Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙ Η ΤΣΑΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥ

Θεωρίες συνωμοσίας και φοροδοτικός γκρεμός
Του Αγη Βερούτη
Πριν αρκετές μέρες συνάντησα τυχαία ένα παλιό φίλο που είχα χρόνια να δω, και η κουβέντα μας με προβλημάτισε εξαιρετικά.

Είπαμε να πιούμε ένα γρήγορο καφέ για να μιλήσουμε. Μετά από λίγα λεπτά με ρώτησε πώς βλέπω τα πράγματα και τί ακούω.

Χωρίς πολλές πολυλογίες του εξέφρασα την ανησυχία μου ότι ως κοινωνία βρισκόμαστε σε αποσύνθεση, και ως οικονομία επιταχύνουμε προς ένα φοροδοτικό γκρεμό: το σημείο που η φοροδοτική ικανότητα της οικονομίας εξαντλείται σε τέτοιο σημείο ώστε η συλλογή φόρων από τουλάχιστον το ένα τρίτο των πολιτών θα είναι αδύνατη, απλά διότι δεν θα έχουν να τα δώσουν, και σαν αποτέλεσμα αυτού το κράτος θα καταρρεύσει.

Ως γνωστόν περισσότερο από 2/3 των πρωτογενών δαπανών του κράτους είναι σε μισθούς και συντάξεις, οπότε αν ένας στους τρεις φορολογούμενους αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους του, το κράτος θα πάψει να μπορεί να πληρώνει μισθούς και συντάξεις στο σύνολό τους και δη στην ώρα τους. Ήδη τα φαινόμενα ελλείψεων υλικών σε νοσοκομεία και άλλες κρατικές υπηρεσίες, όπως πχ βενζίνη για τα περιπολικά, ή χαρτί για δημόσιες υπηρεσίες, συναντάται σε σημαντική συχνότητα και επιδεινώνεται.

Από εκεί και πέρα, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, καθώς με υποχρέωση να τηρούμε ισοσκελισμένες δαπάνες-έσοδα, το φοροκυνηγητό θα γίνει ανελέητο και οι φυλακίσεις για χρέη και κατασχέσεις ιδιωτικών περιουσιών καθημερινό φαινόμενο, αποστραγγίζοντας πλέον τελείως την ιδιωτική οικονομία και εξανδραποδίζοντας και προλεταριοποιώντας τη μεσαία τάξη, συμπεριλαμβανομένων και των σχεδόν 4 εκατομμυρίων πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, και τους περισσότερο από ενάμιση εκατομμύριο άνεργους, καταστρέφοντας εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας σε διάστημα εβδομάδων. Αυτό είναι το σενάριο που φοβόμουν ότι θα έπραττε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τελικά το εφαρμόζει το επιτελείο Στουρνάρα, ελέω της συγκυβέρνησης.

Ο παλιός μου φίλος γέλασε ειρωνικά με το σενάριό μου.
- “Δε πας καλά”, μου είπε.
- “Αυτά που συμβαίνουν είναι προγραμματισμένα από την αρχή της κρίσης.”
Κατόπιν, σε λίγα λεπτά μου ανέπτυξε ένα ολόκληρο σενάριο, από εκείνα που ονομάζω θεωρίες συνωμοσίας.Η συγκυβέρνηση, λέει, σκοπό δεν έχει να συλλέξει φόρους, αλλά να φορτώσει τους ΑΦΜ με απλήρωτες οφειλές προς το κράτος. Το παρόν κυβερνητικό σχήμα δεν έχει την νομιμοποίηση να κάνει κατασχέσεις, καθώς έχει συμμετάσχει σε πολύ μεγάλο βαθμό στις πολιτικές που μας έφεραν το χρέος.
Η επόμενη κυβέρνηση, λέει, θα έχει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο στο όνομα του Λαού, θα κάνει τις κατασχέσεις των ιδιωτικών περιουσιών, με την αιτιολογία ότι οι οφειλέτες έχουν περιουσία που το κράτος μπορεί να ρευστοποιήσει, για να καλύψει τις δαπάνες του, αδιαφορώντας αν η προηγούμενη κυβέρνηση έβαλε αυθαίρετους και άδικους φόρους. Εκείνη πλήρωσε με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι το σκεπτικό. (Το περασμένο Σάββατο, ακούγοντας μια συνέντευξη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν θα διστάσει να δημεύσει το σπίτι κάποιου που δεν έχει πιά εισόδημα, αλλά έχει οφειλές και ένα ακίνητο από παλιά. Το αίμα μου πάγωσε.)

Μετά, λέει ο παλιός φίλος μου, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μαζέψει όλα τα ακίνητα των φοροφειλετών άνω των 3.000 ευρώ, όσο τρία χρόνια χαράτσια δηλαδή, θα τα ομαδοποιήσει και θα τα πουλήσει σε ξένα real estate funds, και distress funds, προκειμένου να πάρει σα ναρκομανής λίγο ακόμη χρήμα για να συνεχίσει τις δαπάνες του για λίγες βδομάδες.

Για να μου δείξει την ισχύ των θεωριών του, μου έφερε το παράδειγμα μιας μικρομεσαίας περιοχής στην Αθήνα, πχ τους Αμπελόκηπους. Εκεί, λέει, τουλάχιστον το 1/3 των κατοίκων είναι άνεργοι. Άρα τουλάχιστον, έστω, το 10% των νοικοκυριών δεν έχει κανένα εισόδημα πλην περιστασιακής εργασίας και μάλιστα μαύρης. Αυτοί θα αφήσουν απλήρωτους τους φόρους τους για 2-3 χρόνια, ώσπου να μαζευτούν 3.000 οφειλών, που βάσει νόμου μπορεί το κράτος να κατασχέσει. Οι διαδικασίες κατάσχεσης ως τότε θα απλοποιηθούν με νόμο από το μνημόνιο 4 ή 5, οπότε το κράτος με συνοπτικές διαδικασίες θα αποκτήσει τους τίτλους ιδιοκτησίας. Μετά, λέει, έστω για 1.000 σπίτια στους αμπελόκηπους, η συνολική οφειλή θα είναι 3.000.000 ευρώ, που θα βγει σε πλειστηριασμό για 4-5 εκατομμύρια με τα πρόστιμα και έξοδα κατάσχεσης. Αυτό σημαίνει ότι όποιος θα έχει τότε 5 εκατομμύρια ευρώ, θα μπορεί να αποκτήσει 1.000 διαμερίσματα με μέσο κόστος κτήσης 5.000 ευρώ το ένα, και με έτοιμους τους ένοικους να ζουν μέσα!

Εκεί βέβαια έσκασα στα γέλια, λέγοντάς του ότι πρώτα θα γίνει επανάσταση, και μετά αυτό που λέει!

Εκείνος ατάραχος μου είπε: “Κανείς δεν θα πεταχτεί στο δρόμο επειδή του κατάσχεσαν το σπίτι για φορολογικές οφειλές. Απλά θα μένουν μέσα δωρεάν, ώσπου ο επόμενος ιδιοκτήτης να τους συμφωνήσει ένα μικρό ενοίκιο. Με κόστος 5 χιλιάρικα το διαμέρισμα, κάποιος μπορεί να βγάζει 50% απόδοση στα λεφτά του αν παίρνει 200 ευρώ ενοίκιο το μήνα για ένα διαμέρισμα 90 τετραγωνικών! Ήδη η φορολογική επιβάρυνση των εταιριών ιδιοκτησίας real estate είναι πολύ μικρότερη από όσο στους απλούς πολίτες. Φορολογική ανισότητα.”
Τέλος μου είπε, “Στην Ανατολική Γερμανία, πόσα fund έχουν την ιδιοκτησία όλων των κατοικιών;”
Εκεί σοβάρεψα, τελείωσα τον καφέ μου και έφυγα τρέχοντας.

Άκου εκεί Ανατολική Γερμανία! Ποιός θα μπορούσε να σκεφτεί ένα τέτοιο αρρωστημένο σενάριο συνωμοσίας;

Πφφ!

15 σχόλια:

 1. Επιτέλους! 2 ολοκληρες ωρες να γουσταρουμε μαγκες!


  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RXN-Lq2J8-g#!

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-wBlTMfBOjU

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιώργης ο γαρατζέος23 Φεβρουαρίου, 2013 01:48

  Συμφωνώ. Προς Μολλιέρο μου φέρνει η υποκριτική του τεχνική. Και λίγο από Ντάριο Φο στο πιο μοντέρνο. ΜΕΓΑΣ ΠΕΡΦΟΡΜΕΡ.
  Πουτάνα τους έκανε τους μπροστινούς των πισινών. Τα Σπάτα φλέγονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. XENIADIS GROUP will be granted for countries or regions. Concessions are published and advertised on XENIADIS GROUP global websites, but the web publication is the last step in a series of formalities leading up to the XENIADIS GROUP coming into force. Bids for XENIADIS GROUP are subject to a lengthy examination and approval process. More than several months may elapse between the award, a tract and the signing and ratification of the final agreement.

  Τα λέει ο ανθρωπος: More than several months may elapse between the award, a tract and the signing and ratification of the final agreement.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μέθοδος Στανισλάβσκι

  Αντί ο ηθοποιός να θυμάται τα συναισθήματά του και βάσει αυτών να λειτουργεί στο ρόλο του πάνω στη σκηνή, κάνει ακριβώς το αντίθετο: παίρνει ως αφετηρία τις σωματικές δράσεις που εκδηλώνει κάποιος όταν βιώνει τα συγκεκριμένα συναισθήματα και χρησιμοποιώντας τα σωματικά, καταλήγει να αποδώσει τα ανάλογα συναισθήματα.

  Η πείρα είχε δείξει ότι αν ο ηθοποιός βιώνει στην πραγματικότητα τα συναισθήματα τα οποία καλείται να υποδυθεί, τότε το παιχνίδι είναι χαμένο. Κατ’ αρχήν, μόνο ελάχιστες φορές στη ζωή ενός ηθοποιού μπορεί να επιτευχθεί μια τέτοια ταύτιση. Κι ύστερα, ο ηθοποιός πάνω στη σκηνή πρέπει να έχει τον έλεγχο της κατάστασης, για να μπορεί να αποδώσει το στόχο του ρόλου σε κάθε σκηνή. Έτσι ο Στανισλάβσκι κατέληξε στη μέθοδο της φυσικής δράσης. Σύμφωνα με αυτό το σύστημα, το Σύστημα Στανισλάβσκι, ο ηθοποιός εκτελεί μια σειρά κινήσεων μέσα από τις οποίες προκύπτει το συναίσθημα. Για παράδειγμα, αρχίζει να τραντάζει το σώμα του για να αποδώσει το λυγμό και αυτό είναι η αφετηρία του συναισθήματος πίσω από το λυγμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γιώργης ο γαρατζέος23 Φεβρουαρίου, 2013 12:08

  Γνωστή η μέθοδος και εφαρμοζόμενη από αρκετούς φίλους μου στο σανίδι. Όσον αφορά το μέγα performer Ξενιάη, θέλω να μου δώσεις την άποψη σου σε κάτι:
  Όταν τον μπαγλαρώσαν στο αυτόφωρο και ταυτόχρονα ήταν στο κινητό και αγόραζε παίκτες -λέμε τώρα- για την ΑΕΚ και διαβεβαίωνε τους δημοσιογραφίσκους ότι ουδέν πρόβλημα και ότι θα επανέλθει δριμύτερος (όπερ και εγένετο!!!!!), θεωρείς ότι αυτή η συναισθηματικά γεννεσιουργός διαδικασία (της σύλληψης του και παραμονής στο αυτόφωρο) ήταν προσχεδιασμένη από κάποιους άλλους, πιθανόν ελέγχοντες και αυτόν και βέγγους, μπρουσιάνους, βίντι κλπ κλπ...

  'Η την επέβαλλε Ο ΙΔΙΟΣ στον εαυτό του ώστε να δημιουργήσει τα συναισθηματικά βιώματα (και σε αυτόν ΚΑΙ σε όλους εμάς του Θεατές, συμπεριλαμβανομένου και του ΔΣ της ΠΑΕ) και να δημιουργήσει την επόμενη πράξη στο παρα-δράμα που παίζεται εδώ και κάποιους μήνες: ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.
  Όπως και ο Ιησούς έπρεπε να προδοθεί, να συλληφθεί, να βασανιστεί, να χλευαστεί, να θανατωθεί, να αναστηθεί και ΚΑΤΟΠΙΝ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ. Ως και Άπιστος Θωμάς υπήρξε στο ΔΣ, ο Ηλιόπουλος...

  Συγγνώμη από τον "πρώτα ο Θεός" γκετζετζόγλου και λοιπούς πιστούς εάν με κρίνουν ως βλάστημο, αλλά εγώ βλέπω μιά ακόμα επανάληψη του Θείου Δράματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Προς Γιώργη: Ξέρεις αυτό που λένε για τον τρελό; Πήγαν οι άνθρωπες να βάλουν το κατι τις τους κι ο άλλος είπε να κάνει τη λέζα του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Γιώργης ο γαρατζέος23 Φεβρουαρίου, 2013 14:10

  Προς Steven: Μιλάς για το Ναζωραίο ή για τον Ξενιάδη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Προς Γιώργη: Για τον Ξενιάδη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Γιώργης ο γαρατζέος23 Φεβρουαρίου, 2013 14:48

  Προς Steven: Πρωτίστως να εκφράσω τον ενθουσιασμό μου για την ολική επαναφορά του αποδυτηριάκια, στον οποίο συμμετέχω ήδη με σχόλια και στον αβαντάρω στη σελίδα μου στο facebook...Μου λειψε (όπως έγραψα και στον τοίχο μου: Για εμάς που τα χέρια μας γεμίζαν μελάνι στα κυλικεία των Ανωτέρων και Ανωτάτων εκαπιδευτικών ιδρυμάτων του γιουνάν μπεηλίκ...όχι (μόνο) μελάνι από τους ραπιντογράφους και τις σημειώσεις, αλλά από το φτηνό χαρτί του Φιλάθλου συντελέσθη η μεγάλη επιστροφή. Ο Αποδυτηριάκιας γύρισε!)

  Στο Ξενιάδειο Δράμα: Τελικά έχεις πληροφόρηση ότι ο μέγας performer απλά κατευθύνεται από το μπροστινό του πισινού με το γιαουρτάδικο? Ή απλά τον βολεύει και του παρέχει πάτημα όταν του τελειώνουν οι brοkers από το Λονδίνο και οι Σείχηδες, για να κάνει τη χλαπαταγή και να παρέλκονται άπαντες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Χρηστος Χοντζεας23 Φεβρουαρίου, 2013 14:49

  Οσο και να "τραντάξουν τα σώματά τους",δεν θα πέσει ούτε κέρμα.
  Και ανάποδα να τους γυρίσουμε και να τους τραντάξουμε όλοι μαζί,δεν θα πέσει στο πάτωμα ούτε νυχοκόπτης.

  "κίνδυνος-θάνατος ο Ιωαννίδης"..."μας έχει στο μάτι το κατεστημένο"..."ομάδα του "μεγάλου αφεντικού" ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα Πλατανιας".
  Ποιο "κατεστημένο" και γιατί να σας κυνηγά; Για να σας ρίξει κατηγορία και να ξεμπερδεύει με το τέρας; Η για να μη του φάτε τα λεφτά από την Ευρώπη;
  ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ, ΜΟΥΡΓΟΙ.
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ "ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ". ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ.
  ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ.

  Και τέλος τα -πάντα ωραία- του Κετζετζόγλου: "γιατί να πάρει την ΑΕΚ κάποιος πριν τις "εκπτώσεις", εννοώντας ότι στην ε΄πομενη ΓΣ, η μετοχη θα πάει στο 0.33 και έτσι "κάποιος επιτήδειος μπορεί να πάρει την ΑΕΚ με ποσό της πλάκας"
  ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΙΣΣΑΝΙΔΗΣ...ΡΩΤΑΩ ΡΕ ΜΟΝΙΜΩΣ "ΜΕΘΥΣΜΕΝΕ" ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ... ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ, ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΒΛΩΣΕ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΗΠΙΕ ΜΙΣΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΟΥΙΣΚΥ ΝΑ ΕΙΠΕ: ΔΕΝ ΠΑΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΜΑ 2.5 ΜΥΡΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ ΜΕ ΔΆΥΤΟΥΣ;"
  ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ;
  ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΚΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ, Η ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕ ΠΙΟ "ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΠΩΝΤΑΣ ΤΟ "ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΝ ΠΟΣΟ" ΤΩΝ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ "ΔΙΚΗ" ΤΟΥ ΤΗΝ "ΔΟΥΛΤΣΙΝΕΑ";

  ΔΗΛΑΔΗ Ο ΒΙΝΤΙΑΔΗΣ,ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ,ΔΟΛΙΩΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ 13 ΜΥΡΙΑ; ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ;

  ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΗ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ 0.33 ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ "ΤΖΑΜΠΑ";
  ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙ "ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ";
  ΔΗΛΑΔΗ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΣ ΤΥΡΑΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; ΧΡΟΝΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ;
  ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ "ΠΛΑΚΑ" ΤΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΣ 2.5 (ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝΑΝ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ) ΑΛΛΑ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ "ΠΛΑΚΑ" ΤΟΥ; ΓΙΑΤΙ; ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟΣ;
  ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΛΑΚΑ ΝΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΗΛΑΔΗ;
  ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΣ ΤΟΝ ΘΙΑΣΣΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ;

  ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ; ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ; ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Γιώργης ο γαρατζέος23 Φεβρουαρίου, 2013 14:50

  Είναι φάση σαν την παθητική και την ενεργητική δωροδοκία...ενεργητικός (στην τρέλα του), λοιπόν, ή μαριονέττα με μέλι και καρύδια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Προς Γιώργη: Και ο αποδυτηριάκιας θάχει στην πορεία κι εκπλήξεις.
  Ο Ξενιάδης είναι τρελός απλά. Από εκεί και πέρα, τώρα ξεφυλλίζω τις σημειώσεις του Γιάλομ για πιο ασφαλή συμπεράσματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Γιώργης ο γαρατζέος23 Φεβρουαρίου, 2013 15:23

  Προς Steven: Ο φίλος σου ο Πόντιος είχε πει ότι για να πάει κάποιος για την ΑΕΚ πρέπει να είναι ή τρελός ή λαμόγιοα. Αυτός εδώ που είναι ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ? Μιλάμε για φονικό συνδυασμό. Φάση γκομενάρα με μυαλό...

  Να ρωτήσω και κάτι και άμα θες μου απαντάς: Το μπικικίνι για τον αποδυτηριάκια από που βγαίνει? Εκτός άμα την έχει δει ΜΚΟ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Χρηστος Χοντζεας23 Φεβρουαρίου, 2013 15:27

  τι σημασία έχει "πόσο έχει η μετοχή". Αφου το μαγαζί είναι φουλ χρεωμένο μέχρι το λαιμό.
  Ας υποθέσουμε ότι, όχι 2 η 5 ευρώ να πάει η μετοχή,αλλα να όλες μαζί να γίνου μία και να κοστίζει,ειτε "ένα ευρω" οπως έλεγε ο Κανελόπουλος, η και 200 εκατομμύρια" όπως έλεγε πριν πάλι ο Κανελόπουλος (παιδί των άκρων αυτός)

  Και στη μία περίπτωση και στην άλλη τι έχουμε;
  Εχουμε το εξής: Στην μεν πρώτη ο αγοραστ'ης" αγοράζει τα 50-60 εκατομμύρια χρέη συν που θα πρέπει να ΄δωσει άλλο ένα 20αρικο για τα τρέχονται λειτουργικά,νέες μεταγγραφες, κλπ για φέτος και του χρόνου. Για να βγολυν οι χρονιές, με ομάδα ανταγωγνιστική δηλαδή. Βάλε και κανεάν 60άρι εκατομμύρια για το γήπεδο, μάνι-μάνι πρέπει στα επόμενα 2 χρονάκια να σκάσει μίνιμουμ 100.
  Σωστα;

  Στην δε, δευτερη περίπτωση,αν πρεπει να δώσει 20 μύρια μ'ονο και μόνο για το πλειοψηφικό πακέτο,αυτά θα πάνε σε τρύπες που πρέπει να κλείσουν και σε σχεδιασμο αγωνιστικό της επόμενης σεζον. Σωστα;

  Αρα; Αρα, δυο φορές κουκιά με λάδι. ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ.
  Που ε'ιναι η διαφορά αν τα λεφτά μπουν μέσω ΑΜΚ πριν αυτός μπει, η εαν αυτη η ΑΜΚ γίνει ΑΦΟΥ θα είναι αφεντικό στο καταχρεωμένο μαγαζι.
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ, ΑΦΟΥ ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΛΕΦΤΑ;

  Περιμένουν λεφτά από κάποιον μαλάκα; Περιμένουν λεφτά να δώσει κάποιος "για να μπει"; Τον περιμένουν στα "σκαλοπάτια" για να τα "σκάσει"; Για να καλύψει τα χρέη των πονηρών που την αφήνουν;
  Λαθος μεγάλε. Κάνεις ΛΑΘΟΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ. ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ.
  ΤΑ χρέη έχουν ονοματεπώνυμο. Δεν είναι alien. Εχουν υπογρφές.
  Η πληρώνεις τα χρέη σου και συνεχίζεις να την λειτουργείς ο ίδιος.
  Η τα πληρώνεις και ψάχνεις για "συμπαίκτες".
  Η την παρεχωρείς με "ένα ευρώ",έστω να απαλλαγείς απο τα χρέη.

  Ποιο είανι το παραξενο εδω, με δάυτους; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ!
  ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
  Γιατί αφού τους είναι βάρος η ΠΑΕ δεν την χαρίζουν; Αφού συνεχίζουν να φορτώνονται χρέη.γιατι δεν κάνουν έστω αυτο;
  Για να μη την πάρει κανένας "εχθρός". Ενώ πρέπει να την πάρει "φίλος" αγοράζοντας τα φύκια τους για κορδέλες μεταξωτές;
  Να πληρώσει χοντρά δηλαδή ο "φίλος".
  "φίλοι- φίλοι, σου γαμώ και το καντίλι" δηλαδή

  Ρε κάτι μάγκες ,να χαρώ. Ρε κατι πονηρέλια. Ρε κάτι μπαγάσιδες.
  Να τους "παραγγήλεις",εκει στα Σπάτα, ότι θα το πιούνε το ποτήρι μέχρι το τέλος.
  Ασπρο πάτο στο δηλητήριο θα πουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Προς Γιώργη: Αυτήν την στιγμή από πουθενά. Αλλά σε λίγο θα ξεκινήσουν οι διαφημίσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή