Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΕΜΠ 2008

EINAI KEIMENO MOY TOY 2008. ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑ ΕΦΕΤΟΣ; ΑΠΛΑ. ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΕΦΙ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαυρομματαίων 6. Κέντρο Αθήνας. 22 Απριλίου 1967. Κοίταζα από τις γρίλιες των κλειστών πατζουριών, την στρατιωτική πορεία. Τότε πρωτοείδα στρατιώτη. Αχρηστη πληροφορία για παιδί 5 χρονών. Όμως χάρηκα πολύ. Τα θλιμμένα πρόσωπα των γονιών μου δεν με απασχόλησαν. Εγώ έβλεπα πανηγύρι. Κάτι διαφορετικό στην παιδική ανία, που κάθε μέρα έπρεπε να είμαι περιορισμένος στο δωμάτιο μου, ή που έπρεπε να βγαίνω στο πεζοδρόμιο με κύριο παιχνίδι το σκαρφάλωμα στις ταμπέλες της οδικής σήμανσης.

Λασκαρέως 47. Ημίκεντρο Αθήνας. Νύχτα Παρασκευής 16 προς 17 Νοεμβρίου 1973. Κοίταζα από το μπαλκόνι τον στρατό που κατέβαινε τη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Τότε πρωτοείδα ζωντανά τεθωρακισμένο. Άχρηστη πληροφορία για παιδί 11 χρονών. Οι γονείς μου πάλι με τα ίδια θλιμμένα πρόσωπα. <<Πάλι δε χαίρονται;>>, σκέφτηκα. <<Τι στο διάολο θέλουν;>>. Εγώ πάλι πανηγύρι έβλεπα. Χωρίς να ξέρω τίποτα, ήμουν σίγουρος ότι κάτι θα γίνει.

Είδα κι άλλα άχρηστα. Φλεγόμενους κάδους για να αντιμετωπισθούν τα δακρυγόνα. Λεωφορεία τοποθετημένα κάθετα στη λεωφόρο. Ανθρώπους να τρέχουν κυνηγημένοι από αστυνομικούς, που πάσχιζαν να μην τους φύγουν τα καπέλα. Χαμογέλασα. Ήμουν σίγουρος ότι την επόμενη μέρα δεν θα είχαμε σχολείο. Πού να μαζευτεί όλος αυτός ο χαμός; Η παιδική διαίσθηση, η αφέλεια, αγκαλιά με το πρόσκαιρο συμφέρον. Ξαναχάρηκα. Παιδί ήμουν. Δεν ήμουν και υποχρεωμένος να στενοχωριέμαι με τις μαλακίες των έμπειρων. Διότι ήμουν σίγουρος ότι ο στρατός κατέβαινε από διαταγή τέτοιου. Τότε πρωτοάκουσα και τον πυροβολισμό.

Δεν ήταν σαν του Πάσχα, που παίζουν οι πιστοί με τα ντουφεκάκια, κάθε χρόνο επετειακά φαύλοι. Ούτε σαν του λούνα-πάρκ. Αυτός ο πυροβολισμός ήταν διαφορετικός. Ξανά άχρηστη πληροφορία αλλά προκάλεσε την απορία μου. Ποιόν πυροβόλησαν οι χωροφυλάκοι; Κάποιον καπελωμένο από τη δύναμη του συμφέροντος, από το συμφέρον της δύναμης, ή κάποιον που χαλάει κάποια μανέστρα;

Και το κριθαράκι ήταν καλά λασπωμένο. Για την αναγκαιότητα της δικτατορίας είχαν συμφωνήσει όλοι οι πολιτικοί. Αυτοί είχαν εκλεγεί. Άρα είχε συμφωνήσει και η πλειοψηφία του λαού. Έστω σιωπηλά . Σίγουρα χωρίς αντίσταση. Έκανε τίποτα η μάζα στην διάρκεια της επταετίας, εκτός από το να χαζεύει τα τσάμικα των στρατοκρατών και να ονοματίζει αλήτες αυτούς που πήγανε στη Γυάρο; Εντάξει, να μην είμαι και τελείως άδικος. Κάποιοι υπέγραψαν τα συγχωροχάρτια και γίνανε κόκκινοι καπιταλιστές. Και πολλά χρόνια μετά , προσελάμβαναν τους παλιούς συντρόφους τους για ξεκάρφωμα.

Χέστους όμως αυτούς. Αλλού πάμε. Στην ουσία. Σ’ αυτούς που μπήκαν στο Πολυτεχνείο τότε. Τους γνήσιους μάγκες. Με όλη τη σημασία της λέξης. Κάγκελα είχαν μπροστά. Δεν είχαν αλεξίσφαιρα τζάμια. Και δεν παίζανε τις πιτσικουλιές με τίποτα ματατζήδες. Που βαράνε τις ασπίδες για να φοβηθεί ο κανένας. Ούτε ανταλλάσσανε λογάκια μ’ όλους αυτούς που περνάγανε απ’ έξω κουνώντας το κεφάλι τους αδιάφορα. Αυτούς που βλέπανε στην ΥΕΝΕΔ την σπασμένη Mercedes, που δεν την μετακινούσανε οι της τάξεως, για να φοβηθεί ο κάτοχος του Fiat.

Οι άντρακλες στο ΕΜΠ είχαν στήσει πρόχειρα ιατρεία. Διότι ξέρανε τι θα γινόταν. Γνήσιοι αγωνιστές, αυθεντικοί επαναστάτες. Όχι επιπόλαιοι ή απερίσκεπτοι που ρίχνονται σε μια μάχη έχοντας άγνοια κινδύνου. ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ, διότι με πλήρη επίγνωση του κινδύνου μπήκαν στο ίδρυμα. Κι έπαιζε Θεοδωράκης γνήσιος, απαγορευμένος, με τις γνωστές φωνές, κι όχι σημερινός, που τραγουδιέται στα έναστρα χαμαιτυπεία από τους πασίγνωστους άφωνους.

Οι μάγκες του ΕΜΠ ήταν στην κυριολεξία 8. Δεν θα βρείτε τα ονόματα τους πουθενά. Καπελώθηκαν , για να μην πω καλύτερα ότι προδόθηκαν. Από ποιους; Από αυτούς, που είτε είναι σήμερα γυρολόγοι πολιτικοί, είτε εξαργύρωσαν πολιτικές θέσεις και μια επισκεψούλα τουριστική, τότε στο ΕΜΠ, διορισμένοι σαν μεγαλοστελέχη σε οικονομικούς κολοσσούς. Όταν το τεθωρακισμένο έπεσε στην πύλη αυτοί είχαν φύγει. Μέσα είχε μείνει η αρχική παρέα κι όσοι άλλοι είχαν πειστεί και είχαν σπεύσει για αντίδραση. Όλοι αυτοί που σήμερα είναι διαγραφέντες από παντού.

Πέτυχε όμως τίποτε τελικά το Πολυτεχνείο;

<< Αφού η δικτατορία δεν έπεσε. Ισα, ίσα που έδωσε την θέση της σε μια χειρότερη. Είχε νεκρούς μέσα, ή γύρω γύρω στα στενά;>>. Ετσι δεν ρωτάνε οι τότε καναπεδάτοι, κύρια δεξιοί; Τουλάχιστον η αριστερά, που κακώς έχει καπελώσει την στάση των γενναίων, είναι πιο λογική. Ναι , κατόρθωσε. Αφύπνιση από τον λήθαργο, και ψευδαίσθηση ότι ο ελληνικός λαός ήταν αντιχουντικός κι ενωμένος. Τα πιο νέα παιδιά αυτό θα προσλαμβάνουν όταν διαβάζουν την ιστορία. Τα ίδια θα νομίζουν και οι ξένοι όταν διαβάζουν Ελλάδα. Κάτι είναι κι αυτό, σ’ αυτή τη χώρα που η μοντέρνα ιστορία της είναι βουτηγμένη στο βόθρο, ψεύτικη από άκρου εις άκρον.

<<Μα η δικτατορία θα έπεφτε έτσι κι αλλιώς. Ήταν ευρωπαϊκή επιταγή.>>. Κι άντε κι είναι έτσι. Και λοιπόν; Στην Αγία Λαύρα δεν ήσαν κάποιοι μέσα; Αυτοί διώξανε τον Τούρκο; Κάποιοι δεν κάνανε σαμποτάζ το 1940; Αυτοί κερδίσανε τον Γερμανό; Κομμένες οι λοιπές μπαρούφες.

Το ΕΜΠ είναι η μεγαλύτερη πράξη αντίστασης ή αντίδρασης, στο σύστημα που επέβαλαν όλοι οι μεγαλύτεροι από εμένα ηλικιακά, με την τεμπελιά και την παθητικότητα τους. Με άοπλους αγωνιστές που απέναντι τους είχαν σκληρότατη αστυνομία, λαϊκή αδιαφορία και τανκς . Η καρδιά μου χτυπάει με τους μάγκες. Τους δοξάζω γνήσια. Μακριά από την εμποροπανήγυρη που θα στηθεί ξανά. Κυρίως τους τιμώ διότι δεν ζήτησαν τίποτα. Ούτε είδα και κάποιον γονιό τους να ζητάει δικαίωση ή σύνταξη.

Θα ήθελα να τους ξαναφέρω στα αμφιθέατρα της Πατησίων. Και κάτι να μου πουν για το σήμερα. Τι θα έπρεπε να κάνω για αντιμετωπίσω, έστω και ειρηνικά, την εκμετάλλευση που μου γίνεται στον βωμό της δημοκρατίας. Δεν γυρνάει όμως πίσω η ζωή. Προχωράει προς την καπήλευση των γνήσιων, με τις λέξεις πρόοδο και εξέλιξη υπέρ των τιποτένιων. Θέλω να μου μιλήσει το κεφαλόσκαλο, όχι η αλουμινένια σκάλα του υπόγειου. Ότι όλα τα έκανε ο Εθνάρχης από το Καρτιέ Latin. Ή ότι η αντίσταση κόχλαζε μέσα στο λαό. Γιορτάστε και τιμήστε. Μην ακούτε την ιστορία. Μια μπαρούφα είναι, κυρίως για αποσυρμένους συνταξιούχους, που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Και γι’ αυτό ακόμη θλιμμένα πρόσωπα έχουν, όμως με παρέα και τα δικά μας, που δεν είχαμε την τύχη να γεννηθούμε νωρίτερα και να ξέραμε αν κι εμείς θα ήμασταν μάγκες, ή αντιστασιακοί μετά, στα σίγουρα.

23 σχόλια:

  1. Ειχαν υπογραψει ενα χαρτι,που εγραφε πως "ξεκιναμε εμεις,αφου δεν κανει την αρχη κανεις αλλος".Δεν εγραψαν ονοματα,μονο υπογραφες.Το χαρτι αυτο,κατα συμπτωση,επεσε στα χερια ενος χωροφυλακα την αλλη μερα της μπουκας του τανκ.Το φυλαξε,και το που το εθαψε το πηρε μαζι του στον ταφο.Μερες πριν πεθανει,το`δειξε σε φιλο του λεγοντας του,"διαπραξαμε ενα μεγαλο εγκλημα.Αυτα τα παιδια ηταν η σωτηρια της χωρας κι εμεις τους πολεμησαμε.Δεν θελω να με συγχωρησουν,θελω να καταραστουν οσους καπηλευτηκαν τον αγωνα τους.Ηταν τελικα πιο πατριωτες απο εμας...".
    Αδικα επεμενε ο φιλος του να του δωσει το χαρτι."Ηθελαν την ανωνυμια,κι ετσι θα γινει Νικο" του ειπε.
    Ηταν αλητες? Ηταν τσογλανια? Σιγουρα οχι.Ηταν αυτοι,που σηκωσαν απο τους καναπεδες τους "αντιφρονουντες" της πουτσας.Που πηγαιναν στις χοροεσπεριδες για να διασκεδασουν,αλλα στην ουσια πηγαιναν για το παρον.Μια στο καρφι μια στο πεταλο.Κανενας λαος δεν εκανε αντισταση τοτε.Οπως και τωρα.Ολοι περιμεναν,τι περιμεναν δεν ξερω.Τον γειτονα? Τον απεναντι?
    Εγω ξερω οτι τα αρχιδια αυτων που "ξεκινησαν" και υπογραψαν το χαρτι,ζυγιζαν απο εναν τοννο το καθενα.Οσα δεν ζυγιζουν σημερα και των 10 εκ. ζωντανων.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα ναι. "Ιστορια γραφουν οι παρεες"
    Ο κοσμακης ειτε προκειται για χρονια μαλθακα,ειτε για χρονια αγρια-οπως τωρα καλη ωρα- βρισκεται σε λανθανουσα.
    Στην πρωτη περιπτωση απο απαθεια και στην δευτερη απο φοβο.
    Ξεσπασματα εχει. Ορμωμενος απο απο την πιστη καποιων λιγων.
    Και ακολουθουν οχι την πιστη τους,με τις γνωσεις που πρεπει. Οχι. Ποτε. Ακολουθει μονο απο απογνωση μη γνωριζοντας το αυριο του ακομα και οταν ειναι στο δρομο και τρωει ξυλο.
    Ενα μεγαλο παιδι. Ενας ανηλικος ενηλικας.
    Αν περσει σε ηγετες-λεοντες,εχει καλως. Αν πεσει σε ηγετες-υαινες-οπως σημερα-την γαμισε.

    Κυριο χαρακτηριστικο του πραγματικου επαναστατη-μικρου η μεγαλου- ειναι η αποξενωση του απο την μαζα. Την αποζητα κοντα του,ναι.Για τους πολλους παλευει,ναι. Αλλα ξεκινα οχι με το λαο. Αλλα εχοντας ΗΔΗ απομακρυνθει απο αυτον,ωστε να βλεπει καθαρα.

    Τα παιδια του Πολυτεχνειου πιστεψαν. Αυτο που πιστεψαν.

    Τα "αλλα"παιδια του "Πολυτεχνειου", ωσει παροντα, μετα το περας του συναγερμου,"σκαρφαλωσαν" σαν μικρα τανκς πανω στις πλατες των πραγματικων παιδιων του Πολυτεχνειου και κατσικωθηκαν στην εξουσια κανοντας πραξη το πουλημενο και ηδη προδιαγεγραμενο μελλον των παιδιων που ηταν σκαρφαλωμενα στην πορτα.

    Και εξαργυρωσαν με εξασφαλισμενα κρατικους παχυλους μισθους, ατελειες και ασυλιες την υποσχεση που εδωσαν,σαν οι πρωτοι δοσιλογοι που στεκονταν αναμεσα στην χουντα και την μεταπολιτευση.
    Και αφου οι ιδιοι εραψαν την σχησμη που ενωνει τις δυο χουντες.
    Ακομματιστες και οι δυο.

    Αλλα τα αλλα παιδια, τα γνησια,αξιζουν εστω μισο λεπτο προσοχης.
    Ειναι αυτο που φαινεται να λειπει πολυ σημερα.
    Μπορει και να προκυψει δεν λεω. Μια χουφτα αποφασισμενοι,δεν ειναι δυσκολο να βρεθουν και στις σημερινες αγριες μερες.

    Στο Πολυτεχνειο,τοτε, διεπραχθει πραξικοπημα το οποιο κρατα 30 χρονια τωρα. Και πρεπει να διορθωθει.

    Το οτι ζουμε σε χρονολογικο σταυροδρομι,νομιζω πλεον το εχουμε αντιληφθει ολοι. Το που θα παει το εργο,δεν το ξερει κανεις.
    Το μονο σιγουρο ειναι οτι τα στρατοπεδα ειναι πια ξεκαθαρα. Διαχωριστικαν οι ημιχρωματισμοι,κρυμενοι κατω απο ταχα "θεσεις" "ζημωσεις" "αναμονες", "προσμονες της πλακας","επιμερους κουβεντες" και λοιπες αηδιες οι οποιες σε καιρους "γρηγορους" οπως αυτοι που περναμε σημερα,ειναι αχριαστες και μονο τυφλωνουν.

    Η με την πατριδα σου και την σωνεις,ρισκαρωντας τουφεκισμο στο δρομο- η με τον απεναντι και ρισκαροντας τουφεκισμο αλα Γουδι. Ξεκαθαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δεν εχει γινει σαφης η αποψη μου για το "Πολυτεχνειο",θα την πω: Ηταν μια προαποφασισμενη προβοκατσια με πρωτους ρολους τα "θεια βρεφη" και την "εδω Πολυτεχνειο" και ολους τους υπολοιπους τους οποιους ανεχομαστε ακομα και σημερα. Και κομπαρσους τους πραγματικους μικρους εκεινους ηρωες που σημερα ζουν στην αφανεια.

    Συμμετειχαν σε ενα -εν αγνοια τους- θεατρικο εργο. Και την τραγικη ειρωνεια δεν την ηξεραν. Εγιναν οι ιδιοι μαρτυρες της εικονικης εκτελεσης της Χουντας,απο τους προαλειφομενους μεταπολιτευτικους χουντικους με τους οποιους-καποιους απο αυτους- τριγυριζαν στα ιδια μερη και μιλουσαν οικεια με τα μικρα τους ονοματα.

    Το προαποφασισμενο τελος της χουντας,εφτασε με την αυλαια μιας παραστασης που στηθηκε στον προαυλιο χωρο του Ιδρυματος.

    Ελαβε τα στεφανα των ανατροπαιων των Συνταγματαρχων,μια αγελη απο κατσαπλιαδες καιροσκοπους που ηδη ηταν δοσμενοι και ταγμενοι αλλου.
    Χωθηκαν στο "ιερο συμβαν του Πολυτεχνειου",σαν βραδυφλεγης Πεμπτη φαλαγγα.
    Την οποια ζουμε και "καμαρωνουμε" σημερα.

    Φορος τιμης στους αγνους και αδολους νεους που σκαρφαλωσαν στην πορτα την οποια εριξαν -απο μεσα-οι ιδιοι οι "συμφοιτητες τους" και κατοπινοι δυναστες τους.

    Πως να μην σταθεις προσοχη μπροστα σε αυτην την προδιαγεγραμμενη μοιρα,τοσο των "ανωνυμων" φλεγομενων νεων οι οποιοι κλειστηκαν μαζι με συνομιληκους λυκους στο ιδιο μαντρι,οσο και ολων των υπολοιπων εμας που θαυμαζουμε την εμμονη και το πεισμα για ελευθερια μερικων νεαρων, και πληρωνουμε την πουστια και την προδοσια που επιφυλλασαν,τοσο σε εκεινους οσο και σε εμας οι "Πολυτεχνιτες" "ερημοσπιτες", πειναλαιοι αλλα και τοσο προσεκτικα διαλεγμενοι απ "εξω", αδιστακτοι,ανθελληνες που ακομα και σημερα με τοση υποκρισια,κρυμενοι πισω απ'την ασφαλεια του χρονου και της ληθης μας λενε καταμουτρα: "Ειμουν και εγω εκει".

    Εαν ημουν τοτε και εγω εκει,πραγματικα σημερα θα ειχα καθαρισει μερικους απο τους τωρινους που αργοτερα ειπαν, προδιδοντας μου τον αγωνα:"ειμουν κι'εγω εκει",μονο και μονο σαν εντολοδοχοι για να κατσικωθουν αργοτερα για παντα στον βουλευτικο σταυλο.
    Μπορει να ειχαμε γλυτωσει ετσι,μερικους φορους εστω. Η καποιο νησι.
    Η τα αυτια μας απο τα κακα Ελληνικα τους.
    Δειγμα οχι μονο της αγραμματοσυνης τους-αυτο ειναι το λιγοτερο-αλλα κυριως του μισελληνισμου τους.

    Υ.Γ Εαν καποιοι νοιωθουν παραξενα με το σημερινο κοινοβουλευτικο σφυχταγγαλιασμα ολως των κομματων- και της λεγομενης αριστερας συμπεριλαμβανομενης-τοτε δε εχει παρα να "δει" το Πολυτεχνειο. Κατι αναλογο εγινε και τοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γινεται πολυς ντορος για το τιποτα.Τιποτα που λεει ο λογος,απλα αναφερομαι στο θεμα της υπογραφης του Σαμαρα.Ειπαμε πως το μελημα των Ευρωπαιων ειναι να υπογραφει η συμβαση.Η νεα δανειακη συμβαση.Απαξ και υπογραφτηκε ολα θα παρουν τον δρομο τους.
    Με την μεταφορα απο το Ελληνικο στο Αγγλικο δικαιο,η Ελλαδα πλεον απεμπολει το δικαιωμα-ατου που ειχε,να προχωρησει σε δικο της κουρεμα και την αποπληρωμη των χρεων της σε δραχμες.Κοβει και δινει.Πλεον ολα τα χρεη θα αποπληρωθουν, μεινει η φυγει, απο το ευρω.Για αυτο και μπαινουν σαν εγγυησεις ακινητα και γη.Αφου δεν προκειται να βρει οσα ευρω χρειαζονται.
    Με την υπογραφη της συμβασης,αυτοματα η Ελλαδα γινεται ερμαιο των ορεξεων των Γερμανων και σια,αφου ανα πασα ωρα και στιγμη την πετανε εκτος "Ευρωπης" θελοντας η μη.Και εκει θα ειναι πλεον το νεο μεσο πιεσης αφου το παλιο με τις δοσεις μπαγιατεψε.Το θεμα της υπογραφης του Σαμαρα δεν ειναι παρα ενα ακομα κολπο,ωστε να ωθησουν τα πραγματα εκει που πραγματικα θελουν.Σιγα τωρα μην βασιζονταν σε μια υπογραφη,αφου ετσι κι αλλιως με την παρουσα κυβερνηση θα τακτοποιηθουν σε σειρα οσα εχουν δρομολογηθει να γινουν.
    "Σου χαριζουμε την υπογραφη,αλλα σε αυτα κι αυτα π.χ θα συμφωνησεις..." ειναι σαν λενε οι Γερμανοι στον Σαμαρα.
    Οι Αμερικανοι,με μπροσταρη τον ΓΑΠ,επαιξαν το χαρτι του δημοψηφισματος ωστε να παρουν παραταση οι δικοι τους να προετοιμαστουν καλυτερα.Το τι θα κανουν τωρα,αγνωστο.Το σιγουρο ειναι πως οσο περναει ο καιρος τοσο πιο ετοιμοι θα εμφανιστουν να ανταποδωσουν το χτυπημα των Γερμανων.Και επειδη οι Ευρωπαιοι ειναι και ανυπομονοι,να δειτε που σε λιγες μερες θα αρχισουν να μαλακωνουν στα περι "υπογραφης" του Σαμαρα.Ηδη το πρωτο βημα εγινε με την δηλωση του Καρατζαφερη.Μετα θα ακολουθησει μια "προταση" του Μπαροζο η του Αλφαταζ,και στο τελος θα "πειστει" κι ο Σοιμπλε.....Ε ρε δουλεμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η καθυστερηση ειναι υπερ των Αμερικανων.Οι Γερμανοι καιγονται να τελειωνουν μια ωρα αρχιτερα.Το "παιζουν 11 εναντιον 11 αλλα στο τελος κερδιζουν οι Γερμανοι", εδω δεν παιζει.Οι Αμερικανοι,θελουν παση θυσια να ειναι τα αφεντικα στην Ελλαδα,και θα κανουν οτι ειναι απαραιτητο να το υπερασπιστουν.Θα ηταν αφελες να πιστευαμε πως "ανθρωπος τους" ειναι μονο ο ΓΑΠ.Υπαρχει ολοκληρη ομαδα,οπως ομαδα εχουν και οι Γερμανοι.Στην παρουσα φαση,σε τρεις τεσσερις μερες θα ακουστουν βαρυγδουπες δηλωσεις του Μανιατη,του Μανιατη απ`τ`Αργος,για την εκκινηση των εξορυξεων πετρελειου και φυσικου αεριου νοτια της Κρητης.Με ποια εταιρεια? Αμερικανικη φυσικα,ειπαμε οτι τα συμβολαια υπαρχουν.Και απο καινη την ωρα θα γινει της πουτανας το μαγκαλι.Μεχρι που οι Γερμανοι,θα αρχισουν τις φιλιες με τους Τουρκους,τις κολλητες φιλιες,μιλαμε για "γαλλικα" φιλια.
    Και αντε να δουμε τοτε τους Γαλλους,προς τα που θα κοιτανε.Γιατι αυτοι θα εχουν μεγαλο προβλημα."Απο δω η γυναικα μου κι απο κει το αισθημα μου" θα ειναι το εργο....
    Με εμα σμπαρο δυο τριγωνια γινεται Αντωνη Σαμαρα.Με δυο καρπουζια στην μασχαλη δεν γινεται με τιποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λεγαμε καποτε για τον Χατζαρα.Τον θυμαστε πιστευω.Αλλα μπροστα στον Μπαμπη,τον Δημητρη,την Σια, και τ`αλλα παιδια στον Σκαι ειναι κολλεγιοπαιδο...Ειδικα αυτος ο Παπαδημητριου ειναι να τον βαλεις σ`ενα σακι με δυο γατες και να τον κρεμασεις αναποδα σε ενα δεντρο.Ακομα κι αυτος ο βλακας ο Κωνστας,καπου-καπου παει λιγο πριμα.
    Ηθελα να`ξερα,εκει στο Φαληρο,ολοι αυτοι που ειναι απ`τις εξι το πρωι,ειναι και το μεσημερι με την Ευα ειναι και στις 10 με την Σια την ομορφονια,πληρωνονται για τις υπηρεσιες τους η την βγαζουν με εκβιασμους? Λετε να`χουμε τιποτα ειδησεις οσονουπω???? Λεω εγω τωρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργης ο Γαρατζέος17 Νοεμβρίου, 2011 10:51

    Αφού συζητάμε για τα χάλια μας και συμφωνούμε όλοι για το κακό που έφερε ο παμπερούχος (κατ' αρχήν) και συνέχισε το σύνολο του πολιτικού συστήματος, δηλαδή για την διάλυση του παραγωγικού σιτού της χώρας (κοινώς ξυσ' τ' αρχίδια σου και τράβα στο δημόσιο) του γιουνάν μπεηλίκ, συμπληρώνω με ένα πολύ ωραίο και ψύχραιμο άρθρο στα αγγλικά για την αποβιομηχανοποίηση της γηραιάς αλβιώνας και τα κακά επακόλουθα της:

    http://www.guardian.co.uk/business/2011/nov/16/why-britain-doesnt-make-things-manufacturing

    Είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΕΣ οι αναγωγές στα δικά μας χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το παρακατω post θα ειναι βαρετο για οσους δεν εχουν ζησει στο UK ΑΠΛΑ προειδοποιω..

    Γιωργο το North East ειναι το πιο φτωχο μερος του U.K ουτε καν της Αγγλιας.Κατι σαν την Ηπειρο τη δικια μας σε χειροτερη μορφη.

    Newcastle, Sundelrand, και ολη η περιοχη Tyne μεχρι σχεδον το York ειναι το ιδιο.

    Κανωντας εκει το 96 τη πτυχιακη μου ειδα ακριβως αυτο που γραφει: Εγκαταλειψη, ανεργια, αλητεια (φυσικα) και μιζερια με φτωχεια.
    Κατεβασμενα κεφαλια και κομμενα φτερα.

    Βεβαια οι Βρεττανοι εχουν μια βασικοι διαφορα.

    Ειναι, οπως καλα ξερεις, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ και μεθυστακες.
    Καλοι δικαιοι και περηφανοι, ακριβεις στη δουλεια τους αλλα με μετρο και οριο.
    Δεν ειναι 'σκυλια' που θα σκοτωθουν να τελειωσουν κατι..

    Λογικο μιας και 200-300 χρονια ζουσαν απο τις αποικιες και εμαθαν να τα κλεβουν και να τα εχουν ολα ετοιμα.

    Ο καθηγητης μας τοτε θυμαμαι ελεγε, (αποστρατος Σκωτος, ως μηχανικος απο την Βασιλικη φρουρα στις Ινδιες) εμεις κλεβαμε !!! το σιδηρο απο τους Ινδους για να φτιαχνουμε πραγματα και μετα οι Ελληνες εβγαζαν λεφτα που τα κουβαλαγαν με τα καραβια τους!!!
    Και χαρακτηριστικο παραδειγμα εφερνε την πληρη αποψιλωση του Σιδηροδρομου απο την goa στο Δελχι, σχεδον ολη τη χωρα δηλαδη,μετα το πολεμο ΞΗΛΩΣΑΝΕ ολες τις ραγες και τις πηγανε στην Αγγλια να κανουνε καραβια. Και φυσικα κανανε αλλη γραμμη με πενταπλασιο κοστος που φυσικα χρεωσανε τους Ινδους..

    Επειδη ομως οπως ειπα ειναι τεμπεληδες, η βιομηχανια τους κατερρευσε γιατι κανανε και ΚΑΚΑ προιοντα που μονο αυτοι αγοραζαν.

    Αυτοκινητα στο μαυρο τους το χαλι, οικιακες συσκευες προβληματικες, καταναλωτικα προιοντα κατωτερης ποιοτητας.

    Φυσικα και ειχαν και εχουν ΠΟΙΟΤΙΚΑ προιοντα απλα μιλαω για το μεσο ορο, ο οποιος και ηταν κακος ποιοτικα για τον απλο λογο οτι ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ το μεχρι το 60-65 και ειχαν ετοιμη πελατειακη βαση ολη την κοινοπολιτεια που απορροφουσε οτι μπουρδα εβγαζε η μαμα Αγγλια.

    Ινδιες, hong kong, Αυστραλια, Νεα Ζηλανδια, Καναδας και οι Αφρικανικες αποικιες φυσικα.

    Who cares if the blοody thing doesnt work, export it!!

    Αυτοκινητα που ναι μεν κραταγανε 30 χρονια αλλα δεν φρεναραν και δεν εστριβαν.
    Ποιος να ξεχασει τα Morris και τα Βρεττανικα Ford?

    Aκομη και τωρα βεβαια επειδη ξερεις ποσο μαλακο-περηφανοι ειναι τα Opel τα λενε Vauxhall και τα εχουν διαφημηση στη φανελλα της Εθνικης..

    Και τα Mini με τα Rover ακομη ετσι τα λενε, ρε ξυπνατε BMW ειναι.
    Τα Rolls ΔΕΝ ειναι αγγλικα, τα Aston Martin του James ειναι αμερικανικα.

    Μπορει να μοιαζει το σκηνικο λοιπον αλλα η Ελλαδα ποτε δεν ηταν πλουσια χωρα, ουτε ζουσε απο κλεμμενα οπως οι Αγγλοι.
    Εμεις (για αλλους λογους) ποτε δεν ειχαμε την ευκαιρεια μας.
    Αυτοι την ειχαν και τη πεταξαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Oπως ελεγα στο Τακη χθες: H απληστια πληρωνεται...


    Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας δέκα γερμανικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s κόβοντας μία βαθμίδα από την Dekabank και δύο βαθμίδες από τις Helaba, SaarLB και HSH Nordbank. Κατά τρείς βαθμίδες υποβαθμίστηκαν οι τράπεζες BayernLB, Deutsche Hypothekenbank AG, LBBW, NordLB, NordLB Luxembourg και BremerLB.



    Ως αιτία για την υποβάθμιση ο οίκος προβάλει, όπως γράφει το enet.gr το γεγονός ότι η κρατική στήριξη των γερμανικών δημόσιων τραπεζών έχει γίνει λιγότερο βέβαιη, εν μέρει λόγω του νέου καθεστώτος εξυγίανσης των τραπεζών που επιτρέπει στην κυβέρνηση να επιβάλει απώλειες στους πιστωτές εκτός της εκκαθάρισης.



    Οι υποβαθμίσεις των γερμανικών τραπεζών έρχονται μερικές ημέρες μετά τη «κατά λάθος» υποβάθμιση και των γαλλικών τραπεζών από την S&P, αλλά και ενώ συζητούνται για πρώτη φορά στην Ευρωζώνη ,μέτρα για τον περιορισμό της δράσης των οίκων στην ευρωπαϊκή οικονομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργης ο Γαρατζέος17 Νοεμβρίου, 2011 12:36

    Επειδή έχω, όπως κι εσύ, προσωπική εμπειρία, απλά ήθελα να δείξω έναν εύλογο προβληματισμό στο πως η αποψίλωση του παραγωγικού ιστού (και δη πρωτογενούς -που θα μπορούσαμε να έχουμε μιά χαρά στο γιουνάν μπεηλίκ- και δευτερογενούς τομέα -που θα μπορούσαμε να έχουμε λίγες, ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ δραστηριότητες-)και η αποκλειστική στροφή σε υπηρεσίες και στο δημόσιο τομέα, τα οποία πληρώνονται με δανεισμό, όπως έχει γίνει εδώ (και με το παραπάνω) ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ χώρες και τόπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aπο τον Παναγιωτη Τραιανου,παλι,μια ευκολοχωνευτη αναλυση.Το αν συμφωνουμε η διαφωνουμε,ειναι αλλο θεμα:

    "Από τη μία πλευρά υπάρχουν οι Εβραίοι ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, για να ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ εις βάρος του ΚΟΣΜΟΥ και από την άλλη πλευρά υπάρχουν οι Εβραίοι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ, για να ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ τον ΚΟΣΜΟ...

    Όλα τα έλεγχαν μέσα στην "πλανηταρχεύουσα" δύναμη και δεν τους έμενε τίποτε άλλο, παρά να κονομάνε στο προσωπικό επίπεδο.
    Δίπλα —και σήμερα απέναντι— από αυτούς τους "χαλαρούς" Σιωνιστές της τοκογλυφίας στέκονταν οι ιμπεριαλιστές του σκληρού σιωνιστικού πυρήνα, οι οποίοι επιδίωκαν τα περίπου ανάλογα κέρδη, κάνοντας το ακριβώς αντίθετο. Είναι αυτοί, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την τοκογλυφία, για να επιτύχουν ιμπεριαλιστικούς στόχους, χωρίς να εκτεθούν από τη χρήση όπλων...

    Τα "θηρία" του ιμπεριαλισμού απολάμβαναν τη συνύπαρξή τους με τις "ύαινες" της τοκογλυφίας. Συνέφερε στους κλασικούς ιμπεριαλιστές ν' ακολουθούν τις "ύαινες" και να βρίσκουν τα κράτη στα πρόθυρα του θανάτου ...Στα πρόθυρα ενός αργού και οδυνηρού θανάτου, όπου οδηγούνταν από τους ακρωτηριασμούς" και τις "αιμορραγίες" που τους προκαλούσαν οι "ύαινες". Μιλάμε για μεγάλη επιτυχία. Οι "ύαινες" τύπου Goldman Sachs "αιμορραγούσαν" μέχρι θανάτου κράτη όπως η Ελλάδα και ερχόταν στη συνέχεια το γερμανικό "θηρίο" με "δόντια" τύπου Siemens και "κατασπάραζε" το θύμα του. Οι τοκογλύφοι, για να τοκογλυφούν, παρέδιδαν εξασθένημενα τα κράτη στους εχθρούς τους...

    Στην πραγματικότητα σπάει ο σκληρός πυρήνας του σιωνιστικού ιμπεριαλισμού.
    Κάποιος θα γίνει Κάιν και κάποιος Άβελ ...και αυτό είναι ένα σενάριο, το οποίο το έχουν ξαναζήσει οι Εβραίοι. Κάποτε κάποιοι πρόγονοί τους για κάποιες λίγες φακές και σήμερα οι ίδιοι για κάποια δισεκατομμύρια ...Όλα τα άλλα είναι ακριβώς τα ίδια στην ουσία τους

    Το πολιτικό σκέλος του ιμπεριαλιστικού Σιωνισμού "σώζεται" από την τακτική του "κουρέματος", γιατί αποφορτίζεται σε μεγάλο βαθμό η κρίση χρέους και τα κράτη με αυτόν τον "τεχνητό" τρόπο μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν με τον επιθυμητό τρόπο...
    Το "κούρεμα", δηλαδή, δίνει "ανάσες" στους "ετοιμοθάνατους" και αυτό δίνει επίσης "ανάσες" και σ' αυτούς που τους καταδιώκουν με σκοπό να τους "κατασπαράξουν". Δίνει "ανάσες" σ' αυτούς που "ψυχορραγούν", αλλά πρέπει να είναι "ζωντανοί", για να "φαγωθούν" από τα "θηρία". Δίνει "ανάσες" στα υπερχρεωμένα κράτη και αυτό είναι άκρως απαραίτητο, κυρίως για τους ισχυρούς. Δεν τα απαλλάσσει από τα χρέη ή την κηδεμονία των ισχυρών που τα λεηλατούν, αλλά ταυτόχρονα τους δίνει κάποια περιθώρια να καταναλώνουν για να συντηρούν τις παραγωγικές "μηχανές" των κρατών-θηρίων, που ελέγχουν οι Εβραίοι. Η συντήρηση αυτών των "μηχανών" είναι το ζητούμενο των "κουρεμάτων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με χρήματα, τα οποία θα τα στερήσουν από τις τσέπες των τοκογλύφων και των τραπεζιτών, θέλουν να "ταΐσουν" στο επίμαχο διάστημα τον "σχεδιασμό" τους. Αυτό ακριβώς είναι που αντιλαμβάνονται ως απειλή οι τραπεζίτες και άρα η άλλη πλευρά του Σιωνισμού. Η τακτική του "κουρέματος" τούς καταστρέφει, γιατί, όπως είπαμε σε άλλο σημείο, οι τράπεζές τους βρίσκονται στην κόψη του "ξυραφιού"...

    Όταν ανοίξεις ανεξέλεγκτα όλα τα κλουβιά σε έναν ζωολογικό κήπο, τα ζώα θα αλληλοφαγωθούν μεταξύ τους και ο τελικός νικητής θα πεθάνει από την πείνα. Πριν πεθάνει, θα συγκρουστεί με τον προτελευταίο, ο οποίος μπορεί να είναι και του ιδίου είδους και μπορεί να πήραν κι από κοινού την απόφαση ν' ανοίξουν αυτά τα "κλουβιά". Στο τέλος θα αλληλοφαγωθούν και οι ίδιοι

    Το ελληνικό "κούρεμα" δεν σώζει τον πολιτικό "Σιωνισμό", αλλά του δίνει παράταση εις βάρος του τοκογλυφικού Σιωνισμού. Το σταμάτημα αυτού του "κουρέματος" δεν σώζει τον τοκογλυφικό Σιωνισμό, αλλά του δίνει παράταση χρόνου εις βάρος του πολιτικού Σιωνισμού. Αυτό το γνωρίζουν καί οι δύο πλευρές και γι' αυτόν τον λόγο "σκοτώνονται" γύρω από το ελληνικό "κούρεμα", ενώ δεν είναι αυτό το μεγάλο τους πρόβλημα. Όποιος κατορθώσει να περάσει τη δική του άποψη, δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά παίρνει παράταση εις βάρος του αντιπάλου του...

    Γνωρίζουν οι πολιτικοί Σιωνιστές ότι, αν βάλουν τους τοκογλύφους να "πληρώσουν" ένα μέρος της ελληνικής κρίσης, απαλλάσσονται οι ίδιοι από την "πίεση" της απειλής της κατάρρευσης των ομοιοπαθών κρατικών συστημάτων. Από την άλλη πλευρά γνωρίζουν οι τραπεζίτες ότι ο πολιτικός Σιωνισμός απειλείται —εξίσου με τους ίδιους— από τις χρεοκοπίες των τραπεζών, αλλά γνωρίζουν ότι σε μια οριακή κατάσταση για την επιβίωσή του είναι σε θέση να βάλει τα κράτη να τις χρηματοδοτήσουν ...Να τις χρηματοδοτήσουν εις βάρος των κοινωνιών τους.

    Αυτό είναι το διακύβευμα. Ποιος θα χρηματοδοτήσει πρώτος την κρίση, ώστε να καθυστερήσει έστω και για λίγο την επερχόμενη κατάρρευση. Αν τη χρηματοδοτήσει ο πολιτικός Σιωνισμός, είναι θέμα χρόνου να "πεθάνει", γιατί τα κοινωνικά προβλήματα θα διαλύσουν όλες τις "βάσεις" τους και κυρίως την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν τη χρηματοδοτήσει ο τοκογλυφικός Σιωνισμός, είναι επίσης θέμα χρόνου να "πεθάνει", γιατί είναι έτσι δομημένο το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, που θα καταρρεύσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Ιταλία μπορεί ανά πάσα στιγμή ν' αποφασίσει την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτή η πράξη να την ισχυροποιήσει και όχι να την εξασθενίσει. Είναι μια μεγάλη χώρα με τεράστια παραγωγική ισχύ ...Μια χώρα, η οποία μπορεί ν' ανταγωνιστεί την ίδια τη Γερμανία.
    Μπορεί ταυτόχρονα καί να μην πληρώσει τα "χρέη" της, καταστρέφοντας τους τοκογλύφους Σιωνιστές καί μπορεί να "βγει" από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταστρέφοντας τους ιμπεριαλιστές Σιωνιστές ...Τους τοκογλύφους και τους ιμπεριαλιστές, οι οποίοι επέβαλαν στην Ιταλία τον καραγκιόζη Μπερλουσκόνι γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ελέγχοντας και εκβιάζοντας αυτό το διεφθαρμένο και ηδυπαθές ανθρώπινο "καρτούν", μπορούσαν και έλεγχαν απόλυτα μια τεράστια δύναμη ...Με μια στοιχειωδώς πατριωτική ηγεσία η Ιταλία μπορεί στην κυριολεξία να τινάξει τη "μπάνκα" του ιμπεριαλισμού στον αέρα. Η Ιταλία είναι ο εχθρός, ο οποίος μπορεί και "ενώνει" στοιχειωδώς τα δύο αντίπαλα μέρη του Σιωνισμού.

    Για τον έλεγχο αυτού του εχθρού επέλεξαν να βάλουν Ιταλό επικεφαλής της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Γιατί; Για να μπορούν να ελέγχουν άμεσα τις επιλογές της Ιταλίας ...Για να έχουν έναν δικό τους άνθρωπο, ο οποίος θα εξακολουθεί να ελέγχει την Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας και να τη "συντονίζει" από την Φρανκφούρτη. Πόσο δικό τους; Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι ο "Ιταλός", ο οποίος παριστάνει τον κεντρικό τραπεζίτη της Ευρώπης, πριν γίνει κεντρικός τραπεζίτης της Ιταλίας, ήταν αντιπρόεδρος της Goldman Sachs.

    Απλά πράγματα. Δεν μπορείς με τέτοια δειλά και ασήμαντα ανθρωπάκια να φιλοδοξείς να ελέγξεις δυνάμεις με χιλιετίες ιστορίας, όπως είναι η Ελλάδα και η Ιταλία. Δεν μπορείς να μετατρέψεις τους "σερβιτόρους" της ιστορίας σε στρατηγούς της. Δεν μπορείς με αυτά τα "καρτούν" να φιλοδοξείς να κατακτήσεις την Αθήνα και τη Ρώμη μαζί.

    Το τέλος του λογιστικού ιμπεριαλισμού είναι προ των πυλών. Πράγματι οι εχθροί είναι andes portas, αλλά, όταν η Ρώμη ανοίξει τις "πόρτες" να δει ποιοι την "απειλούν", θα κινδυνεύει να πεθάνει από τα γέλια, παρά από οτιδήποτε άλλο. Θα ξεκαρδιστεί στα γέλια, όταν θα διαπιστώσει ότι πρόκειται περί Εβραίων λογιστών και Γερμανών κλητήρων.
    Το τέλος μόλις "άρχισε".

    Allelouia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1- παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων
    2- πρόγραμμα HELIOS
    3- Διαχείριση απορριμμάτων
    Δεν τα λέω εγώ, ο ΡΑΙΧενμπαχ τα λέει σαν πρωθυπουργός μπαίνοντας στο ψητό της υπόθεσης.
    Η πλάκα είναι ότι λέει ότι τον φωνάξαμε εμείς να μας βοηθήσει τεχνοκρατικά, δεν τον στείλανε ούτε ήρθε μόνος του.
    ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟ 2011
    Η κατάντια μας φαίνεται στο ότι δεν πάει ούτε ένας από την κυβέρνηση να αποδώσει φόρο τιμής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρήστο,
    Το Λονδίνο είναι στο -1,27%, η Φραγκφούρτη στο -0,73% και το Παρίσι στο -1,27%.
    Η Αθήνα κοντά στις 700(δεν ξέχασα μηδενικό) μονάδες.
    Τα spreads στην Ελλάδα στις 2.709 μ.β.
    Ιστορικό υψηλό ρεκόρ για τα spreads στα 10ετή ομόλογα της Ισπανίας με απόδοση 6,61%, τα αντίστοιχα ιταλικά έχουν απόδοση 7,17% ενώ ανεβαίνουν και τα γαλλικά (όχι θα την γλύτωνε ο τακούνιας της Γαλλίας)10ετή ομόλογα στις 195 μ.β με απόδοση 3,73%.

    Πάω για βαρέλια....
    DIMI
    όντως το ουζάκι άργησε,οπότε ή παίρνεις πρωτοβουλία και το οργανώνεις ή περιμένουμε τον Στίβεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εννοείται προς τα βόρεια αυτή την φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τελικά με όλες αυτές τις κερδοσκοπικές επιθέσεις που συμβαίνουν τριγύρω μας, μήπως θα θα μας συνέφερε καλύτερα να μην εφαρμοστεί η συμφωνία της 26/10;(κούρεμα)
    Ποιο το όφελος μας αν είναι να χρωστάμε τα μισά αλλά με διπλάσιο επιτόκιο;
    Μπορεί η αναλογία χρέους προς ΑΕΠ να μειωθεί και στην λήξη των ομολόγων να χρωστάμε λιγότερα αλλά τελικά τα χρήματα που θα πρέπει να πληρώνουμε σαν κράτος για τους τόκους επί των ομολόγων θα είναι τα ίδια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OSsuXskRn1o

    Ρίξτε μια ματιά στον χοντρούλη, δεν σας θυμίζει τον συνονόματο του αεροδρομίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στην προσπαθεια να ερθουν τα πανω κατω και τα μπρος πισω, οι πισογλεντιδες του σταθμου "Σκαι ο Μπαμπης,Σκαι ο Βερεμης, Σκαι ο Παπαγελας και σκαμε ολοι απο τα γελια" σε ενα απο τα κατα ριπας ριξικελευθα "ντοκιμαντερ" κομενα και ραμενα απο τους εντολεις των ΓΑΠ του κοσμου,προκειμενου να παθουμε ολοι λοβοτομη,παρουσιασε αλλο ενα εξεχον πονημα που ανημερα της Μαραθωνιας διαδρομης,της προαλλες,φροντισε να τιμησει την ημερα με ενα αφιερωμα στην δουλεία.

    Η μαχη του Μαραθωνα το αντικειμενο το οποιο εξεταζαν Αμερικανοι "ιστορικοι" και "
    αναλυτες" (καταλαβαινετε),οπου εκθειασαν τον πολυμορφικο στρατο του ξερξη και εκπληκτοι αναρωτηθηκαν "για ποιον λογο τους αντιστεκονταν εκεινος ο μικρος βαρβαρος λαος (τους Ελληνες εννοουσαν) .
    Εβαλαν δηλαδη αυτα τα λογια στο "στομα" των Περσων.

    Αντε και το καταπιαμε. Το παρακατω ειναι το σπουδαιο.
    Αναλυει τις σχεσεις των Περσων και των δυο κυριαρχων πολεων,της Αθηνας και της Σπαρτης και πως αυτες τρωγονταν μεταξυ τους και στις βοηθειες και υποστηριξεις που ζητουσαν κατα καιρους οι δυο Ελληνικες πολεις, απο τους Μυδους.

    Οι οποιες ηταν πολεις-κρατη (το υπογραμιζουν αυτο,εχει σημασια για το σημερα δηλαδη) και "εξεταζοντας" με κωλονοσκοπιο την ασπονδη φιλια των δυο και τον ρολο που επαιζε σε αυτο η Περσικη Αυτοκρατορια, φτανουμε στο ρεζουμε:
    " Η αθηνα και η Σπαρτη,κυριως η πρωτη, με την παραλλογη πολιτικη της να ανοιγει μετωπα στην Ιωνια και το συνεχες ενοχλημα προς τους Περσες,εφερε-μετα απο δεκαετιες μικροεχθροπραξιων μεταξυ τους-τις δυο δυναμεις σε μετωπικη συγκρουση, η οποια αλλαξε την ιστορια..."

    Ωραια. Και που ειναι το παραξενο θα μου πεις;
    Στο τελειωμα: "....εαν δεν ειχαν αναπτυχθει αυτες οι σχεσεις μεταξυ τους και αν δεν συνεβαιναν αυτες οι μαχες που αλλαξαν το ρουν, η πορεια της Ευρωπης και οι σχεσεις της με την Ανατολη ισως να ειχαν διαφορετικη μοιρα σημερα."!

    Δηλαδη: Γιατι βρε μαλακες σταθηκατε στη μεση και δεν αφηνατε να περασουν τρανσιτ ωστε το ιστορικο γιγνεσθαι να βρει την ολοκληρωση του, στην συναδελφωση των δυο αυτων κοσμων;
    Και ακομα χειροτερα: Οι μαχες εκεινες,εγιναν η αιτια για την μετεπειτα αιματοβαμενη σχεση αναμεσα στην Ευρωπη και την Ανατολη. Εσεις φταιτε,που δεν στησατε κωλο και ετσι ειχαμε εκατομμυρια νεκρους στα επομενα χρονια! Ασε που δεν θα ειχαμε και τον μπελα της κωλοευρωπης σημερα,αφου δεν θα ειχε γεννηθει.
    Αυτα ειναι!

    Γεια σου ρε μονοπυθμενε Αλαφουζε. Δεν ξερω ποσα μου χρωστας απο τα κλεμενα που μου εχεις παρει-χαλαλι σου και να τα φας σε εχγειρησεις-αλλα το σκυλευμα τι το θες;
    Ριμαζεις την τσεπη μου,θα ριμαζεις και το κεφαλι μου;
    Κατσε και φυτεψε κανενα δεντρακι-μακρυα απο τις μολυσμενες με πετρελαια παραλιες-ψηλα στην Παρνηθα και μη μας ανεβαζεις την πιεση.

    Που αναμεσα στις απανωτες αστυνομικες σειρες -αναδεικνυοντας την αναγκαιοτητα του ισχυρου ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,αναμεσα στα πρασινα ντοκιμαντερ του "EARTH" η του μεγα περιβαλλοντολογου που κρουουν τον κωδωνα του "πρασινου" κινδυνου προκειμενου να φορολογειται και ο αερας,αναμεσα στις βαμενες μπουκλες του Παπαγελα και την υαλιστερη,καυτη καραφλα του αναλυτη σκυλου κανις Μπαμπη,αναμεσα στα σωριδον σκουπιδια που ξεσηκωνετε απο την αμερικανικη t.v, τι στο διαολο θες να γινεις και ιστορικος;
    Σαν γλαρος τιγκα στην πισσα θα μοιαζεις.

    Τελος παντων. Ενταξει. Ξαναγραψε εσυ την ιστορια με τους πληρωμενους τεμπεληδες με διπλωμα, και ασε και σε εμας το δικαιωμα να σας ξαναγραψουμε στα παπαρια μας.
    ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρηστο

    Το κολοδαχτυλο που τους εριξε ο Ευρυβιαδης και ο Θεμιστοκλης με τον Παυσανια αρχικα και ο Μιλτιαδης με τον Λεωτυχιδα τον Ξανθιππο και τον Περιλαο μετα ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ με τιποτα.

    Τετοιο δε ΓΑΜΗΣΙ σε δοσεις, επαναλαμβανωμενο και με τετοιες διαφορες σε δυναμεις ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΠΕΣΕΙ ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΤΕ.

    Ακομη και η 'ηττα' στις Θερμοπυλες ειχε τετοιο κολοδαχτυλο στις απωλεις και την αντισταση που μονο σαν ηττα δεν μετρησε ποτε.

    Ο δε Μιλτιαδης στις Πλαταιες, εριξε τετοιο και τοσο ΓΑΜΗΣΙ που εχει γινει πλεον σημειο αναφορας παγκοσμια σε επιπεδο στρατηγικης τακτικης.

    Sorry για τα γαλλικα αλλα τετοιο σεξ, δεν εχει ξαναπεσει παγκοσμια σε μαχες και συνεχωμενο που δεν αλλαζει οσο και να σκουζουν ολοι τους..

    Γι αυτο εξξαλου ειμαστε αυτοι που ειμαστε..

    Και 2500 χρονια μετα οι Κρητικαροι περιμεναν το μπαμπα και το παππου τις Μερκελ με τις μαγκουρες και τους σαπισαν 3 μερες: 17.000 απωλειες ειχε η περιφημη Γερμανικη μηχανη και 3,500 η ελληνικη πλευρα..

    Σα λαος γενικα οταν μας πολυτσαμπουκαλευουν γυαλιζει το ματακι μας απο οτι φενεται... και οι πουτσες πεφτουν (οπως ελεγε και ο μεγας Ζαμπετας) στρειτ θρου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. http://www.youtube.com/watch?v=8fYm2tpwRFQ&feature=share

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρηστο, Μπαμπη:

    Αν ο Σάρουμαν είχε τον Μάκη για βοηθό, θα είχε βρει τον Φρόντο σε μία ώρα...

    Θα ξεκινησουμε οργανωση ουζου αλλα θελω contacts

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς DIMI: Και πως να ξεχαστει. Και γιατι να ξεχαστει.
    Την υπενθυμιζει μια χαρα η Εσθηρ,της Παλαιας Διαθηκης, η οποια τυγχανε και συζυγος του Ξερξη.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ ΕΛΕΦΑΝΤΑ.
    ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ,ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΚΟΙΝΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ". ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΝ "ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ".
    ΜΙΑ ΒΕΝΤΕΤΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή