Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

              Αγαπητοί κι αγαπητές, σας χαιρετώ μέσα από τα τείχη πλέον. Η επιστροφή ήταν πετυχημένη κι εύκολη από το Χέλι αν εξαιρέσεις ένα λογικό hung over λόγω ποτού και ξενυχτιού - ένεκα πάρτυ - κι ενός σαρανατριαριού που συνάντησα λίγο πριν την Κόρινθο. Θα μου πείτε, καλά δεν έχεις κλιματισμό στο αυτοκίνητο; Αμέ. Έχω όμως την τρέλα να οδηγώ με ανοιχτό παράθυρο, όπως την ίδια τρέλα είχα και χθες που βάλθηκα να αποδείξω οτι έχω καλύτερη φωνή από τον Τάκη Αντωνιάδη και την Βιβή Σμπόκου, που είχαν την καλλιτεχνική επιμέλεια. Καλά τα ξένα τραγούδια, αλλά από ένα σημείο και μετά, το μυαλό θέλει να ακούει την γλώσσα του χωρίς interfaces μετάφρασης. Οπότε νάμαι στα λαϊκά τα βαρειά, τα θεϊκά με το μικρόφωνο και τι με νοιάζει αν η φωνή μου δεν είναι σούπερ ή αν σε κάποιους δεν άρεσε. Εγώ το κέφι μου έκανα και οι πιο παλιοί χάρηκαν με Στράτο, Στέλιο και Ροδά. Οι πιο νέοι, που ακόμα ακούν τραγούδια του 60, καλό είναι να μην έχουν γνώμη επί της εμπειρίας.
                Και της διασκέδασης. Διότι το ματς της ΑΕΚ δεν το είδα βέβαια - κι άρα δεν δικαιούμαι γνώμης - αλλά δεν διάβασα και εφημερίδες για την κριτική του. Πιο πολύ με κάλυψαν οι κριτικές των θαμώνων του blog, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΕΣ ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΕΣ κι όχι πληρωμένα δελτία τύπου για προσέλευση κόσμου την τρίτη αγωνιστική. Τι σχέση έχουν αυτά με την διασκέδαση; Μα αυτό δεν ήταν πάντα το γήπεδο; Ήταν. Δεν είναι πλέον. Πλέον είναι πάρτυ, που ένας καλεσμένος άφωνος, βουτάει το μικρόφωνο κι εκτελεί ό,τι του κατεβάσει η κούτρα του. Κι όσοι μείνουν έμειναν.
               Σίγουρα ο οικοδεσπότης θα μείνει. Και θα γελάσει με τον καλεσμένο που τρελάθηκε, μέχρι να αναλάβει δράση μια οργάνωση άλλων καλεσμένων και να τους πάρει όλους με τα γιαούρτια, αφού πλέον κάποιος πρέπει και να διοικεί. Και δεν διοικείς εταιρείες με φωτογραφίες στα εισιτήρια, ούτε προχωράς αν ο τεχνικός διευθυντής βρίσκεται σε κόντρα με τον προπονητή - ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ - ούτε βέβαια γνωρίζεις για ποιό πράγμα αγωνίζεται η φετινή ομάδα. Εγώ λέω για την παραμονή, ο Κωνταντόπουλος μιλάει για την πεντάδα, ο Βλάχος κάτι λέει για τον φόβο των αντιπάλων κι ο πρόεδρος για Ευρώπη. Άντε να δούμε ποιός θα δικαιωθεί στο τέλος κι ειδικά αν θα έχει αυτός ο δικαιωμένος, θεσμικό ρόλο.
                  Τι κατάλαβα από την κριτική σας; Οτι μιλάμε για μπουρδέλο με πολύ όμορφες πουτάνες που απλά δεν ξέρουν να κάνουν τσιμπούκια. Κι οτι οι τσατσάδες ή οι νταβατζήδες που ρίχνουν πείρα στην κατσαρόλα, είναι απλά άμπαλοι ή καμμένοι. Κάνω αυστηρή κριτική; Ε, τι να ακούσω; Τον Τσιώλη που κάποια στιγμή θα αναλάβει ή τον Μαύρο με τα " ψηλά το κεφάλι " και τον τερματοφύλακα που ζήτησε συγνώμη; Και πού να δεις εκτός έδρας τι έχει να γίνει. Το κουπόνι τα έγραφε σωστά: 2,40 η ΑΕΚ και 2,50 η Τρίπολη. Και πιστεύω να κονομήσατε σε μονό αποδεκτό, αφού από την Τρίτη έγραφα για καραμπινάτο διπλό.
                 Κι ορισμένα πράματα δεν αλλάζουν. Δυστυχώς ή ευτυχώς. Μια ομάδα με πιτσιρίκια, πρέπει να έχει προπονητή ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΥΛΙΚΟ. Ο ΒΛΑΧΟΣ ΑΠΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ, ήταν μόνιμα παραπονούμενος που έπρεπε να τρέχει, ενώ ο Μανωλάς ήταν πιο καθιστικός. Ρε δεν πα να τούλεγε ο Γιάννος ο Χρυσοβιτσιάνος οτι άλλη δουλειά το χαφ κι άλλη το΄σέντερ μπακ. Στην πούτσα του αυτός αφού τον ενδιέφερε η ντόλτσε βίτα και η Καψάλη - για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιότεροι. Αλλά δεν είναι τώρα ο βαγγελάκης ο τίμιος το πρόβλημα μας, για να μην τρελαθούμε.
                    Η ομάδα δεν έχει κορμό. Πάμε στην αλφάβητο. Τέρμα, στόπερ, χάφαρο και φορ. Μετά τα ορντινατσάκια τα βάζεις δεξιά κι αριστερά και κατεβαίνεις στο γήπεδο. Άντε και με αλλαγή θέσεων αν θέλεις, που ούτε στις γειτονιές, άμα σέβεσαι τον ευατό σου δεν το κάνεις, για να δείξεις οτι ξέρεις μπάλα. ΚΑΙ ΜΠΑΛΑ Ο ΒΛΑΧΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΕΛΛΗΝΑ με εξαίρεση τα κομματόσκυλα;
                 Αλλά να μην είμαστε αρνητικοί συνέχεια. Ο Φουρτάδο θα συνέλθει και οι τρεις παίκτες που έρχονται είναι λίρα εκατό - πάντα βέβαια αν συνεχίσουν την ντόπα - για να κάνουν την ΑΕΚ ικανή για την δέκατη θέση και χωρίς άγχος υποβιβασμού, ΕΦΟΣΟΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΣΕΙ ΤΟ DEAL ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΝΤΙΑΔΗ, που δεν το βλέπω. ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΣΕΙ - όσο κι αν συντηρηθεί επικοινωνιακά - ΤΕΛΟΣ. Με τον Κατίδη κατιμά, τον Ισπανό οχτάρι φανερά και τον Κατσικοκέρη σαν την τρελή του Σαγιώρ να πρεσάρει ψηλά αλλά να του τα κάνει τούμπανα ο τερματοφύλακας που είναι πολύ καλός αλλά δεν αντέχει την πίεση της ΑΕΚ κι ειδικά του ηγέτη της ( τρελάθηκα όταν είδα το γκολ στα highlights ).
                  Και πιστεύω να κατάλαβαν και οι πιο ηλίθιοι της οργάνωσης - το μπάσκετ είναι αλήθεια οτι δεν πολυβοηθάει στην σκέψη -  ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ. ΔΙΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΘΕΑΤΕΣ ΚΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ, ΣΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟ ΚΑΒΛΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΝ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΚΟΝΤΡΑ, ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ. Κι ευτυχώς που υπάρχει ο Δημητρέλος που άλλαξε τα στρατόπεδα, αφού ο Αλαφούζος είναι απλά για χαρτοπετσέτες στο τραπεζάκι που στρώθηκε μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη. Τότε που θα γίνουν όλα ή θα φανούν μέχρι να γίνουν οι αμερικάνικες εκλογές. Που το λυσασμένο Ισραήλ κρατιέται τόσο πεινασμένο ή ο Παπαχελάς δεν μπορεί πια να κρύψει την συριζέϊκη χαρά του.
                      ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΑΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΙ ΙΣΩΣ ΣΚΟΡΑΡΩ ΑΠΟ ΑΣΙΣΤ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ. ΒΡΕ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ Ο μη ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ. ΚΙ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ, σίγουρος για την θέση του.
                     Υγ. Μετά την απόλυση του Βλάχου θα βγουν οι αλήθειες. Μέχρι τότε, είμαι υποχρεωμένος για την ευταξία. Ένας με τέτοιο επώνυμο δεν πήδαγε τον εθναρχη; Άσχετον; Μπορεί.

3 σχόλια:

  1. Νομίζω όσοι είδαμε το ματς,από το γήπεδο ή από την τιβι,περίπου συμφωνούμε.Πιστεύω πως ο Κατσικοκέρης θα δώσει λύσεις στην επίθεση,εχθές ήταν φανερό πως οι επιθετικοί μας δεν μπορούσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους,όσες φάσεις κάναμε ,έγιναν από τα χαφ.Ο Κορδέρο είναι καλό παικτάκι (πάντα για το επίπεδο της τωρινής ομάδας),τον ήθελε και o χιμένεθ,όταν έχασε τον Μίτσελ.Αλλά νομίζω πως αυτό είναι το πρόβλημα,δεν είναι καθαρό αμυντικό χαφ,ένας παίκτης που φωνάζει πως λείπει.Γενικά είναι κρίμα τις 3 μεταγραφές να τις σπαταλάς έτσι,για τον Γιάγκο που δεν ήταν κακός,κρατάω μια πισινή,αφού είναι στόπερ.Θα έπρεπε πιστεύω να πάρεις 3 έμπειρους παίκτες,έστω και δανεικούς,στον κορμό της ομάδας,στόπερ,αμυντικό χαφ-σκυλί και επιθετικό περιοχής,έτσι θα βοηθούσες και τα πιτσιρίκια.
    Από τα πιτσιρίκια θα ξεχωρίσω το 80 Γροντής,πιστεύω σε 2 χρονάκια θα είναι το 10ρι της εθνικής,το 88 Κουρελάς,καλό εξτρεμάκι και τους "παλιούς" Μπουγαίδη και 21 Φούντα,με τον τελευταίο να παίζει και σε άλλη θέση,εξτρεμ ενώ είναι χαφ κεντρικό.Καλός και ο Κουτρουμπής 91 και αν τον συγκρίνο με τον Κωστάκη,σίγουρα σε καλύτερο επίπεδο.
    Στο γήπεδο είχα την εντύπωση ,χωρίς να βλέπω το πάνω διάζωμα,πως είμασταν παραπάνω,15+.
    Θα είναι δύσκολο,αλλά λίγο η φανέλα,λίγο (ίσως και πολύ)η αλλαγή στρατοπέδου ,που επισήμανε και ο οικοδεσπότης,θα τα καταφέρει η ομάδα να σωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2η αγωνιστικη και -5? Με 2 ηττες και μια ισοπαλια? Καλα ξεκινησε ο χαλβας. Βεβαια ακομη αυγουστος αλλα μακαρι η καλη μερα να φενεται απο το πρωι. Το καλο ειναι οτι με +5 απο τωρα εχεις αλλο αερα ειδικα αμα εχεις και τα μεταξυ σου ματς.

    Και ολοι ξερουμε τι γινεται 99% στα μεταξυ μας ματς.

    Aμα δε φανε καμμια φαπα μεθαυριο θα πεσει γελιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ..ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ Κ ΕΜΕΝΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ 35 ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ..ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑΤΟς ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ..

    ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΗΤΑΝ ΣΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΟΠΕΡΑ..ΤΕΤΟΙΑ ΗΣΥΧΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕς ΤΟ ΜΑΣΟΥΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΠ ΚΟΡΝ..

    ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑ..ΑΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗς ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΜ.ΧΑΦ Κ ΟΧΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ..

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕς ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΚΟΡΔΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΦΤΗΣ..ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΠΑΘΗ ΡΙΚΚΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΧΡΟΝΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή