Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Α Ε Κ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

          Ωραία χειμωνιάτικη μέρα και καλή ώρα για ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Σημαντική αναμέτρηση ακόμα και για εκείνους που μόλις βάλαμε από κάτω μας την Βέροια, ξέχασαν την βαθμολογική θέση κι άρχισαν να κελαηδάνε για πεντάδα πάλι. Τι να κάνουμε; Υπάρχουν κι Έλληνες που ακόμα πιστεύουν οτι οι πολιτικοί μάχονται για αναπτυξη. Όπως σήμερα οι " γιαλαντζί " συγκρούονται με τους  " αυθεντικούς ", που απ' ότι διάβασα έρχονται αποφασισμένοι να κόψουν την διθυραμβική πορεία μας. Στο γήπεδο λοιπόν, χωρίς όμως ιδιαίτερη έμπνευση.
           Που όμως μου την άλλαξε κατ' αρχάς ο κόσμος. Καμιά δεκαπενταριά χιλιάδες υπολόγισα σούπερ αγωνιστικοί. Με παλμό, θέρμη κι έντονο ενθουσιασμό. Σαν να ξωντάνεψε κι αυτό το άψυχο γήπεδο, που έδωσε την ώθηση στην ομάδα μας στο πρώτο ημιχρόνιο.
           Και ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο, που ο αντίπαλος ούτε την σέντρα δεν μπορούσε να περάσει. Ήταν τέτοια η αμυντική μας συνοχή, η τακτική αλλά και η ομαδικότητα που η ΑΕΚ κατάπιε τον πάνθηρα. Και του εξαφάνισε και την σφιχτή αμυντική του τακτική, αφού πρέπει να κάναμε τόσες τελικές όσες χρειάζονται σε δυό μέρη. Και το γκολ ήρθε σαν επιστέγασμα μιας κεφάτης εμφάνισης του Ρότζερ, αν και οφείλω να πω οτι δεν ήταν και πολύ φάουλ η επέμβαση πάνω στον Πετρόπουλο. Το χτύπημα όμως της ποινής, μας έδωσε γκολ βγαλμένο από το παρελθόν.
            Η ΑΕΚ είχε την δύναμη της στο κέντρο. Με το πάθος και τα τρεξίματα και των τριών σωματοφυλάκων του ρόμβου αλλά και την ψηλή πίεση από τους πισινούς, που στην ουσία μηδένιζαν τον χώρο για πιθανές κόντρες του αντίπαλου. Ένας αντίπαλος που εκτραχύνθηκε λιγάκι με κλωτσοπατινάδα που είχε σαν αποτέλεσμα τα νεύρα μεταξύ των παικτών αλλά και τον τραυματισμό του σκόρερ. Κι αυτό είχε επακόλουθο να χάσουμε λιγάκι την συγκέντρωση μας αλλά χωρίς κανέναν άμεσο κίνδυνο για το τέρμα μας. Λίγο η επίθεση να μπορούσε να ανέβει...
              Την επίθεση βέβαια κυνήγαγα, αλλά από αλλού την βρήκα. Καθότι μιλάμε για ολοκληρωτική κατάρρευση. Χάσιμο της κατοχής, χάσιμο του κέντρου και χάσιμο της ψυχραιμίας του πάγκου. Μιλάμε να τραβάς τα μαλλιά σου, με το άνοιγμα του ρόμβου σε εντελώς αδούλευτο ( αν και καταλληλόλατο ) σύστημα και μετά σε ένα περίεργο 4-3-3 αλλά όχι και με παίκτες να το υποστηρίξουν.
            Ο αντίπαλος πλέον ισορρόπησε, έκανε τις τελικές του με κορυφαίο το δοκάρι του Καπάνταη και η ισοφάριση ήταν ορατότατη. Ειδικά με τις ανοησίες του Κατίδη - ρε τζάμπα υποστήριξη - που δικαίως παίρνει τον τίτλο του χειρότερου του αγώνα. Έναν τίτλο που τον κράταγε επάξια ο Φούντας. Διότι το γκολ μόνος με τον τερματοφύλακα αλλά και το πέναλτυ θα μπορούσαν να κλειδώσουν το παιχνίδι και να μην κάνουν τους ηθοποιούς οι παίκτες μας με την αγχωτική καθυστέρηση.
          Η ΑΕΚ του δεύτερου μέρους ήταν να μασάς και να φτύνεις. Και δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, παρά τις αλλαγές του Λίνεν. Διότι χάθηκε και το πάθος και η διάθεση να φάνε την μπάλα. Κι ευτυχώς που υπήρχε κι αυτός ο άντρακλας ο Κουτρουμπής, που έκλεινε τις τρύπες των μπροστινών του. Διότι ο Φέτσης κι ο Κορδρέρο εξαφανίστηκαν και τα περίμεναν όλα από τον Μητρόπουλο. ΚΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, που θα πέσουν κορμιά.
           Υπάρχει όμως κι ένα συμπέρασμα, μετά το τέλος καλό άρα κι όλα καλά. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο με βάση την πρόχειρη στατιστική μου. Διότι οι δυό ομάδες είχαν μεν από ένα ημίχρονο, αλλά σε επίπεδο καίριων καταστάσεων μπροστά από τα τέρματα, ήμασταν σαφέστατα στο παρά τρίχα δε. Απλά τα πράματα θα μπορούσαν να είχαν κυλήσει πιο ομαλά και να μην ξεφυσάμε στις κερκίδες και να κοιτάμε το ρολόϊ. Το άγχος σίγουρα υπήρχε αλλά έτσι θα πάμε; Ή αντί να βλέπουμε τον Παυλή που έχει τα ίδια στοιχεία με τον Φούντα, θα πρέπει να ανεχόμαστε τον μαύρο θερμαστή από το Τζιμπουτί; Μια χαρά δεν θάταν ο Σταματής μπροστά με τον κοντό δίπλα του; Τα πειράματα είναι ανάγκη να γίνονται την ώρα του αγώνα;
          Όμως η τύχη μας ξαναχαμογέλασε και προχωράμε σ' αυτόν τον ανήφορο, που τον δυσκολεύουμε και μόνοι μας. Διότι αν είχαμε ισοπαλία σήμερα, τι θα λέγαμε; Εθελέσθα και παθέσθα. Τι άλλο; Με ποιόν να τα βάλεις; Με τον διαιτητή; Μια χαρά ήταν. Με τον Τσουκαλά; Πολύ καλά πήγε το παιδί. Με τον Πανιώνιο που έπαιξε ελαφρώς σκληρά; Πολύ καλά έκανε και συγχαρητήρια για την εμφάνιση του. Μόνο με την πάρτυ μας θα είχαμε να λέγαμε. Και κύρια για τον πάγκο που μπέρδεψε το σύμπαν και δεν είδε ούτε τα τέσσερα χαφ του αντίπαλου, που μάσησαν τα τρία δικά μας. Λάθη, ούτε του νηπιαγωγείου. Οπότε πάμε στην γνωστή μπούρδα του " κρατάμε τους βαθμούς και τίποτε άλλο " εκτός από το πρώτο εικοσάλεπτο.
                                          ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.

11 σχόλια:

  1. Πες οτι ειναι χαζη η ερωτηση αλλα εγω θα την κανω.Ερχεται ο βιντιαδης μεθαυριο και λεει βαζω 10-11-12 μυρια,οτι εχει τελος παντων και μπαινει στην παε.Το καλοκαιρι ο tiger πως μπορει να μπει μεσα στην ομαδα.Σε ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργης ο γαρατζέος03 Φεβρουαρίου, 2013 00:27

    Το 1ο ημίχρονο χόρτασαν τα ματάκια μου. Κανονική ΑΕΚ ήταν αυτή.
    Η κατάρρευση στο 2ο είναι πια ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ, προσφυγάκι. Απλά με τον πανιώνιο τη γλιτώσαμε. Να σου θυμίσω Ατρόμητο 9που μας ισοφάρισε)? ΟΦΗ (που τη γλιτώσαμε στο τουρλουμπούκι)? Αστέρα (που φάγαμε 3)?
    Μόνο με την Ξάνθη είχαμε διάρκεια (που ήταν οι νέοι και πιο φρέσκοι), ενώ με τον Άρη δεν παιζόταν ποδόσφαιρο ούτως ή άλλως. Εδω μπαίνουν τα τραγικά εργομέτρικά που μας έχεις επισημάνει, διότι πρέπει να ομολογήσουμε ότι οι παίκτες ΘΕΛΟΥΝ να παλέψουν. το μεν πνεύμα πρόθυμο, ΟΝΤΩΣ. Όσον αφορά τον γερομπάαντερ, συνολικά σε διαμόρφωση ψυχολογίας τα πάει μιά χαρά, το σύστημα που μας πάει το βρήκε, γενικά έχει έναν κορμό σωστό, αλλά σε διαχείριση του παιχνιδιού ΓΑΜΑΤΑ. Τι αλλαγές είναι αυτές? Κι εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να βλέπουμε σώνει και καλά φρουτάδο ή το φούντα 2ο φορ (που ΔΕΝ είναι) και δε θα δούμε σταματή-παυλή. Και το σταματή έξω αριστερά ε? Τόσο δύσκολο είναι πια? Τέσπα, η σύνθεση της ομάδας είναι μετρημένα κουκιά σε κέντρο και άμυνα, αλλά μπροστά τα κάνει μαντάρα ο γερμανός.
    Με έκανε έξαλλο σήμερα ο Κατίδης, μυαλό ΠΑΝΩ απ το κεφάλι, ή μάλλον μέσα στο βρακί του το έχει. Διότι και οι 2 ευκαιρίες ήταν καθαρά θέμα αυτοσυγκέντρωσης που χαθήκαν. Και για μένα ΚΑΛΑ έκανε ο γερομπάάντερ και του τα 'χωσε δημοσίως.
    Α, ναι ένα θετικό για το σταματή: Η διαφορά μεταξύ αυτού και του κατίδια στο που είναι το μυαλό του καθενός είναι ότι σε 3 φάσεις που έχασε τη μπάλα ο σταματής έκανε ΑΜΕΣΩΣ φάουλ να σπάσει την κόντρα. Και κίνηση βλέπω χωρίς μπάλα. Το παιδί (και το μυαλό του) ΔΟΥΛΕΥΕΙ και φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο γαρατζέος03 Φεβρουαρίου, 2013 00:41

    Και για να "βγάλουμε και τα κομπιουτεράκια", που λεν οι αθλητικογράφοι (sic)...
    5 βαθμοί, ίσως και 4 φτάνουν για τα 3 ματς με πλατανιά, βέροια και κέρκυρα. Βαθμό να μην πάρουμε σε όλα τα άλλα, σωθήκαμε. Κατάντια που το σκέφτομαι, αλλά αυτός είναι ο αγωνιστικός στόχος. Δεν έχει πεντάδα φέτος. Ας χαλαρώσουν οι ψ-Ώρες, να μην παίρνουν τα μυαλά τους αέρα (που ειδικά του κατίδια, δε θέλει και πολύ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: Ωραία ερώτηση και καθόλου χαζή. Έχει μάλιστα δυό απαντήσεις : Η πρώτη είναι οτι θα μπει όπως ακριβώς θα μπει κι ο Βιντιάδης, δηλαδή εφόσον έχει τα 11-12 μύρια ΕΝΩ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ, και η δεύτερη είναι οτι ο sugar δεν θα μπει το καλοκαίρι στην ΠΑΕ. Μην μπερδεύεις τις απαντήσεις, είναι απόλυτα ΔΙΑΚΡΙΤΕΣ. Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση : Σε καίει η ΑΕΚ ή το μετοχολόγιο της; Αν ας πούμε έμπαινες εσύ με πισινό τον λεγάμενο, θα είχα πρόβλημα λες εγώ ή κάποιος άλλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΟΧΟΛΟΓΙΟ.ΑΠΛΑ ΤΟ ΛΕΩ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ.ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ? ΔΗΛΑΔΗ ΝΩΡΙΤΕΡΑ,ΑΡΓΟΤΕΡΑ? Ο ΒΙΝΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ? ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΥΡΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ.

      Διαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΗ: Οκ, συμφωνούμε αλλά με ξεγραμμένο τον Πλατανιά. Στην θέση του βάλε την Κομοτινή εδώ, ακόμα και την αλογοτροφή και μην ξεχνάς τον τελευταίο αγώνα με τον Σπανό. Την Κέρκυρα δεν την πολυβλέπω. Πιο πολύ βλέπω τον Δώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Φυσικά και οι δηλώσεις του Κατίδη είναι αστείες. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΤΥΧΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΛΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ. ΚΙ ΑΝ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΠΙΣΩ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η ΣΑΣΑ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ.
    Εντάξει θα του τραβηχτεί το αυτί, αλλά πρέπει και να καταλαβαίνεις τι δουλειά κάνεις, άεργε Έλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα.
    Έβλεπα τον Γκερέρο που έκανε τα τακουνάκια και τις πιρουέτες χτες,και μου ήρθε ο Στιβεν στο μυαλό που είχε γράψει ότι με αυτά θα πάρει τα πόδια του στο χέρι κάποια στιγμή. Ε, δεν άργησε να έρθει αυτή.
    Καλή ομάδα στο πρώτο ημίχρονο και δεν ένιωθες σε καμιά στιγμή ότι μπορεί να χάσουμε βαθμό από αυτόν τον Πανιώνιο.
    Αντίθετα στο δεύτερο ειδικά μετά το 60' μύριζε μπαρούτι η ατμόσφαιρα.Ευτυχώς δεν την πατήσαμε.
    Για τον Κατίδη θα ήθελα να πω να ''μην πυροβολείτε τον πιανίστα''.
    Το παλικάρι και μπάλα ξέρει και πάθος βγάζει.Απλά θέλει να δείξει το παραπάνω για να δικαιολογήσει και τον θόρυβο που έγινε γι αυτόν το καλοκαίρι.Ειδικά χτες δεν ήταν ατομιστής και καλή κίνηση στο χώρο είχε.Πρέπει να παίξει και κάνα αγώνα για να δείξει κάποια πράγματα,όχι μόνο 15' κάθε φορά!
    Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω την σημασία που έχει να υπάρχουν μέσα στην ομάδα παίχτες με προσωπικότητα και όχι τα παιδαρέλια που είχαν μαζέψει ο Βλάχος και ο Μαύρος.Και πέρα του συστήματος φαίνεται ξεκάθαρα πόσο έδεσε η ομάδα με τις δυο προσθήκες.
    Μοιάζει ξανά λίγο με ΑΕΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: Προσοχή αδερφέ, πουθενά δεν είπα οτι θα μπει. Γίνονται κάποιες επαφές με ομάδα αλλά τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν. Τα παρακολουθούμε αφού έχω την τιμή να παραευρίσκομαι και να βγάζω πληροφορίες με το σταγονόμετρο.
    Όχι ο Δημτράκηε δεν είναι δικός του για τον απλό λόγο οτι δεν υπάρχει τέτοιο πράμα.
    Για τα άλλα σε ευχαριστώ. Την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργης ο γαρατζέος03 Φεβρουαρίου, 2013 11:52

    Προσυπογράφω την ανάρτηση του Χάρη. Δεν είναι ανάγκη να πούμε το "να του τραβήξει κάποιος τ' αυτί". Δεν πιάνει αυτό, αφού η διοίκηση είναι ανύπαρκτη και τσάτσοι, ο προπονητής είναι αλλού και τα έχουν σπάσει και άπαντες είναι απλήρωτοι.
    Αυτά από τη μεριά μας, διότι είναι ειδικός χαρακτήρας, από αυτούς που πρέπει να έχεις 2 το πολύ 3 (σε χωριστές γραμμές) σε κάθε ομάδα για να έχεις και λίγο τσαγανό. Μπάλα είναι όχι μπαλέτο.
    Δυστυχώς δεν έχεις και κάνα μπαρμπαδέλλα μέσα στ' αποδυτήρια να τα ισορροπεί λίγο, αλλά τι να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ απο τη στιγμή που δεν έγινε ζημιά στο παιχνίδι, το "χάρηκα" αυτό που έγινε με τον Κατίδη. Ετσι να προσγηωθεί, να μαζέψει το μυαλό του και να δουλέψει. Μπάλα ξέρει ενώ έχει και τα στοιχεία της αλητόφατσας που δε μασάει. Άντε να τον δούμε τώρα πόσο μάγκας είναι. Διότι μέχρι τώρα πίστευε οτι το μεγάλο του ταλέντο δεν ξεδιπλώνεται στο γήπεδο, οχι επειδή έχει το μυαλό πάνω απο το κεφάλι και βεντετίζει, αλλά επειδή τον έχουν βάλει στο μάτι οι προπόνητες, οι βοηθοί και οι φροντιστές.
    Ελπίζω το ίδιο να συμβεί και με τον Γερμανό και το πάθημα του. Να του γίνει μάθημα το μπουρδέλο που έφτιαξε με τις αλλαγές παικτών και συστημάτων. Αφου κάποια στιγμή, οταν είδα τους τέσσερις του κέντρου σε ευθεία με Κορδέρο δεξί χαφ και τον Κατίδη αριστερό χαφ, σκέφτηκα οτι θέλει να μας ρίξει κατηγορία ο πούστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή