Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Η συντριβή του συστήματος και το τέλος του διεστραμμένου «εγώ».

          Ένα πολύ ωραίο κείμενο, από το ταχυδρομείο μου, που δείχνει οτι υπάρχει σκέψη ακόμα. Φυσικά υιοθετείται από εμένα αφού με καλύπτει πλήρως. Τώρα το βγάζω, που τρέχουν οι πολιτικές εξελίξεις; ΤΩΡΑ ΤΟ ΒΓΑΖΩ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.   
         Εκτός αν τρέξιμο θεωρείται η ψήφος εμπιστοσύνης για να φύγει κάποιος μετά. Εκτός αν τρέξιμο θεωρείται η επάρατος καινούργια δανειακή σύμβαση που θα προκαλούσε απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, και ξαφνικά όλοι τρέχουν να την ψηφίσουν. Εκτός αν τρέξιμο θεωρείται, ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΟΙ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΡΕΞΙΜΟ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ CDS ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΡΩΣΣΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ. Εκτός αν τρέξιμο, θεωρείται οτι το 2% γαμάει μέχρι και τον Ομπάμα.
        Ε, κι εγώ τρέχω στους στημένους ολυμπιακούς αγώνες με τον Κεντέρη - τα άλλα ήταν καθαρά - και στον μαραθώνιο την άλλη Κυριακή. Εκεί που τα πάντα είναι άστητα. ΤΙ; Ελάτε τώρα. ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΝΕ;  ΑΥΤΟΙ ΤΑ΄ΛΥΣΑΝΕ ΟΛΑ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ; Και γνωρίζω οτι στα 45 χιλιόμετρα , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΤΟΠΑ.

Κώστας Βαξεβάνης
28.9.2011

Χειρότερο απ' το βλέμμα ενός δαρμένου σκύλου είναι το βλέμμα ενός ανθρώπου σαν δαρμένου σκύλου. Το βλέμμα του φόβου που δεν τον φιλτράρει η λογική, που δεν τον αναιρεί καμιά ελπίδα. Δεν υπάρχει χειρότερος φόβος απ' τον αόριστο φόβο. Δεν ξέρεις τι πρέπει να φοβάσαι και καταλήγεις να φοβάσαι τα πάντα. Λίγο πριν απ' το τέλος, φοβάσαι τον φόβο σου και καταλήγεις να φοβάσαι τον εαυτό σου.

Γέμισαν οι δρόμοι τέτοια βλέμματα. Άνθρωποι που δεν ξέρουν τι πρέπει να φοβούνται, σαν τα σκυλιά που περιμένουν το χτύπημα. Πού πάμε; Τι θα μας συμβεί; Κανένας δεν μπορεί ν' απαντήσει αλλά και κανένας δεν θέλει. Τι κακό θα συμβεί; Θα χάσουμε τη δουλειά μας, το σπίτι; Θ' αναγκαστούμε να ζήσουμε με λιγότερα; Η τηλεόραση 52 ιντσών δεν θα προσφέρει καμιά απόλαυση; Θ' αναγκαστούμε να ψάχνουμε στα σκουπίδια; Θα είμαστε υποχρεωμένοι να πίνουμε ρετσίνα με τον γείτονα που δεν γνωρίζουμε καν, όπως σ' εκείνες τις ταινίες με τον Ρίζο και τη Βλαχοπούλου; Υπάρχει περίπτωση να χτυπήσει η πόρτα και να είναι ο διπλανός που ζητάει ένα λεμόνι; Ποιο απ' όλα είναι το δικό μας σενάριο;

Δεν είμαι σίγουρος πως η πτώχευση είναι η καταστροφή της Ελλάδας. Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που θα πτωχεύσει. Η Παιδεία των προσωπικών Πανεπιστημίων και της κομματικής συναλλαγής; Οι εφορίες της διαφθοράς; Τα νοσοκομεία με το φακελάκι; Μήπως θα συντριβεί το πολιτικό μας σύστημα, αυτή η μεγάλη αποθήκη με ψεύτες, φαφλατάδες και ανεπάγγελτους; Θ' αναγκαστεί ο Δημήτρης Ρέππας να γίνει οδοντογιατρός, ο Καραμανλής δικηγόρος και ο Βενιζέλος αδύνατος; Ποια, αλήθεια, είναι η μεγάλη καταστροφή που φοβόμαστε;

Υπάρχουν πολλά που θα χάσουμε, αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτά που δικαιούμαστε και πολύ περισσότερο αυτά που χρειαζόμαστε. Στη γειτονιά μου θα κλείσουν τα 7 καταστήματα μανικιούρ-πεντικιούρ και τα 6 κομμωτήρια και θα μείνει μόνο ο ένας φούρνος που θα πουλάει είδος ανάγκης: ψωμί. Οι κυρίες θα πάψουν να ισορροπούν επικίνδυνα πάνω σε αφόρετες γόβες και τεχνητές επιθυμίες. Οι τράπεζες δεν θα έχουν διακοποδάνεια. Ο Ρέμος δεν θα βρίσκει κανέναν να του ρίξει δυο γαρύφαλλα. Η Φιλιππινέζα δεν θ' αναθρέφει πια τα παιδιά. Οι σύγχρονες μανάδες ίσως δεν θ' αναφωνούν «δεν αντέχω», γιατί θ' ανακαλύψουν τη σημασία και της λέξης και της αντοχής. Τα παιδιά μας, όταν βγάζουν με 10 το λύκειο, θα πηγαίνουν σε κάποια τεχνική σχολή και όχι στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου που αναλαμβάνει να βαφτίσει τους κατιμάδες επιστήμονες με το αζημίωτο.

Ίσως χρησιμοποιούμε το κινητό τηλέφωνο όπως σε όλη την Ευρώπη, για να επικοινωνούμε και όχι για να εξευτελιζόμαστε. Το «ουάου» θα πάψει να είναι το υποκατάστατο του οργασμού στις κουβέντες που ψάχνουν την επιβεβαίωση της ανοησίας. Μπορεί να ψάξουμε περισσότερο τον πραγματικό οργασμό, μαζί με τους κανονικούς ανθρώπους που θα μας κάνουν να τους εκτιμάμε. Θ' αρχίσουμε να αξιολογούμε ποιος είναι ικανός και χρήσιμος και όχι αναγνωρίσιμος. Οι μανάδες δεν θα ζητάνε αυτόγραφο από την Τζούλια για τις κόρες τους.

Πιο πολύ, νομίζω, θα καταστρέψουμε με τα χέρια μας εκείνο το διεστραμμένο «εγώ» που επιμένει να μας αξιολογεί και να μας συγκρίνει με βάση τις πισίνες, τη μάρκα του αυτοκινήτου και τις κακόγουστες καρό ταπετσαρίες που φοράμε επειδή γράφουν Burberry. Μπορεί να μη θέλουμε πια να γίνουμε πλούσιοι, αλλά ουσιαστικοί. Μπορεί ίσως και ν' αγαπηθούμε περισσότερο, ανακαλύπτοντας τη συλλογικότητα και το ενδιαφέρον για μια ζωή που είναι κοινή. Οι επιπόλαιοι θα ξαναγίνουν επιπόλαιοι και δεν θα είναι πια τρέντι.

Οι αγρότες θα επιστρέψουν στα χωράφια. Και οι Ουκρανές, που έτρωγαν τις ψεύτικες επιδοτήσεις, στα σπίτια τους. Στα καφενεία των χωριών θα συζητάνε ξανά ποιο παιδί πρόκοψε και όχι ποιο πήγε σε ριάλιτι. Οι DJs, οι image makers, οι κουρείς σκύλων, ίσως χρειαστεί να βρουν μια άλλη δουλειά.

Το σύστημα της αξιολόγησής μας θ' αλλάξει και ίσως απαιτήσουμε πραγματικά να τιμωρηθούν αυτοί που τα έφαγαν. Παρουσία μας, πάντα. Ίσως δεν ξαναψηφίσουμε εκείνους που μας έφεραν σε αυτήν τη θέση. Και ίσως καταλάβουμε πως τα κοράκια του εξτρεμιστικού καπιταλισμού, που φαίνονταν καναρίνια μέσα από τα κουστούμια και τις τηλεοράσεις, ήταν αυτοί που μας εξαπάτησαν την ώρα που ζαλιζόμασταν με Johnnie Black. Ίσως ψάξουμε για μια πιο δίκαια ζωή, χωρίς να μετράμε την απόδοση δίκιου με τη σύγκριση τραπεζικών λογαριασμών.

Μπορεί ξαφνικά οι καλλιτέχνες ν' αρχίσουν να παράγουν κι αυτοί, πατώντας σε αυτό που είναι ζωή και όχι στις κρατικές επιδοτήσεις, σαν να πουλάνε βαμβάκι, και στις δημόσιες σχέσεις.

Δεν είμαι σίγουρος πως όλα αυτά είναι κακά. Ναι, θα υπάρξουν χιλιάδες άνεργοι. Θα χτυπηθεί το Δημόσιο. Αυτό που βρίζουμε όλοι πως είναι αντιπαραγωγικό, μας ταλαιπωρεί και δεν μας εξυπηρετεί. Θ' απολυθούν κάποιοι απ' αυτούς που μπήκαν με ρουσφέτι, γλείψιμο, αναξιοπρέπεια. Τα επαρχιακά μουσεία της χώρας δεν θα έχουν δέκα κηπουρούς, θα καταργηθούν οι «Οργανισμοί Αναξιοπαθούντων Κορασίδων» και οι «Πολιτιστικοί σύλλογοι για τη σουρεαλιστική προσέγγιση της ζωής του Λάμπρου Κατσώνη». Οι ανύπαντρες κόρες αξιωματικών δεν θα παίρνουν επίδομα. Και όσες απ' αυτές είναι επώνυμες δεν θα είναι «κατά του γάμου από άποψη», για να παίρνουν το επίδομα.

Φοβάμαι, όπως όλοι. Αλλά θέλω και να συντριβεί ένα σύστημα που αναπαράγει τη σαπίλα. Που βαφτίζει Δημοκρατία τον διεφθαρμενο του εαυτό, Δικαιοσύνη την ατιμωρησία του κι ευτυχία την κενότητα και τον ευδαιμονισμό. Φοβάμαι. Γι' αυτό θέλω να τελειώνουμε.

50 σχόλια:

  1. Κυριοι...
    Ελπιζω να καταλαβατε επιτελους τι ακριβως παιχτηκε με το "δημοψηφισμα".Μπλοφα στην μπλοφα,κολπο στο κολπο,αν δεν εχεις την στηριξη της "μπανκας" σε εχει φαει ο μαυρος σκυλος.Με ενα σμπαρο,χτυπησαν ενα χωραφι τρυγονια.Και αυριο θα αρχισει το ζορι και το ξεγυμνωμα για τους πρωην ενοικους της πολυκατοικιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να σταματησει η πλακα γιατι ο πολυς κοσμος δεν διασκεδαζει αλλα αγκομαχαει...
    Ενα μονο σημειο της συμβασης "χαλαει" τον Σαμαρα και τσιναει.Ειναι αυτο,που θα του δωσει το δικαιωμα,σαν πρωθυπουργος,να κανει το κατι παραπανω και με την βοηθεια των δικων του μηχανισμων να καταφερει να μειωσει το χρεος,οπως ο ιδιος το εχει σχεδιασει.
    Ειναι αυτο που ζητησε απο τον ΓΑΠ,αλλα εκεινος το αρνηθηκε λεγοντας πως ειναι απαραβατος ορος στην νεα δανειακη συμβαση που θα υπογραφτει.Μαλιστα το πρωτο πραγμα που τεθηκε στο τραπεζι στην Ευρωπη,ηταν αυτος ο ορος,γιατι τυχον αλλαγη του τιναζει ολα τα σχεδια των Γερμανων και της Τροικα για την εκχωρηση της εθνικης κυριαρχιας.Ειναι προς τιμην του Σαμαρα που ζηταει επιμονα την αλλαγη του ορου αυτου,ασχετα αν με το κερδος που θα εχει η χωρα,ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ,θα εχει κερδισει κι αυτος πολλους ποντους.
    Ειναι στο μονο που πονταρει για να κανει την διαφορα,για αυτο και θελει πρωτα να καθαρογραφει η συμβαση,το αντιθετο απο οτι θελει ο Γαπ,και μετα να παει σε εκλογες.Η να γινουν εκλογες χωρις να υπαρχει σε ισχυ η συμβαση ωστε να διαπραγματευτει ο ιδιος τον ορο αυτο.Μιλαμε για εναν και μοναδικο ορο,ο οποιος εχει εξεχουσα σημασια για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας πω και γω την δικη μου γνωμη
    Το θεατρο που παιζεται και εχει επιφερει συγχυση στα παρατρεχαμενα βουλευτακια που εγκλωβισμενα στο κομματικο μαντρι και ανυμπορα να "δουν" τους σχεδιασμους των αφεντικων τους,και αναθεματιζουν στις 3 και λενε ζητω στις 10,το θεατρο αυτο λοιπον,δεν ειναι μονο η μελανι της σουπιας για τα στρωματα αλλα και η "μονοδρομη" και "αναποφευκη" (γεια σου ρε Αντωνακη) μεταβαση απο τον μεταπολιτευτικο παγιο διπολικο σκηνικο που ξεραμε,σε ενα νεο πλεον-αφου ξερουν οτι τα λεγομενα "δυο μεγαλα" κομματα,εχουν μονοψηφια νουμερα πια-σε συνθετης μορφης "κυβερνητικους σχηματισμους"

    Το σκεπτικο τους: Αφου ρε κεραταδες δεν βγαζετε καποιον με 35-40% θα βγαζετε-εκ των πραγματων μερικους μιλημενους που θα κατεχουν καποιο 5,8 10 τοις εκατο και σουμα ολοι μαζι μας κανουν ενα ωραιοτατο και πολυ "δημοκρατικο" 30-35,ετοιμο να κυβερησει.(αμα λαχει ξαναμαγειρευουμε και τους εκλογικους νομους.Χα! πρωτη φορα ειναι η τελευταια;)

    Και αν-λεμε αν- δουμε καμια αριστερα πανω απο την κοκκινη γραμμη των ποσοστων συνηθων ποσοστων της(οχι γιατι η ιδια το επιδιωξε αλλα γιατι ενα μεγαλο μερος του λαου ενστικτωδως καταφυγει σε αυτην) και φτασουμε σε σημειο "βρασμου",την λυση την ξερουμε: Ερπυστριες.
    Αυτα ειναι!

    Τι εγινε λοιπον; Τι να γινει. Πεμπτη η σταυρωση,χθες,Παρασκευη η αποκαθηλωση και το μοιρασμα των ιματιων της χωρας,οπου οι ζαριες δεν ειναι τυχαιες αλλα ηδη καθορισμενες: Οι Γερμανοι τηλεπικοινωνιες,ηλιο,δρομους αεροδρομια κλπ και οι Αμερικανοι τις πηγες ενεργειας. Δικαια πραγματα.
    Και η "βουλα", η "επισημη σταμπα" αυτων ειναι η-απαραιτητη- υπογραφη της δανειακης συμβασης ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ. "ανευ ορων και αμετακλητα" κλπ.
    Τα ξερετε. Και το κυριοτερο οτι ολοι οι οροι υποκοινται ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. Και αυτο νομιζω ξερετε τι σημαινει. Για οποιον γνωριζει,μιλαμε για κανονικη πλεον,επισημη αποικια.

    Και οι ψευτοηρωισμοι και οι αντιπαλοτητες του Αντωνη με τον συμφοιτητη του,ειναι μονο για τον κοσμακη και απλα ετοιμαζεται η "με μετεχουσα" σε ολα αυτα ΝΔ,να παραλαβει την καμενη γη που σε τιποτα δεν ευθυνεται κλπ-κλπ.
    Εξω απο το καδρο ο Αντωνης,των οποιων ζημιων της μνημονιακης εποχης,εως την καταρευση και κατοπιν θα μας κατσικωθει ωσαν διαχειριστης του χαους.

    Σημ: δανειακη συμβαση-μνημονιο πανε πακετο.Ειναι compact.
    Αν ο Αντωνης "καταφερει" και δεχθει το ενα χωρις το αλλο,δεν θα ειναι γιατι το "καταφερε",αλλα γιατι με βαση το δογμα του σοκ,μια αλαφρυνση μετα απο συνεχη και αλλεπαλληλο πνιγμο, μοιαζει με λυτρωση.
    Μοιαζει λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ξερετε κατι; Δεν θα με πειραζε εαν "συμφωνουσα", η "συναναστρεφομουν" η "ερχομουν σε συνεργασια", η "αναγκαζομουν" η "επρεπε" (βαλτε οτι θελετε) να συνεκμεταλευτω τις πηγες μου η τις οποιες αλλες "αρετες" εχω,με καποιους αναποφευκτους αληταραδες με μεγαλη ισχυ (εδω ταιριαζει το "ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ" Αντωνακη) προκειμενου να προωθηθει το συνολο του κοσμου,του λαου της χωρας μου σε ενα ασφαλεστερο και οικονομικα καλυτερο αυριο. Δεχομαι ακομα και σημαια με τρεις γραμμες,με δυο σταυρους,χωρις σταυρο,οτι θες. Μονο με βασικη προυποθεση-δεσμευση,οτι ο λαος μου θα ερθει σε καλυτερες μερες απο αυτες που εζησε πριν. Οτι τα παιδια του θα ζησουν σε ανωτερο κονωνικα επιπεδο απο αυτο των πατερων τους.
    Οτι θα γινω και εγω ενας Ελβετος του Νοτου.Μονο που αντι να κονομαω σαν παραδεισος τραπεζων,θα ζω καλυτερα μεσω των πηγων μου.Μεσω του παραδεισου της φυσης μου.

    Συμβαινει αυτο ομως; Δεν το βλεπω.
    Εκτος και αν ολο αυτο το μαρτυριο των 2 τελευταιων χρονων,ειναι ενα μαθημα,μια επιπληξη,προκειμενου οι επομενοι να ξεμαθουν απο αυτα που ηξεραν και να μαθουν αλλιως. Γιατι, μια ξυλια στο χερι,σαν λαος,την χρειαζομασταν. (οπως σωστα λεει στο παραπανω κειμενο του ο Βαξεβανης)

    Αλλει ειναι αυτο; Συμβαινει μονο αυτο; Αν ναι,μακαρι.
    Αλλα φοβαμαι οτι σκοπος δεν ειναι μονο η-σιγουρη- υφαρπαγη πορων, αλλα και η εξαφανηση-κυριολεκτικα και μεταφορικα-οποιουδηποτε στοιχειου χαρακτηριζει ΑΚΟΜΑ αυτην την χωρα και των χαοτικων και περιεργων κατοικων της.

    Και γιατι ειναι προβλημα αυτο,για τους εξωτερικους νταβατζιδες; Τι προβλημα εχουν να σε εκμεταλευτουν made in Greece; Τι προβλημα υπαρχει εαν η συνθεση του πληθυσμου ειναι αυτη και οχι καποια αλλη,αφου και ετσι και αλλιως,την δουλεια τους θα την κανουν;
    Τι τους κοφτει,εαν εχεις αυτην την γλωσσα,αυτην την θρησκεια,αυτα τα εθιμα,αυτην την λογικη,αφου-οπως τρανα απεδειξε και η μεταπολιτευτικη πρακτικη- μια χαρα συνεργαζεται ο νεοελλην με τους παντες,αρκει να υπαρχει "μαρουλι". Μια χαρα βρισκει εδαφος οποιαδηποτε εξωτερικη πρακτικη,αρκει να ακολουθειται ο γνωστος δρομος της Siemens.Και μαλιστα τωρα πια με πολυ μικροτερα ποσα σαν δωρεα και με μηδενικες αντιστασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατι λοιπον χρειαζεται να αλλαξει εκ βαθρων η νοοτροπια και η ριζα μιας χωρας,προκειμενου οι "εξ" να συνεχησουν να κανουν οτι εκαναν και πριν απλα τωρα με πιο συστηματικο και εντατικο τροπο;

    Αφου με δωρακια,μπορουν να αγορασουν ευκολα τον ηδη εκμαυλισμενο. Γιατι τον στριμωχνουν στη γωνια;
    Αφου τον στριμωχνεις τελος παντων ετσι,τοσο αγρια,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΙ'ΑΠΟ ΠΑΝΩ; Δεν ειναι κουτο; Δεν ειναι χαζο; Γιατι πανε να χαλασουν αυτο που "εχτιζαν" τοσο καιρο,ενω με μια μικρη και ψευτικη επαινεση, με ενα εστω "μπραβο" στον γιγαντα λαο για τις θυσιες του, με συνεχεις επιβραβευσεις-και με λιγοτερη οικονομικο στριμωγμα- θα μπορουσαν πολυ πιο ευκολα και με λιγοτερες απωλειες να πετυχουν τα αποτελεσματα που θελουν.

    Γιατι δεν προτιμουν τον τροπο της "γαλιφιας", του "γλυψιματος",της "επαινεσης" του λαου,για να τον τουμπαρουν-οπως εκαναν εως τωρα-αλλα πλεον ακολουθειται μια πολυ σκληρη γραμμη,μια σκαια πρακτικη,η οποια ισως-κατω απο ορισμενες συνθηκες-μπορει να φερει τα αναποδα αποτελεσματα απο τα προσδωκωμενα;Αξιοπεριεργο.
    Αξιοπεριεργο; Καθολου.

    Ο πολεμος ειναι θρησκευτικος.(με την ευρεια εννοια του ορου) Και μιλαω σοβαρα.
    Περα απο τα πλουτη,περα απο τα μεσα, περα απο τις ισχεις καθε ειδους, σε καθε λαο,εθνος,ακομα και ανθρωπο,υπαρχει κατι πολυ πιο πανω, καθιστωντας αυτα,τα εργαλεια, προκειμενου να αποδειχθει μια ελεω θεου ανωτεροτητα και απλα μεσω ΑΥΤΩΝ ΜΑΣ ΣΥΣΤΕΙΝΕΤΑΙ,ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΙΣ,ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΩΝ.
    Σκοπος καθε "καθως πρεπει" εξουσιας,δεν ειναι μονο το μανιπουλαρισμα του πληθους, η φορολογηση τους προκειμενου αυτη να υπαρχει,η συνεχεις πολεμοι προς αναζητηση πορων κλπ.

    Οχι. Αυτα ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ,ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΧΘΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,"ΑΝΩΤΕΡΟ" ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΙΑΣ-ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ- ΕΛΙΤ: ΟΤΙ "ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΟΣΤΑΛΤΟΙ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ,ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ "ΕΜΑΣ" ΚΑΙ "ΕΣΑΣ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΗ,ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΗ.

    Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΕΓΩ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ "ΠΛΗΡΩΘΕΙ" ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΕΤΡΑ.(κατ'αυτους)

    Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΑΛΑΚΙΑ,ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.
    (κατ'εμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. KM

    Εξαιρετικό το κείμενο του Βαξεβάνη. Προσυπογράφω με αμφότερα τα χέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργης ο Γαρατζέος05 Νοεμβρίου, 2011 14:06

    Και όχι μόνο αυτό.
    Μπείτε στο site του, το κουτί της πανδώρας και διαβάστε γενικά την αρθρογραφία του.
    Πολύ δυνατός και λόγος ξυράφι, ακόμα και όπου διαφωνώ μαζί του.
    Δείτε λχ την εκπομπή και κείμενα περί της καταστροφής της ελληνικής παραγωγής από τις επιδοτήσεις...
    Πάντως γενικά συμφωνω μαζί του και χρεαζόμαστε τέτοιες φωνές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπήκοος Μπανανίας05 Νοεμβρίου, 2011 15:48

    Πώς να μην κλαυσιγελάσει κανείς βλέποντας τον Απόστολο έξω από τη Βουλή να χαμογελά θριαμβευτικά καθώς φαντασιώνεται πως είναι ο Βελουχιώτης της μεγάλης πατριωτικής σοσιαλιστικής παράταξης, μα κυρίως καθώς φαντασιώνεται πως η ομαδάρα την έφερε και πάλι όλων των εχθρών της, πως η ομαδάρα την υφάρπαξε και πάλι την ψήφο. Οι ευχές πάλι του λαού έπιασαν τόπο και μπορεί να μην τα έφερε έτσι η κάλπη, τα έφερε όμως έτσι η τύχη και ο χειρισμός των χειρισμών, η μεγάλη στρατηγική κίνηση με το δημοψήφισμα, που ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, χέρι χέρι με τον Πρωθυπουργό και τον μεγάλο Πρόεδρο (εκείνον που κατά τη δήλωσή του προσπάθησε «να τιμήσει» την Θεσσαλονίκη την 28η, λες και ένα φυσικό πρόσωπο μπορεί ακόμη και υπό την ανώτατη πολιτειακή του ιδιότητα να τιμήσει μια πόλη κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων και κάποιων αιώνων ιστορίας), θα διαδραματίσει τελικά το ρόλο τον οποίο προβάρει από μέσα του κι απ' έξω του τόσα χρόνια, θα προτείνει ονόματα έκπληξη για Πρωθυπουργούς, θα νιώσει ρυθμιστής καθώς επιτέλους η πολιτική ζωή της χώρας κατεβαίνει στο ύψος του, προκειμένου να τον μεταχειριστεί ως τον χρήσιμο κομπάρσο.
    Κι ενώ ο Κακλαμάνης και ο Καρατζαφέρης φαντασιώνονται, ο Αντώνης Σαμαράς υποδύεται το παιδάκι το θυμωμένο, υποδύεται εκείνον που χτυπά τα χαρτιά με τσαντίλα στο μπουτάκι του, καθώς φωτογραφίζεται με τον Παπαντρέου (δεν τον λέει ποτέ Παπανδρέου, είναι πιο αβερωφικό φαίνεται αυτό το ντρού, μιλά πιο βαθιά στη ψυχή του μπρουτάλ ελληναρά αντιπασόκου ψηφοφόρου του), υποδύεται το παιδάκι που παίρνει τα προβατάκια από τη Βουλή για δυο μέρες, Θα πει ναι, λέει, στη δανειακή σύμβαση, εάν δεν του βάλουν να ψηφίσει μαζί και τα μέτρα, εάν δεν του ζητήσουν ως προϋπόθεση τους 180, εάν δεν λυθεί η απορία πώς μεταμορφώθηκε έτσι φέτος ο Λέτο, καθώς και αν ισχύσει μια σειρά άλλων προϋποθέσεων, οι οποίες διαφοροποιούν την πολιτική της ΝΔ από αυτή του ΠΑΣΟΚ σε πολύ καίρια σημεία (άλλο μείγμα μνημονίου - διαφορά σωστού από λάθος κλπ).
    Υποδύονται μαζί του και οι ψηφοφόροι πώς η δική του πολιτική θα είναι διαφορετική, πώς θα αναδιαπραγματευθεί, θα ξαναέβαφε γαλάζια τη θάλασσα,και δεν λερώνει τα χέρια του τώρα συγκυβερνώντας, παρότι οι Σαρκοζίδες κι όλοι οι ευρωφράγκοι σκούζουν δυο χρόνια να συναινέσει. Αλλά αυτός παλεύει ηρωικά να σώσει τον δικομματισμό, την πρόφαση της δυνατότητας αλλαγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπήκοος Μπανανίας05 Νοεμβρίου, 2011 15:49

    Υποδύονται οι ψηφοφόροι και υπάρχουν τόσο τελειωμένοι εγκεφαλικά πολίτες που θα στραφούν πλειοψηφικά προς το κόμμα του με ελπίδα; Θα δείξει, όταν κάποτε, τον Μάρτιο του 12 ή τον Οκτώβριο του 13 (ή μερικούς μήνες αργότερα αν διακυβεύεται και καμία δόση), γίνουν εκλογές, αν βέβαια οι εκλογές παραμένουν ακόμη μια λύση που θα την εγκρίνουν ξένοι ηγέτες και εγχώριοι παπαγάλοι.Εχθές τα 153 ανδρείκελα που ψήφισαν ΝΑΙ και χειροκροτούσαν μετά και όρθιοι και έβαζε το χέρι του στην καρδιά ο άλλος,έχουν περάσει κάθε τεστ, Και να καιγόταν αύριο το μπουρδέλο η βουλή αυτοί νιώθουν πυρίμαχοι, η Βάσω η πυρίμαχη, ο πυρίμαχα αρχιτραγέλαφος Μίμης Ανδρουλάκης, το τόσο ελάχιστο τελικά αυτό πολιτικό ανθρωπάκι που παριστάνει το διανοητή και τον μυθιστοριογράφο, ένας προς ένας τους αυτοί οι 153 που ψήφισαν και σήμερα ΝΑΙ, που άντεξαν και σήμερα να ψηφίσουν ΝΑΙ, έχοντας πλήρη επίγνωση πως είτε πάνε πάλι να συνεχίσουν μόνοι τους, είτε στην καλύτερη μαζί με τον Καρατζαφέρη και τη Ντόρα, έχοντας πλήρη επίσης επίγνωση πως ανετότατα μπορεί τελικά να παραμείνει Πρωθυπουργός ο άνθρωπος που κληρονόμησε από τον πατέρα του ένα όνομα και από τον παππού του ένα ρολόι (που πάει πάντα από δύο έως τρεις ώρες λάθος όταν είναι να μιλήσει στο εσωτερικό, στη Βουλή, σε διάγγελμα ή στην ΔΕΘ, αλλά στο εξωτερικό δουλεύει καλά μάλλον, εκτός κι αν στήνει τρίωρα και τη Μέρκελ), ο άνθρωπος που ποτέ δεν είδε την πολιτική ως επάγγελμα και που πάντα τα έβαλε με το πολιτικό κατεστημένο της χώρας, ο επαναστάτης που τόλμησε να σπάσει το ταμπού του μπάφου και του ίντερνετ ως εργαλείου δημοκρατίας, ο άνθρωπος που δεν είναι γαντζωμένος σε μια καρέκλα αλλά σε ένα όνομα, έχοντας πλήρη επίγνωση πως ακόμη και αν δεν μείνει και παγώσει στα χείλη το χαμόγελο του επαναστάτη Κακλαμάνη, θα έρθει στη θέση του ο Βενιζέλος, ώστε μόλις ορκιστεί να χύσουν ομαδικά ο ίδιος ο Ευάγγελος (που έχει αρχίσει πλέον και βάζει κυριολεκτικά το χέρι μέσα στο σακάκι του σαν υποσυνείδητος Ντούτσε ) και μαζί του όλο το στούντιο του Μεγάλου Καναλιού που θα μοιάζει με δωμάτιο του Μεγάλου Ανατολικού από τη συσσωρευμένη λαγνουργία .
    Ποιός από τους δύο ιστορικούς θριαμβευτές των Καννών θα είναι ο Πρωθυπουργός της επόμενης μέρας; Πώς θα αντιδράσει ο Ανδρέας Λοβέρδος όταν κατάπληκτος διαπιστώσει ότι η ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσε δεν ανταποκρινόταν στους όρους που ο ίδιος έθεσε με την μεσημεριανή ανακοίνωσή του καταπέλτη; Ποιόν υπερήρωα θα προτείνει ο Γιώργος Καρατζαφέρης για Πρωθυπουργό; Τον Μίκη Θεοδωράκη; Τον Σταύρο Θεοδωράκη; Τον Μανώλη Γλέζο; Τον Κώστα Μητσοτάκη; Τον Ξενοφώντα Ζολώτα; Τον Ηλία Ηλιού; Τον Γιώργο Μαύρο; Τον Θωμά Μαύρο; Τον Μαύρο Πιτ; Τον Μπραντ Πιτ;
    Πώς είναι δυνατόν να μην καταλαβαίναμε πως το το έργο είναι κωμωδία, σκέτα κωμωδία?Τίποτα εδώ δεν συμβαίνει στα σοβαρά, ακόμη και το τραγικότερο;Ποια δραχμή ποια μνα και ποιο ευρώ;Η ελληνική πολιτική συναλλάσσεται στο μόνο νόμισμα που ξέρει: το φαιδρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπήκοος Μπανανίας05 Νοεμβρίου, 2011 15:54

    Χρήστο συμφωνώ μαζί σου απολύτως.
    Τα γράφεις όπως είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπήκοος Μπανανίας05 Νοεμβρίου, 2011 16:05

    Steven μου αρέσουν πολύ τα κείμενά σου.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ Υπήκοος Μπανανίας: Αδερφέ, εγώ πρέπει να σε ευχαριστήσω για την παρουσία σου καθώς και για τα γεμάτα ουσία άρθρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΛΥΣΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ. ΣΤΟΝ ΣΑΡΛ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ; ΕΧΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΤΟΣ ΒΑΣΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Ή ΟΧΙ; ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΛΑ;
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ;
    ΑΝ ΕΧΕΙ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΑΚΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς "Υπηκοο Μπανανιας": Ειναι μεγιστη η παρατηρηση σου,οσο αφορα στην ενστικτωδη-για οσους αλλους την εχουν παρατηρησει-κινηση του αριστεριου χεριου του Τουρκογλου και να διορθωνει συνεχως την γραβατα του.

    Για οσους εχουν τις τυπικες-εμπειρικες εστω- γνωσεις περι της γλωσσας του σωματος,δεν μπορει παρα να καταληξουν ακοπα στο συμπερασμα οτι αυτη η αδιορατη και επαναλαμβανομενη κινηση η οποια αποδιδεται και σε παρελθοντες αρχομανεις παλαβιαριδες οπως ο Ναπολεον η ο Ντουτσε,ταιριαζει αριστα και με τον κακο χαρακτηρα και την βουλιμικη αρχομανια ΠΑΝΤΙ ΤΡΟΠΩ του Τουρκογλου.

    Εαν το σεναριο επιβεβαιωθει-οπως ολα δειχνουν και οπως φωτογραφιζουν και τα δυο γνωστα τηλεοπτικα συγκροτηματα- και εχομεν την επαυριον τον νεοΝτουτσε στην καρεκλα του πρωθυπουργευοντος,αυτο-αφηστε με να προβλεψω- σημαινει οτι οι εκλογες ειναι παρελθον.
    Με τιποτα,με τιποτα,με τιποτα δεν θα δεχθει ο χοντρος αφρων να γινει η τσοντα μερικων μηνων,οπου ολες οι πετρες θα πεσουν πανω του,για να ερθει μετα μεσω εκλογων ο επομενος-αφου δεν θα ειναι αυτος σιγουρα- να του παρει την καρεκλα για τα επομενα 4 χρονια.
    Πραγμα που σημαινει:Εαν δειτε τον χοντρο μεθαυριο στην καρεκλα,ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ εως-ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΔΩ- πιθανον την καθορισμενη ημερομηνια.
    Και αυτο το λεω γιατι σκοπος και στοχος ειναι στο εγγυς μελλον,να υπαρχει πληρης καταργηση αυτων και απευθειας τοποθετηση τοπαρχων-επαρχων-σαν τον Πιλατο,η τον Πασα ενα πραγμα- με προσχημα πια την χωνεμενη και καλα πασαλωμενη στην συνειδηση του λαου αναγκη περι εκτακτων περιστασεων που χρηζουν παρακαμψη των συνηθων και παραδοσιακων μεθοδων διακυβερνησης.

    Το ονειρο του χοντρου Ντουτσε δεν ειναι απλα μια μερα να κυβερνησει,οπως οι περισσοτεροι φαφλαταδες προκατοχοι του,αλλα παει ενα βημα πιο περα: ΝΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΥΣΕΙ ΜΕ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ. (!)
    ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ (αυτο ειναι το δραμα με δ'αυτους,οτι το πιστευουν κι'ολας) ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΝΩΘΕΝ.Εξ'ουρανου δηλαδη.

    Η λαχταρα του αυτη και οι συγκυριες,ταιριαζουν γαντι.
    Και αυτο ειναι μια πολυ φοβερη-κυριολεκτικα- προοπτικη για το μελλον μας.

    Ειπαμε και πιο πανω: ΘΕΟΣΤΑΛΤΟΙ,ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΑ ΑΓΝΩΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΒΟΥΑ ΠΛΗΘΗ.
    (δεν υπαρχει βασιλεία,μοναρχια, που να μην πιστευει σε θεο. Καθολου τυχαιο)

    Δυστυχως ο κοσμακης τους αντιλαμβανεται αργα,οταν πλεον εχουν γιγαντωθει,αλλα τοτε ειναι πολυ αργα.
    Και πριν τους καψουν η τους κρεμασουν σε καμια πλατεια,εκεινοι εχουν προκανει να καθαρισουν με καθε μεσο και τροπο, μερικα εκατομμυρια ψυχες.

    Προκειται για ψυχασθενια κατα βαση,για αρρωστια δηλαδη,αλλα αυτα δεν ειναι της ωρας να τα πουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πανεγια να τους πει αυτο που ειπε και σε οσους τον εβριζαν στην Θεσσαλονικη: "Εκλογες γινονται καθε 4 χρονια"
    Ωχ μανα μου.
    Βεβαια εκανε ενα μικρο λαθος στον χρονο. Αντι για Αοριστο "γινονταν" χρησιμοποιησε Ενεστωτα διαρκειας:"γινονται".
    Δε πειραζει.
    "Μπραβο Καριολε...συνεχισε να παιρνεις 400 χιλιαρικα το χρονο για τα γηρατια που ερχονται.Εμεις θα ειμαστε εδω σε οτι μας χρειαστεις"
    Vodafon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ, Ο ΦΕΛΛΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιώργης ο Γαρατζέος05 Νοεμβρίου, 2011 17:24

    @ χρήστο: Τούρκογλου θα αναγορευθεί καίσαρ? Δε λέω...παίζει...
    Μην ξεχνάς ότι 17 Νοέμβρη είναι σε 12 μέρες. Και τότε θα γίνει ντιριντάχτα χοντρό. (και από τους εξουσιαστές του αντιεξουσιαστικού - δες ασφαλίτες - χώρου και από τους αντιεξουσιαστές στην εξουσία...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιώργης ο Γαρατζέος05 Νοεμβρίου, 2011 17:28

    @ steven: Έχει ρόλο. Κοτζαμάν χόλυγουντ έβγαλε ένα γέρο ξεμαλιασμένο αντιστασιακό με αργό, λειψό λόγο. Όχι, δε μιλάω για τον Κάρολο...

    http://www.youtube.com/watch?v=PcjnbIF1yAA

    ...γι αυτόν μιλάω (και οι ομοιότητες είναι, όντως, πολλές μεταξύ τους...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπήκοος Μπανανίας05 Νοεμβρίου, 2011 17:31

    Ο Αντρέας Παπανδρέου με την αναθεώρηση του Συντάγματος του 1975, σκοπίμως αφαίρεσε τις εξουσίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας(Να προκηρύσσει μόνος του δημοψηφίσματα,να διαλύει τη Βουλή όταν διαπίστωνε ότι βρίσκεται σε προφανή δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα,να απευθύνει διαγγέλματα προς τον ελληνικό λαό ,να συγκαλεί μόνος του το υπουργικό συμβούλιο και να προεδρεύει έστω και αν αντιδρούσε ο πρωθυπουργός) και τις πήρε για τον εαυτό του, μετατρέποντας το πολίτευμα, από προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία σε ένα ολοκληρωτικό πρωθυπουργοκεντρικό πολιτικό σύστημα.
    Οι αρμοδιότητες του πρ. της "δημοκρατίας" σήμερα είναι να υποδέχεται καμιά σταρ Ελλάς με διάκριση στο εξωτερικό άντε και καμια τραγουδιάρα της Γιουροβίζιον. Τώρα γιατί τον επισκέπτονται όλοι; απλά για να δείξουν πως σέβονται τους θεσμούς.
    Αλλά τι τα ψάχνεις, όποια αρμοδιότητα και να είχε ο παπάρας ο Παπούλιας, άφαντος θα ήταν. Το αρχίδι του ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα. Αν είχε μια σταγόνα τσίπα θα είχε παραιτηθεί, αλλά ο μισθός του ξεπερνά αυτόν του Ομπάμα. Πρέπει να χτίσει το μέλλον του το νιάτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΡΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΤΕ ΟΛΟΙ; ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΣΑΣ.
    ΡΕ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΑΒΡΑΜΙΔΗ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ; ΛΟΥΦΑΞΕΣ ΚΟΤΑ ΚΙ ΕΣΥ; ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΡΕ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑΝΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Υπήκοος Μπανανίας05 Νοεμβρίου, 2011 17:40

    Χρήστο αυτοί και οι δύο έχουν παραλήρημα μεγαλείου και δεν ξεκολλούν από τον θώκο. Το θέμα είναι τι θα κάνουμε εμείς. Αν δεν ξυπνήσουν οι σκλάβοι κι αν δεν βγουν έξω να τους γκρεμίσουν δεν θα δει φως αυτή η χώρα. Και είναι σαφές ότι ισχύει η Θεογονία κι εδώ. Αν δεν υπάρξει το Χάος δεν θα αναγεννηθει τίποτα. Αλλά ο μαλάκας λαός εκτονώνεται με καμμιά επικυρωτική απεργιούλα και καμιά βολτίτσα στο Σύνταγμα για να παίξει με τα λέιζερ και με το πουλί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΡΟΣ Υπήκοο Μπανανίας: Και όχι μόνο. Έχει δεχτεί και όλη την ομάδα του Αστέρα 2004 όταν ήμουν αντιπρόεδρος. Του έχω κάνει δώρο και φανέλλα.
    Άκου να πει ο άλλος την Καϊλή " καλτσοδέτα". Δηλαδή άμα του καθότανε, δεν θα την πήδαγε; Ή έχει σεβασμό στον θεσμό της συζύγου του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΑΡΓΗΣΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕΣ. ΕΜ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ Η ΧΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ;
    ΝΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΜΑΤΣ. ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ. ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΔΕΝ ΛΕΙΠΩ ΠΟΤΕ. ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΑΡΑ ΤΟ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙ. ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΖΟΥΜΑΡΕΙ ΣΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΔΣ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕΣΑ, ΟΠΟΤΕ ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΚΙΟΛΑΣ. Ή ΕΙΣΑΙ ΚΟΤΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑΣΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Υπήκοος Μπανανίας05 Νοεμβρίου, 2011 17:47

    Steven κι αν του έκλεινε ραντεβού σε ξενοδοχείο η Καιλή , αυτός δεν θα πήγαινε.
    -"Στον επόμενο τόνο λέω ναι"μπιιιπ
    -"Στον επόμενο τόνο λέω όχι" μπιιιπ
    Πώς να την εμπιστευτει κανείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΡΟΣ Υπήκοο Μπανανίας: ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΟ ΣΤΑ ΠΕΤΑΛΑ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προς Υπήκοο Μπανανίας: Αδερφέ την Καϊλή την πηδάει ο Παπαγεωργίου που έχει την Sony. Ο ίδιος πηδάει κι αυτόν που την είπε καλτσοδέτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Υπήκοος Μπανανίας05 Νοεμβρίου, 2011 17:52

    Κάτι ενδιαφέρον από το Money Week:
    «Αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να εγκρίνουν τα μέτρα και αποχωρήσουν από την ευρωζώνη, αυτό θα είναι game over για το ευρώ, την Ευρώπη και την εξαγωγική πολιτική της Γερμανίας», αναφέρει άρθρο του αμερικανικού περιοδικού Money Week, προσεγγίζοντας διαφορετικά το ζήτημα του ελληνικού χρέους.
    Η συντάκτης του άρθρου, Μέριν Σόμερσετ Βεμπ, προειδοποιεί επί της ουσίας τους Ευρωπαίους ότι το ενδιαφέρον τους θα πρέπει να εστιάζεται στο να πειστεί η Ελλάδα να δεχθεί κάποια μέτρα: «Η Ελλάδα είναι πανίσχυρη. Όλος ο κόσμος υποθέτει ότι η Γερμανία έχει τη δύναμη και παρακολουθεί με ενδιαφέρον συνήθως τι είναι διατεθειμένη να δώσει η Γερμανία αντί να προσέξει τι είναι διατεθειμένη η Ελλάδα να δεχθεί»!
    Η Ελλάδα αποκαλείται ως «η ισχυρότερη χώρα στον κόσμο»: Η συγγραφέας του άρθρου καλεί τους Ευρωπαίους εταίρους – και όχι μόνο – της Ελλάδας να «είναι πιο ευγενικοί», αφού κρατάει υποτίθεται στα χέρια της η χώρα μας την επιβίωση ή την καταστροφή! Και προσθέτει, ότι «μετά από μια αναδιάρθρωση η Ελλάδα θα έχει έναν από τους πλέον υγιείς ισολογισμούς στην Ευρώπη. Το μόνο που θα κάνει είναι να βελτιώσει τη θέση της. Σαφώς κάποιοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί δεν θα θέλουν να δανείσουν μια χώρα που πτώχευσε πρόσφατα. Υπάρχουν όμως τόσοι άλλοι που θα δάνειζαν μια χώρα με καθαρό ισολογισμό, ακριβώς γιατί η περίπτωση νέας χρεοκοπίας είναι απίθανη στο κοντινό μέλλον».
    Πηγή: defence-point.gr
    Αλλά οι 300 είναι ευνούχοι. Αν υπήρχαν τα αρχίδια δεν θα ήμουν υπήκοος Μπανανίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προς "Υπηκοο Μπανανιας" Μα γιαυτο λεμε και συναισθανομαστε ολοι,οτι ειναι τοσο μεγαλα αυτα που κινδυνευουν,τοσο γιγαντια αυτα που παιζονται,ωστε κανενα προβλημα δεν υπαρχει να εκπεσουν και τα προσχηματικα θεσμικα οργανα εδω μεσα, η να δεις αν χρειαστει ερπυστριες στο δρομο.

    Ειναι μεγαλος ο εναγκαλισμος των συμφεροντων, τα οποια εχουν προσδεθει στο αρμα της φουκαριαρας Ελλαδας. Ηταν και παραμενει-ειδικα τωρα- ΤΟ πλυντηριο, το πρακτοριο στοιχηματων επι χρονια. Δεν ειναι μονο-ταχα-οι εξαγωγικες απωλειες της Γερμανιας απο την Ελλαδα-σιγα,μια κουτσουλια ειμαστε- ειναι κυριως το κεντρο των παγκοσμιων μπουκερ και τοκογλυφων.

    Προκειμενου να μην παθουν την συμφορα- η οποια κατα την γνωμη πολλων και συμφωνω σε αυτο,ειναι αναποφευκτη εν ευθετω χρονω- ειναι ικανοι να κανουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    Μποτα; Μποτα.Πολεμο; Πολεμο.
    Προς το παρον,ειμαστε στους χοδροειδεις εκβιασμους.


    Υ.Γ. Οσο για καποιον Σα-χυνιδι, γιαυτο ακριβως το λεει.
    Επειδη δεν μπορει να την γαμισει εκεινος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς Steven: Γιατι να μην το αναλαβει;
    Αλλωστε γνωσεις δεν χρειαζονται για τιποτα. Μονο κωλοτρυπιδα και καλες αρθρωσεις.
    Οταν καθε φορα λεει "δωσαμε μαχη",εννοει οτι παλεψε με λαστιχοπουτσες σε ακριβα hotels των Βρυξελων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ BLOG. ΟΥΤΕ Η ΑΕΚ ΝΑ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ.
    ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΤΙΣ
    " λαστιχόπουτσες ". ΠΡΟΧΘΕΣ Ο ΦΕΛΛΟΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ( δες το βίντεο ), ΠΗΓΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ. ΚΙ ΕΤΡΕΧΕ Ο ΚΛΗΤΗΡΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.
    ΛΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΥΤΣΕΣ, να οσμήσθηκε λάστιχο; ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΑΜΑΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ; ΑΦΟΥ Η ΤΡΕΜΗ ΠΙΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ, δεν θα θεωρηθεί απιστία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χαιρετώ την παρέα! Αν και το γράψιμο δεν είναι το φόρτε μου να ξέρετε ότι σας παρακολουθώ καθημερίνα και συμφωνώ με την ουσία αυτών που λέτε! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΠΡΟΣ xatzi: ΤΟ ΓΡΑΨΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ. ΨΥΧΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΒΓΑΛΤΗΝ ΜΕ 500 ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ. ΚΙ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΑ ΝΟΗΜΑΤΑ Ή ΜΗΝΥΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΑΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ, ΤΟΤΕ ΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ. ΑΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΣΥΝΤΑΚΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΔΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ BLOG ΜΕ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, εκτός από τους τακτικούς αρθρογράφους. ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΩ ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.
    ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΣΑΝ ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ. ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ. ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΗΣΗ.
    ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ, αφού πάμε σε κάτι διαφορετικό. ΘΕΜΑΤΙΚΑ, ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΔΕΙΛΑ, ΔΕΙΛΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ; Ε, ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ " ΑΕΚ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΜΥΡΙΖΕΙ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ 'Η ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗΣ: ΟΧΙ ΑΔΕΡΦΕ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΠΑΩ ΠΡΟΣΦΑΪΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΚΡΙΜΑ ΣΤΗΒΕΝ
    ΟΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΕΙΟ
    ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.

    ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΟΤΙ ΝΕΟ ΘΑ ΦΕΡΕΙ
    Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΛΗ,
    ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ
    ΣΩΤΗΡΙΑΣ(ΜΗ ΧΕΣΩ),
    ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΙ Ο ΘΕΟΣΤΑΛΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ
    ΚΟΥΤΣΟΥΛΗΣΕ-ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΑ,
    ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ.
    ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΝΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Χρηστο,αυτος ειναι ο ορος που τσιναει ο Σαμαρας,το δικαιο.Οσο δεν υπαρχει υπογραφη,δεν υπαρχει και αγγλικο δικαιο.Θελει να διαπραγματευτει αυτον τον ορο,γιατι εχει αμεση συναρτηση με το κουρεμα των ομολογων στο εσωτερικο και στο εξωτερικο.Ολα θα ειναι πιο βατα αν υπαρχει το ελληνικο δικαιο.Και οσο κι αν φαινεται "πολυ λιγο",δεν παυει να ειναι η κορυφη της συμβασης.
    Προς ολους.Παιδια,πιστεψτε με,ειναι το μοναδικο σημειο που μπορει να κανει την Ελλαδα να ορθοποδησει μεσω και αλλων παραμετρων βεβαια.
    Ειναι στο μονο που μπορει να βασιζεται οχι μονο ο Σαμαρας αλλα οποιοσδηποτε αναλαβει για την επομενη δεκαετια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Επειδη δεν γινεται να ειμαστε συνεχεια στην τσιτα...
    Πριν λιγο επεσαν τρια ονοματα στο τραπεζι των διαπραγματευσεων για προεδρο της κυβερνησης και δυο αντιπροεδρων.Στην αρχη μουδιασαν και οι δυο πλευρες,αλλα αρχιζουν και καλοβλεπουν την προταση.Μαλιστα ο ενας που προοριζεται για "πρωτος" εχει κολλησει πολλα ενσημα στην Ευρωπη,εχοντας παρε-δωσε μαζι της για πολλα χρονια και στα υπερ του ειναι πως γνωριζει απο οικονομικα.Απο οικονομικα γνωριζουν και οι αλλοι δυο,αλλα ολοι τους εχουν μια περιεργη σχεση με την εννοια της λεξης "διαπραγματευση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗ: ΑΔΕΡΦΕ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ. ΦΥΓΑΝΕ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΝΕ ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΣ; ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΑΝΕ; ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ; ΣΤΑ ΑΕΙ; ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ; ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ;
    ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΙΜΑ, ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ.
    ΝΑΙ, Ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΜΑΧΕΤΑΙ. ΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΔΑ.
    ΚΙ Ο ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, παρότι αδερφός, ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟΝ, παρά μόνο αν το έβλεπα επαγγελματικά. ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ και φυσικά λάθος μου. ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΞΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΨΕΜΑΤΑ.
    ΚΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΑΝΩ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ , ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΜΠΥ ΜΟΥ. ΕΓΩ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΕΔΕΙΞΑ, από εκεί και πέρα, ΟΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Γιατι,υπαρχουν ακομα ειδημονες?
    "Υπαρχει" η ΑΥΡΙΑΝΗ για τους γνωστους λογους που υπαρχουν και οι τοσες εφημεριδες στην Ελλαδα,οπως και τα καναλια,τηλεοπτικα και ραδιοφωνικα.
    Και σταματησε ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ,γιατι πρεπει να υπαρχει η ΑΥΡΙΑΝΗ.Α,ρε μονοβολο που χρειαζεται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Καλημερα.
    conpater ασφαλως και ειναι κυριο και τεραστιας σημασιας το θεμα της μεταφορας απο το Ελληνικο σε Αγγλικο δικαιο.( "δικαιο" τροπος το λεγειν βεβαια αφου μιλαμε για το πιο σκληρο και μονομερες "δικαιο" που υπαρχει στον κοσμο και λειτουργει με βαση την αποικιοκρατια.ΑΚΟΜΑ)

    Δεν ξερω κατα ποσο το "προσπαθει και το παλευει" ο Σαμαρας,αλλα να πουμε και τι ακριβως σημαινει αυτο ωστε να εχουμε εικονα του ποσο καθοριστικης σημασιας ειναι: Εως σημερα,τα οποια δανεια προς ιδιωτες, της Ελλαδας (220 δισ)υποκεινται στο Ελλ. δικαιο.
    Που σημαινει, οτι σε καθε περιπτωση, θα επρεπε οι δανειστες να βρουν τα δικια τους σε Ελλ. δικαστηρια και το κυριοτερο ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΔΡΑΧΜΗ, ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ,ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.Δηλαδη, θα τυπωναμε καργα δραχμες και με αυτες θα μπορουσαμε να τους δωσουμε τα χρωστουμενα,ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

    Με την μεταθεση ολων αυτων των δανειων σε Αγγλικο δικαιο,η Ελλαδα, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ,( και αυτος ειναι ο στοχος. Οχι βεβαια ανεξαρτητο Εθνικο νομισμα,αλλα καποιο κατοχικο "Ραλλικο") ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΣΕ ΕΥΡΩ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ.
    ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ. Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 1/700.
    Ολοι καταλαβαινουμε τι σημαινει αυτο. Κανονικο πωλητηριο απο τον Εβρο εως την Κρητη.
    Και αυτο ειναι καιριας,ζωτικης σημασιας θεμα.
    Γι'αυτο και δεν πιστευω οτι ποτε των ποτων ο Σαμαρας απο μονος του μπορει-η θελει- να διαπραγματευτει κατι τετοιο.

    Με λιγα λογια,την κατσαμε την βαρκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ, ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ, ΤΣΙΜΠΑ ΕΝΑ ΑΡΧΙΔΙ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΔΥΟ, ΑΡΧΙΝΟΥΜΕΡΟ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ! Α.Ε.Κ. ΤΕΛΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. @ Patikas γιατι διαμαρτυρεσαι?

    Ακομη ο πατερ δεν εχει πιασει τον μεσο ορο θελει αλλο ενα.

    Τι ΔΕΝ καταλαβαινεις?

    Εχω εμπστοσυνη στη ομαδα του κοντοε και του κωστακη. Α και μη ξεχναμε και τον Καλα... τη παικτουρα που μας τον βγαλανε και κορυφαιο...Καλα μεγαλε αστο....Η κιτρινη στις μαγκιες στο 50 με το Λετο ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

    Το ειπε και ο εν δυναμει παραιτημενος προεδρος. Αυτη την ΑΕΚ θα φτυνουν αιμα για να τη κερδισουν.
    Οτι φτυνουν μεγαλε ειναι σιγουρο..
    Τωρα για το αν ειναι αιμα θα σε γελασω.

    ΥΓ Το χατ τρικ στο Λετο ποσο δινει? Στο Λυμπε?

    Χαχαχαχαχαχαχααχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τσιμπα και το τρίτο
    Έπιασα το over!!!
    Έλα μωρή αρρώστια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Την ευλογία σου ΠΑΤΕΡ!!!!!!!
    Να φυγει τώρα ο πατερ και να ερθει ο Χριστός!!!
    Να κάνει τον Μανωλά να παίζει σαν Πικέ, τον Καραμπελα σαν Λαμπ και τον Χοσε καρλος σαν Μέσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Φίλε για το ΜΌΝΟ που φταίει ο πατερ είναι ότι δέχτηκε να συμμετάσχει στο θίασο..
    Υπάλληλος που αναλβανει την ίδια μέρα που παραιτηται το αφεντικό που τον προσλβανει είναι άξιος της μοίρας του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Με ένα ελαφρυντικό όμως φίλε. Το συναισθημα του για την ΑΕΚ. Τελος πάντων, ας τελειωνουμε οσο το δυνατον συντομότερα με αυτη την ιστορια που λέγεται ΑΕΚ 2011 - 12. Ας καταθέσει τις μετοχές ο άλλος να πάμε σε διοικηση πρωτοδικείου, απο κει β΄ ή δ΄ και μετά βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή