Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΜΟΥΣΜΟΥΛΑ

        Ή μουζμουλα, όπως τα προφέρουμε καθώς τρέχει η γλώσσα μας ροδάνι. Νόστιμο φρούτο αν και λίγο αντιπαθητικό στα κουκούτσια. Μπόλικα έχουν αλλά τα πάντα συγχωρούνται αφού όταν είναι κρύα και γινωμένα, μια χαρά τα ρίχνουμε εντός της οισοφαγικής μας κοιλότητας. Αλλά όπως και να το κάνουμε, είναι κλασσικά εποχιακά καρπάκια κι είναι παράξενο να σερβίρονται τέτοια εποχή.
         Που τα πρώτα μας τα είχε προσφέρει πριν κανά δίμηνο ο Δημητράκης με αυτήν την συνεργασία με τους Κινέζους. Κι εκείνη την τρομερή ομάδα που θα ερχόταν για ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ εδώ και κάποιοι είχαν πιστέψει οτι θα φέρνανε και μετάξια μέσα σε βαλίτσες. Έγραφα λοιπόν τότε εγώ ο γραφικός : " ...πώς θα αφήσει λεφτά μια ομάδα που στην ουσία αποτελεί στάχτη στα μάτια του κόσμου για τις τιτάνιες συμφωνίες του Βιντιάδη; Ο φιλοξενούμενος θα πληρώσει κιόλας; "
         Δεν έχω παράπονο βέβαια. Το κοινό του blog δεν θέλει πολλά για να πάρει μπρος, όσο κι αν κατανοώ μια δυσπιστία ή μια διάθεση ( όχι λόγω κακίας ) να πιαστεί κάποιο ατόπημα του γράφοντος. Έλα όμως που εγώ είμαι αγύριστο κεφάλι ποντιακό κι έχω σύμμαχο τον χρόνο.
           Και τι έγινε με αυτήν την απίθανη ομάδα που λέγεται Teda; Ήρθε παραπροχθές, ήταν να δώσει ένα φιλικό και αίφνις αποχώρησε. Πάει πάλι πίσω. Έχετε συναντήσει πουθενά στον κόσμο, προετοιμασία τεραήμερη ή ματαίωση προετοιμασίας επειδή έβρεξε; Και μάλιστα με μιά μέρα ούτως ή άλλως χαμένη λόγω τζετ λαγκ ταξιδιού. Η προετοιμασία θα ήταν ένα φιλικό με όσους δεν θα έπαιζαν αυτήν την αγωνιστική; Ρε μούσμουλα τέτοια εποχή;
          Οι υπάλληλοι λοιπόν των γραφείων που ονομάσθηκαν αθλητές, ήρθαν εδώ, προτίμησαν την ανωνυμία του σταρ, κι επειδή στα Σπάτα μόνο ένα γήπεδο έχει μείνει διαθέσιμο, ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι που προετοιμάστηκαν ( sic ) στο γήπεδο της Νέας Ερυθραίας. Ξέρετε αυτό που το χρησιμοποιούν για κάτι παιχνίδια τοπικού πρωταθλήματος. Προσέχτε τα πάναπλα: Η κινέζικη ομάδα που έχει ιδιοκτήτη τον κολοσσό με τον οποίον έκλεισε business ο Δημητράκης, είτε θα βολευόταν στο χωράφι των Μεσογείων είτε στο γήπεδο μιας ομάδας που δεν μπαίνω καν στον κόπο να ψάξω σε ποιά κατηγορία του τοπικού αγωνίζεται. Δηλαδή αυτή η ομάδα η ξένη, σε τι προετοιμάζεται στην πατρίδα της; Σε αλώνι; Ή σε καμιά αλάνα που πετάει όλος ο πλανήτης τα απόβλητα του; Μιλάμε για μούσμουλα θερμοκηπίου πλέον.
          Η πλάκα όμως δεν σταματάει εδώ. Από την πάνσκληρη προετοιμασία στην Κηφισιά, κι επειδή έβρεχε - δεν έχουν βροχή στην Κίνα - χάλασε το γήπεδο κι οι Αεκτζήδες του Πανερυθριακού κάνανε παράπονα στην ΑΕΚ. Δηλαδή ποιός θα κάνει αποκατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Διότι πρέπει να επανακαλλιεργηθούν μούσμουλα καθότι υπάρχει και σχετική οδηγία από την ΕΟΚ.
          Κι η ΑΕΚ, τι έκανε; Εδώ σε θέλω κάβουρα που περπατάς στα κάρβουνα. Προσδεθείτε και μην φωνασκείτε. " Η ταλαιπωρία είναι προσωρινή αλλά τα έργα μόνιμα ", που λέγανε κι οι ταμπέλες των δημόσιων έργων που φουσκώνανε τις τσέπες των κομματικών μελών που μας είχαν βάλει στην ανάπτυξη προ πενταετίας.
           Έκανε άμεσο διοικητικό συμβούλιο. Με την εξής πρόταση : " Έχουμε κάποια μίνιμουμ ευρώ ενός αγνώστου επενδυτή - αυτός δεν ξέρει σε εποχές κρίσης τι επιτόκιο να διεκδικήσει - τα οποία άτοκα θα δοθούν αλλά με την προϋπόθεση να μείνει ο Δημητρέλος στην καρέκλα. " Αυτά είναι κάβουρα τα μούσμουλα. Αν αλλάζαμε πρόεδρο, ο επόμενος θα ήθελε να επιστρέψει τα λεφτά με τόκο.
           Κι έχει μια μανία ο κάβουρας να μην θέλει να μαγειρευτεί με μούσμουλα. Κι είχε μια μανία ο Ηλιόπουλος να αμφισβητεί τα πάντα, οπότε τον καθάρισαν σαν σιτεμένο οστρακοειδές και προχώρησε η δουλειά.
            Ποιά δουλειά; Δεν κατάλαβα. Την Teda, την προσκάλεσε ο Δημητράκης ή η ΑΕΚ; Το μπαγιόκο για τα εισιτήρια, τα φαγητά, τα ξενοδοχεία αλλά και τον χαλασμένο χλοοτάπητα της Ερυθραίας, ποιός είναι να τα πληρώσει;
          Οπότε ακρίβηναν τα μούσμουλα - λογικό είναι τέτοια εποχή - κι ο άγνωστος δανειστής αφού επενδυτής δεν μπορεί να ονομασθεί μια που δεν βγάζει φράγκο, ανέβασε κατά εκατό χιλιάρικα την προσφορά που έκαμψε την σθεναρή αντίσταση του Τσαντήλα και του Κοτσώνη αλλά και των καταληψιών των Σπάτων. Και μάλιστα η μάνα δεν πήρε από την εισροή των χρημάτων ένα απλό 10%, αλλά πλέον εκατό κολλαριστά. Ρε και άγουρα να είναι τα μούσμουλα, τα τρως ειδικά αν εξυπηρετήσουν και την αφόδευση που έχει περιοριστεί λόγω ασιτίας.
          Παστρικές δουλειές και με τέλος χαρτοσήμου αφού το ΣΔΟΕ δεν αστειεύεται τέτοιες εποχές κι από όλη την Ελλάδα έχει χώσει μέσα τον Τσοχατζόπουλο. Αυτά βλέπει κι η κυπριακή εταιρεία της Γλυφάδας, αυτά βλέπει κι ο κοντός με τις αξιόλογες μεταγραφές και σπεύδουν να κάνουν και κανονική σύμβαση. Αυτά βλέπει κι ο Κασνακίδης και κρατάει για μελλοντική ώρα ανάγκης τα 50 χιλιάρικα των supporters, που τα έχει βάλει μίνιμουμ τριάντα φορές. Αυτά βλέπω κι εγώ και παρήγγειλα μούσμουλα για αύριο.
           Με ένα ακόμα εντυπωσιακό στιγμιότυπο, όπως θάλεγε κι ο Καρπετόπουλος : Όταν γινόντουσαν οι προσκλήσεις στον κόσμο για να καταθέσει τον οβολό του, όλοι αυτοί οι άγνωστοι που δανείζουν άτοκα, πού ήταν; Όχι να δώσουν λεφτά σαν τους φιλάθλους. Να δανείσουν ρε παιδί μου. Τους άρεσε να παίζουν με την αγωνία μας και με τα σχόλια τύπου, " ρε δεν έχει λεφτά ο λαός." Πώς εμφανίζεται κάθε φορά ένας από μηχανής σωτήρας όταν τα πράματα φρακάρουν και πώς εξαφανίζεται για κανά διήμερο ο Βιντιάδης που έχει μαζέψει 13 μύρια αλλά η ΑΕΚ σώζεται με 400 χιλιάρικα μέχρι τον Ιούνιο , όπως υπέγραψαν ο Κοτσώνης κι ο Τσαντήλας; ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΣ;
           Μυστήρια πράματα; Όχι βρε ξεκάθαρα. Σαν αυτά που λέει ο φίλος μου ο Κετσέ οτι "...οι άμπαλοι κάνανε καλύτερες μεταγραφές..." Υπάρχει κανείς από πίσω που ξέρει μπάλα ή πρέπει να πάρουμε τον Μπρουσιανό για τεχνικό διευθυντή; Πού να ξέρω κι εγώ; Πιο πολλά ξέρει ο λαός που λέει " έχει ο θεός " . Οπότε κι εγώ είμαι σίγουρος οτι αύριο θα βρω μούσμουλα κι υπόσχομαι να μην τα σερβίρω αλλά να τα φάω μόνος μου. Και σας διαβεβαιώ οτι θα είναι πεντανόστιμα σαν τα παραμύθια που μου διάβαζε η γιαγιά μου. Που τάτρωγα τότε μικρός.

7 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Με πρόλαβες άτιμε δολιοφθορέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Αύριο που έλεγα να απεργήσω δημοσιογραφικά, μάλλον θάχουμε εκπλήξεις. Ρε να μην προλαβαίνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο γαρατζέος19 Φεβρουαρίου, 2013 00:11

    Ρε παιδιά, το μπόμπυ το μάστορα και τον Ξενιάδη που έτρωγε τους πατσάδες στο αυτόφωρο και ήταν με το κινητό και αγόραζε παίκτες για την ΑΕΚ, ο πρόεδρας της ΑΕΚ τους γύριζε ανάποδα και ζήταγε πόθεν έσχες επί πόθεν έσχες...
    Τα 400 ούτε ρωτήσαν ποιανού είναι, ούτε που τα βρήκε, ούτε από που έρχονται, ούτε πως βγήκαν ούτε που ήταν κάβα ούτε τίποτα.
    "Τι σε μέλλει εσένανεεεεε, από που είμ 'εγώ....". Μώκο άπαντες μιλάμε, ομερτά πάλι.
    Και οι γκετζετζόγλοι και τα πιπιλισμένα και ο πάντζας και ο βούρος και η "βίλλα σπάτα", άπαντες "εν τη παλάμη και δε θα ρωτήσωμεν"...
    ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ όλοι, ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...και ονειρεύονται πλαίη ωφφφφ....
    Ρε προσφυγάκι, ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΤΑ ΛΕΓΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...ΤΑ ΜΙΝΙΜΟΥΜ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστος Χοντζεας19 Φεβρουαρίου, 2013 00:31

    (φέρνω το σχόλιο κάτω από την φρέσκια σαν τα μούσμουλα ανάρτηση. Αν και το έγραφα κάτω απο αυτήν, στέλντοντάς το,αυτό πήγε και κόλλησε στην προηγούμενη. Παράξενα πράγματα κάνουν αυτά τα ηλεκτρονικά μηχανάκια.)

    Προς Steven:Tα μεγάλα πνεβματα συναντιόνται
    Οπως τα πνεύματα στο Δ.Σ. Πόσες φορές 'εχουν συνέλθει τα μέλη του;
    Ανά τριήμερο συνέρχονται. Συνέρχονται συνέχεια. Ούτε ο Ορέστης Μακρής δεν έχει συνελθει τόσες πολλές φορές, μετά από πιοτό.

    Eπαναλαμβάνω: Γιατί το περσινό άγνωστο πριμ ήταν κακό, και οι φετινες άγνωστες ταμειακές διευκολύνσεις είναι καλές;
    Ξέρει κανείς να μας πει; Ξέρει ας πουμε ότι το περσινό ήταν απο τον Μαρινάκη,ενω για τις φετινές ταμειακές διευκολύνσεις, βάζει τα χέρια του στην φωτιά ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; Πως εμπιστεύται κανεις έναν άγνωστο; Τι θα πει "οι όροι είναι ευνοικοι και ξεκάθαροι"; Αν εγώ, έρθω και ΄δωσω αύριο 500 χιλιάρικα-με τους καλύτερους και πιο ξεκάθαρους όρους, δίχως τον παραμικρό κίνδυνο για την ΠΑΕ και τελικά μαθευτεί ότι εχω διαρκέιας σε άλλη ομάδα, η είμαι μέλος σε κάποιο ΔΣ της, τι θα γίνει τότε; Θα έχετε υπογράψει σύμβαση με έναν οποιοδήποτε;
    Δεν αφήνετε τα σάπια ρε καραγκιοζάκια.

    Η καλύπτετε τους γνωστους-αμέτοχους, η όντως δέχεστε τυφλα λεφτα,σαν γύφτοι. Τίποτα άλλο δεν χωρά.
    Και επειδή πρώτα λαμβανουμε υπόψην -για τον οποιοδήποτε- ότι, κάνει ότι κάνει εν πλήρη συνειδισει και κατόπιν από βλακεία,γι'αυτό και από τα δικαστήρια, πρώτα ελεγχεται κανεις σαν εν δυνάμει εσκεμενα παρανομών και κατόπιν, όταν εξαντληθουν τα "ελατήρια" της πραξης, στρεφεται σε κλινικες μελέτες περι της ψυχονοητικής κατάστασης του κατηγορουμένου. (αυτό είναι και το λεγόμενο ελαφρυντικό λόγω βλακείας.Ατιμωτικό μεν,αλλά καμιά φορά πιάνει)

    Με λίγα λογια είναι πιο "αντρίκιο" να σε πουν κλέφτη η καταχραστή, παρά ηλίθιο.
    ( μη κοιτάς ο ΓΑΠ. Αυτός δεν ακολουθεί τον υπερασπιστικο δρόμο του ηλιθίου απο επιλογή,αλλά αναγκαστικά. Ειναι ένας ειλικρινής μονόδρομος)
    Με λίγα λόγια, εκει μέσα στην ΠΑΕ, δεν σας χρειάζεται ψυχίατρος, αλλά ένας καλός δικηγόρος. Και ζωή να'χετε, είστε πολλοι εκεί μέσα οι ασκουντες την δικανικην τέχνη. Θα σας χρειαστει.

    Αυριο απεργία. Κάποια μέτρα παιρνονται...κάποιο νομοσχέδιο περναει...κάτι ξεπουλάνε πάλι. Είναι σίγουρο.
    Μα δεν βαρεθήκανε; Οχι οι μεν να ξεπουλάνε. Οι δε, δεν βαρέθηκαν να παριστάνουν τον φερετζέ του πούστη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρηστος Χοντζεας19 Φεβρουαρίου, 2013 10:50

    Κατάφεραν τα σαίνια μας να εισάγουν μέχρι και λάδι απο την... Γερμανία.
    Ακόμα λίγο και θα εισάγουν αχινούς και πεταλίδες.
    Τι λάδι είναι αυτό; Δύο τινά: Η είναι επεξεργασμένες βαλβολίνες απο εργοστάσια της Μερσέντες, η είναι Ελληνικό που το βάφτισαν "Γερμανικό" και το΄στειλαν πίσω αγνό και παρθένο.
    Εκτός πια και αν είναι "λάδι", απο κείνο που έφτιαχνε ο Χίτλερ. Ξέρεις...
    Δεν αποκλείεται. Η Γερμανική "τεχνογνωσία" είναι διάσημη.

    Να έχει αφήσει στα απομνημονεύματα του ο μακαρίτης τίποτα σχέδια και υπολογισμούς για καλύτερη παραγωγη μέσω της "εσωτερικής καύσης". Εφόσον δοκίμασε ένα κάρο εθνότητες, τελικά να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ελληνική σάρκα παράγει το καλύτερο λάδι.
    Δεν πρόκανε να ολοκληρώσει,καθότι δεν του πήγαινε η καρδιά να βάλει στίς μυλόπετρες τους απογόνους του Πλάτωνα και του Αλέξανδρου.
    Και αυτό μας έσωσε τότενες.
    Αλλά τώρα,δεν βέπω να την γλυτώνουμε, καθότι οι τωρινοί που βρίσκονται στην Καγκελαρία, έχουν τις ακριβώς ανάποδες "προτιμήσεις" με τις τότε του μακαρίτη...

    Ισως και να κάνουν πρόσμιξη μετα ζύμωσης μέσω υψηλής θερμοκρασίας, με Ελληνικό, Ισπανικό και Ιταλικό. Το φαντάζεσαι; Το τέλειο λάδι.
    Οι ειδικοί στο μπαστάρδεμα-όντας μπάσταρδοι και μούλικοι και ο ίδιοι- είναι ικανοί να φτιάξουν- με την μέθοδο "Τ-4", ΤΟ λάδι. ΝΟΤΙΟΛΑΔΟ (suden-Οl), η Μεσογειακο λάδι ( Mittelmeer-Οl)
    Και με δαύτο να αλείφουν τις λατιχόπουτσες τους, το Ρεσλερ με την Βεστερβελε.
    Με αυτό επίσης να λαδώνει τα γρανάζια του ο τροχοφόρος Σοιμπλε.
    Με αυτό να τιγανίζει βίδες και παξιμάδια το μουλάρι η Μέρκελ.

    Το λαδί χρώμα είναι- ήταν τουλάχιστον το χειμώνα που μας πέρασε- το χρώμα της μόδας.
    Tώρα εξηγείται γιατί αυτή η ξεπλυμένη, φόραγε αυτό το λαδί σακάκι παντού.
    Γι'αυτό τριγυρνούσε παντού με αυτό. "είμαι της μόδας". Oπως θα έλεγε και ένας χρόνιος ξυπόλυτος: Αν αφήσω τα νύχια μου ακόμα μερικά χρόνια άκοπα, θα "γυρίσουν" και τότε θα τα χρησιμοποιώ σαν παπούτσια.

    Θα ρώτησε καποια σύμβουλο της: "Τι να φορώ μωρη όξω"; "Λαδί" θα απάντησε η άλλη.
    - Θα μου πηγαίνει βρε σύ; Δεν θα είμαι σαν ιγκουάνα;
    - Ναι αλλά είστε ήδη σαν ερπύστρια. Θα είναι καλύτερα.
    - Δίκιο έχεις. Θα το βάζω παντού. Εχω ένα από την εποχή του Χονεκερ,κάπου στη Δρεσδη,από όταν είμουν υποψήφιος για υπαρχηγός της Στάζι...
    - "Υποψήφια" εννοείτε...
    - Δεν ξέρεις εσύ. Παρήγγειλε σε παρακαλώ να μου το φέρουν.
    - Ωραιότατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρηστος Χοντζεας19 Φεβρουαρίου, 2013 12:58

    Tα πραγματα, αγωνιστικα και βαθμολογικά, μπορούν να εξελιχθουν από απλώς ικανοποιητικά, έως και πολύ στριμόκωλα.
    Οι επόμενες 5 αγωνστικες,έως δηλαδή και την 27η, είναι καθοριστικές.
    Οι ομάδες από "κάτω" μας,- με εξαιρεση τον Πανιώνιο που έχει πρόγραμμα-αγγούρι, μπορούν κάλιστα να έχουν μαζέψει από 5 έως 8 βαθμους η κάθε μία ως της 27η αγωνιστική. Δηλαδή να βρεθούν 4 ομάδες με διαφορά 3 βαθμών η μια από την άλλη. Οτι και τώρα δηλαδή,αλλά με λιγότερα πλέον περιθώρια διόρθωσης.
    Εμεις πάλι-αν ολα πανε κατα διαβόλου- υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνουμε 3 απανωτές ήττες απο Πλατανιά έξω και στα δύο ντερμπυ μετα. Να πάρομε ας πούμε μετά το -θεωρητικά πάντα- εύκολο μας εντός την 26η αγωνιστική με την Βέροια ( η οποία θα παίζει με το μαχαίρι στα δόντια προφανώς),άντε να παρουμε και ένα "Χ" στη Λειβαδιά την 27η αγωνιστική και αιφνης, να βρεθουμε όλοι μαζι "αγκαλια" με 27-30 βαθμους. Δηλαδη ένα τρίποντο Μία νίκη. Και να έχουμε στις 3 τελευταίες αγωνιστικές δράματα.

    Μόνη "λύση" για όλους - πλήν της Βέροιας,- είναι να κατρακυλίσει βαθμολογικά η Βέροια η ίδια και έτσι να βρεθεί και ο δευτερος που θα ακολουθήσει τους Φαιακες στην Β Κατηγορία. ( βέβαια αλλού κατοικούσαν οι πραγματικοί Φαίακες και από μαλακία κάποιων στενομυαλων "ιστορικών" της πούτσας, "χαρίστικε" το όνομα αυτό στους κατοίκους της Corfu. Τέλος πάντων)
    -------------------------------------------
    Συνάντηση "γιγάντων" σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Σαμαράς- Ολαντ.
    Από όπου περνά η θωρακισμένη λιμουζίνα που τους μεταφέρει, ξερένονται οι νερατζιές. Σκυλιά και γάτες πέφτουν ανεξηγήτως ανάσκελα, ζαρντινιέρες σχίζονται στα δύο, σπάνε τζαμαρίες, ξεφλουδίζουν τοιχοι, λοιώνουν τα παπούτσια όσων περαστικών τυχαία βρίσκονται στο διάβα τους, σε απόσταση 200 μέτρων.
    Ο Πλάτων σκάβει με τα νύχια του κάτω απ΄τον τάφο του τούνελ και βρίσκει τον τάφο του Βολταιρου. Πιάνονται και οι δυό αγκαζέ και ξερενονται στα γέλια.

    Αν ο κεραυνός στο Βατικανό ήταν προειδοποίηση του Θεού για τις μηχανοραφίες των παιδεραστών του Κογκλαβίου, τότε η σημερινή αργή,συρτή και θληβερή βροχή,δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο παρά το κλάμα του Μεγαλοδύναμου για το μαρτυρικό αυτό γεγονότο.

    Aν η βλακεία ήταν μεταδοτική, θα έπρεπε η περιοχή να εχει μπει σε καραντίνα. Και μετά να ξεπλυθεί με μάνικες.
    Δόξα σοι ο Θες ημών δόξα σοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρηστος Χοντζεας19 Φεβρουαρίου, 2013 13:30

    Δεν σας τα έλεγα;
    Περπατούν στο κόκκινο διάδρομο οι δυό τους και μετά τα τυπικά και τα του πρωτοκώλου,έρχεται η ώρα να αναχωρίσουν με τα αυτοκίνητα.
    Ξάφνου και οι δυό τους φρενάρουν στην άκρη του διαδρόμου και πιάνονται από το χέρι με μια απορία έως και φόβο στα προσωπά τους
    - Ελάτε...η ακολουθείες είναι έτοιμες...μπορούμε να αναχωρίσουμε. τους λένε οι επιτετραμένοι.
    Ακίνητοι αυτοί,σαν ξύλα, κοιτάνε πότε τη λιμουζίνα, και πότε τις άκρες των παπουτσιών τους...
    - Δεν γίνεται.Αδύνατον. λένε με μια φωνή.
    - Γιατί;
    - Τελείωσε το χαλί. απαντουν απορημένοι...

    Αντε τώρα να βρείς άλλο χαλί να το προσθέσεις στο ήδη υπάρχον,για να φτάσει στο αυτοκίνητο της πομπής.
    Εκείνη την ώρα έχει μια έξυπνη ιδέα ένας Ελλην επιτετραμένος, πολυμήχανος απόγονος του Οδυσσέα γαρ: "να βρούμε ένα ψαλίδι, να κόψουμε το χαλί που βρίσκεται πίσω τους και να το προσθέσουμε μπροστά τους ώστε να φτάσουν ως το αυτκίνητο

    Του μεταφράζει την ιδέα ο περιχαρής Σαμαρας: "γιου εντ μι...Γουί αρ ιν "κιτ-κάτ" σιτσουέισον. Μπατ, δέαρ ις α σολούσιον μεσιέ Ολάντ. Δέι κατ-άουτ δε κάρπετ εντ μπριγκ ιτ ιν φροντ οφ ας.Σο, αφτερ δατ, γουί καν γουόκ φρίλυ εντ τζαμπ ιν του δε καρ"

    - Μεσιέ πγα μινιστέγ...ααα... εξτγα ογντινέγ... μπγιλιάντ" απαντά ενθουιασμένη η Γαλλική "σπίθα".
    - Μερσι μπουκου μίστερ πρέζιντεντ" απαντά το δικό μας λαγωνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή