Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ο ΝΙΚΗΤΗΣ

           Ένας είναι πάντα ο νικητής. Ο λαός. Και μάλιστα πάντα δυό φορές. Η πρώτη είναι όταν ρίχνει την ψήφο στην κάλπη και πανηγυρίζει για την εκλογή του εκλεκτού του. Και η δεύτερη είναι όταν στην πορεία του συνταγματικού περιθώρειου χρόνου, απέτυχε ο εκλεκτός του λαού, οπότε ο λαός τον έριξε στο έρεβος. Για να συνεχιστεί βέβαια το ίδιο παιχνίδι και μετά τις πεντακάθαρες λύσεις που δίνει ο νικητής.
             Κι έτσι τώρα ο λαός, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση, κατά 79% γουστάρει που το τιμόνι της χώρας το ανέλαβε κάποιος που δεν τον ξέρει καν. Που δεν ανήκε στους πολιτικούς εκμεταλλευτές ή στους συνδικαλιστές πατέρες της τίμιας εργατιάς. Τώρα το οτι ο Λουκάς ήταν Ο άνθρωπος του Σημίτη τότε αλλά και μέχρι σήμερα προσωπικός σύμβουλος του φελού, είναι μια λεπτομέρεια που ουδόλως απασχολεί τον γίγαντα λαό. Όπως ουδόλως απασχολεί τον θυμόσοφο σκεπτόμενο οτι αν μετά από τόσες δεκαετίες προτιμάται ένας " άγνωστος " σε σχέση με τους γνωστούς, τότε όλο το πολιτικό σύστημα είναι μίνιμουμ χρεοκοπημένο.
          Και θυμάμαι ένα ανέκδοτο, ας πούμε ποντιακό.
          Οδηγούσε ο Κωστίκας έναν σκαραβαίο ( για τους νεότερους είναι εκείνο το βόλξβάγκεν που είχε την μηχανή πίσω ). Σε κάποια φάση του σβήνει, οπότε βγαίνει έξω κι ανοίγει το καπώ. Φυσικά δεν βλέπει την μηχανή και τρελαίνεται. Καθώς σκεφτόταν τι έχει συμβεί, σταματάει άλλος σκαραβαίος που τον οδηγούσε ο Γιωρήκας. Κι ακολουθεί ο εξής διάλογος:
       - Τι συνέβη ωρέ Κωστίκα;
       - Άστα. Μάλλον κάποιος μου έκλεψε την μηχανή. Να δες, δεν υπάρχει τίποτα στο καπώ.
       - Εντάξει μωρέ. Θα σε βοηθήσω εγώ. Στο πορτ μπαγκάζ μου, έχω παρατηρήσει οτι ο δικός μου ο σκαραβαίος έχει μια έξτρα μηχανή. Στην δίνω και στο μέλλον μου την επιστρέφεις. Έλα πάμε.
            Και πάμε λοιπόν στον άγνωστο, που αμέσως εφάρμοσε την πρώτη επιταγή της τρόϊκας. Ποιά ήταν αυτή; Μα η μείωση του δημόσιου τομέα. Οπότε κι ο Λουκάς έβαλε 5 παραπάνω υπουργούς σε σχέση με πριν, παρουσιάζοντας τον Μόντι σαν κοινό μαλάκα που θα κυβερνήσει με μόνο 12 υπουργούς. Κι αμέσως επέτυχε να στείλει στην ανεργία ή στην εργασιακή εφεδρεία πιο πολλούς δημόσιους υπάλληλους που ευκόλα βρίσκουμε τον αριθμό τους αν πάρουμε τον μέσο μισθό τους και τον διαρέσουμε με τα παραπάνω έξοδα που θα στοιχίσουν συνολικά ( όλα μέσα- μισθοί, φρουροί, τηλέφωνα, αυτοκίνητα, έξοδα παραστάσεως κλπ ) οι παραπανίσιοι καρεκλοκένταυροι.
            Οπότε γιατί να μην πανηγυρίζει το 79%; Του ζητήθηκε μήπως να σκεφτεί; Κι αυτό δεν είναι θέμα παιδείας αλλά απλά θέμα ενημέρωσης. Οπότε αν το γκάλοπ έγινε μέσα στο μαγαζί που κάνουν πρόβες ο Ρέμος με τον Βοσκόπουλο ( άλλος ένας που συνελήφθη ) , τι πρόβλημα υπάρχει με το "ναι" στην απάντηση του ερωτήματος της δημοσκόπησης; Κανένα. Τα ξέρουμε όλα, τώρα είμαστε απασχολημένοι με τις άρειες του 1970, οπότε καταφατικό το δημοψήφισμα, όπως άλλωστε όλα που έχουν γίνει σε αυτήν την χώρα.
           Βέβαια ήδη ακούσθηκαν φωνές, οτι ξεκίνησε μια προπαγάνδα με στημένα τα ποσοστά. Κι εγώ θα σας θυμίσω το εξής: Επί χούντας έγινε ένα δημοψήφισμα περί αποδοχής του Παπαδόπουλου στην θέση του βασιλιά. Κι όλοι το είχαν ταυτίσει με την λαϊκή αποδοχή προς την κυβέρνηση των συνταγματαρχών. Όλοι λέγανε οτι είχαν ψηφίσει " όχι ". Το βράδυ το αποτέλεσμα ήταν 68% ναι και 32% όχι, οπότε καλύφθηκε ο ηττημένος νικητής πίσω από την περίφημη νοθεία. Και μπορεί. Αλλά το 1974 ο Καραμαν αλής έκανε πάλι δημοψήφισμα για την πειστροφή της βασιλείας ή όχι. Θα ενθυμείσθε βέβαια οτι η δημοκρατία έγινε προεδρευομένη κι όχι βασιλευομένη με ποσοστά 70-30, που ελάχιστα διαφέρουν από τα ποσοστά της " νοθείας". Εκτός αν έγινε πάλι δολιοφθορά.
         Να μην μακρυγορώ όμως. Δεν έχεις χέρια και δεν έχεις πόδια αλλά έχεις εγκέφαλο. Εκτός από το να μιλάς, έχεις την δυνατότητα να κάνεις κάτι; Προφανής η απάντηση. Έχεις λοιπόν Λουκά πλαισιωμένο από όλα τα πολιτικάκια που φέρανε την χώρα σε αυτήν την κατάσταση. Τι πρόκειται να αλλάξει; Τα παζάρια εξ άλλου ήταν τόσο μεγάλα για τα κομματικά συμφέροντα που φάνηκαν στην πενθήμερη διαπραγματευτική ακυβερνησία μέχρι και στην καθυστέρηση της ορκομωσίας. Δηλαδή με το καλημέρα ο Λουκάς έπεσε στον υπόνομο και λογικά στην κάθε απλωτή του θα πιάνει και μια κουράδα. Που την ίδια θα πιάνει και το 79% που βέβαια θα πάρει και πέντε δραχμούλες πίσω, αλλά το ποσοστό αυτό θα πέφτει αποδεικνύοντας οτι η κουβέντα περί προπαγάνδας είναι μια μπαρούφα και μισή. Κι είναι ίδια με τις δυό απανωτές νίκες που επέτυχε στην αρχή του κειμένου ο μόνιμος γίγαντας νικητής. Χαίρετε.
      Υγ. Τι προτείνουμε; Ελάτε τώρα που θέλετε και προτάσεις. ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΛΑ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΕ ΤΑ GREEKLISH: " ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ" . ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗΓΟ ΚΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗ. ΚΙ ΟΙ ΜΗ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ, που έχουν αρχηγό τον capital, ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙ TO DOGMA, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕΙ. Είπαμε, η μαλακία είναι αυταπόδεικτη σαν την ομορφιά ( Oscar Wilde ).  Ε, ΡΕ ΚΑΤΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΠΟΨΗ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ. ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΣΩ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ, ΑΦΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ, ΤΟΤΕ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ.

17 σχόλια:

  1. Γιώργης ο Γαρατζέος14 Νοεμβρίου, 2011 10:39

    Είδαν οι κουτόφραγκοι και οι σκηνίτες ότι το ΣΥΝΟΛΟ του τοπικού πολιτικού και διοικητικού προσωπικού είναι για το ΜΠΟΥΝΤΖΟ και στείλαν τον αρμοστή. Τη δουλειά την κάναν και οι αντιβασιλείς στις αποικείες, αγαπημένο σύστημα του 17ου-19ου αιώνος. Το επαναφέραμε κι αυτό, απλά δεν έχουμε βασιλεά αλλά έναν αντιστασιακό που του χαιδευε τα παπάρια πάνω από το σώβρακο το μιμί, και τώρα περιμένει να του κάνουν και παρέλαση τα ΟΥΚ.
    Οι ντόπιοι ιθαγενείς έστρωσαν βάγια όταν εισέρχετο με τον όνον του ο μεσσίας. Την πόρτα την ανοίξαν οι εντόπιοι γραμματείς και φαρισαίοι, βέβαια, με την ελπίδα ότι όλο και κάτι θα μένει στο παγκάρι.
    Και οι τοπικοί νταβατζήδες, οι οποίοι αφού σκουπίσαν τα' ρχίδια τους από το χοντρό κλάσιμο που επετεύχθη εντός της πενταετίας των παχίων αγελάδων του ανηψιού εθνάρχη, πήραν το μήνυμα και άρχισαν την ομοβροντία με τα Μ.Μ.Αποχαύνωσης.
    Σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργης ο Γαρατζέος14 Νοεμβρίου, 2011 12:05

    Και επειδή τον βαξεβάνη τον παρακολουθώ σταθερά, ιού το τελευταίο του αρθράκι, χωρίς κλαυθμούς και οδυρμούς, φωνές και δράματα, στο θέμα "καταλληλότερος" τραπεζίτης:

    http://www.koutipandoras.gr/?p=11734

    ...διαφωνεί κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ανησυχώ καθόλου.

    Θα γίνει μιζανπλί και ανάπτυξη (με αυτήν την σειρά) και θα μπορέσουμε να διοριστούμε, όλοι μας, 11 εκατομμυρία με τσακίρικα μάτια, με αργομισθία στο δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sygnwmh gia thn allagh 8ematos
    antigrafw apo to http://aekculture.blogspot.com/2011/11/blog-post_14.html

    Μπορεί η ΑΕΚ εδώ και 8 χρόνια να μην παίζει στη φυσική της έδρα τη Νέα Φιλαδέλφεια, αυτό δεν σημαίνει όμως οι φίλαθλοι της έχουν ξεχάσει που διέπρεψε η ομάδα στις μεγάλες δόξες της! Ίσα-ίσα, φαντάζονται πως θα ήταν ένα νέο γήπεδο στον συγκεκριμένο χώρο, όπου η ομάδα του Δικέφαλου αετού κατάκτησε τίτλους και πρωταθλήματα!
    Ένας από αυτούς δεν το φαντάστηκε απλά! Το σχεδίασε σε ειδικό πρόγραμμα, μία δημιουργία πολύ διαφορετική από τα σχέδια που έχουν βγει μέχρι στιγμής. Πρόκειται για τον 15χρονο οπαδό της ΑΕΚ, Δημήτρη Βάνη, τα σχέδια του οποίου δημοσιεύτηκαν το πρωί της Κυριακής στην ιστοσελίδα aek-live.gr.
    Η σύλληψη του νεαρού Ενωσίτη, είναι πραγματικά μοναδική! Ο πιτσιρικάς εμπνεύστηκε έναν γιγάντιο Δικέφαλο αετό, τα φτερά του οποίου αποτελούν τα στέγαστρα του γηπέδου, μέσα στο οποίο προσάρμοσε την εξέδρα της παλαιάς Σκεπαστής.
    Ο χώρος που σχεδίασε ο Δημήτρης Βάνης περιλαμβάνει γήπεδα ποδοσφαίρου-μπάσκετ, εμπορικούς χώρους και πάρκινγκ. Το γήπεδο ποδοσφαίρου είναι 4 αστέρων UEFA με 35.500 θέσεις. Έχει 32 σουίτες, θέσεις VIP και δημοσιογραφικά. Το κλειστό γήπεδο μπάσκετ είναι 4000 θέσεων.
    Διαβάστε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά:
    Γήπεδο ποδοσφαίρου: 35.500-36.000 θέσεις
    Γήπεδο μπάσκετ: 4000-4500 θέσεις
    Πάρκινγκ: 1000 θέσεις
    Εμπορικοί χώροι: Μπουτίκ, εστιατόρια-καφέ με θέα τον αγωνιστικό χώρο.
    Προδιαγραφές: 4 αστέρων UEFA.
    Το σίγουρο είναι ότι με τέτοια γηπεδάρα είναι αμφίβολο αν η ΑΕΚ έχανε παιχνίδι εκεί μέσα.

    http://www.youtube.com/watch?v=_Bxj0g2f1bA&feature=player_embedded

    axizei na to deite

    e.m

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 35.500! ΚΙ ΕΝΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΑΕΚ ΤV
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΗ.
    ΝΑ Η ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ.
    ΚΑΙ Η ΑΕΚΑΡΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @e.m
    ΦΙΛΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΚΕΨΗ ΕΙΧΑΜΕ.ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΠΟΥ ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ.ΕΜΠΡΟΑ ΑΗΤΕ,ΔΙΚΕΦΑΛΕ.ΜΕ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ.ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακουσατε τις "προγραμματικες" δηλωσεις;
    Πιαστε τα αρχιδια σας. Ειτε μιλαγε ο φελος,ειτε ο Σημιτης,ειτε αλλο καθαρμα,το ιδιο και το αυτο.
    Πραγμα που σημαινει: Ζητω η συνεχεια και η συνεπεια της πολιτικης ανεξαρτητου προσωπων.
    Αυτο δεν ειναι και το ζητουμενο αλλωστε; Η συνεχεια και η αταλαντευτη πορεια μιας στιβαρης πολιτικης ανεξαρτητων των οποιων κλειδωνισμων.
    Αυτα ειναι!

    Το εργο του γενικου ξεπουληματος,ειναι αυστηρο και δεν παρεκλεινει ουτε μια μοιρα. Η εχουμε πολιτικη και πολιτικους.η δεν εχουμε.

    Τι ειπε λοιπον ο τσανακογλυφτης των τραπεζιτων;
    Θα τα υπογραψουμε ολα,θα δεσμευθουμε σε ολα,θα τηρησουμε τις δεσμευσεις μας,θα τηρηθει κατα γραμμα η συμφωνια της 26ης Οκτωβριου,παμε για το PSI,(τα αρχιδια τους θα παρουν ασφαλως απο εκει)θα εφαρμοστουν ολοι οι εως τωρα ψηφισμενοι και μη ακομα εφαρμοσμενοι φορονομοι του προηγουμενου μνημονιου και επισης παμε φουλ για τυφλη υπογραφη της επομενης δανειακης συμβασης. Παμε για εθελοντικες αποχωρισεις και καταργησεις φορεων κλπ.(ουτε και αυτο θα συμβει καθ'οτι ο δημοσιος "στρατος" χρειαζεται. Οπως σωστα ειπε και ο Steven φανηκε η προθεση τους για συρικνωση του δημοσιου απο την αυξηση των υπουργικων τσαντιρων. Απο 40 σε 47. Ελληνικα πραγματα.)

    Τι νεο ειπε,τι νεο εφερε,τι νεο ειπωθηκε;

    Τιποτα. Το ολο κολπο του αληταμπουρα,-οχι δικο του ασφαλως.Μεγαλη η χαρη του του γυφτου.)να να παει παραπερα το εργο του ΓΑΠ. Να το ολοκληρωσει και να το επικυρωσει,δηλαδη να το σιγουρεψει,για λογαριασμο των αφεντικων του:
    Ψηφιση δανειακης οπου τα παντα θα ειναι με βαση το ΑΓΓΛΙΚΟ "δικαιο", επιλεκτικη και ελεγχωμενη πτωχευση,Ενεργοποιηση αμεση του Ταμειου Αποκρατικοποιησεων(μπιρ-παρα) και χωσιμο της χωρας στον Μονιμο Μηχανισμο Στηριξης. Δηλαδη στον αιωνιο γυψο.

    Υ.Γ-ΑΠΟΡΙΑ: Ο ΓΑΠ, ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο κι από μένα για το σχέδιο.
    Εμένα κάτι τέτοια μου προκαλούν θλίψη διότι βλέπω πόσα λαμόγια έχουν μαζευτεί στην ομάδα μας και τρώνε από παντού.Πόσοι άνθρωποι υπάρχουν που θα μπορούσαν να βοηθήσουν αμισθί στο όνειρο κάθε ΑΕΚτζή.
    Εαν αφήνανε, θα είχε γίνει το γήπεδο μέχρι σήμερα με το 1/3 τον χρημάτων που κατά καιρούς έχουμε ακούσει.Αλλά Πως;
    Με δέκα κουτάλια τρώνε τα συμμαζέματα. Και βλέπουν μπροστά τους το γήπεδο σαν την μεγάλη μπάζα.
    Ουστ λαμόγια. Ουστ Αδαμίδι με την βρωμοπαρέα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ψάχνοντας στο παρελθόν μπορεί να βρεις το μέλλον. Σ’ ένα κείμενο που γράφτηκε το 1995, αναπαράγεται μια συνέντευξη ενός Γερμανού ναζί που δόθηκε με το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

    Γράφει ο Μάριος Πλωρίτης στην Ελευθεροτυπία της Τρίτης, 9 Μαΐου 1995:

    Β’ Παγκόσμιος, 50 χρόνια μετά. Και μεις ανατρέχουμε 50 χρόνια πριν. Συγκεκριμένα σε ένα άρθρο της εποχής εκείνης, που αναδημοσιεύονταν στην εφημερίδα «Ελευθερία».

    Μόλις έχει λήξει ο πόλεμος και ένας Ελβετός δημοσιογράφος παίρνει συνέντευξη από έναν ανώτατο αξιωματούχο της Καγκελαρίας, ρωτώντας τον χαρακτηριστικά: «Και τώρα τι σκοπεύετε να κάνετε; Νικηθήκατε. Ο κόσμος σας μισεί. Δεν πρόκειται να ξεχάσει αυτά που κάνατε. Πως θα ορθοποδήσετε ξανά ως έθνος;

    Και ο Γερμανός του απαντά με ψύχραιμη ειρωνεία, με λόγια που όταν τα διαβάσουμε ξανακοιτάμε πολλές φορές την ημερομηνία του κιτρινισμένου τόμου που διαβάζαμε, μήπως και λαθέψαμε, μήπως και το φύλλο ήταν σημερινό… Όμως η ημερομηνία δεν άφηνε περιθώρια. Ήταν όντως 50 χρόνια πριν!

    «Οι λαοί -απάντησε ο Γερμανός ναζί- ξεχνούν γρήγορα. Αυτή είναι εξάλλου και η διαφορά τους από ένα έθνος που θυμάται, όπως η ανώτερη φυλή των Γερμανών (!). Τα χρήματα που θα δοθούν για την ανοικοδόμηση της Γερμανίας θα είναι πολλά, θα έρθουν να δουλέψουν για μας και αυτοί που μέχρι τώρα πολέμησαν εναντίον μας (!). Είμαστε μια φυλή εργατική, που θα ξαναδημιουργήσει την ισχυρή, ενωμένη Γερμανία (!). Θα δείτε ότι θα γίνουμε η ισχυρότερη οικονομικά χώρα (!). Και τότε ο Γκέμπελς θα μπορέσει να σηκωθεί από τον τάφο του και να αναφωνήσει: ‘Και όμως νικήσαμε’»!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @dimitri
    Στείλε μου το e-mail σου. Το έχασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ; ΟΝΟΜΑΤΙΣΕ ΤΑ. ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΓΙΑ ΜΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΕ ΜΕΣΩ ΑΕΚ;
    ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Steven
    Μπορούμε να αρχίσουμε από το Χ ή από το Ν η και από το Μ.
    Ε, μην τους κάνουμε όλους και Μπάρλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ..και όπως έχουμε γράψει επανειλημμένος εδώ στο μπλοκ εγώ ο conpater αλλά και άλλοι, μετά την Ελλαδίτσα ήρθε η σειρά της Ιταλίας της Ισπανίας αλλά και της Γαλλίας.Όχι θα τον αφήνανε τον τακούνια...
    Του ΤΆΚΗ βέβαια μπορεί να μην του αρέσουν αυτού του είδους ο αναλύσεις αλλά εμάς μας αρέσουν πολύ και γι αυτό κάνω ξανά αναφορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς Χρήστο
    Φίλε Χρήστο οταν έχω χρόνο και μπαίνω στο μπλόγκ, μ'αρέσει να διαβάζω όσα περισσότερα σχόλια μπορώ γιατι θεωρώ πως όλα έχουν κάτι να σου πουν και απο όλα, μα όλα, μπορείς κάτι να κερδίσεις. Γενικά αυτά που εκφράζεις μέσα απο τα γραφόμενα σου, κατα τη γνώμη μου, θα μπορούσαν να έχουν βάση. Στέκουν. Το ίδιο εύκολα όμως θα μπορούσαν να αμφισβητηθούν. Αυτό που θα ήθελα να σε ρωτήσω είναι αν μπορείς να πεις ξεκάθαρα, αριθμημένα αν γίνεται, τι πιστεύεις οτι πρέπει να γίνει για το καλό των ανθρώπων αυτής της χώρας. Θα με ενδιέφερε η άποψη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς J.PATIKAS:
    Το προβλημα δεν ειναι οι "εδω" ανθρωποι μονο,αλλα οι ανθρωποι παντου.
    Οι οποιοι ηταν ειναι -και θα ειναι δυστυχως-στην συντριπτικη τους πλειοψηφια αγνωμα αβουλα πληθη.
    Αυτο,σαν γενικο συμπερασμα.
    Οπως ειμαστε,το μονο που μπορουμε να κανουμε,ειναι να γινουμε η μυγα στο νωθρο αλογο,οπως ελεγε και ο Socrates.
    Δεν ειναι θεμα "ελληνικου" ενδιαφεροντος. Το προβλημα ειναι πανευρωπαικο και ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.

    Σε απολυτες συνθηκες,-αν ρωτας-θα μπορουσαμε να κανουμε π.χ τα κατωθι:
    1)Μονομερης καταγγελια και παυση πληρωμων οποιουδηποτε εξωτερικου χρεους.
    2Εξοδος με φορα απο την Ευρωζωνη. Κατ'επεκταση και απο την ΟΝΕ (Αλλο "Ευρωπη" και αλλο το 4ο Ραιχ. Μη μπερδευομαστε)
    3) Κοπη Εθνικου νομισματος. Δικα σου "πνευμονια". Με σωληνακια,δεν πας πουθενα,παρα μονο στο νεκροτομειο.
    4) Κρατικοποιηση τραπεζων. Το νταβατζιλικι,τελος.
    5)Διεκδικηση πολεμικων αποζημιωσεων. Ειναι "ετοιμες" και μας περιμενουν.
    6)Εκμεταλευση,-η συνεκμεταλευση- του-οποιου- ορυκτου πλουτου, αλλα με την ψιλη κυριοτητα στην Ελλαδα.
    7)Ανοιγμα σε αγορες περαν αυτης του λοχια Μερκελ. Εχει και αλλου υποβρυχια που δεν γερνουν.
    6) Οργανωση και επανεκινηση της λιμναζουσας αγροτικης παραγωγης.Νηστικο αρκουδι δεν χωρευει.

    Με αυτα σαν δεδομενα,μπορεις υστερα να αναδιαταξεις την παιδεια-βγαζοντας απο πανω της τα καραγκιοζιλικια του νεοφιλελεφθερισμου (δηλαδη του φασισμου με την γραβατα) και δινοντας την δυναμη της Ελλ.γνωσης αυτουσια στους νεους. (με αυτο το εργαλειο αλλωστε "κυβερνουν" οι μεγαλες δυναμεις.Χρησιμοποιουν την Ελλ. γνωση,την οποιαν εσκεμενα εχουν αποβαλει απο την Ελληνικη α-παιδεια.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.
    Και ειναι- η παιδεια- ακρογωνιαιος λιθος σε μια κοινωνια. Το "Α" και το "Ω".

    Πως θα γινουν ολα αυτα; ΟΛΑ,ποτε.
    Αλλα καποια θα μπορουσαν να επιτευχθουν,εστω και στο μετρο του δυνατου,ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ-λεγομενο- ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ στο συνολο του,ΠΛΗΡΩΣ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ,ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ,ΑΛΛΑ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ.
    Kαι αυτο το τελευταιο ειναι το χειροτερο και το πιο ντροπιαστικο.
    Απο την εποχη που μας ιδρυσαν αι μεγαλαι δυναμεις.

    Ολοι μας.Και εμεις και οι γονεις μας και οι παππουδες και οι γονεις αυτων, ΖΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ.

    Στις πραγματικες και τωρινες συνθηκες,-αν ρωτας παλι-μπορουμε μονο να βαρεσουμε την καμπανα του κινδυνου.
    Μονη της μια χωρα-οπως ειναι τα πραγματα-ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ. Το μονο και πολυ απαραιτητο που θα μπορουσε να κανει η χωρα και ο λαος της,ειναι βαρεσει τον "συναγερμο" για λογαριασμο ολων των υπολοιπων. Και οτι θελει ας προκυψει.
    Alleluia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να και ενα παιχνιδακι.Αν θελετε να απορησετε αλλα και να κουφαθειτε, καντε το εξης:
    Πληκτρολογιστε αναποδα την λεξη illuminati στην μπαρα διευθυνσεων του υπολογιστη σας και θα δειτε που θα σας βγαλει.
    Δηλαδη πατειστε: www.itanimulli.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς Χρήστο:
    1)Για την παύση πληρωμών εξωτερικών χρεών δε θα διαφωνίσω έστω και ως απειλή.
    2)Η έξοδος απο την ε.ε. και το ευρώ θα μπορούσε να συμβεί σε μια χώρα που θα παρήγαγε τα περισσότερα απο τα αγαθα απο τα οποία θα καταναλωνε, συμπεριελαμβανωμένων και των πηγών ενέργειας.
    3) Οσο για την κοπή εθνικού νομίσματος, θα σου πω οτι δε θα αισθανόμουν καθόλου ασφαλης να δουλεύω και να πληρώνομαι σε ένα νόμισμα που ανα πάσα στιγμη κάποιος Αντρεας Παπανδρέου, θα σφύραγε και θα έμπαιναν μπρος οι μηχανές τύπωσης. Να είσαι σίγουρος οτι την ίδια ανασφάλεια θα ένιωθαν οι ξένοι προμηθευτές πετρελαίου, φαρμάκων κ.α.
    4)Νομίζω οτι είναι πλέον ξεκάθαρο οτι στην ιστορία οτιδοίποτε κρατικό δε λειτουργεί ενω και στην Ελλάδα ένας απο τους σημαντικότερους λόγους που φτάσαμε έδω ήταν το κράτος. Κι εσυ ζητάς κρατικοποιήσεις?
    5,6,7,8) Συμφωνώ.
    Επίσης συμφωνώ οτι το Α και το Ω για μια κοινωνία είναι η παιδεία. Αλλα είμαι σχεδόν σίγουρος οτι αναδιοργάνωση της παιδείας με δασκάλους υνδικαλιστές της ΟΛΜΕ δεν πρόκειται να δούμε. Εγω θα ήθελα το κρατικό ποσό απο τους υπε-φόρους που πληρώνω, που αντιστοιχεί στο παιδί μου για την εκπαίδευση του να το έπαιρνα σε επιταγή εξαργυρώσιμη στο ιδιωτικό σχολείο της επιλογης μου, μετα απο έρευνα των δασκάλων του, του προγράμματος σπουδών του, της βιβλιοθήκης του, των εγκαταστάσεων του κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή