Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΣΩΘΗΚΑΜΕ

           Ήταν δύσκολη η κύηση, αλλά τελικά επετεύχθη η πολυπόθητη σωτηρία. Μου το μαρτύρησε η ραγδαία άνοδος της μετοχής της εθνικής τράπεζας. Γύρω στο 9% τσίμπησε, χωρίς να κάνει τίποτα κανένα στέλεχος της. Μου θύμισε την μάνα του Κίτσου που απλώς καθόταν η γυναίκα. Και η λαϊκή θυμοσοφία την έκανε τραγούδι. Πού να έκανε και τίποτα περίεργο... Μέχρι πρώτη στροφή στο Θούρειο του Ρήγα θα είχε γίνει.
             Οπότε ο Λουκάς ( που πραγματικά την ίδια πορεία με εμένα έχει ακολουθήσει σαν σπουδές ) μετά βαϊων και κλάδων, πήρε το μήλο από την ευρύτατη συναίνεση του καπιταλισμού. Στο προεδρικό μέγαρο, πλην του ρυθμιστή των πάντων Σαρλ, συμμετείχαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ. Οι λοιποί που αντιτίθενται ( θεωρητικά ) στον καπιταλισμό έχουν άλλη άποψη είτε για την συναίνεση είτε για την " ευρύτητα ". Επακριβώς δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Πάντως διαφωνία είχαν σαφέστατα όπως βέβαια έχουν και μεταξύ τους. Και λογικά. Είναι δυνατόν η αριστερά να είναι ενωμένη; Όχι τίποτα, αλλά να μην αυξηθούν και τα ποσοστά αν τσιμπήσει ο μαλάκας ο λαός.
               Όμως σήμερα είναι μια άλλη μέρα. Μέρα ελπίδας και χαμόγελου. Ανέλαβε ο Λουκάς και με αγωνία περιμένω τις προγραμματικές του δηλώσεις. Δηλαδή να μου εξηγήσει αν ακόμα επιμένει στο οτι το κούρεμα έπρεπε να είναι στο 21% ή ορθώς είναι στο 50%. Μήπως δηλαδή πάει στην περήφανη Ευρώπη και τους πει " πάρτε πίσω τα παραπανίσια. Τους large να τους παίξετε στην Ιταλία. Διότι εγώ θέλω 79% εθνική κυριαρχία κι όχι 50%." Οπότε βλέπω τότε να τσιμπάει και η μετοχή της αγροτικής τράπεζας, που ως γνωστόν έχει σε υποθήκες την μισή Ελλάδα.
             Αυτά γουστάρω, τώρα που σωθήκαμε που δεν επελέγη ο Πετσάλνικος. Που είναι γεγονός οτι έσπευσε και νομιμοποίησε την πισίνα της Καστοριάς κι άρα ήσυχος μπορεί να συνεχίσει το έργο του στην βουλή με το να χτυπάει το καμπανάκι του χρόνου των ομιλιών ή τα τρία κουδούνια για να προειδοποιήσει τον επόμενο ηθοποιό οτι έρχεται η σειρά του για το σκετς. Κι ήθελα νάξερα, αυτοί οι 50 βουλευτές που σταμάτησαν το ανέβασμα ενός ακόμα μαλάκα στην πρωθυπουργία, στην βουλή γιατί τον ακούν; Μάλλον εκεί θα σέβονται τον θεσμό.
             Ο Λουκάς, λοιπόν με βαθειά ριζωμένο μέσα του το συναίσθημα της δημοκρατικής λαϊκής εντολής, δεν έχει κανένα πρόβλημα που επελέγη και δεν εξελέγη. Τα τρία κόμματα που τον προώθησαν με ένα μικρό διάλειμμα τριών ημερών που παίζανε τις πιτσικουλιές, αντιπροσωπεύουν το 44%. Και ήδη έχει αρχίσει τις συνομιλίες με τους υποψήφιους υπουργούς, όπως έχω κι εγώ αρχίσει να ξύνω το αριστερό μου αρχίδι με το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού μου χεριού. Διότι εγώ πραγματικά έχω συναίνεση στο μορμί μου. Και περιμένω με αγωνία - μην τυχόν με πιάσει φαγούρα και στο δεξί ημιόσχεο και χρησιμοποιήσω και το αριστερό μου χέρι παίρνοντας την στάση ποδοσφαιριστή σε τείχος επικίνδυνου φάουλ προς τα γκολπόστ της ομάδας μου - να δω ποιοί υπουργοί θα συνεργαστούν μεταξύ τους που τα μέχρι τώρα διαφωνούσαν καθότι προέρχονταν από άλλα κόμματα.
            Υπουργοί βέβαια που θα μας σώσουν, ενώ αυτοί μας φέρανε σε αυτήν κατάσταση. Που χτυπούσαν τα χέρια στα τραπέζια των τηλεοπτικών πάνελ. Όπως και απλοί βουλευτές σαν τον Ανδρουλάκη, του τέως μαρξιστή και μετά υπάλληλου του Κόκαλη. Που έκανε και υψηλότατη ανάλυση μάλιστα : " Ο Σαμαράς κι ο Παπανδρέου οφείλουν να τα βρουν αφού μέχρι και τις ίδιες γκόμενες είχαν στο παρελθόν."  Βέβαια εγώ δεν ξέρω αν ο φελός επήδηξε κι αυτός την Βίσυ, που αφού κι αυτή είχε πάρει σύμπασα την σημερινή εξουσία, προτίμησε τις κόκες με τον Καρβέλα, αλλά η ανάλυση του Μίμη με βάζει σε σκέψεις. Αν δεν είχαν τις ίδιες γκόμενες, τότε δεν ώφειλαν να τα βρουν; Είναι απορίες μου αυτές που δεν μπορώ να απαντήσω κι εγώ. Αισθάνομαι σαν τον Κούβελο που τον πηδάει η Μπακογιάννη και τον πρήζει κάθε βράδυ που ο λαός είναι ακόμα υπέρ του δικομματισμού και δεν την βάζει βάσει δημοσκοπήσεων μέσα στην βουλή. Άσε που δεν την κάλεσαν κιόλας στου Μαξίμου θεωρώντας την οτι προσεχώρησε στο κέντρο.
          Κι είπα " στου Μαξίμου." Και μου ήρθε στο μυαλό ένας φίλος μου που όποτε βγαίνει έξω από το σπίτι του πάντα πάει στην ίδια καφετέρια. Ρε τι τρέλα είναι αυτή; Και να πω οτι έχει γκόμενα καμιά σερβιτόρα, άντε και να τον δικαιολογήσω. Τον έχω ρωτήσει , μου τα λέει όλα, και με έχει διαβεβαιώσει οτι δεν του σηκώνεται καν. " Και τότε γιατί πάς συνέχεια εκεί; ", τον ρωτάω. Διότι είναι το καλύτερο μου λέει. Τι να μου πει το καινούργιο, τι το διαφορετικό; Τον αφήνουν παγερά αδιάφορο. Και η πλάκα είναι οτι πάντα παραγγέλνει ένα γιαούρτι Δέλτα. Ρε να μην βαριέται; Μέχρι κι ο Σαμαράς σήμερα είπε : " Ερχόμαστε ξανά στο προεδρικό μέγαρο κι εύχομαι να είναι η τελευταία φορά." Φυσιολογικά. Βαρέθηκε κι αυτός. Ρε κάθε μέρα στου Μαξίμου; Και να πεις οτι κάνουν καλό καφέ; Στο τήλιο είναι ειδικευμένοι οι σερβιτόροι εκεί. Μπούχτισε κι ο Αντώνης, όπως είχε μπουχτήσει να πηδάει συνέχεια και την Βίσυ τότε παλιά και την άφησε να πάει να κάνει κι αλλού πίπες. Έτσι είναι ρε παιδιά. Το ίδιο βυζί και την ίδια κραυγή κάθε μέρα; Τι είμαστε γαμώτο; Μοναχοί του Άγιου Όρους που ο δόκιμος είναι μόνο με τον πνευματικό του;
            Δεν ξεφύγαμε όμως και πολύ. Κουβέντα κάνουμε και πάμε σαν την Ελλάδα από εδώ κι από εκεί. Σοβαρότατη πολιτική ανάλυση κάνουμε για τον Λουκά και το χρηματιστήριο αξιών που είχε στήση. Ίδια με του Καντάφι όταν έβλεπε την Κοντολίζα σύμφωνα με το βιβλίο της. Ίδια με το χαμόγελο του Παπανδρέου - έλαμπε - που απέδειξε στην Φρειδερίκη β' οτι το πολιτικό σύστημα είναι σαθρό και κακώς δεν τον έκανε οικοδόμο ή κωπηλάτη που αργότερα μόνο με την συμμετοχή του σε ολυμπιακούς αγώνες θα είχε ισόβια σύνταξη και θα διοικούσε και στράτευμα, σαν τον λοχαγό Πύρρο Δήμα που ανέλαβε και ειδικά εκστρτατεία εναντίον του ντόπινγκ. Τους ντόπαρε όλους ο Ιακώβου, εκτός από αυτόν. Αλλά τότε, για το καλό της σημαίας, δεν του επιτρεπόταν να  μιλήσει.
           Είδατε πώς αλλάζουν όλα; Μόνο με έναν Λουκά. Έτσι κι είχαμε δύο, ίσα που θα παίρναμε και την Πόλη πίσω κι ίσα που θα δανείζαμε εμείς τους Οστρογότθους. Αλλά αυτή είναι η μοίρα της Ελλάδας. Να έχει υπογεννητικότητα και να μην έχει πλούσιο ρόστερ. Πολλούς Λουκάδες σε διαφορετικές θέσεις. Θα το αντέξουμε όμως. Διότι μπήκαμε στον σωστό δρόμο. Της χρεοκερδοκοπίας. Της ευρωδραχμής. Του Κασνακίδη που θέλει πιο πολλές μετοχές για να πληρώσει.
              ΥΓ1. Σύντομα θα σας παρουσιάσω ένα draft για την μετεξέλιξη του blog σε site, κάτι σαν ηλεκτρονική εφημερίδα. Με διάφορα θέματα και καινούργιους αρθρογράφους ( πολλοί θα είναι απο τόυς μόνιμους ). Οι γνώμες σας είναι αναμενόμενες και πολύ χρήσιμες για την συνέχεια. Μοιραία και η εμπλοκή μου.
            ΥΓ2. Η διάψευση του Κοσμάτου ΔΕΝ ισχύει. Ο Άγγελος είναι κοντά. Φυσικά είναι πολύ εναντίον της ελληνικής πραγματικότητας, αλλά ΔΕΝ τους έχει όλους στο ίδιο τσουβάλι. Εξ άλλου βοηθάει η τρέλα του για το μπέϊζμπολ αλλά και κάποιες προσωπικές επαφές που διασφαλίζονται από τον γνωστό σε σχέση με τον χοντρό. Ξαναλέω οτι ο γνωστός δεν παίζει. Πάιζουν άλλοι που θα ξεκινήσουν σαν πρόεδροι ομοσπονδίας και χορηγοί σε καινούργιο τμήμα της ερασιτεχνικής.

33 σχόλια:

  1. Ε; η.. Βίσση με τον.. Σαμαρά; Μα είσαι βέβαιος;

    Αχαχαχαχαααα...!! Μα αυτό είναι γελοίο! Έχω ξεραθεί στο γέλιο! Η Βίσση και ο Σαμαράς..

    ΉΜΑΡΤΟΝ.

    Πολιτικά σχόλια δεν θα κάνω Στήβεν. Μια καζάνα σκ.. είναι όλα μετα συγχωρήσεως. Εν αναμονή του δεύτερου ανέργου στην οικογένεια (μετα εμού, όπου να'ναι έρχεται και η σειρά του συζύγου) και οσονούπω θα βγώ στα κανάλια να ζητιανεύω για να ταϊσω τα 3 πολύ μικρά παιδάκια μου. Που να το'ξερα η καψερή πως με τη δεύτερη θα κανω δίδυμα, μου λές; και θα εχω τρία με τη μία; ΤΣΑΚΑΟΥΥΥ που λέει και ο Κεραυνός.

    Βέβαια ο σύζυγος πρότεινε και άλλες λύσεις που περιλαμβάνουν σουλατσάδα βραδάκι σε ύποπτες γειτονιές με κόκκινα λαμπάκια, να πιάσω εκεί λέει δουλειά, αλλά Στήβεν και λοιποί, δε σφάξανε. Τί με πέρασε; εχ.. αν είναι να γίνει η δουλειά, να γίνει αξιοπρεπώς λέω εγώ. Συμφωνείς; Τί κόκκινα φανάρια και τρίχες κατσαρές. Από ΣΑΜΑΡΑ και άνω. Έτσι αγαπητέ. Θα πουλήσουμε ακριβα το κορμί μας σε αυτή τη χώρα έτσι όπως πάει το πράγμα.. Αμ πώς.

    Δε βαριέσαι.. φακή και σπανακόπιτα. Φετα, ψωμάκι και ελιά. Καμιά κατσίκα να πάρω όμως γιατί πολύ φέτα τρώει ο λόχος εδώ μέσα και δε συμφέρει διόλου.. πα πα.

    Όπως καταλάβατε, έχουμε λαλήσει και επίσημα πλέον από τα προβλήματα. Ας πάω να τελειώσω το κρασάκι μου (σαγκριά Βουλγαρίας ημιτασιόν βέβαια, τα άλλα κοστίζουν) και να πάω για νάνι.

    Ωρεβουάρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nα μας ζησει ο γενιτσαρος τραπεζιτης.
    Να τον χαιρομαστε.
    Αντι να σπαει πετρες σε φυλακη-λατομειο,εγινε πρωθυπουργος στο μπουρδελο της Καλεργαινας.

    Ελπιζω να μην κανατε τον κοπο να πηγατε να ψηφησετε.
    Θα ηταν αδικος κοπος. Δεν χρειαζετε πλεον. Open Gov.
    Πλεον την εντολη ο λαος θα την δινει τηλεπαθητικα.
    Οικονομια χρονου και χρηματος.

    Ο ιθυνων νους της υποτιμησης της δραχμης, ο ενθαρινων το σφαγειο του Χρηματιστηριου, ο ενορχηστρωτης των μαγειρεμενων στοιχειων της δημιουργικης λογιστικης (τα εχει κανει και αλλου) της μαιμους Σημιτη, καλοσοριστικε με θερμη απο αυτους που ειπαν οτι η Ελλαδα μπηκε με ψευδη στοιχεια -ενω οσο ηταν διοικητης εκεινος της Τ.Ε.- στην ΟΝΕ. Το παιδι τους,τον καλο υπηρετη τους λοιπον, μετα την θριαμβευτικη του πορεια απο την FED,την Τ.τ.Ε. και την ΕΚΤ, τον κοτσαρουν σαν επαρχο,σαν Πιλατο στην εδω Ιουδαια.

    Πολυ λογικο. Οταν θες τα λεφτα σου, η τις ενυποθηκες εμπραγματες εγγυησεις, εναν της δουλειας, "εμπιστο" βαζεις επανω.

    Κλεινει η ταναλια. Μετα απο εδω,ερχεται η σειρα της Ιταλιας για εναν "οικονομολογο-τεχνοκρατη" επικεφαλης μιας κυβερνησης-χωρις ψηφοφορια ασφαλως και αυτη.

    Μη αιρετοι. Οπως ειναι ηδη εδω και καιρο η φωλια της Ναζιστικης Ευρωπαικης "Ενωσης". Ολοι οι παιδεραστες,μαχαιροβγαλτες,αλητες, ειναι στα ποστα και στα "φορα" διχως την αναγκη καποιος ψηφοφοριας.
    Αυτο λοιπον θα επιδιωχθει να εφαρμοστει και στα PIGS τουλαχιστον (αληθεια ποιος λαος ΔΕΝ τρωει τα γουρουνια γιατι ειναι βρωμερα ζωα; Κανουν και χιουμορ οι ατιμοι)

    Ο "μπουγκα-μπουγκα" φευγει,αφου ολοκληρωσε το εργο που του ανεθεσαν. Οσο η Ιταλια βουλιαζε,εκεινος εκανε παρτουζες στις βιλες.
    Το ιδιο θα ισχυσει και στις Ιβηρικες χωρες. Οπως και στην Γαλλια του μαλακα τακουνια που νομιζει οτι με καποιους συνεργαζεται και οτι ειναι ισοτιμος.
    Να σκουπιζουμε τον κωλο μας με τις Liberation, που ακομα δεν μας εξηγουν απο ποιους ζητουν να ελευθερωθουν; Απο τον καπιταλισμο που γλειφει και στηριζει, η απο το κοπρολαγνικο bdsm στο οποιο μετα χαρας συμμετεχει;

    Οι διακοπες και οι ξεγνοιαστες 6 μερες που ζησαμε, ελαβαν τελος. Να ευχαριστησουμε την κοινοβουλευτικη χουντα για το απροσμενο ρεπο στα χαρατσια και την προσορινη παυση των απειλων που μας χαρισε για σχεδον μια βδομαδα.Το ειχαμε αναγκη.
    Απο αυριο,δουλεια. Τα κωλοδαχτυλα,θα γινουν λαστιχοπουτσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. avramidi dose xotzea sto lao na xeperasoume se grafikotita k to dimitriadi sta vlaxika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Spotless Mind: Διχως παρεξηγηση,σου εχω μια ετοιμη λυση,την οποια δεν ντρεπομαι να σου πω οτι την σκεφτομαι και ιδιος.
    Να πεις ναι στην απονενοημενη μεν αλλα προσοδοφορα δε,προταση του συζυγου.
    Οσο για την κοκκινη λαμπα απ'εξω,αυτο κανονιζεται.
    Δωσ'της μια,σπαστη και κρεμασε μια λαμπαδα.
    Η μιση ιερα συνοδος,θα ειναι απ'εξω. Ουρα.
    Οχι για σενα βεβαια. Εδω θα πρεπει να προσληφθουν μερικοι νταβραντισμενοι σκουροι.

    Ετσι οπως το πανε, θα μας φτασουνε στα ορια.
    Θα δοκιμαστουν αρχαι και αξιαι.
    "Ενας εργαζομενος ανα σπιτι" ειχε υποσχεθει ο ΓΑΠ.
    Αρα ο συζυγος δεν κινδυνευει.
    Αν διωχθει και αυτος,ε τι να πω. Τοτε ο ΓΑΠ ελεγε ψεματα.

    Εδω να πουμε οτι,στον πραλληλο αλλα πολυ αληθινο κοσμο που υπαρχει περα απο αυτο το πιλιτικαντικο μαγειρειο, εκτυλισεται ενας πραγματικος πολεμος στους δρομους και τις γειτονιες. Και στα σπιτια.
    Οι ληστειες πλεον ειναι φενομενο καταιγιδας. Και μαλιστα ομαδικες και μερα μεσημερι. Ολοκληρο βαγονι του ηλεκτρικου εκλεψαν τις προαλλες. Εννοω τους επιβατες. Στην ψυχρα.
    Μπουκαρουν φορτηγα και κλαρκ μεσα σε νοσοκομεια και ξεκολανε ολοκληρα ΑΤΜ.
    Σπανε κεφαλια και στελνουν στα θυμαρακια κοσμο για 50-100 ευρω. Εχει παρει μορφη χιονοστοιβαδας.
    Και ακομα δεν τους εχει βαρεσει η βαρια πεινα.
    Κατσε να δεις τι εχει να γινει το καταχειμωνο.

    Και το αλλο μεγαλο δραμα,αυτο για το οποιο θα πρεπει να δικαστουν και να ειναι μερος του κατηγορητηριου αυτων των πουσταραδων με τις γραβατες,ειναι οι 140 και πλεον αυτοκτονιες απο την αρχη του χρονου.
    Μιλαμε για ενα χωριο ολοκληρο. Για απιστευτο νουμερο.
    Το οποιο δειχνει να ειναι συνεχως αυξανομενο.
    Χωρια τα εγκεφαλικα και οι καρδιοπαθειες.Αμετρητες.

    Σοκ σε ολους. Μελλον μαυρο. Γεννησεις στοπ. Μεταναστευση ογκουμενη.Θανατοι φουλ.
    Γενοκτονια εν καιρω ειρηνης.

    ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΓΟΥΔΙ. Και χωρις ταφες. Αθαφτοι, να φαγωθουν απο ορνεα. Αυτο τους πρεπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα και σε εσενα ανωνυμε.
    Εαν χαιρομαι για κατι μεσα στην ασχημη κατασταση-την οποια ασφαλως και δεν διακρινεις-ειναι η διαφαινομενη καταργηση των εκλογων.
    Πραγματικα στο λεω. Θα ειναι γιατι πλεον θα ξερω οτι το μελλον μου εξαρταται απο μερικες γραβατες και οχι απο την δυνατοτητα ψηφου που εχουν μερικοι εκατονταδες χιλιαδες μαλακες σαν και σενα.

    Παρακαλω την τροικα,την Μερκελ,την κομισιον,ολους. Θερμα: Παρτε λεφτα,βαλτε φορους,κοψτε επιδοματα,απολυστε,καντε οτι χρειαστει. Αλλα μη παραβλεψετε το σημαντικοτερο: ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ΤΑΚΗΣ -ΧΡΗΣΤΟΣ
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ.
    "ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ" .ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ(;)ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ(ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΓΛΩΣΣΑΣ,ΘΕΣΜΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ,ΑΞΙΩΝ,ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ,ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Κ.Λ.Π.)ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ.ΜΕ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΟΥΣΕ.Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΘΑ ΕΤΡΕΦΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΤΟΥ "ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ" ΩΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ;ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.ΟΤΑΝ ΞΕ'ΚΛΙΚ'ΑΡΙΣΘΟΥΝ ΟΙ "ΝΙΤΡΟΠΑΘΕΙΣ" ΤΟ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΑΜΕ.ΩΣ ΤΟΤΕ "ΓΥΡΩ Η ΦΥΣΗ ΑΝΘΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ,ΓΑ****ΤΑΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργης ο Γαρατζέος11 Νοεμβρίου, 2011 10:16

    @ Τάκη: ΓΑΜΙΕΤΑΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ εννοείς....που οι μπαμπουϊνοι της τρούμπας μου γίναν κάποιοι επειδή ο θείος έπαιρνε πρωταθλήματα ως αντισταθμιστικά.

    Δε διαφωνώ με την ανάλυση σου, δεν ξέρω αν η "λευκή φυλή" είναι η σωτηρία μας. Καθότι γαρατζέος γνωρίζω ότι ουδέποτε ήρθαν ούτε τα στρατά ούτε τα κασόνια με τις λίρες από τη μοσκοβιά που μας υποσχόταν ο γεροθόδωρος. Βέβεια η δουλειά έγινε, μετά ήρθε ο κόδριγκτων και ο νεϊγύ και στείλαν τον μισρλή στον πάτο της Πύλου και μετά οι αβραμόπουλοι, οι σαμαράδες, οι παπανδρέηδες, οι τσιπρορήγες και οι τούρκογλου την είδαν αγγλικό, γαλλικό και ρωσικόν κόμμα.
    Προφανώς αυτό μας κρατάει μανιάτικο ο μέρκελ. Που δεν είχαμε βαυαρικόν ή πρωσσικόν κόμμα.

    Ο υιός της καλογριάς νομίζω ότι τα έβαλε καλά σε μιά φράση: "Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο". (ποιούς εννοούσε? μόνο τα μεμέτια?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργης ο Γαρατζέος11 Νοεμβρίου, 2011 10:19

    @ spotless mind: Καρτερία! Πρέπει να ξενιτευτείτε και οι 5 ή μόνο ο άντρας σου για κάποιο καιρό.
    Εγώ (για μας) ψάχνω πάντως.

    Να τα χαίρεσαι τα 3 θηρία σου, σε θαυμάζω (εγώ έχω μόνο 1).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργης ο Γαρατζέος11 Νοεμβρίου, 2011 10:22

    ...."Ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος συνελήφθη προχθές στα Σκόπια, σκέφτεται να ζητήσει ΠΟΛΙΤΙΚΟ άσυλο στην ΠΓΔΜ"....
    ο άνθρωπος είναι ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ μπροστά.
    Ουδόλως τυχαία η δήλωση του περί πολιτικής δίωξης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργης ο Γαρατζέος11 Νοεμβρίου, 2011 10:25

    διόρθωσις: ουχί νεϊγύ. δεριγνύ. μπέρδεψα τους δρόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημερα,
    steven τι λεει η νεα Ψ-ωρα?
    Μετα τις χρησεις του εκ-νεου σωτηρα, που τις ειχε παρει λεει ενας λογιστης να τις παει προς αερισμο, χαθηκαν και πρακτικα ΓΣ?
    Με ΑΜΚ 17 μυρια αλλα και με την περιβοητη εισοδο του Κασκαντεριδη?

    Ρε ο Μακης ηταν ΑΓΙΟΣ τελικα.

    Λιγοτερο την εβαλε μεσα την ΑΕΚ,ch.l την ειχε και επαιζε, ομαδαρα ειχε, και αφησε πισω και μερικα τιμολογια-πλαστα εστω- αλλα τα αφησε.

    Τωρα θα μου πεις ο Ψωμιαδης σε εφερε εδω που εισαι.

    Και εγω απο τη αλλη θα σου πω ΟΧΙ, γιατι τα τουμ Μακη μπηκαν στο 44 και διακανονισθηκαν κατα 90-95%.

    Εδω που ειμαι ο αγαμοπουστας και το αφεντικο του με το παρεακι με εφερε.
    Με το πρωην προεδρο που ηταν εκλελτος του μπουλη εξ Αμερικης το θανο-πουλο για να μη φωναζει και η δικαιουχος τραπεζα...

    Τελικα αυτα τα πρακτικα πως γινεται να χανωνται?
    Ρωταω γιατι επειδη η εποχη της στενογραφου εχει περασει και πλεον ολα ειναι σε ηλεκτρονικη μορφη, ακομη και τα χειρογραφα ετσι περνανε.
    Αρχεια δεν κρατανε οι υπολογιστες της ΑΕΚ?
    Πρεπει να ειναι οι μονοι..


    ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?

    Ακαλυπτες επιταγες στο νιονιο, χαμενα πρακτικα ΓΣ,χαμενες χρησεις, πλαστες ενημερωτητες-και πλαστες δηλωσεις εξοφλησης παικτων για συμμετοχες στο πρωταθλημα, δηλαδη ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ για να τον συλλαβουν?

    Η μαλλον να το πω αλλιως: τι διαφορετικο κανει ο αγαμοπουστας απο τον Μακη?

    Χτες λεει συνελλαβαν εναν για 150,000 ευρω πλαστα τιμολογια (τι διαφορα εχουν απο τις πλαστες βεβαιωσεις εξοφλησης??) και εχωσαν μεσα 10 χρονια ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ κατι του ΣΔΟΕ που τα επαιρναν.

    Το δικο μας το χασοδικη που εχει βουηξει ο τοπος ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΟΥΝ???

    YΓ Επιμενω να ασχολουμαι μονο με τα της ΑΕΚ,γιατι το πολιτικο κομματι ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΟΡΙΖΩΝΤΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ++ ΠΡΟ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ.
    Οποιος δεν εννοει να το αποδεχτει, ας γραφει αναλυσεις επι αναλυσεων και ας κανει διαπιστωσεις..

    Το μονο πραγμα που μπορει πλεον να κανει η χωρα, απο την στιγμη που ειναι σε πλεον αδυναμη κατασταση παραγωγικα, ειναι να παζαρεψει τους ορους και να προσπαθησει να εκμεταλευτει τις τρυπες που αφηνει ΠΑΝΤΑ το οποιοδηποτε deal ειδικα με την ασυνενοησια και την απληστια που διακρινει την αλλη πλευρα.
    Αυτο προυποθετει ευπατριδη και εξυπνο ανθρωπο.
    Α και η Σιβηρια ξεκιναει απο τη κεντρικη Ρωσια και παει μεχρι πανω. Η μιση γη στο βορειο ημισφαιριο δηλαδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Steven: Στην ευλογη απορια σου-αλλα και πολλων-πως θα δικαιολογισει την θεση του ο τραπεζιτης οταν ελεγε οτι ενα κουρεμα 50% ειναι χειροτερο απο το 21%, την απαντηση την εχει ο Μπαμπης του Σκαει. Λεει και εξηγει λοιπον η υποταγμενη καραφλα: "ο κος Παπαδημος εννοουσε οτι ενα κουρεμα με 50%- οπως και συναιβει- θα εχει ως αποτελεσμα να εξοργησουμε περισσοτερο τους πιστωτες μας αφου ετσι θα ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 50% ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ".!!!

    Δηλαδη-κατα τον Μπαμπαρο τον μπαμπουρα- το κουρεμα του 50% ειναι μια τρανη "επιτυχια" του δανειζομενου,μια καταφανης νικη εναντι στον δανειστη.
    Νεοι νομοι νεες αξιωματικες παραδοχες στην οικονομια.
    Το οτι και ο ιδιος πριν το κουρεμα ελεγε οτι "ειναι καταστροφικο ενα τετοιο ενδεχομενο" ειναι μια λεπτομερια,καθ'οτι δεν τον ενδιαφερει καθολου κανενος ειδους κουρεμα,εφ'οσον ειναι καραφλας.
    Ειναι μια εξηγηση.
    "Bravo Babis.Συνεχισε να πλενεις τα ποδια του Αλαφουζου. Εμεις θα ειμαστε εδω,σε οτι μας χρειαστεις". vodafon.

    * Ο ηδη υπερδανειζομενος "χρειαστηκε" να δανειστει 110+130= 240 δισ. ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΙΑ.
    Απο το 2009 εως σημερα.
    Σωστα, λοιπον εφεραν τον Σημιτη απο την πισω πορτα,στο προσωπο του Λουκα,ο οποιος μιλα με κλειστο το στομα.
    Υπαρχει σωτηρια; Ασφαλως. Οταν μια τραπεζα σε υπερδανιζει ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ,τοτε μονη προτεινομενη λυση,ειναι η αφαιρεση νεφρων και πνευμονων,η πωληση του πρωτοτοκου γιου στα παζαρια,η τοποθετηση της κορης σε καποιο φαναρι της Συγγρου,η πωληση του πολυεξοδου πλεον σπιτιου,η εξαγωγη γομφιων και αλλων χρυσων οδοντων, βερες, ενωτια,περικαρπια κλπ και πωληση αυτων εις ενεχειροδανειστας.

    * 11-11-11 σημερα και η μεγαλη πυραμιδα του Χεοπς ειναι κλειστη. Λογω τελετουργικων εργασιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ κοντα? ξερεις κατι που δε ξερουμε? ποιος σοβαρος ελληνας του εξωτερικου θα θελει τωρα να ασχοληθει με την ελλαδα, με μια καταχρεωμενη παε που κυριως δε ξερουμε καν σε ποιον ανηκει??? εκτος αν ο λουκας, ή οποιος αλλος σχετικος,του εχει ταξει και αλλα πραγματα μαζι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Xρηστο ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ο Παπαδημος εχει δικιο.

    Οχι για τις μπουρδες του Σκαι, αλλα για το 21%.
    Ναι ειναι καλυτερα ΑΡΧΙΚΑ να κοβεις οσο περισσοτερο μπορεις, αλλα επειδη κανενας δεν σου δινει κατι ΤΣΑΜΠΑ, αυτο το 29% ΕΠΙΠΛΕΟΝ θα το γυρισεις ΠΙΣΩ με ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ, και φυσικα πολυ μακρυτερο σε διαρκεια.

    Ειναι σαν να παιρνεις ενα δανειο μεγαλυτερο και μακρυτερο απο οσο πραγματικα χρειαζεσαι.

    Τωρα για το τι πραγματικα χρειαζωταν να δανεισουμε τι δανειστηκαμε και πως, αυτο ειναι μια ιστορια ευκολα εξηγησημη απο οσους εχουν 3 δραμια μυαλο.
    Μη τα αναλυουμε συνεχεια ειναι κουραστικο.

    Εχω ξαναπει οτι η Ελλαδα ειναι το 2% της εγαξωγικης δυμανης της Γερμανιας.

    22 δις εισαγουμε ετησια, αν το καναμε 1,5% θα κερδιζαμε 6 δις (οσο η...δοση) και ταυτοχρονα ΚΑΙ θα δημιουργουσαμε προβλημα στους Ραιχ ΚΑΙ δεν θα ειχαμε προβλημα ΚΑΙ θα διαπραγματευωσουν αλλιως.
    Ποιος θα τα κανει αυτα ομως? Ο αγαμοπουστας της πολιτικης???

    Ειπαμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ΓΙΩΡΓΗ
    Α ΠΑ ΠΑ ΠΑ.ΔΕΝ ΛΕΩ ΚΑΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.ΓΑΛΟΥΧΕΙΤΑΙ ΕΓΡΑΨΑ.ΓΑΛΟΥΧΕΙΤΑΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ.ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΕ "ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φυσικα, για να καταλαβει κανεις τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ λογο που η Ελλας-ΑΕΚ ειναι στη κατασταση που ειναι σημερα οικονομικα-διοικητικα-ποδοσφαιρικα και τελικα σαν 'μαγαζι' αρκει να δει ΠΟΙΟΙ ειναι οι leaders, οι αρχηγοι που αποφασιζουν και πραττουν απο το πρωτοσελιδο της Ψ-ωρας (της κιτρινομαυρης οχι της αλλης της μπορντο-καραμελο-κοκκινο-μουσταρδι):

    -Kασκαντεριδης!!! ο ανθρωπος που δεν εχει επισημα ΤΙΠΟΤΑ στην ΑΕΚ αλλα πεταγεται οπως ολες οι κλανιες
    -Νοτιας ο μοναδικος ιδιοκτητης καταστηματος στο κοσμο που ασχοληται 2-3 μερες το χρονο με το μαζαζι του
    -Μια ξανθια (βαμμενη ουτε καν φυσικη)
    -Θανοπουλος! ειμαι προεδρος επειδη ο αδελφος μου εχει δανεισει το μαγαζι..
    -Αγαμιδης!!!! αφησα μια επιτυχημενη καριερα δικηγορου στο Λονδινο για 1000 ευρω ...
    - Κ1 και Κ2, οι αυλικοι σφουγγοκολαριοι (το κ3 και ο Αρναρ λοιπουν)
    -Τροχανας.. ο γνωστος και ως Σοε πυραμιδακιας..
    -Ενα ζευγαρι χερια (χερια εχουμε απο λεφτα να βουτηξουμε ξεμειναμε)

    Το ολο σκηνικο δε, παραπεμπει σε βιντεοτανεια 80's παραγωγης γαμισε τα, με φοντο κατι πλαστικα β' διαλογης κυπελλακια απο πανυγηρι και μια αιθουσα συνεδριασεων που μοιαζει περισσοτερο με καπνηστηριο προσωπικου παρα με meetting room ΑΕ...

    Η πικρα, η μιζερια και το κιτσαριο με τη λαμογια σε ΟΛΟ το μεγαλειο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Γιώργη, Σε ευχαριστώ, και να χαίρεσαι και εσύ το παιδάκι σου :) Εύχομαι να βρείς αυτό που ψάχνεις έξω και παρόλο που εμείς είπαμε τελικά να μείνουμε εδώ και να παλέψουμε πολύ απλά εάν δεν μπορούμε να βάλουμε φαγητό στο τραπέζι μας εκ των πραγμάτων θα αναγκαστούμε να φύγουμε.

    @ Χρήστο.. η εγκληματικότητα έχει φτάσει σε τρομακτικά ύψη και η ενασχόληση των ΜΜΕ με αυτό το θέμα είναι ως αναμενόμενο ελάχιστη.

    @ Τάκη, Τέρμα, τα αδιέξοδα είναι απόλυτα. Για όλους, όχι μόνο για εμάς εδώ. Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα δυστυχώς. Η άμυνα της χώρας όπως πολύ σωστά έλεγες προηγουμένως, τί να πώ. Σωστά επίσης, κακό να κινδυνολογούμε, όμως είναι δύσκολο να μην όταν έχεις την ακλόνητη αίσθηση οτι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Το ένστικτο χτυπάει τεράστιες καμπάνες. Και όταν δεν υπάρχουν λύσεις, και δεν υπάρχει σενάριο αντιμετώπισης νοιώθεις σαν τα προβατα που περιμένουνε να σφαγιαστούν. Μόνο τα πολύ εκλεκτά κριάρια θα μείνουν στο τέλος, άντε και μερικά προσεκτικά επιλεγμένα θηλυκά γιατί πως να το κάνουμε, τίθεται και θέμα αναπαραγωγής.

    Λέει ο David Harvey για την κρίση του καπιταλισμού "Νομίζω ότι γνωρίζω την φύση του προβλήματος, αλλά δεν έχω τις λύσεις".
    Κανείς δεν τις έχει. Και ούτε πρόκειται να τις βρει.

    http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3944%3Aod-harvey-for-the-crisis-of-capitalism-videos&catid=76%3Aarthografeia&Itemid=122

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν εχω παρα να συμφωνησω με τον ΤΑΚΗ,σε ολα οσα αναφερει στα χθεσινα του σχολια.Αυτη ειναι η πραγματικοτητα και δεν αλλαζει.Ειναι δεδομενο,πως δεν πιανει κανεις τυχαια τις "πρωτες καρεκλες". Λυση? Υπαρχει? Αυτο ψαχνουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "γνωριζω την φυση του προβληματος αλλα αδυνατω να βρω την λυση";
    Καλος απατεωνας και τουτος.

    Προς DIMI. Οικονομολογοι δεν ειμαστε ευτυχως,αλλα αν δεν θελουμε να σαλταρουμε τελειως,βαζουμε κατω την αγια κοινη λογικη.
    Οταν εισαι υπερδανεισμενος και σε υπερδανειζουν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ.

    Οσο για τα υψη και τα βαθη του κουρεματος,αυτα αφιενται στην διακρητικη και εθελοντικη ευχερια των ιδιωτων επενδυτων.
    Αν εσυ ξερεις κανεναν "επενδυτη"-τοκογλυφο που να ειναι και μελος προσκοπικου συλλογου,να μου τον δειξεις να τον φιλισω στο στομα.

    Οταν οι "αρχοντες" σκοπο να κοψουν χρημα δεν εχουν,και τα διαθεσιμα των ταμειων χρηματοπιστωτικης πουστιας δεν αρκουν ουτε για ζητω-μετα και την αναμενομενη βοηθεια που θα ζητησουν και τα PIGS,τοτε απο που και ως που θα δεχθει να κουρευτει καποιος που εχει ομολογα, τα οποια μπορουν να "εξαργυρωθουν" και με δημοσια περιουσια, η οποια ειναι ενυποθηκη με οικιοθελη παραιτηση "ανευ ορων και αμετακλητα" του δανειζομενου;

    Μοναδικος δρομος ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΕ ΠΑΝΕΡΙ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ.

    Προς Γιωργη: Αυτο που λες, προβαλει σε αριστο βαθμο την κατασταση απο το 1830 και δωθε.
    Αγγλικον (ΕΡΕ-ΝΔ) Γαλλικο (Ενωση Κεντρου-ΠΑΣΟΚ) Ρωσσικον (ΚΚΕ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ,ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΙΟ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Ο ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ)
    κομμα. (με τις μετεξελιξεις τους βεβαια,συν τω χρονο,αλλα κατα βαση,ετσι ειναι)
    Ρε ολα "ελληνικα" να ειναι σε τουτο τον τοπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εχει προκυψει ενα μικρο προβλημα με τον τυπο με το σακακι το διπλοσταυροκουμπωτο. Για τον "κυριο τιποτα" οπως σωστα τον ειχε αποκαλεσει ο χοντροπακγαλος. Ο Αβραμοπουλος.

    "Παιζει" και αυτο:

    "Ένα ακόμη πολιτικό παράδοξο γέννησε η κρίση. Η Νέα Δημοκρατία συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, διατηρεί όμως τον τίτλο και τα προνόμια της αξιωματικής αντιπολίτευσης!
    Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό;
    Κι όμως το προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής! Σύμφωνα με το άρθρο 20, «ο πρόεδρoς της μεγαλύτερης σε δύναμη Koινoβoυλευτικής Oμάδας, πoυ δεν μετέχει στην κυβέρνηση, απoκαλείται...
    αρχηγός της αξιωματικής αντιπoλίτευσης και έχει τα ιδιαίτερα δικαιώματα πoυ τoυ αναγνωρίζει o Kανoνισμός της Boυλής και oι κείμενες διατάξεις".
    Στην προκειμένη περίπτωση, η Ν.Δ. συμμετέχει στην κυβέρνηση, αλλά όχι δια της Κοιν. Ομάδας της, αφού, όπως διευκρίνισε ο γραμματέας του κόμματος Α. Λυκουρέντζος, στην κυβέρνηση Παπαδήμου, η Ν.Δ. συμμετέχει με κορυφαία στελέχη της, όχι όμως και με βουλευτές της.

    Αν έστω κι ένας βουλευτής της Ν.Δ. έπαιρνε υπουργικό χαρτοφυλάκιο, αυτομάτως τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταλάμβανε δικαιωματικά το ΚΚΕ και τη θέση του αργηγού αυτής, η Αλέκα Παπαρήγα. Και τούτο διότι θα ήταν του ΚΚΕ, «η μεγαλύτερη σε δύναμη Koινoβoυλευτική Oμάδα», πoυ δεν θα μετείχε στην κυβέρνηση.

    Αυτό ίσως εξηγεί και την επιμονή της Ν.Δ. να μετέχουν στην, υπό τον Λ. Παπαδήμο, τρικομματική συγκυβέρνηση, μόνο εξωκοινοβουλευτικά στελέχη της και όχι και βουλευτές της. Δεν εξηγεί, όμως, τον διττό ρόλο του κ. Σαμαρά: Και συμπολιτευόμενος και αντιπολιτευόμενος, ταυτόχρονα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Xρηστο ουτε εγω ειμαι.
    Απλη λογικη θελει και βασικες γνωσεις δημοτικου.

    Οταν πηγα στο Λονδινο τα πρωτα ΔΥΟ χρονια στα μαθηματικα μας 'μαθαινανε' ολοκληρωματα!!! πραγματα δηλαδη που τα καναμε στο Λυκειο εδω.
    Οι υπολοιποι τα κοιταγαν σαν allien, κατι εξωπραγματικο, οταν τους ελεγα οτι αυτα τα κανουμε στο high school με κοιταγαν περιεργα.
    Ασε που δεν τα καταλαβαιναν κιολας οι μισοι (κυριως οι Βρεττανοι και οι Κινεζοι) οι υπολοιποι, Σκανδιναυοι κυριως το παλευαν..

    Δεν ξερω ΑΝ υπαρχει σωτηρια ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΝΝΩΕΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

    Αλλος βλεπει σωτηρια σε ενα cayenne, αλλος σε μπουζουκια, αλλος σε ενα κτημα με ντοματες, αλλος σε ενα μισθο δημοσιου σιγουρακι, αλλος σε επεκταση της δουλειας του, αλλος στο να εχει ενα 'κεραμιδι' στο κεφαλι του, αλλος στο να γινει και αυτος μερος του συστηματος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προς DIMI: Αυτο ξαναπεστο. "πως εννοει κανεις την σωτηρια".
    Οι τσανακογλυφτες αλα Μπαμπης ("οχι μονο την υπογραφη,αλλα κα το αιμα τους να βαλουν για την 6η δοση") Καψη ( "πτω-χε-υου-ΜΕ" αναφερομενος ασφαλως στους ομοιδεατες του και στα αφεντικα) εννουν κατι αλλο απο αυτο που λεω εγω και ο περισσοτερος κοσμος εννοει.
    Οι ξυπολυτοι "επιχειρηματιες"-των οποιων τα συμφεροντα υπερσπιζονται ΟΛΑ τα βρωμοκαναλα πλεον,εννοουν "σωτηρια" την αποτροπη καθε αλλης πιθανοτητας περαν αυτης της συνεχισης του βυθισματος και την μεταπρατικης αρπακτικης συμπεριφορα,συνεχιζοντας να βαζουν χερι στον δημοσιο πλουτο (τον δικο μου και τον δικο σου δηλαδη) και κυριως Η ΜΗ ΕΜΦΑΝΗΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΜΕΣΩ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

    Και απαντες οι λογης-λογης παρατρεχαμενοι τους (αναλυτες,πανεπιστιμιακοι,οικονομολογοι,συνταγματολογοι,οι οποιοι ελαβαν τιτλο σπουδων οπως ελαβε διπλωμα οδηγησης η κυρα Μαρια) οι οποιοι με τον ενα η τον αλλο τροπο σιτιζονται παρα (παρασιτουν δηλαδη)στου κασιδι το κεφαλι.

    Αυτοι λοιπον,ασφαλως και εχουν διαφορετικη αντιληψη και προσεγγιση στην εννοια "σωτηρια" απο οτι η συντριπτικη πλειοψηφια,που υποφερει στεναζοντας.

    Παιζει βεβαια και το ψυχολογικο σεναριο οτι οι επιλογες των μισθωτων, αμισθων,επιδοτουμενων, που διαβιουν λαθρα,μεσα σε σπιρτοκουτα,υπομενοντας καρτερικα το επομενο ραπισμα, να μην γινονται ορατες εθελοντικα πλεον,αφου δεν θα ηθελαν,δεν θα μπορουσαν,δεν θα αντεχαν να αυτοκυβερνηθουν, και αναθετουν το εργο σε αλλους πληρωνοντας ενα τιμημα για την αναθεση της τυχης τους σε ασχετους αλλα πολυ θρασεις "ειδημονες".
    "Παταξον με αλλα κυβερνισον με"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ
    ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΠΕΛΛΟΥ.
    "ΔΕ ΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ,ΚΡΑΤΑΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
    ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ".

    DIMI ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
    ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ,
    ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΟ.

    ΚΙ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ.
    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
    ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;
    ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΜΕ,ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ,ΝΑ ΜΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ;
    ΠΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥΛΗ ΟΤΙ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οποιος σας ελεγε πριν μολις τρια χρονακια,οτι θα ειχαμε δοτη κυβερνηση ΜΗ εκλεγμενη, και στην κεφαλη της εναν φυτευτο τραπεζιτη, με τα κομματα να κανουν μοκο και τον λαο στην απ'εξω,τι θα του λεγατε;
    Οτι ειναι τρελος;

    Ορκιστικαν. (που,δεν ξερω)Σιδεροκεφαλοι. Αντισυνταγματικα και πραξικοπηματικα ολα βεβαια,αλλα τετοιες ωρες τετοια λογια.
    "πτω-χε-υου-με" που λεει και ο Μανωλης Ταψης.

    Επιτελους ο λαος δεν μιλησε. Επιτελους η δημοκρατια στο αποσπασμα. Επιτελους μακρυα οι καλπες. Επιτελους ολοι μαζι για το αυριο καποιων.
    Ζητω η λαικη κυριαρχια και η λαικη αγορα Κολωνου.

    Αι στο διαολο βαρεθηκαμε. Επιτελους ξημερωνει νεα μερα.
    Εκλογες και εκλογες και εκλογες.Και δωσ'του καθε λιγο καλπες και παραβαν. Και τζαμπα εξοδα. Και τι καταλαβαμε; Τιποτα.

    Ετσι γινονται οι παστρικες δουλειες. Τσακ-μπαμ. Ουτε χρονος χαμενος,ουτε χρημα πεταμενο.

    Εζησαμεν να δουμε τον μπουμπουκο υφυπουργο.
    (Χαρες που θα κανει η Βγενιω. "δηλαδη εκτος απο περσονα,ειμαι και κυρια υφυπουργου;Τι αλλο μου επιφυλασεις γιγαντα μου!)
    Ναυτιλιας λεει. Δηλαδη ξερει απο τριηρεις ο ανθρωπας;
    Η θα παει στον Λατση και τον Μελισσανιδη να τους μιλησει για καραβια;
    Ε,ρε γελια.

    Παντως το αξιζε.Χρονια τωρα κραδαινει βιβλια και σκουζει διατρανωνοντας τα Ελληνικα ιδεωδη: " η ταν η επι τας" "πας μη Ελλην βαρβαρος", "μολων λαβε" κλπ.

    Ειδες που ειναι σε ευθεια γραμμη με ολα οσα πουλαει;
    Ουτε μοιρα δεν ξεφυγε απο τα αρχαια κειμενα ο πουστης. (τοις κυνων ριμασι πειθομενοι. Δηλαδη: "πιστοι στους σκυλους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αρχιζει το γαμισι της αρκουδας.
    Αν δεν συμβει αυτο και ολα αλλαξουν προς το καλυτερο, ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΩ ΣΤΙΣ ΡΟΥΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΩΝΑΖΩ "ΕΠΕΣΑ ΕΞΩ.ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ.ΣΥΓΝΩΜΗ".
    Αν ολα που τραβιξαμε δυο χρονια ηταν ενα μαθημα στον Ελληνα,αν ολα ηταν μια διδασκαλια απαραιτητη, και απο εδω και μπρος-μιας και εχουμε και τα "μεσα" με τον Λουκα- πανε καλυτερα και δουμε φως και καλυτερες μερες, ΠΡΩΤΟΣ θα δωσω συγνωμες και συγχαρητηρια.

    Αν ολα αυτα που υπεστημεν ηταν μια αναγκαια προσαρμογη και το βαθυτερο σχεδιο προβλεπει και προετοιμαζει καλυτερο και πιο ευτυχο μελλον,τοτε κανω μοκο για παντα και θα τους σηκωσω στους ωμμους.

    Αν ο τεχνοκρατης εχει σκοπο-λεμε τωρα- να ενωσει τα κομματικα σκυλια και ετσι ξεμπλεξουμε απο τον δικομματισμο και αποδειξει οτι ο καλυτερος τροπος διαχειρησης ειναι το "φυτεμενο καθεστως",εγω θα φωναξω "κατω η λαικη κυριαρχια".

    Ομως πιστευω πολυ στα σοβαρα,οτι το μαχαιρι και η κορδελα που ερχεται, θα ειναι πρωτογνωρη.
    "δεν ειμαι πολιτικος", ειπε. Στα αρχιδια μου το κοστος δηλαδη. Και αυτο-υπο αλλες συνθηκες-θα ηταν πραγματικα ιδανικο. Απο αυτο υποφεραμε αλλωστε.
    Αλλα ΤΩΡΑ,που πρεπει να μη βλεπεις μονο νουμερα αλλα και την χωρα με τους ανθρωπους μεσα της,τωρα βρεθηκε ενας σκαλιστης αριθμων; Που ησουνα τοσα χρονια,μεγαλε μαγειρα της Goldman Suck's; Τι εκανες; Τον τροχονομο στα κεφαλαια που εφευγαν απο τους εδω φιλους νταβατζιδες προς τα υπογεια της Ελβετιας;

    Οπως πιστευω οτι αποκλειεται να εφαγαν την λασπη,το ξυλο και τις κλωτσιες οι πολιτικαντιδες τοσο καιρο τζαμπα,για να δουν να πετυχαινει στην θεση τους ενας τραπεζιτης που εχει σπουδασει μηχανικος.
    Μακαρι ομως.
    Το ευχομαι ολοψυχα και δεν με νοιαζει πως και γιατι.
    Αλλα οι πιθανοτητες ειναι μηδενικες. Για τον απλουστατο λογο οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΟΥΤΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ.

    Το πειραμα παει "πριμα". Εχει ορισμενους ασταθμητους παραγοντες βεβαια να αντιμετωπισει,οπως η πεινα, η εξαθλοιωση και ο γενικος εκνευρισμος,αλλα αυτα διορθωνονται.
    Ζητω στην ΠΡΩΤΗ Ευρωπαικη φυτεμενη εκ των τοκογλυφων νεοταξιτων κυβερνηση.
    Ερχοναι κι'αλλες. Σειρα εχει ο "μπουγκα-μπουγκα".

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΞΕΣΚΙΣΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
    Οπως σπασανε τα μαρμαρα στην πλατεια Του,ετσι κατεγαμησαν και τα αρθρα του.

    Ετσι μου ερχεται, σαν αλλος Καλεργης,να ανεβω σε ενα γαιδαρο,να παω κατω απο τα βασιλικα κοινοβουλευτικα ανακτορα και να φωναξω: "Εκαναμεν λαθος. Δωστε μας το Συνταγμα πισω και παρτε την Βιβλο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. xotzea xynw ORIGINAL londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ε,ρε βαρβατιλα Λονδρεζικη.
    Γυναικες υπαρχουν ακομα εκει,η τις αποτεφρωσαν ολες;
    Αν τις ξεπαστρεψαν,καλως εκαναν,αφου ουτως η αλλως οι περισσοτερες ειναι μπαζα.
    Ελπιζω να μην εχεις για φυλαχτο καμια πλεξουδα τριχες απο την μασχαλη καμιας Καθολικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τάκη δεν θυμάμαι να σε έχω ειρωνευτει ποτε, οπότε καλο θα είναι να το αφήσουμε εκει.
    Πίστεψε με μπορώ να γίνω αρκετά ειρωνας.. Και έχω να σου πω και εγω πολλά
    Απλα δεν με ενδιαφέρει να αναλύσω τετελεσμένα γεγονότα

    Εσύ να μιλάς, εγω όχι;
    Καθένας λέει τη γνώμη του.
    Το τι πιστεύω εγω και αν επηρέαζεται η κατάσταση Είναι άποψη.
    Αν θεωρείς ότι τα αυτονόητα είναι συνομιλία με κάποιο Θεό, πάσο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. DIMI ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΩ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙ
    "ΦΟΝΙΑ"(ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΤΟ) ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ
    ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ.

    ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙ 10ΕΤΙΑΣ,
    ΠΕΡΙ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΔΗΛΑΔΗ,
    ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟΣ 'Η
    ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ;ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ;
    ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ
    ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ,ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙ;
    ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ
    ΚΙΛΑ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;

    ΑΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΑΘΑΙΝΕΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ
    Η ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ,
    ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΑ ΧΩΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΔΑΜΙΔΗΔΕΣ
    'Η ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ;

    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ,
    ΑΦΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΑΙ
    ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣ ΑΝΤΙΔΡΩ.
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ,
    ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΙ,ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ
    ΠΙΣΙΝΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ,
    ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα.Eγγραφο του Wikileaks που δημοσιεύεται στη Die Welt αποκαλύπτει την άγνοια και τις λανθασμένες εκτιμήσεις της γερμανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, τo χειμώνα του 2010.Χα χα
    Το αποκαλυπτικό έγγραφο είναι από τις σημειώσεις του τότε αμερικανού πρέσβη στο Βερολίνο Philip D. Murphy, οι οποίες αναφέρονται στις ημέρες πριν και μετά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Φεβρουάριο του 2010.
    Πριν από τη σύνοδο, γράφει ο αμερικανός διπλωμάτης, έγιναν πολλές συζητήσεις στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης για την κατάσταση στην Ελλάδα. Το μοναδικό αποτέλεσμα τους, προσθέτει, ήταν η απόφαση του Βερολίνου να αποσιωπήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την επικείμενη ελληνική καταστροφή έναντι των γερμανών πολιτών.
    Η γερμανική κυβέρνηση ήταν ευχαριστημένη που στη σύνοδο κορυφής της 11ης Φεβρουαρίου 2010, δεν αποφασίσθηκε οποιαδήποτε συγκεκριμένη βοήθεια για τη Ελλάδα.
    «Η καγκελάριος Μέρκελ έδειχνε φανερά ανακουφισμένη, για το ότι δεν χρειάζεται ακόμη να εξηγήσει στους πολίτες, γιατί θα πρέπει να μεγαλώσει το δικό της χρέος-βουνό για να σώσει τους Έλληνες» προσθέτει.
    Η Μέρκελ απέκρυπτε σύμφωνα με το έγγραφο το μέγεθος του ελληνικού προβλήματος απ' τους Γερμανούς και καθυστερούσε εν γνώση της να βοηθήσει την Ελλάδα με αποτέλεσμα να την οδηγήσει στην πτώχευση.Αυτό δεν ήθελε;
    Η Μέρκελ καθυστέρησε με δόλο τη βοήθεια στην Ελλάδα επιτρέποντας στις αγορές να της προκαλέσουν δραματικό χτύπημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το κωμικοτραγικο και πολυ πονηρο ειναι οτι ναι μεν ψηφιστικαν τα ακινδυνα και ακακα μεσοπροθεσμα αλλα οι δανειακες συμβασεις ΔΕΝ εχουν υπογραφει ακομα.
    Ουτε αυτη των πρωτων 110δισ.
    Δηλαδη μας εχουν δωσει 110 αερα μπανα;
    Κι'ομως ναι. Εν λευκω. Χωρις να εχει υπογραψει ο δανειζομενος.
    Που πονταρουν; Μα στην δημοσια περιουσια και στο περιφημο ταμειο αποκρατικοποιησεων,το οποιο θα αρχισει να δουλευει σε φουλ πλεον ρυθμους μετα το σιγουρο πια περασμα απο την βουλη των δανειακων συμβασεων.

    Οι οποιες "ηθελαν" 180 ψηφους για να περασουν-μιας και απτονται θεματων εθνικης κυριαρχιας- και απο μια κυβερνηση ενος κομματος δεν θα περνουσε ποτε.
    Ενω τωρα με την "συγκυβερνηση" ολων των πουσταραδων, το 180 ειναι παιχνιδακι.

    Αρα; Αρα φουλ για ψηφηση, φουλ για "αποκρατικοποιηση" δηλαδη για ξεπουλημα ανευ ορων και αμετακλητα και με οικοιοθελη παραιτηση των ασυλιων, αρα για πρωτη φορα στην ιστορια του κοσμου (συμπεριλαμβανομενων και των αποικιων των προηγουμενων αιωνων)για πρωτη φορα μια χωρα απεμπολει απο μονη της τα δικαωματα της,με τετοιο αναισχυντο τροπο και με τετοια "μαστορια" που ακομα και οι διεθνεις συνθηκες και δικστηρια,σηκωνουν τα χερια.

    Δυστυχως αποχαιρετα την την "Αλεξανδρεια" που χανεις.

    Αφου το κολπο του αντιπερισπασμου με την αγανακτησμενη καλοκαιρινη περατζαδα περασε και ο λαος χειμωνιατικα δυσκολα θα ξαναβγει συσωμος στον δρομο (εκτος και αν...) τωρα με την "μεταβατικη κυβερνηση ΟΛΑ τα κυρια και ουσιωδη θα ψηφιστουν transit και εν ριπη οφθαλμου.

    Και την Ανοιξη,οταν θα ανθιζει η φυση,μια χωρα ολοκληρη,μια πατριδα,θα εχει περασει ολοκληρη στα χερια γυφτων τοκογλυφων,στην κυριολεξια κατω απ'τη μυτη του λαου της.

    Αμωμοι εν οδω αλληλουια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Παντα θα υπαρχει καποιος που θα ανοιγει την κερκοπορτα...Και ηταν οι "εντολοδοχοι" διαφωνουντες βουλευτες του Πασοκ.Και θυμηθειτε ποιοι επαιξαν το ονομα Παπαδημος πρωτοι,ποιοι εμφανιζονταν συχνα-πυκνα σε αυτους που επαιξαν το "Παπαδημος" πρωτοι,ποιοι ησαν αυτοι που υπερασπιστηκαν λυσσαλεα μια καινουργια λυση γιατι το παρον πολιτικο συστημα εχει καταρρευσει,και γιατι το θεμα Λαυρεντιαδη ΔΕΝ επαιξε καθολου απο το συγκεκριμενο καναλι.Φυσικα ο Σαμαρας δεχομενος πολυ μεγαλη πιεση απο την Μερκελ ενεδωσε,στην υποψηφιοτητα Κακλαμανη στην αρχη και μετα στον Παπαδημο,που δεν ηθελε ουτε να τον ακουει.Και φυσικα ο Αβραμοπουλος,το απολυτο τιποτα,ο οποιος ηθελε σαν τρελλος "καρεκλα",για αυτο και βρεθηκε η λυση της παραιτησης.Ετρεμαν ολοι στην ιδεα να δουν το ΚΚΕ σε ρολο αξιωματικης αντιπολιτευσης και να τους κρεμασουν κουδουνια μετα πανευρωπαικως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ...Τωρα καταλαβες τι εγινε με το ΑΛΤΕΡ? Και γιατι η αναφορα μου για αυτο και τον Αλαφουζο?
    Και ο Παπαδημος,θα την βρει απο τον αλλον ομογαλακτο του (τραπεζικο),ο οποιος ηρθε χθες βραδυ σε συμφωνια με τον Σαμαρα για τον πληρη ελεγχο στις πραξεις και τα εργα που θα ακολουθησουν απο τον "πρωθυπουργο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή