Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

        Πιστεύω οτι ακόμα τα χρησιμοποιείτε. Που δεν έχετε και πολύ περιθώρειο. Όσοι ήταν της πράσινης ανάπτυξης, ήδη απολαμβάνουν την σχετική αύξηση του αέριου που το έκανε ίδιο με την μαύρη ενέργεια. Όσοι ήταν της ξυλόσομπας, ήδη πρόκειται να απολαύσουν τον σχετικό φόρο πολυτέλειας για τα ξύλα. Και τα βρίσκω όλα λογικά. ΟΙ ΔΙΑΙΤΕΣ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΛΟ ΠΑΧΟΣ; Οι εναλλακτικές διατροφές δεν είναι πιο ακριβές από τις κανονικές καθότι τις κάνουν πιο πλούσιοι άνθρωποι; Δεν θέλω παραξενιές.
         Ίδιες δηλαδή με αυτές της ΑΕΚ. Που ψάχνουν επενδυτή - ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ - αλλά σερβίρουν πλέον βιολογική καλλιέργεια και μάλιστα δικανικά ελεγμένη. Το είπε ο Οικονομόπουλος. ΠΟΥ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠ, και μάλιστα 80, ΤΟΤΕ ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΤΥΧΙΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ, μίλησαν απλά για φόρτο εργασίας. Έτσι σήμερα λέγεται κάποιος μπουχέσας που το παίζει αντιπρόεδρος μιας παράνομης κυβέρνησης.
         Δεν κολλάω σε αυτά. Εγώ έχω παραμείνει στο 1821, που με σύμπασα την συμφωνία, ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΚΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΟΡΦΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΧΕ ΤΡΕΙΣ ΠΑΤΕΡΕΣ, μίνιμουμ στο Ναυαρίνο. Εντάξει μωρέ, είχαν και κάποια λεφτά οι Μπουμπουλίνες και οι λοιποί αρβανίτηδες, ΑΛΛΆ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. Λες και σήμερα υπάρχει. Μέχρι και η Ράπτη, δήλωσε 35 ακίνητα. Να πηδιότανε αυτή, το αποκλείω. Αλλά υποπτεύομαι την γιαγιά της. Που όμως, αφού δεν μπήκε στην βουλή, ΤΙ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ;
             Έλα όμως που την ΑΕΚ, την θέλουν πολλοί. Ρε προσδοκίες που δημιούργησε ο Οικονομόπουλος. Βάζει ο κάθε εραστής 10 και μετά, όχι μόνο θα περισέψουν και κάποια αλλά θα εισρεύσουν πολλά περισσότερα. ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΞΕΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ; ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΥΨΩΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ Ο ΔΧ, που ό,τι και να γίνει - όποιος και να μείνει ή όποιος και να μπει - υπερασπίζεται τα σουβλάκια του. Όλοι οι τίποτες παίζουν ένα παιχνίδι. ΕΝΤΟΚΟ κιόλας πλέον.
            Αλλά η ουσία είναι μία: Η διάθεση των καρεκλών των σημερινών που ξαφνικά από διαχειριστές έχουν γίνει Νέρωνες, η βουλημία καινούργιων ασήμαντων, κάποια ΜΜΕ που  ακόμα επιμένουν σε ανθρώπους που κάποιους Μαρινάκηδες τους βλέπουν σαν χαρτοπετσέτες και κάποιοι φαροφύλακες που θέλουν να κονομήσουν κάτι από την καμένη λάμπα του φάρου και στ' αρχίδια τους τα πλοία που μπορεί και να τρακάρουν. ΕΙΝΑΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΑΥΤΟΙ; ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ή για την τσέπη τους;
             Κι ο Θανόπουλος λέει αυτά που πρέπει να πει στο δίλημμα: Είμαι μέτοχος αλλά είμαι και υπάλληλος της MS.  Λέει δηλαδή κάτι για να λέει. Πουθενά δεν θα γίνει μεγαλύτερος. Ούτε η MS τον παίρνει σοβαρά, αλλά ούτε και η ΑΕΚ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, στην μεν ΑΕΚ θα είχε φανεί κάπως, ΣΤΗΝ ΔΕ MS ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ. ΜΙΑ MS ΠΟΥ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΙΣΑ ΜΕ 3 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΥΧΑΙΟ ΦΑΝΑΡΙ.
            Αλλά τα καλοριφέρ είναι φέτες συγκοινωνούντων δοχείων. Ακίνδυνα όμως σαν άψυχα σώματα. ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΜΨΥΧΑ ΣΩΜΑΤΑ, που μέχρι και τον Τροχανά βγάλανε στο προσκήνιο. Που προκάλεσε και μια έκρηξη: " Η Σοε είανι στα γραφεία του Ψωμιάδη." Κουβέντα που αφού θα προκαλούσε μήνυση κατά δήλωση του απατεώνα του υπουργείου εμπορίου ΜΕΣΩ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ, την επόμενη μέρα έγινε " ο Οικονομόπουλος είναι φίλος μου." ΡΕ ΜΟΙΡΑΣΑΝΕ ΤΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ. ΤΡΟΧΑΝΑΣ- ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ. Ο ΕΦΡΕΜ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΓΙΟΣΑΚΗ.
              Ξέφυγε το παιχνίδι. Τώρα παίζουν χοντρολαμόγια. Μιλάμε για θέρετρο Μπέων και Πατέρων και Μαρινάκηδων, σε άλλο επίπεδο. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ, ΘΑ ΔΙΝΑΝΕ ΚΩΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ. Ή ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ Ή ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ.
                  Τι γίνεται τώρα; ΤΙΠΟΤΑ. Όταν δεν υπάρχει δικαιοσύνη, περιμένεις να φτάσεις στην κρεμάλα και να σε κρατήσει η αυτοσυντήρηση στην ζωή. Οι ομαδικές προσφυγές, που λέει ο Dimi; Η απουσία του κόσμου; Και πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η κατάσταση; Να φύγουν οι σημερινοί. Μα θα φύγουν; Άντε κι έγινε. Ποιοί θα αναλάβουν; Οι σουπεράδες και οι οριτζινάλες. Που θα διώξουν κι άλλους από το γήπεδο. Από τα ταμεία εννοώ. Και θα σταματήσουν να δουλεύουν τα καλοριφέρ για την ευρεία μάζα. Θα αναλάβουν οι πιο επικίνδυνοι των λαθρομεταναστών. Αυτοί που υφίστανται διότι δεν γίνεται να εφαρμόζεται νόμος στην Ελλάδα. ΚΑΤΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΑ.

5 σχόλια:

  1. Καλημερα,
    Εχει ενα ωραιο αρθρο στο Goal με ολη τη συμβαση της MS και τα 'ορισμένα δικαιώματα' του χαζου:

    Πρώτον: για ποια αποπληρωμή της οφειλής μιλάει η ΠΑΕ ΑΕΚ; Για την οφειλή η οποία έχει καταστεί υπερήμερη από τις 31 Μαρτίου του 2011, ημερομηνία κατά την οποία είχε οριστεί η μεγαλύτερη δόση των 5,5 εκατ. ευρώ σύμφωνα και με τον πίνακα των δόσεων του ομολογιακού που αναδημοσιεύει σήμερα το «Goal» από το επίσημο κείμενο του διαχειριστικού ελέγχου της BDO;

    Δεύτερον: πώς ακριβώς ορίζει η ΠΑΕ ΑΕΚ τα... κάποια δικαιώματα της Morgan Stanley; Γιατί εμείς από το επίσημο κείμενο της σύμβασης και το άρθρο 8.1 περί Αναγκαστικής Εκτέλεσης αντιγράφουμε τα εξής: «Κατόπιν Γεγονότος Υπερημερίας και για όσο χρονικό διάστημα εξακολουθεί να υφίσταται (από τις 31 Μαρτίου 2011 επί του προκειμένω) ο Ενεχυρούχος Δανειστής (Morgan Stanley) θα δικαιούται

    α) να ΠΑΥΣΕΙ την εξουσία κάθε Ενεχυραστή (ενός εκ των επτά μετόχων που έχουν υπογράψει τη σύμβαση ενεχύρασης) σε ό,τι αφορά την άσκηση των δικαιωμά

    β) να ΠΟΥΛΗΣΕΙ ή να διαθέσει με άλλον τρόπο το σύνολο ή το τμήμα των Ενεχυρασμένων Περιουσιακών Στοιχείων...».

    Αν όσα ορίζονται, λοιπόν, στο άρθρο 8.1 και 8.2 της σύμβασης αποτελούν σύμφωνα με την ΠΑΕ ΑΕΚ «ορισμένα δικαιώματα της Morgan Stanley», τότε τι ακριβώς θα αποτελούσε... μεγαλύτερο δικαίωμα; Μήπως να πάρει την ΑΕΚ και να την πάει να παίξει σε άλλο πρωτάθλημα;

    Το εκπληκτικότερο όλων; Ο Νάσος Θανόπουλος στη συνέντευξή του στα «Νέα» εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της Morgan Stanley, της οποίας βεβαιότατα αποτελεί υψηλόβαθμο στέλεχος, με τη μόνη διαφορά ότι τη σύμβαση ενεχύρασης των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ την έχει υπογράψει με την ιδιότητα του Ενεχυράζοντος (είναι ένας από τους επτά μετόχους που την υπέγραψαν στις 17 Μαΐου του 2006 μαζί με τους Νικολαΐδη, Κανελλόπουλο, Κούλη, Γκούμα, Παππά και Νοτιά) και όχι του Ενεχυρούχου Δανειστή που είναι η Morgan Stanley και την οποία στη συγκεκριμένη σύμβαση εκπροσωπεί ο κύριος Jan Kostrzewski.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oσο για την ερωτηση:

    Ποιοί θα αναλάβουν; Οι σουπεράδες και οι οριτζινάλες. Που θα διώξουν κι άλλους από το γήπεδο. Από τα ταμεία εννοώ. Και θα σταματήσουν να δουλεύουν τα καλοριφέρ για την ευρεία μάζα. Θα αναλάβουν οι πιο επικίνδυνοι των λαθρομεταναστών.

    Γιατι τωρα που εχει αναλαβει ο προεδρος γινεται κατι?
    Υπαρχει η αθροα προσελευση και γεμιζει κανα γηπεδο και δεν το ειδαμε?
    Το ενα αρνητικο ρεκορ μετα το αλλο σπανε.

    3798 εκοψε στις 23-11-2011 νεο αρνητικο ρεκορ. Ουτε τα μισα διαρκειας δε πανε, οχι απλα εισητηρια..

    ΑΕΚ και να μη παταει 4000 κοσμος? και καλα κανει.

    Να δινει λεφτα στο προεδρο για να τα κανει σουιτες στο Ντουμπαι?

    Η να βλεπει τον Τσιπρα και το Σμαρι σε ρυθμους slow motion?

    Ποσο λιγοτεροι των 4000-5000 χιλιαδων να πανε και ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ αν πανε 2 χιλιαδες (τα βλαμμενα δηλαδη) η αν πανε 7000?

    Ο κοσμος ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ δεν ειναι χαζος.

    Και επειδη το ποδοσφαιρο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ να τη βγαζεις με 3 και 60, ουτε μπορει μετα ο γνησιος αεκαρχης να απλωνει χερι στον εαυτο του για εσοδα ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ.

    Η μπαλλα εχει εξοδα, ροστερ κλπ κλπ που να αναλαβει ο βλακας?
    Αφου ξερει οτι θα τον ακολουθησουν 1500-2000 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ετσι και αλλιως..
    Ουτε μιση σαιζον δε βγαζει τι λεμε τωρα? Και ΜΕ ΤΙ ΡΟΣΤΕΡ θα κατεβει να παιξει? Γιατι ακομη και αν δεν κανουν προσφυγες, 3-4 σταματανε (ΑΜΗΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ), καμμια δεκα-δεκαπεντε ληγουν τα συμβολαια και οι υπολοιποι ειναι για πανε να υπηρετησουν τη μαμα Ελλαδα..

    Κλανει ο πεθαμενος??

    ΥΓ Γιατι τι εχει ο εσω εντοκος δανεισμος?
    Το ΑΦΜ μας χαλασε?
    Εδω μας φτυνουν και εμεις γελαμε για 'καποια δικαιωματα'..


    ΥΓ2 Τι εγινε ρε προεδρε? Εγινες αντρας απο αδελφη? :

    http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/aek/kayta-erwthmata-gia-tis-dosolhpsies-pae-erasitexnikhs-aek.1571594.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο Γαρατζέος12 Ιανουαρίου, 2012 14:12

    Εχρήσθη τσάκας ο τρελός. Πήγε στην ψειρού για την ΑΕΚ και ξέμεινε με το μούτσο τώρα. Έτσι, η παρούσα διοίκηση, που είναι άτεγκτη και τίμια, με την έγκριση του φωτορεπόρτερ (αλήθεια, από ΕΕΑ πέρασε αυτό το αλισβερίσι?) του έριξε τη χυλόπιτα του τρελού, ή μάλλον τον πατσά.
    Α ρε Ξενιάδη...νόμιζες ότι, ως λαμόγιο, θα κουλάντριζες τα λαμόγια. Τελικά, το διδακτορικό το έχουν αυτοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ,ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΡΑΔΙΌΦΩΝΑ,ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ BLOG ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΊ.
    ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ;
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΉΣΩ,ΜΕΓΑΛΟΣ ΨΕΥΤΑΡΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργης ο Γαρατζέος13 Ιανουαρίου, 2012 01:25

    ...και να φανταστείς ότι όλα αυτά τα τραβάει για ένα χιλιάρικο μηνιαίως βρε μπάμπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή