Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΕΡΓΩ

Απο το ταχυδρομείο, καθότι έχω μπλέξει με spokesmen, δήθεν επαγγελματίες. Όλα τα βλέπουν καλώς καμωμένα, ελληνικά.
**********************************************************************************************************
Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.
Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας
Μέχρι πριν λίγες ημέρες γνωρίζαμε ότι όποιος κάνει παιδιά θα τα φορολογεί το κράτος από την πρώτη μέρα της γέννησης τους με σκοπό το κέρδος, θέλεις παιδί θα πληρώσεις θέλεις σκάφος δεν θα σε φορολογήσω λογική Στουρνάρα.
Η καινούργια είδηση που έχει αναστατώσει γονείς και παιδιά είναι ότι μόλις κλείσει τα 18 του χρόνια το παιδί είναι υποχρεωμένο να αποκτήσει ΑΦΜ και να κάνει φορολογική δήλωση.
Το κράτος απειλεί φυσικά όπως όλους τους έλληνες ότι εάν καθυστερήσουν τα παιδιά να υποβάλουν την φορολογική δήλωση έως το τέλος Ιουνίου απειλούνται με χαράτσι 75€!!!!! Επίσης θα πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις και για να μην πληρώσουν φόρο και θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν έχουν εισόδημα!!!!!
Τέτοιο κυνηγητό σε παιδιά κάθε ηλικίας από την γέννηση τους έχει να δει ο κόσμος από την εποχή του Ηρώδη.
Είσαι μαθητής; Είσαι φοιτητής; Τι το νοιάζει το κράτος ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ έφτασε η ώρα σου και μέχρι τον Ιούνιο θέλω να υποβάλλεις φορολογική δήλωση.
Δηλαδή το άθλιο παρακμιακό κράτος καλεί τα παιδιά ακόμα και μέσα στις εξετάσεις να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις αφού σύμφωνα με την διάταξη του νέου φορολογικού κάθε φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να υποβάλει φορολογική δήλωση.
Άρα λοιπόν ταλαίπωροι γονείς πηγαίνετε μέσα στις επόμενες εβδομάδες να ικανοποιήσετε την ηλιθιότητα ενός κατάπτυστου νόμου και να βγάλετε ΑΦΜ στα παιδιά σας για να υποβάλουν δήλωση το καλοκαίρι.
Και παρακάτω αποκαλύπτουμε το σκεπτικό του νόμου που μόνο ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος θα μπορούσε να το σκεφτεί και να ζητήσει την εφαρμογή του.
Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας θα χρεώνονται αυτόματα κατά την εκκαθάριση τους οι φορολογικές δηλώσεις των 18χρονων με το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ. Θα θεωρείται δηλαδή ότι υπερέβησαν το ανώτατο όριο ετήσιου εισοδήματος των 2.900 ευρώ που ισχύει για τα προστατευόμενα τέκνα και έτσι δεν θα αναγνωρίζονται ούτε σαν προστατευόμενα μέλη ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.
Παράλληλα αφού υποχρεώνουν τα παιδιά με το γνωστό ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ να κάνουν δήλωση και τα χρεώνουν και με 3.000€ για το 2012 για να είναι αφορολόγητο το ποσό θα πρέπει να καλύψουν το 25% με αποδείξεις παροχής υπηρεσιών!!! Αλλιώς θα πρέπει ο 18χρονος που τον συντηρεί η οικογένεια του να πληρώσει φόρο 10% επί του 25% των 3.000€ που δεν θα έχει καλύψει με αποδείξεις!!!!ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.
Και επειδή η ηλιθιότητα των νομοθετών συνεχίζεται ακάθεκτη το κράτος θα δώσει την ευκαιρία στους νεαρούς φορολογούμενους να αποδείξουν ότι δεν έχουν εισοδήματα με την διαδικασία αμφισβήτησης όπως φυσικά προβλέπει ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος.
Δηλαδή ο γονιός θα πληρώσει την ανικανότητα τους κράτους και την ηλιθιότητα των νομοθετών αφού για να υποβληθεί η αμφισβήτηση θα πρέπει αυτό να γίνει χειρόγραφα στην ΔΟΥ από τον ίδιο τον 18χρονο η τον γονέα του και μαζί με το χειρόγραφο θα πρέπει να υποβάλει και δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι ο συγκεκριμένος νέος συντηρείται από τους γονείς του!!!
Φυσικά για να γίνει δεκτή η αμφισβήτηση θα πρέπει να πεισθεί ο εφοριακός που θα την εξετάσει ότι ο νομοθέτης είναι πανηλίθιος και για αυτό τον λόγο να διαγράψει τα 3.000€ από την δήλωση του νεαρού και να τα μεταφέρει στους γονείς όπως είναι και φυσιολογικό.
Και για να ολοκληρωθεί το έργο μιας ακόμα ντροπής σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών ξέρετε είναι αυτό που υπουργός είναι ο Στουρνάρας όνομα και πράγμα, προκύπτει πώς ίσως χρειαστεί να κατατεθεί πρώτα φορολογική δήλωση να εκκαθαριστεί και αφού σταλεί το εκκαθαριστικό, να πάει ο φορολογούμενος με τον μπαμπά του στην αρμόδια ΔΥΟ για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά που χρειάζεται.
Ερώτηση προς τους νομοθέτες εάν είναι φαντάρος το παιδί στα 18 του χρόνια τότε τι προβλέπει η ηλιθιότητα αυτών που αποφασίζουν; Θα δηλώνει τα 40€ τον μήνα που παίρνει σαν φαντάρος ως εισόδημα;;;; Οπότε θα βγει και από προστατευόμενο μέλος της οικογένειας του;;; Μήπως έδωσα ιδέα σε κάποια διάνοια σύμβουλο του Σερίφη του Νότιγχαμ και να το δούμε νομοθετημένο;;
Η δυσάρεστες εκπλήξεις των κυβερνώντων προς τους πολίτες είναι καθημερινές και βυθίζουν στην ύφεση όλο και περισσότερα νοικοκυριά αλλά αναρωτιέμαι οι πολίτες πόσα ακόμα μπορούν να αντέξουν;; Πόσα ακόμα θα ανέχονται;;; (του Κώστα Βουκελάτου)

9 σχόλια:

  1. Εάν ένα λιοντάρι που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην αιχμαλωσία, το αφήσεις ελεύθερο στην ζούγκλα θα ψοφήσει. Δεν έχει μάθει ποτέ να κυνηγά, να αυτοσυντηρείται. Έτσι κι αυτή η γενιά των Ελλήνων στην πλειοψηφία της δεν πάλεψε ποτέ για τίποτα. Δεν αγωνίστηκε. Τα περισσότερα της δόθηκαν από δανεικά (τα κόκαλα βέβαια). Καταργήθηκε η παράδοση η δική μας, η ελληνική, που είναι "κοινοβιακή" & "ασκητική" και προϋποθέτει ήθος, αξιοπρέπεια, λόγο και τιμή.
    Τώρα προτιμούμε να αναθεματίζουμε, να απειλούμε - σιγά μη σκίσουμε καμιά εφημερίδα - και να αυτοκτονούμε βεβαίως, βεβαίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι σαν το πείραμα με το βατραχάκι. Αν το βάλεις σε κατσαρόλα με νερό κανονικής θερμοκρασίας θα καθήσει ευχάριστα. Οσο το νερό αρχίζει να ζεσταίνεται, αυτό δεν αντιδρά γιατί είναι σταδιακή η άνοδος της θερμοκρασίας μέχρι που το νερό θα βράσει βράζοντας και τον ανήμπορο πια βάτραχο. Ενώ αν το είχαν πετάξει κατευθείαν στο βραστό νερό θα είχε αντιδράσει σαλτάροντας μακρυά.
    Στην Ελλάδα σταδιακά μας βράζουν. Σταδιακά μας κοιμίζουν, σταδιακά μας εγκλωβίζουν μέχρι να ψοφίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας20 Φεβρουαρίου, 2013 15:26

    Τα βρίσκω υπερβολικά.
    Μας "έβραζαν" πάντα. Δεν ξεκίνησε το "τσουκαλι" απ'ο το 2009. Σιγά τα ωά
    Η: "σιγά τα βατράχια".
    Επειδή κάποιοι "παίζουν" με το κουμπί της θερμοκρασίας, κάπου-κάπου;
    Eχουν υπάρχξει γενιές που έχουν στην κυριολεξία "ροδοκοκκίνησαν" στους 250c

    Εδώ για να ζήσεις χρειάζεσαι...τίποτα. Απολύτως. Ολα είναι δωρεάν. Με μια ελιά και ένα αμπέλι γίναν όλα ξανά. Μη κοιτάς που εκείνοι ζουνε στούς παγωμένους βούρκους και πρέπει όλα να είναι στην εντέλεια και με κόπο.
    Τους γράφωμεν εις τα πεπαλαιωμενα παπάρια μας.

    Τι να "κλάσουν" ένας σακάτης δυό πουστιδες και μια καρακάξα;

    Μια συνεχής ζήλια είναι και ένα "ανάθεμα" στους παλιούς Νότιους, που έπιασαν τα καλύτερα οικόπεδα και εκείνοι κατόπιν αιώνων, στριμώχτηκαν αναγκαστικά στην ενδοχώρα,στα δάση και στις στέπες,σαν αρκούδες.
    Περί αυτού προκειται και τίποτα άλλο δεν "παίζει".
    Σαν να σε τρέχει στα δικαστήρια ο γείτονας σου, γιατί λεέι πρέπει να γκρεμίσεις το παραθαλάσσιο σπίτι σου, αφού το δικό του είναι "πίσω" και δεν βλέπει θάλασσα.
    Ας ερχόσουν πρώτος ρε μούλε. Τι να σου κάνω;

    Από τους "ζεστούς" και χαλαρωτικούς 35c πέταξαν μερικά "κούτσουρα" στη φωτιά (σαν τον ΓΑΠ τον Τούρκογλου, τον Σαμαρα κλπ) και τώρα "ιδρώνουμε" στους 70c
    Eντάξει...
    Kαταλαβαίνουμε τώρα εμείς τίποτα από "φούρνους"; Είμαστε "Αττικά μελανά αγγεία" Πυρίμαχα.
    Περιβεβλημένοι με αντιφλεγμονώδες ύλες: starxidiamol- degamiet.

    "λίγο κρασί, λίγη θάλασσα και το αγγούρι μου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστος Χοντζεας20 Φεβρουαρίου, 2013 16:18

    Ποια μέτρα, ποιοι δυσβάσταχτοι-και αναποτελεσματικοί- φόροι, ποια αναγκαστικά δανεια, και αηδίες.
    Ενα κράτος πραγματικά ελεύθερο ομως και όχι σιδηροδέσμιο απο νταβάδες,όπως αυτό που ζούμε, με τέτοια συγκρητικά πλεονεκτήματα, μπορεί να πηδήξει τα πάντα,"αύριο το πρωί". Με δέκα τρόπους.

    Εναν μόνο να πούμε:

    "Αυριο" το πρωί, άμα θέλουν οι εδώ, μπορούν να γαμισουν το σύμπαν.
    Αρπάζεις 15 εφοπλιστες και λες: Βάλτε ότι έχει και μπορεί ο καθείς. Αλλος 100,άλλος 50,άλλος 80 ,άλλος 20 εκατομμύρια. Συγκεντρώνεται ενα δις και φτιάχνεις δυο μεγάλες γραμμες παραγωγής. Μια να παράγει αυτοκίνητα και μια άλλη ηλεκτρονικους υπολογιστες και τιαύτα.
    Απαλλαγή από φόρους πλήρως. Δεν θέλω "μία" σαν κράτος. Ουτε ευρώ να μη πληρώνουν. Μόνο να παράγουν,να απασχολούν, και να εξάγουν με τα πλοία τους. Γιάννης κερνάει-Γιάννης πίνει δηλαδή.
    Ξέρεις τι έχει να γίνει; Τι κόσμος θα χλωμιάσει και τι βρακιά θα κατέβουν; Χαμος.
    Παραμάζωμα όλα.
    Γιατί δεν το κάνουν; Δεν έχουν τα κεφάλαια, η δεν υπάρχει η τεχνογνωσία; Φυσικά υπάρχουν και τα δύο σε πληθώρα.

    Ελεύθερη αγορά δεν έχουμε; Λέμε τώρα. Η όχι;
    Στον καπιταλιστικό κόσμο της ευκαιρίας και της ελευθερίας του επιχειρείν δεν ζούμε; Η όχι;
    Μπορεί μια χώρα να αναπτύξει ότι θέλει; (επ...εδω μας τα χαλας.)
    Γιατί φυτοζωούν κολλημένοι σαν τα στρείδια στο κράτος και το αντίστροφο;
    Γιατί οι μεν δεν το προτείνουν αυτό στους δε, η το αντίστροφο;

    Τόσο πρωτότυπο είναι πια αυτό;
    Γιατί μυρικάζουν τόσα χρόνια και τάχα σπάνε το κεφάλι τους για "λύσεις στο προβλημα";
    Δεν την ξέρουνε τη λύση; Δεν γνωρίζουνε τους τρόπους;
    Γιατί -τάχα-"χάνονται" στη μετάφραση της λοβιτούρας οι μεν και της λαμογιας οι δε;
    Δεν γαμιούνται λέω εγώ και οι μεν και οι δε. Τα τσουτσέκια με τα ονοματεπώνυμα.

    Απλή η απάντηση:
    Γιατί είναι χεσμένοι και οι μεν και οι δε.
    Γιατί είναι "κάπου αλλού δωσμένοι όσο ν'άναι", οπως έλεγε και ο Ζίκος.

    Εχετε ρε μαλάκες Αρχίδια; Κάντε το ΑΝ τολμάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρηστος Χοντζεας20 Φεβρουαρίου, 2013 20:49

    "Από μια εταιρία της Κύπρου, που εκτός από αδερφή χώρα είναι και Ευρωπαϊκή Ενωση, με νόμιμο εκπρόσωπο τον Ακη Λιμαντζόγλου...."

    Tι άλλο θέλετε για να πειστείτε για το αξιόπιστο του "αγνώστου".
    Κύπρος-..."άγνωστος"-...κατεχόμενα-...Αττίλας-...Ξεριζωμός...Μακάριος-...Ενωσης-... Διγενής...Αυξεντίου-...Ισαάκ-Σολωμού... Ελατε...κάντε τους συνειρμούς.Σας θέλω ξύπνιους. "365" διαβάζετε.
    Αντε,να το πάρει το ποτάμι:
    Δεν είναι άγνωστος. Είναι ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρηστος Χοντζεας20 Φεβρουαρίου, 2013 21:06

    Μη φοβού παιδιά. Είναι όλα υπό έλεγχο:

    "Γιατί το δάνειο με τους ξεκάθαρους όρους από μια 100% νόμιμη εταιρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης το όνομα του δανειστή δεν παίζει κανένα ρόλο..."

    "Βλέπεις "Νίκας", είναι καλό"; Ωραία. Μπορεί να είναι και έτσι.
    Αν όμως ρε κερατάδες σας έχει κάνει καμιά πλάκα ο Μαρινάκης, ο Βγενόπουλος η ο Ιβαν, τι θα γίνει τότενες;

    Και μη μου πέις "αδύνατον" και "αυτά είναι χοντράδες"...γιατί θα σου πω: Πως φοβάσαι μη πέσει η ομάδα σε "ξένα" χέρια, η σε χέρια που θέλουν να κάνουν πλάκα μαζί της "για ένα κομμάτι ψωμί" όπως αποκαλείς τα 2 εκατομμυρια που ίσως βάλει με την μετοχή στο "επικίνδυνο 0.33" και πάρει το πλειοψηφικό πακέτο και δεν φοβάσαι η δεν υποψιάζεσαι ότι και τα "άγνωστα 400.000" δεν μπορει να είναι κάτι ανάλογο;

    Εκτος και αν ο εν δυνάμει "πλακατζης" θα αναγκαστεί πληρώσει την πλάκα του περισσότερο και δεν θα τολμίσει να ξηλωθει 4 κατοστάρικα, καθότι είναι από παλαιώθεν γνωστό ότι τα 400 χιλιάρικα ειναι πολύ περισσότερα απο τα 2 εκατομμύρια.
    Το "4" "νικάει" το "2" καθότι μεγαλύτερο...
    Ο πολλαπλασιασμός του "Θανάση".
    Ρε τι τραβάμε με δάυτους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρηστος Χοντζεας20 Φεβρουαρίου, 2013 21:12

    Και βέβαια, η πραγματικά μεγαλύτερη πλάκα, δεν θα ειναι το ΝΑ έχει δώσει αυτά τα λεφτα κάποιος "πλακατζης".
    Η μεγάλη πλάκα θα είναι τελικα να μη πάρουν μία. Να συνήλθε το Δ.Σ. να εξέτασε, να αποφάσησε και να καθαροέγραψε ότι δέχεται αυτά τα λεφτά εν είδει δανείου επί συμβάσει, και τελικά να μη μπει ούτε δεκάρα.
    Εκεί θα γελάσουν ακόμα και τα κατσικια στο Μέτσοβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρηστος Χοντζεας20 Φεβρουαρίου, 2013 21:36

    Τους όρους της περί ου ο λόγος "σύμβασης" δεν τους είδαμε;
    Γιατί παιδιά; Κακά παιντιά.
    Μία ερώτηση: Ρήτρα υπαναχώρησης του δανειστη υπάρχει, η υπογράφεται σαν τον ΓΑΠ και τον Σαμαρά "με το πιστόλι στον κρόταφο" όπως λένε;
    Δηλαδη αν ω μη γέννοιτω (οχι Παναγία μου!) ο δανειστης δεν καταβάλει το ποσό στο καθορισμένο χρονικό όριο (τρείς μέρες δηλαδη...και αύριο ξημερώνει Πέμπτη) ως έχει υποχρέωση εκ της συμβάσεως (πολύ μου αρέσουν αυτά..."κύριε προεδρε"..." κύριοι ένορκοι,αγαπητε εισαγγελευ.Λαμβάνω την τιμή,να καταθέσω δεόντως, εις το σεβαστο δικαστηριον σας...και τα λοιπά..και τα λοιπά...και τα λοιπά)

    Εάν λέγω, δεν τα καταβάλει και εκπνεύσει η ημερομηνία, τότε υπάρχει κάποια αποζημέιωση για -όποια- βλάβη;
    Λέω τώρα,δεν ξέρω. Μπορεί να ψάχνω και ψύλους στα άχυρα.
    Αλλα δεν θα έπρεπε;

    Δηλάδη συναντάω εγώ εσένα. Εχεις πρόβλημα. Και σου λέω: Υπογράφουμε μια σύμβαση με τους "τάδε" όρους ότι θα σου ΄δωσω εντός τριών ημερών "τόσα". Εντάξει μου λες.
    Και τελικά παιρνεις τα παπάρια μου. Ετσι γουστάρω.
    Εσύ τι κάνεις;
    Αντε και να είσαι ιδιώτης το καταλαβαίνω. Παπάρια.

    Αλλά αν είσαι εταιρία,είναι το ίδιο; Δεν τρέχει μία;
    Ουτε "εμπαιγμός μετόχων", ούτε "βλάβη εταιρικού προφιλ", ούτε, "άσκοπη και επιζήμια δημιουργια εντυπώσεων";
    Δεν τρέχει κάστανο; Πάμε για "άλλα";
    Λέμε τώρα....
    Στην απευκταία περίπτωση που ΔΕΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Πώς σου ήρθαν τα κατσίκια στο Μέτσοβο; Αφού η ενημέρωση λέει ξεκάθαρα οτι " ...αφού πάρουμε τα λεφτά, τότε θα αρχίσουμε να ψάχνουμε ποιός τα έβαλε...." Είναι τα περίφημα δύσκολα, στα οποία θα πρωταγωνιστήσουν οι δυνάμεις της δημοσιογραφίας που είναι ορκισμένες στο ρεπορτάζ.
    Μάλλον έτσι θα σούρθε ο συνειρμός. Τα κατσίκια του Μετσόβου ορκίστηκαν να παραμείνουν κατσίκια. Ή έστω και στο Μέτσοβο να μείνουν τέτοια.
    Πού να τρέχουν τώρα να διοριστούν σε καμιά εφορία εδώ κάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή