Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Η μουνίδα της Ελλάδος

Σημερα δυστυχώς ο Στηβεν είναι γριπωμένος. Aνέλαβα λοιπόν να δημοσιεύσω απο το ταχυδρομείο του κατι σχετικό με το περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη.

κώστας
web μάστωρ


Πουτσομεζές ο Μεγαλόβυζος (Phallovoris Μagnomaestus)



Ενδημικό είδος όλης της Ηπειρωτικής Ελλάδας κυρίως της επαρχίας, συμπεριφέρεται ως αρπακτικό χρησιμοποιώντας το στήθος του και το μακιγιαζ για να προσελκύσει το ταίρι. Είναι κοινωνικό και κυνηγάει σε αγέλες. Έχει αναπτύξει δυνατή φυσιολογία πάνω από την μέση όπου και είναι το δυνατό του σημείο καθώς υστερεί γενικά γραμμής και ιδιαίτερου κάλλους στο σώμα.

Ύψος: 1.50-1.65
Κώμη: συνήθως ξανθή, αλλά ποικίλλει σε όλο το εύρος.
Ξέρει να μαγειρεύει; Ίσως
Ξέρει να γαμιέται; Ίσως

Ο Μεγαλόβυζος δεν απειλείται με εξαφάνιση.

---

Καμπυλωτός ο ήμερος (Inflecta Domesticus)



Δημοφιλές και πολυπληθές είδος που βρίσκεται και οικόσιτο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και κυρίως στις αυστηρά αστικές. Είναι αποκλειστικά ημερόβιο, μη επιθετικό, φημιζόμενο για την μετρημένη ομορφιά ή τα σωματικά προσόντα που κρύβει καλά κάτω από την καθημερινή εμφάνιση. Συχνά συγχέεται με τον ημιάγριο συγγενή του, τον Μεγαλόβυζο.

Ύψος: 1.60-172
Κώμη: Καστανή-Μελαχρινή, ανάλογα με τον βιότοπο.
Ξέρει να μαγειρεύει; Ναι
Ξέρει να γαμιέται; Ναι

---

Μούναρος ο Ανορεξικός (Mounarus Anorexicus)

Γηγενές ή και αποδημητικό, ο Ανορεξικός συναντάται συνήθως σε ακριβές αστικές περιοχές της Ελλάδας, σε κοπάδι ή κατά μόνας. Καμουφλάρεται σαν μοντέλο για να προσελκύσει κάποιο δυνατό ταίρι αλλά συνήθως είναι πιο δύσκολο στο ζευγάρωμα, όπου αναγκάζει τα αρσενικά να μονομαχήσουν. Έχει φυσικό εχθρό τον Μεγαλόβυζο. Έχει μεγαλοπρεπή εμφάνιση και είναι το αγαπημένο είδος πολλών φυσιοδίφων.

Ύψος: 1.67-1.77
Κώμη: Ξανθιά εώς πολύ ξανθιά, σπανίως κόκκινη.
Ξέρει να μαγειρεύει; Όχι συνήθως.
Ξέρει να γαμιέται; Όχι συνήθως.

Δεν απειλείται, αλλά βρίσκεται σε κάποια σπανιότητα.

---

Μούναρος ο Κομψός (Mounarus Elegantis)

Το είδος αυτό του γένους Μούναρος αποτελεί μια μικρή μειοψηφία σε όλον τον Ελλαδικό χώρο καθώς αποτελεί φοβερό δείγμα κάλλους και μαστίζεται από την λαθροθηρία. Είναι είδος που κυνηγάει μόνο του, έχει σωματικά χαρίσματα και μπορεί να αντιμετωπίσει σχεδόν κάθε ανταγωνιστή καθώς είναι στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας (κορυφαίος καταναλωτής). Μπορεί να ζήσει παντού και μερικές φορές απαντάται και σε σπίτια απλών ανθρώπων όπου καταλήγει εκεί τυχαία. Λέγεται ότι είναι μεγάλη τύχη να βρεις στον σπίτι σου έναν Μούναρο. Διατηρεί κάποια αντιπαλότητα με τον Καμπυλωτό τον Οικόσιτο ο οποίος συχνά τον θεωρεί εισβολέα.

Ύψος: 1.60-1.75
Κώμη: Αποχρώσεις του καστανόξανθου ή και μελαχρινό.
Ξέρει να μαγειρεύει; Όχι συνήθως.
Ξέρει να γαμιέται; Δεν είναι ευρέως γνωστό καθώς πολύ λίγοι το έχουν "πιάσει".

Κινδυνεύει με εξαφάνιση

---

Κόμματος ο Ψαγμένος (Commatis Intellectualis)

Σπάνιο είδος και αυτό, συνήθως απαντάται στον πυρήνα των αστικών περιοχών. Χρησιμοποιεί ιδιαίτερους κώδικες επικοινωνίας και έχει μια ελκυστική εναλλακτική εμφάνιση. Είναι φυτοφάγο και βοσκάει σε ιδιαίτερης μορφολογίας βοσκότοπους (θέατρα, βιβλιοθήκες, αριστερά στέκια, ψαγμένα cafe, ψαγμένα γυράδικα). Όταν υπάρξει έλλειψη τροφής μπορεί να κατεβεί και σε κυνηγότοπους άλλων αρπακτικών το οποίο προκαλλεί συχνά αψιμαξίες, συνήθως με τον Anorexicus.

Ύψος: Μεγάλη ποικιλομορφία
Κώμη: Ο ελληνικός μελαχρινό (hellenicus) και ο ευρωπαϊκός κόκκινο (europae)
Ξέρει να μαγειρεύει; "hell no"
Ξέρει να γαμιέται; Συνήθως όχι.

---

Καυλοπαγίδα η Αθλητική (Altius Fortius)

Άλλο ένα αστικό-προαστιακό είδος που απαντάται κατά μόνας και χαρακτηρίζεται από μεγάλη αθλητικότητα και ταχύτητα. Είναι πολυπόθητος μεζές ιδιαίτερα για τα οπίσθιά τα οποία είναι πολύ δημοφιλή στην λαική κουλτούρα. Οι εμπειρογνώμονες λένε ότι θέλει μεγάλη τέχνη για να καβαλήσεις ένα τέτοιο. Κυρίως ημερόβιο, αλλά κυνηγάει και την νύχτα καμουφλαρισμένο.

Ύψος: Μεγάλη ποικιλομορφία
Κώμη: Κάτι σε σκούρο κότσο.
Ξέρει να μαγειρεύει; Μεγάλη ποικιλομορφία.
Ξέρει να γαμιέται; Συνήθως ναί.


---






Κοντοπούτανος ο Χαριτωμένος (Brevis Cutis)



Ίσως ένα από τα πιο συχνά απαντώμενα θηλαστικά στην χώρα μας, τυπικό είδος και του άστεως αλλά και της υπαίθρου, ο Κοντοπούτανος είναι το καμάρι του ελληνικού οικοσυστήματος. Εξημερωμένο αλλά και άγριο, κυνηγάει σε μεγάλες ή μικρές αγέλες και φημίζεται για το πολύ χαριτωμένο πρόσωπό του, το οποίο αντισταθμίζει το χαμηλό ή μέτριο ανάστημα. Ως δραστήριο αρπακτικό ανταγωνίζεται αλλά και συνεργάζεται με όλα τα είδη σχεδόν στην μάχη για την επιβίωση. Κοντινός εξάδελφος του Καμπυλωτού, αν και λιγότερο εντυπωσιακός.

Ύψος: 1.45-1.60
Κώμη: Συνήθως καστανό και μελαχρινό.
Ξέρει να μαγειρεύει; Μεγάλη ποικιλομορφία.
Ξέρει να γαμιέται; Συνήθως ναί.

9 σχόλια:

  1. sos απο το μαραθωνιο Δ.Σ. Επειγοντως λεφτα,εντος 48 ωρων. Ευτυχως που δεν ειναι Σαββατοκυριακο δηλαδη.

    Καλουνται τα "μεγεθη"-κατα καζαμια- να αρθουν στο υψος των περιστασεων και να δειξουν τα πορτοφολια τους.
    Απο 300 εκαστος. Για πρωτη δοση. Αργοτερα βλεπωμεν.
    Και εδω να δουμε ποσο θα "αναλαβουν οι δυναμεις" και οι "εντος εξελιξεων".
    Βαλτε ρε 300 χιλιαρικα. Τι ειναι; Τρεις χιλιαδες κατοσταρικα. Η 6 χιλιαδες πενηνταρικα. Η 15 χιλιαδες εικοσαρικα. Δηλαδη 60 χιλιαδες 5αευρα. Δηλαδη ενα καροτσι κερματα. Σιγα.
    Ουτε μισο εκατομμυριο σας ειπαν,ουτε ενα.
    Αστειο ποσον.

    Και τι ζητανε ισοποσα; Ιδιες οι ευθυνες και οι χρεωσεις;
    Το διδυμο Γκουμας-Χατζιωαννου εχουν δηλωσει οτι "τελος". Ο Κανελοπουλος δινει κουραγιο στους αλλους. Ο κοντος περιμενει κατι λεφτα απο cd της γυναικας του για να την βγαλει. Ο Θανοπουλος,ηδη εκανε το "καθηκον" του με την Μοργκαν. Τι του ζητατε;Αφηστε τον ησυχο.
    Για Αθηνη,δεν κουβεντιαζουμε καν. Οσο για τον "θεμελιο",εδω τα πραγματα ειναι τραγικα και γελοια μαζι. Δεν υπαρχει ουτε μαντιλι.
    Για τον Παπα δεν ξερω.Ειναι κυκλοθυμικος. Μια "τερμα" μια "ειμαι εδω", μια "τελος" μια "θα συνδραμω".
    Απο τον Μελισσανιδη τι ζητανε; Την ευλογια του;
    Ο Νοτιας ειπε οτι θα στειλει 300 χιλιαρικα.Ουτε σεντ παραπανω. Μαλλον απο αυτο το ποσο πιαστικαν και εκαναν τον πολλαπλασιασμο: 300.000 Χ 10 = 3.000.000

    Και η πλακα ειναι να βαλουν μονο οι Νοτιας-Παπας-Μελισσανιδης. Και να δουμε τα "μπλοκ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργης ο Γαρατζέος14 Μαρτίου, 2012 01:22

    Που είναι οι ψ-Ωρες τώρα να μας έχουν πηχιαίους τίτλους: "Ψήνεται ο tiger", "τον παππά και τα μάτια μας", "τιτάνα βάλε 20 μύρια, αφού μας είπες ότι πάει 200 το μαλλί, για το καλό της ΑΕΚ", "μέγα ηγέτη Χατζηχρήστο, πες τους εσύ να βάλουν και χαλάλι σου τα 900-κάτι", "πηγή πολύ κοντά στον Χιώτη αρχιμέτοχο μας εκμυστηρεύεται: Η μαμά του του είπε "προχώρα"...", "ο άσωτος γκοντός ετοιμάζει κίνηση με άραβα που θέλει 10 σαν του τσάκα στην καθισιά του", "μπράβο θανόπουλε που καθάρισες το δάνειο", "μπράβο κι εσύ αδελφέ του θανόπουλου που του είπες να καθαρίσει", "αδαμίδι γίγαντα, ζήτα αύξηση, γιατί 1000 ευρώ και 1 κινητό δεν ανατποκρίνονται στην εφάμιλλη του μπάρλου προσφορά σου", "599.999 οικογένειες έτοιμες να συνδράμουν στο θεμέλιο της 600.000ης, οικογένειας Τροχανά", "ετοιμάζεται κίνηση τίγρη-παππά και τα μάτια μας-μαμάς του Νοτιά-carlos slim-warren buffet και σείχη του Κατάρ. Τρέμε κομπότη..." κλπ κλπ. Τελικά, όλα είναι ατμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Steven,γριπωμενος διαβαζω. Περαστικα και καλη αναρωση αδερφε.
    Οπως και στους-οσους-υπολοιπους,οι οποιοι εχουν χαθει εδω και μια-δυο μερες. Ελπιζω να μην ειναι ολοι κρεβατωμενοι,αγκαλια με τα στελεχη ΗΝ3 Ν4 και λοιπα νουμερα.
    Τι στο διαολο; Μονο εγω εμεινα ορθιος; Ο τελευταιος επιζων;
    Φυσικα κανενα θεμα με ιους η επικινδυνες γριπες δεν υπαρχει. Απλα ο χειμωνας αυτος ειναι ατελειωτος. Αρα οσο περισσοτερο μενουμε σε κλειστους χωρους,τοσο μεγαλυτερες οι πιθανοτητες να "κολλησουμε" κατι.

    Μην ανησυχειτε. Ερχεται Ανοιξη. Και μετα το καλοκαιρακι.
    Με ιους ποτε δεν ειχαμε σοβαρο προβλημα.
    Με υιους ανηψια και κουμπαρους εχουμε ενα θεμα, οι οποιοι ειναι κατσικωμενοι στον Βασιλικο σταυλο του Συνταγματος καμια εκατοσταρια χρονια και δεν λενε να ξεκουμπιστουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελπίζω να μην είναι σαν την γρίππη πού πέρασα τη περασμένη βδομάδα. Αυτό δεν ήταν γρίππη, ήταν χαρντκοράτο τέστ αντοχής. Πόνοι στίς κλειδώσεις, τα κλασσικά συνάχια, πονοκέφαλοι, πυρετός, εξάντληση, επί τριημέρου και σε ένταση.
    Περαστικά.
    Στα τής ΑΕΚ το στόρι συνεχίζεται χωρίς ανατροπές.
    Ειναι σαν την ταινιάρα "Οι συνήθεις υποπτοι" όπου το ρόλο τού σακάτη τον πάιζει όλο το παρεάκι (ανεξεραίτως) και το ρόλο τού μπάτσου κανείς.
    Στα ΑΕΚτζήδικα σάιτ ετοιμάζονται να βγάλουν δισκάκι για έρανο μπάς και σωθεί ο ασθενής.
    Να αρχίσω τούς πολλαπλασιασμούς τώρα? Ενα εικοσαρικάκι επί 600.000 ένδοξες οικογένειες?
    Αστεία πράματα για πρόβατα στοχευμένα.

    Ο Νοτιάς...προσφέρει τα αναμενόμενα (ένα ταψί καταίφι) κι η ΠΑΕ ζητάει απ΄τον...Τροχανά και τον...Μελισσανίδη να πληρώσουν κι αυτοί ανάμεσα σε άλλους.
    Ο Ντιμιτρέλ πού θα...παραιτούνταν αν δεν, ξεχασε τα "αν δεν" και γίνεται πρωτεργάτης τού εράνου.
    Δεν μπορώ να τούς σιχαθώ παραπάνω απ΄όσο τού έχω εδώ και καιρό σιχαθεί.
    Ειμαι συνέχεια σε ένα αυτοκαταστροφικό τριπάκι τού στύλ "φτάνει ρε, κλείστε το στη τελική το γαμωμάγαζο για να ξεμπερδεύουμε".
    Αλλά όχι.
    Σταγόνα-σταγόνα, σαν το θάνατο ενός ναρκομανή πού κρατάει χρόνια, πού τον βλέπει να΄ρχεται και δεν μπορεί να τον φρενάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ελυσε ο Οικονομοπουλος το θεμα.
    50 χιλιαδες ΑΕΚτζηδες θα βαλουν απο 50 ευρω με τα μινι διαρκειας του Δημητρελου (αυτου που εχει παραιτηθει απο το τελος του προηγουμενου μηνα) και καθαρισαμε.

    Μονο δεν μας ειπε αν στους 50,000 ειναι μεσα και οι 8000 που ηδη εχουν ψωνισει και τη μια δεν πανε γηπεδο επειδη δεν σφραγιστηκαν εισητηρια η την αλλη πανε και ενω εχουν πληρωσει 20 και 30 ευρω βλεπουν το διπλανο τους να καθεται με ενα δεκαρικο ανετος και ωραιος..

    Γιατι αν οι 8000 δεν ειναι μεσα τοτε παμε στους 58,000 χιλιαδες με διαρκειας..

    Παραλιγο sold out δηλαδη.

    Ε να δω 58,000 στο ΑΕΚ-Παναιτωλικος να φωναζουν υπερ κλωναριδη και τσιτα-φουντα και τι στο κοσμο...

    Τωρα πως απο τους 14,270 με το ΠΑΟ θα πας στους 58,000 με το Παναιτωλικο αυτο μονο ο Οικονομοπουλος μπορει να μας το εξηγησει.

    Και φυσικα ο Δημητρελος αυτο το τεραστιο.... κεφαλι που χτες λεει δακρυσε!!!! στο ΓΣ, κατα τις Ψ-ΩΡΕΣ..

    Πηραμε το Μεσι μεταγραφη? Ανακαλυψε ο special two νεα συστηματα 4-3-2-1 με κορυφη τον αρχιεπισκοπο?, θα ραντιζουμε με holly water τους αντιπαλους ωστε να χανουν το φως τους μπας και σκοραρει ο Σιαλμας?

    ΥΓ Εναν απο τη λιστα βγαλτε τον.500 εστειλε πριν μια εβδομαδα.Αλλο αμα τα κανατε μια χορτα εσεις..
    Εκτος αν θελετε να στειλετε 200 ρεστα..
    Και μετα απορειτε αν βρεχει..
    Οχι ρε Δημητρελο δε βρεχει. ΣΕ ΦΤΥΝΟΥΝ ΑΠΛΑ..

    ΥΓ2 Δημητρελο εσυ δεν δηλωνες οτι θα παραιτηθεις? Και μας ελεγες και για την υστεροφημια του ...μπαμπα σου που παρεδωσε στον Γρανιτσα το γηπεδο για κατεδαφιση (για να μη ξεχνιωμαστε...)

    ΥΓ3 Ειναι τοσο σιγουρα τα λεφτα του Μακη που ΟΥΔΕΙΣ δεν δινει ουτε τυροπιτα στο διγηγορακο-τσιρακι του γκοντο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργης ο Γαρατζέος14 Μαρτίου, 2012 10:32

    "Με δεδομένα τα παραπάνω, καλούμε τους :

    1) Παππά (και τα μάτια μας...αφού έδωσε τις μετοχές στον καζνακίδι)
    2) Χατζηιωάννου (ΔΩΣΑΜΕ ΔΩΣΑΜΕ!)
    3) Γκίκα (ΔΩΣΑΜΕ ΔΩΣΑΜΕ!)
    4) Κανελλοπουλο (10% x 200.000.000 = 20.000.000, στείλτε τα παιδάκια της οργάνωσης στην πόρτα, να του δώσουν πίσω τις μετοχές που του πήραν με αυτό το αντίτιμο...)
    5) Νικολαίδη (περιμένοντας ΠΑΛΙ τον γκοντό)
    6) Αθήνη (δωστε του και αυτουνού το περιοδικάκι της empire, πάλι, μπας και βγάλει τίποτα...ή μήπως το έκανε ως ευγενική προσφορά?)
    7) Θανόπουλου (ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ)
    8) Μελισσανίδη (ως τι? αφού δεν είναι μέτοχος)
    9) Supporter (Αντιστοιχούν πες 30% x 2.5 μύρια = 750.000. Βγες με το δίσκο καζνακίδι ή γύρνα τις μετοχές στον Παππά και τα μάτια μας...)
    10) Τροχανά (Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Τρόχα, βγες και ζήτα τα από τους 300μέδιμνους, 10.000 εκλεκτοί είναι κάτι θα σου δώσουν...)

    ,να καταβάλουν ο καθένας το ποσό των 300.000 ευρώ κατ ελάχιστον...."

    ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιωργο ο Τροχα και ο ΔΜ δεν εχουν καμμια σχεση με τη ΠΑΕ ΑΕΚ γιατι να πληρωσουν?

    Ο κασνακιδης αυτο το ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ-ΤΣΙΡΑΚΙ του ΠΑΠΠΑ δεν εχει το 32%-38%? (εχουμε χασει και το μετρημα με τα ποσοστα που αλλαζουν καθε βραδυ)..

    Ποσα θελει η ΑΕΚ 2,5+3=5,5?

    5,5 χ 32% = 1,76 η
    5,5χ38% =2,09

    Αιντε ρε στρωματεμπορα ξεκινα.

    Μονο υποψηφιοτητες και εκλογες ΔΣ ξερεις να κανεις?

    Αιντε ρε τεραστιε. Τι φαγωθηκες με τους supporter και τις μπουρδες με τα 50,000 μελη (τυχαιο δε νομιζω) που θα εβρισκες, για να γινεις μεγαλομετοχος τρομαρα σου

    Αιντε μαζεψε απο τη Μπρεζερακου και ολα τα αλλα ΝΟΥΜΕΡΑ που ειχες μαζεψει πριν κανα χρονο και πληρωσε.

    Αιντε ντε τι περιμενεις?

    ΥΓ Ο Αθηνης χρεωνε 1εκκ το match program της ΑΕΚ.. για να εχει φωτο τον Μπουρμπο και δηλωσεις του Μαλμπασα και του Κρασσα..
    Aλλα λεει εκανε καλη δουλεια..ουτε το National Geographic σε 30 γλωσσες να εβγαζε..

    οπως και ο Φοιβος με τα 100+φπα για τον υμνο που εχουμε (κατα γκοντο) και τα πνευματικα δικαιωματα.
    Και ας αγωνιζεται ο mick jagger με τον bowie και τον dylan χρονια τωρα να το κανουν διασκευη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργης ο Γαρατζέος14 Μαρτίου, 2012 12:07

    Σε παρακαλώ DIMI...ο τρόχα έχει σχέση με ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ. Εδώ έχει πονήσει σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας, οπότε αφού η ΑΕΚ συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν, προκύπτει η υποχρέωση σωτηρίας και αυτής.
    Όσον αφορά τον ΔΜ εγώ στη θέση του δε θα έδινα σεντ, αφού αυτός δεν έβαλε εαυτόν στο κάδρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργης ο Γαρατζέος14 Μαρτίου, 2012 12:14

    Τελευταία ατάκα του καζνακίδι-παρκαδόρου μετοχών και τα μάτια μας: "Ας δούμε τι θα κάνει ο Μελισσανίδης! Ας βάλει από 300.000 ευρώ, έως 5 εκατ. ευρώ"!!!!!
    Δηλαδή ρε φίλε, ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΟΧΟΣ ΑΥΤΌΣ? ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΕΣΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ? ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ...ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΥΤΟΣ 30ΚΆΤΙ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ?
    ΟΤΑΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΝ) ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΑΛΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΕΝΕΙΣ ΠΡΩΤΑ.
    Α ΣΤΑ ΔΙΑΛΑ ΛΑΜΟΓΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή