Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΗΛΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

        Μόνο τότε δίνω βαρύτητα στην πληροφορία. Βλέπετε είμαι θιασώτης του Θωμά. Του άπιστου και βλάσφημου κατά τας γραφάς. Που έκανε αυτό που ζήτησε ο δάσκαλος του. Έβαλε το κόμα στην σωστή θέση στην διάρκεια της μπαλκονάτης ομιλίας προς τα χάπατα που είχαν βαρεθεί τους Φαρισαίους και τους Τελώνες ( λες και καταργήθηκαν σήμερα ) : ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ,,,,,ΕΡΕΥΝΑ.
          Διότι σήμερα, εκτός από τους τακτικούς ερευνητές που πιάνουν κανά άνεργο που δεν πλήρωσε το χαράτσι για την τρύπα που μένει, έχουμε και μαχόμενη δημοσιογραφία τύπου Τριανταφυλλόπουλου ή Αναστασιάδη ( αλήθεια τι έγινε με εκείνη την επιταγή που την κουβάλαγε στα σύνορα της Ιταλίας; ) που βρίσκουν πολλά κι αποκαλύπτουν ακόμα λιγότερα. Αλλά κι όταν τα αποκαλύψουν, κανείς δεν ξέρει τι αποτέλεσμα έχει το περίφημο : " η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης."
          Κι είναι γνωστή ( θέλω να πιστεύω ) η ιστορία του πασίγνωστου δημοσιογράφου σχετικά με την πώληση των φυλλάδων. " Όταν δεν υπάρχει κάποιο θέμα, τότε γράφουμε οτι είδαμε τον τάδε ( επιχειρηματία, πολιτικό κοκ ) σε καφετέρια έχοντας περίεργες συναντήσεις. Όταν ο τάδε ( που ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ) δεν φανερωθεί, τότε μετά γράφουμε οτι από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουμε να δημοσιεύουμε φωτογραφίες. Οπότε, μόνος του ο μαλάκας κάνει το τηλέφωνο και δείχνει οτι ΥΠΗΡΧΕ."
            Και να προσθέσω εδώ εγώ, οτι μετά αναλαμβάνει ο αρχισυντάκτης, ο διευθυντής της φυλλάδας και στα πολύ σκούρα ο ίδιος ο ιδιοκτήτης. Παίζει ρόλο ποιός μαλάκας τσίμπησε; Δεν ακούγεται λογικό; Βγαίνει η τράτα και ρίχνει δίχτυα. Αν πιάσει καρχαρία ή κανά τέρας άχρηστο για φάγωμα,  δεν θα το μοστράρει στο λιμάνι; Εξ άλλου γιατί έκλεισε ο Φίλαθλος με τα 9000 φύλλα και παρέμεινε η Αυριανή με τα 400; Αλλά να μην ξεφεύγουμε σε τρίχες σαν την Ελευθεροτυπία που βγήκε στην αντίσταση μόλις κοπήκανε τα δάνεια, ή στα έντυπα του ΔΟΛ που χρωστάνε δις των δις όταν παίζουν το σύστημα το κεφαλαιοκρατικό που φυσικά εξυπηρετείται από σύμπασα την κυβέρνηση ( δηλαδή την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση μαζί σε σχέση πάντα 1/3, Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ; ).
                 Τον έπιασες λοιπόν τον απατεώνα. Εκεί τελείωσε το έργο της δημοσιογραφίας; ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ. Γιατί; Διότι εγώ την δικαιοσύνη την έχω στον ελεύθερο Ψωμιάδη λόγω διαφωνίας ανακριτή κι εισαγγελέα, ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, ΚΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΟΤΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ ΦΕΛΟΥ ΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΜΕ 3-2. Πότε στο διάολο φταίει ο αρχηγός;
             Σιγά να μην βγουν στοιχεία. Εδώ το σέντερ μπακ έχει πάρει μια κοκαϊνομανή βιζιτού και παίζει η ιστορία της αειπάρθενου. Ότι τα έκοψε μαχαίρι, κι ο άλλος όταν έπαιζε σαν τούρμπο, δεν είχε πάρει τίποτα. Αλλά πάρτε Sport Day να ενημερωθείτε. Ή, Ανδρουλιδάκη στην Εξέδρα. Θέμο στο Θέμα και τον αδερφό του Κουρή στο Παρόν που έχει εργολαβία την εκτύπωση των εισιτηρίων σε όλα τα ΜΜΜ. Καλή δουλειά. Ίδια με τον περιορισμό του δημόσιου τομέα που ζήτησαν οι κακοί ξένοι αλλά με το ΠΑΣΟΚ μπήκαν άλλοι 40000 από την πίσω πόρτα και οι δαπάνες στο τέλος Σεπτέμβρη ήταν κατά 22% αυξημένες σε σχέση με όλο το 2010. Και με όλη αυτήν την φοροεπιδρομή. ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΡΕΜΟΥΛΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ( ίσως πιο χοντρές ) αλλά ο γίγαντας λαός ακόμα δίνει 15% στην πράσινη ληστοσυμμορία. Φυσικά και 21% στην αντίστοιχη μπλέ. ΣΤΗΝ ΔΕ, ενωμένη αριστερά ( αν γινόταν ), ακριβώς τα ποσοστά του 65. ΔΗΛΑΔΗ 30%.
               Τι βγαίνει; ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙΑΤΙ; ΑΠΛΟ: Η ΔΥΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΝΑΡΘΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΓΑΜΗΣΕΙ. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΒΑΛΕΣ ( σαν πολίτες εννοώ ),  ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΕ ΡΩΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΕΣ. Εξ άλλου, αν πιστεύανε αυτοί οτι είμαστε με την δύση, θα δίνανε λεφτά; ΕΛΑΤΕ. Την κερκόπορτα ( που ποτέ δεν υπήρξε ) και η καινούργια δύναμη ψάχνει. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ  ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΕΧΘΡΟ. Ποιός να τον κρατήσει; Ο σαρκοζί, η μέρκελ ή μηπως ο ομπάμα; ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΛΑΜΕ ΠΟΥ ΟΡΘΟΤΑΤΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝ΄ΑΛΗΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ.
           Θα αλλάξει κάτι; Λέτε να γίνει της πουτάνας στον πλανήτη και να ξεκινήσει από την Ελλάδα; Το 2% της Ευρώπης και το 0,3% του πλανήτη; ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. Κι υπάρχουν δύο δεδομένα: Να μείνω ή να φύγω; Κι απάντηση ξεκάθαρη κι όχι Καζαντζήδεια ( μεγάλη φωνή, σπάνια για αδερφή) . ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΣ; ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ; ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗ ΛΕΓΕΩΝΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ Ή ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΖΕΣΑΙ ΣΑΝ ΑΡΑΒΑΣ. ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΑ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΙ ΑΛΛΟ Ο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ.  ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΑΜΗΣΙ. ΠΟΥ; ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ή ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΕΣ;
       Κι Ελλάδα σημαίνει, ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ. ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΕΚ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΚΙ ΟΣΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΙΣΟΖΥΓΙΑ Ή ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΙΧΕΣ, είναι μακράν νυχτωμένοι. Ή είναι με το 79% που πιστεύει οτι ένας Λουκάς θα τα καταφέρει. Ένα λουκάνικο εν Κανά θα μπορούσε, ένας Λουκάς το πολύ να γράψει ένα Ευαγγέλιο και να διαφωνεί με άλλους τέσσερις που δεν λέγονται
έτσι, κι ειδικά αν είναι πασόκοι ή νδ. Κι ειδικά άμα είναι και 47 τελώνες διορισμένοι  ή  εκλεγμένοι φαρισαίοι. ΡΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΛΕΓΕΣΑΙ ΛΟΥΚΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΕΙΣΑΙ. ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ 79%. " Ουκ εν τω πολλώ το ευ ", λέγανε παλιά οι αρχαίοι. Κι εγώ είμαι πιο κοντά στο 21%.  Αλλά συνέχισε το έργο σου. Εξ άλλου η πλειοψηφία ξέρει καλύτερα.  ΟΠΩΣ ΗΞΕΡΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΟΤΑΝ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΝ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ.  ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ ΠΛΕΟΝ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ. ΑΛΛΑΞΕ; ΜΠΑ. ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ.           

64 σχόλια:

  1. Γιωργη, στην ουσια ηταν παντα ηταν με λιρες,φραγγα και τωρα ευρω.
    1827 Αγγλ. Λιρες-Γ.Φραγγα. 1842 το ιδιο. 1897 Γ.Φραγγα. 1932 Αγγλ. Λιρες
    (μα, παλιες Ελλ.ταινιες με τον Λογοθετιδη δεν εβλεπες; Για τι λιρες μιλουσαν; απο γαριδακια;)
    Ακομα και στην καθομιλουμενη εχει περασει: "δεν εχω φραγγο" λεμε.
    Οποτε ειχες "δραχμη",ειχες παραλληλα και ενα σκληρο νομισμα.

    Δραχμη, η οποια τυπωνονταν ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ Η ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ. Απο το 1939 τυπωνονταν πλεον στον Χολαργο. Αλλα και παλι ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ,αφου ολα γινονταν με την επιβλεψη της Τρ.της Ελλαδος. Δηλαδη της ανωνυμης εταιριας που ιδρυσε ο Ροτσιλντ, (προκειμενου η τραπεζα της Αγγλιας να κλονοποιησει τον εαυτο της στις αποικιες της,ωστε να "αντιμετωπισει" το δολλαριο,το οποιο ηταν ηδη τοτε το πλεον αποδεκτο νομισμα) με τους αγνωστους μετοχους,τα αδεα απο χρυσο υπογεια της και με απαγορευση εισοδου σε αυτη ακομα και στον Προεδρο της Δημοκρατιας. Ειναι ενα μικρο Βατικανο.

    Ακομα ομως και πετσετες να ειχαμε σαν νομισμα,ακομα και τσιγκακια να ειχαμε,το κυριο ειναι οτι ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΕΠΙΤΡΕΦΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΞΩ. ΔΗΛΑΔΗ ΛΙΡΑ Η ΦΡΑΓΓΟ.Τωρα,ευρω.

    Γιαυτο λεμε οτι ειναι τρομερα επικινδυνο,αυτο που παει να γινει. Θα μας αναγκασουν σε εξοδο,με ελεγχομενη χρεωκοπια,θα μας συστησουν εκεινοι ενα νομισμα "μαλακο" (καποιου ειδους δραχμη ας την πουμε) και θα πληρωνουμε τα δανεια ΣΕ ΕΥΡΩ. Η "καλυτερα", στο νομισμα που θα αναδειχθει,μετα το προγραμματισμενο γκρεμισμα του ευρω. Και να εισαι σιγουρος οτι το νεο αυτο νομισμα θα ειναι τοσο σκληρο,σαν την πουτσα του Γκουσγκουνη.

    Το παραπανω σεναριο,δεν ειναι τιποτα αλλο απο τον γνωστο-αγνωστο, Μονιμο Μηχανισμο Στηριξης. Για 10ετιες.
    Φαντασου λοιπον να εχεις μια ελεγχομενη και κατασκευασμενη "δραχμη" και να πρεπει να πληρωνεις σε ενα βαρυ νομισμα τα δανεια σου. Τελειωσες. Τετελεσται.

    Μονη λυση: Μη αναγνωριση του χρεους. Οχι με την εννοια του ηρωικου "οχι". Ουτε ετσι για την λαικη καταναλωση. Αλλα για τους επουσιωδεις ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.Για να μπορεις να σταθεις σε καποιο δικστηριο. Ενα χρεος που αρνεισαι, και που αποδειχθει επαχθες,δεν μπορει ποτε να πληρωθει. Ειτε αφορα,ενα νοικοκυριο,ειτε αφορα ενα κρατος.

    Ειδικα το δευτερο,το οποιο προστατευεται απο ισχυροτατους διεθνεις νομους και συνθηκες.
    Μονο σε μια περιπτωση,δεν γινεται τιποτα: Στην περιπτωση που ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ,ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΟΥ.
    Και αυτο κανουν αυτοι οι αληταμπουρες εκει στους σταυλους στο Συνταγμα.
    Γιαυτο λεμε τουφεκισμος. Οχι για τις μειωσεις μισθων. Ουτε για τα γκλοπς στο δρομο. Αυτα ειναι πταισματα. Το χοντρο,το Εφιαλτικο,ειναι το ξεπουλημα.
    Χωρις να ρωτησουν κανεναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗΣ: ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΩΝΩ. ΚΙ ΟΣΟ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ, ΕΧΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ( τον κρατικοδίαιτο ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ. ΤΟΝ ΑΜΕΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ.
    ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ, ξαναλέω: ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΑ ΙΚΑΝΑ κι όχι τα ΑΜΕΑ, τα πελατάκια. Ε ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΦΤΑΙΞΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΦΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ; Ο ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ; Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ;
    ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΩ; ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΗ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΣΕ ΙΣΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΔΑΝΕΙΚΩΝ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ. ΠΟΥ; ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΙΠΟΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ. ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΤΙ ΠΑΘΑΤΕ.
    ΤΙ ΝΑ ΠΩ,ΑΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟΔΙΔΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,
    ΔΕ ΜΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ.
    ΚΑΤΑ ΤΗ ΤΑΠΕΙΝΗ ΚΙ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ,
    ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ 20ΛΕΠΤΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΟΣ.
    ΕΧΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ.
    ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ,
    ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ
    ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
    ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΙΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΜΙΝΑΔΕΣ.
    ΑΡΚΕΤΑ ΛΑΘΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ...
    ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ,
    ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΙΣΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ,
    ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ
    ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ,ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ,
    ΜΕΣΩ ΔΙΠΟΛΩΝ.
    ΘΕΟΣ-ΔΙΑΒΟΛΟΣ,ΑΓΓΕΛΟΣ-ΔΑΙΜΟΝΑΣ,ΚΑΛΟ-ΚΑΚΟ,
    ΠΑΟ-ΟΣΦΠ,ΠΑΣΟΚ-ΝΔ,ΕΥΡΩ-ΔΡΑΧΜΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗΣ: ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ "ΟΡΓΑΝΩΣΗ"; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργης ο Γαρατζέος16 Νοεμβρίου, 2011 00:57

    Δε με κάλυψες στο νομισματικό θέμα, αλλά τέσπα.
    Από τη στιγμή που πας σε μαλακό νόμισμα, ΚΑΝΟΝΑΣ είναι ότι με κάποιο τρόπο θα το συνδέσεις με το σκληρό (του επικυριάρχου σου).
    Με δραχμή πήραμε το μπούλο τρις και έννοια σου, και από τότε που την τυπώνουμε στο χολαργό φροντίσαν όλοι, του παμπερούχου εξάρχοντα, να την κάνουν πετσετάκι.
    Γι αυτό ΔΕΝ εμπιστεύομαι τους ντόπιους νταβατζήδες να την τυπώνουν.
    Κατά τα λοιπά, ναι κι εγώ θέλω να ξεφορτωθούμε αυτό το συφερτό κοπρόσκυλών (25.000 μέλη κομμάτων+ οι 300 βολευτές λέω 'γω) και κρεμάλες στο σύνταγμα. Αλλά στη λούμπα των δραχμολάγνων, μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η ελληνική αριστερά, οι οποίοι ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ παραβλέπουν τη μαλακία του μέσου νεο-ελοχίμ, και τα ρίχνουν όλα στους κακούς ξένους και τα νεφελίμ, εγώ δεν πέφτω.
    Και ούτε είμαι και ενοχικός ότι και καλά αμαρτήσαμε. Απλά ήρθε η ώρα του λογαριασμού. Και ΔΕΝ ήταν όλος επαχθής.
    Διασπαθίστηκε σε μεγάλο βαθμό από ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ (έστω και από τους λίγους ψηφίσαντες, έστω και με τα δέντρα να ψηφίζουν, τι να κάνουμε) ταγούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εν θερμω γινεται κατι στην στιγμη,αντε στην ωρα...Δεν γινεται μετα απο δυο μερες,ποσο μαλλον μετα απο μηνες.Αρα, το να πλακωθουμε μεταξυ μας εδω μεσα δεν παιζει το σκηνικο.Και δεν υπαρχει και λογος.Η διαφωνια υπαρχει,αρκει να υπαρχει τεκμηριωση και αιτιολογια που να στεκει.
    Καθε τρεις μερες ετοιμαζουν και ενα καινουργιο γαμησι.Να κανω υπομονη μεχρι να φτασουν στο 45ο? Αμα ειναι ετσι να περιμενω το 50ο η το 85ο...Αφου το κοντερ γραφει συνεχεια.Εδω,οτι εχει περασει ειναι αντισυνταγματικο,και δεν βλεπω κανεναν λειτουργο της δικαιοσυνης να αντιδρα.Συνεχιζουν τις απειλες και τους εκβιασμους οι εταιροι και δεν ακουω κανεναν ΑΕΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑ...
    Να με οργανωσει ποιος ΤΑΚΗΣ? Πηρες χαμπαρι οτι πλεον οι στασεις θα ειναι μη πληρωτεες? Χτυπανε οπου μπορουν στην καθημερινοτητα της τσεπης.Καποια στιγμη θα γονατισεις...
    Να με οργανωσει το ΠΑΜΕ? Αστεια πραγματα...Η Χρυση Αυγη? Ακομα πιο αστεια...
    Ειναι θαυμα που δεν εχουμε θρηνησει θυματα βουλευτες ακομα.Γιατι ο Ελληνας εμαθε να κανει υπομονη,περιμενοντας το θαυμα εξ ουρανου.Τωρα δεν εχει να περιμενει καποιον.Ενας Παπαδημος,με το 79%,οσο και να πλασαρεται απο τα ΜΜΕ,απλως ερεθιζει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιωργη και Τακη, συμφωνουμε απαντες οτι το θεμα δεν ειναι οικονομικο ουτε νομισμαστικο. Αυτα τα δυο,ειναι οι μοχλοι. Τα δεσμα.
    Το κυριο ειναι το κοινωνικο. Δηλαδη η αφυπνηση και η ενημερωση.
    Ποτε θα μου πεις ενας λαος,αφυπνηστικε πληρως,η αξιζε το δικαιωμα ψηφου που εχει; Σχεδον ποτε λεω εγω.

    Ενταξει. Και τι να κανουμε; Να ανεχθουμε οτι γινεται, η να δουμε πως διαολο μπορουμε να σκουντισουμε κανενα διπλανο,κανενα φιλο,κανεναν εφησυχασμενο;
    Το πρωτο, ειναι υποταγη στον μαλακα. Ειναι υποταγη στον αγνωμο και τον ανιδεο. Ειναι σαν να του λες: "μπραβο μεγαλε,προχωρα".

    Υ.Γ. Οσο για την αναπαντητη ερωτηση σου,"αν θα αγοραστουμε πιο ευκολα με δραχμες η ευρω",νομιζω οτι ειναι αφελες ακομα και το να ρωτας.
    Αυτα ελεγε και ο φελος στις ομιίες του. "καποιοι θελουν να παμε στη δραχμη,ωστε μετα να ερθουν να μας αγορασουν τζαμπα".

    Αναρωτησου το εξης:
    Γιατι δεν κινδυνευες με την δραχμη,τοσα χρονια και κινδυνευεις να τα χασεις ολα τωρα με το γερο και σκληρο ευρω; Αφου υπτιθεται η δραχμουλα ηταν ενα χαμηλο,μαλακο,ανισχυρο νομισμα της πλακας.

    Γιατι δεν εκαναν επιθεση να στα παρουν ολα με την φουκαριαρα δραχμη και τωρα με το ευρω-με το οποιο ολοι οι πουσταραδες λενε οτι εισαι θωρακισμενος-σε εχουν ενα βημα πριν τις ολικες υπογραφες;

    Γιατι αντι να προστατευουν μια ομοσπονδη χωρα με κοινο νομισμα, εκεινη να κινδυνευει περισοτερο απο οσο κινδυνευε πριν γινει τοσο κολλητος "εταιρος";
    Δουλευομαστε;

    Αν τωρα γυρισεις σε δρχ. η οποιο αλλο Εθνικο νομισμα (κανονικη πλεον και οχι "Ραλλικη") ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΔΩ ΝΟΜΙΣΜΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
    Με την ψηφιση της δανειακης συμβασης,δεχομαστε την εκδικαση στο Αγγλοσαξονικο δικαιο. Που σημαινει οτι τα δανεια πλεον-ανεξαρτητα με το τι νομισμα θα εχεις-αυτα θα εξοφλουνται με το νομισμα ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
    Αυτη ειναι η ουσιωδης,διαφορα.

    Αρα λοιπον ασφαλως και ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ,ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα το ζητουμενο ειναι αυτο ακριβως Χρηστο.Σε ποιο δικαιο θα ανηκεις.Στην τυχη δεν αφηνεται τιποτα πλεον.Δενουν απο ολες τις παντες τις καταστασεις.
    ΤΑΚΗΣ,ειναι το 20`,σου χει σφυριξει ο μαλακας δυο πεναλντυ μαιμου,σου`χει αποβαλει εναν παικτη,σου`χει κιτρινισει αλλους τεσσερις,σφυριγμα δεν παιρνεις ουτε με αιτηση,χανεις με 2-0,και απλα -κατα την γνωμη σου- περιμενεις ΜΗΠΩΣ κανεις την ανατροπη στα υπολοιπα 70` και πας στην παραταση με 8 παιχτες πλεον και χωρις τερματοφυλακα.....
    Απλα για να εισαι αξιοπρεπης,και να γραφουν μετα για το φιλοτιμο των παιχτων και για την αδικια απο την διαιτησια.Κατι τετοιο λες η κανω λαθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς Χρηστο:
    Θέλω να έχω το δικαίωμα της επιλογής. Να μπορώ να επιλέξω απο που θα πάρω ρεύμα, απο που τηλέφωνο, το σχολείο του παιδιού μου, το νοσοκομείο κτλ. Στο Πανεπιστήμιο οπου ήμουνα πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών και έφαγα στα μούτρα τον συνδικαλισμό και την αριστερίζουσα ελληνική νεολαία, όταν τους μίλαγα για ιδιωτικά πανεπιστήμια μου τα πρηζαν για τον φτωχό που δε θα μπορεί να σπουδάσει. Λες και τώρα ο φτωχός σπουδάζει στα ίδια πανεπιστήμια με τον πλούσιο. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν οτι αυτόν που συνέφερε περισσότερο, ήταν τον φτωχό. Αυτό που λέω εγω είναι το εξής: απο τους φόρους που πληρώνω, το κράτος θα πρέπει να κάνει έναν προυπολογισμό και να βγάζει κάθε χρόνο ένα ποσό για την παιδεία ας πούμε. Πόσα παιδιά έχουμε στην Ελλάδα? Αρα κύριε αυτό το ποσο αντιστοιχει για την εκπαίδευση του παιδιού σας. Δε θέλω με αυτό το ποσό να μου πληρώνετε τους δασκάλους ΣΑΣ που θα διδάσκουν το παιδί ΜΟΥ αλλά να μου δώσετε τα λεφτά για να διαλέξω εγώ ποιον θα πληρώσω για να διδάξει το παιδί μου. Για να χρησιμοποιήσω το παραδειγμά σου, αν έχω ενα αυτοκίνητο και ο σοφέρ είναι μαλάκας, θέλω να έχω το δικαίωμα της επιλογής και αλλαγής του σοφέρ. Αυτη τη στιγμή το σύστημα σου λέει "μαλάκας ξε-μαλακάς αυτος είναι ο σοφερ κύριε". Κι εσυ, αν κατάλαβα καλά, λές οτι αν ο σοφέρ είναι μαλάκας, πάρε κι άλλο αμάξι (κι άλλο δημόσιο) και μάθε τον να μην είναι μαλάκας. Ε αφου είναι τι να κάνουμε. Επίσης δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει "ξεπούλημα" της χώρας στους ξένους. Αυτά τα λένε τα παπαγαλάκια της TV, που βλέπουν να κινδυνεύει το μονοπώλιο των αφεντικών τους και άρα και το δικό τους παντεσπάνι. Δηλαδή αν ο ΟΠΑΠ μείνει στο κρατος και τον αρμέγουν έλληνες καρχαρίες θα είμαστε οκ? Βεβαια θα είμαστε ΟΚ διοτι ταυτόχρονα για την αποθηκευση των κληρώσεων (δηλαδη μια δουλειά που δεν χρειάζονται πάνω απο...1 άτομο)θα έχουν προσληφθεί 43 (γνωστός μου ένας απο αυτούς). Τι σημαίνει θα έρθουν οι ξένοι να μας αγοράσουν? Αν είμαστε αχρηστοι καλά θα κάνουν να μας αγοράσουν και να μας δώσουν δουλειά υπαλλήλου. Αν είμαστε ικανοί να τους τα πάρουμε πίσω και να αγοράσουμε και δικές τους επιχειρίσεις. Καλος ή κακος ο πλούτος της γης δε φτάνει για όλους. Οταν κάποιος κερδίζει, κάποιος άλλος χάνει. Αν 800 εκ. μοιρασθούν σε 7 δισεκατομμύρια, απλά θα γίνουμε όλοι αδέρφια μέσα στη φτώχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ ΛΑΘΟΣ.
    ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΝΟΩ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΓΝΩΣΗ,
    Η ΟΠΟΙΑ ΟΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΝΤΑ
    ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ.
    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΓΑΜΕ.
    ΕΓΡΑΨΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ.
    ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΟΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ
    ΚΑΠΟΙΩΝ,ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ,
    ΑΛΛΑ ΣΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ.
    ΝΑΙ ΞΕΡΩ,ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ
    ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΕΧΩ.
    ΜΗΝ ΑΝΑΛΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ,ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ,ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΣΤΟ
    ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ
    ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ,
    ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ
    ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΡΕΚΤΙΚΟ.
    ΒΡΕΙΤΕ ΧΡΟΝΟ,ΨΑΞΤΕ,ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ,ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ,
    ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ.
    ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ-ΣΤΗ ΨΥΧΗ,
    ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ,ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ,
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΟΜΑ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΑ.

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ
    ΒΓΑΙΝΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ
    ΜΕ ΜΙΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΟΛΑ ΥΠΕΡ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.
    ΘΑ ΦΕΡΝΑΜΕ ΑΡΧΙΚΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΚΙ ΘΑ ΜΑΣ
    ΕΦΕΡΝΑΝ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Η ωρα του λογαριασμου"; Να πληρωσεις ΕΣΥ; ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΩΣΤΑΣ;
    Δεν ξερω. Εγω δεν χρωσταω τιποτα και θα παρουν τα αρχιδια μου,ειτε ετσι, ειτε αλλιως.
    Δεν ρωταω κυριολεκτικα "τι χρωστας". Εννοω ¨"τι χρωστας σαν λαος". Να σου πω εγω: ΤΙΠΟΤΑ.NADA. NOTHING.ZERO. MHΔΕΝ.
    Αυτοι που χρωστανε,ειναι μια χουφτα αλητες που παριστανουν τους μεταπρατες των δανεισμων.
    αυτοι που στο ονομα σου δανειζονται και τα καταβροχθιζουν στην υγεια του μαλακα.

    Τα κονδυλια που πεφτουν απο το τραπεζι της εξουσιας (πολιτικης-επιχειρηματικης) ειναι ελαχιστα ψυχουλα σε σχεση με τις κοκκαλες που μασουλανε εκεινοι.
    Και να σου πω κατι; Οτι πηρε καθε ενας μικροκακομοιρης που εψαχνε μια θεση, η ενα επιδομα,δεν το γυρισε πισω στα χρονια με τις εισφορες και την αγρια φορολογια;
    Που πηγαν αυτα τα λεφτα; Τα εχει στο μαξιλαρι; Δεν τα γυρισε,εμεσα- πισω; Αρα,γιατι δεν εχουν εκεινοι τωρα να του πληρωσουν τις συνταξεις-οπως λενε;
    Βρε δεν γαμιουνται.

    Η συνενοχη αλα Παγκαλου ειναι πουστικη και βρωμικη.
    Η προσπαθεια να κανουν συνενοχους 10 εκ. ειναι μια βρωμια. Και αυτο γινεται συντονισμενα απο ολους τους ελιτιστες που ζητανε τα ρεστα ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ-ΑΦΟΥ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΟΚΚΑΛΙΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ-αλλα απο τον μπαρμπα Γιαννη και τον κυρ Μανωλη. Ο οποιος αγνωμος,αβουλος και μικρος πιαστικε στη φακα:
    Και εκμαυλισμενος και κατηγορουμενος δηλαδη.

    Ειναι ντροπη. Ειναι αισχιστο, το να βριζουν αυτους που πληρωνουν. Και στο κατω-κατω αυτοι, ο λαουτζικος (που τοσο απεχθανονται) πληρωνει και καλα κανει και τσιμπαει.
    Εκεινοι, οι πουστιδες που ειναι στο αφορολογητο και στο απυροβλητο,και υπογραφουν δανεια ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ, και την βγαζουν καθαρη με μια χορηγια, η μια πτερυγα σε ορφανοτροφειο, ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΝΕ; ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ;
    Εσυ καργα φορους για να τα γυριζεις ολα πισω και εκεινοι σε offshore η στην Ελβετια;
    Κερδισες κατι απο δ'αυτους;

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝΕ ΟΙ ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΡΕ CONPATER,
    ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τωρα το εθεσες σωστα.Και να ερθει ενας καινουργιος Παπανδρεου,γιατι ετσι γινεται παντα,το θεμα ειναι να μην τον αφησεις να γινει σαν τον παλιο Ππανδρεου...Εκει λοιπον μπαινει η γνωση και η σκεψη.Που μετα απο τοσα χρονια,πιστευω πως ο κοσμος αφου επαθε,εμαθε.Αλλα μην ζητας να περιμενει,πρωτα να πεθανει και μετα να αντιδρασει.
    Και ξεχνατε κατι πολυ βασικο,που ισως δεν το εχετε προσεξει,που για παρα πολυ κοσμο ηταν σανιδα σωτηριας μεχρι να τα "βαλει κατω" και να δει τι θα κανει.
    Στις 31-12-2011.ΛΗΓΕΙ η αποφαση της Κατσελη για την αναστολη των πληστειριασμων πρωτης η οχι κατοικιας για χρεη προς τις τραπεζες.Τα μεχρι τωρα δεδομενα "λενε" πως δεν προκειται να δοθει νεα παραταση για το 2012.Αν οντως συμβει αυτο,απο 02-01-2012,θα αρχισουν να φτανουν κατα ριπας οι διαταγες πληρωμων....Εκει να δεις ΤΑΚΗ,τι σκεψη εχει να πεσει.Χωρια που,με βασιμες πληροφοριες,οσο και να το ειρωνευεσαι,ψαχνουν τροπο να ανασκευασουν τον νομο της Κατσελη,γιατι μεχρι τωρα οι τραπεζες εχουν βρει τον μπελα τους με τα δικαστηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα την παρω αφου κανω το παιχνιδι μπουρδελο και αφησω τον διαιτητη αναισθητο με το στριγγακι του στην σεντρα αναισθητο με τα κοκκαλα σπασμενα.Μπας και φοβηθει ο επομενος....Γιατι και με τον Μπακα ηρεμησαν τοτε λιγο τα πραγματα αλλα δεν ειχε συνεχεια το πραμα.Τωρα ομως θα εχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΦΙΛΕ CONPATER.
    ΕΣΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΞΕ Η ΚΑΤΣΕΛΗ
    ΚΙ ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ
    ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.
    ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2012 ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ Η
    ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ,
    ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
    ΑΝ ΔΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. CONPATER ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ
    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ,ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ,
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟ
    ΓΙΑΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΕΙΣ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ
    ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς J,PATIKAS
    Παρεξηγησες. Κατ'αρχην δεν μιλησα καν για συνδικαλισμο η για την φοιτητικη αρρωστια,την οποια εσκεμενα ποτιζει η εξουσια ωστε να μεγαλωνει κομματικα φυτα.
    Και αρα τον μονιμο κοινωνικο διχασμο.
    Μακρυα απο μενα.

    Στο παραδειγμα του σοφερ,δεν προτεινω "δευτερο αυτοκινητο". Που το ειδες; Ειπα το ιδιο: Κλωτσια στον σοφερ.
    Οσο για το "δημοσιο",δεν ειναι μονο ο ΟΠΑΠ. Ειναι οι υπηρεσιες κοινης οφελειας στις οποιες ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΟΤΑΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.
    Γι'αυτο και οι φοροι. Αλλιως γιατι πραγμα πληρωνουμε;
    Και μαλιστα η φορολογια εδω ειναι απο τις υψηλοτερες στην Ευρωπη.
    Που σημαινει οτι θα επρεπε να ειχες εφαμηλες τουλαχισοτν υπηρεσιες με αυτες ενος Γερμανου, η Ολλανδου.
    Δεν τις εχεις; Τι κανεις; ΑΠΑΤΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ Η ΠΟΥΛΑΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ;

    Αν κανεις το δευτερο,διχως να υπαρχει η εναλλακτικη κρατικη προστασια,τοτε " ο σωζων εαυτον σωθειτω"; Αυτο θελουμε;Δεν νομιζω.

    Κανε νοσοκομεια δημοσια που να ειναι πως πρεπει και μετα αν θες πηγαινε και κανε εγχειρηση χολης στο "Υγεια" και δωσε 15 χιλιαρικα.
    Κανε μαιευτηρια οπως πρεπει να ειναι και μετα ασε τις ιδιωτικες κλινικες να ψαχνουν για πελατες.
    Κανε σχολεια που να γαμανε, και ασε τον Κωστεα και τον Γειτονα να βαλουν τις κιμωλιες στον κωλο τους.

    Αλλα αν δεν απαξιωσεις και δεν ριξεις τις "τιμες" στο δημοσιο, πως θα αναδειξεις την ιδιωτικη και "απαραιτητη" κλεψια,παρουσιαζοντας την ως αναγκη;

    Παιδεια θελεις; Ωραια. Ριξε μια ματια στα Ευρωπακικα και στα Αμερικανικα Πανεπιστιμια. Τα ιδιωτικα πασχιζουν να φτασουν στο υψος των κρατικων.
    Εκει γιατι εχουν εκπαιδευση κρατικη υψηλοτατη και εδω τα Πανεπιστημια πρεπει να ειναι αντρα ναρκομανων και τεμπελιδων;

    ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ,ΠΟΥ ΣΩΣΤΑ ΖΗΤΑΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    Εκει γιατι το "κρατικο" ειναι με περιεχομενο και εδω ειναι "κομμουνιστικο καταλοιπο"; Ειχαμε ποτε κομμουνισμο και δεν το εμαθα;
    Ειναι κομμουνιστικες οι Σκανδιναβικες χωρες;
    Ηταν ο Μαρξ Βικιγκ;

    Γιατι οι δημοτικες και κρατικες αρχες δουλευουν εξω και δυσλειτουργουν εδω μεσα; Τι προβλημα υπαρχει; Φταει το χωμα; Φταιει η γεωγραφιακη θεση;
    Οχι. Φταιει η επικυριαρχη πολιτικη των εξω και η βοελεμενη με αυτην συμπεριφορα των εδω μεσα.
    Στοχευσαν στην σμικρυνση,την ψυχικη μαλακυσνη,στην ιδεα του "δεν μπορεις χωρις εμας".

    Και αναμενομενα, οι εδω, συμβιβαστικαν με την μικροτητα,την αστοχια,την ανικανοτητα.
    Εκπαιδευτικαν οι εδω,να κοιτουν με θαυμασμο την πεφωτιμενη Εσπερια. Η οποια ζει και ακμαζει με τους κοπους των ηλιθιων δουλων οπως εμεις.

    Αυτο που λεω δεν ειναι "ολα στο κρατος".
    Ειναι "το καλυτερο στο κρατος".
    Ας γινουν 10 εκ ιδιωτικα νοσοκομεια, 5 εκ ιδιωτικα σχολεια και 3 εκ. τραπεζες και 7 εκ. μαιευτηρια.
    Αν το καλυτερο απο αυτα δεν ειναι ενα δημοσιο, το συστημα ειναι λαθος. Δηλαδη για τους λιγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Με ρομαντισμους δεν νικας φιλε.Τους ενδεκαδατους στο ντερμπυ τους εχεις στο χορτο,οχι στα παγκακια.Κι ο Μπακας αναλωσιμος ηταν,αλλα για κανα τετραμηνο "ηρεμησαν" ολοι....ΑΠΑΝΤΕΣ.
    Τον ονομαζω νομο Κατσελη,δεν ειναι νομος της Κατσελη.Αποτελεσμα συνεργασιας για να μαλαγρωσουν τον κοσμο ειναι.Εδω δεν εχεις να κανεις με φουσκα αγαπητε μου,μην μπερδευομαστε.Οταν οι περισσοτερες τραπεζες εχουν "πουλησει" τα δανεια σε ξενες τραπεζες,το μονο που εχουν να χασουν πλεον ειναι ενα μεγαλο ΤΙΠΟΤΑ.Οι ιδιωτικες εταιριες των ξενων τραπεζων,θα αναλαβουν να πουληθουν ολα αυτα τα ακινητα σε συλλογους του εξωτερικου.Και μετα θα ακολουθησει η "μεταβιβαση" των χιλιαδων στρεμματων ελληνικης γης μεσω της Αγροτικης τραπεζας.Οταν ειναι ενας-δυο στο κολπο υπαρχει φουσκα.Οταν ειναι πολλοι και οργανωμενοι,η φουσκα λεγεται οργανωμενο εγκλημα.Δυο ειναι τα πραγματα που δεν πειραξαν ολον αυτον τον καιρο.Το ενα ειναι αυτο που λεμε και το αλλο το επιδομα ανεργειας.Φαντασου να ειχε περικοπει το 500αρικο και να ειχε γινει - οπως και θα γινει - 300αρι.Και παραλληλα να ετρεχαν οι διαταγες πληρωμων.Εκει να δεις "ρομαντισμος" που θα υπηρχε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παρενθεση.Συμφωνω απολυτα με το σχολιο του Χρηστου.Οι εισφορες,ειναι υποτιθεται ανταποδοτικες.Αντι αυτου,πηγαινουν για πληρωμη δανειων,τοκων,παντως οχι για τον λογο που πληρωνουμε ολοι εμεις.Και το κακο ειναι πως ο κοσμος το εχει αποδεχτει.Φτιαξε ενα "δημοσιο" που να γαμαει και να δερνει,και να σου πω εγω μετα που θα πανε οι ϊδιωτικοι".Και οχι οτι ειμαι κατα,αλλα δεν γινεται να ειναι πανω απο τα "δημοσια" με τοσα λεφτα που παιρνουν απο εμας.Αμα γουσταρω και εχω,θα στειλω το παιδι μου στο ιδιωτικο για μοστρα,επειδη το`στειλε ο γειτονας στην Εκαλη.Αλλα θα τα σκασω σαν πουστης,την στιγμη που στα δημοσια θα εχουν την ιδια εκπαιδευση,την ιδια νοσηλεια.Αρα ποιος θα ειναι ο μαλακας της παρεας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς conpater: Και επι τι ευκαιρια να σου πω-θα το ξερεις μαλλον-, οτι η καλη μας η Αγροτικη,σημερα φουνταρε 25%.
    Βιαζονται τα παιδια.

    Γενικα ο τραπεζικος κλαδος γερνει προς το χωμα.
    Εναν Λουκα περιμεναμε να μας αναστησει.
    Δηλαδη αν γινομουν εγω πορδηπουργος στην θεση του,ποσο χειροτερα θα πηγαιναν;

    Μαλλον περιμενουν οι αγορες για να ηρεμησουν (πολυ μου αρεσει αυτη η φραση) την αυριανη τελικη ψηφο εμπιστοσυνης.
    Ενταξει,τυπικο θα μου πεις. Ναι αλλα ποτε δεν ξερεις.
    Μπορει να τους πιασει κανενα ομαδικο κοψημο εκει μεσα και να μεινουν καμια δεκαρια ολοι κι'ολοι.
    Και να μεινουν μεταξυ αλλων η Σακοραφα, ο Καμενος κλπ. Τελος μετα.

    Να πουμε και μια καλη κουβενται για τον Πανο Καμενο.
    Απο τους ελαχιστους που εχουν δυνατη φωνη,μιλανε καθαρα,δεν κανουν κωλοτουμπες και εχουν το θαρος της γνωμης τους.
    Και αυτα που λεει βεβαια ειναι πολυ κοντα στην σκληρη πραγματικοτητα.
    Εδω ειναι η διαφορα αυτου που μπαινει ηδη χορτατος στην πολιτικη,απο αυτον,αυτους μαλλλον που μπηκαν ξεθεωμενοι στην πεινα και με ανασα χειροτερη απο αυτην μιας καμηλας.

    Ασφαλως και θα τον διαγραψει αυριο ο διευθυντης του Τσιρκο Μεντρανο,ο μεγας κυβιστης, Αντωνης.

    Αντε μπας και φτιαχτει και καμια κινηση της προκοπης να βρει στεγη και μεγαλο μερος του κοσμου.
    Που ειπε "ναι" στον Λουκα,οχι απο επιλογη,αλλα απο αναγκη. Στην ουσια απλα επιδοκιμασε την αποχωρηση του φελου. Αλλα τι να κανει;
    Και εκλογες να του πεις να παει,διχασμενος ειναι. Αντε και πηγε. Να ψηφισει τι; Να δωσει απο ενα 15% στον καθενα και να συγκυβερνησουν οι δυο τους μαζι με το δεκανικι τον γαλατα, και μετα αντε πιαστους για αλλα 4 χρονια;

    Οποτε,οι "γιατροι" τουμπαρουν τα συμπερασματα των μετρησεων κατα πως γουσταρουν.

    Αυτα ειναι τα λεγομενα μαγικα γκαλοπ,τα οποια μεταφραζουν κατα το δοκουν οι μαντισσες των ΜΜ Εξημερωσης (οπως τα αποκαλει και ο Πανουσης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιώργης ο Γαρατζέος16 Νοεμβρίου, 2011 10:15

    Χρήστο, ακροβατείς, ΔΕΝ τεκμηριώνεις....και διαφωνώ.
    Εννοείται ότι ούτε ενοχικός είμαι, για να πιστεύω στο "μαζί τα φάγαμε" και νομίζω ότι διαθέτω τόσοδούλα κρίση (καίτοι λιγότερη πληροφορία από αρκετούς εδώ) να βλέπω το τυράκι στη φάκα. Ότι μου ψήφισε ο ελληνικός λαός ΤΡΙΣ παμπερούχο, δις ανηψιό με τα παϊδια και τους νταβατζήδες, και εις Γάλλη, δράκουλα των χανίων, Σημίτη et goldman sachs και φελό τους ψήφισε.
    Δε μπορεί να μου επικαλείσαι τη λαϊκή οργή που θα ανατρέψει τα πάντα και να απορρίπτεις τη λαϊκή κρίση μέχρι τούδε. Δηλαδή ο λαός μας κάνει εκεί που θέλουμε και όπου δε μας κάνει, γάμα τους είναι μαλάκες, τους πιάασαν κορόιδα. Ελιτισμός επιπέδου τσίπρα κοινώς.

    Το τυρί το βάλαν στη φάκα, το ποντίκι ήταν ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ και το τρωγε 30 χρόνια.
    Το ίδιο βλέπουμε, μην ανησυχείς.
    Αλλά εκτίθεται η άποψη σου όταν μου λες λχ "ΟΛΕΣ οι πτωχεύσεις γίναν με σκληρό νόμισμα" και μετά σου μιλάω για 3 που ξέρω που δεν ήταν και μου το γυρίζεις στο "μαλακές, αλλά συνδεδεμένες με σκληρό".

    Αυτά, δε συνεχίζω την (καλόβουλη μας) αντιπαράθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιώργης ο Γαρατζέος16 Νοεμβρίου, 2011 10:26

    @ conpater: Συμφνώ μαζί σου. Πρέπει να υφίστατι σε κάθε χώρο ΚΑΙ ποιοτική και φτηνή εναλλακτική από το δημόσιο. Και συμπληρώνω ότι έτσι θα βελτιωθεί και η ποιότητα της ιδιωτική εναλλακτικής λόγω ανταγωνισμού (αλλά και ουσιαστικής επίβλεψης και ελέγχου εκ μέρους τους κράτους). Αλλά δε μπορεί να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ το κράτος με 1000 προσκόματα την είσοδο σε κάθε πίτα και του ΚΑΘΕ ιδιωτικού παίκτη (και όχι μόνο των κρατικοδίαιτων νταβατζήδων, όπως κάνει μέχρι εδώ). Το θέμα είναι ΠΑΛΙ του κράτους που διαθέτει τους πόρους (λχ στην ενέργεια τις πηγές καυσίμων) να τους διαθέσει δίκαια και επικερδώς (γι' αυτό, δηλαδή για εμάς).
    Νομίζω ότι κάπου εδώ εδράζεται...η σύγχρονη κεντρώα φιλοσοφία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΠΟΥ Π.Χ. ΤΟ 2006
    Ο ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΦΕΣΩΘΗΚΕ ΜΕ 200.000
    ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ (ΔΟΛΙΑ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΗ) + 150.000
    ΤΟΚΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ 20 ΕΤΩΝ ΣΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ.
    ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 80.000 ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ,ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ Η ΕΜΠ.ΑΞΙΑ
    ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΙΣ 150.000.
    ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΙΝΑΙ 270.000.
    ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΑΝ ΓΕΝΙΚΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ,ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗΣ ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
    ΣΤΗΝ ΗΔΗ ΦΟΡΤΩΜΕΝΗ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΓΟΡΑ,
    Η ΕΜΠ.ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ
    ΑΠΟ ΤΙΣ 100.000 ΠΛΕΟΝ.
    ΠΟΣΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
    ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ,ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ 170.000 ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ,
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ;
    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ
    ΙΣΧΥΡΟΥ ΕΥΡΩ ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΙΣΩΣ;
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ;
    ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΘΑ
    ΤΡΩΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.
    ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΤΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΝΕΚΡΟΥΣ.

    ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΓΧΥΣΗΣ 'Η
    ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΘΛΙΨΗΣ,ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ,
    ΜΑΣ "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ" Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ
    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΨΙΘΥΡΙΖΕΙ
    Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΥΤΙ.

    ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΟΥΡΑΣΑΜΕ,
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ
    ΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥ,ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ
    ΦΟΒΗΘΟΥΝ 'Η ΛΥΠΗΘΟΥΝ,ΑΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ.
    Η ΜΟΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ
    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ(Π.Χ. ΚΑΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΤΗΒΕΝ ΓΙΑ
    ΠΥΡΗΝΙΚΑ),
    ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ
    ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ.
    ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,
    ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
    ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ
    ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΖΩΗ-ΕΦ'ΟΣΟΝ
    ΑΥΤΗ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ-ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Xρηστο για να βγαλεις ενα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ νομισμα δανειο γραμματειο, χρηματοοικονομικο τελος παντων προιον, πρεπει να ανταποκρινεται σε κατι.

    Αν δεν ανταποκρινεται σε κατι σαν αξια, ειναι αχρηστο.

    Τυπωσε δεκα εκκ χαρτονομισματα με τη φατσα του αγαμιδι και δωστο στον Σκοκο να γυρισει πισω. Θα ερθει???
    Τι συζηταμε τωρα? ΟΥΤΟΠΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ με καποια φανταστικα εθνικα νομισματα που ΘΑ μας σωσουν?

    Μη μπεις στο κοπο να τυπωσεις, δωσε βοτσαλα καλυτερα.

    Τι ευελπιστεις να αγορασεις με το ....εθνικο νομισμα?

    Kαι ποιος ευελπιστεις να δεχτει να πληρωθει σε εκκ με τη φατσα του Αριστοτελη της ΜΠουμπουλινας και του Ψινακη??

    Και με ποιο αντιτιμο?

    Δωσε μου 1 εεκ βαρελια πετρελαιο κυριε βεδουινε να σου δωσω 100εκκ τυπωμενους Ψινακηδες?

    Τα οποια οταν θα ερθεις να εξαργυρωσεις ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, αφου κατα την προτροπη σου θα εχουμε φεσωσει 27 χωρες της ΟΝΕ- αρα δεν θα μας δεχωνται πουθενα, θα στα αλλαξω με δεκα τενεκεδες φετα και 2 διαρκειας για να δεις Κοντοε-Καλα να ανοιξει το ματι σου..

    Πλακα μου κανεις ετσι?

    Γιατι πλεον μονο για πλακα ειναι αυτο.
    Και πλεον το σεναριο να πανε να γαμηθουν ολοι και θα ζησουμε πτωχοι πλην τιμιοι με ενα κιλο φετα, 5 κουτσουρα στη σομπα και ψωμι με ελια, θυμιζει εντονα Ξανθοπουλο που τοτε (οριν 50 χρονια) επιανε και τωρα πια γελας..

    Οσο για τον ελληνικο λαο ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ, δεν γινεται να ειναι ετσι και γιουβετσι.
    Μαλακας που ψηφιζε 40 χρονια και μεχρι και πριν 2 χρονια τελευταια φορα, αλλα τιμωρος και σκεπτωμενος απο αυριο.

    Στο κοσμο ο οποιος ηταν και ειναι ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ παρουσιαστηκε με την μεγαλη αλλαγη του 81 μια ομορφη κατασταση.

    Αραχτε στα καφενεια,καντε 10-15 χρονια να βγαλετε μια σχολη, δηλωστε 10 φορες το ιδιο χωραφι, καντε μαιμουδιες ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ, αλλα ΨΗΦΙΣΤΕ και οι επιδοτησεις, τα δανεια και τα μαυρα εδω ειναι.

    Απλα ψηφιστε...

    Η μηπως αμφιβαλεις οτι αμα βγει Ο ΚΑΘΕ ΠΑΤΑΚΟΣ στα 95 του και αρχιζει και μοιραζει δανεια,χρημα κλπ ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΒΕΙ 65-70% ΣΤΑΣ ΕΘΝΙΚΑΣ ΕΚΛΟΓΑΣ???

    Κανενας δεν αναρωτηθηκε ποτε απο που ερχοντουσαν τα λεφτα. Και γιατι να το κανει?

    Αμα βρεις αυριο εσυ σε ενα ρεμα στη Πινδο που πας για κατουρημα μια βαλιτσα με 10εκκ ευρω μεσα στις 5 το πρωι, θα ρωτησεις απο ποιον επεσε???

    Οποτε ας δουμε πρωτα τι θα κανουμε για να επιβιωσουμε ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, και μετα ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΑΠΙΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ, να δουμε ΕΞΥΠΝΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ.

    Για τα δανεια που αναφερεις και τους τοκους τι προτεινεις ακριβως? Να τους πουμε να πανε να γαμηθουνε και εκει? Δεν σας δινουμε μια??
    Sorry αλλα εμενα αυτο δεν με καλυπτει.
    Αμα με δανεισεις αυριο σε ενα τσιπουρο (αληθεια ποτε θα το κανουμε??) 100 ευρω και συμφωνησουμε να σου δωσω 150 σε 2 χρονια, τοτε το να σου πω να πας να ..αγαπηθεις απλα δεν ειναι εντιμο.

    Μας πιασανε κοτσους και τα εχουνε παρει 200 φορες πισω τα δανεικα?

    ΣΙΓΟΥΡΑ, αλλα για να πιασεις καποιον 'κοτσο' πρεπει να εχεις την συναινεση του σωστα??

    it takes two to party.

    Οποτε (κατα την ταπεινη μου γνωμη παντα) σκασε και πλήρωνε τις υποχρεωσεις σου σαν κρατος και κοιτα να διαπραγματευτεις ΕΞΥΠΝΑ το χρηματοοικονομικο σου προβλημα.

    sorry αλλα στο εχω ξαναπει,λυσεις να πανε να γαμηθουν ολοι, και αφορισμοι σε ενα σακι των παντων εμενα δεν μου λενε κατι.

    Ισως επειδη αυριο που θα παω να κανω εισαγωγη θα πρεπει να δωσω ευρω η δολλαρια και οχι Ψινακεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημερα.
    Γιωργη,δεν δινω συγχωροχαρτι στον λαο. Πως θα μπορουσα;
    Εδω δεν λεμε ολοι,για την μεγαλη του ευθυνη,την τυφλα του και την αγνωμια του; Για τις "επιλογες" μεσω ατομικων φακων;
    Πρωτος εγω σηκωνω την σημαια και λεω να γαμηθουν πατοκορφα. Ναι. ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ;
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ;
    Αλλωστε μεσα σε αυτους που "τιμωρουνται" ειναι και ενα σοβαρο ποσοστο αυτων που εργαστικαν,κοπιασαν,τιμησαν το ψωμι τους και οτι εχτισα το εκαναν ξεκαθαρα και με δουλεια. Σε αυτους,τι λεμε; Να πανε να γαμηθουν με τους αλλους;

    Που θα παμε δηλαδη;Στην συλλογικη ευθυνη; Φταις εσυ,φταιω και εγω; Κα κυριως,φταιει και το παιδι σου; Και το αγεννητο παιδι αυτου;

    Οτι πρεπει να τιμωρηθει,αυτος ο μαλακας μικρονους,ναι.
    Αλλα να παρει η μπαλα ολους; Μισο λεπτο.
    Και πριν το Πολυτεχνειο, ο κοσμος ηταν ιδιος με σημερα. Μεγαλο μερος ηταν δεξιοι και δοσιλογοι στην χειροτερη,φοβισμενοι και ουδετεροι στην καλυτερη.
    Δηλαδη μεγαλο μερος του,με τον ενα τροπο η τον αλλον ψιλοβολεμενος.
    Αυτο τι σημαινε; Οτι επρεπε να δεχθουν ολοι τον παλαβο με το μουστακι και τον καραφλο παρανοικο;
    Θα σαλταρουμε εδω περα;

    Εχουμε-οπως τοτε ετσι και τωρα-ενα μεγαλο μερος του λαου μισοκακομοιρο,φοβισμενο και με ενοχες,ανενημερωτο και σκοταδι,ερμαιο των ΜΜΕ.
    Ωραια. Συμφωνουμε.
    Και πρεπει να κανουμε τι; Να πουμε "μαλακας ειναι να παει να γαμηθει" η "να δουμε πως μπορει να υπαρξει μια δοση εστω αφυπνησης"; Στιγμιαια εστω,μιας και η παιδεια και η κοινωνικη συμπεριφορα δεν επιβαλονται ουδε φυτευονται. Θελει χρονο.

    Αλλα στην στιγμη του κινδυνου του,-επαναλαμβανω οχι τοσο του ιδιου,αλλα των παιδιων του και των επομενων γενεων- να τον παρατησουμε χαιρεκακα στην μοιρα του;
    "το αξιζει", καλα να παθει".
    Συμφωνουμε. Ενα πηδημα 2-3 χρονων οπως αυτα που διανειουμε, ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.
    Αλλα ειναι μονο αυτο;Σου επιφυλλασουν καλυτερες μερες,μεσω μιας διορθωτικης τακτικης; Δηλαδη σκοπος της τροικας ειναι να ριξει μερικες ψιλες στην παλαμη του κοσμου προκειμενου να τον συνετισει; Μακαρι. Αν αποδειχθει κατο τετοιο, πρωτος εγω θα ειμαι μαζι τους. Τα παιρνω ολα πισω.

    Αλλα εχεις δει ποτε επικυριαρχο να θελει να "εκπαιδευσει" τον υποτελη,προς το καλυτερο προκειμενου να λειτουργει πιο αποτελεσματικα;

    Μηπως θα βολευε καλυτερα ο αποπροσανατολισμος και η συνεχεις ενεσεις φοβου,οπως χρονια γινεται;
    Και αν δεχθουμε οτι οντως αυτο συμβαινει,τι πρεπει να κανουμε; Να παμε στο γκρεμο ολοι,επειδη καποιοι,εστω πολλοι, ειναι μαλακες;

    Επαναλαμβανω: Δεν με νοιαζει τι θελει,τι φοβαται,τι πιστευει, και τι ελπιζει ο χωμενος στα σκατα και στην αγνοια κοσμος απο την μια.
    Υπαρχει μια μεριδα κοσμου απο την αλλη,που σκεφτεται και δρα,η αντιδρα, διαφορετικα. Πως αυτα τα δυο "ειδη" θα συμπλευσουν;
    Ας μη συμπλευσουν. Σκοπος δεν ειναι να συμφωνησουμε ολοι με ολους. Σκοπος ειναι να δουμε τις ευθυνες μας εναντι των γενεων που ερχονται.
    Αυτο που ενδιαφερει, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ.

    Υ.Γ Γιατι αποπαιρνεις την αντιπαραθεση; Δεν ειναι κακη και ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ.Αυτο ειναι σιγουρο.
    Αλλα ειναι απαραιτητη και συνηθως γονιμη.
    Τι να κανουμε; Να φιλιομαστε σταυρωτα ολοι με ολους;
    Αυτα που κοροιδευουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ελπιζω,οσοι με καθε δικαιωμα και ελευθερια διαφωνουν,να μη πιστευουν την τρομερη μαλακια του γαλατα-μπραβου Καρατζαφερη, οτι "η χωρα κινδυνευει να ολισθησει στον κομμμουνισμο" και "πρεπει να σωσουε την χωρα απο τους
    κομμουνιστες.

    Ελπιζω,τα οποια στοιχεια που τους οδηγουν στο οποιο συμπερασμα για το τι πρεπει να γινει,να μην ξεκινουν απο τον "κομμουνιστικο κινδυνο".
    Θα ειναι για γελια. Και για κλαματα.
    Υπηρχε "κομμουνιστικος κινδυνος" το 67; Να κλασσουμε τωρα η μετα;
    Παλι τα ιδια; Παλι το ιδιο παραμυθι; Νισαφι.

    Το παιχνιδι ετσι θα παει. Ενω δεκαετιες τωρα "σωθηκαμε" απο τον κομμουνισμο με την μεταπολιτεση και o λαος ηταν γιγαντας και "κυριαρχος",εφ'οσον αγονταν και φερονταν μεσα απο κομματικα γραφεια και κουναγε σημαιες στις συγκεντρωσεις των δυο μεγαλων μαντριων. Τοτε,ηταν ολα καλα και "ο λαος στην εξουσια".

    Τωρα που οι αποφασεις παιρνουν αλλο δρομο και δεν πρεπει να ακουμε τον γιγαντα,γιατι ειναι εκνευρισμενος και οργισμενος και ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ,τωρα συσπειρωθηκαν οι δυο "αντιπαλοι" και πεταξαν τις μασκες.

    Με την αρωγη του εξαπτερυγου,ριξαν τις μασκες, μαζευτικαν ολοι στην βρωμικη γωνια τους,επιασαν "πορτα" και δεν αφηνουν να παρει κανεις αλλος τα ηνια. Και θετουν ολους τους αλλους ΑΠΝΕΝΑΤΙ.

    Με αυτον τον τροπο,πετυχαινουν δυο τινα:
    α) την πολυποθητη συνεχηση της εξουσιας τους μεσω της συγκυβερνησης-ακομα και μετα τις εκλογες,εαν αυτες ποτε ξαναγινουν- και
    β)απο την αλλη "αφηνουν" την αριστερα να εχει το μονοπωλειο στην "διαφοροποιηση" η την "ανυπακοη", η την "αντιδραση",με αποτελεσμα να στιγματιζονται,να κοπαδοποιουνται στο μαντρι της ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ,ολοι οσοι δεν θελουν,δεν γουσταρουν βρε αδερφε κανενα απο τα κομματα και καμια μικροπολιτικη τους. Ετσι θα γινει προσπαθεια να "φακελωθουν" ανεπισημα οσοι ειναι στην "απεναντι οχθη" χρεωνοντας τους μια ταμπελα την οποια ποτε δεν ζητησαν.

    Μακαρθισμος που βρωμαει σαπιλα,αλλα φαινεται οτι παραμενει στην εφεδρια σαν "οπλο".

    Με αυτο -ελπιζουν-να εχουν το αποτελεσμα της απομειωσης των αντιδρουντων. Με τον φοβο του σφυροδρεπανου-ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΥΠΑΡΧΕΙ-να επανελθουν στην "λογικα τους" και "να συνετισθουν" οσοι θελουν κατι αλλο απο αυτο που τους προεφερεται.

    Πονηροι; Παμπονηροι.
    Αλλα και μαλακες. Εχετε δει εξυπνο-πονηρο;
    Εγω οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Οσο για την δραχμη του τοτε τα εχω ξαναπει.

    Οταν το 1974 εγινε η μεταπολιτευση το χρεος της χωρας ηταν ΜΗΔΕΝ.

    Μ-Η-Δ-Ε-Ν (0).

    Με αρκετα δημοσια εργα στη χωρα μεαμερικανικα κεφαλαια, προς ανταλλαγη βεβαια αλλων πραγματων..

    Προσοχη δεν επικροτω απλα αναφερω ΝΟΥΜΕΡΑ.

    Στα 7 χρονια του φρυδια ηταν στο ΤΡΙΑ (3%) του ΑΕΠ δηλαδη ΤΙΠΟΤΑ.
    Μετα ηρθε η 'αλλαγη', η ελουντα, η ριτα σακελαριου και ο τσοβολας που τα εδωσε ολα.

    Οποτε δεν σου φταιει η ραλικη δραχμη.

    Μια χαρα ηταν οσο υπηρχε εγκρατεια και οπως σωστα αναφερεις ΧΟΡΤΑΤΟΙ πολιτικοι, οχι ζιβαγκο και τρυπιο βρακι των πειναλεων..

    Γιατι ουτε ο Αβερωφ, ουτε ο Ραλλης, ουτε ο φρυδιας, ουτε ο Μολυβιατης και πολλοι αλλοι ηταν της λογικης δωστα ολα.

    Γιατι τα ειχαν φαει πιο πριν? Γιατι δεν ηταν τετοιοι ανθρωποι?

    Ξερω εγω ? Δεν με ενδιαφερει.

    Μονο τον ΚΥΡΙΟ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ εχω την τυχη να γνωριζω εξ αυτων,μιας και στενος οικογενεικος φιλος και πραγματικα απορω απο τη μια πως μπλεχτηκε σε αυτο το θιασο, απο την αλλη δεν μου προκαλει καμμια εκπληξη η αποχωρηση του απο τα ενεργα δρωμενα ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ.

    Μακαρι να υπηρχαν τετοιοι φιλε Χρηστο ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ με θα ηταν πολυ πιο σωφρων ο ελληνικος λαος στις επιλογες του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς DIMI; Οπως ειπα και στον Γιωργο, ασφαλως και δεν ειναι σκεπτομενος και τιμωρος ο λαος.
    Αλλα για τον μαλακα 50αρη,60αρη,70ρη, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ;
    Απαντησε μου αν θες.

    Ποτε δεν ειπα "να πανε να γαμηθουνε ολοι τους"
    Ειπα: αν θελουν καλως,αν δεν θελουν, ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝΕ.
    Ευχες δεν δινουμε στα τυφλα.

    Επισης θελω να σου θυμισω,οτι μια χαρα εκανε τις συναλλαγες της η χωρα με τους εξω,οταν ειχε δραχμη. Εκτος και αν χρειαστηκε ποτε να πουλησει κανεις τον γιο του για μερικα λιτρα πετρελαιο και δεν το θυμαμαι.
    Τοτε δεν εκανες εισαγωγες; ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕΣ;
    ΠΩΣ ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΝΤΑΝ ΜΑΣΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑ;
    Τωρα τι αλλαξε και δεν γινεται;
    "μα εχουν ευρω". Ε και πρωτα ειχαν Μαρκα και Λιρες.
    Και λοιπον;

    Θα πληρωνονται σε Εθνικο νοσμισμα. Αν γουσταρουν.
    Δεν τις θελουν; Υπαρχει και η Ρωσσια απο την οποια ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣΑΓΕΙΣ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.Εκει τι δινεις; Ρουβλια;
    Και μια χαρα τανκερ εχεις και το κουβαλας απο την Βενεζουελα η την γη του πυρος.
    Ασε που οσονουπω θα το εχεις στα ποδια σου.
    (Το οτι θα μας στο φανε για ενα κομματι ψωμι,οι σωτηρες μας,ειναι αλλο θεμα, ΑΦΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ).
    Ε, ρε πλακες.
    Τον εκβιασμο δεν καταλαβαινω,ουτε δεχομαι.

    "Καθε νομισμα εχει αντικρισμα"; Εισαι βεβαιος; Δηλαδη τα αποθεματικα που υπαρχουν παγκοσμιως αντιστοιχουν σε αξια με υπαρχον χρυσο;
    Για την συμφωνια Μπρετον-Γουντς απο το '70 εχεις ακουστα; Μαλλον ναι. Ξερεις τι λεει.
    Οτι ολοι εχουμε στα χερια μας ζωγραφιστα κωλοχαρτα.
    Που καποιοι καμωνονται οτι κατι αξιζουν.

    Αυτος ο φοβος σου με την σομπα και το ψωμι,πραγματικα με εκπλησει.Δεν περιμενα να αντιτασεις παιδικα επιχειρηματα.
    Δεν εχεις δικο σου ρευμα; Δεν εχεις δικες σου πηγες;
    Δεν εχεις πρωτες υλες,βασικες; Δεν εχεις παραγωγη αγροτικη.Θελει 10 χρονια να παραξεις οπορωκηπευτικα;
    Χρειαζεσαι "Ευρωπαικη στηριξη" ωστε να μην εχεις ουτε ζαχαρη; Χρειαζεσαι "ευρωπαικη ολοκληρωση,ωστε να εισαγεις ακομα και λαδι; Και δεν το παραγω μονος μου; Η χρειαζεσαι να περασουν 8 χειμωνες προκειμενου να εχεις τα ειδη πρωτης αναγκης,με γκρεμισμενες τιμες;
    Η μηπως μας τρομαζει το οτι θα κλεισει το carfoure και δεν θα νιωθωμεν "Ευρωπαιοι";

    Και τελος-τελος να πω κατι;
    Ας υποθεσουμε οτι το σεναριο "ευρω" παιρνει τελος. (καθολου απιθανο μαλιστα)
    Το διαλυουν ρε παιδι μου.Τελος. "δεν παει αλλο,αναδημιουργουμε τις οικονομικες και νομισματικες μας επιλογες και δρομους...μπλα-μπλα-μπλα..."
    Ωραια. Τοτε τι κανουμε αφου εχουμε πιαστει απο το φουστανι τους; Γινομαστε επαρχια της Βουλονης
    Προσαρτωμεθα στην Βαυαρια με το ζορι;Ντε και καλα;
    Τους κυνηγαμε με απο πισω και φωναζουμε "στασου,μυγδαλα";
    ΕΧΟΥΜΕ ΣΕΝΑΡΙΟ, ΟΧΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΗΣ, ΑΛΛΑ -εσκεμενης η μη-ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ;
    Η εχουν οι αλλοι για μας;
    Μαλλον το δευτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Kαι για να σπασω λιγο τη θεματολογια:

    20εεκ ευρω λεει η μια φυλλαδα απο το Καταρ!!
    Σκαει προταση λεει η αλλη (πως λεμε σκαει το λαστιχο?)
    Επισης ο Βουρος (για σου ρε Βουρο γιγαντα) τρεχει λεει το γηπεδο με 145 υπογραφες...
    Φυσαει Νοτιας λεει η αλλη (βαλτε κανα πουλοβερ μη κρυωσετε λεω εγω απο το πολυ φυσημα, ο Νοτιας φερνει και υγρασιες)
    Δεν υπαρχει Καταρ λεει η επομενη αλλα υπαρχει το αλανι!!!

    Εγω απο τη αλλη λεω οτι εκτος απο το αλανι, η ΠΑΕ που εχει απληρωτους τους υπαλληλους των 700-800 ευρω επι μηνες, υπαρχει και ο Πικε, ο Φερντιναντ, ο Σερχιο Ραμος και κατι ακουσα οτι μενει ελευθερος και ο Del Pierro.

    Και εσυ ρε Βουρε με τις 145 υπογραφες ελα και απο εδω να σου βαλω και εγω μια να γινουν 146. Α και να κατεβασεις και τα σκουπιδια στο καδο μια που θα ερθεις..

    Επισης υπαρχει και ΣΑΝΟ, αφθονο σανο για μια εταιρεια με προεδρο που εχει παραιτηθει, ενα τυπο που δεν εχει μετοχες αλλα ενεργει σαν να εχει το 32%, ενα ΔΣ που επισης εχει παραιτηθει αλλα αναβαλει (παραιτημενο παντα) τις ΓΣ συνεχεια κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ερωτηση κρισεως: Πως ειναι δυνατον προ δικτατοριας να χρωστας τα αντερα σου και κατα την διαρκεια και με την απαρχη της μεταπολιτευσης να μη χρωστας τιποτα; ΜΗΔΕΝ(0);
    Πες μου σε παρακαλω.
    Σημ. Ο Μητσοτακαρος ,το 64,μερικα χρονια πριν την εθνοσωτηριο δηλαδη,σαν υπουργος οικονομικων της κυβερνησης του "Γερου" της συμφορας,ειχε αναγνωρισει "εις το αρτιον",ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ,ολα τα προηγουμενα δανεια. ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΗ.(κι'ομως)
    Που πηγαν αυτα; Εξαφανιστικαν;

    Γιατι εγω ξερω οτι τα χουντικα δανεια και χρεη ηταν κατω απ'το χαλι της CIA κρυμενα.Εκτος και αν μας τα "χαρισαν",μαζι με την ελευθερια μας απο τον "κομμουνιστικο κινδυνο"
    Μα τι πραγματα ειναι τουτα;

    "Δημιουργικη λογιστικη δε εκαν μονο η μαιμου ο Σημιτης.
    Εχει ξανασυμβει "το θαυμα της Κανα",και πριν.
    Και δεν αποκλειεται να το ξαναδεις με την σημερινη εθνοσωτηριο.
    Αλλωστε δεν ανακαλυπτουν τιποτα καινουριο οι επικυριαρχοι.
    Ιδια κατασταση,ιδια φορμουλα,ιδιο σεναριο,ιδια αντιμετωπηση.
    Αφου παντα πιανει,γιατι τωρα να την αλλαξουν;

    Θα δουμε τον Παπαδημο να αναφωνει: "μικρηναν τα νουμερα".
    Θα δουμε το εξαπτερυγο να θριαμβολογει για καποια εξαφανηση καποιου δεικτη.
    Θα δουμε την ενθοσωτηριο να καμαρωνει για καποιο σκαριφημα που θα εχουν λαβει απο την Αμερικανικη πρεσβεια και θα το παρουσιαζουν ως αποδειξη ανακαμψης. Νουμερα θα τουμπαρουν. Αριθμοι θα υποστουν αντιτροφη πολων. Στοιχεια θα ανανηψουν. Μετρισεις θα καλοδεχονται την ανασταση του γενους.
    Κοντος ψαλμος.
    Allelouia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Mα σου ειπα: Με αρκετα δημοσια εργα στη χωρα μεαμερικανικα κεφαλαια, προς ανταλλαγη βεβαια αλλων πραγματων..

    Τωρα το αν σου σβηνω χρεη αλλα δωσε μου 10 βασεις και θα σου πουλαω για 50 χρονια αεροπλανα, ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ.

    Ξερω ομως τι γραφει το χαρτι. Και το χαρτι εγραφε μηδεν, δηλαδη αν πας να δανειστεις καπου και δουν οτι δεν χρωστας πουθενα ειναι το ιδιο με το να σε δουν μαυρο καιαραχνο με φεσια??

    Τα παιδια τι φτανει για τις αμαρτιες γονεων?


    Τιποτε φυσικα

    Οπως απολαμβανουν τους καρπους των γονεων απολαμβανουν και τα κληροδοτηματα τους θετικα η αρνητικα.

    Θα κληρονομησεις ενα σπιτι αλλα θα πληρωσεις φορο μεταβιβασης-κληρονομιας.
    Θα δωσεις 10 αλλα θα λαβεις κατι που εχει 100.

    Τωρα αν αυτο το σπιτι κουβαλαει αλλα απο πισω του, ΚΟΙΤΑ ΠΡΙΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ.

    ΑΥΤΟ ΛΕΩ.

    Οσο για το τι καναμε με τη δραχμη, ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΑΝΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Μαρκα-λιρες-δραχμες με ευρω.

    Αλλη κατασταση τοτε και αλλη τωρα ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ

    Και προς ενημερωση σου, οι εμπορικες συνναλαγες με τη Ρωσια πληρωνωνται ΟΛΕΣ σε ευρω και ΜΟΝΟΝ.
    Οπως και με τη Βενεζουελα..
    ΔΕΝ ΔΕΧΩΝΤΑΙ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ουτε καν δολλαρια.

    Σε δολλαρια μονο με Αμερικανους, Κινεζους και ασιατες γενικως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ερωτηση: Τι ειναι αυτο που το εχουν η Γερμανια, η η Γαλλια η πολυ περισσοτερο η Αγγλια και το χρειαζεσαι οπωσδηποτε και αμα δεν το παρεις θα παθεις ζημια; Τι ειναι αυτο που πρεπει να παιρνουμε απο εκει,τις παραδεισενιες χωρες,τις τοσο ευνοημενες απο την φυση,ωστε αν χρειαστει να στησουμε και κωλο βρε αδερφε,προκειμενου το εθνος να μην πεινασει;
    ΑΠΑΝΤΗ: ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΟ Τ Ι Π Ο Τ Α. (εδω ταιριαζει το "0" ΜΗΔΕΝ αδερφε)


    Ο πλουτος ειναι στο Νοτο. Και εδω πρεπει να κανουμε τις συμαχειες μας. Στις χωρες που κινδυνευουν το ιδιο με εμας και τους επιφυλλασουν οι γυφτοι την ιδια μοιρα.
    Ενα κοινο μετωπο. Απο την μια ακρη, στις Ηρακλειες Στηλες, εως την Κωνσταντινουπολη.
    Αυτο φοβουνται και αυτο τους κανει να χεζονται πανω τους.
    Εδω ειναι ο πραγματικος πλουτος. Οι πλουσιες γαιες.Οι ορυκτες ενεργειες. Τα θαλασσια περασματα,τα λιμανια,τα πορθμεια,τα στενα και οι διοδοι.
    Λετε οι αυτοκρατοριες που γεννηθηκαν εδω στο Νοτο να εκανα λαθος γεωγραφικο;

    Ενα ματσο αργκοδογυφτοι επιασαν κωτσους τους λαους της λασπης και των καλυβιων,εκει στον παγωμενο κεντροβορα και τους εχουν μεταβαλει ειτε σε μηχανη παραγωγης,ειτε σε μπραβο για εισπραξη δοσεων.

    Οποιος δεν βλεπει το προφανες και νιωθει οτι επαιρεται και αναγεται σε "Ευρωπαιο" ακολουθωντας τους λασπανθρωπους,ειναι για κλαματα. Και δεν υπερβαλω.

    Η Μεσσογειος γαμουσε παντα. Και αυτο θα ξανασυμβει.
    ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μα και τωρα αυτο θα γινει.
    Αυτο λεμε. Θα σου "σβυσουν" με αορατο μελανι ενα ποσο χρεους με ανταλλαγμα πηγες, λιμανια βουνα λαγκαδια και μετα απο λιγο αυτα θα επανααναγνωριστουν εις το αρτιον,εις μιαν ετι φορα.
    Και σε μερικα χρονακια θα ξαναχρωστας τα εντερασου,μαζι με την σπληνα και το συκωτι.
    Εχει τελος αυτο; Οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ξεκινα λοιπον να δουλευεις να παραγεις για να εχεις λογο στη ζωη σου.
    Οχι μονο ηλιο θαλασσα και το αγορι μου..

    Την επομενη φορα που θα ερθει η Nissan να κανει μοναδα στο Βολο, μη στειλεις τον καθε εργατοπατερα να κανει το καμποσο..

    Την επομενη φορα που θα ερθει ο Morrati (Inter-Pirreli) στη Πατρα μην το κανεις να φυγει νυχτα..

    Την επομενη φορα που θα ερθει ο ecclestone (εχει ερθει 2 φορες 2005-2008) μη στειλεις τον υπουργο μεταφορων!!!! να κλεισει το deal για πιστα.

    Οταν δεησει και εμφανιστει ενας Δρακος να κανει μια Ιζολα μη σηκωνεις σε ολο το Λαυριο μαυρες σημαιες γιατι αυτος σου εδινε φαι να φας, σου εφερνε συναλλαγμα και σου εδινε και σαν πολη μαζι με την Πατραικη οντωτητα

    Οταν ο Πιστος, ο Σουλης, ο Λαναρας (ο γερος οχι ο Θωμας) εκανε 17 εργοστασια στη Ναουσσα ο κοσμος δουλευε, ετρωγε και ζουσε.
    Κανονικα, περηφανα και χωρις περικοπες και μετρα.

    Αλλα αυτα θελουν χρονο φιλε, ο κομος ομως πειναει ΣΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ρε που εξαφανιστηκαν οι anonymoi?
    Εγκεφαλικα πρεπει να εχουν παθει απο τη κουβεντα εδω μεσα..

    Δεν ειναι και λιγο να βλεπεις λεξιλογιο περαν των 50-100 λεξεων με τις λεξεις αRχηγος, οργανωση, μανα- πουτανα (το ιδιο ειναι) διανθισμενα με μπινελικια ανα 2 λεξεις, να λειπουν.

    Πως να διαβασεις και τι να πεις σε αυτα τα γραπτα??

    Και ενω εχω στριψει και δυο τρια, ακομη ακρη δεν βγαζω ρε πρακτορα ΑΒΡΑΜΙΔΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μονο που τις εταιρειες που λες και σωστα υπηρχαν ηταν μια προσπαθεια του κοσμου να δουλεψει και τις εξεδιωξε οχι ασφαλως ο κοσμος που ηθελε να δουλεψει,αλλα οι τυποι οι οποιοι με εντολη τις εξεδιωξαν ωστε να μη δουλευεις και να συνεχισεις να δανειζεσαι.
    Ειναι εκεινοι που τωρα προσπαθουν να σε "σωσουν".
    Την εντολη για να μεινει η να φυγει μια επιχειρηση,δεν την παιρνει ο κοσμος,που θελει δουλεια.
    Ειναι εργο εκεινων που εχουν την ισχυ της υπογαφης και κανονιζουν το επιχειρηματικο πριβαλλον.

    Με πολιορκιτικο κριο τους εργατοπατερες οι οποιοι εχουν σημερα ανταμοιφθει με κυβερνητικες και κομματικες υψηλες θεσεις,ξυλωσαν τον βιομηχανικο-παραγωγικο ιστο που πηγε να χτιστει στις δεκαετιες 60-70.

    Εκεινοι εδιωξαν τις εταιριες και τις εκλεισαν.Επι σκοπου.
    Και οχι ο κοσμος.

    Ενα αλλο που θελω να πω ειναι οτι ο κοσμος της Μεσσογειου εχει λιγοτερη αναγκη να σκοτωνεται στη δουλεια απο οσο εχει ο ανθρωπος της λασπης και του χιονιου,που εκ'των πραγματων ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ, ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΡΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΡΓΟΥ ΔΗΛΑΔΗ προκειμενου να επιβιωσει αφου εκ'των πραγματων ζει σε στερημενο απο την φυση περιβαλλον.

    Στον Νοτο χρειαζεται 7-8 μηνες δουλεια τον χρονο,στον Βορα χρειαζονται 11-12 μηνες συνεχους σκαπανης προκειμενου να βγαλουν βολβους απο το χωμα.

    Νομιζω ειναι κατανοητο αυτο.
    Καποιος που μπορει να ζει απο την θαλασσα,απο την ναυτιλια,απο τον τουρισμο αλλα και φυσικα απο την ευφορη γη του, χρειαζεται πολυ λιγοτερο κοπιωδη εργασια προκειμενου να εχει αυτα τα οποια με περισσοτερο κοπο και περισσοτερο χρονο πρεπει να παραξει ο Βορειος.

    Το παραμυθι δηλαδη "σκοτωθειτε στη δουλεια" για να εχετε να ζησετε",ειναι για τα θηρια.
    Ισχυει για τους λασπανθρωπους.
    Ο Νοτος μπορει να ζει με 3-4 και πλεον μηνες το χρονο σταυροποδι.
    Γιατι; Γιατι ειναι το περιβαλλον του τετοιο. Τον ευνοει. Πως να το κανουμε.
    Και αυτο ειναι που δεν αντεχουν οι Βοριοι ειλωτες της λασπης.
    Κατανοητον νομιζω.

    Κυριο χαρακτηριστικο του ειδους και του υψους ενος πολιτισμου ειναι η υπαρξη ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

    Γι'αυτο και οι Αυτοκρατοριες εδω,γιγαντωθηκαν.
    Γι'αυτο και εδω ο Armani,εδω η Ferrari και η Lamborgini,εδω το Prado kai o DaVinci και ο Μιχαληλ Αγγελος. Εδω ο Σωκρατης και ο Αριστοτελης (τους οποιους με τοση θερμη "ξεσηκωνουν" οι Βοριοι αγριοι)
    Εδω η Αναγεννηση. Εδω η φιλοσοφια. Εδω οι τεχνες.

    Ασε τους "μαυρους" Βοριοευρωπαιους να σκαβουν σε παγωμενα χωματα να βρουν καρπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. "Οι Γερμανοι δουλευουν σαν μηχανες"
    "Οι Βοριοι εργαζονται σαν ρολογια"
    "Οι σκανδιναβοι εργαζονται 12 μηνες το χρονο"
    "μα ποτε και εμεις θα τους μοιασουμε";
    "γιατι επιτελους δεν μιμουμαστε τους προκομενους" "ξενους"
    "ποτε επιτελους θα βαλωμεν μπροστα την μηχανη της ακαταπαυστης εργασιας και θα αρχισουμε να δουλευουμε επισταμενως 12 μηνες το χρονο,σαν σκυλια για να εχουμε "προκοπη";
    "ποτε ρε τεμπελιδες Νοτιοι θα ομοιασετε εις τους προκομενους Βορειους";

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΦΥΣΙΚΗ, ΣΑΝ ΝΕΡΟ ΓΑΡΓΑΡΟ: Π Ο Τ Ε.

    ΠΟΤΕ-ΠΟΤΕ-ΠΟΤΕ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΟΤΕ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΛΑΣΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τελειωσαν οι ποδοσφαιρικες "συλληψεις" και αρχισαν οι "επιχειρηματικες".
    Ποσο να το τραβιξουν το παραμυθι με τον Μακαρο. Νισαφι.
    Σειρα εχει η "καθαρση" στον επιχειρηματικο κοσμο.

    Δωστε φουμο στο λαο. Δωστε σοτο.
    Απο τον Μακη στον Πετζετακη.

    Ολες οι ποινες εξαγορασιμες.
    Ετσι μπραβο. Ενας ενας να "καθαριζουμε".
    Αν δειτε επιχειρηματια "μεσα",να με χεσετε.
    Του κωλου τα ενιαμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Χρηστο ΟΣΟ και να προσαπαθησει ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ εργατοπατερας να ψησει να μην δουλευω ΔΕΝ προκειται να τα καταφερει.
    Γιατι πολυ απλα θελω να δουλευω και να αμοιβωμαι.

    Αμα θελω να κορποσκυλιασω και να διεκδικω κεκτημενα, ξερω να το κανω μονος μου.
    Δεν θελω συμβουλη.

    Νισαφι με το λαο που παρασυρθηκε τριαντα χρονια

    Στο κατω κατω αν παρασυρεται καποιος τοσο ευκολα, καλα κανουν και τον πηδανε μετα απο 30 χρονια.

    Και sorry καποιος σοβαρος η εχει εργασια η δεν εχει.
    Αυτα τα καθομαι σταυροποδι 3-4 μηνες, για μενα τουλαχιστον δεν παιζουν.

    Και αφου ο νοτος ειναι τοσο large και προκισμενος παραγωγικα και γεωλογικα, γιατι δεν πηδαει ΑΥΤΟΣ τους λασπανθρωπους???

    Μηπως επειδη βαριεται?
    Μηπως επειδη δε γουσταρει η θελει αφεντικα απο πανω του?
    Μηπως επειδη δεν μπορει?
    Η μηπως επειδη τελικα ειναι κοπριτης?
    Η μηπως, λεμε τωρα, οι αλλοι κανουν κατι καλυτερα απο εμας??

    Γιατι ωραιο το παραμυθι των λασπανθρωπων αλλα εχει μεγαλο ψιλορατσιστικο δρακο..

    ΥΓ Οι φιρμες που αναφερεις ειναι Βορεια Ιταλια.
    Liga de Norde...
    Η ιταλια ειναι ΚΛΑΣΣΙΚΟ παραδειγμα Βορρα Νοτου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση μέχρι στιγμής ο επαγγελματισμός και η εμπειρία των ανθρώπων της ΑΕΚ. Βρίσκονται σε ανώτερο επίπεδο από ότι περίμενα και κάνουν ό, τι μπορούν για να αισθανόμαστε άνετα εμείς οι ποδοσφαιριστές.

    Ρε συ Σμαρι-παπαρα ΕΙΠΑΜΕ οκ σου ετσξαν φραγκα που δεν θα τα εβλεπες ουτε στο πιο τρελλο σου ονειρο αλλα κοψε τη μαλακια.
    ΟΚ ΔΕΝ ειμαστε μπαμπουινοι, αλλα ο εππαγελματισμος των ανθρωπων της ΑΕΚ ειναι στο ανωτερο επιπεδο??

    Δηλαδη το να εχουν απληρωτους παικτες-προσωπικο-εφοριες-γηπεδα-ΕΠΟ-να εχουν βαλει μεσα καμμια 100αρα το μαγαζι, ειναι το ανωτερο επιπεδο επειδη σου σταξανε εσενα 400 κασερι?

    Για ρωτα ποσο ανωτερο επιπεδο εχουν τα παιδια με τα συμβολαια των 50-60 χιλιαδων που εχουν να δουν λεφτα 8-10 μηνες.

    Αιντε γαμησου ρε ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ που θα μας πεις και για ανωτερα επιπεδα..

    ΚΟΛΟΓΛΥΦΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. DIMI μου,αν εχεις αποφασισει να δουλευεις 12 μηνες το χρονο για να θρεφεις τους μαγκες εκει πανω,καντο.

    Οσο για την ενοχοποιηση ενος λαου ο οποιος σκοπιμως εκμαυλιστικε,δεν μπαινω στην παγιδα.
    Τα λενε ολοι οι οποιοι εχουν λγο να τα λενε. Ειτε απο μνησικακια,ειτε απο οφελος.
    Και μεσα σε αυτους πεφτουν στην παγιδα και οσοι δεν εχουν κανενα οφελος η κακη προθεση,οπως εσυ.

    Απο τον ΓΑΠ και τον Παγκαλο,μεχρι τα επιθεωρησιακα νουμερα και τους γραφιαδες στα εντυπα.
    Ολοι απανω στον "απατεωνα" "κλεφτη" και "τεμπελη".
    Το οτι εκεινος πληρωνει και εκεινος εργαζεται ΠΛΕΟΝ περισσοτερο και απο τον Γερμανο (επισημο αυτο) δεν το λογαριαζουν.
    Πρεσβης συκοφαντιας της χωρας μου δεν θα γινω.

    Ξαναλεω: Παντοτε ο Νοτος εγαμουσε τον Βορα.
    Και οταν δεν το γαμαει,τον ταιζει,οπως τωρα.
    Αυτη ειναι η "νικη" των λασπανθρωπων που "βλεπεις".

    Ο ιστορικος χρονος δεν "μαζευεται"μεσα σε μερικες δεκατιες. Ουτε και ειναι κριτηριο η τρεχουσα καθε φορα πραγματικοτητα.
    Σε συνολικο χρονο λεμε, το σκορ ειναι 20-2
    Τα γκολ των φιλοξενουμενων με τις χιονιστρες στα ποδια τα εβαλαν στον πρωτο και στον δευτερο Π. Πολεμο. Με χρυσες αλλαγες τους αληταμπουρες απο την ερημο.
    Ενα ματσο γυφτοι της ερημου,τους εβαλαν στο χερι και τους εκαναν δοσαδες.
    Αν εσυ βλεπεις κατι ρατσιστικο,το βλεπω και εγω!
    Ρατσες δεν υπαρχουν; Τι υπαρχουν;

    Λεμε π.χ. αυτο το σκυλι ειναι καλος φυλακας. Αυτη η ρατσα ειναι καλος κυνηγος. Αυτος ειναι καλος για ανιχνευση. κλπ-κλπ

    Το ιδιο συμβαινει και με το ανθρωπινο ειδος το οποιο υποκατηγοριοποιειτε σε ρατσες:
    Οι μαυροι ειναι κατα κορον ψωλαραδες και καλοι στην ταχυτητα και βλακες. Οι Κιτρινοι ειναι κοντοτσουτσουνοι και καλοι κουλιδες.
    Οι Βοριοευρωπαιοι εργατικοι και μαλακες. Διαβαζουν Bild. (μιλαμε για ΤΟΝ βοθρο)
    Οι Νοτιοι ποιο ευφυεις και περισοτερο εφευρετικοι. Αλλα και πιο ευπιστοι. (εδω ειναι η αχιλειος πτερνα και ο λογος της τωρινης "φακας")

    Οι Λατινοι, ειναι πρωην εραστες και νυν χρεωμενοι απο τους Γοτθους μπουνταλαδες οι οποιοι "σπρωχνονται" απο την γνωστη φαρα των αεναων τεμπελιδων. Που ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ οτι ειναι το "Μουρινειο Εθνος". The special One.

    Αλλα Εθνη γουσταρουν να παλευουν με τις πετρες και τα μαρμαρα και αλλοι με τις γαριδες και τα φαλαινοθηρικα.

    Αλλοι δεν απαρνουνται τα δαση-πχ. οι του Αμαζονιου-και αλλοι γινονται ταξιδευτες.

    Τι να κανουμε τωρα; Να πουμε οτι "ολοι ειμαστε το ιδιο";
    Αυτο παει κοντρα στην Δαρβινικη θεωρια την οποια ΠΡΩΤΟΙ "ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ" εκεινοι που πιστευουν στην καποια φυσικη ανωτεροτητα ΤΟΥΣ,προκειμενου να την "δεσουν" επιστημονικα, αλλα επιβαλουν ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ.

    ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΛΟΥΓΚΡΕΣ;
    ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ.
    ΤΑ ΡΟΠΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ ΣΑΣ ΑΡΚΟΥΔΙΑΡΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @Χρήστο
    Χωρίς πολλά λόγια,
    αν γυρίσουμε στην δραχμή θα γίνουμε χειρότεροι απο τους Ρώσους.
    Όλα θα τα έχουν εξαγοράσει αυτοί που έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό,μισοτιμής και λιγότερο, και εμείς θα έχουμε μείνει με την δραχμή στο χέρι και με τις θεωρίες του δεν πληρώνω τα δάνεια και είμαι μάγκας και θα πίνουμε τσίπουρα μπροστά σε βαρέλια φωτιάς για να ζεσταθούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. DIMI EXΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.
    ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΣΑΙ
    ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Χρηστο δουλευω (μιαλω για μενα παντα) 12 μηνες για να θρεφω εμενα. Για κανενα αλλον.
    Τωρα τα υπολοιπα ειναι γενικωτητες και αοριστιες.

    Δεν ειπα οτι ειμαστε το ιδιο, ουτε υποτιμω τον λαο που θεωρω ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΑΤΟ ΕΙΛΗΚΡΗΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΛΕΞΗ

    ΦΙΛΟΤΙΜΟ

    Και ειμαι ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ που παρολα τα προβληματα που μας κολλανε (που τα περισσοτερα δεν ειναι καν δικα μας) ειμαι ΕΛΛΗΝΑΣ.

    Και ειναι πλεον υποτιμιτικο για εμας τους και καλα προχωρημενους να μας διαφεντεουν αυτοι με τα ροπαλα, οι λασπανθρωποι...



    Τακη τις προοπτικες στη ζωη μου τις καθοριζω εγω και μονον. Μιλαω παντα για μενα ετσι?
    Τρεχω, δουλευω πληρωνωμαι. Με ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ παντα αλλα το κανω.

    Επιλεγω να αραξω και να κανω ανενδοτο για κεκτημενα ανεξαρτησιες και ανταρτικα, και καθε μηνα παω-με πανε, ταμειο ανεργιας.

    Και επειδη παντοτε επελεγα να οριζω εγω το μελλον μου, ακομη και οταν ειμουν υπαλληλος, αποφασισα να παραγω εργο παρα να καθομαι στα ετοιμα που πιστεψε με πολλες φορες μου προσφερθηκαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Οταν θα δεις Εβραιο με τον ντενεκε στον ωμμο, η πανω σε σκαλωσια, η να σκαβει σε χωραφι,τοτε να πιστεψεις οτι κατι παει να αλλαξει.
    Αλλιως...

    Τελικα αυτοι πρεπει να εχουν απωθημενο, με το ζορι που τραβηξαν απ'τους Φαραω. Δεν εξηγειται αλλιως.
    Και μιλαω σοβαρα.
    Οταν σου υποδεικνυουν με τοσο βαρβαρο- η αληθεια ειναι-τροπο "τι εστι εργασια",ε τοτε λογικο ειναι να την παρεις με στραβο ματι.

    Ειναι λογικο να παθεις ταρακουλο με μια τετοια καταγκαστικη εμπειρια και να αποκτησεις στρεβλη αντιληψη περι εργασιας.
    Και να ορκιστεις στον Θεο σου οτι: "ποτε πια σκλαβος και χειρονακτας. Αυτες ειναι δουλειες ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ".

    (οπως εμεις εδω αντιστοιχα: 100 χρονια στην απεξω και 400 χρονια υπο ζυγον,ελαχταρισαμε για λιγη Ευρωπη μεν,αλλα με Οθωμανικα χαρακτηριστικα)

    Βεβαια αυτο το συμπλεγμα-των ταλαιπωρων του Μωυση- βρισκει ανακουφηση και "πατημα" και στις Αριστοτελειες θεσεις, τις οποιες ειναι αδυνατοτο να μην εχουν διαβασει και μελετησει οι πυραμιδομανεις.

    Ο οποιος μεγας Σταγειριτης,τι λεει; "δεν μπορει ποτε να υπαρξει κοινωνια χωρις δουλους" (με οποια μορφη. Γιατι σημερα η μισθωτη εργασια τι ειναι; Οι εσωκλειστες Φιλιππινεζες στα σπιτια τι ειναι; Δεν γαμιομαστε; Γεια σου μεγαλε Αριστο!)

    Και: "Οι Τεχνες-εκτος της γλυπτικης-δεν μπορει να ειναι ποτε χειρονακτικες". Και: "Οι ανθρωποι διαχωριζονται σε εκεινους που υπηρετουν τον ανθρωπο και σε εκεινους που υπηρετουν το Θειο".

    Η κοινωνια των παντων,ειναι εδω. Ο κοσμος των μελισσων ειναι ο μπουσουλας.Απο κηφινες εχουμε,αφθονους. Το προβλημα ειναι μονο οτι δεν υπαρχει μια Βασιλισα καθε φορα.
    (Η ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ,απλα μιλαει αλλη γλωσσα καθε φορα;)

    Τι θελατε και μιλαγατε ρε μαλακες αρχαιοι πρωην ημων και νυν υμων προγονοι;
    Μονοι μας βγαλαμε τα ματια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Και για να σε προλαβω μονο στην Χρυση ευκαιρεια σημερα εχει 32,000 αγγελιες για δουλεια..

    Αλλα βλεπεις ειναι υποτιμητικο να παει ο αλλος για μεροκαματο, προτιμαει να παει στον ΟΑΕΔ..

    Βεβαια οταν γυρισα με 2 πτυχια και masters απο την Αγγλια, μαλλον μαλακας ειμουνα που πηγα στο μηνα υπαλληλος σε καταστημα υπολογιστων και κουβαλαγα στην αποθηκη οθονες (τις παλιες τα βαριδια) κλπ καθε μερα για 84,000 δρχ ΜΕΙΚΤΑ τοτε.

    Επρεπε να περιμενω να βρω μια αναλογη θεση..αραχτος κανα εξαμηνο, σιγα μη τρεχω για 84 μεικτα..και Σαββατα να κανω το χαμαλη 10 ωρες την ημερα.

    Και πιστεψε με ειχα ΑΝΕΤΑ την πολυτελεια να το κανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ενταξει Μπαμπη.
    Ετοιμασου.Βρες ενα βαρελι απο καποιο κοντινο βενζιναδικο, αγορασε και μερικες 12αδες τσιπουρα,γιατι το βλεπω να ερχεται.
    Απο την πισω πορτα.

    Αν και κατα βαθος πιστευω οτι " ο θεος των Ελληνων" δεν θα μας αφησει.
    Κατι θα γινει στο τελος. Παντα κατι γινεται.
    "Η Ελλας ποτε δεν πεθαινει...γιατι ζει με δανεια".
    Και τον δανειζομενο δεν θες να τον ξεκανεις.

    Εκτος και αν αυτος ειναι ο σκοπος σου,οποτε εισαι πολυ κακος ανθρωπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. *Το άρθρο δημοσιεύεται στο τεύχος Νοεμβρίου 2011 της Athens Review of Books, και έχει τίτλο «Η μεγάλη ληστεία»
    7 Nοεμβρίου , 2011. Γράφει ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος
    Είναι μία βροχερή Τετάρτη του Φεβρουαρίου 1981. Το βράδυ, σε μια ψαροταβέρνα του Χαλανδρίου, στον δρόμο προς Χολαργό, κοντά στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα τότε του ΚΚΕ, συνευρίσκονται οι Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Κωστής Βαΐτσος, Βάσω Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας και ο μετέπειτα δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πέρκιζας. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι σίγουρος για την εκλογική νίκη του «Κινήματος» στις εκλογές του Οκτωβρίου και η συζήτηση είναι πού θα βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για να μοιραστούν στις ορδές των «μη προνομιούχων» που ανυπόμονοι περιμένουν την ώρα της μεγάλης εισβολής. (Διαβάστε το όλο. Θα αυξηθεί κατακόρυφα η οργή σας και δεν θα πιστεύετε τις αποκαλύψεις οι οποίες λόγω του έγκριτου δημοσιογράφου είναι όλες τεκμηριωμένες.
    «Πρόεδρε, δεν υπάρχει πρόβλημα», λέει ο Γεράσιμος Αρσένης, μετέπειτα «τσάρος της οικονομίας», στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. «Το διεθνές σύστημα», επιμένει, «έχει μεγάλη ρευστότητα και θα βρούμε αρκετό χρήμα να φέρουμε στην Ελλάδα. Εξάλλου, τα επιτόκια είναι χαμηλά, όπως και το ελληνικό δημόσιο χρέος. Υπάρχουν έτσι περιθώρια να αντιμετωπίσουμε και αιτήματα για παροχές, αλλά και μία πιθανή φυγή κεφαλαίων στις ξένες τράπεζες από βιομηχάνους και μεγαλοεισαγωγείς…».
    «Δηλαδή λεφτά υπάρχουν, Μάκη», τονίζει ευχαριστημένος ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Θα μπορέσουμε έτσι να δείξουμε στον λαό ότι μοιράζουμε χρήμα. Ποιος ποτέ θα μάθει ότι αυτό είναι δανεικό… Θα λέμε σε όλους τους τόνους ότι είναι το χρήμα του κατεστημένου, που τώρα ανήκει στους Έλληνες…», προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δείχνει να απολαμβάνει το ουίσκι που πίνει.
    «Οι γιαπωνέζικες τράπεζες ψοφάνε να δανείζουν χρήμα στην Ευρώπη, κύριε πρόεδρε», λέει στον Ανδρέα Παπανδρέου ο Κωστής Βαΐτσος, που είχε διεθνή εμπειρία από τη συμβουλευτική θητεία του σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. Γνώριζε επίσης ο ίδιος – όπως και ο Ανδρέας Παπανδρέου – ότι στην διεθνή κεφαλαιαγορά κυκλοφορούσε και άφθονο μαύρο αραβικό χρήμα σε πετροδολάρια, που άλλο που δεν ήθελε να τοποθετηθεί σε χώρες όπως η Ελλάδα. Το χρήμα αυτό ήταν καλοδεχούμενο από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος ήθελε να το χρησιμοποιήσει για να εξαγοράσει στην κυριολεξία ψήφους και οπαδούς, ώστε να μονιμοποιήσει την παραμονή του στην εξουσία. Αυτό ήταν το μεγάλο όραμά του και, για να το αναλύσει κανείς, απαιτούνται πολλές σελίδες.
    Με απλά λόγια, λέμε ότι, όταν το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, δύο πράγματα τον ενδιέφεραν: Πρώτον, να διαλύσει την μισητή του – όπως είχε αποκαλύψει στον γράφοντα –Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις (ΕΚΝΔ) και, δεύτερον, να καταλάβει την εξουσία. Επειδή μάλιστα γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να καταλάβει την εξουσία υποσχόμενος σοσιαλδημοκρατικού τύπου μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εξάλλου ήσαν μέσα στο πρόγραμμα της ΕΚΝΔ, εφάρμοσε μία ριζοσπαστική, λαϊκιστική, τριτοκοσμικού τύπου στρατηγική, αξιοποιώντας τα κατώτατα δυνατά ερείσματα και ένστικτα που μπορεί να διαθέτει ένας λαός.
    .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Σπουδασμένος στην Αμερική και οικονομολόγος, επηρεασμένος από τη σχολή της οικονομετρικής προσέγγισης των πραγμάτων, ο Ανδρέας Παπανδρέου –ο οποίος απεχθανόταν την Ευρώπη και την κουλτούρα της– ήταν ένας πολιτικός με ικανότητα τολμηρών τακτικών ελιγμών, που μπορούσε με άνεση να κινείται στρατηγικά στη βάση ορθολογικών επιλογών. Ένα σημαντικό την εποχή εκείνη στέλεχος του Κινήματος χαρακτήριζε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ «κινούμενο ηλεκτρονικό υπολογιστή». Μελετούσε κάθε κίνησή του και, κυρίως, στην Αμερική είχε διδαχθεί από ειδικούς επικοινωνιολόγους να καταλαβαίνει την ψυχολογία του όχλου, να συνθηματολογεί και να μπορεί να διαισθάνεται τι θέλει να ακούσει ο ακροατής.
    «Ύστερα», γράφει ο Στάμος Ζούλας, «ο Ανδρέας είχε διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα η πιθανότητα να αποκτήσει κάποιος δημοσιότητα είναι η εκπροσώπηση απόψεων με τρόπο που να διεγείρει, που να συγκινεί, και ιδιαίτερα σε θέματα που το συναισθηματικό στοιχείο είναι πολύ έντονο». Ακόμη και όσα οι πολιτικοί του αντίπαλοι θεωρούσαν ως ανερμάτιστη πολιτική και οβιδιακές μεταμορφώσεις, στην ουσία δεν ήταν παρά ένας συνειδητός και προσχεδιασμένος τακτικισμός που είχε ως πρωταρχικό –αν όχι αποκλειστικό– στόχο την κατάληψη της εξουσίας»[1]. Και η τελευταία όντως κατελήφθη τον Οκτώβριο του 1981 και έμελλε να κρατήσει, την πρώτη περίοδο, το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του στο τιμόνι της χώρας έως τον Ιούλιο του 1989.
    2. [Η δημιουργία των μηχανισμών]Εννέα χρόνια παραμονής στην εξουσία ήσαν αρκετά για το ΠΑΣΟΚ και τον ιδρυτή του να δημιουργήσουν αρθρώσεις και καταστάσεις που δύσκολα θα μπορούσαν αρθούν από φιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις. Ακόμα χειρότερα, την πασοκική περίοδο εμπεδώθηκε στην Ελλάδα και μία αντιδραστική τριτοκοσμική ιδεολογία η οποία σήμερα μόνον δεινά επιφυλάσσει στη χώρα. Εξάλλου, η ιδεολογία αυτή, σύμφωνα με τα γνωστά από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα πρότυπα, χρησίμευε ως άλλοθι στους μηχανισμούς που έπαιρναν σάρκα και οστά στην Ελλάδα σε αντικατάσταση του αποκαλούμενου «κράτους της δεξιάς». Μετά λοιπόν την επιχείρηση του Φεβρουαρίου 1982, όταν μία Κυριακή οι πρασινοφρουροί έκαναν δοκιμή πραξικοπήματος, σταδιακά εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μηχανισμοί του πασοκικού κράτους που δημιουργούσαν και νέες κοινωνικο-οικονομικές αρθρώσεις. Κοντολογίς, ο Ανδρέας Παπανδρέου επεδίωξε –και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε– να δημιουργήσει μία φιλική προς το ΠΑΣΟΚ μεσαία τάξη, εσωστρεφή και εχθρική προς κάθε φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή ιδέα..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. DIMI AYTA ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ
    ΤΙΜΟΥΝ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ.
    ΕΔΩ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ
    ΗΡΘΑΜΕ 'Η ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ;
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ 'Η
    ΓΙΑ ΑΝΟΥΣΙΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΟΥ;
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ;
    'Η ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΟΠΟ;
    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ,ΣΧΟΛΕΙΑ,
    ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ,
    'Η ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ;
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ,ΕΧΕΙ
    ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ;

    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ-ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ;

    ΕΝ ΤΕΛΕΙ,
    ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
    ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΤΟΤΕ ΚΑΚΩΣ
    ΖΟΡΙΖΟΜΑΣΤΕ.ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ
    ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ
    ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ 'Η ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ.

    ΑΝ ΤΩΡΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ ΔΕ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ,ΝΑ ΦΑΜΕ,
    ΝΑ ΧΕΣΟΥΜΕ,ΝΑ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ΜΕΧΡΙ
    ΝΑ ΤΑ ΤΙΝΑΞΟΥΜΕ,
    ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;
    ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ
    ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΙΠΙΛΕΣ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ 'Η ΝΑ ΜΗ ΚΡΙΝΟΥΜΕ
    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ;
    ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΙΣΩΣ,
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Επρόκειτο για μία τάξη που διψούσε για χρήμα, αλλά ήθελε να το αποκτήσει χωρίς κόπο και, κυρίως, όχι μέσα από μηχανισμούς της αγοράς και του οικονομικού ανταγωνισμού που συνεπάγεται η ελεύθερη οικονομία.
    Έτσι, την περίοδο 1981-1985, εισρέουν στην Ελλάδα απίστευτα ποσά, δανεισμένα από ξένες τράπεζες, κυρίως ιαπωνικές, και δαπανώνται ασυστόλως στο όνομα της «καμένης γης», για να εκκολαφθεί η πασοκική εξουσία, η οποία ήταν και σαφέστατου τριτοκοσμικού χαρακτήρα. Την προαναφερόμενη περίοδο, η Ελλάδα δανείστηκε από το εξωτερικό περί τα 50 δισ. δολάρια, παράλληλα δε εισέπραξε και άλλα 26 δισ. δολάρια από κοινοτικές επιδοτήσεις. Μέσα σε μία τετραετία, δηλαδή, η χώρα είχε δεχθεί το ισόποσο ενός έτους Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ). Όσο για το δημόσιο χρέος της, από 28% του ΑΕΠ το 1980, είχε εκτιναχθεί στο 47,8% στα τέλη του 1985[2]. Είχε, δηλαδή, σχεδόν διπλασιασθεί χωρίς να γίνει στη χώρα ούτε ένα έργο! Αντιθέτως, η κατανάλωση είχε πάει στα ύψη, με αποτέλεσμα την αλματώδη άνοδο του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών, το έλλειμμα του οποίου έφθασε να αντιπροσωπεύει το 14,5% του ΑΕΠ και να είναι το υψηλότερο κατά κεφαλήν στον κόσμο!
    Στο επίπεδο της παραγωγής, όμως, η Ελλάδα υποχωρεί σημαντικά, οι εξαγωγές της παραμένουν στάσιμες, ενώ η βιομηχανία της ξεφτίζει και σταδιακά χάνεται.
    Το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, εδραιώνεται κοινωνικά και εξαγοράζει ψήφους, συνειδήσεις, συνδικαλιστικές οργανώσεις, αγροτικούς συνεταιρισμούς, δήμους, κοινότητες. Όπως ψιθυρίζεται στους ευρωπαϊκούς διαδρόμους, το «Κίνημα» του Ανδρέα Παπανδρέου αποκτά καθεστωτικό χαρακτήρα και το ότι παραμένει στην Ευρώπη οφείλεται στο χρήμα που εισρέει στην Ελλάδα από τα διάφορα κοινοτικά Ταμεία. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται για πλουσιοπάροχες επιδοτήσεις ημέτερων αγροτών, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, εκδοτών, ανώτερων και ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων και, βεβαίως, κομματικών μηχανισμών.
    Δημιουργείται έτσι σταδιακά ένα παρακράτος μαφιόζικου τύπου, το οποίο διεισδύει όλο και βαθύτερα στην πολιτική και κυριολεκτικά μολύνει τη δημοκρατία. Απίθανοι και αδίστακτοι εκπρόσωποι αυτού του παρακράτους δημιουργούν δίκτυα επικοινωνίας και επιρροής και αξιοποιούν στο έπακρο μια φαύλη «προοδευτική» δημοσιογραφία και ακόμα πιο φαύλους βαρώνους των μέσων μαζικής επικοινωνίας (ΜΜΕ). Αν δε κατά καιρούς τα σκάνδαλα, οι καταχρήσεις και οι λεηλασίες αυτού του παρακράτους βγαίνουν στη δημοσιότητα, αυτό οφείλεται αποκλειστικά σε εσωτερικούς ανταγωνισμούς και σε προσωπικές έριδες των ανθρώπων που δεσπόζουν στο παρακράτος. πρωτοθυμηθεί κανείς… Ο Κοσκωτάς, ο Μαυράκης, ο Σταματελάτος, η Αγρέξ, τα καλαμπόκια, η Προμέτ, ο Οργανισμός Ανασυγκροτήσεως Επιχειρήσεων είναι μερικά από τα 200 σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ που είχε καταγράψει ο Γιάννης Λάμψας και είχε περιγράψει αναλυτικά σε άρθρα του στα τότε Επίκαιρα του Γιάννη Πουρνάρα. ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Συγκλονιστικά και απολύτως ηλεγμένα στοιχεία για εκείνη την περίοδο περιέχονται σε ένα αποκαλυπτικό και πολύ σημαντικό βιβλίο του Δημήτρη Στεργίου, αρχισυντάκτη του Οικονομικού Ταχυδρόμου την εικοσαετία 1979-1999 και διευθυντή σύνταξης του ίδιου περιοδικού το 2000. Στο βιβλίο Το Πολιτικό Δράμα της Ελλάδος 1981-2005[3], ο συγγραφέας προέβλεπε την πτώχευση της χώρας από το 1989, όταν στην ουσία η Ελλάδα είχε απειληθεί με αποβολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση – χωρίς να ιδρώσει κανενός το αυτί. Την αποκάλυψη αυτή είχε κάνει ο υπογράφων από τις στήλες του Οικονομικού Ταχυδρόμου, δεχόμενος τόνους ύβρεων λάσπης από τους πραιτωριανούς της «Αλλαγής».
    Την ώρα, λοιπόν, που κάποιοι ψάχνουν για «επαχθή χρέη» και παραπλανούν τον κόσμο, θα πρέπει κάποια πράγματα να τα δούμε από κοντά. Ειδικότερα δε θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε μία χρεοκοπία δεν υπάρχουν αμέτοχοι – κυρίως όταν η χρεοκοπία είναι απότοκος συλλογικής ληστείας, τους καρπούς της οποίας άλλοι γεύονται περισσότερο, άλλοι λιγότερο και κάποιοι ίσως καθόλου.
    3. [Αριθμοί και γεγονότα]Ο υπογράφων δέχεται ότι τα τριανταπέντε τελευταία χρόνια αρκετοί πολιτικοί πλούτισαν και κάποιοι υπερπλούτισαν ασκώντας το επάγγελμα του «εκπροσώπου του λαού». Δέχεται επίσης ότι στο πολιτικό μας σύστημα υπάρχει αυξημένη διαφθορά. Όλα αυτά, σε μία δημοκρατία είναι ανιχνεύσιμα και κολάσιμα. Γι’ αυτό, «επαχθή χρέη» υπάρχουν και αναγνωρίζονται μόνον στις δικτατορίες τριτοκοσμικού και κομμουνιστικού τύπου. Αντιθέτως, στη δημοκρατία, η διαφάνεια – η οποία είναι και ένας από τους όρους λειτουργίας της – αποτελεί αντίδοτο στη διαφθορά και ενίοτε την αποτρέπει.
    Ωστόσο, ειδικά στην χώρα μας, υπάρχει μία άλλη, και πραγματική, διάσταση «επαχθούς χρέους» την οποίαν ουδείς τολμά να αναφέρει και, ακόμη περισσότερο, να αναδείξει. Γι’ αυτό, στο παρόν κείμενο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία μερική διάσταση αυτού του «επαχθούς χρέους» προβάλλοντας στοιχεία που με πολύ κόπο αναζητήσαμε και καταγράψαμε.
    Επισημαίνουμε, έτσι, ότι από το 1979 έως και το 2010 έγιναν στην Ελλάδα 5.280 γενικές και κλαδικές απεργίες, σε ποσοστό 96% του δημοσίου τομέα, με αποτέλεσμα να χαθούν 1.385 ημέρες εργασίας. Σε σημερινά ευρώ, το κόστος αυτών των εργάσιμων ημερών, που είναι 45 τον χρόνο, αντιστοιχεί σε 135 δισ. ευρώ, ήτοι στο 39% του συνολικού δημοσίου χρέους της χώρας ή στο 55% τωνχρεών των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνουμε ότι οι απεργούντες ναι μεν δεν προσήλθαν στην εργασία τους, πλην όμως εισέπραξαν το σχετικό ημερήσιο κόστος της τελευταίας – και το συνολικό αυτό ποσόν είναι αδύνατον να υπολογισθεί. Σίγουρα, όμως, σωρευτικά αντιπροσωπεύει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ.
    ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Οι περισσότερες από τις προαναφερθείσες απεργίες – ο αριθμός των οποίων είναι τριπλάσιος του αντιστοίχου κοινοτικού μέσου όρου πριν τη μεγάλη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ΕΕ) – είχαν εκβιαστικό χαρακτήρα και κατέληξαν στην απόσπαση απίθανων προνομίων. Τα τελευταία –όπως, για παράδειγμα, τα δωρεάν ταξίδια με την Ολυμπιακή Αεροπορία όλων των μελών των οικογενειών των εργαζομένων (;) στην εταιρεία, στην πρώτη θέση– επιβάρυναν, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, το κόστος παραγωγής της ελληνικής οικονομίας κατά 4% του ΑΕΠ περίπου. Έτσι, σωρευτικά τα τριάντα τελευταία χρόνια η ελληνική οικονομία επιβαρύνθηκε με άλλα 140 δισ. ευρώ, χάνοντας ταυτοχρόνως και σημαντικό μέρος από την ανταγωνιστικότητά της. Στην απώλεια αυτή θα πρέπει να προστεθεί και η κατά 2% σωρευτική επιβάρυνση του ΑΕΠ από τα κλειστά επαγγέλματα, η οποία επίσης υπολογίζεται σε άλλα 120 δισ. ευρώ.
    Επίσης, από το 1993, μετά την πτώση της κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έως και το 2009, προσελήφθησαν στην ευρύτερο δημόσιο τομέα περί τα 600.000 άτομα, με αποτέλεσμα το κόστος του δημόσιου τομέα να επιβαρυνθεί με το απίστευτο ποσόν των 500 δισ. ευρώ – κόστος το οποίο ξεπέρασε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες το αντίστοιχο μέσο της ΕΕ των 15 χωρών-μελών. Το ποσοστό αυτό σήμερα αντιπροσωπεύει 11 δισ. ευρώ ετησίως και είναι η βασική αιτία της δημιουργίας δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Ακόμα χειρότερα, επιβαρύνει και την εξυπηρέτηση του δημόσιου δανεισμού σε επίπεδα που είναι δύσκολο να υπολογισθούν.
    Στις παραπάνω απίστευτες επιβαρύνσεις θα πρέπει να προσθέσουμε και την χορήγηση στην Ελλάδα 180.000 συντάξεων με μηδενική ανταπόδοση, οι οποίες σε μία εικοσαετία επιβάρυναν το υπερχρεωμένο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας με 24 δισ. ευρώ, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν και κάποια δισεκατομμύρια εφάπαξ.
    Την περίοδο 1990-2009 καταγράψαμε επίσης για την Αθήνα 180 δήθεν φοιτητικές διαδηλώσεις, οι οποίες κατέληξαν σε καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και σε λεηλασίες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ανυπολογίστου αξίας. Την εικοσαετία αυτή, οι καταστροφές που προκλήθηκαν μόνον στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο υπολογίζονται στα 30 εκατ. ευρώ σωρευτικά, συμπεριλαμβανομένων και των κλοπών επιστημονικού υλικού. Από κοινωνικής δε πλευράς, οι βάρβαρες αυτές εκδηλώσεις οδήγησαν σε απώλειες δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας στο κέντρο της Αθήνας και στο κλείσιμο περίπου 10.000 εμπορικών και άλλων επιχειρήσεων. Αποκαλυπτικά επίσης στοιχεία για το μέγεθος της μεγάλης ληστείας μπορεί να εντοπίσει κανείς σε ένα θαυμάσιο βιβλίο του αείμνηστου Νικολάου Θέμελη, υπουργού Προεδρίας στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα το 1990, με τίτλο Τον δρόμον τετέλεκα [4]. Στο βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας, που ήταν και πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, περιγράφει τις απίστευτες εμπειρίες του. Σε οποιαδήποτε δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα, το βιβλίο αυτό θα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και εισαγγελικών επεμβάσεων. Εν Ελλάδι πέρασε απαρατήρητο. Ο λόγος απλός και ευκόλως κατανοητός: ο συγγραφέας περιγράφει όργια καταχρήσεων και σπαταλών στη δημόσια διοίκηση και αναφέρει σοβαρότατες ατασθαλίες σε δήμους και κοινότητες. Ατασθαλίες που, συνολικά, ξεπερνούσαν τα 20 δισ. δραχμές την εποχή εκείνη.
    Το ποσόν αυτό, βέβαια, ανεβαίνει σε αστρονομικά ύψη αν διαβάσει κανείς τις εκθέσεις του Λ. Ρακιντζή, Επιθεωρητού Δημοσίας Διοικήσεως, ο οποίος, στην γνωστή έκθεσή του, περιγράφει τα σημεία και τέρατα που συμβαίνουν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, στις πολεοδομίες, στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και γενικά σε δημόσιους οργανισμούς. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ), το κόστος της διαφθοράς στην ελληνική δημόσια διοίκηση αντιπροσωπεύει περί το 2% του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας, ήτοι, με τα σημερινά δεδομένα, ένα ποσόν της τάξεως των 5 δισ. ευρώ. Έτσι, σε επίπεδο τριακονταετίας, φθάνουμε αισίως τα 120 δισ. ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Είναι, λοιπόν, ηλίου φαεινότερον ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι όντως «επαχθές», όχι όμως για τους λόγους που επικαλούνται κάποιοι νομικοί, που, υποκρίνονται ότι τώρα ανακαλύπτουν τον τροχό της διαφθοράς και της γραφειοκρατικής ασυδοσίας. Αυτοί που αναζητούν ενόχους και αποδιοπομπαίους τράγους για το αποκαλούμενο ελληνικό «επαχθές χρέος» και απειλούν με μηνύσεις και άλλα παρόμοια, καλά θα έκαναν να μάθουν …γραφή και ανάγνωση. Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι το γνήσιο προϊόν της καταληστεύσεως του δημοσίου πλούτου από συντεχνίες, συνεταιρισμούς, συνδικαλιστικά σωματεία, δημόσιες επιχειρήσεις και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Όλος αυτός ο εσμός της ελληνικής, σοβιετικού τύπου, κλεπτοκρατίας δίνει σήμερα τον υπέρ πάντων αγώνα για να καταρρεύσει η χώρα. Είναι η μόνη ελπίδα τους. Διότι, μία ελληνική κατάρρευση θα αφήσει άθικτους όλους τους μηχανισμούς της διαφθοράς και θα ενισχύσει τις εξουσίες των συντεχνιών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Τακη πας σε αλλες εννοιες πλεον.

    Οπως φανταζωμαι γνωριζεις καλα οτι πρωτα διασφαλιζεις το φαι το ποτο το γαμησι και τον οποιο πλουτο (πολλες φορες κοινο σαν εννοια, αλλα μεταξυ ανθρωπων διαφορετικο σαν θεωρια-πραξη) και μετα πας παρακατω.

    Οσο θες να κρατησεις καποιον ελεγχωμενο, κοψτου την παιδεια, αρα τον πνευαμτικο πλουτο, να σκεφτεται.

    Μπουκωσε τον με υλικα αγαθα και αξιες κατωτερες των πραγματικων, για να μπορεις να τον ελεγχεις.

    Φυσικα και σωστα αναφερθηκε πιο πανω οτι υπαρχουν παντα δουλοι και αφεντες.
    Οπως υπαρχει ο λαος του Θεου και οι μαλακες.

    Με τι εντυπωσιαζεται λοιπον ο Ελληνας? Μα με Πορσε, Σακη, Σκαφος και Λατσιο.
    Δωσε μενεγακη στο λαο να ασχοληται, η νομιζεις οτι αν δεν εσκαγε το παραμυθι δεν θα συνεχιζωταν το παραπανω ταισμα στο κοσμο?

    Δεν εχω Πορσε (μπορω ανετα πιστεψε με) και δεν εχω παει ΠΟΤΕ στο Σακη..ισως γιατι ποτε δεν καταλαβα τι ακριβως πρεπει να θαυμασω..

    Πειραζει?
    Πειραζει που θεωρω διασκεδαση να παω να φαω με φιλους, η να βγουμε ολοι μαζι για τσιπουρα απο το τρεχω να πεταω λουλουδια βλεπωντας το κολο μιας Χ γκομενας και τον καθε ανεγκεφαλο νεοπλουρο να κανει εφε?

    Θα μου πεις ο καθενας οπως τη βρισκει..

    Και εγω θα σου πω απο την αλλη οτι ετσι μας εμαθαν σα λεο ετσι κανουμε.

    Γι αυτο σιγα σιγα εξαφανιστηκαν οι Φωτοπουλοι, οι Κωστανταρες οι Αυλωνιτηδες και ηρθαν κατι τυποι ΜΙΣΗΣ χρησεως

    Γι αυτο εφυγαν οι Ελυτηδες οι Ριτσοι και ηρθε ο Καρβελας

    Γι αυτο εφυγε ο καθε Στρατος-Τσιτσανης-Χιωτης και ηρθε το Σακις και η Βανδη..

    Θες να μιλησουμε ακομη γι αυτο το θεμα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Xαραλαμπε σημερα ακουσα οτι απορριφθηκε μια αιτηση 90χρονης με κατακοιτο συζηγο στη Θεσσαλονικη για το χαρατσι της ΔΕΗ.

    Παραλληλα τα υπουργεια χρωτσανε ΡΕΥΜΑ στη ΔΕΗ 148εεκ ευρω...εδω και χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. DIMI ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ ΦΑΙ,ΠΟΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΕΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΦΑΙ ΚΑΙ ΠΟΤΟ,
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΑΜΗΣΙ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΛΟΥΤΟ.
    Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;
    ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΡΣΕ ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ
    ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΧΑΛΑΣΕΙ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΠΟΡΣΕ ΣΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
    Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.
    ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ,ΜΟΝΟ ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ
    ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.

    ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο
    ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΣΩΣΤΟ 'Η ΒΟΛΙΚΟ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΕΤΣΙ ΑΚΡΗ ΔΕ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΟΤΕ,
    ΑΛΛΑ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ,
    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΤΣΙ Η ΠΕΘΕΡΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Γιώργης ο Γαρατζέος16 Νοεμβρίου, 2011 20:46

    Μπάμπη, πολύ καλή αναδημοσίευση.
    Σ' ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μας. Ίσως να έχει κάποιες υπερβολές και απλουστέυσεις σε κάποιες αναγωγές, αλλά, αφήνοντας στην άκρη κάποιες οικονομικές παραδοχές που γίνονται σε αυτό, δε μπορώ παρά να συμφωνήσω.

    Εκ των έσω πέφτουν, πάντα, τα κάστρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Τακη αναλογα τι ζηταει ο καθενας και με ποσα ειναι ευχαριστημενος.
    Η απληστια σιγουρα ειναι μη μετρησημη.


    Και πορσε πλεον παιρνεις με 10-15 χιλιαρικα

    Τις μαλακιες ομως τις χαιρεσαι περισσοτερο ετσι δεν ειναι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Προς Μπαμπη:Πως να διαφωνισει κανεις με αυτο;
    Δυστυχως ετσι ειναι.
    Ενας απατεωνας γλετζες "οικονομετρης" ηρθε με σκοπο να γλεντισει μια χωρα μεν και να κανει το κεφι του αλλα ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ εκμαυλισμου και διαφθορας πληρους-αν γινεται- εκατομμυριων.
    Και απεδειξε ο μεγας επιστιμων,δηλαδη ο τιποτας της Σακελαριου και της πουτανας,οτι χρειαζεται μια γενια.

    Πως ο νοικοκυρης γινεται μπαταχτσης; Πως ο εχων ικανοτητες,τελικα τις θαβει και βγαζει στην επιφανεια οτι αθλιοτερο εχει με αποτελεσμα αυτα τα χαρακτηριστικα να παρουν εθνικες διαστασεις;
    Πως μετατρεπεις τον "ετοιμο" να δεχθει διαρθρωτικες αλλαγες σε εναν μακροτεμπελη και κομματικο κλαψομουνι.

    Με αυτον τον τροπο. Φερνοντας εδω εναν "οικονομετρη".
    Εναν αληταμπουρα τεμπελη που ηρθε να διδαξει την τεχνει του "ζειν εις βαρος των αλλων".
    Και σωστα επελεχθει ενας οικονομετρης. Ηταν ο καταλληλος να μετρησει,να υπολογισει την εξης εξισωση: Ποσο χρονο χρειαζεται ενας συγκεκριμενος αριθμος ανθρωπων,επι ποσο δανεισμο ανα κεφαλη,προκειμενου σε ευλογο διαστημα να εχεις τα προσδοκωμενα αποτελεσματα, εξαθλοιωσης και πτωχευσης;

    " Don't warry boys. Σε 30 χρονια,θα τους εχουμε κανει σκονη". ειπε.
    Και πετυχε ο πουστης.
    2011. 30 χρονια δηλαδη.

    Μονο που ο κειμενογραφος, "ξεχασε" να μας πει, μαζι με το "εσωτερικο επαχθες" και αορατο δανειο που αναφερει οτι ξοδεψαμε ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΕΝΟΣ.
    Γιατι ο σκοπος ηταν διπλος: Και τα δανεια να ξεπληρωνεις με υπερογκους τοκους και στο διαολο να πας σαν κρατος και σαν πληθυσμος.

    Μονο την 10ετια 2001-2010 επληρωσαμε 450 δις. Και χρωσταμε ακομα 360 αν δεν κανω λαθος. Σουμα: 810.
    Πηραμε τοσα; Μπα. Ουτε το 1/5 δεν ηρθαν.
    Και κερατας και δαρμενος.

    Και εφόσον ολοι δεχομαστε οτι η μαστιγα του Αντρεα μας εστειλε στο σανατοριο, τοτε πως γινεται να μας σωσουν τα "τεκνα" του τα οποια πινουν νερο στο ονομα του και στο ακουσμα και μονο του ονοματος του,μπορουν να σε ξεκοικλιασουν;
    Πως αυτοι οι φενταγιν που εφτιαξε και που απο αυτους ο κοσμακης περιμενει ανανηψη και ανακαμψη,πως αυτη θα ερθει;
    Πως οι συνεχιστες και υμνητες του "εργου" του προπατορα τους,θα παρουν "αλλον" δρομο;
    Γινεται;

    Επισης ο φιλος που εγραψε αυτα, καλυπτει τον λαο.
    Η παραδεχεται οτι εφαγε ψυχουλα σε σχεση με τα καρβελια που εφαγαν οι-σχετικα- λιγοι.Παρόλο που εννοει οτι φταιει,παρ'ολα αυτα τον καλυπτει. Λεγοντας-για το που πηγαν αυτα τα λεφτα- "γνήσιο προϊόν της καταληστεύσεως του δημοσίου πλούτου από συντεχνίες, συνεταιρισμούς, συνδικαλιστικά σωματεία, δημόσιες επιχειρήσεις και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες."
    Ναι. "κοσμος" ηταν και εκει μεσα. Δεν λεω. Αλλα σχετικα λιγοι. Πολοι λιγοι.

    Η αναλογια,ειναι αυτη που υπαρχει και γενικα σαν κανονας ισοροπιας του τρομου στην κατανομη πλουτου παγκοσμιως. Δηλαδη: απο τους 100, οι 10 κατεχουν το 90% της πιτας και οι υπολοιποι 90 κατεχουν το 10% αυτης.
    Πριν "λαβετε φαγετε..." καλυτερα να "λαβετε θεσεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ας δουμε και ενα μεθεορτιο της παραπανω χρονιας ρεμουλας που επεβαλε ο Παπανδρεισμος. Και ο Καραμανλισμος ασφαλως.Και οι υπολοιποι ενδιαμεσα,"δρακουλες" "μαιμουδες" και "μπουχεσες"
    Δεν εξαιρουμε κανενα πουστη

    Οι Γιατροι του Κοσμου φωναζουν "βοηθεια".
    Εδω στην Αθηνα. ΤΑ ποσοστα πληρους φτωχιας,δηλαδη εξαθλοιωσης ειναι τρομερα.
    Και γυρισαν τουμπα οι αριθμοι,σε αναλογια Ελληνων αλλοδαπων. Κερδιζουμε στα στα σημεια πλεον καθαρα και παμε για περιγφανη νικη με επαθλο μια πουτσα στο λαδοχαρτο:
    1.000 περνουν καθε μηνα το κατοφλι των ιατρειων για να εξεταστουν αφοειτε ειναι ανασφαλιστοι, η εληξε η ασφαλεια. Η δεν εχουν ουτε μερικα ευρω για την εισοδο στο ΙΚΑ. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ Η ΠΛΗΡΩΝΑΝ.
    Η αναλογια ειναι 70% Ελληνες (!) και το υπολοιπο 30% αλλοδαποι οι οποιοι η πεθαινουν πιο γρηγορα, η φευγουν. Δεν εξηγειται αλλιως.

    Μεταναστης στον τοπο σου; Διχως να μπορεις να περασεις το κατοφλι νοσοκομειου (ζητω η επιλογη ιατρου και θεραπευτηριου)


    Τα ιδια ισχυουν και με την Τραπεζα Τροφιμων. Της πουτανας. Παλι νικητες οι Ελληνες.
    Τα ιδια και στα συσιτια της Αρχιεπισκοπης, τα οποια εφτασαν αισιως τις 10.000 μεριδες ημερησιως.
    Και εδω με διαφορα οι Ελληνες νεοπτωχοι,σπευδουν πρωτοι.
    Μεσα στην πατριδα σου;
    Γαμω τον Χριστο σας καθικια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Τακη,μαλλον παλι δεν διαφωνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή