Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

               Χρόνια είχα αυτόν τον " καβγά " για τις παρελάσεις  με τον πατέρα μου. Εγώ εναντίον, εκείνος υπέρ. " Να μην τα διαλύσουμε και όλα " έλεγε σαν αντράνταχτο επιχείρημα, την ώρα που εγώ σκεφτόμουνα τους μαθητές που έπρεπε να μάθουν να βηματίζουν μπροστά από ανύπαρκτους πολιτικούς υπό τον ήχο εμβατηρίων αλλά και τα φανταράκια που γαμιούνται στις δοκιμές για να δείξουν το υψηλό φρόνημα.
                Κουβέντα να γίνεται δηλαδή. Σάμπως, εγώ ή ο πατέρας μου θα βγάζαμε κάποια απόφαση; Κι εκείνος τις είχε λουστεί σαν στρατιωτικός γιατρός κι εγώ τις λούστηκα αργότερα στο πολυτεχνείο και στον στρατό αφού η φύση με έκανε ευθυτενή. Αλλά κι όταν τέλειωσαν όλα τα υποχρεωτικά, εγώ με τον πατέρα μου συνέχισα το καφενείο. Για τις μνήμες, τις τελετές αλλά και το υποχρεωτικόν ή το περιττόν των μνημόσυνων.
                Κι όλα ήρθαν φυσιολογικά. Όπως το καφενείο έχει έναν καθημερινό νικητή στην πρέφα ή στο τάβλυ που ανανεώνει το ραντεβού του για την επαύριον των αργόσχολων βαθύτατα προβληματισμένων, έτσι έγινε και σε μας. Ο πατέρας μου πέθανε και τώρα τον έχω διαδεχτεί εγώ για νουθέτισμα των παιδιών μου. Στο όχι ή στο ναι για τις παρελάσεις. Τώρα βέβαια αν δεν πείσθηκε ποτέ ο καθ' ύλην απόγονος, πώς είναι δυνατόν να πεισθεί ο νυν εγγονός του τέως;
               Το σίγουρο είναι οτι νικητής υπήρξε: Οι παρελάσεις. Μια χαρά χαρίζουν δικιολογημένες απουσίες στους μαθητές αλλά και τιμητικές άδειες σε στρατιωτικούς, εφέδρους και μη, αλλά και σε πολιτικούς να πουν μια παπαριά ίδια με την αγωνία των κοριτσιών που από το μαντάρησμα της κάλτσας σήκωσαν την φούστα κι αγωνίζονται να ανοίξουν το μπούστο μπας και καταλάβει κάποιος οτι το επάνω δείχνει την διαφορά. Το από κάτω, αν είναι κανονικό ή διπλοκάπακο, θέλει αρκετή προϋπηρεσία και στον κάτοχο του αλλά και στους τιμώντες τον κάβο που σέρνει καράβι.
               Διότι το ψηλά, όπως και να το κάνεις, είναι πιο κοντά στην σημαία που πρακτικά δίπλα της θα κάθεται φέτος ο Γερμανός πρωθυπουργός αλλά και οι επίτροποι του κάθε υπουργείου. Που με συγκίνηση θα κοιτάνε τα νοιάτα της χώρας και την αποφασιστικότητα τους απέναντι σε κάθε δόλιο χτύπημα του εχθρού εναντίον της εθνικής κυριαρχίας μας. Μια γενναιότητα που πάλι θα φέρει στα χείλη μου το γνωστό παλιό τραγούδι: " Η μαλακία, η μαλακία είναι πολύ καλή. Σου φτιάχνει μπράτσα , σου φτιάχνει φάτσα...βάρα την πιο πολύ."
                Αλλά φέτος έχουμε πιο σοβαρά πράματα. Είναι εδώ οι Γερμανοί που χαίρονται για την απελευθέρωση μας απο τους Τούρκους. Αυτοί έχουν καιρό μέχρι τον Οκτώβρη που θα ξαναγιορτάσουν επειδή ο Χίτλερ έβαλε τα ρούχα του αλλοιώς. Όπως εξ άλλου θα τα αλλάξει κι ο προσκεκλημένος ελεγχόμενος στα σύρματα παρακολούθησης. Αλλάζουν ρε παιδιά οι μόδες. Ίδια θα φοράνε οι μνημονεύοντες; Τι είναι; Τσολιάδες που βρέξει χιονίσει φοράνε τα μίνι; Άγνωστοι στρατιώτες που δεν νοιώσανε το κρύο και μονίμως είναι θεματοφύλακες της βουλής των στάβλων; Δημοκρατία, δικτατορία, αυτοί ταγμένοι νεκροί να φυλάνε ζόμπυ.
                  Τι μας νοιάζουν οι νεκροί; Μας νοιάζει το ατέλειωτο ελληνικό πανηγύρι. Όπως μπορεί και να γίνει. Ο πατέρας μου να βγάζει τα απωθημένα του που τον γαμήσανε στην παρέλαση κι εγώ να σηκώνω αντιδράσεις ακόμα και οικονομίστικες. Να μην κάνουμε έξοδα και να μην ταλαιπωρήσουμε σήμερα την αστυνομία να φυλάει βλάκες που πιθανώς να θελήσουν να κάνουν προβοκατόρικες ενέργειες. Να μην κουράσουμε μαθητές που θα περάσουν μηνύματα μούτζας σε πολιτικούς  αλλά και στρατιώτες που υπηρετούν για περιορισμένους δείκτες ανεργείας ενώ θα θέλανε, αν ήταν ενεργοί, να πάνε να πηδήξουν καμιά γκόμενα από το να ακούν σάλπιγκες.
                     Καταλαβαίνω βέβαια οτι ελοχεύει ο κίνδυνος να χαθεί η παράδοση. Και; Το παρελθόν μας νοιάζει; Το σήμερα δεν το κοιτάμε που θα το παρατηρούν οι ξένοι επίτροποι την ώρα που γελάνε με το φρόνημα του προσκυνημένου; Που είναι κι ικανοί να φέρουν μέχρι και γερμανικά στρατεύματα το φθινόπωρο και με την κατάλληλη άλωση των ελληνικών δοσίλογων μυαλών, να έχουν χειροκροτητές. Ποιους; Α, τους γονείς που θα ήθελαν να θαυμάσουν τα παιδιά τους να περπατάνε. Κανονικά όμως. Με ελληνικά πουκάμισα κι όχι με γραβάτες της Γκεστάπο, όπως τότε στις νεολαίες τους που δεν γνώριζαν για Μπέλσεν ή άλλα σαπουνοποιεία. ΡΕ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ, που και σήμερα δεν ξέρουν αν έχουν την Ελλάδα κάτω από την φτώχεια.
                 Παρελάσεις λοιπόν. Γιατί όχι; Αφού το λέει ο μπαμπάς. Αφού πρέπει να τιμηθούν οι νεκροί που είναι αδύνατον να τιμηθούν με κάποια ομιλία στα  σχολεία ή με κάποια στάση εργασίας παντού και με ένα τραγουδιστικό αφιέρωμα. ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝΕ ΤΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΚΙ ΟΣΑ ΣΤΡΑΤΑ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΣΑΝ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΚΙ ΟΧΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΙ ΑΠΟΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ;  Ρε άντε γαμηθείτε που τιμάτε κι όλας. ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΙΜΑΤΕ; ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΤΟΥ 21; Διότι εγώ αυτό τιμώ αύριο. Τους τότε μαλάκες του εμφύλιου, τους στόλους τους ξένους , τον κρίνο που μύρισε η αειπάρθενος. ΔΕΝ ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ.
               Που μια χαρά θα πάει η αντίδραση. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΡΑΤΑΩ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΜΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ, διότι αυτοί δεν υπάρχουν εφόσον υπάρχει ισότητα και τα τρία της γαλλικής επανάστασης. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΤΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ, ενώ υπάρχει καλλιτεχνική πρόσβαση για το μνημόσυνο. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΛΗΤΑΡΗΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ. ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ. 
          ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ή ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, δεν σου αρμόζουν παρελάσεις. Δεν θα αλλάξουν τίποτα ουσιαστικά και πρακτικά. Αλλά η Ελλάδα, λόγω ανάπτυξης, αυτά θέλει. ΤΣΑΜΙΚΑ ΚΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ. Η ΣΗΜΑΙΑ, ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; 
            Πού να σκεφτεί ο γονιός να μην στείλει το παιδί του στην παρέλαση;  Πού να σκεφτεί οργανωμένη αντίδραση; Το καλό μας. Αυτό που σκεφτόταν κι ο πατέρας μου και φυσικά το καφενείο πήγε μια χαρά. Τι έκανα εγώ; Απλά διαφώνησα με τις παρελάσεις, αλλά μια χαρά βρήκα τους χαφιέδες να στήνουν εξέδρες και στον βωμό του κοινωνικού ιστού, να στέλνουν τα παιδιά τους. ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥΤΣΑΣ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ.
               ΚΑΛΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΒΛΑΚΕΣ. Α, ΕΧΕΤΕ ΚΙ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ. ΜΑΘΗΤΙΚΗ Ή ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΑΛΑΚΙΑΣ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ.
           ΠΩΣ ΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ; ΜΑΘΗΤΙΚΑ Ή ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ;
                ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ. ΣΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ. ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ. ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.                  

31 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ. ΣΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΕΚ.365, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΝΤΑΡΕΙ Ο ΤΡΟΧΑΝΑΣ Ο ΒΟΥΡΟΣ, ΑΝΤΕ ΚΙ Ο ΓΟΝΤΙΚΑΣ. ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΜΟΘΡΕΦΤΑ. ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΣ. ORIGINAL ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατσε λιγο να χαζεψουμε το ντοκιμαντερ του Αλαφουζου για τους Ελευθεροτεκτονες. Αλλο ενα δηλαδη. Ολο και πιο συχνα μας επισκεπτονται οι "αρουραιοι". Σχεδον σε τακτικο χρονο.
    Ντοκιμαντερ, των οποιων φτιαχνει την αγιογραφια και τους παρουσιαζει λιγο-πολυ ως θυματα κυνηγιου μαγισων και συνομοσιολογων αλλα και πολεμιων αντιμασωνικων λογιων που μηχανοραφουν εναντιων τους.
    Οι οποιοι τεκτονες,τι κανουν; οπως λενε: Απλα "εχουμε μια ταση στην ιδιωτευση" λενε.
    Ρε δε πατε να πνηγειτε ιδιωτικα στους υπονομους σας, βρωμιαριδες.

    Τελος παντων. Ας διαβασουμε την αναρτηση και τα ξαναλεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τελευταιο ειναι και το πιο σωστο: Που το πας ρε μαλακα το παιδι,με στρατιωτικο βημα,να αποδωσει τιμες στην καθε Διαμαντοπουλου,Ακη,Αρσενη, Παγκαλο,οι οποιοι στρεφουν τον κωλο τους στους κανονικα τιμωμενους και στην ουσια αποζητουν την απο-θεωση;
    Βρε γαμησε τους.Ασ'τους μονους τους.
    Στην ουσια,εδω και παρα πολλα χρονια,ο μονος λογος υπαρξης παρελασεων,ειναι μονο ο αυτοβαυκαλισμος των "επισημων". Οι ναρκισσοι. Οι πραγματικα απαισιοι,που αποζητουν το χειροκροτημα. Το οποιο το κλεβουν απο τους παρισταμενους.Και αντι αυτο να κατευθυνθει στους πραγματικους πεσοντες του μνημειου,αυτο παει στους μασοντες της εξεδρας.

    Ποια παρελαση θα ηταν η κανονικη; Αυτη που καταλαβαινω; Να βρεθουν στις εξεδρες,στα σημεια τιμης δηλαδη, ανθρωποι οι οποιοι τραβανε το λουκι και ειναι οι πραγματικοι αγωνιστες. Ανθρωποι του καθημερινου μοχθου,μανες,ορφανα,αρρωστοι,ανεργοι,γεροι,φοιτητες,ψαραδες, αγροτες κλπ.
    Στο ονομα των πεσοντων,αυτοι να ειναι οι αντιπροσωποι τους.Αυτοι στο βημα.
    Οχι οι πουστιδες με τα κοστουμια. Οχι τα καθικια. Οχι οι εθνικοι μεταπρατες.

    Και τελος-τελος δεν συμφωνω με την λεξη "παρελαση",ουτε με το εθιμοτυπικο της.
    Προτιμω την Γιορτη. Αυτη ειναι η κανονικη λεξη και αυτη θα πρεπει να ειναι η ορθη αντιμετωπηση προς αναμνηση προηγουμενων γεγονοτων.
    Οχι η μιμηση στρατιωτικου βηματος.

    Εκαναν παρελασεις οι γενιες προ του '21; Που βρηκαν το φρονημα; Εκανα μηπως "παρελασεις" οι αρχαιοι; Οχι. Γιορτες εκαναν. Γιορτες αναμνησης,τιμης αλλα και υπενθυμισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουτε η μεγαλη,ουτε ο μικρος θα παρελασουν φετος.Ετσι μας την εδωσε με την μανα τους.Δεν γουσταρουμε,δεν πανε.Και τους εξηγησαμε και τους λογους.Οτι καταλαβαν,καταλαβαν.Τα υπολοιπα μονοι τους μολις μεγαλωσουν λιγο ακομα.Ο μικρος την Κυριακη κλεινει τα 11.Θα παμε μια μονοημερη να ξεθολωσει το μυαλο.Μπορει να μην ξανακανουν παρελαση στην Ελλαδα.Στα "αυτα μας"....Εδω δεν νοιαζονται ολοι αυτοι οι δοσιλογοι που βυθισαν σε θλιψη εναν ολοκληρο λαο,θα νοιαξει εμενα? Μαζεψαν τα νερατζια για "τον φοβο των Ιουδαιων"...Πατσαβουρες ομως,υπαρχουν διαθεσιμες σε ολες τις κουζινες.Οπως και λεμονια,πορτοκαλια...Και λογω της ημερας,ενας μπακαλιαρος στον μουσκιο απο το Σαββατο το βραδυ,θα ειναι οτι πρεπει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οχι τιποτα αλλο αλλα δεν θα απολαυσουμε τον Φερετη στο "ντυσιμο" της καλυψης της μεταδοσης. Τον ταχυδρομο των τοκογλυφων.
    Ετσι για να αντιπροσωπευει επαξια και τους αλλους ταχυδρομους των αλλων τοκογλυφων,εκει στις εξεδρες.

    Τον θυμαστε με τι θερμη και Ελλαδοσυνη μετεδιδε; Και παραλληλα χτυπαγε τα κουδουνια του κοσμου και τον ενημερωνε για τις οφειλες του στην "οργανωση".

    Αυτα ειναι.
    Οποιος στελνει το παιδι του εκει,-ειδικα τωρα,ειδικα αυτη την εποχη-ειναι,εστω και αθελα, χειροκροτητης των δεινων του και θεατης της σφαγης του παιδιου του.
    Με λιγα λογια ενας υποτελης μαλακας.

    "καγκελα παντου" που λεει και ο Τζιμαρας. Εχουν αλυσοδεσει ολοκληρο το κεντρο.

    H Δημοκρατια δεν εχει αδιεξοδα,γιατι η αστυνομια παντα φροντιζει να κρατα τον δρομο της ανοιχτο.

    Πριβε παρελαση. Αυτο τους αξιζει,και αλλωστε αυτο επιδιωκουν.
    "δεν σας εχουμε αναγκη πλεον." Αυτο λενε. "Οχι μονο θα γινει,αλλα θα παραστουμε ολοι και θα μας φατε στη μουρη απο τηλεορασεως. Απεναντι μας,ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ.Διπλα μας,ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ. Κοντα μας ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ. ΒΡΟΜΑΤΕ ΛΑΙΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙΛΑ,ΠΤΩΧΟΙ".

    Το καλυτερο θα ηταν να μη γινουν τα ηδη μαγειρεμενα επεισοδια.
    Ευχης εργον. Να μη κουνηθει φυλο.
    Μακαρι. Να ειναι οι δρομοι και τα πεζοδρομια αδεια. Να μη πεσει στη παγιδα ο οχλος.
    Αλλα ισως δεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργης ο Γαρατζέος24 Μαρτίου, 2012 11:13

    Όπως κι αν το δεις μπορούν να βγουν κερδισμένοι. Απέχεις? Από τη μία εκδηλώνεις την αηδία σου για τα δοτά παχύδερμα στην εξέδρα των "επισήμων"...από την άλλη τους αφήνεις όλο το γήπεδο δικό τους. Όπως και στους αυτόκλητους μπαχαλάκηδες.
    Πηγαίνεις και τους πετάς και μπακαλιάρους με νεράτζια σκορδαλιά? Εκδηλώνεις ΕΜΠΡΑΚΤΑ το μίσος σου στους δοτούς ΑΛΛΑ με τα επεισόδια αμαυρώνεις την εκδήλωση προς τιμήν αυτών που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κάτι θυσιάσαν για πάρτη μας.
    Πηγαίνεις και κάθεσαι ήσυχος, χειροκροτώντας τη μαθητιώσα νεολαία και τα περήφανα στρατά αποστρέφοντας το κεφάλι από τους δοτούς? Από τη μία συμβιβάζεσαι και δείχνεις, έστω και άθελα σου, ότι αποδέχεσαι τα χαμίνια των "επισήμων", αφού συμμετέχεις, έστω και σε παράλληλο σύμπαν, στο πάρτυ τους. Από την άλλη δείχνεις ότι είσαι εκεί και δείχνεις σεβασμό σε αυτούς που πραγματικά το αξίζουν (στους ζωντανούς και νερκούς με προσφορά στον τόπο, δηλαδή).

    Εγώ δεν το έχω λύσει στο κεφάλι μου πως λειτουργεί τελικά η φάση. Είναι υποκειμενικό. Θα πέχω, όπως έκανα και στις εποχές των παχιών αγελάδων, αφού και τότε τα παχύδερμα "επίσημοι" με αηδίαζαν.

    Φυσικά υπάρχει και η 4η κατηγορία, των χειροκροτητών όλων, συμπεριλαμβανομένων και των επισήμων παχύδερμων. Οι μαυραγορίτες και οι τσάτσοι. Τα ασπόνδυλα. Αυτοί που μας φέραν ως εδώ. Εκεί θέλει φούσκους η φάση, μπας και ξυπνήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι κερδισμενοι βγαινουν; Να μεινουν μονοι τους.
    Το σωστο και παραλληλα το συνετο,δηλαδη το εξυπνο,ειναι να μη παραστει κανεις εκει. Ουτε να τους "επιβεβαιωσουν" με την παρουσια τους,αλλα ουτε και λαβες για επεισοδια,τα οποια ειναι "ετοιμα" και θα απομακρυνουν το ονειρο των εκλογων,ακομα περισσοτερο.

    Η απολυτη εκθεση ειναι για τα τομαρια. Να μεινουν μονοι τους. Αυτοι, οι μπατσοι και τα καγκελα.

    Ασφαλως και οπως ειναι πλεον τα πραγματα,λιγα,πολυ λιγα μπορει να κανει ο φταιχτης-πολιτης. Το μονο που μπορει να κανει ειναι να απεχει απο παντου. Απο εκδιλωσεις μεχρι και πληρωμες φορων,η αλλες εισφορες. Και να περιμενει εκλογες. Και εκει,σαν υστατο πλεον μεσο,να δειξει στα παιδια και στα εγγονια του-εαν εχει ακομα σταλα μυαλου και φιλοτιμου-οτι δεν τους αφηνει τις χειροβομβιδες στις τσεπες,για να σκασουν πανω τους.

    Ελαχιστες σημαιες στο δρομο. Σαν κανονικη μερα. Σωστα. Ολοσωστα. Και αναμενομενο.
    Δεν μπορει ποτε να ειναι μερα γιορτης αυτη,ουτε και υπαρχει κανενας λογος να αναρτας σημαιες,ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΙΛΥΠΟΣ ΚΑΙ ΠΙΑΣΜΕΝΟ ΚΟΡΟΙΔΟ.

    ΗΜΕΡΑ ΕΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΛΥΠΗΣ ΕΙΝΑΙ. ΜΟΝΟ.
    Εαν εχει-επαναλαμβανω- σταλα ανθρωπιας,οφειλει σε επομενες εκλογες ΕΑΝ και οταν αυτες γινουν,να στραφει,να εναντιωθει,στο συστημα το οποιο Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΕΘΑΛΠΤΕ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕ.
    Εαν θελει να απενεργοποιησει τις ναρκες που εβαλε στα ποδια των παιδιων του. Εαν εστω και στο γερμα της ζωης τους,αποφασισουν ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΣΤΩ ΦΟΡΑ να μη σκεφτουν το τομαρι τους,αλλα τα ατυχα τομαρια των νεων.

    Εαν δεν θελουν να περασουμ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΒΟΥΛΑ" ΠΛΕΟΝ,ως η πιο καταστροφικη και αναλγιτη γενια που ειδε ο τοπος απο την εποχη του Δευκαλιωνα.
    Εαν δεν θελουν να γινουν η πραγματικοτητα στα λογια του Ελυτη : "...εγω φευγω.Εσεις να δουμε τωρα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: " Δεν θα είμαι υποψήφιος στις ερχόμεμες εκλογές, καθότι το πολιτικό σύστημα είναι διεφθαρμένο." ( ΠΑΓΚΑΛΟΣ ). ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΣΕ ΤΩΡΑ. Ή ΠΑΛΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗΣ. Πού να ξέρω κι εγώ; ΑΦΟΥ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ, ΤΙ ΝΑ ΚΆΤΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργης ο Γαρατζέος24 Μαρτίου, 2012 18:32

    βγαίνει ο πάγκαλος, μπαίνει στην ΑΕΚ ο γκοντό...η μέρα φεύγει, ο τζώνυ γούωκερ έρχεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργης ο Γαρατζέος24 Μαρτίου, 2012 18:36

    Φυσικά υπάρχει και μία κοινή μεταβλητή στο μπες βγες των 2 σημαίνουσων προσωπικοτήτων. Η ακίνητη περιουσία.
    Ο μεν πάγκαλος διαμαρτύρεται ότι δε μπορεί να πληρώνει τα χαράτσια για τα 19 χωράφια του στα αρβανιτοχώρια. Ο δε γκοντό έχει ζήτημα με το πως θα επεκτείνει τις 19 χέστρες στη βίλα του. Αυτές που έχτισε με το δικέφαλο στο καπάκι ντε...με τα λεφτά της γυναίκας του, του φοίβου και του μάκη ντε...
    Οπότε, ο μεν αποχωρεί και ο δε επανέρχεται μπας και έχει μείνει τίποτα αφάγωτο ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φυσικα και δεν θα λαβει μερος στη σκυταλοδρομια τους αισχους ο βοθρανθρωπος.
    Γιατι να λαβει; Για να βγει πρωτος σε σταυρους και καντηλια;
    Αφου γεμισε την πολιτικη με τα σκατα του τοσες δεκαετιες, διχως να πληρωσει ουτε ενα προστιμο,τωρα πλεον εχει ραντεβου με την πραγματικη τιμωρια. Με την αθλια γεροντικη ζωη του ακινητου παχυσαρκου να τον περιμενει στη γωνια. Η οποια κραταει παπιες και sleep pad και ηδη του γνεφει: "Εεεελαα...εεελα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνώ μαζί σου στα περί παρελάσεων Στήβεν. Τις αντιπαθώ πρωτίστως από τοτε που ήμουν σημαιοφόρος (λόγω ύψους, δυστυχώς) στην έκτη δημοτικού και ο διευθυντής του σχολείου αγαπούσε με τον δικό του ακατανόμαστο τρόπο τις σημαιοφόρους. Ο νοών νοείτο.

    Πέρα όμως από την προσωπική σιχασιά η οποία είναι με απόλυτη σοβαρότητα δικαιολογημένη στέκομαι σε αυτό που λες "ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, δεν σου αρμόζουν παρελάσεις."
    Ποσώς με ενδιαφέρει τί έγινε σε αυτή την χώρα πριν διακόσια χρόνια, ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; Σιγά που θα πάμε να παρελάσουμε σαν τα πρόβατα. Μα καλά αυτοί όλοι που θα πάνε και αυτοί που θα παρακαθήσουν ζουν όντως σε άλλο πλανήτη δεν εξηγείται αλλιώς. Ε ρε γέλιο (ή κλάμα) που έχει να πέσει στις εκλογές. Χώρια που οι παρελάσεις κατ'εμέ προπαγανδίζουν τα παιδιά μας, κάτι που δεν συμβαδίζει με την προσωπική μου ηθική. Όσο για τον συμβολισμό της ημέρας, ας κατατεθεί ένα στεφάνι..υπεραρκετό μου φαίνεται. Το τί έγινε τότε με το τί γίνεται σήμερα καμία σχέση δεν έχει με εορτασμούς και πανηγύρια.

    @Conpater μαζί σου, τα δικά μου παιδιά επίσης δεν πρόκειται να παρελάσουν όταν θα πάνε σχολείο (αν είμαστε ακόμα εδώ μέχρι τότε). Πως είναι η άρνηση αποδοχής του όπλου ή κάτι τέτοιο λόγω συνείδησης στον στρατό; έτσι και εγώ.

    Φροντίστε να ξαλμυρίσετε σωστά τους μπακαλιάρους αγαπητοί (οι γυναίκες σας δηλαδή), μην σας πιάσει δίψα τέτοια που ούτε ο Βόσπορος δεν θα μπορεί να την σβήσει. Προσωπικά όσον αφορά στους αυριανούς μπακαλιάρους μου έρχεται στο μυαλό η συμπαθέστατη γυναίκα του ιχθυοπώλη η οποία κοπανούσε τα ψάρια της με μεγάλο ζήλο αριστερά δεξιά πάνω στα κεφάλια αυτών που ού μη γένετο, τα προσέβαλαν τα ψαράκια της.
    Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ SPOTLESS MIND: ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ. ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ( σημαιοφόρος με τίποτα λόγω διαγωγής ), ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΕΜΠ ( 84 - 86 μετά την διαγραφή μου από το κόμμα ) ΚΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟ ΟΡΚΟΜΩΣΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΣΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ. ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ : " ΣΤΑ 30 ΣΟΥ ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΟΣΟΥΝΑ ....ΤΩΡΑ ΣΤΑ 45 ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΧΕΙΣ ΔΕΙ...". ΒΡΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΩ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΛΟΓΩ ΒΡΟΓΧΙΤΙΔΑΣ. ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΓΙΟΙ ΜΟΥ. ΑΡΑ ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΟΥ ΣΥΝ 3 ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΥΡΑ 7, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ, ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η 25/03 ΗΤΑΝ ΨΕΥΤΙΚΗ: 22 % ΝΔ ΚΑΙ 12% ΠΑΣΟΚ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ. ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μουφα οι 240.000 που πηγαν και ψηφισαν,οπως λενε.Πηγαν 65.000 ατομα απο τους οποιους γυρω στους 15.000 πηγαιναν σαν τα ΖΩΝΤΑΝΑ απο "στανη σε στανη" για να διπλο-τριπλο ψηφισουν.Η εκκαθαριση εδειξε μαυρα μαντατα απο το μετωπο,στην Κορινθια πηγαν 3.450 ατομα,στην Αργολιδα 1.890 "καθαροι",μονοι ψηφοι.Σε Κορινθο και Λουτρακι,απαιτηθηκε απο πολλους να μην στηθει εξεδρα επισημων για την παρελαση,οποτε οι επισημοι πανε για ουζακι.
    Ο Μανιατης στην Αργολιδα,-ενας ειναι ο Μανιατης ο Αργειτης- απαιτησε να παραστουν ολοι οι πολιτευτες στην εξεδρα γιατι ειχε πληροφοριες πως τα γιαουρτια που θα πεταχτουν ειναι προβεια απο παρακειμενες στανες της Δημαινας και της Επιδαυρου,και επειδη ειναι ολοπαχα ισως πεσουν βαρεια αν τα φανε ενας-δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εκλογες !!!
    Ξεχαστε το!!!
    Αν δεν φτασουν σε σημειο και οι δυο να συγκεντρωνουν πανω απο 165 βουλευτες,παμε για Σεπτεμβρη.Και φυσικα,δεν υπαρχει περιπτωση να δει ο Ελληνας τον Σαμαρα πρωθυπουργο.Και το ξερει και ο ιδιος βεβαια.Ο προβληματισμος ειναι τι θα γινει με τα "κοψιματα" του Ιουνιου,γιατι μιλαμε για συντελεια στους μισθους και σε συνταξεις.Και απορω με τον Σαμαρα που θελει και να κυβερνησει,οταν γνωριζει πως δεν προκειται να σταθει παραπανω απο 6 μηνες σαν κυβερνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αδερφε,δεν υπαρχουν αυτα τα νουμερα. Πουθενα. Ουτε στο υπερπεραν.
    Την ξερουν την αληθεια,εχουν τις πραγματικες μετρησεις. Αλλωστε την νοιωθουν την "στηρηξη" του κοσμου.
    Τα γκαλοπ,ειναι μονο ειναι για τις γκαλοπουλες.

    Υπαρχει καποιος απο εμας,εσας, που στο τελευταιο διαστημα (2 χρονια δηλαδη) εχει ακουσει εστω και εναν (1) συμπολιτη του (καλο αυτο!)να λεει κατι υπερ των δυο κομματων; Οχι.

    Και οι δυο μαζι,ειναι κατω απο διψηφιο νουμερο.
    Αυτο δεν λεει και πολλα βεβαια γιατι ως γνωστον,στην χωρα με τους απειρους μουσαντενιους αναπηρους, οι "κοψοχεριδες", γινονται μαρτυρες προσωπικου θαυματος παραμονες εκλογων και τα χερια τους φυτρωνουν ξανα για να λαβουν το ψηφοδελτιο.Για να ξανακοπουν μερικες μερες μετα,παλι, αφου τα θαυματα-οπωςξερετε παλι-διαρκουν τρεις μερες.

    Αυτη τη φορα βεβαια υπαρχει ενα μενος και μια απογοητευση διαρκειας. Και ειναι λογικο,αφου το γαμισι κρατα και αυτο πολυ.
    Ειναι λογικο να θυμασσαι περισσοτερο τον "αραπη" απο τον "κινεζο".

    Οι μηχανισμοι αποπλανησης των ανηλικων ψηφοφορων, οι οποιοι ψηφιζουν δεκαετιες ολοκληρες και ακομα ειναι στο νηπιαγωγειο,καλα κρατουν. Διχαστικα διλληματα,εκβιασμοι,εμφυτευσεις λογης-λογης φοβων,ενδοοικογενειακες συραξεις με την μια ομαδα να βαλει εναντια στην αλλη.
    Βεβαια δεν εχουν τιποτα να ταξουν.Και αυτο ειναι το δραμα τους.
    Οχι μονο δεν γινεται καν νυξη για "τυρακια" τυπου αυξησης-προσληψης-επιδοματος,αλλα πλεον ουτε καν το ποτε και πως και το ΕΑΝ ποτε θα βγει απο το λουκι δεν μπορουν να του το πουν.
    Και αυτο ειναι το μεγαλο ζορι τους. Και γιάυτο δεν ανεβαινουν με τιποτα τα νουμερα.
    Δεν ειναι τοσο το οτι ειναι απογοητευμενοι απο τα χαρατσια που τους επιβαλουν σοριδον τα πρωην αγαπηεμαν κομματα τους.Ειναι και οτι δεν εχουν να πιαστουν απο καποιο κομμα-"μπαρμπα" για καποια θεση στην "Κορωνη".
    Μονος σου μεγαλε τωρα.Διχως τα φουστανια τους να πιαστεις. Βγες στη παγερη νυχτα να βρεις φαι.

    Μερικα αποθφεγματα του Τζιμαρα του Πανουση:
    "Ηρθαν τα αυρια να διωξουν τα σημερα".
    "Ο πρωκτος ειναι η κλειτορις του ανδρος"
    "Το μουστακι ειναι ο φερετζες του Γιωργου"
    "Εμπρος για μια Ελλαδα αρχαια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ; ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΝΕΤ ΣΗΜΕΡΑ; ΣΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Ή ΑΝΟΙΓΜΑ ΦΥΛΛΟΥ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ; ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΦΥΓΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν εχω δει. Και τι να δω; Τις "μαστοριες";
    Τον υποστηριζω γιατι τον "λυπαμαι" (το βαζω σε εισαγωγικα για να μη παρεξηγηθω,απο καποιον-ους που ισως τα λαβουν στραβα.
    Τον αγαπαω.
    Ο "πουστης", που τον "πουστεψαν". Κανεις δεν γεννιεται τεμπελης και λαμογιο. Γινεται. Δηλαδη χρειαζεται ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ-ΕΚΜΑΥΛΙΣΤΕΣ.
    Δεν μπορω να τα βαλω περισσοτερο με το "παιδι" απο οτι με τον "γονεα".
    Πρωτα βριζουμε και κατηγορουμε τον κακο "δασκαλο" και κατοπιν το "τεμπελη" και "αχρηστο" μαθητη, ο οποος εγινε τετοιος λογο "σπιτιου" και "σχολειου". Και οχι γιατι η μοιρα του τον θελει ετσι.

    Αν παιδια διαβληθουν και σοδομηθουν σε μια κατσκηνωση,στην οποιαν πηγαν για προσκοπισμο,δεν τα βαζουμε με τα "παιδια" αλλα με τους κιναιδους.

    Τεραστιες οι ευθυνες του κοσμου. Οταν μαλιστα αυτος επαναλαμβανομενα πεφτει στα ιδια λαθη. Οταν μεγαλωνεις,ασπριζεις,οφειλεις να γνωριζεις.Αλλιως εισαι απλα ενας κωλογερος που τραβας τον γιο σου και τον εγγονο σου στον ταφο σου.


    Πρωτοι σερνουμε τα εξ'αμαξης εδω για τις ευθυνες του κοσμου. Τοσα μπινελικια εχουμε ριξει και θα ριχνουμε. Και πρωτος εγω.

    Αλλα αν παμε στη "ριζα", στην "καρδια του σκοτους",τοτε εκει δεν θα βρουμε τιποτα αλλα παρα τους κανονικους πουστιδες και οχι τους οψιμους.
    Δηλαδη τους πουστιδες στην ψυχη. Δηλαδη τους αρχοντες.

    Δεν υπαρχει λαος στον κοσμο που να αυτοπροκοψε,η να αυτοδιδαχθηκε, η να αυτομορφωθηκε. Καποιους "μπροστινους" ειχε. Καποιους με τον φακο.
    ΒΕβαια το ερωτημα εαν ο λαος κανει τους ηγετες του η οι ηγετες τον λαο παραμενει αναπαντητο. Για τον απλουστατο λογο,οτι υπαρχει δοση-ανταποδοση. Σαρξ εκ της σαρακος. Ριζα και δεντρο.
    Τελος παντων.

    Οπως και να εχει,καταλογιζω περισσοτερα σε εναν "πνευματικο", που τα "παιρνει" για να "σιωπα" και να "κοιμιζει", παρα σε εναν αγραμματο αγροτη, η κακομοιρη μισθωτο που ψαχνει μια ακρη στην ζωη του,σαν τυφλοποντικας.

    Απο την "Λουκα", τον "Κατελη" και την "γρια την ξεδοντιαρα" τι απαιτησεις να εχω; Απο το "καναλι" περιμενω να φερθει ανθρωπινα και αντι να κονομισει με το μονιμο χαλι του αλλου,να τον παρει αγκαλια και να του δειξει τον δρομο.Μεταφορικα μιλαω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ; ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ.
    ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΜΠΑΖΙΝΑΣ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και τι να βαλουν?
    Γαμος,βαφτισια γινονται? Στα τσαμικα καταληγει το ζωντανο...
    Χριστουγεννα,Πασχα το ιδιο.Οπου γαμος και χαρα η Βασιλω πρωτη...
    Οπου Βασιλω,ο κοσμος που θελει να ξεχασει για λιγο τα προβληματα του,αφου δεν μπορει να δωσει λυσεις και σου λεει δεν πα να γαμηθουνε ολοι κι ολα...
    Παντως οσον αφορα την επανασταση του `21,καλο θα ηταν καποια στιγμη να μαθαιναμε μεσω μιας συναλλαγης δεν ασχολουνταν οι Τουρκοι με την Μανη.Γιατι απο τους πρωτους αντιρρησιες ηταν ο Πετρομπεης ο αγαλματενιος στην Αεροπολη.Μια που ειπες για τον Μπαζινα.Και για να κλεισω το απο πανω,μαζι με τον χορο παει και το φαι.Ειχε πει ο Καραγιαννιδης καποτε,δεν γινεται ο μαλακας (το ζωντανο που κατοικει στην Ελλας),να χαρει ενα τοπιο,μια εκδρομη,μια βολτα.Το νου του το`χει στο που θα καταληξει για φαι.Πρωτο μελημα του ειναι μολις παει καπου,να ψαξει να βρει την καλυτερη ταβερνα.Τωρα,θελοντας και μη,παει μονο βολτα κ.Νικο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιώργης ο Γαρατζέος25 Μαρτίου, 2012 11:25

    @conpater: και όχι μόνο βόλτα...συλλέγουμε και κανένα χορταράκι να το κάνουμε βραστό στο σπίτι.
    Όσον αφορα τα "καπάκια" και όλα τα δίπορτα που παίζαν τότες, αυτά δεν λέγονται όχι τόσο επειδή θα απομυθοποιηθούν οι ήρωες του '21, αλλά διότι θα γίνουν άμεσα οι αναγωγές και οι προβολές στους κοτζαμπάσηδες του σήμερα. Ειδικά για οργανισμούς, όπως η εκκλησία, που διατείνονται ότι αποτελούν αδιάσπαστη ιστορικά, φυσική συνέχεια του προσωπικού της τότε εποχής (και ακόμα παλιότερα).
    Κάτι πήγε να πει ο ΣΚΑΙ πέρυσι, αλλά μετά βγήκε ο παπαδημητρίου και ο βαζελοαμέτοχος αλαφούζος και μας εξήγησαν ότι όλα τα κακά κληρονομήθηκαν από τους δυστυχείς κολλίγους, οι οποίοι για να εξιλεωθούν, καλά θα κάνουν να παλέψουν για την οικολογία, να είναι κόσμιοι και να μην φουρκίζουν τους ξένους δανειστές μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ολοκληρωθηκε με περιφανια η prive παρελαση των υποτελων,μπρος απο τους τοκογλυφους.
    Ολα σε κλιμα ηρεμιας και κατανυξης,πραγμα που δειχνει την ομονοια και την αφοσιωση ολων,στο αγωνα ενατια στο εθνος.
    Ολα θυμιζαν παρτυ καποιου πρεση, η πλουσιου στο κτημα "Νασιουτζικ". Εμεις και εμεις.Μονο.Minimal.
    Αποκλειστικαν ολα. Καγκελα παντου. Τα οποια ειναι γνωστο οτι ταιριαζουν στις πουτανες.

    "Επιδειξη δυναμης" λενε καποιοι. Μπουρδες. Χεσιμο δηλωνουν αυτα. Φοβο.

    Eχετε ξαναδει "Εθνικη Επετειο" χωρις την παρουσια του Εθνους;
    Το οποιο εχει αντικατασταθει απο το "Εθνος" του Μπομπολα. Για ολα υπαρχει λυση.

    Ακομα και οι "Κανταφι", οι "Μουμπαρακ" και οι "Παπαδοπουλοι",ειχαν εκατονταδες χιλιαδες, "διπλα τους" στις παρελασεις τους. Ενα απαραιτητο συστατικο δηλαδη.
    Εδω αυτοι,ειναι οχι απλα Χουνταοι,αλλα, ΠΟΛΥ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΧΟΥΝΤΑΙΟΙ.

    Στηθηκε ενα σιχαμερο σκηνικο,εμετικο,με το οποιο ηταν ο μονος τροπος να μη ξαναακουστουν οι υβριστες. Ο ιδανικος τροπος ωστε να μην ειναι "προδοτης" ο Παπουλιας,εναι να διασφαλιστει οτι δεν θα ακουσει οτι ειναι προδοτης.Αυτοματα λοιπον δεν ειναι προδοτης.
    Οπως μια πουτανα "κρυβεται" πισω απο τον γαμο με εναν πλουσιο,η ενας πουστης κρυβεται πισω απο καποιο μοντελο.
    Για ολα υπαρχει λυση.

    Και μια χαρα εκανε ο κοσμος και προτιμισε τον καφε και τον μπακαλιαρο.
    Ειναι πασιφανες πλεον,οτι υπαρχει χασμα.Χαος. Οτι υπαρχει απολυτη αντιστιξη. Oτι μιλαμε για δυο διαφορετικους πλεον κοσμους. Για δυο συμπαντα.

    Γιορταστε ρε. Γιατι δεν γιορταζετε; Ειναι διαταγη: Γιορταστε. Φατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ.ΔΥΟ ΣΕ ΕΝΑ.
    ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.
    ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ,ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΛΛΗΨΗ
    ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ.

    ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ...
    Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
    ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ;
    ΔΗΛΑΔΗ ΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 2012 Ο ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ,
    ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΟΧΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ,
    'Η ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ,
    ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ...ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ;

    ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑΣ.

    ΚΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
    ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
    ΠΟΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΤΕ.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.
    ΨΑΞΤΕ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΣΑΣ,ΣΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΚΥΚΛΟΥΣ,
    ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.

    ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ,
    ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ,ΑΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ.ΑΓΝΟΙΑ ΓΕΝΙΚΩΣ.
    ΕΣΕΙΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...

    ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ.
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. καλημερα
    να ρωτησω κατι για να καταλαβω?

    Για ποιο λογο ακριβως γινεται η κουβεντα αυτη?

    Δεν γουσταρετε να πατε σε μια παρελαση?

    Μη πατε ρε παιδια τι ζορι ειναι αυτο?

    Εγω δε γουσταρα ποτε και δε πηγα ποτε. Απλο ειναι

    Τι πολιτικοι και μπατσοι κλπ κλπ?

    Δε σας κανει ο καθε πολιτικος?

    ΜΗ ΤΟ ΨΗΦΙΖΕΤΕ απλο ειναι.

    Ακυρο (οχι λευκο που παει υπερ του πρωτου) και τελος.

    Με μικροτερη του 51% προσελευση, βαση συνταγματος, ΔΕΝ βγαινει κανενα κομμα ας παρει και 100%..

    Το βελγιο πανω απο ενα χρονο ΔΕΝ ειχε κυβερνηση, γιατι δεν εβγαινε βαση νομου.

    Παθανε κατι? Οχι βεβαια.

    Προς τι ολη αυτη η κλαψα?

    Αμα δε σου αρεσει η δε σε εκφραζει κατι ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ απλο ειναι.

    Το να τρεχεις και να συμμετεχεις εστω αρνητικα με νερατζια γιαουρτια και γιουχες ΜΟΝΟ ΑΞΙΑ ΔΙΝΕΙ σε αυτο που αποδοκιμαζεις.

    Οι αμερικανοι (ΟΡΘΟΤΑΤΑ) λενε ANY PUBLICITY, EVEN THE BAD ONE, IS GOOD PUBLICITY.

    Aφηστε τους στην ανυποληψια τους ΜΟΝΟΥΣ τους να αυτοχειροκροτουνται και οι καλπες εδω ειναι.

    Στην ΑΕΚ γιατι δε παταει ανθρωπος?

    Χαθηκαν οι 25.000 διαρκειας η μηπως οι 40.000 και οι 60.000 που γεμιζαν το γηπεδο?

    Αλλαξαν ομαδα?

    Οχι βεβαια

    Απλα, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟ 2008, δεν πατανε και αφησανε τους Δημητρελους και τους Κωστενογλου ο ενας να νομιζει οτι το προβλημα ειναι μια αδεια και 2-5-8 εκκατομυρια και ο αλλος να ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ σε ενα τσουρμο ΑΜΠΑΛΛΩΝ.

    Τα λεφτα ειναι το προβλημα της ΑΕΚ?

    Οχι βεβαια. αυτο δεν εχει καταλαβει ο καθε ΓΛΑΣΤΡΑΣ Δημητρελος.
    Που νομιζει οτι αν βρει 5 φραγκα (5-10-50 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ) ελυσε το προβλημα..

    Ειναι τοσο ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ που δε βλεπει οτι και 10 να βρει αυριο, μεθαυριο ΠΑΛΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ, μιας και ΜΑΓΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..

    Ο αλλος που ΝΟΜΙΖΕΙ οτι κατι κανει στο παγκο ειναι τοσο ΒΛΑΚΑΣ που ΝΟΜΙΖΕΙ οτι φταινε οι παικτες ΜΟΝΟ?

    ΟΧΙ ΡΕ ΒΛΑΚΑ, αν σε βαλουν αυριο στη Μιλαν ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ.

    Γιατι απλα ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ..

    Το ΜΕΣΙ να σου φερουν εσυ θα τον κανεις αλλαγη με το ΡΟΥΦΙΑΝΟ που θελει να παει στο Γιουρο..

    Αφηστε τους στην ανυποληψια τους και θα σβησουν μονοι τους..
    ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ

    Παρτε τη γκομενα σας τα παιδια σας τους φιλους σας και πηγαιντε για ενα τσιπουρο μια βολτα ..

    Αστους να παρελαυνουν μονοι τους και να φυλανε οι 5000 μπατσοι τα κιγλιδωματα που εστησαν μεταξυ τους.

    Μη τους δινετε αξια ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ.

    Και μονοι τους θα σβησουν.

    Οταν ΚΑΙ ΑΝ υπαρξει φως στηριξτε μεχρι να αποδειχτε καποιος οτι κανει σωστα τη δουλεια του η ΕΣΤΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να τη κανει και δε κοροιδευει πρωτα εμας..

    Κανενας δεν ειναι ουε υποδουλομενος ουτε αναγκασμενος να συμμετεχει σε κατι.

    Δωστε αξια εκει που εσεις θελετε μονο..

    Αντε και εχει καλες μερες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συμφωνουμε απολυτα στην μη συμμετοχη σε οτι δινει "νομιμοτητα" στην ανομια.Σε οτι "επιβεβαιωνει" την κυριαρχια καποιου προσωπου,η συστηματος.

    Αλλα μετα απο αυτο,υπαρχει και η προταση. Η συμμετοχη,καπου,καπως,ωστε οι ανομοι να εξαναγκαστουν να φυγουν.
    Δηλαδη,μαζι με την αντιδραση,πρεπει παραλληλα να υπαρχει κα καποια δραση καπου απεναντι.
    Αδιαφοροντας για ολα,και περιμενοντας το "φως", το φως δεν ερχεται,γιατι προυποθετει "χερια".
    Αποχωροντας-απογοητευμενος- απο την "σκηνη",αφηνεις χωρο για καποιον κακο κομπαρσο,που ισως εξελιχθει σε πρωταγωνιστης.

    Ασφαλως και επρεπε να ειναι μονοι τους σημερα και πολυ σωστα επραξε η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου.
    Ειναι η απολυτη εκθεση. Το απολυτο ξεμπροστιασμα.
    Και η πιο επισημη πλεον παραδοχη, οτι βρισκομαστε σε πολεμο. Οχι απλα σε διαφωνια,η σε επιμερους αντιδικιες. Η κοινωνια βρισκεται σε πληρη ριξη με το συστημα,το οποιο,ναι, η ιδια υποστηριξε,απανωτα.
    Ενταξει. Και τι πρεπει να γινει; Να παμε ολοι στον ταφο; Δεν καταλαβα.
    Ο ξεγελασμενος απο την τραπεζα,πρεπει να "πληρωσει" την μαλακια του. Συμφωνοι.Αλλα να κλεισει το σπιτι,να γινει η μανα και η κορη πορνες και να πουληθουν τα νεφρα,επειδη καποιοι πονηροι, που γνωριζαν περισσοτερα απο εκεινον,τον ξεγελασαν;

    Ο οποιος λαος-επαναλαμβανω ΔΕΝ ειναι μαλακας (αν και διαφωνει και ο Steven) αλλα γινεται μαλακας,νομιζοντας οτι εκει ειναι το συμφερον του,αφου ετσι του υποδεικνυουν.
    Παριστανει τον μαλακα,φερεται σαν μαλακας, (σε βαθμο εξοργιστικο πολλες φορες) Γινεται αδιαφορος και κομματοσκυλο.Αποζητα το βολεμα και αδιαφορει για οτιφηποτε δημοσιο. Για οτιδηποτε ΔΙΚΟ ΤΟΥ δηλαδη. Καποιοι ομως τον εκπαιδευσαν. Απο καπου πηρε τις "συριγγες". Δεν αποφασησε μονος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πρωτα "προσλαμβανονται" απο τους επικυριαρχους οι πολιτικαντιδες,και κατοπιν δινουν το εναυσμα για τις απο το "παραθυρο" προσληψεις των κοπαδιων τους.

    Πρωτος ο Ρουσοπουλος "ανακαλυψε" τους μοναχους,πρωτου τους "ανακαλυψει" ο κοσμος.

    Πρωτα τα πηρε ο Τσουκατος στην σακουλα και κατοπιν τα μοιρασε εδω.
    Δεν πηγα εγω μονος μου στην siemens.
    Πρωτα ο Μαντελης και ο Βουλγαρακης και μετα μου εδιεξαν τον "δρομο".

    Πρωτα ο Ακης πηρε το ο.κ. απο τους διαφθορεις να δηλωνει το 1/10 της περιουσιας του και κατοπιν περασε και ο ιδιος και οι ομοιοι του την "πατεντα" και στα κατω στρωματα.Δημιουργωντας ετσι την συνενοχη του "κυβερνω μια χωρα διευθαρμενων".

    Πρωτα νομημοποιει τις παρανομιες και γαμαει το Συνταγμα και τους νομους ο Βενιζελος και κατοπιν "κλεινει το ματι" στους αποκατω. Για να γινει πλεον κοινη κτηση το οτι "δεν λειτουργουν οι νομοι στο μπουρδελο".

    Πρωτα τα παιρνει ο υπουργος απο τις μιζες,και κατοπιν βρισκει τις θεσεις για τους οπαδους του στο δημοσιο, για να δημιουργηθει ετσι το ψευδες, πονηρο και ενοχικο: "μαζι τα φαγαμε".
    Αφου οι πορτες των βουλευτικων γραφειων ειναι ανοικτες εις απαντες,σαν δημοσιες υπηρεσιες,γιατι να αρνηθω την "εξυπηρετηση";

    Πρωτα χτιζει παρανομα βιλες ο Σιφουνακης και πισινες-"υδατοσυλεκτες" ο Πετσαλνικος και κατοπιν "δικαιωνονται" και οι εκατονταδες χιλιαδες κατοχοι αυθεραιτων.

    Πρωτα,φτιαχνει τις κλαδικες ο κομματαρχης και κατοπιν καλει τους οπαδους,στον μονοδρομο.
    Πρωτα κανει τον τροχονομο στον δολιο υπερδανεισμο της χωρας ο καθε προεδρος της Εθνικης Τραπεζας,και κατοπιν ερχονται και τα λαμογια η οι τοκογλυφικες συμοριες,οι μπραβοι,να κανουν τους "τροχονομους" στη νυχτα.

    Πρωτα χαλκευει και κρυβει τα πραγματικα νουμερα του κρατους ο ιδιος ο υπουργος με την συμφωνη γνωμη του πρωθυπουργου και κατοπιν δεν αποδιδουν τον ΦΠΑ οι μικρομεσαιοι και μεγαλομεσαιοι "μαθητες",ωστε να γινουμε "απο τις πρωτες χωρες σε φοροδιαφυγη.

    Πρωτα ο ιδιος ο πρωθυπουργος δεν δινει στοιχεια ποθεν τα λεφτα για το σπιτι της Αγραμπελης και δεν παρουσιαζεται στο δικαστηριο και κατοπιν ακολουθουν το παραδειγμα-με την συμφωνη γνωμη του ασφαλως- ολοι οι υπολοιποι "φιλοι" του κομματος και μη.

    Πρωτα επιβαλεται η "διαγραφη" και η "παραγραφη" των μεγαλων σκανδαλων απο τους συνενοχους πολιτικους,και κατοπιν "απατει" και ο κοσμος την παραγραφη τω λαθων του, πεφτοντας στην παγιδα της συνενοχης.

    Και το αεναο αυτο παιχνιδι, "δικαιωνει" και τους δυο. Αφου "ετσι κανουν ολοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο "κοσμος" λοιπον, εκπαιδευεται. Οπως ενα σκυλος. Ακραιο το παραδειγμα,αλλα το λεω για να γινω κατανοητος.
    Οταν ο "σκυλος" ειναι εκπαιδευμενος να χεζει στο σαλονι,να δαγκωνει τα υπολοιπα μελη του σπιτιου και να γλυφει τους αγνωστους επισκεπτες,τοτε δεν φταιει το ζωντανο.

    Κατα την γνωστη πλεον ρηση του Νιτσε eche homo", "ιδου ο ανθρωπος", μπορουμε να πουμε οτι ισχυει το ιδιο,σαν αποτελεσμα και στις κοινωνιες. "Ιδου ο κοσμος σου", πολιτικε. Και αντιστροφα: "ιδου ο πολιτικος σου", κοσμε.

    Δεν γεννιεται με αυτα τα χαρακτηριστικα.Μετατρεπεται σε τετοιος,γιατι καποιοι που γνωριζουν περισσοτερα απ οαυτον,τον θελουν τετοιον.
    Νομιζω οτι ειναι απλο. Δεν ειναι μεταυεκλειδιος γεωμετρια.
    Πρεπεινα πειστει ο κληρονομος της μεγαλης περιουσιας,οτι δεν του ανηκει πλεον τιποτα και οτι καλα θα κανει να "παλευει" μεσα στο κτημα,σαν εργατης-κολιγος.

    Αφου λοιπον δεν ειναι μαλακας,τι ειναι; Ειναι αγνωμος.Του λειπει η γνωση,αρα και η κριση. Και αυτη ειναι υποχρεωτικο συστατικο της ορθης επιλογης.

    Ποιο ειναι το φαρμακο; Η Συμετοχη και η αποκτηση γνωσης,ωστε να μπορει να αντιπαρελθει τα διλληματα και τους εκβιασμους που του θετουν καθε φορα,με πολυ παιδικο τροπο.
    Ειναι παιδι ο λαος. Ο καθε λαος. Και το παιδι το αναλαμβανουν παιδαγωγοι. Κανονικα. Αν το αναλαβουν παιδεραστες και κιναιδοι,υπαρχει σοβαρο προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο "κοσμος" λοιπον, εκπαιδευεται. Οπως ενα σκυλος. Ακραιο το παραδειγμα,αλλα το λεω για να γινω κατανοητος.
    Οταν ο "σκυλος" ειναι εκπαιδευμενος να χεζει στο σαλονι,να δαγκωνει τα υπολοιπα μελη του σπιτιου και να γλυφει τους αγνωστους επισκεπτες,τοτε δεν φταιει το ζωντανο.

    Κατα την γνωστη πλεον ρηση του Νιτσε eche homo", "ιδου ο ανθρωπος", μπορουμε να πουμε οτι ισχυει το ιδιο,σαν αποτελεσμα και στις κοινωνιες. "Ιδου ο κοσμος σου", πολιτικε. Και αντιστροφα: "ιδου ο πολιτικος σου", κοσμε.

    Δεν γεννιεται με αυτα τα χαρακτηριστικα.Μετατρεπεται σε τετοιος,γιατι καποιοι που γνωριζουν περισσοτερα απ οαυτον,τον θελουν τετοιον.
    Νομιζω οτι ειναι απλο. Δεν ειναι μεταυεκλειδιος γεωμετρια.
    Πρεπεινα πειστει ο κληρονομος της μεγαλης περιουσιας,οτι δεν του ανηκει πλεον τιποτα και οτι καλα θα κανει να "παλευει" μεσα στο κτημα,σαν εργατης-κολιγος.

    Αφου λοιπον δεν ειναι μαλακας,τι ειναι; Ειναι αγνωμος.Του λειπει η γνωση,αρα και η κριση. Και αυτη ειναι υποχρεωτικο συστατικο της ορθης επιλογης.

    Ποιο ειναι το φαρμακο; Η Συμετοχη και η αποκτηση γνωσης,ωστε να μπορει να αντιπαρελθει τα διλληματα και τους εκβιασμους που του θετουν καθε φορα,με πολυ παιδικο τροπο.
    Ειναι παιδι ο λαος. Ο καθε λαος. Και το παιδι το αναλαμβανουν παιδαγωγοι. Κανονικα. Αν το αναλαβουν παιδεραστες και κιναιδοι,υπαρχει σοβαρο προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. "Δεν θα δωσω το δικαιωμα στον Ελληνα να με ξαναψηφισει σε επομενες εκλογες".
    Οχι δεν το ειπε ο Παττακος,αλλα ο Παγκαλος. Ο οποιος πολυ σωστα ειναι εγγονος δικτατορα.
    Δηλαδη ειπε: "δεν σας παρεχωρω το δικαιωμα να πλησιασετε την Χαρη μου".
    Νομιζω οτι και ο τελευταιος εγκεφαλικα σακατεμενος μπορει να καταλαβει οτι τον κυβερνουσαν-και πιθανον να συνεχισουν να τον κυβερνουν-μισοχαζοι και παρμενοι.
    Δηλαδη, Καλιγουλες. Αυτοι ειναι. Και τα προσωπεια πλεον,εφοσον το κοπιωδες 40χρονο εργο του ξεπουληματος που ανελαβαν φαινεται να ερχεται εις περας,πεφτουν. Δεν χρειαζονται οι "σοσιαλιστικες" και "αριστερες" μπουρδες. Ουτε "αλλαγες",ουτε "εκσυγχρονισμοι", ουτε "νομεκτλατουρες", ουτε "Πολυτεχνεια", ουτε "Θεοδωρακιδες", ουτε "ζιβαγκο", ουτε "μουστακια". Τελος.
    Η αποστολη εξετελεσθει.
    "Ηρθαν σαν φιλοι μου ντυμενοι οι εχθροι μου".

    Μη μας κανεις την χαρη βοθρε. Ουτως η αλλως η Χαρη σου εχει φυγει απο την δικαιοδοσια μας και εχει παει στα χερια της φυσης και του χρονου. Σε περιμενουν "παπιες" και κωλοπανα,ακινησια και σαπιλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή