Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΕΛ ΠΑΡΟΛΑ ΝΤΕΛ ΠΑΠΑΡΔΕΛΑ

          Οι εξελίξεις - στις οποίες δεν είμαστε μέσα - τρέχουν κι άρα είμαστε υποχρεωμένοι, να ασχοληθούμε με στοχαστικές ανελίξεις. Φωράσεις, διαμορφώσεις πλάτους ή συχνότητας αλλά και επίλυση καρτεσιανής στο τρισδιάστατο επίπεδο. Μην πηγαίνουν και χαμένες οι σπουδές, επειδή σήμερα ασχολούμαστε μόνο με πωλήσεις και μείον το κόστος των πωληθέντων να βρίσκουμε τι κερδίσαμε. Τόσα πράματα μάθαμε, να καταντήσουμε στην αφαίρεση;
         Κι επειδή λοιπόν δεν θέλουμε να παραδεχτούμε την κατάντια μας, κοιτάμε τον ουρανό, διαλέγουμε ένα λαμπερό αστέρι ( την Κυριακή βέβαια έρχεται κακοκαιρία ) και συνειδοτοποιούμε το μεγαλείο. Ένα μεγαλείο που φανέρωσε ο πρόεδρος μας
( δικηγοράρα παρά τον Τάμεσιν ποταμόν ) την τελευταία εβδομάδα. Που μια κανονική συνέντευξη, την διαμόρφωσε σε ενημέρωση του κοινού καθότι οι ερωτήσεις των ταλαίπωρων που πήγανε εκεί ίνα γευθούν ένα χυμό πορτοκαλέας, ήσαν απαγορευμένες.
       Κι όπως είπε ολόσωστα ο πρόεδρος, " θα γίνει νέα συνέντευξη μετά το τέλος της θητείας μας." Τόσα χρόνια στα ξένα, μπερδεύτηκε κι αυτός με τα κωλοελληνικά. Για συνέντευξη πήγαινε μεν, ενημέρωση του βγήκε δε, αλλά η φράση δεν άλλαξε. Τέλος πάντων λάθη γίνονται ειδικά σε όσους εργάζονται όπως ο πρόεδρος. Ειδικά αν εργάζονται κόσμο. Κόσμος που περιμένει να δει το τέλος της θητείας. Συγνώμη, δεν έχει παραιτηθεί; Έχει θητεία και η παραίτηση; Μετά την λήξη της θητείας της παραίτησης, γίνεται συνέντευξη τύπου; ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΚΟΛΛΗΣΕΣ;
        Και την Κυριακή - κοντή γιορτή του Τροχανά - παρέα με την γενική συνέλευση της Παρασκευής του Χήνα, θα παρθούν αποφάσεις ίδιες με αυτές που έγραψα πριν για το λαμπερό αστέρι. Έγινε συσπείρωση το 2004, έγινε το καλοκαίρι με τους supporters που βγήκανε όλοι ενωμένοι στα πάνελ, την Κυριακή τι θα πείτε; " ...η λύση είναι ο κόσμος με στρατηγικούς επενδυτές..." ( Αδαμίδης ). Και δεν κατάλαβα ποτέ τι διαφορά έχει ο επενδυτής από τον στρατηγικό επενδυτή; Και μην παρασύρεστε σε ευτελείς σκέψεις σαν αυτές που διατύπωσε ο Κυριαζής ( που έχει διήμερη διορία ίνα ανακαλέσει τις διαψεύσεις του αλλοιώς θα του κλάσουν μια μάντρα αρχίδια ) . Άλλο ρωτάω: Γιατί τον μαλάκα που θα βάλει λεφτά, να μην τον πουν " ανώτατο στραταρχικό επενδυτή " ή " χρυσό χορηγό" ή  έστω " Μαρία Κάλας"; Όσους επιθετικούς προσδιορισμούς βάζεις μπροστά, δεν έχεις την πιθανότητα να πιαστεί κάποιος πιο πολύ κορόϊδο; Το έλεγε και το ΠΑΣΟΚ εξ άλλου : Όχι απλά διαφωνώ, αλλά διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως. Κι έτρεμε μέχρι κι ο ποιμήν της Πίνδου. Αντιλαμβανόταν οτι δεν είναι απλή διαφωνία, αλλά τύπου σταυρόλεξου.
        " ...το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι καθαρά ταμειακό..." Από τα κορυφαία του προέδρου. Μαλάκες όλοι εσείς, πιστεύετε οτι έχουμε άλλο πρόβλημα; Πώς παρασύρεστε σε τέτοιες σκέψεις; Είμαστε πρώτοι, έχουμε σαρώσει τα πάντα, το γήπεδο είναι τίγκα κι όλοι οι χρωστούντες σε εμάς, μας πληρώνουν με πιστωτική κάρτα, οπότε περνάμε μια μικρή στενωπό. Τι είμαστε; Μια εταιρεία που πουλάει στα ελληνικά νοσοκομεία, οπότε επειδή μας χρωστάει ένα χρεοκοπημένο κράτος τα λεφτά, θα κλείσουμε κιόλας; Έχει κλείσει ποτέ εταιρεία λόγω ενός απλού αλλά και καθαρού ταμειακού προβλήματος; Ποτέ, λέει ο πρόεδρος. Εγώ όμως, που είμαι αιρετικός, ξέρω οτι το ταμειακό πρόβλημα είναι αποτέλεσμα του οτι η εταιρεία ΔΕΝ παράγει τζίρο. ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΖΙΡΟ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΓΑΜΑ ΤΑ. Μπορεί φυσικά ο Mr ΣΟΕ να τα ξέρει αλλοιώς. Τέτοιου βεληνεκούς επιχειρηματίας ομολογώ οτι δεν είμαι.
         Ο κόσμος λοιπόν. Τα ίδια και στην Ελλάδα όπου επιχειρείται η αναδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού. Τι νομίσατε; Οτι γίνεται κάτι άλλο; Ρε χαζουλάκια, όχι. Ο ιστός ήτο το πρόβλημα. Που δεν έφταιγε καμία αράχνη που τον δημιούργησε. Κι έρχονται τώρα τα μεγέθη, να βρουν το έντομο. Να προλάβουν και να ελέγξουν τις εξελίξεις. Ο Κούλης, ο Τροχανάς, ο Στράτος, ο Νικολαϊδης, οι παλαίμαχοι, η ερασιτεχνική ( τι να κάνει κι αυτή; ) , ο Χήνας , ο Λάλος και τόσοι άλλοι που θα ισοπεδώσουν τον Πόλυ, τον Νίκο, τον Πέτρο, τον Δημήτρη με αιχμή του δόρατος τον Κόσμο. Που θα συσπειρωθεί τώρα κι όχι το καλοκαίρι. Τώρα που βλέπει τα μεγέθη στα οποία επίσης ξέχασα να βάλω και τον Αδαμίδη του χιλιάρικου μηνιαίως ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ( να μην ξεχνιόμαστε κιόλας ).Τι να τον κάνουν τον κόσμο τα τζάκια; Το ανάποδο δεν ισχύει. Ο κόσμος ξέρει τι να τα κάνει. Ή να τα φορτώνει ξύλα ή να τα ακολουθεί όταν πληρώνουν.
         "....ποτέ δεν θέλανε να φύγουν από την ΑΕΚ...όσοι παίζουν στην ΑΕΚ είναι λαμπροί χαρακτήρες..." Εγώ δεν μπορώ να μην παραδεχτώ την κουβέντα αυτήν. Άρχισε η αποκατάσταση του ιστού. Αυτοί οι ελεεινοί Γκέντζογλου, Μπερνς και Κάλα καλώς πλέον οδεύουν στο έρεβος παρέα και με όλους τους άλλους που φύγανε παλιότερα. Κι είναι κρίμα που υπάρχουν ποδοσφαιρισταί που θέλουν να αγωνίζονται με τον δικέφαλο στο στήθος κι ακόμα δεν πληρώνουν κάτι. Και δεν κάνω καμία πλάκα. Όλοι εσείς που πάτε στα γυμναστήρια, δεν πληρώνετε; Σας πληρώνει ο ιδιοκτήτης του αθλητικού κέντρου; Ένα πρόβλημα έχω μόνο: Αυτός ο Καράμπελας κι ο Λεονάρντο, τι χαρακτήρα έχουν; Το ρωτάω διότι ο πρόδρος είπε "...ποτέ δεν θέλανε να φύγουν..." αλλά ακόμα οι προσφυγές δεν έχουν αποσυρθεί. Κι επειδή πλέον η ΑΕΚ είναι σωματείο μόνο χαρακτήρων, θα ήθελα την γνώμη σας.
          Φυσικά περισσότερα, θα μάθουμε στην επόμενη συνέντευξη τύπου, που την περιμένουμε όλοι μας με περισσή αγωνία. Μέχρι τότε κρατείστε όλοι την κορυφαία ατάκα της υστερικής που διοικεί την ΑΕΚ : " ...όποιος θέλει να γίνει πρόεδρος της ΑΕΚ, να το πει..." Ελάτε, γιατί κρύβεστε; Όλοι εσείς που θα κατεβάζατε την ομάδα καλύτερα αλλά μπορεί και την χώρα να την πηγαίνατε καλύτερα. Γιατί δεν μιλάτε κακά παιντιά; Τι; Χρειάζονται λεφτά; Για ποιόν λόγο; Οι ποδοσφαιριστές μας είναι λαμπροί χαρακτήρες. Για ποιόν χρειάζονται τα λεφτά; Για τον Σκρέκη που βγάζει τα εισιτήρια για τα εκτός έδρας ή για το ΟΑΚΑ που παίζουμε; Λεπτομέρειες κωλοχαρακτήρων. Που θα τους πιάσουμε κι αυτούς όταν πρέπει.
             Κάτσε να φύγουν οι παίκτες πρώτα διότι υπάρχει μια περηφάνεια όταν ακούς "...το ρόστερ από τα 17,5 μύρια ευρώ πήγε στα 11,5..." ΣΩΣΤΑ ΗΛΙΘΙΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΚΑΘΟΤΙ " ουά ουά πούσαι βρε μαμά; " ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ. ΤΟ ΝΑ ΧΑΛΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ κι η κυρά Βαγγελιώ που δεν έχει κάνει νομικάς επιστήμας. ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΠΑΠΑΣ ΕΧΕΙ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ; ΕΙΝΑΙ SELF MADE VERRITABLE; ΡΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ΙΣΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ. ΤΩΡΑ, ΤΟ 2012. ΚΑΘΟΤΙ ΤΟ 2004 ΕΙΠΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΝΔΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΡΓΟΥΝΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, την Καβάλα που είναι γνωστό εκτροφείο τζακιών όπως και η Ηλεία που βγάζει χωροφύλακες που δεν συλλαμβάνουν λαμόγια λαζαράκεια και τρελούς περιφερόμενους με τριάντα χάπια στην δεξιά τσέπη.
             Υγ. Την Κυριακή στην υποδοχή των μεγεθών, θα σερβίρεται pink champaigne; Μόνο αυτό πίνουν τα μεγέθη. Ή πάλι θα γίνουν ρεφενέδες για τα καλαμάκια; ΠΑΡΤΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΩΣ Ή ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΤΑΠΕΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. Κι εδώ που τα λέμε, σαν το σπιτικό φαγητό δεν είναι τίποτα. Καλύτερα λοιπόν κάτι υπαρκτό , από το τίποτα των τίποτε που απλά μιλάνε. Δεν θα πάω πάντως, διότι οι εξελίξεις με ξεπέρασαν.
               ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΦΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ( τα έχω πει, πριν βγει το κείμενο ).
            Υγ. Θα υπάρξει και μια έκπληξη την Κυριακή. Νάναι η Βανδή; Νάναι ο κώλος της Πρεζεράκου; Νάναι ο Ρουβάς; Πάτε όλοι για την έκπληξη. Δεν είναι συνάντηση. Είναι to talent show με γκεστ σταρ άγνωστο. ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΘΕΜΕΛΙΟ 21 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ; ΔΙΟΤΙ ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΧΩ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΒΙΖΙΤΟΥΔΩΝ που θα τους εκπλήξουν χωρίς να τους μιλάνε για την ΑΕΚ.
                                                  Κάθε τσιμπούκι και καημός
                                                  κάθε αναστεναγμός και χρέος χωρίς λύση
                                                  Είναι η ζωή του καθενός, ΜΑΝΑ κι οδυρμός
                                                  θάλασσα δίχως  κανείς να μπορεί να την γαμήσει.
                ΑΝΤΕ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΚΟΦΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ . ΤΟΤΕ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟΝ ΧΑΦΙΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΑΝΑ.
                                               ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΒΛΑ ΣΑΣ.

5 σχόλια:

  1. Γιώργης ο Γαρατζέος28 Ιανουαρίου, 2012 10:49

    Εγώ νομίζω ότι ζηλεύεις που δε σε έχουνε καλέσει προσφυγάκι. Αυτό σου είπε μέσες άκρες ο καζαμίας. Θα χάσεις και την Pink champange με σουβλάκι δίπιττο. Προσοχή: Γιατί δίπιττο? Κλασσικό κόλπο των φοιτητικών χρόνων που είχαμε ένα κατοστάρικο στην τσέπη (0,29 περίπου γιούρος). Πως θα γέμιζε η κοιλιά με 1 σουβλάκι? Βάλε, μάστορα, το δίπιττο να φουσκώσουμε. Μην κάνουμε και έξοδα στο ρεφενέ.

    Όσον αφορά τις εξελίξεις, δυστυχώς έχουμε απομακρυνθεί από τα έδρανα του ΕΜΠ (σαν τα μάραμαρα της Πόλης)...Εγώ για μιγαδική το κόβω το πρόβλημα. Έχεις τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρεή και προβλήματα από τη μία. Από την άλλη τα φανταστικά. Και στη μέση τα μιγαδικά.

    Ο κυρ Μιχάλης, λοιπόν, λειτουργεί ως ο Neo μέσα στο matrix των χρεών. Πραγματικό-μιγαδικό-φανταστικό χρεός. Φάση Σύνταγμα-Καλλιθέα-Κουκάκι μετ' επιστροφής. Και όλα ξεκινάνε από τη συνειδητοποίηση: "Είμαι ένα ΤΙΠΟΤΑ...με χάπια βέβαια...αλλά τίποτα".

    Και τα χρέη, (ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙ), εξαφανίζονται! Πρώτα με το '44 και μετά μέσω της μιγαδοποίησης τους μετέρχονται στο χώρο του φανταστικού. Του ΤΙΠΟΤΑ δηλαδή.

    Η μιγαδοποίηση των χρεών δεν εξηγείται ούτε με το Θεώρημα του Cauchy. Ούτε με δυναμοσειρές και σειρές Laurent βρε, ΓΑΜΩ ΤΟ ΕΜΠ μου!
    Θα κάνει την παρουσίαση ο κυρ Τρόχα στα τζάκια πρώτα και μετά θα μάθουμε κι εμείς.
    Μέσω καζαμία φυσικά, που ξέρει πως μιγαδοποιούνται και, κατόπιν, καθίστανται φανταστικές οι μετοχές της ΠΑΕ. ΠΑΕ-Δ.Χ.-Μάνα.
    Δεν τα πιάνεις τα τρίπτυχα της μετάβασης σου λέω...
    Γι αυτό σου λέω. Μην ανησυχείς, τα χρέη είναι στο χώρο του ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ. Πρόσεχε, όχι του ΤΙΠΟΤΑ. Εκεί είναι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα.
    Ναι γιωργη,την διαβασαολη απνευστει
    Μολις τελειωσα,κοιταξα γυρω μου το χωρο. Να θυμηθω που ειμαι.Χρειαστικα 5 λεπτα για να ξαναβρω το ονομα μου. Σοκαριστικα.

    Σημερον παραδιδει γευμα εργασιας η οτι αλλο ο Παπας στους δημοσιολαγνους... δημοσιογραφους εννοω.

    Και τα τινα μπορει να ειναι μονο τρια αυτης της κινησης μια μερα ΠΡΙΝ το μπαρμπεκιου στα Σπατα.
    Η θελει να προκαταβαλει καποιους, η θελει να ακυρωσει μια κατασταση, η πολυ απλα δεν θελει τιποτα απ'τα δυο,παρα μονο να συνφαγει με τον τυπο.

    Ειδωμεν.
    Οπως και να'χει σηματοδοτει αρκετα το αυριανο μαζεμα. Δεν εννοω ασφαλως οτι θα ξημερωσει μια καινουρια μερα,αλλα οτι ακομα και μια αποτυχια-φιασκο, θα σημανει ουτως η αλλως πολλα και σημαντικα για την μεθαυριανη-κυριολεκτικα-μερα για την πολυπαθη ΑΕΚ.

    Δεν θα υπαρχει αλλος δρομος,η αλλος χρονος για οτιδηποτε εφόσον οτι ειναι να γινει- η να μη γινει,θα το δουμε την Κυριακη το βραδυ.
    Αν "αι ισχυραι δυναμεις" εστω και με αυτην την παρακινηση-προτροπη του κυρ Μηχαλη, αποφασισουν να ξεμπλεξουν το κουβαρι και κυριως αποφασισουν οτι πρεπει να πληρωσουν το κατι τις τους για αυτο,η αν θα γυρισουν ολοι πισω στα σπιτια τους και μετα ασε τον Αδαμιδη- η τον Δ.Χ.- να ψαχνουν ημερομηνια εκδικασης της υποθεσης πτωχευση.

    Το καλυτερο σεναριο ειναι ασφαλως να δουν τον μονοδρομο οι "ισχυροι" και να αποφασισουν εναν θελουν να συμμετασχουν πληρωνοντας,σε μια νεα αρχη,(η εστω ας αποχωρισουν αν θελουν) η εαν θα θεωσησουν οτι το φευγιο και ο υποβιβασμος της ομαδας ειναι και αυτος ενας δρομος.

    Και δεν πιστευω οτι το σεναριο υποβοβασμος και Μελισσανιδης ειναι το καλυτερο για τον Ποντιο.
    Ουτε και εκεινος θα το ηθελε.
    Οικονομικα θα ηθελε να ξεκαθαριστει το πραγμα διχως αλλες βαριες απωλειες.
    Νομιζω οτι ειναι κατανοητο και λογικο αυτο.
    Τελος παντων. Θα δειξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο Γαρατζέος28 Ιανουαρίου, 2012 11:12

    Με εντυπωσιάζεις. Μετά το πέρας έβλεπες χρώματα? δράκοντες? λουλούδια διατεταγμένα σαν σε κήπο της απαγορευμένης πόλης? ουρί (γιάλα γιάλα)? ελλοχίμ? τον χρηστό φαντάρο και την παναγιά περίπολο? το μάγο του οζ? τη βατραχομυομαχία?
    Πες μου τι?
    Και μετά πες μου πως τα χρέη περνάνε το χώρο του φανταστικού. Ή του τίποτα (γιατί αυτό δεν το κατάλαβα).
    Έχω κάνει τις δοκιμές μου στα νιάτα μου, αλλά το θεμέλιο21 μου κατσε βαρύ. Χημεία και από τις ακριβές. 3,4-Mεθυλενεδιοχυμεθαμφεταμίνη και τρίφυλλο γεωργέα στα καπάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ΠΑΠΑ ΡΕ ΑΝΤΕ ΠΑΓΕΝΑ ΑΠΟ ΕΔΩ.ΚΙΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργης ο Γαρατζέος29 Ιανουαρίου, 2012 11:16

    @KIATO: Ρε φίλε, εσύ πρέπει το θεμέλιο21 να το διαβάζεις κάθε πρωί με τον καφέ και κάθε βράδυ πριν τον ύπνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή