Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΟΦΗ - ΑΕΚ

            Να κρατήσω το σύνθημα " πρωθυπουργέ πουτάνας γιέ "; Έχει ιδιαίτερο βάρος όταν ακούγεται στο νομό Ηρακλείου. Θα μου πείτε και τι θα γίνει. Τίποτα, αφού τα πάντα είναι αποφασισμένα. Αλλά είναι το spice του άνοστου πρώτου ημιχρόνιου, με την πολύ κακή ΑΕΚ τόσο σε αμυντική λειτουργία όσο και σε διάθεση άναρχης αντεπίθεσης ή τακτικής δημιουργίας. Που και τα δύο αναλώνονταν στο τι μπορεί να σκαρφιστεί ο Λεονάρντο.
            Μιλάμε να μασάς και να φτύνεις. Όλοι οι πέντε πίσω, ωσεί παρόντες. Με τον Δέλλα να μην ξέρει γιατί μπήκε να παίξει και τον Μανωλά να έχει το 50% των λαθών. Το κέντρο σε άλλο κόσμο με το εύκολο λάθος, μπερδεμένο σε χιμενέθεια εποχή χωρίς αρχή και τέλος. Κι όλα αυτά σε ένα γήπεδο εκκλησία και με μια διαιτησία που δύσκολα την συναντάς σε εκτός έδρας παιχνίδι. Κι ενώ είσαι τραγικός, να έχεις και την κατά λάθος ευκαιρία για να μην χάνεις. Έβλεπα τον ΟΦΗ  και νόμιζα οτι παίζαμε σε κάποιο παγωμένο γήπεδο της Ρωσίας παλιότερες εποχές. Κι όμως, ακόμα η Κρήτη είναι ελληνικό έδαφος. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ( άλλο project αυτό ).
           Τις αλλαγές του Κωστένογλου, τις είδα σωστές. Κάτι έπρεπε να γίνει από τον πάγκο, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ - που καλό θα ήταν να εκφράσουν τις απόψεις τους για το μπάσκετ και φυσικά να το σώσουν τεχνικά - ΟΤΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ. ΔΙΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ: ΕΝΤΑΞΕΙ Ο ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ; ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ; ΑΥΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ; Που μπορεί και να μην τα δώσει ποτέ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
            ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ, Ο,ΤΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΦΑΓΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΕΙ ΚΙ Ο ΤΩΡΙΝΟΣ. ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, που προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα της έχει φάει για πλάκα μίνιμουμ δυό προπονητές. ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟΣ ( απόλυτα σεβαστός στην άποψη του ) ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚ.  " Ταυτότητα και σχέδιο ", ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ.
           Αλλά έτσι θα πάμε. Σαν το δεύτερο ημιχρόνιο. Που γίνεται μιά ανάκαμψη προσωρινή κι εκεί εξαντλούνται όλα. Πάλι καλά δηλαδή που δεν είδαμε και 4-2-4. Και να κερδίζει την ΑΕΚ ο νεότερος Αλέφαντος και να φαντάζει ο Μάντζιος σαν Βαν Μπάστεν. Τι να κάνει βέβαια κι αυτός, όταν τον είχε χρεωμένο Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΣΤΟΠΕΡ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΕ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΑΝΩΛΑΣ. ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΑΜΠΑΛΛΟ, αλλά όταν το είχα γράψει εδώ πέρσι, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΣΑΝΕ ΝΑ ΜΕ ΦΑΝΕ.
          Εν κατακλείδι; Καρκίνος το σημερινό ματς που ξέρω οτι έστω κι έτσι, θα μπορούσαμε να το έχουμε κερδίσει. ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΣΑΝ ΟΠΑΔΟΣ, ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝ Ο ΜΠΕΛΕΚ ΧΑΝΕΙ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΕΛΑΕΙ; ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ, που αντί να βάλει το δάχτυλο στον κώλο του και να δώσει τα πληρωμένα λεφτά μας ( το 10% ) , ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ. ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΑΙΣΧΟΣ.
             Κρίμα σύντροφοι, αλλά όλοι πρέπει να έχουν καθαρή σκέψη και να θυμούνται το εξής: " ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΩ." Φταίει η διοίκηση; ΣΤΑΝΤΑΡ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΟ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ. ΠΟΥ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΟΑΝΘΡΩΠΙΔΙΑ, ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ. ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
              Κουράγιο. Την σημερινή την θεωρώ από τις πιο βαρειές ήττες μας λόγω του προπονητή του αντιπάλου αλλά και λόγω της αδιαφορίας των παικτών. Ο Κωστένογλου δεν φταίει πουθενά; Φυσικά. Για ομάδες μιλάμε. Όμως βρίσκω οτι το μεγαλύτερο λάθος του ήταν η ΜΗ χρησιμοποίηση του Καλά. ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; ΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ; 11 ΠΑΙΖΟΥΝ . ΟΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ, άντε και ο βελτιωμένος Κοντοές στο δεύτερο, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ; ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΞΙΩΣΗ ΖΩΝΤΑΝΩΝ; ΜΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ. ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΔΙΠΛΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΥΝΑΪΝΤΕΝΤ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ.  

48 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ " άμα πάω Δ εθνική τι να τον κάνω τον τιγράν; " ΟΛΟΣΩΣΤΑ ΜΙΛΑΣ. ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ; ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; Ή ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ;
    ΜΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΑΣΑΙ. ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ. ΣΤΟ
    " ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΓΡΑΝ ", ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ; ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ.
    ΕΔΩ Ο ΠΑΠΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜΙΔΗ, ΚΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΜΕΤΟΧΟΣ, ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ.
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ, δεν υπάρχει λαός, Ο ΤΙΓΡΑΝ - που σου λέω εγώ οτι είναι γατάκι - ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Και τα λέω παρότι είναι φίλος. ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ. ΚΙ ΑΥΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ.
    ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργης ο Γαρατζέος23 Οκτωβρίου, 2011 21:32

    Θα δώσω μία θετική και ολίγον αιρετική άποψη:
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ που δεν ξεκινήσαμε με την ψευδοαγωνιστική άνοδο των 4-5 αγωνιστικών που συμβαίνει σε κάθε ομάδα που αλλάζει προπονητή, μπας και αναδειχθούν τα βαθιά και σημαντικότατα προβλήματα που υπάρχουν και δεν κρυφτούν ΠΑΛΙ κάτω από το χαλί της πρόσκαιρης ευδαιμονίας του νέου προπονητή.
    Και φυσικά να κρυφτεί ΠΑΛΙ το αγαμίδι, οι λουμπίνες της διοίκησης και ο βάζελος διευθυντής ή ο μπακαλιάρος?
    Καίμε τον πατέρα νικόλαο και βρήκαμε -πάλι- το φταίχτη?
    Όσον αφορά τους παίχτες, εμένα μου φάνηκε ότι ο βάργκας ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΑ τα έχει φτύσει και ότι ο μπέλεκ πρέπει να σταλεί με πακέτο με κορδέλα πίσω στην ουντινέζε. Τα χαμένα γκολ του μας έχουν κοστίσει ΠΟΛΥ ΗΔΗ. Εδώ φυσικά έρχεται η εκπληκτική διοίκηση που έδιωξε το τζεμπούρ το "κακό παιδί" τζάμπα στο γαύρο, το μπλάνκο σα δεξί μπακ στο μέχικο και το σκόκο στην αραπιά.
    Μπράβο παιδιά...

    Ο πατέρας νικόλαος ποιούς να βαζε σήμερα ή τι σύστημα να παιζε?
    Δε μπορώ να τον κατηγορήσω, συγγνώμη.
    Τα όποια λάθη είναι πταίσματα μπροστά στα ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ της διοίκησης και εκεί πρέπει, επιτέλους, να εστιάσουν όλοι.

    ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΩΡΑ.

    Είναι μακρύς ο δρόμος μέσα στην έρημο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ: ΜΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΧΤΗΚΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ; ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΠΑΛΑ, ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ - μόνο ψυχογράφημα κάνω- ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ: ΤΟ ΜΑΤΣ ΘΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΖΕ Ο ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ Ή Ο ΧΙΜΕΝΕΘ;
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ; ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ - τα απλούστατα τύπου ποδοσφαίρου που πάνε κάποιοι να το κάνουν επιστήμη - ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΓΑΜΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΦΟΥ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΡΙΟ. ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ. ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    ΕΣΥ ΘΑ ΜΕ ΣΩΣΕΙΣ; ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΣΩΣΙΜΟ; ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙΣ, μέσω εμού, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ. ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΕΙΟ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΟΥ.
    ΜΙΛΑ, αλλά δεν μιλάς, ΚΙ ΑΡΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΣΑΠΗΛΑ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.
    ΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΙ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ: ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΠΑΝΩ. ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ, ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ; ΔΕΝ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΑΝΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΟΥ; ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΙΜΠΛΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με το ΑΝ μείναμε απόψε.
    Αν το είχε βάλει ο Σιαλμάς και αν το είχε βάλει ο Λύμπε που και οι δυο ευκαιρίες ήταν από αυτές που δεν χάνονται, θα λέγαμε άλλα απόψε.
    Η ουσία όμως σε κάθε περίπτωση θα ήταν ίδια.
    Ανύπαρκτο κέντρο, τραγική άμυνα, επίθεση που δεν φοβίζει κανέναν ειδικά τώρα που λείπει και ο Γκούντι.Για να μην πω τις καλοκαιρινές απώλειες.
    Πως να κερδίσεις αμα τρως ολόσωστα όπως είπε και ο παπάρας,τρία γκολ ταρίφα, κάθε φορά.
    Τώρα άμα ο καλύτερος παίχτης σου είναι ο Λύμπε στα 36 φεύγα και ο Κοντοές ζήτω που καήκαμε.
    Έτσι λοιπόν θα πηγαίνουμε φέτος, μια ζέστη, μια κρύο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουτε την κλασσικη αγωνιστικη ανακαμψη της αλλαγης προπονητης δε μπορεσε ο ΠΟΥΘΕΝΑΣ ο Διακονος.

    Και ο αλλος βρηκε την πιπιλα. Δεν γινεται λεει σε 10 μερες.
    χααχχαχαχααχαχαχχαα
    Δλδ προχθες με τον Γαυρο, πως εγινε ? και εβλεπες ορθολογισμους? μουαχαχααχαχααχ

    Τοσο ανεκδοτο εισαι ρε.
    Το καλυτερο ηταν "το δεκεμβριο θα δειτε την ΑΕΚ που θελω"...
    Ε εκεινη η ΑΕΚ και 4αρα εριξε στο σκουληκι, και 4αρα στο ζμπαουγκ, και νικησε ντερμπυ με Γαυρο και Βαζελο, και απεκλεισε Βαζελο και ζμπαουγκ, και σηκωσε ΚΥΠΕΛΛΟ.

    Αντε να δουμε τον ...μεγα ΚΩΣΤΕ τι θα κανει μεχρι τον Δεκεμβριο, γιατι μεχρι τωρα ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΑΡΙΦΕΣ.
    Οταν ηρθε ο Χιμενεθ, εριχνε ταριφες, δεν δεχοταν.

    Καταλαβες γκασμα? Αιντε τωρα να συμμαζεψεις τις βλακειες που γραφεις. Που το μονο σωστο ειναι οτι ο Μανωλας δεν ειναι σοβαρο παικτακι. Τα ιδια και ο ρουφιανος Λυμπεροπουλος.
    Αλλα να παιζουν 94 λεπτα ξερουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: ΚΑΤΣΕ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΧΙΜΕΝΕΘ. ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ, ΟΙ ΑΦΡΑΓΚΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ 1,5 ΜΥΡΙΟ ΑΜΟΙΒΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ.
    ΠΟΥ ΚΙ ΟΛΟΙ ΒΓΑΖΑΝΕ ΑΝΤΙΚΡΟΥΩΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ " ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ " ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΗΔΕΣ.
    ΤΙ ΕΡΩΤΑΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ; ΡΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ Η ΙΔΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ; ΜΕ ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ; ΡΕ ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;
    ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ. ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΝΑ ΠΟΡΕΥΘΕΙΤΕ ΦΤΩΧΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑ Ή ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ; ΑΝΤΕ ΑΠΑΝΤΕΙΣΤΕ ΜΟΝΑΧΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΙ ΑΦΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ; ΕΔΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΣΤΗΡΙΞΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΤΙ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΤΩΡΑ; ΠΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ. ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΙ ΑΦΡΑΓΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΕΧΕΙΣ ΘΕΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΗ;
    ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ , ΡΕ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑ, ΣΕ ΤΙ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ; ΕΓΩ ΕΔΙΩΞΑ ΤΟΝ ΓΑΜΙΑ ΣΟΥ; ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ; ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΛΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;
    ΚΙ ΑΝ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΙ, ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙΣ.
    ΚΙ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΟΥΣΤΟΦΛΩΡΑ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ; ΑΠΑΝΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΟΥΒΑΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΕΚ ΚΑΙ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΕΠΑΙΞΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΟΣΦΠ 2/2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΘΙΑ. ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΚΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΕΙΣ ΟΛΑ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΥΦΛΟΣ ΠΑΡΑ ΝΟΜΙΖΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΓΝΩΡΙΖΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ. Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΕΝΘΙΑ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΠΙΛΜΠΑΟ. ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιωργη,η προσμονη σου εφτασε
    Εμπρος βημα ταχυ. Πρωτοδικειο.
    Παραιτηθηκαν επισημα οι ηδη παραιτημενοι απο της 6 Οκτωβριου,οπου θα παραιτηθουν και τυπικα πλεον την 1η Νοεμβριου.

    Ειναι βεβαια παραιτημενοι και παρατημενοι απο την πρωτη μερα αλλα μη το πειτε πουθενα.

    Ελα Δ.Χ. να δουμε τα δοντια σου. Αφου παρεδωσες το μπακετ- ετοιμοπολεμο και υποβιβασμενο να παλαιυει με την ανυπαρξια του- στον Γεωργατζογλου και καθαρισες απο εκει την αποστολη σου,ελα να λαβεις και την ΠΑΕτζιδικη ντροπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πως τα γυρίζει η ζωή
    κλαίω κι αναστενάζω
    αητόπουλο να ξεκινάς
    να καταλήγεις μπάζο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΥΤΗ Η ΚΟΥΦΑΛΑ Ο ΣΕΡΒΟΣ ΦΤΑΙΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΘΑ ΓΙΝΩ ΛΙΓΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ......ΕΔΩ ΕΓΙΝΕ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΕ ΜΕΝΑ ΘΑ ΚΟΛΗΣΟΥΜΕ???

    ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΛΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΜΑΟΥΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ.ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ???
    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΜΕ 5 ΠΙΣΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΔΕΛΛΑΣ,ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ,ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΟΠΕΡ ΤΕΛΟΣ.Ο ΡΕΧΑΓΚΕΛ ΗΤΑΝ ΜΑΛΑΚΑΣ ΔΛΔ????
    ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ?ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΒΡΕΣ,ΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟΣΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΕΧΕΙΣ.

    ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΚΟΜΗΕΗ ΜΕ 4-3-3,4-3-2-1 Η ΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΕ 1 ΜΠΡΟΣΤΑ?????????????????????
    ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ ΠΑΙΖΕΙΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕ???????
    ΠΑΙΞΕ 4-4-2,ΠΕΤΑ ΕΞΩ ΛΥΜΠΕ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΔΥΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ,ΤΙ ΚΟΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΤΕΣ????ΝΑ ΜΑΡΚΑΡΟΥΝ ΠΟΙΟΝ ΜΩΡΕ?ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΗ?

    ΕΝΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚΑΡΑ ΜΟΥ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ????

    ΟΚ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΛΔ Ο ΟΦΗ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ??????

    ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ

    ΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. τι καθεστε και ασχολειστε.....εχετε ξαναδει ομαδα σε παγκοσμιο επιπεδο να εχει στο ροστερ της μονο 3 επιθετικους (μπελεκ. λυμπε και σιαλμα)....
    ολα τα αλλα ειναι απλα οδοντοκρεμες,
    το οικοδομημα που λεγετε ΑΕΚ ειναι σαθρο και η αλλαγη του DNA του αεκτζη εφερε την ομαδα σ αυτο το σημειο και ενα απλο παραδειγμα ειναι οι τοποθετησεις του ΑΝΩΝΥΜΟΥ
    καληνυχτα Κυριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιώργης ο Γαρατζέος24 Οκτωβρίου, 2011 11:08

    Ο ανώνυμος έχει βάλει στο ίδιο μέρος που του είχε πει να βάζει ο ιμάμης την αφίσα του ντούσαν την εικόνα του χιμένεθ με το θυμιατό.
    Έτσι, αυτό είναι, στην τουρκία αφίσες στου κεμάλη, στα σχολεία του χριστούλη, στο σοβιέτ του γιοβρού με τα μούσια, στην ηγγλετέρα της Ελισσαβέτας της ΙΙ, στην Κορέα του Κιμ ΓΙονγκ Ιλ του Ι και στο τσίνο του Μάο και πάει λέγοντα. Στην οργάνωση θα μέναμε απ' έξω?

    Αλβάνι, χημεία και ΠΑΝΤΑ ο μέγας πατερούλης να προσκυνάμε και μετά να φτύνουμε.
    Θα γυρίσει, θα γυρίσει κι αυτός, έτσι είπε στο εφημεριδάκι, μην ανησυχείτε.

    Στα διοικητικά, ένας μπακαλιάρος και μιά βαζέλα θα μας απομείνουν να μας διοικούν.
    Εκτός εάν το αγαμίδι και τα 4 στρουμφάκια ακούσουν τις φωνές των (ποιών) τιμίων οπαδω΄ν και supporters, οι οποόι θα τους παρακαλέσουν να μην εγκατασλείψουν την προσπάθεια εξυγίανσης και χάσει η βενετιά βελόνι.
    Θα διαρεύεσει και καμιά τέτοια "είδηση" σε καμιά ψ-ΩΡΑ.
    Splendid.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. πληροφορια που την εχω διασταυρωσει απο εγκυρες πηγες λεει οτι ο ΔΧ μιλησε με τον μπαγιεβιτς μεσα στο σαββατοκυριακο για να βοηθησει στην ευρεση επενδυτη και του προτεινε και την θεση του προεδρου στην ΠΑΕ, επισης του ζητησε να πληρωσει και τον λογαριασμο της ΔΕΗ στα γραφεια της ερασιτεχνικης
    ο μπαγιεβιτς το σκεφτεται πλεον σοβαρα
    ειδωμεν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητε ΜΑΛΑΚΑ ΤΑΚΗ.Δεχομενος να σε προσφωνω οπως εσυ θελεις,για αυτο και το ΜΑΛΑΚΑΣ,χαιρω ιδιαιτερα που εχεις καραμπινα και το διαλαλεις,γιατι ειχα αμφιβολιες για το κατα ποσο διαθετεις "καραμπινα".Και εκτιμω το γεγονος οτι παραδεχεσαι οτι εισαι ΜΑΛΑΚΑΣ,και θα προσθετα οτι δεν εισαι απλα,εισαι ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. conpater
    λαθος που χρησιμοποιεις την λεξη ΜΑΛΑΚΑΣ σ ενα μπλογκ λογου , δεν ειναι σωστο και ιδιως απο εσενα που σε θεωρω ενα κλικ πιο πανω
    δεν πρεπει να χανεις την αυτοσυγκεντρωση σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΛΕΒΕΝΤΗ CONPATER

    ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΩΝΕΙΣ ΜΑΛΑΚΑ.
    ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΣΥ ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ
    ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΕΤΣΙ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,
    ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ.
    ΘΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ,
    ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.
    ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΑΛΩ ΚΑΤΙ.
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ,ΕΝΑ ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΟ ΕΚΑΝΑ,
    ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.
    ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ
    ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ.
    ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗ ΚΑΙ CONPATER : ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΖΑΜΠΑ ΛΟΓΟΦΕΡΝΕΤΕ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΑΘΛΕΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΙ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΜΕΣΤΟ ΛΟΓΟ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΙ ΑΡΑ ΑΥΤΗ Η ΑΠΡΟΣΩΠΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΟΥ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ.
    ΚΙ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΟΥ - πολύ σπουδαίο πράμα και προσόν υψηλότατης διανόησης.
    ΚΑΙ ΞΑΝΑ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιώργης ο Γαρατζέος24 Οκτωβρίου, 2011 15:49

    Προσυπογράφω την παρένεση τουsteven.
    Ειρήνη υμίν.
    Άποψη έχετε και ανάλυση κάνετε, σωστή ή λάθος είναι δευτερεύον.
    Και ο εχθρός κοινός (κι εντός των τοιχών).
    Vamos bien...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γιώργης ο Γαρατζέος24 Οκτωβρίου, 2011 15:49

    ...(πλάκα σας κάνω φυσικά με το τελευταίο επιφώνημα)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΝΤΟΥΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΝΤΟΥΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΝΤΟΥΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ - ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ανωνυμε
    παρε τηλεφωνο τον αρχηγο να διασταυρωσεις την πληροφορια μου περι συναντησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μη νομιζεις οτι αργεις να το δεις κι'αυτο ανωνυμε.
    ------------------------------

    Ο πατερ Νικολαος επροσληφθει ως αντι Ντουσαν.
    Οπως την προηγουμενη φορα εφεραν τον Σερβο σαν ασπιδα ωστε στο περιθωριο να αλωνιζουν τα λαμογια και να παιρνουν χρονο,ετσι και τωρα,μετα το διαλειμα με τον Μανωλη επανηλθαμε στην γνωστη τακτικη.
    Βεβαια θα ηταν "του ματς" που λενε καΙ οι Αγγλιδες να τον φερνουν ξανα πισω μετα των Ισπανο.
    Ειπαμε. Του πουστη. Οποτε προτιμηθει ο Νικος.
    Ο οποιος -οπωςκαι ο πνευματικος του πατερας Ντουσαν-ειχε και εκεινος ενα πετυχημενο περασμα-εστω και συντομο- απο τον παγκο της ομαδας.
    Βεβαια οταν τα κολπα παραμενουν τα ιδια καιο χρονος περνα ακομα πιο γρηγορα,οι επιλογες και οι πιθανοτητες να "σωθεις" απο μια ιδια συνταγη,δυσκολευει.
    Καλο "ταξιδι" φιλε δικηγορε. Ελπιζουμε εκει στην Αγγλετερα να βρεις το γραφειο ανοιχτο. Εαν ειχες καποιο. Αν και σε κοβω να γυροφερνεις στην Ευελπιδων και να μαχεσαι με τα δικαια του Μαρτακη η της Μπεζεντακου.
    ------------------------
    Ο Κασνακιδης απ'την αλλη-που για το καλο της ΑΕΚ εφυγε οπως ειπε- να δωσει αναφορα για το σε τι χερια και πως κινουνται τα χρηματα των ΑΕΚτζιδων οπου μεσω του ταμειου supporters, συνεβαλαν για τους πυροπληκτους εντος ΑΕΚ (ρε αυτες οι ομοιοτητες της ΑΕΚ με το κρατος,ειναι τρομερες)
    ------------------------

    Τελος, προσυπογραφω και εγω την εκκληση του Steven οσο αφορα στην κοκορομαχια-ας μου επιτρεψουν- οι δυο αξιολογοι κατα πως φαινεται απο τα κειμενα τους και την γραφη τους- φιλοι του blog που μας τιμουν με την παρουσια τους.
    Παιδια,δεν υπαρχει καθολου ουτε χρονος,ουτε ορεξη να παρακολουθουμε τετοια ανουσια κατα βαση αψιμαχια.
    Απο δυο που στο τελος τελος μπορει και να βρεθουν απο κοντα και να τα πουν γινομενοι ισως και φιλοι.
    Εχουμε ενα καρο αλλους να αποκαλεσουμε μαλακες.Και ποδοσφαιρικα,και κοινωνικα. Περιμενει κοσμος στη σειρα για να παρει τα παρασημα της μαλακιας και της αθλιοτητας. Ολοι αυτοι που περιγραφουμε και περιγραφετε και εσεις.
    Μη το καταναλωνετε μεταξυ σας .Ειναι αδικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Και για να επανελθουμε στα του -πουλημενου- οικου μας,να πουμε οτι στην συνοδο των κορυφαιων ηθοποιων,που δουλευουν για λογαριασμο μιας ομαδας γυφτων,"αποφασιστηκε" οτι η Ιρλανδια που ψιλοπαει καλα (με μεθοδους Γεωργιου και στατιστικης υπηρεσιας δηλαδη) καλα,να "σωθει", η Πορτογαλια που τα παει ακομα καλυτερα,με τους δυο δουλους σε κυβερνηση και αντιπολιτευση να συμφωνουν σε ολο το πεος που θα δεχθουν και η Ισπανια τελος οπου εκει-ω του θαυματος-τα πραγματα πανε ακομα καλυτερα,και εναι πλεον "σωσμενη".Ολοι αυτοι τα "καταφεραν". Ζητωσαν!
    Ο μαλακας ο Συλβιο μενει,αλλα αυτον δεν τον αφηνουν οι σειρηνες.

    Τη μονη χωρα που δεν καταφερε να "σωσει" η ομαδα του Baywatch,ειναι η φουκαριαρα η Ελλαδιτσα.
    "Δεν μπορεσε" η Παμελα του Ανατολικου μπλοκ, η λοχιας της Σταζι,να τους "σωσει" ολους.
    "Εσεις να πατε να γαμηθειτε και μετα να πνηγειτε".
    Το ΧΑΑ (αλλιως χα-χα-χα) βουλιαζει περιφανο κανοντας φουσκες και μπουρμπουλιθρες.
    Μειον 15% οι κατεστραμενες εδω και πολυ καιρο τραπεζες. Αντε να μηδενισετε μπας και ησυχασουμε.
    Δανεια γιοκ. Δουλειες,τελος. Ανεργοι φουλ. Πεινα και των γονεων.
    Τα ασφ. ταμεια κατα διαβολου,μετα τον κουρεα.
    Το εργο του πουστοφλωρα γιου της Μαrgaret,ολοκληρωνεται.
    Με την αμεριστη ασφαλως βοηθεια του-κατα τα αλλα εσωκομματικου "αντιπαλου"- Τουρκογλου η κατα κοσμον Μπενιζελου και την τυφλη υπακοη των δελφινων -επισκεπτων που και που της Λεσχης- και των υπολοιπων μασκαραδων πολιτευτων που παρατησαν( η τους παρατησε) την ηθοποιια,το ποδοσφαιρο,την ζωγραφικη,την χαρακτικη,την κρατικη δημοσιογραφια,την ιερατικη σχολη, και καθε αλλο παραξενο επαγγελμα και ειπαν να δοκιμασουν στον στιβο του τεμπελη και ιδεα δεν εχουν τι υπογραφουν και τι "τρεχει" .

    Νομος 4000 λοιπον για την ατακτη Ελλαδα. Την χωρα-Τεντυ μπου.
    Κουρεμα με την ψηλη. Κρατητηρια,επισκεψη και θε 15 στο τμημα,κατ'οικον και κατοικων περιορισμοι και τα σχετικα.

    Η εσωτερικη δικτατορια των παλαβιαριδων συνταγματαρχων που εζησε η πιο αχρηστη και ζημιογονα γενια,αυτη του Πολυτεχνειου,θα μοιαζει με θιασσο μπροστα σε αυτην την επιτελικη κατακτηση,την ολικη δεσμευση και τον πανοπτικο ελεγχο απο τους "σωτηρες" μας.

    Τιμη και δοξα στον ΓΑΠ (κυριως)
    Ποτε αλλοτε βλαξ δεν επιχειρησε τετοιο αλμα.
    Ποτε αλλοτε μισοχαζος δεν επεισθει για τοσο σοβαρες παρεμβασεις.
    Ποτε αλλοτε ενας γεννημενος βλακας δεν εκανε τοσο σοβαρα εγκληματα,με το χαμογελο αυτου που φερνει μια αποστολη σε περας και κρυβεται στα φουστανια της μανας του.
    Ποτε αλλοτε, ενα ισοηλεκτρικο εγκεφαλογραφημα ζωντος, δεν ταραξε τοσο πολυ και τοσους πολλους σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα.

    Ελπιζουμε στην παρελαση, να του αποδωσουν τις τιμες με την στροφη της κεφαλης. Αν ειναι εκει και δεν εχει πεσει σε κανεναν υπονομο.
    Αν η στροφη συνοδευεται και απο μια ροχαλα,ακομα καλυτερα.
    Η ας τον σπρωξει καποιος σε καποια ερπυστρια,καθως θα περνα.
    Αλλα ξεχασα. Δεν παρελαυνουν αρματα και αεροπλανα.
    Τοτε τι τα πηρατε; Πολεμος δεν γινεται,παρελασεις δεν κανουν. Τι περιμενουν; Να τα καβαλησει κανενας νεος "Παττακος" και να τα βγαλει βολτα;
    Μαλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. akoma den xexnaw pws egeine ypourgos pedeias o gap en mesw panellhniwn exetasewn.
    apo tote den ton sympa8hsa ,opws k tis ekloges -dhmopsifisma pou ekane an ton 8eloun gia arxhgo sto pasok.etsi evgenak egw
    e.m
    oxi oti eixa elpides gia sxolh alla exasa to miso kalokairi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΠΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ: ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΩΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΤΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Απο αυτο του υπουργειο περνανε οι προαλειφομενοι
    Αυτο και το "Εξωτερικων". (kαποτε ηταν το Δημ. Εργων στην πρωτοπορια,αλλα την χανει,για ευνοητους λογους)

    Σημερα εχουμε εκει την Διαμαντοπουλου. Που θαυμαζει πολυ την Αγγλικη και μισει την Ελληνικη.
    Που οτιδηποτε "εθνικο" απο το ΕΣΥ ως τον Εθνικο υμνο και την Εθνικη ως τον Εθνικο, ως γνησιο τεκνο των νεοταξιτων,τα μισει θανασημα,γιατι ειναι εμποδια στον εθνομηδενισμο,που ειναι ο κυριος στοχος.
    Που ειχε προτινει να καταργηθουν απο την Ελλ. γλωσσα τα "ει" "υ" "ι "η" "οι" και να γινουν απλα "i". Opos Ameriki.
    Που εκανε οτι περνα απο το χερι της,τα κωλοβιβλια επιτελους να μη φτασουν ποτε.

    Δυστυχως ο περισσοτερος κοσμος νομιζει οτι εχει να κανει απλα με αχρηστους ,η τσαπατσουλιδες.
    Στην συντριπτικη τους πλειοψηφια και δει στις κορυφες των θωκων,εχει να κανει με γενιτσαρους. Με απολυτως Ανθελληνες. Με μισελληνες.
    Πως αλλιως να το πουμε.

    Αν καποιος μπορουσε να τους ακουσει στις εκτος υποκριτικης κουβεντες τους και στις κατ'ιδιαν συζητησεις, θα γουρλωνε τα ματια του και θα σφυριζαν τα αυτια του,απο το μενος και την ακατανικητη επιθυμια τους να εξαφανιστει οτιδηποτε Ελληνικο.
    Κανουν αγωνα μεγαλο για να μη ξερνουν μπροστα στις καμερες. Κανουν αγωνα οταν δημοσια παλευουν να συντεριαξουν τα Ελληνικα η να παρουσιαστουν σαν υπερασπιστες οτιδηποτε Ελληνικου.
    Να πρεπει να τρως δημοσιως ενα φαι που σιχενεσαι.
    Ελα στη θεση τους. Δυσκολο εργο πραγματικα.
    Μπραβο παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΡΕ ΧΡΗΣΤΟ.

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΙ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ
    ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΔΟΥΡΕΙΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ
    ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ
    ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ.
    ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ
    ΠΡΟΚΥΨΕΙ Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΚΡΙΣΗ.
    ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ
    ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ ΤΟΥΣ.
    ΜΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ
    ΜΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΜΑΤΙΑΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτο που εμποδιζει τους πολλους να "δουν" καθαρα,ειναι ασφαλως οχι η ελειψη μυαλου,ουτε υπολοιπονται σε κατι.
    Ειναι η δυνατοτητα (οχι η ικανονοτητα,αυτη υπαρχει)να συντεριαξουν τα παμπολλα παζλ, τις σκορπιες ψηφιδες που ειναι ριγμενες γυρω τους. Μπροστα στα ματια τους.
    Ενα σταυρολεξο που θελει-ειναι αληθεια- χρονο και τροπο για να λυθει.

    Αλλα δεν υπαρχει ουτε το ενα ουτε το αλλο,γιατι θεωρουνται δευτερευουσα η τριτευουσα δραστηριοτητα,το να ψαχνεις στην πηγη του κακου που σου συμβαινει,ενω ειναι πιο "απλοικο" και πιο προφανες το να "βλεπεις" το ορατο.
    Και σαν αμεσος εχθρος θεωρειται "ο τιμαριθμος", "η ανεργια", " η ασφαλιση", "το φροντηστηριο", "το νοικι",παλευοντας σαν τον Σισυφο σε επαναλαμβανομενες διαδρομες στις οποιες εκουσια εισαι ριγμενος,προσπαθωντας να επιλυσεις διχως τελος τα τρεχοντα που ποτε δεν θα παψουν να χρειαζονται φροντιδα,γιατι ετσι ειναι κατασκευασμενα.
    Και αυτο γιατι εισαι εσκεμενα ριγμενος με τα μουτρα στα μικροπροβληματα και τα τεχνιτα στημενα εμποδια της καθημερινοτητας.
    Δεν αποτελει δικαιολογια,αλλα ειναι μια εξηγηση.

    "Και εσυ τι εισαι; Πονηρος"; Θα πει καποιος.
    Οχι. Απλα αδιαφορος με τα καθημερινα και τα τρεχοντα.
    Τιποτα αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γιώργης ο Γαρατζέος24 Οκτωβρίου, 2011 19:04

    ΑΕΚ = Ελλάς

    Άλλη μία απόδειξη:

    Λογαριασμός για μετοχές Supporters Club = Λογαριασμός Αλληλεγγύης για την απόσβεση δημοσίου χρέους

    Κοινώς, ο κουβάς να τα ρίξει κανείς πρόσκοπος μπας και κλείσει -και καλά- καμιά μαύρη τρούπα από τα σκατά που τα κάναν οι διαχειριστές της τύχης του έθνους και της ομάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΝΩΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ: ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΣ. ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ.
    ΟΜΩΣ Η ΖΑΛΑΔΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ΧΡΗΣΤΟ ΤΑΚΗ ΚΑI ΝΤΙΜΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΕΣ ΖΩΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Προς ανωνυμο: Καλησπερα και σε σενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Στο περιθωριο των οσων τραγελαφικων γινονται,ας δουμε και ας γελασωμεν πικρα με το παρακατω:

    Τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο, τον ξέρω από τα φοιτητικά μας χρόνια, στη Θεσσαλονίκη. Ανήκαμε στην ίδια φοιτητική παράταξη. Στην «Προοδευτική Παράταξη Νέων, Σαρλ Ντε Γκόλ». Μετά το πανεπιστήμιο χαθήκαμε. Τον ξαναβρήκα μια μέρα, τυχαία, όταν είχε βγει από την φυλακή.

    Είχε συλληφθεί, στο τέταρτο έτος, γιατί είχε στήσει έναν παράνομο μηχανισμό, με μικρόφωνα και μικροκάμερες, προκειμένου να κλέβει, τα θέματα και να γράφει άριστα σε κάποιες εξετάσεις, του πανεπιστημίου. Επίσης με ένα δεύτερο κύκλωμα πουλούσε τα θέματα. Ήταν αρκετά δραστήριος.

    Θεωρήθηκε ο εγκέφαλος του φοιτητικού κυκλώματος και οδηγήθηκε για 1,5 χρόνο στον Κορυδαλλό. Του έκανε καλό η φυλακή. Τον ωρίμασε, του λείανε τις γωνίες της σκέψης του, και του πρόσθεσε και μερικά κιλά, ώστε να φτάσει στο φυσιολογικό βάρος της ηλικίας του. «Στύλος», ήταν το παρατσούκλι του, στα χρόνια του πανεπιστημίου, λόγω του ελλιπούς βάρους του.

    Αργότερα μέσα στην φυλακή απέκτησε και άλλα προσωνύμια. «Πρόκας» γιατί πάντα κουβαλούσε μια πρόκα πάνω του. «Τανάλιας», γιατί μια μέρα σε έναν καυγά έσφιξε κάποιον τόσο σφιχτά που τον έπνιξε. Και «ρέγκας», γιατί φοβότανε τις ρέγκες.

    «Βαγγέλη, χαθήκαμε. Τι κάνεις; Πως είσαι;», του είπα με χαρά, μόλις τον είδα, ένα πρωί του Μάρτη, στα Εξάρχεια. «Αποφυλακίστηκα, πριν 20 μέρες και ετοιμάζομαι, να κάνω το μεταπτυχιακό μου», μου είπε, σφίγγοντάς μου το χέρι. «Έβαλες μυαλό δηλαδή», συμπλήρωσα, κοιτώντας τον στα μάτια. «Δεν χρειάζεται», μου απάντησε, με τρομερή σιγουριά, «αν δεν με είχαν καρφώσει στο πανεπιστήμιο, τώρα θα ήμουν καθηγητής», είπε με κάποιο παράπονο στη φωνή. «Ας είναι, δεν πειράζει ποτέ δεν είναι αργά». Ανταλλάξαμε αριθμούς τηλεφώνων, είπαμε να ξαναβρεθούμε και μετά χαθήκαμε στη βουή του πλήθους.

    Μετά από έξι μήνες, άκουσα το όνομά του, να σχετίζεται με το ΠΑΣΟΚ, και τον τότε πρόεδρό του, Ανδρέα Παπανδρέου. «Μεγαλύτερη φυλακή και από τον Κορυδαλλό, είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου», μου είπε σε μια συνάντηση, και πάλι τυχαία, αυτή τη φορά, στον Κολωνό. Η φράση αυτή με εντυπωσίασε, γιατί δυο χρόνια μετά την ξανάκουσα, από τα χείλη, του Γιώργου. Ελαφρώς παραλλαγμένη: «μεγαλύτερη φυλακή και από το Γιεντι κουλε, είναι οι ψευδαισθήσεις μας».

    Κάποια μέρα είδα τον Βαγγέλη και στην τηλεόραση, ως εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. «Τα κατάφερα. Δεν ήταν δύσκολο για μένα», μου είπε σε μια τυχαία συνάντησή που είχαμε, μια Παρασκευή, στο Κερατσίνι. «Είμαι στον κλειστό πυρήνα της εξουσίας.», πρόσθεσε φουσκώνοντας από περηφάνια. «Μα καλά», του λέω, «πως τα κατάφερες, πως έκρυψες τα χρόνια της φυλακής;»

    Ταραγμένος μου έκλεισε το στόμα, με τράβηξε κάτω από την καμινάδα της ΔΕΗ, και μου είπε, χαμηλόφωνα: «δεν το ξέρει κανείς. Έχω σβήσει όλες τις αποδείξεις. Όποιος τολμήσει να μιλήσει θα πεθάνει», και ένιωθα τα χέρια του σαν τανάλιες να σφίγγουν τον λαιμό μου. Αν δεν πέρναγε τυχαία, από το σημείο, η περιφορά του επιταφίου, δεν ξέρω αν θα επικοινωνούσαμε τώρα.

    Είναι η πρώτη φορά που σπάω τη σιωπή μου για το συγκεκριμένο θέμα, γιατί τώρα είμαι σίγουρος πως δεν κινδυνεύω, για το απλό λόγο, ότι ο Βαγγέλης δεν θα υλοποιήσει την απειλή του. Και δεν θα το κάνει γιατί πια είναι σε άλλη διάσταση. Αφήστε που περισσότερο κινδυνεύω, εγώ να χαρακτηριστώ ως μυθομανής, παρά να πιστέψει ο κόσμος, ότι ένας συνταγματολόγος, ήταν κάποτε στην ψειρού.

    Άλλωστε με έχει διαβεβαιώσει και ο ίδιος: «έχω κλείσει τους λογαριασμούς μου με το παρελθόν», μου είπε σε μια τυχαία συνάντησή μας, στο Πικέρμι, «τώρα πια κοιτάω μπροστά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. "...Η εκτίμησή μου προς το πρόσωπο του υπουργού τώρα και συμφοιτητή μου κάποτε, Βαγγέλη Βενιζέλου είναι γνωστή. Νομίζω μαζί μου ταυτίζεται σχεδόν το σύνολο του ελληνικού λαού. Και μαζί με εμάς ο πρόεδρος Γιώργος, που στην τόσο κρίσιμη στιγμή για την χώρα, τον επέλεξε για τιμονιέρη της οικονομική πολιτικής.

    Πάντα θαύμαζα την αυτοπειθαρχία του, τον αυτοέλεγχό του και κυρίως την ικανότητα του, να προσαρμόζεται στις καταστάσεις, αν όχι να τις καθορίζει. «Πρέπει στη ζωή πάντα να είσαι έτοιμος να κάνεις το ντου», μου έλεγε σε μια τυχαία συνάντηση που είχαμε ένα απόγευμα, στο Γαλάτσι. Εγώ δεν άκουσα καλά, και νόμισα ότι, αντί για «ντου», είπε «ντους», και τον αποχαιρέτησα, με απορημένο ύφος.

    Πάντα μου δημιουργούσε μια απορία ο Βαγγέλης. Θυμάμαι όταν φοιτητές στην Θεσσαλονίκη, δουλεύαμε όπως όλα τα φτωχόπαιδα, σε ένα φαστ φούντ, για να καλύπτουμε τις βασικές ανάγκες μας. Εγώ ήμουν μέσα από τον πάγκο και ετοίμαζα τα μπέργκερ. Ο Βαγγέλης ήταν στο ταμείο, έπαιρνε τις παραγγελίες και ήταν αυτός που φώναζε, «ένα κλαμπ, μια σίζαρ και μια πατάτες, για τον κύριο που είναι μπροστά». Και τόνιζε αυτό το «μπροστά», τόσο που αναγκαζόσουνα να κοιτάξεις ποιος είναι ο κύριος μπροστά. Είχε μια αγάπη στην λέξη «μπροστά», το συνειδητοποίησα και τις προάλλες, όταν τον άκουσα να λέει ότι, η χώρα θα πάει και αυτή μπροστά μπροστά, μάλλον χωρίς μπέργκερ.

    Το ταλέντο ενός ανθρώπου, δεν μπορεί να κρυφτεί. Έτσι και το ταλέντο του Βαγγέλη, δεν μπόρεσε να κρυφτεί, ούτε στο μπεργκεράδικο. Σάντουιτς με ληγμένο μπέικον, σαλάτα με κομμένες μισές τις ντομάτες, μπιφτέκι από κιμά, ανακατεμένο με αλεύρι και ελάχιστο γύψο «για να βγάζουμε περισσότερα μπιφτέκια», αυτοσχέδια κέτσαπ με μελάνι, ήταν μερικές από τις ιδέες του, τις οποίες, μας έπεισε να υλοποιήσουμε, χωρίς να γνωρίζει το αφεντικό. Δεν χρειάζεται να σας περιγράψω την σύσταση του λαδιού τηγανίσματος, που χρησιμοποιούσαμε. Ούτε σε τρακτέρ δεν θα το έβαζες.

    «Μα δεν είναι σωστό. Τρώνε και μικρά παιδιά», τόλμησα να ψελλίσω μια φορά. «Γιατί είδες κανέναν να πεθαίνει;» με ρώτησε χωρίς να μπορώ να απαντήσω, και συμπλήρωσε, τρώγοντας μια φούχτα πατάτες: «αν είναι γραφτό να πεθάνει κάποιος, δεν θα φταίει το δικό μας λάδι, αλλά το λάδι στο καντήλι του, που έχει τελειώσει. Τα παράπονα σας στον Άγιο Πέτρο».

    Στο ταμείο πάντως, ήταν άψογος. Έβαζε τα μπέργκερ μπροστά, στους πελάτες, και τους πελάτες μπροστά από τα μπέργκερ, με αξιοθαύμαστη δεξιοτεχνία. Όλοι τον θαυμάζαμε, ακόμη και όταν μάθαμε ότι είναι στην φυλακή, για μια νεανική επιπόλαιη κομπίνα. Θυμάμαι, έλεγε γι αυτή του την απερισκεψία: «κιρσοί της λησμονιάς, περικοκλάδες της φυγής, στον ατέρμονα ουρανό», μια φορά που είχαμε συναντηθεί τυχαία, στην παλαιά Φώκαια.

    Μετά το φάστ φούντ τον ξαναείδα σαν κυβερνητικό εκπρόσωπο, του Ανδρέα Παπανδρέου. Τον έβλεπα μπροστά στο μικρόφωνο και νόμιζα ότι θα τον ακούσω να λέει: «δυο πατάτες και δυο μπέργκερ χωρίς μαρούλι, το ένα με διπλό μπέικον». Και να συμπλήρωνε επιτακτικά, «περάστε κύριε μπροστά». Εκείνος έλεγε, διαφορετικά πράγματα, για την πορεία της χώρας, την ανάπτυξη, την προοπτική και την ανάγκη να πάμε μπροστά. Εγώ παρόλα αυτά, που δεν μπορούσα να τον συνηθίσω, άκουγα για μαρούλια και μπέικον. «Τα σημάδια της νιότης, είναι ανεξίτηλα», μου είχε πει σε μια τυχαία συνάντησή μας, στο Πολύγωνο, «ούτε με τον διαβολάκο του λεκέ δεν καθαρίζουν», συμπλήρωσε, με νόημα.

    Προχτές που τον έβλεπα, επί μισή ώρα να μιλάει χωρίς κείμενο, και να τονίζει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πάμε μπροστά, συγκινήθηκα. Προχώρησε αρκετά στην ζωή του, έκανε σημαντικά βήματα. Από την φυλακή, στο μπεργκεράδικο, και από εκεί δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, και τώρα δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου, στην πιο κρίσιμη στιγμή της χώρας, να θέλει η μοίρα να παίξει με αυτόν το παιχνίδι της. Δεν είναι και λίγο.

    «Η ζωή είναι ένα φαστ φούντ, και ο κόσμος θέλει να φάει γρήγορα και φτηνά», μου είπε, μια φορά, που τον είδα τυχαία στο Ξυλόκαστρο, αποκαλύπτοντας το επιστέγασμα της σκέψης του. «Εγώ του το πακετάρω γρήγορα», είπε με νόημα και συμπλήρωσε: «όλα τα άλλα εξαρτώνται από τον Άγιο Πέτρο».


    Θύμιος Καλαμούκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @χρηστο ΚΑΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Ο ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΖΕΨΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΙ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΤΙ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. αυτο που αρεσει στα γραφομενα του ΑΝΩΝΥΜΟΥ ειναι οτι τα πιστευει κιολας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Εμενα μου αρεσει που γραφει με ΚΕΦΑΛΑΙΑ.
    Θελοντας να γινει Αβραμιδης στη θεση του Αβραμιδη.
    Βεβαια τα ρασσα δεν κανουν το παπα.
    Αφου δεν εχει καταλαβει οτι ο Αβραμιδης τα πιο σημαντικα τα γραφει με μικρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή