Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

            Αφού λοιπόν καλύψαμε τα παρασκηνιακά, πάμε και στα εμφανή. Δηλαδή την μπάλα και την ομάδα μας, που απ' ότι φαίνεται μάλλον ολοκλήρωσε το ρόστερ της. Άντε να γίνει κι άλλη μια προσθήκη, που δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα την εικόνα εκτός αν είναι ο παίκτης του Παναιτωλικού, που καλύπτει την θέση του αμυντικού χαφ. Που δεν καταλαβαίνω γιατί ο περιβόητος Φωτίου, δεν κάνει ό,τι έκανε με τον Κατίδη.  Ίδια είναι τα λεφτά κι ίδια μπορεί να γίνει η συμφωνία για την μελλοντική μεταπώληση του παίκτη.
             Τι έχουμε λοιπόν; Πλήρη κάλυψη στη θέση 1 αλλά με κακό χειρισμό του Αραμπατζή. Που πάντα ξεκινάει πιο έτοιμος σε σχέση με τον Dimi, που ανεβαίνει πάντα στον δεύτερο γύρο. Τέλος πάντων, ας μην μπαίνουμε σε λεπτομέρειες τεχνικής φύσης ( sic ). Και νομίζω οτι η αμυντική τετράδα είναι συμπληρωμένη με εξαίρεση το αριστερό μπακ. Ο Κοντοές πρέπει να παίζει δεξιά και μόνο στην ανάγκη να κάνει τον μπαλαντέρ. Και παρότι ο Αρκούδας είναι καλός αμυντικά, εδώ φαίνεται και το πρώτο λάθος στον σχεδιασμό. Δηλαδή, πάλι γέρνουμε δεξιά.
              Στην επίθεση μοιάζουμε πλήρεις αυτήν την στιγμή με Φούντα και Κουρελά και με κάποιον φουνταριστό. Το 4-3-3 καλύπτεται, όπως και το 4-2-3-1, αν δεχτούμε οτι πίσω από τον φορ θα μπορούσε να παίξει και ο Κατσικοκέρης αλλά και ο Κατίδης. Ένας Κατσικοκέρης, που άνετα θα μπορούσε να είναι κι ο επιθετικός της περιοχής με τον Φουρτάδο στον παγκο. Τα λέω αυτά, διότι ο προπονητής επιμένει οτι θα του βγει ο μαυρούλης, κάνοντας το τρίτο " ζώο " της ομάδας ( Λαγός, Αρκούδας, Κατσίκας ) περιφερειακό επιθετικό. Που δεν είναι τόσο λάθος αυτό, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕ ΤΟ 4-4-2, που μαζί του δεν έχει μεγάλη σχέση. Κι εδώ υπάρχει το δεύτερο λάθος του σχεδιασμού.
                 Ένας σχεδιασμός που για όσους δεν θέλουν να εθελοτυφλούν, ολοκληρώνεται πανηγυρικά στο κέντρο της ομάδας. Που είναι πασίγυμνο στην ιστορία των αμυντικών χαφ. Μεγάλο λάθος η αποχώρηση του Βάργκας και μεγάλο λάθος που ο Βλάχος δεν στήλωσε τα πόδια για την θωρίκιση της άμυνας. Δεν μιλάω για ακριβά πράματα. Πάρε ρε φίλε τον αμυντικό χαφ της Καρδίτσας ή τον αμυντικό χαφ της Τραχανοπλαγιάς. Πάρε δυό τρεχαλητούς που θα βοηθήσουν τον Ισπανό ( πραγματικά καλός παίκτης αλλά μαλθακό οκτάρι ) και τον Κατίδη, όταν θα παίζει σαν δεκάρι τύπου ατίθασου Τσιάρτα.
                 Δεν γκρινιάζω αυτήν την στιγμή. Μιλώ ρεαλιστικά, ενώ ο προπονητής κι ο τεχνικός διευθυντής κάνουν σουρεαλιστικό αγώνα για το ποιός θα φύγει πρώτος. Ο ένας που το μυαλό του είναι στην δημιουργία και στα γκολ ή ο άλλος που θέλει να θωρακίσει τα μετόπισθεν και τους βαθμούς, αλλά συμβιβάζεται με το χαράμισμα του Γιάγκο στα χαφ και χωρίς να δουλεύει καθόλου το 4-4-2 που δίνει αποτελέσματα, με βάση το ρόστερ που διαθέτουμε.
                 Ποιά είναι η ουσία; Οτι θέλει πολύ τρέξιμο κι οτι τα συστήματα που έχουν επιλεγεί δεν είναι αρκετά. Ειδικά αν σε κάποια παιχνίδια θα κληθεί ο Γκερέϊρο ή ο Λαγός. Θέλει δηλαδή μουλωχτό παιχνίδι και κλέψιμο αποτελέσματος κι όχι παιχνίδι κατοχής της μπάλας και ψηλό πρεσάρισμα. Θέλει να δίνεις χώρο στον αντίπαλο και τρύπημα στην κόντρα, που πλέον υπάρχουν οι παίκτες για να το κάνουν. Ο Βλάχος το βλέπει αλλοιώς - ελαφρά μπερδεμένος - ΚΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ.
                 Διότι πλέον βρίσκεται χωρίς θέση ο Γροντής, ή αν βρει θέση, τότε στο κέντρο του γηπέδου θα έχουμε δύο Τσιάρτες. Κι όσοι θα τρέχουν παραπάνω, τόσο θα υστερούν στον επόμενο αγώνα λόγω κούρασης χώρια τα λογικά σκαμπανεβάσματα των μικρών που ούτε σωστή κατανομή δυνάμεων ξέρουν να κάνουν στο παιχνίδι αλλά ούτε και ξέρουν να εκμεταλλευθούν τον νεανικό ενθουσιασμό παρασυρμένοι από την εξέδρα. Κι όλη η πίεση θα πέφτει πίσω, ειδικά αν δεν παίζουν τέσσερα χαφ, που πρώτα θα πρέπει να κοιτάνε το τέρμα μας και μετά το αντίπαλο.
               Τέλος πάντων, μοιάζουμε πιο ανταγωνιστικοί από προχθές που ο Αστέρας με σβηστές μηχανές πήρε το αποτέλεσμα. Και δεν περιμένω τίποτα στην Ξάνθη, αφού νωρίς είναι ακόμα. Τα πράγματα ξεκινάνε από το ΟΑΚΑ εναντίον του Άρη, φυσικά μέσα στο περιβάλλον του ένος μήνα προθεσμίας και της τρόϊκας που δεν ζητάει εικονικές θυσίες αλλά ζεστό αίμα και γι' αυτό εξ άλλου η λίγδα ετομάζει αντικαταστάτες από κάτω. Είναι γνωστό οτι τα λαμόγια επιβιώνουν πάντα. Είναι γνωστό οτι και φυλακισμένος να είσαι, ναρκωτικά πουλάς. Είναι γνωστό οτι όταν δεν μπορούν να σε ελέγξουν προσκηνιακά, είναι απίθανο να μην δρας παρασκηνιακά.
                ΚΑΛΗ ΣΑΙΖΟΝ ΚΑΙ ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.
             Υγ. Τελικά, ποιός είναι ο στόχος μας για φέτος; Κάποιος από την διοίκηση θα μας πει;

6 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας30 Αυγούστου, 2012 01:00

    Μεγαλη η υπομονη σου,που μπορεις και ...αναλυεις το υλικο και τα πιθανα συστηματα που θα μπορουσε να ακολουθεισει.
    Εγω δεν μπορω να το κανω.
    "Αυτα εχουμε,αυτα κριτικαρουμε" θα πεις. Ορθον.
    "Οχι οπως ηξερες,αλλα οπως βρηκες" που λενε.

    Απο την αλλη βεβαια,ειναι-κατα την γνωμη μου- λιγοτερο οδυνηρο το να περιγραφεις ασχημες εικονες εντος χορτου η να γινεσαι μαρτυρας ηττων που ξεπουπουλιαζουν το οποιο ιματζ εχει απομεινει και τα οποια πουπουλα,οταν σε αυτα τα θληβερα δρωμενα, λαμβανουν μερος,αγνωστοι παικτες,που δεν ξερεις την φατσα τους Που δεν ξερεις τα ονοματα τους καλα-καλα. Ειναι λιγοτερο ενοχλητικο να ηταται ο Αρκουδας, ο Κατσικας, το "80" που παιζει δεξια, το "34" που παιζει αμ. χαφ κλπ απο το να χανουν "επωνυμοι" και γνωστοι.
    Αλλο να τρακαρεις τον προφυλακτηρα και αλλο το στραπατσαρισμα.
    Αλλο να χανεις 100 ευρω και αλλο 10.
    Οσο να'ναι,οι ηττες σαν να περνανε ξοφαλτσα. Σαν να μη κρατανε πολυ και στην τελικη σαν να μην τις παιρνουμε και πολυ τοις μετρητοις, αφου σε αυτες παιρνουν μερος amatures και παιδαρελια.

    Ασε που θα κανει καλο και στα νευρα μας.
    2-3 χρονια τωρα,ειχαμε σιχτιρισει με τους Τζεμπουρ και τους Σκοκους. Ειχαμε αρρωστησει με τους Μακους τους Μπλανκο,τους Σαχα και λοιπους "γνωστους". Τωρα,δεν υπαρχει αντικειμενο. Δεν υπαρχει "στοχος".
    Απλα θα χανουν καποιοι, που δεν τους ξερουμε,ειναι μικροι και αρα απαιτησεις μηδεν.
    Χαλλλαρα φετος. Χωρις νευρα. Ευχαριστουμε την διοικηση.
    "Eucharistoume i dioikisi...Euchcaristoume ta Spata".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας30 Αυγούστου, 2012 01:29

    Να πουμε κατι για το περιωνυμο πλεον "συμμετοχη του κοσμου". Για την διασπορα των μετοχων. Για την προσπαθεια δηλαδη,με τον εναν τροπο η τον αλλον,να γινει ο κοσμος μετοχος-συμμετοχος.
    Δεν μιλω μονο για την ΑΕΚ αλλα και για ολες τις υπολοιπες που κατα καιρους κανουν προσπαθειες να "ανοιξουν" μετοχικα και να αναλαβει ο κοσμος.
    Να ξεκικησουμε απο τα απλα. Και το πρωτο μεγαλο και αναποφευκτο ερωτημα: Ξερετε κανεναν που να θελει συμμετοχο-ους στα κερδη του; ΟΧΙ ειναι η απαντηση.

    Δευτερη ερωτηση: Ποιες ειναι οι δυο ομαδες απο την Λιγδα-και με σταθερη παρουσια-που ουτε καν εχουν σκεφτει να κανουν κατι τετοιο; Μα φυσικα Ο οσφπ και η Ξανθη. Ολες οι αλλες-μεσες-ακρες- και με τον εναν τροπο η τον αλλον(και παντα αποτυχημενα) εχουν προσπαθησει να "κανουν ανοιγμα στον κοσμο) Μονο οι δυο παραπανω δεν το εχουν "σκεφτει". Μαλλον ειναι μαλακες. Και το σιγουρο ειναι οτι ειναι ΠΑΕ κερδοφορες.( η για να το πουμε πιο σωστα,εχουν μεγαλα και συνεχη εσοδα.) Και ΓΙ'ΑΥΤΟ δεν κανουν αυτο το βημα. Ο μεν με την συνεχη παρουσια στο c.l. και η δε με την πετυχημενη διαχειρηση του υλικου και επιτυχημενες πωλησεις επι χρονια,ΔΕΝ εχουν λογο να "βγουν" στον κοσμο. Ο κοσμος μονο δινει. Δεν λαμβανει,δεν συμμετεχει πουθενα. Ποσο μαλλον στα κερδη.

    Ποιοι αλλοι λοιπον προσπαθουν καθε τοσο να φτιαξουν "λαικες βασεις" και λοιπες μπουρδες; Μα οσες ειναι "μεσα". Οσες χρωστανε. Οσες πανε για βροντο.Οσες επεσαν σε κακα χερια και τις κακομεταχειριστικαν. Σαν ατυχησασες συζυγοι. Και που απευθυνονται; Στον μαλακα.
    Τον θυμηθηκαν και του ριχνουν την ομαδα-και αρα και τις υποχρεωσεις της-στις πλατες τους.
    "γινε μετοχος τωρα. Παρε την ομαδα στα χερια σου".
    Και γιατι ρε πουστιδες δεν το σκεφτικατε πιο πριν αυτο,τον καιρο των παχαιων αγελαδων;
    Γιατι δεν προτινατε οποτε η ομαδα σας ( η οποια ομαδα) ηταν στα πανω της και στα ωπα της, να γινουμε συμμετοχοι;
    Γιατι πολυ απλα συμμετοχος σημαινει και μερισμα. Σημαινει συμμετοχη ΚΑΙ στα κερδη ΚΑΙ στις ζημιες.
    Τα λαμογια λοιπον,τις κατα καιρους επιδοτησεις, επιχορηγησεις,ευρωπαικους μποναμαδες κλπ τα "ροκανιζαν" μοναχοι τους.
    ΤΩΡΑ...τωρα που ολα εχουν γινει σκελετοι. Τωρα που ολα ειναι υπο το μηδεν και με βουνα χρεη-αναλογα το μεγεθος της καθε ΠΑΕ, ΤΩΡΑ θυμηθηκαν οτι "η ομας ανηκει στον κοσμο της."
    Αντε βρε λαμογιακια. Αντε βρε Βαλκανογυφτοι. Αντε βρε νυχτολουλουδα.
    Θα μου πει κανεις: Μα ειναι κακο το να περνουν ΠΑΕ στα χερια του κοσμου; Καθολου. Αλλα ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΜΗ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΕΣΩΜΑΤΟΣ.

    Στα κερδη σου ειμουν Απων. Αρα θα πρεπει να ειμαι Απων και στα χρεη σου. Και να βαλεις την ομαδα και την ΠΑΕ στον πατο σου.

    Υ.Γ Αλλωστε η μεγαλη-και πασιγνωστη- κουβεντα,ειπωθηκε και απο τον bloger,στην χθεσινη αναρτηση.: "οσοι περισσοτεροι μαλακες υπαρχουν η φτιαχνονται,τοσο το καλυτερο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα ζωα ειναι 4 .βλεπε Τσιτας !!

    θα συμφωνησω Στηβεν..ειναι τελειως γυμνη η ομαδα στα αμ.χαφ. βασικα δεν υπαρχει κλασσικος τρεχαλατζης χαφ κ ο ενας που υπηρχε εστω κ μικρος φαγωθηκε ο Βλαχος να τον κανει εξτρεμ..μιλαω για τον Φουντα..ελπιζω με την αποκτηση του Κατιδης να παει ο Φουντας στα χαφ διπλα στον ισπανο στο 4-2-3-1 !!ο Ρικκα ειναι ο Ρικκα κ ο Γιαγκο ειναι κεντρικος αμυντικος κ τερμα..καποια στιγμη ισως πρεπει να δουμε κ τον Κοτσαριδη για τον οποιο λεγανε καλα λογια κ απο σωμτοδομη φαινεται πιο ετοιμος..συμφωνω επισης οτι καλυτερα θα ηταν να εδινε τα λεφτα ο Φωτιου για τον Μητροπουλο και να επεμενε ο ιδιος ο Βλαχος και ο Μαυρος για αυτο..ειναι προτιμοτερη η πραγματικη ενισχυση του ροστερ παρα η ενισχυση του ενθουσιασμου του κοσμου με τον Γιαννιωτα..βεβαια αν μας φερει τον Γιαννιωτα δεν θα χαλαστουμε κιολας..
    διαφωνω Στηβεν οτι δεν θα εχει θεση ο Γροντης..ειδικα φετος με το ερασιτεχνικο σε επιπεδο εκγυμνασης ροστερ θα χρειαστον ολοι οι παιχτες αλλιως κινδυνευουμε να εχουμε καψιματα..

    στην αμυνα ειναι ξεκαθαρο οτι θελουμε αρ.μπακ καθως εκτος του Τσαμουρλιδη δεν υπαρχει αλλο..ελπιζω να μην εχουμε πειραματα με τον Λαγο..και ο Κοντοες αριστερα υπαρχει μονο για να ανακοπτει χωρις συνεισφορα στη δημιουργια..

    στο τερμα εχουμε 2 μετριους με μεγαλα συμβολαια..τα λεφτα του Αραμπατζη πολυ θα ηθελα να τα επαιρνε ο Σηφακης..

    αν εξαιρεσεις τα αμ.χαφ λοιπον νομιζω οτι υπαρχει ποσοτητα στα αλλα χαφ κ τα εξτρεμ..

    και ο Κατσικοκερης ελπιζω να φτασει τα 10 γκολ που θα ειναι αρκετα για να βγει πρωτος σκορερ στην ομαδα καθως πιστευω οτι θα υπαρξει πλουραρισμος..

    ιδωμεν !!

    μετα το παιχνιδι με Ξανθη υπαρχει μια τετραδα παιχνιδιων που μπορουν να δωσουν ποντους κ ψυχολογια..

    χαιρετω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχαχα .4 ζωα στην ΑΕΚ. Ε ρε τιγρης που σας χρειαζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. προς DNAEK :
    Έχουμε τίγρη.Μια Ρουμάνικη εφημερίδα,που έγραψε πως η Κλουζ θέλει ξανά τον Κοντοέ,έκανε ρεπορτάζ και λέει πως τον φωνάζουν "τίγρη",απο τον τρόπο που αγωνίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΣΙΤΑΣ, ΑΡΚΟΥΔΑΣ, ΛΑΓΟΣ, ΚΑΤΣΙΚΟΚΕΡΗΣ. ΟΝΤΩΣ 4 ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΠΛΕΟΝ. ΜΟΝΟ Ο ΓΕΛΑΔΑΡΗΣ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή