Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΕΦΙΑΛΤΗΣ

              Κι άλλη διαβολική σύμπτωση ανέμεσα στην Ελλάδα και την ΑΕΚ μας. Τα πάντα οπισθοχωρούν και πάνε για τις 20 του μήνα. Και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού και η συνέντευξη τύπου του Θωμά για να ενημερωθεί και στις δυό περιπτώσεις ο κόσμος. Που ο κόσμος, τι να την κάνει την ενημέρωση; Λεφτά χρειάζεται το πλήθος μέσω θέσης εργασίας ή ομάδα να υπάρχει και κάπως να του απαλύνει τον καημό.
               Ένας καημός που μοιάζει αναπόφευκτος. Δεν είναι βιώσιμο το χρέος της χώρας - ό,τι και να κόψουν πλέον - αλλά δεν υπάρχει και περίπτωση να βρεθούν τα λεφτά για την ΑΕΚ. Ούτε οικονομολόγοι χρειάζονται ούτε και φιάσκο ενημερώσεις σαν την χθεσινή στα Σπάτα. Αυτά είναι για τους αφελείς που πιστεύουν οτι η κυβέρνηση δουλεύει ή οτι η διοίκηση Μαύρου - που στην ουσία είναι μόνο αυτός ο καινούργιος στο διοικητικό διεθυντήριο - απεργάζεται λύσεις.
               Ο Θωμάς, όπως έχει ξαναγραφεί εδώ μέσα, την πάτησε. Με την προχειρότητα του σχέδιου και τον αέρα μπανά ενημέρωση που είχε. Κάτι κούνησε στα διαρκείας φυσικά, αλλά χρεώνεται με όλο το ξεπούλημα των παικτών που θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις. Και το χρεώνεται διότι τον κορόϊδεψαν με ψεύτικα νούμερα. Και το χρεώνεται διότι δεν έψαξε και δεν έκανε την ουσιαστική ενημέρωση, πριν φύγουν τα φιλέτα, που στην ουσία δεν κάλυψαν τίποτα. Ενώ άλλα του έλεγαν για την φορολογική ενημερότητα και τις προκαταβολές.
              Και έχει πια σκυλομετανιώσει για την κουβέντα " ή πληρώστε ή βουλώστε το ", που απηύθυνε προς τους μετόχους. Διότι οι μέτοχοι τον άκουσαν. Το βούλωσαν. Κι όπως κι οι μέτοχοι παλιότερα έπεσαν θύματα ( δεν αποτελεί ελαφρυντικό αυτό )  των ανθρώπων που διόριζαν, έτσι κι ο Μαύρος τυλίχτηκε χειροπόδαρα στο υπόγειο παιχνίδι των σταγονιδίων που παραμένουν στην εταιρεία κι ακολουθούν την διαδρομή της μίζας με τα ανακοινωθέντα ποσά για τους παίκτες που έφυγαν.
               Φυσικά και του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Αλλά αυτό δεν σώζει την εταιρεία. Ακόμα και να βρεθούν οι ένοχοι - ΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ - ή να ξεμπροστασιαστούν με την συνέντευξη τύπου μετά από δέκα ημέρες, ο κύβος έχει κατρακυλίσει. Και το παραμύθι θα είχε τελειώσει, αν οι άλλες ομάδες ήταν ψιλοεντάξει. Όμως τώρα θα έχουμε μια μικρή παράταση στην εντατική, αφού πλέον ακυρώνεται ολόκληρο το πρωτάθλημα και επιτέλους καταλαβαίνει και η ΕΕΑ τον τελείως διακοσμητικό ρόλο της, όπως κι η κυβέρνηση που θέλει να ξεπουλήσει γεωπολιτικούς στόχους την ίδια στιγμή που η Αμερική και το Ισραήλ έχουν χαράξει το μέλλον μας ( για το καλό μας ).
               Και τι λέγαμε πάντοτε; Οτι η ομάδα μέσα στο τεραίν, αντικατοπτρίζει την εικόνα της διοίκησης της. Είτε είναι μονομετοχική, είτε πολυμετοχική, είτε λαϊκής βάσης. ΕΝΑΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ. ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΝΑΣ, ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ. Όλα τα άλλα είναι για φλωρίστικη κατανάλωση και δημοκρατικές διαδικασίες. 
              Η ομάδα λοιπόν μέσα στο γήπεδο είναι για τα μπάζα. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Τα παιδιά μπαίνουν χεσμένα, κάνουν κανά ηρωικό τρέξιμο και μπερδεύονται ακόμα περισσότερο από τον προπονητή, που θυμίζει υποψήφιο εξετάσεων που πάει να καλύψει την ετήσια ύλη μέσα σε ένα βράδυ. Και δεν χρειάζεται να γίνω ιδιαίτερα αναλυτικός. Το μόνο που λέω είναι οτι ούτε μια γραμμή δεν έχει σταθεροποιηθεί κι ούτε ένα σύστημα ανάπτυξης δεν έχει πλαφοναρισθεί. Τέσσερα συστήματα χρησιμοποιούνται κι ένα αδιάκοπο rotation. Θυμίζει σχολική τάξη και δεν το λέω λόγω της ηλικίας των παιδιών.
             Ο Βλάχος - που φυσικά δεν είναι προπονητής αλλά σαλεπιτζής - μπορεί να έχει τα δίκια του για τις ελλείψεις του ρόστερ αλλά ακόμα δεν έχει καταλάβει τον στόχο του. Αυτούς που έχει, να τους χρησιμοποιεί εκεί που παίζουν για να διακρίνει ο τεχνικός διευθυντής - με τον οποίο ούτε καλημέρα δεν ανταλλάσσει - τις τρύπες. Τι μου παίρνεις ρε φίλε τον στόπερ και τον πας αμυντικό χαφ διαλύοντας το κατενάτσιο που πρόκειται να παίξεις φέτος; Για να αποφύγεις τον υποβιβασμό δεν πας; Τι μιλάς για champions league; Να μην επεκταθώ όμως.
              Διότι φυσικά το πρόβλημα μας δεν είναι ο τάδε που παριστάνει τον προπονητή της ΑΕΚ και φοράει μπλε. Η κατάντια είναι οτι δεν υπάρχει κορμός, οτι ο Τσουκαλάς προτιμάει τα Γιάννινα, οτι ο Φουρτάδο γίνεται σήριαλ κι οτι σηκώνει το τηλέφωνο ο Μελισσανίδης για να έρθει κάποιος Κουτρουμπής, τον οποίο τον σκέφεται ο προπονητής για αμυντικό χαφ ( 1.91 ύψος ). Οτι οι μεταγραφές μπορεί και είναι άκυρες αν δεν παρθεί ενημερότητα. Οτι το ρόστερ, αν παίξουμε στο πρωτάθλημα,  θα ολοκληρωθεί τότε και δεν θα έχει κάνει προετοιμασία μαζί. Και θ' αρχίσουν οι σφαλιάρες από κάτι ονοματάκια - ομαδούλες όπως και οι φασαρίες από τους αγανακτησμένους. Σπιράλ θανάτου δηλαδή, την ώρα που υπήρχε η λύση της κάθαρσης αλλά και η πορεία που έδειξε το μπάσκετ.
             Ο Θωμάς λοιπόν άνοιξε την πόρτα κι αυτό θα ανακοινώσει στην συνέντευξη. Τα " είμαι αγωνιστής " - ίδια με αυτά του Βλάχου - ανήκουν σε άλλη εποχή και θυμίζουν τις Θερμοπύλες. Και τι έγινε που ήταν αγωνιστές οι μαχητές του Λεωνίδα; Τον πούλο δεν πήραν; Μα ήταν πολλοί οι άλλοι. Δεν διαφωνώ σε αυτό, όπως δεν διαφωνώ στο οτι τα 14 μύρια που θέλει φέτος η ΑΕΚ είναι σαν τους τότε Πέρσες κι οτι τα 11,5 δις που θέλει η Ελλάδα είναι σαν να επιτεθούμε όλοι μας εναντίον της Κίνας.

3 σχόλια:

  1. Όλα τριγύρω αλλάζουμε κι όλα τα ίδια μένουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκλεισε ενας χρονος απο τοτε που ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ο κανονικος οχι ο βαλτος) δηλωνε τα περι πρωταθληματος. Στη πορεια ηρθε ο Ελληνας Βενγκερ-Χριστοδουλος και μας εβγαλε τα ματια ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ με το πλανο, το συστημα και τη συνολικη εικονα του ...-23.
    Ειχε βεβαια παραλαβει επαξια απο το Ισπανο Αλεφαντο αλλα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Και τι δεν ειδαμε απο τον απιθανο: δεσιματα παπουτσιων απο τους νεους, ομιλιες για το αν πιστευουμε στη Παναγια προς τον Γκουντι!!!, κομποσχοινια και ευλογιες, εικονες ορθοδοξων αγιων σε καθολικους Ισπανους, Αφρικανους (Μπελεκ), Ισλανδους και διαφορους αλλους πριν τον αγωνα στα αποδυτηρια, λιβανισματα στις προπονησεις και αλλα γραφικα. Παντα με γραβατα σοβαροφανεια και ΑΕΚοφροσυνη ομως. Δηλωσεις οτι εγω δεν θελω ουτε ευρω αλλα και ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ κατα την αποχωρηση του οσιου πατερ-Βενγκερ..
    Τωρα ηρθε ο νεος ΠΕΠ, που αν εχετε προσεξει παιζει και στο σποτ της Συμμαχιας του Αλαφουζου στην ΤV πανυζηριζωντας ενα γκολ στη λεωφορο. Φανταζωμαι και αυτος δωρεαν, μεχρι να φυγει και να μας πει ποσο δωρεαν ειναι..
    Τα δε μωρα λεει τρεχουν ασταματητα. Το ιδιο κανουν και τα σκυλια εδω στο παρκο που τα παμε βολτα. Να τους δωσουμε 11 φανελες Ριμπο, να ξεστοκαρουμε κιολας, και απο μισο κιλο friskies? Πιο φτηνα θα μας ερθει.
    Εδω παλευουμε να παρουμε το μαυρο πιστολι με 27,000 ευρω και μας βγαινει και σκαρτο. Εδω καποιος Τσουκαλας ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΣ απο την ΑΕΚ, και ασχοληστε με καποιον Ιωαννιδη που μολις ρωτησα φιλο αρρωστο βαζελο και γιο τερματοφυλακα του Βαζελου επι χρονια, μου ειπε χαρακτηριστικα: μεγαλος παικτης, εχει 2 αριστερα ποδια και κανενα δεξι. Ειναι ομως δεξιοποδαρος μην ανυσηχεις...
    ρε θωμα, αστο το ρημαδι. Αστο παλικαρι μου ΚΑΙΓΕΣΑΙ ακομη να το δεις? Οτι ηταν να κανεις το εκανες με τα 8500 διαρκειας, μεχρι και εγω εδωσα ενα 150αρι τιμης ενεκεν για οτι ειχες προσφερει- ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, και χωρις καμμια διαθεση να πατησω στο γηπεδο. Απλα για το γαμωτο στο Θωμα, σιγα το εξοδο-λες και θα σωθει ειτε η ΑΕΚ ειτε εγω με 150 ευρω.
    Οποιος θελει να παει ευχαριστως να του το δωσω. Εγω ‘μωρα’ με κιτρινα απεναντι σε αντρες με πρασινο-μαυρο-κοκκινα ΔΕ ΠΑΩ ΝΑ ΔΩ.
    Αλλα ρε συ Θωμα να ρωτησω κατι. ΟΚ ΑΣΧΕΤΟΣ εισαι και μπραβο. 2 χρονια τωρα εφημεριδες, ραδιο, τηλεοραση, web τι διαολο ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ? Τωρα εμαθες λεει σε τι κατασταση ειναι η εταιρεια? Επειδη στα ειπε ο αμεμπτος Δημητρελος ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ απλα ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ και το επαιζε προεδρος επι μηνες οταν τα μπλοκ και τις υπογραφες τις εβαζε ο κανονικος προεδρος..ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ.
    Αν ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ τους κλεφτες δεν εισαι κλεφτης. ΟΟΟΟΟΟΟΧΙ. Τιμιος εισαι!!! απλα κατεστραμενος. Και φυσικα απλα δεν βγαζεις ΑΧΝΑ για το μετοχολογιο, δεν κανεις ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΜΜΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ-ΕΡΕΥΝΑ για το ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ 2010-2012 (ΟΥΕΦΑ-ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ-ΧΟΡΗΓΙΕΣ κλπ) μιας και ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ... και φυσικα μολις πανε να σε βγαλουν απο τη καρεκλα, χτυπιεσαι σα χταποδι στα βραχια. Εχεις και τη στηριξη των μετοχων οπως ειχες δηλωσει αλλωστε. Γιατι ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 30-4-2012 οπως ειχες ΕΣΥ δηλωσει ε??
    Αλλα κλεφτης ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ. ΟΟΟΟΟΧΙ.
    Οποτε ρε συ Θωμα αστο το ρημαδι. -80 ειναι και για να γινεις ομαδα χωρις μωρα που θελουν πανες θες 100. Γιατι ο Βαγγελας πηρε το Μασαδο προχτες και εσυ εχεις το Φουντα.
    Γιατι ο Βαγγελας (παντα φταιει ο Βαγγελας που ειναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ οι αλλοι) εχει το Τζιμπουρ που του χαρησε ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ 350,000 ΕΥΡΩ (αντε να τα λεμε σιγα σιγα) ο σταυρακας και εσενα σου φευγει ο σηκωμενος γιακας για 30 χιλιαρικα.
    Αστο ρε Θωμα που εμαθες ΠΡΟΧΤΕΣ οτι στη Δ Εθνικη ΔΕΝ ΣΒΗΝΩΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ οπως σου ειχαν ταξει μεταξυ φραπε και τυροπιτας.
    Αστο ρε Θωμα θα ερθει ο τιγρης οχι να μας σωσει αλλα να παρει τηλεφωνο (0-800 ηταν?) το Σαλευρη για ενα παικτη που σε κανονικη ΑΕΚ, ουτε στη μπουτικ δε θα δουλευε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παμε στα οικονομικα που μου αρεσουν? Επειδη μου αρεσουν θα δινω και πηγες και οποιος θελει ας αμφισβητησει..
    Ο τιγρης που ειναι με -20,5% σε year roundup (6,15-4,89) κατω η μετοχη στο ΝΥSE http://www.bloomberg.com/quote/ANW:US ενω ο Βαγγελας που εχει προβλημα ειναι με +20% (6,02-7,64) .. http://www.bloomberg.com/quote/ANW:US – μαζι και η Crude.
    Για τον ΒΛΑΚΑ (δηλωση του) γιο της μαμας δεν βαζω καν νουμερα. Απλα λεω οτι ειναι στο -60% (1,39-0,53).. http://www.bloomberg.com/quote/SBLK:US. Τζιμανι αυτο το παιδι σε ολα του..μεχρι και ο κοντοβρακης του εφαγε λεφτα φαντασου...
    Οποιος θελει εμπορικη κουβεντα ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ εδω ειμαστε.
    ΥΓ1 Ερωτηση:Ο αμεμπτος Δημητρελος τοσους μηνες ΜΕ ΤΙ ΖΕΙ? Γιατι για να παρατησεις την ΟΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ (εστω κατεστραμενη) εχεις, για να κανεις tour σε ΣΔΟΕ, εφοριες, ικα, επο κλπ τι διαολο ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙΣ. Δε λεω οτι ειναι κακο, απλα το κουτοχορτο μεγαλωσε πολυ.
    ΥΓ2 Ορος Δημητρελου: Προσωρινη φορολογικη ενημερωτητα. Γιατι ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΤΑ ΜΟΝΙΜΗ? Μια δηλαδη που πας και παιρνεις και δεν ξαναπας? Θα κανει νομο του κρατους ο .....Δημητρελος και θα αλλαξουν οι ενημερωτητες σε προσωρινες, εβδομαδιαιες, μηνιαιες κλπ?Αμα ειναι να παω στην εφορια να παρω μια ενημερωτητα... Δημητρελου (τιμης ενεκεν ο τιτλος) να κανω και εγω και αλλα 10 εκκ Ελληνες τη δουλεια μας για κανα μηνα?
    Ρε συ Δημητρελο, οταν ληξει η... προσωρινη ενημερωτητα (τι ΜΑΛΑΚΑΣ ΘΕΕ ΜΟΥ) αυτος που θα σου δωσει αδεια να παιξεις ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να επανεξετασει το φακελο ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ και εγινε περσυ με τον ΜΠΑΟΚ στο γυρο των 32? Γι αυτο δεν πουληθηκε ο Βιερινια και ο Κοντρερας μαζι με τους αλλους?
    Ρε συ Δημητρελο, στο Σεφερλη εχεις σκεφτει να πας μολις τελειωσεις απο προεδρος?
    Τις ΙΔΙΕΣ ΚΡΥΑΔΕΣ-ΜΑΛΑΚΙΕΣ λετε!!

    Αντε παμε για κανα μπανιο καλη η εβδομαδιαια πλακα με την ΑΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή