Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΕΦΟΡΙΑ ΑΔΕΙΑΣ

           Πρώτη μέρα άδειας και μιλάμε για τρομερή ξεκούραση. Ξεκίνησα με την επίσκεψη μου στην εφορία Χαλανδρίου αφού για να βγάλει ΑΦΜ ο μεγάλος μου γιός, πρέπει οπωσδήποτε να είναι παρών κι ο κηδεμόνας του. Μόνος του να πάει και να πει οτι φιλοξενείται στο σπίτι των γονέων του; Και ποιός να τον πιστέψει; Άμα έχεις κράτος, το έχεις. Τώρα, γιατί φαλίρησε είναι μια άλλη ιστορία. Και το ΑΦΜ δεν είναι οτι το ήθελε για να δουλέψει πουθενά. Χρειάζεται πλέον για να ξεκινήσει μαθήματα οδήγησης αυτοκινήτου, αφού έχω βαρεθεί να κάνω τον ταξιτζή και παρότι ο ίδιος δεν δείχνει κι ιδιαίτερη διάθεση να πάρει το βολάν. Δεν τον κατηγορώ. Κι εγώ αν είχα πολλά λεφτά, θα ήθελα να έχω σοφέρ. Θυμήθηκα το πώς είχα πάρει εγώ δίπλωμα οδήγησης. Τότε δεν απαιτείτο ΑΦΜ. Κατάλαβα οτι η γραφειοκρατία έχει μειωθεί σημαντικά από τα χρόνια μου. Άδικα διαμαρτύρομαι σήμερα και δίκαια διαμαρτυρόμουν τότε. Οι κόποι μου πιάσανε τόπο.
           Στο " μητρώο " λοιπόν για μιάμιση ώρα και άρτια προετοιμασμένος για τις εξετάσεις μπορστά στον υπάλληλο. Και Μ1 ( μου θύμησε το όπλο στον στρατό )  έντυπο  είχα συμπληρωμένο, και φωτοτυπία της ταυτότητας του κανακάρη και υπεύθυνη δήλωση δική μου οτι φιλοξενείται από εμένα και την σύζυγο μου με τα σχετικά γνήσια υπογραφής, και χαρτί οτι αυτή είναι με εμένα παντρεμένη αλλά και θεωρημένο λογαριασμό ηλεκτρικού οτι εκεί μένουμε καθότι το ρεύμα έρχεται στο όνομα της. Τα έχασε κι ο υπάλληλος με τον οπλισμό μου και μάλλον με πήρε κάτι σαν μπολτ σε αντοπάριστη βερσιόν.
          - Αγαπητέ, χρειάζομαι και μια βεβαίωση οτι ο γιός μου δεν υποχρεούτο να υποβάλει φορολογική δήλωση για το 2012 καθότι είναι ακόμα προστατευόμενος μου και καθότι μόλις τώρα του δώσατε ΑΦΜ, άρα και πώς θα μπορούσε...( το κείμενο το προβάριζα δυό ημέρες ).
         - Στο εισόδημα κύριε, στον τρίτο. Εκείνο είναι υπέυθυνο για τέτοια θέματα. Είναι on line κι αμέσως θα το πιστοποιήσει αυτό.
            Ασανσέρ λοιπόν, αλλά να τα λάθη που κάνει ακόμα κι ένας έμπειρος. Όταν μπεις πρώτος στο ασανσέρ, βγαίνεις τελευταίος. Άρα χάνεις καμιά δυό θέσεις στην ουρά του εισοδήματος. Αλλά τι 35 και τι 38 μπροστά σου ! Αυτά είναι για τους πεσιμιστές στατιστικολόγους. Διότι ολόσωστα είχε πει ο Στάλιν : " Ένας νεκρός είναι ένας νεκρός. Δυό νεκροί είναι δυό νεκροί. Εκατό χιλιάδες νεκροί, είναι απλά στατιστική. " Κι άρα την βεβαίωση που ήθελα θα την έπαιρνα σε κανά δίωρο. Βεβαίωση που την θέλει η τράπεζα για να μεταφέρει χρήματα μου στο εξωτερικό και στα οποία ήθελα να κάνω τον γιό συνδικαιούχο καθότι η ΑΕΚ φέτος προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες για κερκιδικά εμφράγματα. Μετάνοιωσα που πήρα εισιτήρια διαρκείας, μετάνοιωσα που τον έκανα συνδικαιούχο αλλά παρά τις μετάνοιες, παρέμεινα στην ουρά. Αν μετανοιώνοντας ο καθένας γινόταν και αθώος, θα είχε καταργηθεί το μυστήριο της εξομολόγησης σκέφτηκα υπολογίζοντας και τους δείκτες ανεργίας των εκκλησιαστικών λειτουργών.
            Μετά το ξεφύσημα της ανακούφισης και τα δυό χαρτιά έπαθλα που είχα αποσπάσει, αισθάνθηκα ολυμπιονίκης της κολύμβησης. Στο χιλιόμετρο που περπατήσαμε μέχρι το αυτοκίνητο και κάτω από τους 41 βαθμούς, πλέον θύμιζα τον Φελπς κι ο γιός μου Έλληνα αθλητή που μόλις είχε βγει από το Carlton club μετά από μπιρίμπα με τον Ισίδωρο.
             - Πώς κάνεις έτσι; Με ρώτησε. Εγώ είδα μια θαυμάσια οργάνωση. Μια ερώτηση έκανες κι αμέσως σε στείλανε στο σωστό τμήμα.
              Ευτυχώς ρε πούστη μου που μπήκες στο πολυτεχνείο, σκέφτηκα. Θέλω να σε δω στην γραμματεία όταν θα γράφεσαι, προχώρησα την σκέψη μου.
               Πλέον έπρεπε να βρω ένα μαγαζί στη μέση του Χαλανδρίου για να φτιάξω το κινητό της γυναίκας μου, που επειδή θα δουλέψει κι αυτήν την βδομάδα, είπε να αναθέσει στον τεμπέλη κάτι. Και το μαγαζί βρέθηκε εύκολα αλλά όχι το πάρκινγκ. Αλλά μισή ώρα ελιγμών, τι είναι μπροστά στην αιωνιότητα; ΚΑΙ καλύτερος οδηγός γίνεσαι ΚΑΙ λαμβάνεις και συγχαρητήρια από τον γιό που πέρασες το αυτοκίνητο από την μύτη της βελόνας. Βλαστήμησα την BMW και αποθέωσα το Smart. Θα μου πείτε οτι μια τετραμελής οικογένεια δεν βολεύεται σε Smart.  Και ποιός σας είπε οτι το Χαλάνδρι είναι οικογενειακή γειτονιά;
                Σούπερ μάρκετ μετά, μανάβικο για τα μπρόκολα της δίαιτας και τρέξιμο να προλάβω ανοικτό το μαγαζί από το οποίο έχει αγορασθεί ο νεροχύτης της κουζίνας μπας και βρω σκεύος στραγγίσματος των πλυμένων καθότι η σύζυγος δεν θέλει να χρησιμοποιεί το πλυντήριο πιάτων πλέον και τα θέλει όλα οικολογικά. Στο χέρι.  Αυτοί οι οικολόγοι σκέφτονται σωστά τα εργσοτάσια της ΔΕΗ αλλά δεν σκέφτονται οτι ρεύμα υπάρχει. Νερό δεν υπάρχει. Αλλά τώρα δεν είμαστε για τέτοια. Τι είναι το νερό μπροστά στην γκρίνια; Ρε δεν πά να γαμηθεί κι αυτό;
               Και φτάνω στο σπίτι. Είναι η ώρα της απόλαυσης και της χαλάρωσης, μέχρι την στιγμή που ανακαλύπτω οτι δεν υπάρχει τίποτα φαγώσιμο για το βράδυ. Ο μικρός ο γιός λείπει με κάτι γκόμενες, η σύζυγος δεν θα έρθει μέχρι την Παρασκευή, αλλά δεν παύω κι εγώ κι ο μεγάλος κάποια στιγμή να θελήσουμε κάτι να σαβουρώσουμε. Με ροδάκινα θα την βγάλουμε; Το παιδί είναι πάνω στην ανάπτυξη κι εγώ στην σμίκρυνση. Και τα δυό θέλουν ενέργεια για να συντελεσθούν. Τυχαία γίνονται οι γεωπολιτικές συζητήσεις; Όχι. Όπως τυχαία δεν βρέθηκα στο super market  για χαλάρωμα. Τι ευχάριστο να κουβαλάς σακούλες στους 41 βαθμούς.
            Υπάρχουν όμως και καλά νέα. Στη Μοζαμβίκη τις κουβαλάνε τις σακούλες κάτω από τους 50 βαθμούς. Κι η Δόξα Δράμας παίζει δεύτερη κατηγορία ενώ η ΑΕΚ θα παίξει στην πρώτη. Κι η άδεια θα ξεκινήσει από αύριο και τι είναι μια μέρα μέσα στην αιωνιότητα που μας περιμένει ή μας περίμενε; Εδώ τόσα χρόνια περιμέναμε το μποζόνιο και ζούσαμε . Εδώ τόσα χρόνια είχαμε φοροφυγάδες κι ήμασταν μια χαρά, και τώρα ήρθε η Ευρώπη και μας λέει οτι θα ζήσουμε αν γαμηθούν αυτοί που τα δηλώνουν όλα. Να ξεκίνησε η άδεια και με πιάνουν σκέψεις.
             ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΕΦΟΡΙΑ ΣΑΝ ΕΥΦΟΡΕΙΑ ΝΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΜΑΙ; ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΑΔΕΙΑ.

3 σχόλια:

  1. Χαχαχα!!! καταπληκτικό!!
    Πάντως κακώς διαμαρτύρεσαι αντί να κάνεις το σταυρό σου και μια λαμπάδα στην Τήνο που κατάφερες να κάνεις τη δουλειά σου στην εφορία -και δή του Χαλανδρίου- Αύγουστο μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άπαικτος....απλά υποκλίνομαι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας07 Αυγούστου, 2012 13:55

    Καλα σου λεει. Αυγουστο μηνα σε εφορια και τελειωσες δουλεια;
    Μαλον πιανει τοπο το μνημονιο. Ολοι χρειαζονται τον καροτσερη τον Σοιμπλε.

    Εχετε ξαναδει τοσα πολλα μαζεμενα τριγωνα σε σταδιο,οσο αυτα του Λονδινου; Πιο πολλα τριγωνα και απο την θεσσαλονικη εχει.
    Ολοι εν τω μεταξυ οι αθλητες,παραπονιουνται για τους στροβιλιζομενους αεριδες. Απατες οι ορθοδοξες χωρες και πανε τραινο οι προτεσταντες και οι Σινικοι.Μεχρι και η Ισιμπαγεβα εχασε απο μια...μαυρη. Ελα παναγια μου.
    Πρεπει να εχουν μελετισει το πεδιο,τις ροες,να εχουν κανει τα κουμαντα τους. Με προσευχες δεησεις, μυστικα συλλειτουργα κλπ.
    Μεχρι και στους θεατες εκανε καλο η αρχιτεκτονικη και οι προσευχες,αφου στους περισσοτερους αρρενες,τελικα φυτρωσε και πεος αναμεσα στα σκελια τους. Κοιτα να δεις.


    Επισημη τριημερη επισκεψη του πρωθυπουργου της Ελλαδος στην Ελλαδα. Κατεφτασε χτες.
    Ο σκερβελες Παππουλιας, ο πρωτος τι ταξει σφογγοκωλαριος των Ιεροσολυμων,παρεθεσε γευμα. (ευτυχως που δεν ειναι ο μπουροκωλος ο Καραμανλης επανω,γιατι θα τον μηγαινε σε κανενα γυραδικο εκει στου Μπαιρακταρη για κανενα τυλιχτο χοιρο και αντε μετα να κατευνασεις το μενος.)

    Με την σειρα θα παρελασουν ολοι και θα αποτισουν φορο τιμης,θα καταδειξουν την απαρεγκλητη πιστη τους στην επταφωτο και θα ανανεωσουν την εμπιστοσυνη που τους δειχνει 10ετιες τωρα,η μονιμη κυβερνηση του "βουνου". Του ορους των Ελαιων δηλαδη.

    Φυσικα...μα φυσικα θα τον δει και ο Μητσοτακουλας. Περνα ταρακουνηματα τωτα τελευταια το Μητσοτακαιικο και πρεπει να δεσει τους καβους,μη λυθει και αναγκαστει κανεις και δουλεψει μεσοπελαγα της ζωης. Αυτα ειναι για τους μαλακες.
    The Reptilian Family is allways alive.

    Ζεστη πολυ ρε πουστη μου.Ρεψαμε. Λιωσαμε.
    Ακομα και εγω που την συμπαθω,εφτασα να την σιχτηριζω.
    Ειπαμε. 1-2 μερες κοντα στα 38-39 και τις υπολοιπες καπου στα 33.
    Αλλα οχι και ετσι. Απο τις τελευταιες 40 μερες, οι 30 ειναι με 38-39 βαθμους και οι αλλες 10 ειναι με ανω των 40.
    Και δεν εχει ψοφισει κανενας γερος,αν εχετε προσεξει.
    Τελικα εκανε-και εκει- καλο το μνημονιο.
    Εφ'οσον ειχε προηγηθει ενας πεινασμενος χειμωνας, "πεταξαν" απο πανω τους χολιστερινες,παχια,ξυγκια και ζαχαρα,αναγκαστικα προσεδαφισαν την διατροφη τους, και να σου τωρα καμαρωτοι καμαρωτοι στους δρομους,δεν καταλαβαινουν Χριστο.
    Εκανε λαθος η τροικα. Επεσε εξω ο σακατης. Βλαστημανε. Ειπαν να σκοτωσουν μεσω μνημονιου πολλους αλλα τελικα σωζουν ακομα περισσοτερους με αυτο. Να ειναι καλα.
    Δεν πεθαινει ρε πουστη αυτη η χωρα. Με τιποτα. Αναστροφα και αντιροπα ολα,λειτουργουν με μια παραξενη και πανεμορφη τσαπατσουλοσυνη που ακομα και οι επιστημες εχουν σηκωσει χερια και ποδια.
    Η ΕΛλας ποτε δεν πεθαινει. Γιατι να πεθανει, πως θα μπουκαρει μετα στο δημοσιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή