Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ...

            Πολλές φορές τόχω σκεφτεί. Ποιά είναι η πιο ισχυρή προσωπικότητα σ' ένα μανάβικο; Είναι ο μανάβης ή είναι τα αγγούρια; Η επιχειρηματική δράση σαφέστατα κι υποδεικνύει τον μανάβη, τον επιχειρηματία του μαγαζιού. Το ίδιο μας λέει και η λαϊκή θυμοσοφία με την παροιμία : " ...καλά σηκώθηκαν τώρα τα αγγούρια να χτυπήσουν τον μανάβη; " Υπονοώντας σαφώς οτι τα λαχανικά σε σχήμα ύψιστης γυναικείας ηδονής, είναι κατώτερα συγκρινόμενα με τον οπωροπώλη.
             Πάλι κόντρα να πάμε στο ρεύμα; Ε, τι να κάνουμε κι εμείς οι πτωχοί πλην τίμιοι καταναλωτές. Θα μπορούσε να υπήρχε μανάβης χωρίς αγγούρια και τα λοιπά ξαδέρφια τους ; Τι κάνει ο συμπαθής έμπορος; Promotion και marketing και πείθει το κοινό; Κι άντε και το κάνει. Εμείς χωρίς τις προωθητικές ενέργειες του επιχειρηματία, δεν θα καταναλώναμε αγγούρια; Τα παίρνουμε σαν είδος πολυτελείας και σαν υπόδουλοι κάποιας διαφημιστικής καμπάνιας; Αν δεν υπήρχαν στο μανάβικο, δεν θα τρέχαμε στους αγρούς να τα βρούμε, καταργώντας τον μανάβη; Τι λέμε τώρα. Το προφανές. Όχι για την άρρηκτη σχέση του μανάβη με τα προϊόντα που πουλάει, αλλά για το ποιός είναι η μεγαλύτερη προσωπικότητα στον χώρο της γεύσης. Κόψε μανάβη στην χωριάτικη σαλάτα κι έλα πες μου αν σε ικανοποίησε.
             Κι οπότε στην ελληνική πολιτική σκηνή, εύλογα πάμε σε απορίες. Σχετικά με τον ρόλο της βουλής και των επιτροπών της που εξετάζουν τα διάφορα και μετά με την δικαιοσύνη. Κι αφού κατωρθώσαμε και λύσαμε το μείζον θέμα των παραπομπών με τις διακόσιες πενήντα ή τις τέσσερις κάλπες. Κι αφού λύσαμε και τον άλλον γόρδιο δεσμό με τον αριθμό όλων αυτών που θα εξετάσουν τον ύποπτο - που κατά διαβολική σύμπτωση βγήκε δεκατρία -, οδηγούμεθα σε ερωτήσεις πολιτευματικές, που μπροστά τους τα θεωρήματα του Αϊνστάϊν για την σχετικότητα, μάλλον φαντάζουν οτι ο επιστήμονας έκανε πλάκα με κάτι προφανές. Λέτε να μην ξέρει ο Πάγκαλος το πώς αλλάζει η μάζα με την ταχύτητα; Λέτε να μην ξέρει το πώς πάχυνε; Με μηδενική κίνηση, δεν θα αυξηθεί το δέμας; Από την άλλη, έχετε δει καμπυλώτό και παχουλό αυτοκίνητο, να πιάνει ταχύτητες ήχου;
             Να μην ξεφεύγω όμως σε επιστημονικές αναλύσεις. Η στήλη σήμερα είναι πολιτική και τόχω σκεφτεί. Αισθανόμενος βέβαια μια μοναξιά σαν Έλληνας αλλά κάτι είναι κι αυτό μπροστά στην δημοκρατική επαναστατική πασοκική διάθεση του Σύριζα, που γιατί να δείξει και ρεβανσισμούς πριν καν βγάλει γκόμενα; Θα απατήσεις πριν παντρευτείς; Θα ξενογαμήσεις, πριν τακτοποιήσεις τα όργανα κάπου;  Θα πας στην σχετικότητα χωρίς απολυτότητα; Δεν γίνονται αυτά. Αυτά όμως που γίνονται είναι να μπεις σε κάποια συστημική επιτροπή και να κάνεις ερωτήσεις για την μοντέρνα λίστα του Σίντλερ. Και τι να κάνεις; Να πας να τραβήξεις εσύ τα βυζιά της αγελάδας αντί του τσοπάνη για να δείξεις οτι είσαι ίσος; Ε, είπαμε. Έχουν διαβάσει και Μαρξ τα παιδιά. Γι' αυτό εξ άλλου μίλησαν και για την θαυμάσια οικονομική πολιτική του Ομπάμα.
             Οπότε η των πραγμάτων επιτροπή της βουλής, θα ανακρίνει τον τύπο, που περισσότερο θυμίζει τον Ποπάϋ παρά τον Καραγκιόζη. Έχει μια μανία η Ελλάδα με τα καρτούν και καλά κάνει. Τα ίδια δεν κάνει κι η πλανηταρχία; Που όμως τα κάνει ελαφρώς καλύτερα. Την Μπεγιονσέ έβαλε να τραγουδήσει ενώ εμείς εδώ πέρα φωνάζουμε τον Ιερώνυμο και σε κάθε ορκωμοσία ακούμε τα ίδια. Κι αυτοί τα ίδια ακουν σαν όρκο βέβαια, αλλά ρε παιδί μου το σουξέ της συνοδείας αλλάζει χώρια που βλέπουν και κανά κώλο. Ενώ εμείς βλέπουμε τα άμφια και τις χρυσές περικεφαλαίες. Εντάξει να μην άδικος. Εμείς έχουμε πολιτισμό.
               Κι άντε λοιπόν κι η επιτροπή της βουλής, τον βρίσκει ύποπτο. Τι κάνει; Δεν θέλω μαλακισμένες ερωτήσεις. Τι να κάνει; Τον παραπέμπει στην δικαιοσύνη. Η οποία όμως θεσμικά, είναι υπάλληλος της βουλής. Χώρια που είναι και τυφλή κι αυτό το γουστάρουμε τρελά όλοι μας. Τι να κάνει λοιπόν ο υφιστάμενος; Να αθωώσει αυτόν που υποπτέυθηκε η βουλή; Κι άντε και το κάνει. Με τι στοιχεία; Έχει παραπάνω έγγραφα η δικαιοσύνη από την ανακριτική επιτροπή της βουλής; Κι αν ναι, πού τα βρήκε και γιατί δεν τα απέστειλε στην αρμόδια παρέα; Θα μπλέξουμε σας λέω και δεν είναι εποχές τώρα για τέτοιες λεπτομέρειες. Τώρα που ο μοναδικός υπουργός που έχει φάει ξύλο δημόσια, φέρνει ανάπτυξη.
              Φυσικά τα πράματα , μπορούν να τουμπάρουν ειδικά αν αυτός ο Σκουρλέτης έχει διεισδύσει στα άντρα της δικαιοσύνης. Και δεν μιλάω για την παραπομπή, που βολέυει την προσωπικότητα του ροζ αριστερού. Μιλάω μην τυχόν κι οι ανακριτές της βουλής, δεν θεωρήσουν τίποτε μεμπτό στις κινήσεις του υπουργού σχετικά με το στικάκι. Οπότε μπορεί να έχουμε τίποτε αναιρέσεις των εφέσεων  και ανακλήσεις των εδαφίων και των υποπαραγράφων τους, και οι δικαστές κατηγορήσουν τους πολιτικούς τους διευθυντές για πλημμελή άσκηση καθηκόντων.  Ίσα που καήκαμε και τότε, όπως και τώρα που δεν καταλαβάινω γιατί η βουλή που αποφάσισε να παραπέμψει, δεν δίνει τον φάκελλο κατ' ευθείαν στους υπαλλήλους της και θέλει εκείνη πρώτα να ψάξει. Θα πληρωθεί η επιτροπή ή θα παράξει έργο για το καλό μας πάλι;
               Μην όμως πλατιάζουμε διότι τόχω σκεφτεί, οτι σήμερα το βράδυ θέλω να πάω να δω την παράσταση που παίζουν οι άγαμοι θύται. Και την συνιστώ. Όχι βρε την παράσταση, αυτήν δεν την έχω δει ακόμα. Την κουβέντα σας που μοιάζει με τον θίασο. Την κουβέντα σας που μπορεί ναβγάλει και το μαντήλι από τα μάτια της τυφλής ή από τα δικά σας τα μάτια που πάλι βλέπουν κάλπες στο βάθος του τούνελ. Ή επιτροπές στο κανάλι της βουλής που ξέχασαν την λίστα αυτή καθ' εαυτή λες και δεν υπάρχει κι άρα αθωώθηκαν κι όλοι οι υπόλοιποι που δεν διεγρέφηασαν από τον ύποπτο. Αλλά είπαμε. Για άλλη μια φορά έχουμε τον θρίαμβο της διαδικασίας επί της ουσίας. Κακομοίρα Ελλάδα, που δεν τόχεις σκεφτεί ακόμα.          

31 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Πονάνε όσοι αγαπάνε. Χώρια που έρχονται κι εκλογές ενωτικές. Ρε τα Πατήσια με το δωματιάκι μαζί; Τσ τσ τσ τσ.
    Και τάβλεπα στη βουλή. Η χρυσή αυγή να συμφωνεί με τον σύριζα. "...Ο γραμματέας μαζί με τον αλήτη, η παρθένα με τον σατανά..." κι η Κωνσταντοπούλου ( κάποιος να την γαμήσει ρε παιδιά αφού το ορμονικό δεν ελέγχεται πια ) να υπερασπίζεται βιαστές. Έστω να την βιάσει και μετά ας κάνει ό,τι θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργης ο γαρατζέος09 Φεβρουαρίου, 2013 00:40

    ΤΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΗΝ ΨΕΛΛΙΣΕ Ο ΚΑΙΣΑΡΟΠΑΠΑΣ? ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΛΕΓΑΝ ΟΙ anonymoi ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ Ο ΜΕΛ...ΚΑΙ Ο ΖΟΥΠΑΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΕΙ ΜΕΓΑΣ ΗΓΗΤΩΡ...ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΑ ΠΙΠΙΛΙΣΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΞΕΜΕΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΕΛΛΑ ΣΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΣΤΟ ΠΑΠΑΚΙ...ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ, ΜΕΤΑ ΞΕΜΕΙΝΑΜΕ ΚΙ ΑΠ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΞΕΝΕΡΩΝΟΥΜΕ...ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...(έχει και τα καλά της η κρίση...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο γαρατζέος09 Φεβρουαρίου, 2013 00:43

    ...όταν ζήταγε συγγνώμη ο καισαρόπαπας την άπλωσε την παλάμη μπας και ξεμείνει κάνα 'κοσάρικο από τα μπουρμπουάρ για τα γκαρσόνια? ή μήπως περιμένει να του δώσει ο χαφιές τίποτα από τα μπικικίνια που έβγαλε με την πώληση της βίλλας των 19 χεστρών? Διότι η επιστροφή στο επάγγελμα του ασφαλιστή είναι δύσκολη πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Γιώργη: Κανονικός Μπάγιεβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ
    ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΟ, ΛΙΓΔΑΣ ΚΑΙ ΠΣΑΠ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΕ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΑΣ.
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
    ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΑΜΗΣΕΙ ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ, αντί να γράψουν επιτέλους οτι δεν υπάρχει κανένας Βιντιάδης. ΝΕΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργης ο γαρατζέος09 Φεβρουαρίου, 2013 11:54

    Κάτσε ρε φίλε, ο πριγκηποβάτραχος έκανε και μια προσπάθεια, τουλάχιστον, να κάνει και κάτι άλλο με εκείνα τα ζάσταβα. Έπιασε κώτσους και τίποτα άλλους (κυπραίοι, ζμπαούγκια, σκώληκες, χαλκηδόνες περιστερίου κλπ). Ο καισαρόπαπας μιά ζωή με τα ίδια δυόμισι (μ.ο.) χιλιάρικα πιπιλιζμένα, με το ίδιο παπάκι και την ίδια αγελάδα για άρμεγμα την έβγαζε...ας πάει σε κάνα νιόνιο ή καμιά ζέλα, που έχει και οικογενειακές καταβολές να μας αφήσει να δούμε χαίρι, μπρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργης ο γαρατζέος09 Φεβρουαρίου, 2013 11:59

    KAI MIA ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΘΕΜΑΤΟΣ "ΜΑΝΑ" ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΑ Η ΕΤΑΙΡΙΚΑ...ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΕΤΣΙ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΒΥΖΑΞΕΙ. ΑΜ...ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΧΑΡΤΙΝΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΆΡ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΙΟΥ, ΝΑ ΠΑΡΝΟΥΜΕ ΚΑΝΑ TAKE AWAY ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΒΕ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΟΠΑΔΟΠΑΤΗΡ...).Τόσα χρόνια πως δεν είδε κανείς την ειρωνία...απορώ...αλλά είμαστε και παραδόπιστοι, μη χέσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργης ο γαρατζέος09 Φεβρουαρίου, 2013 12:00

    ...η ίδια χρήση με τον όρο "μητέρα πατρίς" από τα πασοκο-νουδου-σκυλα, δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρηστος Χοντζεας09 Φεβρουαρίου, 2013 13:46


    - Συγνώμη...
    Τι θέλεις,τώρα που χωνεύω;
    - Δάσκαλε...
    - ...."οδήγησης";
    - Οχι, Ραβί. Πόθεν εξήρχοντο τοιούτες ρυπαρές συκοφαντίες δεν ξεύρω. Ημείς πάντοτε ημνούσαμεν εσε
    - Πες μου γρήγορα,γιατί έχω αφήσει την παρέα να περιμένει στο μπαρμπούτι και ήρθα να τσιμπίσω λίγο.Εχω αργήσει.
    - Ξεύρωμεν ότι είσαστε απολυάσχολος και μέγα φόρτου επιμερείσθε. Ζητούμεν συντετριμένοι συγνώμην εκ βαθέως. Δια τας ραδιουργίας εις τας οποίας μετείχαμε την αποφράδα ημέρα του 2006.
    - Τι να την κάνω την συγνώμη. Δεν χρειάζεται. Εγίνατε αιτίαν ίνα απομακρυνθώ απο τας επισήμους κερκίδας. Τέλος πάντων. Πρέπει να φτιάξομεν την Μπαρθελώνα των Βαλκανίων. Εάν σε αυτό συμφωνήσουν και τα λοιπά μεγέθη...συγνώμη να ρευτώ λίγο... αν λοιπόν συμφωνούν να λάβουν τον άχθον που τους αναλογεί,για να μη με πει η πιάτσα κορόιδο, τότε,ναι δέχομαι να σας κάνω την τιμή να μπω μπροστά. Αλλώστε τι δάσκαλος οδήγησης είμαι, αν δεν βγώ "μπροστά".
    - .....
    - Ελάτε. Καθείστε λίγο στο δίπλα τραπέζι και πιείτε από έναν κατρούτσο. Και μετά τραβάτε. Την ευχή μου.
    -... consesus patre...mea coulpa
    - Oχι ρε..αυτά τα κερνάω εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Βρε,βρε,βρε. Περάσανε κιόλας τρία χρόνια από το βρισίδι και την ειρωνεία που τρώγαμε εδώ μέσα. Συγνώμη όμως, γιατί; έγινε κάτι; Μήπως αδερφέ υπέπεσε στην αντίληψη σου κάτι που αγνοώ; Βλέπω και μια άνοδο επισκεψιμότητος αίφνις κι αρχίζω practice στα ξένα ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρηστος Χοντζεας09 Φεβρουαρίου, 2013 14:24

    ma fysika: sygnwmi pou den zitisame sygnwmi pio prin
    prohorame oloi mazi enwmenoi. aekara mia zwi.

    Δεν ξέρω αν αυτο, η "τυχαία" συναντησης μετα της συγνώμης, εκληφθεί από κάποιους σαν προβοκάτσια ώστε να μη μπει ο Βιντιάδης. Ο οποίος όπως μαθαίνουμε ΟΥΤΕ και η ενασχόληση του Χάρις με την Πόρτσμουθ είναι ικανή να τον εμποδήσει να μπεί. Εχει πει από καιρό άλωστε ότι "είναι απόφαση ειλημένη και δεδομένη".
    Δεν ξέρουμε βέβαια πόσο "ειλημένος" και "δεδομένος" θα είναι μετά τις δηλώσεις του Ραβί.
    Αν συνεχίσει ακόμα να έιναι "ειλημένος" μάλλον θα πρόκειται για κατειλημένο απο πνεύματα.

    Οταν λέμε βέβαια "έχει πει" εννοούμε δια στομάτων τρίτων, που όταν αυτά δεν τρώνε,κάνουν δηλώσεις. Τα πνεύματα ως γνωστόν δεν μιλάνε. Κουνάνε τραπέζια,σηκώνουν καρέκλες, στέλνουν ανακοινώσεις, κάνουν εικονικες ΑΜΚ κλπ.
    Ο Βιντιάδης,είναι μια σκεπτομορφή. hologram. Κβαντικός επιχειρηματίας, επιζητά την ενσάρκωση.
    Ενα δημιούργημα στομάτων και εγκεφάλων τρίτων. Αυτά κάνει η ομαδική προσευχή. Θαύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι λέει ο λοστρόμος;Συγνώμη,εφοπλιστής...!Με πάνω από 48 δόσεις μπαίνει; Με 84 μπαίνω και εγώ με τον Χρήστο παρέα,ιδιοκτήτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργης ο γαρατζέος09 Φεβρουαρίου, 2013 16:15

    Χάρη, άσε. Αν πας μαζί με το χρήστο, θα τύχετε της ίδιας αντιμετώπισης με το Θείο το Μπομπυ το μάστορα. Φύλλο και φτερό θα κάνουν τις φορολογικές δηλώσεις σας και θα πρέπει να εμφανίζετε ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής για να τη γλιτώσετε.
    Για το μπροστινό του μπροστινού έχουν αλλιώς τα πράματα...ΟΥΔΕΙΣ έλεγχος, απλά ο βέγγο-πρόεδρος διαβεβαιώνει ότι έχει δει με τα μάτια του ένα εξτρέ για 10 μύρια...
    Βρρε παιδί μου, είδες πως ένα ενδεικτικό "καλής διαγωγής" από το γιαουρτάδικο της γλυφάδας σε απαλάσσει από ελέγχους και τρεχάματα? Εσύ, έφαγες το γιαουρτάκι σου σήμερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρηστος Χοντζεας09 Φεβρουαρίου, 2013 16:49

    Εχουμε πει ότι αν είναι να φτάσουν τις δόσεις 50.000 το μήνα, μπαίνουμε όλοι,αφού οι δόσεις θα βγαίνουν από τα εισητήρια κάθε Κυριακή.
    Αλλωστε γιατί όχι; Δεν έχετε ακούσει για "διακανονισμούς" που επέτυχαν μερικοί "επιχειρηματίες" με την εφορία. 2.540 δόσεις. Η τελευταία αποπληρθείσα το 2450..
    Μετα Χριστον ασφαλώς. Ε, ναι, είπαμε, να είμαστε συνεπείς.

    Ο Βιντιάδης, λόγω "υφής ύπαρξης", δηλαδή αφού είναι κβαντικός, έχει δηλαδή προσδόκιμο άνω των 200 δισεκατομμυρίων ετών, σου λεέι σωστά: Τι μόνο στο πρώτο δευτερόλεπτο της "ζωής" μου θα πληρώνω; Να μην επεκταθούν οι δόσεις εις το επέκεινα;
    Σωστός.
    Στην Ελλάδα, απαιτούν ρύθμηση, ακόμα και τα φαντάσματα.

    Ας πιστούμε χέρι-χέρι γύρω απ΄το τραπέζι και και ας τον "καλέσουμε".
    Οσοι δε, πείθουν μεγαλοοφειλέτες απο το υπερπέραν να διακανονίζονται, επιβραυεύονται απο το ΥΠ. Οικ. Θα τους εκτοξεύει στη Σελήνη και θα σκάβουν για σαλάχια στη "Θάλασσα της Γαλήνης".
    Είμεθα φανταστική χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΣ ΧΑΡΗ: Θυμάσαι τι έγραφα στον καζαμία; 4000 δόσεις. Είμαι κιεγώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα σε όλους.
    Ένας φίλος υπεύθυνος αποθήκης σε σούπερ μάρκετ μου είπε το εξής καταπληκτικό! Με το που βγήκε στον αέρα η είδηση περί Τίγρη,αυξήθηκε η κατανάλωση σε πάνες εγκράτειας!
    Ποιοι είναι αυτοί που τις αγοράζουν δεν μπορούσε να μου πει φυσικά από την θέση που είναι, και σκέφτομαι εγώ.
    Μήπως είναι οι αντίπαλοι πρόεδροι;
    Μήπως οι αντίπαλοι οπαδοί;
    Μήπως είναι οι Αεκτζήδες που τον αποκαλούν γατούλη;
    Μήπως είναι οι παγωτατζήδες;
    Ή μήπως είναι οι πρώην πρόεδροι και ποδοσφαιριστές,οι πρώην διευθύνων σύμβουλοι και τα λοιπά κοπρόσκυλα που καταντήσανε την ομάδα σε αυτά τα χάλια;
    Θα ήθελα έτσι από περιέργεια να έκανε μια έρευνα η MRB ή MRG ή όπως σκατά λέγονται αυτές οι εταιρείες που τις πληρώνεις και σου βγάζουν αποτελέσματα,(συνήθως όπως εσύ τα γουστάρεις!).
    Και θα ήθελα μετά αφού τους θα τους ξέρω ήδη ποιοι είναι, να βλέπω τις φάτσες τους όταν γλύφουν εκεί που έφτυναν!
    Και επειδή ξέρω ότι αυτό δεν γίνεται να το δω σε ευρεία κλίμακα,η απόλαυση μου θα είναι εξ ίσου μεγάλη βλέποντας το στους γύρω μου που τώρα περιμένουν τον Βιντιάδη,τον Σκλαβενίτη και τον φούφουτο να ''σώσει'' την ΑΕΚ!
    Και φυσικά να φτιάχνονται όλοι μετά αφού την σώσουν έχοντας ανοίξει από παγωταντζήδικα, προποτζήδικα και διάφορα άλλα.....
    Ρε που να έρθει κιόλας!
    ΥΓ: Ήδη αυτή την στιγμή που γράφω αυτά βλέπω γνωστή μάρκα σχετικών προϊόντων να κάνει έκπτωση 50%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάμε λοιπόν να πάρουμε και εμείς την ΑΕΚ.
    Βιντιάδη τρέμε!!!
    Εγώ,ο Στίβεν,ο Χρήστος και πιστεύω θα τσοντάρει και ο Γιώργης από Αγγλία μια που έχει και ισχυρό νόμισμα στην κατοχή του!
    Χάρις ο Βιντιάδης, Γιώργη εμείς! Φύγαμε,........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που προκαλεί τόση μεγάλη αισιοδοξία, απο τη συνάντηση οπαδών - sugar. Νομίζω οτι αυτά που τους είπε ήταν γνωστά εδώ και καιρό σε όλους και κυρίως στους μετόχους. Είδατε καμία διάθεση τόσο καιρό απο πλευράς τους. Μα αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα, οτι δε θέλουν να πληρώσουν.

    υ.γ. Καλή και η ισοπαλία σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και κάτι ακόμα. Οι οργανωμένοι γιατί δεν έκαναν την κίνηση τόσο καιρό; Τι περίμεναν; Μη μου πείτε οτι πίστευαν στον Βιντιάδη!
    Εγω αυτό που βλέπω είναι οτι δουλειά δεν έχουμε και δουλειά βρίσκουμε. Τελειώνει η μία, αρχίζει η άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιώργης ο γαρατζέος10 Φεβρουαρίου, 2013 12:26

    Τζίμη μου ήθελα να γράψω ακριβώς το ίδιο σχόλιο χθες και δεν πρόκαμα...
    Κι εγώ δεν άκουσα ΤΙΠΟΤΑ διαφορετικό από αυτά που λέει εδώ και καιρό.
    Ίσως να συγκινήθηκε κομμάτι (όχι όμως και να του κάτσει βαρύς ο αστακός, καθότι είναι και δείπνο και δεν θα ήθελε ο άνθρωπος να ου χαλάσει ο ύπνος) που πήγαν άπαντες με την χείρα προτεταμένη.
    Πιθανώς να του ελάφρυνε λίγο τον ύπνο ότι ένα μάτσο ΤΙΠΟΤΕΣ κάνανε μιά φορά τακίμι και του είπαν και συγγνώμη για την πουστιά του 2005. Και τώρα που σωθήκανε τα μπικικίνια της παρεούλας του 2004 ("βρε αυτόν το γκοντό...κοτζάμ βίλλα με 19 χέστρες πούλησε και δε μας έδωσε κι εμάς κάτι προς αναπλήρωση των καπέλων..."), κάποιοι ψάχνουν για νέο θύμα ή συνεργάτη στο ξάφρισμα...
    Από κει και πέρα, λέει αυτό που έλεγε από την εποχή της δήλωσης περί τρελών και λαμογίων: ¨Πλερώ τα σπασμέ -ΑΝ φοράτε παντελόνια- και ή το μπούλο ή κάνα 2 που έχουν ακόμα χρήμα και χρόνο, προσέλθετε...". Δεν άκουσα ΤΙΠΟΤΑ καινούργιο, και καλά κάνει.
    Τώρα, ΑΝ και ΟΠΟΤΕ μπει, θα είναι με κάνα 2 να κάνουν παρέα στον Lakis, ίσως και στα ψάρια και όλοι οι λοιποί σούζα και μέσα στο κλουβάκι τους στην κερκίδα. Δε νομίζω να έχει ΚΑΜΙΑ διάθεση να κάθεται να ρισκάρει την επένδυση του και ΤΗΝ ΓΚΑΒΛΑ του, για να έχει τις "μάνες ΑΕΚ", τις empire και τις ΠΑΕ γεμάτες από αυτούς που τα φάγανε και κάνανε τα πάντα για να τον κρατήσουν απέξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιώργης ο γαρατζέος10 Φεβρουαρίου, 2013 12:53

    Χάρη, νομίζω ότι σήμερα είναι η ονομαστική σου γιορτή.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΡΟΣ ΧΑΡΗ: Μπάμπη, χρόνια καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΡΟΣ J.PATIKAS: Είσαι ολόσωστος. Απλά σε δουλειά να βρισκόμαστε ήταν η όλη φάση. Και η κίνηση έχει μπόλικο παρασκήνιο για όσους βλέπουν την φάση με τον Αγγελίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς Mike21hlk: Καλώς τον ξανά. Πού χάθηκες βρε Μιχαλιό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρηστος Χοντζεας10 Φεβρουαρίου, 2013 15:46

    Μα δεν είπε κανένας- τουλάχιστον εδώ μέσα- ότι "μπουκάρει" ο "τίγρης".
    Οι φυλλάδες ξεσηκώνουν τους πάντες,ξανά, ως ξέρουν.
    Η μόνη αλλαγή με τις προηγούμενες "δηλώσεις" Μελισσανίδη, είναι ότι δεν είπε το "αφήστε με, δεν ασχολούμαι".
    Είπε το γνωστό "να πλερώσουν τα σπασμένα που τους αναλογούν και εδώ είμαι".
    Απλώς, αυτή τη φορά, η "πίεση" προς τον "τίγρη" δεν ήρθε απο την διοίκηση, η από τους μετόχους, η τους supporters, αλλά απευθείας απο τον οργανωμένο κόσμο.
    Και αυτός,αντιμετώπησε τα παιδιά με καλοσύνη. "είμαστε όλοι ΑΕΚ." "πάμε να φτιαξουμε την Μπαρθελώνα" "το ΟΑΚΑ είναι Νταχάου". "αν βάλουν τα αναλογούντα, τότε μπορούΜΕ να σηκώσουΜΕ τα χρέη. Μόνος μου δεν μπορώ, καθότι βλέπετε είμαι πολυάσχολος."

    Δηλαδή: "βράστε λίγο ακόμα στο ζουμί σας όλοι και όταν γίνετε σαν τον αστακό που μόλις έφαγα,τότε τα ξαναλέμε"

    Το ερώτημα βέβαια είναι:
    Πως ρίσκαραν μια ενδεχόμενη "χυλόπιττα" οι οργανωμένοι και μπούκαραν στο εστιατόριο;
    Αυτό, μπορεί να μας το απαντήσει κανείς; Και πως εβρέθει εκεί και ο "Πρυτανείος" Ηλιόπουλος, ο οποίος πήγε κατόπιν στο Σπατιάτικο χωριό να πει τα νέα : "αδέρφια,είπε το ναι....υπό προυποθέσεις. Να κάνουμε ένα Δ.Σ, γιατί πολύ μου αρέσει να είμαι μέλος σε συμβούλια. Βλέπετε, οι επιχειρήσεις μου, έχουν έναν μεγαλομέτοχο και έτσι δεν μπορω΄να κάνω μόνος μου Δ.Σ."

    Οπως επίσης, γιατί πήγαν τώρα,να βρούν τον πολυάσχολο και όχι μετά την -ακόμα μια "τελευταία ΓΣ στις αρχές Μάρτη, όταν και θα ξεκαθάριζαν τα πράγματα με τις προθέσεις του κβαντικού Βιντιάδη; Γιατί τόση πρεμούρα; Δεν μπορούσαν να περιμένουν 25 μέρες;
    Η μήπως η συγνώμη του Δ.Χ θα είχε μπαγιατέψει ως τότε;

    Ισως του αρέσει να βλέπει την οδοντοστοιχία του στις εφημερίδες και είχε καιρο να κοιτάξει μέσω πρωτοσέλιδου αν έχει κανένα χαλασμένο δόντι. Και είπε να κάνει ακόμα μία εξέταση μέσω "Ωρας".
    Αυτοί δεν είναι δημοσιογράφοι. Οδοντοτίατροι του ΙΚΑ είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΡΟΣ Mike21hlk: Αδερφέ μου, για όλους μας. Αλλά όταν κατεβαίνεις Αθήνα, κάνε και κανά τηλ στον γέροντα για κανά καφέ ή κανά ουζάκι. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Υπάρχει ασυμβίβαστο πάντως λόγω Οπαπ...Θα επέμβει η ΕΕΑ και...Ο υπουργός και... Η τρόϊκα και... Για τον Αντώνη δεν μιλώ. Αυτός είναι στο pay roll.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χρηστος Χοντζεας10 Φεβρουαρίου, 2013 18:13

    Προς Steven: Ναι. Πολύ μου αρέσει όταν προτάσονται οι νόμοι και το δίκαιο.
    Λες και ζούμε στον Καναδά, η στην Νορβηγία.
    Αν εφαρμόζονταν οι νόμοι βρε μαλάκα (στον μαλάκα που πιστεύει τέτοια πράγματα αναφέρομαι) λες να είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε;
    Και δεν δουλεύουν γιατι είναι γι'αυτό ακριβώς κατασκευασμένοι. Είναι μια σκηνή θεάτρου. Σε νοιάζουν άμα οι γυψοσανίδες είναι κούφιες; Το έργο έχει σημασία.

    Αρα, -κατα την διαλεκτική- οι εδώ νόμοι λειτουργούν ρολόι,αφου πληρούν τους λόγους για τους οποίους τους έφτιαξαν.
    Αρα δεν υπάρχει πρόβλημα.

    Ποιό "ασυμβίβαστο";
    Το μόνο ασυμβίβαστο που υπάρχει,είναι να μη συμβιβάζονται ποτέ με λιγότερες μίζες από όσες πρέπει,οι "Ακιδες" που ψηφίζεις.
    Οπως ΄χει πει και ο Ωνάσης: "ένας κανόνας υπάρχει: Δεν υπάρχουν κανόνες".

    Eίναι "ασυμβίβαστο" να ρωτάει το λιοντάρι την αντιλόπη αν θέλει να φαγωθεί.
    Μα καλά, National Geographic δεν βλέπει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή