Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το κείμενο αυτό ήταν για δημοσίευση στον Φ ετούτο το Σάββατο. Σήμερα. Φτιαγμένο και διορθωμένο. Όμως η εφημερίδα δεν βγαίνει κι είναι άγνωστο αν θα ξαναβγεί. Επομένως ίσως και να είναι και το τελευταίο πολιτικό κείμενο μου, που θα διαβάσετε. Βλέπετε τα ΣΚ πάντα το blog έτρεχε με τα άρθρα που δημοσιεύονται. Δεν ξέρω κατά πόσο θα σας φανεί ενδιαφέρον, αλλά και η ΑΕΚ κούρασε. Εξ άλλου με αυτήν έχουμε να ασχοληθούμε κι αργότερα. Το βάζω λοιπόν, με την ελπίδα να ξαναβγεί η εφημερίδα αλλά κι έχοντας αποφασίσει οτι δεν θα ξαναγράψω πολιτικά. Ίσως αργότερα πάλι να ξανατουμπάρω ( δύσκολο ), ίσως να γράφω με λιγότερες λέξεις. Πάντως εφημερίδα να αλλάξω δεν σκέφτομαι προς το παρόν. Η σχέση μου με τον Νίκο, δεν μου το επιτρέπει.
************************************************************************************
 Και μέσα σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα, ξεκινήσανε και τα σχολεία... Είναι μάλλον το μόνο που δεν μας ήρθε ξαφνικό. Μέχρι και την ημερομηνία γνωρίζαμε. Πάντα η έναρξη τους είναι γύρω από την πτώση των δίδυμων πύργων της Νέας Υόρκης. Το έχει καθιερώσει ο γίγαντας Λαλιώτης.

Τα παιδιά λοιπόν, οι γονείς κι οι καθηγητές, ήταν απόλυτα ενήμεροι. Με ανάμεικτα βέβαια συναισθήματα. Οι γονείς μπας και ηρεμήσουν από την μαλακία του καλοκαιριού, οι εκπαιδευτικοί μπας και βγάλουν και κανά μαύρο εισόδημα από τα ιδιαίτερα , και τα παιδιά με καμία διάθεση. Όλα απόλυτα λογικά.

Και χρονικά προσδιορισμένα. Μόνο ένας αιφνιδιάσθηκε. Ο υπουργός παιδείας που τυγχάνει γυναίκα. Κι αυτό λογικό όμως. Με τόσα καθήκοντα για ρουσφέτια σαν πολιτικός, για ποσοστά μέσω νέων συγγραμμάτων που γίνανε cd λόγω του άνδρα της αλλά και με ένα μουνί που δεν ξέρει τι να το κάνει τώρα πια, πού να σκεφθεί λεπτομέρειες; Ανοίγουν τα σχολεία και πρέπει να υπάρχουν βιβλία; Το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι επαρκές; Ρε πλάκα κάνουμε; Σε τέτοια εποχή ύφεσης με τις μαλακίες της ελληνικής εκπαίδευσης να ασχοληθούμε; Σάμπως και προσφέρει και τίποτα έτσι όπως την κατάντησε η προηγούμενη διακυβέρνηση αλλά και η αριστερά που την έχει αλώσει;

Κι ειδικά όταν υπάρχει και η τριτοβάθμια εκπαίδευση που θέλει κι αυτή φτιάξιμο. Οπότε φυσιολογικά η υπουργός ασχολήθηκε με τους νόμους πλαίσια ή κάδρα για τις ανώτατες σχολές και ξέχασε να πει σε κάποιον μαλάκα να ξανατυπώσει τις μπούρδες και τα σταθερά παπαγαλίστικα που παίζουν στο δημοτικό ή το γυμνάσιο. Μήπως το έκανε επίτηδες; Ξέρω κι εγώ; Κάπου διάβασα ότι οι φωτοτυπίες αλλά και τα cd παρέα με τα memory sticks που θα αντικαταστήσουν τα κανονικά βιβλία, είναι ακριβότερα από τα αν είχαμε όλα τα βιβλία τυπωμένα στην ώρα τους. Και ακρίβεια τι σημαίνει; Για να ρωτήσουμε τον Χριστοφοράκο.

Καχυποψίες μου είναι μάλλον αυτά. Γιατί όμως να μην τις έχω; Σάμπως δεν γνωρίζω τον εκτροχιασμό των δημόσιων δαπανών παρά τις φοροεισπρακτικές επιθέσεις του γίγαντα σοσιαλισμού; Άλλο όμως είναι το θέμα μου. Μωρή παπάρω υπουργέ, είναι δυνατόν να έχεις τριτοβάθμια εκπαίδευση την ώρα που γαμάς την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια; Πώς ανέβηκες στην οροφή του σπιτιού; Πήδηξες και δεν χρειάστηκες σκάλα;

Βέβαια κάποιοι το καταφέρνουν κι αυτό. Αλλά εγώ ξέρω ότι οι μεγαλύτερες πλειοψηφίες, όσο αγύρτες και να είναι, ακόμα πιστεύουν στα θεμέλια και στο βήμα βήμα για το παραπάνω. Όπως ακριβώς βγαίνει κι ένα φρούτο. Πρώτα ρίχνεις τον σπόρο, μετά περιποιείσαι το δένδρο και μετά κόβεις τον καρπό που βγήκε. Αυτή η πουτάνα η σοσιαλιστική διεθνής, τι διάολο πιστεύει; Πρώτα φτιάχνει την στέγη και μετά ρίχνει τα θεμέλια του σπιτιού; Μάλλον αυτό νομίζει βλέποντας και την μάπα του σημερινού πρωθυπουργού. Που θέλει να εμπνεύσει ένα λαό για εργασία κάποιος που δεν έχει κάνει τίποτα και ποτέ στην ζωή του.

Οπότε χωρίς βιβλία και με πλήρη ανετοιμότητα για κάτι που ήταν σίγουρο ότι θα γίνει, όπως η έναρξη της σχολικής χρονιάς, γιατί παραξενεύονται κάποιοι που τα πανεπιστήμια τα ελέγχουν κομματικά σκυλιά και αιώνιοι συνδικαλιστές φοιτητές που έχουν και ψήφο για το « άξιον » των καθηγητών τους, και γιατί το άσυλο έχει καταντήσει από πνευματικό καθαρά, ξενώνας για γνωστούς αγνώστους. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι αναρωτιούνται γιατί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εισάγονται άνθρωποι με βαθμό 2,5. Δηλαδή τύποι που απλά γράψανε στην κόλλα τους το όνομα τους και μετά την απόκτηση του πανεπιστημιακού πτυχίου τους, κανονικά θα έπρεπε να πάνε υποχρεωτικά να τελειώσουν και το γυμνάσιο ή το λύκειο.

Είναι όμως καλός ο νέος νόμος; Είναι προς την σωστή κατεύθυνση και πουθενά πιο πάνω δεν το αμφισβήτησα. Αλλού είναι το πρόβλημα. Ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει νόμος που να μιλάει για εφαρμογή των νόμων που είναι ήδη ψηφισμένοι. Κι επομένως για να πάρουν σάρκα και οστά οι μεταρρυθμίσεις στα πανεπιστήμια θα έπρεπε να υπάρχει παιδεία από πιο πριν. Το να δημιουργείς το τρίτο σκαλί διαλύοντας το πρώτο ή το δεύτερο, δεν φτιάχνεις επιστήμονες αλλά ακροβάτες. Και βέβαια θα αναφερθεί ότι κάποιοι σώθηκαν. Αλλά είναι ατέλειωτος ο κατάλογος αυτών που σκοτώθηκαν κάνοντας σαν τους κασκαντερ ένα επικίνδυνο νούμερο. Ακριβώς δηλαδή όπως η Ελλάδα που απέκτησε τα πάντα χωρίς υποδομή και τώρα πανεύκολα τα χάνει όλα.

Κι όλοι ψάχνουν να βρουν τι φταίει. Τι έφταιξε κι έπεσε η στέγη του σπιτιού; Και κανείς μαλάκας δεν ασχολείται με την θεμελίωση ή το χτίσιμο πάνω στο ρέμα. Άλλος κατηγορεί τον σεισμό και τα ακραία καιρικά φαινόμενα κι άλλος τον ντεκορατέρ που κρέμασε πιο πολλά φώτα σε μια στέγη από ελενίτ. Ό,τι του κατέβει του καθενός στο καφενείο, μπροστά στο ρημαγμένο σπίτι. Πού να καταλάβει ο τίποτας ότι το σπίτι είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και το μυαλό που κουβαλάει. Όλοι πιστεύουν ότι το κτίριο θα σώσει τον άνθρωπο.

Κι οι γονείς όμως δεν πρέπει να διαμαρτύρονται που τα βιβλία δεν είναι έτοιμα. Πότε δηλαδή πήγανε στα βιβλιοπωλεία στα παλιότερα χρόνια και τα βρήκανε στην ώρα τους; Κάθε χρόνο τα ίδια δεν γίνονται; Τι, επειδή τώρα η πλάκα γύρισε σε σοσιαλισμό, κάποια πράματα θα έπρεπε να έχουν βελτιωθεί; Βρε το πρώτο συνθετικό, το «σοσιαλ» και το «καπιτα», αλλάζει την ουσία του δεύτερου συνθετικού της λέξης που είναι « ληστής » ανορθόγραφα γραμμένη;

Και κυριότερα δεν θέλω αδικίες μέσα στις δημοκρατίες. Ούτε κι ακραία φαινόμενα. Τι δηλαδή; Θα έπρεπε να έχουμε δικτατορίες για να υπάρχουν έτοιμα βιβλία όταν ανοίγουν τα σχολεία; Μεταξά να μαθαίνει στον πολίτη την οδοντόκρεμα ή να του επιβάλει εκπαίδευση για το ξεστράβωμα; Ποτέ. Σήμερα υπάρχει η λαοκρατία που έχει μόνο δικαίωμα και καμία υποχρέωση. Χίλιες φορές να πηγαίνουμε στα μπουζούκια και να είμαστε απαίδευτοι, ανεκπαίδευτοι κι ανειδίκευτοι εργάτες. Θα μπαίνουμε στα πανεπιστήμια διαβάζοντας και θα τα τελειώνουμε έχοντας δουλέψει;

Σοβαρά μιλάμε τώρα; Ρε η παιδεία είναι δωρεάν κι άρα όλοι την δικαιούμαστε. Κaι θα την πάρουμε και μετά όλοι με ένα πτυχίο στο χέρι θα κατηγορήσουμε οργανωμένα το κράτος που δεν έχει θέσεις εργασίας ή που θα θελήσει η πλανηταρχία να πάρει μόνο εκείνους τους μαλάκες που έχουν γνώσεις. Η παγκόσμια αδικία ξανά αλλά το δίκαιον του πολίτη που άνετα αντικαθιστά το δίκαιον του εργάτη καθότι αυτός δεν υπάρχει πια. Όλοι επιστήμονες.

Είδατε τι μπορεί να πάθει κάποιος αν δεν έχει βιβλίο γυμνασίου να διαβάσει; Όλοι αισθάνονται απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κι όλοι θεωρούν εαυτούς ίσους με τους άλλους. Λογικά πράματα. Πώς μπήκαν αυτοί κι εμείς μείναμε απ’ έξω; Μάλλον με κάποιο ρουσφέτι. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ξένα πανεπιστήμια που εκεί τουλάχιστον μπορεί να μετρηθεί και ο τρόπος εισαγωγής. Εδώ; Ο πελάτης, και στο μπουρδέλο θα μπει, αλλά και σίγουρα θα βγει. Είναι κατάκτηση του γίγαντα λαού και της εκπαιδευτικής αριστεράς.

44 σχόλια:

  1. Να πεις οτι δεν τα λεγαμε? Τα λεγαμε...
    Πανε συνταξεις,πανε εφ`απαξ,πανε μισθοι,βαλτε να πανε πηγανε.Και δικαιωνεται ο Δασκαλοπουλος που ελεγε για κρατος τροχοπεδη στην ιδιωτικη πρωτοβουλια.Τωρα ο βιομηχανος θα εξεταζει στα δοντια,στα κοκκαλα,και στα ματια τον υποψηφιο χαμαλη για να τον παρει στην δουλεια,και με μισθο που θα αλλαζει καθε βδομαδα,αναλογα με τις καυλες του καθε Δασκαλοπουλου.Ο δημοσιος υπαλληλος πλεον, θα παιρνει μισθο ιδιωτικου τομεα,και αμα του αρεσει.Ειπαμε η 300-350ε η ΤΙΠΟΤΑ.Και το εργο εχει και συνεχεια,αφου στην εφεδρεια-απολυση σειρα εχουν τωρα οι 55αρηδες και ακολουθουν οι 50αρηδες.Ουτε λογος να γινεται βεβαια για αποζημιωση σε οποιαδηποτε περιπτωση απολυσης.Οταν δε θα γινει και το "κουρεμα",ας μην το συζηταμε καλυτερα...
    Μολις προχθες λεγαμε για το επομενο θυμα των "αγορων",την Ιταλια.Αφου κανονιστηκαν τα της Ελλαδας(...6...),σειρα της Ιταλιας και μετα της Ισπανιας να παιξουν τον ρολο των πρωτων Αφρικανων που πηγαν για "τουρισμο" στην Αμερικη.Και αρχιζει και το ξεκαθαρισμα στην Αγγλια,αφου εγιναν "πολλες" και θα πρεπει να μεινουν λιγες και καλες.
    Τι θα γινει απο δω και περα στην Ελλας?
    Κανεις δεν ξερει,μπορει πολλα,μπορει και τιποτα...Ο Ελληνας ειναι με τι καυλες θα σηκωθει το πρωι.Μεχρι τωρα,σηκωνοταν ακαυλωτος,αν συνεχισει ετσι κυριολεκτικα την γαμησε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε μια χωρα που δεν παραγει ΤΙΠΟΤΑ ας παρει ο δημοσιος υπαλληλος οσα παιρνει ο ιδιωτικος.
    Ας δουλεψει με τους ορους και τα μετρα καιτα σταθμα που δουλευει και ο απεναντι του.

    ΑΣ ΔΕΙ ΤΗ ΓΛΥΚΑ,ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ οπως μπορουμε ολοι οι αλλοι οι κοινοι θνητοι.

    ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ???

    Τι σκατα ειναι ο ΔΥ και ειναι μονιμος? Γιατι ειναι μονιμος αυτος και οχι κανενας αλλος ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ?

    ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ υπαρχει μονιμοτητα, για να βλεοω ΕΝΑ ΕΚΚ ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΕΣ να τα ξυνουν ολη μερα και να ειχαν φτασει να παιρνουν επιδομα μη παροχης επιδοματος.

    1εκκ ΚΟΡΠΟΣΚΥΛΑ που σε ΟΠΟΙΑ Δ.Υπηρεσια και να πας ΒΛΑΣΤΗΜΑΣ την ωρα και τη στιγμη που εμπλεξες.

    Που θες να πας και να μη βρισεις? Εφορια? Αρχαιολογια, Πολεοδομια?

    Που θες να πας και να μη λαδωσεις για να κανεις τη δουλεια σου να παρεις ενα γαμημενο χαρτι μια σφραγιδα μια βεβαιωση?Σε δημους σε ΟΤΑ σε τελωνεια σε υπυργεια?

    1εκκ με 11 εκκ κοσμο εχουμε στη Γαλλια εχουν 600 χιλιαδες με 60 εκκ κοσμο..

    Ολοι κατηγορουμε το κρατος και οτι τιποτα δε δουλευει.

    Και ποιος ειναι το κρατος και ποιος δουλευει στο κρατος?

    Ποιος ρε μαλακα δουλευει στη πολεοδομια που βγαζει μαυρες αδειες? Ποιος δουλευει στη ΔΕΗ που δινει νυχτα ρευμα? Ποιος δουλευει στη εφορια που παιρνει το δωρακι του για να κανει τα στραβα ματια?

    Γιατι εγω ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ που πληρωσα και εβγαλα αδεια και φορολογουμαι για το σπιτι που εχτισα και ο απεναντι ο αυθαιρετος,νομιμοποιηται καθε τρεις και λιγο που δεν πληρωσε ΤΙΠΟΤΕ, που εχτισε μεσα στο δασος, που κουκουλωσε αρχαια, που δεν ππληρωσε ουτε ενα ενσημο ΙΚΑ για να χτισει και πηρε μαυτο ρευμα και νερο?

    ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ 1000% ΜΕ ΤΟ ΓΑΠ (αν εχει τα αρχιδια να το κανει).
    Ασχετα αμα ειναι ΜΑΛΑΚΑΣ και δεν μπορει να χωρισει 2 γαιδαρων αχυρα, η μαλλον να ξεχωρισει το ΦΠΑ της μπουγατσας..

    Θα μου πεις ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΞΕΘΡΕΨΕΣ?

    Ειναι σωστο αντι να υποβαθμιζεις να μην κοιτας να ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙΣ?

    Θα σου πω και εγω οτι οπως στην ΑΕΚ αυτη ειναι η νοοτροπια του νεοελληνα.

    Οχι να κερδισουμε αλλα να φτυνουν αιμα οι αλλοι να μη χασουμε.
    Οχι να ανεβουμε στο επιπεδο των λιγων καλων αλλα να διωξουμε τους καλους και να πεσουμε στο επιπεδο των πολλων μετριων. Οπως στην ΑΕΚ.

    Πειτε μας τι ομαδα θελετε να σας τη φτιαξουμε. Ετσι δεν μας ειπε ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ?

    Ε σου ειπαμε ρε ΜΑΛΑΚΑ. Σου ειπαμε με τα διαρκειας σου ειπαμε με τη παρουσια μαςστο γηπεδο σου ειπαμε με τα μπινελικια ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ αλλα και απο παντου. Αιντε τωρα που τα ΔΙΕΛΥΣΕΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΦΑΓΕΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΠΟΥΛΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ, να παμε πρωτοδικειο, εκει που επρεπε να ειχαμε παει 1,5 χρονο τωρα που ανεβασες το φεσι 20 μυρια και ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΣ οτι υπηρχε.
    ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕ ΧΑΣΟΔΙΚΗ.

    Στο θεμα μας.

    Εχω δικιο η αδικο?

    Ξερω εγω?

    Αυτο που ξερω ειναι οτι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, και οποτε χρειασθηκε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ να εχω λογω επιχηρησης ΒΛΑΣΤΙΜΑΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.

    Η Εφορια τον ισολογισμο τον δεχεται ΜΟΝΟ σε δισκεττες 3,5''!!!!! οποιος εχει επιχηρηση ξερει.

    ΜΕ ΔΙΣΚΕΤΕΣ 3,5'' λειτουργει το ελληνικο κρατος το ετος 2011!!! και τρεχουμε καθε χρονο τετοια εποχη να βρουμε υπολογιστη που να εχει floppy να κανουμε τη δουλεια μας, μιας και το μεσο ειναι ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟ και ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ το εχω καταργησει εδω και σχεδον μια δεκαετια!!

    Ειμαι απολυτος και τσαντιλας?

    ΝΑΙ, οταν εγω ειμαι κυριος στις υποχρεωσεις μου και ο απεναντι μου βγαζει τη παναγια (sorry πατερ) για να παρω μια βεβαιωση που λεει οτι δεν ειμαι ρινοκερος.

    Δε λεω οτι ειναι δικαια αυτα που γινωνται.

    Ισα ισα ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ με τον conpater, αλλα για να φτασεις να εχεις κοινωνικο κρατος, προνειες, υγεια πρεπει να εχεις ΠΡΩΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΓ Σχετικα με το θεμα. Γνωριζεις steven το τροπο μαθησης εξωτερικου. Δεν ξερω στην Αμερικη, αλλα στη Μ.Βρετανια ειχα το δικαιωμα να χασω σε μια χρονια μεχρι 2 μαθηματα απο Ιουνιο για Σεπτεμβριο στο πανεπιστημιο.
    Στο τριτο εχανες τη χρονια ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ.
    Αν το Σεπτεμβριο δεν περναγες ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ, ΠΑΛΙ ΕΧΑΝΕΣ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ.

    Δικαιωμα να χασεις χρονια ειχες ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

    Αν την ξαναεχανες ΣΕ ΕΔΙΩΧΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 90% ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΟ.

    Ο λογος απλος. Οι ανθρωποι δεν συντηρουν ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ αλλα φοιτητες.

    Δεν υπαρχει ΑΣΥΛΟ,οργανωσεις πολιτικες που ΠΡΟΣΚΥΝΤΑΙ καπου, ουτε εκτρεφουν Τσιπρο-μελλοντικους συνδικαλιστες (βλεπε τεμπεληδες) του μελλοντος.

    Και αυτοι που τελειωνουν (47 ξεκινησαμε 2 τελειωσαμε..) εχουν τα ΑΡΧΙΔΙΑ να πανε να απαιτησουν δουλειες, πληρωμες και παροχες.

    ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ.

    ΥΓ2 @conpater.
    Μια ελληνικη επιχηρηση εχει 52% εργατικες εισφορες, 23% ΦΠΑ, 25%EFORIA + 85% προκαταβολη φορου και φυσικα ΟΤΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΒΛΩΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΡΑΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ.

    Η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στη Κυπρο εχει 15% ΦΠΑ και 10% !!! εφορια.

    ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΟΥ?

    ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΑΝ ΑΠΛΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΜΟΥ? (ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ) και διωξω κοσμο-αρα τον φορτωσω σε σενα και σε ολους τους αλλους μεσω ΟΑΕΔ και ταμειων ανεργιας????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντε και μια ερωτηση προς ανωνυμους. Που χαθηκατε ρε παλικαρια? Μπλεξιμο με τις ανακοινωσεις ε? Δε ξερετε ποιον να στηριξετε και εσεις. Ο ενας φοραγε το μπλουζακι με τη μπομπα αλλα πηρε το πουλο, η αδελφη απο την αλλη εκανε οτι του πε ο ιμαμης, τον πατερ δε παει να τον βρισεις με το καλημερα... γαμησε τα.
    Στριψτε αλλο ενα αλβανικο να κατεβει καμμια ιδεα..

    Παμε τωρα: TA ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΠΕΖΩΝΕ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ Ο ΔΧ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ??
    Στο αμμος λεω τα ψαρια για το χαντμπολ!!
    Γιατι να μην εχει να φαει η βασιλισσα αλλα να πληρωνουν τα βασιλοπαιδια λιγο περιεργο μου κανει...

    ΥΓ. Δινω 1,15 για kveðja (αντιο) στον Ισλανδο παικταρα για Ιανουαριο. Και αυτο παντα με την προυποθεση οτι θα υπαρχει ΑΕΚ μετα το τελος του μηνα.
    Ο λογος που το τραβαω τοσο ειναι οτι εχει παρει φραγκα ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ-μη χασουμε το κελεπουρι και δεν μπορει να κανει αλλιως.
    Αλλα ΗΔΗ συζηταει λυση συμβολαιου ΑΠΟ ΤΩΡΑ και as usual θα χαρισει λεφτα και θα γλυτωσουμε (αυτη τη φορα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ) κατα τη τακτικη του ΜΑΛΑΚΑ τα υπολοιπα..

    Ετσι ειναι το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ κατα το αγαμιδακι.Γλυτωνουμε λεφτα δεν μας λεει?
    Απο σενα ποτε θα γλυτωσουμε μεγαλε δεν κερω, αν ακι το τελος του μηνα ειναι κοντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eξυγίανση και διάλυση!

    Πριν δυο μήνες -και αυτούς σκάρτους- ο Σταύρος Αδαμίδης έλεγε ότι η ΑΕΚ βρίσκεται ένα βήμα από την εξυγίανση. Από τότε τα πράγματα δεν του πήγαν και άσχημα. Η ΑΕΚ γλύτωσε το συμβόλαιο του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ και μπήκε στους ομίλους του Europa League, ενώ δεν εμφανίστηκε κάποια αναπάντεχη ζημιά. Πώς λοιπόν η ΑΕΚ σήμερα βρίσκεται ένα βήμα από την οριστική διάλυση; Αν θέλετε απάντηση, ρωτήστε την αλήθεια, με την οποία ο Αδαμίδης βρίσκεται σε οριστική διάσταση.

    Το τι συμβαίνει στη διοίκηση της ΑΕΚ είναι ένα καλό παράδειγμα για το τι μπορεί να συμβεί αν ένας πιλότος αφήσει πέντε παιδάκια που λατρεύουν τα αεροπλάνα να μπουν στο κοκ πιτ και να πετάξουν το αεροπλάνο. Κάποιο παιδάκι θα έχει διαβάσει στο «Αγόρι» ότι τα αεροπλάνα σηκώνονται όταν τραβάς ένα μοχλό, κάποιο άλλο παιδάκι ότι για να μιλήσεις με τον πύργο ελέγχου πατάς το κουμπάκι δίπλα στο μικρόφωνο και κάποιο τρίτο ότι κάπου υπάρχει ένα κουμπί που είναι ο αυτόματος πιλότος. Και τα τρία κάτι θα ξέρουνε. Και τα τρία μια χαρά θα το ρίξουνε το αεροπλάνο. Μια διοίκηση που βάζει στη ρήτρα του συμβολαίου του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ ότι θα πρέπει να πληρώσει λεφτά αν πάει σε ομάδα της Premier League, επειδή έτσι μάθανε να λένε, τί θα δουν στην τηλεόραση όταν έχει αγγλικό ποδόσφαιρο και δεν παίρνει δίφραγκο, επειδή ο παίκτης πάει στην Championship; Και ότι δεν το έχει κλείσει το μαγαζί ακόμα, θαύμα είναι.

    Τέλος, η διαπραγμάτευση για τη λύση του συμβολαίου του Μανόλο Χιμένεθ δεν πείθει. Η διαπραγμάτευση κράτησε 11 ώρες και σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή των δυο πλευρών κατέληξε στο ότι ο Χιμένεθ θα πάρει μόνο τα δεδουλευμένα. Δηλαδή ότι ο Μανόλο Χιμένεθ, για να μην επιβαρύνει την ΑΕΚ, ήθελε να πάρει μόνο τα δεδουλευμένα και ο Αδαμίδης, για να μην επιβαρύνει την ΑΕΚ, ήθελε να δώσει μόνο τα δεδουλευμένα, τους πήρε 11 ώρες για να το συμφωνήσουν; Φυσικά όχι. Η κουβέντα έγινε για να καταβληθούν όλα τα περσινά πριμ και να διασφαλιστεί ότι ο Χιμένεθ θα τα πάρει. Με τον μάνατζέρ του τον Πέρεθ να λέει χαρακτηριστικά: «…και πού ξέρω ότι θα είσαστε εδώ μετά από ένα μήνα;». Και όταν μετά από 11 ώρες ο Χιμένεθ διασφαλίστηκε, συμφωνήθηκε να βγει ότι ήταν απλά μια συμφωνία κυρίων. Που κλείστηκε με μια χειραψία και που διήρκεσε 11 ώρες…

    Aλλά για να ξαναρθούμε στο ποδόσφαιρο, κάτι αντίστοιχο έκανε και ο Πόλυς Χατζηιωάννου όταν έφυγε από την ΑΕΚ. Ρώτησε πόσα χρωστάει, πόση είναι η συνεισφορά του μέχρι το τέλος της σεζόν, τα πλήρωσε και έριξε μαύρη πέτρα πίσω του. Αφήνοντας την ΑΕΚ στα ικανά χέρια του Σταύρου Αδαμίδη.

    Α.Πανουτσος. Λεει κατι λαθος????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ''Μίλησα με τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο έτσι ώστε να βρούμε μια λύση, καθώς είχαν οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούσαν να με πληρώνουν. Το κασέ μου είναι πολύ υψηλό και η κατάσταση στην ομάδα ήταν μια αντανάκλαση αυτής που επικρατεί στην Ελλάδα. Χωρίσαμε φιλικά.
    Για την ΑΕΚ είχα πολύ καλά συναισθήματα, αλλά όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει στη χώρα. Αλλάξαμε το μισό ρόστερ σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Η ομάδα έχει πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, που έχουν μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο."

    ΟΧΙ, ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ. Ο ΜΑΝΩΛΟ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΥΡΟΥΔΙΑΣ.
    ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΛΑΔΙ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΜΑΝΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ ΜΕ ΜΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ.ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργης ο Γαρατζέος08 Οκτωβρίου, 2011 17:11

    Και ο παπα-τουλούμπα πήγε στη γηριαά αλβιώνα, ενώ το αγαμίδι, η βαζελοδιευθύντρια και τα στρουμφάκια με τα λάπτοπ καταφέραν να μην πάρουμε σεντ.
    Πρόκειται για ΑΛΛΟ ένα κατόρθωμα.
    Απορία: Ο τουλούμπας ήταν με κρέμα ή με μυζίθρα, διότι χάνουμε και απ΄το ΦΠΑ...
    ΜΠΡΑΒΟ ΦΩΣΤΗΡΑ ΑΓΑΜΙΔΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ DIMI: ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟΠΟ ΘΑ ΚΗΔΕΥΤΕΙ Ο JOBS. ΣΤΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΗΔΕΥΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΑΔΟΣΚΥΛΟ ΣΕ ΚΑΥΣΗ;
    ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΔΕΡΦΕ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΤΟ ΟΤΙ ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟΝ ΕΒΡΙΖΑ ΖΩΝΤΑΝΟ, ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΩ ΚΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟ. ΔΕΝ ΚΑΘΑΓΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΘΑΝΕ. ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΘΑΨΟΥΝ. ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ; ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ; ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΩΛΥΜΠΗΘΡΌΞΥΛΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @steven
    Θεωρω (και μιαλω για μενα) οτι μπορεις να βριζεις οσο θες οσο ειναι ζωντανος καποιον, αλλα οταν ειναι προσφατα νεκρος καλο θα ειναι να αποφευγεις βαρεις χαρακτηρισμους.
    Εγω τουλαχιστον σε αυτο το θεμα ειμαι της ΑΡΧΑΙΑΣ σχολης.
    Μετα μπορεις να κρινεις να πεις οτι θες αλλα αφου περασει καποιο ευλογο διαστημα.

    Ο συγκεκριμενος- μιας και ειναι του χωρου μου- ηταν πρωτοποριακος σε αυτα που σκεφτοταν και ΕΦΤΙΑΧΝΕ.
    Στο ΠΩΣ διοικουσε και τι εκανε για να τα επιτυχει πολλα λεγωνται και πολλα ακουγωνται.

    Εκ του αποτελεσματος- αυτο που παρηγαγε- ειναι αξιο θαυμασμου και σαν προιον και σαν δομη και σαν στησιμο.

    Τα υπολοιπα εμενα προσωπικα ΛΙΓΟ με ενδιαφερουν.

    Δεν θα μιλησω για μυθους κλπ αυτα ειναι για αλλους.

    Τωρα το που πως και γιατι θα τον θαψουν ΠΑΛΙ ειναι κατι που μου ειναι αδιαφορο.

    Με ενδιαφερει το εργο σωης του τεχνολογικα που ειναι - για μενα παντα-αξιοθαυμαστο

    ΥΓ Ποτε δεν ειπα οτι ειναι αγιος ουτε οτι καθηγιασε επειδη εφυγε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Γιωργο

    Ο τσαφα τσουφα εφυγε επειδη ειχε προβλημα η γυναικα του.
    Το ειχε πει ξεκαθαρα ο προεδρος.
    Τα αλλα τωρα ειναι συκοφαντιες απο ΑΕΚτζηδες του πληκτρολογιου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ DIMI: ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΒΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟ. ΝΑ ΒΡΙΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΜΕ ΛΕΕΙ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ. ΠΛΑΚΑ ΕΙΧΕ.
    ΦΥΣΙΚΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΔΡΑΣ ( όχι νόμιμος ) ΤΗΣ ΞΑΔΕΡΦΗΣ ΜΟΥ. ΓΕΛΑΣΑ ΠΟΛΥ.
    ΟΧΙ ΑΔΕΡΦΕ ΚΑΙ ΦΙΛΕ. ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ. ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΔΕ, ΟΤΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΗΤΑΝ ΕΝ ΖΩΗ.
    ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΚ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑΣ: ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ, ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΔΩΣΕΣ ΓΙΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ DIMI: ΛΑΘΟΣ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΑΝΑΣΚΕΥΑΖΩ. ΗΣΟΥΝ ΑΓΕΝΝΗΤΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΦΑΓΑΝΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι έγινε στην Πάτρα ρε παιδιά; Τον ρουφήξαμε;
    Όχι που νόμιζαν κάποιοι της οργάνωσης ότι θα κάναμε περίπατο στην Α2.
    Καθίστε μερικά χρονάκια να στρώσετε και βλέπουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο χιτλερ τι σχεση εχει με το εργο του jobs στους υπολογιστες και στο τροπο που τους εξελιξε?

    Γιατι ακριβως ειναι νουμερο σε αυτο-γιατι εγω μιλαω ΚΑΘΑΡΑ για το κομματι αυτο?

    Eπειδη εχει φτιαξει τα καλυτερα προιοντα ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΩΔΙΚΑ στο κοσμο?
    Επειδη ολα τα προιοντα του ειναι φιλικα, λειτουργικα, και κυριως ΑΠΛΑ?
    Επειδη ειδε το τεχνολογικο κομματι (πανατ γι αυτο μιλαω) με ματια ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ?

    Επειδη εκανε μπαφους? ΟΚ SO WHAT?

    Δεν με νοιαζει τι εκανε στη προσωπικη του ζωη, αν ηταν σατραπης με το προσωπικο του, ναρκισσος, κρυψηνος, η τρελλαρας.

    Οποιος ηθελε δουλευε εκει οποιος δεν ηθελε εφευγε.

    Που ειναι το λαθος?

    Μου βαζεις ενα παρανοικο δολοφονο της αριας φυλης με τον ιδρυτη της apple που κατασκευαζε computers-και τεχνολογικα προιοντα?

    ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΚΑ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ-ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΟΙΤΑΩ.


    Τωρα για το αν θα βριζω ενα προσφατως νεκρο, ο καθενας εχει την αποψη του.

    Δεν κανω κανενα καβγα την αποψη μου λεω, και δεν την επιβαλλω σε κανενα.

    Ο καθενας πραττει οπως νιωθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλε Dimi,να την παρεις την επιχειρηση να την πας και στα Βανουατου που λεει ο λογος.Αλλα οταν εχεις παρει ενα συρομενο λεφτα σαν επιχορηγηση,δεν μπορεις ξαφνικα να μετακομιζεις στα Σκοπια και στην Βουλγαρια...Αυτο ειπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δοκιμές είναι το μπάσκετ για το τι θα επεκολουθήσει με το ποδοσφαιρο μόλις το αναλάβει ο Χατζηχρήστος και τα υπόλοιπα ρεμάλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΣ DIMI: ΑΔΕΡΦΕ, ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΘΕΥΡΙΣΜΟΣ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑΒΑΝΙ. ΔΕΝ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΑΓΙΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΑΞΙΑΣ. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ.
    ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ. ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣ DIMI: JOBS KAI ΧΙΤΛΕΡ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΜΑ.
    ΕΙΔΙΚΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗ ΖΩΗ. ΔΙΟΤΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΑΩ ΟΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΕΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΗΛΑΔΗ.
    ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ; ΔΓΩ ΛΕΩ ΟΧΙ. ΑΡΑ JOBS ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ. ΚΑΤΣΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΕΙ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ; ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ...Και το Βελγιο στην πριζα.Και που δεν βγηκε ακρη ακομα με την DEXIA.Οταν θα φτασουν και στην FORTIS θα κλαψουνε μανουλες πανευρωπαικως....
    Τρια στα τρια εχω,απο τον Αυγουστο το λεω.Ειδικα για το Βελγιο που ηταν αουτσαιντερ.Και λιγο πιο πανω απο αυτο,οι απογονοι των "πουλιων" που εγιναν ανθρωποι,αρχιζουν και ιδρωνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημερα.
    conpater η Ευρωπη δεν ειναι τιποτα αλλα παρα οι Μεσσογειοι λαοι, οι Βησιγοτθοι επανω,βορεια, που εγιναν τρεις χωρες και κατα μεσης κατι μορφωματα που σκοπο εχουν ναι ειναι τα κεντρα της πολιτικης οικονομικης διοικησης των Βησιγοτθων. Ελβετιες, Λουξεμβουργα.Βελγια και ενα καρο αλλα παραμυθια.
    Κυριος στοχος; Η καταληψη του Νοτου.
    Τι αλλα να θελουν; Να αναπτυχθει το Βελγιο; Η να φτιαξουν τις σχεσεις τους με την...Ελβετια.
    Μια παρεα,μια λιστοσυμορια,μια αγελη λυμενεται τα παντα και αποσκοπει στονα πραγματικα πλουσιο Νοτο.
    Οι κατοικοι της λασπης και των χιονιων,θελουν λιγο ηλιο,λιγη θαλασσα και τον νταβραντισμενο γαμια τους.

    Οσο για την παιδεια.πραγματικα ειναι για γελια και για κλαματα. Η κεπατικουρες πλανων και σχεδιων που ισχυουν σε αλλες χωρες και για τελειως διαφορετικους λογους,ειναι απλα,απολυτως αδυνατον να εφαρμοστουν εδω.
    Η κλασσσικη Ελληνικη παιδεια,ειναι πλεον ενα κακοσχημο παπαγαλακι που ουτε να κραξει δεν μπορει.
    Οταν η υπουργος σου εχει σε ανυποπτο χρονο προτινει "ολα τα "υ", "ι" ει" "οι" να γινουν σκετο "ι" -οπως στην Αγγλικη-απο εκει και περα καταλαβαινεις τι γινεται. Δεν χρειαεται να κολυμπισεις στο χαος των αλληλοσυγκρουομεων "σχεδιων" και "πλανων" που καθε χρονο το υπ. "παιδειας" επιφυλασει στα παιδια. Και καθε χρονο αλλαουν. Ωστε καθε χρονο να βγαεις παπαγαλακια ανεργα και ουχι σκεπτομενα ατομα.

    Οσο για τις τιμες στους νεκρους,απολυτως συμφωνω με τον Steven.
    Υπαρχουν παρα πολα τομαρια που αλαφραινουν την γη εγκαταλειποντας την και ο θανατος τους ειναι πραγματικη λυτρωση για πολλους ανθρωπους.
    Παραδειγματα δεν χρειαζονται,θα φαμε ολη τη μερα.
    Σκατα στους ταφους τους.
    Απλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συγνωμη,δυο χωρες ειναι οι Βορειοι,οχι τρεις.
    Η Γαλλια θεωρειται και ειναι Νοτος. Αλλο αν ξεστρατιζει που και που. Για την Ολλανδια δεν χρειαζεται κουβεντα. Μια "χωρα" οσο ειναι η Πελοπονησσος.
    Αγγλια-Γερμανια,ειναι το δυδιμο της συμφορας. Γνωστα αυτα. Η πληγη των παντων.
    Η μια γαμαει τον εξω απο την Ευρωπη κοσμο,η δεν τον εντος της Ευρπωης. Παστρικες δουλειες.
    Ολα τα λαγγαδια,ολα τα φαραγγια και ολα τα ρεματα,ειναι γεματα απο πτωματα με τα οποια εχουν μπαζωσει οι δυο πιο πανω πτωματοφαγοι.

    (Να τιμησουμε την Βικτορια Dimi; Η μηπως τον Σταλιν,τον Χιτλερ,τους "Βασιλεις" της Ολλανδιας; Η μηπως τους Βαυαρους που μπορει να συνεργησαν σε πολεμους σαν στοιχηματζιδες,αλλα μας αφησαν κληρονομια τα αγκωναρια του Τσιλερ;
    Αν υπηρχε αρκετοι ικανοτητα δικαιου, θα επρεπε ολοι αυτοι να ξεθαφτουν και να πεταχτουν τα κοκκαλα τους σε Αφρικανικη στεπα,να φαγωθουν απο υαινες)

    Πλησιαζει ομως η ωρα που οι λασπωμενοι κανιβαλοι θα ξαναγυρισουν στα δεντρα.στριμωγμενοι στους βαλτους.
    Δεν ειναι ευχη, ουτε και καταρα.
    Ειναι η πορεια των πραγματων.
    Ετσι ειναι αυτα. Νομοτελειακα.
    Οταν αγαπας την λασπη και την καλυβα,εκει θα πας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρε παιδια χαλαρωστε.
    Ουτε τιμω ουτε καθαγιαζω κανενα,
    Υπολογιστες εβγαζε ο ανθρωπος ποιος Χιτλερ και Βικτωρια και Σταλιν?
    Τι λετε? Τι συγκρινετε?Που ειστε?

    ΑΠΛΑ ΛΕΩ οτι σε αυτο που εκανε ΗΤΑΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ.

    Το τι εκανε στην προσωπικη του ζωη και τι στις σχεσεις του επαγγελματικα και ποροσωπικα ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ.

    Εμενα με νοιαζει οτι καθομαι μπροστα στο Mac και τρεχω τις δουλειες μου ΑΠΛΑ-ΓΡΗΓΟΡΑ και λειτουργικα.

    Τι σταλιν, τραπεζες και χιτλερ μου τσαμπουνατε?

    Σκοτωσε κανενα ο ανθρωπος? Βασανισε καναν αλλον?
    Πηρε με το ζορι τα λεφτα κανενος πελατη του η χρεωσε τοκους δανεια και spreads για να παρεις ενα i-phone?

    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΣΕΤΕΤΟΙΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΕΠΙΧΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΔΙΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΝΕ ΕΠΙ 'ΠΤΩΜΑΤΩΝ' για να τις στησουν.

    Ειτε ειναι αυτος ειτε ναυτιλια ειτε κατασκευες ειτε ασφαλειες ειτε οτιδηποτε.

    Αλλα μη τρελαθουμε τωρα και βλεπουμε εχθρους παντου γυρω μας!

    Τι εκανε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο το τομαρι λοιπον που ειναι για να τον πεταμε στα σκυλια?

    ΑΚΡΙΒΩΣ ομως, οχι γενικολογιες τυπου ειναι λεφτας ειναι καπιταλας, δεν μπορει κατι θα εχει κανει κλπ κλπ

    ΞΑΝΑΛΕΩ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ> ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ.

    Για μενα ΠΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ ΟΥΤΕ ΤΙΜΩ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΑΓΙΑΖΩ ΚΑΝΕΝΑ (αυτα ειναι για την R) ο τυπος εκανε ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ εστησε την μεγαλυτερη εταιρια ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ και απλα ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.

    Με open source λογισμικο-χωρις να κλειδωνει και να χρεωνει τιποτα- και με developers (εξελικτες) που δουλευουν ΜΕΣΩ αυτου και αντιστοιχα βγαζουν λεφτα.

    Τωρα τι μου λετε για Σταλιν κλπ sorry καλο το παραμυθι του τσουβαλιασματος αλλα εχει μεγαλο δρακο.

    Τωρα για το αν βριζει οποιος θελει οποιον και οποτε θελει ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ.

    Ουτε νουθετω ουτε απειλω ουτε προσπαθω να επιβαλλω καμμια αποψη επ αυτου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ conpater
    οχι επιχορηγηση, οχι ΕΣΠΑ (που τηρω προυποθεσεις), οχι δανειο, ουτε καν τιμολογιο, ουτε καν παροχη υπηρεσιας.
    ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ.

    Καμμια σχεση με το ελληνικο δημοσιο δεν ειχα ποτε.

    Η μαλλον η μονιμη σχεση μου ειναι να πληρωνω: ΦΠΑ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΒΕΑ, ΕΡΤ στο γραφειο (μεσω ΔΕΗ), και φυσικα οτι αλλη μαλακια κατεβαζει η γκλαβα του καθε φωστηρα ανα εβδομαδα. Εκτατες εισφορες, τελη, παγια κλπ.

    Η μονη σχεση που εχω με το ελληνικο δημοσιο ειναι οτι εχω ενα ΣΥΝΑΙΤΕΡΟ στα κερδη.

    Μονο εκει ομως, γιατι σε ολα τα αλλα δεν εχω ΚΑΝ εναν αδιαφορο αλλα ενα εχθρο.

    Εχω εναν εχθρο που παω να κανω εξαγωγη αλλα το ΦΠΑ το εχω ΗΔΗ πληρωσει αλλα για να το παρω πισω πρεπει να περασει οσο διαστημα κρινουν αυτοι. Και φυσικα ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΜΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΩ. Και μου χρωστανε ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΩ!!!Ετσι απλα..


    Εχω εναν εχθρο που θελω να κανω παραδοσεις και μεταφορες στο κεντρο αλλα δεν μπορω γιατι πλακωνεται μια με τους φορτηγατζηδες μια με τους ταξιτζηδες μια με τον εναν μια με τον αλλον. Και αρα για να παει φορτηγο μου στο κεντρο πρεπει πρωτα να δω ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ απο τη προηγουμενη.


    Εχω εναν εχθρο γιατι προπερσυ ειχα 6 conatiner 40ft στο λιμανι, αλλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ να τα παραλαβω μιας και το δημοσιο ειχε πλακωθει με το αλλο δημοσιο του ΟΛΠ για να μπορουν οι 'εργατες' να εχουν τα προνομια τους. Και με ΧΡΕΩΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑΛΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ!!! 5800 ευρω αποθηκευτρα πληρωσα στον ΟΛΠ για 2,5 μηνες που δεν μπορουσα να παραλαβω αλλα μου υα ειχαν ως αποθηκευτρα!!!


    Εχω εναν εχθρο που μετα την παραπανω νηλα, αναγκαστηκα να στειλω πραγματα στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ για να μεταφορτωθουν σε μικροτερο πλοιο που μπορουσε να προσεγγισει τον Αστακο. Και φυσικα ο μαλακας πληρωνει..


    Εχω εναν εχθρο που κοιταει να με αρμεξει απο 10 παντες και καθε μηνα μου αλλαζει ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΠΑΝΤΑ ολο το business plan μου ως προς τις πληρωμες...


    Και μετα απορουμε γιατι παμε κατα διαολου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. http://www.aekfc.gr/index.asp?a_id=2824&pl=143

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "Τα προϊόντα της Apple, ειδικότερα τα iPads και iPhones, τα κατασκευάζει μια κινεζική εταιρεία, η Foxconn. Οι συνθήκες εργασίας στην Foxconn είναι εντελώς απάνθρωπες: εξαντλητικά ωράρια (η εταιρεία εξαναγκάζει τους εργάτες της να δουλεύουν υπερβαίνοντας στο τριπλάσιο το νόμιμο χρόνο εργασίας στην Κίνα) που έχουν οδηγήσει σε κύμα αυτοκτονιών μεταξύ των εργατών. Μόνο το 2010 στο εργοστάσιο της Foxconn στο Shenzhen αυτοκτόνησαν 10 εργάτες. Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail περιγράφει τις συνθήκες στο εργοστάσιο:

    «Αντιμετωπίσαμε ένα παράξενο, ενοχλητικό κόσμο όπου οι νέες προσλήψεις γίνονται με στρατιωτικό τρόπο, οι εργαζόμενοι διατάζονται να στέκονται προσοχή στον ύμνο της εταιρείας και διαμένουν σε στρατώνες-σπίτια όπως οι κότες -όλα αυτά για λίγο περισσότερο από 20 λίρες την εβδομάδα.

    Σε ότι έχει ονομαστεί το «i-Εργοστάσιο Εφιάλτης», το σκάνδαλο επικεντρώνεται σε δύο συγκροτήματα κοντά στο Shenzhen, πριν από δύο δεκαετίες ένα μικρό ψαρολίμανο και τώρα μια πόλη 17 εκατομμυρίων ανθρώπων.

    Αυτό είναι το επίκεντρο των εργασιών για την Foxconn, το μεγαλύτερο εξαγωγέα της Κίνας, η οποία παράγει προϊόντα για την Apple χρησιμοποιώντας 420000 ανθρώπους εργατικό δυναμικό στο Shenzhen. Η εταιρεία έχει 800.000 εργαζόμενους σε ολόκληρη τη χώρα.

    Και καθώς ο Τζομπς μιλούσε στο Σαν Φρανσίσκο [όταν ανακοίνωσε το iPhone], νέα μέτρα παίρνονταν από την Foxconn για να αποτρέψει το σκάνδαλο των αυτοκτονιών από το να βλάψει τις πωλήσεις της Apple σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Εκπληκτικά, αυτό συνεπάγεται να εξαναγκαστούν όλοι οι εργαζόμενοι της Foxconn να υπογράψουν ένα νέο νομικά δεσμευτικό έγγραφο υποσχόμενοι ότι δεν θα αυτοκτονήσουν».[9]

    Η απάντηση στις επικρίσεις του Τζομπς και της Apple ήταν να στείλουν στην Foxconn ειδικούς για την «πρόληψη των αυτοκτονιών» και για «την καλύτερη εκπαίδευση του προσωπικού, για καλύτερη επίβλεψή του ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα».[10] Επιπλέον, η Apple ζήτησε από τα εργοστάσια που παράγουν προϊόντα της οι εργαζόμενοι να μην απασχολούνται «περισσότερο των 60 ωρών την εβδομάδα»! Ωστόσο (σύμφωνα με έρευνα της ίδιας της Apple) μόνο το 57% των εργοστασίων συμμορφώθηκε με την οδηγία. Πιο πρακτική (από τις προσχηματικές παρενέσεις του Τζομπς) η Foxconn έφτιαξε ένα ατσάλινο δίχτυ ώστε να εμποδίζονται οι εργαζόμενοί της να αυτοκτονούν πέφτοντας από τα παράθυρα…

    Αλλά το ξεζούμισμα των εργαζομένων του ο Τζομπς δεν το περιόριζε μόνο για τους Κινέζους, το εφάρμοζε και στο εσωτερικό της χώρας του, στις ΗΠΑ. Στα καταστήματα της Apple στις ΗΠΑ οι εργαζόμενοι δουλεύουν κατά πλειοψηφία ως part-time, εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης με πενιχρές απολαβές. Προτιμώνται οι εργαζόμενοι μέχρι τα 30 τους χρόνια ενώ απολύονται αδίστακτα όσοι υπερβαίνουν το ηλικιακό αυτό όριο. Ακόμα, ο Τζόμπς και η Apple έχουν κάνει (μυστικές φυσικά) συμφωνίες με τις άλλες εταιρείες λογισμικού να κρατούν τους μισθούς των εργαζομένων τους προγραμματιστών σε τεχνικά χαμηλά επίπεδα.

    Ιδού λοιπόν το «μυστικό» ενός «οραματιστή» καπιταλιστή:
    Δεν υπάρχει κανένα μυστικό! Πλούσιος, διάσημος ακόμα και… «άγιος» άμα λάχει, γίνεσαι πάντοτε με τη δοκιμασμένη συνταγή:

    Με το αίμα και τον ιδρώτα των άλλων…"

    Το παραπανω ειναι ενα μονο μικρο "πταισμα" του αγιοποιημενου πουστη.

    Ξερεις κατι; Και στην επαρχια,εδω,ακομα και σημερα μνημονευουν την 7ετια των συνταγματαρχων,γιατι εφτασε ρευμα και δρομος στα χωρια.
    Τι να κανουμε; να σταθουμε προσοχη;

    Ποια η διαφορα του με τον Αλ Καπονε η τον Ντιλιγκερ; Καμια. Οι μαφιοζοι ηταν "εκτος" νομου, οι αλλοι "μαφιοζοι" ειναι εντος νομου.
    Τι ειναι ο νομος; Μια χεστρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: " ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ, ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΩΡΟΙ ." ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΦΟΙΤΗΤΑΚΙΑ ΤΟΥ STANFORD.
    ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΣ. ΜΕ ΚΑΜΠΟΣΑ ΔΙΣ ΣΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΠΡΩΤΟΣ. ΡΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΣΑ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΞΕΓΑΝΤΖΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ. ΤΟΣΟ ΑΙΩΝΙΟΣ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γιαυτο λοιπον λεμε οτι λεμε για τους "Τζομπς". Και οχι γιατι εχουν λεφτα και ζηλευουμε.
    Τι διαφορα εχουν απο τις κυβερνησεις-οπερετες της Λ.Αμερικης που λειτουργουν σαν εμποροι ναρκωτικων συνεργαζομενοι με καθως πρεπει κυβερνησεις της Δυσης;
    Τι διαφορα εχουν οι στρατιωτικοι βαναυσοι δικτατορες που τους εστησαν για να πινουν το αιμα του κοσμου,απο τους στημενους "Τζομπς"; Επειδη οι μεν φορουν στολες και εχουν αυστηρο υφος,ενω οι δε,φορουν τιβενους και βραυευονται μιλωντας μειλιχια και με χαρη;
    Ιδια φαρα ανθρωπων ειναι. Ας μη γελιεται κανενας.

    Ποθεν λοιπον-γενικα- η γιγαντωση του κιτρινου δρακου;
    Τι συναιβει "ξαφνικα" και οι λαοι που μεχρι χθες ανακατευαν λασπες με τα χερια,σημερα παραγουν υψηλη τεχνογνωσια; Ποιος τους την παρεδωσε;

    Μεταφερθησαν και μεταφερονται τα εργοστασια και οι μεγαλες μοναδες παραγωγης στην Ανατολη.
    Τι σημαινει αυτο; Δυο κυρια πραγματα: α) η αποβιομηχανηση της Δυσης ειναι σχεδιασμενη και εσκεμενη.Μια σκληρη πραγματικοτητα για τα εκατονταδες εκατομμυρια μισθοσυντηρητους της Ευρωπης και της Αμερικης.
    Οποτε ακουτε απο τους "φωστηρες",για "προγραμματα απασχολησης" και "αγωνα κατα της ανεργιας",και "επανακαμψη" και "επαναλητουργια των οικονομιων" ειναι σκληρα ψεματα μεγαλων αληταραδων.
    Το ποταμι δεν γυριζει πισω.

    Και β)Η κιτρινη φυλη αντι πινακιου φακης θα παραγει αυτα που πολυ ακριβα παρηγαγε μεχρι χθες η Δυση.
    Η Δυση θα πτωχευσει και θα παλευουμε με τους Μουσουλμανους-των οποιων οι ορδες ειναι stand by για επιδρομη στην Ευρωπη για το ποιος θα πιασει καλυτερη θεση κατω απο τα γιοφυρια.
    Και ποιος θα μεινει στην ερηπωμενη πλεον μεση ανατολη;
    Μα ο "εκλεκτος" και "περιουσιος λαος".
    Τι θα γινουν ολοι οι υπολοιποι; Τι να γινουν; Να πανε να γαμηθουν. Θανατος.Ειναι αχρειαστοι.

    Το γιατι το "Ελληνικο" Κ.Κ.-οπως και κανενα αλλο- κανει μοκο με τα απειρα εγκληματα,τις αθλιες συνθηκες των εκατομμυριων κιτρινων δουλων του φασιστικου-κομουνιστικου (το ιδιο ειναι)καθεστωτος,τα αισχη των αισχων που συντελουνται μεσα στο αναδυομενο κιτρινο τερας,ειναι γνωστο.
    Δεν υπαρχει "κομουνισμος" γενικα.Ειναι ενα εφευρημα.
    Ειναι η κατω σιαγωνα της καπιταλιστικης μεγγενης.
    Η αλλη απο πανω ειναι ο φασισμος.
    Σκυλα η Χαρυβδη;
    Να πανε να γαμηθουνε. Προτιμω το μουνι της Κιρκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προφανως και ΔΕΝ καταλαβαινετε τα γραπτα μου.
    Οποιος θελειας ανατρεξει στο τι εγραψα για το κομματι apple.

    ΞΑΝΑΛΕΩ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ> ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ.

    Η Foxconn ειναι του steve jobs? Η μηπως ειναι κινεζικη? Στη κινα υπαρχει κρατος που ελεγχει τη καθε εταιρια η μηπως φταει ΚΑΙ ΕΚΕΙ Ο JOBS?
    Το εργασιακο δικαιο και τα ωραρια καθως και οι πληρωμες της Foxconn!!!! (δηλαδη μιας ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ) ειναι ευθυνη του jobs???

    Στα μαγαζια που απολυουν τους υπαλληλους το κανει και αυτο ο jobs? Γιατι προφανως οταν απολυεις εναν και παιρνεις ενα αλλον στη θεση του-εκτος οτι ο jobs εκανε προσωπικο HR ΣΕ ΚΑΤΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ- προφανεστατα του μειωνεις και το μισθο.

    Στο covent gardern π.χ που ημουν πριν κανα μηνα οι τωρινοι υπαλληλοι πρεπει να περνουν τα μισα απο τους προηγουμενους υπαλληλους.

    Σε ΠΟΣΕΣ εταιρειες οχι τεχνολογιας αλλα γενικου retail (dixons-media martkt-maceys-marks and spencer-boots-tesco κλπ) οι πωλητες ειναι ανω των 30??
    Εδω στην Ελλαδα ας πουμε..ποσοι 40αρηδες δουλευουν πωλητες στο Γερμανο?
    Η μηπως στο Γερμανο, οποιος κανει 30αρα γεμεθλια τον αυτοκτονουν???

    Η μηπως ΚΑΙ ΕΚΕΙ τα εχει κανει πλακακια ο jobs με το αγγλικο δικαιο και οποιος τολμησει να μιλησει για τα βασανηστηρια τον ριχνουν στο πυρ το εξωτερο??

    Τις μυστικες συμφωνιες για τους προγραμματιστες ο Λιακοπουλος τις ξερει η να τον βαλουμε να ψαξει??

    Ειπαμε ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ δεν μπαινουν..

    ΥΓ Οσο για το stanford (εσυ steven ξερεις τι εστι stanford ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ STANFORD...) τους ειπε να μεινουν πεινασμενοι και να ζουν την μερα τους σαν να ειναι η τελευταια.
    Οπως επισης ειπε οτι αν σηκωνεσαι καθε πρωι και επι συνεχομενα πρωινα δεν νιωθεις γεματος κοιτωντας στο καθρεπτη τοτε μαλλον κανεις κατι λαθος.

    Να σου πω κατι? Εγω ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ σε αυτο τον τομεα, ΠΑΡΑ ΧΟΡΤΑΤΟΣ.

    Οπως πεινασμενοι ηταν πολλοι παλιοι Ελληνες που μεγαλουργησαν, απο το να ειναι χορτατοι σε μια καρεκλα.

    ΥΓ2 Αναζητηται το goulag που ο jobs εθαβε τα βραδυα οποιον του πηξαινε κοντρα. Καπου κοντα στο coupernico.
    Οταν σταματησουμε να ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ και κοιταμε και λιγο παρακατω, τοτε πολλα πραγματα θα ειναι καλυτερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΠΡΟΣ DIMI: Ο ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΑΚΡΑΙΑΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ. ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ 2 ΟΨΕΙΣ.
    Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ: ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΕΙΣΑΙ ΤΑΛΕΝΤΟ Ή ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ. ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ.
    ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΝΑΝ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ αλλά δεν ξέρει και τις συνέπειες της ενώ μιά χαρά έπαιρνε τα χρήματα για να την βρει, ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΚΑΙ ΘΕΟΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ. ΕΓΩ ΤΑ ΞΕΡΩ ΑΠΛΑ: ΒΕΛΤΙΩΣΕΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ; ΝΑΙ Ή ΟΧΙ.
    ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΔΕΡΦΕ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΑΝ. ΤΩΡΑ ΑΝ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΕΧΕΙ ΓΊΝΕΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ, ΕΙΝΑΙ PEANUTS. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ O JOBS ΜΕ ΤΑ ΔΙΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΑΡΑ, ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΖΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
    ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ; ΞΕΡΩ ΚΙ ΕΓΩ. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΑΝ ΔΙΟΙΚΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΙ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΙΑ, ΚΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΚΑΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΨΗΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ναι τα κακομοιρα. Ειναι για λυπηση.
    Με την κρυογονικη,μεχρι και στον παγο μπαινουν,σαν κουτσομουρες,προσδοκωντας να τους ξυπνησουν οι μελλοντικοι επιστημονες.
    Φτιαχνουν Μαυσωλεια και Μεγαρα για να χωσουν τις μουμιες τους. Τους στουμπωνουν με χημικα,μπας και στο μελλον ξυπνησουν και ξανανοιξουν τις μασελες για να φανε τον κοσμο.
    Ταφοι σαν πολυκατοικιες και μεσα εχουν ενα-η και παραπανω- ματσο κοκκαλα.Οταν σημανει η ωρα,θα επανασυνδεθουν. Ισως,απο την λαχταρα του μακαριτη να ξαναπερπατησει,η συναρμολογηση να γινει λαθος και το κεφαλι θα ειναι στα σκελια,στην θεση των αρχιδιων.
    Γιγαντια κτησματα,υπενθυμιζουν τους βρωμιαριδες του κοσμου. Κρισματα που πιανουν αδικα χωρο. Χωματερες σαπιων ανθρωπων,που εζησαν σαν τετοιοι.
    Τρομαζουν τον κοσμο ζωντανοι,να τον τρομαζουν και ψοφιοι.

    Δεν μπορω παρα να υποκλειθω στο μεγαλειο και την αδεκαστη κριση της φυσης.
    Σε ολους επιφυλασει την ιδια μοιρα.
    Ειτε ακληρος,ειτε "Τζομπς",εμπρος στο δρομο για την κασα.
    Η μεγιστη δικαοσυνη.

    Υπαρχει πιθανοτητα βεβαια να ακουσουμε το εξης εξοργηστικο απο τα κινηματα δικαιωματων και την προοδευτικη αλητιστικη ελιτ του σημερα: "γιατι δεν κανει διακρισεις ο χαρος; Γιατι η συλλογικη ευθυνη της κοινης πορειας προς τον λακο,να ειναι ιδια για ολους; Γιατι ο Δαρβινισμος" να μην ισχυει και στην διαρκεια,αλλα και στο επεκεινα της ζωης; Με ποιο δικαιωμα η φυση τσουβαλιαζει απαντες,πτωχους και βασιλεις στους ιδιους λακους; Γιατι γερνανε και οι αξιοι να γερασουν αλλα και οι γαλαζοαιματοι; Γιατι ρυτιδιαζουν,αρρωσταινουν και τελικα ψοφανε ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ανεξαιρετως; Δεν ειναι αδικο; Δεν ειναι ελειψη δικαιου. Εμπρος λοιπον. Να βγουμε στους δρομους,να γραψουμε πλακατ,να αναρτησουμε πανο στα ανακτορα μας, να φωναξουμε απο τα εξοχικα μας να ακουστουμε παντου: Γιατι πουτανα φυση αποδεικνυεις τοσο σκληρα οτι ειμαστε ολοι ιδιοι"

    Αντε μαλακες.Βγειτε. Φωναξτε με εκατομμυρια νεκρους στην πλατη ο καθενας,το δικαιωμα στην εξαιρεση του θανατου.
    Αν δεν θελετε να σας φανε τα σκουλικια,καειτε και γινετε σκονη.Πεταχτειτε στο πελαγος,η καθειστε μεσα στην τεφροδοχο πανω απο κανενα τζακι.
    Τα "τζακια",κοντα στα τζακια.
    Πουσταραδες μισανθρωποι,που θελετε και αθανασια.
    Αθανατος ειναι μονο ο Θανασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @ steven μα αυτο ακριβως ειπα:

    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΣΕΤΕΤΟΙΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΕΠΙΧΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΔΙΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΝΕ ΕΠΙ 'ΠΤΩΜΑΤΩΝ' για να τις στησουν.

    Oυδεις δεν φτανει-οχι σε αυτα αλλα σε πολυ μικροτερα φραγκα χωρις να πατησει πανω σε αλλους.

    Αν βελτιεωσε την ανρωπινη υπαρξη? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ?

    ΕΠΙΧΗΡΗΜΑΤΙΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ γιατι να την αλλαξει η να την βελτιωσει?

    Και ποιος σου ειπε οτι ακομη και αν ηθελε να ειναι ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΟΤΑ σε συνεργαζωμενες με αυτον εταιρειες (ΟΧΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ) στη καθε Κινα, θα τον αφηναν οι αλλοι?
    Θα τον αφηνε η Intel, η Adidas, η Microsoft, η Nike, η Sony κλπ κλπ?

    Ποιος αλλαξε το κοσμο τα τελευταια 50 χρονια η εστω βοηθησε να αλλαξει?

    Ακομη και οι researchers τα αποτελεσματα της ερευνας τους ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ δεν τα δινουν?

    Οποτε τι λεμε?

    ΔΕΝ ΑΓΙΟΠΟΙΣΑ ΚΑΝΕΝΑ, ΟΥΤΕ ΠΙΝΩ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ.

    Απλα αναγνωρισα τη ΜΑΓΚΙΑ του να ξεκινησει απο ενα γκαραζ πριν 30 χρονια και να κανει οτι εκανε ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ-ΠΡΟΙΟΝΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.

    Μακαρι- λεω και παλι- να ειχαμε 2-3 Ελληνες που θα εκαναν αντιστοιχα ΕΠΙΧΗΡΗΜΑΤΙΚΑ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ τετοια βηματα.



    ΦΥΣΙΚΑ και σε τετοια επιπεδα ο τυπος οχι απλα ηταν σε συναλλαγη με την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ.

    Τα αποθεματικα σε CASH της Αpple φθανουν για να διαγραφει ΟΛΟ το δημοσιο χρεος της Ευρωπης!!!

    Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του ανετα ξεχρεωενει την Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ενταξει, λοιπον.
    Ο κακομοιρος ο Τζομπς,δεν ευθυνεται για την γιγαντωση του.Προσεληφθει σε μια εταιρια και με την "πιστη" του οπως λεει και ο ιδιος (πουθενα δεν αναφρει την παραμετρο ταλεντο, η εφεση. Μονο νηστεια,προσευχη, τυχη,ευλογια, lθck κλπ.
    Αντε με τους Forest Gamp που μας κατσικωθηκαν στο σβερκο. Τα χαιβανια των Στωων.
    Καμια εφευρεση δεν υπαρχει. Καμια καινοτομια δικη του.
    Πραγματικα το πιστευεις οτι σου εκανε πιο ευκολη την ζωη αυτος ο μασκαρας που δεν ηξερε να βιδωσει μια βιδα;

    Να σου πω κατι Dimi; Ξερεις ποτε θα χειροκροτουσα; Οταν το περασμα καποιου,θα ειναι συν για περισσοτερους ανθρωπους απο αυτους που πιθανον βλαψει. Και δεν αναφερομαι ασφαλως στο "συν" της ευκολιας του λαπ-τοπ, η του i pad. Αυτα ειναι για τον πουτσο. Οτι αγοραζεις σημερα,ειναι μονο ενα αυριανο σκουπιδι.

    Το βλεμα στον ανθρωπο και εννοια στην αμβλυνση των βασανων του. Αυτο ειναι το δικο μου κριτιριο με βαση το οποιο αξιολογω το περασμα καποιου απο την ζωη.
    Αγιος δεν ειναι κανεις. Αλλα προτιμω εναν αγνωστο που μοιραζει με κινδυνο ζωης φαρμακα στην Αφρικη, η καποιον που στεκεται απεναντι σε ενα τανκς μη υπολογιζοντας την ζωη του,απο το καθε μουνοπανο "Τζομπς" που πισω απο την "δωρεα" του ενος δισεκατομυριοστου της κλεμενης περιουσιας την οποια πεταει σαν ξεροκομματο στον κοσμο,απο πισω κρυβονται θανατοι,στριμωγμενες ζωες,αθλιες συνθηκες,εκβιασμοι και ολα τα ωραια.

    Εσυ στην εταιρια σου αν μαθεις το δραμα ενος υπαλληλου-για "χ" λογους,αμεσα εργασιακους,θα βαλεις σιτα στα παραθυρα να μη πηδηξει, η θα φερεις ψυχολογο να δεις πια τα ορια της αντοχης του πριν το σαλτο;
    Η μηπως θα γαμουσες τον προσωπαρχη,η τον διευθυντη για τις πρακτικες του; Φανταζομαι το τελευταιο.

    Αυτο επρεπε να κανει και αυτος ο πουστης,ΕΑΝ ηταν ανθρωπος
    Αν δεν μπορουσε να ελεγξει πλεον την εταιρια του και διαφωνουσε με αυτα,ας εβγαινε να τα καταγγειλει, ας γινοταν πολεμιος της εκμεταλευσης και κατοπιν ας εβαζε την τιβενμο να κανει κυρηγμα.
    Τι φοβοταν; Μη τον σκοτωσουν; Αφου ουτως η αλλως θα ψοφαγε.
    Αντε με τον βρωμιαρη.

    Χορτασαμε απο "ευεργετες" και "νεοτεριστες". Γιαυτο παμε κατα διαολου; Μα θα επρεπε να ευημερει ο κοσμος απο τοσα λαμπαρα μυαλα που τον αγουν; Ετσι δεν ειναι; Αντι για αυτο,βλεπουμε τυρρανιες, πεινες,αισχρο πλουτισμο και ακραιες οικονομικες συνθηκες.

    Πεινασμενοι και τρελοι για τι πραγμα βρε ρεμπεσκε Τζομπς; Για χρημα και "επιτυχια" προφανως. Γιατι κατι αλλο δεν ειδαμε απο σενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χρηστο δεν προσεληφθει. Ιδρυτης ηταν.
    Και μιλας για ενα ΚΟΛΛΟΣΟ με δεκαδες χιλιαδες υπαλληλους.
    Να ξερεις οτι οταν μεγαλωνεις ποσο μαλλον οταν γιγαντωνεσαι πολλα που εσυ και εγω τα βλεπουμε, παουν να υπαρχουν.
    Γιατι?
    Για πολλους λογους.

    Εγω αρχικα ειπα 2 πραγματα.

    1) Δεν μου ειναι -ΕΜΕΝΑ- πρεπον αν βριζω καποιον (δεν μιλαμε για το Σταλιν εδω) που εχει πεθανει χτες.
    2) Σαν manager η τεχνολογικη πορεια των προιοντων του, το ολο concept, και η λογικη ηταν ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ, γι αυτο αλλωστε και απαντες απλα προσπαθουν ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ να του μοιασουν.
    Τα υπολοιπα ΔΕΝ με ενδιαφερουν και ΔΕΝ τα αναφερω.
    Τωρα το αν εβγαλε 10 δις και ειχε 30 σπιτια προβλημα του.
    Αντιστοιχα και ο mr.IKEA ειναι 70 χρονων, εχει ενα volvo 20ετιας και ζει σε ενα απλο σπιτι στη Σουηδια.
    Θεωρω οτι κατι αναλογο γινεται και στα δικα του-η συνεργαζωμενα εργοστασια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ποιο πολυτιμος ειναι για τον κοσμο,για τον ανθρωπο,ενας που δινει ενα κοματι ψωμι καπου,σε μια γωνια του κοσμου,απο οτι ενα βαθυπλουτο τομαρι,τα οποια τα εκανε με την "καπατσοσυνη"του.
    Αυτο δεν εχει να ακενι με την χριστιανικη προσεγγηση,ουτε ειναι αγαθιαρικο συμπερασμα.
    Ενα απλα ο συντομοτερος δρομος προς την εξαλειψη των τυρρανικων διακρισεων.
    Ειναι μονο μαθηματικα.
    Το συνολο του πλουτου που σωρευεται η σωρευτικε κατα την διαρκεια της ιστοριας, ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΕΝΟ. ΜΟΝΟ ΚΛΕΜΕΝΟ.
    Αυτος ειναι ο κανονας. Ο μπουσουλας,προκειμενου να μεταφραζουμε την ενδοια,την φτωχια,την εξαθλειωση.

    Δεν μασαμε με τα "κατορθωματα" των πουστιδων που "ξεκινησαν απο το 0"
    Απο το 0 στην κορυφη,πας μονο με το ασανσερ του αισχους. Αλλος δρομος δεν υπαρχει.
    Δεν μιλαω για μια μικρομεσαια επιχειρηματικη κινηση.
    Μιλω για τους καρχαριες. Οι οποιοι ΑΠΑΝΤΕΣ εχουν ετοιμη γνωση. Η οποια εξαρχης ανπτυσεται για λογαριασμο του στρατου (δια ευνοητους λογους) και επειτα διδεται στα βαφτηστιρια τυπου "Τζομπς" η "Γκειτς" για την κονομα της αγορας.

    Βεβαια εδω κανείς μπορει να κανει την εξης απλη επαγωγικη σκεψη: Εαν τετοια και τοσα θαυμαστα εργαλια τεχνολογικα προσφερονται απλοχερα σε ολους,αδαεις και μη,προς ελευθερη χρηση,τοτε μπορει κανεις ευκολα να αντιληφθει ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η ουσία είναι αυτό που είπε ο Χρήστος.
    Όποιος σκατά και να είσαι,όσα φράγκα και να έχεις να ξεπλυρώσεις το χρέος της Ελλάδας, ένα είναι το σίγουρο. Μια είναι η κατάκτηση που έχεις.
    Δυο μέτρα γη.
    Και τι έγινε σαν είχε τόσα λεφτά;
    Και τι κέρδισε που έφτιαξε την Apple;
    Μήπως άμα ζούσε σε κανένα ψαροχώρι έμενε εδω πάνω μερικά χρονάκια ακόμη πιο ευτυχισμένα;
    Και πόσο κακό θα ήταν δηλαδή αν ο κόσμος δεν είχε το Iphone του;
    Πόσο πιο κακό θα ήταν να μην είχε καθόλου κινητό;
    Πόσο κακό είναι σήμερα που κάποιος δεν μπορεί να διακτινιστεί;
    Να είναι αόρατος ή να μπορεί να ζεί μέχρι τα 150 χρόνια;
    Αυτά σκεφτόμουνα και το καλοκαίρι όταν έβλεπα τα ηλιοβασιλέματα δίπλα στην θάλασσα.
    Πίνοντας τα ουζάκια μου κάτω από τα αλμυρίκια καταλάβαινα πιες είναι οι πραγματικές κατακτήσεις του ανθρώπου.
    Και όταν το αλάτι ξερενότανε στην επιδερμήδα μου, ήξερα τι είναι αυτό που λείπει από τον άνθρωπο τελικά.
    Σίγουρα πάντως δεν είναι ο Jobs και η Apple.
    Και αν θα κλάψω για κάποιου τον χαμό θα είναι για τον χαμό της χελώνας ή του λευκού καρχαρία η της φώκιας.Αυτά αξίζουν την θλίψη μας. Όχι οι Jobs!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Λεω "προσεληφθει" γιατι τυποις ιδρυσε,στην ουσια τοποθετηθηκε εκει,αφου ο προτερος ατιμος βιος του,ηταν εχεγγυο για την επιτυχια του εγχειρηματος.
    Αποδιδεις τις "τιμες",περνας τιε ξετασεις υποταγης και κατοπιν ισως σου δωθει η ευκαρια να λαβεις την μαγικη ραβδο του "επιχειρηματικου θαυματος".
    Ισως γινεις εσυ ο εκλεκτος. Αρκει να αποδιξεις ποσα αισχη εισαι διατεθημενος να κανεις. Ποσο βαθεια στο βοθρο μπορεις να μπεις.
    Ο "Ιωβς",ηταν τετοιος.Σαπιος απο πανω εως κατω.

    Τα "αγαθα" της τεχνολογιας, δεν παραδιδονται ΠΟΤΕ σε μη ελεγχομενα χερια.
    Εκτος και αν κανεις πιστευει οτι τυχαια καποιοι ριψοκινδυνοι και εφευρετικοι ανθρωποι,σκαρφαλωνουν στο επιχειρηματικο Εβερεστ.
    Δηλαδη ειναι μαλακες οι της Ελιτ,να βγαλουν τα ματια τους;
    Πουλημενα,απολυτως ελεγχομενα τομαρια τυπου "Τζομπς" αναλαμβανουν το εργο της μεταδοσης του "φωτος".

    Η "χωρα της ευκαιριας", αυτο εννοει,και αυτο πρεσβευει.
    Και το συστημα αυτο χρειαζεται και "συνενοχους". Αθελα τους βεβαια. Μαρτυρες αυτης της θεοπνευστης αναπτυξης και θορυβωδους επιτυχιας. Οι μικρομεσαιοι που εψαξαν και πολλοι βρηκαν το "ονειρο". Δηλαδη ενα καλο κομποδεμα,ενα σπιτι με κηπο και ενα "καρο".
    Το αν ο πιατας μεταναστης θα γυρισει πισω στην πατριδα με μερικα δολλαρια και θα πουλησει μουρη,δεν λεει κατι. Αυτα ειναι αποτοκα της νοοοτροπιας και των διαυλων που εχει ανοιξει η ολιγαρχια προκειμενουν να δινει την χαρωπη εντυπωση στους απατναχου βλακες τυχερακιδες,οτι μπορουν να "φτιαχτουν". Αλλωστε αυτη η προοπτικη δινει εμφαση στο σχεδιο της ολοκληρωτικης κατοχης πλουτου που εξαρχης ειχαν κατα νου οι Ελιτιστες.

    Βεβαια ολα αυτα πανε στραφι,αφου το κολπο των τελευταιων δεκαετιων του "σπρωξιματος" ολων των ταξεων προς τα επανω,επιασε τερμα και αρχιζει η ελευθερη πτωση προς το εδαφος της φτωχιας και της ανεχειας.

    Πουλα το καρο,δωσε το σπιτι στην τραπεζα και πιασε θεση στα σισιτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΑΔΕΡΦΟΙ ΚΙ ΑΔΕΡΦΕΣ, ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ. ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΕΨΗ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΜΟΥ; Ο " Φ " ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ
    ( άσχετον ). ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΙΜΑ, κατά την πρόταση του Τάκη.
    ΓΑΜΩΤΟ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Dimi μακάρι να είχαμε το κράτος συνέταιρο που θα σήμαινε 50 - 50. Μέχρι τώρα έχω πληρώσει με περαίωση, εκτακτη, επιδομα αλληλεγγύης, τέλος επιτηδευματος, φορο, προκαταβολή φόρου και εισφορές προς ικα, τεβε, 64% προς το κρατος. Και ακόμα δεν εχει ερθει η δεη με το τελος ακινητου και ο φόρος αυτοκινήτου, το οποίο αυτοκινητο δικαιολογεί το εισοδημά μου και έχω πληρώσει φόρο με το παραπάνω γι αυτο το εισόδημα. Το παραπαάνω ποσοστο , σε ένα εισόδημα που οχι μόνο δεν το εχω εισπράξει (διοτι φορολογήσαι με το τιμολόγιο που κόβεις και όχι με την απόδειξη είσπραξης) αλλα μου χρωστάνε και το 40% του τζίρου μου. Δυστυχώς δεν μπορώ να κλέψω το μπουρδέλο διότι συνεργάζομαι αποκλειστικά με εταιρίες που θέλουν τιμολόγιο. Αλλά δεν κατηγορώ κανέναν που κλέβει το κράτος. Όποιος μπορεί και δεν το κάνει ειναι μαλάκας! Εχω καθίσει και εχω υπολογίσει οτι απο ένα ποσό και πάνω δεν αξίζει να δουλεύω γιατι πάνε όλα στο κράτος ωστε να ταίζει το στρατο κατοχής (Δ.Υ.). Καταλαβαίνεις οτι αυτο το τελευταίο κομμουνιστικό καθεστώς της ευρώπης που έχουμε, σε τιμωρεί εαν δουλεύεις, εαν παράγεις, εαν δημιουγείς. Καταλαβαίνωκαι αναθεματίζω για ολα τα δεινά του ΔΝΤ, αλλά δεν μπορω να μην παραδεχτώ οτι ήταν η μόνη λύση για να ξεφύγουμε απο το πελατειακό πολιτικό συστημα και το τέρας δημόσιο. Αναγκαστικά θα ζοριστούμε όλοι, αλλα ετσι κι αλλιώς εγώ πάντα ζόρικα τα εβγαζα πέρα, εας ζοριστούν τώρα και οι δημόσιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @j.patikas

    Μα και εγω ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ εκδιδω τιμολογια με οποιον συναλλασωμαι.
    Δεν γινεται διαφορετικα ακομη και να θελω, δεν μπορω να κανω μαυρα.
    Τωρα το τι φορολογειται και ξανα φορρολογειται ΑΣΤΟ μη το πιασουμε.

    Παιρνεις ενα αμαξι που εχει ΗΔΗ φορολογηθει.
    Το περνας μεσω της εταιρειας και ΞΑΝΑ φορολογησαι σαν εταιρια.
    Μετα ερχεται ξανα και σου λεει αφου η εταιρεια σου εδωσε αμαξι πρεπει να σε ΞΑΝΑ φορολογησω γιατι ειναι λεει αμοιβη.

    Οποτε εκτος του οτι εχεις πληρωσει μεχρι και 2 φορες την αξια του αυτοκινητου, φορολογησαι και ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ που εκανες το εγκλημα να παρεις καλο αυτοκινητο.

    Τι κανεις λοιπον? Πολυ σωστα μαντεψες.

    Πας στη Γερμανια και παιρνεις το ΙΔΙΟ αυτοκινητο με τα μισα λεφτα και καθολου φορους, περαν αυτους που πληρωνεις μια φορα στο γερμανικο κρατος.

    Τροποι Ν-Ο-Μ-Ι-Μ-Ο-Ι ΥΠΑΡΧΟΥΝ και πολλοι μαλιστα.

    Οποτε ναι οχι απλα θα τους κλεψω αφου με κλεβουν και με χαρακτηριζουν και κλεφτη με το ζορι, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΩ και αυτα που σε normal συνθηκες θα τους εδινα.

    Αυτο που ειπα για την Κυπρο ειναι σε ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΣΚΕΨΗ.
    Τουλαχιστον εκει δεν θα εχω τον καθε Μπενι πανω απο το κεφαλι μου να μου αυξανει την εφορια καθε σαββατοκυριακο που δεν του βγαινουν οι λογαριασμοι.

    Τι θα κανουν εδω οι υπαλλοιλοι που αναγκαστηκα θα περισσεψουν? (π.χ λογιστηριο)

    Ας πανε να ρωτησουνε το Μπενι. Αυτος δεν με πηδαει εμενα? Ε ας βρει τροπο να τους ταισει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ,ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ
    ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ,ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΨΥΧΟΝΟΗΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ,
    ΟΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΙΣ
    ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ
    ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ.
    ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ ΔΗΛΑΔΗ!

    ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΚΟ ΜΕ ΑΜΕΣΟ
    ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗ ΤΡΟΠΟ,
    ΑΛΛΑ ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΜΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ
    ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.
    ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ.
    ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ;
    ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ.ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΑΝΤΩΣ...

    ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ)
    ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΧΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΒΟΥΜΕ,
    (ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΗΛΟΚΛΕΒΟΜΑΣΤΕ ΔΗΛΑΔΗ)
    ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ
    ΒΡΙΣΚΟΜΕΘΑ...

    ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΙ Ο ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ
    ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ...

    ΚΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ Δ.Ν.Τ.,
    ΤΡΟΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΚΤΟΥ ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ.
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο DIMI,ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ
    ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΣΤΗΒΕΝ

    ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ "Φ"
    ΝΑ ΣΤΕΦΘΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ
    ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μακάρι να ξανακυκλοφορήσει ο ΄΄Φ΄΄.
    Μου έλειψε η μουτζούρα στα χέρια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι κατά της ηλεκτρονικής έκδοσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗ: ΑΔΕΡΦΕ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΕΟ Φ. ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΕΡΙΞΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΚΕΙ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΑΛΛΑ, ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.
    ΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΚΑΤΙ. ΑΡΑ, ΚΙ ΕΓΩ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ. Ή ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΙ " ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΔΕΣ ". ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή