Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΦΕΝΤΗ

          Δεν γυρνούσα κι από μακριά. Εκεί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης ήμουν, κι είχε γίνει ένα ατύχημα, που εύχομαι να μην κατέληξε σε δυστύχημα. Ένας άνθρωπος ήταν πεσμένος στον δρόμο κι η αστυνομία προσπαθούσε να βγάλει άκρη παρέα με τα σταματημένα αυτοκίνητα της περιέργειας, που ακροβολούνται λες και μπορούν να προσφέρουν κάτι. Σαν το χαλασμένο αυτοκίνητο, που ο οδηγός ανοίγει το καπώ και κοιτάει μέσα σαν χάνος αφού βέβαια έχει πρώτα καλέσει την οδική βοήθεια.
          Κι ακολουθώντας τα σήματα της τροχαίας, την κάνω αριστερά. Εκεί που ένα άλλο όχημα, που απλώς καθυστερούσε επειδή υπήρχε η περιέργεια ή το ενδιαφέρον το εληνικό για το περιστατικό, αποφάσισε να βγει από την γραμμή την ελεύθερη, στο δικό μου του ρεύμα ήταν η πλήξη ή η θλίψη. Αλλά και το δικό μου αλλά και το άλλο αυτοκίνητο ήταν με πρώτη ταχύτητα, κι ήρθαμε δίπλα διπλα σαν οδηγοί. Δεν ετέθη κίνδυνος πρόσκρουσης.
          ΚΟΙΤΑΧΤΗΚΑΜΕ. Εγώ ασπρομάλλης Έλληνας κι αυτός ψιλοαλλοδαπός προς το δυτικόν μέτωπον, πιο μεγάλος από εμένα. Αυτός μόνος του κι εγώ, με όλη την οικογένεια μέσα σστο κάρο.
         - You fucking idiot, there is an accident on the spot and you are trying to to play the μάγκας; Or is it better to say μαλάκας ;
         Δυό ούζα είναι αρκετά για μένα για την νηφαλιότητα και την απεριόριστη απόδειξη του ηλίθιου αποικιοκράτη που τολμάει να μιλήσει σε Έλληνα και χωρίς να τον ξέρει σαν καλημέρα, τον λέει μαλάκα. Και βγαίνει ο δικός σου έξω με όλη την οικογένεια μέσα και λέει σε άπταιστη αμερικάνικη:
        - Am I the responsible for the accident? I understand that you have lost your temper for the delay or the possible help that you could give, but why do you call me μαλάκας at this time that I can recall your mother and get the shit out of her?
           Με κοίταζε και με ζύγιζε. Η μόνη του παρηγοριά ήταν η γυναίκα μου στο αυτοκίνητο, που λόγω ύψους παιδιών κάθεται στο πίσω κάθισμα. Τα άλλα δυό αγόρια, πιθανώς και να τα πήρε σαν μπράβους. Και μάλλον επιτάχυνε την εν οχήματι ηρεμία του - μόνο εγώ είχα βγει,  αυτός καθόταν μέσα με τις ρήσεις του - όταν η σύζυγος με προέτρινε να ξαναμπώ μέσα. Φυσικά τον είχα ζυγίσει κι εγώ και φυσικά ήξερα τι κάνω. Μην τρελαθούμε κιόλας. Αλλά έλα που μιλάω ελληνικά.
              Οπότε : Δεν κατάλαβα ρε μουνί , που μιλάς κιόλας. Ρε mother fucker. You american asshole. Who fuchs your mamas crib? Που ήρθες εδώ ΄πούστρα κι έχεις γνώμη; Αστυνόμε, για έλα εδώ.
             Μιλάμε για την απόλυτη πλάκα. Αυτός που θα μπορούσε και να είναι πατέρας μου, πάει να μου δώσει μια σφαλιάρα - μάλλον φιλική - την ώρα που έρχεται το όργανον της τάξης και βλέπει σε αυτόν νοικιασμένο αυτοκίνητο και σε μένα μια οικογενειακή κούρσα. Τι να κάνει η πρόχειρη δίκη; Εγώ με τα μάτια κάτω κι ο Αμερικάνος με τα μάτια πάνω σαν να βλέπει διπλό ομπαμίσιο αετό.
                Χαρτιά ζήτησε το όργανο και με πόση χαρά τα είχα, ενώ ο άλλος δεν τα είχε και οι διακοπές δεν ξέρω πού συνεχίστηκαν. Βλέπεις, αν πέσεις και σε ατύχημα, ίσως και να θεωρείσαι περίεργα κυκλοφορούντας εκεί πέρα. Αν το ήξερα, δεν θα είχα φύγει. Αν το ήξερε ο μαλάκας που το παίζει τουρίστας και κυρίαρχος παντού, μάλλον δεν θα πήγαινε Κυριακή απόγεμα να πηδήξει βίζιτα κι όχι την μαλάκω την γυναίκα του , που φυσικά την πηδάνε αυτοί που ΄τους πληρώνει.  ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΕΙ ΕΜΕΝΑ ΜΑΛΑΚΑ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ;
              Το ούζο Βαρβαγιάννη παιδιά, δίνει μια ηρεμία. Σε μένα. Σε άλλους, μετράει άλλο ούζο. Όπως σε άλλες προσωπικότητες, όταν δεν έχουν να κάνουν κάτι, δίνουν τα Ζανάξ ή τα άλλα αγχολυτικά φάρμακα. Κι αν ακόμα δεν χορηγούν φάρμακα, δίνουν μασελάκια για τον βρουξισμό ή ηρεμιστικά για το τρίξιμο των δοντιών ή την αγωνία των παιδιών. ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΖΩΗ, ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΡΕΛΟΙ.
                ΕΙΠΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΟΧΙ ΚΑΙ DNA ΤΡΕΛΩΝ. TO DNA EINAI ΣΑΦΕΣ ΓΙΑ ΠΑΘΟΓΟΝΑ. ΤΑ ΠΑΘΟΓΟΝΑ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ  DNA.  ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΧΑΠΑΤΑ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΧΟ. ΜΕΧΡΙ ΚΙ ΟΙ ΠΩΛΟΝΟΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ. ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ Η ΒΙΖΙΤΟΥ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΒΟΥΡΟΥ - υιοθετημένη, δεν κάνει παιδιά αυτός σαν κιτρινόμαυρη παράδοση - ΝΑ ΜΟΥ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΒΙΖΙΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΗΠΕΔΟΥ.
                 ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΜΕ; ΑΜΕ. ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ. ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ Ή στον προϋπολογισμό.
                 Και ρωτάω: ΌΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΓΕΝΙΚΑ - η Βανδή με το βυζί έξω στα τραγούδια αλλά κι ο πατέρας με τον κώλο έξω η άλλη - ΠΟΣΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ; ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ.
                   ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΝΑ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΥΛΙΑ.  ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΩΔΙΑ . ΝΤΕΜΗΣ ΚΑΙ ΒΑΝΔΗ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΚ. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
                      ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗΣ. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ;

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σε όλα τα αδέλφια! Χάθηκα, το ξέρω, όμως πως να μιλήσεις για μπάλα σε αυτό το μπουρδέλο που λέγεται ΑΕΚ; Ειδικά πέρσι μου φαινότανε πολύ μειωτικό να τα χώνω στον αποδεδειγμένα ΜΑΛΑΚΑ, ΑΣΧΕΤΟ και ΠΑΛΙΟΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Kωστένογλου και να κάνω τον μάγκα, ήταν τόσο εύκολο...Ο Βλάχος, μπορεί να μην είναι ο ιδανικός προπονητής που χρειαζόμαστε, όπως λόγου χάρη ο Αναστασιάδης, δεν είναι όμως και Πάτερ σε καμιά περίπτωση, ενώ και στον Αστέρα πρόπερσι έκανε καλή δουλίτσα. Το πρόβλημα είναι ο συρφετός ανίδεων που απαρτίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα χρόνια τώρα. Κάποιες σκόρπιες σκέψεις μου για του λόγου το αληθές :
    Αφήνω ασχολίαστο το ξεκλήρισμα που υπέστη η ομάδα, αφού έφυγαν 15 (!!!) βασικοί παίχτες της...περσινής ομάδας, η οποία ήταν η χειρότερη ΑΕΚ που εγώ τουλάχιστον εγώ θυμάμαι. Το θέμα είναι ότι οι "αρμόδιοι" ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ : Πως θα φτιάξεις νεανική ομάδα χωρίς Μάκο, Μανωλά, Λεονάρντο ; ΠΟΥΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ, στο κάτω κάτω και τώρα που φύγαν όλοι πάλι Διακανονισμούς κάνει η άφραγκη Διοίκηση! ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΠΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΤΟΥΓΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το χειρότερο όμως από όλα είναι ο...σχεδιασμός (λέμε τώρα...) και οι μεταγραφικοί στόχοι του κώλου. Λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης (ουσιαστικά η ομάδα έχει πτωχεύσει) είναι μονόδρομος η αξιοποίηση κάποιων πιτσιρικάδων, καθώς και η δημιουργία εξ αυτών κάποιων υπεραξιών, προκειμένου κι αυτοί να βγουν στο σφυρί. Αυτά έχουν γίνει και σε άλλες ομάδες στο εξωτερικό. Όμως απαραίτητη προϋπόθεση -όπως ξέρετε- είναι η ύπαρξη κάποιου σταθερού κορμού παιχτών έμπειρων και με προσωπικότητα, δίπλα στους οποίους θα χωθούν και θα αναδειχθούν και τα πιτσιρίκια. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ο σταθερός κορμός σημαίνει καλός άξονας, ήτοι: Στόπερ έμπειρος, κόφτης τρεχαλατζής, σερβιτόρος και σέντερ φορ "ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΩΔΕΚΑ ΓΚΟΛ ΤΟ ΧΡΟΝΟ" (Σωστά λόγια του Θωμά). Πάνω κάτω τέτοιους παίχτες ζητάει και ο φουκαράς ο Βλάχος από την Αγγλία.
    Είναι απίστευτο, αλλά οι υπεύθυνοι ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ να κρατήσουν για άλλον έναν χρόνο τον Ρότζερ Γκερέιρο, ένα από τα μεγαλύτερα παλτά που έχουν περάσει από τα ελληνικά γήπεδα! Ο παίχτης αυτός, ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ, ακόμα και με πιτσιρίκια δίπλα του, κι ας ξέρει όντως μπάλα. Εκτός του ότι είναι ακίνητος (άρα πρέπει να τον δηλώνουμε στο...Ε9), έχει ένα κουσούρι απαγορευτικό για το ποδόσφαιρο του σήμερα, το οποίο ένας απλά επαρκής σκάουτερ θα το εντόπιζε στο δεκάλεπτο : ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Π Ο Τ Ε ΝΑ ΠΑΣΑΡΕΙ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ, ΠΑΣΑΡΕΙ ΠΑΝΤΑ, ΑΦΟΥ ΣΤΟΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ. Αν κατεβαίνουμε με αυτόν τον Δημόσιο Υπάλληλο στο πρωτάθλημα, το αμυντικό χαφ της αντίπαλης ομάδας απλά θα τον καταπίνει, ενώ και την ανάπτυξη της ομάδας, ιδίως μιας νεανικής ομάδας, θα την κάνει αργή. Και βέβαια όταν μας επιφυλάσσουν για φέτος...Ρότζερ είναι αστείο να μας ξυνίζει ο Καραγκούνης, αν και βέβαια οι δικοί μας ούτε που το σκέφτονται. Έχουν βλέπεις βάλει στο σημάδι τον...Τσουκαλά του ΠΑΟΚ, έναν παίχτη αργό, ευθυνόφοβο και ανύπαρκτο, προερχόμενο από την...Σαλαμίνα, ο οποίος πέρσι σκούπιζε πάγκο, όταν στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ δεν έπαιζαν οι Τσάβι, Ινιέστα, αλλά ο Κλάους, ο ταλαντούχος αλλά άπειρος Σταφυλίδης, ο Γλύκος, μέχρι και ο...Μπαλάφας. Μέχρι και για τον Βερόν ακούστηκαν φήμες, αναπληρωματικό ακόμα και στον περσινό ΟΦΗ. Τον φαντάζεστε δίδυμο με τον...Ρότζερ; Νεανική ομάδα παλαιμάχων...
    Αν ο Μάτζιος είναι κατά τον Θωμά ο σέντερ φορ των δώδεκα γκολ το χρόνο, εγώ αποκαλύπτομαι! Τον θέλανε όμως και τον παρακαλάγανε, μέχρι που το τσογλάνι ο πουστόφλωρος τους άφησε στα κρύα του λουτρού για το εξωτικό Αζερμπαϊτζάν. Αυτός ο παίχτης δεν κάνει μόνο και μόνο για το χαρακτήρα του: Σταρχιδιστής, φιλοχρήματος, φλώρος βάζελος, ΠΩΣ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ ΤΗΣ; Τον Φουρτάδο δεν τον έχω δει, τουλάχιστον όμως πέρσι σκόραρε αρκετά γκολ, κάτι που ΠΟΤΕ δεν έχει κάνει ο Βαγγελάκης Μάντζιος, κι ας ξέρει κάποια μπάλα. Ο δε Ιωαννίδης του Βάζελου, μπακ αριστερό ανακάλυψη του...Νιόμπλια (Πόσο δίκιο είχες Στιβενάκι που του τα έχωνες!) ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ, ΤΡΩΕΙ ΝΤΡΙΜΠΛΑ ΜΕΧΡΙ ΚΙ ΑΠΟ ΚΟΥΤΣΟ ΖΗΤΙΑΝΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ!!
    Όσο για τον Μητρόπουλο του Παναιτωλικού, αυτός είναι μια περίπτωση που αξίζει να ασχοληθεί η ΦΕΤΙΝΗ ΑΕΚ, όμως επ'ουδενί δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά, ακόμα και σε ομάδα τσικό, αφού δεν παίρνει πολλές πρωτοβουλίες στο παιχνίδι του, κι εμείς χρειαζόμαστε πλέον, έτσι που μας κάταντησαν, παίχτη ηγέτη στα χαφ.
    Η ομάδα θα κάνει, αν κάνει, τρεις με τέσσερις μεταγραφές. Αυτοί οι πάιχτες πρέπει απαραίτητα να μην είναι γουρούνι στο σακί, πρέπει να είναι γνωστοί, ενώ με τις επιλογές που ακούγονται μέχρι σήμερα, η ομάδα πάει για να παλέψει για τη σωτηρία, αφού ακόμα και ταλεντάκια να έχουμε (φιλικό δεν έχω δει), αυτά στη διάρκεια μιας ολόκληρης σεζόν χρειάζονται βοήθεια από πάιχτες μπαρουτοκαπνισμένους. Πάντως, αν είχαμε πολλά ταλέντα στην ομάδα νέων, δε θα τερματίζαμε πέρσι...εντέκατοι στο Πρωτάθλημα Νέων με προπονητή έναν άλλο δημόσιο υπάλληλο και υποψήφιο βουλευτή της...Ντορούλας, τον Ντανιέλο... Μακάρι στο τελευταίο να διαψευστώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή