Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΤΙΠΟΤΕΣ

            Χρειαζόταν πολύ; Τι να χρειάζεται; Γραμμένα τα έχουμε εδώ. Από το "...άντε γαμήσου Λίνεν..." μέχρι και το "...να  μην μπερδέψουμε τα μπούτια μας..." αλλά και το άλλο με τον Τοτώ. Όποιος μπορεί να διαβάσει πίσω από τις γραμμές, πιάνει από φωτογραφία μέχρι υστερόγραφο. Από κρυμμένο σχόλιο μέχρι τίτλο. Λογικότατο, αφού σε οπαδικό χώρο είναι αρκετά δύσκολο να ξεφύγεις από μηνύσεις ( δηλαδή απώλεια χρόνου σε δικαστήρια ) αλλά κι από κωλοτούμπες που η πραγματικότητα σε ωθεί, αν ασχολείσαι με αυτήν καθαυτήν την καθημερινότητα.
          Οι τελικοί λοιπόν τέλειωσαν προσωρινά, κι οπότε είπαν τα παιδιά να πλακωθούν. Συσπείρωση περιμένουμε ξανά με τις ομάδες της βόρειας Ελλάδας ( πώς λέγαμε παλιά για τον Πυθέα και την υπερβόρειο Θούλη; ) εκτός αν είμαστε τυχεροί αυτήν την Κυριακή από παράπλευρες απώλειες. Που όλοι μας κοιτάμε τον " μέγιστο αγωνιστικό στόχο ", που έγινε εμφανής μετά την απόλυση Βλάχου. Μέχρι τότε πηγαίναμε για Ευρώπη. Κι όποιος αμφιβάλει μπαίνει σε sites ενημέρωσης και διαβάζει ξανά τι γραφότανε εκεί και τι εδώ. Όχι για να βλογήσουμε τα γένεια μας. Απλά για να καταλάβει ο μαλάκας ( έλα, χαϊδευτικά το λέω ), αν γουστάρει την αλήθεια. Που αν δεν την γουστάρει για ποδόσφαιρο, σκέψου τι γίνεται σε άλλους τομείς της ζωής. Ρε μια μανία να βγάζεις τον Μουρίνιο τίποτα.
          Εντάξει, υπήρχε και μια στοιχειώδης πληροφόρηση για την επερχόμενη μανούρα, αλλά τόσα πολλά; Αυτά δεν βλέπουμε; Ναι. Αλλά αυτά είναι που δεν ακούμε. Κι οπότε ξανά βουτιά μέσα στα αγαπημένα σας. Με πρώτη ερώτηση, αυτός ο manager παικτών που διωκόταν για φοροδιαφυγή ( και όχι μόνο, λέω εγώ ), τι απέγινε; Σε τι σημείο βρίσκεται η δικογραφία και σε ποιό χρονικό σημείο έχει οριστεί η δικάσιμος;
            Μια δικάσιμος βέβαια, που δεν λέει τίποτα. Κι ο Ψωμιάδης συνέχεια πηγαινοέρχεται στην ανεξάρτητη νεολληνική δικαιοσύνη και το μόνο που ξέρω είναι οτι ο γιός του τζάμπα έκανε τόσο καιρό μέσα με τον πατέρα του, που κι αυτός σε πρώτη φάση αθωώθηκε για παράνομο στοιχηματισμό. Τίποτε άλλο δεν μπορώ να πω αφού ο άνθρωπας δεν είναι εδώ για την ΑΕΚ, αλλά στα Σκόπια. Εδώ είναι με κατηγορία για στημένα παιχνίδια, αλλά όταν ένας άνθρωπος στήνει παιχνίδι, δεν θα πάει μετά να ποντάρει κιόλας; Γιατί ρε αδέρφια το έστησε; Για να μην βγάλει κάτι τις; Υποθέτω πως ναι. Όταν όμως η δικαιοσύνη, τον απαλλάσει από το κίνητρο για το αποτέλεσμα, εύκολα δεν θα τον απαλλάξει κι από την πρόθεση γι' αυτό; Τι ώραία πάνε όλα, βήμα βήμα. Ενώ ο φτερωτός γιατρός, αφού τον πιάσανε σαν αποτέλεσμα, λογικά θα είχε και κίνητρο και πρόθεση και προμελέτη.
               Γιατί τα λέω αυτά; Μα ακόμα δεν το έχετε πιάσει το θέμα; ΟΙ ΜΑΝΑΤΖΑΡΑΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. ΑΥΤΟΙ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ( ναι, όχι πιστέψατε οτι ο ιδιοκτήτης του ΙΚΕΑ ψώνισε γκανιάν για τους πελάτες του. )Τι λέτε ωρέ αδέρφια; Αλλά κι αν ακόμα σας φαίνονται απίστευτα όλα αυτά, ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΝΕΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ. Αυτά θα βγουν μετά το τέλος της σαιζόν κι άρα ήρεμα μέχρι τότε. Κι όσο μια χώρα είναι ανύπαρκτη σε υποδομές, σκεφθείτε μια μικρογραφία της που είναι ένα κωλοπρωτάθλημα που κανείς δεν ασχολείται, πόσο ευάλωτο είναι σε περιφερειακούς παράγοντες.
             Κι ειδικά όταν η ΑΕΚ δεν έχει τίποτα. Όταν λέμε τίποτα, κυριολεκτώ. Ούτε καν στον πάγκο κάτι με σχετικό βάρος. Κι ας γράφουνε ό,τι θέλουν οι ειδικοί. Για την επιτυχία του ρόμβου - που αίφνις θα ανοίξει στην ευθεία, έχετε διαβάσει τίποτα εδώ μέσα σχετικό; - και για τα τρία τηλέφωνα του Μελισσανίδη: Στον Σαλευρή, στον Κωστούλα και στον Θεοδωρίδη. Είναι μια ερώτηση κι αυτή: Αν αύριο θέλεις να κάνεις στην πίσω μεριά του κήπου σου ορνιθοτροφείο, να πάρεις αυγά επωασμένα, ή κότες και κόκορες;
              Και δεν συνεχίζω με τα προφανή: Οτι επι Λίνεν κανείς δεν έχει βελτιωθεί κι όλοι είναι στην κρίση του ανάλογα με το πώς του μίλησε ο manager του, που κατά διαβολική σύμπτωση έχει παίκτες τον Φετφατζίδη ή τον Αναστασόπουλο. Ή αυτή η γαλοπούλα ο Παπαδόπουλος ή ο Πήδουλας ή ο τάδε παπάρας. Εδώ μιλάμε για εξώφθαλμες εμμονές και πριν προλάβουν οι καταληψίες των Σπάτων να τον πλακώσουν ( καλά περνάτε παιδιά στη βίλα Αμαλία; ), θάχουμε και τον Κετσέ που προετοιμάζει τον κόσμο για τον τελικό με την Βέροια. ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ. Ένα όνειρο που με τέτοιες αποστάσεις, ποιόν εξυπηρετεί που ο Αεκτζής είναι υποχρεωμένος να μην βλέπει ούτε καν την πέντη θέση;
            Να συνεχίσω κι άλλο; Όχι. Απλά να υπενθυμίσω οτι για σήμερα υπήρχε διοικητικό συμβούλιο που μετατέθηκε για αύριο, που θα πάει για μεθαύριο και μάλλον θα πάει στην γενική συνέλευση της Δευτέρας ( μάλλον υπό τον φόβο επεισοδίων ) που ΘΑ ΞΑΝΑΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΜΚ, στην οποίαν δεν μπήκε ο Δημητράκης. Θυμάστε την προθεσμία για τον μεγαλοεπιχειρηματία που θα κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τους....Η ΑΜΚ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΝΤΙΑΔΗ. ΠΟΥ ΕΧΕΙ 13,5 ΜΥΡΙΑ και του λείπουν οι δόσεις. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ.
          Πουτάνα ομάδα. Όταν δεν περιμένει κόσμο, έχει πρόβλημα με την εφορία ( δηλαδή και τι χρειάζεται να σφραγίσουμε εισιτήρια; ). Όταν περιμένει κόσμο, να υπάρχουν τα λεφτά και τα εισιτήρια. Ρε κάτι συμπτώσεις. Και να σκέφτεται ο Λίνεν τον Κατίδη ξανά. Και να ο Τσουκαλάς. και να, τα ξεφουνταρίσμτα. Επιτέλους με το παρλιακό. Και να, τα έτοιμα για την κριτική στα πηγαδάκια που κάνει ο Λίνεν όταν λαϊκίζει στα πηγαδάκια μετά την συνέντευξη τύπου. ΡΕ ΠΟΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΕΙ.Αλλά προσοχή. Όχι τώρα. Τώρα κι ο μαλάκας είναι απαραίτητος.
           Υγ. Πότε σας έγραψα για τον Μπουγαϊδη, οτι χάθηκε ο παίκτης;
         

6 σχόλια:

  1. Τελικά πόσα μπήκαν χθές?? 400 'η 900??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Ανώνυμο: Δεν γνωρίζω αγαπητέ. Υπολόγισε τον αριθμό των εισιτηρίων, κι ίσως το βρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας28 Φεβρουαρίου, 2013 22:05

    Και μιας και ανεφέρθει περι ΙΚΕΑ.
    Ας δούμε αυτό το γέρικο παλιοτόμαρο τι "φάρα" είναι και θα αισθανθούμε τυχεροί που φάγαμε μόνο (;) αλογίσιο κρέας. Γιατί είναι πολύ πιθανό να έχει ταίσει κόσμο από τα ΝΑΖΙ μαγαζία του και από απορήματα-απόβλητα νοσοκομειων. Ανθρώπινα μέλη δηλαδή.


    "...Μπορεί ο ιδρυτής του ΙΚΕΑ να μην ξέρει τι έχει από χρήματα και περιουσία, (22 δις έχει) αυτό όμως που τον χαρακτηρίζει είναι η τσιγκουνιά του. Χαρακτηριστικό είναι πως ταξιδεύει πάντα στην οικονομική θέση, μέχρι πρότινος για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιούσε ένα Volvo 15ετιας. Πηγαίνει για φαγητό σε φθηνά εστιατόρια και κάνει τα ψώνια του σε καταστήματα καταστήματα με προσφορές.

    Και αν αναρωτιέστε "γιατί αυτός ο σκατόγερος και όχι κάποιος άλλος, η απάντηση είναι:

    "...Πασίγνωστος για την παροιμιώδη τσιγγουνιά του, λιγότερο γνωστός για το σκοτεινό ναζιστικό του παρελθόν.
    Από τα εφηβικά του χρόνια, ο ιδρυτής της αλυσίδας ΙΚΕΑ, Ίνγκβαρ Κάμπραντ υπήρξε ενεργό μέλος του ναζιστικού κόμματος της Σουηδίας. Ο ιδρυτής της γνωστής αλυσίδας ΙΚΕΑ, Ίνγκβαρ Κάμπραντ υπήρξε όχι απλά φιλοναζιστής, αλλά βασικός χρηματοδότησης και στρατολογητής νεοναζιστών της Σουηδίας.

    Μάλιστα, η δράση του Ίνγκβαρ Κάμπραντ, η οποία απασχόλησε επί σειρά ετών τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του, συνεχίστηκε ακόμη και μετά την ταπεινωτική ήττα του γερμανικού άξονα.

    Οι αποκαλύψεις για το σκοτεινό παρελθόν του 85χρονου Σουηδού ιδιοκτήτη της αλυσίδας ΙΚΕΑ, περιλαμβάνονται σε βιβλίο που εξέδωσε στη Σουηδία η πολυβραβευμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελίζαμπεθ Άσμπρινκ.

    Το βιβλίο της με τον αινιγματικό τίτλο «Στο δάσος της Βιέννης τα δέντρα παραμένουν», η Σουηδέζα δημοσιογράφος περιγράφει την αληθινή ιστορία ενός μικρού αγοριού εβραϊκής καταγωγής από την Αυστρία, το οποίο λίγο πριν την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βρήκε (προσωρινά, όπως αποδείχθηκε) καταφύγιο στη Σουηδία μαζί με τους γονείς του.
    Η οικογένεια του μικρού Εβραίου Ότο Ούλμαν από την Αυστρία, μετά την άφιξη της στη Σουηδία, το 1939, εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση του άλλου μικρού της ιστορίας, του Ίνγκβαρ Κάμπραντ.

    Ο Ίνγκβαρ Κάμπραντ και ο Ότο ήταν 13 ετών όταν γνωρίστηκαν και έγιναν αχώριστοι φίλοι. Μόνο που όταν ξέσπασε ο πόλεμος, εν αντιθέσει με τον Ίνγκβαρ, οι γονείς του Ότο οδηγήθηκαν στη Γερμανία όπου και βρήκαν τραγικό θάνατο.

    Ο θάνατος των γονιών του στιγμάτισε τον Ότο Ούλμαν, όχι όμως και τον φίλο του Ίνγκβαρ Κάμπραντ.

    Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1943, –και ενώ γνώριζε την τύχη που είχαν οι γονείς του φίλου του- ο 17χρονος τότε Ίνγκβαρ Κάμπραντ έγινε μέλος του Σουηδικού Ναζιστικού Κόμματος.

    Την ίδια χρονιά ο Ίνγκβαρ Κάμπραντ δημιούργησε στο Αιλμχουλντ, μια μικρή πόλη 15 χιλιάδων κατοίκων στη Νότια Σουηδία, το πρώτο κατάστημα ΙΚΕΑ.

    .Οσο νά'ναι, ειναι σημαντικό το να ξέρεις και τι ψωνίζεις και απο΄που και από ποιόν.

    Το Ιδριμα Βίζενταλ, "ψάχνει" για ΝΑΖΙ στην Αργεντινή και αλλού. Δουλεύουν τον κόσμο δηλαδή

    Τσιμουδιά για τους ΝΑΖΙ που και σήμερα, οι ιδιοι, έιναι μπροστα στα μάτια όλου του κόσμου, Αόρατοι. Είναι ο "bayer". O "mercendes". Ο "siemens". Ο "krups". Ο Ι.G Farben. O "IKEA" ;¨οπως είδαμε... Ο... Ο... Ο... Ο "τάδε εφευρέτης" ..." Ο "τάδε" "σκηνοθέτης....Ο "τάδε" μουσικός...Ο "τάδε" διανοούμενος...Ο "τάδε" Νομπελίστας... Ο "τάδε" υπουργός...Ο "τάδε σύμβουλος ασφάλείας... Ο "τάδε" φυτεμένος πρωθυπουργίσκος....Ο "τάδε... ο "τάδε".. ο "τάδε"...
    - Μα ποιοί στο διάολο είναι αυτοί οι "τάδε" ρε μεγάλε";
    - Είναι αυτοί που κάθημερινά παρελαύνουν απο το σαλονάκι σου μέσω της tv.
    Τους γνωρίζεις έναν προς έναν. Και προσπαθούν και να σε "σώσουν" λίαν προσφάτως. Καιμένε...
    Τϊποτα δεν άλλαξε από τότε. Μόνο ο "άξονας". Δεν είναι ΒΕρολίνο-Ρώμη (δεν γινόταν αυτό δεύτερη φορά.) και τώρα είναι Βερολίνο-Παρίσι.
    Οι κομπάρσοι αλλάζουν ρόλους. Ο πρωταγωνιστής, είναι ο γνωστός, ο ίδιος. Το "κατσαβίδι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Χρήστος Χοντζέας

    Πολύ σωστά όσα γράφεις (ή αντιγράφεις), τα λέει εδώ και καιρό κάποιος στο νετ από ένα ιστολόγιο...οι πραγματικοί ναζι ζουν κρυμμένοι πίσω από εταιρίες-κολοσσούς ΕΝΤΟΣ ευρώπης και όχι στη λατινική αμερική που ήθελαν να μας πείσουν...

    "100.000.000 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στον Β΄ παγκόσμιο και την πλήρωσαν 12.
    100.000.000 γάτες να είχαν δολοφονηθεί περισσότεροι θα την πλήρωναν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρηστος Χοντζεας01 Μαρτίου, 2013 14:25

    Προς "ανώνυμο". Ναι, τον έχω υπ'όψην μου και τον διαβάζω.
    Oσο παράξενη" ήταν η δύναμη που βρήκε ένας συνταγματάρχης να κάνει πραξικόπημα και να βάλει τα πάντα στο γύψο, αλλο τόσο "παράξενη" ήταν και η "επιτυχία" ενός μεθύστακα δεκανέα, που "κατάφερε" σε χρόνο dt, να αναδιαρθρώσει την αποδιοργανωμένη και ξεπενταριασμένη Γερμανία και να την μετατρέψει σε κολλοσο βιομηχανικό και πολεμικό.
    Tα ίδια λεφτα, που έφτιαξαν εκείνον, είναι τα ίδια λεφτά που κινούν και σήμερα τα πάντα. Οι ίδιες πηγές. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Τα υπόλοιπα είναι για τις πολεμικές και αντιπολεμικές ταινίες, για τα δάκρυα, τα μνήματα και τις λοιπές collateral damage απώλειες.
    Γιατί ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ. ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ.

    Toν συγκεκριμένο που αναφέρεις, ναι τον παρακολουθώ.
    Η συνθετική ικανότητα και τα ψηφιδώτά που παρουσιάζει, είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά.
    Με την κατάληξη στην οποία ελπίζει και πιθανολογεί,έχω μερικές αμφιβολίες.
    Εν μέρει δηλαδή. Ασφλαλως και οι "γύφτοι", σαν τέτοιοι που είναι, αποκλείεται να επικρατήσουν, λόγω αδυναμιών στην διαχείρηση του κεφαλαίου που υφαρπάζουν συνεχώς εδω και δεκαετίες. Αυτό είναι σίγουρο. Πρέπει να έχεις και την δυνατότητα να τα κρατήσεις. Να είσαι δηλαδή έμπειρος στην Αυτοκρατορική διαχείρηση. Και αυτοί, είναι οτιδήποτε άλλο, εκτός από αυτό.

    Σε αυτό που πολύ αμφιβάλω όμως, είναι στην "Οδυσσειακή" λύση που προσμένει. Οτι δηλαδή, ο Ελληνισμός, είναι ο "Οδυσσέας" που θα μπεί στο Ανάκτορό του και θα δώσει την λύση που έδωσε ο ομώνυμος ήρωας του Ομήρου. Παύοντας το "πάρτυ" των "μνηστήρων" και ελευθερώνοντας τους υπηκόους.

    Και θα επέλθει έτσι ο Υδροχοικός αιών της δικαιοσύνης και της φιλαληθείας.
    Ευσεβείς πόθοι. Θα το θέλαμε,ναι. Αλλά ο Ελληνισμός σαν τάση "επαναφοράς", σαν όχημα να το καβαλήσουμε εμείς οι Ελληνες, έχει πεθανει προ πολλού.
    Και που έχει μια ferrari κάποιος στην αποθήκη του, τι να το κάνεις,αφού ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ;
    Πως να ανέβεις πάνω σε "άγρια άλογα", όταν είσαι αιώνες εθισμένος στο γαιδουράκι;
    Τον εκθέτουμε μόνο μουσειακά,άντε να βγάλουμε και κανένα φράγκο, απο τις ρέπλικες της Πλάκας και τον μουσακά,μαζι με την "αιώνια πούτσα του τσολιά", την οποία δεν την γεύονται "οι άλλοι", παρά μονάχα εμείς οι ίδιοι.

    Θα μου πεις,ότι, έστω και η μερική "αφύπνηση" κάτι είναι. "Τυρρανία" και βάσανο είναι δηλαδή το να γνωρίζεις, αλλά τελος πάντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Χρήστος Χοντζέας:

    Συμφωνώ 100% σε όλα, και ακριβώς αυτή είναι η ένσταση που έχω προς τον συγκεκριμένο. Και προσθέτω πως επίσης υπερεκτιμά τον Νεοέλληνα και τις αντιδράσεις του και έχει πολύ υψηλές προσδοκίες.

    Ανάλυση και ιστορικές γνώσεις φοβερές (ως και ύποπτες!) αλλά και υπεραισιοδοξία που δεν ξέρω από που πηγάζει.

    Ο προηγούμενος ανώνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή