Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΑΣΥΝΟΡΗ Η ΜΑΛΑΚΙΑ

              Είμαι από τους ανθρώπους, που θεωρώ τις οπαδικές εφημερίδες για τα σκουπίδια. Σκουπίδια γράφουν και σκουπίδια φυτεύουν στα μυαλά όλων αυτών που τις αγοράζουν, που κι αυτοί βέβαια σκουπίδια καταντάνε. Και κυριολεκτώ στο " καταντάνε ". Κανείς δεν γεννιέται σκουπίδι. Διαμορφώνεται και γίνεται. Και δεν ταυτίζω τον οπαδό με το σκουπίδι. Άλλωστε η καρδιά του ομαδικού αθλητισμού ακουμπάει πάνω στον οπαδισμό. Και τον γουστάρω τον οπαδό μέχρι το όριο που οπλίζει το χέρι του, αφού έχει κλείσει τα μάτια του, έχει περιθωροποιήσει την αλήθεια και κινείται με σκουπίδια απόψεις μέσα στις οποίες έχει κρύψει το συνειδητό του. Είμαι από τους ανθρώπους λοιπόν, που πιστεύουν οτι οι οπαδικές εφημερίδες υποδαυλίζουν την βία για μια πρόσκαιρη κονόμα και σερβίρουν αυτό που θέλει να διαβάσει η σκουπιδοπελατεία τους την οποία αυτές οι φυλλάδες έχουν διαμορφώσει. Άξονας; Η ομαδάρα έκανε το καθήκον της.... αλλά ο διαιτητής...με καλύτερο παίκτη μας τον κόσμο....Βόθροι και ποντίκια σε αρμονικό αλησβερήσι.
              Κι ενώ κάπου εδώ θα μπορούσα και να κλείσω έναν άχαρο μονόλογο, να που ήρθε και η ασύνορη μαλακία του συνδρομητικού καναλιού : Ο αγώνας της Κυριακής θα μεταδοθεί με τρεις επιλογές. Αντικειμενική, πράσινη και κόκκινη μετάδοση. Επιλέχτε.
             Πόσο άλλο να γαμηθεί το ρημαδοποδόσφαιρο πια; Εντάξει δεν είχες την δυνατότητα να παρακολουθήσεις το παιχνίδι κι αγόρασες μια εφημερίδα - έστω οπαδική - για να μάθεις πώς πήγε η ομαδάρα σου. Την ώρα που βλέπεις κάτι και πιθανώς το μυαλό σου να το πάρει φυσιολογικά, να πετάγεται ο χρωματισμένος δημοσιογράφος και να σου λέει πρακτικά οτι ξέχασες να φορέσεις τα οπαδικά σου γυαλιά; Κι όχι απλά χρωματισμένος δημοσιογράφος, αλλά αμειβόμενος εγκάθετος και σε διατεταγμένη αποστολή όχι μόνο να συντηρήσει αλλά και να αυξήσει ει δυνατόν τον τυφλό οπαδισμό. Και να μην έχει επέμβει ακόμα ούτε το ΕΣΡ, ούτε η ΓΓΑ ούτε κανένας πούστης να επιβάλει το λογικό.
             Οτι η δημοσιογραφία είναι μία. Αυτή που υπηρετεί την αλήθεια και ειδικά όταν τα πάντα καλύπτονται από δέκα κάμερες. Αυτή που θα εξηγήσει φάσεις κι αποφάσεις διαιτητών με βάση τα replay και τέρμα. Και μετά, άντε να πάρει και τις στατιστικές και να βγάλει μια σούμα για το δίκαιο ή το άδικο του αποτελέσματος.
              Η δημοσιογραφία έχει κανόνες και δεοντολογία. Όπως και η διαιτησία. Κι ολόσωστα όλοι, δημοσιογράφοι και διαιτητές, έχουν οπαδική ταυτότητα. Την ώρα όμως που δουλεύουν, οφείλουν να υπηρετήσουν αντικειμενικά το μεροκάματο τους, το χόμπυ τους και τις αρχές του λειτουργήματος τους. Όποιος μπλέκει την ώρα εκείνη το οπαδιλίκι του με την δουλειά του, είναι τουλάχιστον επικίνδυνος και τολμώ να πω οτι είναι ηθικός αυτουργός για ό,τι προκύψει.
             ΄Τα τσουτσέκια που δέχτηκαν να κάνουν την μυωπική μετάδοση του αγώνα, είναι ο Γκόντζος και ο Γέμελος. Ο ένας βγάζει το " ντέρμπυ " κι ο άλλος έβγαζε κάτι που το φαλήρισε. Κι η πλάκα είναι οτι για την μετάδοση του αγώνα, εξακολουθούν να δηλώνουν δημοσιογράφοι. Αν δήλωναν οπαδοί, κάτι θα πήγαινε και θα ερχόταν. Τώρα όμως, οφείλει η ΕΣΗΕΑ να τους αφαιρέσει την δημοσιογραφική τους ταυτότητα δια βίου. Επιτέλους πια με τους γραβατωμένους τραμπούκους και τους κάφρους, που επειδή έχουν ένα μαρκούτσι στο χέρι θα κάνουν ρόμπα τους πάντες: Αθλητές, διατητές, παράγοντες, οπαδούς και λοιπούς δημοσιογράφους. Ειδικά εκείνον που θα κάνει την αντικειμενική περιγραφή, που μάλλον θα τα βλέπει όλα λάθος. Ήθελα νάξερα την γνώμη του για τους συναδέλφους του. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ.
               Φυσικά πάνω από τα τσουτσέκια, βρίσκεται η επιχείρηση. Που κάνει πλέον ευθύ άνοιγμα στην καφρίλα και στην τύφλα, ενώ προσφέρει ψηφιακή και τρισδιάστατη εικόνα. Τι αντιδιαστολή και τι τζάμπα έξοδα! Μια χαρά θα ήταν με αναλογικό ( σύμφωνα με τα συμφέροντα δηλαδή ) σήμα και με μονοδιάστατη εικόνα ( ανάλογα ποιός ισχυρός κάθε φορά του υπαγορεύει την γραμμή του ). Που κανείς δεν θα του απαγόρευε να μεταδώσει το ντέρμπυ σε δυό διαφορετικά κανάλια, αλλά όχι με υπαλλήλους του δημοσιογράφους αλλά με μικρόφωνα δοσμένα στους αρχηγούς της θύρας 7 ή της θύρας 13. Κι αυτό ακριβώς θα έπρεπε να είχαν προτείνει και τα τσουτσέκια, αλλά είναι δυνατόν ο κουστουμαρισμένος χούλιγκαν να έχει κρίση; Αφού το μυαλό του είναι όσο το κουκούτσι ενός ραδικιού. Τι, τα χόρτα δεν έχουν κουκούτσια; Αυτό λέω κι εγώ.
              Κι όλα αυτά μέσα σε ένα φόντο γκρίζο. Οικονομικής και κοινωνικής αναταραχής. Την ώρα που διεμηνύθη στον Γόντικα από την θύρα 13, οτι δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα για την τέλεση του αγώνα κι αυτός διεμήνυσε στον Μπιτσαξή οτι ο Μαρινάκης και ο Σάββας είναι ανεπιθύμητοι. Και δεν νομίζω βέβαια οτι πρόκειται και να γίνει κάτι στο γήπεδο. Άλλωστε ο Αναστάσης έχει σαφέστατες εντολές από τ' αρχίδια του ( μόνο αυτά ακούει αυτός ). Μιλάω για τα ραντεβού του θανάτου που θα ακολουθήσουν το παιχνίδι.
              Υγ1. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της μαλακίας του διευθυντή αθλητικών του συνδρομητικού καναλιού, πέραν της απόφασης για τριπλή μετάδοση, πρέπει να ακούσει το trailer για το παιχνίδι : " Το ντέρμπυ που θα κρίνει τα πάντα. " Δηλαδή αν έρθει άσος ( δεν το πιστεύω ), τι έχει κριθεί; Κι η πρόκριση της δαφνοστεφανωμένης προχθές, δεδομένη ήταν.
              Υγ2. Διάλειμμα για ΑΕΚ, αφού τώρα μετράμε τα λεφτά. Ξεκίνησε η ανάπτυξη όπως στην χώρα. Σάββατο βράδυ παρέα με την κριτική του αγώνα μας.

3 σχόλια:

  1. pote erxete o daskalos odigisis na pame na tou poume dio logakia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΠΕΣΑΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλη επιτυχια σημερον,στον αγωναδια την εξοδο στην Ευρωπη με τον Αστερα που και αυτος πολεμα για τον ιδιολογο με εμας. (δεν εχω λογια)

    Ο Τροχανας ξανακανε τις προσθαφαιρεσεις του μεσα στη νυχτα ενω ρουφαγε το χαμομηλι, και οι πραξεις ΞΑΝΑΒΓΗΚΑΝ σωστες. Ρε τι γιγαντας ειναι τουτος. Μιλαμε για τον Καραθοδωρη με την μια μετοχη.

    Εχει αρχιζει να στοχευει επικινδυνα. Το ηξερα οτι καποια στιγμη θα λοκαρει πανω σε ενα μονο προσωπο.
    Στην αρχη ξεκινησε με απανταχου αμετρητους ΑΕΚτζιδες. Κατοπιν εκανε λογο για 600 χιλιαδες οικογενειες και εξ αυτων 50 χιλιαδες πεντακοσιομεδιμνες απο αυτες θα ξεκινουσαν τον αγωνα ολοι μαζι ωστε να βρεθουν 60 εκατομμυρια.
    Σημερα φτασαμε σε μια ακομα περιοπτη ομαδα ΑΕΚτζιδων,περι τους 10.000, οι οποιοι καλουνται να ανεβρεθουν ταχιστα- εργο το οποιο αναθετει με συκγινηση στον ΔΧ- να τους βει,να τους φερει απο το αυτη και να καταθεσουν εκαστος απο 3.000 Αρα να'τα τα 3 εκ. που χρειαζομαστε εως το τελος Μαρτη.

    Εχει και συνεχεια ομως: Αυτοι οι 20.000 θα βαλουν απο 20 χιλιαρικα. Ωστε να μαζευτουν 40 εκατομμυρια, για να μη κανουμε αυτη τη δουλεια καθε μηνα...φερε-φερε. Μια και εξω. Καθε χρονο μια φορα. Σαν την ανασταση.
    Οπως καταλαβαινετε, η στοχευση περιοριζεται. Απο 600.000 σε 20.000. Κατοπιν-εμηνυσε ξανα στον Δ.Χ- να θωρακισει τους "10" μετοχους. "θα τους χρειαστουμε" του λεει. Μη τους βριζεις. Ασε να παρουμε κανενα φραγγο και βλεπωμεν.

    Και επισης-του εφιστα την προσοχη- να ειναι ιδιαιτερα προσεκτικος στο λεπτο θεμα του "τιγρη" οπως τον αποκαλει.
    "μη κανεις το ιδιο λαθος που καναμε ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ τοτε" του λεει. Κανει και την αυτοκριτικη του,ταχα. "κακως πιστευσαμε στα λογια του Κουλη".

    Οπως βλεπετε, οι "απανταχου ΑΕΚτζιδες" με τους οποιους πρωτοξεκινησε το "καλεσμα" ο κυρ Μηχαλης ειναι: 600.000 οικογενειες,εξ αυτων 20.000 εκ των οποιων 10,δηλαδη ο Μελισσανιδης. Ο "τιγρης" οπως τον αποκαλει.
    Την ριγες τωρα τις βλεπουν. Το 2006 τι εβλεπαν; Το μεγεθος του Κουλη και του κοντου; Μαλλον. Ε,δεν πειραζει. Φατε μια πουτσα τωρα και πατε γονατιστοι εκει που πρεπει. Αρχι-Μαλακες
    Επιστολη σωτηριας ευσπευσμενα στον Δ.Χ. Τον καλει να "γαμευσει". Συνηρημενα η μη. Δεν εει σημασια. Τον καλει να αναλαβει την μυστικη απογραφη αυτων των 20.000 κρυπτοΑΕΚτζιδων και να τους μεταφερει πανω σε γαιδουρια,σε ασφαλες μερος,για να αποφυγουν την μαχαιρα του Ηρωδη-Βαγγελα.

    Δυσκολη δουλεια σου ελαχε Χατζιχρηστο.
    Και αυτη ειναι η τιμωρια σου. Να σου κανει τετοιες προτασεις ο Τροχανας. Και να μη μπορεις να πεις κουβεντα. Και οχι μονο αυτο. Αλλα να τις "εξεταζεις" και σοβαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή