Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Α Ε Κ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

            Ταλαιπωρία αδερφάκι μου στα νοσοκομεία σε ημέρες γενικής εφημερίας. Και πραγματικά οι γιατροί αγωνίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες. Σ' αυτές που βρέθηκα κι εγώ για την βρογχίτιδα μου στο Φλέμινγκ. Και που ήθελα κιόλας να προλάβω και το ματς από την τηλεόραση. Πιο χρήσιμος θα ήμουν στο νοσοκομείο τελικά. Θα μπορούσα να βοηθήσω και κάναν άνθρωπο. Τι να βοηθούσα από την πολυθρόνα;
             Που την ίδια ταλαιπωρία μάλλον θα πρέπει να πέρασαν κι αυτοί οι πέντε χιλιάδες που εθνικοεπετειακά στάθηκαν δίπλα στον δικέφαλο. Εκείνος δεν τους στάθηκε. Κάτι δεν θα πρέπει να πήγε σωστά στο ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου. Θα πρέπει τα παιδιά να τον ρίξανε στο κουρκούτι και μετά στο τηγάνι έτσι όπως ήταν με τα αλάτια και να τους έπεσε βαρύς.
             Μιλάω για το πρώτο ημιχρόνιο που το replay σε slow motion δεν θα είχε καμία διαφορά από την ζωντανή φάση. Μια ΑΕΚ αργή, νωχελική, άναρχη κι επιρρεπής στο λάθος. Σαν νάχανε πιεί καμιά δεκαριά κιλά νερό ο καθένας. Με αρχηγό της ταλαιπωρίας αυτόν τον Γκερέϊρο που πραγματικά είναι για πολλές σφαλιάρες. Την ώρα που βλέπει τον Λυμπερόπουλο να προσπαθεί όσο μπορεί αλλά και τον Λεονάρντο να μας χαρίζει δυό καλές στιγμές στηριζόμενος στην εκρηκτικότητα του. Ένα ημιχρόνιο που άξιζε μόνο για το ωραίο τυχαίο γκολ μας, το τακουνάκι του Λυμπερόπουλου και το ψαλίδι του Καφέ. Όλα τα άλλα ήταν μηδενικά στα οποία βοήθησε και η συμπαθής ομάδα του Αγρίνιου που έψαχνε να βρει μια ταυτότητα: Να κλειστεί ή να μην κλειστεί; Τρέχα γύρευε για τον Λεμονή. Αλλά και για μας. Αν με τέτοια ΑΕΚ δεν κάνεις τίποτα αλλά κι αν η ΑΕΚ με τέτοιο αντίπαλο είναι για τα μπάζα, τότε βράστα Βαγγέλα μου και χρόνια σου πολλά.
              Δεν τα είχαμε δει όλα όμως. Καθότι το δεύτερο ημιχρόνιο επεφύλαξε την άγρια ομορφιά της νεκρής φύσης. Να μην γίνεται τίποτα και να παίρνεις για πλάκα τέσσερις κάρτες. Να έχεις αγχωθεί με την πιο ακίνδυνη ομάδα που πέρασε φέτος από το ΟΑΚΑ. Να έχουν βγει τα Ευαγγέλια και οι Σολομωνικές μπας και κρατηθεί το σκορ. Με το έναν χειρότερο από τον άλλον. Που έψαχνα να βρω από τι κουράστηκαν; Ειδικά οι αλλαγές, που ο μεν Κλωναρίδης την έχει δει κιόλας κάπως, ο δε Μπέλεκ απλά δεν βλέπει το τέρμα. Όχι οτι θα άλλαζε και κάτι για τον αγώνα και τις εντυπώσεις του αφού το Αγρίνιο μάλλον διαφωνεί με τα γκολ σαν μέτρηση κάποιου ποδοσφαιρικού ματς, αλλά για να είχαμε κάτι να λέγαμε. Διότι όπως και να το κάνεις, σούπα με όχι ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο είναι κάτι που προωθεί την μεσογειακή γεύση και χαρίζει προοπτικές ανάπτυξης. Δεν είναι άσχημη ιδέα να σερβιριστεί σε Γερμανό τουρίστα σαν κάποια τοπική σπεσιαλιτέ. Κι άστον μετά να λέει οτι δεν του άρεσε. Σάμπως εμένα μου αρέσει το ξινό λάχανο που λατρεύει εκείνος;
            Προχωράμε; Τι προχωράμε και για ποιό λόγο; Μια φανέλα έχει μείνει που σπρώχνει. Που πόσο να σπρώξει κι αυτή; Ειδικά του χρόνου που θα βρούμε κι αστέρια στο κέντρο κάτω των 22 ετών που νάναι κι ελεύθερα ελληνάκια. Δεν μιλάω για τα υπόλοιπα παιχνίδια που θα λείπουν οι μισοί σημερινοί και οι υπόλοιποι θα πρέπει να καλύψουν την τιμωρία της Εΰρώπης. Τι άλλο πρόκειται να δούμε; Ξέρω κι εγώ; Άντε τις αποφάσεις της διαιτησίας του τελευταίου πεντάλεπτου, που είπε κι ο Δασκαλόπουλος να κάνει κάτι. Όχι να περνάει κι απαρατήρητος σε τέτοιον αγώνα που με το ζόρι να τραβάς και να βγάζεις καλύτερο τον Λυμπερόπουλο αλλά και να τονίζεις οτι χωρίς καμία απειλή, ήταν αξιοπρόσεκτη η σταθερότητα του Κωσταντόπουλου που θα χρειασθεί μπόλικο του χρόνου.
                                                      ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ.

42 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ DIMI: ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ " περί μη συμμετοχής ", ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ. ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΩ, ΜΕ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΟ ΤΟΥΣ. ΕΚΕΙΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΗΣΥΧΟ ΟΠΟΤΕ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.
    ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ; ΜΑ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΤΙΣ ΣΥΣΑΧΘΕΙΕΣ ΚΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΗ ΑΔΙΕΞΟΔΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΤΕΡΑΤΟΣ ΚΛΠ. ΕΣΥ, ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΛΕΒΑΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΞΑΝΑΚΛΕΒΟΥΝΕ; ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ; ΧΡΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @steven

    Η μη συμμετοχη δεν ειναι μονο για καποια περαλαση.
    Οταν θες να εισαι μη συμμετεχων, μη τρεχεις να παρεις διακοποδανειο..να πας στη Ψαρρου.
    Τωρα που οι διακοπες σου μπορει να σου στοιχησουν το σπιτι σου, δε σου φταει κανενας.
    Εγω γιατι δεν πηρα ΚΑΝΕΝΑ διακοποδανειο και καμμια επιδοτηση?

    Κοινωνο δε σε βαζουν αλλα σε καλουν να συμμετεχεις.
    Ναι οκ θα πληρωσεις το χαρατσι γιατι δε μπορεις να κανεις αλλιως (και εδω συμφωνουμε) αλλα δεν υπαρχει η αδιεξοδη δημοκρατια.
    Απο οσο ξερουμε αυτη εχουμε διαλεξει και ειτε συμφωνουμε ειτε οχι πρεπει να την ακολουθξησουμε μεχρ νεωτερας.

    Η οποια νεωτερα μπορει ΑΝΕΤΩΣ να εκφραστει στις επομενες εκλογες.

    Τι να ψηφησει ο Ελληνας? Τιποτα. Αποχη και ΜΗ κυβενρνηση η ακομη καλυτερα βαλε και τα 9 κομματρα στη βουλη. Να μη μπορουν να βγαλουν ακρη ουτε μεταξυ τους, μεχρι να γινουν ανθρωποι.

    Λεω εγω τωρα, δεν εχω καμμια λυση αν την ειχα θα την εκανα μονος μου..

    Οχι δε χρωσταω τιποτα σε κανενα κλεφτη.

    Οταν ομως σα λαος παω και χτιζω αυθαιρετα ΓΝΩΡΙΖΩΝΤΑΣ οτι θα νομιμοποιηθω τοτε φταιω.
    Οπως φταιω οταν ψηφιζω για να μπω σε μια θεσουλα στο δημοσιο και μονο γι αυτο.

    Φτασε σε σημειο ΣΑ ΛΑΟΣ να μη πληρωνεις μαζικα το οποιο χαρατσι και τοτε βγες και μιλα.

    τι θα κανουν? θα κοψουν το ρευμα σε ολη την ελλαδα?

    Ξεκινα να δινεις μαζικα μυνημα και ασε τη κλαψα.
    Αυτο που εγινε σημερα μια χαρα ηταν. ποσοι πηγαν στη παρελαση? 1000?
    και πολλοι ηταν

    κανονικα δεν επρεπε να παει κανενας.

    Μεθαυριο θα αρχισουν οι προεκλογικες συγκεντρωσεις.

    Μη παει ουτε ενας καφρος να κουναει σημαιακια μπορει?

    Λες απο πανω για την ΑΕΚ..

    Ποιος τη γαμει την ΑΕΚ? Ποια ΑΕΚ?

    Τι σχεση εχει με την ΑΕΚ αυτο το πραγμα??

    Ποιος εχει σχεση με τη κανονικη ΑΕΚ?

    Ο ΒΑΖΕΛΟΡΟΥΦΙΑΝΟΣ? Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ Η Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ?

    Ο γκρερειρο η ο σιαλμας θα επαιζε οχι στην αεκ, αλλα στην αεκ του 2004-5 με το μπουρμπος και τον κρασσας???


    Τι περιμενεις να δεις δηλαδη απο αυτο το καρναβαλο?

    Γιατι πας και παιρνεις διαρκειας? επειδη εισαι ΑΕΚ και η αεκ ειναι ιδεα?

    kiss my (royal) ass λεω εγω.

    για τον ιδιο ακριβως λογο πηγαν και εδωσαν 2 ευρω μερικες χιλιαδες μαλακες να ψηφισουν σε εκλογες με ενα υποψηφιο..
    αυτο ειδε και ο χοντρος οτι ακομη υπαρχουν εστω 50-100 χιλιαδες μαλακες και παιρνει πανω του και ΑΡΧΙΖΕΙ..
    γιατι αμα δε παταγε ουτε ενας τι θα εβγαινε να πει??

    ε και τελικα και ο παπαδοπουλος εκανε εκλογες μονος του κ χωρις δυο-ευρω..

    Με λιγα λογια:Το κρατος τερας το δημιουργησαν οι πολιτες του. Ας το αλλξουν μονοι τους και ας κοψουν τη κλαψα και τη γκρινια..

    Οπου μπορουν οπως την ΑΕΚ ας απεχουν. οπου δε μπορουν ας κανουν οτι μπορουν για να γινει αρεστο και ανεκτο απο αυτους. οσο παει 2-5-10 χρονια.

    αλλιως μη γκριανιαζει κανεις. γιατι στο τελος πληρωνει οτι εχει ο ιδιος αναθρεψει.

    Οπως πληρωσες εσυ φετος το διαρκειας σου ΞΕΡΩΝΤΑΣ τι ερχεται.

    Οταν καταλαβουμε και μπορεσουμε να διαχωρησουμε τα πρεπει απο τα θελω μας (οσο επωδυνα και αν ειναι αυτα) τοτε μπορει να αρχισει να γινεται κατι.

    Μεχρι τοτε θα εχουμε οτι μας αξιζει. Τους Κωστενογλου και τους βενιζελους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ DIMI: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΩ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΛΑΚΑ. ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ, φύσει και θέσει, ΤΗΣ ΒΟΛΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΚΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στο σύνθημα ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΔΕΞΙΑΣ στην ασφάλεια.
    Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΑΛΟΥΧΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ, στα σύμβολα στις μνήμες και στην παραγωγή, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΙΝΑΚΕΙΟΣ Ή ΚΟΚΑΛΙΣΤΑΝ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ από το να βλέπω έναν μαλάκα τσουκαλά ή έναν πούστη ανίκανο και άνεργο να έχει σαλώσει έναν νέο άνθρωπο ( καμία σχέση με το παιδί μου- αυτό είναι μέχρι τα 13 περίπου ) ΝΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΜΑΤΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ, το ελάχιστο.
    Είμαι σε σταθερή άποψη: Ό,τι μου ζήτησαν, το πλήρωσα. Δεν χρωστάω τίποτα επειδή κάποιοι πολιτικοί ή λαϊκοί ή επιχειρηματίες μέσω πολιτικών, κάνανε ο,τι κάνανε. ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, δηλαδή όχι μέσω κάλπης για τους συστηματικούς. Το " πώς ", είναι δικό μου θέμα.
    Για την ΑΕΚ, δεν συμφωνώ μαζί σου. Ο Κωστένογλου κάνει ό,τι μπορεί και παίρνει ό,τι του αναλογεί. Δεν ξέρω σήμερα ποιόν θα ήθελες για τους άμπαλλους όπως αναφέρεις. Και σιγά που πήρε πίσω τον λόγο του από τους Κύπριους. Σιγά να μην χάσει ή να μην κλάσει η Βενετιά βελόνι. ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ.
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚ. ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΥΠΡΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΡΙΒΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΕΛ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ.
    ΕΓΩ, όπου βρω πολιτικό, ΘΑ ΤΟΝ ΓΑΜΗΣΩ. ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΩ. ΚΙ ΕΤΣΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΤΟΧΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ.
    ΘΕΣ ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΑΛΛΑ; ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΩ ΦΟΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: "...οι αντιδράσεις σε αυτούς που έδωσαν το αίμα τους, δεν ανήκουν στην δημοκρατία..." ( Σαμαράς ). ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥ 22%. ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΕΡΙΞΕ ΤΗ ΝΔ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΚΑΛΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ 1, ΑΛΛΑ ΤΟ 2 ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΦΕΡΕ ΠΙΣΩ ΟΣΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΠΙΣΩ.
    ΛΟΓΙΚΟ. ΤΙ ΒΓΑΖΕΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ; ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΜΟΥΖΜΟΥΛΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΜΑΝΤΙΛΑΤΟΥΣ. ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ. ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣΕ Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΜΕ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ. ΚΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΛΑΝΑΝΕ ΠΑΤΑΤΕΣ.
    ΤΟ ΑΡΧΙΔΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ; ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟΝ ΣΟΛΩΝΑ; ΟΙ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ; ΠΟΣΟ ΤΙΠΟΤΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ 22,5%; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ;
    ΣΑΝ ΑΝΟΙΞΗ, ΠΟΣΟ ΠΗΡΕ Ο ΤΙΠΟΤΑΣ; ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΕ. ΠΟΣΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΝ ΝΔ; ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ. ΠΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ; ΑΛΛΑΞΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ Ή Ο ΛΑΟΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ; ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΙΝΔΙΚΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΝΤΟΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε αρκετα θα συμφωνησω.
    Οπως για τους Κυπριους που για μενα ειναι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ και το εχω ξαναγραψει.

    Ουτε εγω θεωρω οτι χρωσταω κανα φορο και γι αυτο αλλωστε ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΟΔΙΔΩ.

    Αλληλεγγυη σημαινει οτι εχω και λαμβανειν σωστα?

    Ε επειδη δεν εχω λαβει ουδεποτε τιποτε, αντιστοιχα δε συμμετεχω..

    Για το ΛΟΓΟ ενος ανθρωπου και δη αντρα με παντελονια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΝΕΙΣ.

    Σημασια εχει οτι αν τον δινεις τον κρατας. Αλλιως η 1) Δεν τον δινεις 2) Εισαι ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΑΣ ΚΥΛΟΤΑΚΙ.

    Ετσι ξερω εγω. Τελεια

    Ο Κωστένογλου κάνει ό,τι μπορεί και παίρνει ό,τι του αναλογεί??

    ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

    ΑΜΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.

    ΑΠΛΩΣ ΕΙΣΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΧΕΣΤΗΚΑ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚ.

    Ολοι αυτοι που μας εφεραν εδω ΑΕΚ ειναι. Ολοι.
    Δημητρελοι, παπαδονοτιαδες, τακηδες και κουληδες κοντα και τροχαναδες και τιγρηδες.Ολοι ΑΕΚαρες.

    Ο τιγρης πλουτησε και πουλησε στο τροχανα και μετα εκανε και τον υπαλληλο στην ενικ.

    Ο τροχανας εβαλε την ενικ μεσα

    ο κοντος και οι δημητρλονοτιαδοπαπατζηδες μας εσωσαν.

    ΣΙΓΑ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΕΚ, ΔΑΚΡΥΣΑ.

    Και εσυ ΑΕΚ εισαι να πας να κατσεις στο παγκο?

    ΑΙΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ.

    Αιντε με τους ανικανους μετριους που ειδαν φως και μπηκαν

    Αιντε με τους καραγκιζηδες που σε κανονικες συνθηκες θα σκουπιζανε τουαλετες και σημερα ειναι προεδροι και προπονητες.

    Αιντε με το ΓΕΛΟΙΟ που εριξε 2 ομαδες στη Β Εθνικη αλλα ειναι ΑΕΚ.

    Το καρναβαλο με τοκουστουμι της σοβαροτητας και το θεουσο βλεμμα της αγελαδας..

    Αντε με το κυλοτακι που μας κατσικωθηκε να κανει το κομματι του

    ΥΓ. Ποιον θα ηθελα? ΚΑΝΕΝΑ. Γιατι τωρα εχω καποιον και δε το καταλαβα?
    Η ο ΦΟΥΛΗΣ-ΔΕΛΛΑΣ παικτης προπονητης θα προσφερε λιγοτερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτα να τα βλεπουν οι μαλακες,οντως.Και ειδικα οι "πιστοι ακολουθοι". Οι παραδοσιακοι δηλαδη ψηφοφοροι. Αυτοι με τα γκριζα και τα λευκα μαλια και τις καρφλες. Αυτοι που εχουν το Συνδρομο της Στοκχολμης δηλαδη.

    Που καπως νοιωθουν μπερδεμενοι μετα απο τετοιες δηλωσεις των "αρχηγων" τους.
    "Μα να τσαντιζομαι με τα χαρατσια και να θελω δημοκρατια και αυτοι να με λενε αντιδημοκρατη";
    Ναι μαλακα μου. Αντιδημοκρατης εισαι. Καργα.Ετσι μεθες. Φροντισε να πεθανεις γρηγορα και ας ελπισουμε οτι δεν εχεις ποτισει με τοσο δηλητηριο το παιδι σου,μπας και ψεφυγουμε απο τον εφιαλτη.

    Το Κολεγειο κυβερνα,το λεμε. Στο οποιο φοιτησαν απαντες και ειναι συμμαθητες.Και σημερα συγκυβερνητες. Δηλαδη απλα κανουν αυτο που τους λενε οι δασκαλοι απ'εξω.
    Και ο αδερφος του Σαμαρα,ειναι σημερα προεδρος εκει.
    Και δεν εχουμε τιποτα με την γνωση βεβαια.Ουτε με τους πινακες και τις κιμωλιες.
    Με τους ΣΚΟΠΟΥΣ εκεινων που το φτιαξαν εχουμε και με τους σκοπους που αυτο εξυπηρετει.

    Αν εγω εχω ενα γυμναστηριο,ενταξει.Κανενα προβλημα. Σημαινει οτι προαγω την υγεια και την αρμονια. Εαν ομως το χρησιμποιω για να "παραγω",να μπραβους,φουσκωτους και φτιαχνω σημορια,υπαρχει ενα ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    Ε;

    Πνηξιμο μεσοπελαγα,τσιμενταρισμενοι ολοι μαζι σε ενα σαπιοκαραβο.Και να πανε μαζι του στον πατο. Αυτη ειναι η μοιρα που τους πρεπει. Αντι για καρεκλες,προεδριες και μπαλκονια.
    Χαμενα κορμια.Δουλακια.
    Μουνοσκυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ κρατος-τερας ειναι δημιουργημα των αρχιτεκτονων.Οχι του κοσμου.
    Ο κοσμος απλα κουβαλαγε τον "ντενεκε".
    Οτι "σχεδια" δωσει ο "αρχιτεκτονας",τετοιο θα ειναι και το "κτισμα".
    Τι λεμε για τον Παρθενωνα; Του Ικτινου και του Καλλικρατη.Οχι του κοσμου.
    Ειναιπραγματικα αδικο-οχι για τον κοσμο-οσο για την δικη μας οπτικη και ορθο καταλογισμο ευθυνων.
    Να σταυρωσω τον "αυθαιρετο" και τον "δημοσιο υπαλληλο" και κατοπιν να τα βαζω με τους εντολεις; Ε,οχι και τετοια χαρη,στη "χαρη" του Παγκαλου.
    Αν ο πρωτος πρεπει να τημωρηθει με απολυση,η αργια,η προστιμο, η χαρατσι, ο δευτερος πρεπει να συρθει με τρακτερ σε χωματοδρομο,γυμνος. Γιατι ειναι ο αρχιτεκτονας του αισχους,το οποιο τοσο υποκριτικα το κατακρινουν οι ιδιοι οι εμπνευστες του.
    Θα τελαθουμε τελειως δηλαδη.

    Τελος παντων. Ας παμε στα της ΑΕΚ και...ας φυγουμε γρηγορα και απο εκει.
    Ρε γαμω την πουτανα μου. Απο πουθενα δεν μπορει να ξεφυγει κανεις απο την μικροτητα και την ασχημια.
    Δεν μπορουμε αλλο,ρε. Κουραστικαμε.

    Κουραστικα να βλεπω τον Παγκαλο να σερνει τα γεματα με σκατα αντερα του. Κουραστικα να βλεπω τον Σιαλμα με σηκωμενο γιακα και να παριστανει τον Τζειμς Ντιν στο "Ενας ποδοσφαιριστης χωρις αιτια".
    Κουραστικα να βλεπω το βοιδισιο βλεμα της Τρεμη. Απαλαχτηκαμε απο την Καραμανλη,μας εμεινε ο Τουταγχαμον του μεγκαλου καναλιου.

    Βαρεθηκα να βλεπω τον Λεοναρντο να προσευχεται λες και παιζει στην Μπαρτσελονα και να κοιτα ψηλα,σαν να περιμενει να τον χεσει κανενα περιστερι.
    Βαρεθηκα να βλεπω την καραφλα του σακατεμενου ΓΑΠ. Την βλεπω και αντικρυζω την πλατεια Κουμουνδουρου,μετα τις 12 τα μεσανυχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βαρεθηκα να βλεπω τις αδειες κερκιδες.Λς και το κανουν επιτηδες οι φωστηρες μας. Μας κρατανε στο αχανες ΟΑΚΑ για να ειναι η συγκριση αναποφευκτη. Σαν να βλεπεις την Βασιλειαδου σε ανακτορο.

    Βαρεθηκα να βλεπω τη μουτσουνα του Παπαχελα.Αυτος θα πρεπει να κανει καλη σουπα-"κεφαλακι".

    Βαρεθηκα να βλεπω τα επισημα στα κοντινα πλανα και να νομιζω οτι μας επισκεφτηκε το ιδρυμα αποκαταστασης σπαστικων.
    Βαρεθηκα να βλεπω την Μητσοτακαινα,το Κτηνος και την κοτα την Διαμαντοπουλου.

    Βαρεθηκα να βλεπω τον Λυμπεροπουλο να μοιαζει λες και συμμετεχει στη μαχη στο Μανιακι,και κουβαλα νερο με το κοφινι στα παλικαρια,σαν την Λενιω.

    Βαρεθηκα να βλεπω τον διπλοσταυροκουμπωτο ηλιθιο Αβραμοπουλο.
    Βαρεθηκα να βλεπω τον Λαγο,τον Γκερειρο,τον Δημητρελο,τον επομενο Δημητρελο,τον προηγουμενο Δημητελο,αφου οοοοολοι μαζι δεν αξιζουν ουτε οσο μια λαμπα φθοριου.

    Βαρεθηκα να βλεπω την τους Αλεκους και τις Αλεξαινες της Αριστερας,με ΑΦΜ.
    Βαρεθηκα να βλεπω...βαρεθηκα...δεν μπορουμε αλλο ρε πουστιδες ρε αχρηστοι,ρε λιγοι,ρε αχρειαστοι.

    Κουραστικα να βλεπω το σεξ απιλ του Καμπουρακη (τον ψηφισαν-λεει οι γυναικες σαν τον ποιο σεξυ αντρα της tv. Ρε τι καθονται και του λενε για να τον παρηγορησουν και να μη πηδηξει απο τον 7ο οροφο.Ασε που το βρισκω και πιθανο.Αν εχεις να ανταγωνιστεις τον αστραποβολο Καψη,τον κεκε τον Οικονομεα,τον ρουλη τον Στραβελακη,τον βοιδοκεφαλο Παπαγελα και τον Αρειανης καταγωγης Μπαμπη του σκαει,τοτε πραγματικα σου μενει μονο ενας καμπουρακης να ακουμπησεις πανω στην καμπουριτσα του.

    Βαρεθηκα να βλεπω...βαρεθηκα...δεν μπορουμε αλλο ρε πουστιδες ρε αχρηστοι,ρε λιγοι,ρε αχρειαστοι.
    Δειξτε μου εναν ανθρωπο της προκοπης,να τον ακολουθησω ξυπολυτος.
    Δεν μπορουμε αλλο. Σαπισαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O Βαγγελας σημερα "πηρε" την Τριπολιτσα.
    Η κραταμε τα εθημα,η οχι.
    Με 7-2
    Ημιχρονιον "2" τελικον "1". Αποδοση 25 ισως.
    Γκολ: 7+. Αποδοση 15 ισως.
    Εκεινο το σεντερ μπακ με το 22, του Αστερα,με ποια ομαδα επαιζε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΑΔΕΡΦΕ, θα διαφωνήσω. Όσους ανέφερες κυβερνούν πράγματι, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ. ΟΥΤΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Ο ΠΑΛΙΟΣ, ΟΥΤΕ Ο ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΟΥΤΕ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ, ΟΥΤΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ, ΟΥΤΕ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΙ ΟΥΤΕ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Ή Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΚΙ Ο ΜΠΟΥΣ Ή Ο ΟΜΠΑΜΑ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΑΡΧΙΔΙΣΜΟΥ ΒΑΣΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
    ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΦΤΑΙΞΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 40-45 ΑΛΛΑ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΟΥΛΕΥΕ ΔΗΘΕΝ ΑΛΛΟΥ. ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΠΟΥ ΣΕ ΔΟΥΛΕΨΕ. ΕΒΓΑΛΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΕΠΑΘΕ ΣΗΜΕΡΑ; ΛΟΓΩ ΣΑΜΑΡΑ, ΕΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ, τους τίποτες δηλαδή, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΕΝΑ, ξαναλέω. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ 10 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΠΟΦΟΙΤΥΟ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΠΗΓΕ ΠΙΣΩ ΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αστειευεσαι,οσο αφορα στο τελευταιο;
    Βεβαιως να σου πω,μονο καποιους προσφατους "ευεργετες"

    Σαμαρας
    ΓΑΠ
    Παπαδημος
    Προβοπουλος
    Νανοπουλος.

    Δεν αναφερουμε καν τους μικροτερου βελινεκους αλλα αναλογης εντασης αλητες.: Μανος,Ανδριανοπουλος Βοριδης Παπακωνσταντινου,Δουκα κλπ γιατι θα χαθουμε.
    Ουτε και στις στρατιες των κολαουζων δημοσιογραφων του ΔΟΛ,ο οποιος καιγεται γιατι "εαν πτωχευσουμε θα καταστραφουμε και πρεπει να παρουμε ξανα τα δανεικα".

    Ο οποιος ΔΟΛ "κρυφτηκε στο Κολεγιο κατα την διαρκεια της κατοχης. Για σφαλεια. Οχι για να αποφυγει τους Γερμανους,αλλα τους Ελληνες. Αφου στην ουσια τοτε το Κολεγιο ηταν σχεδον μια βαση της Γκεσταπο.

    Αφου λοιπον οι κυριοι υπευθυνοι των καταστροφικων 20 τελυταιων χρονων τυγχανουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ειναι στα παγματα,και ταυτοχρονα αποφοιτοι του Κολεγιου,τοτε σε τι ακριβως συμβαλει το εν λογω Ιδρυμα;
    Στο δεσιμο των πληγων των αγωνιστων του 40-45;

    Χοριγιες και "βοηθειες" με μερος απο τα κλεμενα του δημοσιου πλουτου; Θα τρελαθουμε;
    Να σου δεσμευσω την ΔΗΜΟΣΙΑ περισουσια ΣΟΥ,ωστε να κανω παραλληλα και ενα νοσοκομειο για τα σπαστικα, ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤΑ;
    Να σου ξεπουλησω τα παντα,με ανταποδοση μερικους χαρτογιακαδες σε καποιες επιχειρησεις;
    Να σου γαμισω τα πρεκια με ανταλλαγμα ενα κομματι ψωμι;

    Παριστανουν οι μεν τους πολιτκους αρχηγους και οι δε του Τραπεζιτες ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
    ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ; Δηλαδη απλα τσοπαναραιοι στο κοπαδι που τους ορισαν;

    Ειναι ενα κοινοβιο. Ενα δοσιλογικο-απο την κατοχη,για οσους ξερουν-ιδρυμα.
    Ειναι οι "ξενοι" που ζουν με τον φοβο των Ελληνων.

    Ετσι "ζουν", "φοιτουν" "αποφοιτουν" "καταρτιζονται", "μοιραζονται δουλειες και θεσεις", "παντρευονται" και "πεθαινουν" μαζι. Μεταξυ τους.
    Δεν ειναι Ελληνες. Μη μας μπερδευει η γλωσσα.
    Αυτη μαθαινεται απλα για πρακτικους λογους.
    Σαν ελληνοφωνοι μισελληνες μεγαλωνουν.
    Οπως οι Αγγλοι στην Ινδια η οι Αμερικανοι στη γη των Ινδιανων.

    Ενα μερος τους αναλαμβανει την κομματοκρατια.Ενα αλλο τις τραπεζες.Ενα αλλο τα καναλια και ενα αλλο τις λοιπες εταιριες. εθνικοπρομηθευτικες εταιριες. Γιαννης κερναει,Γιαννης πινει δηλαδη.

    Ειναι εκει σαν φυτωριο διαχειριστων της αποικιας που λεγετε Ελλαδα.
    Μοναδικοι διαχειριστες.
    Απλα μερικες φορες χρησιμοποιουν και καποιους εξω απο το κοινοβιο.
    Αλλα ο ελεγχος, ειναι εκει.

    Οχι και "τι φταιει το Κολεγιο". Ασφαλως και δεν φταιει το κτηριο.Ουτε τα ντουβαρια. Μια χαρα ειναι. Και ασφαλως και εχουν φοιτησει σε αυτο και χρησιμοι ανθρωποι. Δεν μας ενδιαφερει το "ξεκαρφωμα".
    Δεν μιλαμε για τον "φερετζε". Για την πουστια μιλαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Aαπο τον Π. Τραιανου (γιατι θα τρελαθουμε εδω περα):

    Και πάλι οι ίδιοι (του Κολεγιου) εμφανίζονται πρωταγωνιστές στην υπόθεση του εξοντωτικού και εθνοκαταστροφικού Μνημονίου. Το υπέγραψε ο Γιωργάκης ως Πρωθυπουργός. Το συνυπέγραψε ο Παπακωνσταντίνου ως Υπουργός Οικονομικών. Το στήριξε ο Μητσοτάκης. Το ενέκρινε ο Λάτσης. Το υπερασπίστηκε ο Παπαχελάς. Το δικαιολόγησε ο Δήμου. Το εξήγησε ο Μάνος. Το απόλαυσε ο Νανόπουλος. Το χειροκρότησε ο Ανδριανόπουλος. Το θαύμασε ο Καψής. Το διαλάλησε ο Στραβελάκης. Το επέβαλε στον κόσμο ως τετελεσμένο το "συγκρότημα" και όλα τα "αδελφά" συγκροτήματα του Κολεγίου ...Και, για να μην ξεχνιόμαστε, το ίδιο Κολέγιο ανέλαβε και τα "δικαιώματα" της αντιμνημονιακής "αντίστασης" με επικεφαλής τον Σαμαρά και βέβαια με την κολεγιομήτορα Παπαρήγα ...Το τέλειο έγκλημα. Οι Κολεγιόπαιδες θα μας οδηγούσαν στη "σωτηρία" μέσω του "θανάτου" ...Μιλάμε για ανεπανάληπτα πράγματα ...Ο δολοφόνος ανέλαβε να κάνει τη "νεκροψία".

    Ο Παπαδήμος, ο οποίος έπρεπε σήμερα να είναι φυλακή για το "μαγείρεμα" του ελληνικού χρέους σε συνεργασία με την Goldman Sachs, έρχεται σήμερα να μας σώσει με τις ευλογίες της Goldman Sachs ...O τενεκές του Κολεγίου ...Ο αποτυχημένος μηχανικός ...Ο τραπεζοϋπάλληλος. ...Ο "Ζίκος" του τραπεζικού συστήματος ...Ο "τραπεζόγατος" με το διεθνές κύρος ενός γνωστού καρπαζοεισπράκτορα των δύο Ηπείρων ...Ο "τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι —και με τόκους, πέναλτυς και προσαυξήσεις— τρεις και δεκαπέντε το λαδόξυδο" ...Ο επιστήμων.
    Ποιοι τοποθέτησαν αυτόν τον "Ζίκο" στην κορυφαία πολιτική θέση της χώρας; Αυτοί, οι οποίοι μπορούσαν ...Οι κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες αυτής της χώρας ...Ο Παπανδρέου κατ’ αρχήν ...Ο προκάτοχος αυτής της θέσης ...Άλλη μεγάλη προσωπικότητα με διεθνές κύρος ...Αυτός, ο οποίος έκοβε ξύλα στη Σουηδία και έκανε τις "μεγάλες" σπουδές στην κοινωνιολογία ...Ούτε καν οικονομολόγος ...Ο μεγάλος "στοχαστής" και ποδηλάτης ...Ο γιος του μεγάλου "τιμονιέρη".

    Μαζί του "συνοδοιπόρος" ο Σαμαράς ...Ο συμμαθητής, συμφοιτητής και συγκάτοικός του ...Ο επίσης άεργος και ανεπάγγελτος άνθρωπος με ένα "βαρύ" βιογραφικό οικονομολόγου ...Άλλος "επιστήμων" ...Ο προαλειφόμενος για τη θέση του Πρωθυπουργού ...Αυτός είναι ο έτερος πρωταγωνιστής τού σημερινού "βρόμικου" 2011 ...Ο έμπειρος πρωταγωνιστής, εφόσον ήταν ο Υπουργός Οικονομικών του "βρόμικου" και επίσης κολεγιακού ‘89"


    Βρε αντε να γαμηθουνε τα τομαρια. Που θα νοιωσω και τυχερος γιατι εξαιτιας τους δεν γλυστρησα στο Ανατολικο μπλοκ και εγινα Δυτικος.
    Εχει σημασια ενα σε κλεβει ενας αριστερος στην δεξια τσεπη, η ενας δεξιος απο την αριστερη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 1)Να πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα πλέι-οφ.

    Το ξερουμε μεγαλε. Ουτε το 2008 σε ενδιεφεραν γι αυτο σηκωσες ανταρτικο και πουλαγες τρελλα και μαζευαμε τα ντορτια απο τη κανονικη ομαδα σου.

    2)Εμένα με απασχολεί να βρει η ΑΕΚ μια λύση και μια λύση που δεν θα είναι προσωρινή.

    Δακρυσα..

    3)Μια λύση που θα δίνει όραμα στον κόσμο και θέλω κάποια στιγμή έστω και ως φίλαθλος να ζήσω τις παλιές καλές στιγμές.

    Ποιος φιλαθλος ρε ΚΟΛΟΒΑΖΕΛΕ? Τι δουλεια εχεις εσυ με την ΑΕΚ ρε λαμογιο?
    Ποτε εγινες και φιλαθλος ρε ΒΛΑΧΑΚΙ της ΑΕΚ εσυ? Οταν σε πηρε η μπαλλα για τις ΡΟΥΦΙΑΝΙΕΣ που εκανες στη κανονικη σου ομαδα μαζι με το Μπασινα?

    4)Να γυρίσει η ΑΕΚ στις παλιές εποχές της

    Τι δουλεια εχεις εσυ ΡΕ ΡΟΥΦΙΑΝΕ στις καλες εποχες της ΑΕΚ? Τοτε δεν ηταν που επαιζες στο καπετανιο και κλεβατε τα πρωταθληματα και τα κυπελλα με τις βουτιες του βαζεχα στο 119?

    Αιντε ΚΟΛΟΒΑΖΕΛΕ ΡΟΥΦΙΑΝΕ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ που εγινες και ΑΕΚ και ενας απο μας.

    Πρασινε ΛΑΓΕ...ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ

    ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "
    Απο τον ιδιο:
    "Όλοι ευχαριστημένοι με τους ρόλους τους ...Τους ρόλους των γνωστών τριών μαϊμούδων. Η μία δεν έβλεπε, η άλλη δεν μιλούσε και η άλλη δεν άκουγε. Αυτό ακριβώς κάνει η συμμορία των μαϊμούδων του Κολεγίου ...Ο Γιωργάκης υποτίθεται δεν "έβλεπε" και έπεσε στην "παγίδα" ...Ο Παπαδήμος δεν θα "μιλήσει", όταν θα υπογράφει, γιατί δεν είναι υπεύθυνος γι’ αυτό που έγινε ...Ο Σαμαράς προφανώς δεν θα έχει "ακούσει" τίποτε για τον "φόνο", όταν θα αναλάβει ως Πρωθυπουργός.

    "Ο Γιωργάκης θα κάνει τη μεγάλη "μπάζα", χωρίς να φαίνεται πουθενά η ευθύνη του, εφόσον δεν θα είναι ο Πρωθυπουργός που θα υπογράψει τη Δανειακή Σύμβαση και άρα την παράδοση της χώρας στους τοκογλύφους ..."Αθώος" του αίματος.
    Ο Παπαδήμος δεν θα έχει επίσης ευθύνη, εφόσον ο άνθρωπος δεν ευθύνεται για τη Δανειακή Σύμβαση. Δεν είναι αυτός ο οποίος μας έβαλε στο ΔΝΤ και πολύ περισσότερο δεν είναι αυτός ο οποίος διαπραγματεύτηκε τους ταπεινωτικούς όρους αυτής της προδοτικής σύμβασης. Αυτός ανέλαβε —ενώπιον ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας—, γνωρίζοντας εξ’ αρχής ότι θα έπρεπε απλά να διεκπεραιώσει μια κατάσταση για την οποία θεωρητικά δεν φέρει καμία ευθύνη ...Σχεδόν "χάρη" μάς έκανε που ανέλαβε. Στο τέλος θα έρθει ο Σαμαράς να "κλαίει" μαζί μας ...Άλλος "αθώος". Σαν νέος Χιροχίτο θα μας δώσει "κουράγιο" ν’ αντέξουμε το ανυπόφορο."

    Bρε αντε να βγαλουνε καρκινο απο το μυτη μεχρι τα νυχια τους, λεμε.
    Οι "παραγοντες του τοπου."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επισης ξεχασα οτι εκει φοιτησε και ο γλετζες Αντρεας.Ο γνωστος. Πατερας του "φελου". Αλλος ενας που μας πηδηξε δηλαδη.
    Οσο για τον Βενιζελο -τον παλιο- ηταν εκ των ιδρυτων. Δηλαδη πηρε την εντολη μαζι με Δελτεους Μπενακιδες κλπ.
    Ολοι οι κλεφτες κατοπιν του δημοσιου χρηματος προσεθεταν και ενα τμημα. Ενα θεατρο,ενα γημεδο,ενα ουρητηριο,μια αποθηκη.
    Σκληρη δουλεια οντως.
    Πετραδακι-πετραδακι.

    Και το κακο δεν ειναι οτι ιδρυσε ενα "ιδιωτικο σχολειο" οπως λες.
    Αλλα μια σφυκοφωλια.
    Ο οποιος ιδρυτης του να πουμε οτι μεθοδευσε την Μικρασιατικη καταστροφη.
    Βεβαια εαν δεν υπηρχε αυτη,δεν θα υπηρχε προφανως και η ΑΕΚ των προσφυγων.
    Κατα μια εννοια,του χρωσταμε μια ευγνωμοσυνη.
    Αναλογες αλλωστε ειναι και οι "ευγνωμοσυνες" που χρωστα ο κοσμος στα τεραστια μυαλα και μεγαλους δωητες που βγηκαν απο του Κολεγιακους σταυλους.
    Ευχαριστουμε γιατι χωρις δεινα,δεν υπαρχουν "σωτηριες".

    Οσο για το "τι επαθε σημερα" το Κολεγιο απλα πληρωνει τον νεοπλουτισμο του. Και παραγει μονο καραβιες αναξιων και ανικανων γονων των νταβαδων.Ανικανους οχι να βγαλουν λεφτα απο το τσιφλικι των γονεων τους-που ειναι η Ελλαδα- αλλα ουτε σε περιπτερο δεν μπαινουν

    Μαλακοπιτουρες.Με την ρακετα στο κωλο και το μπαλακι στη τσεπη. Φλωροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για να πώ την αμαρτία μου, ούτε κι εμένα δεν μ΄ενδιαφέρουν τα play-off όπως δεν μ΄ενδιαφέρει κι ο Λυμπερόπουλος. Μιάς και τον ανέφερα, ποτέ δεν τον πολυγούσταρα ως παίκτη κι ούτε θα τον αναπολήσω ποτέ όταν σταματήσει.
    Πϊσω όμως στα play-off.
    Για μένα η "μεγάλη εικόνα" ειναι αλλιώς.
    Ακόμα κι αν γίνει κάτι το Χουντινιακό (Χουντίνι: ο μέγας μάστερ τών αποδράσεων) και γλυτώσει η ΑΕΚ απ΄τα τρίσβαθα χρέη της (καραχλωμό) το σκηνικό πού στήνεται με αφήνει παγερά αδιάφορο.

    Το σκηνικό δηλαδή τού να τσεπώνει το κήτος ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ τα 25 μύρρια για το ΤσούΛού κι πίσω απ΄αυτό ένας θίασος μίζερων και σερνόμενων "ομάδων" να παίζουν στα play-off στα οποία βγαίνουν γιατί οι ακόμα πιο πίσω ομάδες είναι ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ μίζερες κι ανύπαρκτες, σόρρι, όχι δεν με αφορά σαν ΑΕΚτζή και ειδικά σαν παλιό ΑΕΚτζή.

    Ισως, ίσως λέω, αν είμουν 25 χρονών, αν είμουν φρέσκος ΑΕΚτζής, να "κατάφερνα" να τα εκλογικεύσω όλα αυτά. Πιθανόν.
    Υπόψιν, ότι αυτή η συγκεκριμένη τωρινή ΑΕΚ με την ανύπαρκτη παραγωγή παιχνιδιού, με το ρόστερ τής πλάκας, με τούς 4-5 χιλιάδες πικροταλαίπωρους στην εξέδρα, ακόμα κι αυτή η ΑΕΚ αδυνατεί να βγεί κάτι λιγότερο από πέμπτη.
    Δεν λέω ότι καταφέρνει να βγεί πέμπτη αλλά ότι δεν μπορεί να πέσει πιο κάτω λόγω ανυπαρξίας τών απο κάτω.
    Βέβαια, ας μην προτρέχω, υπάρχει και το "τού χρόνου".

    Ομως, αυτό ειναι το σκηνικό πού στήνεται, και καλούμαι σαν ΑΕΚτζής να συμβιβαστώ μ΄αυτή την γκράντ μαλακία?
    Ρε, εδώ δεν συμβιβαζόμουν με την ΤΟΤΕ γκράντ μαλακία όπου η ΑΕΚ είχε ομαδάρα κι έπαιζε μπάλλάρα για να τής κλέβουν τίτλους καπεταναίικα και Σταζικέικα θα συμβιβαστώ ΤΩΡΑ?

    Οχι. Ας λάβει χώρα η παράσταση, η ΣΤΗΜΕΝΗ 100%, αλλά εγώ θα απέχω. Δεν είναι αυτή η ΑΕΚ πού αγάπησα και δεν προτίθεμαι να παριστάνω ότι δεν βλέπω τον ελέφαντα στο σαλόνι.
    Οπως απέχω 20 και βάλε χρόνια απ΄την φάρσα τών "εκλογών".
    Οπως απέχω κι απ΄την φάρσα τής "θρησκείας>

    Οταν απέχεις σημαίνει ότι...δεν συμμετέχεις? Αυτό είναι μιά classic θέση τών αιώνιων χαιβανιών, τών ίδιων πού σε προτρέπουν να ψηφίσεις διότι αλλιώς...δεν δικαιούσαι να διαμαρτύρεσαι.
    Οχι.
    Μπορείς να απέχεις και ταυτόχρονα να "συμμετέχεις" ακολουθώντας άλλα μονοπάτια. Διοχετεύοντας την ενέργεια τής οργής σου και τής διαμαρτυρίας σου αλλού, χρησιμοποιώντας άλλες μέθοδους, και προσπάθώντας χωρίς να γίνεσαι κομπαρσάκος τής φάρσας.

    Το κήτος, θεωρώ, ότι θα το βρεί μπροστά του. Οταν ο γαύρος αναγκαστεί κάποια στιγμή, σύντομα, να παίξει 2ο προκριματικό αρχές Αυγούστου (λόγω τής παρατεταμένης απαξίωσης τού "ελληνικού πρωταθλήματος κι ότι αυτό συνεπάγεται) θα καταλάβει τη γλύκα τής φάρσας πού στήνει.

    Σε καμιά περίπτωση δεν λέω ότι φταίει αποκλειστικά το κήτος κι οι προγενέστεροι του για την κατάντια τής ΑΕΚ. Ξέρουμε ποιός και πώς ακριβώς φταίει και τα΄χουμε χιλιοπεί. Το κήτος όμως, εντελώς προβλεπόμενα, χρησιμοποιεί την όλη κατάσταση για να στήσει ένα μαγαζάκι όπου τάχα υπάρχει...πρωτάθλημα. Το οποίο πάντα ήταν μιά παρωδία στο Ελλάντα αλλά τώρα γίνεται θεσμοθετημένα μονοπωλιακή παρωδία. Οπου υπάρχει το απόλυτο μονοπώλιο δεμένο και καβατζωμένο απ΄όλες τίς πάντες. Οπου γίνονται και κινήσεις για να μην γίνει κάνα λάθος και υποβιβαστούν οι δήθεν αντίπαλοι και δεν μπορούμε να πείσουμε με τίποτα τα αιώνια γαυροπρόβατα ότι δεν έχει αξία ο...τίτλος.
    Ας το βάλει στο κώλο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παρεπιπτόντως δεν έχω καταλάβει καθόλου την κουβέντα περί κολλεγίου.
    Το κολλέγιο και το όποιο κολλέγιο φταίει.
    Τα απλοποιούμε τα πράματα έτσι.
    Οι τουλάχιστον 3 εκατομμύρια αυθαίρετοι με θέα στη θάλασσα Ελληνες, οι ρουσφετούχοι, λαμογιαρίζοντες, κομπιναδούχοι, πασοκονουδοεξαρτώμενοι επί 60 χρόνια, χρειάζονται κάποιο "κολλέγιο" για να τούς κολάσει?
    Πλάκα κάνουμε ρε παιδιά?
    Δηλαδή πριν υπάρξει το κολλέγιο είμασταν ως "εθνος" ακόλαστοι?
    Μιά ζωή κολασμένοι δεν είμαστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημερα

    Albert παγερα αδιαφορο με αφηνουν ΟΛΟΙ αυτοι που σημερα για καποιο λογο φορανε τη φανελα η 'εκπροσωπουν' την ΑΕΚ.
    Αλλα δε μπορω να υποτιμω τη νοημοσυνη μου και να μη μιλαω.
    Σωστα ειπες δεν συμμετεχω (δε παω στο γηπεδο η δε πληρωνω η καλυτερα ακομη δεν εκμεταλλευωνται την οποια αγαπη μου καποιοι επιτηδειοι) αλλα οχι να μας πουλαει ΣΩΤΟ και ο ΡΟΥΦΙΑΝΟ-ΒΑΖΕΛΟΣ.

    Οχι τετοια καταντια να μας πουλαει και ΑΕΚοφροσυνη ο Λυμπεροπουλος.
    Σε λιγο θα δακρυσει και ο Ανατολακης για την ΑΕΚ..

    Ηρθε και ο Μητροπουλος ηρθε και ο Σαραβακος και ο Δομαζος και ο Γεωργατος στη ομαδα. Καλως-κακως ηρθαν, τετοιο δουλεμα και τετοια ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ δε εριξαν. Επαιξαν εκαναν οτι επρεπε και εφυγαν.

    Οχι ΑΕΚοφροσυνη απο βαμμενα βαζελακια δε θα παρω.

    Και θα το κραζω το ΡΟΥΦΙΑΝΟ οσο μπορω.

    Χρηστο χαλαρωσε

    Εχεις ενα μοναδικο τροπο να τσουβαλιαζεις απαντες ανα κατηγορια.
    Δε γινεται απο ενα χωρο που βγαζει εκατονταδες αποφοιτους επι δεκαετιες, να ειναι ολοι με ενα μπαλακι στο κωλο..

    Και εεσυ δηλαδη απο που ηθελες να προκυψουν οι κατεχωντες αξιωματα?

    Απο κανενα ψαροχωρι της Αμοργου? Απο τα βουνα της Ηπειρου?

    Λογικοτατο να προερχωνται απο μερη που διδουν μορφωση και μαζευουν κοινωνικα ισχυρους.

    Το ΚΑΘΕ κολλεγιο βγαζει οτι βγαζει. Τον Αντρεα το Κωστα το αντωνη κλπ κλπ.
    Δεν σε υποχρεωνει ουτε να το ανδρωσεις ουτε να τον ψηφισεις ουτε φυσικα μεσω του ψηφου σου να του ζητας να σε διορισει να σου εγκρινει την επιδοτηση να σου κανει τα στραβα ματια στο αυθαιρετο και να σου ρυθμισει τα δανεια-χρεη κλπ κλπ.

    Αυτα ειναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ και αν το καθε κολλεγιο βγαζει ικανους να σε κοροιδευουν (με τη θεληση σου) και να σου χαιδευουν τα αυτια και τις τσεπες επι δεκαετιες, δε φταιει κανενα κολλεγιο αλλα η αφεντια μας που τους ανεχωμασταν.

    Δε μπορω αλλο με τη δαιμονιοποιηση των παντων για τα δεινα που μας εφεραν.
    Αν δε σου αρεσει κατι κοιτας (δε μιαλω προσωπικα) να το αλλαξεις.
    Αν δε σου κανει ο πολιτικος, ο τροπος λειτουργιας, η διακυβερνηση δε καθεσαι να βριζεις που μας εφεραν εδω.

    Κανενας δε σε εφερε με το ζορι.

    Τσοβολα δωστα ολα φωναζε ο Αντρεας και επαιρνε 40% στις εκλογες.
    το κολλεγιο σου εφταιγε?

    Η οτι οι παπουδες και οι μπαμπαδες των σημερινων ανεργων των 25-35 χρονων κοιταγαν να διοριστουν στο δημοσιο να βαλουν ενα αυθαιρετο κεραμιδι στο κεφαλι τους και να παρουν 17 επιδοματα ο καθενας?

    Ο καθε Αντρεας ειναι κατακριτεος γιατι πουλαγε ΣΩΤΟ στο κοσμο.

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ειναι κατακριτεος γιατι ΕΝ ΓΝΩΣΗ του και επειδη τον βολευε το ετρωγε.

    Δε γινεται να διαμαρτυρεσαι κ.Ζακυνθινε για ανεργια στο νησι που εχεις 17,000 τυφλους.
    Δε γινεται ο τυφλος πατερας να παιρνει το επιδομα τυφλοτητας και να μιαλει γιατι το παιδι του ειναι ανεργο..

    Και εκει δε σου φταιει κανενα κολλεγιο.

    Μη ταβ μπουζουριαζουμε ολα.

    Φταει το κολλεγιο ο βαγγελας ο ολοι οι αλλοι ειμαστε στην ατιμη τη κοινωνια..


    Ο κοκκαλης σου γκρεμησε το γηπεδο?
    Η ο κοκαλης ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ και σου εβγαλαν το γηπεδο απο το φακελλο του 2004?
    Ο καθε Κοκαλης κοιταγε να κανει τη δουλεια του.

    ΕΣΥ τι εκανες οταν σου επαιρνε το πρωταθλημα στα χαρτια?


    Ο βαγγελας εφαγε κοντα 200 απο την ΑΕΚ σε 8 χρονια?
    Ας μη τα ετρωγες να μην ειχες κοντοεδες και κωστενογλου σημερα αλλα Γκαμαρες και Σκοκους.

    Γιατι μπορει να σου εχει κλεψει 1-2-3 πρωταθληματα σε 15 χρονια αλλα το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ δειχνει οτι ακομη και αν το 2008 επαιρνες 20-25 εκκ ευρω, απλα σημερα η τρυπα θα ηταν κατα 20-25 εκκ μεγαλυτερη.

    Εκτος αν πιστευεις οτι τα λαμογια που ροκανισαν τα 200 σε 8 χρονια θα εβλεπαν ζεστα στα ταμεια 20-25 απο την UEFA και θα τα λυποντουσαν..

    Μη δαιμονοποιουμε τα παντα πριν κοιταχτουμε καλα στο καθρεπτη πρωτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 1) Ίσως μας επηρέασε και η αλλαγή της ώρας, χωρίς να αποτελεί δικαιολογία βέβαια αυτό το πράγμα.

    E απο το πλανητη ΧΑΠΙ που προερχεσαι λογικο ειναι να σε επηρεαζει η αλλαγη της ωρας!!! (ναι το ειπε και αυτο ο 'προπονητης' μας, χωρίς να αποτελεί δικαιολογία βέβαια αυτό το πράγμα.Τωρα αφου δεν ειναι δικαιολογια γιατι το αναφερεις ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ξερει.
    Μη αγχωνεσαι ομως τωρα που θα πας στη Τσελσι οι Αγγλοι ειναι αυστηροι στο θεμα της ωρας, δεν θα εχεις προβλημα..

    2)Εχω μιλήσει με τον κ. Δημητρέλο ότι Δευτέρα και Τρίτη θα μπουν κάποια πράγματα.Με διαβεβαίωσαν ότι θα γίνει. Δεν έχουν φανεί αναξιόπιστοι σε ό,τι μου έχουν πει ως τώρα.

    Τι λες τωρα? Αναξιοπιστος ο Δημητρελος? Φωτια να πεσει να μας καψει..

    3) Δεν διαβάσαμε καν τον διακανονισμό και τον υπογράψαμε, το ίδιο έκαναν και οι παίκτες.

    Ε καλα τωρα. Εδω ο Χρυσοχοιδης δε διαβασε καν το μνημονιο και το ψηφισε και η Λουκα το κοιταξε ενα Σαββατο πρωι μεταξυ καφε και κουλουριου.
    Πως κανεις ετσι?

    Εεσυ που εισαι και ΑΕΚαρας δε θα υπεργαφες?

    Γιατι ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΦΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΘΑ ΒΡΗΣΚΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ?

    Θα εβρισκε αλλου στα 38 του 250,000 ευρω ο Βαζελο-αρχηγος να αγωνια για το μελλον της ΑΕΚ?

    Θα σε επαιρνε εσενα προπονητη κανενας αλλος πικραμενος να παλευεις εντος εδρας τα ντερμπυ με τους Παναιτωλικους και να μαζευεις φαπες απο τον Αναστοπουλο και το Δωνη?

    ΑΙΝΤΕ ΟΥΣΤ ΛΕΜΕ..

    ΜΕΤΡΙΟΙ η μαλλον ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥ ΑΕΚαρχες..

    Που κανετε συμβολαια και εχετε δουλεια οχι λογω αξιας αλλα λογω ΑΕΚομετρου και σωτου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. O Bουρος (ρε που εχεις καταντησει ΑΕΚαρα μου ενας αποτυχημενος ηθοποιος σαπουνοπερας να μιλαει για σενα) βρηκε λεει οχι ενα οχι δυο αλλα 8,6 εκκ (ουτε καν 8,5..) για το γηπεδο.

    Του το ειπε λεει ο Χρυσοχοιδης!! σε προσωπικη επαφη που ειχε..

    Μιλαμε για επιπεδο πολυ κατω απο Μπολεκ και Λολεκ..

    Ο Βουρος νομιζει οτι ο Χρυσοχοιδης θα ειναι υπουργος σε 2 μηνες και αυτος βολευτης επειδη πουλαει ΑΕΚοφροσυνη με τη περιφερωμενη μακετα-φαντασμα.

    Καλα Βουρο μολις βρεις και τα αλλα 40-50 εκκ και μαζεψεις και ολο το χαρτομανι, παρεις και τα δανεια και βαλεις και τις εγγυησεις στις τραπεζες ξαναελα.

    Μεχρι τοτε αι ξυρισου..

    Να δεις πως θα εξαφανιστει ο Βουρος μετα απο τις εκλογες που δεν θα εχει να παταει στη ΑΕΚ να μαζεψει κανα ψηφο..

    Εχουμε δει Βουρους τοσα χρονια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Που την ειδες την δαιμονοποιηση ρε Dimi ,για να την δω και εγω.
    Ειπα.Δεν φταινε τα ντουβαρια του σχολιου,αλλα τα ντουβαρια εντος του.
    Εκ των οποιων εχουν προκειψει-αναποφευκτο ειναι αυτο,αφου μιλαμε για χιλιαδες φοιτησαντες στο περασμα των χρονων-και αξιολογοι ανθρωποι,οι οποιοι φανηκαν πραγματικα χρησιμοι.
    Δεν τσουβαλιασα τιποτα. Δεν διαβαζεις καλα; Για τους "εχοντες τις θεσεις" αργοτερα μιλαω,οχι για τους υπολοιπους.
    Οση "ζημια" μπορει να κανει ενας "ΓΑΠ" δεν μπορει να την αναπληρωσει μια καραβια εντιμων.
    Οι "γιορτες" και οι αποφοιτησεις και οι πραγματικα πολλοι αξιοι που φοιτισαν εκει (δεν ξερω κανεναν αλλα πιθανολογω οτι ετσι θα ειναι) ειναι το προπετασμα του καπνου.
    Τι να το κανω ομως που απο εκει βγηκαν και οι "σωτηρες" του Εθνους; Δηλαδη οι Ελλαδεμπροι.
    Δεν ειναι ταξικο το θεμα. Ουτε διαστρωματωσης. Δεν το εννοω με τιποτα ετσι.

    Και πριν το κολεγιο υπηρχαν "φυτωρια". Απλα με την ιδρυση του, (απο τους καταστροφεις της Μικρας Ασιας και του Ελληνισμου της,επαναλαμβανω- εγινε εντατικη η παραγωγη πατριδοκαπηλων.
    Συστιματοποιηθηκε δηλαδη.
    (Βενιζελος δηλαδη,επι πρωθυπουργιας Γονατα. Με "προικα" την καταστροφη" φιταχτηκε.
    Και ειμαστε και ΑΕΚ και καθομαστε και δικαιολογουμε τα αδικαιολογητα).


    Αφου λοιπον δεν επρεπε να ερχονται οι κυβερνωντες απο την Ηπειρο οπως λες η απο την Γκραβα,τοτε για ποιο λογο πτωχευουμε επι των ημερων τους και επι κυριαρχιας των Κολεγιοπαιδων;
    Γιατι δεν εκαναν πραξη,αυτα που-υποτιθεται-εμαθαν; Τους εμποδισε κανεις; Δεν ειχαν τα παντα;

    Για ποιο λογο ρε πουστη μου,"ετυχε" να δανειζομαστε συνεχεια, και η παραγωγη εδω αποψιλωνοταν;
    Τι πηγε "στραβα"; Τους προδοσαμε τις προθεσεις; Τους βαλαμε τρικλοποδια;
    Για να το καταλαβω δηλαδη.

    Ο Αντρεας,που τοση υψηλη δοση μαθησης και εκπαιδευσης ελαβε απο εκει,γιατι εδωσε το συνθημα στον λαο για βολεμα και λοβιτουρα,-ΕΝΩ ΗΞΕΡΕ ΚΑΛΑ,ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ,ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ-ενω μπορουσε απο τοτε να καθαριζει την μπουγαδα.

    Για να καταλαβω ρωταω,γιατι θα σαλταρουμε εδω μεσα.
    Τι ακριβως οικονομικα σπουδασαν εκει μεσα ο Προβοπουλος, Ο Παπακωνσταντινου η ο Μανος, η ο Σαμαρας και και σημερα χρωστας 500 δις ΑΦΟΥ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΧΕΙΣ ΔΟΣΕΙ ΤΑ ΤΡΙΠΛΑ ΣΕ ΤΟΚΟΥΣ;
    Τι διαφορετικο τους ελεγαν οι δασκαλοι,απο εκεινο που μαθαιναν τα παιδια στα δημοσια σχολεια;

    Μηπως δηλαδη θα ηταν οντως καλυτερα να βρουμε ενα σχολειο απο την Καλλιθεα, η τα Σουρμενα,να αρπαξουμε τυχαια 20 μαθητες και να τους βαλουμε στα υπουργεια; ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ; ΤΙ ΛΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ.
    Γιατι δεν ειναι τοσο θεμα "υπερμορφωσης",ουτε αχρηστων γνωσεων, αλλα προθεσεων.
    Και με τετοιες προθεσεις ειναι γεματο το κατα τα αλλα "ιδιωτικο" Κολεγιο.
    Δεν εκπαιδευονται με ανωτερες σπουδες,αλλα με ανωτερες προθεσεις.

    ΒΡες εστω και μια χρονια,απο τα τελευταια 70-80,οπου δεν συμμετειχαν ομαδικα και συληβδην σε κυβερνησεις,μεσω των οποιων απανωτα ριχνουν την χωρα στα βραχια.
    Και βρες μου σε παρακαλω επισης ΕΝΑΝ,ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ο οποιος να συμμετειχε σε κυβερνητικο σχημα ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕ.
    (εκτος και αν "επιτυχια" λογιζουμε την αυξηση και μακροημερευση των μελων της "οικογενειας" εις βαρος του συνολου. Αν ειναι ετσι,ενταξει. Πετυχαν.)

    Δεν φταει ο "καπετανιος" και η "γεφυρα". Φταιει ο μουτσος που δεν εμαθε απο μονος του να διαβαζει το ρανταρ η να χαρασει πορεια στο χαρτι;
    Βρε δεν γαμιομαστε λεω εγω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προσπαθησαν σκληρα για την αλλαγη αλλα ο πουστης ο λαος δεν ακουγε,δεν συμορφωνοταν; Τους νικησε δηλαδη; Υποταχθηκαν στην μοιρα τους;
    Η μηπως ΗΞΕΡΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ;
    Με βαση αυτες τις-αποδεδειγμενες πλεον- "επιδοσεις" τους στους τομεις τους,θα τους επαιρνες για αποθηκαριους;

    Απο ποια σχολεια προηλθαν οι λογιοι και πραγματικοι "ευεργετες" του τοπου, και απο ποια αυτοι οι σκερβελεδες;

    Ποιο "τσουβαλιασμα" λοιπον και ποια "χαλαρωση";
    ΡΩΤΑΩ ΞΑΝΑ: ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ Η Ο ΜΑΘΗΤΗΣ; Ο ΓΟΝΕΑΣ Η ΤΟ ΠΑΙΔΙ;
    ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ,ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΑΥΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ "ΤΥΧΗ" ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΚΟΛΕΓΙΑ;
    Και αφου παραγει-ως επι το πλειστον-τενεκεδες ξεγανωτους,τοτε για ποιον λογο υπαρχει;
    Για να κατασκευαζει "διπλωματα" και "μπακαλορεα" ωστε να δινει "κυρος" στη κλεψια; Μαλλον.

    Και ποιος ο ρολος των υψηλα μορφωμενων τελος παντων,αν οχι η προοδος του συνολου; Η προοδος της φαμελιας μηπως;
    Αυτο το κανουμε και στα Γκραβαρα. Δεν θελουμε βοηθεια.
    Τοσα ονοματα σου αραδιασα,τα οποια ειναι απολυτως υπευθυνα για την καταντια. Πρωτα αυτοι και μετα "εμεις".
    Φτιαχνουν ζουγκλα και κατοπιν βγαζουν τα τουφεκια.
    Αυτο κανουν.Τιποτα αλλο.
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ παραμαγαζο που λεγετε Ελλαδα. Δεν φταιει ο "Θυμιος". Ο "Θυμιος" ακολουθει. Μετα. Κατοπιν.Υστερα. Δευτερος.
    ΠΡΩΤΟΙ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΡΙΟΛΙΔΕΣ.


    Αν δεν φταιει ο "προεδρος", ο "διευθυνων", ο "αρχηγος",τοτε ποιος φταιει;
    Γιατι δηλαδη τα βαζουμε με τον "προεδρο" της ΑΕΚ και με το Δ.Σ; Τα οποια καθιστουμε υπευθυνα. Γιατι δεν φταιει δηλαδη περισσοτερο ο κοσμος που πληρωνε παρα τα ριχνουμε στους φουκαραδες που εχουν την υπογραφη και την διαταγη;

    Ακου λεει "γιατι τα βαζουμε με το Κολεγιο"
    Γιατι οσο φταει αυτο απο μονο του,φταινε ολα τα σχολεια της Ελλαδας μαζι.
    ΕΚατομμυρια λαμογιακια και τεμπελακια εξετραφηκαν στα μεν,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕ,ΑΔΕΦΡΕ ΜΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΛΥΚΟΣ.Κυριλολεκτικα.

    υ.γ Οσο για τον καθρεφτη που λες,ενταξει,συμφωνω. Εγω κοιταχτηκα παντως. Και δεν βρικα τιποτα. Μονο ενα ταμπελακι που γραφει "μαλακας". Τιποτα αλλο.
    Χρωσταω κατι; Εχω κατι σε εκερεμοτητα; Προκαλεσα κατι; Εχω αφησει απληρωτο η εκθετο κατι; Εχω προκαλεσει ζημια δημοσια;
    Να μαθω δηλαδη και αν ειναι να υπομεινω τις συνεπειες.

    Μεχρι να το μαθω ομως,θα αρκουμαι στα εδω και παρα πολλα χρονια,επναναλαμβανομενα και πανθομολογουμενα εγκληματα και "παραληψεις" εκεινων.
    Και ας μην ειναι μονο απο το "Κολεγιο".
    Για να μη του δωσουμε και την αποκλειστικοτητα.
    Στα αρχιδια μου απο που ερχονται,που μενουν και που "μαθαινουν".
    Να πληρωσουν θελω.
    Γινεται;

    υ.γ 2 Οσο για την πρεμουρα οσων εχουν ακομα "λιπος" (οπως λεει και ο Παγκαλος) η καποιες αρκετες, η πολυ "αρκετες" χιλαδες ευρω στην τραπεζα και "φοβουνται",ενα εχω να πω: Οπως εστρωσαν θα κοιμηθουν. Δεν θα τους τα "φαει" η δραχμη.Ουτε οι "πλατειες".
    Οι δικοι τους ανθρωποι θα τους τα φανε.Και τους τα τρωνε ηδη,εδω και καιρο. Οι Προβοπουλοι και οι Σαλες, οι Νανοπουλοι, οι Παπακωνσταντινιδες.
    Τα Κολεγιοπαιδα και τα κωλοπαιδα τους τα μασανε.
    Οχι εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και για να το σταματησουμε-προσωρινα εδω,για να μη κουραζουμε και τους "τηλεθεατες" να πω το τελευταιο;
    Γιατι αυτος ο λαος ειναι "κομπογιανητης" "προχειρος" "τσαπατσουλης" "λαμογιακι" "τεμπελης" "παρανομακιας" η οτι αλλο;
    Δεν ρωταω ΑΝ ειναι. Ειναι. Ειναι δεδομενο οτι μεγαλο μερος,η το μεγαλυτερο,δεν ξερω το ποσοστο-ειναι τετοιο.
    Το βλεπουμε αλλωστε στην καθημερινοτητα. Στο "πετσι" μας.
    Αλλο ρωταω: ΓΙΑΤΙ ειναι τετοιος; Ειναι ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ του Νορβηγου;
    Ειναι μη ισος με τον Γερμανο; Ειναι γεννετικα στραβος;
    Υπολειπεται απο dna τιμιοτητας;
    Εχει "προπατορικα" ελατωματα,που τον καθιστουν μη ικανο να διορθωθει;
    Ρωταω βρε παιδι μου. Αποριες εχω.
    Γιατι εδω εγειρεται και θεμα "Δαρβινικο"
    Γεννηθηκε προικισμενος ο Αγγλος και ημητελης ο Ελληνας;
    Εχει εφεση εμφυτη ο Βελγος, ο Γαλλος, ο Αμερικανος στην συμορφωση και στην ταξη και ο πουστης ο Ελληνας ειναι ενα γεννημενο "στραβοξυλο";

    Ρωταω ξανα: Τι ΦΤΑΙΕΙ;
    Γιατι θα πρεπει να δωσουμε απαντηση που να συναδει με τα παραπανω σχολια που αφορουν στο "ποιος φταιει περισσοτερο"; Το "αυγο" η η "κοτα".

    Δεν μπορουμε να "θαυμαζουμε" τους "εξω" σαν κατι θαυμαστο απο την φυση και να σιχτηριζουμε τους "αναπηρους" "εσω".
    Εαν ειναι θεμα "ανωτερων" και "κατωτερων",τοτε πραγματικα,τζαμπα κουβεντιαζουμε,αφου "θεμα" ευθυνων δεν υπαρχει.
    Οσο "φταιει" για την καμπουρα της μια καμηλα, η για την βρωμα του ενας ασβος,αλλο τοσο "φταει" και ο Ελληνας για τα ελατωματα του. Δηλαδη καθολου. Οποτε γιατι του ζητατε κατι;

    Αν παλι δεν ειναι ετσι-που δεν ειναι ασφαλως- τοτε γιατι δεν τα βαζουμε με τους εχοντες την μπαγκετα; Με αυτους που αρχουν δηλαδη. Με τους πρωταγωνιστες. Με τα "προτυπα". Με αυτους που χαρασουν τις "γραμμες". Με αυτους που ειχαν την τυχη να καλοπαιδευτουν. Να καλοτυχουν κοινωνικα. Να μαθουν 5 αραδες γραμματα παραπανω.

    Η φταινε ΚΥΡΙΩΣ αυτοι,οι "αμπελουργοι" δηλαδη και μετα το "στραβο κλιμα", η δεν φταιει κανενας,αφου το κλιμα ειναι στραβο απο την φυση του.
    Να παρουμε μια αποφαση.
    Οχι και "παπας και ζευγας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Οι απόψεις σου είναι απολύτως σεβαστές παρόλο που με βρίσκουν αντίθετο. Απλά για την ιστορία να αναφέρω, οτι ο μπαμπάς του φελού ΔΕΝ τελείωσε το Κολλέγιο και να προσθέσω οτι τα οικονομικά οι επιτελείς ΔΕΝ τα μάθανε στο κολλέγιο. Γυμνάσιο και λύκειο είναι, δεν είναι πανεπιστήμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Αν επιχειρήσω μια προσέγγιση στην ερώτηση σου, θα αναφερθώ στα 400 χρόνια της τουρκοκρατίας που θεοποίησε την κλεψιά και ξήλωσε οτιδήποτε κοινωνικό και ομαδικό συμφέρον. Ο καθείς για την πάρτη του λόγω επιβίωσης. Στα χρόνια αυτά βέβαια χάσαμε και αναγεννήσεις, διαφωτισμούς και βιομηχανικές επαναστάσεις. Και φυσικά σαν προτεκτοράτο " απελευθερωθήκαμε " κι έτσι προχωρήσαμε, πολύ πριν τον πρώτο απόφοιτο του κολλέγιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χρηστο κανενας δε μας φταει.

    Ειχαμε και εχουμε αυτο που ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ και αυτο που μας αξιζει-αντιπροσωπευει.
    Ο κοσμος ψηφιζε ολους αυτους για να παιρνει μετα τα δανεια τις μετοχες και τα επιδοματα.
    Δεν εβγαιναν μονοι τους.

    Ο κοσμος παιρνει συνταξεις πεθαμενων, αυτοκινητα αναπηρων πολεμου, επιδοματα τυφλων-κουτσων στραβων, διακοποδανεια, εορτοδανεια, cayenne με μισθο δημοσιου υπαλληλου.

    Ουρες εξω απο το γραφειο του καθενα ο κοσμος εκανε και θεοποιουσε αφου πρωτα ψηφιζε το καθενα.
    Γι αυτο και τον ψηφιζε
    Ψηφιστε με να σας διορισω δεν ηταν το συνθημα 50 χρονια?

    ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ δεν σου φταιει γι αυτο και κανενα συστημα

    Οπως εγω ΟΥΔΕΠΟΤΕ (κ πιστεψε με μπορουσα Α-Ν-Ε-Τ-Α να παρω δανεια επιδοτησεις και πολλλαααααα αλλα δεν το εκανα) πηρα δανεια η στριμωχτηκα καπου για να παρω μια 'δουλεια' για παρω μια βιλα με πισινα ακομη η ενα σκαφος,
    Και να δεκαπλασιαζω τζιρους με μαυρες τρυπες στους ισολογισμους..

    ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ για να μη κλαιγεται τωρα για το κακο που τον βρηκε.

    Γιατι οσο και να θελει ο αλλος να σε 'κοροιδεψει' αν δε θες εσυ δε γινεται..

    Ο καθενας απο αυτους που λες ΒΡΗΚΕ και τα εκανε.
    Και να σου πω και κατι?

    ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ.

    Αμα εισαι μαλακας και πας και δανειζεσαι με 18-20% για να παρεις armani να πας στη Μυκονο ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑ.

    Θα εβγαζα 20% απο ενα τσουρμο μαλακες, χωρις να κανω τιποτα, χαζος ειμαι

    Οσο για το προεδρο της ΑΕΚ χεσμενο τον εχω. Δεν το γουσταρω και δε παω.

    δε μου τον επεβαλε κανενας ομως ουτε θα μου κοψει το ρευμα αν δε παω να δω το κοντοε.

    Τους μαλακες ομως που πληρωνω σημερα στο δημοσιο με 1εκκ υπαλληλους δανειζωμαι ΚΑΙ ΕΓΩ και πληρωνω και εγω χαρατσι για τους περιβοητους μισθους τους...

    Οποιος απο ολους αυτους εχει αρχιδια ας παει μονος του να δηλωσει αρση μονιμοτητας και να κρινεται καθε χρονο οπως ολος ο πλανητης.

    Ειδες κανενα να το κανει?

    Οχι βεβαια.

    Τους ειδα ολους ομως να μυξοκλαιγωνται που τους εκοψαν τα 32 επιδοματα και το επιδομε ΕΓΚΑΙΡΗς ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χρήστο,
    παρ΄όλο πού απευθύνεσαι αποκλειστικά στον DIMI επέτρεψε μου να σφηνάρω.
    Καταρχήν, όσον αφορά στο Ελλάντα, μιλάμε μιά χώρα πού δανείζεται ανελλιπώς εδώ και 200 χρόνια κι όχι τα τελευταία 30-40 χρόνια. Και πού έχει ξαναχρεωκοπήσει κιόλας. Πολύ πριν την λειτουργεία τού κολλεγίου. Και πού ξανεχρεωκοπούσε και χωρίς την λειτουργία του και τώρα.
    Καταλαβαίνω βέβαια ότι λές ότι ναί, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι κάποιοι απ΄τούς πρωτεργάτες τής τωρινής κατάστασης προέρχονται απ το "κολλέγιο" κι αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί ως σύμπτωση. Θεωρώ ότι υπερερμηνεύεις και θα προσπαθήσω να εξηγήσω παρακάτω γιατί.

    Κύτταξε στα δημοσιεύματα τών μήντια πριν 10 χρόνια αλλά και πρίν απο 5 χρόνια. Υπήρξε κάποιος απ΄τούς οικονομολόγους τών ελληνικών πανεπιστημίων (αλλά και ξένων αρκεί να ήταν Ελληνες) πού να διέγνωσε ότι έρχεται χρεωκοπία? Πρόσεξε, όχι να "προέβλεψε". Να διέγνωσε.
    Κανείς.
    Μα γιατί? Δεν ήταν διαγνώσιμο? Φυσικά και ήταν.

    Μήπως το κολλέγιο δεν διαφέρει τελικά και πολύ από το τί διδάσκουν στα "δημόσια" (μη γελάτε) πανεπιστήμια?
    Μήπως αν αντί για κολλεγιούχους είχαμε πανεπιστημιούχους πατριδαρχες το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο? Εγώ τουλάχιστον θεωρώ πώς ναί. Αλλά είμαι έτοιμος να ακούσω και το αντεπιχείρημα.

    Ολο η διδαχή για το πώς τρέχει μιά...μοντέρνα οικονομία εστιάζεται στην λέξη "ανάπτυξη". Με κάθε θυσία ακόμα κι αν αυτό αφορά καζινιακά ρίσκα και κυλιόμενα δάνεια. Ασε πού αυτό θεωρείται ότι...βοηθάει στην κοινωνική συνοχή και στο να αποφεύγονται οι κοινωνικές ρήξεις και συγκρούσεις.
    Δεν είναι κολλεγιακές αποκλειστικότητες αυτά.

    Ο δε "Θύμιος" πού αναφέρεις είναι κατά τη γνώμη μου μιά πολύπλοκη ιστορία. Για ποιόν ακριβώς "Θύμιο" μιλάμε? Υπάρχουν πολλά είδη "Θύμιου" κι όχι ένα.
    Υπάρχει σαφέστατα ο Θύμιος πού αναφέρεις, καμία αντίρρηση. Υπάρχει όμως και μιά μεγάλη κατηγορία Θύμιου πού δεν είναι και τόσο...Θύμιος.
    Ποιούς εννοώ?
    Εννοώ τον Θύμιο πού ρουσφετολογούσε, έκτιζε το αυθαιρετάκι του, δεν πλήρωνε ποτέ φόρους, δεν πλήρωνε ποτέ πρόστιμα, δεν, δεν, δεν, κι όλα αυτά επί δεκαετίες, από πατέρα σε γιό. Κι όχι, δεν υποννοώ ότι αυτός ο Θύμιος μπορούσε να διαγνώσει "χρεωκοπία" και παρ΄όλα αυτά Θύμιευε. Οχι δεν λέω αυτό.
    Λέω όμως ότι τον εν λόγω Θύμιο δεν μπορείς να τον ονομάσεις απλώς "ακολουθητή".
    Διότι δεν ακολουθούσε αλλά συνέπραττε. Ηταν συνένοχος.
    Εις γνώσιν του ότι συμβάλλει έτσι τα μέγιστα σε μιά κοινωνία μπουρδέλλο.
    Και υπογραμμίζω και πάλι, ότι αυτού τού είδους ο Θύμιος δεν είναι μικρή κατηγορία, μεγάλη είναι.

    Η τωρινή καταστροφή δεν είναι αποτέλεσμα...αιφνιδιασμού ώστε να μπορεί να πεί ο Θύμιος ότι δεν πρόλαβε να καταλάβει τί γίνεται. Οταν κάτι συντελλείται επί δεκαετίες, ακόμα κι αν δεν είναι εύκολο να διαγνωστεί το ακριβές εποτέλεσμα, δεν υπάρχει το άλλοθι τού "ακολουθητή".
    Διότι αν υπάρχει ακόμα και τότε, υπάρχει για πάντα και για οποιαδήποτε περίπτωση.
    "Εμείς απλώς ακολουθούσαμε". Δεν είμαστε συνένοχοι. Δεν ξέραμε τι παιζόταν. Δεν καταλαβαίναμε. Δεν πήγαμε πανεπιστήμιο. Δεν πήγαμε σχολείο. Δεν ξέρουμε τίποτα. Ξαφνικά τα μάθαμε...όλα.
    Προσωπικά, το άλλοθι αυτό ΔΕΝ τού το δίνω τού Θύμιου.
    Ο Θύμιος είναι συνένοχος, απ΄ευθείας συνένοχος, τελεία και παύλα ΑΕΚ είσαι καύλα.
    Περιμένω τίς θέσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ετοιμαζόμουν να γράψω κι ένα σεντονάκι πού θα έλεγε γιατί ο Ελλην είναι όπως είναι αλλά με πρόλαβε ο Στήβεν.
    Πού έστω πολύ περιεκτικά αποτύπωσε αυτό για το οποίο ετοιμαζόμουν να σεντονάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ
    ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ -ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ- ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΣΤΟ.

    Ο ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΩΣ ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ
    ΤΗ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρόκειται περί "κάθετης διαφωνίας", τουλάχιστον από πλευράς μου. Διαφωνία υπάρχει. Οχι όμως "κάθετη".

      Διαγραφή
  30. Και για να το παω ακομη πιο ποδοσφαιρικα τα παρακατω δειχνουν πως αντιλαμβανεται η κοινωνια το ποδοσφαιρο, ΑΚΡΙΒΩΣ οπως ολα τα αλλα.

    Οι ΠΑΕ στην Ελλαδα περαν του ΑΡΗ (και εμας μεχρι το 2002) δεν εχουν ιδιοκτητα γηπεδα.
    Επιπλεον βασιζουν ανω του 70% σε επιχορηγησεις ειτε απο το κρατος (ΟΠΑΠ) ειτε απο την ΕΡΤ, και εσχατως απο τη NOVA.
    Οι δε διαφημησεις ΠΑΛΙ ηταν και ειναι στη πλειοψηφια τους κρατικες (ΟΠΑΠ-ΚΙΝΟ-ΟΤΕ-ΔΕΠΑ κλπ) δημιουργωντας σχεδον μια αποκλειστικη εξαρτηση απο τις κρατικες επιχορηγησεις.

    Με λιγα λογια το κρατος τους νοικιαζει τα μαγαζια τους (γηπεδα) το κρατος πληρωνει 70% και βαλε τα εξοδα τους και το κρατος τους πριμοδοτει μεσω ΕΠΟ και ΓΓΑ τα οποια εξτρα τους.

    Και οταν οι ΠΑΕ βαρανε κοκκινα, το κρατος οχι μονο δεν τους κλεινει αλλα τους αφηνει να συνεχιζουν μεσω τριτων οδων, αρκετων εκ των οποιων επισης κρατικων (ΣΤΟΙΧΗΜΑ) να λειτουργουν και να κονομανε.

    Το γνωστο επιδομα λοιπον.

    Εχουμε λοιπον ενα επαγγαλματικο αθλητισμο με ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ που στην ουσια ειναι δημοσιες.

    Με ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια λογικη του Δημοσιου λοιπον βολευωνται επι χρονια ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ 14-16-18 ομαδες και τα χρεη ανεβαινουν κανονικα.

    Περσυ μονο (2010-2011) τα χρεη εφτασαν τα 84,55 εκκ ευρω για το συνολο των ΠΑΕ της Λιγδας.

    Σύμφωνα με την έρευνα της Direction Business Reports, τα συνολικά έσοδα των 15 ΠΑΕ παρουσίασαν μείωση 8,66% το 2011 και ανήλθαν στα 176,48 εκατ. ευρώ, από 193,22 εκατ. ευρώ το 2010.

    Αντίθετα, οι ΠΑΕ είδαν τα έξοδά τους να αυξάνονται κατά 3,44% και να διαμορφώνονται στα 250,28 εκατ. ευρώ το 2011, από 241,96 εκατ. ευρώ το 2010.

    Οι εταιρείες σημείωσαν αρνητικό λειτουργικό αποτέλεσμα 73,79 εκατ. ευρώ το 2011 αυξημένο κατά 51,39% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

    Και ΠΡΟΣΕΞΤΕ οτι σε αυτα τα νουμερα ειναι μεσα ο γαυρος που πηρε 25εκκ ευρω ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ αλλα περναει στο γενικο νουμερο.

    Αν βγει εξω ο Βαγγελας η κατασταση ειναι τραγικη με το νουμερο ζημιων να φθανει ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΕΡΣΥ ΤΑ 100ΕΚΚ ΕΥΡΩ!!

    Εχουμε λοιπον ενα κρατος που ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΣΑΝ ΤΡΕΛΛΟ μια μπιζνα που οχι δεν αφηνει κερδη, οχι δε παει μια η αλλη αλλα σε βαζει μεσα 100εκκ.

    Και φυσικα σε αυτα τα 100 ειναι μεσα εφοριες, ΙΚΑ, απληρωτα γηπεδα, απληρωτα ΦΠΑ κλπ κλπ κλπ.

    Για τον Ελληναρα ομως αυτο ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ και δεν ενδιαφερει κανενα αν πληρωνει απο τη τσεπη του αυτα τα λεφτα.

    Ειναι το κρατος (ετσι γενικα κ αοριστα) λες και το κρατος ειναι καποιοι αγνωστοι ιθαγενεις σε καποια μακρινη χωρα της Ν.Αμερικης..

    Το ιδιο κρατος βεβαια που ο ...αρχιζουμε για να μαζεψει ψηφους αγορασε το Ακροπολ απο το Μπατμαν 20 φορες πανω την αξια του (και σαπιζει σημερα μιας και ο αρχισουμε εβαλε το κλειδι στο κωλο του).
    Ναι αλλα σωθηκε (για κανα μηνα παντα) ο ΜΠΑΟΚ ΡΕ ..

    Και φυσικα αν ΤΟΛΜΗΣΕΙ εστω να μιλησει κανεις πολιτικος η να ριξει-κλεισει κανα τετοιο μαγαζι ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ που το εφαγε.

    Το τι λαστιχο εχει να καει τι πορεια εχει να γινει τι συγκεντρωσεις τι το ενα τι αλλο δε λεγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αντι λοιπον οι ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ, ΕΓΩ ΕΣΥ Ο ΑΛΛΟΣ να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ να σταματησει αυτη η παρανοια της χασουρας 100εκκ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ καθε χρονο για χαρη του καθε Βαγγελα-ΠΑΠΑΤΖΗ κλπ..

    Αντι οχι να πηγαινουμε στο γηπεδο αλλα να απιτησουμε να σταματησει ο πακτωλος των χρηματων ΜΑΣ (δικα μας ειναι εμεις παιζουμε) απο τον ΟΠΑΠ και να δωθουν αυτα τα χρηματα στη παιδεια στην υγεια κλπ κλπ

    Αντι καθε φορα που ενφανιζεται ενα αρθρο 44, ενα πρωτοδικειο, μια Τραπεζα Κρητης (κρατικη θυμιζω) και ενα καρο μαλακιες ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΟΥΝ τα λεφτα μας σε ενα ματσο αετονυχηδες

    Εμεις ονειρευομαστε ΚΡΟΙΣΟΥΣ ΚΡΟΙΣΟΥ που φυσικα ως ΗΛΙΘΙΟΙ που ειναι και ανιδιοτελεις θα ριξουν απο μια 50αρα να ουμε για να βγαλουμε αδεια και να φερουν τη παικτουρα που θα ριξει τα τσιμεντα στα αεροδρομια..

    Βεβαια τη παικτουρα θα τη πληρωσεις εσυ μεσω ΟΠΑΠ και ΕΡΤ και φευγωντας η παικτουρα με τα εκκ ευρω στη τσεπη θα αφησει και τα αναλογα φεσια στο ΙΚΑ να τα πληρωσει ο παπουλης με τα νεα μετραδημοσιονομικης προσαρμογης.

    Και ρωταω εγω ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΩΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.

    ΤΟΛΜΑΕΙ Ο Χ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΗΜΕΡΑ?

    Μια ιδιωτικη εταιρεια που της χαρισθηκαν μολις πριν 8 χρονια 120-130 εκκ ευρω και παλι χρωστα 64 επισημα??


    Τολμαει να παει να βαλει λουκετο στο ΜΠΑΟΚ αυριο κανεις?


    Και αν δε το τολμαει ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ?

    Μα φυσικα επειδη ο περηφανος λαος της ομαδος θα το παρει με τις πετρες, και αφου φυσικα στα παπαρια του αν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ RANGE ROVER του Νικολαιδη (που εχει δεσμευσει τη περιουσια του αλλα μια χαρα μπιζνες κανει με την eleven..)τα 250 χιλιαρικα του αγαμιδη και τα σαλε που εκανε δωρο ο ζαγορακης στη γυναικα του..

    Φταιει ο πολιτικος και οχι ο κοσμος ετσι?

    Και φταει το ΚΑΘΕ κολλεγιο και ο καθε παπαρας που μας κυβερναει.

    Εμεις που ανεχωμαστε δεκαετιες τετοιες καταστασεις σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ της ζωης μας (υγεια-παιδεια-αθλητισμος-μεταφορες) δε φταιμε.

    Εμεις απλα ψηφιζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ξεχασα κακως να αναφερω οτι τα στοιχεια ειναι απο τον Χρηστο Χαραλαμπόπουλο.

    Οπως επισης ξεχασα να αναφερω οτι ανω του 50% των εσοδων!!!!! (ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ) των ομαδων παει για πληρωμες παικτων.

    Κουβεντα βεβαι για αποθεματικα, ακαδημιες, μειωση χρεων, πληρωμες υποχρεωσεων η εστω μια αμυδρη !!! σκεψη επιστροφης σε κερδοφορια.

    Ο Γκουντγινσεν να ερθει ρε με 650 καθαρα (και 45% εφορια που σιγα μη τη πληρωσουμε) και ας χρωσταμε εμεις σε οποιον μιλαει (οποιαδηποτε γλωσσα δεν εχει πλεον σημασια).

    Αντι να βγει η ΕΑΑ και να πει ρε παλικαρια ποιος Γκουντι με 1εκκ το χρονο.

    Δε ξοφλατε πρωτα τον Μαιστοροβιτς (80) το Μπλανκο (250) το Νασουτι (90) τον Χερσι (60) τον Χουανφραν (300) και κατι αλλους που εχουν παει 60 χρονων?

    Ποια λεφτα του ΟΠΑΠ ρε πατε καλα?
    Εδω χρωστατε στο ΙΚΑ στην εφορια στο ΟΑΚΑ που ειναι ΟΛΑ ΚΡΑΤΙΚΑ, θελετε και λεφτα?

    Θα πληρωσει κατ αναλογια ο ΟΠΑΠ πρωτα αυτους και μετα ΟΤΑΝ και ΑΝ περισσεψει κατι βλεπουμε.

    Ποια διαρκειας ρε εισαστε σοβαροι?

    Η διαθεση θα γινεται ΚΕΝΤΡΙΚΑ απο τα γηπεδα που ειναι του κρατους και η αποδοση των χρηματων θα γινεται στη ΠΑΕ ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΙ το συμφωνηθεν ενοικιο. Οχι το αναποδο για να δηλωνετε εσεις 10,000 κοσμο και να εχει μεσα 25,000 με τα διπλα και τα τριπλα.

    Ποια αστυνομια? Γιατι πρεπει να πληρωνει ο κοσμος ΧΙΛΙΑΔΕΣ αστυνομικους καθε κυριακη να παιζουν τα μηλα με τις μολοτοφ του καθε καμμενου?

    Εχουν οι ιδιωτικες εταιρεις αστυνομια?

    Αν παει ενας περιπτερας ενα σουβλατζης θα του δωσουν μια διμοιρια ΜΑΤ να επιβλεπουν αμα γινει φασαρια στο σουβλατζηδικο?

    Αλλα ειπαμε, αυτα για εμας ειναι φυσιολογικα.

    Το κρατος φταει. Ετσι γενικα.

    Εμεις δεν ειμαστε το κρατος.
    Εμεις αμα δουμε εναν να πεταει κατι δε μπορουμε 50-100 σε μια θυρα να τον παραδωσουμε στο security και αυτος στους μπατσους απ εξω ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.

    Εμεις εχουμε μονο δικαιωματα, οχι υποχρεωσεις.
    Υποχρεωση εχει το κρατος.
    Εμεις περαστικοι ειμαστε.
    Και ενιοτε ψηφιζουμε καθε 4 χρονια και μετα βριζουμε το ...κρατος.
    Και μετα το ξαναψηφιζουμε.
    Και μετα το ξαναβριζουμε.

    Και φυσικα εχουμε το καθε χοντροκουραδα να μας λεει ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ.

    Γιατι ποτε τελειωσατε ρε μεγαλε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο οποίος Χρήστος Χαραλαμπόπουλος, προσθέτω εγώ, είναι απ΄τούς πολύ λίγους στο εν λόγω μαγαζί πού έχουν σχεδόν πάντα σοβαρά πράματα να πούν.

      Διαγραφή
  33. Να πώ και κάτι άλλο στην κουβέντα πού έχει ανοικτεί.
    Τον πιστεύω τον Χρήστο όταν λέει ότι κυττώντας στον καθρέφτη δεν νιώθει ενοχές για το κατάντημα τού Ελλάντα όπως και το ότι δεν νιώθει ότι χρωστάει.
    Και δεν τον πιστεύω γιατί τον ξέρω προσωπικά αλλά γιατί ξέρω προσωπικά άλλους τέτιους ανθρώπους πού σαφώς δεν έχουν ευθύνη για το απίστευτο μπουρδέλλο πού λέγεται Ελλάντα.

    Ναι υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι, ναι είναι μιά μειοψηφία, αλλά αναμφισβήτητα υπάρχουν και πληρώνουν ΚΑΙ αυτοί τη νύφη.

    Η πλειοψηφία όμως, με τον ένα η τον άλλο τρόπο είναι κατά τη γνώμη μου απόλυτα συνυπεύθυνοι και συνένοχοι όσα άλλοθι κι αν επιννοούν για τον εαυτό τους.
    Οι ίδιοι βέβαια θεωρούν άλλα και ισχυρίζονται πάλι άλλα.
    Υπάρχουν όμως τα ποσοστά τών εκλογών τών τελευταίων 40 χρόνων πού μιλάνε από μόνα τους. Υπάρχουν τα εκατομμύρια αυθαίρετα και ο βιασμός τής ελληνικής φύσης απ΄το Βορρά ως το Νότο πού πάλι μιλάνε από μόνα τους. Υπάρχουν αυτοί πού αριθμούν εκατοντάδες χιλιάδες πού συνδιαλέκτηκαν απ΄ευθείας με το μαφιόζικο κράτος είτε για διορισμούς, είτε για άδειες, για δουλειές γενικώς, κι όλα αυτά ξεπουλώντας εντελώε πρόστυχα την ψήφο τους για να γίνει η δουλίτσα τους όποια κι αν ήταν αυτή.
    Κι αυτό συνιστά πρόθεση. Δόλο.
    Κι από πάνω πρός τα κάτω αλλά κι από κάτω πρός τα πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ26 Μαρτίου, 2012 20:02

    http://www.youtube.com/watch?v=-IaMo1BtR0o&feature=player_embedded

    ΌΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΑΣ ΤΟ ΔΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟ.ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ.
    ΚΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΤΟ,
    ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ.

    ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ.
    ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ
    ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ,
    ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ
    ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΛΕΝΕ
    "ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ".
    ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΛΛΙΩΣ.

    ΟΥΤΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΛΑΟΣ,Ο ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΒΓΗΚΕ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ.
    ΜΙΜΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΒΛΕΠΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ,
    ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΜΕ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΜΑΘΑΝ 'Η ΔΕ ΤΟΥ ΕΜΑΘΑΝ
    ΣΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΣΧΟΛΕΙΑ.

    ΚΑΙ ΔΕ ΛΕΩ,ΩΡΑΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΙ ΑΥΤΗ,ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
    ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΗΤΟΣ
    ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΤΟΝ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τάκη,
    δεν βλεπω πώς αβαντάρεται το κήτος μέσα απ΄την συγκεκριμένη συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ.
      ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ.

      ΕΥΘΥΝΕΣ ΘΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΣΩΣΤΑ.
      ΟΤΑΝ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ.

      ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΡΙΧΝΕΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ,
      'Η ΣΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙΣ ΔΕΟΝΤΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,
      'Η ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΣ
      ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ.
      ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΗΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.

      ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΑ ΤΟ ΚΗΤΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ,
      'Η ΤΟΥ DIMI ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ.
      ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ.
      ΝΑ ΘΟΛΩΣΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ,ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ
      ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ,
      ΣΤΟΝ ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟ,ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟ ΚΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΛΑΟ.
      ΚΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ.

      Διαγραφή
  37. Η δήλωση τού Πάγκαλου είναι ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα εξαιρετικής προπαγάνδας.
    Γιατί το λέω αυτό?
    Διότι η πιο αποτελεσματική προπαγάνδα είναι αυτή όπου διασπείρεις ένα (η περισσότερα) ψέμματα περιτυλιγμένα από αλήθειες. Ειναι τρομερά δύσκολο για αυτούς πού θέλουν να αποκωδικοποιήσουν, να αντιμετωπίσουν, την προπαγάνδα όταν είναι δομημένη κατ' αυτό το τρόπο. Κι αυτό πού αναφέρω εφαρμόζεται σε όλες τίς σχολές προπαγάνδας τού κόσμου με εμπνευστή τον γνωστό Γκαίμπελς.

    Ας το αναλύσω λίγο όσο μπορώ:
    - το "μαζί τά φάγαμε" ως δήλωση είναι φυσικά ισοπεδωτική. Ο Πάγκαλος δεν κάνει κάποια διαφοροποίηση, δεν διαχωρίζει, δεν συγκεκριμενοποιεί, λέει ότι ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ τα φάγαμε μαζί.
    Το ερώτημα είναι, ποιοί φάγανε? Μόνο οι πολιτικοί και κάποιοι μεγαλοεκδότες και εργολάβοι?
    Οχι βέβαια.
    Εφαγαν κι άλλοι. Οι απλοί "Θύμιοι". Οι οποιοι έφαγαν μέσω διορισμών, ρουσφετιών, αδειών, μη-ποινών και πάει λέγοντας.
    Αρα, η δήλωση Πάγκαλου σαφώς εμπεριέχει δόση αλήθειας και προερχόμενη ειδικά απ΄αυτόν πώς θα μπορούσε να μην έχει αφού το κόμμα του έδωσε ρέστα σε αυτά πού αναφέρω πιο πάνω. Ο Πάγκαλος το ξέρει αυτό πολύ καλά άλλωστε.

    Πλήν όμως, εμπεριέχει και ισχυρές δόσεις ψέμματος. Διότι το "μαζί τα φάγαμε" είναι όπως είπα ισοπεδωτικό, δεν εξαιρεί κανέναν.
    Ελα όμως πού οι εξαιρέσεις υπάρχουν κι υπήρξαν και δεν ηταν 5-10 νοματαίοι πού ΔΕΝ έφαγαν αλλά κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.
    Οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται πάραυτα κι αυθαίρετα στην δήλωση Πάγκαλου. Και συνενοχοποιούνται.

    Το θέμα όμως είναι, ακριβώς λόγω τών παραπάνω ότι η προπαγανδιστική αυτή δήλωση τού Πάγκαλου είναι αποτελεσματική ακριβώς γιατί υπάρχει κι η πλευρά τών όντως ένοχων οι οποίοι είναι -κατ΄εμέ- σαφέστατα περισσότεροι απ΄τούς μη ένοχους.
    Ο Πάγκαλος όμως δεν δικαιώνεται σε καμία περίπτωση από την δική μου άποψη γιατί πουθενά δεν λέω ότι "μαζί τα φάγαμε". Αντίθετα προσπαθώ να συγκεκριμενοποιήσω τίς ευθύνες όσο αυτό είναι δυνατό, ξέροντας ότι πολλές φορές τα σύνορα μπορεί να είναι και θολά.
    Εγώ π.χ δεν έφαγα τίποτα, και ξέρω αρκετούς σαν και μένα, αλλά και άλλους, περισσότερους πού όντως έφαγαν.

    Οπότε πώς θα συμφωνούσε ο Πάγκαλος μαζί μου την στιγμή πού δεν συμφωνώ εγώ μαζί του και τον θεωρώ και μέρος τού προβλήματος ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.

    Πέρα απ΄αυτό όμως, τι εννοείς όταν λές:
    "ΕΥΘΥΝΕΣ ΘΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΣΩΣΤΑ.
    ΟΤΑΝ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ."?
    Η δουλειά τού κράτους δεν είναι να σε ενημερώνει "σωστά" διότι αν το έκανε αυτό θα κατέρρεε αύριο το πρωί. Αλλά ούτε και να σε εκπαιδεύει (πέρα απ΄την τεχνική εκπαίδευση πού γίνεται για καθαρ΄λα πρακτικούς σκοπούς και μόνο). Αν το κράτος σε "εκπαίδευε" πάλι θα κατέρρεε συθέμελα αύριο το πρωί.

    Αρα, το κράτος είναι σπαθί απέναντι σου. Αυτό δηλαδή πού ΠΡΕΠΕΙ να κάνει ώστε να μην απειλείται από σένα η απο μένα το έχει κάνει.

    Εσύ όμως τι κάνεις? Προσωπικά.
    Περιμένεις απ΄το κράτος να σε "ενημερώσει και να σε εκπαιδεύσει σωστά"?
    Σώθηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ALBERT ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ;
    'Η ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ;

    ΑΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ,
    ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΖΗΤΑΜΕ;

    ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ
    ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΘΥΤΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. To κράτος τί είναι? Μιά αφαιρετική απροσδιόριστη έννοια στην οποία με την οποία εμείς δεν έχουμε καμία σύνδεση?

    Υπάρχουν άνθρωποι πού συνδράμουν απόλυτα σε αυτό πού "κάνει" το κράτος και άλλοι άνθρωποι πού αντιδρούν.
    Θύματα είναι και οι δύο?
    Ο μόνος θύτης δηλαδή είναι το κράτος?
    Αυτά συζητάμε.

    Δεν μπορείς να έχεις το άλλοθι τού θύματος ως λαός ρε Τάκη επί δεκαετίες όταν μεγάλα κομμάτια αυτού τού λαού συμμετέχουν (σε κάποιο βαθμό εις γνώσι τού τι κάνουν, σε κάποιο άλλο όχι) απόλυτα στην διαφθορά και στην καταστροφή.
    Και αυτό συζητάμε δηλαδή.

    Πάντως το σίγουρο είναι ότι για να υπάρξει πελατειακό κράτος πρέπει να υπάρξουν και "πελάτες" οι οποίοι δεν μπορούν να προσποιούνται επ΄άπειρον ότι δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν.
    Και αυτό συζητάμε.

    Ολα αυτά τα παραπάνω σηζητάμε, τουλάχιστον εγώ αυτά ρίχνω στο τραπέζι. Αν τα θεωρείτε λυμένα και ληγμένα ως θέματα παιδιά, οκέι.
    Για μένα πάντως δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή