Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

           " Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες. Οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί..." Μούρθε, γιατί να μην το γράψω; Όσο κι αν οι γνήσιοι αριστεροί, δεν έχουν σχέση με τις θρησκείες. Πόσα δόγματα να αντέξουν; Και προσοχή. Είπα αριστεροί, δεν είπα κομουνιστές.
             Ήταν καιρός να φύγει ο καθολικός ( το πραγματικό αξίωμα ) και να έρθει ένας αιρετικός ( τέτοια είναι η ορθοδοξία ). Κάποιος που δεν θέλει να πληρώνεται αλλά μόνο να δουλεύει. Κάποιος που γνωρίζει τους πάντες και τα πάντα μέσα στην ομάδα και που με τρεις κινήσεις θα αναγκάσει όλους τους εξαφανισμένους ανώνυμους να πάρουν τηλέφωνο τον Μανόλο και να του προτείνουν να ανοίξει σουβλατζήδικο και να τυλίγει τα προϊόντα του με τα προπονητικά του πτυχία.
            Τον συμπαθώ τον Κωστένογλου. Κυριότερα γουστάρω οτι η ομάδα αποκτά ιεραρχία. Ιμάμης μπροστά ( αυτός τον επέβαλε ) είτε παρασκηνιακά είτε προσκηνιακά κι από κάτω ο σωστός ιερέας που αγνοώ πώς λέγεται στα μουσουλμανικά. Χόρτασα από τεχνοκράτες και πολλαπλά συστήματα που πιο πολύ μπερδεύουν παρά λύνουν το μυαλό των ποδοσφαιριστών που πρέπει να είναι μικρότερο της βαλβίδας από την οποία φουσκώνουν την μπάλα.
            Θα μου πείτε οτι κι ο Νικόλας, ήταν ποδοσφαιριστής. Ε, δεν υπάρχει κάποια αντίφαση. ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ, ΕΥΚΟΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΡ ΤΣΙΧΛΑ ΝΑ ΦΕΡΝΑΜΕ, ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ. Όχι οτι αυτό είναι δικαιολογία για τον Μανόλο. Αυτός τα σκατά, τα έκανε απλά απόσκατα.
              Όμως η κριτική, δεν θέλουμε να είναι ισοπεδωτική. Την θέλουμε οπαδική. Κι άρα βάζουμε πλαίσια, αποκόπτουμε το μωρό από τον ομφάλιο λόρο και προχωράμε. Πού; Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.
            Τι κερδίζουμε άμεσα; ΤΙΣ ΦΑΣΑΡΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ. Δικό μας παιδί ο Νίκος, η διοίκηση διείδε το πρόβλημα κι έκανε τις κινήσεις της και τι να προλάβει ο νέος προπονητής να κάνει μέσα σε μιά εβδομάδα; Μόνο τον Κέζο τόλμησε να προτείνει και τον Καρντόζο. Εξ άλλου ντέρμπυ είναι, όλα μέσα είναι και δεν έχει μπει κάποια υπογραφή και σφραγίδα από τον ορθόδοξο μουσουλμάνο. Λογικά πράματα. Μόνο οι ξένοι θέλουν χρόνο; Οι Έλληνες τι είναι; Μπαταρίες έτοιμες να βγάλουν την ενέργεια;
            Τι κερδίζουμε αργότερα; Πτώση του budget, καλές σχέσεις με τους αθλητές, ανεκτικότητα στα μισθά κι απλοϊκά συστήματα. Έναν άνθρωπο Αεκτζή που θα το σκεφτείς διπλά και τριπλά μέχρι να τον βρίσεις. Έναν καθοδηγητή που γνωρίζει την πίεση του πρωταθλητισμού αλλά κι όλα τα δεδομένα της ΑΕΚ. Έναν άνθρωπο που ακόμα και μέσω πρωτοδικείου, δεν θα φύγει, δεν θα λακίσει και δεν θα θέσει όρους ή μαχαίρια στην διοίκηση. Στην διοίκηση; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
              Αλλά έχουμε κι άλλα να κερδίσουμε. ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ. Θα κερδίσουμε και σε τσαμπουκά. Διότι ο Νικόλας είναι Έλληνας και δεν είναι ένας τυχοδιώκτης μισθοφόρος. Γνωρίζει τα ειδικά βάρη των αντιπάλων, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ( που δεν ψιλοψήθηκε με τον Άγγελο από τον γάτο των Σπάτων, quiz: ποιός είναι; ). Βλέπετε, οτι αυτός που κάθεται στον πρεδρικό θώκο, φοβάται τα λεκτικά κύρια. ΚΙ ΑΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ, ΤΟΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ, ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΚΟΥΓΙΑ ( μπαμ και τέζα ο μοντελοπνίχτης, δεύtερο quiz: ποιός επέβαλε την απόφαση; ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ ( τρίτο quiz: πού είναι αυτός; ).
               Πάλι λάθος έκανε ο πρόεδρας. Διότι αυτήν την στιγμή, ο Νικόλας θα τον δώσει ξεκάθαρα στον κόσμο. Είναι σοβαρό παιδί ο ογλου. Δεν ζητάει πολλά, αλλά αυτά που ακούει και του υπόσχονται βγαίνει και τα λέει. ΚΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΙΓΑΝΑ ΠΟΤΑΜΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕ ΧΡΟΝΟ ΛΗΞΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ. Κι επειδή όλος ο Αεκτζήδικος κόσμος ( γράφω σίγουρα ) τον στηρίζει, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ούτε κι εμείς αφού πάμε για hair cut μέσω πρωτοδικείου. Κι εύκολα οι καταριανές εξελίξεις ( αφού κάποιοι δεν πρέπει να φαίνονται ), θα φέρουν τα γνωστά αποτελέσματα σε όσους νομίζουν οτι ελέγχουν τις καταστάσεις. ΜΕ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ; ΑΜΕ. ΤΙ; ΜΕ ΧΙΜΕΝΕΘ;
             Μέχρι τότε όμως, έχουμε μια δουλειά. Εμείς οι Αεκτζήδες, ο απλός κόσμος. Να ενωθούμε και να μιλήσουμε ανοιχτά. Τώρα που βγαίνουν οι ανακοινώσεις της οργάνωσης που βάλλουν καθαρά εναντίον της διοίκησης, αφού θέλει η χήρα να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει. Τώρα που έχουμε, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Αεκτζή στον πάγκο. Που θα υπάρχει η πληροφόρηση αλλά και το παρασκηνιακό κάλυμμα ( δέστε την διαιτησία λίαν προσεχώς ). Εύκολα πράματα για ανθρώπους των επιχειρήσεων αλλά και του ποδοσφαίρου.
                    ΤΟ ΒΗΜΑ ΕΓΙΝΕ. ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ( για όσους καταλαβαίνουν και δεν μιλάω για τους σταθερούς σχολιαστές ). ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ. Κι εδώ την πάτησε ο ΔΧ. Όπως και πολλοί άλλοι, που θα τους ονοματίσουμε πρώτοι εδώ μέσα.  Βλέπετε την ΑΕΚ την ξέρουμε καλά και την θέλουμε μεγάλη. ΚΑΙ ΙΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ. ΒΛΕΠΕΤΕ, ΚΑΠΟΙΟΙ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ( αργότερα επι αυτού ). Δουλεύουμε αδέρφια.
                     Και στηρίζουμε τον Νικόλα. Τυχαία δεν γίνεται τίποτα.
                             ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ. ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΣΑΜΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΡΕΣΕ ΤΟΝ ΧΙΜΕΝΕΘ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΧ ΚΙ ΑΔΑΜΙΔΗ; ΣΑΜΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ; ΠΟΙΟΣ ΠΗΓΕ; ΕΓΩ; ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΡΕΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΚΩΛ. ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΑΝ ΑΕΚ ΓΟΥΣΤΑΡΩ;
                   ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ ΚΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. Με την γραβάτα του θα είναι χωρίς βόμβες. ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ. Κι όποιοσ αμφιβάλει, ας έρθει στο ματς με τον γάβρο. ΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Ο ΚΟΝΤΟΕΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ. ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΕΘΑΜΕΝΑ;
                          ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΙΚΤΗ ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ. ΤΑ ΑΛΛΑ , περί αιμόπτυσης και θανάτων, ας τα πάρει ο Μανόλο μαζί του.
           Υγ. Για όσους διαφωνούν με τα παραπάνω: Ο ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ, που θέλει βοηθό, ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΧΙΜΕΝΕΘ. Πού είναι η τρέλα; Υπάρχει καλύτερος δεύτερος; ΜΗΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΚΙΟΛΑΣ, τώρα που το πτυχίο του το έβαλε στον κώλο του.

37 σχόλια:

  1. Χαραλαμπε και προς ολους.
    Σημερα,αρχισαν τα επισημα ψιθυρισματα.Αλλο να ξερεις κατι,να υποπτευεσαι,να νομιζεις,και αλλο οταν αυτοι που πρεπει να πουν κατι το λενε επισημα εστω και χαμηλοφωνα...
    Στηβεν,ταφοπλακα στον ΦΙΛΑΘΛΟ θα μπει οταν δεν θα ειναι μεσα ο Καραγιαννιδης.Μπορει ο Κολοκοτρωνης,να βαδιζει στα χναρια του,αυτη την στιγμη να υπαρχει ενα "επιτελειο" δυνατο,ξερεις και ξερω ομως οτι ΦΙΛΑΘΛΟΣ σημαινει ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ.Δεν ξερω,αν εχει ορεξη για κατι καινουργιο,ξερω πως αν ξαναβγει και δεν ειναι ο ιδιος,θα παει ΑΠΑΤΟΣ.Ευθεως θελω να μου πεις αν θα ειναι ο Καραγιαννιδης μεσα,αμα ξαναβγει η "βρωμοφυλλαδα"........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επι ενάμιση χρονο πριν, τον Χιμένεθ, δεν είδα τίποτα. Ούτε παρασκηνιακό καλύμμα, ούτε αποτελέσματα με τη Δαφνωστεφανωμένη. Τι αλλάζει τώρα ?
    Οσο για τον Κωστένογλου? Ενας Χιμένεθ είναι και αυτός. Μέχρι και στην πορεία της καριέρας τους μοιάζουν. Έτοιμη ομάδα πήρε στη Σεββίλη ο ένας και στην ΑΕΚ ο άλλος. Τι καθόμαστε και συζητάμε όμως, εδω απ΄οτι φαίνεται δε θα βγει ούτε καν η χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάει ο "Φίλαθλος"...

    Έχει γούστο αν ξαναβγάλει εφημερίδα ο Καραγιαννίδης, να την ονομάσει "Ευαγγέλιο" όπως ήθελε κατά δήλωσή του παλαιότερα...

    ΑΕΚάρα γερά, οι Αντίχριστοι Ζαβρουά (GAVROI) δεν θα περάσουν απο το OAKA. Με νηστεία και προσευχή θα τους τσακίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχουν συστήματα προπονητικά στην εποχή μας. Ούτε διπλώματα. Προπονητής-ψυχολόγος, άντε και λίγο εξομολογητής, με μέτρο όμως γιατί η ύβρις καραδοκεί. Άσε που αν κάποιος προπονητής επιδείξει μέγιστο χάρισμα θα πέσουν πάνω του να τον φάνε για να πάρουν τη σοφία του. Η θεοφαγία γινόταν κατά κόρο στις φυλές της Αφρικής, νομίζω ότι τώρα υποχώρησε ο θεσμός αυτός.
    Άρα τί; Έχουμε αυτή τη στιγμή έναν προπονητή ΑΕΚΤΖΗ, σεμνό, αρκετά καθαρό από τον οποίο δεν έχουμε απαιτήσεις να μας βγάλει στον τελικό του Champions League.
    Πήραμε ένα δικαίωμα στην ελπίδα, με μέτρο όμως. Καλό θα ήταν να έχει στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Αθηνών (ο Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης αργεί) να έχουμε 30.000 νοματαίους στο γήπεδο να στηρίξουμε την ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημερα.
    "Κυριος ο Μανολο" λενε και γραφουν παντου.
    Αφου χρειαστηκαν 12 ωρες για να επιτευχθει αυτο που ενας πραγματικος κυριος θα το επελυε και θα το επιδιωκε απο το πρωτο λεπτο. Πως δηλαδη μετα απο αεναες κουβεντες, ολημερες συζητησεις κλεισμενοι στα Σπατα σαν φυλακισμενοι βγηκαν "κυριοι" απο εκει μεσα;
    Εφ'οσον χρειαζονται πολυωρες διαπραγματευσεις για την λυση του συμβολαιου,σημαινει οτι ο "κυριος" δεν ειχε εξαρχης (και ουτε ξερουμε αν πραγματι εγινε κατι τετοιο. Ο Αδαμιδης το λεει) την διαθεση ουτε ειχε κατα νου να παρατησει τα δικαιωματα που απερεαν απο τους ορους του συμβολαιου του. Χρειαστικε χρονος, μπλα-μπλα,πιθανον να υπηρχαν και εκατερωθεν εκβιασμοι, χρησημοποιηθηκαν τα οπλα και απο τους δυο πλευρες κλπ.
    Οποτε τι θα πει "κυριος"; Μετα απο 12 ωρες αποδειχθηκε κατι τετοιο;

    Λεπτομεριες θα μου πεις και τι ψαχνεις να βρεις. Σωστα.

    Στην παραπανω αναρτηση εχει ενδιαφερον η προσεγγηση του Steven, οσο αφορα στην παρουσια του Κωστενογλου στον παγκο,στο δευτερο μισο του κειμενου του.
    Τα συν και τα μειον του συγκεκριμενου προπονητη στην συγκεκριμενη περιοδο,υπο αυτες τις συνθηκες ειναι γνωστα. ελπιζουμε να υπερισχυσουν τα πρωτα.

    Αλλα οσο αφορα στο οτι το παιδι του Μπαγεβιτς,το ματι και το αυτι του Sugar "επιλεχθει" μετα και απο την συναινεση του Δ.Χ. και τι αυτο σημαινει για την μετεπειτα πορεια της ομαδας. Και λεγοντας μετεπειτα,δεν μιλαμε για χρονια μπροστα,αλλα για καποιους μηνες.
    Και ο Αδαμιδης,αλλα περισσοτερο ο Δ.Χ μπηκαν σε τελικη ευθεια. Σε μονοδρομο.
    Πως "επετευχθει" αυτο; Τι πως; Οταν οι ποροι σου και οι επιλογες σου λιγοστευουν, αυτοματα στρεφεσαι στην παραδοσιακη λυση και στην καβατζα που εχεις αφησει στην παντα.
    Οπου και να πας,εδω θα γυρισεις.

    Ο δεσμευμενος, ο δεμενος χειροποδαρα, ο ανυμπορος, βαφτιζει "αποφασεις" τις αναγκαστικες λυσεις. Βαφτιζει "επιλογη" την προδιαγεγραμμενη πορεια.
    Τον ανεξελεγκτο μονοδρομο τον ονομαζει "θα φτυσουμε αιμα", "θα πεθανουμε για την ΑΕΚ", "αιμα δακρυα και ιδρωτα υποσχομαστε στον λαο" κλπ.
    Δεν ξεφευγεις απο τις ραγες που εχεις μπει- η σε εχουν τοποθετησει- και ο τρακος στον τοιχο που πλησιαζει ονοματιζεται "αταλαντευτη πορεια".

    Ειναι η κατασταση "σπιραλ" οπου τελικα θα καταλιξεις στο σημειο μηδεν.
    Αυτην που περνα και η Ελλαδα δηλαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργης ο Γαρατζέος06 Οκτωβρίου, 2011 10:54

    Εντάξει, πατήρ νίκος πήρε τα κλειδιά της μονής.
    Όσον αφορά τη στάση του τύπου, μου κάνει εντύπωση πως ενώ άπαντες δημοσιογράφοι κράζουν το αγαμίδι, οι 2 ψ-ΩΡΕΣ κάνουν γαργάρα πάλι....
    Τέσπα, ένα πρωτοδικείο μας σώζει (εύχομαι) από τα στρουμφάκια με τα λάπτοπ, το χασοδίκι και τη βαζέλα διευθυντούλη.
    Καλύτερα φτωχοί και με κάποια αξιοπρέπεια, παρά φτωχοί και λουμπίνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα,
    ΔΕΝ υπαρχει προπονητης Κωστενογλου ρε παιδια πλακα κανουμε?
    Ποτε ηταν προπονητης ο πατερ και εγινε τωρα?
    Στον αστερα η στη λαρισα?
    Η στην ετοιμη ΑΕΚ το 2008?
    Ε ναι ηταν τοτε ΟΣΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΡΑΒΟΥΣΗΣ ΤΟ 1996..

    Δε πα να ναι παιδι του Μπαγεβιτς, ανιψακι του Γκουαρντιολα, ξαδελφος του Αντσελοτι και επιτηρητης του Μπερλουσκονι?

    Οποιος ΘΕΛΕΙ και αν ΘΕΛΕΙ να ανακατευτει με την ΑΕΚ Ε-Ν-Ε-Ρ-Γ-Α εδω ειναι το καταστημα.

    Τωρα τα παιδια τα υπονοουμενα και τα περεταιρω SORRY ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ, ΨΩΝΙΣΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ.

    Να τον στηριξουμε? ΟΚ γιατι οχι???

    ΑΕΚΤΖΗΣ? Ναι και? Και εγω ΑΕΚΤΖΗΣ ειμαι να παω και εγω να κατσω στο παγκο? Εχουν βγει 500 αεκτζηδες 'προπονητες' ο μπατιστα ο βαιος ο τονι ο ενας και ο αλλος, πλακα κανουμε?

    Απλα ο πατερ επιβληθηκε (μεχρι να τον σχολασουν και αυτον) απο το αRχιδι και κυριωτερα ειναι ΤΣΑΜΠΑ.

    Αυτο ειναι το μοναδικο κριτηριο και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

    Σε μια εταιρεια που η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΡΘΕΙ και η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ειναι ΘΕΜΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ, το αγαμιδακι μας γλυτωσε αλλο ενα εκκ λεει!!


    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΦΟΡΤΩΣΕ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΚ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ? Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ???


    Γιατι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ?

    ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ..

    Υ.Γ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.

    Κ-Α-Ν-Ε-Ν-Α-Σ στο γηπεδο.ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ. Αφηστε τα νουμερα ΜΟΝΑ τους να βουλιαξουν ΧΤΕΣ. Μη δινετε αλλοθι και τα λεφτα σας σε ΕΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ που ειναι αντιπροεδροι και σε καραγκιοζηδες.

    Εξαλου με τον ΠΑΤΕΡ στο παγκο...... εχουμε πλεον την απ ευθειας καλυψη απο τον υψιστο, αρα η Αυτος η ο Λιακοπουλος (οποιος προλαβει πρωτος) θα μας σωσουν..

    Πρωτεινω στο παιδι του Μπαγετσο-Μελισαν σαν πρωτη προσευχη ειναι να μην εχει ορεξη ο Μιραλας και ο γκαμηλας μεθαυριο.

    Αλλιως θα περασουμε κατ ευθειαν στη Μεγαλη εβδομαδα..

    ΡΕ ΟΥΣΤ ΟΛΟΙ ΣΑΣ-ΑΓΑΜΙΔΙΑ-ΑΡΝΑΡ-ΚΑΣΝΑΚΙΔΙΑ-ΠΑΤΕΡ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ..

    ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΝΔΙΚΟ Π-Α-Λ-Τ-Ο ΜΑΖΙ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mπρεινταμπλικ λεγεται ο οικονομικος κολοσσος που μας σερνει στην ΟΥΕΦΑ για τα λεφτα του Χελγκασον!!!

    ΜΑΚΑΡΙ να ειναι αυτη που θα μας δωσει τη χαριστικη βολη μεσω ΟΥΕΦΑ.

    Γιατι με το ελληνικο κρατος ο νιονιος που εχει 2,5 χρονια 165,000 επιταγη και την εχει κανει καδρο μεχρι να την πληρωθει, ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΦΤΑΙΧΤΗΣ απο πανω που τολμησε να ζητησει τα λεφτα του απο το αγαμιδακι.

    Και ακουσε και τα μπινελικια και τα ζοριλικια- μεσα απο την ασφαλεια του μπουθ παντα- προχτες..


    Ε ΡΕ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ CONPATER: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕΥΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ. Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣ. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.
    ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: ΑΝ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Ο Φ ( που όμως δεν θα αλλάξει κάτι επί της ουσίας των προβλημάτων ), Ο ΝΙΚΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αναστολη κυκλοφοριας του "Φ" εχει σχεση με την ημιεπαναλειτουργια του "ALTER";

    Δηλαδη εκλεισε το στομα του το ενα παιδι για να ταιστει λιγο το αλλο,αφου ο δυστυχος Κεφαλονιτης πατερας χρωσταει και τις Μιχαλους και αρα θα πρεπει να ταιζει τα παιδια του εναλλαξ;
    Ρωταω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟΪΚΑ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΚΙ ΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Ο Φ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ( που δεν είναι καλά ) ΚΑΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ. ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H 'λειτουργια' των παραδοσιακων μεσων, και κατα ΚΥΡΙΟ λογο των εφημεριδων, ειναι ΝΟΜΟΤΕΛΙΑΚΑ θεμα χρονου.

    Η εποχη μας ειναι πληροφοριακη, και το κοινο πλεον ενημερωνεται σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ χρονο και οχι παραδοσιακα.

    Φυσικα και οι δημοσιογραφοι εχουν καταφερει ΘΕΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ να υποβαθμιζουν οι ιδιοι το προιον τους που ειναι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ δηλαδη αναφορα και καλυψη ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ καιοχι ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ.

    Θεμιτο το δευτερο ΜΕΧΡΙ ενα σημειο ομως.
    Εδω πλεον δεν βλεπουμε αναφορα στα γεγονοτα αλλα κριτικη και αποψη επ αυτων.

    Φυσικα και ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ειδικα του Φ ηταν αυτος, αλλα πλεον με τις ενναλακτικες που οι ιδιοι παρουσιαζουν στο κοινο τους, ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΕΝΑ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟ ΜΕΣΟ?

    Γιατι να αγορασω κατι που μπορω απο την προηγουμενη να το διαβασω απο τους ΙΔΙΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ?

    Ετσι δεν πεθανε η κανονικη εφημεριδα που πλεον αγοραζεται απο κοινο που δεν εχει προσβαση (ακομη) on line?

    Ποιος αγοραζει καθημερινα εφημεριδα? Μονο την Κυριακη πλεον και αυτη απο συνηθεια για τον καφε το αραγμα και το ξεφυλισμα των προσφορων και των ενθετων παρα για αυτο καθ' αυτο το περιεχομενο.

    Αν προσθεσουμε και το επιπεδο του τυπου που ΟΛΟ και κατεβαινει, (δεν αναφερωμαι στο Φ αλλα τον παιρνει ΑΝΕΤΑ και αυτον η μπαλλα) τοτε τι μενει?

    Αυτο που βλεπουμε: Χαμηλες κυκλοφοριες αρα χαμηλες διαφημησεις, αρα απολυσεις αρα ....

    Οποιος καταλαβει την αλλαγη και μπορεσει εστω και με χαμηλο συνδρομητικο κοστος η ακομη και δωρεαν να μπει σε αυτη τη λογικη θα επιβιωσει.

    Ο αδελφος steven μιλησε για 8,000 χτυπηματα προχτες σε ενα site καθαρα ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΟ με 1 κυριο αρθρο food for thought και μερικους τακτικους hobbιστες σχολιαστες. Χωρις διαφημησεις χωρις τιποτε αλλο.

    Ποσα φυλλα πουλαει μια μεση εφημεριδα???

    Ενδεικτικα η sd 15.500 η Ψωρες 3 και 2,5 αντιστοιχα!!!!

    Ολοι μαζι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ 80,000 ΔΗΛΑΔΗ Ο STEVEN ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟ 1/10 ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΥΜΦΩΝΩ DIMI.
    ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ο ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΜΙΣΤΕΡ αRχιδι ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΛΥΜΠΕ ΔΕΛΛΑΣ.
    ΟΚ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Μ ΑΥΤΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΕΝΑ-ΔΥΟ,ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΙΓΩΝΑΚΙ,ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΕΠΗΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΥΤΟΓΚΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΠΑΛΑ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ.

    Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΤΑ ΕΜΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΕΣΠΑΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΡΧΟΤΑΝ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΙΗΚΗΣΗ ΑΡΑ Ο ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΗΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ,ΞΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ,ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΓΕΝΙΚΑ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΔΑ ΜΗΝ ΤΡΛΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ,ΟΥΤΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ DIMI: Ο Φ ΔΕΝ ΗΣΧΟΛΕΙΤΟ ΜΕ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΟΤΙ ΗΞΕΡΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙ, ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΟΛΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΛΛΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ. ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΗΤΑΝ ΑΔΕΙΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΔΙΟΤΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ.
    ΤΩΡΑ ΟΤΙ Η ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ, ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. συμφωνω με τον Ντιμι για την προπονητικη καριερα του Κω/γλου.
    ε.μ
    8α ξησω παλια πληγη χαζεωα στο τσατ του γκολ και ειδα- διαωασ αυτο ¨
    ο Γαλατησ ισχυριστηκε οτι ο Κοζωνης ειχε την οικονομικη βαση αλλα εμεισ εδω τον απαξιωσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ steven μα αυτο λεω και εγω:
    Εδω πλεον δεν βλεπουμε αναφορα στα γεγονοτα αλλα κριτικη και αποψη επ αυτων.
    Φυσικα και ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ειδικα του Φ ηταν αυτος

    Δεν γνωριζω κατα ποσο η εφημεριδα ηταν οικονομικα αυτονοιμη (για να το λες κατι ξερεις) αλλα ως συνηθως οταν η μανα πειναει καταβροχθιζει ΟΛΑ τα παιδια της χωρις διακρισεις...

    Αυτο που λεω ειναι οτι σιγα σιγα το μανταλακι ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ αρχικα ως καθημερινο μεσο και αργοτερα (πολυ-λιγο θα δειξει) ως μεσο.

    Φυσικα και θα υπαρχουν βιβλια και κειμενα, αλλωστε η γνωση δυσκολα θα μεταφερθει ηλεκτρονικα, οπως και η απολαυση του χειροπιαστου-αναγνωσης.

    Αλλα για τις εφημεριδες δε βαζω το χερι μου στη φωτια.

    Αλλωστε ενα μεσο σχετικα νεο ειναι γιατι να μην αντικατασταθει (οπως ΗΔΗ γινεται) με τον ηλεκρτονικο τυπο?

    Ισως εγω ειμαι πιο περιεργος μιας και ειμαι ανθρωπος που πανω στο γραφειο του εχει max 3-5 σελιδες χαρτι-ολα ειναι ηλεκτρονικα αποθηκευμενα.


    Θα δειξει τι να πω.

    Οι κυκλοφοριες παντως ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ειναι σε ΕΝΤΟΝΑ ΠΤΩΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ και πλεον ολοι πανε συνδρομητικα η μη on-line.

    Με πρωτοστατη τον αποθανωντα σημερα jobs που αλλαξε με τον τροπο σκεψης του- αρα και με τα προιοντα του, το τροπο επικοινωνιας γενικως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν έδωσε τελικά συνέντυξη τυπου ο Κωστένογλου.
    Καλά κάνει ο Νικόλας διότι με αυτόν τον ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ ΠΛΈΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΆΔΑ ΜΑς ΑΔΑΜΊΔΙδεν ξέρει τι του ξημερώνει.
    Μπορεί μεχρι μα υπογράψει να βρεθεί κάποιος που θα μας πληρώνει και να τον προσλάβει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ωραια κουβεντα περι γραπτου ηλεκτρονικου τυπου και οχι μονο.
    Θα την παμε παραπερα. Λεγοντας οτι η αναγκη για αμεση πληροφορηση η η εφορμηση της ηλεκτρονικης μορφης,δεν ειναι ο μονος αναγκαστικα λογος για την ολο και μεγαλυτερη εξαφανηση των γραπτων σε χαρτι,του περιοδικου τυπου,των βιβλιων κλπ.
    Δεν αρκει μια τεχνολογικη προωθηση μια καινοτομια να στειλει στα αζητητα την τυπογραφια και το κυριοτερο την ΓΡΑΦΗ.

    Ειναι εσκεμενη πρακτικη και καθοδηγημενη ταση.
    Δηλαδη, η πληρης απομακρυνση του ανθρωπου απο την ΓΛΩΣΣΑ. Το οργανο δηλαδη το οποιο σκαβει τον εγκεφαλο,δημιουργει συναψεις,εξαπτει την φαντασια,δημιουργει πολυπλοκες εννοιες,επιτρεπει την επαγωγικη σκεψη,την αναπτυξη της κρισης κλπ.

    Στα δεδομενα που επιτασσει η νεα ταξη. Σε αυτην την καριολα ξανα θα πρεπει να παμε,αυτην θα πρεπει να επισκεφτουμε εαν θελουμε να βρουμε την αιτια της λεκτικης,χειρογραφης και εντυπης αποψιλωσης.

    Και βεβαια αυτο σε συνδυασμο με την ομογενοποιηση των εννοιων,οι οποιες απο εννοιες,δηλαδη απο γεννηματα του ΝΟΥ,πρεπει να πετατραπουν σε απλες εντολες που απευθυνονται στο ζωωδες και το γεννετησιο."φαι", "σκατο", "πηδα", "φυγε", "τρεξε", "ελα" "σηκω" κλπ.
    Απλοικες εντολες σε λοβοτομημενα στιφη

    Και για να επιτευχθει αυτο,ειναι απαραιτητη η επιβολη κοινης γλωσσας απλων περιγραφικων ορων,οπως η Αγγλικη, παγκοσμιως.

    Μιλαμε για γενικη λοβοτομη.
    Σκεφτειτε και μονο την διαφορα απο το να ΓΡΑΦΕΙΣ ενα γραμμα,να το σχηματοποιεις στο χαρτι και κατ'επεκταση να εργαζεται ο εγκεφαλος σχηματοποιοντας με την μορφη συμβολων,γραμματων δηλαδη,εικονες,περιστατικα,συναισθηματα κλπ. Καθε γραμμα-σε καθε γλωσσα,(μιλαμε για τις μητρικες γλωσσες,Ελληνικα Κινεζικα, Αραβικα κλπ και οχι τα ετοιμα κατασκευασματα της Αγγλοσαξονικης)ειναι ενα ιδεογραμμα. Ειναι ενα οραμα. Που μεσω καμπυλοτιτων,ευθειων,η γραμμων τεμνοντων, παραγουν οπτικα ενα αποτελεσμα το οποιο μεταφραζεται και εντυπωνεται αυτοματα στον εγκεφαλο κανοντας επειτα εκεινος τους απειρους συνειρμους, δημιουργοντας την πολυπλοκοτητα την συνθεση εννοιων κλπ.

    Και ποσο μεγαλη διαφορα εχει το να πληκτρολογεις. Να πατας ιδια πληκτρα και να αποτυπωνονται σε μια οθονη κοινα στοιχεια,ορατα και ευληπτα σε ολους.
    Μια κοινη γλωσσα,αποτελουμενη απο μερικες χιλιαδες απλοικες λεξεις καθημερινης αναγκης.μεσω τις οποιας θα πληρει τις καθημερινες του εργασιες ο "μεσος" στοιβαγμενος ανθρωπος.

    Δεν ειναι σεναρια.Δεν ειναι φαντασιες. Ειναι η καθημερινη πρακτικη,η παγια ταση, η εξεληξη προς την εποχη των βραχων και των σπηλαιων.

    Η ελειψη μορφωσης,(η οποια λαμβανεται μονο μεσω ενος ικανου γλωσσικου εργαλειου) εχει τα ιδια οικτρα αποτελεσματα με την σημερινη παραμορφωση.
    Η αδυναμια ληψης,συγκρατησης,αναλυσης και κρισης των τονων πληροφοριακου ογκου,σε συνδυασμο με μια παντελη ελειψη δυνατοτητας εκφρασης μεσω ενος λεκτικου εργαλειου,το οποιο οπου υπαρχει τινει να αντικαθισταται απο συντομες λεκτικες εντολες-προσταγες, θα ειναι το τελικο αποτελειωμα καθε μορφης υπερασπησης,η εναντιωσης,απεναντι στο τερας της αμαθειας,το οποιο ερχεται με υπερεργαλεια στα χερια.

    Δεν χρειαζεται να σκεφτεσαι τελος παντων. Αρκει το ζωικο σου κεφαλαιο.Δηλαδη το σωμα σου. Το οποιο τις λιγες ωρες που δεν θα το παρεχωρεις προς εκμεταλευση στον εργοδοτη,θα το ικανοποιεις γεμιζοντας το με τα σκουπιδια που ο ιδιος θα παραγεις. Φυσικα δανειζοντας σε.
    Ερχονται οι βραχογραφιες,με φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι συνεντευξη να δωσει ρε Μπαμπη; Και τι να πει;
    "θα κανω αυτο...θα κανω εκεινο";
    Ασε που θα πρεπει να κατσει διπλα στον Αδαμιδη,οποτε αυτοματα θα εγκαλειται απο τον κοσμο και για πραγματα που δεν τον αφορουν,η δεν τα εχει προκαλεσει εκεινος.
    Μακρυα και αλαργα.

    Τι να κανει ετσι οπως ειναι τα πραγματα,εκτος απο το να μαζεψει τους αρματωλους και κλεφτες και παριστανοντας τον οπλαρχηγο να τους πει "Ολουρμο ωρε παιδια".
    Μπας και παρουμε καμια θεση στον ηλιο.

    Αυτο που φοβηθηκαν οι διαχειριστες της διοικησης,ειναι το ντερμπυ που ερχεται. Με το ναυαγιο του Μανωλη,θα πηγαιναν-το πιο πιθανο-για νεα εποποιια. Τουλαχιστον 4. Και την ντροπη θα σκορπαγαν,και μεγιστη αναταραχη-αν οχι ραβδισμος- ηταν προ των πυλων και τον Μανωληα αναγκαστικα πλεον θα τον απεπεμπαν.

    Ενω τωρα φευγει "κυριος" οπως λενε και οι φυλλαδες,εν μεσω διακοπης του πρωταθληματος και βουτηξαν τον Νικολα και τον πεταξαν στα βαθεια,ελπιζοντας να τους κατσει η ζαρια ενθυμουμενοι τοσο την πολυ καλη πορεια του Νικου στην -ετοιμη- ομαδα του 2008,οσο και την 4αρα που ειχε ριξει.
    Και πιθανον-σκεφτηκαν οι πονηροι-αντι να μας κυνηγαει ο κοσμος και να φαμε φαπες,καλυτερα να δωσουμε μια ευκαιρια στην πιαθανοτητα να μας αναστησει ο παπα Νικολας.

    Εστω και για 40 μερες. Αφου ως γνωστον μετα ακολουθει η Αναληψη του Σωτηρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ DIMI: ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΕΙΜΕΝΑ
    ( είτε εδώ είτε στον Φ ), ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ. ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΤΑ ΠΛΗΚΡΟΛΟΓΙΑ. Πρέπει να πονέσει το δάχτυλο για να χαρώ. Κι επειδή μετά πρέπει να αντιγράψω για την οθόνη, βάζω το μικρόφωνο και υπαγορεύω σε ένα πρόγραμμα talk & write. Εξαίρεση αποτελούν μόνο κάποια σχόλια σαν αυτό εδώ.
    Και πού να δείτε πολυτοννικό και κόντρα με τον υπολογιστή όταν μου αλλάζει την ορθογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ναι συμφωνοι αλλα στο τελος της ημερας δεν περνανε ΟΛΑ ηλεκτρονικα?
    Πως αλλιως θα δωσεις σε ανω του ενος παραληπτη το γραπτο σου?
    Πως θα γινει επικοινωνια αν δεν γινει μαζικοποιηση?
    Δηλαδη στο βιβλιο δεν υπαρχει το χειρογραφο και μετα η εκτυπωση?

    Που η διαφορα?

    Επειδη το ενα το πιανεις στο χερι σου και το αλλο το κρατας με το ποντικι?

    ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ Η ΕΝΑ I-PAD

    Εμενα προσωπικα μου αρεσουν ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.

    Αλλιως σε παει ενα βιβλιο που σε αφηνει να πλασεις ΕΣΥ το περιβαλλον του κοσμου και των λεγομενων που πραγματευεται.

    Αλλιως σε παει ενα pad που σου δειχνει αυτο την εικονα τη μουσικη το λογο, διπλα στα γραπτα.

    @steven ΟΛΕΣ μου τις δουλειες ΟΛΕΣ ΟΜΩΣ και οτιδηποτε υπολογισμο τις κανω στο χαρτι.
    Μολις και οταν καταληξω, θα περασουν ηλεκτρονικα.
    Για αποθηκευση, επεξεργασια του μοντελου και μελλοντικη υποθηκη ειτε σαν μοτελλο εργασιας ειτε σαν αναφορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ασφαλως περνανε ολα ηλεκτρονικα. Δνε καταριομαστε την τεχνολογια. Αλλο λεω
    Για να γραψεις στον υπολογιστει πρεπει πρωτα να ΣΚΕΦΤΕΙΣ.
    Οσοι εχουν μεγαλωσει με αναγνωση γραφη,μπορουν να εκτελουν αυτες τις λειτουργιες στον υπολογιστη.

    Μπορουμε και εκτελουμε εργασιες ηλεκτρονικες αφου πρωτα ομως ΜΑΘΑΜΕ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Ναι η οχι;

    Εαν παψει να μεσολαβει αυτη η διδαδικασια ωριμανσης του φρουτου της σκεψης,και βρεθεις αιφνης μπροστα σε εναν υπολογιστη, τι ακριβως θα γραψεις; ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΣΥΡΕΙΣ ΙΔΕΕΣ, ΕΝΝΟΙΕΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΥΣ; Απο την Google η απο το Facebook;

    Η ηλεκτρονικη μορφη,ειναι ενα βοηθημα. Μια διευκολυνση. Ετσι τουλαχιστον πρεπει να το βλεπει καποιος που επιμενει να γραφει,δηλαδη να σκαλιζει συμβολα στο χαρτι,τα οποια ειναι απαραιτητα για μια σειρα διαδικασιες. Τα ειπαμε πιο πανω.

    Αλλα ενα ολοκαινουριο λαπ-τοπ στα χερια ενος "μογγολου" τι αλλη χρηση μπορει να εχει απο το να βλεπει τσοντες και να κανει "τσατ" στο διαδυκτιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ Η ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ : ...Η ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΟΜΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΙΠΠΟΚΟΜΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΚΛΗΡΑ, ΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...ΤΟ ΟΑΚΑ ΝΑ ΦΛΕΓΕΤΑΙ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι ειπε ρε αυτο το αρχιδι το μπακαλογατι ο Ισλανδος;
    Ειπε σε συνεντευξη σε συμπατριωτες του,οτι εδω δεν εχει μεινει κολυμπυθροξυλο,χρωσταμε και τις Μιχαλους,οι παικτες αιναι 10 μηνες απληρωτοι, οτι μας κυνηγαει η Ουντινεζε και καποια ψαραγορα απο κει πανω δεν θυμαμαι το ονομα της;

    Ειναι τοσο μαλακισμενο; Οχι οτι ειπε ψεματα,αλλα τι σχεση εχει το ενα με το αλλο; Δεν τον προσελαβαν- υποτιθεται- για εξομολογητη,ουτε για λογιστη.
    Μανατζαραιος που βρισκει παικτες υποτιθεται οτι ειναι. (λεμε τωρα)

    Και ενω ο κυριος πληρωνεται παχυλα με 120 χθλι. το χρονο χωρια ολα τα αλλα,ενω δεν εχει φερει ουτε ενα νπαικτη ως τωρα. ( οι δυο συμπατριωτες του δεν πιανονται. Ο ενα ειναι πρωην ποδοσφαιρστης, και ο αλλος καθολου ποδοσφαιριστης)

    Αντι ο μαλακας να κανει μονο και να συνεχιζει να ταιζει την φαμελια του απο τα ανεμελα λεφτα της ομαδας που ειναι στη χωρατου ηλιου και της απλωτης,παει και κανει δηλωσεις ο αρχιδης,οι οποιες περαν ολων των αλλων δυσκολευουν και την ιδια του την εργασια την οποια υποτιθετε οτι κανει στην ομαδα;
    Διαδιδει στην περιοχη οπου ψαρευει ποδοσφαιριστες,τι η ομαδα που θα ερθουν ειναι φαλιμεντο και δεν παιρνει κανεις φραγγο;

    Ασε που εξεθεσε και τον δικηγορο με το οτι δεν "κρινονται ολοι καθε μερα" αλλα εκεινος -οπως ειπε- ειχε κατσει πανω στο ηδη ανανεωμενο συμβολαιο του απ'τον Ιουλιο, αναγνωριζοντας η ποδοσφαιρομανα διοικηση το μεγα εργο του Ισλανδου τσαρλατανου.

    Ποσο μαλακας ειναι αυτος; Ποσο μαλακας ειναι ο αλλος που τον προσελαβε;
    Η μαλλον ποσο πονηρα ειναι αυτα τα ψευτομαγκακια που πληρωνουμε;
    Μεταγγραφη-αστραπη του συμπατριωτη "Γκουντι" με μιζα στα δυο;

    Εγω επιμενω: Γιατι δεν απαιτησε την αποζημιωση του ο Μανωλης; Αφου την δικαιουται. ΠΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; οπως λεει και ο Τζεφρυ.

    Και εδω φωναζουν "εξω οι κλεφτες";
    Ρε αντε γαμηθειτε μουνια.
    Που να πεινασετε και να μαγειρεψετε τις κωλοτριχες σας.
    Αληταριο με κασκολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρηστο 150 παιρνει με 2,000 το μηνα σπιτι και 2 αυτοκινητα.
    Και φυσικα τη μιζουλα του απο τη μριζολα με τα ποδια που καποτε επαιζε στη Τσελσι..

    Ξερεις τι ειναι να εισαι στα ΑΖΗΤΗΤΑ της Στοουκ ως ΔΑΝΕΙΚΟΣ και ξαφνικα να σκαει συμβολαιακι 650 χιλιαρικος για να κανεις το περιφερωμενο μαγο σε καποια γηπεδα στην ελλαδα για 8 μηνες?

    Κανε 650 /12 για να δεις ποσα εισπρατει ο ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ το μηνα..

    Ε να μη δωσει και κανα ψιλο σε αυτον που του βρηκε τα κοροιδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εκτος και αν βγαζουν λεφτα ΚΑΙ απο το συμβολαιο του μαλακα του Γκρεταρσον,πραγμα για το οποιο δεν δινω και λιγες πιθανοτητες.

    "Μικρινετε το μπατζετ,φατε τις 6αρες η τις φαπες και εις ανταλλαγμαν φατε και καμια μιζα απο τα συμβιλαιακια.
    Τα οποια παρακαλω-με εξαιρεση 1-2 απο τα οποια θα λαβεται και εσεις το αντιδωρο σας- να μην ειναι μεγαλα,γιατι δεν θα κρατησει πολυ το πανηγυρι και θα σας παρουν με τις πετρες. Για δικο σας καλο το λεω. Εμενα τι με νοιαζει. Στα παπαρια μου. Εγω θα δινω ενα ξεροκπματο στη μανα για να μη με πριζει ο μουσιας και να τα εχω καλα με δαυτονε και παρα περα σταχτη και μπουρμπερη"

    Θα μπορουσε να ειναι μια καταθεση ψυχης του Παπα που ειναι ΑΕΚτζης οπως μας λεει και η μαμα.

    Πεταξε και μια ενασχοληση στους αλλους μαλακες εκει να εχουν να λενε κατι για την παρουσια τους,δημιουργωντας την πυραμιδα supporters-AEK και εκει τελειωσε το εργο.
    Αρχοντας εισαι Πετρο.

    Τα λεφτα ρε παιδα της επιχειρησης-αναδασωσης μεσω των supporters, που ειναι;
    Εκει που ειναι και τα λεφτα των πυροληκτων;

    Δεν λεω οτι δεν υπαρχουν. Αλοιμονο. Κανεις δεν θελει να εξαφανιζει λεφτα. Το πιο λογικο ειναι να θελει να τα ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΤΑΙ.

    Αυτο ειναι οργανογραμμα,οχι μαλακιες.
    Εχει αναθεσει εργασιες ο Πετρος. Εχει μοιρασει αρμοδιοτητες. "εσυ θα τρως απο δω...εσυ θα σκαλιζεις εκει..εσυ θα σκεπαζεις αυτα..εσυ θα τσιμπολογας απο κει..." και ολα μελι γαλα.
    Αρχοντας ο Πετρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γιατι, τι προβλημα εχουν με τις φλογες; Δεν τις θελουν;
    Θελουν ενα ανευρο γηπεδο;
    Και στο κατω-κατω, γιατι τα βαζει με τους ιπποκομους που τοσα ξερουν η τοσα μπορουν και δεν τα βαζει με τον "ματια" που ταχα "παρεδωσε" τις "μετοχες" του, ταχα τους εγραψε ολους, ενω διευθυνει με την μπαγκετα του πισω απ'την κουρτινα αφηνοντας τους ιπποκομους να τρωνε τις φαπες;

    Και γιατι η αναφορα στο Χριστιανικο εορτολογιο; Εαν ειναι εμεση αναφορα στον παπα Νικο,ειναι φτηνη ειρωνια.

    Το παιδι του βατραχου,δυο φορες αποπαιδι μας.
    Ησυχασαμε με τον Μανωλη κανα χρονο,τωρα θα αρχισουν παλι τα ιδια.
    Θα τον αποκαλεσουν "βατραχοπαιδι", θα τον ειρωνευτουν στις -αναμενομενες- ηττες.
    Θα εχουμε αλλα παλι.
    Φτηνια. Πολυ φτηνια.

    Γιατι το να ειναι εμεση αναφορα στον κανονικο Παπα,τον Πετρο,δεν το νομιζω.
    Εκει παιρνουμε κανενα κοψιδι και κανουμε μοκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΜΠΑ, ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΤΗΒ ΤΖΟΜΠΖ;
    ΚΑΙ; ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ;
    ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΞΕΒΡΩΜΙΣΑΜΕ.
    ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ;
    ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ;
    ΝΑΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΕΚΕΙ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΥ LSD ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ε, ειναι εντολη του κατεστημενου να μνημονευθει αρκουντως και αναλογως απο τα ΜΜΕ τα δικα τους,αυτος ο μεγας filanthropas και evergetis.
    "Εφυγε"."Μακαριος". "αξεχαστος" "χαθηκε". "εσβυσε" "μας αφησε".

    Ρε δεν γαμιεστε. Καθε μερα σβυνουν και χανονται χιλιαδες απο πεινα και αρρωστιες γελοιες. Απο αιτιες των "Jobs", η καποιους σαν τους "Jobs"
    Αν δεν πεθανουν εκεινοι,δεν θα μπορουσαν ποτε να δημιουργηθουν οι "Jobs" του κοσμου.
    Αν δεν μπαινουν στην κορδελα απειροι φουκαραδες, με τιποτα δεν θα αναδειχθουν οι "ετοιμοι απο καιρο" Jobs" των αληταραδων του κοσμου.
    Ο ετοιμος επιχειρηματιας με την ανακαλυψη των αλλων.

    Αντε με τον Ιωβ και το δαγκωμενο μηλο της Ευας.
    Ρε παντου ειστε; Ρε τι κακο ειναι αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ : ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ JOBS. ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ. Ο LSD ΕΙΧΕ ΚΑΙ JOBS. ΡΕ ΜΗΝ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ; ΜΑΛΛΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ JOBS.
    ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ. ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ή ΨΗΦΙΑΚΑ Ο ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑΣ; ΑΝ ΑΛΛΑΖΕ ΚΑΤΙ ΕΚΕΙ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πιστευω να καταλαβαν τα ζωντανα αυτης της χωρας,τι εννοει η κυβερνηση λεγοντας...επενδυσεις.
    Πηρε το Καταρ τα μεταλλεια χρυσου,και το κρατος δεν παιρνει τιποτα απ`την αγοραπωλησια.Το μονο οφελος θα ειναι απ`την φορολογηση της σαν εταιρεια.Για 1500 θεσεις εργασιας κανει λογο ο...επενδυτης,κι αμα τους δειτε γραφτε μου...
    ...7...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αμ δε που καταλαβε. Για να καταλαβεις πρεπει να ενημερωθεις μινιμου, και να κρινεις μετα,μαξιμουμ.
    Πιστευεις οτι υπαρχει πανω απο το 25% του κοσμου που εχει παρει χαμπαρι το συγκεκριμενο που λες;
    Οτι πηραν καποιοι τον χρυσο εναντι φακης;

    Ποιον χρυσο θα σου πουν καταρχην. του Λαλαουνη;
    Ποιοι πηραν τι; Τι ειναι αυτα που μας λες; Εδω δεν εχουμε να διακανονισουμε τους λογαριασμους. Δεν εχουμε σκαμπο να κατσουμε στις ουρες των εφοριων να πληρωσουμε.
    Ποιος χρυσος ποια ορυκτα,ποιες ΑΟΖ, ποια οικοπεδα;
    Εδω μας κανουν περικοπες στους μισθουλακους. Δεν θα πληρωθουμε στο τελος του μηνα.Δεν θα εχουμε παιξουμε κινο και στοιχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ενα ενδιαφέρον άρθρο του Τασιόπουλου.Διαβάστε το:

    Η διαγραφή χρέους, υπό την έννοια του haircut, παραδοσιακά είναι μια μονομερής απόφαση του δανεισμένου κράτους με το πλέον μη βιώσιμο χρέος. Δεν είναι μια εύκολη απόφαση γιατί οι αγορές , οι διεθνείς τράπεζες, δεν είναι, τα επόμενα χρόνια, πρόθυμες να το δανειοδοτήσουν εκ νέου.

    Όμως όπου ελήφθη αυτή η απόφαση είχε μια λογική. Αφανιζόταν το χρέος, κατέρρεαν οι εισαγωγές και μέσω του πληθωρισμού ενισχυόταν η ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών και μηδενίζονταν αναγκαστικά τα ελλείμματα. Αργεντινή, Ουρουγουάη, Μεξικό, Ρωσία είναι μοντέλα διαγραφής ή αναδιάρθρωσης χρεών. Κοινός τόπος η αποχώρηση οργανισμών τύπου ΔΝΤ, πολυεθνικών – τοκογλύφων, τεχνικών επιτροπών από την πλευρά των «πιστωτών». Εθνικοποιήσεις και κρατικοποιήσεις πολύ εκτεταμένες, η πρώτη μέρα της νέας εποχής.

    Στην περίπτωση της Ελλάδος, η ευρωπαϊκή φόρμουλα που μελετάται είναι όχι μόνον τοκογλυφική, αλλά και απολύτως αποικιοκρατική.

    Συζητείται δηλαδή:

    -Επαναγορά ομολόγων με PSI ή haircut, μέσω EFSF. Στην πρώτη περίπτωση μπορεί να έχουμε ανταλλαγή ομολόγων με μείωση της ονομαστικής αξίας ή χωρίς περικοπή αυτής, που είναι η χειρότερη περίπτωση όπως το PSI, που τρέχει με στόχο το -21%.

    -Οι πιστωτές , αν παρακολουθήσουμε τι λέει η Γερμανία, αναλαμβάνουν τη διοίκηση της χώρας και απεθνικοποιούν το σύνολο της δημόσιας περιουσίας, τους πόρους και τις υποδομές της εθνικής επικράτειας. Για παράδειγμα στην περίπτωση της Ελλάδας η εθνική της επικράτεια έχει πραγματική και προστιθέμενη αξία σε επίπεδο περιουσιακών στοιχείων , πολλαπλάσια του χρέους της όχι μόνον του δημόσιου, αλλά και αυτών των ασφαλιστικών ταμείων και του ιδιωτικού δανεισμού. Μάλιστα στην παρούσα φάση δεν έχει υπολογισθεί καν ή αξία των ορυκτών της.

    -Ταυτόχρονα στην τελευταία διετία η Ευρώπη και η ελληνική κυβέρνηση έχουν δράσει ως «οικονομικοί δολοφόνοι». Έχουν με τα Μνημόνια ανεβάσει σε δυσθεώρητα ύψη τον δανεισμό (+70δις ευρώ), έχουν «φουσκώσει» τα ελλείμματα, έχουν «στεγνώσει» από ρευστότητα την εσωτερική αγορά, με παράλληλη κατάρρευση του χρηματιστηρίου, άρα αποκεφαλαιοποίηση των επιχειρήσεων και συντεταγμένη υποτίμηση της αξίας τους , τόσο ως προς τις δημόσιες επιχειρήσεις- ΔΕΚΟ όσο και ως προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τις τράπεζες.

    -Βρίσκεται σε ραγδαία άνοδο η ύφεση και η ανεργία , ενώ γκρεμίζονται το ΑΕΠ , τα εισοδήματα και ο κύκλος της κατανάλωσης. Ο τριτογενής τομέας των υπηρεσιών καταρρέει , ο πρωτογενής και ο δευτερογενής στη βάση του Μάαστριχτ και των πολιτικών που ακολουθηθήκαν τα προηγούμενα 15 χρόνια έχουν χάσει κάθε παραγωγική δυνατότητα. Χωρίς παραγωγικότητα δεν υπάρχει ανταγωνιστικότητα.

    Συνεχίζεται:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. - Οι επενδύσεις θα πρέπει να αποκλείονται στη βάση των δεδομένων που η Τρόικα δημιούργησε. 11φορολογικά νομοσχέδια σε ένα χρόνο. Αποδόμηση του κράτους και της ήδη προβληματικής Διοίκησης. Ορατή η κοινωνική έκρηξη κάθε στιγμή. Ακύρωση του Συνταγματικού και νομικού πλαισίου της χώρας , χωρίς αναγγελία ή προδιαγραφή νέου.

    -Στην περίπτωση του Μόνιμου Μηχανισμού η Γερμανία επιζητά την επίσημη διαγραφή μέρους του χρέους, την ίδια στιγμή που τα κέρδη και τα αντίμετρα υπέρ των πιστωτών και του Βερολίνου θα είναι πολλαπλάσια. Αυτό το πετυχαίνει με την αξιοποίηση των δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών των Ελλήνων στην πρώτη φάση. Στη δεύτερη μέσω των Μνημονίων που συνεχίζονται μόνον όμως προς εξασφάλιση των πιστωτών και όχι για την λειτουργία του κράτους, διασφαλίζει την αποπληρωμή των παλαιότερων δανείων και φορτώνει την Ελλάδα με νέα μέσω των τόκων και των επαίσχυντων επιτοκίων που την επιβαρύνουν.

    -Το πιο συντριπτικό. Από την πρώτη μέρα κόβει κάθε δανεισμό για μισθούς-συντάξεις και τη λειτουργία του κράτους, με αποτέλεσμα στο εσωτερικό της Ελλάδος , να μένουν τα έσοδα μόνον από φόρους. Αλλά πόσοι είναι οι φόροι σε ένα ΑΕΠ που καταρρέει, η δημόσια περιουσία έχει απεθνικοποιηθεί και το μεγαλύτερο μέρος από τις ακίνητες- κινητές αξίες και τις επιχειρήσεις των ιδιωτών έχουν απωλεσθεί ή εξαγορασθεί με ελάχιστες αποτιμήσεις, από την Ευρώπη υπό τον έλεγχο της Γερμανίας; Θα μοιάζει με αφρικανική χώρα, αλλά η Ευρώπη της ευρωζώνης δεν είναι Αφρική.

    -Ακόμη και τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις τύπου ΕΣΠΑ, θα τις διαχειρίζεται η Γερμανία είτε στην λογική της «τεχνικής βοήθειας», είτε στην προοπτική του επονομαζόμενου και ευρωπαϊκού «Σχεδίου Μάρσαλ», που με απλά λόγια μεταφράζεται στη στρατηγική της επίσκεψης του Γερμανού Αντιπροέδρου , με την ομάδα των επιχειρηματιών του κατεστημένου του Βερολίνου, που ήρθαν για να καταγράψουν τι τους ενδιαφέρει για το μέλλον.

    Οι επενδύσεις τους, που θα είναι απλά ένα «πλιάτσικο» δεν θα χρηματοδοτηθεί από τις γερμανικές τράπεζες ή τους ομίλους τους, αλλά από τα προγραμματισμένα κονδύλια για την Ελλάδα, από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ένωσης, τουλάχιστον στο επίπεδο του 85%.

    Θα πρέπει να γίνει κατανοητό κάτι πολύ απλό. Συντεταγμένη χρεοκοπία δεν υπάρχει . Ελεγχόμενη χρεοκοπία, μπορεί να νοηθεί το μοντέλο που βαίνει υπέρ των πιστωτών αποκλειστικά και μόνον οι «εγκληματίες πολέμου» της Ευρώπης και αρχιτέκτονες του υπό διαμόρφωση ΔΝΤ της Ε.Ε, θα μπορούσαν να σχεδιάσουν.

    Η ευνοϊκότερη χρεοκοπία για τους Έλληνες είναι κάποιο από τα μοντέλα της παραδοσιακής χρεοκοπίας, αφού μάλιστα στην περίπτωσή μας είναι ήδη προεξοφλημένη από τις αγορές. Αργεντινή , Ρωσία, Λατινική Αμερική , Μεξικό είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά προηγούμενα.

    Διαγραφή χρεών και έξοδο από το ευρώ θα πρέπει να αποφασίσουν (κυρίαρχα) οι Έλληνες, διαφορετικά θα προσυπογράψουν την εξαθλίωση τους, μέχρι την επόμενη ένοπλη (εθνικοαπελευθερωτική) επανάσταση τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Σωστα στην Αγγλικη προτιμηθηκε το ονομα του ταλαιπωρου Ιωβ για να δωσουν ονομα στην λεξη δουλεια.
    Ειναι τοσο επαχθες σαν διεργασια,ειναι τοσο απαξιωτικη η διαδικασια της εργασιας,ειναι τοσο παραλογα και απανθρωπα επιπονη η δουλεια(με τον τονο ειτε στο "ι" ειτε στο "α",το ιδιο ειναι) ωστε εδωσαν το ονομα του δυστυχου Ιωβ.
    (ποιανων ειναι αυτη η θεωρια,ειναι γνωστο. Εχετε δει απογονο του Ιωβ να δουλευει σερβιτορος; Να σπαει τα χερια του στην οικοδομη,η να λειωνει σε εργοστασια; Οοοοοχι)

    Ειναι καταρα και καταντια το να μπαινεις στην διαδικασια της χρονιας κοπωσης,μεσω της οποιας θα εξασφαλιζεις τα προς το ζειν.
    Ειναι τρομερο μαρτυριο το να σερνεσαι σαν τον Σισυφο.
    Δεν ειναι για μας αυτα.
    job.= την γαμησες μεγαλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σωστοτατα οσα λεει αλλα αντε να βρεις αυτια να τα ακουσουν και περισσοτερο μυαλα να τα "χωνεψουν".
    Ειπαμε. Εχουμε αλλα προβληματα. Μας περικοπτουν τις συνταξεις και πως θα παιζουμε πρεφα,μας κοβουν τους μισθους και πως θα φουλαρουμε το αυτοκινητο με δανειο αγορασμενο,πως θα μεινουμε μεσα Σ/Κ στο σπιτι πααααλι.

    Ποια κουρεματα,ποια EFSF ποια defoult, ποιες ανταλλαγες ομολογων. Δεν μπορουμε αλλο κουραστικαμε.
    Δωστε μας κανενα δανειο να παμε στον Βερτη ρεεεεεεε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή