Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ

            Η είδηση έπεσε σαν βόμβα στα δημοσιογραφικά στέκια : " Ο Πάγκαλος, παρά το συνάχι, έκανε το μπάνιο του στη λίμνη της Βουλιαγμένης."
            Γιατί σαν βόμβα; Διότι σύσσωμη η δημοσιογραφική κοινότης αντελήφθη το ρίσκο στο οποίο εμπήκε η πατρίς. Και η θρησκεία και η οικογένεια, για να μην ξεχνιόμαστε. Εξ άλλου τι να την κάνεις την πατρίς άνευ θρησκεύματος κι αγάμητος; Και τι να κάνει κι ο αγάμητος την πατρίς και τι η θρησκεία τον χούφτερμαν αλλά και πώς να αναγνωριστεί μια οικογένεια όταν λείπει η πατρίς; Βαθειές σκέψεις του γράφοντος, που πέρασε τόσα χρόνια μελετώντας τις σημειώσεις του Ντερτιλή που μας άφησε κι αυτός.
            Κι είναι τρομερή η είδηση που ανοίγει το κομάτι αλλά και τόσο συμπυκνωμένη σε σοφία από τον συντάκτη της, που αυτός νόμισε οτι απλά έκανε την δουλειά του, ενώ έγραψε έπος. Έπος των 13 λέξεων,ενώ του Όμηρου του πήρε μερικές δεκάδες σελίδες.
            Καταλαβαίνετε οτι ολόκληρος Πάγκαλος χώρεσε μέσα σε μια πρόταση; Ούτε το Σερν δεν θα μπορούσε να το πετύχει αυτό με τους ελαχιστοποιητές της μάζας. Και τι Πάγκαλος; Όχι απλός. Αλλά με συνάχι. Δηλαδή πρησμένα μούσκουλα, πρησμένα ιγμόρια και πρησμένες αμυγδαλές. Μιλάμε για υπερπάγκαλο δηλαδή. Που πήγε κόντρα στην μοίρα.
            Κι επειδή σας βλέπω να με κοιτάτε περίεργα, εξηγούμαι. Πόσοι από σας με γρίππη, ίωση ή και απλό συνάχι, θα βγαίνατε από το σπίτι σας; Κι άντε και βγαίνατε για να πάτε στη λαϊκή ή σε κανά γιατρό ή έστω και στην δουλειά σας; Απαντώ εγώ για σας, καθότι είστε σαστισμένοι. Κανένας σας. Όλοι θα είχατε πάει στο ΙΚΑ ή σε κανά φίλο γιατρό και θα είχατε πάρει αναρρωτική άδεια. Έλληνες δεν είστε; Κι αυτή είναι η διαφορά σας από τον Πάγκαλο. Που με τόσα ακίνητα από κληρονομιές και τόση ταλαιπωρία να τα φάει μαζί σας, αυτός δεν πήγε σε γιατρό αλλά εγκατέλειψε την οικίαν του ( το ρεπορτάζ δεν αναφέρει από ποιό από τα 85 μετερίζια του εξήλθε ) για να πάει στη λίμνη της Βουλιαγμένης.
               Και είδηση, δεν είναι μόνο αυτό που έγινε, αλλά κι αυτό που ΔΕΝ έγινε. No news, good news. Τι ωραία το θέτει ο συντάκτης! Διότι είναι συγκλονιστικό οτι την ώρα που ενεβαπτίσθη στα ύδατα της φυσικής στέρνας ο Πάγκαλος, δεν αναφέρθηκε ούτε υγρός τεκτονικός σεισμός αλλά ούτε και κάποια υπερχείληση. Μηδέ άκουσα εκ των ειδικών που προβλέπουν τον καιρό οτι δημιουργήθηκε τσουνάμι ικανό να ταράξει τους λοιπούς λουόμενους της λίμνης ή τους θαμώνας της Aqua Marina που φραπεδεπόμενοι αναλώνονταν σε εκτίμηση της πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης της χώρας. Κι άρα τα πάντα επήγαν σε αταραξία, που είναι πολύ σημαντικό σήμερα που θέλουμε τοιαύτην κατάστασιν καθότι έχουμε εισέλθει εις ράγας αναπτύξεως. Τραίνο είμαστε.
             Σελίδα όμως δεν αλλάζουμε, παρά τις σπόντες για την επιτυχή συγκυβέρνηση που ήθελα να ήξερα τόσα χρόνια τι τους χώριζε. Πολιτικώς ομιλώ βεβαίως καθότι οικονομικώς δεν νομίζω οτι αμφιβάλει κανείς οτι η αντιπολίτευση, και αυτή ήταν συναδαιτημόνας στα τραπέζια.
              Και βέβαια η είδηση δεν είναι βιβλίο για να τα πει όλα. Ένα βότσαλο είναι που προκαλεί χιλιάδες - πέραν του προφανούς ριξίματος του - φαινόμενα. Όπως την βίαιη πρόσκρουση του με τον πυθμένα του υδαρούς λάκου, την δημιουργία κυκλικών αέναων κυμάτων στην επιφάνεια του νερού αλλά και διαταραχές του αέρα μέχρι να έρθει σε επαφή με το νερό. Αυτά τώρα είναι δικές μου σκέψεις που εκμεταλλεύομαι γνώσεις μεταπτυχιακών φυσικής, αεροδυναμικής και υδροδυναμικής.
               Οι οποίες διακόπτονται απότομα, διότι ο τέως υπουργός και άνθρωπος - βάσει της είδησης -  πέρασε απαρατήρητος. Ούτε τον αέρα έσκισε, ούτε δημιούργησε κύματα που θα ενοχλούσαν τα άλλα ραμολί που γουστάρουν να κατουράνε σε λίμνες κι όχι σε λεκάνες, αλλά ούτε και τον πάτο της λίμνης έκρουσε. Μιλάμε για μια τέλεια πλεύση του υπερπάγκαλου στη λίμνη, που θυμίζει χρυσόψαρο στην γυάλα όπως έλεγε και το παλιό τραγούδι του Ηλιόπουλου και της Καρέζη. Κι όλα αυτά ενώ ο υπεράνθρωπος είχε συνάχι κι όλοι καταλαβαίνετε οτι με ένα απλό φτέρνισμα του
- σύνηθες σε γρίππες - θα μπορούσε να είχε μετατραπεί σε κρις κραφτ και να είχε στείλει συνανθρώπους σε τόπο χλοερό πολύ πριν της ώρας τους. Είτε λόγω πρόσκρουσης είτε λόγω αδυναμίας να κολυμπήσουν σε ταραγμένη λίμνη.
                 Και πιστεύω ειλικρινά οτι η είδηση αυτή θα άφησε αδιάφορο το πανελλήνιο. Γι' αυτό και επιμένω και αναδεικνύω την ουσία της. Διότι έχετε μάθει όλοι να τα περνάτε όλα αβρόχοις ποσί. Την ώρα που ακόμα έχουμε ΚΑΙ Πάγκαλο αλλά ΚΑΙ λίμνη στην θέση της. Χώρια που ορυκτολόγοι που κάνανε και έρευνες μετά την αναχώρηση του κήτους, βρήκαν και εμπλουτισμό των συστατικών του ύδατος με αμμωνία αλλά και θειάφι καθότι πριν ο υπουργός, είχε καταναλώσει είκοσι κιλά χοιρινό με δαμάσκηνα μετά από την κλασσική φασολάδα για πρώτο. Και που παρά την σχετική δίψα του, απλά κολύμπησε και δεν είπε να πιεί τη λίμνη όλη για να ξεδιψάσει.
                 Και τελικώς, ένα πράμα αποδεικνύεται. Οτι είχαμε υπουργό αγωνιστή. Που ούτε το συνάχι δεν τον πτόησε. Και συνέχισε τις συνήθειες του. Ενώ όλοι οι άλλοι, ακόμα και οι ψηφοφόροι του, ακόμα δουλεύουν διότι θέλουν να φάνε κι άλλα. Δεν τους φτάνουν αυτά που φάγανε μαζί του. Ενώ αυτός  απέδειξε για άλλη μια φορά την ολιγαρκεία του αφού πλέον έχει αποσυρθεί από τον βρώμικο στίβο της παραγωγής και της ζωής γενικότερα. Κι έδειξε πώς έιναι να χαίρεσαι τις απλές χαρές της ζωής. Ενώ εσείς ζώα βουλημικά, ακόμα θέλετε κι άλλα να φάτε και να όταν πάτε στη λίμνη της Βουλιαγμένης, ακόμα και χωρίς συνάχι, να ρίξετε όλο το νερό έξω. Σαν παχύδερμα χρυσόψαρα που θέλετε να επιβιώσετε χωρίς νερό στην γυάλα που σας έχει η νοικοκυρά του σπιτιού και σας ταϊζει. Μίνιμουμ θα ντρεπόμουνα.
                   Υγ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. Αλλά δεν θα μορούσε να έχει Βιντιάδη. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ  ΑΣΤΕΙΑ ΟΛΑ. ΚΑΘΟΤΙ ΤΑ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΠΕΦΤΟΥΝ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΡΟΜΒΟΣ, θα γίνει σταυρός .
                   Υγ. Μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο θα έχουμε επαφή.

25 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας01 Φεβρουαρίου, 2013 01:55

    Τι μας διαολίζεις τώρα; Καλά είμασταν.
    Δεν είναι καθόλου παράξενο που ο Πάγκαλος ( ο γεμάτος κάλους όπως μαρτυρά και το όνομα του) έκανε μπάνιο χειμωνιάτικα όντας συναχωμένος.
    Ακολουθεί την ολιστικη ιατρικη. Δηλαδη αυτην που ο ασθενής κατ'οπιν οδηγιών του ιατρού "ολισθαίνει στην αμμουδιά" και κυλιέται σε αυτήν ωσάν φάλαινα που ξώκοιλε.

    Μέρος λοιπόν της ολιστικής ιατρικής-καθώς θα ξέρετε- είναι η ομοιοπαθητική. Δηλαδή ο κανόνας οτι "τα 'ομοια θεραπεύονται με τα όμοια".
    Αρα ο "κρυωμένος" πρέπει να μπεί στο κρύο για να γιατρευτεί.
    Ο συγκεκριμένος, αυτό το κάνει δεκαετίες, άσχετα αν δεν το έχουμε εμείς προσέξει. Δηλαδη: θεραπεύει την βουλιμία με την ασταμάτητη κατάποση.

    Αρχη του κανόνα ειναι: Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσεις να τρως,ειναι να φας μέχρι να μη μπορείς άλλο. Αυτόματα πάυεις να έχεις όρεξη,έως ότου χωνέψεις. Και επαναλαμβάνεις την διαδικασία αυτή εως ότου σταματήσεις να μπορείς να τρως τελείως. Δηλαδη όταν πεθάνεις ( η ανατιναχτεις, όπως καλή ώρα στην περίπτωση του Θόδωρα) Που θα πάει,θα τα "χάσει" κάποια στιγμή τα "απαραίτητα" κιλάκια του ο Θοδωρής.

    Επισης, ονομάζεται "ολιστική" απο το "όλον".
    Και πάλι ο Πάγκαλος αποδεικνύει την πιστή εφαρμογή στους κανόνες,τους οποίους τηρεί κατά γράμμα. Το "ολον"-όπως μαρτυρά η λέξη- είμαστε "εκείνος και εμείς." Ολοι δηλαδή.
    Πόσοι είπε ότι τα "φάγαμε"; " τα φάγαμε Ολοι μαζι" είπε σοφά και ορθώς συνενοχικά ο Θοδωρής.

    Ο καλύτερος τρόπος για έναν-σε όλα του- βουλιμικό, προκειμένου αυτός να -προσπαθήσει έστω να-θεραπευτεί,είναι να αναζητήσει και να βρει συνένοχους στο χάλι του. Να βρει "συμπαίκτες" στο κατάντημα του. Να βρει ομοιοπαθούντες και μέσω αυτών να περάσει στην θεραπεία, η οποία απαραίτητα προυποθέτει "ολιστική ευθύνη" άρα και "ολιστική θεραπεία".

    Τι και αν δεν είμαστε 'ολοι στα "κυβικά" του Θοδωρή. Τι και αν πάμπολοι,είμαστε ισχνοί και αδύνατοι. Δεν έχει σημασία. Οχι. "Ολοι μαζί" πρέπει να βοηθείσουμε τον δύστυχο Πάγκαλο.
    Ακόμα και αν δεν υποφέρουμε απο την, η, τις ασθένειες του. Πρέπει να συμ-πάσχουμε και να συμ-βάλουμε.
    Αλλωστε, απ'την άλλη, είμαστε-καταντήσαμε- από τους πιο παχύσαρκους λαούς. Τα δε Ελληνόπουλα, ειναι τα περισότερα "Παγκαλάκια". Η αρρώστια των "Πάγκαλων" απλώθηκε παντού.
    Ωστε, την δύσκολη ώρα της δίαιτας, να μην αισθάνονται μόνοι.

    Θόδωρε, έχεις δίκιο. "τα φάγαμε όλοι μαζί".
    Και μη κάνεις δίαιτα ποτέ, γιατί μπορεί να γίνεις και πάλι πρότυπο. Μόνο που αυτή τη φορά, τα έχουμε μεγάλη ανάγκη τα κιλά στις περιόδους πείνας που μας ρίξατε, εσείς οι λάτρεις των "μέτρων" και του "ελέγχου". Μόνο που ξεχασατε να ελεγξετε και να περιορισετε τους εαυτους σας. Ξεχασατε να μπειτε σε "μνημόνιο" σαν άνθρωποι, όταν έπρεπε και τώρα πρέπει να μπούμε όλοι εμείς εξάιτίας μερικών βουλιμικών σαν και του λόγου σου.

    "ειναι ευτυχία του μνημόνιο", ναι. Αλλά όταν πρέπει. Οταν είσαι στα 80 τι να την κάνεις την δίαιτα;
    Χαλάλι σου βρε. Χασου απ΄τα ματια μας και εμείς θα τον βρούμε τον δρόμο μας. Χαθείτε από προσώπου γης και εμείς θα την βρούμε την άκρη. Μη σκας για μας. Σκασε απο μόνος σου.σαν μπαλόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας01 Φεβρουαρίου, 2013 10:26

    Διαβαζουμε τα εξης τρομερά στις φυλλαδες: Ο "τιγρης" μεσολαβησε και "εγγυήθηκε" για τα λεφτά στην μεταγραφή Ανακογλου,αλλα παράλληλα ένας supporter εδωσε τα 30.000 που απαιτούνταν για την μεταγραφή,λεφτά που ήταν απο το ...περίσσευμα μιας αποζημίωσης απο ασφαλιστική εταιρεία.
    Δηλαδή ο Μελισσαννίδης κατα την εφημερίδα, εγγυήθηκε ότι ο εισπράξας την αποζημείωση, θα δώσει τα λεφτά στον "περούκα" για την μετακινηση του παίκτη του στην ΑΕΚ.
    Δηλαδη ο Μελισσανίδης,εκτός απο μεγιστάνας και πετρελαιάς,είναι και ασφαλιστικός σύμβουλος; Τον χτυπησε η κρίση μάλλον. Ρε τι τραβάμε και δεν το μαρτυράμε.

    Κατά άλλη εφημερίδα, ο "τίγρης" έκανε κίνηση "ματ" και "άφησε ξερό τον βαζελο" αλλά παρακάτω διαβάζουμε και μας λύνονται οι απορίες για το "πως ο Δημητρέλος και ο Μπρουσιανός έκλεψαν την τελευταία ώρα τον παίκτη απο τα χέρια του παο".
    Δηλαδή ο Μελισσανίδης έκανε το "ντιλ" όπως μας λέει η φυλλάς, αλλά η επιτυχία πιστώνεται στον άρρωστο Δημητρέλο και στον Μπρουσιανό, αφού χωρίς αυτούς δεν θα είχε επιτευχθεί η μεταγραφή. Ρε τι τραβάμε και δεν το μαρτυράμε.

    Δηλαδή, γενικά, ο "τίγρης" έκανε την δουλειά, αλλά αν δεν ήταν τα λεφτά της ασφαλιστικής εταιρείας- για τα οποία όπως είπαμε...εγγυήθηκε ο...Μελισσανίδης-"μεγαλη και σίγουρη" και αν δεν ήταν ο Δημητρέλος και ο Μπρουσιανός, οι οποίοι έγιναν αίφνης "τιγράκια", δεν θα είχε πραγματοποιηθεί η μεταγραφή.

    Το γιατί ο "τίγρης" χρειάστηκε να εγγυηθεί για χρήματα που-κατά τους ίδιους- ήδη ειχαν βρεθεί, και δωθεί για την μεταγραφή, ποτέ δεν θα το μάθουμε. Θα παραμείνει ανεξήγητο,σαν την Σφήγγα η σαν τα πέτρινα πρόσωπα στο νησί του Πάσχα, τα αγρογλυφικά,τα "βιμάνας", τα κτήσματα στο Μάτσου-Πίτσου και τόσα άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας01 Φεβρουαρίου, 2013 11:17

    Βαρεθήκαμε τόσα χρόνια να βλέπουμε τις ίδιες μουτσούνες στα κανάλια. Ασπρισαν,προγούλιασαν,έκανα κύκλους κάττω απ'τα μάτια,καράφλιασαν,έγιναν μούστος. Οι κάποτε μικροί έγιναν γεροντοπαλίκαρα,τα γεροντοπαλίκαρα έγιναν γέροι και οι γέροι έγιναν Μητσοτάκης.
    Αλλά εκεί. Στις επάλξεις.

    Μόνη αλλαγή,είναι το μέγεθος των τηλεοπτικών τραπεζιών. Τα οποία, συν τω χρόνω, έγιναν τραπεζαρίες, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των υπεράριθμων "καλεσμένων".
    Δεν χωράνε πλέον. Κάθονται ώμμο με ώμμο. Και είναι ωραίο να τους βλέπει κανείς έτσι κοντά.

    Διαπίστωση; Οτι η παρέα που χρόνια τώρα τα τρώει μαζί, είναι πολύ μεγαλύτερη από οτι νομίζαμε και οτι η παρέα αυτή,δεν έχει και τις τόσες πια διαφορές που νομίζαμε ότι είχε.
    Τα "μπλε" και τα "πράσινα" καφενεία, είναι μόνο για τους άσκεφτους ψηφολάγνους.
    Η Βουλή ως γνωστόν,έχει ένα και μόνο καφανείο. Τι άλλο θέλετε για να πειστείτε οτι ΕΣΕΙΣ είστε η αιτία του διχασμού;

    Ειδατε βρε, που φωνάζατε; Οριστε. Επιτέλους ομονόησαν.
    Καιρός να ομονοήσετε και εσείς με αυτούς,εάν θέλετε να ζείσετε.

    Σα δεν ντρέπεσαι παλιολαέ, που τόσα χρόνια έγινες αιτία αλληλοσπαραγμών και συγκρούσεων αντιπαρατιθέμενος σε μια αλληλέγγυα προσπάθεια ελαχίστων εκλεκτών και παραλίγο να σύρεις εναν πολιτκό κόσμο στα τάρταρα. Αλλά τελικά ο διχασμός σας δεν θα περάσει. Οσο και να προσπαθείτε,εκατομμύρια προβοκάτορες,δεν θα μας διχάσετε. Θριάμβευσαν αι ενωτικαί δυνάμεις και το συμφέρον του έθνους.. Η λυσσαλέα προσπάθεια εκατομμυρίων καλπολάγνων ψηφοφόρων,ευτυχώς δεν καρποφόρησε,αν και έγινε αιτία να μείνουμε πίσω στις εξελίξεις. Αλλά εμείς, σε πείσμα των καιρών,τα καταφέραμε.

    Επιτέλους, να μπει ένα τέρμα στην οχλοκρατία. γιατι ο κίνδυνος ολίσθησης προς την δημοκρατία είναι πάντα παρόν και πρέπει να έχουμε συνεχώς τα μάτια μας ανοιχτά.
    Δεν θα περάσει ο "φασισμός" των πολλών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προχθές ήμουν με φίλο, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΠΑΠ, συγγενή πρώτου βαθμού "υπερκομματικού" πολιτικού. Απ’ ότι μου είπε, όπως έχει γίνει ο διαγωνισμός, τον παίρνει όποιος δώσει τα πιο πολλά και τέλος. Αν αποφασίσουν να τον πάρουν οι Κινέζοι δεν μπορεί να τους ανταγωνιστεί κανείς (1 δις ευρώ), θα τον πάρουν αυτοί. Σε διαφορετική περίπτωση πρώτο φαβορί ο sugar. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι δε θα αλλάξουν οι όροι του διαγωνισμού, κάτι το οποίο είναι πιθανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ J.PATIKAS: ΛΟΤΟΜΑΤΙΚΑ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Ρε κάτι συμπτώσεις,ε; Και πού να σούλεγα τι γίνεται τώρα στα τηλέφωνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο χείλος του γκρεμού η Seymour Pierce!

    http://www.gazzetta.gr/podosfairo/article/367426-sto-xeilos-toy-gkremoy-i-i-seymour-pierce

    πόσο μπροστά είσαι ρε Steven!
    Συγχαρητήρια. Συνέχισε έτσι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρηστος Χοντζεας01 Φεβρουαρίου, 2013 15:42

    Ποιοι Κινέζοι ρε παιδιά; "Ανήκωμεν εις την Δύσην" λεμε. Νυν και αει.
    Οι Κινέζοι είναι για τα λιμάνια. Ιδανικοί στο να ανοίγουνε δρόμους "μεταξιού" και να κουβαλάνε τα Δυτικά προιόντα στις "πλάτες" τους με κλόπυ ράιτ.
    Επειδή δηλαδη το "κίνο" και τα αριθμοπαίγνια έχουν Ανατολική "καταγωγή" σημαίνει οτι θα τα εκμεταλεύονται κιόλας;
    Και τα ζυμαρικά, απο την Κίνα ήρθαν στην Ιταλία μέσω Μάρκο Πόλο, αλλά "Ιταλικά" ξέρουμε ότι είναι.

    Μέχρι και ο Κολόμβος "Ινδιανους" είπε τους "Αμερικάνους",αλλά τώρα,δεν υπάρχει ούτε ένας για δείγμα.
    Ποια "Κίνα" που μας έχουν ζαλίσει τα ούμπαλα όλοι. Κάτι αντιπρώσωποι των Δυτικών είναι στην εξουσία και από κει και πέρα το χάος. Δεν τους λογίζουν καν σαν ανθρώπους. Με τις λάσπες πάλευαν, ώσπου τους έμαθε τις υψικάμηνους ο Μάο και έστειλε 60.000.000 απο τους δυστυχους στο θάνατο μέσω τεχνιτού λοιμού.
    Μεγάλη "δύναμης". Τέρας. Με πόδια αχυρένια,που πέφτει την άλλη ώρα,αμα θέλει το "κογκλάβιο" των τραπεζιτών της Ν. Υόρκης.

    Τα ίδια και η νεοεισερόμενη στο κλαμπ, η Βραζιλία. Αλλη δυστυχία εκεί. Αλλες καλυβες εκει πέρα. Αλλα εχει ρυθμούς "ανάπτυξης" ομως,ε;. Ολα κι'ολα.
    Τα ΑΕΠ είναι γιγάντια. Τα κατακεφαλήν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εισοδήματα δεν μας λένε όμως. Οπως και η αριστερες συνιστώσες που πάνε κατά κει και σουλατσάρουν, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για αυτλες τι χώρες ( για τις κυβερνήσεις τους δηλαδή) δεν μας λένε κοινωνικά τι γίνεται και ποιοί και πόσοι καρπούνται την "αναπτυξη" και τι είδους είναι αυτή.

    Περιμένουμε-ακόμα- την Αλέκα να κάνει διάβημα διαμαρτυρίας για τις συνθήκες εργασίας-δουλείας στις "απότομα ανεπτυγμένες αυτές καλυβοχώρες. Και να κατηγορίσει το εκεόι κεφάλαιο. Εκτος και αν δεν υπάρχει τέτοιο και οι κάτοικοι αποφάσισαν να εργάζονται απο μόνοι τους σχεδόν "δωρεάν". Και να αυτοκτονούν απο την πολύ "δωρεά".

    Και να πάρει τα πόδια της μαζι με το ΠΑΜΕ και να πάνε μέχρι την Κινεζική η την Βραζιλιάνικη πρεσβεία.
    Αν έχει άντερα.
    Εκτος και αν στις χώρες αυτές,δεν λογίζονται άνθρωποι τα δισεκατομύρια που δυστυχούν απο την πολύ "ανάπτυξη". Εκτος αν αυτοί είναι "Γκοίμ".

    Οχι μόνο μέχρι την Αμερικάνικη πρεσβεία. Οχι μόνο το προφανές, που δεν το χαύουν πλέον ούτε παιδιά. Οχι τοσο "ξεκάρφωμα". Γίνετε και λίγο "εκσυγχρονιστές". Σας πήρε χαμπάρι το "λαικό στρώμα". Οτι πάνω του ξαπλώνετε και ρεύεστε το φαί που σας ταίζει το "άτιμο" το κεφάλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Α,ρε ηλίθιοι Αδαμίδη,Βιντιάδη Δημητρέλο και Μπουρσιανέ και όλο το παρεάκι εκεί που μας περνάτε για βλάκες! ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ.Διαβάστε για τον καραγκιόζη που ήρθε να κάνει τον επενδυτή!:

    Ένα βήμα πριν το καθεστώς οικονομικής διαχείρισης βρίσκεται η Σέιμουρ Πιρς. Πρόκειται για την εταιρεία του Κιθ Χάρις, η οποία είχε εμφανιστεί τις πρώτες ημέρες της παρουσίας του Δημήτρη Βιντιάδη, ως ένας… συμπαίκτης στην προσπάθεια που θα έκανε για να αγοράσει τις μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΚ.

    Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, μάλιστα, υπήρξε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου από το οποίο θα κρινόταν η είσοδός της σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης.

    Μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε το γεγονός ότι χρήματα που υπολόγιζαν πως θα μπουν στην εταιρεία από ουκρανική τράπεζα –τελικά- δεν μπήκαν.(τους κατάλαβαν με άλλα λόγια..)

    Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι πως η αρνητική εξέλιξη αυτή δεν μπορεί να επηρεάσει την ΑΕΚ και την προσπάθεια που γίνεται από τον Δημήτρη Βιντιάδη για την αγορά της ΠΑΕ καθώς, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα είχε ξεκαθαριστεί ότι η εταιρεία του Κιθ Χάρις δεν θα συμμετείχε στην κίνηση αγοράς των μετοχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρηστος Χοντζεας01 Φεβρουαρίου, 2013 16:25

    Προς Χαρη: Ναι αυτο ειναι αληθεια. Δεν τον καμπτει τιποτα. Ουτε ο Πιτυοκαμπτης. Ακαμπτος ο "νεαρος εφοπλιστης". Τι να κλασσουν τωρα μερικες πτωχευσεις,μερικα νεοεμφανησθεντα εξοδα, η μη επεκταση των δωσεων στην εφορια σε 48 η οποιο αλλο προβλημα. Δεν καταλαβαινει Χριστο. Αλλωστε το "ειπε": Η αποφαση ειναι δεδομενη και ειλημενη. Τελος.
    Αυτα ειναι. Ετσι γινεται οταν εχεις χρημα. Δεν κρυβεται το ατιμο. Οπως και το αντιθετο,το να μην εχεις μια κα παλι δεν κρυβεται. Εκει ηταν που μας μπερδεψε στην αρχη λιγο,αλλα πλεον τον μαθαμε. Ειναι ενας "πολυ χαμηλων τονων εφοπλιστης".
    Κατι σαν τις συχνοτητες. Ειναι ενα ειδος ακτινας "Γ" στον κοσμο του εφοπλισμου.
    "νεαρε,θεε, παρε την ΠΑΕ."

    Για να τα λεμε ολα, ο Steven ειχε εξ'αρχης πει για το φαλιμεντο της "Πιρς" και για την χυλοπιτα που εφαγε απο τους Ουκρανους. Απο οταν ειχε ερθει εδω ο πειναλας Αγγλος με τον "νεραρο εφοπλιστη" και εκτοτε μητε τους ματαειδαμε.
    Αλλα καποοι μαλλον αυτο το εξελαβαν σαν προσπαθεια του υποχθονιου και δολιου Αβραμιδη να εμποδισει την εισοδο του Βιντιαδη και οτι αυτο το ενδεχομενο πηγαινε εναντια στα πονηρα σχεδια του να διαλυσει την ΑΕΚ.
    Αβραμιδη,δεν θα περασει ο φασισμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ναι ο άτιμος,ειλημμένη απόφαση λέει.
    ''με τον κώλο άλλου κάνει τον πούστη'' που λέει και ένα φιλαράκι.έφερε εδώ το λαμόγιο τον Άγγλο,τον τάισε συναγρίδες στο θέα θάλασσα και μην τον είδατε το μέγα επενδυτή! Ρε ουστ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ DIMITRIS ASTROS : Το μόνο προβλημα αδερφέ, είναι οτι όταν τα λέω, ακούγονται σαν εξωγήινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Αδερφέ, ακόμα δεν εχω ολοκληρώσει το σχέδιο της καταστροφής της ΑΕΚ. Μου χαλάει τη μανέστρα η κατάληψη στα Σπάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρηστος Χοντζεας01 Φεβρουαρίου, 2013 19:59

    Αλήθεια,εκέινος ο ΑΕΚτζής που ακόμα δεν γνωρίζουμε το όνομα του, που έδωσε τα λεφτά της νοσηλείας για μεταγραφή και έθεσε σε κίνδυνο το ίδιο του το παιδί ποιός είναι; Δεν μας τον λέει και ο Μπρουσιανός. Τον κρατάει κρυφό; Εχει τέτοια αξίωση ο δωρητής αυτος; Αν είναι έτσι να το σεβαστούμε. Αλλα δεν μας λέει ο Μπρουσιανός. Ο οποίος έπρεπε να λέγετε Μπορουσιανός. Δηλαδή ο "μπορών". Ο μπορών την μεταγραφη Ανάκογλου.
    "δεν ξέρω αν βοήθησε ο Μελισσανίδης, στην επαφ'η με τον Θεδωρίδη" "όχι δεν βοήθησε οικονομικά ο Μελισσανίδης" Δηλαδή λέει ο γίγας: "την μεταγραφή την κάναμε ΕΜΕΙΣ. Και αφού ο αδερφός Δημητρέλος είναι κλινήρης, την μεταγραφή την έκανα Εγώ". Λε τα σε μουα.
    Ο αντιπρόεδρος του προέδρου.

    Και βοουν τα sites με τον Μελισσανιδη. Αλλοι βλεπουν ότι αυτό ίσως ήταν μια ...πρόγευση πιθανής επανόδου του. "έλα σώσε μας" "πρόεδρε των τίτλων" και τα σχετικά. Και άλλοι λένε "αντε ρε γατάκι. Ούτε ένα ευρω΄δεν βάζεις. Ο άλλος (αλήθεια ποιός;) στερήθηκε λεφτά απο την νοσηλεία του παιδιού του και εσυ βγαίνεις στις φωτογραφίες και στις λεζάντες."
    Μάχη.
    Θέλετε να γίνονται οι δουλειές με "ενα τηλεφώνημα" η γουστάρετε "Βιντιαδες" και Κοζωνιάδες; Θέλετε ουσία, η θέλετε σίριαλ, φανφάρες και σκαρλφαλώματα στα κάγκελα;
    Λες και έχει ανάγκη ο Μελισσανίδης από διαφήμιση. Λες και έχει δώσει έστω και ένα ευ΄ρω για διαφήμιση η aegean. Ουτε δευτερόλεπτο δεν εχει χαλαλίσει, πουθενά.
    Και έχει το μερίδιο που έχει στην αγορά. Πως; Ελα ντε.

    Αναμένοντας τον "νεαρο εφοπλιστή",μέχρι την Δευτέρα. Μπορει να μη μπουν 10 μύρια, αλλα και καμια πεντακοσάρα χιλιάδες γιούρο,τέτοιες εποχές καλές είναι. Για να τσουλίσουμε λίγο ακόμα το "κάρο" της ΠΑΕ, μεχρι της ημερομηνίες που πρέπει.

    Mε την περίπτωση Βιντιάδη-όπως και τόσες άλλες- ισχύει αυτο που είχε πει ο Χάρυ Κλυν: "έκανα δίαιτα δύο βδομαδες και τελικά έχασα 15 μέρες"".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Κράτα διευθύνσεις αυτών που μιλάνε για γατάκι. Οπότε να ξαποστάσεις αύριο από το γράψιμο. Κάθε μέρα να δημοσιεύεις μια διευθυνση κι ένα σχόλιο σημερινό. Διότι ανακαλύφθηκε και άλλο : Αν πάρει καμιά μετοχή στον ΟΠΑΠ, δεν θα μπορεί να πάρει ΠΑΕ.
    ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΣΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Ανατρέξτε λίγο στα φύλλα της Κ την εποχή της λαθρεμπορίας της BP. Κάτι μερεμέτια ήταν χρεωστούμενα στον μπαμπά, άσχετα αν την πληρώνει ο γιός.
    ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ( έ Χρηστάρα; ): "...όταν γυρίσω θα τους γαμήσω..."
    Και προς το παρόν, απλά άλαξε σταυροπόδι. Κι είπε να μιλήσει με τον περούκια ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΘΕΛΑΝΕ ΤΟΝ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗ ΠΙΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Εντάξει, χαιρόμαστε. Αλλά ετοιμαστείτε για δύσκολο Σάββατο. Θα υπάρχουν ελλείψεις σε χάπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣ J.PATIKAS: Εν τω μεταξύ κι επειδή σήμερα είχα στοχοποίηση του 2013, μου ξέφυγε λίγο στο κείμενο σου: "...υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΠΑΠ, συγγενής υπερκομματικού πολιτικού..." ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΕΤΟΙΑ; Ομολογώ οτι ευρίσκω τον ευατόν μου πιπτόμενο εκ των νεφελών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μόνο οι μίσοι εκει μέσα είναι τέτοιοι! Φίλος από το πανεπιστήμιο και καλό παιδί ως χαρακτήρας αλλά κλασσικός κρατικοδίαιτος βολεμένος (του τα λέω και του ίδιου εξάλλου). Επειδή τον επισκέπτομαι μερικές φορές στο γραφείο του στον Κηφισό αυτό που έχω παρατηρήσει εκεί μέσα είναι το πόσο λουσάτο μουνί κυκλοφορεί (υπάλληλοι). Απ’ ότι μου έχει πει η αλλαξοκωλιά και το κέρατο εκει μέσα πάει σύννεφο. Εμ, αν έχεις άφθονο χρόνο και χρήμα, κάπως πρέπει να σκοτώσεις την πλήξη. Και άλλο ένα κουτσομπολιό από εκει. Το μεγαλύτερο τσιμπούκι εκει μέσα, η γυναίκας πρώην ποδοσφαιριστή του γαυρου. Και επειδή την εχω γνωρίσει, είναι και ωραία γκόμενα.
    Υ.γ. Με το «υπερκομματικός» εννοούσα ότι κυβερνήσεις αλλάζουν αυτός παραμένει στα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΟΣ J.PATIKAS: ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΖΑ ΜΙΛΑΣ;
    ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΟΠΑΠ; ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΗΣΗΜΑΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΟΥΝΙΑ; ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έχει κι αλλον κερατά ο γαύρος. Πιο παλιό απο τον Βούλη, ο οποίος κάποτε έκανε και τον σχολιαστή στην κρατική τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρηστος Χοντζεας02 Φεβρουαρίου, 2013 13:58

    Ο Πετρος...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χρηστος Χοντζεας02 Φεβρουαρίου, 2013 14:16

    "απαγωγή" του ποδοσφαιριστή Ανάκογλου από τα γραφεία του παναθηναικού,κατά μαρτυρία του μάνατζερ του.
    Θεοδωριδης: "αφού μου το ζήτησε ο Μελισσανίδης, δεν ήτο δυναμόν να ηρνηθώ"
    Αν μπορούσες, ας έκανες κι'αλλιως.

    Αλαφούζος (αλλά αφού ούζο): "παίκτες σαν τον συγκεκριμένο (Ανάκογλου) έχουμε ισάξιους και καλύτερους στην Ακαδημία της ομάδας".
    Καλά με σένα,έχουμε να ρίξουμε τρελό γέλιο. Οτι έχει δει ο κόσμος μέχρι σήμερα, είναι παρανυχίδες. Μιλάμε ότι τώρα ανοίγει η αυλαία της παράστασης. Φρόντισε να φύγεις, να λακίσεις, πριν να είναι πολύ αργά, γιατί θα σε παραλάβουν μέχρι και οι της "Ελληνοφρένιας".

    Και το ερώτημα που πλανάτε σαν το νέφος απο τα τζάκια είναι το εξής: Αφου-κατά παραδοχή όλων πλέον- ο Μελισσανίδης έδωσε τα 100 χιλιάρικα για την μεταγραφή,με αυτό τι επέτυχε; Σκοπός του είναι να δυναμώσει την ομάδα που θα...παραλάβει ο Βιντιάδης μεθαύριο;
    Παρακαλούνται "γατικοί" και "αντιγατικοί" να απαντήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Κι υπάρχει κι έτερον ερώτημα : Είναι ανάγκη να φαίνεται ως ιδιοκτήτης; Αυτό το ερώτημα είναι για όσους ασχολούνται με το φοβερό δίλημμα : ΟΠΑΠ ή ΑΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Κι υπάρχει κι άλλη επεξεργασία, άντε να το πούμε κι αυτό : Αν πάρει μετοχές του μπουκάδικου, ο νόμος του απαγορεύει να είναι πρόεδρος σε ερασιτεχνικό σωματείο; ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή