Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΣΙΓΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

         "Της Ελλάδας παιδιά, που σκληρά πολεμάτε, πάνω στα βουνά ". ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΙΜΠΟΥΡ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΛΑΝΚΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΤΖΕΡ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΑΜΙΔΗ. Μην αγωνίζεστε τόσο σθεναρά για κάτι μαλάκες που παίζουν στην ομάδα, είτε αγωνιστικά είτε διοικητικά , και κάποιοι¨" ΟΕΟΕΟΕΟ" μπαίνουν και γράφουν μαλακίες. Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤAN ΣΙΝΔΙΚΑΛΙΖEΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΧΑΠΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ. ΚΙ ΕΚΕΙ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΡΕΣΤΟ ΣΤΟΝ ΤΙΠΟΤΑ.
             ΚΙ Ο ΤIΠOΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ. ΤΑ 6 MΥΡΙΑ, ΠΟΥ ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΛΑ, ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΕΔΩ ΠΕΡΑ. ΕΣΤΩ ΣΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ.
        Πού να βρω τα νέα; Κουβέντες γίνανε αλλά έτσι και γραφούν τα πρακτικά, θάναι σαν μια μαχαιριά που την τραβάνε κάποιοι που θέλουν δήθεν να γίνουν ήρωες στο ΤΖΑΜΠΑ. Σοβαρολογούμε παιδιά; Δουλειές στήνουμε εδώ, ΜΕ ΤΟ ΧΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ; ΧΩΡΙΑ ΤΗΝ ΛΕΖΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΨΥΧΑΚΙΑ ΠΟΥ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ. ΧΩΡΙΑ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΝ ΠΗΓΑΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥΣ. ΚΙ Ό,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΠΑΝΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΑ ΒΛΕΜΑΤΑΚΙΑ.
          ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΕΤΣΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ: ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΟΛΑ. ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ  ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ. ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗ:
          ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΚΙ ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ. ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ. Η  ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΧΡΗΜΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΟΡΜΙΑ ΓΙΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ. Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΙΑ: Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ. ΑΕΚ= ΕΛΛΑΔΑ.
               Μην ασχολείσθε με τον Τζιμπούρ. ΤΟ ΑΔΕΡΦΑΤΟ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΙ ΑΡΑ Ο ΣΚΟΚΟ ΘΑ ΕΜΕΝΕ ΜΟΙΡΑΙΑ. ΚΙ Ο ΜΠΛΑΝΚΟ ΦΥΣΙΚΑ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΩΜΟΤΑΞΙΕΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΤΟΥΡΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ Ή ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΕΚΖΤΗΣ. ΔΥΟ ΣΤΑΒΛΩΝ ΑΧΥΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ.  ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΠΙΟ αλλόθρησκηση διοικηση στην ΑΕΚ. ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΙΑ, που έχει άλλο στόχο. Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ( τα παπάρια μου δηλαδή ) ΚΙ ΟΛΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.
           Δεν έχω νέα κανονικά, αλλά το παρασκήνιο μαίνεται. Και καλά κάνει. ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΣΕΚΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ.  ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ.  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Ή ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΚΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΑΝΕΚΔΟΤΑ: Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΚΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ, ΑΦΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΣ. ΚΙ ΑΡΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ ΚΙ ΑΡΑ Η ΑΕΚ = ΕΛΛΑΔΑ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ;
        ΚΙ ΕΧΕΙ ΧΙΟΝΙ ΕΔΩ ΓΑΜΩΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ. ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ. ΠΡΑΚΤΙΚΑ... ΣΕ  ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΡΦΕΣ ΔΙΟΤΙ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ. Ή ΠΕΙΣΘΗΚΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΣ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΚΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Η ΑΕΚ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΔΕΡΦΑΤΟ;

34 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΕΙΧΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΔΗΞΩ ΤΗΝ ΣΤΕΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΩΧΥΜΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΓΑΝΕ.
    ΞΕΡΕΙΣ ΑΓΝΩΣΤΕ, ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΕΓΩ ΤΟ ΣΤΑΤΟΥΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ Ή ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΟΛΙΤΗ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΚΟΥ.
    ΕΓΩ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΕΥΚΟΛΑ, ΟΥΤΕ ΠΑΤΑΝΕ ΕΠΑΝΩ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ ΛΑΜΟΓΙΑ ( " το είπε κι αυτός", " δες ποιόν έχω" κλπ ).
    ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, διότι εγώ την δημιουργώ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΕΔΩ, ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ. ΕΙΜΑΙ ΤΖΑΚΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ; ΕΙΜΑΙ ΑΛΗΤΗΣ Ή ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ; ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΠΑΘΗ Ή ΚΑΝΩ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ; ΕΧΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ή ΔΕΝ ΕΧΩ; ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΣ Ή ΤΥΧΑΡΠΑΤΟΣ;
    ΤΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΑΥΤΑ ΟΛΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ, ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ; ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΛΙΟ.ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑ. ΒΡΟΝΤΕΡΟ.
    ΜΕΤΑ, ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ. ΚΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ, ΤΗΝ ΑΕΚ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ. ΜΕ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ ΤΟΝ ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ. ΟΕΟΕΟΕΕΟΕΕΟΕΕΟΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα σε ολους και καλη χρονια.
    Αφου κοβουν την ζωη σε κομματια,ανα 365 ημερες,τοτε ας ευχηθουμε και εμεις το κομματι "2011" της πιττας μας,να το φαμε ολακερο και να ειναι νοστιμο.
    Και αφου οι μερες εκαστου ετους,ειναι οσες και οι μοιρες,τοτε να υποθεσουμε οτι του χρονου τετοια μερα,θα ειμαστε στο ηδιο σημειο;Και απλα ξεφευγουμε κατα μια μοιρα καθε τεσσερα χρονια,στα δυσεκτα ετη;
    Αρα, μπουρδες.Κοιτα να δεις αδερφε μου.

    Ποια ομαδα και ποια "διοικηση"; Αυτη, ειναι μια παραλλαγη του "Τελευταια εξοδος: Δεσποινα Βανδη"

    Με τους καραγκιοζαιους στην ομαδα-παικτες (ως επι το πλειστον) και "διοικηση" (ως επι το πληστον),να ασχολουμαστε-πρεπει- οσο πιο ελαφρα γινεται. Και οχι κακοκαρδίες και μεγαλες στεναχωριες,αφου προκειται για ενα θεατρο.
    Για μια Αριστοφανικη παρασταση,αλλα που εχει Αισχυλειες προεκτασεις.
    Δηλαδη μιλαμε για μια ιλαροτραγωδια.
    Που λαμβανει τελος.
    Θα τους περιμενουμε στην πορτα.

    Τι Τζεμπουρ και τι Σκοκος και τι Ροτζερ και τι "Μανιατης" (δεν σας τα ειπα; Α! Εκλεισα τελικα)τι Μανωλης και Οναιντια τι Αδαμιδης, και τι Παπαδο-μάτια, τι "γηπεδα στα αγια μερη" και μακετες,τι Δ.Χ και τι παπακια,τι Κωνσταντινιδης,τι "διακανονισμοι" και τι "εξυγειανσεις" και τι "αρματα", και τι Πατερες και τι Λιγκες και τι φαπες;
    Μιλαμε για ενα ανεκδοτο με σημα το δικεφαλο. Δυστυχως.

    Ελπιζουμε,θελουμε,ευχομαστε,προσπαθουμε,να παρουν ποδι οι μετριοι,οι πουλημενοι και οι αδερφες.
    Αυτη ειναι η ευχη μας αλλα και η προσπαθεια μας.
    Να παρετε τον πουλο πουστιδες.
    Να παψει να μικραινει-εσκεμενα- η ΑΕΚ.
    Κυνηγι στους κλεφτες.
    Φτυσιμο στους χρεωστες.
    Κραξιμο στους τρυπιους
    Βρισιμο στους βολεμενους εκει μεσα.
    Ξεμπροστιασμα στους στραμπουλοχεριδες.

    Και μια μυθικη συνεχεια. Βασιλικη. Οχι αστεια.
    Οχι "απο το μηδεν". Αυτα ειναι μαλακιες. Η ΑΕΚ δεν ειναι "Β.Καιλας".
    Την "αρχη" της η ΑΕΚ την εκανε με την ιδρυση της. Κι'αλλη "αρχη";
    Τωρα πρεπει να μιλαμε για πεταγμα ψηλα.

    Καλο 365ημερο σε ολους.
    Η καλυτερα: καλα να περασετε τα επομενα 52 Σαββατοκυριακα. Και αν ειμαστε καλα,ξανακοβουμε την πιττα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπενθυμιση
    ο εντερ, ο ντιοπ και ο ντατομο ηταν επιλογες Γκρεταρσον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να σχολιάσεις? Το ότι γλυκοκοιτάζουμε τον...Μάτζιο? Δεν προλάβουμε καλά-καλά να ξεφορτωθούμε τον Πατσατζόγλου, τον μόνο παίκτη που συναγωνίζεται τον Μπασινά σε επίπεδα μηδενικής προσφοράς και ψαχνόμαστε με Μάτζιους.
    Οχι οτι περίμενα, η περιμένω, να ασχοληθούμε με τίποτα πιο σοβαρό.
    Εδώ το καράβι πάει για φούντο, αυτανδρο, κι εκει πού κάποιοι είναι στο 2011 εμείς είμαστε κάπου στο 2003.
    Συνεπώς, σαφώς κι ασχολούμαστε με τούς Μάτζιους αυτού τού κόσμου.
    Κι ο Μανώλης πάει σήμερα στο ματσάκι με την Κέρκυρα έχοντας ηδη χαμπαριάσει ότι έτσι θα την βγάλει (μ΄αυτούς πού έχει), αν την βγάλει δηλαδή διοτι το θεωρώ κομμάτι αμφίβολο.
    Εχει κι η κοροιδία τα όρια της.
    Ειδα και κάτι φήμες στο διαδίκτυο ότι λέει το καλοκαίρι θα γίνει ηρωική έξοδος. Αμήν και πότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Εντερ-Δημητρη- αλλα και ο Γκερειρο (δυο απο τους "5" προφανως) δοκιμαστικαν σε καποιο σχημα στην προπονηση.Και μπορει να τους δουμε στην θεατρικη παρασταση με την Κερκυρα.
    Μαλλον,ακομα και το "κοψιμο" των υπευθυνων για την κατρακυλα,θα παρει χρονο,καθ'οτι η παρελευση του Δεκεμβριου δεν ξεκαθαρισε τα πραγματα περι του "τις πταιει" και δεν παιζουμε σαν την Μπαρτσα.

    Ο Γιωργακης ο πατριδοπωλης, εχορεψε την "Συνεφιασμενη Κυριακη"σε καποια φτωχικη ταβερνα των βορειων προαστιων.
    Πηρε στους ωμμους του τις στεναχωριες ενος ολοκληρου λαου και ετραγουδησε με χαρα και ικανοποιηση την καταντια των αλλων.
    Αν ο κοσμος δεν καταλαβει μια και εξω,οτι η παστα των ανθρωπων που τον διαφεντευουν,νοιωθουν απεχθεια και βδελυγμια για τον "λαο" και οτι μισουν τον "μεσο" μαλακα,δεν προκειται να αλλαξει τιποτα.Αλλα πως;
    Και δεν προκειται να αλλαξει κατι δραματικα στα επομενα 20000 χρονια.

    Μερικα μεμονωμενα γεγονοτα βεβαια ριχνουν καποιες ακτιδες φωτος αλλα δεν ειναι αρκετα.
    Οπως το περιστατικο-θα ακουσατε- που συνεβει σε καποιο κομωτηριο και παλι στα βορεια προαστια,οπου ο καραφλος πηγε με την συζιγο και την κορη να κουρευτουν(εκεινες,οχι εκεινος.Μη γελατε). Και ο λογαρισμος στοτελος ελεγε 750 ευρω. Μαλιστα. Και τον πλησιασε μια μεσοκοπη,και μετα τα συντομα παραπονα της για την"ασχημη εικονα σπαταλης" του καραφλου,του τραβηξε και ενα χαστουκι,που το μισο μουστακι του μετακομισε στο μαγουλο.
    Ουδε βεβαια αναφερθει απο τα μμε, αφου εκεινα ηταν και ειαι απασχολημενα με το πως θα βρουν λυση στο προβλημα της ανεργιας και της ελειψης πορων για τον "λαο".

    Οπως και το αλλο περιστατικο στο αεροδρομιο του Μοναχου,πριν κανενα μηνα, οπου η αιθουσα αναμονης,μετατραπει σε αιθουσα λαικου δικαστηριου. Οι μεταναστες που ζουν στην πολη, σαν ειδαν τον Καραμανλη,την συζυγο,μαζι με το ζευγος Βαλινακη,ορμηξαν επανω τους και το λιντσαρισμα επεφευχθει στο παρα 5 με την βοηθεια της Βερμαχτ. Επεσαν πολλα μπινελικια και αρκετες φαπες και τα χειροτερα-τα καλυτερα δηλαδη- δεν πηραν εκταση,με την αστραπιαια μεσολαβηση της αστυνομιας του αεροδρομιου,που φυγαδευσε τους επιδοξους καρπαζοεισπρακτορες.

    Ουτε και αυτο το γεγονος εφτασε στα αυτια των ΜΜΕ, τα οποια αυτια,ακομα βουιζουν απο τις δικες τους σφαλιαρες που τρωνε και πρωτο μελημα τους-μετα βεβαια την αντικειμενικη ενημερωση του "πολιτι"(ειναι "το πολιτι" "του πολιτι") -ειναι να περισωσουν τους υπερ-μισθους τους και τα κεκτημενα τους,τα οποια κινδυνευουν εξ'αιτιας "αυτου του πουστη κομπιναδορου και τεμπελη λαου που παρ'ολες τις προσπαθειες μας,αυτος τελικα μας εξεθεσε και υπαρχει κινδυνος το παντεσπανι να ξαναγινει ψωμι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικα ειχε δωσει 6 εκ ευρω ο ΟΕΟΕΟΕ?
    Μας ειπε και ο Ξενακης οτι εδωσε ΜΥΘΙΚΑ ΠΟΣΑ...

    ΕΙΙΙΙΙΙΙ ΩΩΩΩΩΩΩΠ ελα παμε παμε...

    Αντε να στοιχισε ο Ροτζερ 2 εκ, ο Μαιστοροβιτς 4 εκ, και ο Λεοναρντο 3 εκ...

    Μα πως, δεν ειχαν και αυτοι συμβολαια και εφορια?

    Τελικα δεν ειναι κλανιες που βαφουν αυγα?

    ΟΕΟΕΟΕ χαχαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χρηστο
    θα παιξει ο γκερειρο γιατι θα ερθει μια πολωνικη ομαδα να τον δει κατ αλλα ο χιμενεθ ειναι ο απολυτος αρχοντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργης ο Γαρατζέος05 Ιανουαρίου, 2011 13:33

    Εννοείται ότι είναι ο απόλυτος άρχων του τετραγωνικού μέτρου που κινείται...του εκάστοτε φυσικά και ούτε της σκιάς του, μα ούτε και αυτού που αφήνει πίσω του όταν περπατάει.
    Παρακάλα να κάνει καμιά καλή κάθετη ο ρότζερ μπας και τον ξεφορτωθούμε κι αυτόν και το συμβόλαιο του.
    Θα μου πεις ο παλτατζόγλου τιγκανά με ούτε μία (1) εμφάνιση, αλλά αυτός τελικά φοράει παντελόνια, κι ας είναι τελειωμένος.
    Για να δούμε, θα τον κρατήσουν και το μπλάνκο ή του χρόνου θα παίζουμε με μάτζιο και αμπντουραχμάνι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εκκ ευρω...!!!!! (δινωνται???) για πλακα για Τζιμπουριδες και Εντερ τα χρεη (λογιστικα παντα) μεγαλωνουν ενω αυτοι που εχουν τις χρεωμενες ΠΑΕ κανουν αμαν να κατσουν στην καρεκλα η να αναλαβουν προεδροι.
    Βιλες χτιζωνται, εταιρεις γινονται, Ferrari κυκλοφορουν, σκαφη αρμενιζουν αλλα η ΠΑΕ πτωχευει χρεωνεται και παραπαιει.

    Αχυρανθρωποι ασχετοι με το αντικειμενο, εναντι αδρας αμοιβης βαφτιζωνται προεδροι και εξυγιαινουν κατ εντολη των αφεντικων τους χρεη, ομαδες, εταιρειες, που οι ιδιοι καταχρεωσαν αυξανωντας θεαματικα τις προσωπικες τους περιουσιες και αυτες των συγγενων τους.

    Η ομαδα παιρνει μεταγραφη τον Πατσατζογλου !!!!! και μετα απο 4 μηνες παρακαλαει να μεινει ελευθερος για να παει στον ΠΑΣ!!!! και να γλυτωσει λεει το συμβολαιο του.
    Το ιδιο συμβολαιο (οπως και του Εντερ και του Νασουτι κλπ κλπ) που με περισια χαρα και αστραφτερα χαμογελα υπεγραφε ο αχυρανθρωπος 4 μολις μηνες πριν και εβγαινε φωτογραφιες με δηλωσεις σωτηριας, πρωταθληματος, κυπελλου και αλλων ευτραπελων.

    Πειθωντας καθε χρονο και λιγοτερους να ακουμπησουν τον οβολο τους (με το ζορι 10,000 φετος) ωστε να εξυγιανθει η ΑΕΚ και να πρωταγωνιστησει εναντι στο κακο και τους εξω απο εδω..

    Επισυναπτωντας και 3-4 παραστασεις με ξυλοδαρμους υπαλληλων-προπονητων με μυνησεις στο ΟΑΚΑ για διαφυγωντα κερδη με τσαμπουκαδες σε μανατζερ και παικτες με αγριαδες (που μετατρεπωνται σε ουρα στα σκελια) σε ΕΠΟ και Μαρινακηδες, πουλαμε και την αναλογη ΑΕΚφροσυνη-κουτοχορτο και ξανα προς την δοξα τραβουμε.

    Πινωντας τα ουισκακια μας σε in στεκια παιρνωντας 20,000 το μηνα και παριστανωντας συγχρονους μαχητες που ως αλλοι Δον Κιχωτηδες κυνηγαμε αντι για ανεμομυλους τον καθε Ματζιο και αποτυχημενο κουτσαυλο που εχουν πεταξει σαν στημενη λεμονοκουπα οι αλλοι.

    This (and many others) is AEK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ DIMI: ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΔΩ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργης ο Γαρατζέος05 Ιανουαρίου, 2011 14:12

    Υπάρχει ένας ανεμόμυλος που θα κριθεί οριστικά ο δονκιχωτίδης του basewater. Τα αγωνιστικά δε με νοιάζουν πια. ΑΕΚ=Ελλάς, δηλαδή ΔΝΤ και ένα τσόυρμο άσχετοι καταστιχογράφοι να κάνουν τους τσολάκογλου. Κάποια στιγμή θα βγει ο γαμημένος ο διαχειριστικός. Να δω σε ποιούς θα την πέσουμε με μηνυσούλες τότε. Και ας πάρουμε τ'αρχίδια μας, όπως με τον αγαπούλα...
    Αλλά τη βλέπω τη φάση "όλα για το καλό της ΑΕΚ γίνανε","καλή τη πίστη" και όλοι ομερτά.
    Και να δω ο γιός μου τι θα μείνει να υποστηρίζει πια...ένα ξεπουπουλιασμένο καταχρεωμένο συνωθύλευμα?
    ένα ξεγάνωτο δοχείο αναμνήσεων με καμία προοπτική και προσφορά?
    ένα πλυντήριο χρημάτων?
    this is aek, indeed...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργης ο Γαρατζέος05 Ιανουαρίου, 2011 14:23

    Και να πω και τ' άλλο?
    Τα λεφτά τα γαμημένα δεν επιστρέφονται. Αυτά τα "φέρτε πίσω τα κλεμένα" είναι για κάτι συνταξιούχους των 450 ευρώ και στελέχη του ΠΑΜΕ.
    Ποιός τα γύρισε ποτέ?
    Αν μας πείραξε ότι κάποιος 2μετρος με μουστάκι έφαγε 24 μύρια ή δε γκζέρω πόσα και σήμερα γυρνάει ελεύθερος, τότε δεν πρέπει να κυνηγήσουμε και κάποιο κοντό με τατουάζ ή τους φίλους του με τα τζιν και τα σακάκια (κάτι μετόχους της empire λχ που καταφέραν μέσα σε 5 χρόνια να μην πάρει η ΑΕΚ δραχμή).
    Ή να φέρνει κι αυτός τραγουδιάρηδες έτσι στο τσάμπα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. steven είπε...

    ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΕΙΧΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΔΗΞΩ ΤΗΝ ΣΤΕΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ.

    ---------------------------------------------

    se pistevo.


    steven είπε...

    ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΕΙΜΑΙ ΤΖΑΚΙ Ή ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ; ΕΙΜΑΙ ΑΛΗΤΗΣ Ή ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ; ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΠΑΘΗ Ή ΚΑΝΩ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ; ΕΧΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ή ΔΕΝ ΕΧΩ; ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΣ Ή ΤΥΧΑΡΠΑΤΟΣ;

    -----------------------------------------

    sta 50fevga k den exeis apofasisei akoma ti eisai?


    steven είπε...

    ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΞΕΡΕΙΣ ΑΓΝΩΣΤΕ, ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΕΓΩ ΤΟ ΣΤΑΤΟΥΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ Ή ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΟΛΙΤΗ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΚΟΥ.

    ----------------------------------------

    to status toy Lyberi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ;
    ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΙΝΙΜΟΥΜ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. steven είπε...

    ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ;
    ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΙΝΙΜΟΥΜ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ.

    -------------------------------------------------

    to symperasma moy, k as min xero grammata, einai oti adika mas talaiporeis k talaiporeisai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑΛΑΠΩΡΙΕΜΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ.
    ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑΛΑΠΩΡΙΕΣΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ.
    ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΑΛΑΠΩΡΙΑ ΣΟΥ ΑΝ ΕΓΩ ΚΟΨΩ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ; ΣΕ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ;
    ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ. ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΞ ΑΛΛΟΥ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΞΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΖΑΠΙΝΓΚ ΑΚΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΜΑΤΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ, ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΚΙ ΑΡΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ.
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΕΤΣΙ ΣΠΥΡΟ ΜΟΥ ( ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ );
    ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΡΦΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπερα.
    Τι κριτικη να γινει;
    Πες οτι ειδες εναν απο τους πολλους τα τελευταια χρονια. Καμια διαφορα.
    Εισητηρια 5 χιλ. και κατι. Τρυπημενα: Αγνωστος αριθμος

    4-3-2-1 το συστημα. Και στο γηπεδο εβγαινε σαν 0-0-0-0-0.
    Πως λεμε: Πανιωνιος-Κερκυρα, η Ξανθη-Σερρες;
    Ενα τετοιο πραγμα.
    Φαρσοκωμωδια.

    Μεσα ο Εντερ. Μεσα και το γυφτακι. Μεσα και ο Ροτζερ. Αλλαγη ο Μπλανκο στο 80 γιατι δεν επρεπε να μπει κατα λαθος καποιο γκολ.
    Ειπε ο Μανωλης να δωσει την ευκαιρια να φανουν τα ταλεντα απο την χωρα της καιπιρινια.
    Παπαρια.
    Βγηκαν Αργεντινοι,μπηκαν Βραζιλιανοι,αλλα ο γυφτος και αν αλλαξει ρουχα,παραμενει γυφτος.
    Αλλα αυτη τη φορα δεν βγηκε ο Σκοκο.Προτιμηθηκε αλλος. Ροτεισον και εδω.
    Ο Λυμπεροπουλος θα μας μεινει στο γηπεδο,να το θυμηθειτε.
    Ο Καφες τι ακριβως κανει,δεν το εχει διαγνωσει ακομα κανενα οργανο επιστημονικο.Αγνωστον.
    Ο Σαχα κρατησε λευκη την εστια του. Λιγο ειναι αυτο;
    Σωθηκαν ο Δελλας με τον Μακο. Ο οποιος Μακος βγηκε για να μπει ο Αμπντουραχμανι στα τελευταια λεπτα,μπας και παρουμε το ματς. Για να μη το παρουμε δηλαδη.
    Αποδοση του "Χ" πανω απο 4.00 Καθολου ασχημα.
    Ειπαμε,οχι "2" στο ΟΑΚΑ. Ηττες,μονο εκτος.
    Ειμαστε ομαδα η δεν ειμαστε.
    Ο Μανωλης μεσοβδομαδα,ειπε "θελουμε ενισχυση για να καταφερουμε να βγουμε τριτοι".
    Τελικα οντως τα συμπερασματα βγηκαν με την παρελευση του Δεκεμβριου. Δεν νομιζω να εχει κανεις καμια απορια.

    Στο τελος του ματς,ειχε και ενα επεισοδιο στα επισημα ο δικηγορος,με την συζυγο καποιου χορηγου λεει-ονομα δεν ξερω- η οποία κυρια,περιβαλομενη με γουνα,εριχνε κατι καντιλια στον Αδαμιδη και τσιριζε,μεχρι που τα πνευματα ηρεμησαν,απο τους παρευρισκομενους.
    Η επανασταση του Χουντάλα.

    Αυτα απο εδω. Μεινε στα χιονια,παρε τα ποτακια σου. Διαβασε,παιξε,γελασε.
    Εμεις εδω εχουμε χειμωνοκαλοκαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΕΚ;Ποιά ΑΕΚ;Γι αυτήν θα μιλήσουν αυτοί που σηκώνανε σημαιες με τον ερχομό του Μανώλο και οι υποστηρικτές του Παπανοτιά.
    Πάμε λοιπόν,Αγγλοι Νο 2:
    Μετά την αγοραία πρόταση για τα ελληνικά ομόλογα στο μετρό του Λονδίνου ένας αρθρογράφος των Financial Times φαίνεται πως βρήκε τη λύση στο πρόβλημα της δραστικής αύξησης των εσόδων του κράτους, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ελλάδα, ένας οδοντίατρος πληρώνει λιγότερο φόρο από τη γραμματέα του και ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός παραμένει αναλλοίωτα διεφθαρμένος από την εποχή της Οθωμανικής κατάκτησης.

    "Οι φορολογικές αρχές στερούνται νομιμότητας στα μάτια των Ελλήνων, από την Οθωμανική αυτοκρατορία και την αυστηρή γραφειοκρατία που ακολούθησε το 1833, όταν οι μεγάλες δυνάμεις έφεραν τον Βαυαρό πρίγκιπα ως Βασιλιά στην χώρα" αναφέρει η εφημερίδα και αιτιολογεί την αντίδραση μέρους των Ελλήνων στην πολιτική λιτότητας που εισηγείται η Γερμανία, ως κατάλοιπο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
    "Το γεγονός παράλληλα, ότι η Γερμανία ηγείται της ευρωπαϊκής προσπάθειας για πολιτική λιτότητας, εκλαμβάνεται αρνητικά και ως φόρος υποτέλειας από τους Έλληνες, που βρέθηκαν υπό την κατοχή των Γερμανών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο".
    Τι λύση προτείνει λοιπόν ο αρθρογράφος των FT Τζων Πλέντερ; Να αγοράζουν ιδιώτες το χρέος εξ υμών εκάστου στην εφορία και να αναλαμβάνουν να το εισπράξουν και να το αποδώσουν στο κράτος, κρατώντας ένα μέρος ως κέρδος και κίνητρο για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους.Εισηγείται δε, να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι φοροεισπράκτορες με γενναιόδωρα πακέτα αποζημιώσεων και αργότερα - μετά την περίοδο που οι φόροι θα έχουν εισπραχθεί από τους ιδιώτες (σ.σ. ίσως με δημόσια διαπόμπευση και προπηλακισμό του φοροφυγά) τότε να ανασυσταθεί το σώμα του δημόσιου φοροεισπρακτικού μηχανισμού και να αρχίσει να εργάζεται εκ του μηδενός.
    Από τους Ρωμαίους, στο Ροβεσπιέρο...

    Ο αρθρογράφος βέβαια, επισημαίνει μερικά προβλήματα του συστήματος, ανατρέχοντας σε ιστορικά παραδείγματα, όπως της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που η μέθοδος οδήγησε τους ιδιώτες φοροεισπράκτορες σε ακραίες μεθόδους:

    "...καθώς οι ιδιώτες που είχαν το δικαίωμα είσπραξης φόρων χρησιμοποίησαν πρακτικές κακομεταχείρισης των πολιτών, ώστε να ενισχύσουν τα κέρδη τους. Ο Αύγουστος και ο Διοκλητιανός αναγκάστηκαν να επιβάλουν μέτρα αντιμετώπισης αυτών των πρακτικών κατάχρησης".

    Αναφέρει ακόμη το παράδειγμα του 17ου και 18ου αιώνα στη Γαλλία, όπου οι παραστρατιωτικοί ιδιώτες φοροεισπράκτορες είχαν το δικαίωμα ακόμη και να ψάχνουν τα σπίτια των πολιτών για κρυμμένα χρήματα - πρακτική που οδήγησε στο να γίνουν τόσο μισητοί ώστε στη Γαλλική Επανάσταση οι περισσότεροι να οδηγηθούν στην γκιλοτίνα.
    Παρά τα ιστορικά παραδείγματα ο συντάκτης του άρθρου δεν απογοητεύεται ως προς την ιδέα που εισηγείται, καθώς όπως αναφέρει εφαρμοζόταν στην Ιταλία ως το 2006 από τις τράπεζες, οι οποίες μετά από διαγωνισμό αναλάμβαναν την είσπραξη των φόρων και το κέρδος τους προέκυπτε από την παρακράτηση του ποσού και τον ανατοκισμό του, έως την ημερομηνία απόδοσής του στο κράτος.

    Το γεγονός πως ο αρθρογράφος των FT ανατρέχει με αγγλοσαξωνικό φλέγμα σε παραδείγματα εφαρμογής φοροείσπραξης από απολυταρχικά καθεστώτα (οι Ρωμαίοι την εποχή που αναφέρεται είχαν ενός ανδρός αρχή και το γαλλικό παράδειγμα βρίσκεται στην εποχή της μοναρχίας) για να προτείνει στην Ελλάδα του 21ου αιώνα σίγουρα δείχνει πως ακριβώς αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα στον μικρό αυτό εταίρο της Ε.Ε. στο νότο της ηπείρου. Με τη λογική προφανώς που διακατέχει και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλο, που μιλώντας σε ακροατήριο βρετανικού πανεπιστημίου, μίλησε για τους άξεστους επαναστάτες του 1821.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δηλαδή αν αγοράσω το δικό μου χρέος θα πληρώσω τελικά στο κράτος λιγότερο από το χρέος μου αφού θα πρέπει να χω και κέρδος; (μάλλον η μπαλάρα της αεκ μου πήρε τα μυαλά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δικιο εχουν οι αποικιοκρατες.
    Λες να μην ξερουν πως να εισπρατουν φορους,η να κερδιζουν απο αυτους;
    Εκαναν κατι αλλο τοσους αιωνες;

    Ουτε ο κοιλαρας εχει αδικο για αυτο που ειπε,περι της Επαναστασεως.
    Αλλο το οτι πλεον μιλαει "τριγλυκεριδιακη αδεία".
    Και ας παριστανουν οτι θιγονται καποιοι γραβατομενοι-γραμματισμενοι εδω περα. Ποια "επανασταση"; Αυτη που ειχε ξεκινησει ηδη απο εξω και θα ερχοταν νομοτελειακα και εδω,θελοντας και μη;
    "Ελευθερια" με το ζορι.
    Δηλαδη αλλαγη νταβατζη εγινε.
    Οπως γινεται παντου και παντα.


    Νεοτερα απο το επεισοδιο στα επισημα: Ο φιλαθλος που διαμαρτυρηθηκε στον Σταυρο μας,ειναι ο ιδιοκτητης του "Πρυτανειου",το οποιο ειναι χορηγος της ΑΕΚ αλλα και ο ιδιοςειναι οικογενειακος φιλος με τον Τζεμπουρ.
    Και ο Αλγερινος ηταν και η αφορμη της μανουρας.
    Στην οποια εμπλεχτικε και η κυρια του κυριου.
    -- Εδιωξες τον Τζεμπουρ; Γιατι;
    -- Μα δεν ειχαμε λεφτα. Και θελουμε οικονομια.
    -- Μια σφαλιαρα θελεις,αλλα δεν σε φτανω ρε μαλακισμενο" του λεει ο "Πρυτανειαρχης"
    -- Βρε δεν πατε απο 'δω περα που σας βαλαμε λογιστες στο μαγαζι μας" απαντα ο δικηγορος.
    Εκεινη την ωρα μπαινει στην λογομαχια και η γουνοφορουσα συζυγος.
    -- Βρε σαν δεν ντρεπεστε...να φυγετε ολοι και να μεινει ο Ραφικ.
    --Αντε παγενε κυρα μου. Λες και δεν ξερουμε οτι η γουνα σου ειναι απο καμηλα" απαντα ο δικος μας.
    Ο συζυγος επανερχεται: " ρε παρτε δρομο τσαρλατανοι. Αχριστοι. Δεν φταιτε εσεις ρε...εμεις φταιμε που δινομε τα λεφτα μας και βλεπουμε αυτο το θεαμα"
    --Αμα δεν σ'αρεσει,να πας στη Σκαλα του Μιλανου. ΚΑι αφου δεν θα την ξερεις βεβαια,σου προτεινω να πας στην Σκαλα Λακωνιας,να μαζεψεις ριγανη" απαντα ξανα ο δικος μας.
    --Δωσε μου 5 λεπτα ρε πεζοδρομιο της Τραφαλγκαρ. Αμα ερθω εκει,σου υποσχομαι οτι το κινητο θα βαραει απο την κωλοτρυπιδα σου" του λεει οργισμενος ο χορηγος.
    -- Ασ'τον καλε μου. Εχεις και πιεση. Την αστυνομια.Εδω ειναι,οριστε. Οργανο..." λεει η συζυγος.
    Και ευτυχως,πριν πηδηξουν τα διαχωριστικα και τα καρεκλακια και βρεθουν μουρη με μουρη οι δυο τους, επεσαν αναμεσα τους μερικοι θαμωνες της ταβερνας "ο Σπυρος Λουης" και ετσι επεφευχθησαν τα χειροτερα και ομορφοτερα.
    Δεν πειραζει.
    Την αλλη φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Χρήστο
    Άντε γαμήσου μωρή,της είπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "αποφευχθησαν" ηθελα να γραψω στην τελευταια προταση και οχι "επεφευχθησαν"
    Οχι τιποτα αλλο,αλλα μας τσεκαρει και ο "κωστας-οε-21-οε".
    Και μπορει σαν ομαδα αλλα και σαν διοικηση να ειμαστε ενα μπουρδελο και μισο,αλλα πρεπει να κραταμε την ορθη γραφη.

    Και το βρισκω λογικο αυτο.
    Θελεις ας πουμε να γραψεις καποιον στα αρχιδια σου. Πως θα το κανεις αμα δεν ξερεις ορθογραφια;
    Ειναι σωστο να γραφτει εκει αλλος αντι αλλου; Οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιώργης ο Γαρατζέος05 Ιανουαρίου, 2011 23:26

    Ευτυχώς εργαζόμουν και υπέστην μόνο για ένα μισάωρο το μέλανα ζωμό.
    Αμάν αμήν. Οίκτο...
    Δεν έχω λόγια να πω πια, στέγνωσαν τα δάκρυα.
    Κατά τα άλλα, πρέπει να τρέκουμε να πέσουμε στα πόδια του μπλάνκο, ενώ δόξα το γιαραμπί που δώσαμε το 1 μύριο ετησίως στο σκόκο. Όλοι τ' αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς Χαραλαμπο: Α, ετσι. Δεν ηξερα.
    Εδωσε την ευχη του. Τοσα χρονια το ακουει εκει στο Κωλονδινο,το πηρε.

    Ειναι κατι και αυτο. Αντι για "χρονια πολλα".

    Ισως δεν αναγνωρισε μωρε ο χριστιανος με ποιον ειχε να κανει. Δεν ηξερε οτι επροκειτο για χορηγους μας.
    Και αυτο δεν ειναι και τοσο καλο επικοινωνιακα.
    Αλλα ουτε και οικονομικα.

    Τωρα το οτι θα πρεπει να ψαχνει για χορηγους που μπορουνε να πανε να γαμηθουνε,αυτο ειναι μια δυσκολια,ομολογουμενως.
    Αλλα θα την βρει την ακρη αυτος.
    Ας μας φερει το BBC η την British Airways η την Morgan που την εχουμε και ευκαιρη.

    Ρε,τι μαλακες ειναι τουτοι που μπλεξαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιώργης ο Γαρατζέος05 Ιανουαρίου, 2011 23:31

    Εγώ λέω πια το εξής:
    Ας μαζέψουμε 32 βαθμούς να σωθούμε. Μετά 19χρονα με μπαρμπαδέλλα (respect) και μάκο ΜΟΝΟ μπας και βγει κανείς. ΟΥΣΤ όλοι οι κόπροι πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η παρακατω ειδηση ειναι περα για περα εγκυρη.Ισως σας φανει εξωπραγματικη,ειναι ομως αληθινη,και σε βαθος πενταετιας θα εχει ολοκληρωθει το σχεδιο.
    Η κυβερνηση αποφασισε να κλεισει ενα σωρο δημοτικες επιχειρησεις γιατι εμπαιναν "μεσα".Υπαρχουν ομως και δημοτικες επιχειρησεις οι οποιες προς το παρον δεν πειραζονται απο αυτον τον νομο.Και δεν ειναι αλλες απο τις κατα τοπους ΔΕΥΑ,τις επιχειρησεις Υδρευσης Αποχετευσης.Και υπαρχει λογος σοβαρος.
    Οι συγκεκριμενες,ειναι επιφορτισμενες να εισπραττουν τους λογαριασμους του νερου,απεγκλωβιζοντας τους δημους.Λειτουργουν κατα καποιο τροπο αυτονομα,εχουν δικο τους ΔΣ,κι εχουν στην ευθυνη τους και τους βιολογικους καθαρισμους.Υπαρχουν πολεις,οι περισσοτερες στην Ελλαδα,που εχουν δικα τους πηγαια νερα,και την διαχειρηση τους και την συντηρηση των δεξαμενων,των αντλιοστασιων,καθως και την συντηρηση των δικτυων τα εχουν αναλαβει οι ΔΕΥΑ.Μεχρι εδω,ολα ειναι ωραια και καλα.Η βομβα θα σκασει σε λιγο καιρο,και θα εχει να κανει με το ενδιαφερον εταιριων -ιδιωτες-,οι οποιοι εχουν βαλει στο ματι την εκμεταλευση του νερου.Το πρωτο βημα ειναι να μετατραπουν οι ΔΕΥΑ σε ανωνυμες εταιρειες,οπου ετσι ανοιγεται ο δρομος να "μπουν" σε αυτες και ιδιωτικα κεφαλαια,αφου το κερδος ειναι εγγυημενο.Ποσο μαλλον,οταν σε διαφορες πολεις υπαρχουν και εργοστασια εμφιαλωσης,κατι που αυξανει το κερδος κατακορυφα λογω της εμποριας.Δεν θα`ναι μακρια ο χρονος,που το νερο πλεον θα πληρωνεται σαν χρυσος,αφου τις τιμες θα τις καθοριζουν τα ιδιωτικα συμφεροντα.Παραλληλα,οι ιδιες εταιρειες θα αναπτυξουν παρομοιες δραστηριοτητες σε Σκοπια,Κοσσοβο,Αλβανια,και Βουλγαρια,αφου απο κει πηγαζουν ποταμια που εκβαλουν στο Αιγαιο.Οσον αφορα την διαχειρηση των βιολογικων καθαρισμων,κι εκει θα παιχτει χοντρο παιχνιδι,αφου το νερο μπορει να χρησιμοποιηθει για ποτισμα δενδρων,ξινων,και ελαιοδενδρων,ποσο μαλλον οταν υπαρχει και η τριτοβαθμια επεξεργασια που θα επιτρεπει το ποτισμα αγροτοκαλιεργειων,αφου το νερο θα ειναι ακομα πιο καθαρο.Εξυπακουεται πως και οι πηγες,και οι δεξαμενες,θα περασουν στα χερια τους,και θα εχουν τον πληρη ελεγχο του νερου.Τις συνεπειες ειναι ευκολο να τις καταλαβει και ενα μικρο παιδι.Ισως να νομιζετε οτι προκειται για σεναριο επιστημονικης φαντασιας,ομως δεν ειναι.Το σχεδιο εχει μπει μπροστα,δουλευεται,και σε λιγο καιρο θα αρχισουν οι συνηθισμενες διαρροες απο μη κυβερνητικα χειλη,και με τους καταλληλους χειρισμους,την συνδρομη των γνωστων κεντρων "ανακοινωσεων" απο τηλεορασεις και πασης φυσεως "καναλια¨,θα αρχισουν να βγαινουν στο προσκηνιο τα πολλα "προβληματα" που θα διαμορφωσουν το καταλληλο κλιμα,ωστε οι "σωτηρες" ιδιωτες να αναλαβουν δραση.Τι αλλο μας περιμενει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΑΡΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ Ή ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΒΑΣ;
    ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΕΓΩ ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΒΛΕΠΩ.
    ΚΙ ΑΝ Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ;
    ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Ο ΚΑΖΑΜΙΑΣ. ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ ΣΕ ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΚΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΣΑΝ ΤΗΣ ΓΑΡΙΔΑΣ, ΤΟΤΕ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΕΚΟΥ.
    ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΟΚΟΡΦΟ ΚΙ ΕΤΣΙ ΣΕ ΘΕΛΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΝ: ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΧΩ ΣΑΝ ΑΕΚ. ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΑΔΑΜΙΔΗ. ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΑΣ ΚΑΤΙ.
    ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΝΟΥΜΕΡΟ.
    ΜΙΛΑΩ ΗΡΕΜΑ ΑΚΟΜΑ. ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΩ. ΕΝΑ ΠΟΤΟ ΘΑ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΤΟ ΠΛΑΤΥ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Για να μην ξεχνιομαστε...
    Η εξεδρα στηθηκε,τα φωτα αναψαν,τα κλαρινα ζεσταινονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γιώργης ο Γαρατζέος06 Ιανουαρίου, 2011 10:38

    @ conpater: Περί ΔΕΥΑ, επειδή είμαι του ευρύτερου χώρου, σου λέω ότι τα λες σωστά από τη μεριά του "κακού" ιδιώτη. Μάλλον δε γκζέρεις τους σκελετούς στη ντουλάπα του κάθενος δημαρχούλη και πως δουλεύουν οι δημοτικές επιχειρήσεις εδώ και καιρό όμως.
    "Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία"...και γνώση να προσθέσω εγώ και τίποτα από τα 3 δεν υπάρχει σε τέτοιους οργανισμούς.
    Α ναι, οι μεγάλες ΔΕΥΑ είναι ήδη ΑΕ.
    Που να δεις τι παίζει στα σκουπίδια και ποιοί κάνουν κουμάντο σε αυτό τον τόπο.

    @ steven: Φυσικά έχεις δίκιο, τα δύσκολα είναι ΜΠΡΟΣΤΑ. Δε γκοστίζει τίποτα να κάνουμε συναντήσεις (με φωτογράφους και δημοσιογράφους ειδοποιημένους) με φορείς για το γήπεδο.
    Ομάδα να στήσουμε κοστίζει κατιτίς όμως.
    99% κουνάει μαντήλι μπας και σώσει την όποια καριέρα του ο ισπανός το καλοκαίρι, με συνεντεύξεις περί τανκς και ποδηλάτων (που θα εχει δίκιο, αλλά δεν ήξερε δε ρώταγε?).
    Πρωτοδικείο ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. οποιος δεν ηταν στο γηπεδο χτες εχασε μια απο τις ποιο ωραιες παραστασεις που εχουν παιχτει σε ποδοσφαιρικο γηπεδο
    μου θυμησαν οι παραστασεις πριν το 88 που πηγαιναμε στο γηπεδο και δεν ξεραμε τι θα μας συμβει
    ετοιμαστητε για τα καλυτερα γιατι ερχονται με χιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή