Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ.

           Οι ιστορικές στιγμές είναι μεγάλες. Κι απλά να θυμίσω, οτι το 1942 ορίσθηκε ένας αγώνας μεταξύ της ΑΕΚ και της αλογοτροφής για να ενισχυθεί η Ένωση αθλητών του στίβου που σκοπό είχε να ενισχύσει αθλητές που είχαν ασθένειες ή είχαν τραυματιστεί στον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Μια ένωση που δέχτηκε αθλητές κι από άλλα αθλήματα.
           20 χιλιάδες φίλαθλοι προσήλθαν στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και πάμπολλοι έδωσαν χρήματα από το υστέρημα τους για τους αθλητάς της " Σωτηρίας ". Οι Γερμανοί το δέχτηκαν αλλά απαίτησαν τμήμα των εσόδων ενώ είχαν ορίσει διαιτητή έναν Αυστριακό αξιωματικό των δυνάμεων κατοχής. Αυτό δεν έγινε δεκτό από τους αρχηγούς των δύο ομάδων, Κλεάνθη Μαρόπουλο και Τάσο Κρητικό, καθότι θα έμοιαζε σαν αποδοχή των γερμανικών αιτημάτων ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ. Ανέβηκαν όλοι οι παίκτες στις κερκίδες κι ενημέρωσαν τους φιλάθλους, που στην ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ( πάντα υπάρχουν οι χαφιέδες σε μαζικά γεγονότα ). Δέχτηκαν δηλαδή να μην γίνει το παιχνίδι. Τελικά οι αντιδράσεις περιορίστηκαν εντός γηπέδου αλλά μετά ξεκίνησε μια πορεία εναντίον της κατοχής που κατέληξε στην Ομόνοια.
           Αδέρφια, αύριο - σήμερα - ίσως και να είναι το τελευταίο ντέρμπυ της ΑΕΚ. Αυτό είπε ο Μίμης Παπαϊωάννου, όχι τόσο πολύ λόγω οικονομικής ανέχειας αλλά λόγω αλλόθρησκων που θα βρίσκονται στις εξέδρες και μάλιστα σε μια εποχή που μια σπίθα αρκεί για να εκραγεί ο κόσμος. Και που φυσικά τα ΜΜΕ θα μιλήσουν για κουκουλοφόρους ή hackers κι όχι για ανθρώπους ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Και η ΑΕΚ είναι η τελευταία που θέλει να λουστεί κάτι τέτοιο.
         Προστατέψτε την ομάδα και περιορείστε τον διπλανό σας σε απλή λεκτική δήθεν αντιπαναθηναϊκή βρισιά. Το ματς είναι μπαρούτι με προσανάμματα κίτρινων ανεγκέφαλων, πράσινων τραμπούκων και πληρωμένων της δαφνοστεφανωμένης. Για την ΑΕΚ + 3 ή +1 ή 0, δεν σημαίνει τίποτα. Για τους άλλους σημαίνουν μύρια και μάλιστα εκ του ασφαλούς. Μύρια που έζεψαν τον ΓΓΑ που συμφώνησε και τον πολιτικό που παραιτήθηκε. ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΜΗ ΑΕΚΤΖΗ, ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΟΠΤΕΤΑΙ, ΣΠΑΣΤΕ ΤΟΥ ΤΟΝ ΤΖΑΜΠΑ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ.
             ΚΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ.
             ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ και ψάχτε να βρείτε ποιός δεν ξέρει δίπλα σας τα συνθήματα. Είμαστε στο σημείο, που θα χτυπηθούμε πια εκ των έσω. Σαν λαός μιλάω, που θα κατηγορηθεί το ποδόσφαιρο για να φύγει η προσοχή από όλα τα άλλα που τα κάνανε τέλεια οι εκλεγμένοι λεχρίτες.
              "...και στην δεύτερη ζωή μου Αεκτζής θα γεννηθώ..." Φωτιά και τσεκούρι σε όποιον κάνει κακό στην ΑΕΚ από την εξέδρα.


10 σχόλια:

  1. ΕΥΓΕ ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ.
    ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.

    ΟΙ ΑΜΟΙΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΟΧΘΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΜΕΣΩ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ
    ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΚΙ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΣ.

    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΙ ΜΑΘΗΣΕΩΣ
    ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ.

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ,ΔΕ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ.
    ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ.
    ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΜΕ.
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΕΘΙΣΤΗΚΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ.
    ΟΛΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργης ο Γαρατζέος11 Μαρτίου, 2012 11:03

    Έφυγε χθες και η Δόμνα η Σαμίου. ΕΙΔΙΚΑ για πρόσφυγες (μα και για όλους μας!) αυτός ο άνθρωπος είναι πολύ σημαντικός διότι ήταν από τους λίγους που αντιστάθηκαν στην ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ γενοκτονία που υποστήκαμε (οι, δει, πρόσφυγες στα καπάκια μετά από αυτήν του ξεριζωμού) στο 2ο ήμισυ του 20ου αιώνα. Βρήκε και κράτησε και καμπόσους μίτους με αυτά που παλεύουν να θάψουν στο όνομα της αστικοποίησης και του ευρωμαϊμουδισμού.
    Έχε γειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο Γαρατζέος11 Μαρτίου, 2012 11:10

    Στα καθ' ημάς, αυτός ο Πουλάκος είπε, αφού είδε τα χάλκινα βιβλία (ίσως και αυτό που ο γκοντό είχε..ξεχάσει in the basement of an aek-shop) ότι το χρέος είναι...46. Όχι το μαγικό 32 (εδώ σε διέψευσε, Χρήστο), ούτε το ασυμπτωματικό στο 0 κατά τρόχα, ούτε το θεόρατο 80+ κατά άλλους χήνους. Φυστίκια τα μύρια τελικά, μπάζει ο εις, βγάζει ο έτερος...Λάστιχο το χουνε κάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προς steven : οριστικό τέλος δηλαδή ο Φίλαθλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα.
    Δραματικο alert διαβαζω. Δεν ξερω κατα ποσο οντως συντρεχουν λογοι που να μαρτυρουν κατι τετοιο.
    Οτι δηλαδη καποιοι ειναι "στημενοι" για μπαχαλο.
    Μακαρι να μη συμβει τιποτα τετοιο.
    Οπως και να εχει το "σηκωμα" του ντερμπυ απο τα κιτρινομαυρα μμε και κυριως απο την ιδια την ΠΑΕ,μονο προβλημα θα μπορουσε να φερει,αφου-οπως σωστα επισημενεται- δεν θα χασει η Βενετια βελονι,με οποιοδηποτε αποτελεσμα.
    Αλλοι καιγονται,οχι η ΑΕΚ.
    Δεν μιλω για αδιαφορια. Μιλω για σωστη τοποθετηση και γνωση της πραγματικοτητας. Απλα λεω οτι το να σηκωνεις λαβαρα σε εναν αγωνα ο οποιος δεν υφισταται,εινα κοροιδια.
    Και αριστα μπορεις να "παιξεις" το παιχνιδι των αλλων.

    Τελος παντων. Μακαρι ολα να εξελιχθουν ομαλα,γιατι καποια παρεκτροπη,θα ηταν οτι δεν χρειαζεται η ΑΕΚ αυτην την περιοδο. Θα ηταν κατι σαν "επιταφιος".

    Υ.Γ Ενδφιαφερον το πρωτοσελιδο της "Γατας". "Τρομαζει Μελισσανιδη ο Μαρινακης". Εαν δεν εχουν παθει εγκεφαλικο ολοι μαζι εκει μεσα,το μονο που βλεπω ειναι ενα πικαρισμα στον Μελισσανιδη. Μια προβοκατορικη δηλαδη παρουσιαση. Ενος...γιγαντα Μαρινακη που τρομαζει τους παντες. Να κλαψουμε η να κλασουμε;
    "Νιαου" ρε μαλακες.

    Υ.Γ 2 Καλο ταξιδι-οπου και αν πηγαινει- στην Δομνα Σαμιου. Μια Γνησια Ελληνιδα. Η οποια ηταν μια κατηγορια απο μονη της. Τιμησε την παραδοση-οχι μονο την μουσικη- της χωρας και ταυτοχρονα ηταν ενας απολυτα ελευθερος και ανοιχτομυαλος ανθρωπος. Σπανια περιπτωση.
    Ολο και περισσοτερο βιαζονται να φυγουν οι εναπομειναντες καθαροι και ξαστεροι ανθρωποι. Εχουν απομεινει ελαχιστοι.
    Λες και στρεφουν το προσωπο απο την Ελλαδα που σαν νοθο μεγαλωσε στις τελευταιες δεκαετιες και εχει μετατραπει σε ενα κακομαθημενο,αγαρμπο,αξεστο,αμορφωτο και ακριτο μελος.

    Σαν να μη θελουν αλλο να βλεπουν.
    Οπως ενα ζυγαρι που ζει αγαπημενο για χρονια,γερνοντας,οταν χανεται ο ενας, ο αλλος ακολουθει σε μικρο διαστημα,μιας και δεν βλεπει σοβαρο λογο να παραμενει μισός πανω απ'το χωμα.
    Εχε γεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ serpico: Αδερφέ, ο Φ είναι οριστικό τέλος. Παίζει να βγαίνει ένα εβδομαδιάιο έντυπο ίσως, αλλά το σίγουρο είναι οτι έρχεται η ηλεκτρονική μετεξέλιξη του με το όνομα " αποδυτηριάκιας ", πάνω στο οποίο δουλεύουμε εδώ και καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σάιτ με τους αρθρογράφους του "Φ"; πείτε με γραφικό αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την καθημερινή "μουτζούρα"

      Διαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΝΑΙ, ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΞΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. ΓΑΤΑ Η ΓΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ serpico: Αδερφέ, κανείς δεν θα σε πει γραφικό. Παραδοσιακό ίσως. Αλλά κάτι είναι κι αυτό που θα γίνει. Χωρίς λεφτά και με μπόλικο κόπο. Φυσικά ΔΕΝ θα είναι όλοι οι αρθρογράφοι αφού το κλείσιμο έφερε και καβγάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιοι απ΄τούς πρώην συντελεστές τού "Φ" συμμετέχουν στο ενχείρημα, Στήβεν?
    Κι αν είναι εύκολο, επειδή προσωπικά, δεν ξέρω τίποτα για το όλο θέμα, μπορείς να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή