθος εδώ που δεν έχω ειδικό ταχυδρομείο για ανταλλαγή απόψεων. Με τεχνικά θέματα δεν ασχολούμαι.
    Τώρα για τους καλούς και τους κακούς, δεν είπα κάτι. Πολιτικά ποτέ δεν θα μπορούσα να πω κάτι για την ψυχή. Δεκτό το οτι βαριέσαι να γράψεις παραπάνω, και με τη νίκη αύριο οι ομάδες μας.
    Και μόνο που τον είπες " βλάχο " κι εσύ, δείχνει την απόλυτη ξεφτίλα της πολιτικής σκέψης και τοποθέτησης του αριστερού λοβού του Έλληνα που θέλει να βλέπει στην εξουσία έναν κωλομπαρά, έναν άνθρωπο του παλατιού εκ του quartier latin κι έναν προδότη δοσίλογο που μέχρι και με ψεύτικο όνομα διέφυγε όταν ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ. Ε, όχι και να με εμπνεύσουν οι αγώνες της δεξιάς. Που προ χούντας κυβέρνησε μόνο αυτή, κι αν δεν κατέστρεψε την Αθήνα αφού ο Έλληνας την ήθελε καταστραμμένη, τουλάχιστον έφτιαξε την αστυφιλία καταστρέφοντας την επαρχία ΚΑΙ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΒΛΑΧΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΜΙΑ ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ. ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΧΕΖΕΙ ΟΠΟΤΕ ΚΙ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ. ΑΝ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΣΚΑΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ, όταν βρεις τον σκύλο και τον ιδιοκτήτη του, ΚΑΝΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ, που βγήκε μόνο του έξω κι αντί για χόρτα προτίμησε την είσοδο του σπιτιού σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Aμ δεν είναι τα γαμημένα τόσο απλά Στηβάκο.
    ...........Οπότε άσε να σχοληθούμε καλύτερα με την μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Α και κάτι τελευταίο.Τι σε πειράζει ρε Στηβ που ο εθνάρχης ήταν κολόμπος.Τον πούστη που βόλευε δεν τον σκέφτεσαι.ΚΑΙ μετα λες οτι εχεις ευαισθησίες...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣ RED 1925: ΟΥΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ. ΔΡΟΜΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΟΥ. ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ, ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΩ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΠΑΔΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΡΟΣ RED 1925: ΜΑ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΙ ΕΧΩ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΠΟΥ, ΕΓΙΝΕ ΡΟΥΒΑΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ. Πώς το είπες; Μάλλον θάχω
    " υπολανθάνουσα ομοφιλοφυλία ", που δεν το αποκλείω κι άυριο θα αρχίσω ειδικές εξετάσεις ξεκινώντας απο τον παναθηναϊκό. Αύριο θα πάω με χόρτο του αγρού. Ταντρικό το κόβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. RED1925

    ΕΣΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΡΩΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
    ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ-ΑΡΑ ΑΥΤΟΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ-ΚΑΙ ΚΑΠΑΚΙ
    ΤΟ ΕΡΙΞΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

    ΒΓΑΖΕΙΣ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ,ΘΕΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΣΤΑ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΥ,
    ΑΛΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ...

    "Ο πρωθυπουργός μιας χώρας φταίει που ο πούστης ο Ελληνας πάει και χτίζει πάνω στο βουνό ή στην παραλία;Σιγά-σιγά θα φταίνε οι πρωθυπουργοί που περνάμε τα φανάρια με κόκκινο."
    ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ;
    ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ
    ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ;

    "Είναι θέμα παιδείας που πρεπει να έχει ο κάθε πολίτης από μόνος του."
    ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ Ε;
    ΤΟ ΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΜΑΘΩ...


    "ρε Στηβ βγάλε αυτή την παπαρια που με ρωτάει κάθε φορά που σχολιάζω,να αποδείξω ότι δεν είμαι κομπιουτερ."
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά φίλε Τάκη θέλω να πω οτι ο αρχηγος ενος κρατους δεν ειναι θΕΟΣ. Υπαρχουν πολλά που πρεπει να συνηπαρξουν ή να τυχουν την ίδια περίοδο για να γινουν σημαντικά πραγνατα σε μια χωρα.Δεν φτιαχνεται ενα κρατος, μια εταιρια, μια οικογενεια, από εναν και μοναδικο ανθρωπο.
      Δεν αυτοπεριγραφομαι εξυπνος.ΑΠΛΑ ΕΜΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ.ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΩ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ.

      Διαγραφή
    2. "ρε Στηβ βγάλε αυτή την παπαρια που με ρωτάει κάθε φορά που σχολιάζω,να αποδείξω ότι δεν είμαι κομπιουτερ."

      Παιδια αυτο πρεπει να υπάρχει αναγκαστικά διοτι διαφορετικά θα γεμισουμε με "spam messages" δηλ ανεπυθημητα σχολια με καθε ειδους περιεχόμενο - απο πορνο μεχρι διαφημισεις viagra κλπ. ΑΝ ΔΕΝ Θελετε να σας ρωταει καθε φορα μπορειτε να χρησιμοποιήσετε καποιο προφιλ που ηδη εχετε πχ το google account σας. Τα στοιχεια ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ καποιος ΟΥΤΕ μπορει να σας τα κλεψει κανεις.

      φιλικά
      κώστας
      web master

      Διαγραφή
  21. ΕΝΤΑΞΕΙ ΡΕ ΦΙΛΕ RED,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΥΠΝΟΥ.
    ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.
    ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ
    ΚΑΙ ΔΕ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ.
    ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ red xxxx ΑΝΤΕ ΡΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΩΛΟΓΑΒΡΕ ΠΟΥ ΣΕ ΕΦΕΡΕ ΕΔΩ Η DIMI ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΙ Η ΑΒΡΑΜΙΔΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΚΙΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΚΑΛΟ ΜΟΥΝΙ Η ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ, πώς είναι; Μην έπεσα σε σε πρόσωπο ψηλά και σε μπουρούχα κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗ.Μόλις ξύπνησα από τον μεσημεριανο μου υπνο και δεν κατάλαβα τίποτα από αυτά που λες.Μάλλον έχεις πρόβλημα να διτυπώσεις αυτά που θες να πείς.ΔΕΝ πειραζει μακάριοι οι πτωχοί κλπ κλπ, κλπ....
    ΠΡΟΣ Ανωνυμο.ΕΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ ΜΩΡΗ ΤΙΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΞΕΤΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ.

      Διαγραφή
  25. @ ΟΛΟΥΣ: ΑΥΤΟΣ Ο RED ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ; ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ. ΜΗΧΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΑΛΑΚΑ ΑΒΡΑΜΙΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ρε άντε συνέλθετε. ΑΡΑΊΑ ΑΡΑΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Φίλε ανώνυμε χαλάρωσε.Ποιός μαρινάκης και παπαριές.Μάθε να κάνεις και λίγη πλακίτσα.Μην τρελενεσαι.
    Φίλε Τάκη μερικές φορές γίνομαι σκληρός.ΕΞαρτάται από το πως μου φέρονται.Ε ΔΕΝ ΘΑ ΚΆΤΣΩ ΝΑ ΜΕ ΓΑΜΉΣΟΥΝ ΚΙΌΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΡΟΣ RED 1925: ΕΓΩ ΛΕΩ ΑΛΛΟ. ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ, που διαβάζει εδώ μέσα στα κιτρινόμαυρα, ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ; Ο ΦΙΛΙΑΘΛΟΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ Ή ΜΉΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ. ΤΟ ΨΑΧΝΩ ΚΑΙΡΟ.
    ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ, ΠΑΩ ΜΕ ΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΝΙΚΑ;
    ΜΑ ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ, ΤΕΡΜΑ ΦΑΛΗΜΕΝΤΟ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ;
    ΠΑΙΔΙΑ, ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ. ΤΗΣ ΒΟΛΗΣ ΟΛΟΙ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΙ. ΚΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΩΝ;
    ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΟΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΘΕΛΑΝΕ ΠΙΟ ΑΚΟΠΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ.
    "...ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΗΛΙΟΥ..."
    ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΓΙΝΕ ΚΟΥΡΕΜΑ, ΚΙ ΟΣΟ ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΔΑΝΕΙΟ.
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΟΧΙ; ΣΑΜΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΚΑΚΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΙ ΝΤΙ ΕΣ, ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ;
    ΕΛΛΑΔΑ, Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΤΡΟΧΑΝΑ, ΤΟΥ ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ που μια χαρά πήρε το σπίτι του Προβελέγκειου ποιητή, ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ που μασκάρεψε το όνομα του.
    ΨΗΦΕΙΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ. ΔΩΣΤΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. ΡΙΧΤΕ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΕΩΝ. ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ.
    ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ, ΑΛΛΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας για αύριο με .....αγιασμό!!!
    Μιλάμε για προπονητη όχι μαλακιες ..

    Που θα παίξει το σύστημα Άγιος ο θεός η το βοηθά Παναγία ..

    Χ-2 η 2-2 το βλέπω με το μαλακα που παει να αφήσει το πλάι ακάλυπτο ...

    Υγ όπως έχω ξαναπεί:τα λεφτα ΔΕΝ είναι το πρόβλημα, το που πανε είναι ..
    Γι αυτο και το προσεχώς κλειστον ...
    Enjoy και ο νοών νοείτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας για αύριο με .....αγιασμό!!!
    Μιλάμε για προπονητη όχι μαλακιες ..

    Που θα παίξει το σύστημα Άγιος ο θεός η το βοηθά Παναγία ..

    Χ-2 η 2-2 το βλέπω με το μαλακα που παει να αφήσει το πλάι ακάλυπτο ...

    Υγ όπως έχω ξαναπεί:τα λεφτα ΔΕΝ είναι το πρόβλημα, το που πανε είναι ..
    Γι αυτο και το προσεχώς κλειστον ...
    Enjoy και ο νοών νοείτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν φταινε οι "υπευθυνοι" και οι "αρχοντες" αλλα φταιει ο ετοιμος να μαθει αλλα ακομα αμαθος.
    Δεν φταει ο "δασκαλος" αλλα το "στραβοξυλο" ο μαθητης.
    Δεν φταει ο "γονεας" αλλα το "κωλοπαιδο".
    Ενταξει λοιπον.

    Νοιωθω υπευθυνος που δεν καταφερα να φερω στον ισιο δρομο τον Αντρεα, που γλεντουσε με ξενα λεφτα και μοιρασε τον κοσμο σε πρασινα και μππλε καφενεια,και υποχρεωσε μετα την καταργηση της δηλωσης νομιμοφροσυνης της Δεξιας στην δικη του κλαδικη δηλωση υποταγης. Συγνωμη μεγαλη επισης που δεν απετρεψα τον αφιλο Σεραιο να ριμαξει την επαρχια και να υποχρεωσει εκατομμυρια να ζουν στον κατω κοσμο της Αθηνας. Για την μυωπια του,αφου η Κυπρος "κειται μακραν" δεν ξερω αν φταιω. Πιθανον. Για το οτι οι περισσοτεροι χουντικοι βγηκαν,αφου "οταν λεμε ισοβια εννοουμε ισοβια" τι να πω. Και εδω φταιω;

    Επισης μεγαλη ευθυνη δια τον βιο και την πολιτεια του Μητσοτακουλα. Επρεπε να το καταλαβω,μετα απο τοσες ταινιες με τον Κριστοφερ Λι που εχω δει. Επρεπε να να καταλαβω την προσπαθεια του-εναντια σε ολους και ολα- για να εγκαθιδρυσει την συγκυβερνηση ολων των κομματων,με τις επαναλαμβανομενες μεταπηδησεις του οι οποιες κακως ονομαστικαν αποστασιες. Οπως και για το πνευματικο του τεκνο τον Σαμαρα,που αφηνει στο "ποδι του".
    Μεχρι και τον γαμπρο του θυσιασε.
    Συγνωμη Μητσοτακουλα.

    Συγνωμη και σε σενα Τουρκογλου-Μπενιζελε,που ακομα δεν εχουμε αντιληφθει το μεγεθος της ευεργεσιας. Ουτε και για το χλωροφορμιο στο οποιο υποβαλεις το Συνταγμα.Δεν ειναι για να το σκωτωσεις,αλλα για να το εγχειρησεις. Λαθος καταλαβαμε.

    Ευχαριστουμε για την απαιδεια και το πετσοκομα της γλωσσας.
    Για τα εντατικα διαφθρας και τα ταχυρυθιμα του λαμογισμου που πηραμε. Ελπιζουμε να πηραμε καλο βαθμο.

    Ευχαριστουμε για το "καλο παραδειγμα". Συγνωμη που δεν καταλαβαμε απο την πρωτη δεκαετια,παλια,το ευεργετημα της διχονιας,μεχρις αποσχησης, η οποια δεν ηταν τετοια,αλλα απλα η εξυψωση της ατομικης πρωτοβουλιας.
    Λαθος μου που δεν καταφερα να πεισω τους Ακιδες,τους Ρουσοπουλους, να γινουν μοναχοι,αλλα θελησαν να κατεβασουν οι ιδιοι τους μοναχους στην πολη.

    Φταιω που δεν διδαξα σωστα τον Βουλγαρακη οτι: αλλο τι δικαιο και αλλο το ηθικο.
    Φταιω που δεν ειπα στον Μαντελη και τον Τσουκατο να ειναι πιο προσεκτικοι.
    Φταιω που ο Παπουλιας ηταν μονο 13 χρονων οταν τον πηρε το μετωπο και κουβαλαγε νερο με το κοφινι.
    Φταιω που η Αννουλα δεν γνωριζει την αξια της Ελληνικης και κανει οτι μπορει να αναδειξει και να επιβαλει την Αγγλικη.

    Φταιω που η Δαμανακη μπηκε στο πολυτεχνειο πριν 40 χρονια για να γλυστρισει επειτα στα γυαλιστερα καντουνια των Βρυξελων και να σπασει τις γοβες της.
    Φταιω που ο Παγκαλος δεν μπορει να χασει δραμι στο σωμα και απο την αλλη δεν μπορει να παρει δραμι στο εγκεφαλο.
    Φταιω που η Ευγενια παρατησε το πιανο και επιασε τις πιππες.
    Φταιω που το στραβοξυλο ο Σαμαρας γερνει απο την μια παντα θυμιζοντας τον πνευματικο του πατερα,τον Μητσοτακουλα.
    Εγω φταιω για ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή