Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΦΩΤΑ 2011

     Επληροφορήθην ότι πέρασαν τα Φώτα. Όντας στο εξωτερικό όμως, δεν ηδυνήθην να γίνω κοινωνός του αγιασμού των υδάτων δια ζώσης τηλεόρασης ούτε και του γκόμενου του τοπικού παπά που έριξε τα στήθη του σε κάτι βρωμόνερα για να περισυλλέξει τον σταυρό , να τον δώσει πίσω, και νάναι ο ευλογημένος της χρονιάς, δεύτερος βέβαια, πίσω από τον άλλον παπάρα που του έτυχε το φλουρί στην βασιλόπιττα.
     Τα λαμπιόνια όμως πέρασαν, κι άρα λογικά συμπεραίνω ότι τέλειωσε το πανηγύρι που ο διαπλανητικός λαός το ονομάζει « Χριστούγεννα». Αυτός ο κρίνος τελικά δεν ήταν φυτό. Δεκαπενθήμερο οργασμό προκαλεί κάθε χρόνο στα αγάμητα πλήθη. Βιάγκρα βραδείας απελευθέρωσης πρέπει να ήταν για να έχει τέτοια αποτελέσματα στα αλαλάζοντα στίφη του πολιτισμένου δυτικού κόσμου, που στην πλειοψηφία του έχει πάρει τον πολιτισμό από την Ελλάδα ( sic ) κι έχει ασπασθεί αυτό το super market.
     Κάποιοι βέβαια είναι δυσαρεστημένοι. Ραντίζοντας το σύμπαν ο παπάς με τον αγιασμό, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα έγκατα της γης οι συμπαθέστατοι καλικάντζαροι. Τέρμα τα ζαχαρωτά κι οι λιχουδιές και ξανά πίσω στο αέναο έργο τους : Με τα πριονάκια να προσπαθούν να κόψουν τον κορμό που στηρίζεται το φρούτο, ο πλανήτης μας, και να δημιουργήσουν ασταθές χάος. Για Έλληνες τελικά τα έχω κόψει τα άμορφα τερατάκια. Τόσα χρόνια δουλεύουν τόσο σκληρά και τελικά δεν καταφέρνουν τίποτα. Φυσικά τους αδικεί ο ετήσιος αγιασμός και ο παπάς που τον ρίχνει – άλλος φταίει πάλι - κι άρα θα συνεχίσουν για άλλη μια χρονιά, που σίγουρα θα είναι καλύτερη, το έργο τους.
     Αλλά περιφέρομαι κι εγώ πια στην πόλη. Και γιατί μου φαίνεται ότι βλέπω τα ίδια; Ενώ έχει γιορταστεί ή γέννηση του θεάνθρωπου, κι ενώ ξανάρθαν τα ελάφια με τον Βασίλη ή το Νίκο ή τον Σπύρο ( μην κολλάτε σε ονόματα ) κι ενώ αγιάσθηκαν και τα ύδατα. Κι ενώ γέμισε η πλάση αγάπη , αγαλλίαση, ευγνωμοσύνη, φιλανθρωπία κι έλεος κι όλοι βαδίζουμε στο καθαγιασμένο αθώο κι αναμάρτητο νέο έτος, διαπιστώνω ότι δεν φύγανε κι όλα τα τέρατα. Τι διάολο, υπεργεννητικότητα έχουν εκεί κάτω σαν αντίθετοι με εμάς εδώ πάνω, και κάποιοι παραμένουν εδώ λόγω έλλειψης ζωτικού χώρου; Σαν κατσαρίδες που επέζησαν από την ραδιενέργεια; Ή σαν υπέρβαρα μεταλλαγμένα ανθρωποειδή ποντίκια που είπαν να μεταναστεύσουν;
     Και τα λέω αυτά διότι εξακολουθώ να βλέπω τον ίδιο πρωθυπουργό, το ίδιο κόμμα, τον ίδιο υπουργό, τον ίδιο γραμματέα του υπουργείου, τον ίδιο δικαστή, τον ίδιο μεγαλοαπατεώνα φοροφυγά να παίρνει τις δουλειές και τον ίδιο δημοσιογράφο που με πληροφορεί ότι τον ελέγχει. Για τον ίδιο δημόσιο υπάλληλο που βλέπω στην θεσούλα του έτοιμο να με εξυπηρετήσει, δεν έχω θέμα. Έχω συνηθίσει στην κεκτημένη μονιμότητα. Για τους άλλους έχω πρόβλημα που θα έπρεπε να είχαν αλλάξει.
     Και καλά τα πρόσωπα που αντικρίζω. Ίδια είναι και τα γεγονότα δίπλα μου. Τα διόδια των μεταναστών και των μαφιόζων ανάπηρων στα φανάρια των δρόμων , τον καιρό που δεν λέει να κατανοήσει την αλλαγή της εποχής, τα ίδια λεφτά που χρωστάω στις εφορίες και στις τράπεζες για την σωτηρία μου, και τα ίδια μπουρδέλα σχολεία και νοσοκομεία.
Έπεσε , δεν έπεσε ο αγιασμός , το έργο είναι σταθερό. Η κόντρα των μαλακισμένων κρατών που αλληλλοαπειλούνται με τα πυρηνικά τους όπλα, οι ασκήσεις τους επί βουνών και νερών για πολεμική ετοιμότητα, η μάχη μεταξύ δολαρίου και ευρώ, τα αντιγόνα και τα αντισώματα, τα χρέη και η ανάγκη για την πολυπόθητη ανάπτυξη, η υπό έλεγχο ανεργία , το φαλιμέντο του καπιταλιστικού συστήματος αλλά και η ανύπαρκτη αριστερά. Οι ίδιες πρωταγωνίστριες στην τσόντα που πλέον χρησιμοποιεί ο βαριεστημένος μπας και πετύχει ολίγην στύση.
     Αυτά δεν ήταν Φώτα αλλαγής ή απαλλαγής. Ήταν παραλλαγής τελικά. Λάμπες για να τονίσουν ότι δεν αλλάζει τίποτα. Μια μέρα είχες για τον μύθο κάποιας αποτοξίνωσης και μετά, που σβήσανε, ξανά στην μέγγενη, στην πλάνη και στον τόρνο. Που ίσως και τα σκοτάδια αυτά να μην είναι και τόσο άσχημα όσο ακούγονται, αφού δεν φαίνονται τελικά. Σε κρατούν σε κάποια εγρήγορση για αντίδραση στην θανατερή καθημερινότητα. Καλύτερα στα αφώτιστα μονοπάτια παρά στις ελπίδες , τις υπομονές και τις ψυχραιμίες που σκορπάνε τα ευχολόγια. Ποιόν κοροϊδεύουν αυτά, δεν έχω καταλάβει. Αφού όλοι μας είμαστε άπιστοι πιστοί που απλά βλέπουν τον χρόνο να περνάει, σαν πρωταγωνιστές σε εκείνη την ταινία που ο ήρωας έβλεπε τα τραίνα να περνούν.
     Και το φοβερότερο από όλα είναι ότι δεν μπορείς να βουτήξεις μέσα στις ράγες και να κάνεις κάτι. Να βάλεις μια βόμβα, ένα κούτσουρο, να λυγίσεις τα σίδερα και να στείλεις το όχημα σε άλλη κατεύθυνση. Όχι ότι θα άλλαζε κάτι, αλλά να , να ζεις κάποια πράματα όχι τόσο σίγουρα όσο σου παραδόθηκαν. Ρε παιδί μου να γιορτάσεις το Πάσχα τον Δεκέμβριο, τα Χριστούγεννα τον Αύγουστο και τα Φώτα τον Νοέμβριο. Να γίνεις Αυστραλός και να υποδέχεσαι τον Άγιο Βασίλη στην παραλία με 40 βαθμούς και κάνοντας θαλάσσιο σκι την ώρα που σε κυνηγάνε 30 καρχαρίες που ξέσκισαν τα δίχτυα προστασίας του όρμου που είπες να εμβαπτισθείς.
     Μα τι λέω τώρα; Μάλλον με τύφλωσε η τελευταία γιορτή με τους προβολείς της. Και, ή το χάνω προσωπικά, ή το έχουμε χάσει όλοι διαπλανητικά. Η γιορτή πρέπει να έχει μια ημερομηνιακή σταθερότητα , μια νεκρική προσμονή για να βοηθήσει και τους οίκους του εμπορίου. Που έχουν έθιμο που υποσκελίζει το ήθος. Μην λέμε λοιπόν τώρα, ό,τι μας κατεβάσει η κούτρα μας. Εξ άλλου είναι γνωστό και το << no news, good news». Άρα τι προσπαθούμε να αλλάξουμε , όντες δήθεν πλέον πεφωτισμένοι; Βρε κράτα το όπως ήρθε, κι έχει ο θεός.
     Που τον βλέπω να τρέχει πανικόβλητος δεξιά κι αριστερά πάνω στον οίκο του ουρανού. Του ξέφυγε η κατάσταση και δεν ελέγχει πια τα αποδυτήρια της γης. Έχει κι αυτός θέματα. Πώς να αντιμετωπίσει τα εξωγήϊνα που δεν γίνανε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν; Με τι συμπαγή ομάδα; Πώς να πάει να παίξει στο GL ( galacticos league ) όταν εδώ κάτω σκοτώνονται οι παίκτες; Αυτά είναι θέματα, και μάλλον ο θεός έχει το σπουδαιότερο. Που τα Φώτα τα έστρεψε εδώ κι ενώ όλοι μας φωτισθήκαμε , τελικά δεν φωτίσθηκε ο ίδιος. Και τώρα κοπανιέται από τοίχο σε τοίχο.
     Και δεν ξέρει αν πρέπει να παίξει αμυντικά ή επιθετικά. Να σώσει κάπως τα προσχήματα για το ρόστερ που δημιούργησε . Εμείς εδώ κάτω, τι πρόβλημα να έχουμε; Και αμαρτωλοί είμαστε, και ανίκανοι, και ατελείς, και θνητοί, και συνέχεια αποτυγχάνουμε να φέρουμε εις πέρας τας ανατεθείσας διακονίας δια την ψυχήν μας.
     Επληροφορήθην ότι πέρασαν τα Φώτα. Και φωτίσθηκα. Κι ας ήμουν στο εξωτερικό. Άλλαξα όλες της παλαιάς τεχνολογίας λάμπες του σπιτιού με οικολογικές. Πράσινης ανάπτυξης και σεβασμού προς το περιβάλλον. Έκανα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ένα βήμα ίνα εναποθέσω την έδρα μου εξ αριστερών του Πατρός κατά την κρίσιν της Δευτέρας Παρουσίας. Εκ δεξιών, τι να το κάνω; Όλοι εκεί θα είναι. Βρε από την άλλη μεριά εγώ και οι καλικάντζαροι. Με τα ζαχαρωτά μας και σκασμένοι στα γέλια. Υμείς εφωτίσθητε, ή μήτσοι μπήκατε στην γιορτή και μήτσοι βγήκατε;  

23 σχόλια:

  1. Χρονια καλα στους εορταζοντες,με υγεια και ευτυχια.Θα ειναι ισως απο τις σπανιες φορες που οι γειτονες κυβερνητες θα συννενοηθουν με πολλες ελληνικες λεξεις.Το ραδονιο,το λανθανιο,το ουρανιο,ειναι λεξεις ελληνικες.Διαφορα προφορας μονο υπαρχει οπως και στο ΑΙΓΑΙΟ.Κι επειδη το Καστελλοριζο ειναι μεγαλη λεξη,μαλλον δεν θα την ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ καθολου,για να μην υπαρχουν τιποτα παρεξηγησεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα τοσο υποκριτικα φωτα των "Φωτων" εκτος τεχνιτα ειναι και φωτα-δεσμες. Οχι απλετο φως δηλαδη.
    Σαν τους προβολεις του αυτοκινητου που ακινητοποιουν τον λαγο και τον αφηνουν αγαλμα.
    Ετσι και ετουτα τα φωτα ριχνουν δεσμες πανω σε σταυρους στη θαλασσα κεντραροντας το ενδιαφερων των φεροντων την ελπιδα με τα μαγιω,στον επιπλεοντα σταυρο.
    Η και πιο πριν κεντραρισμα στις βιτρινες με τα κρεατα και αγαλμα και εκει οι λαγοι.Αυτο ελειπε. Ποσο μαλλον τωρα που ειναι γδαρμενοι. Η στις γαλοπουλες, τα μελομακαρονα,τις πιτες τα λουκανικα κλπ.
    Κεντραρισμα.
    Και εξω απο τη δεσμη,το χαος. Μαυριλα,σκοτεινια,αδιαφορια.
    Δεν ειναι "Φωτα" μαλλον αυτες οι-καθε χρονο-μερες.
    Ειναι φαροι. Φαροι μαλακιας,εγωισμου,απανθρωπιας,αδιαφοριας και ζηλιας.

    Και ερχονται σεπτα και ταπεινα σερναμενες οι πεινασμενες μερες του Πασχα,εισερχομενοι προς την αγια και μεγαλη Τεσσαρακοστη.
    Βοηθεια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο Γαρατζέος08 Ιανουαρίου, 2011 04:36

    @χρήστο: Ναι, στο πέραν αναφερόμαστε. Για μίλα με το προσφυγάκι και το χαράλαμπο μπας και οργανωθεί καμιά κατάσταση...

    @χαράλαμπο: Παρατηρώ μία αλλαγή θεματολογίας προς περισσότερο κοινωνική κατεύθυνση με λιγότερη ΑΕΚ. Καλή φάση.

    @κωστάκι-είκοσι-ένα. Διαβάζω τα γραπτά σου και απορώ. Εκτός από ορίτζιναλ μήπως ψηφίζεις και ΣΥΡΙΖΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kosta21
    εισαι σιγουρος οτι το πουλησε το εσταιατοριο?
    εφαγα χτες το βραδυ εκει, πες μου για να μην ξαναπαω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ξαναρωταω για να μπουμε σε εορταστικο κλιμα καθος ερχεται το ντερμπυ με την ξανθη:

    Ο Μανωλης την Δευτερα δινει τον Λεοναρντο και τον Εντερ τσαμπα ως ανταλλαγμματα στον Πανιωνιο και την Τεταρτη τους βαζει βασικους στην 11αδα..

    Οργανωθειτε λιγο ρε παιδια, τελικα τι ειναι ανταλαγματα η βασικοι??

    Πες ρε χασοδικη και συ εχει μπερδευτει ο Μανωλης και δεν ξερει τι να κανει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα σε όλους
    Γιώργη η συμμορία του 2004 μαζί με τον Χατζημούσια και τους επαγγελματίες οπαδούς έχουν καταντήσει την ΑΕΚ σαν τα μούτρα τους.Δηλαδή σκατά.
    Χρόνια τώρα επικρατεί το δόγμα του αν δεν κερδίζουν αυτοί να μην κερδίζει και η ΑΕΚ.
    Τον περίφανο δικέφαλο τον βάλανε στο κλουβί της σκλαβιάς.
    Κάτω απο αυτές τις συνθήκες λοιπόν, πολλές φορές η αναφορά και μόνο προς τα πρόσωπα αυτά μου προκαλούν το αίσθημα να ξεράσω.Για να μην αναφέρω την οργή που νιώθω λεκτικός και βγεί με μπινελίκια.
    Οπότε όπως καταλαβαίνεις η στροφή μου αυτή σε μια άλλη κατεύθυνση,πολιτοκοινωνική θα την έλεγα, είναι ένας τρόπος να ξεκουράζω το μυαλό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προεδρος: ρε συ αρναρ? που εισαι ρε αρναρ?

    αρναρ (πεταγεται ορθιος πισω απο ενα γραφειο που ειχε γυρει λιγο....):ελα προεδρε εδω ειμαι!!

    προεδρος: ρε συ αρναρ επειδη αρχιζε να ξεφτιζει λιγο αυτο το παραμυθι που στησαμε με τον γκαμηλιερη κ απο βδομαδα θα αρχισουν παλι για μεταγραφες. ασε που εχω και αυτον τον μανωλη και μου τα εχει πρηξει. πολυ μιλαει ρε παιδι μου αυτος. ο εξω απο εδω δεν μιλαγε τοσο...
    για πες ρε αρναρ 1 χρονο τωρα σχεδον ψαχνεις παικτες βρηκες τιποτε?

    αρναρ: προεδρε σου εχω ενα τεφαρικι τον Φιολουσον, παικτουρα σου λεω

    προεδρος: ρε αρναρ ΕΛΕΟΣ δηλαδη με τον φιολουσον, οποτε σε ρωταω μονο αυτον μου λες. τι σκατα κανεις ενα χρονο?

    αρναρ: προεδρε παρτον και θα με θυμηθεις

    προεδρος: αρναρ αυτα λεγαμε και το καλοκαιρι για τον ντατομο και τους αλλους και το κακο ειναι οτι εγω σε θυμαμαι. αυτοι εχουν ξεχασει ποτε επαιξαν τελευταια φορα μπαλλα.

    αρναρ:προεδρε εχ κανει τρελλο scouting παρτον και δεν θα χασεις.

    προεδρος: τι να χασω ρε αρναρ εχω αφησει και κανεναν που να μην χασω? τα αβγα και τα πασχαλια εχω χασει. εδω πριν 4 μηνες ελεγα για πρωταθλημα και μπηκε το 11 και ειμαι 15 βαθμους πισω. και εσυ 10 μηνες τωρα εχεις κολλησει με τον Φιολουσον. τι διαολο τον σκυλο μου να στειλω περισσοτερους θα μαζεψει.

    αρναρ: προεδρε παρτον σε παρακαλω. δουλευαμε μαζι στην τραπεζα και τον εχουνε για πουλο. ασε που ειναι μπατζανακης της ξαδελφης της γυναικας μου και 10 μερες που ειμουνα στην Ισλανδια μου τα επρηξε. νομιζεις οτι ηθελα να κατσω τοσο? επειδη με κραζουνε ολοι οτι την περιοδο που επρεπε να δουλευω σαν τρελλος εγω κανω διακοπες? ρε συ προεδρε διακοπες κανω απο την πρωτη μερα αναγκη τις εχω νομιζεις? η γυναικα μου με κραταγε και μου ελεγε δεν θα φυγεις αμα δεν παρεις τον μπατζανακη μας στην ΑΕΚ. οι αλλοι δηλαδη που παιρνουν 100-200 χιλιαρικα το χρονο και καθονται καλυτεροι ειναι? ασε σου λεω με το ζορι εφυγα.

    προεδρος: αρναρ ακου να δεις. οσο ειναι απογοητευμενοι και ερχονται 4-5 χιλιαδες στο γηπεδο καλα ειναι. λιγοι ειναι δεν ακουγωνται. ασε που οι μισοι και βαλε ειναι χαρτζηλικωμενοι και δεν μιλανε. φοβαμαι μονο καποια στιγμη μη γινει καμμια στραβη και μαζευτουν τιποτε αγριεμενοι και μας παρουν με τα καδρονια. γι αυτο σου λεω κοιτα καναν ποδοσφαιρηστη σοβαρο.

    αρναρ: προεδρε το καταλαβαινω αλλα ενα θα σου πω. ειναι ΤΣΑΜΠΑ.

    προεδρος: και δεν μιλας τοση ωρα ρε μπουμπουνα? ΦΕΡΤΟΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ.

    αρναρ: λες να στραβωσει ο μανωλης?

    προεδρος: ποιος τον γαμει τον μανωλη? εδω του ειπαμε για ποιοτικους παικτες και μετα του φεραμε απο την εντατικη τον ροτεν και τον λουσεν και δεν ειπε κουβεντα. αμα θελει ας πληρωσει μονος του να φερει οτι θελει.
    κατσε τωρα να παρω το αφεντικο να του πω τα νεα.

    προεδρος: ελα αφεντικο εδω ο μπροστινηδης. εστησα ενα ωραιο σκηνικο με τον γκαμηλιερη και σε γλυτωσα απο ανανεωσεις κλπ. ελπιζω να το παρακολουθησες. ακου τωρα το καλυτερο: θα σου φερω στη θεση του εναν ΤΣΑΜΠΑ...

    αφεντικο: ετσι αγορι μου, κατι ξερω που σε εβαλα εκει να τρως ολο το κραξιμο και να μην με ζαλιζουν. αντε βρε και εγω θα πω να τα ριξουμε ολα στο ταπα και οτι τα εκανε ολα χωρις εμεις να ξερουμε τιποτα.
    αντε προχωρα και το γηπεδο, ο νικολακης καθαρισε με τα σπατα εγω μην μεινω ετσι..

    προεδρος: αφεντικο ακου και ενα τελευταιο: ξεμειναμε απο επιθετικους ο γκαμηλιερης εφυγε ο παυλης εφυγε ο ιδιανος χτυπησε.

    αφεντικο (κλεινωντας το τηλεφωνο): ε βαλε τον γιαχιτς, τι διαολο πολυεργαλειο μου ελεγες οτι ειναι. μα καλα ολα εγω θα στα λεω?

    μπιιιιιιιιιπππππππ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφιερωμένο στον Κόστας21 και σε όλους τους επαγγελματίες οπαδούς:

    Στις αρχές του 2010 ήταν ο ένας από τους βασικούς στρατηγικούς στόχους του Δημήτρη Μελισσανίδη: να δημιουργήσει βάση ανεφοδιασμού στο νησιωτικό σύμπλεγμα Cape Verde, από όπου περνά η πλειονότητα του παγκόσμιου ναυτιλιακού στόλου. Τη βάση αυτή αποκτά η Aegean Marine Petroleum λίγο πριν εκπνεύσει το έτος.
    Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης επεκτείνει την δραστηριότητά της περαιτέρω στην Δυτική Αφρική και σε στρατηγική συνεργασία με την τοπική εταιρεία ενέργειας Enacol, που έχει τη βάση της στο Πράσινο Ακρωτήρι θα δημιουργήσουν ένα κέντρο ανεφοδιασμού για τα πλοία που διασχίζουν τις θάλασσες της περιοχής.
    Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Aegean Marine θα αξιοποιήσει το σύγχρονο στόλο διανομής της ώστε να παρέχει υπηρεσίες εφοδιασμού καυσίμων από το λιμάνι του Μιντέλο στο νησί της Σάο Βισέντε και όπου αλλού ζητηθεί στην περιοχή του Πράσινου Ακρωτηρίου. Η Enacol θα είναι υπεύθυνη για την αποθήκευση του μαζούτ και των υπολοίπων καυσίμων, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες όλων των σημαντικών τομέων της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας.
    Το λιμάνι του Μιντέλο λειτουργεί ως στρατηγικό εμπορικό κέντρο που βρίσκεται κατά μήκος των μεγάλων διατλαντικών δρομολογίων των πλοίων και αποτελεί έναν από τους σημαντικούς εμπορικούς δρόμους μεταξύ της Ευρώπης και της Άπω Ανατολής μέσω του ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας.
    Συμπεριλαμβανομένου του Πράσινου Ακρωτηρίου, η Aegean Marine θα εξυπηρετήσει 17 περιοχές, μεταξύ των οποίων το Βανκούβερ, το Μόντρεαλ, το Μεξικό, την Τζαμάικα, το Τρινιντάντ, το Γιβραλτάρ, τον Πειραιά, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Λας Πάλμας, το Ρότερνταμ κλπ., οι οποίες καλύπτουν περισσότερα από 40 λιμάνια σε όλο τον κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ναι ρε χαραλαμπε αλλα μυριζωμαι οτι εκει θα βαλει τον κουαξ κουαξ διευθυντη. βλεπωντας ομως οτι οι καποβερτνιοτες αντιδρουν και με αρχηγο τον Χαρτζηβερτντιστο απειλουν να τιναξουν στον αερα το deal μετατρεπει την enacol σε μπουτικ και πουλαει αντι για ανεφοδιασμο σε πλοια φανελλες του παραπραστανιτη και του χατζη που ειχαν μεινει στοκ.
    εν τω μετακυ στο λιμανι του μιντελο ετοιμαζουν κρυφη αρπαγη του κουαξ κουαξ μιας και οι ιθαγενεις πλεον ξυπνησαν.

    μετα απο ολα αυτα αποφασιζει να παρατησει τα εκατονταδες εκκ δολλαρια και ολες τις δουλειες του να χαρισει την μιση περιουσια στον οπαδο με το ΑΦΜ και με την αλλη μιση να πληρωνει μεχρι το τελος της ζωης του το δωματιακι για να ταξιδευει business σε ολα τα εκτος εδρας.
    παραλληλα ομως βαζει εναν ορο: να κανει την ΑΕΚ την πρωτη ομαδα με 4 προεδρους φωναζωντας τον κοντο τον οικονομολογο τον αδελφο και τον χασοδικη (με αυτη την σειρα)

    ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΝ τοτε θα κανει στην ακρη και το μονο που θα κανει ειναι να χωνει φραγκα μπας και γλυτωσει την ξεφτιλα

    κουαξ κουαξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @DIMI
    Να δεις στο τέλος θα γίνουμε οι Καζαντζάκηδες του ποδοσφαίρου.Οι οπαδοι με ΑΦΜ είναι ικανοί να μας αφορήσουν!
    Το μπασκετάκι θα έχει κόσμο σήμερα,έχει πέσει γραμμή να μην λείψει κανένας,όλοι εκεί μαζί με φίλους και συγγενείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ειναι ασχημη ιδεα να μετακομησουμε στην Ριζουπολη.
    Και απο οικονομικης πλευρας,αφου πλεον τα sold-out των εντος ντερμπυ και της Ευρωπης,γεμισαν τα ταμεια,καιρος να παμε στα πατρια εδαφη,εκει που οι φαπες πεφτουν πιο ευκολα και ο χωρος πραγματικα προσφερετε για καθε ειδους "θεαματα".
    Και να δεν εχουν παει μεχρι τωρα εκει,ειναι αυτο ακριβως το οποιο σκεφτονται σαν ενδεχομενο
    "ολα καλα και ολα ωραια. Τι γινεται με τα "ντου";
    Ελατε βρε παιδια. Αστειο ποσον. Σιγα. Και τι εγινε;
    Ξερετε τι ωραια που θα περασουμε στο γηπεδακι εκει;
    Χαρμα.
    Ελατε. Ελατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΓΙΑ ΜΑΖΕΥΤΕ ΤΟΝ ΓΚΕΚΟ. ΑΚΟΥ " ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ". ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ MR. KEUNER: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ 13. ΕΙΜΑΣΤΕ 8 ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΕΚΕΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΛΑΡΙΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το θέμα είναι να πέσουμε με την αξία μας και όχι μέσα από πρωτοδικεία και τέτοιες φλωριές. Να πάμε τρένο μέχρι τη Δ' μόνοι μας.

    Για τον Καζαμία: Του χρόνου παίζουμε με τον Νιόνιο στη Β'. Ο Νιόνιος έχει πάρει τον γκαμηλιέρη ελεύθερο κι εμείς πουλάμε το ματς στη Σμύρνη ως αντάλλαγμα για να τον αγοράσουμε σε καλή τιμή. Όπως με τον Ενσαλίβα ντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρηστο,Χαραλαμπε,θεωρω πως μια στροφη σε πολιτικοκοινωνικα θεματα,κατα περιοδους βεβαια,ειναι πιο βατη απο την αποστροφη που δημιουργει η ομαδα.
    Χαραλαμπε,πολυ ωραιο το σχολιο για την AEGEAN MARINE,και τα καλυτερα ερχονται,οταν θα κανει παταγο μια συμφωνια με τον πλεον "αντιδραστικο" και "ανεπιθυμητο" προεδρο αυτην την στιγμη στον κοσμο.Αν και οταν γινει κι αυτο,τοτε η κορφη της πυραμιδας κατακτηθηκε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΟΣ KEUNER: ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΔΕΡΦΕ. ΑΝ ΑΛΛΟΙΩΘΗΚΕ Η ΑΕΚ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΤΙ ΜΠΗΚΑΝ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ.
    ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΑ ΤΑ ΧΑΠΑΤΑ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΛΑΘΙΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΜΠΑΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΙ ΑΣ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΘΛΗΜΑ.
    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΣ CONPATER: ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΙΣΤΟΛΙΔΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ. ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΤΕ ΚΙ ΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΡΒΟΥ.
    ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΕΡΤΑ. ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΟ ΚΑΙ "ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΩ". ΕΚΕΙ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ. ΔΙΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
    ΑΓΑΠΗΤΕ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΝΤΑΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ.
    Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΤΩΣ. ΚΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟΤΕΛΣΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Se cierra cuando hay debajo,entonces se deja de hacer negocios en otra cosa.Rodeo con ni nombre en todo el mundio.Entre en donde otros no podian. El cero gestionados.Desde que llegue a cero ALTA............
    Αυτα τα λογια,θα ειναι ενας απο τους λιγους που θα μπορουσε να τα πει,ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. προς ολους
    επειδη εδω μεσα οι περισσοτεροι αναπτυσσεται μια προβοκατορικη ρητορικη για την διοικηση μας ,τον προπονητη μας και τους οπαδους μας με ΑΦΜ ηρθε η ωρα να σταματησετε να γραφετε πλεον τα γραφηματα σας που προκαλουν διοτι στην ομαδα μας θα ερθει ενας παιχτης επιπεδου Ρεαλ οπως ειπε ο προπονητης μας που του εχω απολυτη εμπιστοσυνη και η τριτη θεση θα καπαρωθει αμεσως και αν γινει και η εκπληξη με τον ισλανδο παιχταρα τοτε μπορουμε να χτυπησουμε και την τεταρτη θεση

    steven
    μπορουμε ν οργανωσουμε το ουζο την τελευταια εβδομαδα του ιανουαριου φυσικα αν δεν υπαρχουν αντιρησεις απο τα παιδια με την συμμετοχη του DIMI που εχει μια ποιοτικη αποψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα,
    εγώ θα συνεχίσω να γράφω προβοκατορικά λέγοντας ότι η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ 2004 έχει καταντήσει την ομάδα να έχει ντέρμπι στας Σέρρας με την ομάδα των ενωμένων ακανών!
    Ο Φιλανδός που έρχεται μπορεί να μας μάθει καμια διαφορετική συνταγή...μπακαλιάρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τώρα για τον Ισπανό δεν τον ξέρω, καλά είναι να περιμένουμε να δούμε πρώτα.
    Βέβαια αφού τον πέρνουμε μέσα απο τα χέρια της Ρεαλ κάτι θα λέει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλημερα παιδες.
    Και με τη "νικη" σημερα. Οτι και αν σημαινει αυτο.
    Εχουμε Ισπανο προπονητη και Ισλανδο σκαουτερ.
    Και οι δυο που προαλειφονται σαν μεταγγραφες,ειναι ενας Ισπανος και και ενας Ισλανδος.
    Τι πρωτοτυπο και τι ξεχωριστο.
    Πραγμα που σημαινει οτι "τμημα σκαουτικγ",κονεξιον,γνωριμιες,ακρες, και σχεσεις με ικανες και ενγνωσμενες αγορες και ανθρωπους, δεν εχουμε.
    Και αγοραζει ο καθενας απο την γειτονια του.
    Δηλαδη αν ειμουν εγω στη θεση ενος εκ'των δυο,θα επρεπε να φερω εναν ντενεκε λαδι;
    Και αντε,αν ειναι για λαδι,να το φερω,αφου ξερω την ποιοτητα.
    Αν ειναι για παικτη τι να φερω; Τον Μπαστακεα, το αρ. μπακ της Α.Ε. Μανης;
    Ψωνιζε απ'τον τοπο σου. Προτίμα τα ντοπια προιοντα.

    Τι ειναι αυτα ρε σαλταδοροι;
    Τι ειναι αυτα ρε ρεμπεσκεδες;
    Τι ειναι αυτα ρε τηγανοκεφαλοι;
    Πως την κανατε την ομαδα ρεεεεε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή