Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

           Πάντα οι συνωμοσιολόγοι θεωρούσαν οτι τα γεγονότα είναι καλά σχεδιασμένα και πλήρως ελεγχόμενα. Αυτόν τον αστάθμητο παράγοντα τον είχαν σαν το έδεσμα της φάβας σε σούπερ ντούπερ γκαλά των τζακιών. Είχε την πλάκα της η οπτική αυτή, όπως πλάκα έχει που ξαφνικά βρέθηκε ένας Χιώτης κι έκανε το μπουζούκι της μοδός ( μια χορδή μόνο πρόσθεσε και τους έπεισε οτι αυτό είναι άλλο όργανο ) ή όταν κάποιος λαϊκός μετεξελιχθείς σε λεφτά γούσταρε να έχει και γύρο στα ντελικατέσεν.
            Κι εδώ μιλάμε για την Ελλάδα και την κουβέντα του αποδυτηριάκια το 1981 - όταν είχε εκλεγεί ο μπαμπάς του φελλού - , " αυτός που κυβερνάει ένα μπουρδέλο, πώς λέγεται στην καθομιλουμένη; " Κι επειδή τίποτα δεν αλλάζει στην ουσία παρά μόνο στο περιτύλιγμα, ήθελα να ήξερα πώς οι ξένοι γενικώς και αορίστως εμπιστεύθηκαν σε συμφωνία μια τσατσά. Που έχει κάνει όλο τον πλανήτη να γυρνάει με τέτοια γωνιακή ταχύτητα που είναι ζήτημα τι μπορεί να κάνει η κεντρομόλος δύναμη.
            Κώλο τα έκανε το παλληκάρι. Έτσι δεν λέμε όλοι; Είναι έτσι όμως; Διότι ο φελλός είχε τρεις άσους στο μανίκι : Τον Βενιζέλο, το δημοψήφισμα και το σενάριο ( πιο κάτω αυτό ). Φυσικά και τα cds και τις συμβουλές των ανθρώπων που είναι πάνω από κυβερνήσεις. Αλλά αυτά δεν είναι οι άσοι. Είναι ωραίες φιγούρες στην παγκόσμια μπιρίμπα. Ο Βενιζέλος λοιπόν παίχτηκε και κόλλησε και μια φλεγμονή στην κοιλιά και το δημοψήφισμα μια χαρά ήρθε να ταράξει την παγκόσμια πολιτική ουτοπία με δυό προσωπικά οφέλη: Την ευθύνη να την αναλάβει ο λαός με ενδεχόμενο " όχι " ( ΠΟΤΕ ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, κι έχει να κάνει πάντα με την διατύπωση του ερωτήματος, που  εδώ ας πούμε θα ήταν σαν " ναι " στο δάνειο, ή "όχι" αλλά ανεξέλεγκτη χρεοκοπία κι επιστροφή στην δραχμή κλπ ) και η πίεση να φύγει από τους βουλευτές.
           Μια χαρά τα πήγε ο φελλός με το εξής βαρύτατο πολιτικό ολίσθημα : ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. Αλλά ξαναεννόησα και πριν, οτι ο άνθρωπος ΔΕΝ είναι πολιτικός. Είναι άνθρωπος που ανήκει στον άϋλο καπιταλισμό. ΚΙ ΑΡΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ ΞΑΝΑ Ο ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ, ΤΟ ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ και τρέχουν τα ηγετάκια τώρα να εξασφαλίσουν τον κώλο τους. Τα έχουμε ξαναπεί. Υπάρχει κατασκοπία και αντικατασκοπία. Όλοι κατάσκοποι είναι μεν, αλλά πιο καλοί είναι οι διπλοί πράκτορες.
         Τώρα οτι δημιουργήθηκε και μια αναστάτωση στην κοινοβουλευτική ομάδα του σοσιαλισμού, δεν λέει και πολλά. Ο στόχος ούτως ή άλλως είναι να εξαφανισθούν οι κοτσαμπάσηδες και οι συμμορίες που ελέγχουν εσωκομματικά - ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ - και η Καϊλή να βρει έναν πλούσιο γαμπρό ( την άφησε και ο Παπαγεωργίου αφού διαπίστωσε κυτταρίτιδα στον πάτο της ). ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.
           Είναι τραγικές οι στιγμές για την χώρα; Δεν το βλέπω έτσι. ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ. ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΦΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΟΝ ΕΞΑΓΕΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ μαζί με την σταθερότητα της απλής παρατήρησης: Υπάρχει πουθενά ηγέτης που να προκύπτει δημοκρατικά με ψήφο από τον λαό; Κι εδώ είναι οι καναπέδες που σωστά ανέφερε κι ο Χρήστος.
           Αλλά μην γελάτε διότι αυτήν την στιγμή που πήρανε φωτιά τα παγκόσμια μουνιά , ο υπουργός έκανε αλλαγή στην στρατιωτική ηγεσία αφού παραπήρανε υπόσταση οι φήμες και γίνανε και άρθρα σε έντυπα κύρους. Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά ο Έλληνας καθηγητής στην Οτάβα ξαναμίλησε για ελληνοτουρκική συνομοσπονδία που λύνει αμέσως τα θέματα των ενεργειακών αποθεμάτων του Αιγαίου ( το σενάριο ). Οπότε τρέχουν οι πολιτικοί και τρέχουν και οι αφανείς επιχειρηματίες στο σπριντ που τα μέχρι τώρα μοιάζει να κερδίζει η Ελλάδα την ΑΕΚ όσο κι αν η αρκούδα παρακολουθεί πολύ στενά κι είναι μια χαρά αγιορείτης διαιτητής ( μόνο τις κινήσεις του Βατοπεδίου να αναλύσει κάποιος ). Φυσικά τέτοιο σενάριο θα έπαιζε μόνο αν η Ελλάδα ξαφνικά βρισκόταν εκτός ευρώ κι εκτός ευρωζώνης.
          Αγαπητοί κι αγαπητές, πολλά μπορούμε να πούμε και σε άλλα τόσα να διαφωνούμε. Το σίγουρο είναι ένα : Η ΔΥΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ. ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ, ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ. ΤΟ ΑΡΜΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΙΕΤΑΙ και το μόνο που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι αν η μετάβαση μπορεί να γίνει αναίμακτα.
          Υγ1. Εγώ τα κείμενα αυτά, δεν θέλω να τα γράφω. Προτιμώ την δωρική γραφή της ποίησης αυτές τις στιγμές ( δεν έχει άδικο ο Χαράλαμπος αλλά όπως και να το κάνουμε όταν μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, έτσι και μια σκέψη θα μπορούσε να αποτυπωθεί αντί σε χίλιες λέξεις σε μόνο τρεις και μετά πρέπει να  πει μπροστά η κριτική σκέψη ), μια που το κορίτσι το χθεσινό ήταν η γη κι όχι κάποια γυναίκα. Βεβαίως  μεταφορές γίνανε στην εισαγωγή, αλλά όσο κι αν επικράτησε μπέρδεμα ήταν ο καλύτερος πρόλογος για σήμερα. Οι αναρτήσεις μου έχουν κάποια συνέχεια ( το αδύνατο σημείο του blog ίσως για καινούργιους επισκέπτες ) αλλά όσο κι αν η ψηφιακή τεχνολογία είναι θέμα επιστήμης μου, το μυαλό μου παραμένει αναλογικό. Νάστε καλά όλοι και όλες και συγνώμη για την σημερινή κούραση. Αύριο θα γράψω ανέκδοτα με τον Τοτώ.
        Υγ2. Ρε και η ΑΕΚ να ζήσει την καινούργια πραγματικότητα, με ΑΔΑΜ και γιό του;

55 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: ΔΗΛΑΔΗ Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΑ ΕΣΤΗΣΕ ΕΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ; ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ, ΚΑΘΟΤΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΕΛΑΗΔΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ:
    Η ΔΥΣΗ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ,
    ΣΤΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΥΣ
    ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΓΑΘΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ...

    ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ
    ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω μείνει άναυδη.

    Πραγματικά, ειλικρινά, δεν ξέρω τί να πώ πια. Τα πράγματα είναι τραγικά δεν θα πείς τίποτα Στήβεν.

    Εάν μέχρι μερικές εβδομάδες ένοιωθα απόλυτα σίγουρη στην απόφασή μου να μετοικήσουμε οικογενεικώς βόρεια πλέον δεν είμαι. Πιο μακριά πρέπει να πάμε. Πιο..ανατολικά θα έλεγα. Δεν ξέρω.

    Ούτε να σκεφτώ καθαρά την κατάσταση δεν μπορώ πια. Με συνοχή και με ρεαλιστικότητα. Απλά δε μπορώ. Κάθε μέρα γίνεται και χειρότερα, κάθε μέρα φοβόμαστε τί θα ακούσουμε. Αυτος ο αρχι-καραγκιόζης ο ΓΑΠ.. τί να πώ, έχω μείνει άναυδη. Ουγκάντα θα καταντήσουμε. Και ίσως και να πρέπει να σου πω. Ίσως μόνο με τα ρόπαλα να βγει μια άκρη σε αυτή την άνευ προηγουμένου ξεφτίλα

    Ναι ρε καραγκιόζη, το δημοψήφισμα το κανεις ΠΡΙΝ πάρεις τις αποφάσεις. Όπως και ναι κ.Παπουλια μια απαραδεκτη μειοψηφια εδώ στην Θεσσαλονίκη σου στέρησε την παρέλασή σου. Τιμούμε τους τοτε αγωνες σου κ. Παπουλια ,αλλα τα στερνά τιμουν τα πρώτα κ. Παπαούλια. Περιμεναμε απο εναν αγωνιστη να βγεί και να κανει δηλωσεις (ετοιμος να δακρυσει) οταν υπογραφηκε το πρωτο ακομη μνημονιο, και απο τοτε ειχες κι αλλες ευκαιριες να συγκλονιστεις και να κανεις δηλωσεις κ. Παπούλια μας.

    Ειλικρινά, έχει μπλοκάρει ο εγκέφαλος. Ποιά παιδιά και ποιά παιδεία με προβλημάτιζε μέχρι πρότινος; Εδώ μιλάμε ξεκάθαρα για επιβίωση πια.

    Άργησα, αλλα πλέον τα έχω πάρει αγρίως. Και από εκεί που τα έπρηζα του συζύγου να φύγουν άρον άρον για έξω θέλω τώρα να μείνω εδώ. Ε όχι ρε, δεν θα περάσει αυτή η ξεφτίλα.

    Στα όπλα.

    ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και συγνώμη για τις ανορθογραφίες τις οποίες βλέπω και νευριάζω ακόμα περισσότερο.. έγραφα γρήγορα αλλά αυτό είναι χαζή δικαιολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Στίβεν
    Μάνατζερ+ διοίκηση + προπονητής + παίχτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ SPOTLESS MIND: ΑΓΑΠΗΤΗ, ΗΡΕΜΙΑ. Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.
    ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΟΜΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗ: ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΟΥΛΗΜΑ. ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΟΠΩΣ Η ΑΜΕΡΙΚΗ.
    Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ; ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΑΡΓΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ. ΡΕ ΟΛΟΙ ΠΑΛΛΕΥΚΟΙ. ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ; Ε, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ. ΑΦΟΥ ΗΣΥΧΑΣΕΙ ΑΥΤΗ, Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ. ΟΥΣΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...Πως το`λεγε ο Γεωργιου? "Μια ζαρια,μπρος πισω διπλα και βαλτε να πανε πηγανε..."
    Ο ΓΑΠ,ειχε τα ζαρια,αλλα με λεφτα αλλουνου.
    Θυμαμαι μια φαση στην βαση,που οποτε στρωνοταν το τραπεζι ψηλα στον Μορνο,ο ανθυπας κραταγε τα χιλιαρικα,και ο παρασυγχωριανος του αερονομος εριχνε τα κοκκαλα.Μανουλα στο ριξιμο ο αερομπατσος,και στο τελος επαιρνε το 20%.
    Ξαναλεω πως απο μονος του ο ΓΑΠ,δεν θα εκανε κατι τετοιο.Εντολη ανωθεν για αποκατασταση της ταξης πηρε,σαν καλος υπαλληλος.Παρατεταμενη αβεβαιωτητα σημαινει οτι παιρνει φωτια ο κωλος ολων,αφου πλεον ολοι ειναι εναντιον ολων,και η Γερμανια ξεφορτωνεται τον "μουτζουρη",αφου εχει καταγαμησει ολη την Ευρωπη.Ο Σαρκοζι εμεινε με τα κωλοχαρτα στο χερι,και το κυριοτερο,αναμενεται δηλωση απο κυκλους του Ρουμπινι περι χρεωκοπιας.Δημοψηφισμα ειπαμε και το πρωι πως δεν προκειται να γινει,αντιθετα οι εκλογες πλησιαζουν μεσα στον Νοεμβρη οπως ειχαμε τονισει απο τις αρχες Σεπτεμβρη.Οι κυκλοι του Σορρος θα κανουν δηλωσεις μαλλον αυριο βραδυ η μεθαυριο μεσημερι.
    Για αλλη μια φορα να πουμε πως η αναφορα στο δημοψηφισμα ηταν και ειναι φωτοβολιδα,και δεν ειναι καθ`αυτο σαν συνταγματικη πραξη,οσο το μεγαλο διαστημα που μεσολαβει οσο και το ερωτημα που θα τεθει.Πιαστηκανε ολοι απ`αυτο,γιατι ετσι τους συμφερει,κατα βαθος ομως ολοι θελουν χρονο να καταλαβουν τι ακριβως εχει γινει.
    Εκλογες ΔΕΝ θελει κανεις,γιατι ειναι ετσι η κατασταση που οποιος αναλαβει εχει "καει" στο πρωτο τριμηνο.Ειναι ομως υποχρεωμενοι να ζητησουν,τι αλλο να κανουν? Τον λογο τωρα εχει ο Καρολος που θα τους προλαβει ολους στην γωνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημερα,

    Ο Αγαμιδης φερνει επενδυτη (ΠΑΛΙ) χωρις ονομα (ΠΑΛΙ) και αφου λεει ο πετι σκατο ειναι (ΠΑΛΙ) ανακολουθος.

    Καποια λαμογια λεει πανε στην ΟΥΕΦΑ (Μπλανκο-Νασουτι και καποια Μπραντ-κατι) και παιζουν βρωμικο παιχνιδι γιατι λεει δεν ενημερωσαν την ΑΕΚ οτι δεν εχουν λαβει φραγκο.

    Ρε αλητες παιζετε τετοια παιχνιδια βρωμικα στον αμολυντο προεδρο και δεν του λετε οτι δεν σας εχει πληρωσει?
    Και που θελετε να το ξερει ο προεδρος οτι δεν εχει πληρωσει?
    ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ.

    Ελα ομως που η ΟΥΕΦΑ δεν ειναι Νιονιος να κανεις μαγκιες με ακαλυπτες επιταγες και να κουνας κα δαχτυλα, ουτε ΟΑΚΑ να πουλας μουφες και να κρυβεσαι στα τηλεφωνα..

    Ελα που δεν ειναι ΕΠΟ να στελνεις το βαζελακο να σου κανει διακανονισμους ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ.

    Ελα που δεν ειναι οργανωσης, απο την μια να σε λεει αδελφη και απο την αλλη να καθεται μαζι σου στο πανελ με το χερι απλωμενο...

    Οποτε παμε και σε κουρεμα των χρηματων και μειον ποντακια απο την ΟΥΕΦΑ μιας και αυτες ειναι οι ποινες που προβλεπωνται για την οικονομικη εξυγιανση του προεδρου.

    Βλεπεις 650 χιλιαρικα για security του ΔΣ ειχαμε, λεφτα να πληρωσουμε τους παικτες δεν εχουμε..

    650 για το ΟΡΘΙΟ ΓΙΔΙ ΤΟΝ ΣΜΑΡΙ-ΠΑΠΑΡΙ-ΧΑΣΟΓΚΟΛΗ-ΕΙΝΤΟΥΡ-ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΕΙΧΑΜΕ, τα χρωστουμενα του 72 χωρις τριπλα δεν ειχαμε..

    Δεν πειραζει ομως ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΓΑΜΙΔΑΚΙ ΘΕΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ...

    Οσους Ρωσους-Γεωργιανους και λοιπους πληντηριαδες χωρις ονομα να εφευρεις για να κρατηθεις στη καρεκλα.

    Τρεχατε να στηριξετε τον αγαμιδι με τα λεφτα σας στο γηπεδο..

    ΡΕ ΟΥΣΤ!!! ΟΥΤΕ 0,10 λεπτα, ΟΥΤΕ ΑΠ ΕΞΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειδαμε και ακουσαμε πολλα. Και θα δουμε ακομα περισσοτερα.
    "Ακουστε" την γνωμη μου:
    Ξεκιναμε απο τα βασικα και παγια. Ανανταμ παπανταμ που λενε.
    Οταν θες να κρατησεις σε ενα τουνελ καποιον ο οποιος διαματυρεται για την εσωκρατηση του,τοτε φερνεις εναν μαστορα και το βαφει απο μαυρο σε ασπρο. Θαυμα! Φως!
    Τι θελω να πω: Η τακτικη των αριστα εχοντων τις γνωσεις περι της ψυχοσυνθεσης των οχλων και την μεταφορα αυτου απο μαντρι σε μαντρι,ωστε αυτο να μοιαζει σαν βολτα, η "αλλαγη" ειναι γνωστη και οφειλω να την ανανγωρισω.
    Οπως επισης και την ικανοτητα,στις οποιες αλλαγες θελουν να επιφερουν, ΠΡΩΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ (ΔΗΛΑΔΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ) ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ "ΛΥΣΗ" ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΤΡΕΧΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΜΕ ΑΝΑΚΟΥΦΗΣΗ.
    Δηλαδη να σε πεισω να κανεις ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ αυτο που ΔΕΝ ΘΕΣ.
    Θαυμα και εδω!

    Εχοντας σαν θεσφατο πλεον,σαν δεδομενο,την πανθομολογουμενη υποταγη του ΓΑΠ και την μεχρι κεραιας ταυτηση του στα συμφεροντα αυτα των οποιοων εργαζεται,ειναι πραγματικα-με την πρωτη ματια- "παραξενο" και "αλλοκοτο" πως ενας υποτακτικος και τοσο πιστος υπαλληλος,ξαφνικα "σαλταρε" και αθετησε συμφωνιες,προλεγομενα,προσυμφωνηθεντα, και δημιουργει αναταραξεις σε πολιτικο και οικονομικο επιπεδο;
    Εγινε "φιλελλην" αιφνης; Μπα. Ειδε φως στο δρομο για την Δαμασκο,σαν τον Παυλο; Μη λεμε μαλακιες. Παιζει διπλο παιχνιδι; Παραειναι φανερο κατι τετοιο,για να ειναι αληθινο.

    Τι συνεβει λοιπον; Συνεβει το παραπανω που λεγαμε.
    Με το τουμπαρισμα των προταιρεοτητων και το φρεναρισμα του ΓΑΠ,αιφνης ολη η φερομενη ως αντιθετη πλευρα (εσωκομματικα αλλα κυριως εξωκομματικα,μεσα,εφημεριδες,παπαγαλοι,αγορες, σουπερ μαρκετ,απαντες) ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΩΣ ΧΘΕΣ ΑΠΕΤΑΣΑΝ. ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΕΛΕΓΑΝ "ΜΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟς ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΙΣΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ" ΤΩΡΑ, ΤΡΑΒΩΝΤΑΣ αυτος (οχι ασφαλως με ατομικη πρωτοβουλια) ΤΟ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ,ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΘΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΩΣ ΧΘΕΣ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ,ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ,ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΛΠ, ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ κατα βαση: "ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΜΕ"; "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΜΕΣΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ,ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ; ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ,ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΠΑΣ, Π Ρ Ο Σ Θ Ε Ο Υ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΟΝΗ,ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ"!!!
    Πανουργο; Μπορει. Αλλα αυτο γινεται απο αρχαιοτατων χρονων. Συμβουλοι ραδιουργοι βασιλιαδων,αυτοκρατορων,χρησιμοποιουν και προτινουν αυτην την μεθοδο "χωνεψης" μια καταστασης δια της τεθλασμενης,παρυσιαζοντας την εως χθες δυσβασταχτη κατασταση,ως την πανθομολογουμενη λυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποιος ειναι ο κυριος στοχος; Το "μπετον" που εχει δημιουργιθει στα κοινωνικα στρωματα,τα οποια ανεξαρτητως χρωματισμου,επαγγελματος,ηλικιας,ΑΠΑΝΤΕΣ καταφερονται εναντιων ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΡΑΒΑΤΩΝ.
    Και αυτο δεν το "θελουμε".
    Το ακομα χειροτερο ειναι οτι ολο και μεγαλωνει αυτο το κυμμα,σε βαθμο που φτιαχνει ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ (ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ)ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΟΖΩΝΗΣ.
    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ,ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ; Κ-Α-Τ-Α-Σ-Τ-Ρ-Ο-Φ-Η.

    Οχι για την χωρα ασφαλως και πολυ περισσοτερο για τον κοσμο-αφου αυτος ειναι ο μονος δρομος προς την λυση των δεσμων και την λυτρωση,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.(δεν εννοω τους πολιτικους. Αυτοι ειναι ειτε ορντινατζες σαν τον Συλβιο,τον Κοελιο,η τον κοντο,ειτε λοχιες νταβατζιδες,μπραβοι των δοσαδων δηλαδη,σαν τον Μερκελ.
    Οποιος πισευει οτι κυβερνανε πολιτικοι και πολυ περισσοτερο καποια κοινοβουλια και ακομα περισσοτερο η λαικη κυριαρχια, η οτι γινονται "εκλογες",υπαρχουν Συνταγματα,θεσμοι,κλπ, κοιμαται ορθος.

    Κυρια πλεον στροφη ειναι-με το πυροτεχνημα του δημοψηφισματος,ειναι ΝΑ ΠΕΙΣΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ,ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ, Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΟΖΩΝΗ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΩΝ,ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ "ΣΩΤΗΡΙΑΣ".
    ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ. ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ-ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΖΙΦΡΕΣ-ΤΣΙΦΡΕΣ ΟΜΩΣ.

    (γι'αυτο και πρωτα υπεγραψε-συμφωνησε στην επι δεκαετιες υποταγη μεσω και του δευτερου μνημονιου ο ΓΑΠ και ΚΑΤΟΠΙΝ του "ηρθε" η δημοκρατικη συνειδηση. "μα αμα θελει,την καταργει η επομενη κυβερνηση" θα μου πεις; Αληθεια; Και τι θα γινει με την "Σωτηρια" της πατριδας που ειναι μονοδρομος, ΚΑΘΩΣ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,ΑΠΟ ΤΟΝ 902 ΕΩΣ ΤΟ ΤΗΛΕΑΣΤΥ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΨΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΤΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΤΕΡΑ(ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ) ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ "ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ";
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ.
    Μιλαμε για αληταραδες ολκης. Ενθεν και ενθεν.

    Τιμη και δοξα παντως στους κινουντες τα νηματα,πισω απ΄τις κουρτινες. Γιγαντες.Μιλαμε για μονοτονα μεν,αλλα και διαβολικα μυαλα.

    ΟΣΟΙ ΦΩΝΑΖΑΝ στον ΓΑΠ "ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ,ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ", ΤΩΡΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΑΝΤΩΝΙ, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ Η ΨΗΦΙΣΗ Α Π Α Ν Τ Ω Ν ΤΩΝ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΩΝ,ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ "ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΓΑΠ",ΤΟΝ "ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΓΑΠ", ΑΛΛΑ ΜΕ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.
    Η οποια μπορει σε καποιο βαθος χρονου να φανει με την μορφη μιας αυξησης μισθου 50 ευρω (καποιος ΑΛΛΟΣ σου εκoψε 500e,κατοπιν-και μετα απο "αγωνες" σου- ΕΓΩ σου δινω 50e και με λατρευεις) η καποια ανοιγματα σε δουλειες απο τους νεους πλεον νταβατζιδες που θα εγκατασταθουν,και ετσι ο κοσμακης θα εχει φαει για αλλη μια φορα το παραμυθι,οτι αναγενναται κατι,οτι προς τα καπου παει, η οτι εδωσε εντολη για νεα ξεκινηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς Spotless Mind: Χαιρομαι που ανενηψες,γιατι προς στιγμην ειχα αμφιβολιες, οσο αφορα στην παραμονη σου η μη στον "φερομενο" ως τοπο μαρτυριου, ο οποιος κατα βαση και παντοτε ειναι ο καλυτερος τοπος του κοσμου.
    ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΣΙΚΩΘΟΥΝ ΕΔΩ.
    Απο τον τελευταιο Πακιστανο και τον πιο απομακρυσμενο Φιλιπινεζο,εως τα πιο βαρια κοστουμια και με τος πιο βαρεις τιτλους απο την αρχοντοθρεμενη Ευρωπη,ΑΠΑΝΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ.
    Που πας να φυγεις εσυ;
    Θα απομακρυνθεις απο την σκηνη του θεατρου και θα πας πανω,ψηλα,στο πουθενα;

    Μεινε εδω. ΕΔΩ ειναι το κεντρο ΟΛΩΝ.
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΩΝ.
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΣΜΩΝ.
    ΚΑΙ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η -φερομενη ως- "αριστερη","ανατρεπτικη","φιλολαικη","επαναστατικη" και ενα καρο αηδιες "liberation", γραφει με γραμματαρες μπλε,σαν μεγαλες πουτσες μπλε: "ΧΑΟΣ". Κινδυνευει δηλαδη η Ευρωζωνη, η Αγια Ζωνη και παει το ευρω καταστρεφεται, Παναγια μου τι θα κανουμε κλπ.

    Γιατι καλη μου "Ελευθερωτρια" εφημεριδα; Γιατι βρε "ελευθερωτες" τρομαζετε με την πιθανοτητα ο κοσμος να αυτοανακυριχθει σε κυριο μοχλο,παρακαμπτωντας τους παγκοσμιους νταβατζιδες οι οποιοι ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΣΑΝ ΕΝΤΥΠΟ;
    Που, οπως ολες οι κατασκευασμενες απο "απελευθερωτες",πιστευουν στα σκληρα νομισματα και στις ανωθεν οικονοικες πολιτικες και ΠΟΤΕ Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠ'ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,στου οποιου το ονομα-υποτιθεται- γραφετε.
    Τσαρλατανοι.

    ΓΙΑΤΙ "ΧΑΟΣ"; Ταχα μηπως χαθει ο ελεγχος απο τα κορακια που σας επιχορηγουν να πουλατε αριστερα φουμαρα και παρθει ο ελεγχος απο τους μονιμως και παντοτινους μαλακες,την πλεμπα;

    Liberastion δεν θελετε; Λιμπερασιον απο τι;
    Αν η αναγκη για το ζητουμενο,καλει και τον τιτλο,τοτε απο τι πραγμα "Ελευθερια";
    Ελευθερια να αποκτησουν ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ;
    Ποιος ειναι ο δεσμιος απο τον οποιο πιστευετε οτι πρεπει να απελευθερωθει ο κοσμος; Απο τον εαυτο του;

    Καθε χωρα εχει τον "Ριζοσπαστη" του, η την "Αυριανη" του.
    Η ιδια λειτουργια. Τοσο καλα την ψελνουν,που φτανει ακομα στα αυτια των δεσμιων κολλιγων ανα τον κοσμο, οι οποιοι διψασμενοι αναζητουν ενα καλο τροπαρι καθε φορα.
    Και φτανουν στις πηγες των "Liberation" του κοσμου,ξεδιψωντας -λεκτικα παντα-τα ονειρα τους για εναν κοσμο ελευθερο και διχως δεσμα.

    "Ελευθερια" στα λογια, "απελευθερωση" στο μιλητο, "ανακτηση εξουσιας" και "αυτοδιαθεση" κατα τις ατερμονες συζητησεις,τα αρθρα,στις συνεντευξεις,τα πανελ,αλλα ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ,ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.

    Η κατω σιαγωνα της κοινωνικης μεγγενης ειναι η φερομενη αριστερα. Το ειπαμε.
    Η πανω, ειναι ο φασισμος και στη μεση το αλεσμα του καρπου δια της καπιταλιστικης συνθληψεως.
    Αμην. Και Amen.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιατι ειναι ΦΟΡΤΩΜΕΝΗ η Credit με ομολογα και ανοιγμα 53δις στην Ελλαδα και αγορασμενη πριν 3-4 χρονια με 6x-8x αξια απο οσο σημερα.

    Γιατι η BNP εχει τεραστια ανοιγματα στο ελληνικο ναυτιλιακο, γυρνωντας τα χρηματα της RBS ΠΡΙΝ 2 χρονια

    Και ο τακουνιας επαθε 3 ανακοπες προχτες με τις μαλακιες του ΓΑΠ ο οποιος αλλα ειπανε αλλα συμφωνησανε και τωρα ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ!!!

    Δηλωσε μια παραιτηση και εσυ σαν τον αλλο το μαλακα, κουβαλα και τιποτε ανωνυμους επενδυτες ΑΛΛΑ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΡΕΚΛΑ.

    ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΗΠΙΕΣ ΤΟ ΑΜΙΛΗΤΟ ΝΕΡΟ Η ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΣ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ???

    ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΜΠΕΡΟΥΧΕ ΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?

    Η ΜΗΠΩΣ Η ΤΣΙΠΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ 300 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΟΣ Spotless Mind: Ευχαριστώ για την κριτική. Ξέρεις το γράψιμο γενικά είναι λυτρωτικό. Εγώ σαν τεχνοκράτης δεν είχα καλή σχέση. Το μικρόβιο μου το έβαλε ο Καραγιαννίδης και πλέον προχωράω στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου να ολοκληρώσω την έκδοση κάποιων βιβλίων ( το ένα είναι από σημειώσεις του πατέρα μου και φυσικά ολοκληρωτική αλλαγή ύφους ).
    ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ ολους,
    αυτος ο Μαντουκα τελικα πολυ παλτο ρε παιδι μου, ειδικα οταν παιζει αριστερο χαφ εκει που ειναι η θεση του δηλαδη.
    Σε μια ομαδα σαν την ΑΕΚ που οι αριστεροποδαροι ειναι καμμια δεκαρια και διαπρεπει ο .....Παναγιωτης Λαγοοοοοοοοςςςςςς κατι γατακια σαν τον Μαντου με ΤΕΣΣΕΡΑ (4) γκολ στο ch.l μεχρι τωρα δεν κανουν..


    Η εχεις προεδρικο ματι (με την βοηθεια του Αρναρ παντα ως Τ.Δ) η δεν εχεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @DIMI
    και να φανταστείς ότι στην ΑΕΚ έπαιρνε τότε λιγότερα από τον Λαγό! Άσε που όταν μιλάει το παλικάρι λέει τα καλύτερα για την ομάδα,όχι για την διοίκηση φυσικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Στήβεν: Εάν τύχει να βρίσκομαι στην Αθήνα όταν θα κάνετε συνάντηση, πολύ ευχαρίστως. Και μερσί για την πρόσκληση. Αναμένοντας την έκδοση των βιβλίων!

    Προς Χρήστο: Κατά πάσα πιθανότητα θα μείνω. Πέρα από αυτά που ορθώς και πατριωτικώς λές, πασιφανέστατα πλέον η κατάσταση ξεπερνάει κατά πολύ τα εθνικά μας σύνορα οπότε είναι και βλακώδες κάπως να φύγουμε τώρα. Η φουρτούνα προχωράει έξω (και προς τα έξω) και θέλω να πιστεύω πως σχετικά σύντομα εμείς εδώ θα μείνουμε να μαζεύουμε τα συντρίμμια και τα αποκαϊδια μας και κανείς πλέον δεν θα ασχολείται με το Griechenland (πέρα από το δαχτυλοδειχτούμενο "εσείς φταίτε, από εσάς ξεκίνησε" που θα έχει η αμαθής πλειοψηφία του πλανήτη να λέει δηλαδή δια υμάς) διότι όλοι θα ασχολούνται με τον εαυτόν ποπό τους.
    Ίδωμεν λοιπόν ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΠΙΣΤΕΥΩ,ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
    ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ
    ΤΗ HELLAS,ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
    ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ.

    ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΡΟΥΛΕΣ,
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "ξεαρρωστησε" ο Τουρκογλου.
    Ηταν "αρρωστος" με αλγος.
    Αλλα "ξεαρρωστησε ομως. Ειναι καλα το βοδι.
    Και παει βουρ, απο το κρεβατι του "πονου",στα Γαλλικα καναπεδακια και τα εδεσματα.
    Ηταν "αρρωστος" ομως. Αυτο να το πουμε παλι.
    Ολως τυχαιως αυτας τας δυο ημερας οπου εγενετο της ποπης,την μουτσουνα του δεν την ειδαμε και την φωνουλα του δεν την ακουσαμε. Απο αυτον που οταν εχει ησυχια πανω απο 10'' κλανει για να γυρισουν οι αλλοι τα κεφαλια απο ενδιαφερον.

    Αντε ρε παχυαπατεωνα. Αντε πολιτικε σαλτιπαγκε.
    Βρε βαρυ ανωμαλο δερας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΚΙ Η ΠΛΑΚΑ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΡΑΦΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΩΛΗΚΟΕΙΔΗΤΙΔΑ. ΕΝΑ ΠΕΝΤΟΚΙΛΟ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΕΡΑ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΕΡΙΞΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΨΑΧΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΑΛΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΡΙΧΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ MARKET WATCH. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΕΛΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Υπήκοος Μπανανίας02 Νοεμβρίου, 2011 20:50

    Η κρίση δεν είναι πρόβλημα ελληνικό. Είναι πρόβλημα του καπιταλισμού και είναι απλό: οι "φτωχοί" έχουν πολλά προνόμια...
    Όπως μπορείτε να δείτε αν ανατρέξετε στο youtube στο κατατοπιστικό βίντεο που παρουσιάζει ο Jon Stewart, 46,6% των "φτωχών" στις ΗΠΑ έχουν στο σπίτι τους καφετιέρα. Μάλιστα. Καφετιέρα!
    Το πρόβλημα λοιπόν είναι απλό, το ίδιο και η λύση του. Φτάνει να γίνουν οι "φτωχοί", πραγματικά φτωχοί.
    Εδώ έμαθε ο γάιδαρος του Χότζα να μην τρώει, δεν θα μάθουν οι "φτωχοί";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ρε συ Στήβεν τι θα γίνει με το ΦΙΛΑΘΛΟ; Εκλεισε θα κλείσει; Πως μπορούμε να βρούμε τα τηλέφωνα ή τα προσωπικά e-mail του Μπαζίνα και του Γαλούπη; Eίναι σαν να έχασες έναν αδελφικό φίλο και να μην πρόλαβες ούτε ένα γειά να του πείς. Είναι μεγάλη απώλεια για όλους μας και πρέπει να συνεχίσουμε την επικοινωνία μεταξύ μας με κάθε τρόπο. Εσύ έχεις το μπλοκ σου και δεν χαθήκαμε. Με το Γαλούπη δεν ξέρω κάποιο mail (εκτός του ΦΙΛΑΘΛΟΥ) Και πάλι δεν ξέρω εάν θα λάβεις αυτό το σχόλιο. Εάν ΝΑΙ γράψε δυο κουβέντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @MATTISSE 55..
    Το blog του Γαλούπη: http://vgaloupis.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΡΟΣ Υπήκοος Μπανανίας: ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ. ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΛΕΟΝ.
    Στο κείμενο σου να παρατηρήσω το εξής: Εντάξει οι καφετιέρες, αλλά πώς να φτιάξουν καφέ οι άνθρωποι; Να μην πίνουν; Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΣΣΑ - μιλάμε για κυριολεκτικά φτωχή - ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΜΠΡΙΚΙ; ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΕΙ ΚΑΦΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΡΙΚΙ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΕΧΕΙ;
    ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ( εντελώς φιλικά μιλάω ). ΝΑ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ.
    Για τον Χότζα είναι αναφορά μου σήμερα στην αυριανή ανάρτηση, ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΟΥ. ΜΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΡΟΣ ΜΑΤΙSSE 55 : ΑΔΕΡΦΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ. Ο ΚΟΥΡΗΣ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ Φ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ
    ΔΕΥΤΕΡΗΣ ( ! ).
    ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ; ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ΑΛΛΑ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΑΡΑ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ, που δεν θέλει να ξαναείναι μέσα
    ( σαν αρθρογράφος εννοώ ). ΟΙ ΑΝΕΤΟΙ
    ( οικονομικά ) ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΨΑΞΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΒΕΒΑΙΑ Φ ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΟ, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ( δεν μιλάω μόνο για τα σχόλια του ).
    ΤΟ BLOG ΜΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΜΟΥ. ΟΠΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΛΕΠΤΑ, ΤΑ ΕΧΩ ΡΙΞΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
    Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΤΗ ΡΟΗ ΤΗΝ ΔΙΝΟΥΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ( δημοκρατικά εκλεγμένος ) ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΙΠΡΕΣ. ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ, ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ Φ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΛΑΚΙΑ.
    ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Ο Φ. ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ; ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΧΟΜΠΥ ΜΟΥ,αλλά άνθρωποι από εκεί μέσα πεινάνε και ζουν με δανεικά. Πιστεύω να καταλαβαίνεις. ΚΙ ΕΙΜΑΙ 49 ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙ ΤΑ 70 ΚΑΙ ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ ΗΤΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.
    ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΤΟ ΔΝΤ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ 6η ΔΟΣΗ, ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΛΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Νομιζω οτι ο "υποκοος μπανανιας" ειναι στην καρδια του θεματος.Του παγκοσμιου φρακαρισματος που εχει δημιουργιθει στο "παρκιγκ" των υπερπλουσιων το οποιο πλεον ειναι ασφυκτικο. Δεν χωραει αλλους γιατι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΟ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΦΤΩΧΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ. ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΡΠΑΖΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
    ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ.

    Οτι ηταν να παρουν,το πηραν. Τα περιθωρια υπερκερδων,ειναι παρελθον. Τωρα πια παλαιυουν οχι απλα για το απλο κερδος και την διατηρηση του ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΡΑ ΤΟΥΣ.

    ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ "ΜΠΑΙΝΕΙ ΧΕΡΙ" ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ. ΣΤΙΣ ΔΗΟΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ,ΑΦΟΥ Ο ΚΟΣΜΟς ΕΣΤΡΑΓΓΙΣΘΕΙ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ.

    Και απο την πισω πορτα,γινεται πραξη και βρισκει πλεον γονημοτατο εδαφος η μεχρι χθες πεπαλαιωμενη ρηση του Μαρξ: "ου δουλοι δεν εχουν να χασουν παρα μονο τις αλυσιδες τους"
    Οταν σου παρουν και την "καφετιερα" (αυτοκινητο,σπιτι,δουλεια κλπ) για τα οποια εως τωρα εκανες την κοτα, τωρα πλεον μετατρεπεσαι σε πραγματικο δουλο.
    Και ακομη χειροτερα,ΕΦΟΣΟΝ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ "ΕΡΓΑΣΙΑΣ" ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ,ΕΝΩ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΟΥΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ Κ Α Ι ΓΙΑ ΑΥΤΑ.
    ΓΑΜΑ ΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλα ακουσες.
    Και αυτο θα γινεται καθε τρεις μηνες.
    Οι μισθοι και οι συνταξεις θα περνανε απο "ξαφνικες κρισεις",οπως περασαν και οι Αρχηγοι των Ενοπλων Δυναμεων. (Γιατι αραγε;)

    "...και ο ανηρ με κοπο και ιδρωτα-καθε τρεις μηνες- θα βγαζει το ψωμι του (και θα το δινει σε εμας) Π. Διαθηκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Market Watch - ''Πρέπει να διερωτηθείτε γιατί οι Ευρωπαίοι δεν διώχνουν με τις κλωτσιές αυτούς τους καραγκιόζηδες''

    Γι'αυτο μιλας αδερφε; Αν ναι, πραγματι "απολαυστικο".

    Βεβαια αυτοι ειναι οι πραγματικοι καραγκιοζοαγοραιοι,οι κατοικοι της λασπης, αλλα ελα που η χωρα ειναι και δεσμια και αφωνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΧΡΗΣΤΑΡΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΟ ΣΑΝ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ 75 ΚΑΙ 30 ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΙΛΗΣΑ. ΑΛΛΑ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ. ΠΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΝ ΤΡΩΓΑΝΕ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΑΤΑ ΤΑΫΛΑΝΔΗ ΠΟΥ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΕΣ.
    Η ΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ; ΑΡΝΗΣΗ ΠΕΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ; ΑΣΧΕΤΩΣ ΖΗΤΗΣΗΣ; ΡΕ ΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΞΕΡΟΥΝΕ; ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΙΑΜ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ; ΕΔΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΝΕΙ; ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΔΥΟ ΠΡΑΜΑΤΑ ΗΞΕΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΝΑ ΜΕ ΑΠΟΡΙΕΣ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΠΟΥΤΣΟΙ. ΟΙ HEAD & SHOULDERS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Οι αδούλωτοι έλληνες θέλουν να ακυρώσουν την πολιτική του Πασόκ και ποιος καλύτερος τρόπος υπάρχει από το δημοψήφισμα; Άσε που μετά την καταψήφιση θα πέσει από μόνη της η επάρατη χούντα (όπως ακριβώς έπεσε και η προηγούμενη χούντα των συνταγματαρχών). Με το καλό να έρθει το δημοψήφισμα λοιπόν –έχω άδικο; Κι όμως έχω!

    «Στα χθεσινοβραδινά δελτία ειδήσεων αναφέρθηκε ορισμένες φορές οτι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν προχώρησε στο να κάνει δημοψήφισμα για την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ για τον απλούστατο λόγο οτι μπορεί να το έχανε. Βλέπετε μερικές πολιτικές επιλογές είναι πάνω από το ερώτημα πώς νομιμοποιείται μια εξουσία...» λέει ο κύριος Τάσος Τέλλογλου.
    Απορία: μήπως ο κύριος Τέλλογλου προτείνει οτι για τα πολύ σοβαρά ζητήματα καλό θα είναι να γράφουν στ΄αρχίδια τους οι κυβερνήσεις τον λαό;

    «Έχω την ιστορική ευθύνη να κάνω με κάθε τρόπο ότι απαιτείται για να μην μπει σε περιπέτειες η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Είναι πολύ σημαντικό αυτά τα σχέδια που υπάρχουν τουλάχιστον εμάς να μη μας βρουν συνεργούς» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.
    Απορία: Κι αφού δεν θέλει να μπει σε περιπέτειες η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας γιατί δεν υπερψήφιζε τη συμφωνία για τη μείωση του χρέους στη βουλή ο Αντωνάκης;

    «Ο λαός ενωμένος θα νικήσει την τρομοκρατία, τον εκβιασμό και την επίθεση στα δικαιώματά του από την κυβέρνηση, την τρόικα, το αστικό πολιτικό κατεστημένο και τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Η λαϊκή οργή για τις εφαρμοζόμενες βάρβαρες και κατεδαφιστικές πολιτικές και για τη νέα δανειακή σύμβαση με τους ακόμα πιο σκληρούς και ανθρωποκτόνους μνημονιακούς όρους και την ταπεινωτική επιτροπεία της χώρας μας που τη συνοδεύουν, δεν εκτονώνεται με δημοψηφίσματα, εκφοβισμούς και εκβιασμούς του λαού», λέει το Δίκτυο Συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
    Απορία: αφού είναι οργισμένοι για τη νέα δανειακή σύμβαση –τι τους χαλάει το δημοψήφισμα;

    «Η εξαγγελία του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα σημαίνει ότι στήνεται ένας πελώριος μηχανισμός καταναγκασμού του λαού, όπου η κυβέρνηση και η ΕΕ θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα, τις απειλές, την προβοκάτσια για να γονατίσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, για να υφαρπάξουν το ναι στη νέα σύμβαση», δήλωσε το ΚΚΕ.
    Απορία: πως είναι τόσο σίγουροι στο ΚΚΕ οτι θα ψηφίσει ΝΑΙ ο λαός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ; ΓΙΑ ΨΑΧΤΕ. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΕΙΑΔΗ. ΓΙΑ ΨΑΧΤΕ. ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙ. ΕΚΤΟΣ ΕΣΕΙΣ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ, ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΩ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Υπήκοος Μπανανίας02 Νοεμβρίου, 2011 22:47

    Ο ΓΑΠ στο πεδίο της μάχης των Καννών...
    Σα να πηγαίνουμε στην μάχη με τους Πέρσες, έχοντας για αρχηγό του στρατεύματος τον Εφιάλτη ένα πράμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πολυ σωστα. Αλλα αντε να το πεις αυτο,σε αυτους που κρεμονται σαν σταφυλια στα τζαμπια των ουρων των τραπεζων καθε πρωτη και δεκαπεντε,για να παρουν τον "σωτηρια κατεστραμενο" μισθο των 500,700, ευρω.

    Πως να πει το πραγματικα σωτηριο: "αντε και γαμησου και εσυ και η δοση που δεν δινεις Στον πουτσο μου"
    Να δεις για ποτε θα ερθουν τρεχοντας.
    Πως να δει ο κοσμακης το φως του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΣΤΑ ΟΕΣΑ ΔΗΜΟΨΗΜΙΣΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, ΠΑΝΤΑ ΝΑΙ ΕΒΓΑΙΝΕ. ΓΙΑΤΙ; ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗΣ ΗΤΝΑ ΘΕΜΑ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΣΚΕΨΗ; ΟΧΙ.
    ΑΠΛΑ Η ΑΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ. ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΚΚΕ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ, ΚΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΑΓΕΙ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ.
    ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΑΔΕΡΦΕ. ΞΕΡΕΙ Ο ΠΟΙΜΗΝ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ, ο έχων ισότητα ψήφου, ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ; ΞΕΡΕΙ ΤΟ 60% ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΠΡΩΪΝΑΔΙΚΑ;
    ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΣ ΙΣΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ; ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ;
    ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΧΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 50-50. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ Η ΜΑΛΑΚΙΑ Η ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΗΝ ΨΙΛΟΣΚΟΡΠΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.
    ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ: ΟΛΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ; ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ; ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΠΡΟΣ ΥΠΗΚΟΟ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ: ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΑΡΧΗΓΟΣ. ΓΙΑΤΙ, ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ;
    ΑΛΛΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ας κάνουμε μια αναγωγή στη σημερινή χούντα του Πασόκ:

    Η τωρινή χούντα λοιπόν δεν πήρε την εξουσία με τανκς αλλά μετά από εκλογές (ασήμαντη λεπτομέρεια βεβαίως –καθότι ως γνωστόν οι εκλογές δεν αντιπροσωπεύουν τον λαό, άσε που η χούντα του Πασόκ κορόιδεψε τον κόσμο για να πάρει την εξουσία –η προπαγάνδα, άλλωστε, είναι το βασικό όπλο των δικτατόρων).

    Κι επειδή η χουντική προπαγάνδα (του Πασόκ) έπιασε τόπο, οι πολίτες δεν καταψήφισαν την κυβέρνηση στις πρόσφατες δημοψηφισματικές δημοτικές εκλογές, φοβούμενοι για τις συνέπειες της πράξης τους –όπως ακριβώς έγινε και το ’73 με τη χούντα!

    Όμως ο αδούλωτος ελληνικός λαός δε μασάει ταραμά –βγήκε στους δρόμους και με διαδοχικά νέα Πολυτεχνεία έφερε τη χούντα (του Πασόκ) στα όριά της. Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (τώρα και με ευκολίες πληρωμής), αποκλεισμοί της Βουλής –ο λαός μίλησε. Γιαουρτώματα βουλευτών, αυγά, φρούτα, όσπρια, νωπά, αλίπαστα και κατεψυγμένα κρέατα σε τιμές παραγωγής –ο αδούλωτος ελληνικός λαός διέπρεψε στην αντίσταση κατά της ξενοκίνητης χούντας των δοσίλογων Αμερικανοτραφών (του Πασόκ δηλαδή). Η αντίσταση του ελληνικού λαού υπήρξε μνημειώδης! Και έφτασε σε ύψη δυσθεώρητα –κρεμάλες επικρεμάστηκαν, η ξενική καταγωγή του δικτάτορα πρωθυπουργού αποκαλύφθηκε (διότι είναι έγκλημα να έχεις ξενικές ρίζες και να περνιέσαι για Έλληνας –ελπίζω να βρεθεί κάποιος να το πει και στον Σοφοκλή τον Σχορτσιανίτη, να ησυχάσουμε), τα ύπουλα σχέδια των ύπουλων ξένων κέντρων καταδικάστηκαν, «παράλυτοι σηκώθηκαν, τυφλοί ανέβλεψαν, άτεκνοι έγιναν εύτεκνοι και πολλοί ασθενείς βρήκαν τη θεραπεία τους» όπως θα έλεγε κι ο όσιος Θεοδόσιος αν είχε προλάβει να τον κάνει βουλευτή ο Καρατζαφέρης.

    «Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού –ποιος! (φρένο, λαχάνιασμα) Τη σταματάει;» που τραγούδαγε παλιά κι ο Νταλάρας, φοβήθηκε λοιπόν ο δικτάτορας Γιώργος και, στην απόγνωσή του, ανακοίνωσε οτι θα κάνει δημοψήφισμα. Επειδή δεν είναι ούτε καν τόσο ευφάνταστος σαν τον πρόγονό του (τον Παπαδόπουλο ντε!) δεν θα βάλει μάλτιπλ τσόιζ μονής επιλογής –η ερώτηση θα είναι κάπως έτσι: «Συμφωνείτε ή όχι με τη συνθήκη περί μείωσης του ελληνικού χρέους;» Εδώ όντως υπάρχει η εξής τεράστια κομπίνα (την οποία, απορώ γιατί κανένας δεν ανέφερε): Δεν μας ρώτησαν αν συμφωνούμε με το Πολυνομοσχέδιο το οποίο μάς επέβαλλε άγριο ανασκολοπισμό προκειμένου να δεχτούν οι απέξω να μας μειώσουν το χρέος –αλλά μας ρωτάνε αν συμφωνούμε με τη μείωση! Δηλαδή, αν πω οτι διαφωνώ με τη μείωση του χρέους -και το μισθό μου θα περικόψουν και έξτρα φόρους θα φάω και το εθνικό χρέος θα παραμείνει στο θεό απαιτώντας να φορολογηθώ έξτρα έξτρα και να περικοπώ έξτρα έξτρα εξτρα για να το ξαναπληρώσω;
    Το συμπέρασμα μοιάζει εμφανές –αφού έφαγα τον ανασκολοπισμό, ας δεχτώ και τη βαζελίνη –έχω άδικο; Κι όμως έχω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Υπήκοος Μπανανίας02 Νοεμβρίου, 2011 23:09

    E πώς;; Ο Λεωνίδας πέτυχε καριέρα διεθνή ως... σοκολατάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΦΑΡΑ ( " ράτσα είναι μεγάλη κουβέντα" ) ΧΑΘΗΚΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ. ΨΑΧΝΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ με καταδικασμένους τα δυο δεξιά χέρια και το τρίτο νεκρό με εγκεφαλικό, ΒΓΑΛΑΝΕ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΠΑΜΠΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑ; ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ Ο ΚΕΝΕΝΤΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΜΟΝΡΟΕ. Ο ΑΠΟΥΤΣΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΒΛΑΧΑ ( σε νοοτροπία εννοώ ) ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΒΙΖΙΤΟΥ. ΚΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΝ ΞΑΝΑΕΒΓΑΛΕ. Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΦΤΑΙΓΕ;
    ΟΜΩΣ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΗΔΗΜΑ. ΚΙ ΕΓΩ ΛΕΧΡΙΤΙΣΣΕΣ ΠΗΔΑΩ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΣΚΕΨΟΥ ΕΜΕΝΑ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΗ. ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΛΕΧΡΙΤΗ. ΙΣΑ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ. ΓΙΑΤΙ; ΕΙΠΑΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΙ ΑΡΑ ΕΤΣΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΚΟΡΟΝΘΙΟΥΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΛΑΒΑΝΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Υπήκοος Μπανανίας02 Νοεμβρίου, 2011 23:14

    @Aνώνυμε φίλε, ο ΓΑΠ δεν ανακοίνωσε το δημοψήφισμα υπό συνθήκες απόγνωσης, αλλά υπό συνθήκες δόλου και κερδοσκοπίας. Όσοι γνώριζαν την κίνηση έβγαλαν χοντρό χρήμα τις τελευταίες ημέρες (βλ. Κατάρ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΠΡΟΣ ΥΠΗΚΟΟΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ: ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ, που έχει δυό καταστήματα στην Κηφισίας, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ. ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΝΤΡΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΩ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο ΣΙΜΟΣ. ΓΚΟΜΕΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΙΣΑ. ΜΟΥΝΑΡΑ. ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΑΔΕΡΦΕ, ΠΟΛΛΑ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ. ΟΜΩΣ ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ - είμαι σίγουρος. Δεν τρέχει ομως κάτι. Έχεις όμως κάτι να πεις. ΠΟΥΝΤΟ; ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΡΟΤΑΣΗ.
    ΑΛΛΑ ΝΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ. ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΑΠΛΟ: ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕ ΧΟΥΝΤΑ; ΕΔΩ, ΟΠΟΤΕ ΛΕΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ. ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ;
    ΕΛΑ, ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΛΟΜ: ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Η εδώ προσπάθειά μου δεν είναι να περιγράψω με ποιο τρόπο αυτή η μικρή ελίτ έφαγε πολύ πολύ περισσότερα, αλλά για ποιο λόγο, παρότι τα πρόβατα κατάλαβαν ότι τα πάνε για σούβλισμα αδυνατούν να αντιληφθούν τους εαυτούς τους ως ένα σύνολο.

    Και ο πραγματικός μου φόβος είναι, πως παρότι τα ελληνικά πρόβατα νιώθουν πολύ πιο έντονα αυτή την πίεση από τα γερμανικά πρόβατα, οι διαφορές εδώ είναι πολύ πιο έντονες και λιγότερο ενοποιητικές από των γερμανικών.

    το φρέσκο αμερικάνικο σύνθημα που λέει “είμαστε το 99%” προσπαθεί να φτιάξει μια αφήγηση ενότητας. Το ίδιο και η αποτυχημένη ανάγκη της αριστεράς να κατασκευάσει μια εργατική τάξη σε μια χώρα που δεν είχε τέτοια. Εμένα όμως δεν μου αρκεί αυτό. Θέλω να βρω τι είναι αυτό που μας χωρίζει προκειμένου να ελπίσω πως θα αρθεί και ο τρόπος μου είναι λίγο σχιζοφρενικός.
    Επειδή δεν έχω εμπιστοσύνη σε καμιά ελίτ, προσπαθώ να ρίξω τα πάντα σα χυμένα άντερα στο πιάτο. Δεν με απασχολεί να κατασκευάσω κάτι για να φάμε την κυβέρνηση, διότι αυτή η κατασκευή θα περιέχει δεκάδες απλοποιήσεις, όπως ο καραγκιόζ μπερντές της μεταπολίτευσης.
    Και είναι η σύγκρουση των απλοποιησεων με την εμπειρία που κάνει τον περισσότερο κόσμο να μην μπορεί να ταυτιστεί με τους δημόσιους υπαλλήλους πχ, ενώ ναι θεσμικά θα έπρεπε όλοι να κατέβουμε με τις ντομάτες και να φτιάξουμε γουρουνομακαρονάδα με οποιοδήποτε αρχίδι θέλει να γαμήσει την δημόσια παιδεία.

    η φαντασίωση μου είναι, πως αν βρούμε εμείς τι θέλουμε από τον κόσμο, το 1% απλά θα εξαφανιστεί. Διότι το 1% δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς την ανοχή του υπόλοιπου 99. Δεν είμαστε στο 1848 πια για να λέμε πως οι αριστοκράτες μας μας έχουν κατσικωθεί παρά τη θέλησή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Την δικη μου αποψη την ειπα στην αρχη:
    Με εντολη των "αποσβωλομενων" και "εκπληκτων" Ευρωπαιων, ο ΓΑΠ τραβηξε χειροφρενο και οι πισω επιβατες (ΝΔ ΚΚΕ ΛΑΟΣ Συριζα και λοιπαι δυναμεις)ΑΠΑΝΤΕΣ ηρθαν και "καθησαν" στην θεση του συνοδηγου.
    Και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με μια φωνη λενε "προς θεου μη σταμτας να κανεις αυτο που εκανες πριν.αν δεν μπορεις εσυ,ασε εμας να συνεχισουμε τον υπερδανισμο,τα μνμονια και τις δανειακες συμβασεις γιατι αλλιως χαθηκαμε,καταστραφηκαμε,χρεωκοπησαμε κλπ.
    Ε, ρε πλακες.
    Ποια μεγαλυτερη αποδειξη ψαχνει κανεις-μετα απο αυτο το απ ακρη σε ακρη ξεβρακωμα- οτι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. και κατι τελευταιο για αποψε αδουλοτοι συνελληνες μου και περηφανοι συναρρωστοι στην ΑΕΚ:η ιστορια με τον Σαχα εχει πολυ πλακα,οπως πλακα εχει ακομα πιο πολυ η ιστορια με τον 'μακαρο'. Επι χρονια πλακωνομασταν διαιρεμενοι σε ντουσκομαχους και μπαγεβιτσολαγνους,ντεμικους και ρουφιανομαχους κλπ κλπ. Ποτε ομως να βρισουμε εν χορω την πουτανα την μανα του 'μακαρου', αποδεδειγμενου φονια και κλεφτη της ΑΕΚ. Οταν ομως εγω επι χρονια εβριζα στο ΟΑΚΑ μονος μου αυτο, οι υπολοποι με βλεπανε ως γραφικο και γελαγανε συγκαταβατικα... ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Υπήκοος Μπανανίας02 Νοεμβρίου, 2011 23:44

    Χρήστο έχει πολύ πλάκα το σκηνικό, όντως.
    Όλοι τρώνε από τα τζιμάνια των “αγορών”. Η πολιτική δέθηκε χειροπόδαρα απ’ τους χρηματιστές και τους τραπεζίτες. Με την ασύλληπτη δύναμη χρηματικού πυρός που διαθέτουν, αγοράσανε την πολιτική εκπροσώπηση των πολιτών, στεγνά και μεθοδικά. Κανόνια τους τα λόμπυ, τα think tanks, οι μίζες και η διαφθορά.Revolving doors οι υπουργικοί θώκοι με τους χρηματιπιστωτικούς τοιάυτους, κι έτσι η κρίση αφορά μόνο εμένα,εσένα, εμάς τα κορόιδα . Τα κορόιδα που εξακολουθούμε να αγωνιούμε για την διάσωση των τραπεζών με τα λεφτά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δεν νομιζω οτι αποδιδοντας το αρχαιοτερο επαγγελμα στην μανα του Μακη,βγαινει κατι πρακτικα.
    Ειναι μια αποροη αγανακτησης.Ξεσπασμα.Μονο.Τιποτα αλλο.(θυμισου την "πλατεια" προσφατα. Με μουτζες και γαμοσταυριδια εφτασε στα μνημονια και τις συμβασεις και τα κουτσουρεματα καθε ειδους. Δημοκρατικα δηλαδη και καθολου χουντικα)
    Ο Μακης και ο καθε "Μακης" φευγει με την αρνηση.
    Οχι με τον καταφαση δια της παρουσιας,με εισητηριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΣΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, και τα ίδια έκανα κι εγώ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΡΒΟ Ή ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΊΔΗ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ.
    ΤΟ 1% ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 99% ( κατά τα γραφόμενα σου- γνώμη μου είναι οτι δεν υπάρχουν αυτά τα ποσοστά ) ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΗΝΑΣ ΚΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ( θα σου γράψω το κείμενο του Καραγιαννίδη για τις μειοψηφίες ).
    ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Προς "υπηκοο μπανανιας": Και εδω που τα λεμε και ποιος θα ελεγε οχι στην τυχη τους, η στον τροπο διαχειρησης της προσωπικης αυτης ζωης και στασης που διαλεξαν ωστε να βρισκουν τα προς το ευ-ζειν;

    Να σου πω κατι; Ποιος ειναι αυτος ακομα και απο εδω μεσα ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΜΟΥ ΑΣΦΑΛΩΣ- που δινοντας του,εξασφαλιζοντας του καποιος εναν βαρυ μισθο,ενα βαρβατο εισοδημα 5, 10, 20, 50, 80 χιλιαδες το μηνα,θα καθοταν και θα συνεχιζε να αραδιαζει ακοπα και εκ του ασφαλους μυδρους και "Κασανδρειους" λογους επι του ηλεκτρονικου αμβωνος,στηλιτευοντας τα παντα;

    Ελα και στη θεση τους λοιπον.
    Ο επιουσιος αρτος ειναι μεγαλο πραγμα. Κινητιριος δυναμη και απαρχη ολων.
    Φαντασου να προκειται και για προσφορο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Υπήκοος Μπανανίας03 Νοεμβρίου, 2011 00:05

    Χρήστο καλό είναι το μέλι και όλοι θα έβαζαν το δάχτυλο για να γλείψουν μα νομίζω πως υπάρχουν άνθρωποι που θα αρκούνταν σε λιγότερο μέλι προκειμένου να μην είναι προδότες. Υπάρχουν και αξιοπρεπείς, μόνο που δεν τους επιλέγει ο λαός γιατί όπως λέει και ο Ράμφος "ο λαός θέλει εκπροσώπους κατώτερους από τον ίδιο, ώστε να νιώθει καλύτερος ο ίδιος". Άλλωστε εδώ δεν μιλάμε για επιούσιο άρτο, αλλά για επιούσια δισεκατομμύρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή