Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΑ

Ένα κείμενο μου απο τον Φ, δημοσιευμένο προ τριετίας, μέρος μιας τριλογίας για τον υγιή αθλητισμό. Για το ΣΚ σας που εύχομαι νάναι πιο ήρεμο από αυτό του δικέφαλου.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
          Ένας αθλητής καλείται να περάσει αντιντόπινγκ κοντρόλ. Το δείγμα που δίνει, είτε αίμα, είτε ούρα, είναι ένα και μοναδικό. Απλά, το ίδιο δείγμα ,μοιράζεται σε δύο μπουκαλάκια. Σαφές; Σαφέστατο. Το δείγμα αυτό μπορεί να αναλυθεί όσες φορές θέλουμε. Ανάλογα με το πού το πάμε, ή με το πού το πάνε. Εμείς πάντως το πάμε στην ουσία. Δηλαδή  στην αλήθεια, που είναι πάντα μία και μοναδική.
          Το πρώτο λοιπόν, που πρέπει να διορθωθεί, είναι η λεκτική περιγραφή του εργαστηριακού ελέγχου. Η φράση που χρησιμοποιείται « …μετά και την ανάλυση του δεύτερου δείγματος..» , είναι άκυρη, άστοχη και εκ του πονηρού εκπορευόμενη. Απευθύνεται στο μαλάκα, που δεν ενδιαφέρεται να μάθει την αλήθεια,  ή δεν τον αφήνουν να την κατανοήσει. Στην ουσία στο κάθε μυαλό, η φράση «το δεύτερο δείγμα», ακούγεται κάτι σαν έφεση σε μια πρωτόδικη απόφαση δικαστηρίου. Άλλη φάμπρικα μεγαρόσημων κι αυτή. Η φράση που θα έπρεπε να χρησιμοποιείται είναι «…μετά και  την δεύτερη εξέταση του δείγματος».
          Ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο μέλι; Ναι, και μάλιστα πανάκριβος. Διότι μιλούμε για μια πολύ εξειδικευμένη επιστημονική εργασία, με απόλυτα  καθορισμένα πρωτόκολλα ανάλυσης. Που δεν ταυτίζεται με μια πολιτική θέση του ΘΑ, ή μια υπόσχεση που σε λίγο θα ξεχαστεί. Επίσης, διότι μιλάμε για  ανθρώπινη υγεία, αλλά και διαχείριση του ελεύθερου χρόνου όλων εκείνων που αντί να ανοίξουν κανά βιβλίο να ξεστραβωθούν, παρακολουθούν παγκόσμια πρωταθλήματα,  και μέσω αυτών εξυψώνουν το εθνικό φρόνημα τους. Και επίσης μιλάω για τα παιδιά μας. Δεν γίνεται την ώρα,  που πρακτικά συναγωνίζονται φαρμακοβιομηχανίες,  ή παράνομα εργαστήρια φαρμακοτρίφτηδων, να αφήνουμε τα παιδιά μας να ονειρεύονται και να πλάθουν λάθος πρότυπα.
          Πηγαίνουμε σ’  ένα μικροβιολογικό εργαστήριο για να κάνουμε check up. Το εργαστήριο από μόνο του, κρατάει κάποια ποσότητα από το δείγμα μας και σε ένα δεύτερο μπουκαλάκι. Όταν ο παρασκευαστής βγάζει τα αποτελέσματα, αυτά περνούν από το κριτικό μάτι του γιατρού. Αυτός, ανάλογα με την ιατρική που ξέρει, αλλά και τη γενικότερη κλινική εικόνα του εξεταζόμενου -τον ξέρει τον εξεταζόμενο ο γιατρός-, ή απελευθερώνει τα αποτελέσματα, ή, αν κάτι δεν του άρεσε, επαναλαμβάνει κάποιες εξετάσεις χρησιμοποιώντας το δεύτερο μπουκαλάκι.  Άνθρωπος δούλεψε τις αναλύσεις, είναι πιθανή κάποια ύπαρξη λάθους.
          Στο αντιντόπινγκ κοντρόλ, δηλαδή στην χρωματογραφική ανάλυση ενός δείγματος, ανθρώπινο λάθος δεν υπάρχει. Η ανθρώπινη παρέμβαση είναι ελάχιστη έως μηδαμινή. Το μηχάνημα δεν κάνει ποτέ λάθος, και κριτική των αποτελεσμάτων από τον επικεφαλής χημικό, δεν απαιτείται. Ακόμα και σε περιπτώσεις υπέρθεσης καμπυλών,  ή ταυτόχρονης ανίχνευσης περισσότερων ουσιών, σήμερα, με την τεχνική του LC-MS, αποκλείονται. Μιλάω βέβαια για διαπιστευμένα εργαστήρια, που χρησιμοποιούν καθαρά φίλτρα, καθαρές στήλες, και εφαρμόζουν αυστηρότατες διαδικασίες συντήρησης όλων των μηχανικών μερών του συστήματος.  Επίσης, αν ένα δείγμα ανιχνευθεί θετικό ως προς κάποια απαγορευμένη ουσία, από μόνος του ο αναλυτής κάνει επαναλήψεις,  διότι κανείς δεν θα έκαιγε κάποιον αθλητή που, και δεν τον ξέρει, (το δείγμα δεν έχει όνομα), και δεν θα ήθελε να χάσει τη δουλειά του μετά από μηνύσεις.
          Όμως εγώ επιμένω. Υπάρχει πιθανότητα λάθους; Ναι λοιπόν,  υπάρχει. Μόνο που το λάθος, ΔΕΝ είναι του εργαστηρίου. Είναι σκόπιμη δολιοφθορά από αυτόν που δίνει την εντολή για το τι να ψαχτεί. Και είναι δολιοφθορά υπέρ του αθλητή, ή του παγκόσμιου πρωταθληματικού status. Αν δηλαδή ψάχνουμε συγκεκριμένες ουσίες, αλλά το εργαστήριο πάρει την εντολή να ψάξει άλλες, τότε οι πραγματικές ουσίες ενδιαφέροντος, δεν θα βρεθούν. Θα περάσουν by, που λέμε.
          Και κάτι άλλο. Το εργαστήριο θα βρει τα πάντα, και θα  βγάλει δύο εκθέσεις. Την επίσημη στην οποία αποτυπώνει τις μετρήσεις του σε αυτά που του ζητήθηκαν, και μια άλλη, που αναφέρει ότι βρέθηκαν και κάποιες άλλες ουσίες,  που όμως δεν είχαν ζητηθεί. Αν του ζητηθεί να συνεχίσει τον έλεγχο, τότε θα ταυτοποιήσει και αυτές. Τα δύο έγγραφα θα παραδοθούν στην WANDA  ή στον ΕΣΚΑΝ , που με τη σειρά τους θα πάνε στις ομοσπονδίες και στις πολιτικές ηγεσίες για να αρχίσουν τις συνομιλίες τους. Είναι γνωστό ότι ούτε το εργαστήριο , ούτε οι φορείς δειγματοληψίας ανακοινώνουν κάτι. Οι ανακοινώσεις προκύπτουν από άλλους.
          Όταν λοιπόν μιλάμε  για αντιντόπινγκ κοντρόλ Ελλάδας, τα αποτελέσματα τα χειρίζεται η αντίστοιχη ομοσπονδία. Όταν μιλάμε όμως για παγκόσμιο πρωτάθλημα , φυσικά τα αποτελέσματα τα χειρίζεται η αντίστοιχη παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος, όμως  δεν είναι εύκολη η ομερτά. Πλέον μπλέκονται κράτη , πλανηταρχίες και πολύ χρήμα. Τα μαχαιρώματα και οι εκβιασμοί πολλοί, και τα συμφέροντα διαφορετικά. Ο κόσμος θα φάει ό,τι του πουν- πρώτοι πάντα θα υπάρχουν- και ο αθλητής, είτε θα τιμωρηθεί , είτε θα διαφημίσει φόρμες αθλητικές, ή υγιεινούς χυμούς φρούτων. Και χιλιάδες άλλα γνωστά. Μπορεί να γίνει εθνικός προπονητής, ή και πολιτικός, λάβρος κατά του ντόπινγκ.
          Η πιο μεγάλη πλάκα όμως βρίσκεται αλλού. Στην απόσταση τη χρονική που παρεμβάλλεται μεταξύ της πρώτης  ανάλυσης του δείγματος και του   ανοίγματος της δεύτερης φιάλης. Γιατί; Μα ο χρόνος απαιτείται για να αρχίσουν τα μαγειρέματα μεταξύ ομοσπονδιών και πολιτικών ηγεσιών, είτε σε εθνικό είτε σε διαπλανητικό  επίπεδο. Δηλαδή για κατανομή μεταλλίων και χρημάτων. Πόσα θα πάρετε εσείς, πόσα εμείς. Εγκαταλείπει ο τάδε φέτος; Δώστου ένα χάλκινο. Έχει ο άλλος 10 χρόνια μπροστά του; Θα το πάρει τότε, άστον στην πρίζα. 
          Όμως το star system πάντα θα έχει ένα θεό. Που καλό θα είναι και να τον κρατάμε. Πώς; Μα με κείνη τη δεύτερη  έκθεση του εργαστηρίου για τις ουσίες που βρέθηκαν, αλλά δεν είχαν ζητηθεί να ψαχτούν. Να  είναι πρώτος μεν, αλλά και οσφυοκάμπτης δε. Να του βάζουμε εμείς τα λόγια στο στόμα . Να είναι ήρωας, αλλά αν μιλήσουμε εμείς, να τον εξαφανίσουμε αύριο. Κάτι σαν Μπατατούδης ή Πελέ ή Μαραντόνα. Όπως στο τραγούδι  που οι άφωνοι επικρατούν, για να ‘ναι αναλώσιμοι από τις δισκοβιομηχανίες . Βιομηχανία αναλώσιμων ανθρώπων που απευθύνεται σε αναλώσιμούς μαλάκες χειροκροτητές. Καλημέρα σας!

9 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ. ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΟ ΚΑΣΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΑ;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας04 Αυγούστου, 2012 00:24

    Kαλα,ΔΕΝ τιθεται θεμα. Σιγα τα ωα. Θα βρεθει λυση απο τον γιγαντιο μηχανισμο που διαθετουμε.
    Σιγα να μη τρομαξει απο προθεσμιες και πλαισια ο εφευρετικος Οδυσσεας Τσαπατσουλης.
    Και σιγα να μη ριξουν 6 ομαδες. Ουτε μια. Και σιγα να μη πεσει ο Αρης επι ημερων "ξανθου" τραμπουκου. Αν ειναι ποτε δυναμον.
    Εδω ειναι βαλκανια. Και "λυση" θα βρεθει.
    Και γαμω τα αυτοδιοικητα. Θα βρεθει λοιπον "φορμουλα". Στη χωρα της εφαρμοσμενης Μπαρουφομαλακιας ζουμε.
    "Θα συνεννοηθουμε μεταξυ μας και δεν γαμιουνται ολοι".
    Εσυ που δεν υποβαλεις εγκαιρως δηλωση, η δεν αποδιδεις εγκαιρα κατι, πεφτει στο σβερκο σου προστιμο. Οι "ειδικα" μεταχειριζομενοι,οπως καλη ωρα οι ΠΑΕ,δεν εχουν προβλημα.

    Οπως δενε χει προβλημα το κρατος μεσω ΔΕΗ να σου κοψει το ρευμα σε ενα βρεφονηπιακο σταθμο, η σε ενα κοντεινερ σεισμοπληκτου που δεν πληρωσε εγκαιρα τον λογαριασμο,αλλα πληρωνει τα εκατονταδες εκατομμυρια του Λαυρεντιαδη η δινει κατοσταρες στο Μεγαρο της Λαμπρακαινας, η χαριζει τα υπερδανεια των κομματων με το ξεπουλημα της ΑΤΕ.
    Και σωστα "διαμαρτυρεσαι". ΑΛλα με λαθος σκοπο.
    Και σε ενοχλει ΟΧΙ που χαριζουν τα χρεη των αλλων, η τα θαβουν,ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ "ΣΒΥΝΟΥΝ",ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ.


    ΨΑξε να βρεις την αξιοκρατια και την ισσονομια,μαλακα "αγανακτησμενε". Που το ξεβολεμα σε ταραζει και σε ανησυχει μονο και δραμι δεν δινεις για οποιο ξεκαθαρισμα η ανασυνταξη. Στο μουνι σου ολα.
    Ιωαννιδηδες,Κουβελους,Πιλαβιους και το κακο συναπαντημα.
    Που και εκει ακομα,στη λεξη, ενα "ΑΓΑ" εχεις σαν αρχη.
    Ισως καποιος AGA-NACTISMEN,να ανοιξε το δρομο. Στο πως ο ιδιος ανθρωπος,γυριζοντας το σωβρακο του και βαζοντας το πισω μπρος και το μπρος πισω,νομιζει οτι το αλλαξε.

    Υ.Γ Αντε παλι γυροι συναντησεων και ποδογυρος για τον Δημητρελο.
    Σε αυτον τον ανθρωπο,τιμης ενεκεν, πρεπει να δωσουν το ονομα του σε καποιον οροφο Εφοριας, η σε καποιο τμημα υπουργειου. Ειναι τρομερες οι μαραθωνιες προσπαθειες του. Να τα βαζει με την Λερναια Υδρα. Ξυπολυτος,αυπνος,διχως μεσα, κατακοπος και παντα ετοιμος για νεα γραφειοκρατικη περιπετεια.
    Ειμαι βεβαιος οτι ειναι γεννημενος στην σωστη χωρα. Στην Γερμανια θα πεθαινε απο ανια.Ενω εδω, ο δημοσιος Λαβυρινθος,ειναι το "Ελ Ντοραντο" του Δημητρελου.
    Η Αποστολη του και παραλληλα η καταρα του.

    Ανασα δεν προκαμει να παρει, και ξεφυτρωνουν καινουρια δρομολογια.Νεες περιπετειες. Συνεχεια με ενα σακιδιο στον ωμμο ειναι,σαν την Αν Λομπεργκ στο "Κοριτσια στον Ηλιο".
    "Στασου...Ενημεροτητα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιασαν τον δραστη της Παρου.Εναν Πακιστανο,που δηλωσε πως ηθελε να κλεψει το κινητο του κοριτσιου.
    Εμενα,παντως,κατι δεν μου παει καλα.Δεν λεω οτι δεν ειναι αληθεια αυτα που λεει η ΕΛ.ΑΣ,αλλα εγω δεν ξερω κι αν λεει ψεμματα.!!!
    Πηρανε DNA,λενε,τον ειδαν που περναγε απο ενα μαγαζι,λενε,οτι εφυγε ξαφνικα απο το μαγαζι που δουλευε αφου περασε να πληρωθει,λενε....Αναλογικα να το παρεις,ποιοι ειναι οι περισσοτεροι λαθροματαναστες στο Ελλαδισταν ? Οι Πακιστανοι με διαφορα.
    Περασαν και τοσες μερες και η αστυνομια δεν ειχε βρει τιποτα.Κλιμακια απο την Αθηνα πηγαν στην Παρο σε βοηθεια των τοπικων αρχων,αλλα δραστης γιοκ.
    Ωσπου μαθαινουμε οτι ενας Πακιστανος,ειναι ο δραστης.Αληθεια ειναι,ψεμματα ειναι,θα τον φαει το μαυρο σκοταδι.Αντε να αποδειξει οτι δεν ειναι Πακιστανος.Παιζει να ειναι αυτος ο δραστης,το ξερω? Δεν το ξερω.Επειδη το λεει η αστυνομια? Σιγα τα λαχανα...
    Σαμπως θα τους ζητησει κανεις τον λογο? Οτι θελουν κανουν.Πυκνωσανε οι διαμαρτυριες για την μη συλληψη,βουταμε απο τον σωρο εναν και ωπ!! ο "Πιου" βρεθηκε,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τον κακομοίρη τον Πακιστανό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργης ο γαρατζέος05 Αυγούστου, 2012 13:20

      Όπως κι αν το δεις, ας γίνει καλά η πιτσιρίκα και θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει οριστικά αν ήταν ο πάκης. Το θέμα είναι καταρχήν να τη γλιτώσει η μικρή.

      Διαγραφή
  6. Χρηστος Χοντζεας05 Αυγούστου, 2012 16:44

    "..Αυτοί οι "λαθρέμποροι" πολιτισμού είναι οι Άγγλοι. Στη δική τους Ολυμπιάδα ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτικοί ...Σχεδόν "εξομολογητικοί" θα λέγαμε. Για να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε σ' ό,τι τους αφορά, μας έκαναν μια γρήγορη αναδρομή της ιστορίας τους. Ξεκίνησαν την τελετή, δείχνοντάς μας πώς από τη βουκολική ζωή πήγαν στην βιομηχανική περίοδο. Πώς στην πραγματικότητα εξ' αιτίας της απληστίας τους μετέτρεψαν ένα όμορφο τοπίο σε κρανίου τόπο. Πώς με τις δικές τους αποφάσεις η βιομηχανική ανάπτυξη έγινε μια "βρόμικη" υπόθεση, που ταλαιπωρεί ακόμα και σήμερα τον Πλανήτη.
    ...Περί αυτού πρόκειται. Αυτή είναι η συμβολή των Άγγλων στην ανθρώπινη "πορεία". Αυτοί ήταν οι πρώτοι, που μετέτρεψαν τη βιομηχανική ανάπτυξη σε κοινωνική "πληγή" και περιβαλλοντική "νόσο" ...Οι πρώτοι, που προσπάθησαν να οικειοποιηθούν τη βιομηχανική ανάπτυξη με τη λογική τού: μάθε "ό,τι μπορείς", για να κατασκευάσουμε "ό,τι προλάβουμε" πριν μάθουν και οι άλλοι να φτιάχνουν πράγματα ...Οι πρώτοι, που δεν μοιράστηκαν τίποτε με κανέναν, προκειμένου να διατηρήσουν μια "διαφορά", που έκριναν ότι τους συμφέρει. Αυτό, δηλαδή, που είδαμε στο ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου, ήταν η ομολογία της Βρετανίας για τη συνεισφορά της στο πανανθρώπινο "τραπέζι".

    ...Κάνουν λάθος αυτοί οι οποίοι θεώρησαν ατυχή την πρωταγωνιστική εμφάνιση του Mr. Bean στην τελετή. O Mr. Bean δικαιούνταν απόλυτα το μεγάλο "μέρος" που πήρε σ' αυτήν την "εξομολογητική" παράσταση. Ο Mr. Bean δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο της αγγλικής ιστορίας. Δεν είναι μια πετυχημένη θεατρική ή τηλεοπτική φιγούρα. Δεν είναι μια επιτυχημένη "δουλειά" του ιδιώτη Atkinson. Ο Atkinson ήταν απλά ο ικανός, ο οποίος είχε την "τύχη" να δανείσει την ταιριαστή του "φάτσα" σε έναν χαρακτήρα-"καρικατούρα", που μέσα του "χώρεσαν" όλα τα στοιχεία εκείνα, που χαρακτηρίζουν τον μέσο Άγγλο. Αυτός ο "Άγγλος" με τη φάτσα του Atkinson ήταν ο διοργανωτής των αγώνων και αυτός έπρεπε να "αυτοσυστηθεί". Ο Mr. Bean —και αυτό εξηγεί την επιτυχία του— είναι η "καρικατούρα" του Άγγλου ...Η "καρικατούρα" του μέσου Άγγλου.

    ...Αυτού, που τον "πατάνε" εδώ και αιώνες οι βασιλείς και θεωρεί ότι έχει δώσει στον κόσμο τη Δημοκρατία ...Αυτού, που τον προσβάλουν καθημερινά οι "γαλαζοαίματοι" και αυτός τούς "μιμείται", όταν βρίσκεται μεθυσμένος σε ξένο περιβάλλον ...Αυτού, που κάνει τα χειρότερα, τα ελεεινότερα, τα φτηνότερα και νομίζει ότι δεν τον καταλαβαίνει κανείς ...Του δειλού, ο οποίος, όταν βρεθεί σε ασφαλές περιβάλλον, βρίζει και προκαλεί ...Του ανίκανου, ο οποίος κρίνει τους πάντες σαν άμεμπτος θεός και όταν ενεργεί εκτίθεται, γιατί απλά είναι άχρηστος ...Του τσαμπατζή, ο οποίος θέλει "δίκαιο" κόσμο ...Του εκδικητικού, ο οποίος θα επιδιώξει να χαλάσει όλες τις "γιορτές" στις οποίες δεν μπορεί να συμμετάσχει ...Του κακόβουλου, ο οποίος θα προσπαθήσει να φτύσει πάνω σε ό,τι δεν μπορεί να φάει ...Του κακοήθη, ο οποίος θα επιχειρήσει να διαδώσει βρομερές φήμες και υπονοούμενα εναντίον εκείνου, που δεν μπορεί ν' ανταγωνιστεί ...Του χυδαίου, ο οποίος, όταν δεν μπορέσει να πάρει το "κορίτσι", θα το εμφανίσει σαν "πόρνη".

    Αυτός είναι ο Mr. Bean και γι' αυτόν τον λόγο έχει γίνει "σύμβολο" στην Αγγλία ...Είναι ο "κρυφός" τους εαυτός ...Ο ελεεινός μίστερ Χάιντ, που κρύβουν όλοι μέσα τους, ενώ για λόγους εθνικού συμφέροντος εκπαιδεύονται να παριστάνουν τους "ανώτερους" Δόκτορες Τζέκιλ ...Είναι αυτό, το οποίο εντελώς "συνωμοτικά" νομίζουν ότι κανένας άλλος —εκτός από τους ιδίους— δεν καταλαβαίνει τι συμβολίζει. Νομίζουν ότι, λόγω ομοιότητας, "βλέπουν" πάνω του αυτά, τα οποία δεν μπορεί να δει κανένας άλλος ...Είναι η "φιγούρα", που πάνω της συγκέντρωσε ό,τι "ταπεινότερο" χαρακτηρίζει τους Άγγλους στην "πορεία" τους ...Όλους τους Άγγλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρηστος Χοντζεας05 Αυγούστου, 2012 16:47

    μπουαχαχα....εεχμ ...συνεχιζουμε:

    ...Από τον Έλγιν, ο οποίος νόμιζε ότι είναι πολιτισμένος —κάνοντας αυτά, τα οποία δεν τόλμησε επί χιλιάδες χρόνια να κάνει ούτε ο πιο απεχθής βάρβαρος—, μέχρι τον ανώνυμο Άγγλο, ο οποίος νομίζει ότι η σύγχρονη Ελλάδα είναι μια "κατώτερη" χώρα και εξευτελίζεται καθημερινά φερόμενος ως ζώο στα διάφορα "Φαλιράκια", "Χερσονήσους" κλπ.. ...Εκεί όπου ξεβρακώνεται, ξερνά, χέζει και κατουρά δημοσίως στον δρόμο, γιατί νομίζει ότι με αυτόν τον τρόπο "σοκάρει" αυτούς που τον βλέπουν και σαν "κατώτεροι" δεν "καταλαβαίνουν" τι κάνει ...Εκεί όπου κατουρημένος και λερωμένος από τα ξερατά —και λίγο πριν λιποθυμήσει— θα σηκώσει το δάκτυλο και θα βρίσει τους "κατώτερους" και τους "μπάσταρδους", οι οποίοι δεν μπορούν να "διανοηθούν" το "μεγαλείο" του ..."Fuck you bustards ...ooop ...sorry" ...Εκεί όπου θα προσπαθήσει να φερθεί στους άλλους όπως φέρονται στον ίδιο στην Αγγλία, όπου, αφού φάει τις καρπαζιές του, θα πάει δαρμένος, σκισμένος και ματωμένος να ξαναμεθύσει ...Οι κατά φαντασίαν "λόρδοι", που το "Νησί" δεν τους "χωρά" και στον υπόλοιπο κόσμο "περισσεύουν" ...Οι άνθρωποι, οι οποίοι έδωσαν σάρκα και οστά σ' αυτό που λέμε "αναγκαίο κακό" σ' ό,τι αφορά τον τουρισμό.

    Αυτοί ήταν που έτρεχαν στην αμμουδιά, την οποία ονειρευόταν ο Mr. Bean ...Οι πολιτισμοί, που "πίστεψαν" στο ελληνικό ιδεώδες της ευγενούς άμιλλας ...Οι άνθρωποι, οι οποίοι πιστεύουν στον απόλυτο συνδυασμό του υγιούς νου μέσα σε ένα απόλυτα υγιές και καλογυμνασμένο σώμα ...Ο ορισμός της φιλοπονίας για την επίτευξη "ανώτερων" στόχων άνευ υλικού ενδιαφέροντος ...Της "ανεξήγητης" ―για τους πονηρούς και καιροσκόπους― φιλοπονίας, που γεννά τον αθλητισμό. Γιατί ανεξήγητη; Γιατί, το να κοπιάζει κάποιος χιλιάδες φορές περισσότερο από έναν κοινό εργαζόμενο, για να "πληρωθεί" σε χειροκρότημα, είναι κάτι το οποίο απαιτεί συγκεκριμένη παιδεία και νοοτροπία και αυτό είναι το χαρακτηριστικό των Ελλήνων, το οποίο περνάει μέσω του Ολυμπισμού στον κόσμο ολόκληρο ...Τον κόσμο, που αποδέχεται ως ανταμοιβή τεράστιων κόπων έναν ταπεινό "κότινο".

    Σε αυτόν τον "κόσμο" των φιλόπονων και οραματιστών πήγε να μπει ο φυγόπονος και κουτοπόνηρος Mr. Bean ...Αυτός, που από ολόκληρη τη μελωδία των "δρόμων της φωτιάς" χτυπούσε με την ομπρέλα του ένα πλήκτρο. Σε αυτόν τον κόσμο του ελληνικού μεγαλείου πήγε να μπει από το "παράθυρο" ο ταπεινός Άγγλος. Σε αυτόν τον κόσμο του αλτρουισμού πήγε να παρεισφρήσει ο συμφεροντολόγος Άγγλος. Στον κόσμο αυτών, που αγωνίζονται για τα "ιδεώδη", πήγε να μπει ο φιλάργυρος Mr. Bean. Στον κόσμο των πολιτισμένων και καλλιεργημένων πήγε να μπει ο αστοιχείωτος Άγγλος ...Ο γνωστός Mr. Bean, που, όταν οι Έλληνες "έδειχναν" με το δάκτυλο στους ανθρώπους το φεγγάρι, εκείνος τους έδειχνε αυτό, που έβγαλε από τη μύτη του ...Ο γνωστός Mr. Bean, που, όταν ο κόσμος έβλεπε το "φεγγάρι", αυτός πήγαινε και τους άρπαζε τα σάντουιτς από τον πάγκο.

    Το αντίστοιχο της συμπεριφοράς του Mr. Bean ως άτομο επιχείρησε να κάνει η Αγγλία ως κράτος ...Θέλησε κι αυτή να μπει στον μέγα "στίβο" της άμιλλας των πολιτισμών. Μετά τη μεγαλειώδη Αθήνα και το τρομερό Πεκίνο πήγε και το Λονδίνο να "μπει" στον παγκόσμιο αγώνα "δρόμου" των πολιτισμών ...Στον ωραίο αγώνα, που θα μπορούσαν να μπουν οι Ινδοί, οι Ιάπωνες, οι Μάγια, οι Ίνκα, οι Ινδιάνοι των ΗΠΑ, οι Αβοριγίνες της Αυστραλίας και τόσοι άλλοι αυτόφωτοι πολιτισμοί, που μέσα στους αιώνες "έχτισαν" πολιτισμούς και άρα "αγωνίστηκαν" σκληρά για την επιτυχία τους. Όμως, αυτό δεν έγινε. Συνεχίστηκε η λάθος επιλογή να δίνονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε εθνικά κράτη.
    Μετά από τα δύο τρομερά "παιδιά" του πολιτισμού δεν ακολούθησε ένας άλλος πολιτισμός. Δεν δόθηκαν οι Αγώνες στο Μεξικό, για να πραγματοποιηθούν υπό τα "σύμβολα" των Μάγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρηστος Χοντζεας05 Αυγούστου, 2012 16:50

    (ελα...σοβαρευτειτε...ας πουμε)

    "...Δεν δόθηκαν οι Αγώνες στο Μεξικό, για να πραγματοποιηθούν υπό τα "σύμβολα" των Μάγια. Δεν δόθηκαν στη Λατινική Αμερική, για να "δούμε" τους Ίνκα. Δεν δόθηκαν στην Ιαπωνία, για να "δούμε" τον μεγάλο "Σιντοϊσμό". Μετά την Ελλάδα και την Κίνα ακολούθησε η Βρετανία. Μετά την "περιγραφή" των μεγάλων και των ωραίων αυτών των πολιτισμών προσπάθησε και η Βρετανία να περιγράψει τα δικά της επιτεύγματα. Δυστυχώς όμως για την ίδια μπήκε σε έναν αγώνα άνισο και άδικο γι' αυτήν. Γιατί; Γιατί απλούστατα η Βρετανία μπήκε στο "κλαμπ" των πολιτισμών όπως μπήκε ο Mr. Bean ανάμεσα στους Πρωταθλητές ...Μπήκε ανάμεσα στα "τέρατα", χωρίς να είναι "τέρας" ή ίδια ...Μπήκε ανάμεσα στους πολιτισμούς με τα "δανεικά" των αρχαίων Ελλήνων ή των χριστιανών.
    ...Έγινε μόνη της το "βατράχι", που μπήκε εκεί όπου "συγκρούονται" τα "βουβάλια"

    ...η Βρετανία στον ολυμπιακό της "αγώνα" μιμήθηκε τον Mr. Bean. Ανέβηκε στο "όχημα" του χριστιανισμού, για να μπορέσει ν' "ακολουθήσει" τους υπόλοιπους γίγαντες του πολιτισμού. Δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Δεν δημιούργησε ποτέ τέτοιο δικό της "προϊόν" η Βρετανία υπό την ηγεσία των Άγγλων. Δεν δημιούργησε ποτέ ένα δικό της ξεχωριστό "προϊόν", για να μπορέσει να το βάλει δίπλα σ' αυτά των άλλων. Αυτό μας αποκαλύπτει η ιστορία της. Η Βρετανία στην ιστορική της "πορεία" δεν δημιούργησε ποτέ πολιτισμό, γιατί δεν προλάβαιναν οι Άγγλοι από τις δουλειές της ...Είχαν τόσα θύματα μπροστά τους για να λεηλατήσουν, που δεν "προλάβαιναν".

    Γι' αυτόν τον λόγο η Βρετανία μονίμως "ονειρευόταν" ελληνικά και ζούσε μεσαιωνικά. Οι Άγγλοι "πουλούσαν" ελληνισμό, ώστε να "υπνωτίσουν" τον κόσμο και να τον κλέψουν. Παρίσταναν τους Έλληνες, δείχνοντας τον "ουρανό", ενώ ήταν Mr. Bean, που στόχευαν στις "τσέπες". Πουλούσαν Δημοκρατία, ενώ ήταν "subjects of the Queen"

    Όπως ονειρευόταν ο Mr. Bean ότι νικά τους Ολυμπιονίκες, έτσι ονειρεύονται εκατομμύρια όμοιοί του ...Ο καθένας στον δικό του "στίβο". Άλλος "τριπλάρει" τον Μπέκαμ, άλλος έχει πιο "μαγικό" ήρωα από αυτόν της Ρόουλινγκ και άλλος έχει ένα "τραγουδάκι" πιο "σπέσιαλ" από αυτό του Sir Paul ...Μέχρι να "ξυπνήσουν" πεινασμένοι και να ξαναμυρίσουν το μπιτόνι με τη βενζίνη, για να "ξανακοιμηθούν".

    Η Βρετανία, η οποία κάποτε κυβερνούσε τα κύματα, γελούσε με ολόκληρο τον κόσμο και αυτό κανένας δεν το ξεχνά. Η Βρετανία μισείται από ολόκληρο τον κόσμο και θα ήταν αδύνατον να μην εκμεταλλευτεί όλος ο κόσμος την ευκαιρία που του δίνεται σήμερα να γελάσει μαζί της ...Να γελάσει με το χάλι της ...Να γελάσει με την ανεπάρκειά της ...Να γελάσει με τις γκάφες της ...Να γελάσει με όλα αυτά, τα οποία η Βρετανία τόσα χρόνια έκρυβε επιμελώς και δεν είχε λόγο να τα δείξει, όπως δυστυχώς κάνει σήμερα. Θα ήταν αδύνατον να μην γίνει στόχος "δηλητηριωδών" σχολίων.
    Είναι σαν να πετύχεις το πρώην σκληρό αφεντικό σου να πουλάει "μαλλί της γριάς στο πανηγύρι" και να σε παρακαλάει να αγοράσεις. Ο πρώην φεουδάρχης, ο οποίος σε βασάνιζε καθημερινά με την αλαζονεία του, να σε παρακαλάει να του κάνεις "σεφτέ".

    ...Έλλειπε ο ένας και μοναδικός Μπόλντρικ ...Η ορντινάντσα του Mr. Bean ...Άλλη μεγάλη "επιτυχία" της Αγγλίας ...Αυτός, που, όταν βρέχει στο Λονδίνο, κινδυνεύει να "ξεβραστεί" στον Τάμεση."

    Mη γελατε ρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή