Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ο ΚΥΡ ΤΙΠΟΤΑΣ

           Δεν το είπα εγώ. Το είπε ο Πάγκαλος. Παίζει κανά ρόλο τι λέει αυτός; Να σας το πω σε σχέση με τους τραγουδιστές: Ακόμα κι ο πιο άφωνος, ακόμα κι ο τίποτας σε επίπεδο διαχρονικότητας, ένα σουξέ το έχει κάνει. Και με τα φίλτρα που υπάρχουν σήμερα, ίσα που τον ακούς κιόλας για φωνή και μετά βέβαια αναλαμβάνει και το υποσυνείδητο του μαλάκα συνεπικουρούμενο από τα ΜΜΕ και  μιλάει για προβληματισμό, αριστερό ίσο, και λεπτή ειρωνεία της πραγματικότητας. Κι όσο τα μαγαζιά θα μικραίνουν, τόσο θα γεμίζουν από κάργα μαλάκες. Φυσικά το προφανές είναι οτι υπάρχουν και αρένες που θα τις γεμίζουν αδερφές ή κλέφτες κοινοί, καθότι αν δεν ακούσεις την " αγωνία " από τον συνταξιούχο, τι θα έχεις να πεις κι αύριο στην δημόσια υπηρεσία. Παρεπιπτόντως σήμερα έπρεπε να πάω σ' ένα ΚΕΠ. Αυτό απεργούσε. Με πληροφόρησαν οτι θα άνοιγε στις 4 το απόγεμα. Πήγα σε άλλο ΚΕΠ στις 7. Αυτό απεργούσε εκείνη την ώρα. ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: ΔΕΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, θα συνεννοηθούν για την απεργία; Αφού η απεργία είναι η εργασία στην χώρα. Ας πρόσεχα.
             Τι είπε λοιπόν ο τίποτας; " Οι εθνικές επέτειοι επικαιροποιούν διαχρονικά υψηλά νοήματα και φέρνουν τις δικές μας γενιές προ των δικών τους ευθυνών....Παρακολουθήσαμε μια εντυπωσιακή παρέλαση, μια από τις καλύτερες που γίνανε ποτέ. " Αυτά είναι αδέρφια. Λόγια κριτού του dancing with the stars.  Και πραγματικά υπάρχει μια ευθύνη: Όταν η σύζυγος του Άδωνη σου έδειξε το βρακί της κι εσύ σαν ωραίος άνδρας δεν την έχεις πηδήξει ακόμα, την ώρα που ήταν σε αντίπαλο κόμμα αλλά τώρα είναι μαζί σου, είναι γεγονός οτι σε φέρνει προ ευθυνών. Μια ευθύνη που βαραίνει αρσενικούς, ή παίζοντες αυτούς, που δεν έχω καταγράψει ακόμα τα κριτήρια των παρελάσεων. Μάλλον θα έχει πάρει ISO ο υπουργός και δεν θα το ξέρω εγώ. Κρίμα βέβαια που γιαούρτια τρώει μόνο ο Νταλάρας.
                Αλλά που ο τίποτας, δεν σταμάτησε εκεί." Είμαστε πολύ συγκινημένοι που η πολιτική τάξη της χώρας στέλνει τα δικά της μηνύματα." Δεν κατάλαβα. Οι μαθητές και οι στρατιωτικοί - παρέα με τους παρασταρατιωτικούς - παρέλασαν, ή οι πολιτικοί; Εγώ, ρε πούστη μου, γιατί δεν πήρα κάποιο μήνυμα παρά μόνο από την γκόμενα μου που παρότι κάβλωνε βλέποντας στολές και μπότες, εξακολουθούσε να θέλει εμένα; Κι ενώ μου έστελνε πολιτικό μήνυμα ο Αβραμόπουλος - γι' αυτόν μιλάω τόση ώρα - εγώ ήμουνα στην σκορδαλιά αλλά η γκόμενα σε σεξουαλικό αντίκτυπο των λόγων του. Να μου χαλάσει και την σχέση θέλει τώρα; Είπαμε θα μας πάρετε τα λεφτά. Όχι και τις γκόμενες. Παρθείτε μεταξύ σας στην βουλή.
            Που συμφωνώ οτι φέρνει κατάθλιψη. Το είπε ο μηδέν: " Είναι κρίμα που αυτή τη μεγαλειώδη παρέλαση, δεν την παρακολούθησε σύσσωμος ο ελληνικός λαός." Φοβερά πράματα γίνανε σε μια πρόταση. " μεγαλειώδη ", " σύσσωμος ". Ρε μαλάκες, έπαιξε ο ολυμπιακός τρομερή μπάλα κι ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Έγινε παρτούζα και δεν συμμετείχαν οι καθ' ύλην αρμόδιοι. Πήγαμε στην Σαχάρα και δεν είδαμε καμήλες ή βεδουίνους. Κάναμε ναρκωτικά με νοσοκομειακή μεθαδόνη. Πήγαμε στη Νορβηγία και φάγαμε τυλιχτά από delivery Καλλιθέας. Ρε ό,τι και να έγινε, ήταν εντυπωσιακή η παρέλαση για τον κριτή Αβραμόπουλο κι ήταν κρίμα που ο μαλάκας ο λαός ήταν απασχολημένος με κάτι άλλο και δεν την είδε. ΠΑΛΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΗΔΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ, ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΧΑΣΕ ΛΟΓΩ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ, την καλύτερη παρέλαση όλων των εποχών που την κατέγραψε στη μνήμη του ο Αβραμόπουλος και θα έχει να το λέει στην Ευγενία αν κατορθώσει και την γαμήσει. Που αν το κάνει αυτό, πού θα έχει να το λέει;
              Αυτές οι δουλειές θέλουν εχεμύθεια ειδικά αν καλύπτουν και  μια χριστιανοδημοκρατική δεξιά ή ένα λαϊκοδεξιό μπακλαβά πάνω στον οποίο θα συσκευθούν μεθαύριο με λεφτά μας ηγέτες τεράστιου βεληνεκούς. Ένα λάθος μόνο βρήκα στον τίποτα: Το σύσσωμος λαός . Άντε κι ήμασταν όλοι. Θα χωράγαμε βρε μαλάκα; Πιστεύω πως δεν θα έφτανε ο χώρος. Οπότε τότε θα καταλάβαινα την στενοχώρια του υπουργού, που την παρέλαση την είδαν μόνο επιλεγμένα κομματόσκυλα ή σπρωχνώμενοι αγωνιστές που ήθελαν να ξέρουν αν ακόμα διδάσκεται βήμα στις σχολές στρατιωτικής διοίκησης της χώρας. Μεγάλη αγωνία διακατέχει τον λαό όπως κι εμένα περί του φρονήματος. Αλλά άμα ο Αβραμόπουλος είναι ήσυχος, τότε πέφτω και πηδάω ήσυχα και φαντάζομαι οτι τεθωρακισμένα αγοράζονται άϋλα όπως και μετοχές. Θεματοφύλακας μου είναι ο Πάγκαλος τίποτας, που ονόμασε τότε παλιά τον Αβραμόπουλο τίποτα. ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. Ρε λέτε ο Πάγκαλος να αποσύρθηκε διότι δεν θέλει να νοιώσει τίποτας;            Μην κουράζεστε όμως. Θέλω ψηλά το φρόνημα καθότι παρελάεις θα ξαναγίνουν. Κι ίσως σύσσωμα παρακολουθήσουμε εντυπωσιακότερες. " Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο", έλεγε ο πατέρας μου. Κι ο Αβραμόπουλος δεν ξέρω τι θέλει: Να ανέβει κι αλλο το φρόνημα και να γίνει εντυπωσιακότερη παρέλαση την ώρα που θα υπηρετεί την χεροκοπημένη χώρα από άλλο πόστο, ή να μείνουν οι μνήμες μας σε αυτό που κατά διαβολική σύμπτωση έγινε όταν αυτός ήταν στην άμυνα; Μια άμυνα που δεν την κατάλαβε η Ευγενία. Λογικό κι αυτό βέβαια. Ελληνική πολιτική. Δεν είναι κι εύκολο να γαμήσεις την Μέρκελ ή τον άλλον στο καρότσι. Δουλεύει το ελληνικόν δίκαιον: Γαμάς μόνο άν ο άλλος είναι δυνατός. Αλλοιώς, σε γαμάνε κι από τον Καιάδα. Ρε τους μαλάκες τους Σπαρτιάτες αλλά και ρε τους μαλάκες όλους που τους πήρε πατόκορφα ο Αλέξανδρος. Ρε την Ευγενία που θα μείνει με τον Άδωνη που ζήλεψε όταν χόρευε. Ψηφείστε ΝΔ για να μην ζηλεύει ο Άδωνις. Να ξαναέρθει η τραγουδιάρα στον Σαμαρά. Να μην αλλάξει πόστο ο Αβραμόπουλος για να βελτιώσει την παρέλαση.
          Υγ. Από κάποιο χωριό της Αρκαδίας, ΔΕΝ θα είχε τύχη στο κολλέγιο. Τύχη βρήκε στην Ελλάδα.
                 

30 σχόλια:

  1. Γιατι να μη πιστευω οτι "με διοικει" ενα Λυκειο;
    Ειμαι τιποτα της προκοπης σαν λαος ωστε να μη το πιστευω;
    θελει κατι παραπανω για να "διοικηθει" ο ραγιας; Ενα καποιο Γειλ, η ΜΙΤ; Πουτσες. Παλι καλα που το ονομασαν και Αμερικανικο και δεν το ειπαν Ταλιμπανεζικο.

    Προσωπικα μιλωντας,ειναι προτιμοτερο και πιο απαλο για την νοημοσυνη μου αυτο, απο το να πιστευω οτι με διοικει ο Αβραμοπουλος, ο ΓΑΠ η ο Παγκαλος.
    Δεν την "γδερνει" δηλαδη.

    Και ας πουμε, ενταξει,δεν με διοικει κυριολεκτικα το Λυκειο,με διοικει η Πρεσβεια.Απλα διαλεγει απο εκει τα παιδια της εξουσιας.Απο ενα δικο της "μαγαζι" δηλαδη.
    Λογικο δεν το βρισκεις;
    Εχει διαφορα;

    Εκτος και αν πια πουμε ,οτι ειμαστε ανεξαρτητοι και κυριαρχοι,ετσι για να σπασουμε πλακα.
    Αλλα αφου δεν μπορουμε να το πουμε αυτο ουτε για αστειο,κατι πρεπει να πουμε ωστε να πιθανολογισουμε το ποθεν ο ελεγχος.
    Να παμε με την εις ατοπον απαγωγη:
    Απο την Ιερα Μητροπολη οχι. Απο την Βουλη ασφαλως οχι. Απο τον Στρατο οχι. Ο συλλογος ψαροτουφεκαδων οχι. Ο Τσουκαλας οχι.
    Αρα τι μενει σαν δυανατοτητα επιβολης;

    Δεν εχω κατι με το "σχολειο" η με τους μαθητες,επαναλαμβανω. Δεν εχω κατι με το κτισμα,η με τους παμπολους που φοιτησαν εκει και οι περισσοτεροι ειναι μια χαρα ανθρωποι στις δουλειες τους.
    Το συγκεκριμενο, χρησιμοποιειται ΚΑΙ σαν "κολυμπιθρα". Διαλογη γινεται και οχι μαθηση για καποιους.
    Ποιοι θα ειναι αυτοι; Που να ξερω. Η διαλογη,οπως και να εχει, γινεται καπου στα 18 οπως λες. Εκει δεν φαινονται ολοι,ακομα και στα κανονικα Λυκεια,ακομα και στο Πολυτεχνειο αργοτερα,στα 20;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να γυρισουμε ομως στην φρεσκια αναρτηση-την οποια ειχες την υπομονη να γραψεις,γιατι εγω δεν θα την ειχα,αφου θα ειχα πεταξει τον υπολογιστη απο το παραθυρο,να πουμε οτι οι δηλωσεις του διπλοσταυρωκουμπομενου ηλιθιου,ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΗΚΡΙΝΕΙΣ
    Τις πιστευει.
    Γιατι; Γιατι ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ.
    Για να μη παρεξηγηθω με αυτο,δεν εννοω οτι ολοι οσοι αγαπουν τις παρελασεις ειναι φασιστες. Εννοω οτι ολοι οι φασιστες τις αγαπουν.

    Το νεο χαρακτηριστικο του μεταμοντερνου φασιστα,μαλιστα, αγαπα αυτο το νεο "ειδος" παρελασεων. Οι οποιες γινονται με "μεγαλοπρεπεια".Δηλαδη μακρυα απο τα αδιακριτα,πεινασμενα και "ενοχλητικα" ματια της πλεμπας.
    Δεν αναγκαζεται δηλαδη ο νεοφασιστας να συγχνωτιστει,να γινει συγκοινωνος,με τον πληβειο.

    Παλιοτερα,ηταν απαραιτητο το λαικο συστατικο,για μια πετυχημενη παρασταση, η παρελαση η οτι αλλο.
    σημερα πλεον,ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΛΕΝΕ,ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΝΟ,οτι "δεν σας θελουμε.Βρωματε.Στην παντα.Μονοι μας.ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.Μεινετε μακρυα απ'το οπτικο μας πεδιο. Μας λερωνετε".

    Στους εσχατους καιρους-απο πλευρας οριων αλλα και προσχηματων- τα παντα ξεπερνιουνται,φτανοντας στις εσχατιες της ξευτιλας και του ξεπεσμου,αποβαλοντας τα περιτα φτιασιδια των ιδεολογιων και πετωντας τις μασκες του δηθεν κομματισμου,ενωμενοι πλεον,σαν ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ,φωναζουν,με καθε τροπο και απο καθε μεσο της κυριαρχια του απομακρυσμενου "Ναπολεοντα".
    Αν δει κανεις τις δηλωσεις τους,τους τελευταιους ειδικα μηνες,η θα παρει τα βουνα, η θα κοψει τις φλεβες του.
    "δεν θα σας δωσω ξανα την ευκαιρια να με ξαναψηφισετε" λεει ο ενας.
    "Ηταν μαλιστα η καλυτερη παρελαση που εχω δει" λεει ο αλλος.
    Μονο πραγματικα μισοτρελοι μπορουν να λενε τετοια πραγματα,που δεν στεκουν ουτε σε ντιβανι ψυχολογου.

    Μα τετοιοι ειναι. Τι περιμενει ο μαλακας κοσμος να δει αλλο απο αυτους; Να βαζουν περικεφαλαιες,να βγαινουν βολτα με αυτοκρατορικες αμαξες,να φορανε στεματα,να αυτοχριζονται,και να σκαλιζουν "Σφυγγες" και Πυραμιδες στις αυλες τους; Λιγο ακομα και θα το κανουν. Ειναι απλα παλαβοι.
    Απομακρυσμενοι και εγκεφαλικα σακατεμενοι τρελοι.

    "εμεις οι καθαροι,εσεις οι βρωμιαριδες". "εσεις οι κλεφτες και οι φοροφυγαδες",εμεις τις δαφνες της "προσπαθειας". Εσεις οι "τεμπελιδες" εμεις οι αξιοι εκπροσωποι". Εσεις "μαγειρεψατε τα στοιχεια, εμεις προσπαθουμε να τα διορθωσουμε.
    Εσεις ειστε οι ανυποληπτοι,εμεις οι αξιοι συνοληλιτες.
    Εσεις ειστε οι ρατσιστες, εμεις παλαιυουμε για τις "ανοιχτες κοινωνιες". Εσεις ειστε οι ζητουλες,εμεις "διαπραγματευομαστε".Εσεις ζειτε σπαταλα,εμεις φερνουμε το "μετρο" και την ορθη αστυνομευση.
    Εσεις διαφθειρεστε,εμεις σταματαμε την διαφθορα. Εσεις χαλατε την εικονα μας,εμεις "τρεχουμε" να την φτιαξουμε.
    Εσεις υβριζεστε,εμεις απολαμβανουμε της εμπιστοσυνης των εταιρων.

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΡΕΛΟΥΣ. ΓΙΑ ΣΑΚΑΤΙΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστο για καποιο ανεξηγητο λογο, εχεις μια πιστη οτι 17-18χρονοι αποφοιτοι ενος σχολειου διοικουν την Ελλαδα.
    Αν θυμαμαι καλα νεοτερος πολιτικος κατω των 35-40 δεν υπαρχει κατα το μαγαλυτερο ποσοστο.
    Που σημαινει οτι περνανε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 χρονια για να μπει καποιος στη Βουλη αφου εχει φυγει απο το σχολειο.

    Επισης διακρινω μια τρομερη αντιδραση στο θεμα οι πλουσιοι και οι φτωχοι.

    Αυτοι και εκεινοι. Sorry αλλα μονο στην Ελλαδα εχει δαινονοποιηθει το κερδος και η περιουσια.

    Ισως κατα μεγαλο ποσοστο δικαια γιατι πολλες φορες εγινε με κομπινες και λαμογιες.

    Αλλα δε γινεται να ακουω οτι γινεται διαλογη και οτι διοικει η πρεσβεια.
    sorry αλλα προσβαλει τη νοημοσυνη μου.

    Διαλογη κανεις εσυ εγω και ο καθενας μας οταν πας να ψηφισεις με σκοπο μετα να ζητησεις την αναλογη 'ρυθμιση' τον εκαστοτε.
    Εκει ειναι η διαλογη.

    Και αν πιστευεις οτι κουμαντο κανουν οι αναφερθεντες γιοι και πολιτικοι του κολλεγιου στην Ελλαδα, τοτε κανεις μεγαλο λαθος.

    Αλλα ειναι τα κουμαντα απο ανθρωπους που ΔΕΝ φαινωνται και προς πληροφορηση σου το κολλεγιο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ που τους μορφωνει.

    Μυθος ειναι το κολλεγιο για τους γνωριζωντες. Ονοματα και παραδοση μονο.
    Τα πραγματικα τζακια (και δε μιλαω τωρα για παπαριες τυπου ΑΕΚ που εκαναν λεφτα πριν 15-20 χρονια επειδη ετυχε να ανεβουν 20 φορες οι ναυλοι στα 90'ς-2000'ς και απο εκει που ηταν απλα ευκαταστατοι βρεθηκαν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ σε 3-4 χρονια με πολλα λεφτα) ειναι σε αλλο σχολειο, ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΠΕΙΣ σαν λομπυ.

    Εδω κοντα ειναι και αυτο και εκει ειναι οι πραγματικες επιχηρηματικες οικογενειες.

    Στα λεω και ως γνωστης μιας και εδω μεγαλωσα αλλα και ως τριτος μιας και εγω τελειωσα το δημοσιο της ιδιας περιοχης.
    Απλα τα 3 απο τα 4 σχολεια ειναι κυριολεκτικα μεσοτοιχια (κανουν ενα τριγωνο) και το τεταρτο (και δυνατο) ουτε ενα χιλιομετρο απο εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργης ο γαρατζέος28 Μαρτίου, 2012 10:50

    @ steven + Χρήστο. Όσον αφορά το ζήτημα του κολλεγίου, με το θάρρος του συν-ΕΜΠ-ίτη σου λέω ότι μάλλον πρέπει να ρωτήσεις για τις εμπειρίες εργαζομένων ή συνεργατών σε εταιρίες που τα αφεντικά είναι από το κολλέγιο. Επειδή έχω καλούς φίλους που έχουν σου λέω ότι είναι πολύ κακές...μιλάμε για συμπεριφορά μασονίας και "γυάλινων ταβανιών" ΚΑΙ μεταξύ των κολλεγιόπαιδων της εταιρίας ΚΑΙ με εξωτερικούς συνεργάτες, που τυγχάνει να είναι και αυτοί κολλεγιόπαιδα.
    Δε σχολιάζω το πρόγραμμα ή το αντικείμενο σπουδών. Απλά η συμπεριφορά μετά σίγουρα δεν είναι απλά ενός alumni club...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και για να τελειωνει η ιστορια με τη διαμαρτυρια του Ελληνα, τη διοικηση του καθε Σοιμπλε και του καθε ΓΑΠ

    Σε λιγο καιρο μπορουν οι 17,000 τυφλοι της Ζακυνθου.

    Μπορουν οι 5,000 δανειζωμενοι των τοκογλυφων

    Μπορουν οι αναπηροι πολεμου (που πρεπει να ειναι βιονικοι μιας και ο πολεμος τελειωσε το 44 και εχουμε 2012 εχουν περασει 70 χρονια)

    Μπορουν οσι εχουν χτισει αυθαιρετα

    Μπορουν οσοι επαιρναν επιδομα εγκαιρης προσελευσης στην εργασια τους και επιδομα ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ και τους τα εκοψαν..

    Μπορουν ολοι οι συγγενεις που λαμβαναν συνταξεις πεθαμενων (ανω των 100,000 πανελλαδικα)

    Μπορουν ολοι οσοι εχουν αναπηρικα και tax free αυτοκινητα

    Μπορουν ολοι οι 40,000 ταριφες που παιρνουν μινιμουμ 2-3 'κουρσες' ταυτοχρονα και δεν κοβουν ουτε μια αποδειξη

    Μπορουν οι δημοσιοι που διαμαρτυρωνται απο τη μια για τους μισθους και τα επιδοματα ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΡΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

    Μπορουν ολοι αυτοι και εμεις να ψηφισουμε τι θελουμε και τι πρεπει να γινει.

    Απλα ειναι τα πραγματα.

    Οσο απλα ειναι στην ΑΕΚ που παει για νεο παρτυ το γκοντο.
    Ερχεται ο σωτηρας.

    Ε ας τρεξουν ολοι.Μπορουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Γιωργη: Δεν μιλαω καν για "συμπεριφορα". Δεν με απασχλει.
    Αυτος ο "σνομπισμος" σιγουρα συνανταται και σε αλλα σχολεια, η ιδρυματα. Δεν αναφερομαι σε αυτο ομως.
    Μιλαω για την "τυχαια" πορεια μεχρι την εξουσια.
    Το Κολεγιο εχει συντριπιτικα τους περισσοτερους "εισακταιους" στο συστημα εξουσιας. Πραγματικα πολυ θριαμβευτικα ποσοστα,για "ενα απλο Λυκειο".
    Και αφου τιποτα το ιδιεταιρο δεν σπουδαζει κανεις εκει,και σε τιποτα δεν διαφερει απο αλλα ιδιου "τυπου" σχολεια, που οφειλεται αυτη η "τερατωδης" επιτυχια του;
    Μαλλον στην τυχη και τις συμπτωσεις. Η στη "μοιρα".
    "Ηταν γραφτο" που λεμε να γινω τραπεζιτης η υπουργος.
    Μη μου χαλας το καρμα.

    Προς Dimi. Συμφωνουμε απολυτως. Ειναι συνυπευθυνοι. Και πρεπει να γαμηθουν. Αλλα καποιος εδωσε το "ο.κ." για ολα αυτα;
    Κανεις δεν πηγε στο γραφειο του υπουργου,να τον δεσει χειροποδαρα,να αρπαξει την υπογραφη του και να αυτοδιορισθει.
    Ουτε και πηδηξε κανεις πισω απο γκισεδες,αρπαξε τις σφραγιδες της υηρεσιας και αυτοανακυριχθηκε σε "τυφλος" η "αναπηρος".
    Καποιοι ΕΣΤΗΣΑΝ το τσαντιρι,για να αισθανεσαι γυφτος.
    Οι αναριθμητοι "βολεμενοι",εγιναν ΔΕΚΤΟΙ,απο καποιους. Οι οποιοι ανοιξαν τις αγκαλιες τους. Οχι μονο εκαναν δεκτους οσους ερχονταν,αλλα καλουσαν μετα μανιας και οσους δεν ειχαν κανενα τετοιο σκοπο. Εκαναν γενικο σαλπισμα.
    Το παραμαγαζο, μπορουσαν να ΜΗ το ειχαν φτιαξει.Η μπορουσαν καλλιστα να "ανακαλυψουν" την βρωμα,οχι τωρα, υπο το φως της Τροικα,αλλα πολυ πριν.Δεκαετιες πριν.

    Την εξουσια την ειχαν. Την στηρηξη την ειχαν. Τις γνωσεις τις απλες για το πως ΔΕΝ υπερφορτωνεις και δεν υπερδανειζεις,τις ειχαν. Ειχαν "σπουδασει" υποτιθεται. Απλα πραγματα. Γιατι δεν εκαναν τα λογικα και εκαναν τα πουστικα;
    Γιατι και οι ιδιοι ειναι ραγιαδες. Οπως οι πιστοι οπαδοι τους.
    Ειναι δεσμιοι των διορισμενων. Οι μεν στος δε και οι δε στους μεν.

    Ενα αναθεμα λοιπον στον μπερμπαντακο,τεμπελακο,λαμογιακο και δημοσια αμοιβομενο δουλο-ψηφοφορο, αλλα και δεκα αναθεματα στους εχοντες την εντολη και την εξουσια και την γνωση να αλλαξουν αυτα,αλλα οχι μονο δεν να ακουμπησαν,παρα τα συστηματοποιησαν τα γιγαντωσαν,τα εβαλαν σε καθε σπιτι,σε καθε γειτονια,σε καθε σχολειο,σε καθε χωρο εργασιας.Εστησαν φαμπρικα. Σαν χολερα.

    Δεν υπηρχε κανενας λογος ουτε να δανειζεσαι,ουτε να χρεωνεσαι.
    Ουτε να ξηλωνεις ελαιοδεντρα και να θαβεις προιοντα,ουτε να σπας βαρκες,ουτε να αδειαζεις την επαρχια,ουτε να γιγαντωνεις τον δημοσιο τομεα,ουτε να κυνηγας την επιχειρηματικοτητα,ουτε να σερνεις στο Τραπεζικο "Ζαλογγο" τον ανιδεο,ουτε να μετατρεπεις τα βουλευτικα γραφεια "ΚΕΠ",ουτε τις τοπικες κομματικες οργανωσεις σαν χωρο υποδοχης "μεταναστων".

    Σχολειο πηγαν,δεν πηγαν; Μια χαρα οξυγονο εχει στο Ψυχικο και την Κηφισια. Γιατι τελικα επραξαν αυτα που θα επρατε και ο τελευταιος ασχετος η επικινδυνος;
    Γιατι πολυ απλα ειναι ΥΠΕΡΑΛΗΤΕΣ.
    Να πανε να γαμηθουνε. Ελαφρυντικο κανενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδη-για αν το παιδι σου, η το παιδι μου αρχιζει να "απαιτει" το καθε τι,να εχει τις γνωστες "παραλογες" απαιτησεις που εχει ενα παιδι,να ζητα το οτιδηποτε,να κλαιει και να φωναζει για να γινει τι δικο του,να σε τραβαει εδω και εκει,να μην εχεις καμια επιβολη η δυνατοτητα επιρροης του,τοτε τι πρεπει να πουμε για το παιδι και τι για τον πατερα;
    Οτι το μεν οτι ειναι "κακομαθημενο" και ο δε,οτι ειναι ενας μαλακας και αχρηστος γονιος.

    Οταν σε "καβαλαει" το "παιδι",δεν φταιει αυτο που ισως γεννηθηκε ενας μικρος "Γκεβαρα",ουτε υπαρχει ταμπελα στην εξοδο της μητρας που να αναγραφει "μην ενοχλειτε",ουτε εχει κανενα απο το υπερπεραν πιστοποιητικο στα χερια το βρεφος που να σε καλει να το ακολουθεις με κλειστα ματια,λες και προκειται για φυσικο νομο.
    ΟΦΕΙΛΕΙΣ την διαπαιδαγωγηση. Ειναι υποχρεωση του γονιου. Δεν ειναι;
    Αφου ειναι,τι ζηταμε απο τα βρεφη και τα κακομαθημενα παιδια; Να αυτοεκπαιδευτουν; Να αυτοανακαλυψουν τα ορια της ελευθεριας και να αυτοπεριορισθουν στους "χωρους" που επιτρεπεται;

    Ο κοσμος λοιπον,ειναι "παιδι". Και μαθαινει τροπους.Η δεν τους μαθαινει. Διδασκεται σωστα η λαθος. Η και καθολου.
    Ειτε εδω,ειτε στην γη του πυρος,ειτε στις ακτες της Αυστραλιας,ειτε στη Νεβαδα,ειτε στο Οσλο.
    Γιατι ο "Ελλην" της Αμερικης ειναι υποδειγμα; Πως ο "Ελλην της Αυστριας η της Γαλλιας,ειναι ενας "αλλος" Ελλην απο τον εδω "συνηθη υποπτο Ελλην"; Φταιει το κλιμα; Οι θερμοκρασιες; Η γλωσσα; Η το "σχολειο" στο οποιο ζει;

    "Με οποιον δασκαλο καθησεις" λεμε.
    Βεβαια υπαρχουν και στραβοξυλα τα οποια ειχαν αριστους δασκαλους και απετυχαν παντου. Ενταξει. Δεν μας απασχολουν οι εξαιρεσεις,που παντα θα υπαρχουν.
    Μιλαμε για τους κανονες. Και πολυ περισσοτερο στην ΑΝΑΓΚΗ υπαρξης κανονων,οι οποιοι θα τηρουνται προς πασα κατευθυνση.

    Μη γελιομαστε. Ηθελαν και θελουν την παρουσια "μπουρδελου". Ξερουν πως "απομπουρδελοποιειται" ενας χωρος. Αλλα πρεπει να παραμεινει μπουρδελο,αφου ολοι περνανε, γαμανε,παιρνουν και τα λεφτα της πουτανανας.
    Και δεν φτιαχτηκε "χθες". Ουτε ειναι δημιουργημα του "Κολεγιου" ασφαλως. Μεγαλη η χαρη του. Εχουν προηγηθει αιωνες πριν,"κοπιωδους" δουλειας.

    Αυτο που προσαπτουμε λοιπον,δεν ειναι η "γεννηση" της διαφθορας,του ραχατιου,της δοσοληψιας. Ειναι οτι οχι μονο δεν εκαναν τιποτα απολυτως για να ανασχεσουν τα φαινομενα,οχι μονο δεν εκαναν τιποτα απολυτως στο να διορθωσουν τα συμπλεγματα,αλλα σαν "καλοι καλλιεργητες",εγιναν "μαεστροι" στο να φυτευουν και να ποτιζουν "στραβα κλιματα",για λογαριασμο του "κοτσαμπαση".
    Τα οποια δεν παραγουν κρασι,αλλα κατευθειαν ξιδι. Για φακες.
    Τωρα θα μου πεις,γιατι το "αφεντικο" δεν θελει "κρασι" και θελει "ξιδι";
    Γιατι το κρασι ειναι για την Βουργουνδια.Δεν ειναι για τα Γκραβαρα. Αν και τα "Γκραβαρα" "παραγουν",τοτε τι θα κανομεν ημεις οι αμπελοκατοχοι; Θα γινομεν αμπελοφιλοσοφοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαφωνω φιλε μου
    ΠΡΩΤΑ ΕΤΑΞΑΝ οι καθε πολιτικαντηδες, μετα ΕΨΗΘΙΣΘΗΣΑΝ και μετα εδωσαν.

    Sorry αλλα το παραμυθι με το αγνο λαο που παραπλανηθηκε δε το εχω.

    Ο ιδιος ο λαος εξεθρεψε την νοοτροπια επειδη τον βολεψε.
    Και προσοχη αυτο ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ με το δογμα μαζι τα φαγαμε.

    Οχι κυριοι. Μαζι τα ΦΑΓΑΤΕ γιατι δωσατε την δυνατοτητα στο 1/10000 του πλυθησμου να ζει πλουσια εις βαρος των υπολοιπων.

    Στους υπολοιπους απλα πεταξατε οσο κοκαλακι χρειαζωταν για να μη μιλανε: μια θεσουλα, ενα επιδοματακι, ενα αιθερετο, μια επιδοτηση.

    Και επειδη ειναι ραγιαδες το δεχτηκαν και σας ψηφιζαν για ενα δρομο και μια συνταξη εθνικης αντιστασης. Μαυρογιαλουρικα.

    Ο λαος ομως οταν του ειπαν ΘΑΨΕ τα προιοντα σου και εδω ειναι οι επιδοτησεις, προτιμησε το ταβλι και τη μερσεντε απο το να βγει και να στησει μια ΥΓΕΙΑ στο μαγαζι του.

    Οταν ετρεχε, οπως λες να δανειστει, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΞΥΠΝΟΣ ηταν και αν ηθελε και τους ορους διαβαζε και το ψιλα γραμματα.

    Οχι οτι μας βολευει..
    Και συμφωνουμε σε αρκετα.

    Κανενας δε πηγε με το πιστολι να σε δανεισει.

    Στη δικια μου δουλεια δεν εχω ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ουτε ποτε ειχα.
    Γιατι προτιμησα να μη παρω δανειο-επιδοτηση για να πενταπλασιασω το μαγαζι, αλλα να το αφησω να κανει τα νουμερα που μπορει ΜΟΝΟ ΤΟΥ.

    Οι αλητες που λες βρηκαν του τεμπεληδες που λεω και εκαναν απλα τη δουλεια τους.

    Και εμενα αμα ερθεις και μου ζητησεις λεφτα με 20% για να πας στη Μυκονο, θα στα δωσω με collateral το σπιτι σου.
    Χαζος ειμαι? Γιατι να μη στα δωσω?

    Αμα εισαι εσυ χαζος να δανειζεσαι και να χρωστας 10 φορες πανω απο οσο μπορεις, κανενα κολλεγιο κανενας 'σπουδαγμενος' και κανενα συστημα δε σε σωνει.

    Φαμπρικα στηνεις οταν εχεις προθυμους πελατες.
    Απο τη στιγμη λοιπον που ο Ελληναρας ειχε 10 καρτες και ξοδευε 5000 ευρω με εισοδημα 2000 δε φταινε οι εκδοτες των καρτων...

    Δε γινεται να ζητας Ριβαλντους οταν χρωστας στους Μπουρμπους.

    Ουτε να χτιζεις γηπεδα οταν χρωστας στους μαναβηδες και στους σαντουιτσαδες..

    Δε θα φταιει λοιπον αυριο ΟΥΤΕ ΤΟ ΓΚΟΝΤΟ ΟΥΤΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ που θα φεσωσει (με την αναλογη προμηθεια) την ΑΕΚ με εξωφρενικους ορους και τοκους.

    Θα φταινε ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ που θα τρεξουν να δωσουν τα λεφτα τους να αγορασουν εισητηρια για να δωσουν ευνασμα σε μια ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...

    Aς αφησουμε λιγο στην ακρη τους κακους Γερμανους (που ειναι τρισαθλιοι) και τους κακους κυβερνωντες.

    Γιατι απο τους μεν μια χαρα δανειζωμασταν και δανειζωμαστε για να πληρωνουμε τις μερσεντε και τους μισθους αυτων που αρνουνατι την αρση μονιμοτητας, και τους δε μια χαρα τους εκλεγαμε για να μας μονιμοποιουν και νομιμοποιουν.
    Γιατι οτι ειναι νομιμο ειναι και ηθικο αν θυμαμαι..σωστα?

    Ενας ανθρωπος πηγε φυλακη στην Ελλαδα ο κοσκωτας.
    Ο διαδοχος του εριξε τη κυβερνηση τοτε με τα λεφτα του και με συμμαχο τον αυριανο πρωθυπουργο.. (λεμε τωρα)

    Αν εχει κατι κακο αυτος ο τοπος ειναι σιγουρα η μνημη χρυσοψαρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργης ο γαρατζέος28 Μαρτίου, 2012 12:36

    Ναι αγόρι μου, δε λέω κάτι διαφορετικό...απλά χρησιμοποιώ και αναφορές "τρίτων" που είναι και "στην απ' όξω". Η αναρρίχηση των αποφοίτων του στους "απάνω μαχαλάδες" αυτού του μεταοθωμανικού κρατικού μορφώματος ΦΥΣΙΚΑ και δεν οφείλεται στην αγωγή και τις ικανότητες που αποκτούν στο κολλέγιο (την ποιότητα των οποίων επ ουδενί δεν αμφισβητώ). Good ol' fashioned "δικτύωση" και πιτσικουλιές αλά τούρκα. Το "αόρατο" χέρι που πάντα είναι εκεί να σπρώχνει προς τα πάνω τους αποφοίτους όντως υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λογικο δεν ειναι ρε Γιωργο αυτο?
    Δηλαδη ο γιος του οποιουδηποτε εχει τη δυνατοτητα να παει εκει με ποιον θα συναναστραφει με ποιον θα μεγαλωσει και με ποιον θα δουλεψει?
    Εγω που γνωριζω αρκετους και ας ειμαι απο διπλανο σχολειο της ιδιας περιοχη δηλαδη τι να κανω?

    Να εφευγα να παω να κανω παρεα-φιλους-γνωστους και μετεπειτα συνεργατες απο τη Κρητη και τα Γιαννενα?

    Η μηπως ο Χ γιος του Χ τυπου δε θα δικτυωθει με τους αναλογους?

    Στη Αγγλια δηλαδη οι φοιτητες του west end κανουν παρεα και δικτυωνωνται με eastenders?

    Εδω το αυλακι περνας και ειναι αλλος κοσμος.

    και λογικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ( για το πρώτο πρώτο σχόλιο σου )Το όνομα του σχολείου είναι Κολλέγιο Αθηνών ( Μποδοσάκειο ) και Κολλέγιο Ψυχικού ( Λάτσειο ). Το "αμερικάνικο " είναι το Pierce, το παλιό θηλέων. Το κολλέγιο στο οποίο αναφερόμαστε ΔΕΝ είναι αμερικάνικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργης ο γαρατζέος28 Μαρτίου, 2012 13:35

    Κοίτα, υπάρχει μία λεπτή κόκκινη γραμμή μεταξύ της προτίμησης σε αυτούς που γνωρίζουμε καλύτερα και έχουμε και περισσότερα κοινά και της λειτουργίας ως κλειστή κάστα. Μην τα μπερδεύουμε αυτά.
    Επειδή έχω πάει κι εγώ σε ιδιωτικό της απάνω κάστας (έτσι θέλουν αυτοί να νομίζουν, τουλάχιστον) για μιά (ευτυχώς μικρή) περίοδο, μπορώ να ξεχωρίσω την φραξιονιστική λειτουργία με όλιγον από διακρίσεις.
    Όσον αφορά την βρεταννία αυτή είναι μία ΚΑΝΟΝΙΚΗ ταξική κοινωνία. ΠΡΟΑΦΑΝΕΣΤΑΤΑ όποιος έχει βγάλει το eaton ή το saint andrews πιο βόρεια έχει ΔΙΑ ΒΙΟΥ το "αόρατο χέρι" να τον σπρώχνει προς τα πάνω. Ότι αυτό είναι λογικό σημαίνει ότι είναι σωστό? Νο νο.
    Άσε το θέμα του inbreeding που παίζει εκεί μέσα. ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΝΑΣ ΤΕΚΕΣ ΠΡΟΞΕΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΟΓΑΜΙΑΣ. ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΔΗΛΑΔΗ?
    Και, ορθά θίγει ο χρήστος, ότι πάει στο διάολο, ας λειτουργούν σαν μασονίες...το θέμα είναι το αποτέλεσμα και για μας τους "απ' όξω" ή "από κάτου" (αν είσαι πιο της φυσικής επιλογής...). Και οι στρεβλώσεις εφαρμογής αυτού του αμερικανόφερτου και ξενόφερτου θεσμού στο μεταοθωμανικό κοινονικοπολιτικοοικονομικό σηστέμ του γιουνάν μπεηλίκ...δε δουλεύει απλά. Ή μάλλον δουλεύει...μόνο για τους αποφοίτους με λεηλάτηση των "απ όξω"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ( για το μετέπειτα σχόλιο σου ):
    " Γιατί θριαμβεύει ο Έλλην της Αμερικής..." Η προσέγγιση μου είναι οτι ο Έλληνας πέραν της πουστιάς, είναι και κότα. Κοινώς, πουστόφλωρας. ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ ΕΚΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ.
    Κι αυτό το κάνει και σαν τουρίστας. Αμέσως υπακούει στα χούγια του ξένου. θα πετάξει γόπα κάτω; Εδώ γιατί την πετάει; Επειδή ήδη υπάρχουν κι άλλες κάτω; Σε μια παρθένα παραλία από πότε υπήρχαν γόπες; Χρηστάρα, η αλήθεια είναι μία: Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΙΑ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μα οταν μεγαλωνεις σε καποιο κυκλο (κοινωνικο-σχολικο-γεωγραφικο) ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ θα ενταχθεις σε αυτον.
    Και ΦΥΣΙΚΑ θα επιλεξεις ΕΞ ΑΥΤΩΝ.

    Και φυσικα υπαρχι διακριση Γιωργο οπως υπαρχει και παντου.

    Αλλο το συνεργειο της Mercedes και αλλο το συνοικιακο.
    Αλλη η πρωτη θεση σε 747 αλλο η οικονομικη σε charter.

    Αλλο το vip στο emirates (δε παιζεται... επαθα πλακα) αλλο το πεταλο των γνησιων που πας νορμαλ και φευγεις καγκελο..

    Και φυσικα το eaton σπρωχνει προς τα πανω ΓΙ ΑΥΤΟ ειναι το eaton.
    Γιατι εκει ειναι αυτοι που θα σε σπρωξουν προς τα πανω αλλιως δεν θα πηγαινες στο eaton...

    Δε γινεται ολοι ισα και ομοια ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ θα γινει στην Ελλαδα του 2012?

    Και sorry αλλα οταν το κοινονικοπολιτικοοικονομικό σηστέμπου αναφερεις το εφαρμοζε η αρχαια ελλαδα και η αθηνα στην αμερικη ζουσε ο καθιστος ταυρος με τη γελαστη αρκουδα και στην αγγλια εστηναν 5 πετρες αλαξευτες τη μια πανω στην αλλη και την οναμαζαν μνημειο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς Steven:Για τα "κολεγια" και τις "ανωτερες σχολες Β.Π.: Εχου καμια σημασια τα ονοματα; Αυτο που εχει σημασια ειναι οτι ειναι γεματα "ευεργετες" και "ευπατριδιδες".
    Δηλαδη γεματα κλεφτες και κωλομπαραδες.

    Για το αν μισει η τι φοβαται: Aσφαλως και δεν την αγαπαει. ΕΜΑΘΕ να μην την αγαπει. Τι μας ενδιαφερει ομως εδω; Το αποτελεσμα η τα αιτια; Η το "γιατι";

    Εχει κανενα προπατορικο μενος;Τον "ενοχλει" ο ηλιος και η θαλασσα;
    Οχι ασφαλως. Εκπαιδευτικε να μη την γουσταρει.
    Να μη ξερει που ζει. Να μην αντιλαμβανεται τα "δωρα". Να τα αντικρυζει σαν "καταρα".

    Οσο για το αν ειναι κοτα,διαφωνω. Δηλαδη ο Αγγλος στο Φαλιρακι η ο Γερμανος των Χανιων,τα καλοκαιρια,τι ακριβως ειναι; Ειναι ο ηρωας επαναστατης,που δειχνει τον κωλο του μεθυσμενος και ξερνοβολοντας στην ασφαλτο.
    Η απλα στις καταλληλες συνθηκες μας δειχνει το ποσο πιεσμενος ειναι και τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΒΑΣTΙΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΑΜΑΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΕΖΕΙ ΣΤΗΝ TIMES SQUEARE.

    Με το στανιο και πολυ κοπο τους κρατανε "πολιτισμενους".
    Τι ειναι ο πολιτισμος; Μια γλωσσα που εμαθες με λιγκουαφον;
    Θελει αιωνες. Και τετοιο χρονο,δεν τον ειχαν ποτε.
    Ποθεν λοιπον;
    Απλα κατοικιδια ειναι που "εμαθαν" να μη χεζουν στις αυλες τους,αλλα σε αυτες του γειτονα.
    Ενω ο Ελληνας εμαθε να χεζει στην δικη του. Με πολυ κοπο και παλι.
    Οσο ετοιμος ειναι ο Ελληνας να φτιαξει την αυλη του,αλλο τοσο ετοιμος ειναι ο Ουνος να γκρεμισει την παραγκα του.
    Ενα "τσακ" θελουν και οι δυο.

    Βρε δεν γαμιομαστε ξαναλεω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. (ερχεται "σεντονι)
    "Αχρηστοι" λοιπον. "Τεμπελιδες" και "χαραμοφαιδες" που μας "απασχολουν" συνεχεια.

    Δεν μιλαμε ασφαλως για το συνολο του κοσμου.
    Δεν μπορουμε και δεν πρεπει να "τσουβαλιαζουμε".
    Παντοτε υπαρχουν "δυναμεις" κοινωνικες,οι οποιες ειναι ετοιμες,ακομα και στις πιο δυσκολες συνθηκες-ειδικα σε τετοιες- να καταδειξουν τα πιο ωραια,τα πιο δημιουργικα,τα πιο μεθοδικα και ερευνητικα στοιχεια.

    Ακομα και μετα τον πολεμο και τον καταστροφικο και εσκεμενο εμφυλιο,10 μολις χρονια μετα,και η Ελλαδα ειχε μια αριστη γεωργικη παραγωγη,εστω και με τα υποτυπωδη μεσα.
    Μεσα απο τα χαλασματα,εφτιαξε ηλεκτρικο αυτοκινητο και ηταν ετοιμη η μαζικη πραγωγη του.
    Οι ιδεες στους χωρους εργασιας και στα πανεπιστημια,ηταν εκατονταδες.
    Επιστιμονικα συγγραμματα αρτιοτατα,οικονομικες μελετες αριστες, ηταν ετοιμα να επανεκινησουν μια οικονομια χαλασμενη μεν,αλλα με εκπαιδευμενο παραγωγικο δυναμικο,με πρωτες υλες εγχωριες,και ηγητορες χρηματοδοτες, οι οποιοι ηταν πεπεισμενοι για την επιτυχια.

    Και πολλα απο αυτα-πριν πανε στον "Καιαδα" βεβαια-εγινα πραξη.Απο φαρμακοβιμηχανιες,εως παραγωγη μηχανων εσωτερικης καυσης,ηλεκτρικες συσκευες,μεταποιηση,ναυπιγισμος κλπ.

    Ηταν ετοιμοι,με το πρωτο συνθημα να παραξουν οτι μπορουσε να φανταστει κανεις.
    Κατοπιν ηρθε (εφεραν) ο πουστης-τεμπελης Αντρεας απο Αμερικα ("τι να παω να κανω εκει; Να βλεπω 10 εκατομμυρια αχρηστους υπαναπτυκτους" Λογια του ειναι αυτα)

    Ο οποιος ομως ηρθε-τον εφερε ο αλλος αχρηστος μπρουμελ των ανακτορων, ο "Εθναρχης" (απο τοτε επρεπε να γινει κατανοητο οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ),σαν ηγητορα του Ελληνικου Οικονομικου "φορουμ" (ακου τωρα) δηλαδη,μεταφραση:

    Πως θα ανασχεσεις,θα ακρωτηριασεις,καθε πρωτοβουλια,ατομικη η ομαδικη των πουστιδων Ελληνων,προς την παραγωγη και την οικονομικη αναπτυξη. Πως την διμιουργηκη οικονομια,θα τν μετατρεψει παραυτα σε οικονομια μεταπρατικη.
    Πως την οικονομια της δημιουργιας (εργοστασια) θα την μετατρεψεις σε οικονομια της υπηρεσιας (σερβιτοροι)

    Πως θα αποψηλωσεις τις οικονομικες σχολες και τα ερευνητικα κεντρα,που με τοσο κοπο και κατω απο αντιξοες συνθηκες στηθηκαν στα ποδια τους,καθιστωντας τες "μουσεια" και πως θα μαθεις παραλληλα τον κοσμο να μπαινει απο το παραθυρο σαν κλεφτης στην ιδια του την χωρα,μεσω δημοσιου.

    Πως θα τους μαθεις την μαγκια της επιδοτησης. Ξεριζωσε τους οποια βλεψη η διαθεση για "ερευνα" και δημιουργια εχουν, και φυτεψε τους την πουστια,το αραλικι και την "επιχορηγηση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα μου πει κανεις τωρα: Μα δηλαδη πριν δεν υπηρχαν οι "πονηροι" και οι "τεμπελιδες"; Πριν δεν υπηρχαν "δημοσιολαγνοι";
    Ναι ασφαλως. Παντα υπηρχαν. Δεν το κουβεντιαζουμε αυτο. Μιλαμε ομως για "ροπες". Για "τασεις".
    Καθε χωρα,καθε κοινωνια παλευει με τις "τασεις της. Και προσπαθει να τις αλλαξει(εαν θελει ασφαλως) Προσπαθησαν σκληρα οι Αυστριακοι, οι Νορβηγοι η οι Αμερικανοι για να γινουν"κρατος της προκοπης. Διαπυρος και σιδηρου. Δεν γενηθηκαν οι περισσοτεροι ετοιμοι για δημιουργια. Ουτε και εμφυτα υπαρχει ετοιμη η "ταση" για "ταξη" και "οργανωση". Πληρωσαν ακριβα. Αιωνες παλαιψαν.

    Αλλα υπηρχε η θεληση των κυβερνοντων. Ασχετα τι "μεσα" χρησιμοποιησαν. "εδω θα γινουμε κρατος της προκοπης" Αυτη ηταν η παγια εντολη. Και σε μεγαλο βαθμο το καταφεραν. Και βεβαια ακομα και σημερα-και παντα-θα παλευουν με στοιχεια και δυναμεις που ρεπουν αντιθετα.
    Ποσο χρονο χρειαζεται να καταστραφει το κοινωνικο κρατος τη Σουηδιας ας πουμε,η η οργανωτικη δομη της Γερμανιας, η το φορολογικο συστημα της Δανιας; Ελαχιστα.Ειναιζητημα 2-3 γενεων. Τοσο απλα. Σαν τραπουλοχαρτο πεφτει.

    Το ιδιο ισχυει-αναποδα- εδω. Καλλιστα σε 10-15 χρονια,μπορεις να φτασεις τα επιπεδα σου τα κοινωνικα σε δυσθεωρατα υψη. Καλιστα τα νουμερα σου τα οικονομικα-τα αληθινα ασφαλως- μπορουν μεσα σε μιλις 2-3 χρονια,να εκτιναχθουν. (λογω των συκγριτικων πλεονεκτηματων που εχεις ασφαλως,τα οποια αλλες χωρες υπολοιπονται).

    Εαν χρειαστικαν "αναγενησεις" και "διαφωτισμοι 100 χρονων στους "Δυτικους" για να ανακαλυψουν την "φωτια" της προοδου,εδω αυτο μπορουσε να γινει "κτημα" σε μια μολις 10ετια.
    Ευκολα "θυμαται" την μητερα του ενα παιδι.

    Εαν τα αλλα κρατη,την "Δυσης" επρεπε να ΜΑΘΟΥΝ τι πρεπει να ειναι,οι Ελληνες επρεπε να ΞΕΧΑΣΟΥΝ τι πραγματικα ειναι.

    "Ξαπλωμενος" 6 μηνες τον χρονο (καθ'υπερβολη το λεω) με τον τουριμο,την αγροτικη παραγωγη,την ναυτιλια και τα οποια (και ειναι πολλα) ορυκτα σου,μπορεις να φτιαξεις εναν μικρο παραδεισο σε 5 χρονια.

    Τι συμβαινει λοιπον και δεν γινεται αυτο; Γιατι παρουσιαζομαστε σαν ΟΙ κλεφτες, ενω εχουμε δωσει πισω τα τριπλα απο οσα "δανειζομαστε); Γιατι αφου ειμαστε "μπαταχτσιδες" και απαταιωνες που αθετουν τους λογους τους,μας δανειζουν με τετοια μανια και μαλιστα απαγοτευοντας μας-δια ροπαλου- να δανειστουμε απο αλλου;
    Ποιος ειναι αυτος που δανειζει επαναλαμβανομενα καποιον που δεν του επιστρεφει τα δανεικα του; Εχουμε μπλεξει με βλακες, η πολυ πονηρους;
    Πως παρουιαζομαστε ως τεμπελιδες,ενω εργαζομαστε-με τα πιο επισημα στοιχεια ΤΟΥΣ- περισσοτερο απο καθε Ευρωπαιο;
    Πως παρουσιαζεσαι ως "φτωχοδιαβολος" ενω κερδιζουν απο σενα; Πως γινεται να "εισαι" ενας "φτωχος συγγενης" με τετοια πλεονεκτηματα;
    Κατι "τρεχει".

    Καποιοι λοιπον-και δεν ειναι κρυφοι,ουτε και σε στοες,αλλα φανερωτατοι- πρεπει να σε κρατουν σε καταστολη. Οχι γιατι "σε μισουν" (αυτο ειναι ενα αλλο θεμα αλλα ας μην ασχοληθουμε)αλλα γιατι απλα εισαι γεωστρατηγικα σε πολυ ενδιαφερον σημειο,σε σχεση με τον μαυρο χρυσο και τις διαδρομες του και δεν πρεπει επ'ουδενει καν να σκεφτεις οποιαδηποτε πιθανοτητα για αυτοδιοικηση η αλλη αυτενεργεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μαζι με αυτους που διαλεξαν το αραλικι και προσαραξαν στην αγκαλια των κομματαρχων,υπαρχει παραλληλα και μια αλλη Ελλαδα,που δεν αφηνεται να παρει ανασα.
    Μια Ελλαδα που δεν θελει το γρηγοροσημο,το "βολεμα",το "μεσον". Δεν τα εχει αναγκη,γιατι ειναι ετοιμη να αποδειξει,οτι αυτα ειναι αχρηστα,μπρος στην πρωτοβουλια,την επινοηση,το μερακι και την κεφατη δουλεια.

    Ειναι χιλιαδες,πολλες χιλιαδες εκεινοι που ειναι ετοιμοι "αυριο το πρωι" να αποδειξουν οτι σε ενα-δυο χρονια απο τωρα, μπορουν να αφησουν αφωνους τους παντες.Αρκει να εχουν τα "οπλα".

    Δεν αφηνονται ομως. Τιμωρουνται. Το βλεπουμε καθημερινα. Μια ιδεα να πεις,εναν εξυπνο τροπο να υποδειξεις, μια εφευρεση να κατοχυρωσεις, ενα προτζεκτ να παρουσιασεις,και αρκουν για να σε στειλουν στον "Αι Στρατη".

    Ας"τολμισει" καποιος να θεσει μια ιδεα,πρακτικα συμφερουσα,να δουμε τι θα γινει. Ας παει κανεις σε κανενα "φορεα" να παραδωσει μια επινοηση του και να δουμε τι τυχη αυτη θα εχει.

    Γινεσαι αυτοματα εχθρος τους. Ποιων; Μα αυτων που σε κυβερνανε αδερφε μου. Των πραγματικων εξουσιαστων,που το manual "Greece" που κρατανε στα χερια τους, δεν αναφερει πουθενα την λεξη προοδος η αναπτυξη. Δεν υπαρχουν τετοια κεφαλαια. Μονο "δανεια"..."δανεια"...δανεια".

    Και μερικα ονοματα, στο ποιοι θα τα διαχειριστουν προς οφελος των λιγων και αλυσοδεμα των πολλων,ωστε να επιτυγχανεται η αιωνια "υποχρεωση".

    Η αληθεια ειναι οτι το "στραβωμα" των Ελληνων,τους στοιχιζει λιγο παραπανω απ οτι σε αλλες χωρες. Ε δεν ειναι και Αφγανοι, η Αιγυπτιοι να γινουν τα πραγματα περισσοτερο ανεξοδα και με καλυτερες προοπτικες.
    Εδω χρειαζεται λιγη μεγαλυτερη προσοχη και λιγο παραπανω "σταξιμο".

    Αυτο το παραπανω "σταξιμο",ειναι που σημερα καλειται "αναπτυξη". Νομιζω οτι καταλαβαινομαστε.

    Αυτη ειναι ολη η ιστορια. Τα απομηναρια, τα κοκκαλα των δανειων,τα οποια παντα επιστρεφουν εις το διπλασιον πισω στους δανειστες,τα απομειναρια αυτα,που "πεφτουν εδω" και γυριζουν γυρο-γυρω, ειναι αυτο που αποκαλουν "Δυτικο τροπο ζωης" η "αναπτυξη" η "ευημερια". Συγκρινομενη ασφαλως με τις γειτονικες σπαρασομενες και παμφτωχες χωρες.
    Και ετσι "ευτυχως που ανηκωμεν εις την Δυσην".

    Μιλαμε για χοντρο δουλεμα.
    Για το πιο χοντρο και κραυγαλεο δουλεμα που εχει υποστει κρατος, απο την εποχη του Νωε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Dimi: Μαλλον λεμε το ιδιο πραγμα αλλα απο την "αναποδη"
    Ασφαλως και πρωτοι εταξαν. Εδω ομως ειναι το κυριαρχο σημειο. Η μεγαλη απατη.
    ΓΙΑΤΙ ΤΑΖΕΙ; Εχει κανει "ταμα" στην Τηνο;
    Αν του παιδιου σου του "ταξεις" δεν πρεπει και να το κανεις; Και αν δεν το κανεις δεν θα εχει εκεινο δικιο να σε γαμοσταυριζει;
    Ποιος φταιει; Το πιτσιρικι;

    Και βεβαια δεν ειναι "αγνος ο λαος". Μη κανουμε αλματα λογικης. Αν ηταν,δεν θα χρειαζοταν αρχηγους.
    Αλλα ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ τον λογο,χρειαζονται και οι κυβερνητες της προκοπης. Αλλιως τι να τους κανουμε; Για μοστρα;

    Αφου ΞΕΡΕΙΣ με τι εχεις να κανεις,οπως επισης ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ποιος ο τροπος αναπτυξης. Πως δηλαδη στηνεται ενα κρατος της προκοπης.
    ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΠΡΑΞΗ,παρα ανεβαινοντας στο μπαλκονι, "ξεχασες" οτι σου εμαθαν οι δασκαλοι και "θυμηθηκες" τις "αναγκες" του λαου;
    Γιατι δηλαδη,ενω κατεχεις τις αιτιες του προβληματος και σου δινεται η ευκαιρια (μιας και εσυ θελεις να "σωσεις" τον τοποτ απο τα δεινα του)με την εξουσια,τελικα ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΡΥΦΑ,ΣΥΧΑΙΝΕΣΑΙ ΚΡΥΦΑ,ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΙΑΣΖΕΙΣ ΣΤΑ ΦΑΝΕΡΑ;

    Να σου πω εγω γιατι: ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΛΗΤΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    Εαν ενας απο τον "κοσμο" του δινεται η "ευκαιρια" να "βοσκισει" στο δημοσιο, η να ξπαλαρει με μια επιδοτηση,αυτα ειναι δικαιωματα,ειναι ευκαιριες, οι οποιες ΤΟΥ ΔΩΘΗΚΑΝ.
    ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ; ΡΩΤΑΩ. ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΥΤΕΣ. ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ, ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΚΑΤ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΓΥΡΙΣΕΙ "ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ"

    Εαν στις τοσες περιπτωσεις,ενυπαρχουν και λογοι "βλακειας" και αποριψουμε αυτο το ελαφφρυντικο (το οποιο υπαρχει και μαλιστα σε μεγαλο βαθμο. Ο "πουστης" απο τον βλακα διαφερουν εξωτερικα μονο)τοτε,εαν δεν θελουμε να τους παρουσιασουμε σαν "κουτοθωμαδες", αυτο που μενει σαν συμπερασμα ειναι οτι Ε-Σ-Κ-Ε-Μ-Ε-Ν-Α, ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ Ε-Ν-Τ-Ο-Λ-Ε-Σ διαφθειρουν τον κοσμο.

    Ο οποιος, εξ αρχης, αποτελειται ΚΑΙ απο αδιαθφορους, η δυσκολα διεφθαρισιμους ΚΑΙ απο διεφθαρμενους η επιδερμικα διεφθαρμενους, αλλα ΚΑΙ απο ετοιμους να διαφθαρουν γιατι κουραστικαν με την ασοπη και διχως πρακτικο οφελος αδιαφθορια.
    Αυτος ειναι ο "καμβας" στον οποιο καλειται να "ζωγρφισει" ενας πολιτκος. Ενας που κυβερνα τελος παντων,γιατι δεν ειναι θεμα μονο πολιτικων. Και ενας καθηγητης "κυβερνα" μια ταξη. Και ενας γιατρος "κυβερνα" μια πτερυγα. Και ενας ακαδημαικος "κυβερνα" ενα αμφιθεατρο.Και ενας συγγραφεας "κυβερνα" καποιους ανανγωστες.

    Απαντες "διαβασμενοι" και "ετοιμοι" για "διαφωτισμο" δηλαδη.
    Παμε να δουμε τα αποτελεσματα τους λοιπον: Μεγαλη διαφθορα,υψιστη διαπλοκη (ακομα και στον μικροκοσμο τους)αδιαφορια για γνωση,στοχευμενες "θεσεις",πληρωμενες "αποψεις" αλλοκοτη "αρτηριοσκληρυνση", περιεργη ανικανοτητα,παραξενη αναποτελεσματικοτητα.

    Τι γινεται ρε παιδι μου;
    Μηπως να μας αφηνατε ησυχους μπας και καταφερουμε μονοι μας να "ανακαλυψουμε" τιςαπαντησεις στα δυσκολα ζητηματα; Πως δηλαδη οτι: 2+1 κανουν τρια;

    Βρε δεν γαμιομαστε ολοι μαζι;
    Και κανεις ενα απο τα δυο: Η θα φτιαξεις κατι της προκοπης,η θα γελαει ο κοσμος μαζι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απο που και ως που ο κοσμος "επρεπε να καταλαβει τον πουστη πολιτικο" και δεν επρεπε πρωτα ο πολιτικος να καταλαβει ποσο πουστης ειναι- η μπορει να γινει ο κοσμος;
    Δεν καταλαβαινω.

    Φταιει λιγοτερο εκεινος που ταζει εκεινα που ξερει οτι δεν θα γινουν, ενω φταιει πρωτα εκεινος που ταζεται,αφου ουτε τον απασχολει εαν μπορουν να γινουν,αφου δεν γνωριζει;

    Ειναι υποχρεωμενος ο "κοσμος" να "αποφευγει" τις "αναποφευκτες" λακουβες που του σκαβει ο πολιτικος;

    Και εναν τετοιου επιπεδου λαο, απο που τον θελουμε να εχει προελθει; Απο παρθενογεννεση; Απο τον Αρη να εχει πεσει;

    Δεν ειναι αλληλοεξαρτωμενοι και οι μεν και οι δε;
    Και αφου ειναι,και ο ενας γνωριζει ο μεν αλλος αγνοει,τοτε πως ο αγνοων θα προστατευεθει απο τον κακοβουλο που γνωριζει;

    Σωκρατικες αποριες εχουμε και θελουμε να μας τις λυσει ο "γνωριζων" ΓΑΠ, ο "φωστηρας" Τουρκογλου, ο μπακαλογατος Παπαδημος η το μουνι της Καιλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ας κανουμε μια προσπαθεια να (ξανα) φυγουμε απο αυτα τα κωμικοτραγικα και ας παμε στα κιτρινομαυρα.
    Εκ των οποιων ολο και μικραινουν οι κιτρινες ριγες και οσονουπω,θα μεινει μονο το μαυρο.

    "συναρπαστικες εξελιξεις"..."καταιγιστικες".
    Ποιος ειναι παλι αυτος ο Μπεθανης;
    Αυτοι θα μας μπεθανουνε ρε πουστη μου στο τελος.

    Ειναι απο το κονσορτσιουμ των επιχειρηματιων που βρηκε ο κοντος Αννιβας ο οποιος ειναι unde portas,δηλαδη κατω απο την πορτα;
    Ολοι οι δρομοι οδηγουν στην βρωμη.

    Ειναι ενας μονος του που ηγειται αλλου σχηματισμου ανεξαρτητου απο αυτον του "κουβελη";

    Τσουκου-τσουκου,κατι ψιλομαζεψαν απο τα 5 που ηθελαν. Εχουν ακομα εναμιση μυριο. Πραγματικα αγωνας ζωης και θανατου.
    Πως ολοι αυτοι βρισκουν να "δωωσουν" σε μια ΠΑΕ που χρωσταει ακομα και στον μαγο της φυλης Ουακατουκα στη Γουινεα;

    ΔΕΝ δινουν τιποτα,ειναι η απαντηση. Δεσμευουν μελλοντικα εσοδα.
    Και καθημενοι παλι στις καρεκλες,θα ξεκινησει καινουριο παρτυ,αφου οι κοντοθαυμαστες στις μικρες ηλικιες των ΑΕΚτζιδων ειναι πολλοι.

    Και εφοσον το μπατζετ-αρα και οι απαιτησεις-πεφτουν,αφου τα εξοδα μικραινουν και τα εσοδα απο διαρκειας κυριως και εισητηρια ευελπιστουν να αυξηθουν,γιατι να μη "πονταρουν" τα παιδια στο αιωνιο μουλαρι;

    Μπορει η μεριδα που επανηλθε στο γηπεδο μετα την φυγη κοντου να φυγει,αλλα θα επιστρεψει εκεινη η μεριδα που ειχε φυγει μαζι με τον κοντο.
    Εμεις οι ΑΕΚτζιδες παμε στο γηπεδο με βαρδιες. Οχι σαν τους γαυρους που βρεξει-χιονισει τρεχουν. Που πατε ρε. Μπειτε σε δυο σειρες. Την μια χρονια οι μεν,την αλλη οι δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ερωτηθει ο μη δικηγορος της ΠΑΕ ΑΕΚ ο οποιος παρεπιπτωντως ειναι αντιπροεδρος της για το πόσες πιθανότητες δίνει στην επιστροφή Ντέμη: «Είμαι δικηγόρος και δεν είμαι μαθηματικός" απαντησε.
    Ευτυχως.
    Αν σε ρωτουσαν ποση "καμπανα" θα φαει η ΑΕΚ απο τη ΟΥΕΦΑ τι θα απαντουσες; Οτι δεν εισαι παπας;

    Πες μας μονο ποσες πιθανοτητες βλεπεις να εχει η ΑΕΚ στο να "στεφθει" πρωταθλητρια. Και μη μας πεις οτι εισαι δικηγορος και οχι ιπποκομος της βασιλισας,γιατι θα γελασωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ψωμοτυρι εχουν κανει τα Δ.Σ και τις Γ.Σ.
    Μεταξυ αλλων θα συζητηθουν:
    1.Μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας με σκοπό την απόσβεση ζημιών, με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών και τροποποίηση του άρθρου 7 του Καταστατικού.
    2. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών και τροποποίηση του άρθρου 7 του Καταστατικού, με την επιφύλαξη του άρθρου 13α του νόμου 2190/1920.

    Παρακαλουμε τον Dimi, η οποιον αλλον κατεχει επιχειρηματικες εμπειριες,να καταθεσει την αποψη του,γιατι εχω βραχυκυκλωσει.
    Θα κατεβει η μετοχη στο πολυποθητο 0.30,ωστε κατοπιν,να γινει εξαγορα του μεταλλαγμενου πλεον ποσοστου;
    Δηλαδη με αυτα τα 4-5 εκατομμυρια που(εαν) θα εχουν μπει σαν ταμειακη διαυκολυση (τα οποια θα διακρατηθουν απο μελλοντικα εσοδα,ετσι με αυτον τον τροπο αυτοματα θα αναδειχθουν οι νεοι "μεγαλομετοχοι" οι οποιοι θα εχουν παρει "χαλαρα" το 60-70% των μετοχων με "λεφτα" των μελλοντικων τηλ δικαωματων;

    Βοηθατε με γιατι θα μπεθανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σε μία κίνση που θα συζητηθεί προέβη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος υποδέχθηκε στις τάξεις του κόμματός του, την πρώην γραμματέα του πρώην ισχυρού άνδρα της "Siemens" Κατερίνα Τσακάλου.

    Πριν κανα μηνα αυτο.
    Ασφαλως και θα "συζητηθει". Ειναι τκυριο θεμα μας.
    Πως ενας υποτακτικος του Μητσοτακη με το κατασκευασμενο απο απο τα ασιμηκα των ανακτορων κομμα,μπορει να κλεινει το ματι στους αλλους δυο "συγκυβερνοντες" και να τους λεει "ειμαι και εγω εδω" Για εχετε το νου σας.
    Οπου πατε και εγω απο πισω.

    Τζαμπα προσλαμβανει-υποδεχετε στο κομμα πρωην ΚΥΠατζιδες και γραμματεις φαρισαιων;

    Αντε γαμισου μπραβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρηστο θα τα δω και θα σου πω.
    Πρεπει να δεις ολη τη ΓΣ για να απαντησεις.
    0,30 παντως δεν υπαρχει μιας και θες 0,03 για το καισαροπαπα

    Ο οποιος ως γνησια ΝΥΦΙΤΣΑ εχει εξαφανισθει και προφανεστατα περιμενει να συνταχθει με τον νεο ηγετη η τον ανθρωπο μας, whicheve comes first που λενε και στις εγγυησεις..

    Ασε που με την αμα κανει κανα αστειο ο ΣΔΟΕ και κανει ενα ΑΠΛΟ ελεγχο θα εχει να δειχνει και ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ 960,000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ
    Δ-Ε-Ν ΠΕΡΑΣΑΝ απο τα ταμεια της ΕΡΑ...

    Γιατι αν περναγαν περιμενουν με δικαστικες αποφασεις κατι JP ΑΒΑΞ και κατι αλλοι μερικα φραγκα απο το 2002..

    Αμα θες να ξετρυπωσεις καποιον κανεις το πιο απλο πραγμα του κοσμου..

    Follow the money το λενε οι Αμερικανοι.

    Που μπορει να ειναι στοκοι αλλα στη πρακτικοτητα του θεματος δεν παιζωνται.

    ΥΓ Ξαναρχιζει το παρτυ? Ειναι αυτο που λεγαμε παλια AFTER?

    Τωρα που ξαναρχιζει ο νεος οικοδεσποτης θα κανει και αυτος ελεγχο κατα παραγγελια?

    Θα αποδειχτει νεα κακοδιαχειρηση?

    ΥΓ2 1,25εκκ ψαχνει λεει ο κοντοβρακης. Αν θυμαμαι καλα μια απο τα τελευταια του προν φυγει ηταν μια μεταγραφη του Ραμος τον θυμαστε?
    Που πουληθηκε στη Βραζιλια 350,000 ευρω στην ομαδα του Ριμπο και ΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΞΑΝΑΠΟΥΛΗΘΗΚΕ 1,350,000 στο καζακσταν??

    Ε τι μονο για 80,000 φανελες κουβαλησαμε κοτζαμ Ριμπο?

    1εκκ σε ενα βραδυ η αλλιως 3 φορες οανω η αξια του ανεβηκε του...... Ραμος.

    Απο το 2008 ειναι 4 χρονακια δεν φερανε 250,000 χιλιακα τα λεφτα του?

    Παρε το Ριμπο ενα τηλεφωνο ρε συ γκοντο που σε επιασε ..... κοτσο και εβγαλε..... 1 εκκ σε ενα βραδυ...

    Αλλιως παρε το Φοιβο να γραψει ενα cd με 10-12 κομματακια των 100+ΦΠΑ εκαστο.
    Με τα δικαιωματα μαζι βγαζεις αδεια οχι για την ΟΥΕΦΑ αλλα για το Αλφα του Κενταυρου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σήμερα παίζουν οι δυο μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη!
    Forza Milan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΡΟΣ DIMI: ΑΔΕΡΦΕ, ΘΑ ΓΑΜΗΣΕΙ Η ΜΙΛΑΝ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ; ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΘΟΤΙ ΦΕΤΟΣ Η ΚΟΥΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τώρα που ξανακοίταζα τα post διαπίστωσα ότι έχεις να γράψεις αμιγώς για ΑΕΚ (εκτός από εντυπώσεις παιχνιδιών) από τις 15 Μαρτίου.Γιατί αυτό; Οι κρίσεις σου πάντα φωτίζουν και ξεκαθαρίζουν τα πράγματα! Ειδικά τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @ steven

    φιλε στο εχω ξαναπει:εχω την μεγαλυτερη και βαρυτερη φανελα στο πλανητη με μεγαλη διαφορα.

    ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ.

    Σημερα ειμαι η πρωτη ομαδα που σταματησα τη Μπαρτσελονα στα ισια, αν και κατα μεγαλο ποσοστο ηταν πεναλτυ στην αρχη η φαση.

    Αλλα και παλι επαιξα στα ΙΣΙΑ χωρις special καραγκιοζιλικια και καρατεκες, πηρα ολο το κεντρο, εξαφανισα το μεσι και το τσαβι και τους αγχωσα οσο ποτε τα τελευταια 4 χρονια.

    αμα στις φασεις η μπαλλα ηταν και στον ημπρα αντι σε αυτη τη μισοριξια τον ρομπινιο θα το επαιρνα το ματς.

    δεν απειληθηκα σχεδον καθολου..

    Αυτα να τα βλεπει ο special ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ που αμα δε μαζεψει τρια δε βαζει το κολο του κατω.

    Και ειχα και τα 2 βασικα σενετρ μπακ μου (bomel-silva)εκτος οπως φυσικα και το σκυλι μου το gennaro..

    Μαλλον και λεω μαλλον θα χασω στο καμπ νου, αλλα θα χασω σαν ομαδα οχι σαν special κουτσουλια.

    Αμα περασω ομως το μονο γερμανικο που βλεπω στη κουπα ειναι κανα πρετσελ για ντεκορ.

    YΓ Αυτα που εχει κανει η Μιλαν δε τα βλεπει αλλη ομαδα ουτε σε 30 χρονια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. pou isouna re mastora otan roufage ta 3 h vrakelwna apo ton special malaka?

    ΑπάντησηΔιαγραφή