Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΕΙΚΟΝΙΚΑ

           Είναι μια τεχνητή εφορία, αυτή που ζούμε. Ωπ, δεν πιστεύω το μυαλό σας οτι πήγε στην Ελλάδα και με βάση αυτά που είπε ο πρωθυπουργός περιμένετε οτι θα έρθει η ανάπτυξη και οι νέες θέσεις εργασίας. Ή οτι τα μέτρα τελείωσαν. Όχι βρε. Το κείμενο είναι για την ΑΕΚ, που με τον Βιντιάδη εισελθόντα ή εξελθόντα ( το ίδιο είναι εξ άλλου ) , για την οποίαν δεν αλλάζουν και πολλά. Τι πουτάνα σύμπτωση με την Ελλάδα, ε; Όλοι να αγωνίζονται για το καλό σου κι ο σχετικός χάρτης των επενδύσεων σαν χώρα να σε δείχνει μόλις με δέκα μύρια δολλάρια και η ΑΕΚ παρά την καταπληκτική συγκομιδή βαθμών, νάναι στον πάτο ακόμα.
             Και να διαβάζεις και αστεία για δυό ή για τρεις ομάδες από κάτω. Την ώρα που τα πάντα αλλάζουν κάθε μέρα και κάθε εβδομάδα. Από παρασκηνιακές συμμαχίες μέχρι και σε νέα μέτρα φορολόγησης. Βλέπετε να είναι τα ποδοσφαιρικά άσχετα με την πολιτική; Ελπίζω, όχι πια.. Το μόνο που δεν μπορούμε με βεβαιότητα να ταυτοποιήσουμε΄είναι ποιό πράμα προηγείται. Ο πολιτικός είναι τέτοιο ον και σαν άνθρωπος πηγαίνει να δει κάποιο παιχνίδι, ή ο πολιτικός εκλέγεται επειδή πήγε στο παιχνίδι και τον είδαν και οι οπαδοί;
             Εδώ λοιπόν, ο καθένας βάζει το δικό του το μυαλό κι ό,τι τον βολεύει. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΒΟΛΕΜΑ ΜΙΛΑΜΕ. Όποιος ας πούμε έχει πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο του σαν πολίτης κάποιου κράτους, κάθεται και σποαταλάει χρόνο για να μελετήσει αλλαγές νόμων ή παγκόσμιες εξελίξεις ή κυριακάτικες εφημερίδες. Χώρια που για να συμπληρώσει κι ένα έντυπο, νομίζει οτι έχει στοχοποιηθεί από κάποιους κι οτι όλος ο κόσμος ασχολείται μαζί του. Όποιος φυσικά γνωρίζει τα τρία πράματα που ζήτησε ο Μέγας Αλέξανδρος πριν πεθάνει, απλά τα ξύνει και φυσικά περνάει καλύτερα με τις αγωνίες του διπλανού του, που τον έχει τραγουδήσει παλιά μέχρι κι ο Κηλαηδόνης.
            Οπότε για την ΑΕΚ, μια που είναι πιο χειροπιαστά τα πράματα, έχουμε το εξής θέμα: Τα δυό ανάποδα αποτελέσματα της προηγούμενης Κυριακής, που μαθηματικοποίησαν το πρόβλημα κι έσπρωξαν την σωτηρία από τους 25 βαθμούς στο τριαντάρι. Ένας στόχος που φαντάζει ζόρικος με βάση την λογική συμμετρία που θα έπρεπε να ακολουθεί μια ομάδα σε δυό γύρους. Σχετική συμμετρία μιλάω, έτσι; Αλλά που το πρόγραμμα των αγώνων μπορεί να κάνει πουτάνα τον οποιονδήποτε, που είναι υποχρεωμένος να γράφει κατι κάθε μέρα χωρίς την δυνατότητα να επεξεργαστεί συγκεκριμένες πληροφορίες που συνεχώς προκύπτουν.
           Για παράδειγμα, γράφει το αγαπητό site : "...κι είμαι σίγουρος, οτι μέχρι το τέλος της σαιζόν, η ΑΕΚ θα αλλάξει πολλούς προπονητές..." Επίσης, μόλις μια εβδομάδα μετά την τρελή κριτική στον Λίνεν, "...η ομάδα αυτή είναι καθαρά έργο του τεχνικού τημ ..." Κι ενώ τα κουκιά είναι απολύτως μετρημένα. Με συγκεκριμένες ερωτήσεις:
          - Τα λεφτά της μπροστάντζας, πού βρέθηκαν;
          - Οι δόσεις για το 44, πού εξαφανίστηκαν;
          - Ποιός είναι αυτός που βρίσκει σήμερα παίκτες, ενώ το καλοκαίρι σχεδίαζε μια ομάδα για σωτηρία στην δεύτερη κατηγορία;
             Πριν κάνουμε ξανά αποκαλύψεις, και παρέμβει κι ο καζαμίας, καλό είναι να σκεφτούμε. Εξ άλλου, εγώ δεν βιάζομαι. Άλλος έχει το αγγούρι στον κώλο κι άλλος ψάχνει εμένα και τον ύποπτο ρόλο μου. Για τα οποία θα μιλήσουμε συντόμως. Τον οποίον ύποπτο ρόλο, γιατί να μην τον αποδεχτώ; Κακό μου κάνει; Ποτέ. Συνήθως αυτός που φοβάται ξεγυμνώνεται και ζητάει ασπίδες. Κάποιος που κάθεται στην άκρη μιας εξέδρας, πληρώνει τα εισιτηριάκια του και μετά κάνει και μια κριτική άνευ διαφημίσεων, τι να φοβηθεί; Μην του κλάσουν τ' αρχίδια; Αλλά κι αν γίνει κι αυτό, μ' ένα μπάνιο δεν φεύγει η μπόχα;
              Η οποία μπόχα, θα είναι πολύ δυνατή αγωνιστικά. Ρίχτε μια ματιά στο πρόγραμμα και παρά τους " τελικούς " που έχουμε κερδίσει, πέστε μου τι περιμένετε σαν βαθμούς από εδώ και πέρα. Με αυτό το τουρλουμπούκι που βλέπετε ακόμα και σήμερα. Δηλαδή, τι περιμένετε στους επόμενους πέντε αγώνες. Βεβαίως όλα γίνονται καθότι ποδόσφαιρο, αλλά εδώ χρησιμοποιούμε την λογική, το DNA του ρόστερ, τα εργομετρικά, τον πάγκο και το τριαντάρι που ζητάμε. Για να μην φεύγουμε στον ουρανό και για να ξαναγίνουμε Αεκτζήδες κι όχι lifestyleϊδες, που αίφνις θέλουμε και play off χωρίς λεφτά, χωρίς διοίκηση και χωρίς αντικατάσταση ακόμα και του Ρίκα. Διότι η λογική μιλάει για έξι ακόμα βαθμούς με Θράκη και Βέροια μέσα, κι άρα απομένουν ακόμα δυό ζητούμενοι πόντοι. Που φυσικά δεν είναι πολλοί.
             Αλλά σημαίνουν οτι ο μαλάκας άεργος κι άνεργος πολιτικός, πρέπει να χτυπηθεί ουσιαστικά με τα έργα του των προηγούμενων ετών. Πάνω στα οποία εκπαίδευσε τον λαό, δηλαδή τους ψηφοφόρους του. Κι άρα η ΑΕΚ, θα πρέπει να πάρει πόντους από τα ντέρμπυ της έδρας της - με ΠΑΟΚ και ΠΑΟ δηλαδή - αφού εγώ ξεχνάω τον Αναστασιάδη, το πολύ ξύλο στην Κέρκυρα και φυσικά την τύχη που θα γυρίσει την πλάτη της αφού ισομερίστηκε σε αυτά τα είκοσι παιχνίδια μέχρι τώρα που μας έχουν με μείον 15 βαθμούς σε σύγκριση με πέρσι. Και δεν μετράω το ψυχολογικό τόσο πολύ, που όμως είναι εμφανέστατο στις καθυστερήσεις που ΄γίνονται επίτηδες και κάποιοι άλλοι τις βαφτίζουν " κόπωση ".
               Εντάξει υπάρχουν κι άλλες δυνάμεις που θα δράσουν, όπως ας πούμε η τελευταία αγωνιστική με τον Σπανό. Ή τα παιχνίδια με τις ομάδες που δεν έχουν τα χρήματα να πάνε στην Ευρώπη. Υπέρ μας είναι αυτά και γι' αυτό βγάζουμε μια νότα αισιοδοξίας, αλλά θα πρέπει να ξέρουμε το μέχρι πού φτάνουν τα νύχια μας και το λέμε από τώρα με δεδομένα τα δυό καλά αποτελέσματα της αλογοτροφής, που άυριο θα αλλάξουν.Όπως αλλάξανε κι οι νησιώτες μας με την επαπειλούμενη ανάπτυξη, αλλά βιώνουν μια χαρά, ολόκληρη εβδομάδα αποκοπής από φάρμακα και γιατρούς. Και την ΄στιγμή, που έχουμε δέσει και τον τελευαταίο κάβο κατά τον ηλίθιο που άνοιξε τότε τα σύνορα.
                Βέβαια ακόμα δεν έχει γίνει γραφικός -ΚΑΤ' ΕΜΕ ΑΥΤΟ, όποιος θέλει το αντικρούει  - για να βουτάω τον κόσμο και να του λέω να είναι σε εγρήγορση. Ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Σε κανένα επίπεδο. Το μόνο που κάνω είναι να προσγειώνω και να χαμηλώνω απαιτήσεις ΚΑΙ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΟΤΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ - αν μείνει ο κορμός - ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ. Αλλά τώρα περνάμε παιδικές ασθένειες, που πάντα αφήνουν κουσούρια ειδικά αν η αντιβίωση γίνει ελλειπής. Διότι είμαστε μια ομάδα, που παίζει εξωγενώς χωρίς διοίκηση και χωρίς προνητές. Αποδεικνύοντας την δύναμη της φανέλας μας. Στην οποίαν εξ άλλου τα αποδίδουμε όλα. Φυσικά συζητώ για όποιον γνωρίζει το πραγματικό ποδόσαφιρο κι όχι όποιον είχε νομίσει οτι όταν το Μαρούσι είχε πάρει κύπελλο Κόρατς, είχε ανατρέψει τα στερεότυπα του διεθνούς μπάσκετ. Όπως εξ άλλου δεν το έκανε και η κατάκτηση της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό. Όπως εξ άλλου δεν κάνει και τίποτα στο ΑΕΠ μας και η Ακρόπολη που είναι ακόμα εκεί. Όπως φυσικά και δεν 'έκανε τίποτα κι ο Αμπράμοβιτς στην Τσέλσυ. Πρόσκαιρα, εικονικά είναι όλα. Χαίρετε.  

2 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας04 Φεβρουαρίου, 2013 14:43

    "Μπαίνω εάν οι δόσεις γίνουν απο 24, 48"
    Και εγώ δέχομαι να πηδήξω την Μπιγιονσέ με την προυπόθεση οτι θα "καθήσει". Αλλιώς,ούτε κουβέντα.Εχουμε και μια υπόληψη.

    Η περίπτωση Βιντιάδη,θυμίζει τους άθλους του Ηρακλέους. Κάθε φορά που νόμιζε ότι τελείωσαν τα βασανά του και ότι "αυτός άθλος θα είναι ο τελευταίος", να'σου ο Ευρισθέας ο καριόλης με μια καινούρια απαίτηση-δοκιμασία. Και μετά το λιοντάρι, ήρθαν όρνιθες, μετα Λερναία Υδρα, μετα κάπροι,μετα να ξεσκατίζεις σταύλους... αι στο διάολο πια, με το μαλάκα τον κωλόγερο.
    Παράτατα βρε Ηρακλή Βιντιαδη. Δεν σου αξίζει τέτοια ταλαιπωρία.

    Το μόνο που δεν ξέρω βέβαια, είναι: σε περίπτωση που δεν αλλάξει ο αριθμός των δόσεων και παραμείνουν ως έχουν,τότε, τα κεφάλαια που έχεις δεσμεύσει και οι υπογραφές που έχεις αποσπασει σαν συμφωνίες που αφορούν την επένδυση μέσω ΑΕΚ, τι θα απογίνουν; Και εάν αυτό σημαίνει ότι θα έχεις "δίχως κέρδος κέρατα" και ίσως μπλεξίματα και περιπέτειες δικαστικές για "αθέτηση συμφωνίας" "εκμετάλευση" "εμπαιγμό" κλπ. Φοβάμαι μη σε σύρουν και στα δικαστήρια δηλαδή. Κακόμοιρε,τι σου έμελε να πάθεις.
    "Κινέζες" "Δηιανειρες" σε "τύλιξαν" με επενδυτικα "πουκάμισα" και τώρα δεν μπορείς να τα βγάλεις από πάνω σου,αφού έγιναν ένα με το δέρμα σου.

    Επίσης, έχω την υποψία, οτι ο Βιντιάδης δεν υπάρχει ούτε καν σαν φυσικό πρόσωπο.
    Σαν "εφοπλιστης", η "επιχειρηματίας" φυσικά, ούτε λόγος .
    Αλλά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι έιναι αποκύημα φαντασίας,ορισμένων "φανταστικών" παραγόντων, που ζήλεψαν την δόξα του Ιουλίου Βερν.

    Οτι ο τύπος που μας "παρουσίασαν" καποια μέρα εκεί στο ΟΑΚΑ,σαν "ο Βιντιάδης", δεν είναι παρά κάποιος απο τον σωρό, άστεγων, που τον πήραν, του φόρεσαν ένα πουκάμισο,του έδωκαν και ένα κινητό και του είπαν: "θα κάτσεις δίπλα μας,δεν θα βγάλεις τσιμουδιά και στο τέλος του αγώνα θα σου δώσουμε ένα εκατοστάευρο...είσαι;"
    Και γιατι να μην είναι;

    Περιμένουμε να μας "ακούσει" ένας νεκρός, ενώ είμαστε γονατισμένοι μπροστά σε ένα κενοτάφιο. Δεν υπάρχουν δηλαδή, ΟΥΤΕ τα οστά του.
    Μακάριοι οι πενθούντες...
    Μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες.
    Μακάριοι οι πραείς...
    Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατοστάρικο;;;;
      που να το βρούνε;
      κάνα εικοσάρι δανικό από κανένα άλλο πατέρα που είσπραξε την ασφάλεια του παιδιού του μπορεί....

      Διαγραφή