Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ 2011-12

           Δεν σχολίασα την κλήρωση του πρωταθλήματος όταν έγινε, με δεδομένο όλες τις εκκρεμότητες. Και το κείμενο αυτό ξεκίνησε να γράφεται το καλοκαίρι με την ομάδα Α και την ομάδα Β. Γι' αυτό σε ορισμένα σημεία μπορεί να διαβαστεί σαν παρωχημένο ή ξεπερασμένο με βάση τους αγώνες που έχουν παιχτεί και με τα αποτελέσματα ήδη γνωστά. Όμως δεν μπήκα να αλλάξω τις πρώτες σκέψεις. Απλά τώρα ολοκληρώνεται με τις εμβόλιμες αγωνιστικές και την οριστικοποίηση των συμμετεχόντων.
          Η κλήρωση για κάποιους είναι μια λεπτομέρεια. Φυσικά. Όλοι θα παίξουν με όλους. Αλλά αυτό δεν λέει και πολλά. Πάντα στην ζωή έχει σημασία το timing.  Για ξεκίνα με 3 ήττες στην αρχή που είσαι ελαφρώς αδούλευτος, ή για τελείωνε την σαιζόν με ομάδες που κινδυνεύουν και παίζουν σαν σκοτώστρες για την επιβίωση τους. Άντε ξαναφέρε σε ισορροπία την ψυχολογία σου ή άντε στο τέλος με την κούραση στο κόκκινο, να διορθώσεις γκέλες που φυσιολογικά θα έρθουν.
           Κι όταν είσαι μια ομάδα σαν την φετινή ΑΕΚ, τα πάντα έχουν την σημασία τους. Η παλιά ομάδα μας, όπως την ήξερα - κι όταν ακόμα δεν πήγαινε για τίτλο - θα θεωρούσε την κλήρωση λογικότατη. Και για πορεία πολύ φιλόδοξη. Στον πρώτο γύρο, 7 εκτός έδρας και στον δεύτερο 8. Τα ντέρμπυ ( μόνο αλογοτροφή και δαφνοστεφανωμένη ) μοιρασμένα μέσα έξω και το ίδιο η Θεσσαλονίκη. Τέσσερις επαρχίες έξω στο πρώτο μισό κι επτά στο δεύτερο. Πού να είναι το παράπονο;
           Την δαφνοστεφανωμένη την παίζουμε μέσα και την αλογοτροφή " έξω ". Μια χαρά. Τα ίδια και για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη αλλά αντιστρόφως. Πού είναι το πρόβλημα; Κομμένοι βαθμοί είναι αυτοί που καταμερίζονται αρμονικότατα. Κατά τα άλλα, τα δεσίματα μεταξύ προβιβασθέντων και υποβιβασθέντων τα έχω κάνει ως εξής:
                           Ηρακλής - Γιάννινα
                           Λάρισα - Λεβαδειακός
                           Σέρρες - Δράμα
                           Βόλος- Παναιτωλικός
                           Καβάλα - ΟΦΗ, βάσει χιλιομετρικών αποστάσεων ( όσο γίνεται ) αλλά και δυναμικότητας ομάδων. Έτσι μπατζετάρω τους βαθμούς και συγκρίνω την συγκομιδή χρόνο με τον χρόνο. 
            Πάντα σημασία έχει βέβαια η καλή μας ΑΕΚ και τίποτε άλλο. Εντάξει, αλλά όλα τα παιχνίδια θα είναι ντέρμπυ και θα οδηγούνται στην κόψη του ξυραφιού. Ειδικά λόγω δυστοκίας αλλά και ανεπανάληπτων σκαμπανεβασμάτων όλων των ομάδων. Πράγμα που θα αφαιρέσει την δύναμη των εδρών.  Με κύριο πρωταγωνιστή την δυσπιστία για τα παικτικά αλλά και τα διαιτητικά λάθη. Χρόνια υπήρχε η καχυποψία, φανταστείτε τι θα ακούγεται φέτος. Χώρια που εκτονώσεις θα είναι μέχρις ένα σημείο φυσιολογικές λόγω των παράλληλων κρατικών μέτρων. 
                Ελπίδες υπάρχουν; Να μια καλή ερώτηση. ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ Η ΑΕΚ, επειδή θα ξεχάσει την ποιότητα, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ή θα υιοθετήσει τον χαρακτήρα του προέδρου της. Που έχει κινηθεί στο παρασκήνιο αρκετά και γι' αυτό υπάρχουν και τρύπες στην ενδεκάδα. Καλές κινήσεις δηλαδή, με δεδομένο οτι ο Αχιλλεύς αλλά κι ο Βαγγέλας είναι χεσμένοι πάνω τους και γι' αυτό έχουν αναλάβει δράση ξανά κάτι τσουκαλάδες και κάτι μητρόπουλοι. Μένει να δούμε τα πάντα επί χάρτου. Πάντα βέβαια υπάρχει το πρόβλημα για το πώς θα κατεβαίνει η μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Ο διαιτητής δεν μπορεί να σφυράει πέναλτυ στο κέντρο. Σοβάρεψαν τα πράματα κάπως.
              Κι αυτήν την στιγμή, και θεωρώντας οτι η ΑΕΚ θα κερδίσει στις 23 του μήνα τον Κομπότη, βρίσκεται στο +4 σε σχέση με πέρσι ( ξαναδέστε τα δεσίματα και υπολογίστε). Και το πρόγραμμα ευκολύνει θεωρητικά αρκετά. Με φυσιολογική νίκη επί της Τρίπολης, όχι ήττα στο Αγρίνιο κι όχι γκέλες στο ΟΑΚΑ με την Κέρκυρα και τα Γιάννινα, η ομάδα θα είναι στο + 11. Κι άλλο δεν προχωράω στην θεωρία αφού εκκρεμεί και το πρωτοδικείο αλλά και πιθανές προσφυγές, που μπορεί να δούμε σημεία και τέρατα. Που αν όμως δεν τα δούμε, όλα αυτά τα προαναφερόμενα θα πιστωθούν στον Κωστένογλου που η κίνηση του να ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ ΠΟΥ ΧΤΙΣΑΝΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ.
           Βέβαια η διαφορά με την κορυφή έχει ανοίξει. Φυσικά. Αλλά δεν συγκρίνω την ΑΕΚ με τους αιώνιους, αλλά με τα μεγέθη της πλέον ( δυστυχώς ). Δηλαδή τον ΠΑΟΚ, που τα σίδερα εκεί δεν τρίζουν, λόγω Ευρώπης. Άντε και με τον Άρη των 35 ποδοσφαιριστών. Ή τον Ατρόμητο του Σπανού ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Ντροπή βέβαια, αλλά τι να κάνουμε; Και μόνο που σκέφτεσαι οτι το ρόστερ είναι απλήρωτο κι οτι ο Αδαμίδης συμπεριφέρεται σαν Παπανδρέου ( παραιτηθείς αλλά  ακόμα στην καρέκλα ) , τον σταυρό μας να κάνουμε. Όπως θεωρώ οτι τον κάνουμε με την τυχαία επιλογή του Βάργκας που είναι με διαφορά ο καλύτερος παίκτης μας. Εκεί που γίνανε στοχευμένες επιλογές ( με εξαίρεση τον Κοντοέ ) άστα να πάνε στο διάολο.
                       Κουράγιο και ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.
      ΥΓ. ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΕΤΣΙ;  ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΑΕΚ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΠΑΠΑ ΡΟΤΑ.  Ή ΑΔΑΜ ΚΟΤΑ. ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ; ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ; Ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΟΛΑ;
         Μπορώ να πω μια κουβέντα του Μελισσανίδη τότε; " ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ, Ή ΤΡΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ή ΛΑΜΟΓΙΟ. " Ρωτάω, τι έχει αλλάξει.

29 σχόλια:

  1. Χρηστο ωραια αυτα που λες αλλα μου θυμιζουν λιγο Παπαρηγα... το λιγοτερο..
    Sorry φιλε αλλα αυτα ΔΕΝ γινονται.

    Γιατι? Να σου πω απλα τις συνεπειες:

    1)Μονομερης καταγγελια και παυση πληρωμων οποιουδηποτε εξωτερικου χρεους.
    Οκ, αντιστοιχα δεν λαμβανεις δοση μεχρι τις 15 και κανεις και εσυ τη δικια σου σταση πληρωμων σε μισθους συνταξεις και ταμεια, εν μεσω Χριστουγεννων.

    2)Εξοδος με φορα απο την Ευρωζωνη. Κατ'επεκταση και απο την ΟΝΕ (Αλλο "Ευρωπη" και αλλο το 4ο Ραιχ. Μη μπερδευομαστε)
    Σιγουρα αλλο, αλλα αυτη τη στιγμη ειναι το ιδιο. Και απο τη στιγμη που η οικονομια σου ειναι κατι αναλογο με της ΠΑΕ ΑΕΚ σε ποιο πρωτοδικειο θα τρεξεις???

    3) Κοπη Εθνικου νομισματος. Δικα σου "πνευμονια". Με σωληνακια,δεν πας πουθενα,παρα μονο στο νεκροτομειο.
    Οκ, πληρωσε με εθνικο νομισμα το πετρελαιο, τις πρωτες υλες ακομη και το γαλα με το κρεας που εισαγεις απο την ΟΝΕ (που λιγο πιο πριν εχεις φεσωσει...)
    Αν δε εχεις προβλημα εχω και εγω κατι καλα φωτοτυπικα να βγαλουμε εθνικο νομισμα, ετσι για να εχουμε...

    4) Κρατικοποιηση τραπεζων. Το νταβατζιλικι,τελος.
    Μαζι σου. Μολις τις κρατικοποιησεις, ετοιμασου να φας και τα 54 δις ΕΠΙΠΛΕΟΝ που τις εχεις φορτωσει με ομολογα του κρατους.
    Και αν νομιζεις οτι 2 χρονια τωρα ο καθε τραπεζιτης θα κατσει να υποκειψει σε ΣΤΑΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ κρατικοποιησης τοτε οκ...
    Εγω λεω να τα κρατικοποιησουμε ολα. Το κρατος ΤΕΡΑΣ να το μεγαλωσουμε λιγο ρε αδελφε. Αφου φουντο παμε γιατι να μην αυξησουμε και αλλο τα εξοδα? Να πεσουμε ηρωικα..

    5)Διεκδικηση πολεμικων αποζημιωσεων. Ειναι "ετοιμες" και μας περιμενουν.
    ΕΔΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΕ ΧΙΛΙΑ

    6)Εκμεταλευση,-η συνεκμεταλευση- του-οποιου- ορυκτου πλουτου, αλλα με την ψιλη κυριοτητα στην Ελλαδα.
    Επισης μαζι σου με ΧΙΛΙΑ, αυτο λεω οταν μιλαω για εξυπνη διαχειρηση.

    7)Ανοιγμα σε αγορες περαν αυτης του λοχια Μερκελ. Εχει και αλλου υποβρυχια που δεν γερνουν.
    Σιγουρα. Βεβαια στη κατασταση που ειμαστε τωρα δε νομιζω να μας λυπηθει κανενας παραπανω,αλλα σιγουρα μπορεις να εχεις ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ και να μην μιλας μονο με εναν. Παλι εξυπνη διαχειρηση..

    6) Οργανωση και επανεκινηση της λιμναζουσας αγροτικης παραγωγης.Νηστικο αρκουδι δεν χωρευει.

    Αυτα τα γραφαμε προχτες το βραδυ και οχι μονο για τον αγροτη αλλα για ολη την παραγωγικη διαδικασια.
    Αλλα θες ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ για να τα κανεις αυτα, οπως μια γενια χρειασθηκες για να τα διαλυσεις.
    Και ξερεις οτι θες πολυ περισσοτερο χρονο για να χτισεις απο το να γκρεμισεις..

    Ωραια αυτα και εχουν πλακα, αλλα ειναι ΟΥΤΟΠΙΚΑ.

    Μεχρι τοτε εχεις 1εκκ ανεργους, υφεση και νεκρη αγορα.
    Ο κοσμος ΠΕΙΝΑΕΙ..

    Εκτος αν τους ταισουμε ολους με εθνικο νομισμα.. σε παρακαλω εισαι νοημων, μην εκθετεις τον ευατο σου με τετοιες σκεψεις..

    Που θα ΒΑΣΙΣΕΙΣ το εθνικο νομισμα?
    Σε τι πορους, σε τι αντιτιμα και εμπορικα ισοζυγια?
    Σε τι θα αντιστοιχουν 10 νεα εθνικα νομισματα?

    Και κυριως ποιος, οχι εξω αλλα μεσα, θα τα δεχεται?

    Sorry αλλα εγω οταν θα πληρωνω σε ευρω τον Αγγλο-Γαλλο-Ιταλο η σε δολλαρια τον Κινεζο, ΔΕΝ ΔΕΧΩΜΑΙ να πληρωνωμαι σε Εθνικο νομισμα.

    Τα εχουν κανει και αλλοι αυτα.
    Κατοχικα εκκατομυρια τα λεγανε.. και με καμμια 50αρια επαιρνες μια φρατζολα ψωμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ steven για να ξαναγυρναμε και στην ΑΕΚ γιατι πραγματικα κουραστικα με τα σεντονια τις αναλυσεις και το πολιτικο-συνομοσικο παρασκηνιο..

    Ξεχνας βεβαια τον βασικο παραγοντα αμυνα που φετος εχει μαζεψει τη τριαρα της ζωης της.
    Οποτε αφου ο ΟΦΗ και η Ξανθη και η Λοκομοτιβ (Χ2)σου πετανε 3 γιατι να μη στα πεταξει ο Παναιτωλικος?
    Μη σου πω οτι θα χαρω κιολας για μια ομαδα που για φετος που την παρακολουθω ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ βγαζει ΥΓΕΙΑ και μια χαρα μπαλλιτσα παιζει..


    Αλλα εγω σου λεω ΑΝΤΕ και ειμαστε +4 η +8 τι εγινε??

    Δεν θα εισαι -23 και θα εισαι -15..

    Ε ΚΑΙ?? Χεστηκε η φοραδα στο αλωνι ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.

    Για τον ΜΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Πατερ αυτο θα ειναι το καλο? Ενας ανθρωπος που βαζει την προσωπικη φιλοδοξια του πανω απο τη κοινη λογικη, δεν εμπιπτει στη κατηγορια τρελλος η λαμογιο?

    Να στο παω αλλιως? ΠΟΣΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ μπορουσε να παει δηλαδη η ΑΕΚ?

    6 απο τη Λοκομοτιβ, ΗΤΤΑ απο καποια στουρμ που βαζω στοιχημα οτι αμα παιξει μαζι μας στο 11Χ11 της Δευτερας, δεν γλυτωνει τη τεσσαρα με τιποτα (εχω καλους παικτες στην ομαδα: 3 Β Εθνικης εναν πρωην Α (ΟΦΗ) και καλο τερμα.
    3 απο ΟΦΗ, 3 απο ΠΑΟ, και αν θυμαμαι καλα μονο σε δυο ματς εισαι με μηδεν πισω.

    Οποτε???

    Γιατι ο καθε Ατρομητος δηλαδη ειναι χειροτερος απο εμας? Επειδη το καλοκαιρι δεν πηρε τον Σιαλμα και τους προλαβαμε στο νημα?
    Η επειδη δεν ανανεωσε στον Λυμπε-ΑΝΤΕ ΓΑΜΙΣΟΥ ΚΟΛΟΒΑΖΕΛΕ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΕ- το τομαρι του κερατα που την εχει δει Τσιπρας με γεματες τσεπες?

    Πιστευεις δηλαδη οτι αμα παιξουμε 10φορες ΣΗΜΕΡΑ με τον ΠΑΟ θα νικησουμε εστω και μια??


    ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ?

    Γιατι εχει διαφορα? Ενα ορθιο πτωμα ειναι η εταιρεια και ενα ζομπι η ομαδα με κατι τυπους που τρεχουν γυρω γυρω στο γηπεδο σαν κοτες με κομμενα λαρυγγια..
    Λιγο πριν τα κακαρωσουν, η κανουν προσφυγες..

    το +11 μας μαρανε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AEK ΜΑDE IN QATAR?????
    ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΣΧΗΜΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Χρίστο
    Φίλε αλλά και μένα αυτά που λες μου φαίνονται όνειρο καλοκαιρινής νύχτας.
    Ας τα κάναμε αυτά πριν την ΕΟΚ που βγάζαμε και κανένα αγγουράκι.Τώρα τρώμε ισπανικά και σε λίγο Βουλγάρικα.
    Ρε ούτε συναρμολόγιση αυτοκινήτων δεν κάνουμε την στιγμή που όλοι σχεδόν οι γείτονες έχουν μονάδες παραγωγής. Που πας ρε καραμήτρο. Πως θα πληρώνεις με τα εκατομύρια που θα μιάζουν στο μέγεθος τα στρατιωτικά προσωψια.
    Μας βάλανε για καλά μέσα στο βρακί τους και δεν μπορούμε να βγούμε με τίποτα.
    Άσε το άλλο, η συνθήκη του Μάαστριχ δεν προβλέπει πουθενά έξοδο μιας χώρας από το ευρώ με ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ούτε εθελοντικά ούτε από απόρριψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργης ο Γαρατζέος15 Νοεμβρίου, 2011 17:37

    Εγώ πάνω κάτω τα βλέπω όπως ο DIMI και ο Τζίμης ο Πατίκας.
    Γιατί δηλαδή, να μας πει ο Καζάκης αν όταν είχαμε εθνικό νόμισμα είμασταν ανεξάρτητοι και καλά.
    ΑΡΧΙΔΙΑ...ΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ Δ-Ρ-Α-Χ-Μ-Ε-Σ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.
    Ή μήπως είχαμε ευρώ τότε?
    Ή μήπως είχαμε ευρώ όταν βαρέσαμε τις προηγούμενες 2 πτωχεύσεις μας? Ή μήπως όταν τα πρώτα δάνεια των άγγλων πήγαν στις κοιλιές των κοτζαμπάσηδων.
    Συγγνώμη Χρήστο μου, όχι άλλο κάρβουνο με κρατικοποιήσεις, λες και άξαφνα δε μας φτάνει ο δημόσιος τομέας που ε΄χουμε και θέλουμ κι άλλο.
    Ή μήπως η αγροτική παραγωγή θα πάει άξαφνα στα ουράνια. Μα δεν είναι θέμα νομίσματος εκεί...θέμα επιδοτήσεων, νοοτροπίας, κόστους υλών και μεσαζόντων είναι.

    Πάντως, ούτως ή άλλως, το ευρώ θα διαλυθεί πριν μας πετάξουν όξω έτσι όπως το πάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργης ο Γαρατζέος15 Νοεμβρίου, 2011 17:47

    Ας μη μοιράζαν τις επιδοτήσεις της ΚΑΠ (σε δραχμές ως το 2000, υπενθυμίζω) "όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά" και για ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ για τον τόπο καλλιέργειες, όπως το μπαμπάκι στον κάμπο (ΗΜΑΡΤΟΝ) και θα είχαμε μιά κάποια αγροτική παραγωγή....
    Το γεγονός ότι το γιουνάν μπεηλίκ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ενδιαφέρθηκε να αναδιατάξει το μηχανισμό και την παραγωγή του ώστε να προσαρμοστεί στη διακίνηση σκληρού νομίσματος δεν έχει να κάνει με το νόμισμα καθεαυτό. ΠΟΤΕ δεν ενδιαφέρθηκε να παίξει μπάλα, σαν το γάυρο στο τσάμπιονς ληγκ πήγε...
    Προσοχή, δεν εξωραϊζω το ευρώ. Απλά όχι άλλο κάρβουνο περί δραχμής και εθνικής ανεξαρτησίας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιωργο το νομισμα δεν κανει τον ανθρωπο. Και χρυσες λιρες να σε γεμισουν, αμα μονο ξοδευεις καποια στιγμη θα τελειωσουν.
    Χαραλαμπε ειχαμε την Nissan στο Βολο.
    Γεμισε μαυρη σημαια , συνδικαλιστες των κεκτημενων και εργατοπατερες πρασινορουφιανους.

    Τα μαζεψε και πηγε στα κοροιδα λιγο εξω απο το Newcastle (washington-north east) εκανε τη μεγαλυτερη μοναδα παραγωγης αυτοκινητων στη Ευρωπη με 4500 εργατες +500 contractor, ασε το συναλαγμα που φερνει στο τοπο.
    Που το ξερω? Μα εκει εκανα τη πτυχιακη μου το 96..και πληρωνωμουν (ως researcher 120 λιρες!!!! την εβδομαδα με τον ορο η ερευνα να ειναι φυσικα προιον εκμεταλευσης της Nissan)
    Σημερινα λεφτα 576 ευρω πριν απο 15 χρονια!!!!
    Kαι εδινε και αλλες 200 λιρες την εβδομαδα στο πανεπιστημιο ως bonus για την παραχωρηση φοιτητη σε προγραμμα ερευνας!!

    Ενω εμεις παραλληλα διναμε 5-10 επιδοτησεις για το ιδιο χωραφι..

    Κοροιδα Αγγλοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπενθυμιζω ενα καλο παραδειγμα υπερκρατισμου το οποιο ασφαλως πετυχε γιατι δεν ειναι στο ευρω.:
    Νορβηγια. 5 εκ κατοικοι και οενας στους δυο ειναι "δημοσιος υπαλληλος".Δηλαδη ενας εν δυναμει τεμπελης πουομως δεν ειναι τεμπελης αλλα εργαζεται στην μεγαλυτερη επιχειρηση της χωραςη οποια ειναι το ιδιο το δημοσιο.

    Το περιφημο "δημοσιο" δεν ειναι τιποτα αλλο απο μια τεραστια επιχειρηση. Με πολυτιμες μοναδες παραγωγης.
    Αςδουμε την ΑΕΚ. Τι ακριβως ζηταμε; Σωστη διαχειρηση. Ο καθενας στο ποστο του και με γνωσεις. Ναι; Δεν ζηταμε να καταργηθει η ΑΕΚ,επειδη επεσεσταχερια του Μακη του κοντου η του Αδαμιδη.

    Κοιτατε.Το κολπο της απαξιωσης και τις μπιρ-παρα παραδοσης των γιγαντων που εχει στα σπλαχνα του το δημοσιο,ειναι γνωστο.
    Λεγοντας δημοσιο,οι περισσοτεροι εχουν την εικονα-πολυ εντεχνα δοσμενη- του τεμπελη που τα ξυνει. Και πολυ σωστα υπαρχει αυτη η εντυπωση. Και δεν παει αλλο. Και κατι πρεπει να γινει.
    Και τι λυση προτεινουμε; Επειδη ο υπαλληλος ειναι μαλακας και ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΤΑ ΞΥΝΕΙ-πρεπει να δωθει αντι πινακιου φακης ΚΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΞΙΝΕΙ,ΚΑΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ; Επειδη οι πουστιδες ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΕΠΕΛΛΕΞΑΝ ΝΑ ΕΚΜΑΥΛΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ,πρεπει μαζι με τους ανθρωπους να πουληθουν ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΩΜΑΤΑ

    Αλλο το ενα και αλλο το αλλο.
    Μια εταιρια που την εχεις χτησει με κοπο και μετα απο στερησεις,δεν την πετας στα σκουπιδια,ουτε την παρατας στα χερια του πρωτου πονηρου,επειδη καποιοι εργατες,η πολλοι εργατες, ξυνουν τα αρχιδια τους.

    Το δημοσιο,-σας παρακαλω, μη πεφτετε στην παγιδα-δεν ειναι το λαμογιο η ο τεμπελης μεσα του. Ειναι οι υποδομες.Ειναι ο πλουτος που διαχειριζεται. ειναι οι μοναδες.Ειναι οι πηγες.

    Αν ο σοφερ ειναι μαλακας,τικανετε; Πουλατε το αυτοκινητο κοψοχρονια γιατι "σας κουρασε";
    Τι πραγματα λεμε εδω περα;
    Αν ΔΕΗτζης τα καλοπαιρνει,πρεπει να δωθει το συνολο του λιγνητη,η Μεγαλοπολη,το Αλιβερι και ολος αυτος ο γιγαντας για μερικα δισ;
    Αν ο ΟΤΕτζης ειναι τεμπελακος,πρεπει το γιγαντιο δυκτιο με ολο αυτο το δυναμικο,να δωθει στην siemens
    Αν οι εργατοπατερες παρασερνουν τους εργατες,πρεπει τα ναυπηγεια να δωθουν στον πρωτο πονηρο,και να παιρνει δουλειες για την παρτι του;
    Αν η εφορια ειναι σαπια σε νοοτροπια,πρεπει ο μηχανισμος εισπραξης να παει σε ιδωτικες εταιριες; Εχετε καταλαβει ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;
    Επειδη τα πετρελαια "ειναι ανυπαρκτα" και "Χαρδαβελιες υποθεσεις",πρεπει τα ΕΛΠΕ να περασουν στους αλητες τζαμπα;
    Επειδη ξεχαρβαλωσαν το συστημα υγειας-πρεπει αυτο να δωθει σε ιδιωτες;
    Επειδη γαμισαν την παιδεια,πρεπει να πληρωνεις τους Κολεγιομαλακες και τους Φροντηστιριαδες;

    Δεν ειναι πιο σωστο το να ζητας να απαιτεις,να προσπαθεις βρε αδερφε την αναδιαταξη,τηναναδιοργανωση,την αυστηροτερη επιτηρηση αυτων,παρα να τα πετας βλαστιμωντας σε ιδωτικα χερια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργης ο Γαρατζέος15 Νοεμβρίου, 2011 19:05

    Ναι ρε φίλε.
    Να σου πω και τ' άλλο? Γενικά παρακολουθώ με ενδιαφέρον την ρητορική περί επιστροφής στη δραχμή.
    ΟΚ, έχουν και δίκια, όπως και το αντίθετο στρατόπεδο.
    Αλλά περιμένω να ακούσω και τα ακόλουθα:
    1. Πόσο χρόνο θα πάρει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ η "ανάταξη". Διότι εγώ ακούω όλο "καμιά διετία-πενταετία το πολύ", το οποίο είναι συμπτωματικά ΠΑΝΤΑ λιγότερο από τη 10ετία που προβλέπει για μας το 4ο ραϊχ. Χωρίς ΚΑΜΙΑ ουσιαστική τεκμηρίωση. Με μόνα παραδείγματα κάτι λατινοαμερικάνικες χώρες που ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν με τα δικά μας χάλια. Όπως όλοι ήταν σίγουροι ότι μας περιμένουν οι κινέζοι ή οι ρώσοι να μας...χαρίσουν λεφτά.
    2. Τι ΔΑΧΤΥΛΟ χρειάζεται να μπει στο γκώλο του μέσου γιουνάν-ιθαγενή για αναδιάρθρωση της οικονομίας και εκκίνηση της παραγωγής, όπου τέλος πάντων μπορεί αυτό να γίνει, ώστε να πιάσει η δραχμή του τόπο και να μετράει όξω.
    3. ΟΚ, θα γαμήσουμε τα ντόπια και ξένα συμφέροντα και νταβατζήδες με το γύρισμα σε δραχμή...Υποερωτηματα: α. ΑΥΤΟΙ θα έχουν δραχμές όταν το γυρίσουμε εμείς?
    β. Όταν το γυρίσουμε και πάει ένα φράγκο η οκά κρέας ή μάλλον 50.000.000 δραχμές, μήπως θα γυρίσουνε με τα ντολαρς και τα ευρώ και μας αγοράσουν ΑΚΟΜΑ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ?
    γ. Ή μήπως θα απαγορεύσουμε την οποιαδήποτε εισροή (αλλά και εκροή) συναλλάγματος, ώστε να μη μπορούν να μας αγοράσουν οι νταβατζήδες μπιρ παρά?
    δ. Και προσθέτω στο παραπαπάνω: 1 στρέμμα εθνικής γαιός ή 1 μ3 εθνικού κυβικού φυσικού αερίου θα είναι φτηνότερο ή ακριβότερο σε δραχμές ή ευρώ για να το αγοράσει ο νταβατζής/γιοβρός/ραιχεμπάχ/γιάνκης και δε γκζέρω ποιός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΅Επαναλαμβανω: Εαν οι ανθρωποι ειναι μαλακες,δεν φταινε σε τιποτα οι μοναδες και οι υποδομες.
    Εινα τραγικο αυτο. Μη τρωτε την φολα.
    Εγω πρωτος θελω να πνιξω καποιον δημοσιο υπαλληλο.Ολοι τραβαμε τα παθη του Χριστου με δαυτους.
    Αλλα το να κοβεις το κεφαλι επειδη ποναει,ειναι αυτοκτονικο.

    Τι ζητανε ρε παιδια απο την Ελλαδα; Γιατι τοσος ντορος;Γιατι τοσος κοπος,τοσα ξεκυχτια,τοσες "ζαριες",τοσα "μεροκαματα";
    Τι ειναι αυτο που θελουν; Θελουν αυτο που υπαρχει σε ποσοτητα και ειναι η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
    Η οποια ειναι πολυ μεγαλη και πολυ πλουσια,αναλογικα με την εκταση και τον πλυθησμο.
    Μαζι με τον "καταραμενο υπαλληλο",που ναι,καλως θα εκδιωχθει,ΘΑ ΠΑΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
    Μαζι με τον τεμπελη του ΙΓΜΕ,θα μπουν στο τσουβαλι και ο ορυκτος πλουτος.
    Μαζι με την "καταραμενη νοοτροπια" την οποια ολοι βλαστιμαμε, ΘΑ ΠΑΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΜΟΝΑΔΑ.ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΠΗΓΗ, ρε παιδια.
    Συνελθετε. Τι λετε εδω περα;

    Μαζι με τον κακο η τον τεμπελη υπαλληλο,ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΙΣΜΟΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ-ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ;
    Θα σαλταρουμε; Η κληρονομια των προηγουμενων γενεων,με κοπο,ιδρωτα και στερησεις, θα δωθει εξω,γιατι οι υπαλληλοι στο μεγαλυτερο η σε καποιο μερος τους "δεν κανουν καλα την δουλεια τους";
    Πουλατε το διαμερισμα που ενοικιαζετε,γιατι οι νοικαριδες ειναι τεμπελιδες και κανουν φασαρια;
    ΗΜΑΡΤΟΝ!

    Ακομα και αυτο το κουτσο ΕΣΥ,εναι ενα καταφυγειο για τον φτωχο,τον ανεργο,τον αστεγο.
    Τι θα γινει εαν περασει το συνολο των νοσοκομειων σε ιδιωτες; Θα ψοφανε στοδρομο οι μη κατεχοντες;
    Οι ουρες στο ΙΚΑ η τον ΟΑΕΔ,ειναι δικαιολογια να κλεισουν και να ανοιξουν στην θεση τους ιδιωτικα ιδρυματα ασφαλησης; Και ο μη εχων (οι οποιοι ειναι πολλοι) που ακριβως θα ασφαλιζονται η θα βρισκουν απαγκιο; Να πεθανουν;
    Καταλαβαινετε τι λετε;

    Εστω και αυτη η κωλοπαιδεια,οπως ειναι, ειναι μια πορτα να μπει το παιδι του φτωχου,αυτου που δεν εχει για κατι παραπανω,να μπει και να κουτσομαθει πεντε πραγματα. (τα λεγομενα τεραστια και λαμπρα και εξαιρετικα μυαλα που ολοι ξερουμε,ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΜΑΘΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ τις προηγουμενες δεκαετιες; στο LSE η στο Αμερικανικο Κολεγιο; Αφου αυτες ειναι φωλιες μονο κενων αλητων,ειναι γνωστο αυτο)

    Το λογικο λοιπον ειναι η αναδιαταξη και ο αυστηροτατος ελεγχος λειτουργιας του δημοσιου προς το οφελος και την εξυπηρετηση αυτων που ειναι οι ιδιοκτητες του,δηλαδη ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ και οχι το ξεπουλημα γιατι βαρεθηκαμε να βλεπουμε ουρες και αδεια γραφεια.
    ΗΜΑΡΤΟΝ!

    Περιουσια ΜΑΣ,δεν ειναι μονο το διαμερισμα, καποιο αυτοκινητο και καποιο χωραφι.
    ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΑΡΚΟ,ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΑ,ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΤΗΡΙΟ,ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΤΑΜΕ.ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΔΑΤΑ.Τα παντα ειναι ΕΞ'ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ.
    Τι ακριβως πρεπει να πουλησουμε και γιατι;Επειδη 100 αλητες υπογραφουν ερημην;
    ΗΜΑΡΤΟΝ ΞΑΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργης ο Γαρατζέος15 Νοεμβρίου, 2011 19:36

    Δεν απαντάς:
    Σε ευρώ θα μας τα πάρουν φτηνότερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιωργη ας το δουμε ψυχραιμα:
    Τι ακριβως σου υποσχονται επισημα και με το καλυτερο σεναριο; 10 χρονια στην απομονωση εως το 2020. Σωστα;
    Που ακριβως ζοριζεσαι να δοκιμασεις μια αλλη απομονωση 6-12 μηνων; Ενος χρονου.Θες δυο. Δυο. Τρια; Τρια.

    Με το ευρω,απο δω και μπρος,ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΚΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ; ΑΚΟΥΣΕΣ ΚΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.
    "Θα κανουμε αυτο και σε 4 χρονια θα ειμαστε αυτο"
    "θα κανουμε εκεινο και σε 5 χρονια θα ειμαστε ετσι"
    ΑΚΟΥΣ ΚΑΤΙ; ΕΓΩ-ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ-ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ.

    Το καλυτερο "κολπο" προκειμενου καποιος να κανει μια προσορινη ανανηψη απο τον υπνο του "ενιαιου νομισματος" ειναι να κανει το εξεης απλο: ΝΑ σκεφτει-αν θυμαται απο την μαλακια που τον δερνει- ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ.
    ΠΟΣΟ ΜΕΤΡΑΓΑΝ-εστω και αυτες οι-εσκεμενα υποτιμημενες και κακοποιημενες- δραχμες ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΕΥΡΩ.
    Ρωτηστε τους πατεραδες σας ρε παιδια. Αν δεν θυμαστε,αν παθατε εγκεφαλικο,ρωτηστε καποιους που θυμουνται.

    Ρωτιστε για τις προηγουμενες 10ετιες. Το 80 το 70...
    ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΕΙΧΕ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.
    ΠΩΣ ΣΤΕΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟΤΑΜΕΙΕΥΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΠΟΥΔΑΖΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 2000 Η ΤΣΕΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ,ΚΑΝΕΙ 3 ΔΟΥΛΕΙΕΣ (εκανε δηλαδη,τωρα τελος)ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΑΝ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ,ΤΣΟΝΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΑΝ ΧΑΝΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ 1Η ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ 10 ΜΕΡΕΣ.

    ΠΡΩΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟ ΣΑΡΑΒΑΛΑΚΙ,ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ 1 ΜΗΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ.
    ΕΝΑΣ ΜΙΣΘΟΣ ΜΕ ΔΡΑΧΜΕΣ,ΕΦΕΡΝΕ ΦΑΓΗΤΟ,ΣΠΟΥΔΑΖΕ ΔΥΟ-ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ,Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ. Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;
    ΤΩΡΑ,ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΜΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ;
    ΝΑΙ Η ΟΧΙ;

    Ε,ΤΟΤΕ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟ ΘΕΣ ΤΟ ΕΥΡΩ; ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΩΝΕΣΑΙ ΤΟΝ "ΕΥΡΩΠΑΙΟ" ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ;
    Η ΜΗΠΩΣ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΠΕΡΙΦΑΝΟΣ ΠΟΥ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤ; Η ΓΙΑΤΙ ΜΗΠΩΣ ΑΝΗΚΩΜΕΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΙΝΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ;
    Η ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΤΣΗΣ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ;
    Η ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ;
    Η ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΟΝΕ,ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;
    Η ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΦΤΥΝΕΙ ΜΕ ΥΦΟΣ Ο ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ ΚΑΙ Ο ΣΑΚΑΤΗΣ ΣΟΙΜΠΛΕ;
    Να καταλαβω δηλαδη,μηπως και κατι μου διαφευγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το αν στα παρουν η οχι εξαρταται απο σενα.
    Αν πας με αυτη την δανειακη και με το συνολο των δανεικων στο ΑΓΓΛΙΚΟ δικαιο πλεον,σημαινει οτι ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ. Οχι απλα "θα πουλησεις". Απλα δεν σου ανηκουν.
    Ναι; Ελπιζω καταλαβες.
    Ειναι εκποιηση δημοσιας περιουσιας. Δεν εκποιουν τον κακο υπαλληλο.Ουτε τον πουστη υπαλληλο. Την εταιρια παιρνουν. Τον υπαλληλο θα στον αφησουν αμανατι,σαν ανεργο. Δηλαδη θα τον πληρωνεις και παλι,αλλα αυτη την φορα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΝΑ σε ενημερωσω επισης οτι ΚΑΜΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.ΟΛΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ "ΣΚΛΗΡΟ" ΝΟΜΙΣΜΑ.
    ΨΑΞΤΟ.

    Σε υπερδανειζουν,σου χωνουν ενα σκληρο νομισμα,φτανουν ολα στο "αμην",σε πτωχευουν και μετα εσυ αναγκαστικα εκποιεις. Τοσο απλο.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ,ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιωργη, ενα δικο σου νομισμα,το κανεις οτι θες. Κυριολεκτικα.
    Ξερεις μονο ποτε δεν μπορεις να το κανεις οτι θες και ποτε μονο θα ειναι ενα ρεταλι,μια "Ραλλικη δραχμη"; Εαν στην επιβαλλουν.Η οποια θα ειναι σε αντιστοιχια με το Ευρω. Και τοτε πραγματικα θα ειναι τα πραγμτα τραγικα. Οντως τοτε θα δουμε μια φρατζολα να κοστιζει ενα εκατομμυριο.

    Ολα αυτα,δεν θα γινουν,εαν φυγεις απο το κωλοευρω, ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ. Εαν πτωχευσεις μεσα στο ευρω,δηλαδη ελεγχομενα,θα ειναι ενα δραμα.
    (οταν λεμε "ελεγχομενα" μπορεις ανετα να σκεφτεις ποιος θα εχει αυτον τον ελεγχο. Οχι εσυ παντως)

    Μπορεις να εχεις ελεγχο κεφαλαιου με δραχμη ελεγχομενη; Οχι.
    Με ενα Εθνικο νομισμα,να δουμε πως ακριβως θα μπαινοβγαινουν τα κεφαλαια αφορολογιτα και πως ακριβως θα κανουν τις βολτες τους τα δισεκατομμυρια που ξεπλενονται,απλωνονται για λιγο, στεγνωνουν ρουφανε και μετα βουυρ παλι εξω. Και μετα παλι μεσα.
    Αυτη η δουλεια γινεται χρονια. Και αυτη ειναι η μεγαλη τους πρεμουρα. Ο ελεγχος.

    DIMI σοβαρα πιστευεις οτι αν δεν παρουμε την 6η δοση δεν θα εχουμε να πληρωσουμε μισθους και συνταξεις;
    Ας δουμε τα νουμερα: 2.8 δισ ομολογα λιγουν μεσα στον Νοεμβριο και αλλα 12.5 τον Δεκεμβρη. Συνολο:15 και κατι. Αυτα ειναι δηλαδη που πρεπει ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ.
    Πες μου σε παρακαλω τωρα,αυτα τα 8 δισ της 6ης δοσης που ακριβως πιστευεις θα πανε;

    Οχι μονο δεν θα δωθουν απο αυτα μισθοι και συνταξεις,αλλα ακριβως το αντιθετο. Δεν φτανουν και κανουν αγωνα δρομου ωστε απο τις περικοπες και τα χαρατσια να συμπληρωσουν το ποσο αυτο. (15δισ)
    Φτανουν; Μπα. Τι θα γινει; Η εκδοση νεοων εντοκων γραμματειων 3μηνων,(που σημαινει οτι σε τρεις μηνες θα πρεπει συν αυτα που ηδη χρωστας,να δωσεις ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΕΣ. Νομιζω οτι το αδιεξοδο και το ατοπον του πραγματος ειναι φανερο)Η με τον γνωστο τροπο: Νεοι φοροι.

    Οταν λενε "αν δεν παρουμε την δοση,δεν θα δωθουν μισθοι-συνταξεις" εννοουν πολυ απλα οτι "ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΛΙΓΟΥΝ ΑΜΕΣΑ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ"
    Κατανοητο;

    Τα νουμερα ειναι και ζαλιστικα και μη διαχειρισημα.
    Προκειται για κινουμενη αμμο.
    Οσα και να βγαζεις.Και χρυσο με τσουβαλια τα παραγεις,με τετοιους ρυθμους δανεισμου και με τετοια επιτοκια,ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ.
    Γιατι πολυ απλα,ετσι ειναι ο μηχανισμος κατασκευασμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΧΡΗΣΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.
    ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΙΑ,
    ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ;
    ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
    ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ.
    ΜΑΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΛΑΟ ΠΟΥΣΤΟΦΛΩΡΩΝ ΚΑΙ
    ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΤΡΕΜΕΙ Η ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ ΜΑΣ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΣΤΕΡΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 16ΒΑΛΒΙΔΟΥΣ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ,
    ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ,ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ, ΤΑ ΠΡΕΖΩΜΕΝΑ ΜΠΡΙΤΖΟΛΑΚΙΑ ΚΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΛΑΣΤΟ ΚΑΙ ΣΚΑΡΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΙ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΙ,ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ.

    ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΙ
    ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ-ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ-ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΟΠΟΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ
    ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΠΛΗΝ ΧΡΗΣΤΟΥ: ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΡΩΣΙΚΑ Ή ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΑΣ, ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΟΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ;
    ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΤΑΛΥΛΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ; ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΒΟΛΤΑΡΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;
    ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ; ΜΕ ΕΧΕΙ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΙ ΟΤΑΝ ΠΑΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΙΣΩ, ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ. ΓΙΑΤΙ; ΜΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ 2 ΜΥΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΟΛΟΣΩΣΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ. ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΨΟΣ; ΚΑΝΑΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΩΣ ΟΧΙ.ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΓΑΠ ΕΚΑΝΕ ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΤΑ SPREADS;ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΒΑΛΝΕΡ ΣΤΟ CAS.ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΡΕΜΟΜΑΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΠΑΡ'ΟΛΟ ΠΟΥ Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΒΙΒΑΣΘΕΙ.ΑΛΛΑ ΦΕΥ.ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ(ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ.ΠΑΠΑΛΑ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ 151 ΟΧΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ;1 ΠΡΟΣ ΟΛΟ ΧΡΕΟΣ.ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΓΝΟΗΣΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΙΝΕΣ -ΡΩΣΙΕΣ.ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΕΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Τακη: Μπορει να ειναι θεωρητικα,η δυσκολα,αλλα εγω το ψαρι κρεας δεν το βαφτιζω.
    Ειναι παραλογισμος. Ολοι δεχομαστε οτι ειναι καταστροφικη η πορεια μας στο ευρω.Ολοι δεχομαστε οτι ειμαστε τελευταιος τροχος της αμαξης.
    Ολοι δεχομαστε οτι μας ξευτιλιζουν και μας παιζουν μπαλακι.
    Ολοι παραδεχομαστε το ανεφαρμοστο του πραγματος. Ολοι βλεπουμε το αεναο και αβεβαιο.Ολοι βλεπουμε και δεχομαστε οτι μιλαμε πλεον για συντονισμενη επιθεση(οχι μονο εναντιον μας ασφαλως)
    Ολοι δεχομαστε την συμμετοχη και το μαγειρεμα των δικων μας πολιτικαντιδων(αρα οτι αυτοι ειναι με το ΑΛΛΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ)
    Ολοι ζουμε και βλεπουμε την ανεργια και τα λουκετα.
    Κανεις μας πραγματικα δεν νοιωθει αισιοδοξος για την εκβαση.
    Ολοι βλεπουμε την μπιρ-παρα πωληση να ερχεται. Ολοι διαφωνουμε με αυτο.
    Ο.Κ.

    Και τελικα τι; Να ελπιζω,οτι μπορει να με λυπηθουν; Οτι μπορει να την σκαπουλαρω; Οτι μπορει να αποτυχουν απο μονοι τους και να με αφησουν ησυχο; Οτι τα συμφεροντα τους καποια στιγμη θα συμπλευσουν μετα δικα μου; Οτι θα γινει καποιο θαυμα; Τι ακριβως;

    Δεν θα πρεπει να επιζητησω την λυση μεσω των δικων μου μεσων; Δεν θα πρεπει αν υποστηριξω οτι "καποιος αλλος δρομος"πρεπει να υπαρξει;
    Πρεπει να γινω οπαδος του Καψη και του Πρετεντερη;
    Αυτοι καλως κανουν και φοβουνται και σκουζουν για συνεχιση αυτης της καταστασης. Απο εκει τρεφονται.

    Ενταξει.Οι πιθανοτητες ειναι μικρες. Οντως. Να μην τις εξαντλισουμε; Να μην επιχειρησουμε καποια ριξη;
    Να μη δουμε και λιγο απο την χαραμαδα; Συνεχεια μεσα στο σταυλο κατω απ'τα φωτα;
    Νισαφι.
    Εγω,για ποιο λογο ακριβως πρεπει να συμφωνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιώργης ο Γαρατζέος15 Νοεμβρίου, 2011 23:29

    @χρήστο: όλες οι χρεωκοπίες με σκληρό νόμισμα?
    Χμμμ, ξέρω μία χώρα που χρεωκόπησε το 1842, το 1897 και το 1932. Αυτή η χώρα είχε ΔΡΑΧΜΗ ως νόμισμα τότε. Ήταν κι αυτό όπως η λίρα ή το μάρκο φερειπείν? ϊσως να μπορεί να μας πει ο Καζάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΡΟΣ DNAEK: 200 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΗΡΕ, εγώ στο λέω. ΚΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΠΗΡΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ. Ο ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΠΟΥΤΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΛΜΠΟΡΟ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΧΡΗΣΤΟ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ.
    ΑΛΛΟ ΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙ ΚΙ
    ΕΜΕΝΑ Η ΜΠΑΛΑ...
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΟΝ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ
    ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ,ΠΟΥ ΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΘΑ ΤΟ
    ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΡΧΑ ΚΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ
    ΝΙΩΘΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΟΥ ΝΑ ΓΟΥΡΓΟΥΡΙΖΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ...
    ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ,
    ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΠ'ΟΣΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΟΥΝ ΕΩΣ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ
    ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ
    ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ,
    ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΜΑ ΛΥΘΕΙ,ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ,
    ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΔΗΛΑΔΗ...
    ΠΟΥ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ ΚΑΛΠΑΖΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ
    ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΤΟ 70% ΠΕΘΑΙΝΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ
    ΔΙΨΑ,ΠΕΙΝΑ,ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΛΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ
    ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΗ: ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΣΕ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ, ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. ΚΑΙ; ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ;
    ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ. ΚΑΙ; ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΝ ΦΟΒΟ.
    ΘΑ ΣΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ; Ε, ΑΜΑ ΚΡΕΜΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ( δεν μιλώ γιά σένα ) , ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΓΚΕΣ.
    ΘΑ ΧΑΣΩ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ; ΑΣ ΤΗΝ ΧΑΣΩ.
    ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΗΝ. ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΟΒΟΥΝ, ΟΧΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ. ΕΔΩ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΝΑΠΗΡΟ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ. Ε, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΥΓΙΗΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΕ; ΣΤΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΝΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΜΟΥ. ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΓΑΜΗΣΕΙ ΚΙ Η ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ. ΤΩΝ ΚΑΡΓΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΥΜΠΟΡΙΑΣ. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΓΑΜΗΣΕΙ Ο ΑΡΤΙΜΕΛΗΣ ΜΕΣΩ ΨΗΦΟΥ Ή ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΜΕΑ.
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΧΩ ΠΡΟΝΟΙΑ ΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΧΩ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗΣ: ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ. ΚΑΜΜΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ. ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΙΝΙΜΟΥΜ. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΝΑ ΤΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κι αλλη ψυχραιμια Τακη? Κι αλλη υπομονη? Για αυτα δεν κατηγορουν τον Ελληνα τελευταια? Και ποιος θα αναλαβει να οργανωσει το "αντε γαμηθειτε του" ???Και γιατι πρεπει να υπαρχει ταξη στο ξεσπασμα? Γιατι πρεπει να υπαρχει και σε αυτο ΟΡΓΑΝΩΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΣΤΗΒΕΝ
    ΡΙΞΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΓΑΜΗΣΙ ΣΕ 5 ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ,ΣΕ 5
    ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥΣ,ΣΕ 5 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.
    ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
    ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΦΑΙΡΑ.
    ΦΟΒΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΦΥΛΑΕΙ
    ΤΑ ΕΡΗΜΑ.
    Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ,ΥΓΙΗΣ.
    ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΙ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΑ
    ΣΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.
    ΑΛΛΑ ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΦΟΒΟΣ.
    ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.
    ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΘΑ ΧΕΣΤΕΙ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ.
    ΚΑΙ ΔΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΛΕΩ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.
    ΔΕ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟ.
    ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ...
    ΤΩΡΑ,ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ,
    Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΝ ΘΕΡΜΩ,ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ
    ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΝΑ ΠΛΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιώργης ο Γαρατζέος16 Νοεμβρίου, 2011 00:27

    Είπα απ' την αρχή ότι δεν υπερασπίζομαι κανέναν, ούτε και τους λοιπούς συνηγόρους του ευρώ. Εδώ ο καρατζαφέρης δήλωσε κάργα ευρωπαϊστής και ότι η μπίλντνενμπεργκ είναι λέσχη κοινωνικού προβληματισμού....
    Απλά έχω βαρεθεί την ημιμάθεια και ότι το πρόβλημα μας είναι το νόμισμα και οι κακοί ξένοι.
    Εγώ απαντήσεις δεν πήρα στο εάν θεωρείται ότι με τη δραχμή ο ξένος θα μας αγοράζει ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ. Διότι το αντίθετο νομίζω.
    Ούτε και στην λανθασμένη άποψη ότι σώνει και καλά η χρεωκοπία μας, όπως και κάθε χώρας, είναι καθαρά θέμα σκληρής νομισματικής πολιτικής. Είναι μία σημαντική παράμετρος, από τις πολλές.
    Η φάση είναι σκατά και είμαι βεβαιότατος ότι το θεμα δεν είναι να μας πετάξουν όξω από το νόμισμα, ουδέποτε ήταν κιόλα.
    Αφού το οικοδόμημα θα πέσει πριν και εκ των έσω.
    Και φυσικά είναι λάθος εξ αρχής η υιοθέτηση του, αφού δε μπορούσαμε να δημιουργήσουμε οικονομία, παραγωγή και διοίκηση που να το στηρίζουν.
    Εκεί εγώ ΔΕΝ κατηγορώ το σημίτη που μας έβαλε(για 1000 άλλα, ναι). Σου λέει "σας πετάω στο νερό, θα μάθετε να κολυμπάτε" και πνιγόμαστε.
    Και πες ότι βάλαμε δραχμή, πες ότι τους γράψαμε στ' αρχίδια μας.
    Σε 3 μήνες, λχ, μας την πέφτει ο μεμέτης και ή απεμπολούμε (ΠΑΛΙ) αιγαία, πετρέλαια, ή αγοράζουμε "ειρήνη", με ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΥΣ εξοπλισμούς από αμερικάνους.
    Ακόμα κι εάν τη δούμε καζάκηδες, ακόμα κι εάν βρούμε τζάμπα λεφτά από ρώσους και κινέζους (και πάλι έχω ρωτήσει πολλάκις, δηλαδή αυτοί ΔΕ θέλουν ανταλλάγματα. Για την ψυχή της μάνας τους μας δίνουν χρήμα?) εγώ σου λέω ότι σε 5 χρόνια ΠΑΛΙ στα ίδια θα είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γιώργης ο Γαρατζέος16 Νοεμβρίου, 2011 00:28

    Οργάνωση στο ξέσπασμα δεν υπάρχει, εκτός άμα είσαι ΠΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή