Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΞΩ

            Έλεγα να πάω πολιτικά. Έχει μαζευτεί πολύ υλικό που αξίζει. Από σοβαρά μέχρι πλάκα ( Κωμωδία είναι τραγωδία συν 5 λεπτά ).  Κι υπάρχει χρόνος γιά την ΑΕΚ μέχρι το Σάββατο ή μέχρι την πρώτη του Νοέμβρη. Τα απορρίπτω γιά σήμερα όλα, αφού οι προκλήσεις της ομάδας μας είναι πιο σοβαρές. Και δεν είναι μόνο αγωνιστικές ή διοικητικές με την αναγκαιότητα ( προσέχτε τις λέξεις ) να αντικατασταθεί ο ΔΧ από το νέο διοικητικό συμβούλιο ή οι εξετάσεις γιά τις επενδυτικές προτάσεις. Στο δε τελευταίο θέμα σκεφθείτε τα απλά: Θα αποφασίσει κάποιος που είναι γιά απαλλαγή των καθηκόντων του; Φυσικά οξύμωρο είναι το όλο θέμα αφού Κατάρ ακόμα δεν υπάρχει.
            Είναι αντικατάσταση όμως; Ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής, δεν είναι σε απ' ευθείας σύνδεση με τον ΔΧ; Θα κάνει τα δικά του σαν μέτοχος του 10% ή του 23%; Έχω κι εγώ μπερδευτεί με τις δωρεές. Όπως έχω μπερδευτεί και με τις ανακοινώσεις της οργάνωσης. Αλλόθρησκοι στο συμβούλιο, χονδρικά ανίκανοι, τι γίνεται εδώ;
           Της Ελλάδας γίνεται. Χάνει η μάνα το παιδί και τανάπαλιν. Και να τοποθετηθώ: ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΕΣ ΆΛΛΩΝ. ΕΝΩ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ, ΤΙΣ ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ. Το να τηλεφωνάς μιά φορά την εβδομάδα στον Μελισσανίδη και να λες " πρόεδρε εδώ είμαι κι ό,τι θέλεις " σημαίνει κλασσικό οσφυοκάμπτη, ανίκανο, δοσίλογο κι άνθρωπο τύπου Νικηταρά που προσέφερε στον σουλτάνο τον γιό του γιά κάποιο γαμήσι. ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ  ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ή ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ.
            Και που είναι έτοιμος να ριχτεί στο ΟΑΚΑ το Σάββατο με σκοπό να υποστηρίξει την αγάπη του κι όχι την καρέκλα που θα κάτσει. Κι εδώ προκύπτει ένα λογικό ή παράλογο δίλημμα  ( πάντα τα διλήμματα το έχουν αυτό ) : ΝΑ ΧΑΣΕΙ Η ΑΕΚ, ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΜΕΤΑ, Ή ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΣΤΑ ΤΟΥΣ; ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΜΕ ΤΟ
" γέμισε με οικοδόμους όλη η 7..." ή να απολαύσουμε άλλον έναν πόλεμο με τα ΜΑΤ;
            Διλήμματα όμως δεν βάζω εγώ. Βάζει με τον τρόπο της η σημερινή ανακοίνωση της οργάνωσης. ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΝΩΤΑ "ΟΧΙ" ΤΗΣ.  ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΤΑΣΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΑΣΗ. Που είναι να πας στο γήπεδο και να μην χάσεις δάχτυλα ούτε αναπνοές. ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΙΧΑΘΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ  ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΕΧΕΙΣ.
             Μην σας μπερδεύω όμως. ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΜΑΙ ΠΛΗΡΩΣ γιά την συμμετοχή του κόσμου. Πού διαφωνώ; Στην πρώτη γραμμή: " Όχι επειδή χτυπιέται το καλό με το κακό." Ποιό είναι το καλό; Η ΑΕΚ επειδή είναι άφραγκη κι έξω από τα κόλπα; Κι ο κακός είναι κάποιος που ρίχνει φράγκα κι ελέγχει σχεδόν τα πάντα; ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Η ΑΕΚ ΑΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ. ΔΙΟΤΙ ΧΟΝΔΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΣΧΕΤΩΣ ΣΗΜΑΙΑΣ. ΚΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ " νυν υπέρ πάντων αγών ".
            Προσοχή λοιπόν, διότι έχει καταντήσει γελοία η δικαιολογία οτι " δεν κάναμε τίποτα και πάλι προκληθήκαμε ". Τα ίδια γίνανε με κάποιον σύλλογο στην Πάτρα. Τα ίδια μπορεί και να γίνουνε το Σάββατο είτε από τον διατητή είτε από κάποιον ποδοσφαιριστή της δαφνοστεφανωμένης που μπορεί να κάνει κωλοδάχτυλα στην κερκίδα. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ, λέω εγώ. Την δουλειά του κάνει. ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑ. Εσύ αφού είσαι καλύτερος την συγκεκριμένη ημέρα ή έστω πιο τυχερός, ρίχτου τα μπαλάκια του και προχώρα. ΑΥΤΗ Η ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΜΕΝΑ. Το καλό και το κακό; Μα πόσο μαλάκας μπορεί να είναι κάποιος που συντάσσει ανακοινώσεις και δεν υπολογίζει τον κόσμο που στην συντριπτική του πλειοψηφία θα πάει να δει ένα παιχνίδι.
          Και τα λέω μέρες πριν, κι ενώ θεωρώ οτι το παιχνίδι αυτό πιθανώς και να γίνει ταφόπλακα. Άντε κι έγινε. Εμείς τι πρέπει να κανουμε τώρα; Να το πετύχουμε μια ώρα αρχίτερα; ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ.
          Κερδίζεις ή κάνεις μιά τίμια εμφάνιση με βάση το ρόστερ, αξιολογείς τα πάντα, ΚΑΙ ΠΑΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΣΚΑΛΠ ΤΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ. ΔΕΝ ΓΑΜΑΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΝΑ ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ Ή ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΝΙΚΗ. ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΜΑΝΟΛΟ.  ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ. ΤΟΤΕ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ Ο ΦΥΤΕΥΤΟΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ. ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΠΝΟΥΣ ΑΝΗΜΠΟΡΙΑΣ.
           Και σε αυτό το σημείο, είναι η υποστήριξη και μετά η κρίση. ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Ο ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΝ ΨΥΧΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΡΙΖΩ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟΛΥΩ, ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΙΡΝΩ ΑΛΛΟΝ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΔΙΩΧΝΩ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΡΑΒΕΣΤΙ.
                                                    ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.
          ΥΓ1. Υποθέτω έχετε δει τον πόλεμο Δημητριάδη και Κωστένογλου. Ποιός θα χάσει; ΠΑΝΤΑ Ο ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ( ποιός είναι; ). Βλέπετε κάποιος μυαλό δεν βάζει. Κι ας έχασε κάποιος στην μπαρμπουτιέρα, τρία βενζινάδικα. Οι αγάπες είναι αγάπες. Όχι δικές μου πάντως.
           ΥΓ2. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΛΕΧΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΕΙΠΑΜΕ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΟΙ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ; Α, ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΚΑΣ. ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗ ΜΟΥΡΗ ΣΟΥ. ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΝΤΕΡΜΠΥ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ; ΕΝΑΝ ΣΩΤΗΡΑ ΨΑΧΝΕΙΣ. ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΣΤΑΘΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ΨΩΜΙΑΔΗΣ. ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΔΕΙΣ; ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ;  ΣΩΤΗΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΥΝΕΙ. ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΣΙΜΟ.  ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΞΥΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΑΕΙ ΕΠΙΣΗΣ. ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. Ή ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΡΟ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΗΜΙΚΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ. ΣΤΑ ΜΜΕ, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. ΜΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑ; ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΡΦΗ. ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ; ΒΙΑΖΕΣΤΕ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ.
           ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: " Η Ελλάδα άλωσε την Τουρκία μέσω του πνεύματος της." ΚΙ ΑΛΛΟ : " Μεταλαμπαδεύτηκε ο πολιτισμός στην Ρώμη " . ΠΟΙΑΝΟΥ; ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ, ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΤΗ Ή ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ; Αυτός ο πολιτισμός γιατί δεν πήγε και προς Ανατολάς; ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΑΙΡΝΕ; " ΧΑΜΟΥΡΗΔΕΣ, ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΡΜΕΝΙΩΝ; ΜΗΝ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΩ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΩΡΑ. Η, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΑΜΗΣΕΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ. ΕΓΩ ΠΙΝΩ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΕΤΣΙ. ΤΙ ΚΩΛΩΝΕΤΕ ΡΕ ΒΙΣΗΓΟΤΘΟΙ; " ( Ταγίπ ).
               ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ. Δεν με συμφέρει αλλά καλύτερα αυτός παρά το μαρτύριο της σταγόνας με τις Ευρωπαίες αδερφάρες του ελέους. 

23 σχόλια:

  1. ...Για οσους ενδιαφερονται,παρακολουθηστε την ΖΟΥΓΚΛΑ.Οχι λαβρακια,καρχαριες θα βγουν σημερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευριβιαδης Μετοχαρακης.Ετσι ονομαζεται ο κυριος.
    Δεν λεγεται ουτε Γιαννης,ουτε Γιωργος,ουτε Νικος,ουτε Χρηστος...Και πολυ περισσοτερο,δεν λεγεται Ιωαννιδης,η Γεωργιου,η Παπαδοπουλος η Γιαννοπουλος...Για να επιβεβαιωθει για μια ακομα ο "αποδυτηριακιας",που ανεφερε πως ανθρωποι με μη συνηθισμενα και "κοινα" ονοματα,παντα σηκωνουν σκονη απο πισω τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ WW: ΟΡΘΟΤΑΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ.
    ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι χαμπαρια ρε στιβεν;ελπιζω ναστε ολοι καλα απο υγεια.εδω εχω χασει επεισοδεια.ας ειναι.χαιρετισματα απο το αχλαδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΘΑΝΑΣΗ: Τι γίνεται ρε Θανασάκο; Χάθηκες από την ΑΕΚ, χάθηκες κι από τα πολιτικά του blog;
    ΟΛΑ ΟΚ ΕΔΩ ΚΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πήρα να ρωτήσω για εισιτήρια στην επτά και μου είπαν για πέμπτη ή έκτη σειρά. Ακριβώς στο ύψος του κώλου του επόπτη. Δεν ξανα-ασχολούμαι. Μου έφυγε η κάψα να πάω…
    Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωπολιτικών και Στρατηγικών Αναλύσεων το λεγόμενο «Stratfor», που επηρεάζει με τις αναλύσεις και τις προβλέψεις του, τον τρόπο σκέψης αλλά και τη στρατηγική της εκάστοτε ηγεσία των ΗΠΑ, ανεξαρτήτως του τι θα κάνει τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, εν μέσω ζυμώσεων και πιέσεων από την πλευρά των ΗΠΑ για να δοθεί αποτελεσματική λύση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει,επίσημα γιατί στην ουσία το έχει κάνει από καιρό.
    Τι λέει λοιπόν το Stratfor:
    Ενώ η Γερμανία είναι μακράν η πιο ισχυρή χώρα της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ένα γερμανικό δημιούργημα. Πρόκειται εν μέρει για ένα γαλλικό όραμα της δεκαετίας του 1950 για την ενίσχυση της γαλλικής δύναμης τόσο σε ευρωπαϊκή όσο και σε παγκόσμια κλίμακα. Ωστόσο, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η Γαλλία έχασε τον έλεγχο της Ευρώπης από μια επανενωμένη και με νέα ώθηση Γερμανία.
    Το Βερολίνο προσπαθεί τώρα να αλλάξει τις ευρωπαϊκές δομές,σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Η Γερμανία χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο την οικονομική της οξυδέρκεια και δύναμη για να επιβάλει τον έλεγχό της
    Σε αντάλλαγμα για την πρόσβαση στον πλούτο του , το Βερολίνο απαιτεί την εφαρμογή απ΄ όλα τα ευρωπαϊκά κράτη ,μεταρρυθμίσεων που αν αεφαρμοστούν θα μετασχηματίσουν αυτές τις χώρες σε γερμανικές οικονομικές αποικίες.
    Αυτό μας φέρνει στην κρίση της ευρωζώνης και στα διάφορα σχέδια μετασχηματισμού της. Τα περισσότερα από αυτά τα σχέδια αγνοούν ότι οι λόγοι για τη συμμετοχή της Γερμανίας στην ευρωζώνη δεν είναι καθαρά οικονομικοί, και αυτά τα μη οικονομικά κίνητρα περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις επιλογές του Βερολίνου για την αλλαγή της ευρωζώνης...
    ...Η μετά τον Ψυχρό Πόλεμο εποχή είναι μια χρυσή εποχή στη γερμανική ιστορία. Η χώρα είχε το δικαίωμα για την επανένωση της μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, και οι γείτονές της δεν αισθάνονταν να απειλούνται αρκετά για να αντιδράσουν στη δύναμη του Βερολίνου. Σε οποιαδήποτε άλλη εποχή, μια συμμαχία για τον περιορισμό της Γερμανίας θα είχε αμέσως σχηματιστεί. Ωστόσο, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως στο ευρώ, επέτρεψαν στη Γερμανία να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές υποθέσεις σε μια αρένα κατ 'εξοχήν ανταγωνιστική. Η Γερμανία επιθυμούσε να περιορίσει τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό στον τομέα της οικονομίας, δεδομένου ότι δεν θα μπορούσε να υπερισχύσει έναντι ενός συνασπισμού των γειτόνων της.
    Αυτό το γεγονός εξαλείφει τις περισσότερες πιθανές λύσεις για τη κρίση της ευρωζώνης. Έξοδος από την ευρωζώνη θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι παραδοσιακοί ανταγωνιστές της Γερμανίας θα μπορούσαν να μετατραπούν σε αντιπάλους. Έτσι, οποιαδήποτε μεταρρυθμιστική επιλογή που θα μπορούσε να καταλήξει με τη Γερμανία σε μια διαφορετική οικονομική-νομισματική ζώνη από την Αυστρία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία ή την Ιταλία δεν είναι βιώσιμη, εάν το Βερολίνο θέλει να εμποδίσει έναν πυρήνα ανταγωνισμού.
    Η Γερμανία αντιμετωπίζει, επίσης, μαθηματικούς περιορισμούς. Η δημιουργία μιας ένωσης στην οποία οικονομικοί πόροι θα μεταφέρονταν από τη Γερμανία προς την Ελλάδα,το πιο αδύναμο μέλος της ευρωζώνης δεν μοιάζει εφικτή.
    Η άμεση μεταφορά κονδυλίων, η κυλιώμενη αναδιάρθρωση χρέους, η ελεγχόμενη χρεωκοπία δεν έχουν σημασία. Γιατί ένα τέτοιο σχέδιο θα δημιουργούσε ένα προηγούμενο που θα μπορούσε να επαναληφθεί για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία - και τελικά την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ισπανία και τη Γαλλία. Κάτι που θα κοστίζει περίπου 1 τρις € ($ 1.300 δισεκατομμύρια) κάθε χρόνο. Ακόμη και αν αυτό ήταν μια πολιτική επιλογή της Γερμανίας (και δεν είναι), είναι πολύ πιο πέρα από την οικονομική ικανότητά της .
    Για όλα αυτά το STRATFOR βλέπει ένα μόνο δρόμο,σωτηρίας της Ευρωζώνης.
    Συνέχεια παρακάτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. “Αποβολή” της Ελλάδας

    Η ικανότητα της Ελλάδας να παράγει κεφάλαιο είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Ακόμα και στις καλύτερες περιόδους της η Ελλάδα δεν μπόρεσε να λειτουργήσει ως μια ανεπτυγμένη, σύγχρονη οικονομία χωρίς να χρειάζεται μεγάλες και τακτικές “ενέσεις” επιδοτούμενων κεφαλαίων από το εξωτερικό. (Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί η Ελλάδα δεν υπήρχε μεταξύ του 4ου αιώνα π.Χ. και τον 19ο αιώνα και βοηθά να εξηγήσει γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν αντίθετη για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την Ελλάδα στη δεκαετία του 1970.)
    Μετά την σύγχρονη Ελλάδα που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1800, οι οικονομικές εισφορές αυτές προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο χρησιμοποιούσε το νέο ανεξάρτητο ελληνικό κράτος κατά της παραπαίουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο χορηγός της Ελλάδας, καθώς η Ουάσιγκτον ήθελε να κρατήσει τους Σοβιετικούς έξω από τη Μεσόγειο. Πιο πρόσφατα, η Ελλάδα έχει χρησιμοποιήσει την ένταξη στην ΕΕ της για να απορροφά κονδύλια για την ανάπτυξη, και στη δεκαετία του 2000 όπως όλα τα μέλη της ευρωζώνης μπορούσε να δανειστεί τεράστιους όγκους κεφαλαίων με επιτόκια μικρότερα της αγοράς. Όπως ήταν αναμενόμενο, κατά το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιόδου Ελλάδα υπερηφανευόταν για το υψηλότερο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ)και τους ρυθμούς ανάπτυξης στην ευρωζώνη.
    Αυτές οι μέρες έχουν τελειώσει. Κανείς δεν έχει μια ανάγκη γεωπολιτικής συμμαχίας με την Ελλάδα προς το παρόν, και εξελίξεις στην ευρωζώνη έχουν βάλει τέλος σε φθηνά ευρώ πίστωσης. Η Ελλάδα απέμεινε με λίγα κεφάλαια και ένα χρέος να πλησιάζει το 150 τοις εκατό του ΑΕΠ. Όταν τραπεζικός δανεισμός συνυπολογίζεται, ο αριθμός αυτός ανεβαίνει υψηλότερα. Αυτό το χρέος είναι πολύ πιο πέρα από την ικανότητα του ελληνικού κράτους και της κοινωνίας για να πληρωθεί.
    Ευτυχώς για τους Γερμανούς, η Ελλάδα δεν είναι ένα από τα κράτη που παραδοσιακά έχει απειλήσει τη Γερμανία, έτσι δεν είναι ένα κράτος που η Γερμανία πρέπει να κρατήσει κοντά της. Φαίνεται ότι, εάν η ευρωζώνη πρέπει να σωθεί η Ελλάδα πρέπει να αποβληθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό δεν μπορεί, ωστόσο, να γίνει χωρίς συνέπειες. Η Ελλάδα έχει περισσότερα από 350 δισ. ευρώ χρέος , εκ των οποίων περίπου το 75 τοις εκατό είναι εξωτερικό. Λόγω της φύσης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, αυτό θα καθηλώσει την Ευρώπη.Οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν είναι όπως οι τράπεζες των ΗΠΑ. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ένα ενιαίο δίκτυο, το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα έχει εθνικές δεσμεύσεις,με τα κράτη να χρησιμοποιούν τις τράπεζές τους ως εργαλεία πολιτικής. Κάθε μοντέλο έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά στην τρέχουσα οικονομική κρίση της ευρωζώνης η δομή του ευρωπαϊκού συστήματος έχει τρεις κρίσιμες συνέπειες.
    Πρώτον, επειδή οι τράπεζες χρησιμοποιούνται για την επίτευξη των εθνικών και των δημόσιων - στόχων, καλούνται συχνά ή αναγκάζονται να επενδύουν με τρόπους που σε άλλη περίπτωση δεν θα έκαναν. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της κρίσης της ευρωζώνης, οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης πίεσαν τις τράπεζες να αγοράσουν τεράστιο όγκο του ελληνικού δημόσιου χρέους, με το σκεπτικό ότι η ζήτηση αυτή θα ήταν αρκετή για να αποτρέψει μια κρίση.
    Δεύτερον, οι τράπεζες είναι πολύ πιο σημαντικές για την ανάπτυξη και τη σταθερότητα στην Ευρώπη από ό, τι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι τράπεζες - σε αντίθεση με τις αγορές μετοχών - θεωρούνται ως οι αξιόπιστοι υποστηρικτές των εθνικών συστημάτων. Είναι η ψυχή των ευρωπαϊκών οικονομιών, και κατά μέσο όρο καλύπτουν περισσότερο από το 70 τοις εκατό των αναγκών χρηματοδότησης για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις (για τις Ηνωμένες Πολιτείες το ποσοστό είναι λιγότερο από το 40 τοις εκατό).
    Τρίτο και πιο σημαντικό.Ο καθοριστικός ρόλος των τραπεζών σημαίνει ότι στην Ευρώπη η κρίση δημόσιου χρέους γίνεται αμέσως μια τραπεζική κρίση και μια τραπεζική κρίση γίνεται αμέσως κρίση δημόσιου χρέους. Η Ιρλανδία είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.
    Και δεδομένου ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες συνδέονται με ένα δίκτυο διασυνοριακών μετοχών και ομολόγων στη διατραπεζική αγορά,τα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα μιας χώρας γρήγορα εξαπλώνονται.
    Το 280 δισ. ευρώ το ελληνικού δημόσιο χρέος που αφορούν το εξωτερικό είναι ως επί το πλείστον πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του τραπεζικού τομέα της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.Σ’ όλες αυτές τις χώρες ο ιδιωτικός τραπεζικός τομέας αντιμετωπίζει ήδη σημαντική πίεση.
    Μια ελληνική χρεοκοπία θα οδηγούσε σε ανεξέλεγκτες πτωχεύσεις τραπεζών στα εν λόγω κράτη. (Γερμανικές και ιδιαίτερα οι γαλλικές τράπεζες, σε μεγάλο βαθμό είναι εκτεθειμένες σε Ισπανία και Ιταλία.) Ακόμη και αυτό το σενάριο είναι κάπως αισιόδοξο, αφού προϋποθέτει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα έβλαπτε τα 500 δισ. ευρώ περιουσιακών στοιχείων που κατέχονται από τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο (ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος του ελληνικού δημόσιου χρέους).
    Εχει και άλλο, υπομονή…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Ελλάδα πρέπει να αποκλειστεί από την Ευρώπη με τέτοιο τρόπο όμως που η απουσία της δεν θα οδηγούσε σε κατάρρευση της Ευρωπαϊκής και οικονομικής δομής.
    280 δις ευρώ υπολογίζεται ότι θα κοστίσει η εξοδός της σ΄ ότι αφορά στα κρατικά ομόλογα,ωστόσο οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγαλύτεροι.
    Η Ελλάδα είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1981. Οι εταιρείες και οι τράπεζες της έχουν ενσωματωθεί στο ευρωπαϊκό σύνολο. Χονδρικά το κόστος της εξόδου σε πρώτη φάση υπολογίζεται στα 400 δις.
    Ο αριθμός αυτός, ωστόσο, αντιμετωπίζει μόνο την άμεση κρίση της ελληνικής χρεωκοπίας και αποβολής από την Ευρωζώνη. Η μακροπρόθεσμη χαλάρωση της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής ενοποίησης της Ευρώπης με την Ελλάδα (θα υπάρχουν λίγες ελληνικές τράπεζες πρόθυμες να δανείσουν σε ευρωπαϊκούς φορείς, και λιγότερες ευρωπαϊκές που επιθυμούν να δανείσουν στην Ελλάδα) θα προκαλέσει μια σειρά από οικονομικές μίνι-κρίσεις. Επιπλέον, η αποβολή ενός κράτους μέλους της ευρωζώνης - έστω και αν αυτό, είναι η Ελλάδα, η οποία είπε ψέματα για τις στατιστικές της, ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στην ευρωζώνη - είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει τεράστιες αναταράξεις
    Τεχνικά, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποβληθεί παρά τη θέλησή της. Ωστόσο, δεδομένου ότι το μόνο που κρατά την ελληνική οικονομία και αποτρέπει την χρεωκοπία είναι η συνεχής προσφορά χρήματος διάσωσης, αυτό είναι απλώς μια τεχνική λεπτομέρεια και όχι το απόλυτο εμπόδιο. Εάν η πιστωτική βοήθεια στην Ελλάδα αποκοπεί και δεν αποχωρεί από την ευρωζώνη, θα μείνει χωρίς πόρους και χωρίς έλεγχο στο νομισματικό σύστημα. Αν φύγει , τουλάχιστον θα έχει ακόμα νομισματικό έλεγχο.
    Τον Αύγουστο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) επικεφαλής,και η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ,ζήτησε άμεση βοήθεια € 200 δισεκατομμυρίων σε ευρωπαϊκές τράπεζες, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα την επόμενη φάση της ευρωπαϊκής κρίσης. Ενώ σε όλη την ΕΕ επέκριναν αμέσως την άποψη της, η Lagarde ήτανσε θέση να γνωρίζει. Μέχρι τις 5 Ιουλίου, η δουλειά της ήταν να επιβλέπει το γαλλικό τραπεζικό τομέα ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας. Τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ που πρότεινε θα αντιμετώπιζαν τον πανικό των αγορών.
    Πρέπει επίσης να γίνει δεκτό ότι οι αγορές δεν κάνουν μόνο αξιολόγησης των τραπεζών. Οι κυβερνήσεις θα τεθούν υπό ακόμη σκληρότερο έλεγχο επίσης. Πολλά κράτη της ευρωζώνης δείχνουν να ασθενούν , αλλά η Ιταλία ξεχωρίζει λόγω του υψηλού χρέους της και της έλλειψης πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπισή του.Το ανεξόφλητο χρέος της κυβέρνησης της Ιταλίας είναι περίπου € 1,9 τρις. Η μέθοδος που οι Ευρωπαίοι έχουν χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα για να καθορίζουν τον όγκο διάσωσης μιας χώρας δείχνει ότι για την Ιταλία θα χρειαστούν περίπου € 700 δισεκατομμύρια αν πιστέψουμε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ιταλικής κυβέρνησης (κοντά στο 900 000 000 000 χρησιμοποιώντας εκτιμήσεις τρίτων).

    Συνολικά, STRATFOR εκτιμά ότι ένα ταμείο διάσωσης που μπορεί να διαχειριστεί τις επιπτώσεις από την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα πρέπει να διαχειρίζεται περίπου € 2 τρις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 2 τρις! για τις μαλακίες που κάνανε οι Ανδρέας,Σημίτης,Μητσοτάκης,Κωστάκης και ΓΑΠ...και οι υπόλοιποι της παρέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. άρχισε να βγαίνει και το φυσ. αέριο στην Κύπρο που με βάση των τωρινών ενδύξεων είναι τεράστιο κοίτασμα μεγαλύτερο των μέχρι τώρα εκτιμήσεων!
    Ωχ μανούλα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΡΑ 5 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ 7, ΣΕΙΡΑ 30. ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΙΣ 1100 ΤΟ ΠΡΩΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. για τα της ΑΕΚ στα εχω πει.οσο για τa πολιτικα του BLOG o.k. εχεις δικιο.θα τα λεμε σηχνα απο δω και περα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το ξέρω για το εκδοτήριο στον σταθμό ειρήνη, μας το πρότεινε και ένας παλέμαχος ποδ. της ΑΕΚ χτες. Δεν θέλαμε την υποχρέωση οπότε έπρεπε να πάει κάποιος από μας και εκεί στράβωσε η δουλειά και η διάθεση.
    Το εβδομηντάρι για την 29 που είχα το διαρκείας δεν το δίνω με τίποτα.
    Έχουμε μέρες ακόμη, μπορεί να αλλάξω γνώμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ποιο; αληταμπουρας η ποιο αληταμπουριο ειναι αυτο το stratfor, Μπαμπη μου;
    Που λεει οτι χρωστας 350, εν ως τωρα εχεις δωσει σε τοκους 700;
    Που μιλα για τις αγορες και τους κινδυνους της,ενω προκειται για τοκογλυφους που ζουν μερα με την μερα αδιαφοροντας εντελως τοσο για τα νουμερα οσο και για τις κυβερνησεις που ειναι πουλημενες
    Που λεει οτι οι τραπεζες συμβαλουν με 70% στην χρηματοδοτηση ιδιωτων και επιχειρησεων,ενω η αληθεια ειναι οτι στην πραγματικη οικονομια συμβαλουν με λιγοτερο απο 10%. Ολα τα υπολοιπα ειναι οι δεσμευμενες και υποθικευμενες περιουσιες σε αυτες,τοσο των ιδιωτων,οσο και παμπολων επιχεισησεων.

    Που θα ταραχθει το συστημα εν απροκληθει καποιο τραπεζικο "κραχ", ενω ειναι γεγονος οτι οι τραπεζες,εαν παψουν ολες να λειτουργουν απο αυριο το πρωι, καμια κοινωνια καμια χωρα και καμια ζωη κανενος δεν προκειται να διαταραχτει. Τουναντιον θα γυρισουν οι πηγες και οι περιουσιες πισω προς εκμεταλευση και ορθη πλεον οικονομικη αναπτυξη.
    Μιλαμε για τις πληγες του κοσμου. Για την μεγαλη σαπιλα,και το μεγαλο κολπο. Για την κλεψια των αιωνων.

    Τι λεει λοιπον αυτο το αρχιδι; Οτι θα ταραχτουν οι "αγορες"; Ποιες αγορες; Οι λαικες; Μιλαει για τους τοκογλυφους ασφαλως. Και για εναν κοσμο οπου ειναι αδιανοητη η μη υπαρξη και λειτουργια των τραπεζων.
    Οι οποιες καθολου δεν λειτουργουν συμφωνα με την τραπεζικη πιστη,αλλα ειναι ΜΟΝΟ επισημα τοκογλυφικα παγκαρια. Το μονο που χρειαζονται για να λειτουργησουν ειναι οι υπογραφες των πορνων της πολιτικης ηεγεσιας καθε χωρας. Και ολες οι πορνες ειναι πιασμενες απο τα αρχιδια. Ειναι δικες τους.

    Τι λεει ο αλητης οτι "ειπε ψεμετα η Ελλαδα" στο μαγειρεμα των στοιχειων; Δεν παει να γαμηθει με πυρωμενο σιδερο ο αλητοπουστας; Ποιος μαγειρεψε τι;
    Οι φτωχη,εξω απο τα "πραγματα",ζητιανα και "απεχουσα απο τον 4ο αιωνα" οπως λεει, κοροιδεψε τους αφελεις κεντροευρωπαιους που η δουλεια τουςειναι να σκαβουν τον κοσμο και να μπαζωνουν τα λαγκαδια με πτωματα καταχρεωνοντας τις χωρες;
    Δεν παει να γαμηθει ο γυφτος

    Δεν χρωστας τιποτα,γιατι ΗΔΗ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΟ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ.
    Απλα,καθε 50-60 χρονια "πρεπει" να πτωχευουν,για να υπαρχει επανακαθορισμος. Δηλαδη ξαν-μανα αναγνωριση των χρεων ΕΙΣ ΤΟ ΑΡΤΙΟΝ και καινουριο χερι στην περιουσια η της οποιες πηγες σου.

    Χρωστανε 1.2 τρις απο αποζημιωσεις που πλεον εχουν επιδικαστει. Απομενη Η ΑΠΟΦΑΣΗ. Ποιος να την παρει. Το ερπετο ο Τουρκογλου, η ο πουστης με το κολαν;

    Νισαφι. Ουτε γερος με ανοια δεν τα χαφτει αυτα. Ακομα και υ κυρα Μαρια και ο κυρ Γιωργης,εχει αρχησει να καταλαβαινει οτι "κατι τρεχει".
    Απλα δεν εχει την γνωση,την υπομονη και την ορεξη να συνθεσει το παζλ της αθλιοτητας που στηνεται καθε λιγο απο τους δθναστες που τωρα φωναζουν "κλεφτες".
    Οι μαχαιροβγαλτες φωναζουν "βοηθεια"
    Αντε γαμηθειτε στις λασπες της Ελβετιας κιναιδοι. Μπαμπουινοι ,που περπατατε με το ζορι στα δυο ποδια.
    Λασπομουριδες. Σακατιδες,που θελει ο κωλος σας και ηλιο. Στη σπηλια σου βρωμηλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγνωμη για την ανορθογραφια πιο πανω,αλλα οταν βλεπω τετοια πραγματα,τα παιρνω στο κρανιο και δεν ξερω πως γραφω.

    Οι αλητες, οι σκηνιτες,οι σπηλαιοφαγοι,που ακομα υπαρχουν.
    Που αντι να παει ο Αλεξανδρος Ανατολικα,επρεπε να παει Βορεια και τωρα να ειχε ο καθενας μας απο μερικους Βησιγοτθους στις αυλες μας να παριστανουν τα οικοσιτα η τους σκυλους.

    Τα χαιβανια,τα κοροιδα,που μια χουφτα Οβραιοι τους παιζουν σαν μπαλακι.
    Οταν χρειαστει τους χρησημοποιουν σαν μπραβους για να εισπραξουν τα κερδη και αλλοτε σαν αθνρωπινη λασπη για να γεμιζουν χαντακια,με προμελετημενους πολεμους.
    "Ο πλουσιος βορας". Να κλασουμε;
    Εχετε δει πλουσιο που να ζει στις λασπες; Στα χιονια; Στις τρυπες; Σε ανηλιαγα μερη;
    Και οι αυτοκρατοριες πως "ετυχε" και εγιναν ολες στον Νοτο;
    Τον δρομο της επιστροφης στα δεντρα θα παρουν παλι. Ξανα. Οπως γινεται παντα. Ζητωντας απ'τον κοσμο συγνωμη. Παλι. Μυαλο δεν βαζουν ρε παιδι μου αυτοι οι Γερμανοι.
    Τι μαλακες ειναι τουτοι;
    Τυχαια δεν μενει κανεις πανω στα δεντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aθωος ο Αστηρ της Τριπολιτσας.
    "αποκατασταση" και του Οφεος.
    Απαλλαγη και του Κομποτη με την Κομποτοομαδα με τα σουβλακια.
    Τι απαμεινε; Μια λεπτομερια.
    Ο μοντελοπνηχτης. Και αυτο θα διορθωθει.
    Ο οποιος κατα το δικαστικο σκεπτικο "βοηθησε τα μεγιστα στις αποκαλυψεις των στημενων".
    Αν ειναι δυνατον. Ρε σεις,βγαζετε εξω αυτους που συμμετειχαν καιπατε να χωσετε μεσα αυτον που "βοηθησε τα μεγιστα";
    Εχω εμπιστοσυνη στην δικαιοσυνη. Θα λαμψει. Οπως λαμπει ενα φρεσκοπλημενο σωβρακο στο συρμα.
    Ποτε δεν γινεται λαθος εδω στο μπουρδελο.

    Ας παρομοιασουμε την διαδικασια του περασματος απο την καταθεση, η την κρατηση,επειτα στην απολογια,στην δικη,στην εφεση,στην εφεση της εφεσης,στην επιδικια,στην αναψηλαφηση και κατοπιν ασφαλως στην επαναφορα των διωκομενων,των αδικα εμπλεκομενων,και θριαμβευτικα επαναφερονται, "αποκαθιστανται" και επανερχονται στην κοινωνια,ας παρομοιαστουν αυτα με την βουτια στην θαλασσα.
    Εχεις βρωμιες; Εισαι ακαθαρτος; Η εισαι απλα ιδρωμενος απο την "δουλεια"; Μπλουμ!
    Πεφτεις στην πισινα της δικαιοσυνης,κανεις μερικες απλωτες με τους εισαγγελεις και τους ανακριτες και τσουπ! Να'σου εξω ολοκαθαρος,με καμαρι και ετοιμος για νεες περιπετειες.

    Δεν ζει εδω περα ουτε η υβρις ουτε ασφαλως η νεμεσσις. Δεν ευδοκιμει η τιμωρια. Δεν μπορει να επιβιωσει,οπως δεν ζει το μικροβιο στο ψυχος.

    Θριαμβευουν οι "συκοφαντες". Ανανταμ-παπανταμ.
    Συκοφαντω,σημαινε φανερωνω τα συκα.
    Ετσι και σημερον,στα χρονια της χολερας, με την επικοδομητικη διαδικασια της συκοφαντιας,φανερωνονται οι πουστιδες. Τα "συκα"
    Ενταξει τα βλεπεις. Τι θελεις τωρα; Θες και να τα φας;
    Αστα να κρεμονται στον Ελληνικο ηλιο. Να ξεραθουν οι κωλοτρυπιδες τους και να τα φαμε οικογενειακως,μεσα απο αποφασεις λογω αμφιβολιων,βουλευματα,απαλλαγες,διαγραφες,φωτογραφικες διαταξεις,επιλεκτικες "διωξεις", επανακαθορισμους,μελλοντικα μαχαιρια στα κοκκαλα κλπ.

    Στη χωρα του Συκοφαντη ζουμε.Με αποφασεις "αλα Ψινακης"
    "παταξον μεν,σκυλευσον μεν,αθωωσον δε. Δεσων μοι μεν,ραβδισον μεν,αλλα πληρωσον μεν. Ταρυχευσον μεν αλλα γεμισον με ευρω δε. Σκισον με δε,αλλα επουλωσον μεν. Περιφερε με φτυσε με δε,αλλα αποκατεστησε με δε.
    Σουφρας ανοιξον οπερ δοχειον νυκτος μεν αλλα γεμισον αργυρα κερματα δε. Διαπομπευσον με καταξεσχισμενας ζαρτιερας μεν, μπαλωσον και απαλειψον δε...."

    Και παει λεγοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ
    ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
    ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ,ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗ: ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΑΝ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕ, ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΛΠ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ; ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΨΗΦΟΥ. Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΟΤΙ ΠΑΙΞΑΝΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΛΛΑ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙ ΧΤΕΣ.
    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΡΕ ΤΑΚΗ; ΚΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΝ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΑΕΙ.
    ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.
    ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΑΦΙΟΥ Ή ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΣΕ; ΚΟΤΣΟ ΠΙΑΣΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΤΣΟ; Ε, ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΕ. ΚΟΤΣΟ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ; ΤΗΝ ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΓΟΥΣΕ ΤΩΡΑ;
    Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ;
    ΧΡΩΣΤΑΜΕ; ΟΧΙ. ΑΡΑ ΜΕ ΤΟ 60% ΚΟΥΡΕΜΑ, ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το γουνουροειδες μαρσιποφορο,παλι αρχισε τις απειλες και τους εκβιασμους."Αν ειναι ανηθικη η κυβερνηση,ριχτε την"....ειπε στους διαφωνουντες του κωλου."Δεν θα παρουμε την 6η δοση,με αυτα που λετε και κανετε...".Λες και αμα ψηφισουν ΝΑΙ,θα την παρουμε.Εχουν ξεφυγει τελειως,με το σεις και με το σας δεν βγαινει ακρη πλεον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΙ ΕΥΘΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΡΕ
    ΣΤΗΒΕΝ;
    ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ.

    ΧΩΡΙΣ ΑΛΗΘΙΝΗ ΓΝΩΣΗ,ΚΡΙΣΗ,ΜΝΗΜΗ ΚΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ,
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.

    ΠΑΝΤΩΣ,ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΛΑΚΙΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ,ΑΣΧΕΤΟΙ,ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ
    ΤΕΤΟΙΑ,
    ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΒΑΝΤΑΡΟΥΜΕ.
    Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟΥ ΣΕ
    ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ,ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ,
    ΑΠΟ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΠΟΤΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ
    ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ.
    ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ
    ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ(ΨΗΦΙΣΕΙΣ),
    ΚΙ ΟΤΑΝ ΣΤΡΑΒΩΣΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΦΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ,ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ(ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ,ΠΡΟΗΓ.ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ),
    'Η ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ
    ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ,ΒΛΑΚΑΣ.
    ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΕ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αντε και την παιρνουν; Τι θα την κανουν;
    Αφου στα χερια τους δεν θα φτασει τιποτα.
    Λογιστικο θα ειναι το περασμα του ποσου. Απο ταμπλο σε ταμπλω. (αυτο εχει και ενα καλο βεβαια.Γιατι οσα λιγοτερα δινεις στους κλεφτες,τοσα λιγοτερα θα σου αρπαξουν.Αλλωστε αυτο ειναι και το νοημα της τωρινης καταστασης. Δεν θα σου δινω πλεον δανεικα. ΕΡΧΟΜΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΩ)

    Το οτι δεν πληρωνονται οι μισθοι απο τις οποιες δοσεις η τα δανεια,ειναι νομιζω γνωστο.
    Απο τις εισφορες,τους φορους κλπ. γινονται οι πληρωμες.
    Οπως γινοταν παντα. Δεν υπαρχει προβλημα. Λεφτα υπαρχουν. Και το λεω πραγματικα.
    Απλα λεμε οτι "ειμαστε Τιτανικος" για να ερθει το ΔΝΤ και να ακολουθησουν 2 χρονια εσκεμενης υφεσης μεσω πετσοκοματος μισθων και επελασης φοροεπιδρομης,ωστε με τιποτα να μην υπαρξει η οποια πιθανοτητα ανακαμψης και αρα να καταδειχθει η αναγκαιοτητα της πτωχευσης (κουρεμα) και της Γερμανικης κηδεμονιας.
    Και ολα αυτα μετα βαιων και κλαδων. Βρισιες,κωλοδαχτυλα Αφροδησια, βουλιαγμενοι Παρθενωνες, συνδαιτημονες του Παγκαλου,τεμπελιδες εφορης χωρας,κλεφτες του Νοτου κλπ.
    Και κερατας και δαρμενος.
    Ετσι γινεται οταν σε εθιζουν σε σαδομαζοχιστικα κολπα με δανικα οργανα πονου και ευχαριστησης.
    Μαθαινεις,εθιζεσαι στο ξευτιλικι και στο ανελεητο ξυλοκοπημα.
    Γινεται τροπος ζωης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή