Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Πρόδρομος

Δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαι με την ΑΕΚ, όταν βγαίνουν  αυτά τα κείμενα.  Εξ άλλου η κόρη του, η Μελίνα, είχε και μια σχέση πάθους μαζί μου, τότε στην Ελβετία. Αποτύχαμε πετυχημένοι, αλλά πετύχαμε σε απόλυτη φιλία. Αυτό που δεν πέτυχε μια παρέα , και ψάχνουν τα μεγέθη να το πετύχουν μέσω faux self made. Δηλαδή κάτι ηλίθιοι, που δεν το πιστεύουν, αλλά το δείχνουν οι ισολογισμοί τους , αλλά και τα faux αρχίδια τους. Ναι βρε. Γαμάνε και τα μεγέθη. Και φτιάχνουν Ελλάδες.Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ
ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

23.02.2012

ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ”

“Δεν είναι κρίμα να γονατίσεις, κρίμα είναι να μην ξανασηκωθείς και να προχωρήσεις”.

Γονατίσαμε, από τα λάθη μας, όχι μόνο οικονομικά αλλά και πολιτικά, ηθικά, πνευματικά και πολιτιστικά. Και άλλες φορές όμως το Έθνος μας γονάτισε, αλλά πάντα είχε τις δυνάμεις να σηκωθεί και να προχωρήσει. Και τώρα πρέπει – και μπορούμε – να ξανασηκωθούμε.

Χρειάζεται πίστη. Πίστη στον Θεό, πίστη στην πατρίδα, πίστη στις δυνάμεις μας. Χρειάζεται όμως και αποφασιστικότητα, πείσμα, θυσίες και σοφία.

Πρώτα πρέπει να δούμε τα λάθη μας που μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση. Να τα παραδεχθούμε, να διδαχθούμε, να μην τα επαναλάβουμε. Πρέπει να αλλάξουμε, να γεννάμε, να παράγουμε, να γίνουμε καλλίτεροι. Να επιλέξουμε τη νέα ηγεσία της χώρας με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον, τους καλλίτερους για την πατρίδα. Να διορθώσουμε τα του οίκου μας. Νέα κρατική οργάνωση, αποτελεσματική, με περιορισμό δαπανών που να συμβάλει στην ανάπτυξη, να καταπολεμήσει την αναξιοκρατία και την διαφθορά, που να βοηθάει, αντί να διώχνει τα καλλίτερα παιδιά της.

Μία διακυβέρνηση, που επιτέλους θα στείλει στη φυλακή όσους έκλεψαν την πατρίδα, θα επαναφέρει το αίσθημα ευθύνης, εμπιστοσύνης, αξιοκρατίας και δικαιοσύνης σε όλους τους πολίτες.

Όλα τα ανωτέρω, είναι εύκολα στη θεωρία, όμως δύσκολα στην πράξη. Και το χειρότερο, χρειάζονται χρόνο. Και χρόνο δεν έχουμε. Πρέπει λοιπόν, άμεσα να αποφασίσουμε δύο κρίσιμα αποφασιστικά βήματα, που θα ανατρέψουν την σημερινή παρακμιακή αυτοκαταστροφική κατάσταση, να κόψουμε τα δεσμά του μνημονίου, του σημερινού μας γόρδιου δεσμού.

Πρέπει λοιπόν τώρα, πρώτον, να κηρύξουμε την Α.Ο.Ζ. μας και να εκμεταλλευτούμε τα πλούσια ενεργειακά αποθέματα και δεύτερον, να θέσουμε επίσημα και να απαιτήσουμε τις οφειλόμενες Γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις.

Α.Ο.Ζ


Αυτή είναι η Ελληνική Α.Ο.Ζ. (χάρτης), σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας που ψηφίσθηκε στο Montego Bay, στις 10 Δεκεμβρίου του 1982 και οριστικοποιήθηκε με τις πράξεις του Ο.Η.Ε. τον Μάρτιο του 1986 και τον Ιούλιο του 1993. Την εν λόγω συνθήκη την κυρώσαμε το 1995 και βέβαια, σύμφωνα και με το Σύνταγμά μας, υποχρεούμεθα να την εφαρμόσουμε. Και απορεί κανείς. Γιατί δεν κηρύξαμε την Α.Ο.Ζ μας τόσα χρόνια. Γιατί αυτή η συστηματική ύποπτη σιωπή; Εγκληματική αμέλεια ή “φοβικό σύνδρομο”;

Φτάνει πια με αυτό το “φοβικό σύνδρομο”. Φοβόμαστε τους Τούρκους, τους Αμερικάνους, τους Γερμανούς, ακόμα και τους Σκοπιανούς! Φτάνει πια.

Δεν φοβήθηκε η ματωμένη Κύπρος, που κήρυξε και οριοθέτησε την κυπριακή Α.Ο.Ζ. με την Τουρκία πάνοπλη στο νησί. Δεν φοβήθηκε ο Τάσσος Παπαδόπουλος, οι δικοί μας γιατί φοβούνται εδώ και 25 χρόνια;

Τώρα όμως διαφαίνονται επιτέλους τα πρώτα ελπιδοφόρα σημάδια. Οι αγώνες του Καθηγητή Καρυώτη και αρκετών άλλων, αρχίζουν να αποδίδουν. Ο Αντώνης Σαμαράς διεκήρυξε την Ελληνική ΑΟΖ ως πρώτη προτεραιότητα και σύντομα ξεκινούν συνομιλίες με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση της Ελληνοαιγυπτιακής ΑΟΖ.

Το 1912 ο Βενιζέλος διπλασίασε την Ελλάδα. Το 2012 μπορούμε να την διπλασιάσουμε και πάλι. Και πέραν της τεράστιας γεωπολιτικής αναβάθμισης της χώρας μας, να αρχίσουμε άμεσα την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου όλης της Α.Ο.Ζ. μας.

Το Ισραήλ και η Κύπρος άνοιξαν το δρόμο. Εμείς πρέπει να μη χάσουμε στιγμή πλέον.

Οι σημερινές εκτιμήσεις της αξίας των κοιτασμάτων, υπερβαίνουν τα 3 τρισεκατομμύρια € και όπως απεδείχθη, με τις αντίστοιχες γεωτρήσεις στο Ισραήλ και Κύπρο, η πραγματικότητα υπερβαίνει τις εκτιμήσεις.

Λοιπόν άμεσα Α.Ο.Ζ. – άμεσα προκήρυξη διαγωνισμών στα 10 πρώτα οικόπεδα – όχι μόνο στο Ιόνιο – αλλά και στο Αιγαίο, ανατολικά της Θάσου, νότια της Κρήτης, νότια του Καστελόριζου.

Προτείνω την παραχώρηση όλων των δικαιωμάτων εξόρυξης και εκμετάλλευσης στην «Ελληνική Εταιρεία Υδρογονανθράκων», την εκτίμηση της αξίας των κοιτασμάτων από διεθνείς οίκους και την προσφορά του 20% των μετοχών της Εταιρείας στους απανταχού Έλληνες. Με εκτίμηση σημερινής αξίας 1 τρισεκατομμυρίου € λοιπόν και προσφορά του 20% των μετοχών στη μισή αξία, μπορεί να συγκεντρωθούν 100 δισεκατομμύρια €. Και αν μείνουν αδιάθετες μετοχές, αυτές μπορεί να διατεθούν στο παγκόσμιο επενδυτικό κοινό. Με σφιχτό χρονοδιάγραμμα, η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί σε 1 χρόνο.

Μετά από 4 χρόνια, όταν θα έχουν προχωρήσει οι έρευνες, όταν το ελληνικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο θα ρέουν στην Ευρώπη αποτρέποντας την ενεργειακή της ασφυξία, τότε μπορεί να γίνει επανεκτίμηση της αξίας της Εταιρείας και έκδοση νέων μετοχών και πάλι με παρόμοια διαδικασία.

Και βέβαια, πρέπει να θέσουμε με παρρησία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι η Ελληνική Α.Ο.Ζ. είναι και Ευρωπαϊκή Α.Ο.Ζ., ότι όταν τα παγκόσμια αποθέματα φυσικού αερίου και το πετρέλαιο θα λιγοστεύουν, άρα οι τιμές θα ανεβαίνουν, η Ευρώπη θα έχει τη δική της ενέργεια, που δεν θα εξαρτάται από ένα “επεισόδιο” στα στενά του Ορμούζ ή στο Σουέζ, ούτε σε διαμάχες Ρωσίας – Ουκρανίας, ούτε στους εκβιασμούς της Τουρκίας.

Και βέβαια, πρέπει να υποστηρίξουν και να χρηματοδοτήσουν τα ενεργειακά έργα υγροποίησης και αγωγού φυσικού αερίου Ισραήλ –Κύπρου – Κρήτης – Ηπείρου – Ιταλίας και να μην επιτρέψουν πειρατικές ενέργειες οιουδήποτε αντίθετες με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και της ίδιας της Ένωσης.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ

Οι Γερμανοί δεν πρέπει να ξεχνούν τα εγκλήματα που διέπραξαν στην πατρίδα μας τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μας ερείπωσαν και μας λεηλάτησαν. 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα. Έκαψαν 1.700 χωριά, δολοφόνησαν χιλιάδες Έλληνες. Το Δίστομο δεν ξεχνιέται, όποια απόφαση και αν βγάλει η Χάγη.

Μας χρωστούν λοιπόν, δεν τους χρωστούμε. Και μας χρωστούν τις πολεμικές επανορθώσεις, αλλά και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο!

Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν – πρέπει να πληρώσει και η Γερμανία. Το 1990 η Γερμανία ενοποιήθηκε, άρα και η τελευταία δικαιολογία εξέλιπε. Να τηρήσουν και το λόγο που έδωσε ο Καγκελάριός τους Erhard το ’64. Τα κράτη έχουν συνέχεια και οι υποχρεώσεις πρέπει να τηρούνται εκατέρωθεν. Ο Χίτλερ το παραδέχθηκε, πλήρωσε μάλιστα δύο δόσεις, πώς μπορεί η Μέρκελ να το αρνείται;

Τι μας οφείλουν λοιπόν τώρα οι Γερμανοί; Με μέσο τόκο 6% από το ’44 μέχρι τώρα, μας οφείλουν 165 δισεκατομμύρια $ από το κατοχικό δάνειο και 335 από τις πολεμικές επανορθώσεις, ήτοι 500 δισεκατομμύρια $. Κατ’ άλλους υπολογισμούς – του Γάλλου Οικονομολόγου Delpla – το ποσό ανέρχεται σε 575 δισεκατομμύρια $, ήτοι περί τα 440 δισεκατομμύρια €.

Είναι επιτέλους καιρός το θέμα να τεθεί επίσημα, από την Ελλάδα στη Γερμανία και να οριστικοποιηθεί ο τρόπος αποπληρωμής. Επίσημα, υπεύθυνα, ανυποχώρητα, χωρίς “φοβικό σύνδρομο”.

Και να δώσουμε και μία συμβουλή στην Μέρκελ, τον Σόιμπλε και όσους μας ειρωνεύονται, υποτιμούν και εξευτελίζουν: “Δύο φορές τον περασμένο αιώνα αιματοκυλίσατε την Ευρώπη, οδηγήσατε τη χώρα σας σε ολική καταστροφή. Πάρτε το μάθημα της Ιστορίας. Μην επαναλάβετε το ίδιο λάθος τρίτη φορά”.

Τα 100 δισεκατομμύρια € από την μετοχοποίηση του 20% των πόρων της Ελληνικής Α.Ο.Ζ., συν την τμηματική καταβολή από τις πολεμικές επανορθώσεις της Γερμανίας, δεν θα αλλάξουν μόνο τη σημερινή οικονομική αθλιότητα στην Ελλάδα. Θα αποτελέσουν το απαραίτητο οικονομικό εφαλτήριο, για να αποκτήσουμε την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια μας. Θα μας βοηθήσουν – σοφότεροι πια – να προχωρήσουμε, να γεννάμε, να δημιουργούμε, να παράγουμε πολιτισμό, ότι κάναμε εδώ και 3.000 χρόνια!

Εμπρός λοιπόν, “Θαρσείν Χρη”.
"Θαρσείν χρή ταχ΄ αύριον έσετ΄ άμεινον" Χρειάζεται θάρρος, αύριο όλα θα είναι καλύτερα.

2 σχόλια:

 1. Ποια "ΑΟΖ"; Αφου ο σακατεμενος ΓΑΠ και ο σκατοΠαγκαλος ελεγαν εως χθες "ποια πετρελαια,πολυ Χαρδαβελα βλεπετε".

  Το οτι αυτη (η ΑΟΖ) δεν εχει "χαραχθει" δηλαδη δεν εχει "καπαρωθει" αφηνει πολλα "υπονοουμενα" για το που θα καταληξουν.

  Η μοναδικη χωρα στην ευρυτερη περιοχη, η οποια κυριολεκτικα ειναι στα καρβουνα,και ομως "περα βρεχει". Εδω ακομα κυνηγανε τους τροικανους και οι τροικανοι εμας και απαντες μετρανε φορους και βαρη μεχρι θανατου.
  Που καιρος για πετρελαια. Ελα μωρε τωρα. Κατι κωλοτρυπες με κατι κωλογεωτρισεις...χαμενος χρονος. Η λυση ειναι μονο η αφαιμαξη.

  Ο ογκος του "πλουτου" (κυριολεκτικα και μεταφορικα) ειναι πραγματικα εξωπραγματικος. ΚΑι πολυ-πολυ αληθινος. Μονο που εισαι μικρος για να κανεις οτι θελεις. Αυτα σηκωνουν μεχρι και πολεμο.Μεχρι και γενικο σκαψιμο δηλαδη.
  Και τι να κανουμε; Να γαμηθουμε; θα πει κανεις.
  Οχι να διαπραγματευτουμε στα ισια. Να παζαρεψουμε εξουθενωτικα. Να τους βγει το λαδι.Να δειξουμε "οπλα". Πυγμη. Αρχιδια.Κακαλα. Πως το λενε.
  Αυτα που λεει και παραπανωο ευπατριδης Εμφιετζογλου. ( ο οποιος υποφερει απο το κρατος και αντιμετωπιζει προβλημα. Μεγαλυτερο απο αυτο ενος μικρομεσαιου. Με τον ιδιο κινδυνο. Να μεινουν και ο μεν και ο δε "ανεργοι".)

  Το να σκυβεις πριν καν στο ζητησουν,το να βριζεις τους συμπολιτες σου πριν καν στο πουν,το να προτρεχεις να υπογραφεις σε λευκα χαρτια,πριν καν ακομα ακουσεις,το να απεμπολεις καθε δικαιωμα σου νοιωθωντας πρωτος απο ολους ενοχος και απολογουμενος, κανοντας τους επικυριαρχους και λαθροχειρες να νοιωθουν οι ιδιοι εκπληξη απο την απολυτη υποταγη σου,οχι μονο δεν οδηγει σε καποια "εξασφαληση" η καποια "καλομοιρα",αλλα το μονο που επιφυλασει ειναι γαμισι, ξυλο, προστιμο,στενα παπουτσια και κατηφορο.

  Επειδη μια χουφτα αλητες-πουστιδες ειναι πιασμενοι απο τα αρχιδια απο τους εξω και αρα απολυτως εκβιασιμοι και χειραγωγησιμοι,αυτο εχει σαν συνεπεια,μαζι με αυτους,να γαμιεται και ολοκληρος ο πληθυσμος.
  Και οσο και να φταιει η αν εχει βαλει το χερι του,τετοια μοιρα δεν την αξιζει.
  Το αν θα βρεθει το θαρρος,η αν θα συνεχισει στην βιολα που του βαρανε 40 χρονια,δεν το ξερω.
  Ομως πολυ φοβαμαι την αδρανεια. Την μαθημενη ξαπλα. Το ξεβολεμα και οι τεθλασμενοι δρομοι,ειναι δυσκολα πραγματα.
  "Δημοσιά"-"Δημοσιά"

  Υ.Γ Ειχαμε και εκλογες,στην Ρωσσια. Λεπτομεριες. Καποιος Πουτιν παλι επανω για τα επομενα 12 χρονια.Σιωπη παντου. Ουτε τελευταια ειδηση. Κατι για "νοθειες" ακουγονται,κατι για "βιες" λενε οι χεσμενοι Δυτικοι. Κατι ψιλοψελιζουν κλαψομουνιαζομενοι. Δεν τους καθεται καλα ο κοντος.
  "Γαργαρα" παντου. Μοκο. Τσιμουδια.Σκασμος.Θανατερη σιωπη.Παγωμαρα στο γηπεδο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για να βγαλεις τα πετρελαια η οτι αλλο υπαρχει στο ΕΔΑΦΟΣ ΣΟΥ,πρωτα θα πρεπει η κυβερνηση της χωρας να μην αποτελειται απο ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ των ξενων συμφεροντων,να μην ενδοτικοι σε καποιους,να μην ειναι ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ,να εχουν ΑΡΧΙΔΙΑ σαν κυβερνητες της χωρας...Ολα τα παραπανω ειναι ειδη προς εξαφανιση στον τοπο μας,αφου καλλιστα οσοι κυβερνησαν τα τελευταια χρονια δεν ηταν τιποτα αλλο απο ΒΙΖΙΤΟΥΔΕΣ του 10ευρου,που τα παντελονια τα φορανε για να τους κρατανε τις πανες της ακρατειας του σφιγκτηρα απο το γαμησι που τους κανουν οι καθε Γερμανοι,Αμερικανοι κτλ.
  Ναι,Χρηστο,καποιος Πουτιν...Και ψαχνουν αν οι εκλογες ειναι καθαρες γιατι δεν τους εκατσε οπως υπολογιζαν ουτε ο κομμουνιστης υποψηφιος.Καποιος Πουτιν λοιπον,και βαλτε να πανε πηγανε.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή