Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

επιστολη καποιου "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ" Ελληνα του εξωτερικου ...

Από το ταχυδρομείο μου ξανά. Κούρασε ο Ντέμης, και κούρασαν όλα. Δεν μπορώ να ασχολούμαι με τα λαμόγια. Τα γνωρίζουμε όλα και βέβαια γνωρίζουμε τη λύση. ΚΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΕΣΤΗΣ, που δήλωσε δαφνοστεφανωνένη ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΖΕΙ Η ΩΡΑ , που βέβαια παίζει το πουλί των οπαδών της ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ. Και πάντα νόμιζα οτι οι Αεκτζήδες ΔΕΝ είναι μαλάκες. ΝΟΜΙΖΑ, απλά δεν γνώριζα.


 "Περάσαμε πολλά χρόνια μαζί. Εγώ σε θυμάμαι, Εσύ με θυμάσαι? Στο σχολείο ήμουν αυτός που ζητούσες να αντιγράψεις από το γραπτό μου. Στο Γυμνάσιο και λύκειο ήμουν αυτός που ήθελε να μάθει και να διαβάσει όταν εσύ και οι υπόλοιποι θέλατε κοπάνες. Οι κοπάνες σου δεν με πείραζαν, με πείραζαν οι καταλήψεις και οι μαθητικές πορείες.
Στο Πανεπιστήμιο ήμουν αυτός που απέφευγα τις κομματικές οχιές που σαν πρώτο μέλημα τους είχαν το κόμμα και όχι το πανεπιστήμιο. Ήμουνα αυτός που έβλεπε τους κομματικούς αγροίκους να διακόπτουν μαθήματα, εξεταστικές  για να κάνουν ανακοινώσεις.
Ήμουνα αυτός που δεν ήθελε ποτέ η σχολή να κλείσει, αλλά χανόταν η φωνή μου στην φάρμα με τα ζώα. Είμαι αυτός που ήθελε να μάθει και να δώσει εξετάσεις, και έβλεπα τους πράσινους,μπλε και Κόκκινους να έχουν από πριν τα θέματα. Για εσένα το πανεπιστήμιο ήταν δημόσιες σχέσεις, για έμενα τόπος μάθησης.
Εσύ ήθελες να φτιάξεις δίκτυο λοιπών λαμογιών, ενώ εγώ να αποκτήσω γνώσεις και ικανότητες. Στα πάρτι ήσουν πρώτη μούρη, αλλά στα μαθήματα άφαντος. Στο πανεπιστήμιο πατούσες όταν θυμόσουν, αλλά κομματικές εκδηλώσεις δεν τις έχανες. Δεν ήσουν έξυπνος, απλώς εξυπνάκιας.
Είμαι αυτός στον οποίο κλείνεις τον δρόμο όταν πηγαίνω στην δουλειά ή το σπίτι μου. Συνήθως διαμαρτύρεσαι για την ομάδα σου, για τον καιρό, για τις αλλαγές που πλήττουν τα προνόμια σου. Πάντα υπάρχει ένας λόγος για την διαμαρτυρία σου και σου αρέσει να διαμαρτύρεσαι συχνά. Είμαι αυτός που ταλαιπωρείται στα διόδια, στα σύνορα από μια ομάδα 20 τύπων με πανό. Είμαι αυτός που πρέπει να ελέγχει το πρόγραμμα των απεργιών σε καθημερινή βάση. Είμαι αυτός που έχω μαγαζί στο κέντρο και δεν μπορώ να κάνω πια την δουλειά μου γιατί ξέρω ότι από τις 200 μέρες εργασίας τις μισές θα λειτουργώ κουτσά.  Είμαι αυτός που πληρώνει τις σπασμένες τζαμαρίες που εσύ σπας.
Είμαι αυτός που δεν μπορώ να ταξιδέψω μέσα και εκτός της Ελλάδος όταν δένεις τα καράβια ή κλείνεις αεροδρόμια. Είμαι αυτός που χάνω δουλειές και εισόδημα με τις παραπάνω πράξεις σου. Όταν εσύ βγαίνεις και γκαρίζεις εγώ πρέπει να συνεχίσω να πολεμώ και να προσπαθώ γιατί έτσι έχω μάθει.
Όταν εσύ βγαίνεις το βράδυ στα μπουζούκια και μετράς το εγώ σου με το πόσα λουλούδια θα ρίξεις στην πίστα, εγώ κοιμάμαι και ξεκουράζομαι ή διαβάζω. Την δική σου υπερκατανάλωση φροντίζω εγώ που κάνω αποταμιεύσεις. Πότε δεν πήρα εορτοδάνειο, Δημοσιουπαλλοδάνειο, διακοποδάνειο! Εσύ όμως ήσουν πρώτος χρήστης. Με το εισόδημα μου μπορούσα να πάρω audi αλλά πήρα Toyota. Εσύ από την άλλη δανείστηκες μέχρι την κεφαλή σου και πήρες Mercedes αντί για Toyota και οι δόσεις σε τσακίζουν.
Είμαι αυτός που αποκαλείς κορόιδο γιατί πληρώνω τους φόρους μου, ενώ εσύ μπορείς και τους αποφεύγεις. Είμαι αυτός που αποκαλείς βλάκα γιατί κάθομαι και δουλεύω στην δουλειά μου και κάνω και υπερωρίες, εσύ εάν είσαι στο δημόισο την σκαπουλάρεις από νωρίς για να προλάβεις και το μεσημεριανό.
Απέφευγα τους πολιτικούς και τις γλοιώδεις υποσχέσεις τους γιατί είμαι πολιτικοποιημένος και όχι κομματικοποιημένος. Από την άλλη εσύ πουλήσεις την ψήφο σου για ρουσφέτια, προνόμια και συμφωνίες. Το κόμμα έγινε η ομάδα σου και εσύ το κομματόσκυλο.
Εσύ σαν αγρότης έδινες ψευδή στοιχεία  στην Ευρωπαϊκή ένωση για την σοδειά και παραγωγή σου(λολ) με ανάγκαζες να αγοράζω και να είσαγω ξένα γεωργικά προϊόντα γιατί προτιμούσες επιδοτήσεις-μπουζούκια-Porsche χωρίς δουλειά παρά εργασία και προσπάθεια. Εσύ σαν συνδικαλήστης έκλεισες όλην την παραγωγική βιομηχανία στην Ελλάδα αυτές τις δεκαετίες και έκανες το Made-in-Greece να αποτελεί είδος προς εξαφάνιση. Είσαι αυτός που αγαπάνε οι Βούλγαροι και οι Τούρκοι μια που τους έστειλες τόσες επενδύσεις.
Είσαι αυτός που τσάκισες τα ταμεία με ψεύτικες αναπηρικές συντάξεις, συντάξεις στα 40(ξέρεις ποίος είσαι), πλαστές συντάξεις. Το χειρότερο είναι δεν έδωσες τίποτα στα ταμεία, ενώ εγώ τα έδωσα όλα και δεν θα δω τίποτα από αυτά. Είσαι αυτός που ζητάς να αυξηθούν οι φόροι γιατί έτσι ζεις, από φόρους των υπολοίπων.
Εγώ ποτέ μου δεν καταδέχθηκα να δουλέψω στο δημόσιο. Δεν είναι δουλεία παραγωγική, αλλά μεταφορά εισοδήματος από μια κοινωνική ομάδα σε μια άλλη. Ήθελα καριέρα στην ελευθερή αγορά. Εσύ όμως έκανες τα πάντα για μια θέση στο δημόσιο, γιατί πολύ απλά αυτό θέλεις: να πληρώνεσαι για μηδαμινή προσπάθεια. Είμαι αυτός που όταν έρχομαι να εξυπηρετηθώ στο δημόσιο με συμπεριφέρεσαι σαν είλωτα που έχει εισέλθει στο προσωπικό σου τσιφλίκι.
Είμαι αυτός που δεν του έδινες πότε απόδειξη και εάν ζητούσα αύξανες την τιμή πολύ παραπάνω (ΦΠΑ και φόρος εισόδηματος) γιατί πολύ απλά δεν τα είχες υπολογίσει πότε να κάνεις σωστή δουλειά. Είμαι αυτός που βλέπει ότι η χώρα του έχει τους πιο ακριβοπληρωμένους ελεύθερους επαγγελματίες. Είμαι αυτός που του ζητούσες «γρηγορόσημο» για να κάνεις απλώς την δουλειά σου.
Τώρα που τα ζωνάρια στένεψαν και εσύ κατεβαίνεις στον δρόμο γιατί τα παραπάνω δεν θα ισχύουν πια, εγώ βρίσκομαι ακόμη στο γραφείο, στο μαγαζί και παλεύω για το μέλλον μου.  Εσύ από την άλλη δίνεις μάχη με νύχια και με δόντια να κρατήσεις την παλαιά τάξη πραγμάτων.
Τόσα χρόνια δεν μίλησα. Δεν κατέβηκα να κλείσω κανέναν δρόμο, καμία επιχείρηση. Τόσα χρόνια μου ρουφούσαν το αίμα και ήξερα ότι το σύστημα είναι εναντίον μου. Με είδες ποτέ να κλείνω καμία δημόσια υπηρεσία? Με είδες ποτές να βγαίνω στους δρόμους και να ζητώ λιγότερο κράτος και λιγότερους ΔΥ? Με άκουσες ποτέ να λέω να βγούνε τα κόμματα από τα πανεπιστήμια?
Σου έχω νέα Ελληναρά! Την έχασες την μάχη. Το ρολόι δεν ξαναγυρνά. Μπορείς να φωνάξεις και να διαμαρτύρεσαι όσο θέλεις, αλλά τον εαυτό σου θα βλάπτεις. Οι μάσκες έπεσαν. Με τις πράξεις σου Ελληναρά έφερες την χώρα στο χείλος του γκρεμού. Το χειρότερο είναι ότι οι ξένοι έχουν την χείριστη άποψη για τους Έλληνες τώρα (δεν κάνουν διάκριση μεταξύ εμένα και εσένα).
Υπάρχει μια διαφορά και είναι τεράστια. Δεν είμαστε τα ίδια άτομα όπως κατάλαβες. Οι Έλληνες στο εξωτερικό διαπρέπουν. Για δες το Λονδίνο πόσες επαγγελματίες από Ελλάδα έχει? Πόσοι φοιτητές σπουδάζουν εκεί? Σε διεθνές επίπεδο οι Έλληνες επιστήμονες έχουν διαπρέψει. Οι Έλληνες στα ναυτιλιακά έχουν κυριαρχήσει. Ακαδημαϊκά Έλληνες υπάρχουν σε πάρα πολλά πανεπιστήμια. Σε πολυεθνικές η παρουσία τους είναι ακόμη ισχυρότερη.
Ναι οι Έλληνες έχουν αξία και την διεκδικούν, δεν τους την χαρίζει κανένας λόγω δάφνες του αρχαίου παρελθόντος. Με προσπάθεια ανεβαίνουν στην σκάλα της επιτυχίας. Τρανό παράδειγμα είναι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η μεγαλύτερη εξαγωγή της Ελλάδος είναι οι σπουδαστές στο εξωτερικό. Ο Ελληναράς κατάντησε τα ελληνικά πανεπιστήμια ως κομματικές αρένες, ας τα κρατήσεις εσύ
Κράτησε το Δημόσιο σου, κράτησε και τις πορείες σου, κράτησε τους πολιτικούς σου (όλων των κομμάτων), κράτησε την διαφθορά σου, κράτησε τα λαμόγια σου, κράτησε ότι σου αρέσει. Βγες από την Ευρώπη και από το Ευρώ αφού είσαι τόσο μάγκας. Απλώς από εδώ και στο εξής θα πρέπει να συνηθίσεις χωρίς εμένα. Χωρίς εμένα που έκανα πλάτες για να τρως. Εμένα ξέχασε με. Ξέχασε τους φόρους που πλήρωνα, ξέχασε τις εισφορές.
Ναι Ελληναρά σε κουράστηκα. Εσύ τα τελευταία 2 χρόνια μπορεί να έχεις πάθει Σοκ αλλά έτσι είναι η ζωή: προσπάθεια. Ξέρω ότι σου ήρθε σαν σοκ ότι θα πρέπει να δουλέψεις και να ξεβολευτείς. Στην αρχή είναι δύσκολα, μετά συνηθίζεις. Η ζωή δεν είναι μόνο άνοδος. Εγώ όμως δεν σε αντέχω άλλο. Πάρε την χώρα έξω από την Ευρώπη, έτσι και αλλιώς ποτέ δεν ταιριάξες με τους Ευρωπαίους, μόνο τα λεφτά τους ήθελες.
Εγώ τι θα κάνω? Μην ανησυχείς για εμένα. Εάν είμαι επαγγελματίας με ικανότητες θα βρω δουλειά σε άλλες χώρες. Εάν είμαι επιχειρηματίας θα χρησιμοποιήσω το δαιμόνιο μου να βρω κάποια ευκαιρία. Εάν είμαι Ιατρός, δικηγόρος, μηχανικός θα πάρω και πιο εύκολα βίζα για εργασία σε άλλη χώρα. Θα είναι δύσκολο, αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα: χωρίς πολιτικούς νονούς και συντεχνίες. Αφού δεν με σεβάστηκες, θα πάω αλλού που θα με σέβονται.
Πιστεύω στην εξέλιξη και θα εξελιχθώ. Για εσένα δεν είμαι τόσο σίγουρος. Σίγουρα Θα σου λείψω, εσύ όμως καθόλου. "
--------------------------------------------------------------

26 σχόλια:

  1. Απλά παντού υπάρχουν ικανοί και ευθείς άνθρωποι, καθώς και λαμογιάρες του κερατά. Οι εθνικότητες μικρή σημασία έχουν.

    Όπως έχεις πει και οι εσύ, οι άνθρωποι πάνω κάτω τα ίδια σκατά είναι, απλά αλλάζουν οι γλώσσες. (όχι τα ψάρια, οι άλλες οι κανονικές).

    ΑΕΚάρα και στην Άλφα Αθηνώνε άμα χρειαστεί, ντέρμπυ ανόδου με τον φονέα γιγάντων Φωστήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ καιμο και αχτι ο Χριστιανος.
    Και εχει σε ολα μα ολα δικιο. Και ειναι ετσι ακριβως.
    Και ειναι πολλοι,παρα πολλοι αυτοι που υπεμεναν καρτερικα τα κολπα και τα ναζια της δικτατοριας του ασχημου και του τιποτενιου. Τελος στην "αρχηγια" του σαπιου τενεκε σκατονεοελληνα.
    Ωρα να γαμηθει,οπως πρεπει.
    Να γαμηθουν οι αγαμητοι.

    Οσοι "γαμιοντουσαν" "εθελοντικα" ως τωρα,δεν θα εχουν και τοσο μεγαλο προβλημα.
    Το διαλειμα της τριφιλης 30ετιας ελαβε τελος και τα κεφαλια μεσα.
    Τωρα να σε δουμε Greco mascara.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ρομαντισμος,αλλα παλι στην φωτια καιγονται ξερα και χλωρα μαζι...Και στο κατω-κατω της γραφης,οι φοιτητες του city,ειχαν και πηγαν.Αλλα μυαλα υπηρχαν και υπαρχουν κι εδω.Και το δαιμονιο του ιδιωτη δεν σταματαγε στο να βρει την ευκαιρια να δημιουργησει και να ζησει,αλλα ειχε προεκτασεις και στο πως θα λαμογιαρει εισγορες,ΙΚΑ,ΦΠΑ...Να τα λεμε ολα,οχι οπως βολευει κατα περισταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "....Και πάντα νόμιζα οτι οι Αεκτζήδες ΔΕΝ είναι μαλάκες. ΝΟΜΙΖΑ, απλά δεν γνώριζα.".
    Συμφωνώ. Πλήν όμως, δεν έρχεται αυτή σου η θέση σε αντίφαση με την θέση σου στη κουβέντα πού κάναμε περί "διαφορετικότητας τού ΑΕΚτζή"?
    Βλέποντας τί γίνεται αυτές τίς μέρες στα φόρα τών ΑΕΚτζήδων η δική μου εντύπωση είναι ότι ο μέσος ΑΕΚτζής είναι καθυστερημένος.
    Πανηγυρίζει έξαλλα την επιστροφή τού κοντού. Τού ανθρώπου πού μίκρυνε την ΑΕΚ όσο κανείς άλλος.
    Κάργα διαφορετικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ CONPATER: ΜΠΕΘΑΝΗΣ ΛΕΓΟΤΑΝ Ο ΤΗΣ ΕΠΟ, δεν είναι ο ίδιος, ΚΙ ΕΧΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥ ( Καραγιανίδης είχε πει τον κουμπάρο του έτσι ) με το λαμογιο.
    ΜΠΕΘΑΝΗΣ; ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ; ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ. ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΤΟ REAL ESTATE; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΡΩΤΑΩ; ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΕΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ; ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ. ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ REAL ESTATE. ΕΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΣΩΣΤΟΣ. ΑΛΛΑ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΟΛΑΚΙΕΣ. ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΕΙ Ο ΤΙΠΟΤΑΣ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ; ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΑΜΕΝΟΙ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ. ΚΙ ΟΣΟ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΖΑ, ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ. ΧΑΡΙΝ ΕΥΦΩΝΙΑΣ ΚΙ ΕΔΩ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΠΛΙΜΕΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φυσικα και δεν ειναι ο ιδιος.Σοι ειναι και τον ανεφερα σαν ονομα.Με τον προεδρο της Κορινθου υπαρχει σχεση? Γιατι κι αυτος με real σκατα ασχολειται....Πολλες οι συμπτωσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χα! Ετσι είναι. Θρησκεία. Οικιοθελές Αλτσχάιμερ δηλαδή.
    Κι επανέρχομαι και λέω: ένας απ΄τούς μεγαλύτερους μύθους στον πλανήτη τού ΑΕΚτζή είναι ότι "ο ΑΕΚτζής είναι διαφορετικός". Το οποίο, με τη σειρά του, είναι μέρος τού ΑΕΚτζήδικου δόγματος.
    Ομως, δικαιούται κάποιος να είναι αθεος αλλά και ΑΕΚτζής όπως ας πούμε η αφεντιά μου?
    Ελα ντέ.
    Δικαιούται βέβαια, αλλά αποτελεί τόσο μειοψηφία όσο κι ένας άθεος στον υπόλοιπο κόσμο.
    Κι αν δεν προσκυνάει εικονίτσες με αγιοστεφανωμένους κοντούς είναι...διαφορετικός απ΄τον "διαφορετικό" ΑΕΚτζή?
    Ε, ρε τι τραβάμε...
    Μάλλον πρέπει να την ξανανοίξουμε την κουβέντα και να βάλουμε κάτω όλους τούς μύθους στην θρησκεία τού ΑΕΚτζή. Να τούς καταρρίψουμε και να τούς γκρεμίσουμε και να αφήσουμε μόνο ότι αληθινό. Ακόμα κι αν στο τέλος δεν μείνει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι είναι και πολλά τα γαμημένα τα ερωτήματα πού προκύπτουν.
    Για παράδειγμα:
    -ενας χριστιανός πού είναι ταυτόχρονα και ΑΕΚτζής τελεί υπο θρησκευτική σύνχιση? Προσκυνάει δηλαδή τον κοντό αλλά ταυτόχρονα κάνει και τον τεμενά του στην Παρθένο? Υπάρχει κάποια σχιζοφρένεια σ΄αυτό η μού φαίνεται? Ασε πού διαγνώσκω κι ένα είδος θρησκευτικής μοιχείας.

    - αν δεκτούμε, ότι πλευρές τού ΑΕΚτζήδικου δόγματος ΔΕΝ ισχύουν, θα είχε νόημα να τίς κάνουμε να ισχύουν? Και εξηγώ. Αν δηλαδή ο ΑΕΚτζής δεν είναι διαφορετικός και αποφάσιζε από αύριο το πρωί να γίνει διαφορετικός, θα γινόταν αυτά πού ισχυρίζεται τώρα ότι είναι η θα έπρεπε να επανα-ορίσει το δόγμα?
    Γίνεται όμως να επανα-οριστεί το δόγμα? Να, αυτά είναι.

    Νομίζω ότι οι παλιοί ΑΕΚτζήδες σε σχέση με τούς πιο νέους βρίσκονται στα πρόθυρα σχίσματος. Σχίσμα σαν αυτό πού βρέθηκε η χριστιανική εκκλησία όταν και διασπάστηκε. Πιθανώς να πρέπει να αποφασίσουμε όχι απλώς ποιοί είναι οι ορθόδοξοι ΑΕΚτζήες και ποιοί οι καθολικοί αλλά και ποιοί είναι οι Βουδιστές ΑΕΚτζήδες, οι Ταοιστές, οι χάρντκόρ Μωαμεθανοί και φυσικά και οι άθεοι πού μάλλον πρέπει να αποταχθούν.
    Βρισκόμαστε σε μιά συγκλονιστική καμπή τής ΑΕΚτζήδικης ιστορίας θα τολμούσα να πώ.
    Βοήθεια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κι επειδή υποστηρίζω ότι βρισκόμαστε σε μιά συγκλονιστική καμπή τής ΑΕΚτζήδικης ιστορίας, φτάνω στην εξής σκέψη:
    -τώρα είναι η ώρα τού Γιάννη Βαλαώρα. Τώρα δηλαδή είναι η ώρα πού ο ΑΕΚτζής θα αποδείξει (αν μπορεί) την διαφορετικότητα του αποδεχόμενος ότι ΔΕΝ είναι διαφορετικός ακριβώς για να καταδείξει ότι ενδεχεται και να είναι.
    Η διαφορετικότητα έγκειται πρώτα στην παραδοχή τής ενσωμάτωσης στο κατεστημένο τού εκάστοτε περιβάλλοντος (παραλίγο Τσόμσκι).
    Τι ελπίζω απο έναν 25άρη ΑΕΚτζή την δεδομένη στιγμή?
    Χμμ...
    Η νιχιλιστική πλευρά λέει: "απολύτως τίποτα".
    Η αισιόδοξη μου πλευρά λέει "όχι και πολλά".
    Η πραγματιστική μου πλευρά λέει "ο θεός συνχωρεί. Ο άθεος ΑΕΚτζής όχι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εαν μου επιτρεπεται.Η "διαφορετικοτητα" δεν μπορει να ειναι ποτε "προικα" για καποιον.Ουτε μονοπωλιο.
    Αλλωστε-διαλεκτικα μιλωντας"- εφ'οσον καποιος ανθρωπος δηλωνει "διαφορετικος" απο εναν αλλον,αυτοματα και ο αλλος ειναι "διαφορετικος" απο τον πρωτο αφου "παιρνει" το δικαιωμα απο τον πρωτο.Οποτε "μια η αλλη".
    Οποτε,πιασε το αυγο και κουρευτο.

    Δεν θα ελεγα λοιπον "διαφορετικοτητα", αλλα ιδιεταιροτητα.
    Δηλαδη "ατομικα" χαρακτηριστικα τετοια,που καθιστουν καποιον μοναδικο. Εαν υπαρχει "διαφορετικοτητα" μονο αυτη μπορει να υφισταται.

    Οι συνολικες διαφορετικοτητες,-οι οποιες "χαρακτηριζουν" ομαδες ανθρωπων-ειναι μονο για "αμυντικους" λογους.
    Μονο σε καταστασεις κινδυνου δηλαδη "θυμαται" το συνολο την "αποστολη" του.
    "αμηνεσθαι περι παρτης η πατρης" "ειτε παιδες ελληνων" "Η γη των Ρωμαιων" "Το κρατος των Χαν" "η περιφανια του Ναβαχο" "η αυτοκρατορια του Ατατουρκ", "η αγεροχη γενια" "το περιφανο πληθος" κλπ-κλπ.

    Μολις αυτος παρελεθει,βλεπουμε αυτα που βλεπουμε σημερα π.χ. εδω στο Ελλαντα.

    Οσο για την εν γενει απομακρυνση του νεοΑΕΚτζη απο την πατροπαραδοτη ΑΕΚοφρσυνη,ηταν αναμενομενη. Και εχουμε μιλησει ξανα για αυτο. Ενα εμγαλο μερος μιας γενιας απολυτως χαμενης-της τωρινης δηλαδη-ειναι λογικο και αναμενομενο να χασει τα αυγα και τα πασχαλια. Οταν το "παλιοτερο ινδαλμα" που εχεις δει,ειναι ο Νικιολαιδης και "θυμασαι" μονο κατι γκολ εναντια στον γαυρο και εν τω μεταξυ εισαι ατιτλος,ειναι λογικο και αναμενομενο να εχεις κρυφες ελπιδες με τον Δοξιαδη, να καλοδεχεσαι τον καθε Μπεθανη,να κανεις νερο και αλατι τον Ψωμιαδη,να βλεπεις τον κοντο σαν ξανασωτηρα και να περιμενεις απο τον Σιαλμα να κατεβασει το γιακα του,για να μοιαζει με ποδοσφαιριστη.

    Ειπαμε. 15 χρονια και πλεον, "Τουρκοκρατια" περασαμε. Ειναι λογικος και ο ραγιαδισμος και το παιδομαζωμα και ο γενειτσαρισμος, και τα κονε με τον Αγα, και η τεχνη του κλεφτοκοτα να φανταζει σαν πραξη "ηρωισμου".

    Με κεινα και με τα αλλα, φτασαμε στο επιτελους κοντα στο '21.
    Το πολυ-πολυ να τραβηξουμε φιγουρα και να καουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το καλύτερο μάτς πού έχω δεί φέτος σε οποιαδήποτε διοργανωση το αποψινό Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη 4-4.
    Απ΄αυτά πού ανετότατα βλέπονται και σε μαγνητοσκόπηση.
    ΚΙ όχι μόνο λόγω τής διακύμανσης τού σκορ (2-0, 2-3, 4-3 και 4-4 στο 92΄) αλλά για το το ότι και οι δύο ομάδες έκαναν απίστευτες ψυχικές ανατροπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατα λαθος ειπα Δοξιαδης.
    Τον γιγαντα τον Ξενιαδη εννοουσα.
    Που ειναι αυτος ρε;
    Προσφατα βγηκε και ειπε: "δεν ειμαι μαλακας να βαλω 2 εκ. τωρα"
    Και βρεθηκαν αλλοι μαλακες να βαλουν παραπανω απο 2, ΤΩΡΑ:
    Ρε Ξενιαδη,δεν πας μεχρι εκει που ειναι να τους πεις μια κουβεντα;

    Δεν πιστευω να εισαι εσυ πισω απο ολα αυτα; Γιατι το σακακι σου δεν το βλεπω και πολυ καλα στη θεση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΝΑ ΣΕ ΑΦΟΡΗΣΩ Ή ΘΑ ΑΥΤΟΑΦΟΡΙΣΤΕΙΣ; ΔΙΟΤΙ ΣΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ, ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΝΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συμφωνώ Χρήστο. Και συμφωνώ απόλυτα χωρίς επιμέρους (σοβαρότερες η μή) διαφωνίες όπως σε άλλα θέματα πού κατά καιρούς συζητάμε.
    Ολα τα λεφτά βέβαια βρίσκονται στην ατάκα "15 χρονια και πλεον, "Τουρκοκρατια" περασαμε".
    Και δεν υπήρξε στην δική μας ΑΕΚτζήδικη "τουρκοκρατία", όπως δεν υπήρξε και πριν 200 χρόνια άλλωστε, και κρυφό σχολείο ρε γαμώτο.
    Γάμα τα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τώώώρα ρε Στήβεν? Στα σαράντα μου?
    Απ΄την άλλη βέβαια πώς να αφορίσεις έναν άθεο απ΄την στιγμή πού δεν αναγνωρίζει το δόγμα έτσι κι αλλιώς?
    Ειναι σαν ένας αναρχικός σε αστικό δικαστήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και ο "εβραιοκυνηγος" Χατζαρας στο κομμα το γαλατα. Στο "Γαλατα Σεραι". Μαλλον μολις ακουσε την προταση του "προεδρου" για "ναρκοθετηση των συνορων",εταραχθει σφοδρα.Χτυπησε καμπανα μεσα του.

    Οπου πριν απο αυτον υποδεχθηκε στο κομμα ο σανοπωλης την ιδιεταιρα του Χριστοφορακου.
    "Που κολλανε ολοι αυτοι" θα μου πεις. Αυτοι "κυνηγανε" ο ενας τον αλλον.
    Λαθος μεγαλε. Εσενα κυνηγανε ολοι.
    "ολους εμας,ενωνει η ελλας. ("ελλας" ειναι ενα σωβρακο με πολλα λεφτα μεσα)

    Και απο την αλλη,ο στριγκομετρης, κωλοπαρουσιαστης, βυζολαγνος, πουστοεκθετης Λιατσος, εισεβαλε με τις εξαιρετικες του εμπειριες
    στο κομμα του Σαμαρα. Ενας παλιατσος πανω σε ενα σαμαρι.
    Αφου εκανε το καθηκον του και μας εβαλε στα ενδοτερα του Life-stile απο το καναλι των κατσικοκλεφτων,ειπε να μας σωσει και αυτος.
    Απο την Πετρουλα στη πετρα θα πας και συ.

    Καθε απολιφαδι,καθε ριμαδι,καθε τσοφλι,καθε λιγδιαρη, τεμπελοσκυλο,μαστρωπο, γαιδουρι,καθε αρχιδι,καθε αχρηστο κορμακι, ολους τους μαζευουν. Κουτσοι σταβοι στους Αγιους Παντελεημονες.
    Δεν ειναι τωρα να κανουμε επιλογες. Οτι υπαρχει. Υπερ παντων ο αγων.

    Τι εμεινε στο "καλαθι"; Η Τζουλια,η Πετρουλα, η Λουκα, ο "Κατμαν", κανενας βετερανος ποδοσφαιριστης, ο Μπουγας,ο Αλεφαντος, ο Λιακοπουλος. Οτι να'ναι.

    Κανουν βολτες στα χωρια και μαζευουν ολες τις "ατραξιον". Οσοι βεβαιωνουν με καποιο τροπο οτι μπορουν να φερουν μια δυο οκαδες ψηφους,τους βαζουν στη λιστα.
    Οτι να'ναι.

    Ψωνια,μουρλοι,παρμενοι,θεοπαλαβοι,στριμενοι,πουτανες, πουτανακια μικρα, γεροπουτανες, πουστιδες, πουστακια,γυρολογους,τσαρλατανους, νταβαδες,τοκογλυφους του δρομου, παπατζιδες, καραγκιοζοπαιχτες, παρκαδορους,τροφιμους ψυχιατρειων,ψυχιατρους,ναυτες,λοστρομους,βαρκες,ψαραδες,γοπες,αστακους,τσιγκακια,ταπες, βιδες,τασακια.
    Οτι να΄ναι, λεμε.
    Αρκει να κανουμε "σουμα" και να φερουμε τουμπα ενα ικανο ποσοστο καθυστερημενων, που ισως δουν στο προσωπο αυτων,τους εαυτους τους.

    Τοσα χρονια αυτη τη δουλεια κανουμε. Τωρα, "ψαρεμα" ακομα πιο θολα. Τα χερια στα βρωμονερα, και οτι πιασουμε,στο ταψι και βουρ για "ψησιμο".
    Ολα στον παγκο.
    ΔΙΑΛΙΕΧΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. afou dextikes pisw ton prodoti ola epitrepontai pleon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Αφού δεν με σεβάστηκες, θα πάω αλλού που θα με σέβονται."
    ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΜΟΥ.

    "Πιστεύω στην εξέλιξη και θα εξελιχθώ."
    ΝΑΙ Ε;
    ΠΡΙΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΑΛΙΟΧΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ
    ΤΟΥΣ ΕΛΕΕΙΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ,
    ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ Η ΕΞΕΛΙΞΗ
    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΤΕΛΕΙΟΥ ΟΝΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ;

    ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΩΡΑ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ,
    ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ
    ΚΑΙ ΡΑΓΔΑΙΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΟΙ.

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΙΣΑΝ ΠΟΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΜΗΘΟΥΝ.
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΑΘΩΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΛΙΖΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
    ΜΕ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ,ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ.
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΚΩΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΙ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ.
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
    ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ
    ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΝΕΡΟ,ΣΕ ΤΡΟΦΗ,
    ΣΕ ΜΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΑΣΠΙΡΙΝΗ.
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ
    ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΑΝ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΥΣ,
    ΣΕ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΚΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ,
    ΣΕ ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ...ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς Τακη: Η μεν πικρα του ανθρωπου,ειναι απολυτα δικαιολογημενη
    ΦΑντασου εναν τεοιον ανθρωπο (αν δεν εισαι ΚΑΙ εσυ η ισως ΚΑΙ εγω ενας τετοιος)
    ΑΛΛΑ.Υπαρχει και ενα "αλλα".
    Το να νομιζεις οτι αναχωρωντας για το "αβεβαιο",οτι ξορκιζεις το κακο και ετσι ισως "εκδικεισαι" και τον μαλακα που αφηνεις πισω,ειναι λαθος.
    Βεβαια η περιηγηση" ειναι απαραιτητη,προς αποκτηση εμπειριων και σφαιρικοτητα αντηληψης.
    Αλλα οτι θα σε υποδεχθουν σαν λευκο προβατο,που εφυγε μακρυα απο τα αλλα τα μαυρα,ειναι λαθος,επισης.
    Αλλωστε αφου μετα απο καθε "σεισμο",υπαρχει ανοικοδομηση.

    Οι "λυσεις αλα "Καζατζιδη" δεν με βρισκουν συμφωνο.
    Δηλαδη τα "βαζω με το συστημα και το πολεμω" φευγοντας για τον Αγιο Κωνσταντινο με παρεα μια βαρκα και ενα παραγαδι.

    Ασφαλως και ο καθενας εχει καθε δικαιωμα να "βλεπει" την τυχη του οπου γης. Αλλωστε ο Ελληνας "ταξιδιαρης" ηταν και ειναι.
    Αλλα, μαυρη πετρα στους νεοελληνες. Οχι στην Ελλαδα.
    ΑΛΛΟ το ενα ΚΑΙ ΑΛΛΟ το αλλο.

    Μα και η Ελλαδα τι ειναι αν δεν ειναι οι κατοικοι" θαπει καποιος.
    ΣΩστα. Αλλα οχι αυτοι οι πουστιδεςπου μας τυρρανανε. Οχι τα μικρολαμογια που μας ταλανιζουν. Οχι η ασχημια που μας "κυβερνα".
    Υπαρχει και αλλη Ελλαδα. Και δεν ειναι κρυμενη. Ουτε θα φυτευτουν καποια Ανοιξη.
    Ειναι παροντες. Ειναι πολυ περισσοτεροι απο οσοι νομιζουμε.
    Και πρεπει-οφειλουμε δηλαδη-να αυτοανακαλυφτουμε και αν αυτοαναδειχθουμε.
    Και ειναι πρωτης ταξεως ευκαιρια,αυτες οι εποχες, στις οποιες τα λαμογια τρεμουν απο ανασφαλια και οι πουστιδες ψαχνουν τρυπες να μπουν.

    Τελος παντων. Γνωμη μου ειναι αυτη.
    Ορθη,ορθοτατη και απολυτα δικαιολογημενη η αγανακτηση και ο θυμος του παραπανω Ελληνα. Και ολα αυτα θα πιασουν τοπο, μεσα απο αντισταση και αντιλογο. Απο δραση και οχι απο αποδραση.

    Αν μπορουσε να βγει στην δραση,στην παραγωγη, ολος ο "ογκος" των παραπανω Ελληνων σαν και τον επιστολογραφο,θα τρομαζαν και οι ιδιοι με τον αριθμο τους.

    Κυβερνα μια-ισχυρη μεν- αλλα μειοψηφια.
    3στους 10. 4 στους 10. 5 θες στους 10.
    Η ασχημια και η πουστια, κανουν εντυπωση,γιατι ειναι απο την φυση τους "εντυπσιακα" στοιχεια. Το μαυρο,ειναι πιο ορατο απο το λευκο.
    Οι αλλοι που ειναι; Απλα ειναι πολυ απογοητευμενοι,απιυδησμενοι,παραγκωνισμενοι, και εν υπνωσει.
    Οφειλουν να συνευρεθουν.
    Δεν εννοω να γαμηθουν.
    Αλλα να γαμησουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ. ΠΟΤΕ ΑΠΟΔΡΑΣΗ. ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΕΤΣΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΑ ΡΗΜΑΞΕΣ; ΕΛΑ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ. ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΑΛΛΟΥΣ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΟΥΝ. ΔΙΟΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΑΔΕΡΦΕ, ΟΤΙ ΟΙ " ΑΛΛΟΙ " ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΞΕΡΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν κυβερνιόμαστε απ΄την μειοψηφία αλλά απ΄την πλειοψηφία.
    Αυτό πού συμβαίνει σήμερα στο ελλάντα δεν είναι αποτέλεσμα μιάς άρρωστης μειοψηφίας πού κρατάει όμηρο την "υγιή πλειοψηφία" αλλά το αντίθετο.
    Και προσωπικά, αμφιβάλλω ακόμα και για το αν η αναλογία τών δύο αυτών (δηλ. τής πλειοψηφίας και τής μειοψηφίας) είναι ενθαρρυντική. Υποπτεύομαι, θεωρώ, ότι η πλειοψηφία πού είναι υπεύθυνη για το σημερινό χάλι είναι κατά πολύ μεγαλύτερη απ΄την "υγιή μειοψηφία".
    Κι ότι θα αργήσουμε πολύ να δούμε αυτή την αναλογία να ανατρέπεται.
    Ολα αυτά μπορεί κανείς να τα δεί ως το κλασσικό "μισογεμάτο ποτήρι η μισοάδειο ποτήρι".
    Νομίζω όμως ότι δεν είναι απλά θέμα αισιοδοξίας και απασιοδοξίας.

    Η χιλιοσυζητημένη θεωρία περί νοοτροπίας τού νεοέλληνα και τα αποτελέσματα αυτής συνεχίζει να είναι επίκαιρη και πώς θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε.
    Στα 44 χρόνια πού υπάρχω δεν έχω δεί ποτέ την Ελλάδα να γίνεται καλύτερη. Αντιθέτως την έχω δεί να γίνεται συστηματικά και δραματικά χειρότερη και δεν φταίει καμία μειοψηφία γι΄αυτό κι ούτε φυσικά οι ξένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στην δεκαετία τού 70 αλλά και τού 80 ένα κομμάτι αυτών πού είχαν ξενιτευτεί νωρίτερα γύρισε πίσω.
    Τυχαίνει να έχω γνωρίσει τέτιους ανθρώπους (όλοι στην ηλικία τού πατέρα μου φυσικά) και έχω μιλήσει πολύ μαζί τους.
    Ολοι, χωρίς βέβαια να είναι συννενοημένοι μεταξύ τους, ανέφεραν ό,τι ότι "καλό και θετικό" να έφεραν μαζί τους απ΄την εμπειρία τού να έχουν ζήσει "αλλού" δεν υπήρχε περίπτωση να βρεί ανταπόκριση εδώ.
    Οτι χάθηκε και πνίγηκε δηλαδή μέσα στην δικτατορία τής μετριότητας, τής ασχήμιας, τού γραψαρχιδισμού και τού παρτακισμού.
    Και έχοντας ζήσει κι εγώ σχεδόν την μισή μου ζωή "έξω" συνηγορώ σ΄αυτήν την άποψη.
    Ειναι άλλοθι το ότι μάς κυβερνά μιά μειοψηφία, είναι μύθος, και κάποτε τον πίστευα κι εγώ.
    Η πργματικότητα είναι όμως διαφορετική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΤΕΡΤΙΠΙ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΚΥΡΑ, ΤΑ ΛΕΥΚΑ, ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΙ ΑΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝ ΤΟ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΩΝ 50 ΕΔΡΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ, ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ. ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΩ. ΑΛΛΑ Η ΑΣΘΕΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, δεν μου αφήνει και πολλά περιθώρια. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΡΑΤΑ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ; ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΧΩΡΗΣΕ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ; ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗΣΙΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μά οι εκλογές είναι μιά φάρσα Στήβεν, κι είμαι φανατικός οπαδός τής θεωρίας πού λέει ότι αν μπορούσαν να αλλάξουν κάτι θα ήταν παράνομες.
    Οχι βέβαια ότι αυτή τη στιγμή κινδυνεύει το κατεστημένο μέσα απ΄τίς εκλογές (και με την λέξη "κατεστημένο" ΔΕΝ εννοώ μόνο το πολιτικό κατεστημένο αλλά και την ΤΕΡΑΣΤΙΑ μάζα πού το στηρίζει με χέρια και με πόδια.

    Τώρα με το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ ανοίγεις μεγάλα θέματα και μάς βλέπω να σεντονάρουμε όλοι μαζί μέχρι τα μεσάνυχτα εδώ πέρα.
    Ας κάνω μιά προσπάθεια να εκφράσω τη γνώμη μου.
    Το ΚΚΕ έχει ως αποστολή το μονοπώλιο τής αριστεροσύνης και δεν το κρύβει άλλωστε. Οχι απλά δεν το κρύβει, αλλά στην ουσία το λέει και στο μανιφέστο του.
    Για μένα προσωπικά το ΚΚΕ δεν αντιπροσωπεύει την ¨"αριστερά". Εχω περάσει παρεπιπτόντως απ΄τον χώρο αυτό και ξέρω κι από μέσα τι παίζει.

    Ο δε Συνασπισμός είναι μεν αντιπροσωπευτικότερος τής "αριστεράς" με την έννοια όμως ότι σ΄αυτόν προσπαθούν να συχνωτιστούν ένα σωρό ρεύματα και προσεγγίσεις χωρίς να υπάρχει consensus για το ακριβώς επιδιώκουν. Και πώς να υπάρχει consensus άλλωστε όταν παγκοσμίως αυτή τη στιγμή η αριστερά ΔΕΝ ξέρει τι επιδιώκει.
    Δεν είναι ιδιαιτερότητα τού ΣΥΝ δηλαδή αυτή αλλά ισχύει στα αριστερά σχήματα όλου τού πλανήτη.
    Ισως το μόνο αριστερό ρεύμα (ιδεολογία και φιλοσοφία) πού έχει ξεκάθαρη στόχευση για το τι
    επιδιώκει να είναι οι αναρχικοί.
    Για το δεν Κουβέλη μπορεί να έχεις δίκιο όσον αφορά στα "στησίματα", μην ξεχνάς ότι μορφώματα όπως ο ΣΥΝ ευνοούν την..παρείσφρηση αλλότριων.
    Αυτά, τα καταρχήν πολύ επιγραμματικά και περιεκτικά από μέρους μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προς Steven και Albert_AEKstein: Δεν γνωριζω το ακριβες ποσοστο-οπως και κανενας μας,οσο αφορα στους "μεν" και τους "δε".
    Το σιγουρο ειναι οτι ειναι πολλοι εκατερωθεν.
    Σιγουρα οι "δε",εχουν πολλαπλασιαστει τα τελευταια 30 χρονακια (ΑΕΚ= Ελλαδα δεν λεμε ρε παιδια; ΚΑΙ ΕΔΩ,στην αλλοτριωση δηλαδη, χερι-χερι πανε)

    Το μονο σιγουρο-και το εχουμε ξαναπει- αυτες οι ελογες,εαν και οταν γινουν,θα ειναι ενα μεγαλο ξεβραωμα. Ειτε για τον διομματισμο (τρικομματισμο μαλλον αφου και το ΚΚΕ κομμα εξουσιας ειναι.Απλα την "ελεχγει".) ειτε για τους "αγανακτισμενους" (εντος και εκτος εισαγωγικων. Δηλαδη και για τους οψιμα ανακαλυψαντες τους κλεφτες και τους προδοτες,αλλα και για τους "παραδοσιακους",στους οποιους φανταζομαι ανηκουμε εμεις εδω,οι περισσοτεροι).

    Τελος τα ψεματα δηλαδη. Τελος οι τζαμπα μουτζες, οι "ψευτομαγκιες" μπρος στο μικροφωνο στα λαικα ρεπορταζ, οι τζαμπα βρισιες εντος του διαμερισματος και οι καφενειακες ακοπες μαλακιες στα διαλειματα της πρεφας.
    ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ. ΑΦου το πηδημα,εχει ερθει εδω και παρα πολυ καιρο,να δουμε αν θα επιλεξει την "Ροδο".
    Αν δηλαδη,τελικα οντως ο αθλητης μας "πηδαει" τοσο, οσο λενε οι φημες.
    Η τελικα για ψυλου πηδημα, μας κανει τοση φασαρια.

    Και δεν μιλω για καμια "επανασταση". Ουτε για πολεμο.
    Μιλαμε απλα για εξοδο απο τα μαντρια και ενα μικρο ταρακουνημα. Να πει "ειμαι και εγω εδω"

    Ανηκωμεν εις την Δυση; "Αναποφευκτα" που λεει και ο ψηλος μαλακας.
    Μας ανηκουν εκει. Αλλα και ιστορικα-πολιτισμικα,δεν μπορουμε να ειμαστε Ανατολη. Μπορουμε μονο να ακουμπαμε σε αυτην, με την πλατη.

    Αρα "κινδυνος" "κομμουνισμου", "μωαμεθανισμου", "χολερας", "πανουκλας" και τοσα αλαλ τρομακτικα που μας σερβιρουν,ειναι μονο για να αποτραβιεται ο κοσμος με απεχθεια απο εκει.

    Αλλωστε τα συμφερονται των Δυτικων ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΕΔΩ,ΑΚΟΜΑ. ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ.
    ΑΡα,μη φοβου, μαλακα.

    Απλα ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ, ΖΗΤΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ. ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΕΙΑ.ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΚΥΨΙΜΟ. ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ "FORUM".
    ΑΠΛΑ.
    ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;
    ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ "ΝΤΙΛΕΡ". ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΛΑΣΙΕ.
    ΟΧΙ ΜΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΚΑΤΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή